Angeltjes
16-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pub

 

 

http://blog.seniorennet.be/savat/

Hemelse muziek ... klik hierboven


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marktonderzoek Energie - Haast u !

Angeltjesvrienden uit Brussel : dit is geen grap

Tendens, marktonderzoek, is op zoek naar :

-  mannen en vrouwen tussen 35 en 55 jaar

-  allen wonen in Brussel (19 gemeenten)

De groepsdiscussie gaat door in Brussel op dinsdag 21 september van 18u30 tot 21u30. Er is een broodjesmaaltijd voorzien en de vergoeding voor alle respondenten is 40 euro. 
 
GELIEVE VIA E-MAIL TE REAGEREN ALS U INTERESSE HEBT. IEMAND VAN ONZE MEDEWERKERS NEEMT DAN TELEFONISCH CONTACT MET U OP. NIET BELLEN AUB

interesse?   inge.tendens@telenet.be 

Inge Vangenechten

TENDENS BVBA
Jos Ratinckxstraat 3
2600 Berchem  

TEL : 03/440 51 00
inge.tendens@telenet.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapmans komt de islambeulen tegemoet

 

 

De islambeulen in volle actie.  De moslimexecutieve heeft de maatregel van Slaapmans al weggelachen. Dieren moeten niet verdoofd worden bij het slachten, zij moeten lijden, dat is prettiger voor de beulen.  Wat voor soort walgelijke "religie" is dit ?

De stad van allah gaat de baardmannen die hun schaap laten "verdoven" alvorens het te kelen 10 euro korting geven.

Dat Slaapmans een multiculfanaat is tot in zijn mergpijpen is al ten overvloede aangetoond. Maar dat hij het zover wil doordrijven om de islambeulen te belonen, is de ultieme uiting van zinsverbijstering. Een wet laten stemmen die gewoon het levend kelen verbiedt, is blijkbaar onhaalbaar. Geld van de belastingbetaler aan de dierenbeulen geven,  in de hoop dat ze het  dier op een humane wijze zouden slachten, is simpeler.

Wat een zielenpoot is die man toch  !

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Peumans 2

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen handen af van kinderen. Pedofielen zijn criminelen en niet zeuren !

 

Het zijn Hoogdagen bij vele krantenredacties en zeker bij de linxe vrienden van de VRT. We zouden eigenlijk moeten zeggen, linxe Feestdagen, geen Hoogdagen want dat is een katholiek begrip.

Elke dag worden  kolommen gevuld vol spitante details over bijvoorbeeld paters die met eskimojongetjes op reis gaan en deze trots komen voorstellen aan hun gemeenschap, zoals wij onze aanstaande binnenloodsten bij onze ouders. En de baas van de paters juicht vandaag nog in zijn wereldvreemde naiviteit : "Wij waren zo blij dat we eens een eskimootje van dichtbij konden zien ..."

Ondergraving van de maatschappij op kosten van de maatschappij

Elke dag is er wel wat. Gisteren tijdens het avondnieuws bij de Vier Nullen verscheen plots Jacinta de Roeck op het scherm. U kent haar toch : de gewezen Agalev-senatrice uit Limburg die door Steve Stevaert opnieuw in de senaat mocht zetelen voor de sp-a toen ze niet verkozen was.  In 2007 was Stevaert foetsie, en zijn partij ook bijna, zodat er geen plaats meer was voor genereuze cadeaus aan vrouwtjes uit de SS-omgeving.  Maar kijk, gisteren zagen we haar terug, Jacinta de voorvechtster van euthanasie bij kinderen en met een diepe interesse voor holebi-problematieken,  ditmaal als directeur van de Humanistisch Vrijzinnige Verenigingen.

Er zijn nu eenmaal mensen die niet in staat zijn op eigen benen te staan en die hun ganse leven moeten onderhouden worden met geld van de maatschappij, om diezelfde maatschappij zo vlug mogelijk naar de haaien te helpen. Zo zijn wij nu eenmaal : betalen om onzelf onderuit te laten halen.

Jacinta kwam trots vertellen dat de webstek van haar vereniging die vroeger 1 tot 3 bezoekers per dag ontving, nu soms 100 nieuwsgierigen lokt : mensen die zich informeren over hoe ontdoping in zijn werk gaat. Sjonge, sjonge, wat een nieuws !

Want ontdoping was gisteren het thema van de dag.  De katholieke kerk zit in de penariekerker en hoe vaker de heren-vertegenwoordigers op het scherm verschijnen, hoe meer zij zichzelf ontmaskeren als een wereldvreemd zootje dat vooral bekommerd is om de eigen instandhouding. 

Dragen de bisschoppen ook Prada ?

De feiten  uit de RK kerk worden met beide handen aangegrepen door de quasi exclusief linxe media, want de oude frustraties tegen het katholiek geloof zijn nog steeds nadrukkelijk aanwezig. Het eerste wat afvalligen doen als zij de kerk de rug toekeren, is tot een andere kerk toetreden om de voorgaande te bestrijden. De grote roerganger van de vrijzinnige ethiek en moraalwetenschappen, Etienne Vermeersch, is een pater-jezuiet. Jacinta de Roeck was een een lerares uit het katholiek onderwijs. Echte vrijzinnige humanisten hebben niet de behoefte om ten strijde te trekken of zich te organiseren.  Bekeerde katholieke vrijzinnigen zijn vaak fanatieke falangisten die in groep optreden.

Terug naar deezeke ...

Danneels, een man die bijna paus was geworden, en die tegen de kindermisbruiker Van Gheluwe zegt :"Ja, Roger, ge zijt toch wel ver gegaan ..." is het levende bewijs van wereldvreemdheid en arrogantie. Léonard doet het anders : dat is meer een man van de behendige diplomatie. Als hij voelt dat zijn voorganger met zijn onhandigheden door de publieke opinie in de steek gelaten wordt, laat hij hem ook vallen. "Ik had dat anders gedaan ..." prevelt hij en terwijl volhardt hij erin de kindermisbruiker Van Gheluwe  als "Monseigneur Van Gheluwe" te blijven aanspreken.

 

De collaboratie met de linxe politiek-correcten die door Danneels en een aantal van zijn volgelingen gepleegd werd, heeft hem niets opgeleverd. Bij deze struikelpartij van de RK-kerk stort de linxe meute zich op hen en maakt er kip-kap van. Zodanig dat zelfs weldenkende ongelovigen er ongemakkelijk bij worden. Na de blunders van het belgisch gerecht, blijven de media graven en buitensporige aandacht schenken aan elk neveneffect van deze onfrisse zaak.  Niet uit bekommernis de publieke opinie voor te lichten, wél uit sensatiezucht en als uitvoering van een goed geënsceneerde beschadigingsoperatie.

De linxe kerk krijgt de kans de rechtse kerk te bombarderen en ze doet het. Want ook dat moet gezegd worden : het heilige instituut davert op zijn grondvesten. De Roomsen waren eeuwenlang verheven boven de massa's, zij hadden een goddelijke opdracht en hun menselijke misstappen werden vergoelijkt en doodgezwegen.  Het doet ons denken aan het drama van de gek Ceausescu : toen die op het balkon van zijn paleis de verzamelde massa toesprak, drong het niet tot hem door dat hij en zijn aanhang brutaal uitgejouwd werd, dat kon toch niet ... Zo is het ook met de bisschoppen en hun woordvoerders. De haring spartelt in de pan maar braadt niet.

 

Bij pedofilie is het ook nodig in herinnering te brengen dat vele linxe verontwaardigde roepers van vandaag, dertig, veertig jaar geleden op de barricades stonden om liefdevolle seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen op de agenda te plaatsen. Terwijl heel wat priesters en paters stiekem te werk gingen, hield een deel van progressief Vlaanderen  pleidooien voor de aanvaarding van deze laatste taboe in de seksuele revolutie.  

 

De Centra voor Seksuele Opvoeding en Geboorteregeling (CGSO) gaven schokkende affiches uit met een afbeelding van kinderen die mekaar intiem aanraakten. Het was een uitgekiende opstap naar de erkenning van seksualiteit met volwassenen ... In de kolommen van Humo werd deze thematiek  regelmatig  aangezwengeld. Pedofielen waren sociale werkers die kinderen bijstonden in de ontdekking van hun prille gevoelens. Jazeker.  In 1966 ontving de schrijver Astère Michel Dhondt, wiens oeuvre één lofzang is op seks met kinderen, de Arkprijs van het Vrije Woord. Het zal Jacinta de Roeck veel plezier doen, dat haar HVV een notoire pederast officieel lauwerde toen zijzelf een meisje van 10 was. Mocht ze aanwezig geweest zijn, zou ze wellicht op schoot hebben mogen zitten bij de openlijke pedofiel Michel Astère en sommige van zijn collega's.

De door ons allen zwaar gesubsidieerde holebi-beweging doet er alles aan om zich te distantiëren van de pedofielen : het is iets anders, zo zij wij niet. Gelukkig maar. Laten we echter niet vergeten dat de homobeweging "De Rooie Vlinder" in 1979 de Nederlandse pedo-musical "Snoepjes" naar Vlaanderen wilde halen. Het was de toenmalige Gentse sp-a schepen Piet van Eeckhaut die dit verhinderde. Ere wie ere toekomt en tevens het bewijs dat in progressief Vlaanderen lang niet iedereen zich achter de idee van de pedo-permissiviteit schaarde. Maar er werd evenmin tegen ingegrepen : het was in die dagen politiek incorrect een woord van afkeuring te laten horen over pedo's en hun doorzichtige jacht op knapen of meisjes.

Wie daar ook mee aandeed, was een fractie binnen de Roomse kerk in Vlaanderen.  In de jaren '80 verscheen in Kerk en Leven diverse keren een contactadres waar ouders zich konden informeren over pedofiele relaties. Aan deze ouders werd de vraag gesteld of zij hun kind niet te veel zagen als hun persoonlijk bezit. Een deel van de kerk surfte mee op de tijdgeest en volgde vrolijk het progressieve Vlaanderen. Het ging om een kleine minderheid die om onbegrijpelijke redenen niet of nauwelijks teruggefloten werd, zoals de Antwerpse deken Jef Barzin.

Tot op de dag vandaag zijn er personen die onder het mom van wetenschappelijke studies en met gebruikmaking van allerlei subtiele drogredeneringen blijven volharden dat pedofilie op zich geen slechte zaak is voor kinderen ... "Men moet onderscheid maken tussen pedofilie en kindermisbruik".  Als deze moraalwetenschappers een studie gaan voorleggen, weten we al bij voorbaat wat het resultaat zal zijn.  De mensheid is de laatste decennia al zo vaak bedrogen door wetenschappelijke studies dat wij veel meer geloof hechten aan de logische weg van het gezond verstand van de gewone man en vrouw : "Handen af van onze kinderen". 

Dat geldt voor pasters en paters maar niet minder voor progressieve mei '68-ers die bijvoorbeeld in het Europees Parlement het hoge woord voeren of in andere instellingen in het Brusselse de plak zwaaien.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese Commissaris Reding bindt in

 

De Luxemburgse politica Viviane Reding, Europees commissaris voor Mensenrechten en Justitie, heeft woensdagavond haar verontschuldigingen aangeboden voor haar kritiek op het Franse beleid tegen de aanpak van Romazigeuners.

De 59-jarige Reding zei dat het een schande was dat Frankrijk zonder pardon Roma het land uitschopt. "Ik had gehoopt dat zoiets in Europa niet meer mogelijk was sinds de Tweede Wereldoorlog", klonk het.

De Fransen waren uiteraard meteen op hun tene getrapt en tercht ! "Een vliegtuigticket naar iemands thuisland in de Europese Unie is niet hetzelfde als dodentreinen en gaskamers", reageerde Pierre Lellouche, de Franse staatssecretaris van Europese Zaken.

Reding beseft intussen dat haar uitspraak de huidige discussie geen goed zal doen. Wel wil ze dat het beleid van Frankrijk toch wordt onderzocht. Commissievoorzitter José Manuel Barroso treedt haar bij. Maar ook hij wenst zich te distantiëren van de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republiek Vlaanderen : een enthousiasmerend project !

 

Wij schreven gisteren dit  stuk nadat we de video hadden bekeken en de teksten gelezen van de persconferentie van VB over "Republiek Vlaanderen" en we wilden het achteraf versnipperen.  Sommige passages  klinken bevlogen en ouderwets in deze tijden waarin de media de politiek herleiden tot one-liners en een ordinaire tweestrijd over geld dat van de burgers afgeperst wordt.  Nu, morgen en tot in de eeuwigheid van de tijden.  Dit stukje gaat over de essentie van de politiek en over het geloof in ons ideaal, Vrij Vlaanderen. 

Wij zijn verheugd dat er in het partijpolitieke moeras waarin dit land verkeert, niet langer meer sprake is van uitsluitend Elio di Rupo en Bart de Wee. Die twee heren zijn nu al maanden met mekaar aan de slag en hun avonturen verschijnen elke dag in abominabele afleveringen in kranten en op tv.  Geheime herenakkoorden dreigen weldra uit te monden in symbolische eremoorden en het land zinkt verder weg.

Het nieuwe geluid en het enige alternatief voor de aanslepende doodsstrijd van belgië werd gisteren voorgesteld door de top van Vlaams Belang : "Republiek Vlaanderen".

Zoals in het dossier van migratie, veiligheid en islamisering, waar Vlaams Belang door de feiten in het gelijk gesteld wordt, is ook de splitsing van dit land de enige mogelijkheid om de burgers in een gezonde maatschappelijke omgeving hun leven te laten doorbrengen.  Politici zijn er niet om kunstmatig de structuren van een versleten natie overeind te houden, waarin zij en hun aanhang zich genesteld hebben om er financieel beter van te worden. En zich te koesteren in de illusie iets te betekenen : kijk naar de tragische  man Yves Leterme of zijn voorganger Verhofstadt, twee mislukkingen die in bitterheid en haat ten ondergaan.  Zij ageren en regeren tegen de wil van de bevolking en zij zullen in de Vlaamse geschiedenis geboekstaafd staan als "de vijanden van het volk".

Politici moeten zorgen dat de welvaart, de economie, de rechten en plichten, de inkomsten en uitgaven, de veiligheid en bescherming van de burgers maximale kansen bieden op een gelukkig bestaan. Dit klinkt enigszins pathetisch en oubollig, maar dat komt omdat het ongebruikelijk is te spreken over de kern van de politiek. Zeker in een land dat de democratie langzaam afgevoerd heeft en vervangen door de belangen van partijen en machtsgroepen.

In het land B heerst chaos, onbestuurbaarheid, onrechtvaardigheid en criminele geldverspilling. De eigen burgers staan niet centraal, zij zijn de werkrobotten die moeten zorgen voor inkomsten om het systeem aan de gang te houden. In ruil wordt hen goedkoop entertainment aangeboden en past het regime ordinaire propagandamiddelen toe.  Goebels wordt officieel en terecht verfoeid maar is nooit ver weg uit de geesten van reclamemakers.

Politici treden op als keurig geklede maffialeiders, misschien dat velen daarom de halve Italiaan Di Rupo graag aan de macht zouden zien : de ultieme bekroning van de misdadige schaduw die over dit land hangt.

Vlaams-nationalisten gaan in hun naiviteit zelfs zo ver dat zij de  natie die hen 180 jaar miskend heeft, pogen overeind te houden ...

Republiek Vlaanderen is een helder en duidelijk antwoord op het geknoei. Wij geloven in de visie van de mensen en hun partij die al 30 jaar moeizaam bouwen aan het project van de Vlaamse Onafhankelijkheid zonder bochtenwerk, zonder postjes na te jagen en met de moed van een onwankelbare overtuiging.

Het zijn deze politici die de basis vormen voor het weinige respect dat wij nog hebben in de politiek. Met deze groep stappen wij graag op naar de Republiek Vlaanderen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondank is 's werelds loon

 

Voorzitter Jan Peumans van het Vlaams Parlement en zijn echtgenote Marie-Jeanne werden afgelopen zondag afgerammeld in Wezet (Visé) door een opgehitste Waal. Hij vond dat de voorzitter van het Vlaams Parlement niets te zoeken had in Wallonië. De politie stelde een proces-verbaal op.

 

Nadat hij rond 17.30 uur een ijssalon verliet, werd hij op weg naar zijn auto achtervolgd door een opgehitste Waal, een dertiger, die hem uitschold voor connard (klootzak), salle Flamand, onnozelaar en al het vuils van de wereld. Peumans reageerde niet. Maar toen hij in zijn auto wilde stappen, kreeg hij klappen in het gezicht. Hij hield er een inwendige bloeding ter hoogte van de slaap en een scheve kaak aan over. Maandag had hij barstende hoofdpijn. Die is weg, maar hij is nog altijd een beetje duizelig.

Ook zijn echtgenote deelde in de klappen toen ze haar man probeerde te helpen. Dat wilde ze doen met haar paraplu. Maar die was ze al kwijt nog voor ze die goed vast had. Ze heeft nu nog altijd pijn in de arm. Jan en Marie-Jeanne Peumans hadden al bij al nog geluk omdat er toevallig een politiecombi passeerde.. Vriendelijk waren de agenten niet. Het liefst van al lieten ze de zaak blauw blauw. Peumans weigerde. Er werd een PV opgesteld dat nu naar het parket van Luik gaat. De procureur moet nu beslissen of er al dan niet een vervolg komt.

"Ik ben hier echt niet goed van. Aangevallen worden omwille van mijn politieke ideeën, dat had ik nooit verwacht", aldus Peumans, die nochtans bekend is van zijn liefde voor Wallonië.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koperdiefstallen, ook in Suid-Afrika

 

Toe ek vandag my suster op die plaas wou bel, was daar geen verbinding nie.
Ek het aan haar 'n SMS-boodskap per celfoon gestuur.  Later het sy laat weet dat hul telefoonkabels "alweer" gesteel is.
Dit gebeur orals in Suid-Afrika.  Die meeste boere, veral op ver afgeleë plase, is van die buitewêreld afgesny, omdat die swartes die koper kabels steel.  Alle telefone in die land word met koper kabels verbind.
Gelukkig kon ek my suster per Skype kontak, want die Skype-stelsel werk via die sateliet.
'n Selfoon werk nie altyd nie, want my suster en haar man woon op 'n plaas wat tussen hoë berge lê, en waar daar geen ontvangs is nie.  Wanneer hulle kontak met die buitewereld wil maak, moet hulle met hul 4x4-aangedrewe voertuig tot hoog bo-op die berg ry, totdat hulle by 'n punt kom waar hulle kontak kan maak met die selfoontorings langs die kus.
Dit is maar een van "duisende" probleme wat die blankes (en veral die boerederijgemeenskap) van Suid-Afrika het.  Die swartes steel alle koper- en metaalvoorwerpe, wat hulle dan weer onwettig aan skrootwerwe gaan verkoop.
Peter.
Angeltjes aan Peter : Ook in het schandland B worden vele koperdiefstallen gepleegd, meestal bij de Spoorwegen, wat vertragingen veroorzaakt in de uurroosters. Naast de zware kosten.  Een spoorwegbeambte vertelde deze week, dat het soms gebeurt dat de dieven blijven "kleven" aan het materiaal en door het personeel moeten bevrijd worden ... dat heeft met electriciteit te maken en daar ken ik niks van. Misschien kunnen onze technische lezers dit verklaren ?  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe flitspalen in de stad van allah

 


Wie dinsdag te snel over de Amerikalei reed in de stad van allah, werd wellicht gefotografeerd door de allernieuwste aanwinst van de Antwerpse politie. Waarom de Amerikalei ? Wellicht omdat zich daar het secretariaat van Vlaams Belang bevindt en alle middelen zijn goed.

Deze onbemande flitspaal maakt liefst vier foto’s van elke auto, twee langs voor en twee langs achter. “Het gaat om een mobiele paal die gehomologeerd is om op verschillende plaatsen te worden ingezet”, legt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens uit.

De flitspaal werd deze week in gebruik genomen. "We huren het toestel voorlopig voor een maand, maar de boetes tellen." aldus Bastiaenssens, de ongeschoren praatpaal van de Antwerpse politie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse kerk verzet zich tegen uitdrijving Roma's

 

 

"Laat tenminste de kinderen bij ons"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tussendoortje van Lolita : opstand der anti-feministen

 

Ergens is er ook bij mij een grens overschreden.  Ik dacht dat ik eerder verdraagzaam was: mannen zijn voor mij als een corsage, een bevestiging van mijn vrouw-zijn, maar wat de Zwitsers nu uit hun gemsbroek schudden, dat kan niet door mijn beugel Die halen het zich in hun hoofd een opstand “tegen de onderdrukking van de man” te organiseren. 

In Zürich wordt op 30 oktober een internationale samenkomst van vijf mannenorganisaties gepland.  Deze organisaties vinden dat ze door de bevoordeelde functie van de vrouw gediscrimineerd worden.  Volgens de woordvoerder Michael de Luidi zitten vrouwen aan het bedieningsknop van de macht, vooral in de sociale en gezinspolitiek.  Zo stelt de Mannenpartei van Alfredo Stüssi dat mannen gedegradeerd worden tot bankautomaten, dat meisjes een bevoorrechte positie innemen in het onderwijssysteem, dat rechters bevooroordeeld zijn ten gunste van moeders …

De vrouwenorganisatie Alliance F spreekt van een angstreactie… 

Het restaurant Waid, waar de opstand moest plaats vinden, heeft intussen de boeking van de mannenorganisaties geannuleerd.  Zou de bedrijfsleider een vrouw zijn?  De mannen zijn echter vast besloten : de opstand moet en zal plaats vinden: “wij laten ons niet muilkorven”. 

Ik ook niet.  Als kleine opening in de preformatiegesprekken rond de hernieuwde toenadering binnen de man-vrouw-perimeter, zou ik jullie willen uitnodigen tot het beluisteren van dit liedje


“Ich bin von Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt” van Marlène Dietrich.  Das ist meine Natur…

Kusje van Lolita

 

 

 


15-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tram zonder incidenten

 

Een ideetje voor de Lijn en alle andere maatschappijen in Europa ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republiek Vlaanderen

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pub

 

Een bloedstollende dubbelmoord, live bij

http://blog.seniorennet.be/savat/ 

 (haast u, het bloed is bijna op)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlamingen beledigd (en de andere Vlamingen ook)

  

 Andrea Cronenbergs, het blonde omroepstertje met het schuine hoofdje en het misprijzend trekje om de mond, beledigde in het programma van Luc Alloo de West Vlamingen op 11 september laatstleden.  Dat moet dit arrogante troelaatje best niet doen. Maar ja, het ding is vriendinnetje van Pètrick Janssens, zij heeft de onvoorstelbaar belangrijke functie om de flutprogramma's van de 0000 voor te stellen en zij is een VIP (Vreselijk Irritant Personage)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plan B door Rita de Bont
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bart De Wever en Elio Di Rupo praten weer met mekaar. Ze hebben geen andere keuze. Tot vervelens toe herhaalt Bart De Wever dat het einde van België niet aan de orde is, al blijft het blijkbaar, volgens Jan Jambon op langere termijn nog altijd het streefdoel van N-VA. We moeten wel kostbare tijd blijven verliezen, want “Vlaanderen denkt te weinig na over de lange termijn en plan B” beweert hij verder.
De Franstaligen bereiden anderzijds wel degelijk de onafhankelijkheid van Wallonië, annex Brussel voor en hun onderhandelingsstrategie is duidelijk daarop gericht.

Ook in 2007 was dit al het geval. Als ex-voorzitter van de VVB, die het als streefdoel had de Vlaamse onafhankelijkheid op de politieke agenda te plaatsen voelde ik mij verplicht een oproep te lanceren naar alle politieke partijen en verenigingen die het goed voor hadden met Vlaanderen om ook bij ons deze onafhankelijkheid degelijk voor te bereiden. Vlaanderen heeft een ijzersterk dossier en heel wat troeven in handen met betrekking tot de grenskwesties, Brussel, de verdeling van de schuld zowel als de internationale en economische implicaties. Wij mogen enkel niet met lege handen aan de onderhandelingstafel verschijnen om tot een rechtvaardigeordelijke opdeling te komen.

 

 

 

De enige partij die deze oproep niet van de hand wees is het Vlaams Belang. Begin dit jaar organiseerden ze,  bijgestaan door een aantal specialisten ter zake, een colloquium “O2  De Ordelijke Opdeling – Zuurstof voor Vlaanderen”. Hierop baseerde Gerolf Annemans, samen met de studiedienst van het Vlaams Belang het lijvige boek waarin de splitsing van alle administraties en instellingen eveneens als de opdeling van de staatsschuld en financiën, de internationale erkenning van de nieuwe staat en de netelige kwestie Brussel allemaal aan bod komen.” Annemans zit met het Vlaams Belang wel niet in het kamp waar de beslissingen genomen worden” schrijft men een beetje spottend in De Standaard van 11 september. Hij zit zelfs niet in het kamp waarmee mag gecommuniceerd worden als men de Belgische wanstaat wil in stand houden, maar hij is er wel. Het Vlaams Belang neemt wel degelijk zijn verantwoordelijkheid. De studie is er en het boek is er. Iedereen kan het bestellen bij de studiedienst van het Vlaams Belang via studiedienst@Vlaamsbelang.org of 02/219 60 09. Het Vlaams Belang is wel degelijk voorbereid op deelname aan de laatste Belgische regering, de regering, die de ordelijke opdeling doorvoert.

Rita de Bont

Federaal volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omgekeerde wereld : Leitkultur in Oostenrijk

 

Terwijl men elders in Europa nog geen oplossing gevonden heeft om de slechte taalkennis van kinderen van vreemde oorsprong bij te spijkeren, is men in Oostenrijk al een stap verder.  Om de integratie van bepaalde bevolkingslagen met een lage schoolse vorming te vergemakkelijken worden in Graz, hoofdstad van Steiermark,  niet de leerlingen aangemoedigd Duits te leren maar wel de leraars die zich de Turkse taal moeten eigen maken. 

De Karl Franzen-universiteit heeft een euforische mededeling op zijn webstek:  

“Onvoldoende taalkennis van het Duits bij de migrantenkinderen veroorzaakt grote problemen in de basisscholen.  De kinderen hebben nauwelijks kansen basiscompetenties en kennis te verwerven, wat uiteindelijk tot sociale spanningen moet leiden.  Daarom heeft de Karl Franzen-universiteit van Graz het initiatief genomen om – exclusief voor heel Oostenrijk – een tweejarige masterstudie te ontwikkelen in Turkse taal en cultuur.  Deze opleiding richt zich in de eerste plaats tot de doelgroep van de afgestudeerden lerarenopleiding."

"Wij willen de leerkrachten basis- en buitengewoon onderwijs de competenties geven om beter met Turkssprekende leerlingen om te gaan.  Het doel is deze kinderen toe te laten de les te volgen en zich zowel in de klas als in de samenleving te kunnen integreren.”
De universiteit van Graz biedt sinds 1951 een tolkenstudie Turks aan.  Nu komt dus een bijkomende richting “Turks voor leerkrachten” dit aanvullen.  Het uitgangspunt van de universiteit is dat dit geenszins een rem op de integratie kan zijn want kennis van de moedertaal is noodzakelijk om een tweede taal te kunnen leren.   
 

Als ik het goed begrepen heb wordt Duits dus de tweede taal… en ik vraag me af waarom het Pools-Duits-Oostenrijks leger in 1683 überhaupt slag geleverd heeft om Wenen tegen de inval van de Turken te verdedigen. 

Floriaan Terbeke
(Bron: PI)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbegrijpelijk

 

Het is niet de opdracht van een staatszender en zijn 'journalisten' om deemoedige of gekleurd-van-pas-komende boude uitspraken af te persen door ondervragingstechnieken te gebruiken die bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten.

Het is niet de opdracht van met belastinggelden gesmeerde journalisten om selectief verontwaardigd te zijn, storende en onbeheerste intonaties te laten horen, gepaard gaande met zenuwtics en clowneske mimieken.

Het is niet de opdracht van 'journalisten' om zout in de wonden te strooien of feiten te omzwachtelen door misplaatste sferen te schetsen : van brutaal-agressief tot gênant-beaat.

Het is verwerpelijk en a-sociaal om programmatie- en thema- keuzes als camouflage-netten te gebruiken ter bescherming van  linksige ideologieën.  terwijlend andere opties onbeheerst gedemoniseerd of ostentatief genegeerd of geridiculiseerd worden.

Maar kom, alle Vlaamse partijen, inclusief het Vlaams Belang, erkennen en ondergaan de geslepenheid in propagandavoering van de staatszender. Zij pleiten zelfs voor méér staatszender, terwijl zij zich masochistisch laten uitsluiten. Wanneer hun voederbakje klaargezet wordt, komen zij kwispelstaartend als dwergpoedeltjes aangelopen.

Te zwak om de staatszender te counteren ? Daar begint alles mee.

Jade & Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salut, Mohammet !

 

 vladtepesblogdotcom

 

Dat men in het land van Jeanne d'Arc en Sarkootje ferm lacht met het opgestoken vingertje van de blauwe Piet Konijn en andere fans van Achmed en Fatima mag blijken uit de stemming in de Franse senaat over het dragen van de boerka in het openbaar.

Slechts één enkele gozer stemde tegen, de overige senatoren  stemden in met een verbod op deze gevangeniskledij voor moslim vrouwen.

Na het lik op stuk beleid jegene de Roma overlast, is het de tweede klets die de Franse multiculfanaten tegen hun smoel krijgen. Alleen het Franse Hooggerechtshof kan dit besluit nog tegenhouden,maar gezien de 99% stemmen tegen het dragen van dit onding vanaf 2011 is het haast ondenkbaar dat de dames en heren van deze instelling een andere mening zouden hebben.

De linxe hoeders van boerka's en kopvodden zijn hun messen al aan het slijpen want hun kiesvee wordt onrecht aangedaan.

Even afwachten of de blauwe konijnenkop weer een groot bakkes gaat opzetten in de Europese praatbarak tegen het Franse boerka verbod.  De liberalen hebben al een hele tijd de socialisten voorbijgestoken in linx beleid.

Senior




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!