Angeltjes
20-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djizja heeft een kleur : Groen !

In Duitsland is het hek helemaal van de dam: de Groenen eisen vanaf volgend jaar een belasting om de integratie te bevorderen.

Sedert de éénmaking van West- en Oost-Duitsland betalen de burgers een solidariteitsbijdrage om de opbouw van de voormalige DDR te financieren.  De partij der groene wereldverbeteraars en sympathisanten van de cultuurverrijkers heeft nu een voorstel uitgedokterd, waarbij deze toeslag vanaf 2011 in fasen zou omgezet worden in een belasting die moet dienen voor “een betere opleiding en taalaanmoediging van migranten”. 

Een terugblik in de geschiedenis leert ons dat de dhimmi’s een hoofdelijke belasting – de djizja – moesten betalen aan de moslim-overheersers om in leven te mogen blijven. 

Volgens een groene woordvoerder, Jozef Winkler,  moeten we duidelijk meer investeren in integratie.  Verder wil de man dat er in de kleutertuinen en lagere scholen in heel Duitsland gedeeltelijk les in de taal van herkomstlanden onderwezen wordt. 

De Bundesrepublik Duitsland heeft dit jaar € 233 miljoen voorzien voor taal- en integratiecursussen, maar dit is veelal weggesmeten geld. 

De Zeit bericht hierover:

“Meer dan de helft der deelnemers slaagt er niet in een niveau te bereiken om zich in het dagelijkse leven te kunnen uitdrukken.  Vooral spraakkunst is moeilijk; de meerderheid der cursisten heeft nog nooit van spraakkunst gehoord.  Vooral de vrouwelijke deelnemers hebben meestal totaal geen ervaring met onderwijs.  Dan kan men er toch vanuit gaan dat méér lesuren geen oplossing gaan bieden."

Circa 8% stopt met de cursus.  Theoretisch zijn daar dan strafmaatregelen aan verbonden, zoals bv.  minder stempelgeld, de verplichte betaling van de lessen, de mogelijke uitwijzing… maar die worden niet toegepast.

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Merkel stuurt Roma's terug naar huis

 

Euro-commissaresse Reding is zeer opgezet met de Duitse beslissing : "Endlich ..." zei ze.

Duitsland gaat stapsgewijs 10.000 Roma terugsturen naar Kosovo. Minister van binnenlandse zaken Thomas de Maizière ondertekende eind april een akkoord met Kosovo over de terugkeer van 14.000 mensen naar Kosovo onder wie 10.000 Roma.

Dat schrijft de krant Die Welt. Minister de Maizière beklemtoont evenwel dat er geen sprake is van "massadeportaties" en zegt dat het gaat om een "stapsgewijze terugkeer" van 2.500 mensen per jaar. Daarbij is financiële hulp beloofd om vrijwillige terugkeer aan te moedigen. Maar wie toch niet instemt, wordt zoals in Frankrijk op het vliegtuig gezet.

De Franse president Nicolas Sarkozy zei donderdag in Brussel dat kanselier Angela Merkel had laten weten dat ook Duitsland van plan is om illegale zigeunerkampen te ontmantelen. Dat werd eerst ontkend. Sarkozy ligt in Europa zwaar onder vuur omwille van de Franse uitwijzingsplannen.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse Democraten komen voor het eerst in Parlement !

 

 

In grote lijnen lopen de eindresultaten gelijk met de prognose die wij gisteren om 20 uur overnamen van de Zweedse Televisie, met dien verstande dat de "verfoeide" Zweedse Democraten nu hoger scoren, namelijk 5,7% (tegen gisteren 4,6%).  De regerende centrumcoalitie wint  nog enkele procenten en de vrolijke vrienden, verenigd in de rood-groene azijnzuipers verliezen bijna 5% : loon naar werken. 

De definitieve uitslag voor de 349 zetels is als volgt :

Centrumcoalitie - 49.3% - 172 zetels  (3 zetels te kort)

De Verenigde Linxmenschen - 43.7% (157 zetels)

De stoute Zweedse Democraten - 5.7% (20 zetels)

 

De leider vande Zweedse Democraten, Jimmie Akesson (met een bol op de A) wordt gefeliciteerd door zijn partner.  Wie zei er dat Zweden koele lieden zijn ?

De voorzitster van de socialisten, Mona Sahlin ziet er veeleer bedrukt uit. Ze had er nochtans op gerekend dat vele Zweden heel dankbaar zouden zijn dat hun land overgeleverd wordt aan de aanhangers van de godsdienst van de vrede. Elke dag ambiance : brandstichtingen, verkrachtingen, messengevechten ... zoals in de goede oude tijd van de Vikings. Het lot heeft er anders over beslist. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het laatste Suske & Wiske album : de Nerveuze Nerviërs

 

Tijdens de wandeltocht in Wezembeek-Oppem greep een mini-incidentje  plaats met een nerveuze Louise (Wiske). Studio Hendrik legde het verhaal direct vast in een foto-roman. Wij geven u hierna per afbeelding de tekst + vrije vertaling :

Foto 1 : Regarde chéri, une manif des flamins (Kijk schat, een meute Vlamen)

Foto 2 : Vive la belgique  une et indivisible (Leve pelgië, één en ondeelbaar)

Foto 3 : La Flandre nous appartient, tout comme ce drapeau (Vlaanderen is van ons, evenveel als deze vlag)

Foto 4 : Mais ... mais, rends-moi mon précieux drapeau (maar ... maar, geef mij mijn dierbare vlag terug)

Foto 5 : Tu trouves ça amusant, ou quoi. Arrête de rire toi. (Jij vindt dat  nog vermakelijk ook. Stop met lachen, jij)

Foto 6 : Iemand uit de Vlaamse meute heeft een bord geplaatst DIT IS VLAAMSE GROND.

Foto 7 : EINDE (Wiske kijkt sip - Louise regarde sip)

met dank aan Studio Hendrik

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie verkiest u, My fair Lady of de deftige dame ?

 

 

http://blog.seniorennet.be/savat/

 

 


19-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prognose Zweedse verkiezingen 20 uur + Correctie 20.23 uur/20.57/22.55

 

+ Correctie 20.23 uur/20.57 uur/22.55 uur

 

2023 u - Volgens de Zweedse televisie exit-poll  wint de centrum-rechtse Alliantie de verkiezingen met 49,1 procent ten opzichte van rood-groen 45,1 procent. Volgens de poll  krijgt SD 4,6 procent voldoende om de kiesdrempel te behalen. Deze gegevens vervangen de vorige mededeling, die we verwijderd hebben.

 

+ Aanpassing 20.57 u

In een eerste reactie op deze voorlopige prognose verklaart de Sverigedemokraterna dat bij vorige exit-polls de cijfers altijd lager waren dan de definitieve uitslagen.  Waar hebben we dit nog gehoord ?  Juiste uitslagen zullen pas bekend zijn in de loop van nacht.

+ Aanpassing 22.55 uur

De regererende burgeralliantie wint 3%, de socialistische partij die de oppositie gevoerd heeft, verliest 5%. Over de winst van van de Zweedse Democraten zijn geen verdere gegevens bekend.

 

De regerende burgercoalitie bestaat uit de partijen M KD FP en C, samen 49.1%

De rood-groene oppositie V S en MP, samen 45,1%

De Zweedse Democraten (voor wie wij supporteren) SD  staan op 4,6% 

Indien deze tendens zich doortrekt zal het een zware dag worden voor Martine Tanghe, als zij deze uitslag moet mededelen tijdens "het gesproken en gefilmd dagblad."  Er zal weer een stukje azijnmimiek bij te pas komen, gegrom, gegrol, wenkbrauwen de hoogte in, mondhoeken geringschattend naar omlaag, nerveus geschuifel op de stoel. Dat zijn kenmerken die ons telkens verheugen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizend betogers : Vlaanderen laat de Vlaamse Rand niet los !

 

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 021

Frans verderf van ons Erf (midden : goed volk uit Ieper)

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 015

Vooraan : de Kamerleden Gerolf Annemans, Annick Ponthier en senator  Bart Laeremans

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 023

Een opvolger van Flor Grammens zet het goede werk verder

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 026

Kamerlid Rita de Bont trouw op post zoals steeds

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 028

In de achtergrond rechts Kamerlid Bert Schoofs gevolgd door Filip de Man en vooraan de vele jongeren op wie wij enorm trots zijn, dat zij de Vlaamse traditie voortzetten.

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 030

Vlaanderen op stap in eigen land ...

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 009

Ook de 3 koekoekburgemeesters waren aanwezig, druk in de weer met het verbranden van de Grondwet, de taalwetten en de Vlaamse decreten.

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 012

Een Hart voor Wezembeek-Oppem en voor de ganse Vlaamse Rand : Vlaanderen laat de Rand niet los !

Foto's : Gerda

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo moet dat.

 

Godsdienst is des mensen en dus niet alleen vrede, liefde voor de kleintjes maar ook een flink stuk tolerantie tegen andere godsdiensten.  Op de afbeelding : een lid van de religie van vrede, herkenbaar aan het witte "potske", is bezig met een Hindoetempel en de aanwezige gelovigen, enigszins te intimideren.  Spontane volkswoede ontaardt dan soms in spontane branden, ontploffingen of eventueel het neersteken van andersdenkenden. U moet denken : het is steeds voor de goede zaak.

Savat zou ook wel eens uit verveling een steentje willen mikken tegen de moskee en haar bezoekers, en dan sacochentrek bij de dames van heer allah, als blijk van gewillige integratie.

Uw dw Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heet van de naald : succesvolle wandeling Wezembeek-Oppem

 

Vanmorgen begonnen om elf uur  een duizendtal wandelaars aan een tocht doorheen de Vlaamse gemeente Wezembeek-Oppem en zonet rond 13.30 uur arriveerden de eersten op de plaats van aankomst. Het was een initiatief van TAK, dat wij u voor enkele dagen aankondigden en de manifestatie is rustig en vreedzaam verlopen. De koekoekburgemeester had een grote politiemacht op de been gebracht. Natuurlijk heeft dat scharminkel er alle belang bij om zoveel mogelijk propaganda op te eisen voor zichzelf en dat mag de gemeenschap een flinke duit kosten. De wandelaars werden permanent in het oog gehouden en begeleid door een helikopter. 

De inrichters mogen blij zijn, dat dergelijke oproepen steeds trouw opgevolgd worden door de militanten en mandatarissen van Vlaams Belang.  TV-flaminganten en hun aanhang gaan liever kuieren in Wallonië, waar de kans op een pak slaag vandaag groter is dan in  de bedreigde Vlaamse Rand ...

Onze privé helikopterpiloot is onderweg naar de redactie met foto's, die echter eerst moeten voorgelegd worden aan de censuurdienst van Angeltjes.  Koekoek !

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse Feesten en Republiek Vlaanderen

 

 

De Waalse Feesten, wij gunnen het ze graag, de Vrienden van de Hangmat. Maar wij overdrijven niet met onze geestdrift,  zoals de afgewezen minnaar, Janneke Peumans, die na een liefdesuitstap naar Wallonië, inwendig en uitwendig gekneusd, terugstrompelde naar zijn Limburgs dorpje. "Kijk eens, wat ze me aangedaan hebben, en ik zou nog zo graag terugkomen in een volgend leven als een Waal ..." piepte Janneke.  De afgewezen Trol stond gisteren opnieuw op Waalse grond, om officieel mee te vieren, maar omringd door enkele lijfwachten.  "Je vous aime malgré tout" lispelde hij, zoals het een NVA-er van de dubbele moraal past.

De Walen hebben dit jaar bij monde van enkelen van hun prominenten gegrootbekt, dat zij helemaal niet bang zijn het lot in eigen handen te nemen. Ik vrees dat de juichende Walen bij het horen van het woord "lot" gedacht hebben aan het winnend briefje van de Nationale Loterij. En helaas niet  aan de àndere betekenis van dat woord :  lotsbeschikking, het doppen van de eigen boontjes, en om nog nauwkeuriger te zijn : het knopen van de eigen hangmatten zonder Vlaamse subsidies.

Grootspraak van ondermeer de Naamse burgemeester , een man met twee voornamen : Jacques Etienne van de club van Madame Non-Non en ook van zijn collega en partijgenoot Jean-Jacques Viseur van Scharreleroi.

Zet er u even bij en luister :  "Als de splitsing van België in de sterren geschreven staat, dan is dat niet het einde van de wereld. Zonder een splitsing te willen, moeten we er ons toch op voorbereiden. Scherpzinnigheid is niet hetzelfde als lijdzaamheid. Toegeven dat een scheiding mogelijk is, kan een huwelijk redden.  Wallonië is de mooie naam van een mooi land, een inspiratiebron voor kunstenaars. We hebben het recht om het te dragen als een vlag, om het te koesteren als een vaderland, zonder bij te dragen aan onheuse allegaartjes, aan het desastreuze nationalisme dat een schande is voor de mensheid" besluit Etienne. Of Jacques, we weten het niet.

Viseur van Scharreleroi is bondiger : "Wij willen een open nationalisme proberen zonder complexen" zegt hij.

We willen de feestvreugde niet verstoren, maar deze vertaalde versies klinken behoorlijk melig, grappig, drammerig en bla-bla-erig. Welke kunstenaar heeft zich laten inspireren door Wallonië ? De meest waarschijnlijke is Georges Simenon : die heeft uitsluitend geschreven over misdaad.  Dat kan dus kloppen. Verder wordt de lof en de schoonheid van de eigen natie bezongen zoals elke normale vaderlander dit doet.  Even later wordt echter het nationalisme  in Namen verdoemd en door Scharreleroi opgehemeld.

De twee optimistische burgervaders zijn direct teruggefloten door hun partijvoorzitster die hen toepriep : "Non, non, je ne veux pas (neen, neen, ik oewil niet, niet vanavond, skat)".

Grimas Onkelinx die vorige week ook stond te gillen dat zij de onafhankelijkheid aan het voorbereiden is, tapte gisteren al uit een ander vaatje :  "Nous voulons du respect" (oewij oewillen respect).

Dat was een volgende rode draad doorheen de Waalse Feesten. De voorzitster van het Waalse parlement, een vrouw van Ecolo, had het in haar toespraak ook over "respect".  Vermoedelijk lezen al die Franstaligen nooit Le Soir. Of ze begrijpen de opruiende respectloze uitlatingen tegen de Vlamingen niet. Of ze zijn het er mee eens, gezien hun mentale beperkingen.

Het groene mens zegde het volgende : "Geen enkele entiteit uit dit land vraagt liefdadigheid" terwijl ze zich tot Vlaanderen richtte. "Wat de entiteiten willen, is respect, zonder hetwelk er geen solidariteit mogelijk is ..." (en dan volgt er weer zo'n typisch Franstalige kronkel) "En dat respect zullen wij des te beter opbouwen door de oude of meer recente kwetsuur te erkennen, die bestaat uit de ontkenning van de taal van de ander". (Et ce respect, nous le construirons d'autant mieux que nous commencerons par reconnaître la vieille ou beaucoup plus récente blessure du refus de la langue de l'autre). Dat geleuter over entiteiten, maakt ons onwel.  In de parapsychologie zijn "entiteiten" geesten van overledenen.

Mensen toch ... zeg ineens dat je spijt hebt van het eeuwenlang bespuwen van de Nederlandse taal.  En voeg er aan toe,  als de Vlamingen braaf blijven betalen, jullie zullen proberen, een tijdje wat minder te spuwen. Woordenkramers.

Achter deze grootspraak gaat echter een enorme schrik schuil dat Walen en Brusselaars binnenkort niet langer uit de federale schatkist worden ondersteund. Een federale schatkist, die nog steeds voor het grootste deel gespijsd wordt door de Vlamingen.  De franco-belgen hebben geen enkel belang bij een wijziging van de financieringswet, het is hun garantie op het behoud van hun luilekkerland. Wat is het voordeel voor Vlaanderen in het aanhouden van solidariteit ?  Dat wij én Brussel én Wallonië blijven sponsoren met ruim 12 miljard euri per jaar. Dat wij daarnaast opgescheept worden met het grote merendeel van de kosten inherent aan het onderhoud van illegalen en geregulariseerden. 

Maar let op, dames en heren, een wijziging van de financieringswet die door Vlaanderen correct zou verhaald worden op zijn burgers en door Wallonië niet en via allerlei beschermingsclausules en uitzonderingen (de solidariteit, weet u) mag voor ons part verrotten in de hel. Vlamingen, laat u niet beetnemen !

Deze Waalse Feesten hebben duidelijker gemaakt dan ooit dat er een eind moet komen aan het bestaan van dit onbestuurbare land. Als zelfs een knechtje als Janneke Peumans in mekaar geslagen wordt, is het tijd de Vlaamse Republiek te stichten.

Ray

Bron : RTBF


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De witte toreador

 

 

Wij hebben het niet zo bekeken op toreadors en andere dierenbeulen, dat weet u,  maar we maken graag een uitzondering voor de toreador van Carmen. Zeker als het om de Russische zangrevelatie Dmitri Hvorostovsky gaat.  Dames, houdt u vast aan de takken van de bomen ...

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De knuffelrobot als metafoor - Johan Sanctorum

 

 

Cultuurfilosoof Johan Sanctorum gewapend met een vlijmscherpe pen en een kritische geest zoals er veel te weinig zijn in Vlaanderen ontmaskert een zoveelste mythe uit de stad van Fientje Beulemans.

http://visionairbelgie.wordpress.com/2010/09/17/probo/

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw Zevende dag met verschillende Groot-Inquisiteurs en de sul van het Spionnencentrum : kijken maar !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wellicht had u er nog niet over gehoord, maar er is sprake van seksueel misbruik van kinderen in de kerk. Dat is niet alleen een zaak van de kerk, justitie en de welzijnssector. Ook de politiek heeft hier een rol te spelen, want een aantal politici van de linxe kerk hebben ook al eens reep chocola aangeboden aan een buurjongetje, of gegluurd onder de tutu's bij roze balletdanseusjes. Maar daar gaan wij het niet over hebben. Wij behandelen met onze gekende neutraliteit alleen "Van de kerk naar de kerker".

Een ander boeiend onderwerp : Komt het nog goed tussen N-VA en PS ? Wij hebben Bart de Wee gekweekt in onze Woestijnvisvijver maar hij moet wel onze politieke programmatie volgen.  De Zevende Dag vraagt PS-minister Paul Magnette of de brokken nog te lijmen vallen en is Bart de Wee na enkele weken van solitair dieët bereid om nu gelijmde brokken te verorberen ? Kijken maar !

Jan Van Crombrugge was destijds een van de zgn. ‘Toshiba-boys’ op het kabinet-Dehaene die de financieringswet uitdokterden. Toen gaf die futuristische laptop iedereen het nakijken. Aan hem de vraag hoe moeilijk die klus is, en hoe snel de onderhandelaars van vandaag hem kunnen klaren. U begrijpt niet waarover wij het hebben ? Wij evenmin, maar het belooft spannend te worden, want misschien trekken wij er weer naar aloude 0000-spionnentraditie op uit met de verborgen camera. Kijken maar !

De Volt-reportage toonde het onomstotelijk aan: interimkantoren en dus ook werkgevers discrimineren nog altijd allochtone sollicitanten. Jozef De Witte van het Spionnencentrum en de Nationale Loterij is woedend, en wijst met de vinger naar het beleid. Vlaams minister Philippe Muyters, de interimsector en een ervaringsdeskundige zitten mee aan tafel. Philippe Muyters zal zich direct aansluiten bij de woedende Jozef, zoals het een volleerde NVA-er past en beiden zullen vervolgens de afgevaardigde van de interimsector voor de sharia-rechtbank laten veroordelen tot 100 zweepslagen. Kijken maar !

Voka-topman Peter Leyman liet deze week in een Nederlandse krant optekenen dat zijn kinderen een betere toekomst zouden hebben in het buitenland, en dat hijzelf niet zou investeren in Vlaanderen. Hij kreeg zowat het hele land over zich heen. Maar hij staat niet alleen met zijn kritiek. Werkgevers Rudi De Kerpel en Ivan Sabbe – beiden tevens Lijst Dedecker – hebben evenzeer bedenkingen bij het Vlaams economisch beleid. Wij waarschuwen de kijkers : het zou kunnen dat in dit onderdeel enkele ferme waarheden gezegd worden, die radicaal indruisen tegen de 0000-doctrine. Wij zullen derhalve de nodige onderbrekingsmaatregelen voorzien, zoals het gekende bordje van het Journaal : "Er is iets misgelopen, wij zijn er naar op zoek".

In de Hermitage, een museum vol oude brol zonder kakmachines en mosselpotten, te Sint Petersburg, waar ooit Kameraad Lenin de eerste Sovjet leidde vanuit een middelbare school,  opent eind oktober een expositie met een Belgische collectie van zeventig romantische schilderijen. De verzameling is opgebouwd door Jef Rademakers, voormalig tv-maker en bedenker van formats als ‘De Pin-up Club' en ‘Klasgenoten'. Jef Rademakers leidt ons rond in zijn collectie, waar hopelijk veel erotiek en naakt te zien zal zijn, zodat u uw kindjes er bij kan halen.

Alle interviews van niet-bevriende politici worden onbeschoft maar professioneel onderbroken door de inquisiteurs en propgandisten van onze geliefde nieuwsdienst.  Kijken maar !

De Zevende Dag, zondag 19 september, 11 uur op één

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imam Rauf legt het nog één keer uit

 

 

"Als ik mijn moskee niet krijg op Ground Zero, zouden sommige van mijn vrienden wel eens boos kunnen worden"

http://thewestistheverybest.punt.nl/ 

 


18-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handel in vogels ?

 

 

Hier is ze, zie, Christel van de post. En maar toeteren en blazen Maar waar is de Vogelhandelaar ? Zou die soms op de Antwerpse Vogelmarkt zijn ?  Of zitten ze allebei bij onze collega Savat ? Hij vogelen vangen en zij toeteren. Het is me daar dikwijls een zootje in het Oranje Theehuis.

http://blog.seniorennet.be/savat/ 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La France vereremerkt Moeders van Krooostrijke Gezinnen

 

 

Vorige week zaterdag werden medailles uitgereikt door La Famille Française, een organisatie die de belangen van het Franse kroostrijke gezin behartigt. Opgericht in 1920 eert deze instelling "de moeders die op een waardige wijze vele kinderen hebben opgevoed als blijk van waardering en erkenning door de Natie."

De eretekens worden toegekend door een besluit van de prefect en een advies dat vooraf ingewonnen werd bij de heren burgemeesters.

Zo werden in aanwezigheid van de verenigde families 8 zilveren medailles (6 of 7 kinderen) uitgereikt aan : Fatiha Benhalima, Fouzia Amezane, Fatima Boularess, Aïcha Hadj-Abderrahmane, Mama Lefdou, Fatima Loubbi, Rosaria Rutigliano, Aïcha Tasry.

En 13 bronzen medailles (4 of 5 kinderen) aan Saadia Ayar née Ayar, Saadia Ayar née Jabir, Medhia Bargaoui, Fatima Batta, Diane Brenot, Saâdia Brouzi, Fatima Et-Tellah, Nacéra Farsi, Fatima Haddache, Nathalie Lerbet, Zineb Oussghir, Stella-Cora Robert, Latifa Sabik.

La France staat er goed voor, meer kunnen, noch willen wij hierover kwijt. Wanneer volgt het land B met dergelijke symbolische aanmoedigingen ?

 http://www.bienpublic.com/fr/permalien/article/3243169/Des-meres-meritantes-medaillees.html 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dissidente islamitische stem

 

 vladtepesblogdotcom

 In deze interessante Duitstalige video (met Engelse onderschriften) bekelmtoont een Egyptische geleerde, dat de islam niet verenigbaar is met de Westerse waarden en cultuur.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stoepen zijn bezaaid met baby's niet toegelaten

 

"Pas de bébés dans les rues d'Ixelles"

Elsene - Pijnlijke vertaalfout in Elsene, en niet voor de eerste keer. Naar aanleiding van de Veertiendaagse van het Jonge Kind kondigt de gemeente aan dat "de stoepen bezaaid zullen zijn met 'baby's niet toegelaten'". [5 reacties]

"Les trottoirs seront parsemés de "pas de bébé", luidt de originele Franstalige tekst. Met 'pas de bébé', wordt voor alle duidelijkheid kindervoetjes of -stapjes bedoeld, niet 'baby's niet toegelaten'. Iets wat zelfs Google Translate weet, want dat vertaalt 'pas de bébé' als 'kleine voetjes', merkte brusselnieuws.be. Niet geheel accuraat, maar toch al dichter in de buurt.

De gemeente Elsene is geen onbesproken blad in deze. Ze liet eerder al pareltjes optekenen als 'dit aflevering blijft vooral een werktuig, een verzameling van gegevens, van algemene inlichtingen. Onze wens is dat dit werktuig u zal bevredigen.’ En om het af te leren: 'het is de reden waarom de lezer zal in het bijzonder zich mogen aangeven aan gepersonaliseerde analysen dankzij de leeftijdspiramiden en aan de uit de uitsplitsing van de inwoners per nationaliteit.’

Door de nieuwe gaffe zag gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V) zich genoodzaakt de zitting van de gemeenteraad te verlaten. Burgemeester Willy Decourty (PS) is alvast niet blij. Hij is vooral boos op het vertaalbureau dat instaat voor de vertalingen van de publicaties van de gemeente en overweegt een ander aan te stellen.

@ Brussels Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevonden op Pow News

 

De Europese Unie moet actie ondernemen tegen dieren, planten en micro-organismen die van buitenaf Europa binnendringen. Dat eist een groep biologen. Volgens hen veroorzaken zogenaamde exoten jaarlijks voor minimaal twaalf miljard euro aan schade.

Europa telt ongeveer tienduizend plant- en diersoorten die hier eigenlijk niet thuishoren. Een dikke tien procent van deze soorten heeft een negatief effect op het milieu, de economie of de volksgezondheid. Het aantal exoten in Europa is bovendien steeds sterker aan het toenemen. In de afgelopen dertig jaar is er een toename van 76 procent geconstateerd.

De biologen hopen dat de EU meer onderzoek laat doen naar controleren en ruimen van exoten.

Zijn wij het daar even grondig mee eens, in de ruimere zin van het woord.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : De hypocriete NVA
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De toewijzing van asielzoekers en van regularisaties en van naturalisaties zelfs vanuit het buitenland  gebeurde steeds stilzwijgend met toestemming vanuit het federale parlement. Ook de N-VA stemde steeds stilzwijgend voor. De enige partij die het ellenlange namen boekje, van de te behandelen personen, niet deponeerde in de urne was het Vlaams Belang. De meeste mensen weten dit niet maar het is wel een feit. Dus het resultaat van dit asielbeleid is ook hun schuld. Trouwens in het Vlaams parlement is N-VA'er Geert Bourgeois minister van Inburgering. Dat ze bij hem ten rade gaan !

De Vier Nullen




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!