Angeltjes
21-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een goede (legale) besparingstip
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nog een extra tipje. Als u vóór uw 60ste verhuist naar Frankrijk, dan wordt u in principe niet belast op het kapitaal van uw zogenaamde groepsverzekering, of uw VAPZ of pensioensparen. U moet er wel écht wonen, zorg dat u dit kunt bewijzen. Zorg dat u er minstens drie jaar woont, dat is de termijn dat de fiscus u in het oog houdt (Circulaire nr Ci RH 241/585.607).

NAW, bekend bij de redactie (en het is niet Jo & Pol)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republiek Vlaanderen ? Present, president !

 

Er zijn al zo veel commentaren geleverd, hier en elders, op de politieke toestand, dat het moeilijk is er nog wat nieuws aan toe te voegen. Zo maar wat leuteren, dat is het voorrecht van de traditionele politici.

Opvallend is  dat zowat iedereen de twee heldenfiguren aanvaardt, en hun doorzichtige tactieken becommentarieert met vage vergelijkingen uit een roman van Dumas.  Di Rupo is de fiere Italiaan die in zijn eer gekrenkt is door de onbetrouwbare Noorderling.  Iedereen is plots vergeten dat Di Rupo aan het hoofd staat van de PS waar scharrel en graai, de schering en inslag vormen voor de meest corrupte partij van West-Europa. Een man van eer ?  De Peetvader van Mario Puzzo steunde zijn gezag ook op die donkere Italiaanse schijnheiligheid.

Di Rupo is nog steeds de leider van een Waalse partij die steunt op negentiende eeuwse principes van afhankelijkheid : de PS is de betaalmeester die eenmaal per maand zijn ronde doet bij de bevolking.  De PS is de partij met de duizenden nevenorganisaties die in het leven geroepen werden om de kameraden een job te bezorgen en openbaar geld te verzamelen voor overbodige tussenstructuren die gul gespijsd worden en goedwillig gecontroleerd door partijgenoten van een hoger echelon ... Het aantal tussengemeentelijke verbanden is niet te tellen of te ontwarren : sluikwegen om de democratie te verschalken.

Dit handige systeem van afroming ontaardt dikwijls in zelfbedruiping. De schandalen van PS-ers die mijn en dijn niet uit mekaar houden, zijn niet bij te houden. 

Aan het hoofd van dergelijke partij zou dan een man van Eer staan.

De andere held, de Noorderling, wordt door zijn immer groeiende aanhang aangemaand niet toe te geven aan de franco-belgische arrogantie en chantage. Hij wordt ons voorgesteld de eerste Vlaming in de geschiedenis van het land B te zijn, die het been kan stijfhouden.  Hij weigert Brussel zomaar 500 miljoen te geven zonder dat de Beulemansen enige verantwoording afleggen. Behalve : "Wij hebben het nodig".

Bart de Wever is denkelijk de meest opgehemelde Vlaamse politicus uit de belgische geschiedenis van na WO II. Hij is het Vlaams-nationalisme ontgroeid en net zoals Leterme voor hem, probeert hij de Waalse gemeenschap te behagen met flegmatieke en soms uitdagende uitspraken.  "Ce qu'on dit derrière mon dos, ne m'intéresse pas, c'est  mon cul" (wat men achter mijn rug zegt, interesseert me niet, dat is mijn gat).  Hij is de vertegenwoordiger van onze Vlaamse cultuur, dat hoor je zo. De Wever is niet alleen het Vlaams-nationalisme ontgroeid, hij heeft er een hekel aan : hij wil niet zozeer Vlaanderen ten dienste zijn maar vooral belgië redden, samen met een dubieuze semi-Italiaan.

Waar de media met geen woord over reppen, zijn de ettelijke toegevingen die Bart de Wever intussen gedaan heeft.  Want een Vlaming aan de belgische pokertafel moet niet alleen een grote zak geld naast zich hebben, maar ook vaak de franco-belgische medespelers de regels van het spel laten bepalen.  Er werd hier door vele reageerders op deze blog uitgekiend ingegaan op de prijzen die tot hiertoe gewonnen zijn door de franco-belgen en de verliezen van de Vlamingen. We gaan ze niet herhalen, iedereen van onze kant weet het intussen. De krantenlezers of de televisiekijkers, die moeten het stellen met vage algemeenheden.

Daarbij is het opmerkelijk dat alle commentatoren en experten het steeds hebben over de onvermijdelijkheid van de twee heldenfiguren "die het samen zullen moeten doen." "er is geen alternatief", "zij zijn tot mekaar veroordeeld", "de Waalse socialist en de rechtse Vlaams-nationalist  moeten samen door één deur" ... u kent het geleuter intussen. Ook Brussel wordt weer opgevoerd met de evidente vaststelling, "dat men er niet omheen kan". 

Niemand beschikt over de mentale soepelheid om tot een andere conclusie te komen en een nieuw scenario te volgen : dat van de logische splitsing van het land. Hoort u Tim Pauwels al spaarzaam glimlachend verkondigen "We zullen moeten aanvaarden dat er geen overeenstemming mogelijk is, Martine, tussen Vlamingen en Walen en de enige oplossing, is de scheiding ..." (Martine is inmiddels onder haar bureau verdwenen)

In plaats van te kreunen en te jeremiëren, moet iemand opstaan en het alternatief aankondigen : "Stop met de komedie, Vlamingen en Walen hebben niets met mekaar in gemeenschap, de Vlamingen zijn de financiële afdrachten beu, het gemorrel aan ons grondgebied, de opdringerige verfransing,  laat ons gerust en wij laten jullie met rust".

En dan moeten er maar zware beslisisngen getroffen worden over Brussel : het heeft lang genoeg geduurd dat deze rotte appel onze onafhankelijkheid in de weg heeft gestaan. Hoe, wat, waar ?  Zoals ook hier reeds logisch gesuggereerd : "laat de Brusselaars zelf kiezen". Of doe iets anders, maar wij willen van de miserie verlost zijn en onze eigen weg gaan.

Republiek Vlaanderen ? Present, president !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De integratie gaat verder : aparte ziekenhuizen voor Turken

 

De eerste medische kliniek die zich uitsluitend richt op allochtone patiënten gaat volgende maand open in Amsterdam. De naam van de instelling is Vatan en is opgericht door een aantal specialisten van voornamelijk Turkse afkomst. Dat meldde kinderarts Sukru Genco, een van de initiatiefnemers, in het tv-programma Nieuwsuur.

Uit informatie van zorgverzekeraar Agis blijkt dat jaarlijks ruim 30.000 Turken tijdens hun zomervakantie naar een Turks ziekenhuis gaan met hun klachten. ,,Een deel van de Turkse allochtonen voelen zich onvoldoende begrepen door Nederlandse hulpverleners en zoeken hulp in het land van herkomst, vaak ondanks goede kennis van de Nederlandse taal'', aldus de Vatankliniek op haar website.

http://www.vatankliniek.nl/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud, wijs, melig en toch grappig

 

Als je nagaat, is god de beste uitvinder ooit. Hij nam een rib uit bij Adam en hij maakte er een luidspreker van.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen de vele mails dat wij miljoenen gewonnen hebben ook deze

 

Een gesprek aan tafel tussen vijf chirurgen ...

 
De eerste zegt: "Ik heb het liefste boekhouders op mijn snijtafel, want alsje die opent, vind je alle organen genummerd, en dat is vreselijk gemakkelijk".

De tweede antwoordt: "Ja, maar je moet eens elektriciteitsmannen op je snijtafel leggen, alles in hun lichaam is geordend volgens de kleurcode".

De derde zegt daarop: "Nee, de bibliothecarissen, die zijn het beste om te opereren, alles in hun lichaam ligt op alfabetische volgorde".

De vierde zegt hierop: "Weten jullie, ik heb het liefste de constructiebouwers, die mannen hebben er begrip voor als je reserveonderdelen over hebt".
 
De vijfde zegt uiteindelijk: "Jullie hebben het allemaal goed mis. De politici zijn 't gemakkelijkste : geen ruggengraat, geen hart, geen
ballen, geen hersenen, en je kunt het achterwerk met het hoofd verwisselen".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die kragt van internet en die Boerevolk moet oorwin

 

Internet is inderdaad 'n kragtige, vinnige, betroubare en uiters moderne hulpmiddel vir doeltreffende kommunikasie!.

As dit nie vir internet was nie: Sou ek nie soveel van Vlaandere geweet het nie ; sou ek nie soveel vriende in Vlaandere gehad het nie ; sou daar nie soveel Vlaminge gewees het, wat iets oor die Boerevolk geweet het nie ; en sou dié twee lande (Suid-Afrika en Vlaanderen), wat dieselfde volksgenote deel, veel minder van mekaar geweet het.

Toe mnr F W de Klerk (die laaste wit president van Suid-Afrika) die land aan die Marxistiese swart barbare op 'n skinkbord weggegee het, het die blankes, maar veral die Afrikaner/Boere, feitlik alles verloor. Op alle gebiede is die ANC-regering nou besig om die Afrikaner van alles wat hy besit, te stroop.

Een van ons grootste sport-borge - ABSA Bank - wat voetbal en rugby finansieël borg, het verlede week gewaarsku dat "rugby té wit" is.  Toe die WB Voetbal vroeër vanjaar in S.A. gehou is, kon die hele wêreld sien dat die Suid-Afrikaanse span (ploeg) uit slegs swart spelers bestaan.  Die borg, ABSA, het toe geen beswaar gemaak nie, maar verlede week het ABSA vir SARFU (South African Rugby Football Union) gewaarsku om méér swart spelers te kies.  Die nasionale span - die Springbokke - was te wit ; die provinsiale spanne was te wit ; en verskeie skole, universiteite en klubs se spanne was vir ABSA té wit.

Net na die Tweede Vryheidsoorlog in 1901, toe die Britse imperialistiese magte Suid-Afrika met hul "verskroeide aarde"-beleid feitlik helemaal bankrot gemaak het, en duisende Afrikaners (agrariërs en ander plattelanders) geen heenkome gehad het nie, was die lewe vir die Boerevolk in vele opsigte net so uitsigloos as vandag.

Plattelanders was genoodsaak om in die stede en in die myne te gaan werk.  Swak lone het veroorsaak dat nog meer armoede ontstaan het, en alhoewel die Boerevolk geestelik sterk was, en onwrikbaar in hul Skepper geglo het, was daar tog 'n persentasie van die Boerevolk wat vertroue in God verloor het, hulle aan drankmisbruik en ander onwettighede skuldig gemaak het.

Gelukkig was daar 'n paar manne wat versiende was, en wat die volk op ekonomiese gebied probeer help het.  So is daar verskeie finansiële instellings gestig om die volk van algehele ondergang te red.  Onder hierdie instellings was VOLKSKAS, 'n bank deur Afrikaners, vir Afrikaners.  Volkskas het die arm Afrikaners weer moed gegee, en spoedig was dit een van Suid-Afrika se 4 sterkste banke.

Nadat S.A. in 1994 onder swart bewind geplaas is, is Volkskas onder druk geplaas om allerlei toegewings te maak.  Toe Afrikaners hul oë uitvee, toe sien hulle dat die Britse bank - Barclays - vir Volkskas orgeneem het, en die bank se naam na ABSA verander het.  Van toe af sou ABSA met rasseskrede sy vyandskap teen die Afrikaner, en teen alles wat Afrikaans is te toon.  Die bank se taal is nou Engels; die personeel is omtrent 95% swart; en Afrikaner-kliënte se geld word misbruik.  Die Afrikaner betaal nou met sy eie geld vir sy eie ondergang!

'n Reuse protesveldtog het sedert verlede week in die media begin, en vele kliënte van ABSA het hul geld aan dié bank onttrek.  Alhoewel die Afrikaner grootliks deur die land se nuwe wette verarm gelaat is, is die Afrikaner steeds een van die finansieël sterkste groepe in die land.  Hulle kan dus - as hulle wil - ALLE geld uit instellings onttrek en die wereld vir die "politiek-korrektes" onaangenaam maak.

Daar word nou 'n beroep gedoen op ontevrede Afrikaners om hul geld by 'n nuutgestigte bank - Oranjekas - te belê.  Stemme het ook opgegaan om met die Vlaminge te skakel.  "Ons mense weet nog te min van al die moontlikhede, internasionale wette, nasionale wette, ens., anders het ons lankal in Vlaandere gaan hulp soek," het een van die lesers van PRAAG geskryf.

Ek wil dan ook nou hier amptelik vra dat deskundiges in Vlaandere ons van raad moet bedien.  Is daar 'n "politiek-niet-korrekte" bank in Vlaandere wat ons behulpsaam kan wees ?

Die besonderhede van die nuwe bank is: www.oranjekas.co.za 

Daar is nog duisende Afrikaners wat in hierdie dae hul rekeninge by ABSA gaan sluit, en wat naarstiglik na 'n alternatiewe bank gaan soek.  Diegene in Nederland en Vlaandere wat kenners op die gebied van bankwese is, en wat weet hoe om die bank uit en weg van die IMF se kloue te hou, moet asseblief met Oranjekas se direksie skakel.  Die Afrikanervolk het hul vriende in Europa se spoedige hulp nou nodig!

Met behulp van die wonderlike, moderne tegnologie - INTERNET - kan, en moet ons die Boerevolk oorwin !

Peter


20-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse steden en gemeentes opgeëist door N-VA

 

N-VA mobiliseert Vlaamse steden en gemeenten voor extra spreidingsoperatie 

        
BRUSSEL 17/09 (BELGA) N-VA wil dat alle Vlaamse steden en gemeenten werk maken van een lokaal opvanginitiatief (LOI) - al dan niet gedwongen - zodat alle kandidaat-vluchtelingen die zich momenteel op Belgisch grondgebied bevinden, nog voor de winter opgevangen kunnen worden. De maatregel maakt deel uit van een nieuw asiel- en opvangplan van Kamerleden Theo Francken en Sarah Smeyers.

Er moeten dringend maatregelen genomen worden om de asielcrisis aan te pakken, vindt N-VA. Eind augustus verbleef een recordaantal van 19.859 kandidaat-vluchtelingen in de opvang. Het kostenplaatje van de mensen die in hotels opgevangen worden, is opgelopen tot 16 miljoen euro en sinds oktober vorig jaar krijgen maandelijks gemiddeld 550 mensen een beslissing van niet-toewijzing wegens plaatsgebrek - in augustus ging het zelfs om 903 mensen.

Fedasil, de federale dienst voor de opvang van asielzoekers, wil  komende winter een spreidingsplan voor 6.000 kandidaat-vluchtelingen invoeren, waarbij die mensen naar de OCMW's worden doorverwezen.

De N-VA herhaalt haar kritiek dat de financiële steun die de OCMW's in dat geval geven een aanzuigeffect creëert en dat de kandidaat-vluchtelingen niet verplicht zijn in de hen toegewezen gemeente te
gaan wonen. In de plaats daarvan focussen deze "Vlaams-nationalisten" (ahum ... Angeltjes) op de lokale  opvanginitiatieven (LOI's) in de gemeenten. "Bij de opvang daarin worden de mensen wel effectief gespreid en is de zo belangrijke psycho-sociale begeleiding wel verzekerd", stelt Smeyers. "Die vorm van hulpverlening door OCMW's is kwalitatief veel beter dan financiële steun."

Concreet stelt N-VA twee zaken voor: het tijdelijk uitbreiden van de opvangcapaciteit als "absolute uitzonderingsmaatregel" voor  komende winter en een pakket structurele maatregelen die voor een  definitieve humane oplossing moeten zorgen.

Aan de kortetermijnmaatregel van de extra spreidingsoperatie zijn  enkele voorwaarden verbonden. In de eerste plaats moeten de  resterende 130 gemeenten die geen LOI hebben daartoe worden verplicht ; de  spreiding moet evenwichtig zijn en de grootsteden mogen niet verder  worden belast; er mag enkel sprake zijn van materiële steun; de extra  spreiding is enkel bedoeld voor kandidaat-vluchtelingen die al  minimaal vijf maanden in de asielprocedure zitten; en de opvangkosten  moeten worden gedekt door de federale regering.

Als structurele maatregel vraagt N-VA dat de instroom wordt  ingeperkt door oneigenlijke asielaanvragen versneld te behandelen. Ze denkt daarbij aan een lijst van 'veilige landen', waarvan de ingezetenen  niet langer dan twee weken in de opvang kunnen doorbrengen. Ook  mensen die hun aanvraag niet spontaan indienen, niet vlot meewerken of  een ongegrond verhaal vertellen, maken geen kans op structurele opvang.

De doorstroming moet dan weer worden bevorderd door extra geld te
investeren in het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) en de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RvV) - 2 miljoen euro elk - zodat die extra dossierbehandelaars kunnen  aanwerven. "Een besparingsoperatie", zegt Theo Francken, "want voor elke  euro die wordt geïnvesteerd, wordt 6 euro aan opvangkosten bespaard".

Door "eindelijk" een samenwerkingsprotocol af te sluiten tussen  Fedasil en de Dienst voor Vreemdelingenzaken en de DVZ zelf de bevelen  tot het verlaten van het grondgebied te laten betekenen - in de plaats van de gemeenten - moet de uitstroom worden gestimuleerd.

Wat betreft het terugkeerbeleid, willen Francken en Smeyers dat  vreemdelingen er vanaf de eerste dag in ons land op gewezen worden dat  een negatieve asielbeslissing de terugkeer naar het herkomstland met  zich meebrengt. Dergelijk plan kan volgens de N-VA'ers perfect geregeld worden met  een regering in lopende zaken. "Als er een parlementaire meerderheid voor gevonden wordt, kunnen we daarover een wet stemmen."

***

Dit voorstel kan best dingen naar de eerste prijs inzake politieke naïviteit. Alsof het zou volstaan een "wet" te laten stemmen die integraal de kinderlijke  filosofie van de indieners weerspiegelt. Dit zal al niet gebeuren, want er zijn te veel nevenorganisaties bij de asielproblematiek betrokken, die via achterpoorten mede verantwoordelijk zijn voor de huidige chaos.  Nog meer mensen betrekken, is de Gordiaanse knoop strakker aanspannen.

Zonder het te hebben over het "imperatieve"" karakter van gemeentes te verplichten opvanginitiatieven te ontwikkelen (initiatieven is een vage term, die in de praktijk neerkomt op het inrichten van ruimtes, aanwerven van personeel, enz.)  Volgens het Belga-bericht gaat het enkel om Vlaamse gemeentes ... ook dat nog !

Het staat ieder kamerlid vrij om zijn taak in te vullen zoals hij/zij dit wense. In het geval van de NVA, is het natuurlijk een stuk gemakkelijker zich te buigen over de nijpende problemen van buitenlanders dan iets te ondernemen voor de eigen bevolking. De NVA in het algemeen en een deel van haar mandatarissen doen er alles aan om zich zo snel mogelijk in te schakelen in het politieke circuit van de traditionele partijen.  Of je NVA, VLD of CD&V stemt, dat is net hetzelfde.

Met lede ogen stellen wij vast, dat het scenario dat gevolgd wordt, krèk dàt is van de Volksunie : ook daar wilde men zo vlug mogelijk "erkend" worden als een traditionele partij die niet besmet was door enige nationalistische visie. Ondermeer de armoede in de Derde Wereld of de strijd van linkse bevrijdingsbewegingen werd voor sommigen hét thema dat hun mandaat beheerste en Vlaanderen daar werd op neergekeken.  Het wachten is nu op de eerste NVA-ers die zich als socialisten en linxe idioten gaan manifesteren.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels NL-onderwijs zwicht voor druk islam. En in de rest van Vlaanderen ?

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat het geld maar komen !

 

"Wie in het midden zit, betaalt"

In de onderhandelingsnota van de preformatie staan een paar opmerkelijke zaken. Dat het om centen gaat, weten we al lang. En dat is ook nu niet anders. Om het geld voor Brussel te verantwoorden worden volgende argumenten naar voor geschoven: 

A.-Een relatieve verarming van zijn bevolking met de exodus van midden- en hogere inkomens richting periferie.  
 
Anders uitgedrukt:  de werkende Brusselaars zijn massaal de stad uitgevlucht, richting Vlaamse Rand.
 
 

B.-De bevolkingstoename is twee keer zo hoog als die in de twee andere gewesten                                                   
 
Anders uitgedrukt : er zijn zoveel vreemdelingen, asielzoekers en illegalen, dat we het niet meer aankunnen !
 

Besluit: Eerst worden de eigen mensen weggejaagd, dan worden de deuren wagenwijd opengezet voor de vreemdelingen en dan wordt geld gevraagd.

Roeland van Walleghem

http://www.bloggen.be/roeland/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoop slinkt, het schip zinkt.

 

Nog maar eens : la lutte finale.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De visie van Senior

 

Het was en is een ongelooflijke komedie hoe de franstaligen zich de laatste 48 uren in alle mogelijke bochten gewrongen hebben. Allerlei verklaringen door P.S-CDH en Ecolo mandatarissen, al dan niet na enkele uren tegengesproken of afgezwakt door de grote tenoren, doen meer dan vermoeden dat het grof geschut in stelling gaat gebracht worden.

De traditionelen langs beide zijde van de taalgrens zijn het wachten op lekkers beu. Dat BDW in La Wallonie de kop van jut is weten we al lang en dat ook langs Vlaamse kant met scherp op de N-VA geschoten wordt, komt de francofonen goed uit.Dat de sossen van C. Gennez met de broek of slip op de enkels staan te wachten in dienst van de PS, is nu duidelijk gebleken na de voorwaarste tackeling van Gennez tegen BDW,  omdat deze laatste afspraken op papier wil hebben.

Ook de boomhangers worden ongeduldig, want zij vrezen met overrijpe bananen te blijven zitten. Wie dacht dat de CVP zijn lesje geleerd heeft, zit er weer naast. Le vieux C.V.P. est de nouveau arrivé en wil best de draad terug opnemen waar hij van het spoel gelopen is en verder palaveren om liefst zo snel mogelijk aan de dis te kunnen aanschuiven.

Het is voor mij zo klaar als kristal dat niet alleen de franstaligen de N-VA willen boycotten maar ook de tjeven zijn blijkbaar terug van efkens weggegweest en voeren de druk op BDW op om toegevingen te doen. Zij weten verdorie goed dat indien de N-VA overstag gaat en inbindt,  het lot van deze partij bezegeld is bij een volgende verkiezing.

Dat het V.B. dan terug een pak kiezers zal terugwinnen, zal de poco's worst wezen. Zolang zij het cordon kunnen in stand houden, is hun broodje gebakken.

Vandaag is het weeral eens de elfendertigste cruciale dag in de onderhandelingen en moet er klare taal gesproken worden. Dat is dan ook een van der redenen dat er in de franstalige pers en op de RTBF met scherp geschoten wordt naar BDW.

De intimidatie taktiek is volop bezig. Het is en blijft natuurlijk blufpoker en de Walchiërs weten, dat ze slechte kaarten hebben en hopen stilletjes dat de N-VA zich terugtrekt om het aan de anderen over te laten. Hun hebzucht zal de franstaligen duur te staan komen indien ze zo blijven ezelen om de beste haver in hun krib te krijgen. Zij mogen er donder op zeggen dat bij nieuwe verkiezingen er over geen herfinanciering of afspraken-op-papier zal geprutteld worden, maar dat er notarissen aan de tafel zullen zitten om de boedelscheiding in te zetten. Want dan haalt rechts Vlaanderen de meerderheid en zullen de poco's moeten tevreden zijn met wat broodkruimels.

Ik ben er me echter wel van bewust dat in dit geval er zeer harde woorden zullen vallen èn dat zelfs een uitval van geweld door de verliezers, zeker langs franstalige kant,  zo goed als zeker is.

Hun grote bek die nu uitbazuint dat ze best op eigen poten kunnen staan zal dan veranderen in een schuimbekkende wolventronie.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nigel Farage (UKIP) reageert

 

Op 17 september stuurde onze lezer (en vriend) Tony Courtens een mail naar de Britse Euro-parlementair, Nigel Farage. Tony verwees naar een artikel over Guynokkio Verhofstadt die in het begin van de jaren 2000 Roma's van Gents grondgebied liet verjagen. Dit in schril contrast tot het verontwaardigde gehuil dat Guynokkio ten beste gaf in het Europarlement over de uitwijzing van zigeuners in Frankrijk. De wandelende Gentse Nachtmerrie trad voordien zelf op als een doortrapte nazi.


Sent: 17 September 2010 21:22
To: FARAGE Nigel
Subject:

Dear Mr Farage,

Please find hereby a little text I found on a brilliant Flemish critical political website (
http://blog.seniorennet.be/angeltjes) about the hypocrisy of your "collegue" Guy Verhofstadt.

I translated it for you in English. I hope you can use this information in one of your upcoming extra-ordinary speeches in the EP.

Best Regards
Tony Courtens
Councillor - Vlaams Belang Deerlijk

***

Mr. Farage, zoals het een gentleman past, antwoordt :

Dear Mr Courtens - thank you for this information! -

Yours sincerely, Nigel Farage

www.ukip.org   www.ukipmeps.org

***
Internet is een krachtig en efficiënt communicatiemiddel. Wie van ons zou Nigel Farage gekend hebben, mocht er geen internet bestaan ? De wijze waarop er plots contact ontstaat en info uitgewisseld wordt is nog een bewijs van de kracht van dit medium.
Bedankt, Tony !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djizja heeft een kleur : Groen !

In Duitsland is het hek helemaal van de dam: de Groenen eisen vanaf volgend jaar een belasting om de integratie te bevorderen.

Sedert de éénmaking van West- en Oost-Duitsland betalen de burgers een solidariteitsbijdrage om de opbouw van de voormalige DDR te financieren.  De partij der groene wereldverbeteraars en sympathisanten van de cultuurverrijkers heeft nu een voorstel uitgedokterd, waarbij deze toeslag vanaf 2011 in fasen zou omgezet worden in een belasting die moet dienen voor “een betere opleiding en taalaanmoediging van migranten”. 

Een terugblik in de geschiedenis leert ons dat de dhimmi’s een hoofdelijke belasting – de djizja – moesten betalen aan de moslim-overheersers om in leven te mogen blijven. 

Volgens een groene woordvoerder, Jozef Winkler,  moeten we duidelijk meer investeren in integratie.  Verder wil de man dat er in de kleutertuinen en lagere scholen in heel Duitsland gedeeltelijk les in de taal van herkomstlanden onderwezen wordt. 

De Bundesrepublik Duitsland heeft dit jaar € 233 miljoen voorzien voor taal- en integratiecursussen, maar dit is veelal weggesmeten geld. 

De Zeit bericht hierover:

“Meer dan de helft der deelnemers slaagt er niet in een niveau te bereiken om zich in het dagelijkse leven te kunnen uitdrukken.  Vooral spraakkunst is moeilijk; de meerderheid der cursisten heeft nog nooit van spraakkunst gehoord.  Vooral de vrouwelijke deelnemers hebben meestal totaal geen ervaring met onderwijs.  Dan kan men er toch vanuit gaan dat méér lesuren geen oplossing gaan bieden."

Circa 8% stopt met de cursus.  Theoretisch zijn daar dan strafmaatregelen aan verbonden, zoals bv.  minder stempelgeld, de verplichte betaling van de lessen, de mogelijke uitwijzing… maar die worden niet toegepast.

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Merkel stuurt Roma's terug naar huis

 

Euro-commissaresse Reding is zeer opgezet met de Duitse beslissing : "Endlich ..." zei ze.

Duitsland gaat stapsgewijs 10.000 Roma terugsturen naar Kosovo. Minister van binnenlandse zaken Thomas de Maizière ondertekende eind april een akkoord met Kosovo over de terugkeer van 14.000 mensen naar Kosovo onder wie 10.000 Roma.

Dat schrijft de krant Die Welt. Minister de Maizière beklemtoont evenwel dat er geen sprake is van "massadeportaties" en zegt dat het gaat om een "stapsgewijze terugkeer" van 2.500 mensen per jaar. Daarbij is financiële hulp beloofd om vrijwillige terugkeer aan te moedigen. Maar wie toch niet instemt, wordt zoals in Frankrijk op het vliegtuig gezet.

De Franse president Nicolas Sarkozy zei donderdag in Brussel dat kanselier Angela Merkel had laten weten dat ook Duitsland van plan is om illegale zigeunerkampen te ontmantelen. Dat werd eerst ontkend. Sarkozy ligt in Europa zwaar onder vuur omwille van de Franse uitwijzingsplannen.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse Democraten komen voor het eerst in Parlement !

 

 

In grote lijnen lopen de eindresultaten gelijk met de prognose die wij gisteren om 20 uur overnamen van de Zweedse Televisie, met dien verstande dat de "verfoeide" Zweedse Democraten nu hoger scoren, namelijk 5,7% (tegen gisteren 4,6%).  De regerende centrumcoalitie wint  nog enkele procenten en de vrolijke vrienden, verenigd in de rood-groene azijnzuipers verliezen bijna 5% : loon naar werken. 

De definitieve uitslag voor de 349 zetels is als volgt :

Centrumcoalitie - 49.3% - 172 zetels  (3 zetels te kort)

De Verenigde Linxmenschen - 43.7% (157 zetels)

De stoute Zweedse Democraten - 5.7% (20 zetels)

 

De leider vande Zweedse Democraten, Jimmie Akesson (met een bol op de A) wordt gefeliciteerd door zijn partner.  Wie zei er dat Zweden koele lieden zijn ?

De voorzitster van de socialisten, Mona Sahlin ziet er veeleer bedrukt uit. Ze had er nochtans op gerekend dat vele Zweden heel dankbaar zouden zijn dat hun land overgeleverd wordt aan de aanhangers van de godsdienst van de vrede. Elke dag ambiance : brandstichtingen, verkrachtingen, messengevechten ... zoals in de goede oude tijd van de Vikings. Het lot heeft er anders over beslist. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het laatste Suske & Wiske album : de Nerveuze Nerviërs

 

Tijdens de wandeltocht in Wezembeek-Oppem greep een mini-incidentje  plaats met een nerveuze Louise (Wiske). Studio Hendrik legde het verhaal direct vast in een foto-roman. Wij geven u hierna per afbeelding de tekst + vrije vertaling :

Foto 1 : Regarde chéri, une manif des flamins (Kijk schat, een meute Vlamen)

Foto 2 : Vive la belgique  une et indivisible (Leve pelgië, één en ondeelbaar)

Foto 3 : La Flandre nous appartient, tout comme ce drapeau (Vlaanderen is van ons, evenveel als deze vlag)

Foto 4 : Mais ... mais, rends-moi mon précieux drapeau (maar ... maar, geef mij mijn dierbare vlag terug)

Foto 5 : Tu trouves ça amusant, ou quoi. Arrête de rire toi. (Jij vindt dat  nog vermakelijk ook. Stop met lachen, jij)

Foto 6 : Iemand uit de Vlaamse meute heeft een bord geplaatst DIT IS VLAAMSE GROND.

Foto 7 : EINDE (Wiske kijkt sip - Louise regarde sip)

met dank aan Studio Hendrik

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie verkiest u, My fair Lady of de deftige dame ?

 

 

http://blog.seniorennet.be/savat/

 

 


19-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prognose Zweedse verkiezingen 20 uur + Correctie 20.23 uur/20.57/22.55

 

+ Correctie 20.23 uur/20.57 uur/22.55 uur

 

2023 u - Volgens de Zweedse televisie exit-poll  wint de centrum-rechtse Alliantie de verkiezingen met 49,1 procent ten opzichte van rood-groen 45,1 procent. Volgens de poll  krijgt SD 4,6 procent voldoende om de kiesdrempel te behalen. Deze gegevens vervangen de vorige mededeling, die we verwijderd hebben.

 

+ Aanpassing 20.57 u

In een eerste reactie op deze voorlopige prognose verklaart de Sverigedemokraterna dat bij vorige exit-polls de cijfers altijd lager waren dan de definitieve uitslagen.  Waar hebben we dit nog gehoord ?  Juiste uitslagen zullen pas bekend zijn in de loop van nacht.

+ Aanpassing 22.55 uur

De regererende burgeralliantie wint 3%, de socialistische partij die de oppositie gevoerd heeft, verliest 5%. Over de winst van van de Zweedse Democraten zijn geen verdere gegevens bekend.

 

De regerende burgercoalitie bestaat uit de partijen M KD FP en C, samen 49.1%

De rood-groene oppositie V S en MP, samen 45,1%

De Zweedse Democraten (voor wie wij supporteren) SD  staan op 4,6% 

Indien deze tendens zich doortrekt zal het een zware dag worden voor Martine Tanghe, als zij deze uitslag moet mededelen tijdens "het gesproken en gefilmd dagblad."  Er zal weer een stukje azijnmimiek bij te pas komen, gegrom, gegrol, wenkbrauwen de hoogte in, mondhoeken geringschattend naar omlaag, nerveus geschuifel op de stoel. Dat zijn kenmerken die ons telkens verheugen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizend betogers : Vlaanderen laat de Vlaamse Rand niet los !

 

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 021

Frans verderf van ons Erf (midden : goed volk uit Ieper)

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 015

Vooraan : de Kamerleden Gerolf Annemans, Annick Ponthier en senator  Bart Laeremans

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 023

Een opvolger van Flor Grammens zet het goede werk verder

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 026

Kamerlid Rita de Bont trouw op post zoals steeds

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 028

In de achtergrond rechts Kamerlid Bert Schoofs gevolgd door Filip de Man en vooraan de vele jongeren op wie wij enorm trots zijn, dat zij de Vlaamse traditie voortzetten.

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 030

Vlaanderen op stap in eigen land ...

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 009

Ook de 3 koekoekburgemeesters waren aanwezig, druk in de weer met het verbranden van de Grondwet, de taalwetten en de Vlaamse decreten.

Dwars door Wezembeek-Oppem 19092010 012

Een Hart voor Wezembeek-Oppem en voor de ganse Vlaamse Rand : Vlaanderen laat de Rand niet los !

Foto's : Gerda

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo moet dat.

 

Godsdienst is des mensen en dus niet alleen vrede, liefde voor de kleintjes maar ook een flink stuk tolerantie tegen andere godsdiensten.  Op de afbeelding : een lid van de religie van vrede, herkenbaar aan het witte "potske", is bezig met een Hindoetempel en de aanwezige gelovigen, enigszins te intimideren.  Spontane volkswoede ontaardt dan soms in spontane branden, ontploffingen of eventueel het neersteken van andersdenkenden. U moet denken : het is steeds voor de goede zaak.

Savat zou ook wel eens uit verveling een steentje willen mikken tegen de moskee en haar bezoekers, en dan sacochentrek bij de dames van heer allah, als blijk van gewillige integratie.

Uw dw Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!