Angeltjes
03-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

Bloggers op de Bres

Ibn Warraq (auteur van het boek "Why I am not a Muslim): «Terwijl de mainstream media verder gaan met hun beschamende politiek van capitulatie voor de barbarij, vind ik het hartverwarmend om zien hoeveel onafhankelijke bloggers en websites de handschoen opnemen om de vrijheden in het Westen te verdedigen. Dank zij hen beginnen steeds meer westerlingen de implicaties te begrijpen van de onophoudende druk die moslims uitoefenen op onze democratische instellingen op politiek, juridisch en sociaal-economisch vlak teneinde een voorkeursbehandeling voor de islam af te dwingen»...
Ibn Warraq(rechts) : een dissident in Islamland
Foto bewijst ook dat straffe politieke uitspraken erotiseren.
Wij zullen er ook eens eentje lanceren : Vive la belle chique !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sara in China ! Shang Hai Tan

 

 

 

De succesvolle Vlaamse televisieserie Sara, zal in aangepaste versie te zien zijn in China tijdens de Olympische Spelen.  De athleten verzamelen goud, zilver of brons, onze televisiemakers oogsten eer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fakansie en waterpret in China

 

 

Local residents crowd a swimming pool in Suining, Sichuan province, as temperatures reached 37 degrees Celsius (98.6 degrees Fahrenheit)
 
Local residents crowd a swimming pool in Suining, Sichuan province, as temperatures reached 37° C
Bij 37° nemen mensen een frisse duik  in de provincie Sichuan.  Deze foto komt van Reuters en werd afgedrukt in the Telegraph. Aan de specialisten om uit te maken, of deze afbeelding bewerkt werd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de Weireld en de Menschheid !

 

Peruvian military officers participate in a parade to celebrate  Independence Day in Lima

Onafhankelijkheidsdag wordt gevierd in Lima (Peru) - Bovenstaande heren zijn para's. Leve de Weireld en de Menschheid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanistan : Britten vechten tegen Britten & Natotroepen

 

 

Taliban in Kandahar

Volgens de Daily Telegraph vechten er aan de Talibanzijde kerels met Britse paspoorten.  Tegen de eigen landgenoten en andere Nato-troepen.  Dit is een gevolg van de dubbele nationaliteiten waar West-Europa gretig en gul mee omspringt en deze verleent aan eenieder die zich doorheen de procedures lult of dit laat gebeuren door de gesubsidieerde organisaties van de linkse kerk.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palermo of Charleroi a/d Noordzee ?

 

LDD : Rotte Vis in Oostende

(01/08/2008) Na een onderzoek van twee jaar heeft de Europese commissie een vernietigend rapport afgeleverd voor de Stad Oostende en de herstructurering van de Vismijn . Het Rapport C30/2008 (ex NN 21/2008) van Joe Borg stelt de Belgische autoriteiten in gebreke. De subsidiekraan van de Stad heeft niet alleen geleid tot concurrentievervalsing, maar ook tot het verkwanselen van het stadspatrimonium. De staatssteun aan het autonoom gemeentebedrijf en haar dochterondernemingen wordt door de commissie veroordeeld als onverenigbaar met de gemeenschappelijke markt.

Het Oostendse stadsbestuur opteerde ervoor de vismijn een voorkeursbehandeling te geven, met o.a. de volgende geschenken:

* Herstructurering tot een zelfstandig bedrijf en injectie van 6.200.000 euro vers kapitaal. Met deze maatregelen hoopte de stad Oostende dat de vismijn in negen jaar tijd winstgevend zou worden. Vanaf 2002 nam de stad elk jaar de nodige vastleggingen in de begroting op om dit startkapitaal vol te storten.
* 57.500m2 onroerend goed. Volgens de boekwaarde in de gemeentelijke rekeningen betekent dit een gift aan de vismijn van bijna 15.000.000 euro.
* Leninggaranties die de vismijn in staat stelden om voor een lening betere financiële voorwaarden te krijgen dan op de financiële markten normaal mogelijk is.

Het werd een fiasco. De herstructurering heeft door wanbeleid in het Autonoom Gemeentebedrijf Vismijn Oostende (AGVO) in 2007 ook nog een gecumuleerd verlies opgeleverd van 3.625.076 euro en in de exploitatie van de vismijn (EVO) 3.731.263 euro.

Naast een gigantische schuldenberg en een opeenstapeling van verliezen riskeert de belastingbetaler nog te moeten opdraaien voor circa 6 tot 8 miljoen euro onrechtmatige staatssteun die door de commissie kan worden teruggeëist (verordening EG 659/1999) en voor onbeperkte claims van gedupeerde bedrijven door de concurrentievervalsing. De rederijen zelf kunnen ook worden aangesproken voor terggave.

Jean Marie Dedecker waarschuwt al jaren voor de “Siciliaanse praktijken” in het Charleroi aan de Noordzee en voor het wanbeleid van Schepen Miroir en Johan Vande Lanotte.

 ***
Tot zover dit stuk dat ons toegestuurd werd en dat u kan vinden bij :
.
Partijen rondvis
Oostende werd tot in 1994 bestuurd door christendemocratische-liberale coalities.  Toen duwden de socialisten de liberalen in de oppositie en bij de aantrede in de federale regeringen van den Baard (Johan Vande Lanotte) werd de stad verwend als een echte koningin der badsteden met allerlei dure projecten en renovaties.  Den Baard schiep voor zichzelf een nieuw ambt, dat van Minister van de Noordzee.  Sedert 2001 maakt Dedecker deel uit van de gemeenteraad tot op vandaag. Het huidige schepencollege bestaat uit de klassieke tripartite, gezien VB in de stad de tweede partij is.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gay Pride in Amsterdam

 

Het was weer een groot feest gisteren op de Amsterdamse grachten : 130 boten, een half miljoen juichende toeschouwers en vele duizenden holebi's die prachtig uitgedost de stad, het land en de weireld toonden wie zij zijn : achteruitgestelden en  gediscrimineerden wegens hun seksuele geaardheid.  Nou.

Verschillende politici namen deel aan de grachtentocht, vooral socialisten.  Dat zij zich solidair vertonen met de uitgestoten holebi-gemeenschap is evident : uitgestotenen vinden mekaar vaker.  Maar ook Rita Verdonk van Trots op Nederland vaarde mee en de PVV van Geert Wilders had zich vooraf, zoals het een liberale partij past, aangesloten bij de oproepen voor erkenning en afwijzing van de discriminatie.   Nou.

Naast het bootje-varen grepen nog andere activiteiten plaats.  Een bijzonder merkwaardige was die van de dierentuin Artis, die het publiek voorlichtte over homoseksualiteit in de dierenwereld.  Een voortreffelijk initiatief. Net zoals dat van de burgemeester Job Cohen die met zijn ketting om de hals zijn eensvoelen tot uitdrukking bracht, tot klein ongenoegen van een massa enggeestige moslims.  Een beleidsmens moet soms moeilijke keuzes maken.  Morgen is Cohen helemaal terug van de islamitische gemeenschap. Nou.

Natuurlijk wordt er tot in de vroege uurtjes klaargekomen en gefeest. Nou. Hopelijk komen er geen rellen van.  Ook niet bij Angeltjes omwille van dit objectieve, neutrale en positieve verslag.  De homoseksuele, biseksuele en triseksuele gemeenschap heeft een flinke bijdrage geleverd aan de integratie. Nou.

 

 

Minister Ronald Plasterk geniet van de vele aandacht : eindelijk nog eens een toegejuichte socialist . Nou.

 

Uw correspondent Gay


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk : de kleutercriminaliteit wordt aangepakt .

 

Nadat de wakkere gemeentediensten van Merksplas een twee-jarige misdadige kraker hebben aangepakt wegens illegaal wonen, zal ook op federaal vlak de kleuter-criminaliteit eindelijk beteugeld worden zoals het moet. (Zie artikel in Gazet van Antwerpen via http://www.gva.be/Antwerpen/2330/artikel.asp?art=06e69201-3c01-4fca-942e-11e5e2a666eb )
 
Jo van Deurzen, de minister van Amnestie voor vreemdelingen en Inquisitie voor het eigen volk, heeft een paar ferme wetsontwerpen in de maak waar de kleine smeerlappen niet zullen tegen lachen met hun tandenloze monden.  Dankzij de keelpastilles van zelfgemalen glasscherven gemixt met bruine suiker, die wij elke keer meepakken naar de minister, kregen we in primeur inzage in zijn fantastische voorstellen.  "De Sharia kan hier niet tegen op" piepte Jo.
 
   Zwarthandelaars op stranden : lid worden van Unizo of zes maanden bak
 
  Snelheidsduivels moeten 100 x schrijven : "Ik haat Jean-Marie"
 
 Zogenaamde "dierenvriendjes"  : psychiatrische opsluiting
 
 Misdadige samenscholingen : 1 jaar opsluiting.
 
  Fietsendievegge : een nachtje stappen met Dommeke Boonen
 
  Multiculturele opvoeding. Zeg niet : "Ik ben bang van Zwarte Piet.  Zeg : "Ik haat  de witte Sinterklaas maar ik hou van mijnheer de neger".
 
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp Gevraagd : Vertaling

 

 

de Kamer.be accessible (logo) - lien vers l'accueil

Hoe word ik Belg ?

 
Kan een van onze bereidwillige en taalvaardige lezers de voorwaarden om de belgische nationaliteit te verwerven (zie bovenstaande brug)  in het Spaans vertalen ?  U kan uw tekst insturen naar het redactie-adres brave-angeltjes@hotmail.com
 
U stelt een daad van humanitaire solidariteit voor een jong meisje uit Colombia dat wanhopig een nieuw leven wil starten in het land van de onbegrensde mogelijkheden. Maria Pilar stuurde een fotootje, zodat u tenminste weet met wie u te maken heeft.  Onderdak verschaffen, de eerste moeilijke periode samen  overbruggen, Maria Pilar vertrouwd maken met frieten en stoofvlees, haar rondleiden in onze historische steden en gezellige hotelletjes bezoeken : Maria Pilar staat klaar voor nieuwe ervaringen. Als het allemaal meevalt, komen de zusjes en nichtjes van Maria Pilar later ook naar hier.  Hun fotootjes zijn er al. Maar eerst de tekst vertalen in het Spaans en een berichtje nalaten voor Maria Pilar zodat ze haar pleegpapa (of -mama ?) leert kennen. Liefst geen foto, anders blijft ze misschien in Colombia.
 

 
afkomstig van een modeshow in Colombia


02-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlucht wordt voorbereid : Laken geruild voor Lucca (Toscanië) ?

 

 

 

Koninklijke familie biedt 50 miljoen op Toscaans domein.

Wordt de vluchtroute al voorbereid, denk je onwillekeurig bij zulk een bericht ?  Het vergt niet veel problemen om op te zoeken waar de Italiaanse Ivano Fanini uit de wielersport een luxueus domein bezit in Toscanië : in Lucca staat een adellijk domein dat gebruikt wordt voor recepties en bijeenkomsten van de beter gesitueerden. Hier doen de Coburgs met onze centen een bod op.

Er is minder ruimte dan in het Brusselse of Lakense paleis maar de keuning heeft ook nog een optrekje in de Provence en wellicht nog een boel andere onderkomens waar wij niets van (willen) weten. hieronder het belga bericht :

De Belgische koninklijke familie heeft een bod van 50 miljoen euro gedaan op een riant domein in Toscane. Dat bevestigt de eigenaar, de Italiaanse miljonair Ivano Fanini. Hij werd aangezocht door een Brits vastgoedkantoor dat namens de koninklijke familie een bod deed. De miljardair wil het domein echter niet verkopen.
 
 .
Savat
Copiëren & Rondsturen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 2 augustus 2008 : Niksdag (beetje zwemmen)

 

 

 

Vandaag moeten wij het buurmeisje zwemles geven.

Doei !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de crisis

 

 

MarioCrisis2.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met doodsbedreigingen en haat-taal.

 

ESPCECE DE CONNARDS DE FLAMINGUANT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ON VA VOIR QUI EST IMMIGRES EN BELGIQUE

SALE CONNARD DE DE WEVER, TU NE VA PAS PASSER L'HIVER !!!!!!!!!!!

TU VA CREVER GROS COCHON FLAMINGUANT !!!!!!!!!!!
***
***
vendredi 1 août 2008 15:38:32)
publié par : ...

il faut le tuer tu comprend ?
***
***
- Toi,ferme ta grande gueule ...vote pour un de tes flamoutch de merde et cire les couilles du gros porcinet...aboyes flamoutch et mets-toi la tête entre les cuisses et embrasse ton CUL..chie dans un trou,pisse dedans et jette-toi ..Le jour ou je t'attrappe..conseil..cours vite sale facho flamin de merde.
***
***
Si le gordel à lieu, cette fois c'est du sang qui coulera, pas des bêtes pneus crevés. Celui qui osera y allez avec ses enfants est un inconscient et si le Bloso n'annule pas,il portera une immense responsabilité.
***
***
vendredi 1 août 2008 15:37:57)
publié par : ...

il faut tuer Bart De Wever
***
***
Dit soort crapuleuze taal lees je op de Franstalige forums.  Wij hebben dat nog nooit gezien bij een van onze Vlaamse kranten. Integendeel, als je een mening vooropstelt in een reactie die nogal strijdig is met het regime (en de opvattingen van de censor van dienst) wordt je reactie geweerd en jijzelf geband.  De chi-chi praters veroorloven zich doodsbedreigingen, schandelijke praat, racistische opmerkingen en dat passeert allemaal als gans normaal.
De Wever is onze vriend niet, omdat we zijn strategie nefast vinden en dat hebben we zelfs gisteravond nadrukkelijk geschreven. Ook dat we hem een dikke opportunist vinden.  Maar wij nemen het niet, dat een Vlaming, die met welke inspiratie dan ook, een stuk Vlaamse Beweging uiteenzet tegen de Franstaligen, daarvoor bedreigd en uitgescholden wordt zoals het gebeurt.  De vele taalfouten in de teksten zeggen voldoende dat we te maken hebben met eencelligen.Worden deze fraaiigheden verzameld en overgemaakt aan de internationale instanties die ons de les komen spellen ?
.
.
Ray
De Franstalige mails werden gecopieerd bij :


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgium today ... Een absolute aanrader !

 

 

Op Youtube zijn een zestal korte video's geplaatst door "belgiumtoday" die in keurig Engels (en Frans als het moet) sommige aspecten van onze ingewikkelde politiek proberen te verklaren voor een internationaal publiek. Een toe te juichen initiatief ! Vlaanderen maakt veel en veel te weinig gebruik van Youtube !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 september : Gordel !

 

Gordel mee! 

Het Vlaams Belang roept al zijn leden en sympathisanten op om op zondag 7 september deel te nemen aan de jaarlijkse Gordel en zo het Vlaamse en groene karakter van de Vlaamse Rand rond Brussel te onderstrepen. Voor een overzicht van de talrijke wandel- en fietsroutes kan u terecht op
www.de-gordel.be

De Vlaams Belang-mandatarissen zullen dit jaar in groep deelnemen aan de familiewandeling vanuit Zaventem. Deze tocht van ongeveer zeven kilometer leidt ons doorheen de landelijke stukken van Zaventem, Wezembeek-Oppem en Kraainem, met haltes aan de Vlaamse gemeenschapscentra De Lijsterbes en de Kam. Graag nodigen we u uit hieraan deel te nemen met uw familieleden, vrienden en kennissen. Het Vlaams Belang legt hiervoor gratis bussen in vanuit alle Vlaamse provincies. De juiste opstapplaatsen en vertrekuren vindt u hieronder. Voor meer informatie, inschrijvingen en betaling van de deelnamekosten (4 euro per persoon) kan u terecht op uw regiosecretariaat.


BUSREGELING – DE GORDEL

Provincie Antwerpen:

Turnhout: station – 9.00 uur
Herentals: Wellens – 9.40 uur
Berchem: kerk – 10.20 uur
Schoten: parking Carrefour Pizza-hut – 9.30 uur
Kontich: E19 carpoolparking – 10.00 uur
Mechelen: Rode Kruisplein – 10.20 uur

Willebroek: zie busregeling Oost-Vlaanderen (en voor de sportievelingen : te voet of met de fiets)


Provincie Limburg:

Maasmechelen: gemeentehuis – 8.30 uur
Hasselt: Dussartplein – 9.00 uur
Beringen: Superconfex bij uitrit 26 autosnelweg – 9.30 uur


Provincie West-Vlaanderen:

Brugge: Magdalenaparking – 8.45 uur
Roeselare: De Gezelle – 9.15 uur
Kortrijk: voorkant station – 9.45 uur


Provincie Vlaams-Brabant:

Halle: Sint-Rochuskerk – 8.30 uur
Anderlecht: kruispunt Prins van Luik – 8.55 uur
Vilvoorde: Portaelsplein – 9.20 uur
Haacht: Markt (kerk Vilvoorde) – 9.45 uur
Leuven: Parking Bodart – 10.10 uur


Provincie Oost-Vlaanderen:

Gent: Kramersplein – 9.15 uur
Aalst: Den Haring – 9.45 uur
Affligem: carpoolparking – 10 uur

Dendermonde: De Bruynkaai – 9.00 uur
Sint-Niklaas: parking Syntra Hogekouter – 9.30 uur
Willebroek: kruispunt Dendermondsestw – rijksweg (voor oprit A12) – 10.00 uur .



01-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straffe uitspraken om het gekneusde imago op te krikken

 

Op de RTBF heeft Bart de Wever een aantal basisprincipes van het klassieke Vlaams-nationalisme toegelicht tijdens een middaguitzending.

Mochten de vrienden van Vlaams Belang de kans krijgen, ze zouden het niet anders gezegd hebben, wat betreft het gebruik van het Nederlands in Vlaanderen. Wij hebben het gesprek niet gehoord, enkel het Belga bericht daarover gelezen in Le Soir en de Libre. En daaruit blijkt dat het ging over de taalhomogeniteit, die een gevolg is van de Waalse weigering in de jaren '20 voor een veralgemeende tweetaligheid en verder dat Brussel geen derde gewest is. Zaken waar de doorsnee-Vlaming mee vetrouwd is maar die in francofone oren klinken als ijselijke vloeken. Men is vooral geschokt door de vergelijking die gemaakt werd tussen francofonen en Arabieren : deze laatsten moeten zich ook voegen naar het gebruik van Nederlands als bestuurstaal. (alhoewel dat niet helemaal klopt, er zijn nogal wat gemeentes die discreet Arabische faciliteiten toelaten)

Er werd verder  in het RTBF-gesprek niets toegevoegd over de manier waarop de crisis zou moeten aangepakt worden : voorbereiding van de splitsing van belgië, de onafhankelijkheid van Vlaanderen afkondigen, de afbakening van de grenzen, neen dat zou te ver gaan. Alhoewel het even pertinente Vlaams-nationale revendicaties zijn.

Na de vernietigende commentaren die in de Vlaamse pers te lezen vielen, had de N-VA een opsteker nodig en het vraaggesprek met de RTBF was daartoe een geschikt middel. De Wever weet, dat het opsommen van gematigde Vlaamse standpunten bestempeld wordt als extreem nationalisme in het van de wereld afgezonderde Wallonië  Op die manier probeert de N-VA de opgelopen  schade in Vlaanderen te beperken : "Kijk eens, wat ik durf zeggen en hoe ze mij weer verketteren."  Nogal doorzichtig.

Het ware moedig geweest indien De Wever op een duidelijke en vriendelijke manier een aantal kernargumenten van de Vlaamse Beweging zou naar voren gebracht hebben, maar dat zou bij de CVP niet goed aangekomen zijn. 

Ray

 

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/437107/de-wever-les-francophones-sont-des-immigrants-en-flandre.html 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gek van het Jaar ? Ach ...

 

 

De gek van het Jaar : wij zouden het niet durven zeggen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze nieuw hartenrubriek "Eenzaam, maar zeker niet Eerzaam"

 

Nu de vakantie is aangebroken voor onze politici, blijkt dat velen onder hen plots vaststellen hoe eenzaam het leven kan zijn voor wie een gans jaar ter beschikking staat van zijn medeburgers. 
Ook voor ons valt het politieke leven stil en daarom zullen wij ons tijdig en commercieel omvormen tot een afspraakwebstek. 
"Eenzaam, maar zeker niet eerzaam" onder die naam bieden onze kandidaten zich aan.
 
U kan reageren via de module met een (deftige) foto en een profielschets. 
Maak eens een politicus gelukkig, zij doen niet anders een ganse jaar door voor u !
 
 
GENT - Intellectuele Strop - geen complexen - weinig schulden - erg gesteld op étiquette - overal welkom de eerste keer - niet uit op gezelligheid, orde of netheid - eet graag uit plastieken bordjes.  Wie waagt het ?
***
 
OVERAL - Zeer vriendelijke en opgewekte handelaar in oude boeken en autoritaire- ideeën - Altijd bereid tot een tolerante lach - zkm rechtse Vlaamse-nationaliste voor diepgaande SM-relatie.  Tepelklemmen en zweepjes onontbeerlijk + azijn. Vlug, want hij bevindt zich in staat van verval.
***
 
 
SINT NIKLAAS - Knappe buitenaardse vreemdeling - Zeer belangrijke persoonlijkheid Racisme is hem niet vreemd : lacht graag met zwartjes - Produceert veel speeksel tijdens het raaskallen - wordt periodiek opgesloten en behandeld . Ziet er miserabel uit, is dit ook. Motto : "Wie mij niet wil, mist niets".
***

BRUSSEL - Fijnbesnaarde en besnorde gentleman - tweetalig - gevoelig - elegant In bezit van Hoge bloedruk en véél cholesterol Niet vals, noch sadistisch - Kent enigegeleerde woorden. Zegt steeds "pardon" na een oprisping of wind.Wie, o wie ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commentaren uit de geschreven pers

 

KARTEL STAAT NOG ALTIJD MET LEGE HANDEN 


Goud voor N-VA
“Alleen de N-VA zit met de gebakken peren. In principe moet de partij haar vertrouwen in de regering Leterme opzeggen en het kartel in vraag stellen. Maar zal de N-VA dat ook doen? Eerlijk gezegd, we denken het niet. Bart De Wever en vrienden zijn kampioenen in het dribbelen rond de door henzelf vooropgezette deadlines. Mocht dit een olympische discipline zijn, de N-VA zou die winnen.”

“De nieuwe deadline is 21 september, dan houdt de N-VA een ledencongres. Wedden dat ze ook dan niets zullen beslissen. Het alibi ligt al gereed. Het zal dan nog wachten zijn op het tweede rapport van de bemiddelaars. Volgens de mededeling van het paleis wordt dat immers pas verwacht in de loop van de tweede helft van september. Maandag 22 september bijvoorbeeld…”

Eric Donckier in Het Belang van Limburg, 01.08.08

‘Interinstitutionele dialoog?’ Blablabla
“Interinstitutioneel? Dat is de meest onuitsprekelijke en nietszeggende lettercombinatie sinds de kat die de krollen van de trap krabt. Het betekent niets, maar dat was dan ook de bedoeling…”

CD&V: over tot de orde van de dag
“Spijkerharde garanties? Halfzachte perspectieven zijn dit, en toch volstaat Marianne Thyssen met het ‘betreuren’ van dit rapport, alvorens over te gaan tot de orde van de dag: de zomervakantie.”

Jan Segers in Het Laatste Nieuws, 01.08.08

Een aanslag op het gezond verstand
“We hadden zeker geen meesterstuk verwacht, maar dit slaat alles. Het rapport van de drie koninklijke bemiddelaars is van een ondraaglijke lichtheid, indrukwekkend nietszeggend, een aanslag op het gezond verstand. En toch mogen de heren hun communautaire bedevaart voortzetten. Mét de zegen van eerste minister Leterme. Onbegrijpelijk.”

Vorderingen? Hallo?
“Vorderingen? Welke vorderingen? Waar het om te doen was – garanties, timing, methode, overlegmodel – daar zegt het verslag niets over. Nul. Nada.”

“Wellicht is dat ook nooit de bedoeling geweest. Tijd winnen, daar kwam en komt het nog steeds op aan. Om de koning, Yves Leterme en zichzelf te plezieren zijn ze akkoord gegaan nog wat verder aan te klungelen.”

Waar staat het kartel nu? Nergens
“We staan vandaag even ver als op 14 juli, de dag dat Yves Leterme zijn ontslag ging aanbieden bij de koning. Even ver ook als op 14 juli 2007… Hoe geloofwaardig is dat allemaal nog?”

Paul Geudens in Gazet van Antwerpen, 01.08.08

De bokkensprongen van het kartel
“Er zal ongetwijfeld lacherig worden gedaan over de bokkensprong waarmee de N-VA en het hele kartel over deze zoveelste deadline zijn heengestapt. Binnen de N-VA loopt de spanning daarover hoog op.”

“Een frustrerend moment, maar niet van wezenlijk belang. De hefboom ligt bij de onbeslisbaarheid van dossiers die de Franstaligen na aan het hart liggen. Zolang die pijn niet ondraaglijk wordt, heeft het kartel de zwakste kaarten en schiet het alleen zelf in de voet door te dreigen en die dreiging dan weer in te slikken.”

Bart Sturtewagen in De Standaard, 01.08.08

Kartel heeft niks bereikt
Even terugkeren naar 10 juni 2007: CD&V/N-VA verklaarde toen niet in een regering te stappen zonder de splitsing van BHV en een grote staatshervorming. Intussen zit Leterme I toch al vier maanden in het zadel, is gisteren het zoveelste ultimatum verstreken, maar staan de twee verzuchtingen van het Vlaamse kartel – en bij uitbreiding van alle Vlaamse partijen – nog even ver als waar we 400 dagen geleden stonden: nergens, helemaal nergens.”

Zelfs geen akkoord over werkwijze
“Meer dan een jaar na de verkiezingen geraakt men het zelfs niet eens over wie in welke hoedanigheid aan de communautaire onderhandelingstafel plaats mag nemen.”

N-VA: pijnlijke afgang
“N-VA eiste spijkerharde garanties of we zouden op 31 juli eens wat zien. De partij kreeg gisteren alleen wat wollige formuleringen die niks meer tot doel hadden dan wat extra uitstel. Toch zegt N-VA haar steun aan deze regering nog niet op. In volle vakantie levert zoiets niet veel op, en een gebroken kartel zou de vakantie van de Franstalige politici net iets te veel opvrolijken…”

Peter De Backer in het Nieuwsblad, 01.08.08

De enige echte deadline: 7 juni 2009
“En toch is er één ultieme deadline die niet zal kunnen worden uitgegomd, met name de regionale en Europese verkiezingen van 7 juni 2009. Dat is de enige echte deadline, de dag dat de kiezers zullen afrekenen. Als er tegen dan geen staatshervorming op tafel ligt, dan staat Vlaanderen voor een politieke aardverschuiving. CD&V mag dan een gepeperde rekening verwachten.”

De Belgische implosie is nabij
“Als er dan geen grote staatshervorming op tafel ligt, dan dreigen de populisten à la Lijst Dedecker en de extremisten (?) van het Vlaams Belang aan zet te komen, wat wel eens zou kunnen leiden tot de Belgische implosie.”

“Hopelijk dat ook de Franstalige partijen dat inzien, al lijken zij zich – meer dan Vlaanderen zich realiseert – al aan het voorbereiden op het post-Belgiëtijdperk.”

Wim Van de Velden in De Tijd, 01.08.08

@ Vlaams belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water op Mars !

 

 

 Phoenix Mars lander legde een lange weg af tot het bewijs geleverd werd :

Er is water op Mars

 

Vroeg of laat moest dit uitkomen.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!