Angeltjes
16-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : ik vrees voor de NVA
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik begrijp, dat De Wever een afkeer heeft van de scocialisten en hun zuilen, die zonder Wallonië  geen daglicht meer zien. Maar is de MR met de facistoïde Maingain beter ? Wat een gezever is dat toch met "... ik ben de boodschapper van de koning en sta boven de partijen..." dat klinkt naar tjevenkolder en portemonee-solidariteit , m.a.w. Belgisch.
Ik vrees voor NVA dat zij de VU gaan tegen komen als zij zich niet houden aan de gedane beloften.

Daniël
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag Ray, ik las toevallig onderstaand artikeltje op de website van Peter Leys, écht triestig...
 
http://blog.seniorennet.be/peter_leys/archief.php?ID=413832
 
18-07-2010
 
O.L.Vrouw van Vlaanderen 'verkracht'!
Vandaag gekeken naar de tv-mis vanuit de Brusselse Goede Bijstandskerk.
Een mooi verzorgde viering, niets van te zeggen.
Alleen bij het slotlied kreeg ik het hard te verduren.
Men zong het lied van De Vocht 'O.L. Vrouw van Vlaanderen' of 'Liefde gaf u duizend namen'.
Het zou fantastisch geweest zijn: O.L.Vrouw van Vlaanderen vanuit hartje Brussel.
Maar helaas had men voor een 'aangepaste' tekst gezorgd.
Niks Vlaanderen of Vlaams.
"Waar men gaat langs pleinen en wegen", zo begon de wansmakelijke tekst van het lied.
Geen enkele verwijzing naar de Vlaamse wegen of de beste moeder die troont in elk Vlaamse huisgezin.
Geen vermelding van O.L.Vrouw van Vlaanderen maar wel 'blank of bruin of zwart, Lieve Vrouwe van ons hart'.

Jammer. De melodie is zo verknocht aan de tekst van pastoor Cuppens. Het lied is door zijn tekst en melodie een echt stuk erfgoed van de Vlaamse cultuur geworden.
Bovendien is het zelfs strafbaar om de melodie van De Vocht (auteursrechterlijk beschermd) zo te verknoeien met een draak van een tekst. Om dan nog niet te spreken van de lafheid en het bedenkelijke niveau (?) van de tekst..
Is er dan niemand in de Vlaamse gemeenschap rond de Bijstandskerk met wat fijngevoeligheid die zich kon verzetten tegen dergelijke verkrachting van dit lied?

Helaas!
Zeker in het jaar waarin we precies de 100ste verjaardag van dit lied hebben gevierd.

Mieke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onhandige Oscar

 

 

De gloeilamp van Edison

Een gloeilamp is een lamp met een glazen ballon met daarin een gloeidraad. Die gloeidraad bestaat uit wolfraam. De weerstand van deze wolfraamdraad zorgt ervoor dat hij oververhit wanneer er stroom door gejaagd wordt. Hierdoor gaat de draad gloeien en licht geven.

De glazen ballon van een lamp is bijna luchtledig. Omdat de wolfraamdraad verdampt heeft men in de lamp een gas aangebracht dat dit proces vertraagt en dus de levensduur van de gloeilamp verlengt. Gassen die je in gloeilampen kunt aantreffen zijn stikstof of edelgassen zoals xenon en argon.

Op een bepaald ogenblik is de gloeidraad toch zodanig verdampt dat er zwakke plekken in ontstaan. Wanneer je de lamp dan inschakelt, of wanneer ze een schok krijgt, zal de gloeidraad op die plaats breken en springt de lamp.

Hoewel de spaarlamp langzaam opgang maakt blijft de klassieke gloeilamp de meest gebruikte lamp voor de verlichting in de woning.

Edison versus Göbel

Officieel ontdekte Thomas Edison in 1879 de gloeilamp, het jaar waarin hij het octrooi aanvroeg. De eigenlijke ontdekking gebeurde eerder in 1854 door een zekere Heinrich Göbel.

Hoe vervang ik en gloeilamp ?  Zie de video langs dit bruggetje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie VBJ : Geen drugs.

 

 

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) hebben woensdagmorgen antidrugborden langs alle Lierse en Hooiktse invalswegen geplaatst.

"Uit recente studies blijkt dat steeds meer jongeren op een steeds jongere leeftijd aan de drugs geraken. Meer dan één op vier gebruikt cannabis, tot tien keer per week. Dit is een verdubbeling in twee jaar tijd. Bovendien zit niet alleen het cannabisgebruik in de lift, maar neemt ook het gebruik van zwaarder spul bij tieners ernstige proporties aan. Een stad als Lier, met een ruim aanbod aan scholen en de aanwezigheid van twee megadiscotheken, moet hier meer aandacht aan besteden dan momenteel het geval is", zegt Ken Radulescu.

Het Vlaams Belang interpelleert tijdens de gemeenteraadszitting van 25 oktober het stadsbestuur over de lokale aanpak van de drugproblematiek

@ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het beest van links komt in nood

 

Overal in Europa uit de onvrede van de burgers met de recente maatschappelijke, culturele, politieke en financiële afbraak van onze zekerheden zich in een "fout" stemgedrag.  De regenten die borg stonden en staan voor de instandhouding van het regime worden electoraal afgestraft. Dat is een uitermate verheugende evolutie. Behalve voor de regenten, die nog steeds de touwtjes in handen hebben en over macht, geld en invloed beschikken om "het opdoemden beest van extreem rechts" af te houden.  Wat zij extreem-rechts noemen, is niet meer dan de revolte van fatsoenlijke burgers die vooral de teloorgang van de Westerse beschaving en de schandelijke invasie van tafelschuimers niet langer aanvaarden. In Nederland kan links nog steeds niet geloven dat het land geregeerd wordt met gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders. Een stuk dat wij vonden bij de Dagelijkse Standaard, gaat dieper in op de problematiek.

Dat de linkse druiven zuur zijn, spreekt voor zich. Maar Jacques Wallage, PvdA-mastodont en als overtuigde ‘politiek correct’ in de jaren negentig de ergste verketteraar van Frits Bolkestein, dook in juli ineens op als informateur om ‘Paars-plus’ in elkaar te zetten. Dat mislukte, en daarom moest de rechtse gedoogconstructie met de PVV eerst worden onderzocht, omdat die ‘maar hinderlijk boven de markt bleef hangen.’ Dan had daarna ‘Paars-plus’ nog eens kunnen worden geprobeerd. Links kan nog steeds niet geloven dat die gedoogformule met de PVV toch is gelukt en dat VVD en CDA zich door Wilders hebben laten strikken. Een verschrikkelijke streep door de rekening.


Je zou de uitlatingen van Wallage kunnen afdoen als revanchisme, als het afreageren van een man met een bord voor zijn kop (over zijn eigen kortzichtige PvdA zegt hij dat die te lang heeft rondgelopen ‘met een bord op ons kop’, met daarop de woorden ‘weg met ons’). Maar Wallage is niet gek en merkt een paar dingen op die waarschijnlijk waar zijn. Of het een ‘levensgevaarlijke ontwikkeling’ is dat VVD en CDA te veel aan Wilders hebben toegegeven, laat ik graag voor zijn rekening. Dat is een typisch PvdA-sentiment. Maar dat VVD en vooral het CDA met Wilders in zee zijn gegaan ‘omdat het beest anders te groot wordt’, is ongetwijfeld waar. Onder de Haagse politieke elite bestaat nul procent sympathie voor Wilders en honderd procent afkeer. Ook bij mannen als Gert Leers en Hans Hillen die nu voor het CDA in het kabinet zitting nemen om het een ‘robuuste uitstraling’ te verlenen. De gedoogconstructie met de PVV is een ‘cordon sanitaire’ op z’n Nederlands. En als Wilders te groot worden, dat wil zeggen de grootste, moeten VVD en CDA alsnog over links, want dan is de strategie om het beest Wilders te temmen mislukt.

Waarschijnlijk ziet Wilders zelf dit ook, maar als hij nu het spel niet meespeelt zou hij zijn kans missen. Op 3 september was ik in Den Haag op het Binnenhof. Om zes uur ‘s avonds reed een oud-voorlichter van het Europees Parlement, inderdaad een D66′er, opgelucht en in opperste blijdschap op de fiets langs. ‘Hebben jullie het al gehoord, de kabinetsformatie is mislukt’. Daarmee verwoordde hij de sfeer die ik de hele dag al had opgesnoven in de Senaatszaal van de Eerste Kamer, waar ook veel coryfeeën van VVD en CDA aanwezig waren. Niemand moest wat hebben van Wilders. Toen ik later in Amsterdam de televisie aanzette, bleek Wilders de stekker eruit te hebben gehaald. Een paar nachtjes slapen, en de stekker ging er weer in, waarna Mark Rutte en Maxime Verhagen weer aan het werk gingen alsof er niets was gebeurd. Nog steeds een belangrijk en niet helemaal opgehelderd moment. Het kan zijn dat het nu helemaal gedaan is met links, en dat Jacques Wallage nog wat nasputtert. Maar hij verwoordt ook een sentiment dat bij alle regenten, niet alleen linkse, aanwezig is en dat niet zomaar verdwijnt. De linkse opstand van de jaren zestig was een revolutie van burgerzoontjes (en soms dochters). Die waren zo erg niet, want kwamen uit eigen kring. Maar de burgerrevolte van Fortuyn die nu door Wilders is opgeëist, wordt gedragen door de modale en niet meer zo keurig opgevoede Nederlander. Dat is het volk en dat is wat anders. ‘Levensgevaarlijk’, volgens Wallage.

@ Dagelijkse Standaard

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann Christy : een grote dame. Ook in Diest ?

 

 Op woensdag 16 september 2009 vond de persvoorstelling van de nieuwe theatertournee "Free Souffriau zingt Ann Christy, een beetje ANNders" in De Muze plaats. Het mediamoment – wat nationaal en regionaal pers behaalde – was het 'dopen' va nde parking voor De Muze tot het Ann-Christy-plein. Dit straatnaambord verdween echter even snel dan het geplaatst werd. De familie van Ann Christy betreuren dit en voelen zich voorgelogen.

Onze fractie interpelleerde hierover reeds meermaals (gemeenteraad september 2009, april 2010 en juni 2010 de burgemeester) en steeds kregen we het antwoord dat dienst Cultuur ons voorstel – het straatnaambord Ann-Christy-plein ergens prominent omhoog te hangen (bv. In kom NAC) – zal bekijken.

Gisteren interpelleerde ik hierover schriftelijk het schepencollege . We zijn nu ruim een jaar later en nog steeds is het schepencollege en de Dienst Cultuur er blijkbaar nog niet uit wat men nu met dat bord zal doen. Wij herhalen ons voorstel om dit bord om een prominente en zichtbare plaats te hangen en waarom anders niet echt een plein naar Ann Christy 'dopen'.

http://jorgennoens.skynetblogs.be/archive/2010/10/15/wat-let-het-bord-ann-christy.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie kent dit engeltje ?

 

 

 

Dit engeltje is de Vlaamse variété-artieste, zangeres en filmactrice Pola Cortez (1911 - 1990) die zeer populair was voor de Tweede Wereldoorlog in Antwerpse en Brusselse variété- en musicaltheaters. Zij speelde de hoofdrol in de eerste Vlaamse muzikale film "Alleen voor u" die in de UFA-studio's in Berlijn opgenomen werd. U kan een kort fragmentje bekijken bij Savats Oranje Theehuis. De muziek is van Renaat Veremans.

http://blog.seniorennet.be/savat/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe belgische driekleur

 

Een ijverige Nederlander heeft een nieuwe vlag getekend voor het land B, dat weet Vandaag.be te melden. De artiest verwacht dat er wijzigingen op til zijn in dit bavianenland. Hij heeft zwaar gepeinsd en het resultaat ziet er als volgt uit :

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

 

 

De bedenker baseerde zich voor het ontwerp op de vlaggen van de gewesten. Voor Vlaanderen is dat een zwarte leeuw op een gele achtergrond, voor Wallonië een rode haan op eveneens een geel vlak.

"Het omzetten van beide vlaggen naar banenvlaggen was niet moeilijk. Vlaanderen horizontaal geel-zwart-geel en Wallonië verticaal geel-rood-geel. De liggende en staande banen geven het verschil aan tussen noord en zuid".

We laten u even meegenieten van enkele reacties op dit baanbrekende kunstwerk.

_

Koenraad Vanheusden Dat de hollander zich maar in eigen land bemoeid.Daar staan ook grote veranderingen te wachten. :D
11 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
Tibetaanse Hufter
Tibetaanse Hufter
Ja zo is dat en trouwens het plaatje doet zeer aan je ogen en is veel te groot en buiten alle proporties weergegeven.
Gewoon een vlag ontwerpen waar Vlaanderen opstaat, Wallonië moet z'n eigen vlag maar gaan ontwerpen.

9 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
YBA
YBA
Mijn land heeft al een vlag: een zwarte, naar links klauwende leeuw (zonder rode klauwen) op een gele achtergrond.

9 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk
Peter_b
Peter_b
Dat ze gewoon een zwart-geel-rood condoom omhooghangen... ter illustratie dat we met z'n allen genaaid worden.

4 uur geledenmisbruik meldenvind ik leuk


15-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders : OM vraagt vrijspraak op alle punten

 

Het openbaar ministerie (OM) wil dat PVV-leider Wilders wordt vrijgesproken van aanzetten tot haat en discriminatie jegens moslims dan wel allochtonen in een reeks interviews en de film Fitna.

Met zijn omstreden uitlatingen blijft Wilders binnen de grenzen van de wet, vinden de aanklagers mr. B. van Roessel en mr. P. Velleman.

De PVV-leider vergeleek onder meer de Koran met Hitlers Mein Kampf. Hij sprak over de „fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed, zoals neergelegd in de islamitische Mein Kampf: de Koran.” Dinsdag vroegen het OM reeds vrijspraak voor groepsbelediging van moslims.

Met een pleidooi voor een verbod op Koran en de vergelijking met Mein Kampf zet Wilders niet aan tot haat en discriminatie, vindt het OM. „Voor veel moslims zal die vergelijking zeer kwetsend zijn, maar voor Wilders is de vergelijking functioneel in het kader van zijn pleidooi voor een verbod op de Koran.”

De PVV-leider richt zijn pijlen op de islamitische godsdienst en dat is geoorloofd, benadrukken de aanklagers. „Alle kritiek op godsdiensten blijft mogelijk, hoe schandelijk die ook zou zijn. Alleen aanzetten tot haat jegens gelovigen is strafbaar. In het dagelijks leven zal dat onderscheid niet altijd zo scherp zijn, maar dit onderscheid moet juridisch wel gemaakt worden.”

Het gerechtshof in Amsterdam gaf het OM begin 2009 bevel Wilders te vervolgen. Dit nadat het OM eerst afzag van vervolging van de PVV-leider.

Ook vrijdag uitten de aanklagers Van Roessel en Velleman meermalen kritiek op argumentatie van het Amsterdamse gerechtshof. Ten onrechte stelt het hof dat „gekwetste gevoelens” van gelovigen een reden kunnen zijn voor een veroordeling, stellen de officieren van justitie. Zij vinden juist dat „gekwetste gevoelens” geen rol moeten spelen.

De officieren van justitie benadrukten dat de felle uitlatingen van Wilders moeten worden gezien in hun context, van bijvoorbeeld een heel interview. De PVV-leider richt zijn kritiek op de islam.

Ook benadrukten de officier van justitie dat de PVV-leider kritisch is tegenover niet-moslims. Zo stelde hij in een interview dat mensen die moskeeën in de brand steken, „dezelfde behandeling als terroristen verdienen.”

De film Fitna valt binnen de grenzen van de wet. „Er wordt geen conflictueuze tweedeling geschetst die kan leiden tot ernstige conflicten, dus Wilders zet niet aan tot haat.”

De aanklagers zeiden oog te hebben voor de gevoelens van moslims die zich gekwetst voelen door bijvoorbeeld de vergelijking tussen de Koran en Mein Kampf.

Tegelijk stellen ze dat in Europa „uitgebreide discussies” over immigratie worden gevoerd. „Daarbij lopen de emoties hoog op.”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : aanbeveling voor het Hof
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nu alle pogingen met een informateur, een explorateur, een préformatuer, een démineur en een clarificateur mislukt zijn, kan u het eens proberen met een VIBRATEUR, teneinde Milquet en Onckelinckx - en ook Di Rupo - over de streep te trekken.

web.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuninklijke verduidelijker verduidelijkt

 

We hebben gisteren in de Kamer van "Plezante Mannnen en Vrouwen van Plezier" kunnen meemaken dat de fracties die gedoemd schijnen, volgens de wetten van het belgische surrealisme,  samen een regering te vormen, mekaar benaderen als roulette-spelers in het casino.  Er is geen sprake van welk grensoverschrijdende begrip dan ook.  Binnen de taalgroepen laat de N-VA bovendien duidelijk haar voorkeur blijken voor Open-VLD en kunnen Bruno Tobback en Wouter van Besien fluiten naar een blijk van genegenheid. 

Die N-VA toch ... toen Gerolf Annemans hen aanpakte zoals een rijkswachter van de oude stempel een rood-licht negeerder, bleven die van de eerste rij grijnzen en glimlachen. Hoe striemend ook de aanval van de VB-fractievoorzitter,  de ondergeschikten van de TV-flamingant  durfden geen parlementair initiatief steunen om de kwestie BHV democratisch op te lossen. "Volgende week" suste Goofy Jambon. Ons deed het denken aan "onverwijld". 

Ik zou eerlijk gezegd niet graag Ben Weyts geheten hebben gisteren. Zijn naam schalde ettelijke malen door het halfrond, want Annemans kon of wilde zijn geluidsknop niet temperen.  Weyts eist per se de eer op, dé man te zijn die BHV zal splitsen, hij heeft daar uitbarstingen over gehouden in het recente verleden om onder je bureau te kruipen van angst : zo verschrikkelijk klonk de gewezen VU- en N-VA woordvoerder.  Annemans citeerde, strooide zijn papieren in het rond en riep bijna even hard als Ben. Maar de N-VA gaf geen krimp : erst das Fressen, und ann die Moral.

Niet alleen wordt voortdurend de zelfstandigheid van Vlaanderen tegengewerkt door de zoetwaterflaminganten, ook eigen woorden inzake BHV worden ingeslikt. Wat Goofy en Ben nét niet zegden, maar wat ze wel bedoelden : "Wij zullen BHV slechts splitsen, nadat de Vlamingen er een prijs voor betaald hebben". Dàt en niets anders is de werkelijkheid. En al de rest is politiek gewauwel van mensen die zich vastgereden hebben door de retoriek van een ijdeltuit van een voorzitter.

Vandaag vernemen we "iets" meer van de republikeinse verduidelijker die een opdracht voor de keuning uitvoert. Het wordt een geschreven voorbereiding op de toegevingen van de  Vlamingen om belgië te redden. Tekst uit Vandaag.be

Koninklijk verduidelijker Bart De Wever werkt aan een compromistekst en wil maandagmiddag een antwoord van de zeven partijen. "Ik ben er mij ten volle van bewust dat ik wellicht alle partijen een beetje pijn zal doen, maar we mogen geen tijd meer verliezen. Er moet nú een doorbraak komen."

"Ik heb de voorbije dagen de voorzitters gezien van de 7 politieke partijen die de voorbije maanden intensief onderhandeld hebben", zegt De Wever. "Zoals men mij gevraagd heeft, heb ik met elk van hen uitgebreid de tijd genomen om ieders standpunten over de belangrijkste thema's te verduidelijken."

"Ik heb bovendien een aantal ideeën afgetoetst en geprobeerd te weten te komen op welke vlakken en in welke mate er bij welke partijen nog onderhandelingsmarge bestaat. Zoals beloofd blijf ik discreet over wat die gesprekken precies hebben opgeleverd."

Naar de koning

"Wat ik u vandaag wel kan aankondigen, is dat ik ga werken aan een uitgeschreven tekst. Vandaag en morgen zal ik mij aan het schrijven zetten. Ik zal deze tekst - en dat wil ik benadrukken - niet schrijven als N-VA-voorzitter maar als koninklijk opdrachthouder."

"Ik zal mezelf in deze oefening boven alle partijen plaatsen. Zondag zal ik deze tekst aan de 7 partijvoorzitters bezorgen. Tegen maandagmiddag zou ik dan graag een antwoord krijgen. Maandagnamiddag zal ik vervolgens verslag uitbrengen bij de Koning over wat mijn opdracht heeft opgeleverd."

Kwetsbaar

"Iedereen weet: verba volant, scripta manent (woorden vervliegen, geschriften blijven). Ik zal mij bijzonder kwetsbaar opstellen met mijn tekst. Want ook mijn partij zal daarin dingen lezen die ze eigenlijk niet wil. Ook mijn partij zal vaststellen dat bepaalde verlangens niet zijn opgenomen in de tekst."

"Ik ga er in mijn tekst voor proberen te zorgen dat er voor elke partij voldoende eten en drinken is, daarbij rekening houdend met de wil van de kiezers. Maar ik wil ook waarschuwen: elke partij zal in de tekst dingen lezen die ze niet wil. Elke partij zal bepaalde verlangens niet terugvinden in de tekst."

"Het is wel mijn ambitie om het best haalbare communautair akkoord neer te schrijven dat met deze 7 partijen aan tafel te vinden is. Een akkoord met respect voor wat leeft ten zuiden en ten noorden van de taalgrens. Een akkoord dat tegemoet komt aan de breed gedragen Vlaamse roep naar verandering, maar dat ook tegemoet komt aan de bekommernissen van de Franstaligen."

Precair evenwicht

"Mijn tekst zal een compromis zijn, maar dan wel een met duidelijke keuzes. In het verleden is te vaak gekozen voor ingewikkelde constructies die de problemen later alleen maar vergroot hebben. Van die onheilzame weg moeten we afstappen. In het belang van een efficiënter, zuiniger en meer responsabiliserend beleid. In het belang van een slagkrachtige overheid met focus op kerntaken en op een gezonde financiële huishouding. In het belang van een sociale zekerheid die onze welvaartstaat in stand houdt. Een sociale zekerheid vóór de armen en niet ván de armen."

"Iedereen moet beseffen dat mijn tekst het resultaat zal zijn van een uitermate moeilijke evenwichtsoefening tussen partijen met enorm uiteenlopende programma's. Ik ben er mij ten volle van bewust dat ik wellicht alle partijen een beetje pijn zal doen. Dat maakt dat het evenwicht dat ik hoop te vinden, een heel precair evenwicht zal zijn."

Doorbraak

"Bovendien mogen we geen tijd meer verliezen. Er moet nú een doorbraak komen. Want na de staatshervorming moet er ook nog grondig onderhandeld worden over het sociaaleconomisch beleid, over de gezondmaking van de staatsfinanciën en over het maatschappelijk beleid. Er is dus nog zeer veel werk."

"Ik begrijp dat iedereen, zowel de politici als de bevolking, duidelijkheid wenst. Na 4 maanden wordt het tijd dat we een communautair akkoord sluiten. Na 4 maanden wordt het tijd dat iedereen kleur bekent. Ik van mijn kant zal duidelijkheid scheppen met mijn tekst. Ik hoop en verwacht van mijn gesprekspartners maandag hetzelfde", besluit De Wever.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de nieuwe Nederlandse regering : Syp Wynia's oordeel

 

Regeerakkoord biedt voor elk wat wils

Zachtjes aan, dan breekt het lijntje niet. Dat zou het motto kunnen zijn van het nieuwe Regeerakkoord. Hier en daar wordt de goede richting ingeslagen, maar spectaculair is het niet. Het is een heel gewoon, heel Nederlands Regeerakkoord Het Regeerakkoord van het aanstaande kabinet Rutte-Verhagen is niet revolutionair. Er wordt tegemoetgekomen aan de zorgen van burgers op het gebied van veiligheid, immigratie en inkomen.

De overheid heeft teveel schulden gemaakt en die worden in redelijke mate teruggebracht, vooral door de overheid minder te laten uitgeven. Vaak buitensporige uitgaven voor het buitenland worden ietsje gereduceerd.

Klagen
De linkse partijen (PvdA, D66 en GroenLinks) klagen dat er zo weinig wordt hervormd, dat ambtenaren de prijs moeten betalen, dat het land wordt verdeeld en dat de nagestreefde immigratiebeperkingen weinig effect zullen sorteren.

Maar is dat wel zo? De hervormingen waarover zij het steeds hebben zijn vooral lastenverschuivingen. Hun kilometerheffing is een duur bureaucratisch monstrum.

En inderdaad, er wordt ook afgezien van versoepeling van het ontslagrecht, maar dan weer niet bij ambtenaren. Die genieten de meest beschermde positie van de Nederlandse werknemers en worden in het regeerakkoord gewone werknemers. Dat is een zeer gewenste hervorming.

Verdeeld
De linkse oppositie zegt dat het land wordt verdeeld. Maar hoezo dan? Minder immigratie en meer veiligheid zorgen juist voor minder spanningen in de samenleving. Allochtonen hebben daar minstens zoveel baat bij als andere Nederlandse ingezetenen.

Om kansloze immigranten te kunnen weren, wil het nieuwe kabinet Europese regels en internationale verdragen pogen te veranderen. Het wordt in ieder geval geprobeerd en dat is winst.

Het regeerakkoord biedt sowieso een duidelijke richtlijn voor het buitenlands beleid: niet nog meer Europa, minder geld naar Europa en een miljard minder voor ontwikkelingshulp.

Bescheiden
Op de keper beschouwd wordt er slechts bescheiden bezuinigd. De eerste kabinetten-Lubbers en de eerste kabinetten-Balkenende bezuinigden minstens zoveel. Duitsland bezuinigt minstens zo hard. En de echte bezuinigingen beginnen bovendien pas in 2012 - rijkelijk laat.

Maxime Verhagen van het CDA noemde het ‘een heel gewoon regeerakkoord’ en dat is het ook. Een beetje bezuinigen en hier en daar wat gekkigheid er uit. Het regeerakkoord hengelt bovendien, zoals altijd, naar steun van de werkgevers en de vakbonden. Niets nieuws onder de zon.

Het nieuwe regeerakkoord is een heel Nederlands akkoord. Er wordt een eind gemaakt aan het wegkijken op het gebied van misdaad en immigratie. De overheidsfinanciën worden gesaneerd, maar zachtjes aan.

Vijand
Er zit veel in dat oppositiepartijen kunnen steunen. Job Cohen van de PvdA zei al dat hij blij is dat de verzorgingsstaat goeddeels intact blijft. Dat heeft hij dan in de eerste plaats aan zijn vijand Geert Wilders te danken, want die heeft daar – ook naar eigen zeggen – hard voor gevochten.

Het regeerakkoord biedt voor elk wat wils.

Syp Wynia - Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmededeling IJzerwake : wij kunnen het niet duidelijker zeggen

 

 
"We zijn lichtjaren verwijderd van een akkoord - België ligt in coma. De patiënt is klinisch dood - Verkiezingen zullen niets oplossen, tenzij ze duidelijk maken dat dit land onbestuurbaar is - We moeten het onverzoenbare verzoenen - Bart De Wever is pure horror, een grote leugenaar en een ziekelijke vent ; Di Rupo maquilleert zich en loopt voortdurend naar de toiletten om zich te schminken - Van Milquet weten we dat ze zot is..."

Deze enkele citaten en wederzijdse "liefelijkheden" maken overduidelijk dat er niets meer te "verduidelijken" valt. En een staatshervorming zonder fiscale autonomie en responsabilisering voor de deelstaten, is geen staatshervorming en dus totaal onaanvaardbaar. Vermits de Franstaligen blijven weigeren ter zake ook maar enige verantwoordelijkheid op te nemen, heeft verder "verduidelijken" of onderhandelen om een geloofwaardige Belgische regering te vormen geen enkele zin meer.

Voor IJzerwake vzw blijft er slechts één alternatief: start de enige zinvolle onderhandelingen over de ordelijke opdeling van deze kunstmatige staat. Laat de minister-presidenten van Vlaanderen en Wallonië, Kris Peeters en Rudy Demotte, de gesprekken aanvatten om tot een eerlijke en vredelievende "fluwelen scheiding" te komen.

Met als voordeel dat er "duidelijkheid" zal zijn.

Wim De Wit
Voorzitter IJzerwake vzw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus :
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Excusez, dat ist belgs ! Mais ça zal ändern ! oewhe shall speken all english when de wever is dhe bik boss.  end avter englies we sal lurn belgies zekers? !

mijn vlaandren spreekt zijn  eigen taal
god gaf elk land de zijne
en laat ze rijk zijn, laat ze kaal
ze is vlaams en z' is de mijne

z'is vlaams en die zijn vlaams veracht
de taal van dien verdwijne
verdwijn hem met de sprekenskracht
z' is vlaams en z' is de mijne

maar als de wever vlaams verkracht
en anglofiel wil wezen
dan  heeft hij  het ver al gebracht
begin maar al te vrezen !

jos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlement zoekt zinvolle bezigheid

 

 

    

Goofy Jambon & Alexander de Croo : "Laten we de wetsvoorstellen  van Vlaams Belang  nog eens bekijken en die onder onze vlag terug indienen. Waar is dat 70-puntenprogramma ? "

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.English ? Mie ? Yes, of kous, very well.

 

De media verkondigen vandaag met enig belgisch hoera-patriotisme dat Engels de officiële taal moet worden van het kleine landje, gekend om zijn bier, frieten, pralines en het grossieren in schijnheilighied. De idee is ditmaal ontsproten aan het brein van Bruno De Wever, de broereman van Bart.

Eigenlijk zijn die twee broers stokebranden, die van alles door mekaar roepen en veinzen tegengestelde doelen te dienen maar in realiteit het familieverleden verwerken door belgië een nieuw uniform aan te trekken. Ieder heeft zijn eigen snit- en naai-atelier, de een werkt met geel-zwarte tinten, de andere gaat radicaal voor de tricolore kleuren.

Excusez-nous, van familiecomplexen je beroep maken is niet alleen weggelegd voor psychiaters maar ook voor historici. De gebroeders Le Tisseur bewijzen het.

Beiden gaan ook gebukt onder autoritaire trekken.  Iedereen bij de N-VA is op de hoogte van Barts onverbiddellijke alleenheerschappij.  Bij Bruno blijkt het ontbreken van democratisch gehalte uit zijn voorstel : voer een vreemde taal in, die niet van de ene noch de andere cultuurgroep is en laat ze op mekaar los : stamelen en broebelen met een zelfde handicap.

Elio in de taal van Shakespeare : "Oewie are all oewounded".  Didier : "Dhere is no problème, oewie shall sie".  Joëlle : "No is no".

Bestuur het klootjesvolk in een vreemde taal : ze begrijpen het toch niet. De elite zal zich aanpassen. Geld heeft geen taal

Bruno baseert zich waarschijnlijk op het historisch gegeven dat tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog de bestuurstaal Duits was met Frans-Nederlandse ondertitels, zoals dat lang gebruikelijk is geweest met buitenlandse films. In de RK-kerk gebeurde ook alles in het Latijn : sinite parvulos venire ad me. (ik hoop dat Google het goed heeft gedaan) of in Bruno's taal : let the little ones come to me.

Alle gekheid terzijde : deze opgelegde, kunstmatige bedenksels om het land B overeind te houden, spruiten voort uit de wil om Vlaanderen blijvend te negeren en belgisch te regeren.  De bestuurstaal is de taal van het volk. Dat is overal zo. Engels ontwikkelt zich vanzelf tot een snobistisch equivalent van potjeslatijn. Lachwekkende, ridicule cultuurschmink voor onwetenden.

In dit ziek land zijn wij nog steeds aan het worstelen met onze identiteit én komt regelmatig een of andere wereldvreemde idioot ons vertellen, dat we Engels , Esperanto of de prachtige taal van Jakkamakka tot de onze moeten maken.

Donder toch op, gecomplexeerde kronkelbelgen en wees Vlaams. Daar is niks fouts mee. Zolang dit onland blijft wat het is, is er geen reden om mild af te wijken van het gebruik van standaard-Nederlands

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begrafenis van Keizer Frans-Joseph (1830 - 1916)

 

Dit zijn vrij unieke, vermoedelijk gerestaureerde beelden, van de begrafenis in november 1916 van de Oostenrijkse keizer Frans Jozef, die de echtgenoot was van Keizerin Elisabeth (Sissi). Het echte leven van deze twee lieden heeft totaal niets te maken met de geromanceerde filmversie uit 1955 met Romy Schneider en Karlheinz Böhm. Sissi werd kierewiet en haar charmante echtgenoot snelde van de ene Brunhilde naar de andere Sieglinde met tussendoor een pitstop bij Kudgard.

Waarom we dit laten zien, is niet helemaal duidelijk. Misschien wegens de kwaliteit van de beelden, want een hoge pet hebben we niet van die rakkers. De dames die mee in de rouwstoet opstappen, lijken verdacht veel op de moslima's die vandaag als spookschepen in onze steden rondwaren. Zelfs de boerka's hebben de moslims niet zelf uitgevonden.

Savat (de geschiedkundige expert van Angeltjes)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

 

Das Wunder der Heliane van Erich Korngold : liefde overwint de dood. Wie schoonheid als ontaarde kunst bestempelt, sterft terecht een ellendige dood in zijn bunker. Gaat u vooral niet naar het Oranje Theehuis van collega Savat als u jeuk aan de maag krijgt van klassieke muziek. Een vleugje Korngold is geen Maalox. Het is zoals De Kus van Klimt : het is zo mooi dat het niet écht kan bestaan en toch is het er.

http://blog.seniorennet.be/savat/ 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 0000 is NIET links, het is de perceptie.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!