Angeltjes
20-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij mijnheer doktoor : sinusitis
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het begint met een verstopte neus en voor je het weet heb je een voorhoofdsholteontsteking, beter bekend als sinusitis. Zo’n ontsteking doet pijn, is vermoeiend en zorgt ervoor dat je moeilijk kan ademhalen. Geen pretje dus.

In je schedel zitten allerlei holtes, zoals de voorhoofdsholten en de kaakholten. Deze holtes staan via kleine kanaaltjes in verbinding met de neus. Normaal gesproken zijn ze gevuld met lucht, maar als je verkouden bent kunnen deze holtes gevuld raken met slijm. In dat slijm zitten soms ook bacteriën, virussen of schimmels, en die kunnen een ontsteking veroorzaken. Zo’n ontsteking heet sinusitis.

Sinusitis

Voorhoofdsholteontsteking is eigenlijk een ontsteking van de bijholtes in het voorhoofd. Deze bijholteonsteking begint meestal met de symptomen van een gewone verkoudheid. Het verschil met een verkoudheid is dat sinusitis niet weggaat. De ontsteking blijft minstens een week en meestal zelfs vier weken. Als de ontsteking meer dan twee maanden duurt, spreek je van chronische sinusitis.

Sinusitis is geen lachertje. Je gezicht doet pijn, zeker rondom je neus, ogen, kaak of vlak boven je wenkbrauwen. Je voelt een constante druk die je het ademen bemoeilijkt en die erg vermoeiend is. Soms krijg je er ook koorts bij.

Stomen en dampen

Helaas valt er niet veel te doen aan sinusitis. Antibiotica hebben over het algemeen niet veel effect op de ontsteking, en neussprays kunnen wel enige verlichting brengen, maar mogen dan weer niet te lang gebruikt worden.

De beste remedie is vaak stomen, zeker twee keer per dag. Ga boven een pan met heet water hangen en inhaleer de stoom goed via je neus. De warmte zorgt ervoor dat het slijm oplost.

Een zoutoplossing snuiven of in je neus druppelen kan ook helpen. Daarvoor meng je een afgestreken theelepel zout in een glas lauwwarm water. Ook een warmtekompres op de getroffen holtes kan de druk verlichten.

Roken is absoluut uit den boze. Het heeft een irriterend effect op het slijmvlies in je neus en holtes. Als je niet volledig kan stoppen, stop dan toch zeker tijdens de ontsteking.

Allergie

Soms ontstaat bijholteontsteking door een allergie, bijvoorbeeld als je neus en holtes verstopt zijn door hooikoorts. In dat geval kan het helpen om antihistaminemedicijnen te nemen. Die verlichten de allergie.

Het is overigens beter om een bijholteontsteking te voorkomen door je allergie beter onder controle te houden. Desnoods moet je meer of sterkere medicijnen nemen. Overleg hierover met je huisarts

http://gezondheidsnet.rnews.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerken om ziek van te worden

 

 

 Een "kunstwerk" met een levensgrote pop van de voormalige Israëlische premier Ariel Sharon als coma-patiënt zorgt voor ophef in Isräel. Het werk is binnenkort te zien in een galerij in Tel Aviv. De echte Ariel Sharon (82) ligt al vier jaar in een coma. Gisteren viel er in een krant een foto te bewonderen van een gedemonteerd hondje in onderdelen, ontworpen door een kierewiet Nederlandse troela, die ik graag persoonlijk zou vierendelen.  Dergelijke waanzin wordt door kritiekloze journalisten opgehemeld en voorgesteld als kunst.

Zoals wij voorstander zijn van de fatsoenlijke vrije meningsuiting, staan wij ook op de barricades voor artistieke vrijheid. En aan die laatste koppelen wij geen voorwaarden : de ludieke, fantastische, verdrietige, gevoelige, boze creatieve geest moet niet afgeremd worden als hij zich ongesubsidieerd wil uitleven. Van wie zich door de gemeenschap laat onderhouden of betalen, mag verwacht worden dat hij/zij rekening houdt met een minimum aan gekende normen.

Voor ik het vergeet : wie zich met veel aplomb  beroept op de artistieke vrijheid, gaat er vanzelfsprekend mee akkoord, dat wij, de toeschouwers, het recht hebben op het bekendmaken van ons ongezouten oordeel. Ik vind het beeld van een nog in leven zijnde Sharon, misplaatst en respectloos en de "artiest" is een charlatan due aandacht zoekt. Wat ik met het Hollands wijf wil, dat weet u intussen al. Vierendelen gebeurt bij mij onverdoofd, da's de goede invloed van de islam. (vergeef mij, ik ben razend aan het worden)

Ray

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bescheiden en simpele Louis van Dievel om de tuin geleid

 

 

Benno Barnard is persona non grata op het internetforum van de openbare omroep omdat interne kritiek uit den boze is

VRT-laboratoriumexperiment - Benno Barnard is persona non grata op hetinternetforum van de openbare omroep omdat interne kritiek uit den boze is.

Het televisiejournaal van de Openbare Omroep is de voorbije tien jaar weggezakt in een drabbig populisme onder een provinciale hemel, waarbij het kritische verstand behandeld wordt als een onbeheerd pakje op de luchthaven: het wordt preventief onschadelijk gemaakt.

In een interview in Knack wijt Jef Lambrecht, recent gepensioneerd en dus in staat onbevangen te spreken, deze intellectuele verzakking aan de invloed van Siegfried Bracke. Bij de nieuwsdienst van de VRT hebben nogal wat mensen linkse sympathieën. Nu Bracke zich heeft geopenbaard als iemand met rechtse sympathieën, en aan het nationalisme zijn fin de carrière heeft vastgeknoopt, zou je verwachten dat de nieuwsdienst de traditie van het eigen huis - die van de volksverheffing langs audiovisuele weg - onmiddellijk zou herstellen en weer een goed journaal zou produceren, dat bijvoorbeeld het bezoek van Ahmadinejad aan Libanon niet afdoet met een paar plaatjes, maar uitvoerig verslaat en van achtergrondinformatie voorziet.

Omdat het journaal even lamentabel blijft als voorheen, moet je wel de conclusie trekken dat het linkse populisme sterk op het rechtse lijkt.

En dan zijn er de betere duidingsprogramma's, Panorama, documentaires op Canvas en dergelijke meer. Gewoonlijk zijn die niet gespeend van enige politiek-correcte vooringenomenheid. Misschien is het zo dat de zacht stalinistische morfologie van het omroepgebouw de erin werkzame geesten beïnvloedt, of anders laat het verschijnsel zich verklaren uit een oververtegenwoordiging van een bepaalde generatie in de hogere echelons, wie zal het zeggen.

In elk geval is het duidelijk dat de nieuwsdienst geobsedeerd is door
Israël. Op dat land valt natuurlijk van alles aan te merken, net zoals op België, maar toch veel minder dan op de omringende halve en hele dictaturen, die zich echter in weinig aandacht van de Reyerslaan mogen verheugen. Dikwijls geeft de presentator of de verslaggever er blijk van de betekenis van het historische zionisme niet te kennen, maar zich wel te hebben laten indoctrineren door de niet aflatende Jodenhaat in de islam, die via de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) ook de Verenigde Naties
heeft geïnfecteerd. Wat de moslimwereld verkondigt over de Joden en Israël moet wel waar zijn, want die arme moslims worden door het westen immers lelijk onderdrukt. Het valt als zaad in de vruchtbare bodem van de nu al meer dan veertig jaar bij ons gepredikte haat tegen Amerika en het kapitalisme. Alle idées reçues in die sfeer zijn volledig geïnterioriseerd door inmiddels drie generaties, in die mate zelfs dat je bij het fluisteren van een zwak protest al van racisme en fascisme wordt beschuldigd. En van
islamofobie. Dat laatste woord is een verzinsel van de OIC, die er ongemeen veel succes mee heeft gehad in de hoofden van westerlingen zonder weerbaarheid tegen dergelijke agitprop.

Laat ik een voorbeeld geven van zo'n politiek-correct cliché. Toen dezelfde Jef Lambrecht in Phara kort voor zijn pensionering iets ten gunste van Israël zei, vroeg de licht verbijsterde presentatrice of hij tegenwoordig soms een vriend van dat land was, op een toon alsof hij zijn sympathie voor een moordenaar had opgebiecht.

Recent handelde Panorama over kolonisten in Hebron. Voor de duidelijkheid: ik ben geen vriend van die kolonisten, al is de historische werkelijkheid aldaar nogal ingewikkeld. Maar een afgewogen objectief beeld van Israël bood de uitzending bepaald niet. Wel voedde zij, in het verlengde van tientallen eerdere uitzendingen, het latente antisemitisme onder de Vlaamse kijkers,
dat mede onder invloed van de VRT begint op te houden latent te zijn. Op de blog van het programma verschenen tientallen akelige commentaren, naast een stuk of drie genuanceerde. Die laatste waren opvallend genoeg ook direct veel beter geformuleerd. Blijkbaar kwamen ze niet uit de buik van het volk
opgeborreld.

Toen kreeg ik een ingeving. Ik zou een laboratoriumexperiment doen! Ik zou eens testen of de nieuwsdienst kon omgaan met interne kritiek. Dat was makkelijk genoeg: mijn eigen vrouw werkt bij de website van diezelfde nieuwsdienst. En dus stuurde ik een commentaar onder de naam van mijn vrouw. Dat werd geweigerd, evenals de volgende twee commentaren. Ik had het gros van mijn medecommentatoren 'ongeletterd' genoemd en dat vond de moderator beledigend. Volgens deze moderator zit het namelijk zo, dat je Joden (en zeker Israëlische Joden) vrijuit mag beledigen, maar antisemieten niet.

Uiteindelijk werd de eerste zin van het vierde commentaar geplaatst. Het integrale commentaar luidde: 'De VRT draagt bij aan het antisemitisme dat zich vermomt als antizionisme. Is het nu niet meer beledigend, o censor?' De moderator heet à propos Louis Van Dievel en zou over het gepaste talent hebben beschikt voor een hoge functie onder wijlen Ceausescu.

De Nieuwsdienst trapte er tot mijn vreugde met open ogen in. Daags nadien werd mijn vrouw al gebeld door haar baas. 'Iedereen' bij de nieuwsdienst praatte over het commentaar dat de partijlijn negeerde. De baas had 'toch wel wat vragen' aan haar. Haar commentaar bracht haar 'in een moeilijke positie'. Woorden van die strekking. Mijn vrouw hoefde haar opperste
verbazing niet te spelen, want ze wist van niets. Arme beduusde schat! Ik kon haar snel troosten door op te biechten dat ik me wederrechtelijk met haar naam had getooid. Ook al koester je na vijfentwintig jaar over belangrijke onderwerpen wel min of meer dezelfde mening, extatisch van vreugde was ze niet. Maar je moet iets over hebben voor de wetenschap.

Later die dag ontving ik een mail van kameraad Van Dievel uit Boekarest. Hij deelde mij namens de Partij het navolgende besluit mede: 'U hebt andermans naam misbruikt om te reageren op de Panorama- uitzending van 10 oktober jongstleden. Dat is strijdig met de regels voor deelname aan onze discussieforums. U bent voortaan niet meer welkom met welke reactie dan ook.' De kameraad heeft helemaal gelijk. Gelukkig was ik toch niet van plan
verder nog gratis voor de nieuwsdienst te werken.

Benno Barnard

 


19-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Feest van de Arbeid in Frankrijk met Jongerensteun

 

 

In Frankrijk is de algemene staking en de sociale onrust een ideale gelegenheid voor de veelal Maghrebijnse jongeren om hun beste beentje voor te zetten. Specialisatie : stenen werpen, auto's in brand steken, alles wat vastzit, loswrikken, alles wat los komt vernielen.  Uiteindelijk zijn deze jongeren betrokken partij in het pensioenconflict : ook zij zullen twee jaar langer moeten rondlummelen en de gemeenschap opzadelen met hun verrijkende aanwezigheid, vooraleer te kunnen genieten van een welverdiend pensioen. Beelden die mevrouw Patrick de Wael (voorheen Greet Opdebeeck) niet toont bij de 0000. Internet is een zegen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joke D'hamers is heengegaan

 

ik heb de droevige plicht u te melden
 
 dat hedenmorgen is overleden
 
 
 
Joke D’hamers
 
***
 
Uitvaartdienst: zaterdag  11 uur St Jacob Lge Nieuwstraat 11 -  2000 Antwerpen
 
Men kan Joke groeten in het uitvaartcentrum Van Bogaert, Katwilgweg, Antwerpen-West vrijdag 22 oktober 2010 van 19 tot 19.30
 
-


Bert Murrath,
hoofdredacteur 't Scheldt

De redactie en vele lezers delen in het verdriet van collega Bert en de familie.

Ray Hoofdredacteur Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag : Bart de Wever voelt zich onheus behandeld
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Ik heb dag en nacht aan die compromistekst gewerkt. Dat mag u gerust letterlijk nemen. En dan smijt men dat zomaar terug in mijn gezicht", aldus N-VA-voorzitter Bart De Wever die zich vernederd voelt.  Bart is even uit het oog verloren, dat niet de inspanning beloond wordt, maar het resultaat. Zijn tactiek is deze van de franco-belgen : janken en jammeren, omdat hij afgewezen word : typische reactie van iemand die geen tegenspraak duldt. Hoe meer we de man bezig zien en horen, hoe meer we een bevestiging vinden van wat wij hier al jaren schrijven. "Vernederingen, gekwetst zijn, voorbijgegaan worden, niet b eloond worden" ... Misschien wordt een verkeerde strategie gevolgd en verkeerde partners gekozen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder betalen, de poen halen

 

Goedemorgen mijnheer, wat zal het zijn voor u ?

Naar aanleiding van een interpellatie van Filip Dewinter gisteren in de commissie veiligheid van de Antwerpse gemeenteraad ivm het toenemend aantal winkeldiefstallen en gevallen van agressie tav winkeliers en middenstanders maakte de korpschef een aantal nieuwe cijfers terzake bekend.
 
Opvallend was dat het aantal winkeldiefstallen in Antwerpen tijdens de eerste 9 maanden van dit jaar met bijna 20% (van 1700 naar 2012 winkeldiefstallen) tav dezelfde periode vorig jaar is gestegen.
7% van deze winkeldiefstallen gaat gepaard met agressie. Het aantal gevallen van opzettelijke slagen en verwondingen tav winkeliers en middenstanders is gestegen van 59 naar 71 voor dezelfde periode.
Het aantal gevallen van bedreigingen tav winkeliers en middenstanders is voor dezelfde periode gestegen van 28 naar 36 gevallen. De diefstallen met geweld en de diefstallen met vertoon van wapen tegen winkeliers en middenstanders in Antwerpen dalen in dezelfde periode respectievelijk van 32 naar 30 en van 47 naar 38 feiten.
Voor wat de diefstallen gewapenderhand en/of met geweld betreft, vindt 28% plaats in nachtwinkels, 13% in apotheken, 13% in kledingzaken en 10% in warenhuizen. Voor wat winkeldiefstallen betreft worden 32% van de feiten gepleegd in warenhuizen en 8% in electrozaken.
@ VB
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan maakt zich zorgen over verlies NL-bijstandsgelden

 

"Ik heb niets tegen het Turkse volk, ook al is mijnheer Erdogan een mafkees"

 

De Nederlandse ambassade in Turkije heeft aan de Turkse regering uitleg moeten geven over de nieuwe regering. Turkije wil onder meer weten hoe het zit met de maatregelen die de export van sociale zekerheid naar Turkije beperken.

De Turkse premier Erdogan. Turkije zou zich zorgen maken over maatregelen van de Nederlandse regering. Dat meldt de Volkskrant. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de berichtgeving.

Thuiszorg
De Tweede Kamer wil bijvoorbeeld een einde maken aan de mogelijkheid voor Turkse Nederlanders om uit het budget voor de AWBZ thuiszorg in Turkije te krijgen.

Ook maakt de Turkse regering zich zorgen over eventuele aanpassingen aan het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Turkije.

Inburgering
Op basis van dit verdrag heeft de rechter onlangs bepaald dat het onwettig is om de inburgeringscursus verplicht te stellen voor Turken, maar de vorige minister van Integratie, Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) is tegen deze beslissing in beroep gegaan.

Als de rechter de staat niet in het gelijk stelt, gaat de regering proberen het associatieverdrag aan te passen.

Een Nederlanlandse diplomaat zegt ook veel vragen over de islamstandpunten van Geert Wilders te krijgen, maar goed uit te kunnen leggen dat dit niet de opvatting is van de nieuwe Nederlandse regering. 'We leggen uit dat er 400 moskeeën in Nederland zijn, met 140 Turkse imams die door de Turkse overheid worden betaald.'

Door Marlou Visser @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daniel Hanan over de belgische crisis

 

Daniel Hannan is schrijver en journalist, en  Conservatief Europarlementariër voor Zuid-Oost Engeland sinds 1999. Hij spreekt Frans en Spaans en houdt van Europa, maar is van mening dat de EU haar lidstaten armer, minder democratisch en minder vrij maakt. Net als Nigel Farage van de UKIP staat Hannan sceptisch tegen de EU, Brussel en het arrogante dwergje, belgië.

De laatste poging om een belgische regering te vormen, is mislukt. De Franstalige partijen waren geschandaliseerd door het voorstel voor fiscale autonomie door Bart de Wever. Zo'n voorstel, wierpen zij tegen, zou kunnen leiden tot belastingconcurrentie : choc ! horreur !

De Wever wiens autonomistische partij, de N-VA, de verkiezingen won in juni, en die sedertdien probeert een coalitie op de been te helpen, heeft zijn geduld verloren. "Fabula acta est", zegde hij aan zijn tegenstrevers, vrij vertaald, "het doek is gevallen".

Ik ben wat blij, een andere verkozene zijn toespraak te horen beëindigen in het Latijn.  De taalkeuze van De Wever is interessant. Ik begrijp waarom hij in deze omstandigheden geen Frans wenste te gebruiken en indien hij zijn moedertaal, Nederlands, had gesproken, zouden de Walen hem niet begrepen hebben. Dus het werd Latijn. Zoals vermoedelijk ook Hannibal deed, toen hij de Alpen overschreed : aut viam inveniam aut faciam, ik zal een weg vinden of ik zal er een maken.

Als belgië niet kan samenblijven als een politiek geheel, welke kans maakt de EU dan ?

@ The Telegraph


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed was een zeer slecht mens

 

Men kan er moeilijk omheen, dat de islam de geesten in de Vrije Wereld niet zou bezighouden. Al de energie en vooral de enorme sommen geld die politici gestopt hebben in het aanvaarden en ophemelen van tientallen miljoenen moslims in Europa, hebben niets opgeleverd. Jawel, onze eigen grote maatschappelijke verworvenheden, staan voortdurend op de helling. Dat hebben de elite-profiteurs er mee bereikt. Europa heeft de moslims met open armen ontvangen, de moslims wijzen Europa voortdurend af.

In alle Europese landen is de bevolking verdeeld en de regeringen en partijen die moeten zorgen voor het welzijn en de welvaart van hun burgers, werken deze tweedeling in de hand. De politiek-correcten beheersen de media en de structuren en zij zijn de goeden ; al wie kritiek heeft en de invasie van vreemdelingen en islam-aanhangers niet pikt, wordt maatschappelijk, politiek en vaak beroepsmatig uitgesloten. Zo ver zijn we gekomen, dankzij de invasie van moslims. Het gevolg is dan ook, dat de meerderheid van onze medemensen dot wat altijd gebeurd is in de geschiedenis : uit eigenbelang meelopen met het regime en de argumenten van de regenten herhalen. Tijdens het debat van Filip Dewinter met Abu Imram zag u enkele passanten op de Antwerpse Meir hun totaal van alle kennis gespeende mening over de islam verkondigen.  "Het is zoals naar de mis, mijnheer ..."

In deze video van een televisieprogramma "Think twice" hoort u de neo-conservatieve schrijver Douglas Murray gedurende 4 minuten  zijn ideeën over de islam uiteenzetten.  Ook Ayaan Hirsi neemt deel aan het gesprek evenals twee voorstanders van de islam. Bondig in enkele lijnenen samengevat : Het is waanzin de islam als de godsdienst van vrede te bestempelen.  In de koran primeert geweld op zachtaardigheid en Mohammed was een zeer slecht mens. In het beste geval kan men enkel spreken over "hoop" dat de islam ooit een godsdienst van vrede zou worden. Tot hiertoe spreken alle feiten dit tegen. Meer over deze uitzending vindt u via onderstaand lbruggetje.

Ray

 http://kitmantv.blogspot.com/2010/10/think-twice-islam-religion-of-peace.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslagen in Europa : géén fantasie

 

Vanuit Saudi-Arabië werd afgelopen weekeinde gewaarschuwd voor aanslagen in Europa door al-Qaeda. Een reële dreiging, zegt de Saudische oud-generaal Anwar Eshki.

 

Arabische zenders als Al-Jazeera en Al-Arabia gooien vrijwel dagelijks olie op het vuur met hun 'soms hysterische berichtgeving', stelt analist en voormalig militair Eshki onomwonden. ,,Ze brengen allerlei sensationele paniekverhalen over de onderdrukking van moslims in Europa. Dat is een heel slechte ontwikkeling. Deze zenders zouden hun toon moeten matigen.''

Anwar Eshki (67) was tot zijn pensioen generaal in het Saudische leger. Woonachtig in Jeddah is hij nu voorzitter van een Saudische denktank genaamd het 'Midden-Oosten Centrum voor Strategische- en Rechtenstudies'. Ook verschijnt hij met regelmaat als commentator op diverse Arabische televisiezenders.

Volgens Eshki, die over uitstekende contacten beschikt met inlichtingendiensten in zijn land, heeft Osama bin Laden al jaren geleden 'slapende cellen' naar Amerika en Europa gestuurd. ,,Er zijn aanwijzingen dat die handlangers van al-Qaeda nu wakker worden gemaakt. Dat is een zeer gevaarlijke ontwikkeling.''

Boerkaverbod
In Europa staat Frankrijk volgens hem bovenaan de lijst van de terroristen. ,,Dat heeft alles te maken met het boerkaverbod.'' De veiligheidsdiensten van Saudi-Arabië waarschuwden hun Europese collega's enkele dagen geleden voor terreurdreiging in Europa. Na Frankrijk volgen Groot-Brittannië, Nederland en Duitsland, zegt Eshki. ,,Regelmatig komen er vrij ongezonde anti-islamberichten uit Nederland.'' De kans dat er in Nederland een aanslag wordt gepleegd schat de analist op dertig procent.

In een interview met de Volkskrant waarschuwde een officiële woordvoerder van de taliban dat uitvoering van het 'anti-islambeleid' van Geert Wilders kan leiden tot een aanslag in Nederland. Enkele weken geleden dreigde een hoge talibanleider ook al dat Nederland gaat boeten voor het belachelijk maken van de islam.

Eshki meent dat terrorisme niet alleen maar kan worden beantwoord met geweld of hard politieoptreden. ,,Dialoog is belangrijk. Niet direct met terroristen gaan onderhandelen, maar hen, bijvoorbeeld via invloedrijke personen, op het hart blijven drukken dat terreur helemaal niks met de islam te maken heeft. En dat iedereen slachtoffer is van aanslagen, ook hun geloofsgenoten.''

Rustige man
Eshki heeft begin jaren negentig twee keer persoonlijk contact gehad met Osama bin Laden. ,,Dat was voordat hij in 1992 Saudi-Arabië werd uitgestuurd en naar Sudan vertrok'', herinnert hij zich de ontmoeting. ,,Bin Laden was toen nog een heel rustige man. Hij kwam bij me thuis en zei: 'Ik heb Rusland verslagen, nu is Amerika aan de beurt'.''

Volgens de gepensioneerde generaal kreeg Bin Laden psychische problemen tijdens zijn strijd in Afghanistan tegen de Russen, in de jaren tachtig. Anwar Eshki: ,,Van dat oorlogstrauma is hij nooit meer afgekomen.''

Bron : Nederlands dagblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stakingen in Frankrijk

 

Het openbare leven in Frankrijk wordt vandaag dinsdag flink gehinderd door stakers en demonstranten tegen de plannen van de Franse president Nicolas Sarkozy om de pensioenleeftijd te verhogen.

Mogelijk krijgen ook reizigers in andere Europese landen last van de acties, met name in het luchtverkeer. Personeel op luchthavens, buschauffeurs, postbodes en de mensen die geldautomaten van biljetten moeten voorzien sluiten zich naar verwachting dinsdag aan bij de al stakende medewerkers van olieraffinaderijen en actievoerende truckers. Op de internationale luchthaven Roissy Charles de Gaulle wordt de helft van de vluchten geannuleerd. Op andere luchthavens, waaronder de andere Parijse luchthaven Orly, een derde van de vluchten.

Bron : nd

- Om welk uur is de eerste trein die niet vertrekt morgen ?

- Het hangt er van af waar u niet heen wil, mijnheer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 oktober : Amsterdam vreest veldslag om Wilders

 

 

Het Museumplein dreigt zaterdag 30 oktober in een slagveld te veranderen wanneer demonstranten pro en contra PVV-leider Geert Wilders zullen demonstreren. 

Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) heeft de partijen opgeroepen het niet te laten komen tot rellen, vernielingen en vechtpartijen, meldt Het Parool. Verder heeft de burgemeester de demonstratie al diverse keren aangekaart in het driehoeksoverleg met politie en justitie.

Zaterdag werd bekend dat een groep antifascisten oproept tot een tegenprotest bij de pro-Wildersdemonstratie. De Antifa!-Amsterdam en de AntiFascistische Aktie (AFA) Nederland willen in verzet komen tegen de komst van het volgens hen „racistisch tuig” dat die dag op het Museumplein zijn steun wil betuigen aan de PVV-leider, zo lieten ze zaterdag weten.

Een woordvoerder van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gaf aan dat de gemeente op de hoogte is van de plannen voor tegendemonstraties. Ook het protest van de pro-Wildersactivisten, de extreem-rechtse leden van de English Defence League, is aangekondigd. „We gaan nu goed kijken onder welke voorwaarden we de demonstraties door kunnen laten gaan”, aldus de zegsman. „Het kan goed zijn dat we een aantal voorwaarden stellen, bijvoorbeeld door een andere locatie aan te wijzen of de groepen op verschillende plekken of tijdstippen te laten demonstreren.”

Voor Van der Laan staat het recht op demonstreren voorop. „Dat weegt zwaar en geldt voor iedereen”, stelde de woordvoerder. „Ook als je weet dat de kans op gedoe groot is en het veel politie-inzet vergt.”

Bron : de Telegraaf

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling HLN

 

Uitweg politieke impasse: 53.103 stemmers
Antwoord Stemmers Percentage
Splits het land nu maar 23.085 44 %
Interesseert me niet meer 14.879 28 %
Nieuwe verkiezingen 8.719 16 %
Noodregering 4.910 9 %
Nieuwe bemiddelaar 1.420 3 %

bron : Het Laatste Nieuws

44% pro-splitsing, dat is grosso-modo het kiezerskorps van NVA, VB en LDD, alhoewel er bij de NVA ongetwijfeld heel wat kiezers zijn, die niet gewonnen zijn voor een onafhankelijk Vlaanderen. Het percentage van "splitsers" groeit jaar na jaar, dat is ontegenzeggelijk een feit. Wat 10 jaar geleden nog een taboe was, is inmiddels een politiek alternatief.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bijna-keuning

 

 

Volgens bepaalde media zou in december Albert aftreden en opgevolgd worden door Filip. Dat zou gebeuren op het einde van het EU-voorzitterschap.  Maar de politieke crisis gooit roet in het eten : de troonsafstand van Albert zou psychologisch gezien worden als het einde van het land B.  De kans dat Filip ooit keuning wordt, achten wij zeer klein, want belgië loopt op zijn laatste benen. Indien de Walen de rechtsopvolger worden van het land B kunnen zij uiteraard de monarchie behouden en onderhouden. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitsers referendum over terugsturen buitenlandse criminelen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een jaar nadat ze zich met een overtuigende meerderheid in een referendum uitspraken tegen de bouw van nieuwe minaretten, trekken de Zwitsers op 28 november opnieuw naar de stembus. Deze keer mogen zij zich in een referendum uitspreken over het voorstel van de Zwitserse Volkspartij (SVP) om buitenlandse criminelen die voor zware feiten worden veroordeeld na het uitzitten van hun straf het land uit te zetten.

De SVP wil met het initiatief een kordaat antwoord bieden op de vreemdelingencriminaliteit die ook in het Alpenland hoge toppen scheert. Uit de cijfers blijkt dat niet minder dan 70 procent van de Zwitserse gevangenispopulatie uit buitenlanders bestaat. Dat verklaart wellicht het feit dat de SVP in een recordtijd van nauwelijks een half jaar meer dan 211.000 handtekeningen verzamelde die nodig zijn om referendum af te dwingen.

De linkerzijde, die haar nieuwe kiespubliek niet voor het hoofd wenst te stoten, kantte zich tegen het initiatief van de SVP omdat het het maatschappelijk klimaat zou vergiftigen. Lees: niet de buitenproportionele vreemdelingencriminaliteit is het probleem, maar de bestrijding ervan. De linkse logica op zijn best.

Net zoals hier, gaapt er ook in Zwitserland niet zelden een kloof tussen de politieke correctheid van het establishment en de publieke opinie. Het verschil met België is echter dat de Zwitsers zich in een referendum vrijelijk over dit soort kwesties kunnen uitspreken én dat de politieke klasse zich bij dit oordeel heeft neer te leggen. Uitkijken dus naar 28 november.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Duitsland verhevigt het islamdebat

 

 

Men moet de “WERKELIJKE ISLAM” onderscheiden van de “WENS-ISLAM” waarschuwt Ralph Giordano.  Intussen groeit het potentieel voor de anti-islampartij van Renée Stadtkewitz "Die Freiheit", de Duitse PVV.

"De multiculturele samenleving is volkomen mislukt" verklaarde Angela Merkel afgelopen weekend.  En kortgeleden zei theoloog Richard Schröder in een vraaggesprek met dagblad Die Welt  “De islam behoort niet tot onze cultuur”. Hij voegde eraan toe: “Maar islamitische medeburgers zijn gewoon geworden. Zij horen bij ons”.
Publicist Ralph Giordano waarschuwt echter: Men mag de werkelijke islam niet met een wens-islam verwisselen.

Verder lezen : klikken op onderstaande link

  http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12293


18-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benadeelde partijen in proces noemen Wilders een kleine Hitler

 

 

U houdt het niet voor mogelijk ... dit is het niveau van de linxe advocaten die pleiten uit naam van de gekwetste, angstige moslims ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opmerkelijk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is opmerkelijk hoe vlug zogenaamde Republikeinen plooien voor de macht en de wensen van een keuning. Zij laten zich aanstellen tot keuninklijke verduidelijkingsbeambte en zij voeren opdrachten uit in het belang van vorst en vaderland,  waarbij zij zichzelf verloochenen. En passant ook hun eigen partijprogramma en hun kiezers.

Het is opmerkelijk hoe vlug zogenaamde Vlaams-nationalisten bereid zijn hun Vlaamse "Hou-me-tegen-of-ik-spring-in-de-afgrond" mentaliteit terzijde te schuiven en vervangen door "Hou-me-niet-tegen-ik-zàl-de-belgische-staat-redden".

Het is opmerkelijk hoe unaniem de commentatoren van de Vlaamse media, van wie er geen één de Vlaamse onafhankelijkheid  genegen is, unaniem de lof zingen over De Wevers "verduidelijkingen". De Standaard verheft Bart bijna tot de staat van Heiligste belg, maar ook de Morgen en de brave Gazet van Antwerpen zijn opgezet met het huiswerk van de NVA-voorzitter. Sommigen schrijven het ronduit : daar is géén spat separatisme in te ontwaren, dit is een overlevingskans voor de federale staat. De belgicistische pennenridders halen opgelucht adem :   "oef, is het dat maar, ons hachje is gered ..."

We weten nu ongeveer,  wat na vier maanden geleuter er overblijft van de gesprekken, na een finale filtering en aanpassing door de meest Vlaamse partij bij de onderhandelingen. Heeft De Wever "verduidelijkt" of heeft hij er zijn eigen sprookjes tussengeschoven ? 

De Wever is een intelligent opportunist en een radde spreker die onmiddellijk zijn kansen ziet en grijpt in een debat of een gesprek.  Dat maakt indruk en zo is hij geproduced voor het grote publiek. Een mix van eigen talent en een maximaal aantal kansen. Vlaanderen ontdekte een politicus die verstandig is, die iedereen verbaal in de hoek drumde met one-liners of grappen en in deze verwarde tijden waarin de politiek op de bodem van de geloofwaardigheid zit, kwam Bart de Wever als het ideale antidotum.

Een Vlaams-nationalist die niet met de leeuwenvlag zwaait, onafhankelijkheid voor Vlaanderen, da's iets voor de toekomst, een republikein die puffend van tegenzin het paleis binnenrijdt maar wel de bevelen van de keuning opvolgt en het wankelende belgië wil rechthouden. Hij pleit voor een beetje meer Vlaamse autonomie bij Di Rupo en zijn struikrovers in het Frans. "Je regrette, mais ce sont les autres, mon achterban, qui insiste ..."

Hij is een vage ideoloog en een bange Vlaams-nationalist. Een wandelende contradictie. Waarom moet uitgerekend de voorzitter van de NVA uitroepen : "Ik wil dat niet,  het land in twee scheuren" als de Waalse socialisten dreigen het land B te verlaten  ? 

Er is een enorme afstand tusen de welbespraakte Bart de Wever, die de dingen recht voor zijn raap zegt,  en de  man die niet recht door zee marcheert als politicus.

Dàt is de grote ontgoocheling, die bij velen nog niet is doorgedrongen.

Noem de huidige situatie vooruitgang, het blijft bric-à-brac,  van alles  wat, puzzelwerk met ontbrekende stukken, gecompliceerde structuren. Mocht men deze voorstellen uitwerken, dan schuift men gedurende jaren van conflict tot conflict.

Terwijl tikt echter de klok : hoe diep zakt de economie verder weg en ontglipt de welvaart ons ?  Gaan we elke asilist, illegaal, tafelschuimer, avonturier of échte goedwillende migrant wegstoppen in Vlaanderen, zoals Philippe Courard bezig is ?  Wat met de indrukwekkende  staatsschuld van 350 miljard ? Het schrijnende begrotingstekort ? Het normale functioneren van een staat die er is voor zijn burgers ?  Al die levensbelangrijke kwesties blijven in het ongewisse.

Terwijl het gezond verstand zegt : er bestaat in het land B geen compromis meer.  Het is gedaan.  Sommigen rekenen er op dat de NVA zich zal verzoenen met Vlaams Belang : opnieuw werd de hand gereikt door Bruno Valkeniers in een royale en goedgemeende geste. De beste bondgenoten voor de realisatie van een onafhankelijk Vlaanderen dat zijn de Vlaams-nationalisten van Vlaams Belang. Het zou een nuttige injectie zijn voor Vlaams-nationale dolaards in de NVA, die in de verdrukking komen met hun twee- of zelfs drieslachtige belgische oplossingen.

Opmerkelijk is, dat Bart de Wever nooit reageert op zijn natuurlijke bondgenoten.  Hij hààt ze. Hij is jaloers. En zelf brengt hij er niets van terecht.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : De Wever, Keuninklijke (s)lijmer

 

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!