Angeltjes
27-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 oktober : Museumplein Amsterdam 14 uur : Demonstratie voor Geert Wilders

 

 

Demonstreer voor de Vrijheid, demonstreer voor Geert Wilders. (het Tuig komt ook, tégen de vrijheid, of course)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naturalisaties : het is al afgelopen met de NVA stoere taal ...

 

Vandaag, woensdag 27 oktober, heeft de eerste werkvergadering van de Commissie voor de Naturalisaties plaatsgevonden. Op de agenda stond de bespreking van het huishoudelijk reglement en de criteria van de commissie om de dossiers te behandelen.

Niettegenstaande de stoere taal van N-VA en Open VLD van vorige week om geen dossiers te behandelen alvorens de interne criteria zijn aangepast, zijn ze vandaag akkoord gegaan met het voorstel van de commissievoorzitter om de werkzaamheden niet de blokkeren en een eerste reeks van 4.454 naturalisatiedossiers te behandelen of opnieuw te onderzoeken. Deze werkzaamheden dienen voltooid te zijn vóór 28 november. Door hiermee in te stemmen is er van een consequente houding van N-VA en Open VLD geen sprake meer en schrijven zij zich in de logica van de huidige manier van werken binnen de Commissie voor de Naturalisaties. Het Vlaams Belang betreurt deze houding.

Van een bespreking van het huishoudelijk reglement en de criteria van de commissie om de dossiers te behandelen is niets in huis gekomen. Het aanvatten van de bespreking van het huishoudelijk reglement zal ten vroegste gebeuren op 9 november a.s. Het Vlaams Belang is uitermate benieuwd hoe die bespreking zal aflopen, wetende dat alle Franstalige partijen geen verstrenging van de voorwaarden wensen en CD&V en SP.a ook geen voorstander zijn.

Het Vlaams Belang eist dat geen enkel naturalisatieverzoek kan behandeld of onderzocht worden, zolang de snel-Belg-wet niet is aangepast met strengere voorwaarden inzake o.a. een grondige taalkennis, het bewijs van integratie d.m.v. een burgerschapsproef, bewijs van een arbeidscontract (teneinde voldoende financiële draagkracht te hebben om in de behoefte van het betrokkene en zijn/haar gezinsleden te voldoen), een verblijf van minstens 10 jaar onafgebroken op het grondgebied en een blanco strafregister.

 

Hagen Goyvaerts Volksvertegenwoordiger

 

Lid van de Commissie voor de Naturalisaties


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met vriendelijke groeten van Senior

 

Wanneer men het heeft over "de nering naar de tering zetten" of "verantwoordelijkheid",  "meer bevoegdheden naar de deelstaten" zijn de franstaligen een beetje veel doof en beginnen ze direct te leuteren over armer en rijker worden.

Vandaag kunnen we weer eens lezen waarom de Vlamingenhaters zo weerbarstig zijn en blijven. Hun triomfantelijk bazuingeschal van enkele weken geleden, dat liet weten dat La Wallonie best op eigen benen kan staan en samen met le très grand Bruxelles,  Vlaanderen best kan missen, blijkt eens te meer een doos vol "stoef" en "dikkenekkerij" te zijn.

Na de bekendmaking van de desastreuze begroting van het Waalse gewest dat een tekort van ongeveer 900 miljoen euri bedraagt, was het gisteren de beurt aan chief Charles Picqué van het Brusselse kiekenkot om zijn begroting kenbaar te maken. Zoals geweten orakelde dit heerschap enkele dagen geleden nog "dat Brussel het beu is de melkkoe van Belgie te blijven". Dat er buiten kiekens in Brussel ook nog koeien rondlopen zou best kunnen ... maar dan wel koeien met uiers en melkklieren die zo droog staan als het zand van de Sahara. De Charel zijn begroting vertoont net zoals verleden jaar een ... gat van 313 miljoen euri  èn er is geen beterschap in het vizier.

Dit zijn cijfers van Piqué en niet van een Vlaamse rekenaar.  Als de meest naieve Vlaamse ziel nu nog niet gesnopen heeft waarom de Brusselaars 500 miljoen euri PER JAAR meer eisten tijdens de verlopen onderhandelingen, dan weet ik het niet meer. Als we  de beide sommen van het franstalige "BLOK" optellen, komen we tot de mooie uitkomst van 1200 miljoen euri en een klets ... in oude Belgische franken zou dat ongeveer 48 miljard zijn. Dit is het resultaat van "goed beheer" of naar Franstaligen normen 365 dagen per jaar Sinterklaas spelen.

Conclusie : Wallonië en Brussel zijn  regio's  van armoedzaaiers en verkwisters waar Vlaanderen snel moet vanaf geraken, wil het zelf niet meegesleurd worden in de afgrond.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo doet men het in Amerika : verjaag de hippies !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bilal heeft oei-oei aan zijnhandje, na het plegen van 42 feitjes

 

In de nacht van dins- op woensdag hebben stoute pakkemannen van Bruxelles de 23-jarige jongere, genaamd Bilal, opgepakt.

Eerder op de avond had Bilalleke een student zijn portefeuille gepikkediefd. De student wou niet direct afstand doen van zijn eigendom, dus moest  Bilal de weerspannige student wel een paar muilperen verkopen, om hem te laten meewerken. Ha ja, da's evident. Toen achteraf de pakkemannen Billal meenamen naar het bureau, klaagde onze jonge vriend over veel pijn in zijn hand. Op de vraag van een flik hoe dat kwam, jammerde Bilal, dat hij zich bezeerd had toen hij de student van de één naar de negen toekte. "Hij werkte niet mee, dus ik moest wel en nu zit ik met de gebakken peren".

Onze jongen werd door een dokter onderzocht en die zorgde dat de oei-oei aan het handje vlug verdween.  In verschillende gerechtelijke arrondissementen is Bilal gekend voor in totaal 42 feiten, feitjes, incidentjes. Gelukkig is hij niet gekwetst.

Dit verhaal zuigen wij niet uit onze duim. Het staat hier.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Europees referendum : we zijn er nog niet

 

 

 Vrijdag en zaterdag waren Bruno Valkeniers, Filip Dewinter en uw dienaar te gast bij de Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) in Wenen, voor een seminarie over "De toekomst van Europa na het Verdrag van Lissabon". Ook andere rechts-nationale partijen waren vertegenwoordigd, zoals de Deense Volkspartij, de Lega Nord, de Zweden-Democraten en de Slovaakse SNS.

Het was een zeer interessante ontmoeting, waarbij we uitgebreid tekst en uitleg hebben kunnen geven over de Belgische impasse, en de noodzakelijke Vlaamse onafhankelijkheid. Het is van groot belang dat we onze zaak kunnen bepleiten bij bevriende partijen in Europa, waarvan sommige overigens rechtstreeks of onrechtstreeks het beleid bepalen in hun land.

De bijeenkomst levert alvast één concrete zaak op: de deelnemende partijen zullen de handen in elkaar slaan voor een Europees burgerinitiatief om een referendum voor te stellen over de EU-toetreding van Turkije. Daarvoor moeten een miljoen handtekeningen worden verzameld.

Momenteel is het Europees burgerinitiatief, en de praktische modaliteiten ervan, in behandeling in het Europees Parlement. Daarna moeten ook de lidstaten akkoord gaan, en kan er begonnen worden aan deze campagne die ongetwijfeld een groot wervend effect zal hebben.

Het wordt hoog tijd dat de kiezers zich kunnen uitspreken over het onzalige plan om het niet-Europese Turkije op te nemen in de EU !

Philip Claeys - Euro-parlementslid

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Multicultureel Nieuws van bij de 0000
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Koning Boudewijn Stichting heeft enkele journalisten de kans gegeven om naar de thuislanden van migranten te reizen met de bedoeling een reeks reportages te maken over migratiethema’s en hun impact op België en Europa.

Lea Van Hoeymissen reisde met een journalistenbeurs van de Stichting door Marokko, om een genuanceerdere kijk te krijgen op de problemen, de troeven, de evoluties, gewoontes en tradities in dat land.

Ze ontdekte een land in volle ontwikkeling, met een heel verscheiden kijk op migratie. De komende weken brengt ze verslag uit, op deredactie.be en in de radioprogramma's "De Ochtend" en "Vandaag".

Zoveel vriendelijkheid voor een vreemdelinge
Vrouwenrechten in Marokko : kwestie van tijd
Autorijden in Marokko : is de anarchie voorbij ?

X°X°X°X°X

Dat is goed nieuws voor onze talrijke lezers die 's ochtends aan de radio hangen om zich de hersens te laten spoelen door de linxe kleuters van de 0000.  Er zal uiteraard met véél ontzag en respect gesproken worden over Marokko, het Prachtland dat zovele Prachtmensen op missie uitstuurt in Europa.  Hopelijk beluisteren de Vlaamse bipatride Marokkanen ook deze lofzangen en zet het hen aan om wellicht terug te keren ?  Zij gelukkig, wij blij.  Daar is het toch om te doen in het leven ? 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders : NL koningin moet uit regering

 

PVV-leider Geert Wilders wil dat de macht van de Koningin wordt ingeperkt en dat in de toekomst de grondwet wordt gewijzigd, waardoor de Koningin voortaan niet meer officieel aan het hoofd van de regering staat

Dat zei hij in het debat over de Regeringsverklaring. Wilders zei verder niet te willen vertellen op welke punten uit het Regeer- en Gedoogakkoord zijn partij tegen zal stemmen. Hij wilde de vraag van GroenLinks-leider Femke Halsema niet beantwoorden.

Zekerheid
Volgens Wilders voert het minderheidskabinet van VVD en CDA hervormingen in de sociale zekerheid niet uit omdat de PVV, die het kabinet gedoogsteun geeft, ervoor is gaan liggen. 'En daar zijn we beretrots op.'

In zijn betoog zei Wilders dat steeds meer Nederlanders achter het PVV-standpunt staan dat de islam geen geloof is, maar een politieke ideologie.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/279582/Wilders-Koningin-moet-uit-de-regering.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes op feesboek
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zo stelden wij vandaag ons dagmenu voor op feesboek :

Jonge Franse idealisten komen op voor de verdrukten die tot hun 62 jaar moeten werken. Merci, racaille ! - Ban ki Moon, de Koreaanse pannenkoek wordt door Barones Mia Doornaert de sadist genoemd die het Europees Masochisme een beurt geeft - We hebben een poll gehouden over het Belgacom-wijsneusje. In tegenstelling tot sommige RK-werknemers, zijn onze lezers niet gesteld op dit kindje - Wat een mens al niet moet doen om zich onbemind te maken.

PST : Wij zetten niemand aan om zich te registreren op feesboek. Voor ons betekent het een aanwezigheidspolitiek en soms leuke internationale contacten met gelijkgezinden.  En natuurlijk stoten wij ook daar mensen af, die zich ergeren aan onze politiek incorrecte houding en vranke taal.

Neen zeker, mag het woord alleen gevoerd worden door de liegebeesten en lafaarden die onze beschaving en maatschappij ondermijnen ? Wie zich kritisch uitlaat, over de actualiteit raast en zijn angels rondstrooit, is niet populair. Dat weten we. In onze planning zit voor het jaareinde een Angeltjes-editie onder het Hoofdredacteurschap van Steven Vanackere, bijgestaan door enkele CD&V trezebeesjes. U zal het verschil merken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees masochisme

 

 

Ban Ki-moon vond het vorige week nodig de landen van de Europese Unie te kapittelen wegens onverdraagzaamheid jegens immigranten, in het bijzonder moslims. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties deed dit dinsdag in een toespraak tot het Europees parlement. Bij het lezen van zijn woorden vraag je je af hoe het komt dat miljoenen moslims hun paradijzen ontvlucht zijn naar ons ongastvrij continent. Bij mijn weten is Ban Ki-moon nooit de Organisatie van de Islamitische Conferentie, met haar 57 aangesloten moslimlanden, de les gaan spellen, dus zou je denken dat het daar allemaal veel beter is. Nochtans is de wijze waarop immigranten in een aantal moslimslanden behandeld worden berucht. De gastarbeiders die in de luxeparadijzen aan de Perzische Golf de schitterende nieuwe gebouwen optrekken, worden genadeloos uitgebuit. Veel geïmporteerd huispersoneel in Saudi-Arabië en andere olielanden leeft in een toestand die neerkomt op lijfeigenschap en seksuele slavernij. Godsdienst en gewetensvrijheid bestaan niet in de overgrote deel van de OIC-landen. Niet-moslims worden institutioneel gediscrimineerd. De media staan bol van hate speech tegen de 'kruisvaarders' (westerlingen/christenen), en de antisemitische haatpropaganda in een aantal moslimlanden herinnert aan die van de nazi's. 

 

 Het verschil is dat Ban Ki-moon onmiddellijk de wraak van het grote moslimblok in de VN zou voelen als hij op de balk in hun oog zou wijzen. Terwijl Europa niets liever doet dan zichzelf kastijden en laten kastijden. Natuurlijk is de vaststelling dat het elders veel slechter is geen argument om blind te zijn voor de eigen tekortkomingen. Maar evenmin gaat het op juist een continent waar immigranten uit de moslimwereld jaarlijks en masse naartoe komen, op de vingers te komen tikken. Niet alleen is Ban Ki-moon eenzijdig in zijn vermaningen, hij is ook slecht op de hoogte van Europese toestanden.

Het zijn niet de Europeanen, het is de moslimwereld, het zijn de moslimimmigranten die van religie een zo dominerend thema van identiteit maken, die de andersgelovige als de Andere zien. Het is onder die mosliminvloed dat er hier nu een enorme druk ligt op de vrije meningsuiting, in de naam van 'respect' voor de religies - lees voor de islam, want het christendom kan niet genoeg bekritiseerd en bespot worden. Geert Wilders is een zeldzame uitzondering, niet de regel. Er is een enorme censuur en zelfcensuur aan de gang, op alle niveaus, juist om moslims niet voor het hoofd te stoten - of uit schrik voor moslimgeweld, waar Ban Ki-moon ook niet over sprak.  

De Nederlandse liberale voorman Frits Bolkestein wijdde daar eind vorig jaar in de Volkskrant een opmerkelijk artikel aan. Hij gaf onder meer het voorbeeld van het Europees waarnemingscentrum tegen racisme en vreemdelingenhaat 'dat in 2003 een onderzoek naar antisemitisme geheim hield omdat daaruit bleek dat het antisemitisme in Europa voornamelijk werd gevoed door moslims en pro-Palestijnse groeperingen'. De vaststelling van dat onderzoek klopt vandaag de dag nog altijd, maar blijft een even groot taboe.

De intellectuele goegemeente vindt pittige kritiek op de islam niet kunnen, ook al is die gegrond, want dat werkt 'polariserend'. Alsof niet elk debat dat is, getuige onze aanslepende preformatie. In die context wordt het spannend te zien welk onthaal de indrukwekkende bundel De islam. Kritische essays over een politieke religie (ASP), van Vlaamse en Nederlandse auteurs, straks op de boekenbeurs te wachten staat.  (NvdR Angeltjes : http://lvb.net/item/8671 )

In hetzelfde artikel stelde Bolkestein vast dat het Westen niet meer voor de eigen cultuur durft op te komen. 'In confrontatie met de islamitische cultuur die zichzelf verabsoluteert en uitsluitend kritiek heeft op anderen, neemt dit soms zelfdestructieve vormen aan', schreef hij over een Europa dat niet eens zijn eigen erfgoed in zijn grondwet durfde benoemen. Het gevolg is dat 'wij niet opkomen voor de onzen en alleen vreemde geloven en culturen als onze naasten lijken te beschouwen'.

 Dat masochisme levert Europa alvast weinig respect op, getuige onder meer de selectieve verontwaardiging van Ban Ki-moon ten aanzien van een Europese Unie die nota bene 40 procent betaalt van het budget van de VN. Zijn toespraak was veelzeggend over het gewicht in de VN van het moslimblok, dat zelf geen godsdienstvrijheid erkent (ook in het zogenaamd seculiere Turkije zijn godsdiensten niet gelijkwaardig) maar onze democratische landen constant aanvalt op hun zogenaamde islamofobie.

@ Mia Doornaert in de standaard van 24-10-2010

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij mijnheer doktoor : bloeddruk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Een hoge bloeddruk is niet goed voor je hart en bloedvaten. Soms zijn medicijnen noodzakelijk, maar vaak kan je er zelf ook wat aan doen door je levensstijl aan te passen.

Er is niet één specifieke oorzaak van een hoge bloeddruk. Vaak is het een combinatie van erfelijkheid en levensstijl. Aanpassingen in je dagelijkse gewoontes kunnen helpen om je bloeddruk te verlagen.

Afvallen en sporten
Bij één op de vijf mensen met een hoge bloeddruk is overgewicht de oorzaak. Vermageren helpt. Als je één kilo afvalt, neemt de bovendruk al af met 1,6 mmHg en de onderdruk met 1,3 mmHg.

Voldoende beweging kan ook de bloeddruk helpen verlagen. Dit betekent niet dat je moet beginnen trainen als een topsporter. Wandelen in plaats van met de auto te gaan en boodschappen doen met de fiets kan al veel verschil maken.

Minder alcohol
Matig drinken kan voordelen hebben, maar wanneer je meer dan drie alcoholische drankjes per dag drinkt, verhoog je je bloeddruk en de kans op een hartinfarct. Kijk dus eens kritisch naar wat je precies per dag drinkt en zorg dat het binnen de perken blijft.

Stoppen met roken
Roken zorgt voor een stijging van de bloeddruk en een minder flexibele bloedwand. Stoppen met roken is altijd goed voor de gezondheid, maar wanneer je last hebt van een te hoge bloeddruk, heb je nog een extra reden. Er zijn ontelbaar veel methodes om te stoppen. Kies een methode die goed bij je past.

Minder zout
Zout heeft goede eigenschappen en is onmisbaar voor je lichaam. Maar te veel zout leidt tot te veel natrium in het lichaam. Helaas bevat onze voeding vaak veel te veel zout.

Nu lijkt dat makkelijk terug te draaien, gewoon wat minder zout strooien. Maar helaas komt driekwart van het zout dat je binnenkrijgt rechtstreeks uit brood, soep, sauzen, kant- en klaarmaaltijden, drop en vleeswaren.

Kies dus vaker voor zoutarme producten en laat het zoutvaatje in de kast. Een beetje minder zout kan al veel gezondheidsvoordeel opleveren.

Meer kalium
Zorg dat je genoeg kalium binnenkrijgt. Kalium is een stof die in veel voedingsmiddelen zit en die je lichaam helpt om het teveel aan natrium uit te scheiden. Zo herstelt het de natuurlijke balans in het lichaam. Kalium zit in verschillende groenten, fruit en zuivelproducten.


Wij bevelen u graag de lectuur aan van Gezondheidsnet dat elke week vele interessante nieuwtjes bevat

http://gezondheidsnet.rnews.be/

(wat ook een mogelijkheid is : er u niks van aantrekken en leven zoals u het graag doet)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het pulpgehalte van Gazet van Antwerpen

 

 

De Gazet van Antwerpen (de Frut, de Gazet van Janssens, de Pravda van linkeroever) was ooit een ernstige,  streng katholieke, CVP-Vlaamsgezinde, oerdeftige en saaie krant. We duikelen even in de Wikipedia om bondig de geschiedenis van de Frut te schetsen.

De Gazet van Antwerpen verscheen voor het eerst op 3 november 1891. De krant was een initiatief van Jan Baptist Napolitaan van Os, die ook de eerste hoofdredacteur was. De eerste krant had een oplage van 8000 exemplaren, telde vier bladzijden en kostte twee Belgische centimes.

In 1893 werd de NV De Vlijt opgericht die de krant voortaan zou uitgeven. Deze uitgeverij publiceerde vanaf 1896 ook de zusterkrant De Gazet van Mechelen. Vervolgens richtte NV De Vlijt in 1996 de Regionale Uitgevers Groep (RUG) op, samen met de NV Concentra, uitgever van Het Belang van Limburg.

Op de redactie waren verschillende journalisten werkzaam met een nadrukkelijk Vlaamsgezinde stempel. Een van hen, Guido Tastenhoye, werd verkozen als kamerlid voor het Vlaams Blok. De uitgever wilde dat dergelijke ontsporing nooit meer zou plaatsvinden en er werd nadien een heksenjacht ontketend op al wie flirtte met het Vlaams-nationalisme.  Brutale ontslagen bij de redactie (en elders ?) bleven niet uit : wat Vlaams was, werd geëpureerd.

In augustus 2004 werd Luc Rademakers, de nieuwe hoofdredacteur van de krant. Hij was voordien hoofdredacteur van de gratis krant Metro en volgde Luc Van Loon op die ontslagen werd. Volgens sommige commentatoren zoals Rudi De Ceuster was de kritiek die hoofdredacteur Van Loon had geuit op het regime, de directe aanleiding van dit onverwachte ontslag.

Volgens critici onderging de redactionele stijl van de krant sinds het begin van de eenentwintigste eeuw een volte-face, waarbij de Gazet in een korte tijd evolueerde van een katholieke krant naar een gazet met een linkse redactielijn die zich laat inspireren door de maatschappijvisie van mei '68. Deze verandering van redactionele stijl is te verklaren door de invloed die Steve Stevaert en Ernest Bujok uitoefenen via Concentra Media.

Luc Rademakers werd in 2007 algemeen hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Zijn opvolger bij Gazet van Antwerpen was Pascal Kerkhove. Die was eerder hoofd van de sportredactie en begon zijn journalistieke carrière bij De Morgen. Luc Rademakers is geen getalenteerd journalist om het eufemistisch te zeggen maar een fidele politieke-correcte azijnverbruiker.  

De Gazet poogt een stadskrant te zijn en is een duidelijke promotor van de multiculturele maatschappij. En trouwe volgeling van de monstercoalitie van burgemeester Janssens. Bij de gemeenteraadszittingen is de krant al enige tijd aanwezig met een kleine cameraploeg om rechtstreeks verslag uit te brengen op een oppervlakkige wijze en ludieke, kinderachtige interviews te voeren met politici die proberen tof en sympathiek over te komen. Politiek moet entertainment zijn en de burgemeester die in die filosofie de eerste clown zou moeten zijn, wordt als de beschermheilige van de Stad aanbeden. Lex Molenaar is de geknipte lakei voor die job.

Ho ja, we kwamen op dit korte overzicht, omdat we ons weer eens ergerden aan het goedkope pulpgehalte van deze mislukte stadskrant. Gisteren werd geblokletterd "Lotti's meegesleurd in Janssens' corruptie-affaire".  Neen, het gaat niet over de lieveling Patrick Janssens maar wel over die kerel die met wegsignalisatieborden geknoeid heeft en met steekpenningen diverse politici heeft omgekocht.  Een van de medebeschuldigden blijkt de schoonbroer te zijn van Helmut Lotti.  En dat moeten de linxe mei 68-ers van de Gazet van Antwerpen, uitgebreid in hun kolommen vermelden. Lotti is ons vriendje niet, maar wat heeft dat zangertje te maken met de mogelijke misstappen van aangetrouwde familie ?

De Gazet van Antwerpen is van een saaie, oerdegelijke krant veranderd in een schamele ordinaire kutgazet, om in de terminologie van mei 68 te blijven.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Franse jeugd is toch nog idealistisch en solidair

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgacom-wijsneusje + Uitslag Poll

 

We moeten het niet altijd over de keuning van de one-liners hebben,  de strateeg in de doodlopende steeg, u weet wel.

Deze Belgacomreclame kent u ongetwijfeld, ze bestaat in diverse varianten.  De eerste keer is het leuk, de ... tigste misschien minder. Intussen bestaat op feesboek een groep die zich blauw ergert aan het wijsneuzige kindje. En u, ergert u zich aan deze reclamespots ?  We gooien er een polletje tegenaan in afwachting dat we een groot opinie-onderzoek zullen instellen naar de leeuw zonder tanden.

 Ergert u zich aan het wijsneuzige kereltje uit de Belga-reclamespots ?

- Het zal nog niet zijn (JA, dus)  43 % (47)
- Absoluut niet, het is een schatje (NEEN, dus)  25 % (27)
- Ik weet het niet, het lijkt soms een klein wevertje (ONTHOUDING)  10 % (11)
- Waarover hebben jullie het?  23 % (25)

Totaal aantal stemmen: 110


26-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke in de EU-praatbarak

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudi Van der Paal is heengegaan (1925 - 2010)

 

 

Rudi Van der Paal (rechts op de foto) samen met
     Philippe Dutilleul, programmamaker van de RTBF, op
       zaterdag 17 juni 2006 in restaurant Danieli te Wilrijk.*

 

Wij vernemen het overlijden op 19 oktober 2010 van Rudi van der Paal (Berchem, 2 oktober 1925) die in 1954 medeoprichter en secretaris van de Volksunie was. Rudi heeft nooit een politiek mandaat opgenomen. De teraardebestelling heeft in familiekring plaatsgevonden en is nu pas bekend gemaakt.

In de jaren 1950 was hij onder meer actief als secretaris van het Grammensfonds (1950-1954), als secretaris van de Antwerpse afdelingen van het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV) en van het Erasmusgenootschap, als beheerder van het Algemeen-Nederlands Zangverbond (ANZ) (1952-1954), als secretaris van het tweede Paascongres der Vlaamse Jongeren (april 1951), en als belangrijkste initiatiefnemer van de Vlaams-nationale landdag die doorging in het Antwerpse Sportpaleis (september 1953). Van der Paal was ook zaakvoerder van vastgoedbedrijf Amber en in 1980 mede-stichter van de Antwerpse Vlaams-Nationale Debatclub.

 *De RTBf nodigde in september een aantal mensen uit "die de onafhankelijkheid van Vlaanderen genegen zijn", voor een diner in de tuin van het Wilrijkse restaurant Danielis. Enkele van de daar gemaakte beelden werden in het nepnieuws  "Bye-Bye, Belgium" van de RTBF gebruikt. Aan tafel zaten onder meer Bart De Wever en Marc Demesmaeker (N-VA), Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Marie-Rose Morel (Vlaams Belang), Jean-Marie Dedecker (toen nog VLD), Hugo Coveliers (VLOTT), Boudewijn Bouckaert (Overlegcentrum Vlaamse Verenigingen) en namens de Vlaamse Volksbeweging voorzitter Rita De Bont en ondervoorzitter Herman Suykerbuyk (voormalig CD&V-parlementslid en Rudi Van der Paal.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : nog iemand € 500 p.p. / p.dag ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

De tafelschuimers, gesteund door hun linxe kameraden, hebben een gat bij just-is-just gevonden om aan hun trekken (lees: centen) te geraken. Men spant nu gewoon een kortgeding in tegen Fedasil om onderdak te verkrijgen, zoniet moet deze laatse 500 euri per dag/persoon ophoesten.

Dit wil zeggen dat er binnen zéér korte tijd een oplossing moet zijn (48 uren) of het is afdokken geblazen. In Brussel, Gent en Antwerpen loopt het gewoon de spuigaten uit en staan ze letterlijk aan te schuiven om Fedasil aan te klagen in de hoop een pak geld los te peuteren, want die tafelschuimers zijn een zeer vruchtbaar volkje waar op een kientje min of meer niet gekeken wordt èn zeker hier in dit onland niet waar de absurditeit in zijn hoogste vorm te bewonderen valt.

De oplossing van het probleem is feitelijk poepsimpel maar die wordt uiteraard door de rode horde tegengewerkt. Het ziet er dus naar uit dat een boel van die binnensluipers een niet onaardige duit in hun zakje gaan zien belanden, waarmede ze volgend jaar lekkker per auto op fakantie kunnen gaan in hun homeland om reclame te maken. Nu al staan ze met duizenden te trappelen aan de grenzen met Griekenland om binnen te sluipen.De Griekse regering kan de toestroom niet meer aan en deed zopas beroep op de E.U om grenswachters te sturen.

Mensen toch .. het is zo goed als om zeep en toch wil het hier maar niet doordringen bij het gros van de autochtonen ... nog liever meer dan de helft van hun inkomen aan de fiscus afgeven om al die waanzin te bekostigen.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het woord van het jaar 2010

 

Van Dale is begonnen met de zoektocht naar het woord van 2010.

 

Van Dale roept mensen op nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen naar www.woordvanhetjaar.nl.

Voor het insturen van de nieuwe woorden kan gekozen worden uit vijf categorieën : jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek.

Van alle ingezonden woorden maakt Van Dale per categorie een shortlist van genomineerde woorden. Daar voegt Van Dale zelf ook nog tien woorden aan toe. Vanaf 16 november kunnen mensen hun stem uitbrengen. Op 14 december wordt het woord van het jaar vervolgens bekendgemaakt.

Eerdere prijsbeesten waren "ontvrienden", "swaffelen" en "bokitoproof".  Heeft u er veel van gehoord ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Showbizz Jefs Fanclub

 

Zij kwam zaterdagavond thuis na het shoppen en beschuldigde haar man tijdens haar afwezigheid gedronken te hebben.

Hij: Bewijs dat dan maar eens.


Zij: Dat hoeft niet, want

1... je hebt er het karakter voor.

2... je weet de drank staan.

3... je hebt de kennis om een fles te openen.

4... En je had er vandaag de tijd voor.

Straf: 30 jaar... geen seks meer en als ge braaf

           blijft kunnen we het er over 10 jaar eens

           over hebben.

 
Dank,  Jef Vermassen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Onverwacht live muziek blijft bekoren en maakt mensen vrolijk

 

 

In Philadelphia worden mensen verrast door het drinklied uit La Traviata




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!