Angeltjes
29-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stukje uit een bericht van een Vlaamse soldaat uit Kaboel

 

(de foto is een archiefdocument dat niet verwijst naar de identiteit van de briefschrijver)

Hallo daar in het Brugse, allereerst van harte bedankt voor het pakketje dat ik hier een dag of drie terug ontvangen heb ... de deodorant-spray heb ik al goed kunnen gebruiken want hier is het nog altijd een mooie nazomer ... niet meer zooooo warm als in het begin maar het zonnetje schijnt hier nog altijd naar hartelust zodat we 's middags nog altijd een ruime twintig graden halen ... 's nachts merk je dan toch dat de winter op komst is want zodra de zon verdwenen is gaat de temperatuur gelijk de kelder in ... tegen 's morgens halen we nog hooguit vijf graad ... dat duurt niet al te lang meer of we krijgen hier ook vriestemp. 
Je ziet hier ook al vele militairen rondlopen met een dikke fleece ... bende watjes, wat gaan ze hier deze winter dragen ? 
Momenteel een hele hoop werk anders had ik al vroeger een mailtje gestuurd, maar ben toch vrij veel onderweg naar allerhande ambassades, ministeries, ja zelfs al in het paleis  van president Karzai en dat van zijn eerste minister geweest. Ook naar allerhande hulporganisaties zijn we regelmatig onderweg ... UN/ Red Cross, e.d ... per dag sta je hier links en rechts gemiddeld drie uur in de file, voor een van de armste landen van Azië rijdt er hier toch een hoop volk met de auto ... en allemaal met Toyota's ... zonder overdrijven rijdt hier zowat 95% hier met een Toyota-wrak rond ... auto's die overal afgedankt worden, beginnen hier nog aan een tweede leven ... en een blutske meer of minder is van geen belang, zolang de motor loopt en de vier wielen er nog opzitten is het al lang goed. Bij onze chauffeurs heet het hier dan ook geen Afghanistan maar Toyotastan.
Gevaar is er niet echt, je moet natuurlijk altijd wel alert blijven maar hier in de Kabul regio is er de laatste tijd niets 'speciaals' gebeurd en hopelijk blijft het ook zo.
Voor de rest gaat hier alles zijn gewone gangetje, maar de tijd is hier voor mij werkelijk voorbij gevlogen ... kan het mezelf met moeite voorstellen maar de eerste drie maand zitten er al op en nog maar drie te gaan ... zoals het er nu naar uitziet is onze afreisdatum voorzien op de 27ste januari ... maar mogelijk enkele dagen vroeger of later is niet uit te sluiten natuurlijk ... vliegen ze of vliegen ze niet, that's the question.  Daarom heet het hier dan ook Maybe-airlines ... it's always a surprise.
...
Elke morgen neem ik een pakje ontbijtkoekjes mee voor onderweg, maar het pak met snoepjes heb ik al uitgedeeld aan de straatkids die met alle geweld je autoruiten komen poetsen terwijl je nog maar eens in de file staat of ze komen gewoon aan het raam bedelen ... tja de kinderen hebben het hier niet allemaal zo goed als bij ons hoor.
Maar dank zij die snoep hebben ze die dag dan toch maar eens iets lekkers gegeten, ook al is het natuurlijk niet 100% gezond ... alle beetjes helpen om te overleven.
.
(met dank aan Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-H-V: Vlaams Belang bedankt voor rol van zwart schaap.

 

 

 

Nu dankzij het aantreden van cijferwonder Vande Lanotte de lucht is opgeklaard tussen N-VA en PS, is de N-VA opnieuw van gedacht veranderd. In de pers en de Wetstraat wordt geopperd dat koninklijk ‘calculateur’ Vande Lanotte en de hele financieringsdiscussie (die de schijn van enige responsabilisering ophoudt, maar in elk geval onmiddellijke compensaties bevat) de N-VA in staat moeten stellen meer toegevingen te doen inzake B-H-V. De splitsing van B-H-V - die van zo’n wezenlijk belang is voor de leefbaarheid van de Vlaamse Rand, maar ook voor de afbakening van het Vlaams grondgebied - is zo in een vreselijke brij beland.

De N-VA moet weten wat ze wil. Ofwel gaat men voor een onderhandelde oplossing en dan doet men zoals de CD&V: dan dient men geen voorstellen in en verlaat men het pad van de parlementaire behandeling. Ofwel meent een partij als de N-VA het als ze zegt dat een Vlaams splitsingsvoorstel moet worden ingediend en dat het onverwijld moet worden goedgekeurd en dan doet ze dat ook, niet in functie van wat de anderen daarvan denken of wat anderen doen, maar in functie van eigen Vlaamse overtuiging.

Nu het Vlaams Belang verwijten dat wij B-H-V zouden vertragen omdat wij nu de hoogdringendheid vragen is er echt ver over. Men handhaaft zijn principes en zijn beloftes omdat het principes zijn.

Het Vlaams Belang bedankt dus voor de rol van zwart schaap en herhaalt tegenover de Vlaamse partijen: hou u aan een splitsing zonder prijs, stop met te handelen op het ritme en binnen de krijtlijnen van het PS-partijbureau. Het Vlaams Belang laat zich ondertussen niet intimideren en blijft de stok achter de deur. Wie zich op het gladde pad begeeft van toegevingen in de zaak B-H-V was en is opnieuw gewaarschuwd.

Gerolf Annemans fractievoorzitter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traag maar zeker

 

naar guido gezelle :   traagzaam trekt de witte wagen
                               door de stille straten toen......
 
 
TRAAG MAAR ZEKER
 
traag maar zeker trekt de islaam
door het ziek europa voort
en we klagen en we zagen
dat die hier niet thuis 'n hoort
stap voor stap zo gaan de moslims
zelfverzekerd naar hun doel
en bekijken met een grijnslach
ons, vanuit hun luie stoel
naar de dhimmies die te morgen
overleggen met elkaar
hoe gaan wij vandaag weer zorgen
voor een christelijk gebaar
moh, zo sprak hij, moh en farah
hebben 't jullie naar de zin ?
nog een hangmat naast ons bedje
ware al een goed begin .
maar vooreerst gaat mohke doppen
en weer staat een dhimmie klaar
om moh centjes toe te stoppen
aan 't beminde moslimpaar
en hij slijmt en kruipt voor beiden
en gij, zegt hij tot die twee
zult een prinsenleven leiden
want een dhimmie zegt nooit 'nee'
schuimen zoudt g'en lastig zweten
zo gij niet uw goesting kreegt
gij zoudt ons 'racisten' heten
't geen de  collabo, vermeed
en zo gaat de moslim verder
wijl hij hier de euro's vangt
het gaat steeds van kwaad naar erger
met  een aanslag als bedank
ach, wie weet hoeveel gevaren
kindren nog te wachten staan
als de moslims, god bewaar hen,
hen naar 't leven zullen staan
 traag maar zeker trekt de islam
door het zieke vlaandren voort
en we klagen en we zagen
dat die hier niet thuis meer hoort
maar we delven alle dagen
verder aan ons eigen graf
terwijl moslims kindjes maken
waar de dhimmie geld voor gaf !

jos
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve vrienden,

Ik probeer me voor te stellen dat jullie elke vrijdag met een popelend hartje de blog van mijn baas, Ray, opzoeken.  Let wel, de verlenging van mijn contract hangt af van de kijkcijfers en van jullie positieve reacties.  Een kleine aanmoediging is altijd welkom.  

De zangeres van vandaag is al eens door één van de trouwe fans vernoemd ; weliswaar niet met mijn keuzeliedje, want ze heeft immers talrijke mooie nummers opgenomen.  Ik durf gerust stellen dat iedereen haar kent: ze is geen vamp en ze komt niet met allerlei ontboezemingen of schandalen in de boekskes.  Enfin, dat ziet ge op het eerste zicht:  Nana Mouskouri is kwaliteit van vóór de oorlog.
Inderdaad: ze werd geboren in Chania, Kreta, op 13 oktober 1934.  Haar ouders werkten beide in een bioscoopje, papa liet de film draaien en mama begeleidde de bezoekers naar hun plaatsen.  Ze trokken naar Athene toen Nana drie jaar oud was en haar ouders werkten zich te pletter om Nana en haar zusje te laten studeren aan het conservatorium.  Het geld schoot echter tekort voor beide meisjes; zodus werd de leraar geraadpleegd en die stelde dat zusterlief de betere stem had maar dat Nana het zingen meer nodig had.  Dus Nana mocht 8 jaar aan het conservatorium klassieke muziek studeren.  Toen ze met jazz begon te experimenteren, werd haar door het conservatorium verboden de laatste-jaarsexamens af te leggen.  Daarop was zij wel verplicht in jazzclubs te gaan optreden met een repertoire à la Ella Fitzgerald. 

Vanaf 1957 begon ze plaatjes op te nemen, nam ze deel aan verschillende festivals – die ze quasi zonder uitzondering won.  In 1961 werd ze gevraagd een nummer op te nemen ter begeleiding van een Duitse documentaire over Griekenland: Weisse Rosen aus Athen, dat gebaseerd was op een Grieks volksdeuntje.  Het werd in Duitsland een megahit met een verkoop van 1 miljoen exemplaren.  Ze zou het nadien ook in andere talen opnemen, zoals in het Grieks, het Engels en het Frans.

Zij zong samen met de sterren van die tijd, o.a. met Harry Belafonte.  Toen hij haar vroeg haar bril tijdens een optreden af te zetten, wou ze het aftrappen.  Harry haalde bakzeil.  Naar verluidt zou zij tientallen brillen in haar lade hebben liggen.

Na de dood van Audrey Hepburn, nam zij in 1993 haar taak over als Unicef ambassadrice en in 1994 begon zij een politieke carrière in het Europees Parlement.  Zij weigerde een tweede ambtstermijn omdat “in het Europees Parlement alles om machtsbehoud en partijpolitiek draait, terwijl waarheid en vrijheid tekort komen”…Zo is het toch, Dehaene en Verhofstadt?

Volgens Universal Music Group, haar uitgever, zou Nana Mouskouri meer dan 300 miljoen plaatjes verkocht hebben,  ca. 1500 liedjes opgenomen hebben in 15 talen met meer dan 230 gouden en platina onderscheidingen.  Nana zegt hierover dat het niet meer dan een uiting van respect is in de taal van het gastland te zingen.
Met heel veel genoegen vraag ik Nana Mouskouri op het Angeltjespodium met Weisse Rosen aus Athen.

 

 Kusje van Lolita

 


28-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapmans & Baalmans : zwak, zwakker, zwakst.

 

Het is niet de bedoeling van elke moord- of steekpartij een verslag uit te brengen op deze blog. Wij plaatsen deze baldadigheden  soms  in de schijnwerper, omdat ze een bevestiging zijn van de maatschappelijke ontwikkeling die onder onze neus plaatsvindt, door de ongebreidelde import van vreemdelingen.

De feiten :

Bij twee steekpartijen in de stad van allah is donderdagnamiddag een persoon om het leven gekomen en een andere levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt het Antwerpse parket. Beide incidenten speelden zich af in de politiezone City. De hulpdiensten werden rond 13.00 uur een eerste keer gealarmeerd voor een steekpartij in een vzw in de Duinstraat. Het slachtoffer is daar ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Een uur later liep er opnieuw een melding van een steekpartij binnen. Dit keer in de aangrenzende Diepestraat, die hier al meermaals ter sprake is gekomen. Het slachtoffer werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Diepe- en Duinstraat palen bijna aan mekaar in Antwerpen-Noord, Seefhoek.  Drugshandel tiert welig, misdaad is schering en inslag.  De Diepestraat behoorde volgens de kwakzalvende woordvoerders van de politie voor enige tijd tot een zero-tolerantiezone (?)  en ze werd ook al eens als niet-betreedbare zone omschreven.  Daar schieten we veel met op. Woordvoerders van de Antwerpse politie zijn als meisjes van plezier : veel beloven en beentjes toe.

Wat burgemeester Slaapmans en hoofdcommissaris Baalmans ook mogen beweren : het soort beleid dat zij voeren, is dat van zwak, zwakker, zwakst. Het is niet met een grootscheepse en eenmalige actie, dat men het tuig zal opruimen.  De Antwerpse politie wordt uitgelachen en het is niet de schuld van de individuele agent dat de toestand escaleert.  Het is de leiding, die onbekwaam en ongeschikt is.  Slaapmans is een bange wezel met een slecht karakter en Baalmans is een ezel zonder karakter.

Voilà, wie mijn stad "verbalemondt"*, moet niet rekenen op clementie of zachte woorden.

 Savat

* "verbalemonden" : Antwerps dialect voor beschadigen, vernietigen, stuk maken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse struisvogels

 

 

In de commissie Algemeen Beleid van het Vlaams Parlement legde het Vlaams Belang een resolutie ter stemming die voorziet in de voorbereiding van de boedelscheiding door de Vlaamse administratie. De resolutie werd weggestemd, ook door… de N-VA.

Vlaams volksvertegenwoordiger Joris Van Hauthem: “Het zou nochtans van goed bestuur getuigen om de boedelscheiding voor te bereiden, net zoals de Franstaligen dat doen. Maar in Vlaanderen steken regering en parlement liever de kop in het zand.” Hoe dan ook zal het Vlaams Belang de resolutie opnieuw ter bespreking voorleggen tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moslims zijn geschokt : ze komen NIET naar de Vlaamse Opera

 

De moslimgemeenschap in ons land voelt zich gekwetst door het reclamespotje van de Vlaamse Opera dat momenteel loopt op de VRT-televisie. Het filmpje toont onder meer een vrouw in een halve boerka, vanaf haar middel zie je enkel haar slipje. Potverdorie, potverkoffie, nondedju, het is om te ontploffen van hitsigheid als je het ziet ! De Vlaamse Opera heeft vorige keer de Joodse gemeenschap in de boom gejaagd door de Israëli's voor te stellen als geweldenaars die de arme Palestijnen mishandelen en nu is het de beurt aan de muzelmannen. De moslims die alle operavoorstellingen normaliter platlopen, zullen nu massaal wegblijven.
Wij vonden in onze collectie "Porno voor slechtzienden", zeg maar een softe persoonlijke Feminatheek à la LP Boon,  onderstaande authentieke foto van een Egyptische schone, gesluierd, getatoueerd en poserend met twee theezakjes Van Nelle van voor de oorlog. Daar kan geen moslim zich aan ergeren. De Zwitserse intendant van de Vlaamse Opera mag zich steeds tot ons wenden voor ongepast beeldmateriaal.  Volgende keer de Albanese maffia ?

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saneringen en sluitingen betalen Oosterweeltunnels

 

Antwerps stadsbestuur keurde al in juni stiekem masterplan sluitingen en saneringen goed

In tegenstelling tot wat het stadsbestuur beweert, maken de sluiting van zeven lokale bibliotheken, de sanering van het loketpersoneel in de districten, de sluiting van de Ruggeveldijspiste, het sluiten van het serrecomplex van de groendienst en de afschaffing van de havenronde voor wat betreft de ophaling van het afval van bedrijven, deel uit van een masterplan ter besparing van personeel en middelen.

Op 2 juli 2010 en op 25 juli 2010 werd reeds in het schepencollege beslist tot een algemene saneringsoperatie. De jongste dagen werd door het schepencollege de indruk gewekt dat het sluiten van de districtsbibliotheken, het sluiten van de Ruggeveldijspiste, …. afzonderlijke beslissingen zijn die genomen worden op basis van specifieke overwegingen en criteria. Niets blijkt echter minder waar. Achter al deze sluitingen en saneringen gaat een globaal plan schuil. Het stadsbestuur heeft de voorbije weken de Antwerpenaar over al deze projecten een rad voor de ogen gedraaid.

Het is bijzonder pijnlijk dat de Antwerpse overheid probeert de indruk te wekken dat er van een besparings- en saneringsplan geen sprake is. Het Vlaams Belang is er van overtuigd dat deze saneringen en besparingen werden beslist in het vooruitzicht van het Oosterweelcompromis dat toen volop in de maak was. Het Vlaams Belang wil tekst en uitleg van het Antwerpse stadsbestuur omtrent dit saneringsplan.

Marjan

PST : En wie staat er op de eerste rij om deze schuinmarcheerderij goed te schrijven ? Lex Molenaar, het knipmes van het regime. We hoeven geen bib op elke hoek

"Dat van die bibliotheken is normaal, er kwam toch geen volk op af en als ze per se een boek willen lezen of een CD of DVD afspelen, dan moeten de "intellectuelen" maar naar het gezellige De Coninckplein gaan." En let op, de stadhuisbode op de redactie van de mei '68 Frut voorspelt dat er nog veel saneringen zullen volgen. Hij kan het weten, hij is de woordvoerder.

Een onafhankelijke pers ? Jazeker, in onze dormen.  Deze pro-VB blog is soms nog neutraler dan heel de mik-mak van de geschreven, gesproken of afgebeelde media. En ik heb geen zin om erover te discuteren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de Tranen van Antwerpen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het Antwerps college van burgemeester en schepenen heeft beslist de financiële middelen voor serviceflats en rusthuizen voor ouderen te verminderen. De vrijgekomen gelden zullen gebruikt worden om de leeflonen van de inwijkelingen(gedeeltelijk)  te betalen.
Volledige mediastilte over het onderwerp.

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbelzinnigheid wordt het handelsmerk van de NVA

 

Voorzitter Herman van Rompuy  van de Europese ministerraad verklaarde deze week geen enkele nationalistische partij te kennen die pro-Europa is.  Hij bedoelde natuurlijk, dat wie niet kritiekloos meeloopt met de ondemocratische Europese heersers, aan de kant gezet moet worden, en dat zijn dan bij voorkeur nationalisten of identitairen, of ronduit anti-Europeanen.  De mannen en vrouwen  die een te respecteren president een dweil noemen, die weigeren mee te spelen in het Javaanse schimmentheater dat miljoenen en miljarden laat verdwijnen in duistere projecten.

Monsieur le président heeft door zijn uitlating de NVA diep geschokt. Frieda Brepoels, het Europese lachebekje reageert geschokt, verbijsterd, ze is met verstomming geslagen, want ook zij behoort tot de "nationalisten". Binnen de Groene fractie, schuilt EVA, onder leiding van de niet-parlementaire linkseling Eric Defoort.  Je zal maar je best doen om ijverig het klassieke profitariaat van socialisten, christen-democraten en liberalen te steunen en dan plots komt zo'n Herman van Rompuy je catalogiseren bij de negatieve anti-Europese nationalisten ...

In een persmededeling wordt het zo gezegd door de NVA : "In navolging van de Europese traditie van de Volksunie heeft de NVA zich van bij haar oprichting duidelijk geprofileerd als een Vlaams-Europese partij". Die tactiek van zich herhaaldelijk te beroepen op de Volksunie, is een zeer zwak argument.   Niemand  weet hoe de VU zich vandaag zou positioneren tegen déze Europeese Unie, die een totaal andere wending genomen heeft dan het Europa dat dertig, veertig jaar geleden in ontwikkeling was. Stop met te spreken uit naam van het onbekende hiernamaals.  Kijk wat er nu aan de hand is in het ondemocratische, politiek-correcte, overbetuttelende en machtsgeile Europa.

Er zijn twee conclusies te trekken uit deze al dan niet gewilde uitschuiver van president Dweil : hij beschouwt de NVA al lang niet meer als een nationalistische partij en dat is een juiste analyse.

De NVA vaart ook in Europa een dubbelzinnige koers : naar buitenuit fatsoenlijk rechts, in de realiteit aan het handje lopend van de groene, linkse kindervriend Cohn Bendit.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de badkamer

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : De NVA-regenboogtrui
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In 2012 zal de N-VA in de kiescampagne regenboogtruitjes dragen:

Ieper lijst met CVP

Boortmeerbeek met Spa

Putte (bij Mechelen) met VLD

Blijkbaar is er een verkoop per opbod aan de meestbiedende. Ben benieuwd of er één afdeling de euvele moed heeft om te kiezen voor een Vlaams-nationale lijst samen met het VB.

NAW bekend


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albanese vloedgolf op komst : vensters en deuren dicht !

 

 

Met zo'n titeltje loop je de kans tegen de lamp van het Spionnencentrum te lopen in het apenland B. "Zoiets moogt ge niet zeggen, dat is discrimenerend en het zou zelf racistisch kunnen zijn".

We gaan er even onze hakken aan vegen en we zullen de oproep herhalen en verduidelijken :

Albanese vloedgolf op komst : vensters en deuren dicht !

Wij doen niet meer dan onze civieke plicht vervullen en onze landgenoten verwittigen, zodat zij mogen bespaard blijven van onheil ontstaan door een vloedgolf.

Het beste asielbeleid

Begin dit jaar raakte bekend dat dit land werd overspoeld door etnische Albanezen, die zich aangetrokken voelden tot “het Belgische asielbeleid dat in hun ogen uitermate tolerant is”, zoals De Standaard destijds berichtte. Nog volgens de krant was de stijging van het aantal Albanese inwijkelingen nergens anders in de EU zo spectaculair als in België.

1,3 miljoen Albanezen hebben een paspoort

Het ziet er ondertussen naar uit dat die toestroom over enkele weken nog verder zal aanzwellen. Eind december vervalt immers de visumplicht voor Albanezen die naar de Europese Unie willen reizen en de ervaring leert dat zulks aanleiding geeft tot stijgende asielcijfers. In Het Europees Parlement waarschuwde Phlip Claeys eerder reeds voor een een dergelijk scenario. Vermits voortaan een paspoort volstaat om de EU binnen te komen, zullen Albanezen die in het verleden geen visum konden betalen nu immers wél hun geluk kunnen beproeven. Niet minder dan 1,3 miljoen Albanezen zouden ondertussen zo’n paspoort hebben aangevraagd. Volgens De Morgen wordt ook in kringen van de overheid terdege rekening gehouden met een nieuwe piek in het aantal asielaanvragen, net zoals dat eerder bij de afschaffing van de visumplicht voor Serviërs en Macedoniërs het geval was.

Wathelet vraagt om niet naar het land B te komen ...

Staatssecretaris Wathelet (cdH) laat weten geen heil te zien in een strenger immigratiebeleid en hij wil vasthouden aan zijn zogenaamde sensibiliseringspolitiek. In dat kader reisde hij vorige week nog maar eens naar Servië, Macedonië en Kosovo om potentiële asielzoekers te ontraden naar dit land af te zakken. Alleen al het feit dat hij in nauwelijks een half jaar tijd dezelfde missie moet ondernemen, toont aan dat dergelijke campagnes geen effect hebben zolang dit land tezelfdertijd het tegengestelde signaal blijft uitzenden en een asiel- en immigratiebeleid voert dat als een magneet werkt op potentiële gelukszoekers. Zoals Bob Pleysier, de voormalige directeur-generaal van Fedasil, eerder deze week nog stelde: “Af en toe vliegt een minister naar de Balkan voor een ontradingsmissie maar dat zet nauwelijks zoden aan de dijk. Zolang er geen beleid gevoerd wordt , zolang we asielzoekers opvangen in hotels – ook al is het daar niet comfortabel – en zolang rechters dwangsommen opleggen voor wie geen opvang krijgt, zal de situatie hier niet verbeteren”.

Met dank aan Jef Geeraerts

De eerste keer dat wij, als gewone burgers, echt over de Albanese mentaliteit  konden lezen, was in 2002 door de roman van Jef Geeraerts, Dossier K.  Er waren voordien de geruchten over gangster praktijken, criminele portiers, een erg gesloten clangeest, maar meer verontrustend dan andere bandieten uit Prachtlanden, vonden wij het niet.  Wat vreemd, dat uitgerekend linkse Jef Geeraerts ons de ogen opende : hij mag er fier over zijn.  Ook al is Dossier K een roman, de research die Jef onderneemt voor elk boek is tot vervelens toe geloofd : ijdeltuit Jef pronkt graag met al zijn kennis en de vele voetnoten of breedsprakerige uitwijdingen remmen het vlotte verloop van het verhaal soms af.

Eeuwenoude bergtradities

Het boek over de Albanese misdaad in het Antwerpse heeft ons enorm geboeid omwille van enkele opmerkelijke eigenschappen van dit volk :  de verbondenheid met het ruige vaderland zit erg diep, de aanwezigheid in het buitenland  is slechts een "omstandigheid" en bij het geringste probleem keert men terug naar de "stam". Eeuwenoude bergtradities beheersen de gang der dingen, ook als men in het buitenland vertoeft.  Het leven wordt overschaduwd door de eer en als die geschonden wordt, volgt wraak en desnoods de dood. Heel wat Albanezen worden nog steeds gedreven door deze primitieve impulsen die bijaldien overgoten zijn door een flinkse dosis islamwaanzin.

Ver van ons te beweren dat elke Albanees die hier komt binnengezeild, een crimineel is. Natuurlijk niet.  De kans echter dat je te maken hebt met lieden die uit een totaal andere leefwereld komen, is zeer groot. De reden waarom het land B populair is, is puur materialistisch : hier is geld en het wordt uitgedeeld. De Albanezen, net zoals de meesten die hioerin gelokt worden, redeneren terecht, dat wij maar zo dom niet moeten zijn.  Ik zal nooit vergeten wat het Turkse meisje mij zowat 15 jaar geleden zegde : "Ho, u komt uit belgië, het land waar je geld krijgt, als je niet werkt ..."

Albanië lid van de EU ?

Albanië heeft tientallen jaren in een totaal politiek isolement geleefd onder een communistische dictatuur, waarbij de USSR een vriendelijke fröbelschoolmentaliteit leek te bezitten. China was het te volgen model.  In 1992 is de communistische bollenwinkel opgedoekt en werd een parlementaire democratie in het leven geroepen. In 2009 heeft Albanië (dat bijna even groot is als het land B en 3.000.000 inwoners telt) zijn aanvraag ingediend om lid te worden van de EU. 

Nu nog is het armoedje troef en deze lieden bezitten weliswaar mobieltjes, dragen Armanipakken of zijn ronduit arme sloebers maar respect of primaire belangstelling voor onze cultuur (watte ?) en levengswoontes is niet een van hun fervente betrachtingen. 

De oproep : Ramen en Vensters dicht ! is natuurlijk louter symbolisch bedoeld. De grénzen moeten gesloten worden.  Het land B verzinkt in een bestuurlijke chaos en een financiële ramp wacht ons.  Onze plaatselijke besturen kunnen de opvang van vreemde tafelschuimers en avonturiers, materieel en fiancieel niet meer aan.  De ontvangstorganisaties verzuipen en er is geen opvang voor zeker 6000 mensen.  De rechters hebben een vonnis geveld ad € 500 per persoon, per dag dat er geen onderkomen is. En toch blijft men iedereen die zich aandient, binnenhalen. 

Wij worden verdrukt in onze eigen steden. De OCMW-gelden voor onze eigen mensen worden gebruikt voor profiteurs van gans de wereld.   Wanneer stopt deze waanzin ?  Een ding nog : in Albanië zou het niet waar zijn ...

Ray


27-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u de BHV komedie ook zo beu ?

 

“BHV kan enkel via onderhandelingen worden gesplitst”: u kent het gebedsmolentje wel dat de traditionele Vlaamse partijen telkens opnieuw afdraaien. Dat die bewering je reinste onzin is, onderbouwt Bart Maddens in De Standaard van vandaag. “Als de Vlamingen dat echt willen, kan de BHV-wet tegen de lente van 2011 in het Staatsblad verschijnen,” aldus de politicoloog. De Vlaamse partijen hoeven immers enkel de draad op te pikken van 22 april: “Toen beslisten de Vlaamse partijen om het BHV-voorstel stante pede goed te keuren in de Kamer. Nochtans was iedereen ervan uitgegaan dat het belangenconflict van het Duitstalige Parlement nog liep tot minstens eind april. Maar Kamervoorzitter Patrick Dewael pakte uit met een juridische nota waaruit bleek dat de Kamer meteen kon stemmen. Net zoals Vlaamse juristen al eerder hadden geargumenteerd dat de parlementaire procedure kan worden hervat na 60 dagen in de plaats van 120 dagen. Als de Vlaamse politici in april akkoord gingen met deze interpretatie, waarom zou dat dan nu niet meer het geval zijn?”

Dat de Franstaligen via verschillende parlementen aan de lopende band belangenconflicten tegen hetzelfde wetsvoorstel indienen, is voor Bart Maddens “grondwettelijk gezien allesbehalve koosjer”, temeer omdat “de Vlamingen dat maar één keer kunnen, omdat ze maar één parlement hebben.” Maar, zo werpen tegenstanders van de splitsing door een Vlaamse meerderheid op, de Franstalige ministers binnen de regering zullen die wet nooit goedkeuren. Volgens Maddens hoeft dat ook niet: “Het bekrachtigen van een wet is in een parlementair politiek systeem niet meer dan een apolitieke formaliteit, waarbij de uitvoerende macht akte neemt van een door het soevereine parlement goedgekeurde wet.” Besluit: “Niets belet de Vlamingen om voortaan een eigen interpretatie van de regels te volgen, zoals ze dat op 22 april eventjes hebben willen doen.”

Bart Maddens stelt terecht dat de Vlaamse politici niet moeten foeteren op die eindeloze BHV-carrousel, aangezien ze die zelf steeds draaiende hebben gehouden. Daar is slechts één uitzondering op: in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken zal het Vlaams Belang vandaag, in tegenstelling tot de N-VA die zich in alle bochten wringt om niet meer de hoogdringendheid van de splitsing hoeven te vragen, aandringen op de hoogdringende behandeling van de BHV-splitsingsvoorstellen.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 oktober : Museumplein Amsterdam 14 uur : Demonstratie voor Geert Wilders

 

 

Demonstreer voor de Vrijheid, demonstreer voor Geert Wilders. (het Tuig komt ook, tégen de vrijheid, of course)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naturalisaties : het is al afgelopen met de NVA stoere taal ...

 

Vandaag, woensdag 27 oktober, heeft de eerste werkvergadering van de Commissie voor de Naturalisaties plaatsgevonden. Op de agenda stond de bespreking van het huishoudelijk reglement en de criteria van de commissie om de dossiers te behandelen.

Niettegenstaande de stoere taal van N-VA en Open VLD van vorige week om geen dossiers te behandelen alvorens de interne criteria zijn aangepast, zijn ze vandaag akkoord gegaan met het voorstel van de commissievoorzitter om de werkzaamheden niet de blokkeren en een eerste reeks van 4.454 naturalisatiedossiers te behandelen of opnieuw te onderzoeken. Deze werkzaamheden dienen voltooid te zijn vóór 28 november. Door hiermee in te stemmen is er van een consequente houding van N-VA en Open VLD geen sprake meer en schrijven zij zich in de logica van de huidige manier van werken binnen de Commissie voor de Naturalisaties. Het Vlaams Belang betreurt deze houding.

Van een bespreking van het huishoudelijk reglement en de criteria van de commissie om de dossiers te behandelen is niets in huis gekomen. Het aanvatten van de bespreking van het huishoudelijk reglement zal ten vroegste gebeuren op 9 november a.s. Het Vlaams Belang is uitermate benieuwd hoe die bespreking zal aflopen, wetende dat alle Franstalige partijen geen verstrenging van de voorwaarden wensen en CD&V en SP.a ook geen voorstander zijn.

Het Vlaams Belang eist dat geen enkel naturalisatieverzoek kan behandeld of onderzocht worden, zolang de snel-Belg-wet niet is aangepast met strengere voorwaarden inzake o.a. een grondige taalkennis, het bewijs van integratie d.m.v. een burgerschapsproef, bewijs van een arbeidscontract (teneinde voldoende financiële draagkracht te hebben om in de behoefte van het betrokkene en zijn/haar gezinsleden te voldoen), een verblijf van minstens 10 jaar onafgebroken op het grondgebied en een blanco strafregister.

 

Hagen Goyvaerts Volksvertegenwoordiger

 

Lid van de Commissie voor de Naturalisaties


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met vriendelijke groeten van Senior

 

Wanneer men het heeft over "de nering naar de tering zetten" of "verantwoordelijkheid",  "meer bevoegdheden naar de deelstaten" zijn de franstaligen een beetje veel doof en beginnen ze direct te leuteren over armer en rijker worden.

Vandaag kunnen we weer eens lezen waarom de Vlamingenhaters zo weerbarstig zijn en blijven. Hun triomfantelijk bazuingeschal van enkele weken geleden, dat liet weten dat La Wallonie best op eigen benen kan staan en samen met le très grand Bruxelles,  Vlaanderen best kan missen, blijkt eens te meer een doos vol "stoef" en "dikkenekkerij" te zijn.

Na de bekendmaking van de desastreuze begroting van het Waalse gewest dat een tekort van ongeveer 900 miljoen euri bedraagt, was het gisteren de beurt aan chief Charles Picqué van het Brusselse kiekenkot om zijn begroting kenbaar te maken. Zoals geweten orakelde dit heerschap enkele dagen geleden nog "dat Brussel het beu is de melkkoe van Belgie te blijven". Dat er buiten kiekens in Brussel ook nog koeien rondlopen zou best kunnen ... maar dan wel koeien met uiers en melkklieren die zo droog staan als het zand van de Sahara. De Charel zijn begroting vertoont net zoals verleden jaar een ... gat van 313 miljoen euri  èn er is geen beterschap in het vizier.

Dit zijn cijfers van Piqué en niet van een Vlaamse rekenaar.  Als de meest naieve Vlaamse ziel nu nog niet gesnopen heeft waarom de Brusselaars 500 miljoen euri PER JAAR meer eisten tijdens de verlopen onderhandelingen, dan weet ik het niet meer. Als we  de beide sommen van het franstalige "BLOK" optellen, komen we tot de mooie uitkomst van 1200 miljoen euri en een klets ... in oude Belgische franken zou dat ongeveer 48 miljard zijn. Dit is het resultaat van "goed beheer" of naar Franstaligen normen 365 dagen per jaar Sinterklaas spelen.

Conclusie : Wallonië en Brussel zijn  regio's  van armoedzaaiers en verkwisters waar Vlaanderen snel moet vanaf geraken, wil het zelf niet meegesleurd worden in de afgrond.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo doet men het in Amerika : verjaag de hippies !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bilal heeft oei-oei aan zijnhandje, na het plegen van 42 feitjes

 

In de nacht van dins- op woensdag hebben stoute pakkemannen van Bruxelles de 23-jarige jongere, genaamd Bilal, opgepakt.

Eerder op de avond had Bilalleke een student zijn portefeuille gepikkediefd. De student wou niet direct afstand doen van zijn eigendom, dus moest  Bilal de weerspannige student wel een paar muilperen verkopen, om hem te laten meewerken. Ha ja, da's evident. Toen achteraf de pakkemannen Billal meenamen naar het bureau, klaagde onze jonge vriend over veel pijn in zijn hand. Op de vraag van een flik hoe dat kwam, jammerde Bilal, dat hij zich bezeerd had toen hij de student van de één naar de negen toekte. "Hij werkte niet mee, dus ik moest wel en nu zit ik met de gebakken peren".

Onze jongen werd door een dokter onderzocht en die zorgde dat de oei-oei aan het handje vlug verdween.  In verschillende gerechtelijke arrondissementen is Bilal gekend voor in totaal 42 feiten, feitjes, incidentjes. Gelukkig is hij niet gekwetst.

Dit verhaal zuigen wij niet uit onze duim. Het staat hier.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Europees referendum : we zijn er nog niet

 

 

 Vrijdag en zaterdag waren Bruno Valkeniers, Filip Dewinter en uw dienaar te gast bij de Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) in Wenen, voor een seminarie over "De toekomst van Europa na het Verdrag van Lissabon". Ook andere rechts-nationale partijen waren vertegenwoordigd, zoals de Deense Volkspartij, de Lega Nord, de Zweden-Democraten en de Slovaakse SNS.

Het was een zeer interessante ontmoeting, waarbij we uitgebreid tekst en uitleg hebben kunnen geven over de Belgische impasse, en de noodzakelijke Vlaamse onafhankelijkheid. Het is van groot belang dat we onze zaak kunnen bepleiten bij bevriende partijen in Europa, waarvan sommige overigens rechtstreeks of onrechtstreeks het beleid bepalen in hun land.

De bijeenkomst levert alvast één concrete zaak op: de deelnemende partijen zullen de handen in elkaar slaan voor een Europees burgerinitiatief om een referendum voor te stellen over de EU-toetreding van Turkije. Daarvoor moeten een miljoen handtekeningen worden verzameld.

Momenteel is het Europees burgerinitiatief, en de praktische modaliteiten ervan, in behandeling in het Europees Parlement. Daarna moeten ook de lidstaten akkoord gaan, en kan er begonnen worden aan deze campagne die ongetwijfeld een groot wervend effect zal hebben.

Het wordt hoog tijd dat de kiezers zich kunnen uitspreken over het onzalige plan om het niet-Europese Turkije op te nemen in de EU !

Philip Claeys - Euro-parlementslid

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!