Angeltjes
30-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vilvoorde

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie VB Ieper op kartel CD&V-NVA

 

Het Vlaams Belang van Ieper is verrast dat de Ieperse CD&V en NVA nu reeds beslist hebben om ook in oktober 2012 samen naar de verkiezingen te trekken. 

 

Gezien de plaatselijke situatie (Cd&V alleen haalt net geen volstrekte meerderheid en de liberalen zijn hopeloos versplinterd) volgt daar meteen uit dat de huidige bestuursmeerderheid er nu al van uit gaat  dat ze tot eind 2018 aan de macht blijft.

Een bittere pil voor de Ieperse SPA die van zichzelf al vele jaren denkt dat zij alleen de geschikte en vanzelfsprekende partners zijn om de CD&V te depanneren. Ze hebben met de verkoop van het Iepers drinkwaterbedrijf vergeefs geprobeerd de NVA uit de meerderheid te wippen.  En nu wordt hen twee jaar voor de verkiezingen meegedeeld dat ze opnieuw naast de prijzen grijpen.

 

Dat komt omdat de CD&V in Ieper (net als in veel andere steden en gemeenten in Vlaanderen) weet dat er omwille van het cordon geen anti-CD&V meerderheid mogelijk is. De CD&V kan vrij kiezen aan welke partij ze wat snoepjes uitdeelt in de vorm van een schepenmandaat met bescheiden en of onpopulaire bevoegdheden, het voorzitterschap van de gemeenteraad of wat extra mandaten in beheerraden en intercommunales.

 

Het Vlaams Belang doet dan ook een oproep tot LDD, tot de open VLD en de groenen en vooral tot de SPA om het cordon sanitaire aan de kant te schuiven.  

Dit zou ten minste de mogelijkheid scheppen dat er in West-Vlaanderen opnieuw (zoals in de tijd van de Volksunie)   sterke meerderheden zonder de CD&V kunnen komen.

Nancy Six, afdelingsvoorzitster 

Johan Sanders, gemeenteraadslid

  

                                                                          


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vlaamse gewone volk zal de rekeningen MOETEN betalen !

 

 http://agriffon.blogspot.com/2010/10/het-vlaamse-gewone-volk-zal-de.html

Het raakte bekend dat Fedasil gedwongen wordt om een dwangsom van inmiddels 15000€ te betalen aan een Congolees die midden augustus dit jaar asiel had aangevraagd. Een deurwaarder legde daarom nu beslag op de auto's en de computers van Fedasil. Ik ben nu benieuwd naar de bochten waarin de onslagnemende regering, en de regimepartijen die dit mogelijk maakten, nu gaan wringen.

En wat met de andere asielzoekers die de dwangsom kregen toegewezen, vaak al veel langer geleden? Hebben die,toen Fedasil nog geld had,hun dwangsom al uitbetaald gekregen of gaan die het voorbeeld volgen van de Congolees.Leuk zeg, met dat geld kunnen ze de advocaten rijk maken,geld opsturen naar familie en vrienden en ...nieuwe landgenoten laten overkomen. Niet met een gammel bootje maar met een toeristenvisum en een vliegtuig. Hoeveel gerepatrieerden zijn er al? 0!
Ik vraag me af waarom er niet meer protest kwam van de bevolking toen het eerste vonnis om asielzoekers een dwangsom toe te kennen viel. Inmiddels is dit vonnis al jurisprudentie geworden.

Ik kan alleen maar besluiten dat het grootste deel van het volk uit lemmingen bestaat, en de straf daarvoor zal zijn dat daarvoor zal moeten afgedokt worden, vooral door de gewone mensen, want figuren als Dehaene, Verhofstadt en de kaviaar- en loftsocialisten hebben zich belastingvrije inkomens toebedeeld, en de andere mensen met geld zitten in Monaco, op Jersey, in Zwitserland..... Zelfs de sportvedetten weten al dat je beter niet hier blijft met je geld, tenzij het moet komen van de sportsubsidies.

Men denkt toch niet dat ze van de burgers hun spaarboekje, hun pensioen en hun eigendom gaan afblijven? Nee hoor, morgen gaat de linkse herverdeling en de derdewereld-actie gewoon verder en is de Vlaming de dubbeldikke pineut. Doe er nog een schepje bovenop en geef gul aan 11-11-11 en redt Pakistan om fr immigratie en het terrorisme tegen ons nog wat te bevorderen, of om pedofiele missionarissen ver van controle aan nieuwe jonge marchandise te helpen.

Vroeger was socialisme misschien voor zichzelf en met het volk, nu is dat beslist voor zichzelf en TEGEN het volk.
Nou ja, niet tegen het vreemde volk natuurlijk, want ze moeten toch nog met iemand op 'democratische wijze' via het stemhokje de verkiezingen kunnen vervalsen.
Er is maar een ding dat echt werkt, geloof me vrij, en dat is het Vlaams Belang, dat consequent het eigen volk verdedigt deze rooftocht kan stoppen, en de zelfmoord der lemmingen verhindert.

a. griffon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De logica van een volksverrader en leugenaar


Neen, ik heb het deze keer niet over Bart De Wever maar over Verhofstadt, al is er tegenwoordig weinig verschil tussen den dikke en den dunne. De ene had zijn burgermanifesten, de andere zijn partijprogramma. Het kon/kan blijkbaar geen van beiden ook maar iets schelen. Als ze maar salonfähig of politiek-correct zijn.

Donderdag 28-10-10  “Naast de kwestie” gezien op de 4 nullen ?  Om te kijken en direct doodziek te worden. Maar, “ken uw vijand” indachtig vind ik het een plicht om mezelf te folteren door naar de 0000 te kijken.


Via onderstaande link kan u dit programma herbekijken. U bent gewaarschuwd :  http://www.deredactie.be/permalink/1.893718


Koenraad Elst verwoordde het juist : “Waaraan kan je zien dat Guy Verhofstadt staat te liegen?“Zijn lippen bewegen.”  Meester leugenaar krijgt een quasi kritiekloos interview van het gelaarsde vrouwtje - madam Cools - om zijn gezwans te verkondigen.


Op het einde van het vraaggesprek gaat het over keuninklijke rekenaar Vandelanotte. Dit individu dat verantwoordelijk is voor de lege doos die het Zilverfonds is, het verkopen aan dumpingprijzen van openbare gebouwen om die aan astronomische prijzen terug te huren, of pensioenfondsen binnen te halen om éénmalig de begroting op te poetsen en het nageslacht jarenlang op te zadelen met de peperdure consequentie ervan, wordt door deze kwiet opgehemeld als een “staatsman’. Ik citeer :

“…. bovendien euh is er nu euh Johan Vandelanotte euh die euh aan zet is en ik denk dat die over alle kwaliteiten euh euh beschikt en ook over heel veel ervaring. ….  Oh ik denk dat hij zeker bekwaam is, competent is om om om dit moeilijke probleem op te lossen. Ik herken hem, ik heb met hem jàren aan een stuk in de regering gezeten. Hij was vice-premier in de twee regeringen die ik heb geleid en hij is zeker bekwaam om zo’n probleem op te lossen als een van de weinigen in ons land.” (in de laatste regels heb ik u zijn “euh’s"  bespaard)

Maar eigenlijk gaat het daar niet om. Wat mij va mijn stoel liet vallen, is de mening van Guynokkio dat de “Europese” burger door rechtstreeks aan de Europese Unie (meer) belasting te betalen meer zeggenschap kan verwerven.

Cools : … en dus is er dat pleidooi voor een Europese belasting.

Verafstoot : Wel, ik zou dat geen Europese belasting noemen.     Wat ge doet is in plaats van belastingen te betalen aan uw eigen land en dat land stort het dan door aan Europa, krijg je een systeem waarbij de burger rechtstreeks betaalt aan Europa. Dus voor de burger maakt dat totaal geen verschil uit, het is hetzelfde bedrag dat ie betaalt … hij betaalt alleen rechtstreeks aan Europa en (opgepast, NU komt het) en heeft het grote voordeel dat dan die burger ook de Europese instellingen veel beter kan controleren gezien HIJ eigenlijk verantwoordelijk is voor de financiering van Europa.

Zou deze kwast nu werkelijk zelf geloven wat hij orakelt ? Natuurlijk niet want zijn lippen bewogen.

Iemand een idee, Verafstoot geeft geen alternatieve benaming voor die niet Europese belasting, hoe we het dan wel zullen noemen?

Hoe zal de burger de Europese graaiers beter kunnen controleren als we thuis ons overschrijvingsformulier invullen om rechtstreeks af te dokken? Of bedoelt Verafstoot dat we dat dan op vrijwillige basis, kwestie van afkeuring na controle, dit overschrijvingsformulier in de vuilbak mogen kieperen?

Graag uw gedacht, want ik weet het niet meer.

Duplo Duplex.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij worden er verlegen bij ...

 

Wij worden verlegen bij ... al die ongelooflijke verhalen die ons blijven bereiken en waarbij het land B, omwille van zijn softe migratiebeleid, uitgezogen wordt door reeksen profiteurs van over de ganse wereld. Het houdt niet op en er gebeurt juist niks om de invasie te beteugelen.

Vrijdagavond zagen we tijdens het Journaal de glimmende Melchior Wathelet, verantwoordelijk voor het opengesperd houden  van de belgische grenzen en het binnenloodsen van avonturiers, onaangepasten, leugenaars en tafelschuimers allerhande,  op werkbezoek in Griekenland.  Het pedante Waalse baasje, had het lef te beweren dat de Grieken niks terechtbrengen van hun asiel- en migratiebeleid. De reporter van de 0000 was het er gloeiend mee eens ; ook hij is stekeblind.

Het land B is inderdaad een gidsenland inzake migratie. De eigen bevolking beweegt zich onwennig in de eigen steden en gemeenten, de sociale kassen zijn leeggeplunderd, en Wathelet blinkt van tevredenheid en verwijt de Grieken dat ze er niets van bakken. Inzake migratie is het land B een toonbeeld in de afbrokkelende wereld die de linkse eencelligen aan het verwezenlijken zijn.

En dan nu het verhaal van de dag :

In haar weekendeditie brengt "De Tijd" het verbijsterende relaas van de manier waarop dit land is verworden tot het beloofde land voor Oost-Europeanen die met valse papieren aan een verblijfsvergunning komen en daarmee meteen naar het OCMW stappen. De zogenaamde Belgiëroute, zoals de weg naar het Belgische OCMW ondertussen wordt genoemd, blijkt bijzonder populair.

Een verhuis naar België legt de Oost-Europese gelukzoekers – niet zelden Roma – dan ook geen windeieren, becijferde "De Tijd": “Samenwonende volwassenen met minderjarige kinderen ten laste hebben recht op een leefloon van 987,09 euro. Hun inwonende meerderjarige kinderen elk op 493,54 euro. Idem voor inwonende ouders of grootouders en hun eveneens inwonende kinderen.” En de krant rekent verder: “Niet zelden verzamelt een uitgebreide familie 3.500 euro aan leeflonen. Bovendien hebben ze als leefloner recht op verhoogde kinderbijslag en uiteraard ook op medische bijstand.”

Daar blijft het overigens niet bij. Eenmaal in dit land een verblijfsvergunning verworven, kan betrokkene immers ook zijn familie laten overkomen. Door het uitermate lakse Belgische beleid inzake gezinshereniging kunnen overgebrachte familieleden op hun beurt een partner, ouders en/of kinderen uit het thuisland laten overkomen. “In de praktijk betekent dit dat soms hele families zich komen aanmelden bij het OCMW”, aldus De Tijd.

De grote aantrekkingskracht van dit land ligt in de unieke combinatie van een laks immigratiebeleid, een falende controle op het verblijf én het sociale zekerheidssysteem. In tegenstelling tot andere Europese landen, die in hun sociale wetgeving expliciet bijstand aan buitenlanders uitsluiten die werkloos zijn of nog niet hebben bijgedragen aan de staat, worden EU-onderdanen in dit land volledig gelijkgesteld aan de eigen staatsburgers. Daardoor heeft iedereen recht op een leefloon, medische zorg of bejaardenzorg. “Bij ons kan iemand die hier nog geen dag gewerkt heeft, aanspraak maken op een leefloon van 740 euro per maand (voor alleenstaanden)”, zo stelt De Tijd. Op de vraag waarom dat zo is, kreeg de krant bij bevoegd staatssecretaris Philippe Courard (PS) geen antwoord. Wellicht omdat daar ook geen zinnig antwoord op te geven is. 

“Terwijl onze buurlanden alsmaar strenger worden om misbruik uit te sluiten, werkt ons land als een magneet”, zo concludeert de krant niet zonder reden. “Het is de vierde wereld van Oost-Europa die hier neerstrijkt” en – bij ongewijzigd beleid – zal blijven neerstrijken. Nog steeds volgens De Tijd zouden in een land als Slowakije hele dorpen Roma vertrekkensklaar staan richting België. Ondertussen trekken inspectiediensten en OCMW’s voor de zoveelste keer aan de alarmbel met de duidelijke boodschap dat de draagkracht van ons sociale stelsel steeds meer onder druk komt te staan.                                                               

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodje MO

 

Weet je, zei mijn vader, in het Noorden van de lage landen hebben ze een mooie uitdrukking voor onervaren snotneuzen als jij. Je geeft ze een “broodje aap” en dan laten ze je een tijdje gerust, omdat je er donder kan op zeggen dat de flauwekul er in gaat als zoete koek. Begrijp je?
Broodje aap is niet zo maar een broodje en er zit helemaal geen salade van apenvlees in. Een ook geen smos of zo iets. In feite is het zelfs helemaal geen broodje maar iets wat je op een of andere manier betaalt zonder er erg in te hebben. Het is het voedsel voor de geest van goedgelovigen die zo dom zijn zich te laten overtuigen door iets totaal waardeloos te slikken.

Iets als gebakken lucht dus, vroeg ik wijsneuzig. Nee, nee,nee vermaande mijn vader. Gebakken lucht is iets anders. Gebakken bestaat echt. Die lucht koop je samen met wat er rond zit en mee gebakken werd. Lucht weegt immers niets maar neemt wel plaats in. Gebakken lucht is onzichtbaar want het zit van binnen, in het brood. Neem een stokbrood van een meter lang dat even veel weegt als een van een halve meter. Wel in dat eerste zit dubbel zo veel gebakken lucht. Soortelijk gewicht dus durfde ik te suggereren. You got it, zei hij.

Mijn vader ruilde het tijdelijke voor het eeuwige voor ik een nieuwe uitdrukking kon lanceren. Een “broodje MO”, je weet wel een broodje aap met gratis bijlagen. Het verschil zit hem ook van binnen.
Stel je hebt honger en koopt een brood en betaalt 100 procent van de gevraagde prijs. Dat spreekt voor zich want voor niets gaat alleen de zon op. Het brood nu blijkt bij weging in deze 43° week a.d. 2010 nadien slechts 29 procent te wegen. In de zak zit ook nog de helft daarvan, zo een 14,5 procent wegend, nutteloos en ongevraagd maar giftig broodje aap.
Dan begin je als betalende abonnee die zich dat bovendien een heel jaar door heeft laten aansmeren en vooruit betaald, toch wel kwaad te worden zeker? Pas op, ik hou hier statistieken van bij. Geen prijsduif zonder boekje zei mijn vader altijd.

Let op, het wordt nog erger. De overige inhoud van de zak (0,3 procent van het gewicht) is waardeloze rommel die men er zo maar ongevraagd bij gestoken heeft. Echt en volledig door anderen betaald en er bij gestompt is slechts 17,5 procent rommel. Hoera voor hen!
Door mij betaald en nauwelijks of helemaal niet gewaardeerd door de toekomstige moslima's uit mijn gezin wegens te veel pub voor dingen die je na het weekend toch nooit zult kopen toch nog 20,5 procent van het gewicht.

Achttien (18) procent ten slotte is andere waardeloze rommel die je elders voor een habbekrats kan krijgen, gratis bekijken in je dagelijkse krant of zo maar van het web plukken zoals de programma's van de 0000 of de vodden televisie maatschappij.

Mijn bloeddruk is dus zodanig gestegen dat mijn hoofd van verontwaardiging de kleur heeft gekregen van een reusachtige tomaat begroeid met witte peterselie. Ik hoef dat broodje MO niet in mijn bus. Ik eis een verlaging van het abonnementsgeld met maar liefst 71 % en, wat meer is de pondspondsgewijze terugstorting van de tegenwaarde voor al die onterechte betaalde broodjes aap sinds het begin van die snode oplichting. Verhoogd met de samengestelde vergoedende en gerechtelijke interesten wegens ongevraagde poging tot vergiftiging loopt dat aardig op.

Dat ze in Roeselare maar oppassen. Ze lopen daar tenslotte ook niet in een zak, en Jef Vermassen heeft gezegd dat er in elke misdaad een eenheid van opzet is die de verjaring stuit tot de slachtoffers vergoed zijn. Meer materiële bewijzen zijn hier zelfs niet nodig. Ze zijn daadwerkelijk in mijn bezit en gewikt en gewogen op mijn geijkte keukenweegschaal. Nauwkeurig tot op een duizendste van een kilogram.

Voor ik het vergeet een poging tot vergiftiging is ook vergiftiging. Minstens die van het milieu en van de argeloze schaapjes van kinderen die een broodjes Mo verorberen omdat het er met opzet gelegd werd. Zoals de appel voor sneeuwwitje. Meester van Steenpont au bain Mary weet daar, als specialist in arsenicum en ander vooruit betaald gif, alles van.

Nog een “broodje MO”? vraagt mijn vrouw op de dag waarvoor je niet mag oordelen. Nee, bedankt, zeg ik dan. Het zal rap gedaan zijn met hun knäckjemo, de tijden veranderen snel. Elsevier is gewoon beter en deponeert geen gefactureerde drollen ongevraagd in onze brievenbus.

Lucky9


29-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders in de Tweede Kamer

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen wil kopers van drugs beboeten

 

Na de twee schietpartijen gisteren in Antwerpen-Noord is het stadsbestuur en de hoofdcommissaris weer eens wakker geschoten. Het was te voorspellen. Inderdaad, vandaag wordt aangekondigd dat tijdens de gemeenteraadszitting van december zal voorgesteld worden, om jacht te maken op de kopers van drugs. 

Het stadhuis hanteert weer de grote woorden van nultolerantie, harde aanpak, respect voor de buurt en veel ci en là ...  Bij een voige gelegenheid werd omgeroepen dat elke illegale drugshandelaar naar zijn thuisland zou teruggestuurd worden. We weten intussen dat na 1 jaar precies 1 overtreder een retourticket heeft gekregen. Dat was toen ook een geweldige aankondiging.  Was het een van "de meisjes van plezier van de politie" of was het Janssens zelf die de bloem op onze mouw spelde ? Het resultaat was alleszins nul. Met dezelfde 0 als in 0-tolerantie.

Of het oppakken van kopers van drugs veel zal uithalen, durven wij betwijfelen.  En of het opleggen van een boete door de gemeente zal aanvaard worden, is ook nog lang niet zeker. Er wordt trouwens nu reeds heel wat aan huis geleverd alhoewel niet iedereen zijn adres kenbaar maken wil aan zijn drugsleverancier.

Een drastische aanpak met regelmatige razzia's, zware straffen, nationaliteitsverwijderingen en véél blauw op straat 24/24 en 7/7 en niet janken dat het niet kan !  Ondermeer het stadsbestuur heeft de problemen veroorzaakt door een jarenlang laks optreden, zorg nu dat het opgelost geraakt. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Heusden Zolder
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Heusden-zolder gaat het OCMW in eigen beheer appartementen bouwen voor asielzoekers, U leest het goed APPARTEMENTEN een opvangcentrum dat er reeds is, is blijkbaar al niet meer goed genoeg. Sonja Claes van de CvP is al bezig met de volgende verkiezingen en wil dat deze schaapjes ook voor haar stemmen.

Paul


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : bende sukkelaars
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Naar aanleiding van het af wijzen van de hoogdringendheid BHV door de traditionele partijen samen met de NVA werd mijn reactie in Gazet van Antwerpen en ook in De Tijd afgekeurd en dus niet geplaatst. 

Hier zal mijn tekst wel toegelaten zijn denk ik, dit was dus mijn reactie :

"Ik vind de traditionele partijen inclusief NVA een bende sukkelaars"

nu voeg ik daar nog aan toe :

"Ik vind Gazet van Antwerpen en De Tijd ook een bende sukkelaars "
 
Met de beste groeten

e.g.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland : Extreemlinks brengt knokploegen op straat

 

 

Dit soort maatschappij waar extreem-linkse groepen rechtse identitairen of anti-islam-overtuigden verhinderen te betogen, is door niemand gewild. Dergelijke confrontaties zullen meer en meer plaatsvinden.  De politiek weigert  halsstarrig de aan gang zijnde invasie te stoppen en de grenzen te sluiten.  En vervolgens  JUISTE maatregelen te treffen om de nieuwelingen zich te laten aanpassen.  De klassieke machtspartijen verzaken aan hun opdracht de eigen burgers te beschermen.  Zij zijn ook verantwoordelijk door hun laksheid en onkunde voor de polarisatie die onze gemeenschap splijt. Politici verzuipen in eigenwaan en misbruiken hun positie om ons naar de vernieling te leiden.  De grootste problemen die wij in Europa kennen, hebben alle rechtstreeks of zijdelings te maken met de invasie.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Fedasil en een obsceen record
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,


Dat het land B een land is waar regelmatig records sneuvelen is wereldwijd bekend. Zo hebben we 7 regeringen, een giga staatsschuld in verhouding tot het aantal inwoners, volgepropte gevangenissen, regelmatig nutteloze stakingen, kerkleiders die  hun goedgelovigen ècht laten lijden en ... tafelschuimers à volonté in alle kleuren en geuren.

Een van die zakkenvullersfamillies is er in geslaagd om 15.500 euri belastinggeld los te peuteren, omdat zij zonder "hotel" zaten en elders moesten onderdak zoeken. In dit land binnensluipen, er nooit of te nimmer één halve eurocent bijdragen in wat dan ook èn als kers op de taart 15.500 euri  opstrijken als schadevergoeding ... als dàt geen "obsceen" record is !

mvg - Senior

Psst :  Fedasil zit zonder geld.  Gisteren heeft een deurwaarder bewarend beslag laten leggen op voertuigen en computers op verzoek van een Congolees die op 17 augustus jl in het land B binnenwaaide en geen geld gekregen heeft om te slapen. Leuk hé !



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ordentelijke Opdeling

 

Morgen verschijnt het boek, beter gezegd de studie of het plan, van Gerolf Annemans over de ontbinding van belgië. Knack laat direct een Luikse hoogleraar, grondwetspecialist aan het woord om het plan B af te schieten. Laten we hopen dat Knack na de officiële publicatie, Annemans de kans zal bieden zijn ideeën uiteen te zetten. Hieronder een stuk uit Knack.

In 'De Ordelijke Opdeling van België, zuurstof voor Vlaanderen', pleit Gerolf Annemans voor de ontbinding van België en een onderhandelde boedelscheiding met Wallonië. Specialisten twijfelen aan de haalbaarheid van zo’n Vlaams ‘Plan B’.

Gerolf Annemans, voorzitter van de Kamerfractie van het Vlaamse Belang, wil laten zien dat het liquideren van België niet met chaos, economische rampspoed of erger nog, met bloedvergieten gepaard hoeft te gaan. Integendeel, dat kan democratisch, vreedzaam en conform het internationaal recht verlopen, heet het. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn er 130 nieuwe staten ontstaan, schrijft Annemans. ‘Het stichten van een nieuwe staat is helemaal niet zo uitzonderlijk. Het is juist de normaalste zaak van de wereld.’

Maar Vlaanderen mag niet overhaast handelen, met name met het oog op de broodnodige internationale erkenning van de nieuwe Vlaamse republiek. Geen secessie maar onderhandelde boedelscheiding of zogenaamde dismembratio luidt dus het devies – de ontbinding van België, waarbij het land ophoudt te bestaan omdat één van de leden van de federatie het vertrouwen erin heeft opgezegd.

Goed geprobeerd, vindt Christian Behrendt, grondwetspecialist en hoogleraar aan de universiteit van Luik, maar de Vlamingen kunnen niet eisen dat België wordt ontbonden - dat kan alleen in onderlinge toestemming. ‘Zelfs indien de Franstaligen daarmee zouden instemmen, dan nog is niets zo moeilijk als dismembratio. Je moet werkelijk álles - energie, gezondheidszorg, politie, defensie en dies meer – tot in het kleinste detail regelen.’ Behrendt bestudeerde het uiteenvallen van Tsjecho-Slowakije, een schoolvoorbeeld van dismembratio. De akkoorden voor die boedelscheiding besloegen 38 verdragen en 22.000 pagina’s.

Annemans hamert erop dat Vlaanderen zijn onafhankelijkheid internationaal en diplomatiek goed moet voorbereiden. Maar de internationale gemeenschap heeft een uitgesproken voorkeur voor rust aan zijn grenzen. Christian Behrendt: ‘Een groot probleem voor een nieuwe staat is internationale erkenning. Dat is op de eerste plaats een politieke vraag. Wat zullen het Elysée, Downing Street en het Witte Huis zeggen? Daar heb je als Vlaams-nationalist geen invloed op. Stel dat het Vlaams Parlement een soevereiniteitsverklaring aanneemt en de Franse ambassadeur zegt daarop: “Wat is dit voor een circus? Wij blijven gewoon het oude België erkennen.” Dan ben je een fantoomstaat, een land dat niet bestaat.’ (HRE)

Knack

Dismembratio :  Het uiteenvallen van een bestaande staat in twee of meer staten


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOB-ad

 

Jonge, enthousiaste theoloog (Temse, 1975)  werkzaam als kerkhistoricus aan de K.U.Leuven en woordvoerder van koppige ouderlingen die altijd verkeerd begrepen worden.Hij is gehuwd, vader en actief in de Sint-Servaasparochie te Grimbergen. Deze bekwame man is op zoek naar een nieuwe betrekking  als woordvoerder. Wil desnoods zelfde weg opgaan als zijn collega Rik Torfs : politiek bochtenwerk verklaren aan de simpele burgers.
Gaat geen enkel obstakel uit de weg, meest hopeloze zaken worden door hem rechtgepraat.  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA : Goud op Winterspelen

 

 

De voorbije twee weken legde de N-VA inzake BHV een politiek bochtenparcours af waarmee ze haar voormalige kartelpartner (CD&V) naar de kroon steekt. De eerste bocht werd ingezet toen Vlaams Belang-fractieleider Gerolf Annemans op 14 oktober de Vlaamse BHV-splitsingsvoorstellen opnieuw op de agenda plaatste en de N-VA besliste om de behandeling van deze voorstellen niet te steunen. De partij wilde namelijk geen roet in het eten gooien van ‘koninklijk verduidelijker’ Bart De Wever en een onderhandelde oplossing nog een kans te geven. Zo’n onderhandelde oplossing betekent nochtans dat de Vlamingen wel degelijk een prijs zouden moeten betalen voor de splitsing van BHV, wat flagrant in tegenspraak is met alle eerdere verklaringen die de N-VA daarover de wereld instuurde.

Enkele dagen later bleek uit de nota-De Wever dat de N-VA zelfs bereid was een zware prijs te betalen, waarmee de partij – vergeleken met haar verkiezingsprogramma – zonder meer een haarspeldbocht nam.

Na de mislukking van De Wever, zette de N-VA de derde bocht in en pleitte ze gisteren in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken plots voor de hoogdringende behandeling van de Vlaamse splitsingsvoorstellen. Daar kreeg ze echter een koekje van eigen deeg van de andere Vlaamse partijen – uitgezonderd het Vlaams Belang uiteraard – die lieten weten ‘koninklijk bemiddelaar’ Vande Lanotte geen stokken in de wielen te willen steken en daarmee dezelfde redenering toepasten als de N-VA twee weken geleden deed.

Wie had gehoopt dat de N-VA ondertussen tot inzicht was gekomen, had het echter mis. Het duurde immers geen 24 uur voordat de partij nog eens van standpunt veranderde. Dat bleek toen het Vlaams Belang deze middag in de plenaire zitting de kwestie BHV opnieuw op de agenda plaatste. De N-VA besloot immers de hoogdringendheid niét te steunen en distantieerde zich van het voorstel dat ze gisteren zélf nog in de bevoegde Kamercommissie had ingediend. De partij onthield zich. Linda De Win (VRT) begreep het ook allemaal niet meer en vroeg uitleg aan Jan Jambon (N-VA). Die verklaarde waarom de N-VA de hoogdringendheid niet zou goedkeuren: “We weten dat we de andere partijen daarmee onnodig zouden jennen.” Daarmee nam de partij in nauwelijks twee weken tijd haar vierde bocht in een slalom die niet zou misstaan op de Olympische Winterspelen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stukje uit een bericht van een Vlaamse soldaat uit Kaboel

 

(de foto is een archiefdocument dat niet verwijst naar de identiteit van de briefschrijver)

Hallo daar in het Brugse, allereerst van harte bedankt voor het pakketje dat ik hier een dag of drie terug ontvangen heb ... de deodorant-spray heb ik al goed kunnen gebruiken want hier is het nog altijd een mooie nazomer ... niet meer zooooo warm als in het begin maar het zonnetje schijnt hier nog altijd naar hartelust zodat we 's middags nog altijd een ruime twintig graden halen ... 's nachts merk je dan toch dat de winter op komst is want zodra de zon verdwenen is gaat de temperatuur gelijk de kelder in ... tegen 's morgens halen we nog hooguit vijf graad ... dat duurt niet al te lang meer of we krijgen hier ook vriestemp. 
Je ziet hier ook al vele militairen rondlopen met een dikke fleece ... bende watjes, wat gaan ze hier deze winter dragen ? 
Momenteel een hele hoop werk anders had ik al vroeger een mailtje gestuurd, maar ben toch vrij veel onderweg naar allerhande ambassades, ministeries, ja zelfs al in het paleis  van president Karzai en dat van zijn eerste minister geweest. Ook naar allerhande hulporganisaties zijn we regelmatig onderweg ... UN/ Red Cross, e.d ... per dag sta je hier links en rechts gemiddeld drie uur in de file, voor een van de armste landen van Azië rijdt er hier toch een hoop volk met de auto ... en allemaal met Toyota's ... zonder overdrijven rijdt hier zowat 95% hier met een Toyota-wrak rond ... auto's die overal afgedankt worden, beginnen hier nog aan een tweede leven ... en een blutske meer of minder is van geen belang, zolang de motor loopt en de vier wielen er nog opzitten is het al lang goed. Bij onze chauffeurs heet het hier dan ook geen Afghanistan maar Toyotastan.
Gevaar is er niet echt, je moet natuurlijk altijd wel alert blijven maar hier in de Kabul regio is er de laatste tijd niets 'speciaals' gebeurd en hopelijk blijft het ook zo.
Voor de rest gaat hier alles zijn gewone gangetje, maar de tijd is hier voor mij werkelijk voorbij gevlogen ... kan het mezelf met moeite voorstellen maar de eerste drie maand zitten er al op en nog maar drie te gaan ... zoals het er nu naar uitziet is onze afreisdatum voorzien op de 27ste januari ... maar mogelijk enkele dagen vroeger of later is niet uit te sluiten natuurlijk ... vliegen ze of vliegen ze niet, that's the question.  Daarom heet het hier dan ook Maybe-airlines ... it's always a surprise.
...
Elke morgen neem ik een pakje ontbijtkoekjes mee voor onderweg, maar het pak met snoepjes heb ik al uitgedeeld aan de straatkids die met alle geweld je autoruiten komen poetsen terwijl je nog maar eens in de file staat of ze komen gewoon aan het raam bedelen ... tja de kinderen hebben het hier niet allemaal zo goed als bij ons hoor.
Maar dank zij die snoep hebben ze die dag dan toch maar eens iets lekkers gegeten, ook al is het natuurlijk niet 100% gezond ... alle beetjes helpen om te overleven.
.
(met dank aan Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B-H-V: Vlaams Belang bedankt voor rol van zwart schaap.

 

 

 

Nu dankzij het aantreden van cijferwonder Vande Lanotte de lucht is opgeklaard tussen N-VA en PS, is de N-VA opnieuw van gedacht veranderd. In de pers en de Wetstraat wordt geopperd dat koninklijk ‘calculateur’ Vande Lanotte en de hele financieringsdiscussie (die de schijn van enige responsabilisering ophoudt, maar in elk geval onmiddellijke compensaties bevat) de N-VA in staat moeten stellen meer toegevingen te doen inzake B-H-V. De splitsing van B-H-V - die van zo’n wezenlijk belang is voor de leefbaarheid van de Vlaamse Rand, maar ook voor de afbakening van het Vlaams grondgebied - is zo in een vreselijke brij beland.

De N-VA moet weten wat ze wil. Ofwel gaat men voor een onderhandelde oplossing en dan doet men zoals de CD&V: dan dient men geen voorstellen in en verlaat men het pad van de parlementaire behandeling. Ofwel meent een partij als de N-VA het als ze zegt dat een Vlaams splitsingsvoorstel moet worden ingediend en dat het onverwijld moet worden goedgekeurd en dan doet ze dat ook, niet in functie van wat de anderen daarvan denken of wat anderen doen, maar in functie van eigen Vlaamse overtuiging.

Nu het Vlaams Belang verwijten dat wij B-H-V zouden vertragen omdat wij nu de hoogdringendheid vragen is er echt ver over. Men handhaaft zijn principes en zijn beloftes omdat het principes zijn.

Het Vlaams Belang bedankt dus voor de rol van zwart schaap en herhaalt tegenover de Vlaamse partijen: hou u aan een splitsing zonder prijs, stop met te handelen op het ritme en binnen de krijtlijnen van het PS-partijbureau. Het Vlaams Belang laat zich ondertussen niet intimideren en blijft de stok achter de deur. Wie zich op het gladde pad begeeft van toegevingen in de zaak B-H-V was en is opnieuw gewaarschuwd.

Gerolf Annemans fractievoorzitter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Traag maar zeker

 

naar guido gezelle :   traagzaam trekt de witte wagen
                               door de stille straten toen......
 
 
TRAAG MAAR ZEKER
 
traag maar zeker trekt de islaam
door het ziek europa voort
en we klagen en we zagen
dat die hier niet thuis 'n hoort
stap voor stap zo gaan de moslims
zelfverzekerd naar hun doel
en bekijken met een grijnslach
ons, vanuit hun luie stoel
naar de dhimmies die te morgen
overleggen met elkaar
hoe gaan wij vandaag weer zorgen
voor een christelijk gebaar
moh, zo sprak hij, moh en farah
hebben 't jullie naar de zin ?
nog een hangmat naast ons bedje
ware al een goed begin .
maar vooreerst gaat mohke doppen
en weer staat een dhimmie klaar
om moh centjes toe te stoppen
aan 't beminde moslimpaar
en hij slijmt en kruipt voor beiden
en gij, zegt hij tot die twee
zult een prinsenleven leiden
want een dhimmie zegt nooit 'nee'
schuimen zoudt g'en lastig zweten
zo gij niet uw goesting kreegt
gij zoudt ons 'racisten' heten
't geen de  collabo, vermeed
en zo gaat de moslim verder
wijl hij hier de euro's vangt
het gaat steeds van kwaad naar erger
met  een aanslag als bedank
ach, wie weet hoeveel gevaren
kindren nog te wachten staan
als de moslims, god bewaar hen,
hen naar 't leven zullen staan
 traag maar zeker trekt de islam
door het zieke vlaandren voort
en we klagen en we zagen
dat die hier niet thuis meer hoort
maar we delven alle dagen
verder aan ons eigen graf
terwijl moslims kindjes maken
waar de dhimmie geld voor gaf !

jos
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve vrienden,

Ik probeer me voor te stellen dat jullie elke vrijdag met een popelend hartje de blog van mijn baas, Ray, opzoeken.  Let wel, de verlenging van mijn contract hangt af van de kijkcijfers en van jullie positieve reacties.  Een kleine aanmoediging is altijd welkom.  

De zangeres van vandaag is al eens door één van de trouwe fans vernoemd ; weliswaar niet met mijn keuzeliedje, want ze heeft immers talrijke mooie nummers opgenomen.  Ik durf gerust stellen dat iedereen haar kent: ze is geen vamp en ze komt niet met allerlei ontboezemingen of schandalen in de boekskes.  Enfin, dat ziet ge op het eerste zicht:  Nana Mouskouri is kwaliteit van vóór de oorlog.
Inderdaad: ze werd geboren in Chania, Kreta, op 13 oktober 1934.  Haar ouders werkten beide in een bioscoopje, papa liet de film draaien en mama begeleidde de bezoekers naar hun plaatsen.  Ze trokken naar Athene toen Nana drie jaar oud was en haar ouders werkten zich te pletter om Nana en haar zusje te laten studeren aan het conservatorium.  Het geld schoot echter tekort voor beide meisjes; zodus werd de leraar geraadpleegd en die stelde dat zusterlief de betere stem had maar dat Nana het zingen meer nodig had.  Dus Nana mocht 8 jaar aan het conservatorium klassieke muziek studeren.  Toen ze met jazz begon te experimenteren, werd haar door het conservatorium verboden de laatste-jaarsexamens af te leggen.  Daarop was zij wel verplicht in jazzclubs te gaan optreden met een repertoire à la Ella Fitzgerald. 

Vanaf 1957 begon ze plaatjes op te nemen, nam ze deel aan verschillende festivals – die ze quasi zonder uitzondering won.  In 1961 werd ze gevraagd een nummer op te nemen ter begeleiding van een Duitse documentaire over Griekenland: Weisse Rosen aus Athen, dat gebaseerd was op een Grieks volksdeuntje.  Het werd in Duitsland een megahit met een verkoop van 1 miljoen exemplaren.  Ze zou het nadien ook in andere talen opnemen, zoals in het Grieks, het Engels en het Frans.

Zij zong samen met de sterren van die tijd, o.a. met Harry Belafonte.  Toen hij haar vroeg haar bril tijdens een optreden af te zetten, wou ze het aftrappen.  Harry haalde bakzeil.  Naar verluidt zou zij tientallen brillen in haar lade hebben liggen.

Na de dood van Audrey Hepburn, nam zij in 1993 haar taak over als Unicef ambassadrice en in 1994 begon zij een politieke carrière in het Europees Parlement.  Zij weigerde een tweede ambtstermijn omdat “in het Europees Parlement alles om machtsbehoud en partijpolitiek draait, terwijl waarheid en vrijheid tekort komen”…Zo is het toch, Dehaene en Verhofstadt?

Volgens Universal Music Group, haar uitgever, zou Nana Mouskouri meer dan 300 miljoen plaatjes verkocht hebben,  ca. 1500 liedjes opgenomen hebben in 15 talen met meer dan 230 gouden en platina onderscheidingen.  Nana zegt hierover dat het niet meer dan een uiting van respect is in de taal van het gastland te zingen.
Met heel veel genoegen vraag ik Nana Mouskouri op het Angeltjespodium met Weisse Rosen aus Athen.

 

 Kusje van Lolita

 


28-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapmans & Baalmans : zwak, zwakker, zwakst.

 

Het is niet de bedoeling van elke moord- of steekpartij een verslag uit te brengen op deze blog. Wij plaatsen deze baldadigheden  soms  in de schijnwerper, omdat ze een bevestiging zijn van de maatschappelijke ontwikkeling die onder onze neus plaatsvindt, door de ongebreidelde import van vreemdelingen.

De feiten :

Bij twee steekpartijen in de stad van allah is donderdagnamiddag een persoon om het leven gekomen en een andere levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt het Antwerpse parket. Beide incidenten speelden zich af in de politiezone City. De hulpdiensten werden rond 13.00 uur een eerste keer gealarmeerd voor een steekpartij in een vzw in de Duinstraat. Het slachtoffer is daar ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Een uur later liep er opnieuw een melding van een steekpartij binnen. Dit keer in de aangrenzende Diepestraat, die hier al meermaals ter sprake is gekomen. Het slachtoffer werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Diepe- en Duinstraat palen bijna aan mekaar in Antwerpen-Noord, Seefhoek.  Drugshandel tiert welig, misdaad is schering en inslag.  De Diepestraat behoorde volgens de kwakzalvende woordvoerders van de politie voor enige tijd tot een zero-tolerantiezone (?)  en ze werd ook al eens als niet-betreedbare zone omschreven.  Daar schieten we veel met op. Woordvoerders van de Antwerpse politie zijn als meisjes van plezier : veel beloven en beentjes toe.

Wat burgemeester Slaapmans en hoofdcommissaris Baalmans ook mogen beweren : het soort beleid dat zij voeren, is dat van zwak, zwakker, zwakst. Het is niet met een grootscheepse en eenmalige actie, dat men het tuig zal opruimen.  De Antwerpse politie wordt uitgelachen en het is niet de schuld van de individuele agent dat de toestand escaleert.  Het is de leiding, die onbekwaam en ongeschikt is.  Slaapmans is een bange wezel met een slecht karakter en Baalmans is een ezel zonder karakter.

Voilà, wie mijn stad "verbalemondt"*, moet niet rekenen op clementie of zachte woorden.

 Savat

* "verbalemonden" : Antwerps dialect voor beschadigen, vernietigen, stuk maken.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!