Angeltjes
04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkloosheid daalt, maar niet voor iedere groep

 

Voor de tweede maand op rij sinds de crisis is het aantal werklozen in Vlaanderen gedaald.

Dat meldt de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). De dienst heeft het over een "conjuncturele ommekeer". Eind oktober telde Vlaanderen 203.555 niet-werkende werkzoekenden, 3.348 of 1,6 procent minder dan het jaar voordien. Nog 6,99 procent van de Vlaamse beroepsbevolking is momenteel werkloos.

De ommekeer is zichtbaar bij verschillende categorieën van werkzoekenden, meestal degene die het zwaarst getroffen werden door de crisis. Zo daalt de kortdurige werkloosheid (-8 procent), maar blijft de langdurige werkloosheid verder stijgen omdat een deel van de werkzoekenden al sinds de crisis zonder job zit, aldus de VDAB.

Leeftijd

Eenzelfde parallel is er op basis van leeftijd. De jeugdwerkloosheid daalt onder invloed van het prille herstel, terwijl het aantal werkloze 50-plussers toeneemt.

Vrouwen

Er spelen ook geslachtsverschillen. Vooral de conjunctuurgevoelige mannelijke werkloosheid werd door de crisis getroffen, waardoor er nu meer mannen werkzoekend zijn dan vrouwen. Het herstel is nu het startsein voor een daling bij de mannen (-3,4 procent), terwijl de vrouwelijke werkloosheid nog licht toeneemt (+0,4 procent). De vrouwelijke werkloosheidsgraad ligt wel nog hoger dan de mannelijke (7,48 procent versus 6,59 procent).

Migranten

Nog opvallend is de stijging met 5 procent van de allochtone werkloosheid. "De ongunstige arbeidsmarktpositie, de jonge leeftijdsopbouw en de historisch hoge migratie maken dat de ingezette dalende trend van de werkloosheid voorbijgaat aan de allochtone beroepsbevolking", aldus de VDAB.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minifeitje in Brussel : politiegebouw bekogeld met molotovcocktails

 

Vandalen hebben molotovcocktails gegooid naar gebouwen van de federale gerechtelijke politie in Brussel.

 

Het gaat om de gebouwen van de technische en wetenschappelijke recherche en de centrale directies voor de bestrijding van economische en financiële criminaliteit.

De molotovcocktails werden gelanceerd vanaf de Kortenberglaan. Aan de binnenkant van de gebouwen is de schade beperkt. Dus niets aan de hand, enkel koeltoer.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie bij Antwerpse Boekenbeurs

 

Politie bij Antwerpse boekenbeurs

Tijdens de Boekenbeurs die in de naweek voor de 74ste keer in de Vlaamse havenstad Antwerpen werd gehouden stonden tal van politiemensen in burger zowel als in uniform tussen het belangstellende publiek vanwege de presentatie van ‘n nu al omstreden boek over de islam dat als titel heeft: ‘De islam: Kritische essays over een politieke religie’.Het was eigenlijk de bedoeling dat uitgeverij Acco zorg zou dragen voor publicatie maar na ampele overwegingen haakte deze toch maar af. Een van de uitgevers die thans het boek publiceren wil onder géén beding op de voorzijde staan Tekenend is ook dat van de vele schrijvers uit binnen- en buitenland die hun kritisch verhaal doen in het boek er maar een paar zijn die dit onder hun eigen naam (durven)doen zoals daar zijn mnre Afsan Elian,Matthias Storme,Koenraad Elst en Prof. Hans Jansen. Die laatste is een islam kenner die ook in het straf proces tegen meneer Wilders als getuige-deskundige optreed(lees hierover alstublieft onze eerdere berichtgeving)

Die angst is niet geheel ongegrond want tijdens een lezing onder de titel: ‘Lang leve God en weg met Allah’ in Maart in diezelfde stad waar de bekende schrijver Benno Barnard in de Universiteit van Antwerpen sprak bleek dat deze al na 30 seconden het spreken onmogelijk werd gemaakt door woedende moslims die met geweld dreigden indien de lezing door zou gaan. Het moge duidelijk zijn dat de autoriteiten niet op een herhaling van deze feiten zaten te wachten en daarom (voor een neutraal gebeuren als de Boekenbeurs) tot deze maatregelen hadden besloten.

De auteur Sam van Rooij die samen met zijn vader Wim de teksten voor het zwartboek verzamelde verklaarde: “dat telkens maar weer blijkt dat de islam niet verenigbaar is met onze westerse samenleving. Er word wel eens gezegd door degenen die de islam niet als een bedreiging zien dat het allemaal wat meer tijd nodig heeft vooraleer de islam in te passen is in onze maatschappij maar dan vraag ik aan deze lieden ‘hoevéél tijd dan’ “. Meneer van Rooij zegt dat deze mensen verwijzen naar de Italiaanse gastarbeiders die naar Belgie kwamen. “Het grote verschil met deze Italianen is dat ondanks enige aanpassing we toch wel gemeenschappelijke wortels hadden namelijk het geloof iets wat bij de islamieten die hier zijn totaal ontbreekt”.

Meneer Filip Dewinter van het Vlaams Belang merkte al op “dat Antwerpen thans een door islamieten bezette stad is”. Nu daar kunnen we hem wel gelijk in geven want door het befaamde(of moeten we zeggen) beruchte Cordon Sanitair wat alleen werd ingesteld om het Vlaams Belang geen invloed te laten hebben inzake belangrijke beslissingen, hebben de linkse- en (links) liberale partijen zoals de SP.a van burgemeester Patrick Janssens de touwtjes stevig in handen kunnen houden met alle kwalijke gevolgen van dien.(lees alstublieft onze eerdere berichtgeving hierover)
Enkel om deze partij buiten spel te zetten werden er feitelijk onmogelijk coalities gesmeed. Dat dit zeer gewaardeerd werd door de moslims moge duidelijk zijn die deze partijen ‘voor bewezen diensten’ beloonde met heel veel stemmen.

Wij mogen hopen en bidden dat het zogenoemde ‘Wilderseffect’ ook zijn weerslag zal hebben op Vlaanderen waardoor de vrijheid van meningsuiting zoals bijvoorbeeld een volstrekt normale presentatie van een boek niet meer omgeven hoeft te worden door tal van veiligheidsmaatregelen en openbare lezingen niet meer verstoord zullen worden door vandalen.
Want één ding mag toch volstrekt helder zijn: deze door veel mensen ‘religie’ genoemd(wij spreken liever over een ideologie) veroorzaakt onrust en chaos waar zij wortel schiet.

Door R.J. Veldman @ Dietsland Europa

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de haat van de franco-belgen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteren in de wachtkamer van de dokter kreeg ik een oud exemplaar van "Le Vif" in handen, de franstalige tegenhanger van Trends. Het dateerde van vlak na de laatste stembusgang en stond dus bol van gejammer over het zieltogende België, een tranerig artikel over die arme koning die zijn troon vanonder zijn koninklijk derrière achterwerk voelde verdwijnen en andere tricolore flauwiteiten.

Een artikel over de nakende boedelscheiding was echter steviger kost, en een paragraaf daaruit was de moeite van het overwegen waard. De redenering was als volgt : als Vlaanderen zich zou afscheiden, dan zou België blijven voortbestaan als de unie van Brussel en Wallonië. Als Vlaanderen erkend zou willen worden als nieuwste land van de Europese Unie dan zou het de goedkeuring van alle andere leden van de Unie moeten krijgen (en nu komt het:), maar het romp-België zou dan zijn veto stellen tegen de toedreding van Vlaanderen.

Ik weet niet of die redenering juridisch klopt (ik denk het niet: ze is volgens mij zelfs erg simplistisch), maar het toont wel aan hoe diep de haat van de franstaligen tegen Vlaanderen is. Dat wisten wij natuurlijk reeds, maar normaal wordt het niet in zoveel woorden door de franstaligen op papier gezet.


NAW bekend


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Black Wednesday Obama

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calimero Bourgeois en de inburgering

 

Niet alleen de federale regering is verantwoordelijk voor het gefaalde integratiebeleid. Ook de Vlaamse regering met in het bijzonder inburgeringsminister Bourgeois gaat niet vrijuit. Vlaams Belang eist kordaat een responsabiliserend inburgeringsbeleid met inbegrip van een inburgeringsexamen, gekoppeld aan de verblijfswetgeving

In navolging van de Duitse Bondskanselier Angela Merkel leverde nu ook uittredend federaal premier Yves Leterme kritiek op het integratiebeleid en de multiculturele samenleving in eigen land. Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois liet intussen weten dat hemzelf en de Vlaamse regering niets te verwijten valt, maar dat de oorzaak voor het falende integratiebeleid te zoeken is bij het asiel- en migratiebeleid van de regering Leterme II.

In navolging van het Vlaams Belang is  nu ook Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois tot de vaststelling gekomen dat een inburgeringsbeleid maar efficiënt kan zijn bij een gecontroleerde instroom. De uitspraken van Bourgeois hebben echter een groot Calimero-gehalte: de eigen verantwoordelijkheden en bevoegdheden minimaliseren en met een beschuldigende vinger wijzen naar de federale regering als de grote schuldige, is goedkoop.

De federale regering blijft de hoofdschuldige voor het feit dat België en Vlaanderen het Mekka zijn geworden van het uitkeringstoerisme uit gans de wereld. Maar ook de Vlaamse regering – met inbegrip van inburgeringsminister Bourgeois – gaat niet vrijuit. Op geen enkel moment liet de Vlaamse regering het voorbije jaar een teken van protest horen tegen het federale open grenzenbeleid. Integendeel, geen enkele Vlaamse meerderheidspartij wilde een belangenconflict ondersteunen tegen het federale regularisatiebeleid. Sterker nog, de Vlaamse regering en Philippe Muyters, N-VA- minister bevoegd voor tewerkstelling in het bijzonder, lieten zich zelfs opmerken door binnen de bevoegdheden waarover Vlaanderen beschikt weinig streng en zeer meegaand op te treden in de beoordeling van de regularisatiecriteria.

Ook over het Vlaamse inburgeringsbeleid zelf valt veel te zeggen. Terwijl immigranten in onze buurlanden Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland om een verblijfsvergunning te bekomen hun kennis van taal en cultuur moeten bewijzen door middel van een examen, krijgt in Vlaanderen de inburgeraar op het einde van het inburgeringstraject een papiertje waarop bevestigd staat dat de cursist ‘op regelmatige wijze de lessen heeft bijgewoond’. Het Vlaams Belang zegt al jaar en dag dat een echt ‘inburgeringsexamen’ een essentieel vervolg is van de inburgeringscursus. Bovendien zijn ook de sancties voor immigranten die het vertikken deel te nemen aan een verplichte inburgeringscursus totaal ineffectief. Niet alleen ontbreekt de nodige koppeling met de verblijfswetgeving, de boetes zijn – met bedragen tussen de 60 en de 150 euro – niet hoger dan de verkeersboetes voor snelheidsovertredingen of door het rood licht rijden.
Van enige responsabilisering van de steeds talrijker wordende groep immigranten en allochtonen in Vlaanderen wordt door de Vlaamse regering Peeters II tot op heden geen werk gemaakt. Integendeel, wie niet wil integreren, wordt met rust gelaten.

De enigen die gevat worden door het verplichte inburgeringsbeleid van Peeters II zijn de zogenaamde ‘nieuwkomers’, de nieuwe immigranten. De hier reeds verblijvende vreemdelingen worden niet gevat door de verplichte inburgering, ook niet de in ons land verblijvende vreemdelingen die een inkomen verwerven via maatschappelijke dienstverlening of een leefloon. In het inburgeringsdecreet wordt hun inburgeringsplicht nochtans voorzien, maar tot op heden heeft de Vlaamse regering nagelaten hieraan uitvoering te verlenen.Terwijl de ons omringende landen allemaal hun immigratie- en inburgeringsbeleid aanscherpen, blijven België en Vlaanderen hopeloos ter plaatse trappelen. De federale regering is schuldig, maar de Vlaamse regering met inbegrip van minister ‘Calimero’ Bourgeois evenzeer.  

Filip Dewinter
Fractievoorzitter Vlaams Belang
in het Vlaams Parlement


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sahat mepte Tanguy Veys in het gezicht : da's koeltoer

 

Voor de rechtbank in Dendermonde moest Sahat B. (30) uit Wichelen zich gisteren verantwoorden voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan het Gentse Vlaams Belang-kamerlid Tanguy Veys. De feiten speelden zich af op 26 november vorig jaar in de trein van Gent naar Sint-Niklaas. Veys wou in een wagon plaatsnemen naast Sahat B. Toen hij zijn rugzak naast de man plaatste en diens benen raakte, werd deze woedend.

‘Hij is beginnen roepen in het Engels. Dan schopte hij op mijn rugzak waarin mijn computer stak', zegt het kamerlid. ‘Daarna kreeg ik verschillende slagen in het gezicht. Ik weerde mij af, maar hij bleef slaan. Dankzij de tussenkomst van een andere man die ook enkele klappen kreeg, stopte het geweld.' Tanguy Veys telefoneerde vanuit een andere wagon naar de politie en in het station van Lokeren werd Sahat B. van de trein gehaald.

Op het proces gisteren voor de rechtbank van Dendermonde daagde de verdachte niet op en liet verstek gaan. Piet Noë, de advocaat van Tanguy Veys, tot de rechter: ‘De dader is intussen naar Frankrijk verhuisd en wil zich hiervoor blijkbaar niet verantwoorden. Het zijn mensen zonder fatsoen. In hun cultuur worden daarvoor veel zwaardere straffen uitgesproken dan hier, maar dat laat ik aan de openbare aanklager over.'

Het openbaar ministerie ging daar niet op in en merkte op dat de betichte inderdaad verstek liet gaan en vroeg aan de rechter de toepassing van de strafwet.

Op 1 december volgt het vonnis.

Uit moreel oogpunt vroeg Tanguy Veys een schadevergoeding van 500 euro en de terugbetaling van de dokterskosten. Onder meer voor het hechten van zijn lip.

@ Het Nieuwsblad

PST : Als Tanguy, Sahat had gemept kon hij vermoedelijk dag zeggen met het handje tegen zijn palementair mandaat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links veel gevaarlijker dan rechts

 

 


Door Bart Olmer

DEN HAAG -  De dreiging die uitgaat van rechts-extremisten is nagenoeg verdwenen. Dit stelt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in een gisteren gepresenteerd rapport. Daarentegen komt de echte dreiging vanuit extreemlinkse organisaties, zoals de Anti-Fascistische Aktie (AFA) en het Kollektief Anti-Fascistisch en Kapitalistisch Archief (KAFKA), aldus de geheime dienst

Volgens de dienst hanteren deze linkse clubs methoden die "indruisen tegen de democratische rechtsorde”.

De geheime dienst typeert AFA en KAFKA ronduit als gevaarlijk: "AFA is bereid het recht in eigen hand te nemen tegen racisme en fascisme en al dan niet met geweld confrontaties aan te gaan. Zo komt AFA in actie waar de overheid ’verzuimt op te treden’ door bijvoorbeeld rechts-extremistische manifestaties door te laten gaan. Wanneer dergelijke demonstraties plaatsvinden, treedt AFA regelmatig zelf met geweld op, of laat anderen dan doen. Dit geweld wordt vervolgens toegeschreven aan de rechtse demonstranten en door AFA gebruikt als argument om demonstraties te laten verbieden", aldus de AIVD.

Allochtonen

Een bekende tactiek van links-extremisten is het ophitsen van allochtone jeugd om rechtse demonstraties met geweld te verstoren, maakte de geheime dienst eerder bekend. Ook worden plaatselijke politici onder druk gezet om rechtse demonstraties te verbieden.

Onderzoeksgroep KAFKA wordt door de geheime dienst neergezet als dubieus: "De groep streeft er met AFA naar alles wat als rechts wordt beschouwd te weren uit de publieke ruimte. Bij dit antidemocratische streven gebruiken beide groeperingen ondemocratische methoden, zoals geweld, het aanzetten tot geweld, intimidatie en het verhullen van de eigen identiteit en de ware intenties."

Dat de werkelijke dreiging die uitgaat vanuit rechtse hoek veel minder groot is dan vaak wordt gedacht, komt volgens de geheime dienst door de beeldvorming die AFA en KAFKA cultiveren. Volgens de dienst overdrijven zij bewust het gevaar van extreemrechts.

"Ze ontlenen hun bestaansrecht aan de dreiging die hiervan uitgaat en cultiveren het beeld dat deze groot is en groeit", stelt de AIVD, die dat beeld nadrukkelijk bestrijdt. Het aantal actieve rechts-extremisten daalt, zo blijkt uit AIVD-cijfers. Drie jaar geleden werd hun aantal nog op zeshonderd geschat, inmiddels ligt hun aantal op minder dan driehonderd.

Schade

Begin dit jaar waarschuwde de inlichtingendienst in een brief alle burgemeester voor de praktijken van AFA, die onder valse voorwendselen lokale bestuurders probeert te dwingen partijbijeenkomsten te verbieden van in hun ogen ’rechtse’ partijen. "Wanneer AFA kennis heeft van een geplande demonstratie door rechts, worden gemeenten en zaaleigenaren benaderd en gewaarschuwd voor materiële schade die het gevolg kan zijn van dergelijke demonstraties. Schade is in de regel echter juist het gevolg van AFA’s tegendemonstraties", aldus de geheime dienst.

http://www.hetvrijevolk.com/


03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het graf van Willem Elsschot

 

De kunstschilder Willem Dolphyn, kleinzoon van Elsschot bij het graf van zijn grootvader

Uitgerekend op het eind van het Elsschotjaar loopt de concessie voor het graf van de schrijver op de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof af. Hoewel er geen sprake is van 'ontbeenderen' van het graf zijn de nabestaanden geschrokken. Door bemiddeling van uw krant (deGazet van Antwerpen) bereikten de familie en de stad dinsdagavond nog een akkoord.

In ereperk N van de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof staat een niet mis te verstane boodschap op het graf van Alfons De Ridder, alias Willem Elsschot. 'De termijn van de (50-jarige) concessie is verstreken.'

"Het is raar dat het juist dit jaar moet gebeuren", vindt kunstenaar en kleinzoon Willem Dolphyn. "Je verwacht in principe dat de stad de zaak zelf in handen neemt voor iemand die zo belangrijk is", mijmert hij.

Dinsdag omstreeks 19.30u hebben de stad Antwerpen en de kleinkinderen van Willem Elsschot een akkoord bereikt over de verlenging van de gratis concessie voor een nieuwe periode van 50 jaar.

Tot zover dit zoveelste familie-incident met de De Ridders in verband met hun bekende grootvader.  Als burgers begraven worden op het Erepark, wie is dan verantwoordelijk voor het onderhoud ? De familie of de stad ?  Aan de met mos begroeide zerk van Elsschot te zien, hebben geen van beide veel werk gemaakt in de voorbije jaren van het onderhoud. De reactie van Dolphyn is typisch.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zouden ze het weten ?

 

Marc-Antoine Charpentier (1643 - 1704) was een Frans componist, die ondermeer samenwerkte met de toneelauteur Jean-Baptiste Poquelin, beter bekend als Molière, oprichter van de Comédie Française en hofleverancier van de Zonnekoning.

Marc-Antoine Charpentier (niet te verwarren met zijn latere collega Gustave) heeft, zoals het in die dagen gebruikelijk was, vooral kerkmuziek gecomponeerd, waaronder een Te Deum, waarvan we het Preludium zo meezingen, omdat het de herkenningsmelodie is van de Eurovisie-uitzendingen. Zouden de poco's weten welke muziek weerklinkt bij Eurovisie-programma's ? Zouden deze klanken geen delicate gevoelens kwetsen ?

Het fragment hierboven wordt gespeeld in de Oude Kerk te Amsterdam, die beschikt over een schitterend orgel, hier bespeeld door Feike Asma. 

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij mijnheer doktoor : op naar het ziekenhuis ! Gezellig !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Checklist voor het ziekenhuis. Waar moet je aan denken bij een opname?

Een ziekenhuisverblijf schrikt heel wat mensen af. Met een goede voorbereiding kan je voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. Wat kan je thuis al doen? Wat neem je mee?

Zorg ervoor dat je van de mensen in het ziekenhuis op voorhand te weten komt wat er van jou verwacht wordt. Voor bepaalde onderzoeken en operaties moet je bijvoorbeeld nuchter zijn. Dan mag je een aantal uur voor de opname niet gegeten hebben. Spreek af hoeveel uur precies. 

Ook kan het zijn dat je geen make-up mag dragen, zodat de artsen aan je huid kunnen zien hoe het met je gaat. Voorts is het niet de bedoeling dat je juwelen of een horloge draagt tijdens een operatie. Ook een kunstgebit is niet welkom op de operatietafel.

Tas inpakken
Hoeveel je meeneemt, hangt natuurlijk af van de tijd dat je in het ziekenhuis bent. Dit moet je zeker in je tas stoppen:

•Identiteitskaart.
•Sis-kaart.
•Naam, adres en telefoonnummer van een contactpersoon.
•Je medicijnen in de originele verpakking, zodat artsen snel kunnen zien welke geneesmiddelen je gebruikt.
•Een lijstje van medicijnen waar je allergisch voor bent.
•Dieetvoorschriften als je een dieet volgt op medisch advies.
•Voldoende kleding: pyama’s, ondergoed, pantoffels, kamerjas en als je niet veel in bed hoeft te liggen ook kleding en sokken.
•Een plastic zak voor de vuile was.
•Toiletartikelen: tandpasta, tandenborstel, kam, borstel, shampoo, douchegel, parfum, deodorant, dag- en nachtcrème, scheerspullen, lenzenvloeistof, lenzendoosje, spiegeltje, nagelschaartje en een vijl.
•Een beetje geld. Neem zeker niet te veel geld mee.
•Een horloge, anders heb je geen tijdsbesef.

Wat nog meer ?
Neem ook spullen mee om de tijd een beetje mee te verdrijven, want de dagen lijken altijd langer als je niks om handen hebt. Bedenk wat je graag zou willen doen om je tijd door te brengen. Probeer je daarbij voor te stellen hoe je je tijdens je opname zal voelen. Als je je niet goed voelt, zal je eerder een tijdschrift lezen, maar met een gebroken been, stort je je misschien wel vol overgave op een dik boek.

Enkele spullen die je kan meenemen :

•Een boek met kruiswoordraadsels.
•Tijdschriften, boeken.
•Spelletjes.
•Kaarten, postzegels en adressen.
•MP3-speler met je favoriete muziek.
•Gsm. In veel ziekenhuizen wordt die wel toegelaten op de kamer.
•Foto’s van thuis, van je gezin of je huisdier

 http://gezondheidsnet.rnews.be/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Zelzate en zijn bange blanke mannen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteren nog schreef ik dat zowel de burgemeester (Zelzate) als de magistratuur (Gent) lafaards zijn in het gezicht van de vijand.

Vandaag komen zowel de eerste als de tweede naar buiten. Wanneer je denkt dat zij enige uitleg verschaffen, ben je er vierkant naast. Ze wringen zich beiden in allerlei bochten en steken een paraplu omhoog een kerk groot. Bij de ene is het fenomeen niet alleen uit Zelzate afkomstig, bij de andere is het de wetgeving die niet voldoet.

Wie moet daar iets aan veranderen, wij ? Wie is hier te lande de wetgevende macht en wie is de uitvoerende macht ? Wat voor komedie wordt er  gespeeld ? Wie is/ zijn hier de bange blanke man(nen) ? Ze hebben beiden inderdaad een groot en goed excuus : ze zijn politiek benoemd.

Daniel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever legt klacht neer tegen psychiater

 

Bij de Orde van geneesheren heeft De Wever een klacht neergelegd tegen de Waalse psychiater Jean-Yves Hayez die hem omschreven heeft als "enfant-roi".  Dit kan vertaald worden als "verwend kind", "kleine dicator", alleszins iets pejoratiefs, een kind dat steeds zijn zin krijgt.

In La dernière Heure had de zielenknijper Bartje als volgt omschreven. We geven eerst onze vertaling en dan de oorspronkelijke tekst, zodat de romanisten eventueel kunnen verbeteren.

"Het is duidelijk dat De Wever het op prijs stelt dat de Franstaligen hem verafschuwen. Hij wil niet door hen begrepen worden. Hij wil verafschuwd worden door de Franstaligen (nog eens), wat ook duidt op zijn grote machtshonger. Hij is gezegend met een erg dominante persoonlijkheid"  "Il est clair que De Wever apprécie que les Francophones le détestent. Il ne veut pas être compris par les Francophones. Il veut se faire détester par les Francophones, ce qui dévoile aussi sa grande volonté de puissance. Il est doté d'une personnalité très dominante",

"Meestal reageer ik niet op het haatproza dat in de Franstalige pers verschijnt", zegt De Wever in P-magazine. "Maar in de hevigste periodes denk ik wel eens aan Pim Fortuyn, ja. Eén gek volstaat. En waarschijnlijk zal die in Franstalig België nog met groot applaus ingehaald worden als de held van de democratie."

Wij zijn geen psychiaters en het zal sommigen verbazen, ook geen De Weverhaters. Alleen zeggen wij al jaren hetzelfde over die man : we moeten hem niet en we vertrouwen hem niet. Het is een behendige praatvader die overal onderuit komt, maar die zich door zijn grote kwebbel en zijn vele televisie-optredens ook makkelijk laat kennen met zijn vele nukkige maniertjes en kleine kantjes. Bijaldien is duidelijk gebleken dat zijn pogingen om zich te laten aanvaarden in het belgische kamp als een nep-flamingant, niet veel succes kennen.

Dat hij zich thans vergelijkt met Pim Fortuyn, als een eventuele martelaar,  bewijst dat er iets niet in de haak is.  Bart toch ... Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen heeft hij klacht neergelegd tegen een VB-militant die een emmer lijm had afgenomen tijdens een plakkersincident. Vandaag is het een klacht tegen een Waals psychiater.  We gaan er op vooruit.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen Amerika : Republikeinen grote overwinnaars (stand om 6.30 uur onze tijd)

 

Bij de Amerikaanse verkiezingen worden nieuwe Congresleden en gouverneurs gekozen. Het Congres bestaat uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Alle 435 leden van het Huis worden om de twee jaar gekozen. Senatoren hebben een zittingstermijn van zes jaar: vandaag mogen de kiezers zich uitspreken over 37 van de honderd zetels in de Senaat.

Ook worden in 39 van de vijftig staten nieuwe gouverneurs gekozen. Verder is er een aantal referenda, zoals over de vraag of Californië marihuana legaliseert. In die staat wordt de Republikein Arnold Scwarzenegger   opgevolgd door de 72-jarige Democraat Browne die voorheen de functie  reedsvervulde. Dat staat nu al vast.

Voorlopige resultaten  geven aan dat de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden ruimschoots een meerderheid zullen behalen. Om 6.30 uur onze tijd bezetten de Republikeinen 231 zetels tegen 165 voor de Democraten en zijn er nog 39 zetels te begeven. De meerderheid bedraagt 218 verkozenen.

Het gevecht om de Senaat – die onder meer leden van het Hooggerechtshof benoemt – belooft heel spannend te worden.
In de Senaat zijn 51 zetels nodig voor de meerderheid. In de vorige lesgislatuur bezetten de Democraten 59 zetels (inclusief twee onafhankelijke senatoren die met Democraten vergaderen). Republikeinen hebben er 41. Zij moeten dus minimaal tien zetels winnen om in de Senaat de meerderheid te heroveren. Om 6.30 uur vanmorgen geeft Fox News volgende stand : 49 Democraten, 46 Republikeinen, 2 onafhankelijken en 3 nog toe te kennen.

Referenda.

In Californië staan twee referenda met potentieel verstrekkende gevolgen op het programma. Een is Proposition 19, die het bezit van en de handel in marihuana legaliseert. Voorstanders denken hiermee de drugsoorlog aan de grens met Mexico te verzachten. Peilingen wijzen erop dat het voorstel wordt weggestemd. En de regering-Obama zegt dat ze het federale verbod handhaaft, ongeacht de uitslag.

Van belang is ook Proposition 23, dat de klimaatwetgeving van de staat – de meest verstrekkende van het land – wil torpederen. De campagne tegen de wetten is grotendeels betaald door Texaanse oliebedrijven, en dat is in Californië slecht gevallen. Peilingen duiden erop dat de meeste Californiërs de klimaatwetgeving intact zullen laten.


Bron : Fox News - NRC - Reuters


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Sonneveld naar Vermandere

 

VAN SONNEVELD NAARVERMANDERE

 
thuis heb ik nog een ansichtkaart
waarop geen enkele moslim staat
alleen een boer met kar en paard
die kaarten zijn,...ik weet het...oud
de laatste jaren liep het fout
in 't stad waar ik geboren ben
mijn school,..ik weet nog hoe ze was,
alleen maar Rikskes in mijn klas
een meester die je niet moest vlijen
geen meisjes in dezelfde school
geen gast met mes of met pistool
laat staan, er liggen vrijen
 
refr.
en in het straatje van mijn vader
zie ik nu heel veel mokes gaan
ik ben geen kind meer
dus 'k weet beter
waar het voortaan naartoe zal gaan
 
de 'jongeren' klitten bij elkaar
ze spuwen, nog een shit-gebaar
ze hangen rond in park en straat
ze spreken enkel van hun recht
de nieuwe tijd, net wat u zegt
over, die varkens en jihaad
hun vaders heb ik ook gekend
die waren evenmin kontent
ik zag hun moeders achter lopen
mijn straat van toen, dat is voorbij
slechts multikul bleef er voor mij
mijn mooie stad is naar de kl...n 
refr.

jos



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die verdraagzae Toerken toch ...

 

De nodige toeristische infrastructuur en informatie is ruim aanwezig op Imbros.

Onbekenden hebben een christelijk-orthodox kerkhof op het Turkse Egeïsche eiland Gökceada (Grieks : Imbros) verwoest.  Volgens Turkse media werden de 78 kruisen omgegooid en kapot geslagen. De aanslag gebeurde op 29 oktober, de Turkse nationale feestdag.  Op dit eiland werd de Turks-Griekse bevolkingsruil in 1922 niet toegepast en er woont nog steeds één van de zeldzame kernen van Grieks-orthodoxe christenen.

De oecumenische patriarch van Konstantinopel,  zelf op het eiland geboren en opgegroeid,  is radeloos: “Telkens we een klein beetje hoop voor onze problemen menen te kunnen ontwaren, gebeuren er weer zulke schokkende feiten.”  De Kerk zal haar strijd om te kunnen overleven in Turkije niet opgeven.

De Turkse regering veroordeelt de aanslag.  Er werd een onderzoek gestart om de daders te vinden en te straffen, zo verklaarde het Ministerie van Buitenlandse Zaken, en alle nodige maatregelen zouden genomen worden om een herhaling te vermijden.  Er werd geen verklaring gegeven waarom het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich hiervoor verantwoordelijk voelt: de christenen op het eiland zijn immers Turken !

Bron: http://europenews.dk/de

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fanatieke moslims weigeren gift van Pamela Anderson

 

 

De moslims moeten niets van Pamela's appeltjes voor de dorst 

De dame met de genereuze boezem heeft ook een genereus hart. In januari zal zij verschijnen op de cover van de Amerikaanse Playboy en de gage die ze daarvoor ontvangt, wil ze afstaan aan een Indonesische hulporganisatie "Waves for Water", die zuiver drinkwater aanvoert op plaatsen waar het nodig is. Dat is echter buiten een islamitische bende gekken (= pleonasme) gerekend, die beweert dat dit geld verdiend is op een oneerbare manier die indruist tegen de regels van je weet wel ...

http://www.foxnews.com/entertainment/2010/11/01/pam-andersons-playboy-donation-slammed-muslim-group-immoral/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioenschap Melbourne (Australië)

 

 

Vlaanderen was prominent aanwezig

 


02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit bewijst NIETS, helemaal NIETS : er is NIETS aan de hand.

 

 

Pakjes, het zijn gewoon pakjes die her en der van hot naar her gestuurd worden. Miljoenen pakjes via FedEx, UPS, DHL, TNT (dat klinkt verdacht), Taxipost, enz. Soms loopt het fout, soms is het opportuun dat het fout loopt, of wordt er gedaan alsof het fout loopt.  De goede gang van zaken wordt verpest. En wie is het meestal die de boel belazert ?  Awel, zeg het eens ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bange, blanke man ? Mij niet gezien !

 Reactie op een reactie

Ik heb mij altijd gestoord aan uitdrukkingen, zoals  "bange, blanke mannen" en "islamofobie".  De bange, blanke man werd vermaard toen de West-Vlaamse streek- en spreekzanger Willem Vermandere  tijdens het elf julifeest op de Grote Markt van Brussel in het jaar 1992 dit liedje aanhief.

Tijdens het zingen  werd hij uitgejouwd door een aantal aanwezige Vlamingen en er ontstond zelfs handgemeen. Vele lezers weten wellicht meer van dit incident af.  Het is makkelijk in de Westhoek fan te zijn van de multiculturele flauwe kul. Als er een neger door Lauwe wandelt, komt iedereen aan de voordeur kijken en zegt "Ha, dag zwarte neger, ben je op zoek naar de sint ?"  Maar als er twintig rondwandelen, moet de burgemeester de champetter sturen. U begrijpt het wel, er zijn geen champetters meer.

Van dan af was al wie zich verzette tegen de islam of kritiek had op de toevloed van vreemdelingen, een bange blanke man en even later werd het neologisme islamofobie geboren,  angst voor de islam. Linxe nietsnutten en boomhangers, aangepord door gearriveerde smeerlapjes die met SUV's rondzoeven op kosten van het systeem en zich een politiek genie wanen, roepen tegen hen die in het verzet gaan "bange blanke mens", wat hen zelf het aureool verschaft van moedige, onzelfzuchtige, loyale, menslievende, nobele figuur. Je moet ze maar eens goed bekijken, die jammere vergissingen van Moeder Natuur ... het zijn diezelfden die van het land B een wereldattractie gemaakt hebben.

Ik ben absoluut niet bang van de islam, ik vrees de moslims niet en ik moet mij voor niemand inhouden. Dit is mijn land en mijn stad en zo gedraag ik mij. Het is al erg genoeg, dat wij rekening moeten houden met minabele personages van het spionnencentrum, een instelling die het levend bewijs is,  dat wij niet in een democratisch land wonen. Maar angst ?  Nooit. Wel een grote zorg en een diepe bekommernis voor de toekomst die er ronduit dramatisch uitziet.  Als wij voor de clash al bang gaan zijn, wat zal er dan gebeuren op momenten dat het er heftig zal aan toegaan ?  Nooit versagen ! 

Weet u wie de bange blanken zijn ?  Diegenen die de grenzen openzetten, die beleefd buigen voor de achterlijke godsdienst en de middeleeuwse gebruiken die hier niet thuishoren : dat zijn de angsthazen die niet durven optreden of die geen verontwaardiging kennen. En die boos worden als de vreemdelingen uitgelachen worden door ons.  Niet dat er veel te lachen valt.

De lafaarden zitten aan de overzijde !  Zij heulen met criminelen, zij halen ze binnen, zij zijn er niet tegen opgewassen en zij vergiftigen onze levenssfeer en de hartenklop van onze steden en gemeenten, omdat ze vol angst zitten. 

Zoals we vanzelfsprekend ons Vlaams-nationalisme beleven en na elke nederlaag en verraad  terug recht staan, zo blijven we herhalen, dat de grenzen van dit schandland dicht moeten en dat de vreemdelingen die hier de eerste viool willen spelen, kunnen opkrassen. Zij moeten geen bange gekleurde mensen worden, maar wel dankbare en aangepaste Vlamingen. Wij willen geen maatschappij met bange mensen.

Ray

Tekst van het liedje van de bange blanke man




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!