Angeltjes
05-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huldebetoon van de Gulden Sinjoren voor Ivan Mertens

 

 


Vlaanderen is zijn vaandeldrager kwijt.  Tot in de 19de eeuw bekleedde een vaandeldrager in verschillende Zwitserse kantons een ereambt; hij maakte zelfs deel uit van de kantonsregering en was plaatsvervangend regeringsleider. 

Ivan Mertens was geen politicus, maakte nooit deel uit van een regering.  Ivan was niet de man die zich wou bezig houden met loze beloftes, met verduidelijkings- en vertragingsopdrachten, met compromissen en lepeltjes suiker, met kuiperijen en tactische spelletjes.  Evenmin was Ivan voorstander van gespreksavonden, debatten, journalistieke pennenslijperijen, recepties en feestjes.

Volgens Ivan moest er gewerkt worden… voor Vlaanderen.  Feesten is voor later – vond hij – als we onze onafhankelijkheid bereikt hebben.

En hij legde de lat hoog – voor de meesten té hoog – zó hoog als hij voor zichzelf eiste.  Ivan was een idealist, een wroeter met een onblusbaar geloof in de goede afloop. 

Op 11 juli hebben we hem in Antwerpen tijdens de viering van onze Vlaamse feestdag in de bloemetjes gezet.  Tijdens de opbouw van het podium en de tenten kwam hij vlaggetjes vragen om uit te delen en begon prompt, ondanks zijn wankele gezondheidstoestand, ieder die voorbij ging en een blik op onze voorbereidingen wierp zijn verhaal te vertellen, het verhaal van ons land dat hem zo dierbaar was. 

Ivan was die dag doodmoe en tegelijkertijd heel gelukkig.  Hij voelde zich omringd met zijn kameraden, met zijn medestrijders, die van hem de opdracht kregen het vaandel door te geven. 

Het ga je goed, Ivan, doe het Vlaamse heir hierboven de groeten – wij zullen proberen even pal te staan als jij!   

Lieve Van den Berghe, voorzitter

www.guldensinjoren.org

 Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter veegt De Coninckdrugsplein schoon

 

Vlaams Belang heeft vrijdag een symbolische opkuisactie gehouden op het De Coninckplein in Antwerpen. "We klagen hier de lakse houding van stadsbestuur en politie tegenover de drugsoverlast aan", zei boegbeeld Filip Dewinter.

Gewapend met bezems en schoonmaakpakken streken een dertigtal Vlaams Belangers vrijdag neer op het fel geplaagde De Coninckplein. "Antwerpen-Noord is de Bronx aan de Schelde. De criminelen, drugsdealers, pooiers en illegalen zijn hier de baas geworden. De politie is de controle over deze wijk kwijt en het stadsbestuur kijkt de andere kant uit en verwijst naar eenmalige acties", hekelde Dewinter.

Om zijn woorden kracht bij te zetten, toonde hij ook een resem gebruikte spuiten en een hoeveelheid heroïne, die ze op straat hebben gevonden. Vlaams Belang eist dat het verhandelen en gebruik van drugs niet langer oogluikend wordt toegestaan. "De paarsgroene drugswet, die een feitelijke legalisering van soft drugs inhoudt, heeft duidelijk drempelverlagend gewerkt en dat is in onze stad te merken. De vraag neemt alsmaar toe en dus komen er ook meer dealers naar onze metropool afgezakt. Wij eisen een efficiënt veiligheids- en ontradingsbeleid als antwoord op de stijgende criminaliteit, illegaliteit en drugsoverlast."

Het zootje habitués van het De Coninckplein waren allerminst opgezet met het 'bezoek' van Vlaams Belang. Ze trachtten de speech van Dewinter verschillende keren verbaal te verstoren, maar deze gaf geen krimp.

Van harte proficat aan Filip en zijn medestanders voor deze moedige actie. Het is veel makkelijker in uw luie zetel te hangen en te doen alsof drugs nemen een ongevaarlijke en plezante ontspanning is. En vervolgens uw grote neus te snuiten en te doen alsof Antwerpen nog steeds een toffe stad is. 

Ik zal het eens zeggen, Patrick, in het Antwerps, de taal die gij gebruikt om te laten zien hoe tof dat gijzelf zijt : "Gij zijt een van de hoofdmisdadigers die onze stad naar de kloten helpt. Het is niet met een mastodont zoals het MAS neer te poten, dat het hier plots een paradijs is.  Ge zijt zelfs gene flauwe plezante maar ne voddenvent en nen dikke apsjaar".

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivan Mertens van Vlaanderen Vlagt is heengegaan (29.11.1935 - 04.11.2010)

 

Zopas bereikte ons het droevige nieuws dat Ivan Mertens gisteren is overleden. Ivan Mertens was de stichter en bezieler van ‘Vlaanderen Vlagt’, de vrijwilligersorganisatie die in binnen- en buitenland Vlaamse Leeuwen liet dansen bij sport- en cultuurmanifestaties allerhande. Omwille van gezondheidsproblemen kondigde Mertens, die ook een tijdlang voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) was, in mei van dit jaar zijn afscheid aan. Toch was hij nog prominent aanwezig op de jongste 11 juli-viering in Antwerpen en kon hij het strijden voor zijn Vlaanderen niet laten.

Met het heengaan van Ivan Mertens verliest de Vlaamse Beweging een rasechte idealist. Aan familie en vrienden bieden wij onze oprechte blijken van medeleven aan
.(overgenomen VB) 

 

Wij verwijzen u graag naar een vraaggesprek met Ivan Mertens in 't Pallieterke van 1 juni 2009.

Hier klikken 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : in 2014 heb ik genoeg verdiend
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste vrienden,

Vandaag vernemen we uit de mond van het Vilvoordse trekbeest big- bull, dat hij het in 2014 voor bekeken houdt.

Dan sluit hij zijn loodgietersbedrijf en hangt zijn "schoofzak" aan de wilgen. Gedaan, fini ... van dan af gaat hij zich full-time bezig houden met zijn Flavie en zijn moestuin.' t Is genoeg geweest tegen dan zegt hij. Inderdaad, in 2014 mag hij zijn opties en aandelen van Inbev op de markt gooien en zijn ze bij leven en welzijn een 3,5 à 4 miljoen euri waard. Genoeg om zijn pensioen aan te vullen en een ombekommerde oude dag te slijten. Wij zijn in deze niet zeurig en willen het daarom niet hebben over zijn "andere" inkomsten. Het ziet er wel naar uit dat den dikke van Vilvoorde goed aan de vetpotten gezeten heeft en veel vette schapen op het droge rondlopen heeft.

Senior



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herkent iemand deze smeerlappen ?

 

 

We kregen een verzoek van een trouwe lezer met de vraag of iemand de geportretteerde rotzakken-dierenbeulen herkent.  Gezien de gruwelijke afbeelding, plaatsen wij ze bij de recaties, zodat u zelf beslist om te kijken of niet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorpost naar Zelzate , zaterdag 6 november

 

Wij laten onze Vlaamse jeugd niet neersteken en in elkaar stampen door allochtoon tuig!

De Vlaams-nationalistische beweging Voorpost heeft – zoals iedereen in Vlaanderen, veronderstellen we – kennis genomen van de feiten die zich afgelopen weekeinde voordeden in Zelzate.

Leden en leiders van de jeugdbeweging Chiro werden daar na afloop van een jeugdfuif – waarop de daders normaal niet hadden mogen aanwezig zijn, maar waar ze wegens afwezigheid van de politie toch binnenraakten - aangevallen door een twintigtal gemaskerde en met baseballknuppels, messen en flessen gewapende allochtone “jongeren”. Deze bende staat eufemistisch bekend als de Colruyt-bende en veroorzaakt reeds maandenlang zware “overlast”, niet alleen in Zelzate, maar in de hele streek.

Voorpost is van oordeel dat noch de straat noch het openbare leven in onze steden en gemeenten eigendom zijn van het tuig dat meent hier zijn eigen wetten te kunnen stellen. Daarom protesteert Voorpost komende zaterdag, 6 november, in Zelzate. De demonstratie, met als thema’s “Recht op veilig fuiven” en “Stop de terreur”, vertrekt om 14 uur aan het heem van de Chiro Brug, Leegstraat 99/101 te Zelzate.

Neem deel aan deze protestmanifestatie. En maak een vuist naar het tuig.

(mededeling Voorpost)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Amerikaanse droom leeft

 

Het moet erg zijn om deel uit te maken van een politiek systeem, waar stemmen niet eens een recht is, maar een plicht. Je hebt niet eens de vrijheid om niet deel te nemen. Het moet erg zijn om deel uit te maken van een politiek systeem, waar de verkozenen vijf maanden na de verkiezingen nog altijd niet kunnen opkomen voor datgene waarin ze geloven, maar onder druk staan om hun basisprincipes overboord te gooien en compromissen te maken met die ideeën waar jullie tegen gestemd hebben. Het moet erg zijn om al die belastingen te betalen, om brood en spelen voorgeschoteld te krijgen zodat jullie verstrooid blijven, om beperkt te worden in jullie vrije meningsuiting, om gekweld te worden door angst voor arrestatie als jullie verzet willen bieden aan de verdrukkers.

Ik ben een trotse Amerikaan, en een trotse Vlaming. Op een dag, ik hoop binnenkort, zullen de Vlamingen hun recht verwerven om hun geluk na te streven. Als jullie intussen onze Amerikaanse Droom belachelijk willen maken om jullie eigen Belgische Nachtmerrie beter verteerbaar te maken, doe maar. Ik heb te doen met jullie.

Joke Fincioen, CEO van Joke Productions, Hollywood, producent van tv-programma's. [vertaald uit het Engels]

Lees verder : LVB.net


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT over het splijten van het land B

 

De openbare omroep maakt op 21 november een grootscheepse oefening in het splitsen van België. Met de hulp van 12 professoren onderzoekt Panorama of en hoe België gesplitst kan worden.

'Hoe wordt België gesplitst? Wat zijn de hinderpalen en wat zullen de gevolgen zijn?' Met die vragen trok VRT-journalist Ivan De Vadder in de afgelopen maanden naar 12 professoren, onder wie Paul De Grauwe (KU Leuven), Bea Cantillon (UA) en Philippe Van Parijs (UCL). De sociale zekerheid, het leger, de werking van een bedrijf, Brussel en het inkomen van de mensen, verschillende aspecten van een splitsing passeren de revue.

Het Panorama-project werd onder leiding van hoofdredacteur duiding Kris Hoflack gedurende maanden in stilte voorbereid en wordt op 21 november uitgezonden, naar alle waarschijnlijkheid in volle formatieperiode dus. Voor de politici aan tafel ligt zo'n uitzending in prime time over de splitsing van het land gevoelig.

De Vadder wuift het bezwaar dat zo'n uitzending de sfeer in de gesprekken misschien geen goed zal doen, meteen weg. 'Interferentie tussen de media en de politieke actualiteit is er altijd. Wij zijn absoluut niet de eersten die splitsingsscenario's ontrafelen. Elio Di Rupo heeft letterlijk een oproep gedaan om ons voor te bereiden op een Plan B, Philippe Moureaux tekent op een schoolbord een gesplitst België. Dan is het gewoon onze journalistieke plicht na te gaan wat die scenario's zijn en of het allemaal wel zo simpel ligt.'

Twee jaar geleden bracht de VRT al eens twaalf wijzen bijeen in een kasteel om het land te splitsen. Toen ging het om een zeer abstracte oefening en was het moeilijk om gesprekspartners te vinden die voor de camera op een splitsing wilden ingaan.

'In twee jaar tijd merken we een enorme verschuiving in de geesten', zegt De Vadder. 'Nu vonden we vlot specialisten vanuit allerlei domeinen die al de pro's en contra's van de verschillende splitsingsscenario's hebben onderzocht.'

De VRT is er als de dood voor dat de uitzending in politieke kringen wordt voorgesteld als 'Bye Bye Belgium'. Die titel refereert aan de beruchte docufictie van de RTBF uit 2006. 'Bye Bye Belgium' wou de Franstalige kijkers doen geloven dat het Vlaams Parlement eenzijdig de onafhankelijkheid had uitgeroepen en dat de revolutie was uitgebroken, met knotsgekke gevolgen als trams die plots stilstonden aan een gewestgrens. Een groot deel van het publiek had eerst niet door dat het om pure fictie ging.

De RTBF kreeg toen een storm van kritiek over zich heen. 'Die uitzending klopte gewoon niet met de realiteit en was misleidend', zegt De Vadder. 'Wij proberen na te gaan hoe een splitsing zich in de realiteit zou voltrekken, tot in de praktische details.'

KU Leuven-econoom Paul De Grauwe verdedigt de uitzending. 'Telkens als ik in het buitenland kom, krijg ik van collega's de vraag of België gaat splitsen. Ook buitenlandse media vragen me dat. Of het nu wenselijk is of niet, het is niet tegen te houden dat journalisten de kosten-batenoefening van een splitsing in kaart brengen.'

Politici zitten niet in de uitzending. Nadien volgt wel een debat met partijkopstukken.

@ de Standaard

PST :  De VRT-verantwoordelijke Kris Hoflack is bekend om zijn voorkeur voor objectieve informatie én duiding. Daarom heeft hij de presentatie toevertrouwd aan de politiek-correcte Open-VLD-er Ivan de Vadder.  Van barones Bea Cantillon is bekend dat zij achter de standpunten staat van "Red België", daar is dus ook geen sprake van vooringenomenheid en Philippe van Parijs is lid van de Pavia-groep, belgicisten die ondermeer pleiten voor één nationale kieskring. Paul De Grauwe zal zijn economische kennis aanwenden om te wijzen op de gevaren die onze welvaart zullen bedreigen bij splitsing omdat o.m. de internationale markten Vlaanderen zullen boycotten. Of iets in die aard.

Opnieuw zal blijken dat Brussel de struikelsteen par excellence is, om de belgische structuren te behouden.  De bedoeling van de uitzending is vooral om de burgers op andere gedachten te brengen en niet langer de oren te laten hangen naar politieke partijen die opkomen voor Vlaamse onafhankelijkheid. Dit geldt zowel voor nep-autonomie à la NVA als zeker voor een ordentelijke opsplitsing à la Vlaams Belang.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelzate protesteert : een commissie en witte ballonnen lossen de problemen op

 

In het Oost-Vlaamse Zelzate hebben donderdagavond zowat 300 mensen betoogd tegen "de bende van de Colruyt". Dat zijn hangjongeren (zeg maar crapuul)  die het in de gemeente erg onveilig maken.

De misnoegde inwoners kwamen hun woede uiten naar aanleiding van de gemeenteraad waar over het probleem werd onderhandeld. Er werd besloten een speciale commissie op te richten. Jazeker, dat helpt altijd : een praatcommissie om de gemoederen te sussen, naast de kwestie te praten en vooral niks te ondernemen. Commissies zijn de oplossingen van de politiek correcten op de lijfelijke aanvallen die onze jeugd ondergaat.

Na afloop werd een oude tank symbolisch gedecoreerd met witte ballonnen en briefjes. Ook daar schieten we lekker mee op : "de hangjongeren" zullen nu heel beschaamd zijn.

Afgelopen zondag viel de bende nog een groep chirojongens aan. Eén iemand werd neergestoken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweedeling Amerikaanse samenleving door Filip de Man

 

De Amerikaanse verkiezingen maken twee zaken duidelijk: Obama is uit de gratie gevallen bij veel kiezers en de etnische tweedeling van de samenleving wordt ook electoraal steeds duidelijker.

De gekleurde medemens in de VS (Hispanics en zwarten) willen in grote meerderheid een sterke, alomtegenwoordige overheid die hen veel sociale steun geeft, meer en meer blanken willen minder Staat en minder belastingen.

Niet voor niets heeft de succesrijke rechtse en blanke beweging de naam ‘Tea Party Movement’ (verwijzend naar de Boston Tea Party van 1773, toen geprotesteerd werd tegen de zware Britse belastingen).
Barack Hussein Obama en zijn linkse Democrats hebben nog èèn hoop: de twaalf miljoen illegale vreemdelingen in de VS gauwgauw papieren geven en hopen dat hun stemmen nog net volstaan voor Obama's herverkiezing eind 2012. 
Binnen tien, hooguit twintig jaar krijgen we in Europa diezelfde ultieme krachtmeting.

Filip de Man



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meise : 1 op 2 leerlingen heeft in Meise een anderstalige ouder

 

Uit een antwoord op een schriftelijke vraag die het Vlaams Belang stelde over het aantal kinderen van anderstalige ouders die in de gemeentelijke basisscholen dit schooljaar (2010 – 2011) werden ingeschreven, blijkt dat bij 49,50 % van de kinderen ingeschreven in de gemeentelijke basisschool van Meise de moeder anderstalig is. Bij 53,50 % is de vader anderstalig. Dit is in vergelijking met twee jaar geleden een enorme stijging (anderstalige moeder 29,14 %, anderstalige vader 33,47%).

In de gemeentelijke basisschool van Wolvertem is dit respectievelijk 39,42 % (anderstalige moeder) en 33,65 % (anderstalige vader). Dat is in vergelijking met twee jaar geleden meer dan een verdubbeling (anderstalige moeder 16,49 %, anderstalige vader 15,46 %)!

Voor de gemeentelijke basisschool in Sint-Brixius-Rode is dit 31,30 % (anderstalige moeder) en 34,55 % (anderstalige vader). Ook dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met 2 schooljaren geleden (respectievelijk 14,77 % en 18,90 %). Ook in de gemeentelijke basisschool van Westrode is er een enorme stijging. 17,46 % van de moeders en 23,30 % van de vaders is anderstalig (twee jaar geleden: 6,72 % anderstalige moeders en 10,07 % anderstalige vaders).

Wij zijn enerzijds wel verheugd dat anderstalige ouders hun kinderen naar een Nederlandse school sturen, maar anderzijds vernemen we dat er bijvoorbeeld op de speelplaats en aan de schoolpoort meer en meer Frans wordt gesproken.

Met deze cijfers wordt overduidelijk aangetoond dat anderstaligen zich in Meise komen vestigen. De verbrusseling, vervreemding en verfransing nemen jaar na jaar met enorme proporties toe. Hopelijk openen deze cijfers de ogen van andere politieke partijen !

Dat deze cijfers ook gevolgen hebben op andere delen in onze samenleving, staat als een paal boven water. Zo werd bijvoorbeeld de fototentoonstelling 'Trouw met jou' afgelast. Oorspronkelijk zou deze tentoonstelling – door de provincie Vlaams-Brabant met € 1.500 gesubsidieerd – in september 2010 in de hal van het administratief centrum doorgaan, maar de datum werd al eerder verschoven naar december 2010. Nu zou de tentoonstelling gewoon worden afgelast. Maanden werk en voorbereiding voor niets.

Een 80-tal gehuwde koppels zouden een trouwfoto uitlenen aan de cultuurdienst en een interview laten afnemen. Deze interviews zouden getoond worden tijdens de expo in de hal van het administratief centrum.

De grootste reden van deze afgelasting is dat mensen van een andere nationaliteit gewoon geen Nederlands spreken en dus niet in aanmerking komen. Hierover zullen we het schepencollege interpelleren tijdens de gemeenteraad van 18 november 2010.

Men doet echter alsof er niets aan de hand is en acht het zelfs niet nodig om de commissie ter vrijwaring en bevordering van het Vlaams karakter van onze gemeente amper 1 keer samen te roepen op een jaar tijd. Onze voorstellen en vragen hieromtrent worden gewoon weggelachen of men vindt het zelfs niet nodig om een antwoord te geven. Arm Meise.

http://jorgennoens.skynetblogs.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haartiesten op zoek naar centjes in Nederland

 

Kunstenaars zijn, sinds de plannen van het kabinet om drastisch te bezuinigen op kunst, wanhopig op zoek naar centen om hun artistieke hobby uit te kunnen voeren. Het Amsterdamse Fonds voor de Kunst (AFK) heeft officieel de website voordekunst.nl geopend, waarop kunstenaars zich kunnen presenteren die op zoek zijn naar financiële steun van particulieren en bedrijven voor hun kunstproject.

De site vertelt onder meer wat het project inhoudt en hoeveel geld er nodig is om het uit te voeren. Ook staat er een teller bij waarop valt af te lezen hoeveel geld er reeds is binnengehaald.

Mensen die een kunstproject willen steunen, kunnen een bedrag doneren met een minimuminleg van 10 euro. Afhankelijk van de bijdrage krijgt de gulle gever bijvoorbeeld een naamsvermelding op de website of de tentoonstelling.

Tot zover deze mededeling van www.geenstijl.com

Dit is de toestand zoals hij zich in Nederland aankondigt in verband met de dringende bezuinigingen.  Alle sectoren moeten inleveren, dus ook de kunsten. Wij zijn beslist geen tegenstanders van cultuur en kunst maar het is onvermijdelijk dat er naar aanleiding van algemene besparingen, schoonschip gemaakt wordt met compleet overbodige subsidies, die ook in Vlaanderen welig tieren als een resultaat van hoofdzakelijk de lokpolitiek van Bert Anciaux. Die man wou van artiesten afgerichte schoothondjes maken.  En vervolgens moesten zij hun kunstjes tonen aan zoveel mogelijk allochtonen, die feestelijk bedankten voor deze vorm van gratis, vaak decadent amusement.  Veel van die projecten lopen nog en worden doodgezwegen omdat hun resultaten deplorabel zijn. Het volstaat echter een project in te dienen met de specifieke vermelding dat het doelpubliek Noord-Afrikaans is, en de subsidie is al voor de helft goedgekeurd.

Overal in Europa wordt er belastinggeld weggegooid aan compleet overbodige en maffe projecten.  Let wel : wie de creativiteit bezit om zijn talent bot te vieren met om het even wat, kan en mag dit altijd. Het gaat niet over een beknotting van artistieke vrijheid, wél over de pretentie om voor een emmer snot waarin een tampon drijft, geld te eisen. En dat betreft alle sectoren in de cultuurbegroting, jeugd- en volwassenenvorming, enz.

Als we kijken naar de toename van het aantal leerlingen in het kunstenonderwijs, kan men niet anders dan dit onverantwoord noemen. Wanneer deze duizenden jongeren op de arbeidsmarkt komen als, ik noem maar wat, regisseurs, cameramensen of fotografen, kostuumontwerpers, musici, enz. dan is het bij voorbaat geweten dat zij geen werk zulen vinden. Dus worden een aantal onder hen opgenomen in een of ander onbenullig of overbodig project, waar subsidies voor gevraagdt worden en waarvan de maatschappelijke of artistieke relevantie nul komma nul is.

En later ?  Werklozensteun en veel verdriet. Hoe lang ?  Omscholing ?  Dit soort toestanden krijg je, als je de jeugd opvoedt met de gedachte dat het leven één pret-economie is en dat het geld van de overheid uit de hemele in de schatkist neerdaalt.

Subsidies voor kunsten zijn een gunst en moeten bij voorkeur toegekend worden aan instellingen die een opdracht vervullen die de gemeenschap ten goede komt. Individuele toelagen moeten uitgesloten zijn, want zij komen bijna uitsluitend vriendjes ten goede. Al de adviescommissies zijn politiek samengesteld en dan weten we hoe de toekenningen verlopen.

Laat Vlaanderen een voorbeeld nemen aan Nederland.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte : keuninklijk Tijdwinner

 

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft de datum voor het afleveren van zijn rapport over de financieringswet om praktische redenen verschoven van vrijdag 12 naar maandag 15 november. 

Omwille van het verlengde weekend rond 11 november, heeft Vande Lanotte beslist de experts van de Nationale Bank en het Planbureau enkele dagen extra te geven. Normaal moesten zij tegen 12 november klaar zijn met het becijferen van de verschillende voorstellen voor een nieuwe financieringswet. Die datum werd nu verschoven naar maandag 15 november, meldt de woordvoerder van de bemiddelaar.

In tussentijd zet Vande Lanotte zijn bemiddelingsopdracht voort. Hij wil deze week opnieuw de zeven partijvoorzitters zien en zal zich in het weekend aan het schrijven zetten.

Maandag moeten de experts van de Nationale Bank een eerste rapport neerleggen, waar elk van de partijexperts dan op mag reageren.

En dan blijven er nog slechts 6 weken tot het einde van EU-voorzitterschap.  Mocht het nodig blijken, kan er wellicht nog een keuninklijke  masturbateur benoemd worden om de laatste zaadjes te storten, zodat Nonkel Kruk op 1 januari 2011 nog premier zal zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ondergang van Willy Kuypers in Herent

 

Op 7 oktober verspreidde VB-Herent volgend persbericht

“Herent wordt onbestuurbaar. Het is algemeen geweten dat het tussen bepaalde schepenen in het Herents college al lang niet meer botert. In de afgelopen dagen hebben we kunnen vernemen dat de onvrede binnen het college uit de hand loopt en de gemeente onbestuurbaar dreigt te worden. Een belangrijk element hierbij is de slechte financiële toestand van de gemeente. Vlaams Belang gemeenteraadslid Maurice Elincx heeft reeds verschillende malen gewezen op de zware financiële engagementen die het college in het verleden heeft aangegaan. Engagementen die steeds zwaarder wegen op de gemeentebegroting en in de komende jaren tot grote tekorten zullen leiden. Schepen van Financiën Luk Draye is van oordeel dat belastingverhogingen de enige uitweg zijn. Dit tot groot ongenoegen van 1ste schepen Jos Bex. Naar verluidt heeft dit geleid tot een fors meningsverschil waarbij de bevoegdheden van schepen Bex mogelijk zijn afgenomen. Ook sommige gemeenteraadsleden van de WIJ-fractie dreigen met ontslag. Deze hele patstelling leidt er toe dat de gemeente Herent onbestuurbaar wordt. Dat is niet datgene waarop de inwoners van Herent zitten te wachten. Of durft het gemeentebestuur beweren dat dit goed bestuur is? ”

Al met al de besluiteloosheid tussen schepenen en interbestuur bleek onoverkomelijk.

Nieuw gemeentehuis.

Reeds eerder bleek, dat het Herentse bestuur financieel ernstig geflaterd had.  Leningen van 30 jaar zijn realiteit om  een nieuw gemeentehuis te bouwen. Vlaams Belang benadrukt dat de  aflossingen van het geleende geld  naar de volgende generatie worden doorgeschoven. Planning van de financieringsovereenkomst van dit project ontbreekt tot op heden. Blijkbaar heeft financieschepen Draye geen enkel zicht over de aangenomen verplichtingen, de aflossing en de omvang van de schulden ... 

Nieuw sportcentrum.

Vlaams Belang informeerde hoe de overeenkomst voor de oprichting van een nieuw sportcentrum en zwembad zou gefinancierd worden. Telkens werd  bij iedere tussenkomst over dit onderwerp door Vlaams Belang,  de vraagstelling zonder meer genegeerd ...  Jo Declercq, Schepen van sport, stelde zelfs niet op de hoogte te zijn van de financiële constructie,  omdat voor deze zaak een extern specialist aangesteld zou zijn, die oordeelde wat Herent moest betalen. Wie is deze specialist, wat zijn zijn bevoegdheden, wie bestuurt finaal onze gemeente ? Externen of de gemeenteraad ?

Rouling.

Nog een probleem. Zo stelde Jo Declercq dat de BTW aanrekening een communautair probleem kon veroorzaken wanneer de verminderde BTW-aanrekening zou bekend raken. Wat is dit voor een fantasie ?  Bestaat er in 2010 openbaarheid van bestuur of gaat het schepencollege te werk als een dief bij nacht ?

Garantie voor de zwemdok.

Voor de bouw van het sportcentrum, incluis een zwemdok, deelde het schepencollege mede dat er een garantie moest voorzien worden. Over de hoogte van het bedrag voor die garantie kon het schepencollege niets zeggen, wel dat er een lening moest voor aangegaan worden. Een lening zonder het bedrag te kennen ?  Geknoei tot en met.  Inmiddels zijn de werken wel aangevangen.


Het huis Ivon

Een van de projecten, het buurthuis, zo stelt men. Een project waar Kuijpers zeer dicht bij betrokken is.  Het ging om € 25000, twee jaare geleden. Niemand van de huidige coalitie ziet er wat in om deze miskleun verder te zetten. Gevolg, we maken er een "noodwoning" van.  Voor wie ? Waarom ?

Uitverkoop  patrimonium.

Hoe zit het  nu met ons patrimonium dat  niet meer voldoet ? Geachte lezer, de oppositie heeft volgens schepen Draye hier geen zaken mee. Hier heerst maximale onduidelijkheid en er wordt gelogen door de verantwoordelijken tegen de sterren op. Werden er zaken van het gemeentelijk patrimonium verkocht of niet ? Zo ja, tegen welke prijs en via welke beslissing van de gemeenteraad ? Willy Kuypers, noch iemand van de meerderheid kan of wil een antwoord geven op deze vragen door Vlaams Belang.

De ondergang van Willy

Nu Bex vertrekt en enkelen van zijn gevolg, wordt het sommigen warm onder de voeten. We zijn zeer benieuwd om te weten wat Godvader Willy uitgstoken heeft met ons belastinggeld. Bex zal dit wel weten, of hij ook de politieke moed zal hebben, zijn boekje te openen, valkt af te wachten.

Nu al het geklungel stilaan openbaar wordt, trekt Kuijpers zijn staart in en stapt hij op. De  extreem groene schepen van financiën Draye, zou de opvolger zijn. Eén van de grootste knoeiers aller tijden, die door zijn onkundig optreden in het verleden mede verantwoordelijk is voor de desastreuze financiële toestand van onze gemeente ...

(medegedeeld door Vlaams Belang raadslid Maurice Elincx)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen schattekes,

Nu het weer kouder wordt heb ik een liedje gekozen waarvan jullie het gegarandeerd warmer gaan krijgen… vooral als jullie op deze melodie gaan dansen.  Het nummer is een “valse trage” – menigeen nodigde een schoon mokke uit voor een dansje op-één-steen met de bedoeling een beetje onopvallend aanhalig te kunnen zijn en moest met rode kaken vaststellen dat er na “Bo badam vodam vodan bum boba alma e dom boma doma eh eh” ineens overgeschakeld werd naar een jive.  De enigste hoop was dan dat het donker genoeg was om niet te klungelig op te vallen op de dansvloer.  Wie dit meegemaakt heeft, kent nu al het keuzenummer:

Buona Sera, Signorina van Louis Prima.

 Louis Prima werd geboren op 7 december 1910 in Siciliaans muzikaal gezin.  Zij emigreerden, via een tussenstop in Argentinië, naar New Orleans.  Hij volgde vioollessen, speelde trompet en liet zich inspireren door Louis “Satchmo” Armstrong.  Hij speelde in verschillende “bands”, maakte deel uit van een jazzgroep, bouwde een filmcarrière op, woonde in verschillende grote steden over heel de Verenigde Staten en had een eerder druk liefdesleven.  Hij trouwde vijf keer wat zijn bankrekening geen goed deed.  Nadat de populariteit van de big bands achteruit boerde, deed hij beroep op zijn vriend Bill Miller van het Sahara hotel en casino in Las Vegas.  Het mini-optreden in diens night-club was de start van een nieuwe fase in zijn carrière: samen met echtgenote nummer vier, Keely Smith, was hij jarenlang hét succesnummer in Vegas.  Hij nam plaatjes op, trad op in televisieshows, nam musical-films op, had een renpaardenstal en opende zelfs een eigen golfterrein.

Louis Prima was trots op zijn Siciliaanse afkomst en benadrukte dit in zijn liedjes.  

In 1973 kreeg hij een lichte hartaanval, gevolgd door een hersenstamtumor in 1975.  Na een hersenbloeding en een mislukte operatie kwijnde hij weg.  Louis Prima overleed in 1978.  Op zijn marmeren graf staat het beeld van de engel-met-de-trompet, Gabriël.  Op de deur van de crypte staat en inscriptie “When the end comes, I know, they'll all say 'just a gigolo' as life goes on without me” uit één van zijn grootste hits. 

Kusje van Lolita 

 


04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octaaf Meyntjens is heengegaan (20 april 1923 - 30 oktober 2010)

 

Het is pas deze namiddag dat we vernomen hebben dat Octave Meyntjens op 30 oktober is heengegaan op 87 jarige leeftijd.

Ik heb Octave leren kennen in het begin van de jaren '60 met de toen nog jonge Volksunie. Hij heeft de typische carrière doorgemaakt van een ijverig militant met politiek talent bij de succesrijke partij die de VU geweest is : gemeenteraadslid te Burcht, provincieraadslid voor het kanton Antwerpen, gewiekst arrondissementeel voorzitter met al die Antwerpse wringers en betweters,  later populair burgemeester van zijn gemeente, volksvertegenwoordiger en senator.

Octave bezat de typisch Wase jovialiteit, hij was een middenstander en zeer sociaal in de weer voor de kleine man en vrouw.  Hij was trots op zijn Scheldegemeente en hij zag het burgemeesterschap als de ultieme bekroning van zijn politieke carrière. "Een Vlaams-nationalist die na de oorlog in de problemen was gekomen en die toch de eerste burger wordt ..." dat was zijn trots.

Onze oprechte deelneming aan de familie.  Octave is een man om niet te vergeten.

Redactie Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waar is de tijd dat, jaren terug, het Vlaams Blok vragende partij was om een avondklok in te voeren in bepaalde probleemwijken of buurten? Heel politek-correct Vlaanderen schreeuwde moord en brand omdat het Vlaams Blok met dat doeltreffend voorstel afkwam. Het Blok werd daarom aanzien als de partij "die tegen het uitgangsleven van de jeugd" was...Nu jaren later, gaan de politiek correcten klakkeloos het voorstel van het Blok overnemen. Blijkbaar moet het Blok-voorstel van weleer niet zo slecht geweest zijn hé...Zeg nu nog eens dat het Vlaams Blok/Belang geen rol te vervullen heeft!

Nancy Six


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelzate en HLN

 

Onze vriend Tony deelt mede :

In de Oost-Vlaamse gemeente Zelzate zijn ze van plan om een avondklok in te voeren en een samenscholingsverbod na 10 uur 's avonds. Op die manier hopen ze de jongerenbende die al een tijdje voor overlast zorgt, aan te pakken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw geluid : separatisme is niet vies

.

Los van alle partijpolitieke overwegingen, loont het de moeite kennis te nemen van een aantal verschuivingen die zich voordoen in het maatschappelijk denken en die tot voor enkele jaren niet aan de oppervlakte kwamen. Er is lang nog geen sprake van een dedouanering van de positie van Vlaams Belang (dat blijft voorlopig de extreem rechtse weerwolf) maar een aantal ideeën die voorheen onbespreekbaar waren, doen beschroomd hun intrede in het openbare debat.  Politiek zal pas terug aan geloofwaardigheid winnen, als het verdoemde cordon sanitaire opgeheven is.  Dan kan vastgesteld worden, dat Vlaams Belang een fatsoenlijke rechtse partij is die beantwoordt aan de behoeftes van een segment binnen de Vlaamse Gemeenschap : de onwankelbare separatisten. Het is in dit licht dat wij het stuk van Marc Reynebeau met dank overnemen en zonder het als evangelie te beschouwen.

'Wat is er vies aan separatisme?'  MARC REYNEBEAU

KUNSTENAAR ZIJN EN RADICAAL VLAAMS : JA, HET KAN

Wie linkse ideeën koestert, of kunstenaar, intellectueel of vakbondsman is, hoeft daarom geen tegenstander van het Vlaamse radicalisme te zijn. Integendeel, in dat milieu is een neonationalisme ontstaan. Het is ontgoocheld in de linkse politiek en ergert zich aan het 'belgicisme'. 'Artiesten die zo pro-België zijn, moeten hun subsidies maar in Brussel enWallonië halen'

Daar waren de usual suspects weer. Eerst was er 'Solidariteit maakt eencultuur groot', een petitie van een resem vooraanstaande kunstenaars engeleerden. Daarna pakte de socialistische vakbond ABVV uit met oproep totprogressieve frontvorming tegen een asociale staatshervorming. Het werkte;de N-VA werd er wat zenuwachtig van. Hoewel, de eersten zullen welvolksvreemde intellectuelen zijn, terwijl van de rode vakbond toch nietsanders te verwachten valt. Ook regisseur Alain Platel van Les Ballets C de la B ondertekende dekunstenaarspetitie. Donderdag schreef hij daarover vanuit Toronto, waar hijop tournee is, aan kersvers N-VA-kamerlid Siegfried Bracke waarom hij datdeed. 'Het valt mij zwaar', aldus Platel, 'om onderweg telkens opnieuw te moeten uitleggen dat Vlaanderen niet enkel bestaat uit extreemrechtse nationalisten. Ik vind het mijn plicht u en uw partij te melden dat dit in het buitenland langzaam de perceptie wordt van uw partij en de Vlamingen die deze partij steunen. Nog moedelozer word ik van het bericht dat zelfs méér en méér Vlamingen bereid zijn om jullie ideologie en werkwijze bij tetreden.'

Platel pikte er vast niet toevallig zijn stadsgenoot Bracke uit, de VRT-journalist die in april onverwacht van de omroep naar de N-VA overstapte. Daarmee maakte hij ophef, want het profiel van Bracke, als vermeende rode logebroeder, viel moeilijk te rijmen met dat van de Vlaams-nationalist die hij beweerde altijd te zijn geweest. Maar hij is langniet de enige die ogenschijnlijk een politieke oversteek maakte. Zo haalde de N-VA Guy Clémer binnen als directeur van haar studiedienst.Tevoren was hij nog aan de slag bij de liberale ministers Guy Verhofstadt en Karel De Gucht, maar ook bij het Vlaams Economisch Verbond, de voorloper vande werkgeversorganisatie Voka, die nauw met de N-VA is gelieerd. En hij had een verleden in wijlen de Volksunie, net als Annemie Nijs,ex-televisiejournaliste, die medewerkster werd van de liberale politici Fientje Moerman en Marleen Vanderpoorten en sinds kort woordvoerster is vande N-VA-Kamerfractie.

De voorbij jaren lieten wel meer kunstenaars, journalisten of opiniemakers die voor progressief doorgingen zich opmerken door radicale communautairestandpunten. In het hedendaagse Vlaanderen laten linkse overtuigingen zich nochtans maar zelden rijmen met het nationalisme. De linkse vleugel in de Vlaamse beweging - vandaag rond bijvoorbeeld het tijdschrift Meervoud - leidde meestal een bestaan in de marge.

Zowel sociaal-economisch als ethisch koos de dominante stroming in het flamingantisme doorgaans voor een rechtse en conservatieve kleur. Dat is niet anders bij de N-VA en al zeker niet bij Vlaams Belang.

Toch steekt nu een nieuw, veelal republikeins en soms zelfs ronduit separatistisch neonationalisme de kop op. Die neonationalisten komen niet voort uit de klassieke milieus waaruit het Vlaams-nationalisme tot nu toe zijn militanten, woordvoerders en mandatarissen rekruteerde. Ze vonden onder meer een forum in de begin 2008 gestichte Gravensteengroep,wier manifesten werden geschreven en ondertekend door klassieke radicaalflamingantische figuren, maar ook door filosoof Etienne Vermeersch, filmmaker Jan Verheyen (een zelfverklaard N-VA-kiezer), de socialistische advocaat Piet Van Eeckhaut, schrijfster Brigitte Raskin, Shakespeare-vertaler en oud-Humo-journalist Willy Courteaux, gewezen SP.A-politicus Jan Van Duppen, ABVV-secretaris Karel Gacoms en de inmiddels overleden oud-VRT-journalist en SP.A-mandataris Tuur Van Wallendael.

Ook Jean-Pierre Rondas hoorde erbij. Deze producer bij Klara vindt ronduit dat politiek Vlaanderen niet langer moet kiezen voor het compromis en de dialoog met de Franstaligen, maar kortweg zijn politieke meerderheid moet gebruiken om zijn wil op te leggen. Hij zet zijn interviewprogramma op zondagmiddag welbewust in als een forum voor voorstanders van 'een staatshervorming in Vlaamse, dat wil zeggen, zeker niet in herfederaliserende zin'. Zo wil hij compenseren wat in de andere, 'negationistische' media (niet)gebeurt. Die leunen volgens hem 'zwaar aan bij de Belgisch-unionistische optie'. Daarom, zo verklaarde hij in een opgemerkte 11-julitoespraak eerder dit jaar in de Brusselse club De Warande, kiest hij het liefst gesprekspartners als de politicoloog Bart Maddens, de jurist Matthias Storme, de publicist Mark Grammens en de ex-bankier Remi Vermeiren.

Om de discussie over de financieringswet te beslechten, haalde Rondas ervorige zondag VUB-hoogleraar Herman Matthijs bij, die graag bevestigde dat bijzondere wetten de Vlaamse macht 'vergrendelen'. Rondas engageert zich bovendien actief in het milieu dat hij een stem geeft in zijn uitzendingen. Hij werkt mee aan het tijdschrift Doorbraak van de Vlaamse Volksbeweging (die ook zijn toespraak in een brochure uitgaf) en richtte mee, het diep in het radicale Vlaams-nationalisme gewortelde Pro Vives op, de organisatie die de economische denktank Vives financiert.

De redelijkheid die N-VA-voorzitter Bart De Wever uitstraalt, verklaart deels de nieuwe radicaal-Vlaamse aanhang. Maar het electorale succes van de N-VA speelt natuurlijk ook een rol. Anderen willen dan weer voorkomen dat extreemrechts het monopolie krijgt op het nationalisme en de Vlaamse symbolen.

Maar bij velen speelt vooral ergernis een rol. Ze kunnen het politieke immobilisme niet langer aanzien, ze zijn de associatie van Vlaams-radicalisme met extreemrechts beu, ze zijn ontgoocheld door de zwakheid van de politieke linkerzijde of ze hebben een hekel aan 'politiek correcte' initiatieven als Belgavox of 'Red de solidariteit', een handtekeningenactie die in syndicale en artistieke kringen ontstond tijdens de politieke crisis van 2007.

Die ergernis deelt ook Lukas De Vos, VRT-radiojournalist en film- en literatuurkenner: 'De moedwil om alles terug te voeren tot een onbestaandargument - het doorknippen van de solidariteit - ondermijnt elkegeloofwaardigheid.' Dat schreef De Vos, die ook geregeld publiceert in Meervoud, voor een 'sociaal-flamingantische landdag' in 2007 over 'Het belgicisme in de Vlaamse culturele sector. Portret van een zonderlinge culturele elite die de politieke emancipatie van haar volk verwerpt.' 'Wat is er trouwens vies aan het woord separatisme?' vroeg De Vos zich nogaf.

Positiever is Dirk Van Bastelaere, een van de belangrijkste hedendaagse Vlaamse dichters. Via zijn werk bij SD Worx, dat diensten in personeelsbeleid verleent, ziet hij elke dag de statistieken passeren die de verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië aantonen. De onwil van minister van Arbeid en CDH-voorzitster Joëlle Milquet om daarmee rekening te houden, maakte hem tot Vlaams-nationalist en separatist.

Dat vindt hij niet strijdig met het postmodernisme in zijn poëzie, een stroming die net de diversiteit en de heterogeniteit benadrukt. 'Een onafhankelijk Vlaanderen zal allerminst homogeen zijn', zegt hij. 'In mijnstraat - en ik woon niet in Antwerpen - is de helft van de mensen vanbuitenlandse afkomst.'

Maar ergernis is er ook bij hem. Naar aanleiding van de actie 'Solidariteit maakt een cultuur groot' suggereerde Van Bastelaere op Facebook dat 'de gesubsidieerde "artiesten" die zo pro-België zijn hun subsidies dan ook maarbij de Brusselse en de Waalse overheid halen. Don't shit where you eat.' In 'de zonderlinge culturele elite' zijn ze dus niet alleen onderling verdeeld, mals voor dissidenten zijn ze al evenmin.

© 2010 CorelioPublicatie: De Standaard /Publicatiedatum: zaterdag 30 oktober 2010

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!