Angeltjes
11-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chronologisch overzicht van het begin van de oorlog

 

1 miljoen burgers sloegen op de vlucht voor het Duitse geweld

Wapenstilstand op 11 november is de jaarlijkse herdenking van de Grote Oorlog of de Eerste Wereldoorlog die aanving op 28 juli 1914 en een einde nam op 11 november 1918. Wij hebben bij Wikipedia een aantal chronologische gegevens verzameld over het begin van de oorlog  in onze contreien.

 

- 1 augustus 1914 - Duitse troepen vallen het neutrale Luxemburg binnen.

- 3 augustus 1914 - Duitsland verklaart de oorlog aan Frankrijk en vraagt dezelfde dag aan België, om langs daar te mogen passeren om Frankrijk binnen te vallen. Het neutrale België houdt zich aan zijn belofte en biedt de Duitsers geen doorgang.

- 4 augustus 1914 - Duitse legereenheden overschrijden de Belgische grens. Frankrijk en Groot-Brittannië schieten België ter hulp.
6 augustus - Het Duitse leger stuit op de forten rond Luik.

- 12 augustus - Slag der Zilveren Helmen, in Halen. Voor de laatste keer in Europa vindt een cavaleriecharge plaats. Er vallen 140 Belgische en 160 Duitse soldaten. De Belgen winnen en verschansen zich te Diest.

- 15 augustus - Slag te Dinant. De Koning en Koningin en de regering vestigen zich te Antwerpen. De Koning voert het bevel over het leger.

- 16 augustus - Het laatste fort rond Luik geeft zich over aan de Duitsers.

- 18 augustus - Slag op de Zeven Zillen, in de omgeving van Tienen, op het grondgebied van de huidige deelgemeenten St.-Margriete-Houtem, Grimde en Oplinter. Ongeveer 2.400 Belgische soldaten stonden tegenover een legermacht van ca. 80.000 Duitsers. De helft van de Belgen verloor het leven of raakte gewond. Het Belgisch Leger trok zich terug.

- 18 augustus - Koning Albert I beveelt het Belgische leger zich, na een massale Duitse aanval ten noorden van de Maas, terug te trekken in Antwerpen.

- 19 augustus - Duitse represailles in Aarschot.

- 20 augustus - De Duitsers trekken Brussel binnen. Er volgen later zware gevechten te Aalst, Mechelen, Dendermonde en Charleroi. In Antwerpen wordt dag en nacht gewerkt met vele vrijwilligers: bomen worden gekapt, villa’s afgebroken, kortom: alles wat het zicht kan hinderen. Schuilplaatsen worden opgetrokken op verschillende plaatsen, overstromingen vlakbij de forten van Kapellen tot Kontich worden uitgevoerd. In de stad wapperen de Belgische, Franse en Engelse vlaggen. Tussen 21 en 24 augustus vallen de Naamse forten.

- 22 augustus - Slag bij Charleroi waar ook de Fransen aan deelnemen. Over het hele land worden kasseiwegen uitgebroken om de Duitse bewegingen te bemoeilijken.

- Op 25 augustus hebben Duitse troepen, tijdens een strafexpeditie tegen de stad Leuven 218 burgers vermoord en de stad platgebrand. Ook de universiteitsbibliotheek is in vlammen opgegaan. Deze onorthodoxe daden zullen zorgen voor een massale rekrutering op vrijwillige basis in gans het Britse Rijk.

- 27 augustus - Er ontschepen Britse marinesoldaten in Oostende om in Antwerpen het Belgische leger te versterken. Het neutrale Nederland heeft geweigerd ze binnen te laten via de Schelde om zo in Antwerpen zelf te ontschepen. Nieuw Duits offensief tegen Mechelen met 20.000 soldaten. Later zal dit aantal verdubbeld worden. Mechelen wordt voor het eerst gebombardeerd.

- 30 augustus - Na drie dagen van bombardementen zijn de forten van Walem, Sint Katelijne Waver en Koningshooikt ten dode opgeschreven. Ze kunnen hun rol van fort om de vijand tegen te houden niet meer spelen, maar worden nu steunpunten.

- 2 september - ’s Morgens wordt Antwerpen overvlogen door een zeppelin die zeven bommen laat vallen op huizen die als hospitaal waren ingericht, 12 mensen raken gewond en er is zware schade.

- 5 september - Majoor Von Sommerfeld beveelt de stad Dendermonde plat te branden. Ook het burgerlijk ziekenhuis en de Begijnhofkerk uit de 16e eeuw. Huizen worden geplunderd en inwoners naar Duitsland gedeporteerd. In Sint-Gillis en Lebbeke worden 25 inwoners vermoord door het voorbijtrekkende Duitse leger.

- 29 september - Lier wordt gebombardeerd, net als Duffel, Tisselt, Londerzeel en Heist-op-den-Berg. Nieuwe gevechten om Mechelen, door de grote overmacht moeten de Belgen Mechelen opgeven en zich terugtrekken naar Antwerpen. Op hun terugtocht vernietigen de verdedigers de forten van Walem en Breendonk. Dit om te verhinderen dat de Duitsers ze tegen de Belgen zouden gebruiken.

- 2 oktober - De Duitsers proberen door te breken. Vanaf het balkon op het Paleis op de Meir te Antwerpen stelt Koning Albert I de bevolking gerust terwijl het geschut te horen is.

- 3 oktober - Walem, Sint-Katelijne-Waver en Koningshooikt worden beschoten door 28 cm-kanonnen die te Elewijt en Hofstade staan opgesteld. Een vliegtuig strooit briefjes boven Antwerpen uit, waarin de bevolking wordt opgeroepen zich over te geven. De bevolking lacht hierom, terwijl het Duitse vliegtuig wordt beschoten. Verdere gevechten te Lier. Herentals wordt het slachtoffer van Duitse terreur. Kempische dorpen worden in brand gestoken.

- 4 oktober - Het front beweegt niet. De Belgen zijn verplicht zich te verschansen achter de Rupel en de Nete. Bruggen worden opgeblazen. Zware gevechten te Duffel.

- 6 oktober - Britse marine-infanteriebrigades en het Belgische leger hebben met succes de Nete verdedigd. Op 6 oktober ’s morgens moeten ze zich echter terugtrekken op de binnenste fortenlijn. Het gevolg is dat de Duitsers hun kanonnen binnen schietbereik van de stad kunnen plaatsen. Meer dan 4000 obussen en 140 zeppelinbommen vallen op Antwerpen. Generaal de Guise laat aan de bevolking weten dat wie dat wil mag vertrekken. Er begint een exodus langs de Schelde. Meer dan 1 miljoen Belgen vluchten naar het noordelijk gelegen neutrale Nederland. De vluchtelingen worden er goed onthaald. Anderen trekken via de kuststreek naar Frankrijk of proberen via Oostende, Groot-Brittannië te bereiken.

- 8 oktober - Om de totale vernietiging van de stad te voorkomen beslissen de Belgische en Engelse autoriteiten gezamenlijk om de stad te evacueren. Gedurende de nacht van de 8ste oktober verlaten de Koning en de Koningin Antwerpen.

- 9 oktober - De enorme voorraden worden ofwel weggehaald ofwel vernietigd. De forten van Schoten, Brasschaat, Merksem, Kapellen en Lillo worden opgeblazen. Onder dekking van de nacht wordt de laatste Belgische divisie uit Antwerpen teruggetrokken. Zo’n 33.000 Belgische soldaten die niet meer konden ontsnappen trokken naar Nederland en werden daar geïnterneerd.

- 10 oktober - De Belgen en Britten, die Antwerpen nu verlaten hebben, brengen de Duitsers een zware slag toe, terwijl deze laatsten probeerden de Schelde over te steken. Duitse eenheden rukken op naar Gent. In het noorden dringen de Belgen de Duitsers terug tot Lokeren. Vlakbij Gent, te Melle kunnen de Belgen de vijand terugslaan en een Duitse artilleriebatterij veroveren. De terugtocht van het Belgisch leger verloopt zonder grote problemen. Alle pantsertreinen en zware kanonnen worden gered.

- 13 oktober - Britse divisies komen aan te Ieper. Het Duitse leger rukt verder op over heel Oost-Vlaanderen.

-14 oktober - De Duitsers bezetten Gent na de stad te hebben gebombardeerd. De Belgische terugtocht gaat verder richting Westhoek en stelt zich op achter de IJzer.

-15 oktober - De Duitsers trekken verder op over West-Vlaanderen en bezetten Brugge.

-16 oktober - Het Duitse leger bereikt Damme, Zeebrugge, Knokke en Oostende. Het Duitse 4de leger stelt zich op aan de kust tot aan de weg Ieper-Menen. Vanaf de weg Menen-Ieper vormt het Duitse 6de leger de bezettingsmacht. Door de onderwaterzetting van het gebied aan de IJzer loopt het front vast in Vlaanderen en nadien in Frankrijk. Dan begint de vier jaar durende loopgravenoorlog, vanaf de Belgische duinen in Nieuwpoort en De Panne tot aan de Frans-Zwitserse grens bij Belfort.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benjamin Britten : War Requiem - Requiem aeternam

 

 
Het War Requiem, opus 66, van Benjamin Britten is een niet-kerkelijk requiem, geschreven voor sopraan, tenor en bariton solisten, koor, jongenskoor, orgel, orkest en een kamerorkest. Het wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende klassieke werken van de twintigste eeuw. Deze opname dateert uit 1993 en wordt gedirigeerd door Rostropovitch in de Royal Albert Hall te Londen.

Het War Requiem is geschreven ter gelegenheid van de inwijding van de nieuwe kathedraal van Coventry op 30 mei 1962. De oorspronkelijke veertiende-eeuwse kathedraal was volledig verwoest door bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Britten koos voor een traditionele Latijnse dodenmis die door het koor en sopraansolist wordt vertolkt. Af en toe doven de liturgische klanken uit, en verplaatst de aandacht zich naar een kamerorkest met twee mannelijke solisten. Zij verbeelden negen oorlogsgedichten van Wilfred Owen, een militair die in november 1918 sneuvelde in de loopgraven van Frankrijk, een week voor de wapenstilstand. Af en toe komt het jongenskoor er tussendoor. Alhoewel de drie groepen in het begin elkaar afwisselen, lijken ze gedurende het stuk steeds sterker met elkaar verweven te zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bondgenootschappen steunen mekaar militair : het begint

 

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe het begon : de moord op Franz-Ferdinand

 

 

Een goed poging, om in het Nederlands en aan hand van kaarten, de ingewikkelde Europese geschedenis van in de jaren 1800 tot 1914 uiteen te zetten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waanzin van de oorlog

 

 

.


10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Pat Condell, Angeltjes en de meesten van ons

 

Wat Pat Condell op zeven en een halve minuut samenperst is de grootste gemene deler van wat uit heel Europa en het nog vrije deel van het Westen opwelt als finale analyse over wat aan wandaden ongestraft op kosten en ten nadele van de vrije burgers bedrieglijk en met voorbedachtheid wordt gepleegd door een bende onverantwoordelijken.

Het is ook de grootste gemene deler van wat de hoofdredacteur van deze en vele ander weblogs alsook elk Vlaams angeltje die ieder voor zich op zijn of haar individuele manier reageert, al jaren vertolkt: het misprijzen voor de tirannie en de afkeuring van de misbruiken der machthebbers die weigeren rekening en verantwoording af te leggen over hun wanbestuur.

Niet omdat we er voor betaald worden, niet omdat wij er beter van worden, niet omdat we er eerste van de klas mee kunnen worden of zelfs niet eens omdat we er ons beter zouden door voelen. Nee dit standpunt delen we onder elkaar uit vrije wil, als product en resultaat van onze eigen vaststellingen, nadat we de toegevoegde laster uit de als berichtgeving vermomde propagandistische leugens weg gefilterd hebben.

Die filter is absoluut noodzakelijk omdat de informatie die ons overspoelt slechts voorgekauwde duiding is die ons dagdagelijks door de strot geduwd werd door een legertje laffe journalisten die ons betitelen als ranzig, racist, fascist, zwart vies en vuil omdat we ons verzetten tegen hun langzame laffe sluipmoord met giftige leugens in opdracht van een bende valsemunters die tegelijk kampioenen zijn in één enkele discipline. Hun echte slogan, mochten ze ooit gezamenlijk op één enkele verkiezingslijst komen te staan zou namelijk ongetwijfeld “Eigen zakken eerst.” zijn. En daar wordt heus geen broodzak of boodschappentasje mee bedoeld.

Zij waren en zijn zo bezig met zichzelf en hun zielig gegraai dat ze niet eens in de gaten hebben dat onstuitbaar als een tsunami de gerechtigheid van een rechtvaardige volkswoede op hen afkomt.

Ze denken dat door de politie en de rechters te misbruiken, ze de golf wel zullen kunnen bedwingen. Breedsprakig reciteren zij dan ook steeds opnieuw hun intellectuele linkse of rechtse keutels met een arrogantie en verwaandheid die dermate provocerend is dat elk woord dat over hun valse lippen komt de komende en onvermijdbare tsunami nog doet toenemen in hoogte en lengte.

Want als er één ding zeker is loontje komt om zijn boontje.

Pogingen om onschuldigen laten veroordelen omdat ze weigeren te buigen voor een fantasme van een bende zielige bureaucraten, of omdat de vrije burgers weigeren om geknield op een een matje de god van een valse woestijn-profeet te vereren is de beste garantie om de veroorzaakte tsunami de valsemunters en apparatsjiks genadeloos weg te laten maaien.

Vanaf de wraking van de corrupte Amsterdamse rechters is het wegmaaien van hun opdrachtgevers een onontkoombaar toekomstig feit geworden. De structurele geweldpleging aan dewelke zij zich waagden is van een dergelijke grofheid dat verzachtende omstandigheden, net zoals inzake oorlogsmisdaden, nooit in aanmerking kunnen genomen worden. Zij weten dat, en als valse katten in het nauw maken ze rare sprongen. Tevergeefs zo zal ongetwijfeld blijken. Zij speelden met het lot van de beschaving, met het lot van de mensheid.

Hiervoor bestaat geen excuus

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een boodschap van hoop door Pat Condell die wij 100% onderschrijven

 

 

Wat goed, op de vooravond van Wapenstilstand en de herdenking van de afschuwelijke Grote Oorlog, deze booschap van hoop door Pat Condell te mogen beluisteren.  Wij met zijn allen, die van op de eerste rijen de neergang van onze Westerse beschaving dagelijks meemaken, hebben vaak nood aan een tekst of enkele woorden om niet té veel ontmoedigd te worden en onze strijd verder te zetten.

De bekendmaking deze week in Vlaanderen van de Ronde Tafelwaanzin, is bij velen een stap te ver geweest. De verontwaardiging,  woede en ook verslagenheid was zeer groot.  Daarom komt de speech van de wijze en onversaagde Pat Condell net op tijd. 

Hij heeft het over het slecht geënsceneerde proces tegen Wilders dat zo abominabel gevoerd werd, dat het moest stilgelegd worden. En nu is in Oostenrijk een gelijkaardig proces in de maak tegen een lerares die de islam-waanzin poogt te ontmaskeren. Haar staan drie jaar cel te wachten. Oostenrijk, waar het verboden was te gaan skiën omdat een rechtse partij mede aan het bewind deelnam. De politieke partijen in Europa gedragen zich zoals de heersers in de Sovjet-Unie dat deden.

 Overal in Europa zinkt het multiculturalisme in het moeras, de enigen die zich verzetten en weigeren de waarheid in te zien, zijn de linksen.  Net zoals in de USSR de partijgenoten weigerden de mslukking van het communisme te erkennen, willen de Europese linksen de mislkukking van hun islam-import toegeven. Pat Condell komt op voor het nadrukkelijke recht de islam te beschouwen als een achterlijke religie die misdaden begaat tegen de mensheid en daar voor veroordeeld moet worden.  Wat dat betreft staan wij volledig achter deze visie en eisen wij het recht op deze mening te verkondigen en te verspreiden, via ons enthousiast publiek maken van ondermeer deze video en onze niet aflatende kritieken via deze blog op de achterlijke religie die de wereldheerschappij nastreeft.

Deze video van Pat Condell zou moeten opgestuurd worden naar de dwaze antropologe, barones Marie-Claire Foblets  en haar linxe troep, incluis de CD&V-vedette Rik Torfs.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama is blij terug thuis te zijn in Indonesië

 

 De lichaamstaal van de Amerikaanse president is het bekijken waard, evenals zijn mimiek die zijn zelfvoldaanheid niet kan vermommen.  Deze man is een volleerd acteur.  Hij is blij thuis te komen in Indonesië, zegt hij. Ik denk dat veel Amerikanen ook blij zouden zijn, mocht hij voorgoed thuis blijven. Een Indonesische oud-minister heeft de First Lady een hand gegeven en dat heeft een rel veroorzaakt in het door Hoessein Obama zo geprezen moderne en tolerante moslimland ... Ach, ach, wat zijn wij toch gezegend met slappe tisten die het Westen uitverkopen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aanslag op christenen in Bagdad : opnieuw iets om te verzwijgen

 

Bij aanslagen op woningen in Bagdad waar christenen wonen, zijn woensdagmorgen ruim 5 doden en 26 gewonden gevallen en werden verschillende huizen vernietigd. Dit heeft een zegsman van het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt. De aanslagen waren in verscheidene wijken van de stad.

Moslims die zich tot het netwerk al-Qaeda rekenen, hebben 3 november gedreigd aanvallen op de christelijke minderheid in het land te verhevigen. Eind oktober eindigde een gijzeling van christenen in een kerk in de Iraakse hoofdstad in een bloedbad toen veiligheidstroepen de kerk bestormden. Er vielen 58 doden en 60 gewonden. Pas nog werden brandbommen gegooid naar huizen van christenen in de wijk Mansur in westelijk Bagdad, maar daarbij vielen helaas geen gewonden. Dus daar moeten we ons niet druk over maken. Iedereen beleeft al eens een mislukking.

Er wonen naar schatting nog een half miljoen christenen in Irak, van wie 150.000 in Bagdad. In West-Europa moeten de domme en schuldige Europeanen zich aanpassen aan de middeleeuwse minderheden, in de Prachtlanden geldt die regel niet : christelijke minderheden aldaar moeten uitgeroeid worden. Eerlijk is eerlijk.

Zo gezegd, zo gedaan.  Tot volgende sessie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Vlaamse politici
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 
Ik heb er geen goede hoop op. Dit land is niet enkel  financieel naar de haaien maar ook moreel.
Na een tijdje heb ik het gevoel alleen even mijn schouders te hebben opgehaald toen die prietpraat werd voorgesteld over de intercriminele dialoog.
Want vandaag ben ik geschokt dat ik nog geen enkele Nederlandstalige belgicistische politieker hier heb horen tegen protesteren.

Alleen onze Vlaamse politici.

VB is de enige partij die nog voor waarden en normen opkomt én voor het Vlaamse Volk.

Duplo Duplex
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman van Rompuy waarschuwt !

 

 Herman van Rompuy is bang ! En wij kunnen de blange blanke man begrijpen. Hij waarschuwt voor groeiend nationalisme, populisme en anti-democratische krachten die opstaan in de Europese Unie. Al wie niet akkoord gaat met de opvattingen van de rode, blauwe en gele zakkenvullers is een anti-democraat : dat liedje kennen we.

Als wij niet braaf in het gelid meelopen met de troepen van Herman  dan komt er oorlog, spreekt de bange blanke die vreest voor zijn mooie maandinkomen van 25000 euri. 

 Jarenlang verschansen de Europese leiders zich in hun ivoren torens, grendelen zij zich af van de werkende en betalende Europese burgers en organiseren zij met de karwats onze levens met hun vaak onrealistische bepalingen. Intussen laten deze wereldvreemde dictators die aan niemand verantwoording verschuldigd zijn,  Europa overstromen met miljoenen tafelschuimers, avonturiers, onderontwikkelden en middeleeuwers en als onze landen en steden kreunen onder de overlast,  komt de kersverse Europese Profiteur Numero Uno dreigen met oorlog !  Je zou zo'n kerel voor het Internationaal Tribunaalvan den Haag moeten slepen.  Als je niet beter wist, want daar zit het ook propvol met gelijkaardige types, die hun rijke bestaan danken aan de dictatuur die zichzelf onderhoudt. 

Wij zijn ontzettend opgetogen, dat Van Rompuy bang is ! 

http://euobserver.com/9/31240/?rk=1

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll: wat vindt u van tatoeages ?

 

Wat vindt u van tatoeages ?

Eindstand

Sierlijk, mooi, ik zie het graag  4 % (7)
Ik vind het afgrijselijk, onbeschaafd en ongepast  54 % (99)
Ik heb zelf een of meerdere tatoeages  8 % (14)
Ieder doet wat hij/zij wil  34 % (62)

Totaal aantal stemmen: 182

 

Mijnheer legt zich neer bij het Angeltjes' oordeel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : export van het land B
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie ,

Onze dagelijkse "surprise" aangeboden door het land B aan zijn uitstervende autochtone bevolking is er weer eentje om U tegen te zeggen. Geen regularisties en masse, geen overvallen op bejaarden tehuizen, maar  "export". Niet van illegalen,maar van nucleair materiaal om een A-bommetje te maken.

Zonder dat "de bevoegde instanties" op de hoogte waren, zijn twee Belgische firma's erin geslaagd om verarmd uranium en een partij zirkonium aan het Prachtland Iran te verlappen.Een land waar een kleine dictator zit te popelen om dat soort vuurwerk in handen te krijgen.

De heer Magnette (PS) bevoegd minister voor deze materie en andere instanties vallen uit de lucht !  Hoe is dit mogelijk geweest, getuigen zij voor de onderzoekscommissie ? Natuurlijk is de minister zich van geen kwaad bewust (zoals gewoonlijk). Oewij oeweten van niets.

Feit is dat ze in Iran weer een stapje dichter bij hun hebbeding gekomen zijn, en dit dankzij de grote attentie en het goed bestuur in deze van onze belgische overheid.De naam van de desbetreffende firma's die het goedje achterbaks geleverd hebben is niet bekend gemaakt, daar heeft Jan Modaal geen zaken mee.

Het zou me echter niet verbazen mochten de leveranciers van dit spul aan de franstalige kant van de B-taart te zoeken zijn. In plaats van illegale criminelen te exporteren houdt men zich liever bezig met de uitvoer van grondstoffen voor criminele bommenmakers. Israël zal weer wreed kontent zijn ! 

mvg Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Epo Campo en Het Sprekend Kostuum mogen het Witte Huis niet binnen

 

Het zou interessant zijn om te vernemen hoeveel maal de twee Antwerpse schepenen Ludo van Campenhout (partijloos) en Philippe Heylen (CD&V) meestal samen, maar soms apart, al op bezoek geweest zijn naar Amerika.  Ofwel is het om Amerikaanse rederijen te verzoeken met hun cruiseschepen tot in Antwerpen te varen, ofwel om een of andere deal te sluiten in verband met het museum van de Red Star Line, alsof dat de aanwezigheid vereist van de heren Epo Campo en Het Sprekend Kostuum, zoals zij in betere Antwerpse kringen bekend zijn. Waar zij ook dringend voor naar de States gereisd zijn, is om Antwerpen te promoten als jeannetten-wereldstad. Daar kunnen we best fier op zijn, evenals op de 40 moskeeën die de jeannetten van over heel de wereld kunnen bezoeken met een opgeleide moslimgids.  Wie biedt er meer ?

Enkele malen heeft het duo ook al deel genomen aan de fameuze Marathon in New-York.  Een leuke publiciteit voor de twee corpulente heren van het ongezonde leven, maar wat heeft het te maken met de politiek van de failliete stad Antwerpen ? Vaak wordt er gereisd in de herfstperiode als de zogenaamde Indian Summer te bewonderen valt in de Noordelijke Staten aan de Oostkust, want dat is een grote toeristische attractie.

Volgens de geruchten zouden de twee  Amerika-bezoekers recentelijk geprobeerd hebben om  op het Witte Huis door president Hoessein Obama persoonlijk ontvangen te worden.  Helaas, zijn de 2 verzoeken afgewezen en bleef het reislustige duo voor de gesloten deur staan. Ze mochten een briefje afgeven aan de schildwacht, de paljassen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijkse schepen Jean de Bethune met de mond vol tanden : Ikken wete van niets

 

Schepen Jean de Bethune (CD&V) lag op de gemeenteraad onder vuur van de oppositiepartijen Vlaams Belang en SP.A ‘wegens de lamentabele toestand van het politiecommissariaat aan de Sint-Amandslaan.'

De kritiek werd nog scherper toen de schepen zei dat hij niet op de hoogte was van de slechte toestand van het gebouw omdat de politie hem daarover niet had ingelicht.

‘We hebben de schepen niet als persoon ingelicht', reageert korpschef Stefaan Eeckhout van politiezone Vlas, ‘maar er is wel mailverkeer geweest met zijn diensten. Die zijn dus perfect op de hoogte.'

Er zijn in augustus acht bureaus gesloten aan de Sint-Amandslaan ‘wegens de aanwezigheid van ongedierte, rotte ramen, waterinsijpeling en de plaaster die van de muren dreigt te komen.' ‘De toestand van die bureaus is inderdaad lamentabel', aldus de korpschef, ‘de rest is acceptabel. We hebben gelukkig recent een nieuw gebouw aan de Beverlaai ter beschikking gekregen maar we zijn nog altijd dringend op zoek naar een extra gebouw.'Op lange termijn moet er in Kortrijk een nieuw politiekantoor komen op Kortrijk Weide waar zowel de federale als de lokale politie hun stek krijgen, maar door allerlei moeilijkheden is er nog altijd niet veel vooruitgang in dat dossier.

Een schepen die niet op de hoogte is van de toestand van de gebouwen waarvoor hij verantwoordelijk is en dit openlijk toegeeft aan de gemeenteraad, levert zichzelf een attest van onbekwaamheid af. 

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man pakt Wathelet aan

 

Tussen  januari en eind oktober werden in ons land 15.837 asieldossiers ingediend. Dat maakte staatssecretaris voor Migratie- en Asielbeleid Melchior Wathelet (cdH) dinsdag bekend in de bevoegde Kamercommissie.

Het gaat daarbij om het aantal dossiers. Wathelet gaf aan dat een aantal dossiers met de factor 1,3 kan worden vermenigvuldigd om het aantal betrokken personen te bekomen.

De cdH-staatssecretaris werd in de commissie Binnenlandse Zaken aan de tand gevoeld door Filip De Man (Vlaams Belang) over de stijging van het aantal asielaanvragen. Tussen 2006 en 2008 bleven die aantallen min of meer gelijk. Vorig jaar waren het er echter 17.190.

Dit jaar stond de teller op 31 oktober al op bijna 16.000 dossiers. Indien de lijn wordt doorgetrokken, zullen dat eind dit jaar 20.000 aanvragen zijn, rekende De Man voor.

Wathelet meent niet dat de stijging een gevolg is van de eenmalige regularisatiecampagne die de federale regering doorvoerde. Hij wijst er onder meer op dat ook andere EU-lidstaten met een forse toename kampen, zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

De staatssecretaris merkte ook op dat de aanvragers vooral afkomstig zijn uit Kosovo, Rusland, Irak en Afghanistan. In antwoord op een andere vraag, stelde Wathelet dat ons land dit jaar 47 Afghanen heeft uitgewezen naar hun land van herkomst, van wie 23 met escorte.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20101109_135

Beseft de staatssecretaris hoe belachelijk het getal van 47 uitwijzingen klinkt ten overstaan van de tienduizenden tafelschuimers die hier aanlanden ?  De zelfvernietiging is goed bezig !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krachtig verzet van Filip Dewinter tegen Ronde Tafel prietpraat

 


Filip Dewinter: “Rapport is federale hold-up op het Vlaamse inburgeringsbeleid”

Eeristeren werd het eindrapport van de zogenaamde ‘Rondetafels van de Interculturaliteit 2010’ bezorgd aan federaal minister van gelijke Kansen Joëlle Milquet. De oprichting van deze Rondetafels werden voorzien in het federale regeerakkoord van 18 maart 2008 waarna zogenaamde – overwegend allochtone – ‘deskundigen’ werden belast met het formuleren van aanbevelingen met “het oog op het welslagen van de maatschappij gebaseerd op het respect voor culturele eigenheden, diversiteit en non-discriminatie én een maatschappij die staat voor het delen van gemeenschappelijke waarden”.

De Vlaams-Belangfractie in het Vlaams Parlement stelt vast dat veel aanbevelingen van deze Rondetafels betrekking hebben op Vlaamse bevoegdheden. Zo pleiten de Rondetafels voor “een interculturalisering het onderwijs”. De commissie spreekt zich bv. uit tegen een verbod op het spreken van de thuistaal door allochtone kinderen binnen de schoolmuren, voor onderwijs in de belangrijkste standaardtalen van de landen van herkomst, voor de vrijheid om levensbeschouwelijke tekens op school te dragen in de hoogste drie jaren, voor een hervorming van de schoolkalender die rekening moet houden met andere culturele of religieuze feesten, enz. Verder pleiten de Rondetafels ook voor een systeem van tijdelijke quota met betrekking tot de tewerkstelling in overheidsdienst,  voor een systeem van anonieme selectieprocedures, voor een verplicht systeem van zgn. ‘redelijke aanpassingen’ waarbij in de arbeidsmarkt, in het onderwijs, in de huisvesting en zelfs in de vrije tijd voortaan verplicht aanpassingen moeten worden gedaan om tegemoet te komen aan personen met een andere religieuze overtuiging.

Voor het Vlaams Belang is het onaanvaardbaar dat – net op het moment dat prominente gezagsdragers in binnen- en buitenland het mislukken van de multiculturele samenleving erkennen en ervoor pleiten dat immigranten meer moeite zouden doen om te integreren – een federale overwegend uit allochtonen samengestelde commissie Vlaanderen de les komt lezen over hoe moet worden omgegaan met de immigranten en minderheden in onze samenleving en bovendien pleit voor een samenleving waarin minderheidsculturen in onze samenleving over gelijke rechten zouden moeten beschikken als onze Vlaamse meerderheidscultuur. Waar moeit Milquet zich mee? De aanbevelingen van de Rondetafels van de Interculturaliteit komen neer op een federale hold-up op het Vlaamse inburgeringsbeleid.

Het Vlaams Belang zal morgen bij monde van fractievoorzitter Filip Dewinter Vlaams minister-president Kris Peeters in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement ondervragen over de gevolgen die de Vlaamse regering zal geven aan de aanbevelingen van de ‘Rondetafels van de Interculturaliteit’. Het Vlaams Belang neemt in ieder geval met niets minder genoegen dan met een krachtige veroordeling door Vlaamse regering van de aanbevelingen van de Rondetafels. Terwijl Vlaanderen in 2011 immers 60 miljoen euro Vlaams belastingsgeld voorziet voor het Vlaamse inburgerings- en integratiebeleid, doet een door de federale regering geruggesteunde commissie voorstellen die de niet-integratie zouden belonen en de culturele identiteit van Vlaanderen verder in het gedrang brengt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals Heusden-Zolder

 

OCMW moet al zijn gronden verkopen uit geldnood
 
Het OCMW zit krap bij kas en omdat het gemeentebestuur niet van zin is om extra diep in de geldbeugel te tasten, moeten de inkomsten nu zelf gezocht worden. Daarom zijn bij een Heusdense notaris alle gronden alvast te koop gezet. Het zou gaan om een 20-tal percelen, zowel bouwgrond als landbouwzone.

“We worden verplicht door de gemeente om dit te doen”, zegt voorzitter Marc Vanderstraeten (CD&V-Plus).

Pittig detail: Vanderstraeten is naast OCMW-voorzitter ook schepen van Begroting. “Het OCMW heeft enkele belangrijke investeringsprojecten achter de rug en aangezien het investeringsbudget op is, verkopen we nu deze gronden.”

Naast investeringen in kinderopvang in Zolder, Heusden en Bolderberg (3,3 miljoen euro), kocht het OCMW onlangs nog een gloednieuw appartementencomplex voor asielzoekers (1 miljoen euro).  En als de kas leeg is, verkopen we ons patrimonium.  Over goed bestuur gesproken !


Bron: HBvL.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen en nog eens liegen

 

Voor veertien dagen raakte bekend dat van de 165 illegale drugshandelaars die opgepakt waren in de stad van allah er 2 werden gerepatrieerd. Wij hebben daar toen een lovend stukje over geschreven.

Vandaag gaat het al over 8 terugzendingen

Van de 165 drugsdealers die sinds begin vorig jaar in Antwerpen werden opgepakt en die illegaal in ons land verbleven, werden er acht naar hun land van herkomst gerepatrieerd. Dat antwoordde staatssecretaris voor Migratie- en Asielbeleid Melchior Wathelet dinsdag in de bevoegde Kamercommissie naar aanleiding van de recente berichtgeving over de drugsoverlast op het Antwerpse De Coninckplein.
 
De staatssecretaris zei dat alvorens iemand kan worden teruggestuurd, zijn identiteit moet bekend zijn. Het gaat vaak om personen met een valse identiteit en de procedure om de echte identiteit te achterhalen, kan lang duren. Een deel van de opgepakte dealers werd intussen vrijgelaten met een bevel om het grondgebied te verlaten, al voegde Wathelet er aan toe dat de procedure om de identiteit te achterhalen, intussen blijft doorlopen. Wathelet wees in dat verband ook op het belang van medewerking van de herkomstlanden en van hun ambassades in ons land.

Of het er nu 2 zijn of 8 of 12, heel het systeem lijkt nergens op ! Wij gaan te werk met ingewikkelde, ambtelijke regeltjes en een enorm ontzag om het illegale rapalje geen strobreed in de weg te leggen. Er bestaat een bijna panische angst dat "iemand" zou beticht worden van racisme of het schenden van een recht van de misdadigers : de belgische staat betaalt trouwens (onrechtstreeks) de advocaten die ingezet worden tégen de staat ...

Deze toestanden zijn alle het gevolg van de linxe idiotieën die op het staatsapparaat wegen en die de normale burger ondergaat zonder te beseffen dat het ook anders kan.  Als je die criminelen niet direct naar hun Prachtlanden kan terugsturen, sluit ze dan op : een illegaal is een illegaal en een illegaal die criminele feiten begaat is zo mogelijk nog méér illegaal.  Stel een maximum termijn van bijvoorbeeld drie maanden en als dan de identiteit niet gekend is, gaat hij/zij linea recta naar zijn Prachtland met of zonder medewerking van de ambassade. De nationaliteit is alleszins gekend.

Als er van vorig jaar tot nu 165 criminelen opgepakt zijn, dan lopen er zeker meer dan 2000  van die creaturen rond in Antwerpen. In plaats van sufferds die verkeerd geparkeerd staan op de bon te slingeren, laat de politie speuren naar drugstrafikanten en handelaars.  Illegalen en legalen : het zijn criminelen.  Dàt verwachten de burgers van de politie en van de regering.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil moet er zijn

 

Na het vrijdagavondgebed

Na de zondagmis

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!