Angeltjes
20-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij moeten meer vertrouwd geraken met de islam

 

 

Het eisenpakket van de Intercriminele Rondetafels van Marie-komt-niet-Claire is bij de redactie van Angeltjes niet in dovemansoren gevallen. Wij schakelen ons direct in, om de Prachtige Gebruiken van de godsdienst van de vrede te verspreiden en de ongelovige honden die niet mee willen, zullen gepast gestraft worden. Een eerste filmpje ter promotie van de Hadj, de reis naar Mekka, speciaal geconcipieerd door onze goede collega's www.vladtepesblog.com

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlogswapens in Charleroi : 't is niet erg, er zijn geen slachtoffers

 

Bij huiszoekingen rond zware criminaliteit en drugs in Charleroi zijn explosieven en oorlogswapens aangetroffen. Een eerste reeks van een tiental huiszoekingen vond woensdag plaats. Toen werden explosieven en oorlogswapens gevonden.  Voor een onderzoek naar drugshandel trokken de onderzoekers donderdag naar Montignies-sur-Sambre bij Charleroi. Daar werden opnieuw explosieven en oorlogswapens gevonden, waaronder kalasjnikovs.  Een persoon werd opgepakt en later ook aangehouden.

Er zijn geen slachtoffers en gelukkig gaat het niet om leden van Blood & Honour, dus niets aan de hand. De politie van Charleroi, die zoals geweten, hoofdzakelijk bestaat uit betrouwbare PS-leden, zal zich over de wapens ontfermen.

Ray

(bron : vandaag.be)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Afscheid
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Naar we vernemen gaat een welbekend politicus dra het
poco-schouwtoneel verlaten. Niemand minder dan de bekende en beminde burgervader van St-Jans-Molenbeek, P.S fractievoorzitter en berucht vlamingenhater, F. Moureaux, alias Flup Moustache houdt het weldra voor bekeken.

De 71-jarige Fluppe zijn taak is volbracht! Hij kan nu met rood kopje en hangende schouders terugblikken op zijn verwezenlijkingen. Hij verlaat zijn werkterrein en laat de rotzooi die hij geschapen heeft aan zijn opvolger. Die moet verder ploeteren in een gemeente die bankroet is, waar crimineel gespuis de plak zwaait, waar 80% van de bewoners van vreemde origine zijn (waarvan het gros koranfanaten), waar de werkeloosheid weliger tiert dan een Japanse kerselaar in volle voorjaarsbloei, waar hangjongeren het straatbeeld sieren i.p.v. op de schoolbanken kennis op te doen.

Kortom, een gemeente waar zelfs een mesthoop niet meer kan gisten tot goede kompost. Deze mooie creatie zegt Fluppe dra vaarwel. Hij gaat zich in de toekomst meer bezig houden met zijn kersvers Marokkaans bruidje en wie weet misschien wel een kientje breien met haar. Vooruit Fluppe ,kuis uw schup maar af en hopelijk tot nooit meer!

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse SVP/UDC heeft Winterhulp nodig

 

 

 De sympathieke Oscar Freysinger (kanton Lausanne) op bezoek in het Vlaams Parlement voor enige maanden, is een van 59 volksvertegenwoordigers van de SVP/UDC in de Zwitserse Bondsraad

In Vlaanderen hebben het Vlaams Belang en de studentenvereniging NSV het al meermaals mogen ondervinden: een zaal huren is niet gemakkelijk: een weigering – of in het beste geval een beleefde verontschuldiging – is schering en inslag.  Meestal wordt de reden “mogelijke uitlokking tot geweld” aangevoerd: let wel “mogelijk geweld” door de linxe tegenstanders die intimidatie als politiekcorrect drukmiddel blijven gebruiken zonder dat er iemand van de “democratische” partijen of de kwaliteitspers er aanstoot aan nemen.

De SVP/UDC (Zwitserse Volkspartij)  wil begin december een buitengewone algemene ledenvergadering houden met 700 afgevaardigden en 300 uitgenodigde gasten.   Oorspronkelijk zou dit moeten doorgaan in het congrescentrum van Beaulieu.  Daar echter de vakbond Unia op dezelfde dag daar een vergadering wou houden, heeft deze laatste genoeg druk uitgeoefend op de SVP om elders een vergaderplaats te zoeken wegens de mogelijkheid dat er relletjes zouden kunnen uitbreken als reactie op het referendum over het uitzettingsinitiatief op 28 november e.k.  Na een zoektocht naar een geschikte ruimte was de universiteit van Lausanne bereid hiervoor vergaderzalen ter beschikking te stellen.

En dan… ging het fout!  De universiteit kreeg bedreigingen, anonieme pamfletten werden verspreid waarop opgeroepen werd ramen in te slaan, vergaderingsruimtes te vernielen, banden van SVP-auto’s kapot te steken… alles voor het behoud van de democratie, vanzelfsprekend!  Dus werd de gemaakte huurafspraak door de universiteit geannuleerd. 

De SVP reageert gelaten: ze zijn immers aan een en ander gewend geraakt. Telkens de SVP een samenkomst organiseert, komen de linxen op de barricaden: niet met de intelligentie van de rede, maar wel met de overtuigende kracht van de intimiderende escalatie van geweld.  Het is niet ongewoon dat vergaderingen doorgaan in een locatie, die niet alleen door een meterhoge muur omringd wordt, maar waar bovendien een politiecordon de volksvertegenwoordigers bescherming moet bieden.

En nu… ziet de SVP geen andere mogelijkheid dan op een open veld haar algemene vergadering te houden.  Er zal wel een tent geplaatst worden, er zullen wel megagrote heteluchtblazers voorzien worden, maar toch… hoe lang nog, hoe veel verder gaan we het laten gebeuren?  In Zwitserland, in Duitsland, in Oostenrijk, in Frankrijk… in heel Europa eer we ingrijpen ?

 De SVP zal zich warm moeten aankleden voor die algemene vergadering.  Met warme kleding kunnen we de koude tegenhouden,  maar hoe stoppen we het uitkleden van ons Europa ?  

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambtenaar Burgerlijke Stand begaat enorme vergissing

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder, waarom leven wij in deze onrechtvaardige wereld ?

 

De ijselijke en mensonterende beelden van de arme man die gefolterd werd op zijn werk, hebben mij zo aangegrepen dat ik met heel deze zaak niets wilde te maken hebben.  Tot een lezer mij attendeerde op onderstaand artikel in Het Laatste Nieuws.

Drie mannen die Daniël M. pestten en folterden in het bedrijf MACtac, hebben na hun ontslag een forse schadevergoeding bekomen bij de arbeidsrechter. De rechter vond de ontslagen onrechtmatig, en kende een vakbondsman zelfs een schadevergoeding van 250.000 euro toe, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

In 2008, nadat de nieuwe directie van MACtac de beelden van de pesterijen te zien kreeg, ontsloeg ze drie daders op staande voet. Een van hen, Lucien J., lid van de christelijke vakbond CSC en beschermd omdat hij op de lijst van de sociale verkiezingen stond, stapte met de steun van de vakbond naar de rechter.
 
In eerste aanleg kreeg hij ongelijk, maar in beroep werd de man in het gelijk gesteld. De arbeidsrechter vond de extreme folteringen, die op de beelden te zien waren, geen dwingende reden voor ontslag. MACtac weigerde om hem terug in dienst te nemen en moest 250.000 euro schadevergoeding betalen.

De twee andere daders stapten daarna met steun van de socialistische vakbond FGTB eveneens naar de rechter en kregen elk een lagere, maar toch nog royale ontslagvergoeding.
(belga)

Elke dag zijn er tientallen redenen om Lode Zielens' woorden tot de onze te maken : "Moeder, waarom leven wij ?" Welke schrijnende onrechten worden door de machthebbers die onze generaties beheersen, toegelaten en in de hand gewerkt ? Misdaden tegen de mensheid, is ook niet meer dan een bijna zinloze uitdrukking, een versleten modewoord,  geworden. Heeft u al vaak gehoord, wat de gevolgen zijn voor de plegers van deze misdaden tegen de mensheid ?   De smeerlappen die zich als wilde  beesten gedragen hebben uit het schrijnende verhaal hierboven, zouden voor mijn part levenslang moeten opgesloten worden.  Maar zij worden beloond  ... En wat gebeurt er met de misdadige rechters ? Moeder, waarom leven wij in deze onrechtvaardige wereld ?  

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbekende partituren Vivaldi ontdekt.

 

 

In Londen zijn per toeval twee onbekende vioolsonates van de Italiaanse componist Antonio Vivaldi ontdekt. Die zaten 270 jaar lang verscholen in een Britse verzameling die handschriften bevatte uit de periode van 1715 tot 1725. De collectie was in het bezit van een Britse zakenman die ze in 2008 overhandigde aan het Londense Foundling Museum. Het was daar dat men bij het catalogiseren van de inhoud, stuitte op de twee onbekende werken van Vivaldi. Die inmiddels geauthenticeerd werden door de Vivaldi expert, doctor Michael Talbot.

Vivaldi (1678 - 1741) was priester maar vooral musicus én productief componist. (Het gaat dus niet om de vrouw, Viv, van de bekende supermarkteigenaar Aldi). Men noemde hem, omwille van zijn rosse haar, de Rode Priester en hij werkte als vioolleraar in een weeshuis voor arme meisjes (Pio Ospedale della Pietà) die hij opleidde als violistes. Zij traden veelvuldig op in binnen- en buitenland, maar steeds verborgen door een doek, want vrouwen werden niet geacht muziek te maken in het openbaar. 

De twee pas ontdekte vioolsonates werden vermoedelijk gecomponeerd voor deze groep. Morgen, zondag 21 november zal een van de vioolsonates gespeeld worden tijdens een concert in Liverpool.

De collectie omvatte ook composities van Händel, Corelli en Purcell, maar dit waren partituren van gekende werken.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste Pat Condell 19.11.10 - 16 uur

 

 

Van zodra af wij vernemen dat er een versie beschikbaar is met Nederlandse ondertitels, plaatsen we die onmiddelijk. U mag ons ook een mailtje sturen met de gegevens.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 11 november of 11 juli ... wat maakt het uit ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 11 november worden in Antwerpen, zoals elders in dit land, de gesneuvelden uit de wereldoorlogen herdacht.  Sinds verleden jaar staat het schepencollege van die stad van ons grootmoedig toe dat wij, Vlaams-nationalisten, voorzien van leeuwenvlaggen, aan de herdenking bij het monument in het stadspark deel te nemen.  Onze hymne, de Vlaamse Leeuw, wordt knarsetandend gedoogd – vooral Bob Cools voelt zich hierdoor in zijn kruis gevat en heeft moeite beleefd te blijven.  Bij ATV is men er goed in geslaagd de leeuwenvlaggen bijna helemaal uit beeld te houden.  Toen onze onvolprezen secretaresse na afloop met vlaggende kameraden een koffietje ging drinken, kreeg ze plotseling een telefoontje van de politie.  Even schrik… waren er klachten, was er toch iets misgelopen?  Niet dus.  De man vroeg  "of wij met onze Gulden Sinjoren vandaag nog iets van plan waren op het Hendrik Conscienceplein, want hij stond daar al van 's morgens te wachten maar zag daar niemand verschijnen."  Zij antwoordde dat wij met ons 11 julicomité ieder jaar een Guldensporenviering organiseren op het Conscienceplein, maar echt wel de gewoonte hebben om dat op 11 juli te doen en niet op 11 november...
 
De agent begon te foeteren.  Wij hadden inderdaad onze papieren al geruime tijd binnengestuurd om de toelating van de Stad te vragen voor de viering van 2011, maar blijkbaar had iemand bij de politie dit geklasseerd op de juiste dag maar op de verkeerde maand... zodat de arme man daar al uren in regen en wind stond te wachten op een viering die pas acht maanden later zou doorgaan!

Wie doet het hen na? Op 11 november 2010 worden de diensten van de heilige Hermandad geactiveerd om onze 11 juliviering 2011 bij te staan…  

Hier past slechts een welgemeende “dank u, stad" van ons !

 Lieve Van den Berghe, voorz. Gulden Sinjoren


19-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk quota voor minderheden bij 0000 !

 

Het is eindelijk doorgedrongen tot de directie van de 0000 (ook wel eens abusievelijk VRT genaamd) dat wij in een multicriminele maatschappij leven, met diverse mensensoorten, meer zelfs mensenrassen : gelen, bruinen, zwarten, roden, oranjen, groenen, zachtblauwen, donkerblauwen, lunatiekers, fanatiekers, sullen, jeannetten, mottigaards, snuivers, boomhangers, aanhangers van godsdiensten die voor de lieve vrede de wereld laten opbranden, messentrekkers, beroepsdoppers, tafelschuimers,  vijgen, vagijnliefhbbers, afijn, wat u ook moge bedenken, het loopt bij u in de straat voorbij. Alleen bij de 0000 had men dat nog niet door ! Daar is alles nog steeds wit, katholiek, Vlaams, oerconservatief en zo rechts als de pest. Het Nieuws wordt nog elke dag ingeleid met een minuut stilte voor het droeve heengaan van de Heer Pinochet.

Tot plots het licht verscheen en de Raad van Bestuur oplegde om de diversiteit te laten weerspiegelen in de programma's.  Dat was nota bene een voorstel van het onafhankelijke en extreem-linxe raadslid Eric Deleu, een spion geplaatst door het geraffineerde partijbestuur van Vlaams Belang.  

Dankzij onze goede relaties met de top van de 0000 kunnen wij u in exclusiviteit enkele beelden tonen van nieuwe medewerkers die binnenkort uw scherm zullen opfleuren.

 

Omroepster Andreake met het schuine blonde kopje wordt vervangen door la belle Angèle die momenteel uitspraaklessen volgt bij prinses Mathilde.

De nieuwe presentatrice voor het succesprogramma "100.000 Volt in plaats van steniging "

Terzake rechtstreeks uit het Turks Cultureel Centrum van Beringen door Kader Chools, de vierde vrouw van Erdogan.

 De nieuwe Hoofdredacteur voor het Nieuws uit de wereld van de islam, Bella Ben Vil

(beeldmateriaal : Studio Mieke)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 0000 en de splitsing van het land B

 

“Hoe zou België kunnen worden gesplitst? Wat zijn de hinderpalen en wat zullen de gevolgen zijn? De sociale zekerheid, het leger, de werking van een bedrijf, Brussel, de koning en de welvaart van de mensen. Zo goed als alle aspecten komen aan bod.” Op de webstek van Canvas wordt de Panorama-reportage van aanstaande zondag aangekondigd, waarin 11 professoren commentaar geven bij een eventuele boedelscheiding. “

Na de reportage volgt een debat met partijkopstukken, waarbij Gerolf Annemans het Vlaams Belang vertegenwoordigt. Eerder op de dag is de Kamerfractieleider overigens ook te gast op Gunk TV (zondag, 10 uur), waar hij meer uitleg geeft bij het boek over ‘De Ordelijke Opdeling van België – Zuurstof voor Vlaanderen’.

Panorama, zondag 21 november, 20.10 uur, Canvas.

Gunk TV, zondag 10 uur

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor nuttige projecten sijn er altijd centjes

 

Beslissingen van de Vlaamse Regering

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois (NVA)

De Vlaamse Regering kent een subsidie van 231.000 euro toe aan Steunpunt Allochtone meisjes & vrouwen (SAMV) in Brussel, als tegemoetkoming voor het project 'Huwelijksmigratie: gewikt en gewogen - hier & daar!', voor de periode van 1 januari 2011 tot en met 31 december 2013. Tegelijk kent de Vlaamse Regering een subsidie van bijna 229.000 euro toe aan CAW Sonar in Hasselt, als tegemoetkoming voor het project 'Kijk in de spiegel: relatievorming en diversiteit', voor dezelfde periode.

Dank Sidi Bourgeois. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lolita : awèl, awèl, oeka'ndana

 

Om de terugkeer van mijn baas te vieren en om mijn fans een plezier te doen, ben ik het Wurlitzerarchief gedoken en heb voor jullie de oorspronkelijke tekst van Oeka’ndana teruggevonden.

Een dikke kus van Lolita

 

Awel, awel wadoedena adoewerwa

Waddisdana oewattena wadeddena

Veurwattena oekandana

Awel, awel wadoedena adoewerwa

Waddisdana oewattena wadeddena

Veurwattena oekandana

 Vele Vlamingen spreken Frans, Engels, Duits of Portugees

En te Antwerpen spreekt men zelfs tot elkaar in ’t Kongolees

 Awel, awel wadoedena adoewerwa

Waddisdana oewattena wadeddena

Veurwattena oekandana

Awel, wel wadoedena adoewerwa

Waddisdana oewattena wadeddena

Veurwattena oekandana

 Op de Keyserlei reed een Baluba door het rood signaal

De agent die gefloten had riep toen in Baluba-taal

 Awel, awel wadoedena adoewerwa

Waddisdana oewattena wadeddena

Veurwattena oekandana

Awel, wel wadoedena adoewerwa

Waddisdana oewattena wadeddena

Veurwattena oekandana

 Als Blavier maar wat Antwerps sprak

Dan was ’t niet zo ver gegaan dan zou hij

Niet slechts negers doch zelfs de Vlamingen verstaan

 Awel, awel wadoedena adoewerwa

Waddisdana oewattena wadeddena

Veurwattena oekandana

Awel, wel wadoedena adoewerwa

Waddisdana oewattena wadeddena

Veurwattena oekandana


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden speelgoed

 

Verhaaltjes voor het slapengaan (voor de kindjes)

Op een speelgoedboerderij woonde eens een klein rose varkentje.  Op een dag kwamen echter stoute mensen en verdreven het varkentje van de boerderij: het mocht nooit meer met de kindjes spelen.  Het varkentje was heel bedroefd en wou weten om welke reden het niet thuis mocht blijven.  En de boer, die zijn varkentje ook erg miste, legde uit waarom:

“In een land, heel, heel ver weg van hier, wonen mensen die menen dat alle varkens stout zijn.  En omdat de mensen uit dat verwegland nu bij ons zijn komen wonen, werd er in het hele land bevolen dat alle varkentjes verdreven of gedood moesten worden.”

Het varkentje weende bittere tranen, maar dat hielp niet: het moest weg.

Het verhaal voor wakkere mensen …


De “Happyland Goosefeather Farm” van de speelgoedfirma ELC is een boerderij voor de kleintjes.  In de verpakking zitten meerdere onderdelen o.a. koeien, schapen, een tractor en een klein varkentje. Dit varkentje zat plotseling niet meer in de doos.

Toen een cliënte dit opmerkte klaagde ze hierover bij de handelaar.  ELC gaf omgaand een antwoord: het varkentje werd uit het assortiment verwijderd om de “religieuze gevoelens van moslims en joden niet te kwetsen”…  De klant reageerde verontwaardigd: “Dit is krankzinnige politieke correctheid!.

Nadat deze dappere vrouw het varkentje verdedigde en alle verdreven varkentjes liet zoeken, werd het duidelijk, dat niemand – zelfs niet de mensen uit het verwegland – zich stoorden aan de aanwezigheid van het varkentje.  De stoute mensen hadden het varkentje zonder reden verdreven. 

De media werden ingeschakeld om hieraan ruchtbaarheid te geven en ELC begon aan de tactische terugtocht met een mededeling dat het varkentje weer verkocht zou worden.  De verontschuldiging en uitleg van het concern is nogal flauw: “Als wereldonderneming moeten wij bewust zijn dat bij onze klanten verschillende verwachtingen en culturen zich treffen.  De beslissing om het varkentje te verwijderen werd genomen nadat er in verschillende wereldstreken klachten ingediend werden.”

Het verdreven varkentje kan via hun webstek bijbesteld worden. 

Dankzij een dappere en wakkere dame mogen varkentjes weer op de kinderboerderij wonen (voor zover ze door de klanten bijbesteld worden) en met de kindjes spelen.

Floriaan Terbeke

Bron: www.blick.ch


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Busje-schiet.

 

(foto : vandaag.be)

Gisteren werden twee lijnbussen van de MIVB  beschoten in het Brusselse. Pang-pang klonk het, het busje schokte en stopte en de passagiertjes gilden.  De jeugd kan niet op safari wegens de gierigheid van de belgische staat die te weinig belastingen oplegt aan de witten. En dat moeten ze nu maar uitzweten, de bange, blanke mannen (en vrouwen, maar die staan tussen haakjes) Dus oefent de naar actie hunkerende jeugd in de straten van de stad. Er waren geen doden, noch gekwetsten, dus laten we er best over zwijgen. Pang-pang en de witten bang-bang ... Leuke multicriminele maatschappij.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Rudy de Leeuw

 

De vakbonden zijn niet geïnteressseerd in werkgelegenheid, alleen in hun eigen gelijk, desnoods laten zij de geviseerde bedrijven over kop gaan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De stille hunkering van Steven Vanackere naar de belgische dictatuur

 

In 1964 werd de prominente CVP-er Leo van Ackere en zijn echtgenote  de trotse ouders van zoon Steven.  Vader Leo die gemeenteraadslid was in Sint Stevens Woluwe (Brussel) wilde dat zijn zoon zou geboren worden in West-Vlaanderen, niettegenstaande hij om beroeps- en politieke redenen in het Brusselse verbleef. Alleszins een duidelijk statement van de vader die een korte parlementaire carrière kende tussen 1968 en 1978. Toen werd hij West-Vlaams gouverneur maar overleed na 100 dagen, veel te jong op 52-jarige leeftijd.

Steven is grootgebracht in de stevige katholieke en Vlaamse CVP-traditie en is uitgegroeid, dankzij zijn gematigde houding en bereidheid tot compromis tot het prototype van de onderdanige tjeef, met de blik half ten hemel gericht, het hoofd schuin ten teken van niet te betrouwen nederigheid en de zeemzoete stem in de lage octaven om de carrièrekansen niet te schaden.  De jonge Vanackere, afgestudeerd aan de KUL in de rechten, aangevuld met  een licentie economische wetenschappen, was voorbestemd om de CVP te dienen.  Na een start als kabinetschef bij Jos Chabert (Brussels minister) werd de jonge Vanackere directeur van de Brusselse Haven en later adjunct-directeur bij de MIVB.  In 2004 startte zijn échte politieke loopbaan in het Vlaams parlement en nauwelijks 5 jaar later werd hij vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken in de regering Leterme.  Over een bliksemcarrière gesproken.

Vanackere is de man die zich overal direct thuisvoelt en aanpast.  Hij zal nooit boude uitspraken doen, loopt in de pas, is een voorstander van middelmatigheid en staat van kop tot teen ten dienste van het regime met de stil gekoesterde hoop steeds dieper tot de kern van de macht door te dringen.  Hij is aardig op weg maar in de huidige politieke samenhang, zou de loopbaan van Vanackere in het slop kunnen geraken : de CD&V speelt niet langer een toonaangevende rol in de aanslepende regeeeeeringsoooonderhandelingeeeen  en als Vanackere, de huidige vice-premier en Buza-minister uit de boot valt, is dit een dikke streep door zijn politieke rekening en ook die van zijn bank.

Steven Vanackere is een heuse belg, een tricolore onderdaan van zijne majesteit en meer nog dan de  doorsnee Brusselse Vlaming, bereid tot levenslange dienstbaarheid aan de francofonie :  de ideale collaborateur die voor het behoud van de belgische staat alles veil heeft. Zolang hij zelf mag meepikken, als ondergeschikte maar wel een van de belangrijkste Vlamingen.

Gisterenmorgen reed de altijd zeemzoet pratende en glimmende Vanackere even een scheve schaats toen hij zich plots opwierp als de grote voorstander van blijvende onderhandelingen.  "Iedereen die zegt dat dit nu de laatste kans is en dat indien we mislukken er verkiezingen komen, daar wil ik me tegen verzetten. Ik denk dat we absoluut verplicht zijn om tot een akkoord te komen. Indien dat gebeurt met Vande Lanotte, des te beter, maar als er nog verder moet worden gezocht, dan is dat een absolute plicht." Om op het zijn CD&V's te zeggen : onderhandelingen, tot in der eeuwigheid en amen, het Vaderland ten gunste, de keuning ter ere en mijzelf ten bate.

Zo luidt de redenering van een onzer superdemocraten.  Uitspraken van de bevolking die de dames en heren machthebbers niet bevallen, worden gewoon genegeerd.  De stelling van Vanackere, ten gehore gebracht op Radio 1, werd in enkele gazetten en Knack kort aangestipt en vandaag kraait er geen haan meer naar.  Een vice-premier in een regering van lopende zaken spreekt zich uit voor de vestiging van een dictatuur en in plaats van moord en brand te schreeuwen, zwijgt de schuldige en collaborerende pers.

Het is onze kleine taak te blijven hameren op de mistoestanden en de wanstaltige praktijken die de machtspartijen hanteren om vooral hun eigen zin door te drijven. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monarchia de bananas Belgica

 

De putch van generaals zonder uniform

 

 

http://agriffon.blogspot.com/2010/11/de-putch-van-geneaals-zonder-uniform.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijgende AGV-ers* en vreemdgangers : de invasie is geslaagd !

 

Volgens een studie van socioloog Jan Hertogen telt dit land niet minder dan 623.780 moslims. Dat is heel wat meer dan de 400.000 waar men tot nu toe altijd van uitging. De aanwezigheid van moslims is het grootst in onze steden.

Zo telt de provincie Antwerpen het hoogste percentage moslims. In de stad Antwerpen is bijna één inwoner op vijf moslim. Het Brussels Gewest doet het echter nog ‘beter’: liefst 22% van de inwoners is er moslim. De Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node bestaat zelfs voor de helft uit moslims en is daarmee de absolute koploper.

In eerdere rapporten heeft Jan Hertogen al meermaals aangetoond dat de vervreemding in dit land zich in sneltempo voltrekt. Zo becijferde de socioloog dat onze hoofdstad in 2007 voor 60% bestond uit vreemdelingen en ‘nouveaux Belges’. In Antwerpen is dat 36%, maar ook andere Vlaamse centrumsteden zoals Gent (25,6%), Mechelen (24,7%), Leuven (26,3%) en Genk (37,5%) blijven niet achter.

Dit nieuws komt er op het moment dat de
immigratiesluizen naar dit land steeds verder worden opengezet. Indien er niet drastisch wordt ingegrepen, dreigen de autochtone Vlamingen een minderheid in eigen land te worden.

@ VB

* AGV-ers : Aanhangers v/d Godsdienst v/d Vrede (niet te verwarren met ACV-ers  : Antibeschaving & Contraproductieve Valsspelers)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Buenas dias, lieve mensen in Vlaanderland en elders


Goed geslapen?  Ik heb vannacht gedroomd van sangria.  Neen, niet de rode versie, die men hier in flessen kan kopen.  Die is trouwens ondrinkbaar.  Mijn moeder kon de beste sangria maken, naar een recept van een barkeeper uit Malaga.  Ik zoek eigenlijk het recept van een minder bekende sangria op basis van cava.  Ik heb hem ooit gedronken ergens in Mallorca op een terrasje: gewoon een droom.  En die droomsangria heeft dus vannacht door mijn onbewuste gedachten gespookt.  Wie kan me helpen?

In ruil geef ik jullie vandaag een liedje dat niet beter de zuiderse zonnige sfeer kan oproepen dan die bewuste sangria.  Het zangersgroepje werd gevormd in het Quartier Latin te Parijs in augustus 1959 en bestond uit een Spanjaard, Rafael Gayoso, een Costa-Ricaanse, Julia Cortés en een Peruviaan, Milton Zapata, die in 1960 vervangen werd door een Italiaan, Romano Zanotti.  De groep heette oorspronkelijk Los Acapulcos, maar ze veranderde van naam toen de Mexicaanse zanger, Pedro, er vandoor ging met een restaurantuitbaatster. 

Toen werd de naam veranderd in “Los Machucambos”.  Nu moet er toch wel een belletje gaan rinkelen: wie kent er nu niet “La Bamba”?  Neen, dat is niet het nummer dat ik voor jullie gekozen heb. 

Ik vind dat La Bamba veel te dikwijls misbruikt werd tijdens dat idioot paringsritueel, waarbij men gedurende minstens tien minuten, armen over elkaars schouders of rond de heupen, in een grote kring, breed glimlachend en uitnodigend kijkend, op de dansvloer moet doorbrengen in afwachting dat men in het midden van de kring uitgenodigd wordt om drie plakkerige zoenen in ontvangst te nemen…  Brrr… Als dit liedje begint, is dat voor mij het signaal voor een uitgebreid bezoek aan de toiletruimte.  Als vrouw kan men zo’n bezoek wel enkele minuten rekken: buiten de fysische noodzaak, kan men het kapsel fatsoeneren, de glimmende plekken op voorhoofd en wangen wat dempen, lippenstift aanbrengen, handen wassen en drogen (… vooral dat drogen onder een luchtblazer kan wat tijd in beslag nemen) en eventueel een babbeltje slaan met een wc-madam of een lotgenote.  Ik vind dat ik geen moeilijk mens ben, maar dansen is een serieuze zaak: geen gehuppel, geen gefrunnik, geen geschuifel of gelebber.  Het valt trouwens op dat vooral de mannen, die absoluut niet over enig danstalent beschikken, dàn plotseling – als een kringloopcasanova – op de dansvloer verschijnen.

Waar was ik?  Oh ja, het nummer van vandaag is een echte vlotte cha-cha-cha.  Helemaal iets anders dan dat flauw ersatzding van Raymond-van-het-groene-bos.

Jullie welwillende aandacht voor een meeslepende Pepito van Los Machucambos : muchos besos van Lolita !

 

Lolita 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!