Angeltjes
04-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindspel

 

Tijdens de onderhandelingen grapte Bart De Wever al dat er misschien een regering zonder N-VA gevormd moet worden, maar dat ziet (op dit moment) geen van de Vlaamse partijen zitten. En verkiezingen wil ook niemand, het is zelfs de vraag of je een meerderheid vindt om een parlement te ontbinden. Bij een eventuele mislukking dreigt de Wetstraat in de complete impasse te verzanden: ze kan niet meer vooruit of achteruit, niet meer links of rechts.

@ Het Nieuwsblad

De politiek kan kan geen kant meer op volgens Fabian Lefevere van Het Nieuwsblad. Ook de andere gazetten blijven samen met de politici van de traditionele partijen, inclusief de NVA, rondjes draaien en zich in hun commentaren bezighouden met speculaties en details.  Niemand durft tot de enige logische conclusie komen : laten we vreedzaam uit mekaar gaan.  Elke dag dat het gestoethaspel lager aanhoudt, is zuiver verlies voor Vlaanderen.  De kiezers, de burgers worden dag na dag bedrogen door hun onderhandelende volksvertegenwoordigers, die we beter volkslafaarden zouden noemen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gekleurde Sint in Amsterdam

 

Kinderen in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost, beter bekend als de Bijlmer, krijgen zaterdag bezoek van een gekleurde hulpsinterklaas. Op die manier moet de discussie aangegaan worden over het huidige Sinterklaasfeest.

Jongerenstichting Streetcornernetwork meldt trots dat zij "de enige gekleurde hulpsinterklaas bereid heeft gevonden naar Zuidoost te komen".

Volgens de stichting is niet elke gekleurde bewoner van de Bijlmer blij met het huidige Sinterklaasfeest. Met de donkere Sint wil Streetcornernetwork hier aandacht voor vragen. Daarom zal de gekleurde Sint in het buurtcentrum voor Caribische inwoners niet alleen cadeaus uitdelen, maar ook de discussie met de aanwezigen aangaan over het Sinterklaasfeest.

De laatste jaren ontstaat er regelmatig discussie over het Sinterklaasfeest en dan met name over de rol van Zwarte Piet als knecht van de witte Sinterklaas.

@ de Telegraaf

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zeven doodzonden van de EU

 

 

Er is nog licht in de duisternis van de mainstreampers: Torsten Riecke, Handelsblatt-correspondent in Zürich, vroeg zichzelf onlangs af wat de redenen ervoor zijn waarom Europa zichzelf steeds opnieuw in de crisis leidt. Hij onderscheidt daarbij zeven doodzonden, die ik de lezer niet zou willen onthouden:

 

1. Verdringing

 

De meeste Europese politici en staatshoofden bagatelliseren de crisis en zien deze als een tijdelijke financiële moeilijkheid van zwakke eurolanden, hoewel ze weten, dat het juist de banken van de financieel sterkste landen zijn die in deze landen bijzonder betrokken zijn geweest.

 

2. Illusie

 

Toen men in Brussel de 750-miljard-euro-reddingsparaplu opende, dacht men, dat alleen al deze belofte de markten voorgoed tot rust zou brengen. Dit bleek echter een vergissing te zijn, want de internationale financiële spelers zijn er van overtuigd, dat de reddingsparaplu de problemen niet eens opschuift naar zijn afloopdatum 2013. Het feitelijke staatsbankroet van Ierland is hiervoor het beste voorbeeld.

 

3. Overmoed

 

De Europese Centrale Bank (ECB) steunt de landen met schulden niet alleen met het opkopen van leningen, maar houdt hun banken ook nog met liquiditeitsinjecties boven water, wat de grenzen tussen de fiscale en de geldpolitiek opheft en de prijsstabiliteit bedreigt.

 

4. Communicatie

 

Bondskanselier Merkel heeft de crisis door ondoordacht handelen tweemaal verscherpt: de eerste keer zweeg ze in het geval van Griekenland te lang, daarna sprak ze in het geval van Ierland te snel over een deelname van bijvoorbeeld privécrediteuren.

 

5. Systeemloosheid

 

Noch in de Europese hoofdsteden nog in de EU-centrale in Brussel bestaan plannen hoe men de aangeslagen monetaire unie op den duur wil stabiliseren. De reddingsparaplu belooft slechts een adempauze en het crisismechanisme is nog lang niet voorbij.

 

6. Oneerlijkheid

 

Men kan de monetaire unie in de huidige vorm niet bijeenhouden en tegelijkertijd een transferunie tussen arme en rijke landen afwijzen. Hier moet duidelijkheid komen voor het publiek.

 

7. Geen leiderschap

 

Door zijn economische kracht zou Duitsland een »natuurlijke« leidende macht in Europa zijn. Maar het voelt zich nog niet opgewassen tegen deze rol en valt steeds opnieuw op door incompetentie.

 

Bron:

http://tinyurl.com/27f6z6t

Auteur: Michael Grandt

 

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie jaar onderzoekswerk naar de vaantjes door knullige onderzoeksrechter

 

Vorige week werd met veel gedruis aangekondigd dat het gerecht zeventien verdachten, aanhangers van de godsdienst van de vrede, had laten oppakken in het Brusselse, op verdenking van het plannen van terroristische activiteiten.  Na enige tijd werden vijftien stuks op vrije voeten gesteld en twee bleven in de cel. Waarom na jaren speuren, vijftien exemplaren bijna onmiddellijk gelost worden, wordt natuurlijk niet bekend gemaakt maar dan vraag je je als leek wel af, wat is de betekenis van zo'n jarenlang onderzoek ?

De twee overgebleven pechvogels werd aangewreven dat zij kandidaten ronselden voor de Prachtlanden Irak en Afghanistan om daar deel te nemen aan de krijgs- of ontploffingsverrichtingen.   Terloops aanstippen : terwijl een zevenhonderd belgische militairen elke dag hun leven riskeren in het achterlijke Afghanistan, worden in het land B troepen geronseld om de belgen daar te helpen afknallen. Het is slechts een detail. Niemand struikelt erover, de media nog het minst van al, die maken zich  druk om een foto van een naakte filmtrut.

Vandaag vernemen we dat de twee verdachten moeten vrijgelaten worden, want hun aanhoudingsbevel werd niet correct opgesteld : de reden van de aanhouding werd niet vermeld, wat luidens de wet imperatief is. 

Zulk soort vergetelheid is enkel mogelijk in het corrupte land B, waar de leden van de magistratuur benoemd zijn op basis van hun politieke aanhankelijkheid.  Ofwel krijg je dan paladijnen die zich ten dienste stellen van de partij die hen aan de job heeft geholpen of wel kalveren die niet beseffen waar ze mee bezig zijn. Er lopen ook creaturen tussen die hun job wél bekwaam aanpakken, dat zijn de minst populairen. De term "procedurefout" wordt weer eens bovengehaald maar eigenlijk is dat een juridisch eufemisme voor domheid en onkunde. 

Er wordt weliswaar beroep aangetekend maar of dat veel zal uithalen, wordt betwijfeld.

Dit land komt elke dag door een of andere kemelstreek in het nieuws.  De feiten zijn beurtelings ridicuul, gênant, hilarisch, onbegrijpelijk maar de kern van al die flaters zijn steeds te herleiden tot "de" politiek.  Dit verfoeilijke land B wordt niet uit mekaar gerukt door de brave separatisten maar door generaties traditionele politici die van knoeien hun levensdoel hebben gemaakt. En dat het met kereltjes als een De Wever niet zal veranderen, daar zijn we intussen al lang van overtuigd. Laat hem maar meedingen naar de prijs van de allerslimste TV-flamingant, een gemanipuleerde quiz op zijn niveau.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even rustig nadenken en genieten

 

Itzhak Perlman speelt "Méditation" uit Thaïs van Jules Massenet


03-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantasia 2000 - Pump & Circumstance

 

In de hoop dat u er in deze Sinterklaasperiode kan van genieten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 3 miljoenste (+ aanpassing 15.15 uur)

 

Onze 3 miljoenste bezoeker kwam om iets na twaalven binnengeduikeld : de vriend Tjenne ! Juffrouw Ellen maakt zich op om naar de Vlaamse kust te vertrekken voor de obligate maar welgemeende kussen en zo.

 

+ AANPASSING 15.15 u

Wat vervelend ... Tony heeft een schermafdruk gestuurd waarop duidelijk het cijfer 3.000.000 te zien is. (ik kan het niet copiëren want het is te groot) Maar eigenlijk is het niet erg : voor de goede zaak en een degelijke promotie heeft Juffrouw Ellen heel wat over. Zij zal nu naar richting Kortrijk stomen tot bij Tony, vervolgens naar de Vlaamse kust voor de Heer Tjenne (met een omweg via Zeebrugge voor Heer Fikken die speciaal een budget heeft uitgetrokken om Mevrouw Fikken op shoppingronde te sturen. Tegen dan zal het wel 23 uur zijn en kan de Juffrouw langs de achterdeur naar binnen bij Tjenne). Zijn er nog heren die grag een promotioneel bezoekje zouden willen ontvangen van Juffrouw Ellen ?  Of dames die kennis willen maken met mijnheer Savat ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Record : 11de inbraak bij Freddy van Gaever

 

Inbrekers slaan voor de elfde keer toe . Echtpaar denkt aan verhuizen Wommelgem

Voor de elfde keer hebben inbrekers toegeslagen in de villa van zakenman en Vlaams Belang-politicus Freddy Van Gaever. De man was met zijn echtgenotenet op reis vertrokken toen buren verdachte mannen in de tuin zagenrondlopen. Toen de politie aankwam, lag de brandkast opengeslepen op hetgazon. Voor Van Gaever, en vooral voor zijn echtgenote, is het nu genoeg. Zij willen weg uit Wommelgem.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terwijl onze eigen daklozen creperen ...

 

Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) deelde mee dat sinds november 2009 al voor 339.500 euro aan dwangsommen was uitbetaald aan 84 asielzoekers, dat is gemiddeld 4000 euri per persoon.

Volgens de staatssecretaris lokken dwangsommen van 500 euro per dag "bij de bevolking wraakgevoelens uit", omdat sommige pensioenen per maand lager zijn dan één dwangsom per dag.

Het geld van de dwangsommen moet op de rekening van de advocaat van de asielzoeker worden gestort, want een asielzoeker mag zelf geen bankrekening hebben. Hier moeten we direct wat aan verhelpen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindtermen volgens de islam : handjes afkappen

 

Tijdens een uitzending van het programma Panorama van de Britse BBC-nieuwsdienst kwamen er verrijkende eindtermen aan het licht.  Een undercover journalist ging na hoe het stond met het onderwijs dat in het netwerk van ca. 40 islamscholen van de organisatie “Saudi-arabische Studentenclubs en Scholen in G.B. en Ierland” aan moslimkinderen tussen 6 en 18 jaar gegeven wordt. 

Tijdens gesprekken met leerkrachten kon hij de leerboeken inzien.  Zo krijgen de kinderen met afbeeldingen en tekst duidelijke richtlijnen hoe een hand moet afgehakt te worden: “Bij een eerste vergrijp moet een hand afgehakt worden, bij een tweede vergrijp een voet.  Men begint bij de rechterhand, die ter hoogte van de pols van de arm moet verwijderd worden, de wonde dient afgebonden om de bloeding te stelpen.”

http://www.bbc.co.uk/news/uk-11808658

Er wordt in de boeken gewaarschuwd voor een Joods complot, dat de wereldheerschappij tot doel heeft, men vergelijkt de Joden met apen en stelt homosexualiteit strafbaar door steniging tot de dood erop volgt.

Het Saudische consulaat is zich van geen kwaad bewust: zij hebben er niets mee te maken.  De islamscholen functioneren onder het toeziend oog van het Bureau van Cultuur… dat op zijn beurt onder de hoede valt van de diplomatische zendelingen van het Saudische prachtland.  Het Brits Ministerie van Onderwijs oefent geen controle uit op de privé zondagsscholen: “Saudi-Arabië is een soevereine staat en we kunnen ons niet bemoeien met hun onderwijssysteem”.  De minister wil de zaak bekijken want antisemitische boodschappen mogen niet gegeven worden. 

Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van nu af aan : alle islam-aanhangers naar Qatar, het land van belofte

 

 

Vuvuzela in Qatar
Duizenden mensen die zich verzameld hadden op de straten en pleinen in Doha reageerden uitzinnig van vreugde. "Qatar, Qatar" schreeuwde de menigte haar vreugde uit. Gigantische files ontstonden in de vooravond op de wegen. Jong en oud greep naar de vuvuzela, de blaasinstrumenten die ook tijdens het afgelopen WK in Zuid-Afrika alomtegenwoordig waren.

"Dit is een eer voor de hele Arabische wereld," glundert Achraf Jaber, een 34-jarige Egyptenaar die in Doha woont. "Wat een kans om het WK te kunnen volgen in Qatar," zo zegt Robert Khoury, een 25-jarige Libanees. "Dit WK zal een enorme economische boost geven waarbij alle inwoners goed bij zullen varen," aldus Khoury.
 
100 miljard dollar
De kleine Golfstaat ontwikkelde een bijzonder ambitieus plan waarvan de totale kost op 100 miljard dollar geraamd wordt. De voetballers en toeschouwers hoeven niet te vrezen voor de hitte. De airco gaat aan in alle stadions, waar een constante temperatuur van 27 graden wordt gerealiseerd. Veel geld zal ook worden geïnvesteerd in een nieuw treinnetwerk, een vliegveld en een zeehaven. Een metrostelsel moet de stadions met elkaar verbinden, waarbij de afstand tussen de verschillende speelplaatsen nooit meer dan een uur reistijd vergt. (belga/odbs)

Qatar is een kaal woestijngebied met in de kalkgebieden karstverschijnselen. Langs de kusten komen artesische bronnen voor. In het zuiden, bij de afscheiding van het Arabisch Schiereiland, liggen de zoutmoerassen (sabchahs) van al Amra. Het land is vrij vlak, met in het westen enkele heuvelruggen, waar zich ook het hoogste punt bevindt; de Qurayn Abu al Bawl, met 103 meter. Het klimaat is buitengewoon warm en heeft een hoge vochtigheidsgraad. Flora en fauna zijn zeer schaars.

Geschiedenis
In ieder geval wonen er al mensen in Qatar sinds de 6e eeuw v.Chr. Archeologische vondsten duiden er zelfs op dat het land al duizenden jaren daarvoor bewoond was. Zoals elders op het Arabisch Schiereiland spelen bedoeïenen al lang een belangrijke rol in het land. In de 7e eeuw n. Chr., tijdens de grote Arabische veroveringen, ging Qatar deel uitmaken van het Arabische Kalifaat. Aan het begin van de 16e eeuw kregen de Portugezen steeds meer invloed in Qatar en beheersten zij de scheepvaart in de Perzische Golf, waar een einde aan kwam in 1538, toen het onderdeel werd van het Ottomaanse Rijk. Na de Turkse overheersing, die aan het begin van de Eerste Wereldoorlog eindigde, werd het een protectoraat van het Verenigd Koninkrijk. Daarvan werd het in 1971 onafhankelijk. Er was enige tijd sprake van, dat het land een eenheid zou gaan vormen met de emiraten die tegenwoordig deel uitmaken van de Verenigde Arabische Emiraten, die destijds ook onder Brits protectoraat stonden, maar omdat hier op de datum van onafhankelijkheid nog geen consensus over was, ging dit niet door.

Sinds 1949 exporteert het land aardolie, waaraan het zijn grote rijkdom dankt. Deze bracht een sterke immigratie op gang en bepaalt het beeld van de huidige samenleving van Qatar. In 2005 is de grote meerderheid van de bevolking van het land uit andere landen afkomstig. Slechts 40 % is Qatari. De immigranten komen voornamelijk uit India, de Filipijnen, Iran, Pakistan, Jemen, Egypte en westerse landen (vooral het Verenigd Koninkrijk).

Demografie
Bij het begin van de 20e eeuw had het gebied slechts tienduizend inwoners. De bevolking is snel gestegen door immigratie uit andere Arabische landen.

Religie
Tijdens de eerste eeuwen na Christus won het christendom in Qatar aan populariteit. Het land bezat tot in de 7de eeuw verschillende kerken en kloosters. Een bisschop uit Qatar was zelfs vertegenwoordigd tijdens het Eerste Concilie van Nicea. Binnen een paar eeuwen na de opkomst van de islam in het land verdween het christendom geheel. Anno 2005 is de oudste christelijke gemeenschap, de Anglicaanse kerk van Nicosia, in het land aanwezig sinds 1916. Hoewel niet-islamitische gemeenschappen tot in 2003 officieel verboden waren, werd hun aanwezigheid getolereerd. In 2003 werd er echter een nieuwe grondwet goedgekeurd, die de godsdienstvrijheid, de vrije meningsuiting en het recht op vergaderen vastlegde, maar wel het verbod voor moslims behield om zich te bekeren tot een andere godsdienst. In 2005 zijn vijf kerkgenootschappen begonnen met de bouw van een eigen kerk. De eerste die zich sinds de 7e eeuw opende was de katholieke Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkranskerk in Doha (ingezegend in maart 2008 door kardinaal Ivan Dias, Prefect van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren). In 2008 vond ook de eerstesteenlegging plaats voor een anglicaanse kerk in Doha. Verder zijn er ook plannen voor een orthodoxe, een koptische en een protestantse kerk


Officiële landstaal Arabisch
Hoofdstad Doha
Regeringsvorm Constitutionele monarchie (Emiraat)
Religie moslim 77,5%, christelijk 8,5%, andere (waaronder hindoeïsme) 14%
Oppervlakte 11.000 km² [2] (-% water)
Inwoners 744.029 (2004)[3]
833.285 (2009)[4] (75,8/km² (2009))


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De N-VA-voorzitter, tevens gemeenteraadslid in Antwerpen, ziet in een al te coulant asielbeleid een van de belangrijkste voedingsbodems voor het succes van Vlaams Belang. ‘Wij zullen nooit een asielakkoord steunen dat die partij opnieuw sterker kan maken', klonk het in partijkringen. ‘Het is zonneklaar dat de slinger opnieuw naar de andere kant moet.'



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het Oostenrijkse parlement worden harde waarheden gezegd !

 

 HOUD U VAST AAN DE TAKKEN VAN DE BOMEN !

De Oostenrijkse volksvertegenwoordiger Ewald Stadler richt zich tot de Turkse ambassadeur, die hij op het laatst oproept om met de Oriënt Express terug naar Istanbul te vertrekken.  Hij heeft het ongezouten over de Turkse hypocrisie, de moorden op katholieke priesters, de straffen die opgelegd worden bij het uiten van kritiek op de Turkse staat, de ongeletterde Anatoliërs die Turkije verlaten richting Europa, enz.  Het zijn stuk voor stuk, harde waarheden die de vertegenwoordiger van de BZO (de partij van Jörgen Haider) laat weerklinken onder luid applaus van de rechtse fracties en tot grote ontsteltenis van de linxe multiculturalisten. Het loont de moeite een tweede keer de video te bekijken en de lichaamstaal te observeren van de linxe simpelen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-ambtenaren : loon naar werken

 

De geplande loonsverhoging van de 44.000 EU-ambtenaren met 3.7% heeft verleden jaar tijdens de economische crisis voor opschudding gezorgd.  De EU-regering had daarop besloten de loonsverhoging te halveren.  De EU-commissie heeft echter daartegen geprotesteerd en is door het Europees Gerechtshof in het gelijk gesteld.  De motivering van de ministerraad, die op spaarmaatregelen en ontslagen van staatsambtenaren in de EU-lidstaten gewezen had, werd als niet relevant beschouwd. 

Bij de afspraken over de EU-salarissen in 2001 werd bedisseld dat zij op middellange termijn de garantie op een “zekere stabiliteit” bij hun inkomen zouden krijgen.  Dus nu zullen zowel EU-ambtenaren, EU-parlementairen, commissie- en raadsleden als EU-rechters met terugwerkende kracht vanaf 1 juli een loonsverhoging van 3.7% mogen ontvangen. 

De meeruitgaven bedragen 110 miljoen euro.

Floriaan Terbeke

Bron: Preussische Allgemeine Zeitung


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden, 

Vandaag bied ik jullie een fijn, laagdrempelig, meezing- en dansnummer aan.  Bovendien beantwoordt het perfect aan de hedendaagse politiek-correcte verzuchtingen van de multi-culturele droomwereld.  Alhoewel… het komt uit het land van Wilders !  Twee broers met Indonesische achtergrond zingen vooral oude succesrijke liedjes in een nieuw jasje en veroveren hiermee de wereld. 

Riem en Ruud de Wolff komen in 1949 met hun ouders naar Nederland.  Als tieners zijn ze geliefd op schoolfeestjes in kleinere muziekgroepjes met liedjes van de Everly Brothers.  Men typeerde hen als “indo-rockers”.  In 1960 staan ze maandenlang in de hitlijsten van talrijke landen met hun versie van Ramona, een liedje uit de film Ramona, vertolkt door de zangeres Dolores del Rio.   Nadat er 7 miljoen exemplaren verkocht werden mochten ze zelfs een Edison uit de handen van Wim Sonneveld in ontvangst nemen.  Twintig jaar later nemen ze voornamelijk platen op in Maleis waarvan er miljoenen over de toonbank gingen

Na Ruuds overlijden in 2000, treedt Riem verder alleen op met een begeleidingsband of als duo met zijn zoon Steffen.  In 2005 schopt hij het tot Ridder in de Orde van Nassau

Een warm applaus voor The Blue Diamonds met Ramona:
 

I press you, caress you…
 

Lolita

 


02-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protestbetoging tegen het zwakke belgische asielbeleid
De huidige asielcrisis is niet het gevolg van een tekort aan opvang, maar wel van het gebrek aan een kordaat asiel- en immigratiebeleid. Dat stelde Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter donderdag bij een manifestatie aan het kabinet van staatssecretaris Philippe Courard, bevoegd voor de opvang van asielzoekers. Een vijftigtal Vlaams Belangers had de koude getrotseerd voor de actie.
De oorzaak van het huidige opvangprobleem ligt voor het Vlaams Belangbij het veel te laks en al te soepel asielbeleid. In tien jaar tijd ving ons land 220.000 asielzoekers op. Slecht 7,5 procent kreeg het statuut van politiek vluchteling en nauwelijks een tiende werd daadwerkelijk gerepatrieerd naar het land van herkomst.
Dewinter hekelde de “linkse asielchantage” waarbij de asielopvangcrisis misbruikt wordt om een opengrenzenpolitiek te verdedigen. “Men maakt misbruik van de vrieskou en de schijnende beelden van asielzoekers die de nacht in de kou moeten doorbrengen - wat overigens niemand wil - om de bevolking warm te maken voor nog meer asielzoekers. Het recht op een menswaardige opvang voor eenieder mag niet als bliksemafleider gebruikt worden om het lakse beleid te handhaven en onder het mom van solidariteit en medemenselijkheid nog meer asielzoekers binnen te halen”, aldus Filip Dewinter.
De opvang van asielzoekers kostte dit jaar reeds 327 miljoen euro, wat neerkomt op 120 euro per Vlaams gezin of evenveel als de pas afgeschafte jobkorting, merkte hij nog op.
(belga)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Splitsing Gerechtelijk Arrondissement BHV geëist

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroepsverbod voor de Sint

 

Volgens de krant “Österreich”  heeft de goedheilige man in de Weense stedelijke kleutertuinen beroepsverbod gekregen. De officiële reden luidt: “Als vreemdelingen komen kan het zijn dat de kindjes schrik krijgen – dat willen wij niet, daarom komt hij er bij ons niet in”, zegt Sylvia Minich, bazin van de 360 stedelijke Weense kleutertuinen.    Daarom moeten de kleuterbegeleidsters zelf een pak aantrekken… Een Sint met een boezem… het negatief van een dragqueen!

Critici menen dat bij dit verbod een drogreden opgegeven werd.  Men heeft de traditie opgegeven wegens de gevoeligheden van andersgelovige kinderen.  Politici menen dat het hier gaat om een verbod op de christelijke waarden: vandaag Sint Niklaas, morgen de kerstboom, overmorgen de kruisbeelden.  Onze kinderen leren toch ook andere gebruiken kennen?  Het gaat hier toch ook over verrijking?  De ouders wijzen er fijntjes op dat een Halloweenfeest wel doorgang mocht vinden. Heeft een kindje hierbij angst gehad?

Ook de pedagogen gaan in het verzet.  Sint Niklaas is een kindervriend, geen kinderbeul.  Het is een schande dat Sint Niklaas afgeschaft wordt om moslimkinderen niet voor het hoofd te stoten. 

Inmiddels werd er in Wenen met een petitie gestart om Sint Niklaas te redden.

Voor de uitleg van de kleutertuinenbazin, mag je je in dit onland gaan verantwoorden bij het spionnencentrum…”als vreemdelingen komen kan het zijn dat de kindjes schrik krijgen”. 

Floriaan Terbeke

Gelukkig hebben we nog die goeie ouwe Toon Hermans, die Sinterklaas ook relativeerde in een tijd toen we er nog konden om lachen ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CH - EU 2 - 0

 

De EU maakt zich zorgen over teveel democratie in het Alpenland: het Zwitsers referendum over de mogelijkheid criminelen en profiteurs het land uit te zetten zou bilaterale en internationale akkoorden op de helling zetten.   Volgens een EU-ingewijde heeft Zwitserland hiermee bewust hun engagement ten opzichte van de EU in gevaar gebracht.  Bern is voor Brussel geen betrouwbare partner meer: de toon bij de gesprekken wordt bitser. Momenteel lopen er immers onderhandelingen over institutionele vragen.  De EU wil in een bilateraal akkoord de EU-wetgeving automatisch laten inbouwen in het Zwitsers recht – Zwitserland is daar geen voorstander van. Het referendum is een doorn in het oog van de EU want die wil meer controle op de wetgeving te krijgen. 

Zo valt bv. het vrij verkeer van personen (vestiging en arbeid) onder dat bilateraal verdrag; Viviane Reding dreigt er nu fijntjes mee dit op te willen blazen.  Zij weet heel goed dat dit verdrag een guillotineclausule bevat, waarmee heel het verdrag staat of valt.  Deze werd onder druk van de EU erbij gevoegd om te verhinderen dat een partner slechts de meest voordelige aspecten zou handhaven.  Zij schijnt daarbij te vergeten dat het bilateraal verdraag ook de EU ten goede komt en dat de EU-molens langzaam malen.  De EU-commissie zal zich eerst aan het federaal parlement moeten wenden om inzicht te krijgen op welke manier dit referendum zal omgezet worden in een wet.

EU-commissaris Viviane Reding heeft voor het referendum duidelijk gemaakt dat ze verwacht dat “de Zwitserse regering alle nodige maatregelen neemt om de rechten van de Europese burgers, vervat in het vrijhandels- en Schengenakkoord, te respecteren”.  Als ze geen bevredigende ontwikkeling ziet, zou het kunnen dat het vrij verkeer van personen opnieuw “besproken” wordt.  Deze commissie komt elk jaar in juni bijeen, maar ze zou natuurlijk ook een buitengewone vergadering kunnen bijeenroepen.

Simonetta Sommaruga (SP) mag het donderdag in Brussel komen uitleggen; zij zal waarschijnlijk aan de gemengde Schengenvergadering deelnemen.  Het is de tweede keer dat Zwitserland op het matje geroepen wordt: het anti-minarettenreferendum van verleden jaar ligt nog vers in het geheugen.

Met jaloezie, maar niet met afgunst, staan we als CH-supporter aan de zijlijn.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min-on-Line




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!