Angeltjes
07-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poëzie om te lachen : Wim van Helsen, Philippe Geubels en Iwein Segers

 

 

Ben ik nu de enige die hier moet om lachen ? 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie hoort hun geblaf nog ?

 

  


Het zo verfoeide eigen volk eerst is nu overal onderhuids aanwezig, nog even en de bom ontploft.

De Europese en eigen narren beseffen niet wat ze aanrichten met hun migratiebeleid. Laat nu een referendum plaatsvinden over het voortbestaan van Europa en hun regels om de slavernij in te voeren, en de douaneposten zullen er op korte tijd opnieuw staan. Als de democratie kwakkelt, sneuvelt als eerste het recht om onaangename waarheden te vertellen. Dat is nu het geval.

Wetenschappelijk onderzoek waaruit de nadelen van de multiculturele samenleving blijkt, wordt onder het tapijt geschoven. De illusie moet in stand worden gehouden dat we in harmonie met elkaar samenleven – tot het moment waarop het te laat is. Het woord democratie laat bij mij meer en meer een bittere nasmaak achter En Jade dank, maar als ook de humor bitter klinkt doet de politiek er goed aan het roer om te draaien, want de volgende stap is revolutie.

Ik hoop voor de plaatselijke en Europese zonnekoningen dat ze zich de guillotine herinneren. 

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meester Linxe Slodervos ronselt klantjes volgens sommige collega's

 

 

Vandaag.be meldt dat advocaat Walter van Steenbrugge, alias meester Linxe Sloddervos in het dossier seksueel misbruik te keer gaat als het hoofd van de inquisitie. Meester Sloddervos is een van de lievelingsadvocaten van de nieuwsdienst van de 0000, die ook regelmatig een gastblog mag volpennen met zijn maffe theorieën. Wat is die openbare omroep toch een broednest van overbodige ijdeltuiten die hun macht misbruiken om hun persoonlijke frustraties uit te werken. Op onze kosten, dat wel !  Afschaffen die handel en op zijn Mao-communistisch, de verwende Linxe ideologen twintig jaar dwangarbeid laten verrichten op het platteland.  Zonder machines uiteraard : met de blote hand, de riek en de schop.  En de Martines  en Gelaarsde Vrouwtjes zorgen voor de dagelijkse pap met brokken.

In de Kamercommissie Seksueel Misbruik hekelde advocaat Pierre Chomé achter gesloten deuren de praktijken van Walter Van Steenbrugge (foto). Dat zeggen meerdere onafhankelijke bronnen.

Chomé pikte het niet dat Van Steenbrugge allerhande cliënten van overal in het land gaat ronselen om zich in Brussel bij onderzoeksrechter De Troy burgerlijke partij te stellen.

"Deze klachten waren in behandeling bij de plaatselijke parketten. Nu komen ze in een mammoetdossier, waar ze misschien zullen verdrinken in de rest. Of misschien komt er van het hele dossier-Kelk wel helemaal niets meer terecht. De slachtoffers hebben geen baat bij dit systeem", aldus Chomé, die suggereerde dat hij namens meerdere advocaten sprak.

Volgens Chomé, die zelf een aantal slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk verdedigt, is het trouwens niet zeker dat die klachten bij De Troy gaan blijven. Mogelijk moeten ze via allerlei procedures worden teruggezonden naar hun parket van herkomst. Eerder al hadden de federale procureur Johan Delmulle en de Gentse procureur-generaal Frank Schins deze kritiek geuit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En u dacht, dat u kon dansen ?

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.His Masters Voice of veeleer La Voix de son Maître

 

 

Er stond eens een advertentie in de Koopjeskrant : een sprekende hond werd aangeboden voor 5 Euro.

Een vroege reageerder ging erop af. De hond zat braafjes naast zijn baas te kwispelen. De koper vroeg hoe ie heette. Poco was de naam. 'Awel Poco, zeg eens iets.' Poco begon zijn demonstratie, mooi articulerend en lichtjes kwijlend, het koppeken naar links... 'Niet het aantal vreemdelingen, maar de werkloosheid bepaalt de criminaliteit in een gemeente. Dat blijkt uit een studie van criminologen van de Universiteit Gent en de KU Leuven in het British Journal of Criminology' .

'Maar allez !' riep de geïnteresseerde koper uit, en u vraagt maar 5 Euro voor Poco ?'

'Hoort u dat dan niet', vroeg de verkoper, 'dat beest liegt als de pest!'

Jade

 


06-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : aan de Heer Annemans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

de dag nadert dat "alle middelen" zullen uitgeprobeerd zijn... laster, broodroof, leugens,enz.. het heeft allemaal niet geholpen...nu probeert men al een hele tijd het VB dood te zwijgen.. maar nog nooit is zo duidelijk gebleken dat het VB gelijk heeft.. bewijs daarvan: alle partijen trachten zo dicht mogelijk het programma van det VB te benaderen...nog nooit werd daar bij de bevolking zoveel over gepraat.. en dat zal hoe langer hoe meer het geval zijn.. laat ze nog maar een beetje verder klungelen met hun "regeringsmisvorming"..laat ze desnoods maar opnieuw gaan kiezen.. jammer dat Vlaanderen en de vlamingen de dupe zullen zijn,.. de zogenaamde 'demo's" zullen hun eigen onkunde moeten bewijzen alvorens het gros van de vlamingen zal inzien dat ze op de verkeerden hebben vertrouwd... maar de dag dat de waarheid de leugen inhaalt is op komst ! en ik vrees dat de realiteit keihard zal zijn... 

jos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Een standbeeld voor Flavio ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een optocht voor Flavio, de jonge gangster die zaterdag doodgeschoten werd bij een overval op een juwelier in het Waals-Brabantse Tubeke, werd verboden. Burgemeester Raymond Langendries laat vandaag in een persbericht weten dat er voor geen enkele optocht op het grondgebied van de gemeente toestemming gegeven zal worden.

De burgemeester verwijst naar "de moeilijke emotionele context". De vrienden van de jongen hadden een oproep gelanceerd via de socialenetwerksite Facebook om vandaag om 16 uur te verzamelen bij het station van Tubeke om vervolgens naar het centrum van de stad te stappen.

Tony


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mediatieke goelag - Gerolf Annemans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Enkele dagen geleden is het nu dat een commentaarschrijver van De Tijd na een broddelwerkje over "zijn" N-VA ook even alle andere partijen afliep en pas helemaal aan het einde concludeerde met een retorische vraag : het Vlaams Belang, wie spreekt daar nog over? Hij alvast niet. Als illustratie van de brutale machtswellust van de media kon dat tellen.

Dit en vele andere denigrerende opmerkingen, meestal geuit onder de rubriek "selffulfilling prophecy", kwamen er ondanks een sfeer waarin in een normale democratie een debat zou zijn gehouden over media en Vlaams Belang.

Nauwelijks enkele dagen voordien had niemand minder dan Siegfried Bracke zich immers publiek laten ontvallen dat het doodzwijgen van het Vlaams Belang door de media in de periode dat hij daar weliswaar zelf medeverantwoordelijk voor was, een fout was geweest. Een bekentenis als het ware van iemand die - in de politiek aangeland en democratisch verkozen - duidelijk inziet dat het door niets te verantwoorden is dat een partij die op enkele stemmen na even groot is als de liberalen of de socialisten, op een zo onevenwichtige manier brutaal wordt opzijgezet en gecensureerd. De uitspraak van Bracke was gezagvol, want hij sprak over een partij die momenteel zijn politieke concurrent is. Door zijn uitspraak illustreerde en tegelijk overbrugde Bracke een kloof, een paradox die mij al enkele maanden duidelijk is geworden. Het cordon is eigenlijk geen politiek fenomeen. Het is een probleem binnen de media.

Over enkele dagen heb ik definitief nieuws in verband met een voorval dat ik het grofste zou willen noemen dat ik tot nu toe al heb meegemaakt. Ik zal dan in een nieuwe column dat laatste maar ook een reeks andere recente voorvallen op een rijtje plaatsen. Het Vlaams Belang zou meer van die feiten systematisch moeten aanklagen en politieke actie ondernemen tegen de verantwoordelijken binnen die media.

Er bestaat een geheime afspraak tussen alle media in het algemeen (schrijvende pers inclusief uitgeverijen) en tussen de audio visuele zenders in het bijzonder om Vlaams Belang enkel aan bod te brengen als het nieuwsmatig niet te vermijden is (verkiezingen, overlijden, BHV) en in de regel enkel als het Vlaams Belang als organisatie of politieke partij erdoor geschaad wordt.

Die afspraak impliceert ook - volgens een stelregel die Woestijnvis officieel heeft uitgevaardigd - dat geen enkel "human" interest programma een mandataris van het Vlaams Belang mag of kan tonen in een setting die hem of haar als een normaal iemand (politicus, mens) doet voorkomen. Redacteurs die toevallig of per vergissing afwijken van die regel, worden op hun eigen redactieraden ter verantwoording geroepen, teruggefloten of door de directie aangesproken. Komt een Vlaams Belang-mandataris toch positief in het nieuws met een eigen politiek project of voorstel, zonder dat hij wordt onderbroken, afgebroken, gekleineerd of met "de interne moeilijkheden van uw partij" om de oren wordt geslagen, dan zindert het debat daarover binnen de media wekenlang na (zoals naar aanleiding van de voorstelling van het boek "De Ordelijke Opdeling van België"). De ultieme sanctie is een laatste waarschuwing in Humo of De Morgen.

Soms neemt dit stel ongeschreven regels vormen aan die doen terugdenken aan praktijken uit de Sowjet-tijd. Cameramannen in de parlementaire verslaggeving veranderen van positie als een Vlaams Belang-parlementslid in hun beeld komt zitten. Verslagen worden verminkt. Beelden worden op zwart gezet. Commentatoren rukken uit om kleinerende of denigrerende toevoegingen te produceren.

Dat programma-formats soms geheel of gedeeltelijk worden opgebouwd rond vertegenwoordigers van alle (ook minuscule) politieke partijen behàlve het Vlaams Belang, roept geen vragen meer op, laat staan een intellectueel debat over de grondslagen van dat afwijkend gedrag. De toestand is zelfs zo erg dat het Vlaams Belang zelf er zich zelfs niet voldoende vragen meer bij stelt.

De toestand verbetert niet. Dat door enkele politieke omstandigheden (waarover ik hier niet uitweid) het Vlaams Belang heeft moeten inboeten op vroegere electorale scores, heeft het fanatisme van de media niet doen afnemen maar eerder nog doen toenemen. Zoals hyena's die bloed hebben geroken, wordt de jacht met nog grotere intensiteit opgevoerd. Kennelijk hebben sommigen binnen de media het gevoel dat het dankzij hun discriminaties is dat het Vlaams Belang "kan teruggedrongen worden".

Men kan stellen dat voor het Vlaams Belang alleen nog een rechtstreekse communicatie met zijn kiezers mogelijk is om zijn standpunten genuanceerd naar voren te brengen. Intern ontstaat steeds meer druk om er opnieuw wat met de grove voeten door te gaan, naar het voorbeeld van de Zwitserse, Nederlandse en Deense zusterpartijen. Daardoor zou ook efficiënt kunnen gecounterd worden dat de N-VA zich in de zich kritiekloos opstellende media als de anti-immigratiepartij kan voordoen. (Kritiekloos, want nergens komt de vraag waarom De Wever zelf ooit het met regularisaties uitgeruste regeerprogramma van Leterme I goedkeurde en nu daarover oppositiepraat komt uitkramen. Nergens werden aan De Wever vragen gesteld over het onthaalbeleid voor Roma-zigeuners van zijn eigen minister Bourgeois. Enz. enz.)

De media zijn een structureel probleem, een structureel probleem van democratie in de Vlaamse samenleving.

Je zal mij niet horen pleiten voor het afdwingen van respect door harde actie. De creatie van een A-team. Een ruitje tikken bij Woestijnvis. Wat bandjes platsteken bij het wagenpark van Wouter van den Houte of zo. Wat antrax opsturen naar De Standaard in Groot Bijgaarden. Of wat opnames van vrt-programma's gaan verstoren. Hier en daar de distributie van kranten en tijdschriften enkele dagen in de war doen draaien. Wat piratjes knallen in inkomhallen. Een schotelantennetje op een straalwagen van het dak trekken. Wat adressen opzoeken van beheerders en bestuurders van mediabedrijven. Hun Ardeense jachtpartijtjes gaan verstoren. Je zal mij daar allemaal niet voor horen pleiten. Tot nader order is het Vlaams Belang géén terreurorganisatie.

Er is ook geen reden tot paniek. Er is geen enkel verband (nooit geweest en ook nu niet) met onze tijdelijke electorale resultaten van de voorbije jaren. De thema's van het Vlaams Belang blijven toekomstthema's en het Vlaams Belang heeft al meer dan eens in zijn geschiedenis te maken gehad met imitators, zowel op zijn Vlaamse als op zijn rechts-maatschappelijke flank. Uiteindelijk komen de thema's maar serieus - in de vorm van politieke oplossingen - boven water als de mensen deze partij, partijen als de onze sterk genoeg maken. Onze Nederlandse, Deense, Zwitserse zusterpartijen wijzen voor de Vlamingen de weg. Alleen in die landen wordt beleid structureel veranderd. De N-VA zal hoogstens een experiment zijn waardoor bewezen werd dat in België niks nog opgelost kon worden. Voor de oplossingen op het terrein is een DVP, een ZVP of een Wilders nodig. Als de rest is tijdverlies.

Maar dat het unieke en - buiten in enkele dictaturen - nergens ter wereld bestaande fenomeen van de Mediatieke Goelag zoals die in Vlaanderen functioneert, moet aangepakt worden, is duidelijk. Het Vlaams Belang moet dat debat op gang brengen. Daarvoor moet er desgevallend eens stevig op tafel worden geklopt. Want zoals nu : zo kan het niet langer meer. Wordt vervolgd.

Gerolf Annemans

Can't they even lock us up seriously?" (Uit Anne Applebaum, "Gulag, A History", Penguin Books,p. 39)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een studie om de vreemde criminelen te behagen

 

Niet het aantal allochtonen bepaalt de criminaliteit in een gemeente, wel de werkloosheid. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Gent en de KUL, waarvan de bevindingen door het British Journal of Criminology worden gepubliceerd.

De conclusies sluiten niet aan bij een eerdere studie van Marion van San, die in 2000 vaststelde dat de criminaliteit onder allochtone jongeren hoger lag dan bij anderen. Volgens politicoloog Marc Hooghe van de Leuvense universiteit hield van San toen geen rekening met sociaal-economische factoren.

‘In onze studie zochten we ook naar een verband tussen vreemdelingen en criminaliteit, maar we hebben er geen gevonden. We hebben per gemeente het aandeel niet-Europese inwoners onderzocht, het aandeel Turken, Marokkanen... Het waren geen bepalende factoren. Van allochtonen met de Belgische nationaliteit hebben we geen cijfers, maar we weten dat dit aandeel overeenkomt met het aandeel inwoners met een vreemde nationaliteit per gemeente. Onze conclusie gaat dus ook op voor allochtonen.'

Ziezo ! Dat is weer goed uitgevogeld door de geleerden van de Wetenschap van de Natte Vinger. Het zijn niet de allochtonen maar de doppers die het criminele pad bewandelen. Ook allochtone doppers ?  En als er geen relatie bestaat tussen allochtonen en criminaliteit, waarom verblijven er dan in de belgische gevangenissen 43% allochtonen, zonder rekening te houden met genaturaliseerde belgen en bipatrides ? 

Weggesmeten geld ! Wie was trouwens de opdrachtgever ?  Hoeveel werd er aangerekend voor deze resulaten-op-bestelling ?  En wanneer gaat die flauwe kul van compleet overbodige studies nu ophouden ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De financiële situatie van het land B is een probleem.

 

De tik die België vorige week op de financiële markten kreeg, heeft de alarmbellen in de Wetstraat doen afgaan. De ontslagnemende regering wil er de komende dagen alles aan doen om duidelijk te maken dat België Ierland niet is. 'We doen het beter dan andere landen', zegt premier Leterme.Maar als de politieke crisis blijft duren, 'kan België over enkele weken in moeilijkheden geraken', meent financiënminister Reynders.

De tijd dringt voor de onderhandelaars van een nieuwe federale regering. De oplopende spanningen over de Ierse schuldenkwestie hebben ook België onder druk gezet. De opstoot van de rente op de Belgische staatsschuld vorige week toonde aan hoe kwetsbaar ons land zonder nieuwe regering en zonder begroting voor 2011 is. "We moeten duidelijk maken dat de fundamenten van ons land stabiel zijn, want beursspeculanten bekijken dat oppervlakkig", zegt Leterme. "We zijn een zeer rijk land met een arme overheid. De NV België met al zijn aandeelhouders is gezond."

BegrotingstekortVandaag presenteert de Nationale Bank nieuwe cijfers over de Belgische economie. Uit die cijfers zal blijken dat ons land het stabiliteitsprogramma perfect respecteert en dat het begrotingstekort onder controle is. Het stabiliteitsprogramma stippelt het pad uit om de Belgische begroting tegen 2015 in evenwicht te brengen. Voor dit jaar was een tekort van 4,8 procent voorzien. In 2011 moet het tekort dalen tot 4,1 procent. Met een verwacht resultaat van 4,7 procent dit jaar doet ons land het iets beter dan verwacht. "Voor 2011 is 4,1 procent zeker haalbaar", zegt Leterme.
 
Ook de staatsschuld evolueert beter dan verwacht. De schuldgraad blijft net onder de 100 procent. "We doen het beter dan de andere landen. Ook wat economische groei betreft", zegt Leterme. Ons land profiteert volop van de forse groei die Duitsland realiseert.
 
Minister van Financiën Didier Reynders bevestigde gisteren de goede Belgische cijfers. Maar hij vreest dat ze mogelijk niet zullen volstaan om België zonder kleerscheuren door de eurocrisis te loodsen. "We kunnen alle positieve elementen over onze economie op tafel leggen, maar de politieke instabiliteit is een groter probleem", zegt hij. "Ze zorgt voor een psychologisch klimaat waardoor we het binnen enkele weken moeilijk kunnen krijgen."
 
Leterme blijft iets optimistischer dan zijn minister van Financiën. "Ik denk niet dat er vandaag grote risico's zijn, maar we moeten opletten. Om uit de gevarenzone te blijven, moeten we gewoon zo snel mogelijk een regering hebben. Het wordt gevaarlijk als we moeten praten over onze schuld en onze capaciteit om die af te bouwen."
 
Voor Leterme en Reynders moet een nieuwe regering snel werk maken van de begroting voor 2011. Ook een nieuw sociaal akkoord tussen vakbonden en werkgevers is dringend gewenst. Reynders heeft nog een andere prioriteit: meer middelen voor het noodfonds voor zwakke eurolanden. "Met de huidige 750 miljard euro in het fonds is het niet makkelijk werken. We stuiten constant op vragen of er wel genoeg geld is om landen als Spanje en Italië te helpen."

@ de Morgen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Femke Halsema, het groenlinxe zeurmens kiest tégen multicul voor eigen kinderen

 

Femke Halsema mag zopas haar ontslag als voorzitter genomen hebben, ze blijft het boegbeeld van GroenLinks in Nederland. Die partij voert de multiculturele samenleving nog altijd hoog in het vaandel. Hoewel. Deze week raakte bekend dat Halsema haar kinderen heeft weggehaald van een ‘zwarte school’ in Amsterdam waar heel veel islamitische kinderen school liepen. Daarmee volgt ze het voorbeeld van Wouter Bos, gewezen voorzitter van de PvdA en eveneens een trouwe aanhanger van de multiculturele verrijkingsgedachte. Bos deed dat jaren geleden al. Waarom hij zijn kinderen naar een ‘witte school’ stuurt? “Als ouder wil je nu eenmaal het beste voor je kind”, verklaarde Bos met een beetje schaamrood op de wangen.

Halsema tapt uit hetzelfde vaatje: “Ze zijn naar een andere buurtschool. Dat is beter voor hun welzijn. Kinderen zijn geen sociaal experiment.” En gelijk heeft ze.

Is het een gebrek aan principes of hypocrisie? Gezond verstand of de beperkte houdbaarheid van linkse idealen? De beslissing van Halsema werd her en der op kritische schampscheuten onthaald, maar zelf ontkent ze dat die werd ingegeven door onoverbrugbare cultuurverschillen. “Ach, het zal dan toch de kleur van het behang en het computerlokaal zijn”, schrijft iemand in een satirisch commentaar. Iemand anders vraagt zich af waarom de kinderen van Halsema geen onderdeel van een sociaal experiment zouden mogen zijn. Halsema en co. hebben de hele samenleving immers opgezadeld met een multicultureel experiment. Een experiment dat, zo blijkt steeds vaker, jammerlijk is mislukt …

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

“Ruw gerekend kunnen we ervan uitgaan dat de jongste decennia minstens 150 miljard euro (6.000 miljard frank) van het noorden naar het zuiden is verhuisd,” schreef redacteur Paul Geudens in Gazet van Antwerpen (2.12.2010). “Wie durft dan nog te beweren dat Vlaanderen egoïstisch is? Mochten al die centen hier gebleven zijn, we woonden nu in veruit de rijkste regio ter wereld. Quod non…” Intussen blijven de Franstaligen halsstarrig ‘non’ zeggen op elke Vlaamse vraag voor meer échte autonomie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joodse Gemeenschap Antwerpen : beoogd doelwit grootse aanslag

 

 

Volgens bronnen bij de Belgische justitie die de Nederlandse krant Het Parool kon spreken hadden de islamistiche terreurverdachten die vorige week in Antwerpen en Amsterdam werden opgepakt plannen om de Joodse gemeenschap te viseren met een mega aanslag. Bedoeling was een aanslag te plegen die nog groter zou zijn dan die tegen treinen in Madrid in 2004. Daarbij kwamen 191 mensen om het leven en werden tientallen anderen voor het leven verminkt.

Officiële kanalen bij parket en justitie houden de kiezen op elkaar en willen de informatie niet bevestigen noch ontkennen. De  journalisten van Het Parool, Frans Bosman en Hanneloes Pen,  hebben de informatie gekregen van een anonieme bron die dicht bij het onderzoek staat.

"Geen kwestie van 'of' er een aanslag komt maar 'wanneer'"

De verdachten hadden een lijstje gemaakt met belangrijke doelwitten, waaronder het NAVO hoofdkwartier in Evere en NAVO troepen, een groot sportevenement of de Joodse gemeenschap. Vorige week berichtte ook CNN al dat de Joodse gemeenschap een doelwit zou zijn geweest, maar die informatie kwam niet van justitie maar van een hooggeplaatste Europese anti-terreur expert.

Secretaris-generaal van het Forum der Joodse Organisaties, Diane Keyser, zegt dat de Joodse gemeenschap het volste vertrouwen heeft in het gerecht. “Deze actie, waarbij verdachten werden opgepakt, bewijst ook aan dat de ordediensten de bedreigingen onderzoeken en actie ondernemen”.

Volgens het Coordinatie Kommité van de Joodse Gemeenten van Antwerpen (CKJGA), die instaat voor de veiligheid, werken zij sinds 9/11 sowieso vanuit de optiek dat een aanslag tegen een Joods doel geen kwestie is van ‘of die er komt’ maar’ wanneer’.

Volgens Het Parool zou een Saoediër uit Frankrijk de aanslag in België financieren, aldus nog de bron bij justitie. Naast verschillende Belgen werden ook enkele Nederlanders en één Duitse verdachte opgepakt.

De telefoons van de Amsterdammers, die tegelijk met Belgische en Duitse verdachten zijn opgepakt, werden een tijd afgeluisterd. Uit één van die taps zou blijken dat Redouan A. op 8 november een emotioneel gesprek met zijn vrouw Fatin voerde, waaruit volgens de Belgische justitie kan worden afgeleid dat hij afscheid had genomen en ‘de weg naar het paradijs’ openlag.

De informatie in het CNN bericht (zie video hieronder) had het eveneens over de NAVO als een mogelijk doelwit en had dezelfde informatie over de afgeluisterde telefoons.

 Bron : Joods Actueel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de klimaattop in Mexico : 108 belgen !

 

Vandaag.be verrichtte een knappe taak : de online-krant van Concentra drukt de lijst af van de 108 belgische deelnemers die in Mexico aanwezig zijn op de klimaattop.

 

Deze week is in Cancún de klimaattop van start gegaan. In totaal wonen 108 Belgen de top bij. Onder hen vier ministers, een staatssecretaris, vijf parlementsleden, vijftien kabinetsleden, een veertigtal overheidsmedewerkers en een paar dozijn andere deskundigen. De  verplaatsing alleen al is goed voor een CO2-uitstoot van 800 ton. wat dat allemaal aan hotel en voeding kost is nog niet geweten.

U vraagt zich ongetwijfeld af wie die mensen nu allemaal zijn. Daarom heeft onze redactie alle deelnemers netjes op een rij gezet.

Ministers en staatssecretarissen:
> 1. Minister van Milieu Joke Schauvliege (Vlaanderen) - CD&V
> 2. Minister van Milieu Philippe Henry (Wallonië) - Ecolo
> 3. Minister van Milieu Evelyne Huytebroeck (Brussel Hoofdstedelijk
> Gewest) - Ecolo
> 4. Federaal minister van Klimaat en Energie Paul Magnette - PS
> 5. Bernard Clerfayt, staatssecretaris voor Milieufiscaliteit - FDF
>
>
> Parlementsleden
> 6. Eric Jadot - Ecolo
> 7. Philippe Blanchart - PS
> 8. Kristof Calvo y Castañer - Groen!
> 9. David Clarinval - MR
> 10. Ludo Sannen - SP-a
>
>
> Kabinetsleden:
> 11. Elisabeth Ellegaard, kabinet van minister Magnette
> 12. Tineke Sonck, woordvoerder van minister Magnette
> 13. Jérôme De Mot, kabinet van staatssecretaris Clerfayt
> 14. Christian Ferdinand, kabinet van staatssecretaris Clerfayt
> 15. Delphine Bourgeois, kabinet van staatssecretaris Clerfayt
> 16. Aart Geens, kabinet van minister van Financiën
> 17. Jihane Annane, kabinet van minister van Ontwikkelingssamenwerking
> 18. Wim Schaerlaekens, kabinet van minister van
> Ontwikkelingssamenwerking
> 19. Jan Winters, kabinet van minister van Ontwikkelingssamenwerking
> 20. Hanne Descamps, kabinet van minister Schauvliege
> 21. Patrick Verstuyft, woordvoerder van minister Schauvliege
> 22. Dominique Perrin, kabinet van minister Henry
> 23. Pierre Castelain, kabinet van minister Henry
> 24. Pascal Devos, woordvoerder van minister Huytebroek
> 25. Mikaël Ange, kabinet van minister Huytebroek
>
>
> Overheidspersoneel:
> 26. Peter Wittoeck, coördinator bij FOD Volksgezondheid,
> Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 27. Ulrik Lenaerts, plaatsvervangend coördinator bij FOD Buitenlandse
> Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
> 28. Etienne Hannon, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 29. Nathalie Boucquey, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en
> Leefmilieu
> 30. Benjamin Denis, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 31. Alain Wilmart, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 32. Geert Fremout, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 33. Sarah Keun, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 34. Yannick Ghelen, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 35. Olivier Kassi, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 36. Samuel Buys, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 37. Sophie Closson, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 38. Luc Dries, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 39. Christophe Van Orshoven, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en
> Leefmilieu
> 40. Bart Landuyt, FOD Volksgezondheid, Voedselveiligheid en Leefmilieu
> 41. Johan Dubois, FOD Financiën
> 42. Christian Vanden Bilcke, FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse
> Handel en Ontwikkelingssamenwerking
> 43. Jozef Buys, FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en
> Ontwikkelingssamenwerking
> 44. Patrick Hollebosch, FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en
> Ontwikkelingssamenwerking
> 45. Davy Adam, FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en
> Ontwikkelingssamenwerking
> 46. Marc Depoortere, Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling
> 47. Anne Panneels, Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling
> 48. Vicky Noens, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
> 49. Jeroen Vandeur, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
> 50. Sophie Vancauwenbergh, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
> 51. Pieter Logghe, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
> 52. Dries Maebe, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
> 53. Rik De Baere, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
> 54. Els Van Den Broeck, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
> 55. Diane Verstraeten, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
> 56. Ruth Declerck, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie
> 57. Karla Schoeters, Vlaams gewest
> 58. Stéphane Nicolas, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat
> 59. Andé Guns, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat
> 60. Stéphane Cools, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat
> 61. Georges Liebecq, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat
> 62. Cécile Batungwanay, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat
> 63. Martine Leroux, Waals Agentschap voor Lucht en Klimaat
> 64. Claude Martin, Waals gewest
>
>
> Ambassadepersoneel:
> 65. Boudewijn E.G. Dereymaeker, Belgisch ambassadeur in Mexico
> 66. Raphaël W. Baekeland, honorair consul van België in Mexico
> 67. Françis Sobry, Belgische ambassade in Mexico
> 68. Séverine Naessens, assistant honorair consul van België in Mexico
>
>
> Andere:
> 69. Julien Guillaume, Brussels Institute for the Management of the
> Environment
> 70. Joëlle De Sepibus, Brussels Institute for the Management of the
> Environment
> 71. Martine Vanderstraeten, Wetenschapsbeleid
> 72. Kapitein Walter Mille, Scheepvaartinspecteur, FOD Mobiliteit en
> Transport
> 73. Professor Jean-Pascal Van Ypersele, Intergovernmental Panel on
> Climate Change (IPCC)
> 74. Philippe Marbaix, wetenschappelijk adviseur
> 75. Ben Matthews, wetenschappelijk adviseur
> 76. Marc Pallemaerts, adviseur klimaatverandering
> 77. Delia Villagrasa, European Climate Foundation
> 78. Dries Acke, European Climate Foundation
> 79. Jacob Werksman, World Resources Institute
> 80. Dieter Cuypers, bosexpert
> 81. Marieke Vangoidsenhoven, bosexpert
> 82. Tom Dauwe, wetenschapper
>
>
> Logistieke medewerkers in Mexico:
> 83. Tine Casiers
> 84. Frederic Gies
> 85. Miek De Fruytier
> 86. Jacky Romers
> 87. Sven Vanhemmens
> 88. Karine Gillis
> 89. Jospeh Sarto Mugenzi
> 90. Nurcan Kucukbinar
>
>
> Andere organisaties :
> 91. Joel Decaillon, Confédération Européenne des Syndicats (CES)
> 92. Bert De Wel, Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV)
> 93. Sébastien Storme, Fédération générale de Travail de Belgique (FGTB)
> 94. Daniel Van Daele, Fédération générale de Travail de Belgique (FGTB)
> 95. Isabelle Callens, Fédérations des Entreprises de Belgique (FEB)
> 96. Michael Voordeckers, Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO)
> 97. Isabelle Chaput, Essenscia
> 98. Brigitte Gloire, Oxfam
> 99. Teresa Elola Calderón, Wallonia-Brussels International (WBI)
> 100. Véronique Rigot, Centre National de Coopération au Développement
> (CNCD)
> 101. Sarah Vaes, Vlaams Overleg voor Duurzame Ontwikkeling (VODO)
> 102. Saar Vanhauwermeiren, 11.be
> 103. Arnaud Collignon, Greenpeace Belgium
> 104. An Lambrechts, Greenpeace Belgium
> 105. Cécile De Schoutheete, Inter-Environnement Wallonie
> 106. Annick Vanderpoorten, WWF Belgium
> 107. Thomas Eraly, Waalse Jeugdraad
> 108. Brendan Coolsaet, Vlaamse Jeugdraad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het volk vecht terug

 

Zowel in Groningen als in Amsterdam is een overval mislukt. In Amsterdam volgde het personeel van een overvallen drogisterij de twee overvallers en zagen zij dat de mannen in een flat vluchtten. Daar konden ze worden aangehouden.

De burgemeester van Zaltbommel drukte zich misschien niet zo diplomatiek uit toen hij opriep om overvallers verrot te slaan. De oproep sluit naadloos aan bij de spierballentaal van het nieuwe kabinet. Een goede zaak dat de overheid weer pal achter de bedreigde burger staat
 
In Groningen dwongen twee mannen een pizzakoerier zijn geld af te staan. Een voorbijrijdende automobilist zag dit en kon een van de overvallers in zijn auto gooien. De 18-jarige man wordt nu vastgehouden bij de politie, meldt het Dagblad van het Noorden.

Beide overvallen hadden zaterdag plaats.

In België schoot een juwelier in het Waalse Tubeke zaterdag een 16-jarige overvaller dood toen die zijn dochter en echtgenote met een alarmpistool bedreigde. Een tweede overvaller, 21 jaar oud, is aangehouden. De juwelier wordt ook nog vastgehouden.

Twee weken geleden riep de burgemeester van Zaltbommel op om geweld tegen overvallers te gebruiken. Dit deed hij nadat een ondernemer met een karatetrap had weten te voorkomen dat hij werd bestolen.

In Limburg gooide de eigenaar van een mobiele snackbar, frituurvet over een overvaller en wist zo te voorkomen dat hij zijn dagopbrengst moest afstaan.

In IJmuiden werd de overvaller van een motorwinkel door twee personeelsleden in elkaar geslagen. De twee mannen die de overvaller aan de politie overdroegen, zijn echter wel aangehouden.

Door Marlou Visser @ Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onbeschofteriken van de 0000 op hun nummer gezet door Nonkel Kruk

 

Wij behoren niet tot de fanclub van Yves Leterme, die wij soms Nonkel Kruk noemen, wegens zijn onbehendigheid. Sedert hij na een desastreuze omloop als premier van een kwakkelende regering enkel nog dministratieve en lopende zaken beheert, is hij duidelijk meer in zijn sas.  Zijn ministers blijven weliswaar onderling ruziemaken maar er is geen haan in de Kamer die er naar kraait, want het parlement geniet van een dubbel betaalde technische werkloosheid.

Als een van de belgische politici een taak krijgt, zoals den Baard, dan verzamelt de betrokkene direct de nationale pers om den volke kond te doen, dat dit de zwaarste opdracht uit zijn leven is.  Wie niet gewoon is een poot uit te steken,  spreekt rap over een hels werkritme als hij tussen 10 en 16 uur een aantal afspraken heeft. Soit. Het zijn niet allemaal beroepsluiaards maar de omgeving is weinig stimulerend.

Leterme was gisteren uitgenodigd door de redactie van de Zevende Dag waar hij volgens het scenario van de linxe club zou fungeren als zondebok voor de menselijke ellende van de asielzoekers. De 0000 werkt elke dag op het gemoed van de gevoelige kijkers door beelden te presenteren van miserabele vreemdelingen die naar het land van Belofte gelokt worden, maar eens aangekomen de vriesnachten onder de blote hemel moeten doorbrengen.  Althans een deel van hen. U kent het verhaal : niemand van de linxe 0000-gabbers haalt het in zijn hoofd de vraag te stellen, wie politiek verantwoordelijk is voor deze invasie. Neen, indoctrineren, eenzijdig voorlichten en optreden als onderzoeksrechters, dàt is de taak van de pruts-journalisten. Ditmaal zou De Vadder de rol van Annemans overnemen in de studio en Leterme laten zweten onder de neus.

Het 0000-plan was echter doorgeseind naar het kabinet van de premier, want intrigeren en padden in mekaars korf steken, is een van de frequente bezigheden op de nieuwsredactie.  De Vadder zou Leterme op de rooster leggen maar helaas de onbeschofte onderbreker, stuitte op een voorbereide Nonkel Kruk die onverstoorbaar doorging met het beantwoorden van de eerste vraag die hem gesteld was en hij negeerde de onderbrekingen en protesten van de verongelijkte journalist die zijn scenario in de mist zag verdwijnen. Wat een trieste afgang voor deze arrogante kerel : gevloerd worden door Nonkel Kruk, dan moet je echt wel een kluns van een reporter zijn.

Ze waren zo geschrokken op de nieuwsredactie, dat in de beide journaals het "incident" opnieuw ter sprake werd gebracht : een politicus heeft het aangedurfd een VRT-nulliteit te negeren ... en welke politcius dan nog.

Voor één keer, goed gedaan, Leterme.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar doen we onze aankopen ? Uitslag poll

 

Colruyt  37 % (92)
Carrefour  7 % (17)
Delhaize  12 % (30)
Buurtwinkel  1 % (2)
Aldi  18 % (46)
Lidl  8 % (19)
Spar  2 % (4)
Match  0 % (1)
Verschillende supermarkten  8 % (21)
Buurtwinkel + supermarkt(en)  7 % (17)
Andere  1 % (3)

Totaal aantal stemmen: 252


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ideale kerstgeschenk

 

 

http://www.ukip.org/

(helaas, enkel leverbaar in Groot-Brittannië)


05-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Roma-Plan van NVA-er Bourgeois, een schot in de roos : de Roma's zijn op weg naar Vlaanderen.

 

 

Vorige vrijdag 3 december lanceerde de Vlaamse regering een "plan" over de inwijking van Roma's. Minister Bourgeois, de notaris van de NVA, laat teksten schrijven, leest ze voor, zorgt dat hij er in de pers mee komt als een perfecte bestuurder en daarmee is voor hem de kous af. Alweer een daad van goed bestuur, glundert hij.

Het Roma-plan werd aangekondigd als een slimme zet en er staat uitdrukkelijk vermeld, dat Roemenen en Bulgaren toegelaten worden tot knelpuntberoepen in Vlaanderen, een provincie of zo van het gulle land B.  "Het signaal dat we daarmee willen geven is dat Roma uit Roemenië en Bulgarije die naar hier komen, ook bereid moeten zijn om te werken". Verschillende beleidsniveaus zullen samenwerken bij de opvang : de Vlaamse verantwoordelijken voor de drie W's, Werken, Wonen en Welzijn, evenals de lokale besturen. En de VDAB zit mede op vinkenslag om de Roma's uit Roemenië en Bulgarije in te schakelen op de arbeidsmarkt voor beroepen waar er arbeidstekorten voor bestaan. Tot hiertoe waren Roma's uit die beide landen uitgesloten, nu mogen zij ook het land binnen.

Dit alles werd met veel fanfare en trompetgeschal aangekondigd, als het Roma-Plan.

Zondag zat de dikke voorzitter van de NVA in de Zevende Dag zijn beklag te maken dat er dringend wat moet gedaan worden aan de talloze vreemdelingen die het land B binnenstromen vol verwachting om vervolgens onder de blote hemel te slapen bij vriestemperaturen.  Het land B zit echter zo vol als een ei en is bovendien even blut als Job. De NVA is de enige partij die wetteksten klaar heeft om de de invasie in te dijken, sprak Wevers, waarbij hij voor het gemak vergat,  dat Vlaams Belang al jaren allerlei parlementaire initiatieven onderneemt om het immigratiedrama te wenden.  De NVA-politici hebben steeds de voorstellen van VB afgewezen en àlle initiatieven van de opeenvolgende regeringen om de invasie aan te moedigen, goedgekeurd. Nu gaat de dikke voorzitter de zaak in het parlement regelen ... alsof goedgekeurde wetsvoorstellen zonder meer kracht van wet bezitten.  Wat een ijdel gelul verkoopt die Wevers toch !

Bovendien bloklettert vandaag de webstek van de Bulgaarse krant Standart : "Bulgaarse Roma zijn welkom in België".  De bewuste krant citeert Bourgeois : "De regering van de 'Belgische provincie' Vlaanderen heeft een sociaal plan en een strategie uitgewerkt om Bulgaarse en Roemeense Roma te integreren op het Belgische grondgebied", klinkt het. Daarnaast beweert deze gazet dat de Roma in het verleden geen toegang kregen tot België, ondanks het gegeven dat ook Bulgarije deel uitmaakt van de Europese Unie, terwijl dit nu wel kan ...

De Bulgaren hebben de nota van de Vlaamse Regering in handen gekregen en trekken er de positieve besluiten uit, die er inderdaad in vermeld staan !   Zo moeten de lokale besturen  helpen bij de problemen rond Roma-groepen. Roemenen en Bulgaren worden toegelaten tot knelpuntberoepen met steun van de VDAB en de minuisteries van Wonen, Werken en Welzijn staan klaar. Frankrijk zet de Roma's op vliegtuigen naar huis, Vlaanderen haalt de Roma's terug !

Het zogenaamde Roma-Plan, een uitvinding van de NVA is een schot in de roos ! Het Plan bevestigt de reputatie van het land B : kom naar ons, hier vloeien melk en honing.   Bourgeois is in alle staten : zo heeft hij het niet bedoeld en hij zal een brief schrijven om het uit te leggen ...

"Iets uitleggen" is een van de sterkste kanten van de NVA-politici. "Iets doen" valt helaas dikwijls falikant uit bij diezelfde NVA-ers, die zelfs al zijn ze al een aantal jaren actief in het beleid zoals een Bourgeois, even hard klungelen als de traditionelen. 

Goed gedaan, Geert, soms steek je zelfs Philippe Blunders naar de kroon inzake onbehendigheid. En de dikke voorzitter maar liegen ... Onbetrouwbaar zootje, die NVA-ers.

RAY


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Duitse volk volgt de Zwitsers. Nu nog de Duitse regering.

 

Nadat in Zwitserland door middel van een referendum beslist werd de vreemdelingenproblematiek strenger aan te pakken, groeit nu ook in Duitsland het aantal voorstanders hiervan.  Volgens een enquête van de internet nieuwszender Focus (www.focus.de) geeft bijna 70% van de Duitse bevolking de wens te kennen dat ze criminele vreemdelingen van het grondgebied wil verwijderd zien. 

Volgens het opinieonderzoek van het instituut Emnid bij 1000 personen wil 68% van de Duitsers dat vreemdelingen, met veroordelingen voor zware misdrijven, bedrog van de sociale zekerheid of zwartwerk, automatisch uit het land gezet worden; 26% is ertegen. 

Ingedeeld volgens partijen, voorstanders van de uitzetting: Linke 85%, CDU-CSU 75%, SPD 67%, Groenen 47% (49% van de Groenen wees de eis van de hand).

In Zwitserland stemden 52.9% ten gunste van uitzettingsinitiatief.

Floriaan Terbeke

Bron: www.focus.de

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!