Angeltjes
09-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter ontmoet Israëlisch staatssecretaris (Deputy Minister) Ayoob Kara

 

Filip Dewinter: “De islam is een roofdier. Een roofdier valt altijd de zwakste prooi aan. Europa en Israël mogen niet zwak zijn in hun gemeenschappelijke strijd voor democratie en vrijheid.”

De Vlaams Belangdelegatie (Vlaams volksvertegenwoordigers Filip Dewinter en Frank Creyelman, voorzitter van de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden en Internationale Samenwerking) hebben gisterenavond de Israëlische staatssecretaris Ayoob Kara (Likoed) ontmoet. Het betrof een gedachtenwisseling omtrent de strijd tegen de radicale islam en het islamterrorisme. Staatssecretaris Kara liete weten dat de radicale islam niet alleen een bedreiging vormt voor Israël maar tevens voor Europa. “Aanslagen en raketten tegen Israël treffen in de praktijk het Vrije Westen en dus ook Europa. Samen moeten we de strijd tegen de radicale islam durven aangaan.”

Filip Dewinter bevestigde dat “Israël de voorpost is van de beschavingsclash die momenteel aan de gang is tussen de Westerse wereld en de radicale islam.” Dewinter zei dat “de islam een roofdier is. Een roofdier valt altijd de zwakste prooi aan. Europa en Israël mogen niet zwak zijn in hun gemeenschappelijke strijd voor democratie en vrijheid.”

De Vlaams Belangdelegatie had tevens contact met de Israëlische minister van communicatie, Moshe Kahlon, die Filip Dewinter uitnodigde voor een nieuw bezoek aan Israël in de toekomst.

Vandaag bezocht de delegatie de F15-gevechtseenheid “Squadron 106” nabij Tel Aviv. De Vlaams Parlementsleden Filip Dewinter en Frank Creyelman werden ontvangen door de commandant van de basis en kregen er een briefing in verband met het militaire luchtpotentieel van de Israëlische luchtmacht en de manier waarop luchtaanvallen worden georganiseerd tegen militaire stellingen van islamitische terreurorganisaties.

De delegatie vertrekt morgen terug richting Vlaanderen. ’s Avonds voert Filip Dewinter onmiddelijk de daad bij het woord door als hoofdspreker het woord te voeren op de spoedbetoging in Lier tegen de bouw van een supermoskee met een minaret van maar liefst 18 meter. De manifestatie vindt plaats om 19.30u aan het domein waar de moskee gepland is, Donk 45 (vlakbij de Ring) in Lier.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen Volk eerst ? Geen denken aan : vreemden gaan voor !

 

In Brussel hebben daklozen actiegevoerd naar aanleiding van een Europese Conferentie over Dakloosheid. De Belgische daklozen voelen zich verdrongen door de asielzoekers op straat. Ze willen hulp én vooral echte huisvesting, geen tijdelijke noodopvang.

De binnenlandse daklozen hebben het er moeilijk mee dat alle aandacht nu gaat naar de buitenlandse asielzoekers. "Met alle respect, want deze mensen emigreren niet zomaar, maar we stellen ons toch vragen", legt Manuel Chiquero van het Daklozenfront uit.

Met de actie willen de daklozen ook eens in de kijker komen met hun problemen die al jaren aanslepen. Op de Europese conferentie, die in onze hoofdstad gehouden wordt, gaat het ook over de traditionele daklozen die in Europa in de verdrukking zijn gekomen. Bij ons zou het probleem vooral in Antwerpen liggen.

De daklozen eisen hulp én goedkope woningen, of dan toch een administratieve domicilie. "Want zonder ben je niets", zegt Chiquero. "Zonder referentieadres kun je immers geen beroep doen op een OCMW en zo zakken mensen nog dieper in de put."

Bron : deredactie.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land B + EU spingen Congo financieel bij voor het Feest van de Democratie : Verkiezingen. U betaalt toch ook mee ?

 

België zal 14 miljoen euro bijdragen aan de organisatie van de verkiezingen in Congo, waar tussen 2011 en 2013 zowel presidents-, parlements- als lokale verkiezingen plaatsvinden. Dat werd uit regeringsbron vernomen. Het voorziene bedrag komt uit de fondsen waar het ministerie van Buitenlandse Zaken over beschikt om aan zogenaamde preventieve diplomatie te doen. De ministerraad besliste dat daar de budgetten van 2010 en 2011 voor worden aangesproken.

Tussen 27 november 2011 en 8 augustus 2013 moet Congo presidents-, parlements-, provinciale, lokale, gemeentelijke en stedelijke verkiezingen organiseren. De totale kostprijs van deze meervoudige stembusgang wordt op meer dan 715 miljoen dollar geschat. De Congolese regering draagt ruim de helft van de organisatiekosten, de rest van het geld komt van de internationale gemeenschap.

Volgens de VN-missie in Congo, de Monusco, voorziet de Europese Unie een enveloppe van 47,5 miljoen euro voor die verkiezingen en België minstens 17 miljoen dollar. Veertien miljoen euro valt daar mooi binnen. (belga/lpb)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij mijnheer doktoor : vreemdgaan zit in de genen ! U kan er niets aan verhelpen

 

Amerikaanse onderzoekers ontdekten een gen waardoor mensen veeleer geneigd zijn om vreemd te gaan. Hetzelfde gen, DRD4, is al in verband gebracht met alcohol- en gokverslaving.

Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers de gegevens en het seksuele gedrag van 181 mensen. Ook werd de deelnemers aan het onderzoek gevraagd een DNA-monster af te staan. Zo konden de onderzoekers er achter komen wie van de deelnemers het DRD4-gen hadden.

De onderzoekers ontdekten dat de proefpersonen met een bepaalde variatie in het DRD4-gen twee keer zo vaak one-nightstands hadden gehad. Ook hadden ze vaker langer durende affaires achter de rug.

Volgens de wetenschappers heeft het te maken met de lichaamsstof dopamine. Deze stof zorgt ervoor dat mensen zich goed voelen. De stof wordt door het lichaam onder andere aangemaakt tijdens seks of bij druggebruik.

Het DRD4-gen is betrokken bij het vrijkomen van dopamine. Een afwijking in het gen zou ervoor kunnen zorgen dat mensen veeleer geneigd zijn risico's te nemen. Volgens de onderzoekers praat de studie vreemdgaan niet goed. Het onderzoek zou alleen suggereren dat een groot deel van de mensen met het gen dit gedrag vertoont.

Bron : Het onvolprezen Gezondheidsnet

(in dezelfde sfeer is er deze week bij het Gezondheidsnet een test over uw seksrelatie ; het is maar opdat u het zou weten : hier klikmans doen)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 900 euri per maand voor vreemde klaplopers
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Gisteren ben ik behoorlijk boos geworden tijdens de uitzending van Villa Politica, waar Geert Bourgois zijn Roma-flater kwam vergoelijken. Na het nodige gekwetter en gekweel van laatsgenoemde wist deze ons te vertellen wat een groot verschil er is tussen Antwerpen en Gent in de aanpak van asielklanten. Blijkt dat Gent zéér gul is met het inschrijven èn uitkeren van een leefloon aan de tafelschuimers. Ik weet al lang dat er geld aan dit volkje gegeven wordt, maar de som die Geert Bourgois vermeldde is hemeltergend ... 900 euri ! Alstublief !

Dit bedrag wordt maandelijks uitgekeerd aan honderden van die klaplopers die hier in dit klotenland nog geen halve eurocent hebben bijgedragen. Ook het feit dat iemand die hier met een "toeristenvisum" binnenwandelt zonder een cent op zak RECHT heeft op een leefloon gedurende drie maanden, want zolang is het visum geldig ,nadien mag hij zich aanmelden bij het o.c.m.w. als asielzoeker !

Nonde-miljaarde-Godver.....Ik zelf heb een "gemengde" loopbaan van 45 jaar ... al die jaren flink afgedragen en goed mijn nikkel afgepeigerd,  zodat ik nu aan 6 pillen per dag zit om recht te kunnen blijven en de motor aan de gang te houden.

Als beloning voor mijn welwillendheid ontvang ik maandelijks  een pensioen van ... 923,65 euri. Ik word  wraakzuchtiger met de dag !

mvg - Senior



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 15 december komt half Albanië naar Europa !

 

In het Brussels Hoofdstedelijk Parlement gaat een N-VA -parlementslid over deze kwestie de Brusselse regering interpelleren, want 'dit kan niet'. Wat de naïeve borst  blijkbaar niet weet, is dat deze wijziging in visumplicht beslist werd in het Europees parlement, en daar ...  goedgekeurd werd door  Zuur Frieda Brepoels. In het Europees Parlement waren Frank Vanhecke en Philip Claeys  de enigen die tegenstemden : zowel N-VA (Brepoels) als LDD (Eppink) stemden voor de komst van de Albanezen en Kosovaren.  Farizeeërs, dat zijn het.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5000 euri voor 2 vergeten scharen in de buik na een operatie ?

 

  Wat een ellendig verhaal ... In augustus 2006 wordt een man, Glenn X geopereerd in Sint Augustinuskliniek te Antwerpen maar na de operatie ging het niet beter. Stekende pijnen in de onderbuik, alsof er met messen in gestoken wordt. 

"Ik legde aan de chirurg uit dat ik echt ondraaglijke, stekende pijn had. Als ik op de ene zij ging liggen, deed het pijn aan de ene kant, als ik me verplaatste, voelde ik pijn op een andere plaats. Ik had het gevoel dat er iets in mijn buikwand stak. Door mijn medische voorgeschiedenis was ik nochtans wel wat gewoon. Voor een beetje pijn zou ik nooit naar de dokter gegaan zijn. De chirurg heeft mijn buik betast en kwam tot het besluit dat de pijn een gevolg was van de operatie. Ik kreeg te horen dat het normaal was en dat de pijn ook weer vanzelf zou verdwijnen."

De pijn werd steeds erger. "Ik kronkelde soms over de vloer. Ik heb alle pijnstillers geprobeerd, zonder resultaat. Zelfs de allerzwaarste medicamenten konden de pijn niet verzachten. Ik kon op den duur niet meer functioneren. Ik kon niet eten, niet slapen en op mijn werk hield ik het ook nooit lang vol. Ik vermagerde zienderogen."

"Na drie maanden keihard afzien ben ik opnieuw naar de chirurg gegaan. Hij heeft me weer oppervlakkig onderzocht. Ik kreeg opnieuw te horen dat het wel zou beteren en kreeg medicamenten voorgeschreven. Een röntgenfoto vond hij niet nodig. Ongelofelijk. Ik zat aan zijn bureau te rillen van de pijn."

Uiteindelijk stapte Glenn naar zijn huisarts. Die schrok toen hij de uitgeputte en vermagerde man in zijn praktijk kreeg. "De huisarts heeft me onmiddellijk naar de afdeling radiologie verwezen om röntgenfoto's te laten maken. De radioloog viel net niet uit zijn stoel toen hij de beelden zag. Die man zei: Weet u dat u twee scharen in uw buik hebt zitten? Toen hij me de foto's liet zien, voelde ik de grond wegzakken."

Glenn werd in allerijl overgebracht naar het Sint-Augustinusziekenhuis, waar een andere chirurg de scharen heeft weggehaald. Gelukkig is die operatie wel zonder complicaties verlopen. Sindsdien gaat het ook veel beter met hem.

Glenn heeft bij de rechtbank van eerste aanleg een burgerlijke procedure aangespannen tegen de arts en het ziekenhuis. Uit het deskundigenverslag blijkt dat het ziekenhuis vrijwel onmiddellijk na de operatie in 2006 had kunnen weten dat er iets was misgegaan. Na de operatie bleken immers twee instrumenten te ontbreken uit de set van de chirurg. Het personeel had dat onmiddellijk moeten melden aan de chirurg. Men heeft de instrumenten gewoon vervangen door instrumenten die men nog op overschot had.'

"Het ziekenhuis geeft toe dat er fouten zijn gemaakt, maar probeert er wel vanaf te komen met een schadevergoeding van 5.000 euri. Zij vinden dat redelijk, ik niet. Ik heb een jaar afgezien en lijd nog altijd aan slaapstoornissen. Ik hoef niet rijk te worden, maar 5.000 euro is peanuts."

Glenn mag nog van geluk spreken dat Sint Augustinus hem geen ontvreemding van chirurgisch materiaal aanrekent.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armoedebestrijders dineren in 5-sterren restaurant

 

 

De top van de hulporganisatie SNV, Stichting Nederlandse Vrijwilligers) heeft onlangs in Brussel een luxe diner georganiseerd in een vijfsterrenhotel. De organisatie, die als doel heeft om wereldwijd armoede te verminderen, wordt gekort op de rijkssubsidie omdat ze de salarissen van de top niet wil verlagen.

SNV organiseerde samen met een Duitse hulporganisatie een buffet in het Royal Windsor Hotel in Brussel, meldt De Telegraaf. De president van Tanzania was een van de tientallen genodigden. Volgens woordvoerder Edu Willemse heeft het diner veel nuttige contacten opgeleverd.

Volgens De Telegraaf is het personeel van de hulpclub woedend, omdat hen is verteld dat zij een karig kerstfeest tegemoet zien vanwege de aankomende bezuinigingen. Ook zullen er misschien gedwongen ontslagen moeten plaatshebben.

De hulpclub SNV wordt volgend jaar door staatssecretaris Ben Knapen (CDA, Ontwikkelingssamenwerking) gekort, omdat de organisatie weigert de salarissen te verlagen. Directeur Dirk Elsen verdient ongeveer 182.000 euro per jaar. Zijn rechterhand krijgt jaarlijks ook 165.000 euro. De organisatie weigerde herhaaldelijk de salarissen onder de norm te brengen.

De norm is gelijk aan het salaris van een directeur-generaal op een ministerie (124.073 euro bruto). Oud FNV-voorman Lodewijk de Waal zit in de Raad van Toezicht en verdedigt het salaris van Elsen. 'Het is een complexe organisatie met veel werknemers.'

De hulpclub kreeg in 2010 nog bijna 90 miljoen euro subsidie.

Bron : Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL-Scholierenadviezen voor de klimaattop in Mexico

 

 

Adviezen uit een scholierenkalender 

"Het milieu doet me iets, daarom ga ik met de fiets"

 "Plas onder de douche met plezier, dat scheelt water en papier"

"Wie jong is, gebruikt koud water, warm is voor later"

enz.

Deze en andere uitspraken werden overhandigd aan de aanwezige NL staatssecretaris voor milieu. Uit hoeveel leden de NL-delegatie bestaat, is niet geweten. Zouden het er meer dan de B-afvaardiging met 108 exemplaren zijn ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw extra subsidies voor de 0000

 

Langs de ene kant legt de Vlaamse Gemeenschap besparingen van 65 miljoen euri op aan de 0000, -die u in het café, als u zat bent  ook wel de VRT mag noemen- maar anderzijds verleent diezelfde dubbelzinnige Vlaamse Gemeenschap extra subsidies die het linxe propagandahuis ten goede komen.

De ministerinnen Ingriet Lieten (media) en Joske Schauvliege (natuur en cultuur) spenderen 6.5 miljoen euri  van onze centen voor de  productie van kwalitatieve fictie, animatie en documentaires  Het plan moet nog worden goedgekeurd door de regering en door Europa.

Ministerin Lieten heeft een Mediafonds opgericht om de omroepen te steunen én de stabiliteit bij de productiehuizen te verhogen. "Een kwalitatief audiovisueel aanbod is belangrijk voor gevarieerde mediaparticipatie en een bloeiend medialandschap. De omroepen en productiehuizen stellen immers veel mensen te werk." Wat is het nu eigenlijk, een zoveelste toelage om de kwaliteit te bevorderen of voor de tewerkstelling ?  Fundamenteel bekeken,  is het totaal overbodig om productiehuizen met subsidies te verwennen.  De meeste van die bedrijven zijn opgericht door afgescheurde VRT-ers die uit zijn op extra poen en die binnen de strakke ministriële structuren van de omroep geen toekomst ontwaarden.  Men is modebewust linx maar vult de zakken als heuse kapitalisten.  Slogans roepen over sociale rechtvaardigheid maar er zelf alles aan doen om sociale en fiscale lasten te omzeilen ...

Het Vlaams Parlement zou best een onderzoek instellen naar de redenen waarom de VRT met zijn gigantisch personeelsbestand van 3000 ijdeltuiten, niet in staat is voldoende eigen televisieproducties te maken.  Een voorbeeld : het nog steeds populaire Blokken van het linxe trommeljongetje Ben Crabbé wordt door productiehuis deMensen (wat het bedrijf is van Crabbé) in mekaar gebokst aan rato van minimaal 8 uitzendingen per dag. Voor een gans seizoen vergt dit minder dan één maand opnames. En hoeveel betaalt  de 0000  voor deze prestaties ? Zijn er nog suffies in de raad van bestuur of in het Vlaams Parlement die dergelijke zaken nagaan ? 

Waar haalt Joske Schauvliege plots extra-centen vandaan ?  Zij bemoeit zich met de structuren van serieuze culturele instellingen (die niet kunnen bestaan zonder subsidies maar die wel bijdragen tot de internationale faam van onze Vlaamse cultuur) en brengt de kwaliteit van die instellingen in het gevaar door haar lompe bemoeienissen. Nu zijn er plots centen en speelt ze de gulle griet voor vage projecten.

Wij zullen het zeggen, zoals het is : de socialiste en de katholieke ministerin hebben slechts één bekommernis, hun partijpolitieke macht laten voelen en zorgen dat ze hun rechtstreekse greep op  de Woestijnvissen en aanverwante, verstevigen.

Als het er op aankomt een tegenstrijdig signaal te geven, dan is dit er een !  Bovendien stuit het tegen de borst dat voor een strikt culturele materie wij bij de politieke elite van de EU toelating moeten vragen wat wij met onze eigen centen aanvangen.

De bedoeling is duidelijk, onze centen verspillen met veel dure woorden door stoute vrouwen met slechte bedoelingen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke rekkeur en mislukkateur

 

Von Der Klamotte doet aan surplacen, uiteraard, hij heeft geen ketting op zijn fiets, en geen zadel. Ik geloof dat Bart Dewever zijn kerstvakantie reeds geboekt en gepland heeft. En dat ie als huisvader niet wil afgaan, en dat ie geen koude kalkoen lust maar wél een 'cold turkey'-ervaring zal krijgen, na de fel opgesnoven  en tot homeopathische zweverigheid verdampte overwinningsroes. Een curryworst van 1,5 meter in zijn bereklauwen zal daar niets aan verhelpen.

Januari : nadat iedereen pakjes gekregen heeft (behalve zij die meer dan 15% onder de armoedegrens leven en de ontelbare gepensioneerden met een aalmoes) zal blijken dat Bart geen cadeautjes voor de mensen heeft en dat zelfs zijn inpakpapier doorzichtig is. Géén cadeau + transparante verpakking = niks, nul, noppes. Een waaigat tussen de handen met een verlammende gevoelstemperatuur.

Als Bart 's morgens het ijs van zijn voorruit gaat krabben, ziet ie dat Vande Lanotte en Di Rupo reeds in zijn auto zitten ... met Milquet en Onkelinx op de achterzetel en enkele asielzoekers.  En als ie wil starten, blijkt de tank leeg en moet ie het geld voorschieten voor de benzine. Hebben ezels reservewielen ?

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag : Bruno Valkeniers
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Voor sommigen lijkt Bart de Wever de man die het been stijf houdt, maar zelden lagen perceptie en realiteit verder uit elkaar. De lepel suiker die De Wever ooit vooropstelde om een communautair akkoord te vergemakkelijken, is intussen  een hele vrachtwagen suiker geworden. Het wordt stilaan tijd dat ook gematigde Vlamingen inzien dat de Franstaligen zelfs met verregaande Vlaamse toegevingen niet bereid zijn tot een ingrijpende staatshervorming. "La Belgique nous appartient" stelde Elio di Rupo al. Stop dus met die onzalige onderhandelingen. Stop met meelopen in die moedeloze stoet van onderhandelaars, bemiddelaars, verduidelijkers, ontmijners en verzoeners. Stop die belgische poppenkast !

Bruno Valkeniers

Voorzitter Vlaams Belang

(foto Duplo Duplex)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet kunnen : huiszoeking bij onderzoeksrechter

 


In het kantoor en de woning van onderzoeksrechter Michel Claise hebben woensdag huiszoekingen plaatsgevonden. Dat melden de nieuwssites van Le Vif en La Libre Belgique. Michel Claise raakte bekend door de zaken rond de bank Belgolaise, de vroegere baas van Le Botanique in Brussel, Georges Dumortier, en de handel met voorkennis in de Fortis-zaak.
 
De huiszoekingen, die plaatsvonden in de aanwezigheid van een raadsheer van het hof van beroep van Luik en leden van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC), zijn mogelijk gerelateerd aan betrekkingen met de juridische expert André Fumal.
 
Die laatste werkt voor verschillende rechters op grote dossiers rond financiële criminaliteit.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ach, die volwassen kinderen van ons toch ...

 

Een man in Brussel belt zijn zoon in Parijs daags voor Kerstavond en zegt "Ik vind het vreselijk om je dag te verpesten maar ik moet je vertellen dat je moeder en ik gaan scheiden, vijfenveertig jaar ellende is genoeg."
"Waar heb je het over ?" schreeuwt de zoon.
"We kunnen elkaar niet meer luchten of zien" zegt de vader, "wij worden ziek van elkaar, het maakt me al beroerd om erover te praten, dus vertel jij het je zuster in Londen maar."
De zoon belt als de bliksem zijn zus die zowat explodeert aan de telefoon.
"Er wordt om de dooie dood niet gescheiden" schreeuwt ze, "ik regel dit wel."
Ze belt Brussel en gilt tegen haar vader "ER WORDT NIET GESCHEIDEN ! Je doet helemaal niks voor dat ik er ben. Ik bel mijn broer terug en wij zijn er morgen en voor die tijd doe je helemaal niks, versta je."
De vader hangt de telefoon op. Grijnst tegen zijn vrouw en zegt "Zo, da's geregeld. Ze zijn met Kerst hier en ze betalen zelf de reis".
(met dank aan Wim)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gillary

 

 

Ik begin Bill te begrijpen

 

 


08-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderhandelingen schieten goed op : den Baard ziet het zitten

 

Nog enkele dagen en een stevig¨land B" staat in de steigers ! 

Vanmorgen kwamen de voorzitters van N-VA, CD&V, sp.a. en Groen! samen in de Senaat voor een vergadering met de bemiddelaar. Daar zouden ze laten weten of ze Vande Lanottes voorstel voor de nieuwe financieringswet al dan niet zien zitten. Tot een akkoord is het echter niet gekomen. Maar wel bijna.

Dus is er hoop voor de volgende dagen. Vande Lanotte heeft immers een werkschema opgesteld,en dat is veelbelovend. Donderdagmorgen zal hij de voorzitters van de Franstalige partijen PS, cdH en Ecolo inlichten. En die zijn er klaar voor.

In de namiddag is er een werkgroepvergadering met de Vlaamse partijen. Tijdens deze vergadering, die ook bijgewoond wordt door de 4 voorzitters, zal bekeken worden hoe de fiscale autonomie het best kan worden ingevuld. Fundamenteel hierbij is dat de solidariteit behouden blijft en dat de Walen bijspringen als de Vlamingen niet toekomen. Of vice versa, dat kan ook.

Vrijdag volgt dan een nieuw overleg tussen de Vlaamse partijvoorzitters en Vande Lanotte. Wellicht zal dan duidelijk worden of de voorzitters akkoord gaan met het voorstel van den Baard. Frank Vandenbroucke mag niet meer mee doen, omdat hij  op de trein naar Leuven aan alle passagiers uiteenzet wat er in het strikste geheim gekonkelfoesd wordt.

Het ziet er veelbelovend uit ! Bart wordt vice-premier en minister voor Uitleg & Propaganda.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloren tijdens verhuizing

 

Bij onze recente verhuizing zijn we een doorschijnende verpakking kwijtgeraakt.  Terug te bezorgen tegen goede beloning.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jezuïeten op de bres voor tafelschuimers

 

 

Stefan Kessler van de Internationale Vluchtelingendienst van de Jezuïeten (JRS) klaagt aan dat Europa steeds meer een versterkte burcht wordt.

Vluchtelingen die hun land wegens vervolging of andere ernstige redenen ontvluchten, hebben volgens internationale verdragen recht op asiel, maar kunnen hun erkenning pas aanvragen als ze zich al in een van de lidstaten van de Europese Unie bevinden. Stefan Kessler: “Nooit eerder waren de Europese grenzen sterker afgeschermd. De Spaanse grens werd al een tijdje geleden afgesloten en ook in Italië en Malta komen nauwelijks nog vluchtelingen aan. Momenteel worden grote inspanningen geleverd om ook de Griekse grens af te sluiten.”

Geen erkenning

JRS stelt vast dat de vluchtelingen door de EU-politiek in landen als Algerije, Libië en Marokko stranden. Kessler: “En dat zijn landen waarvan wij weten dat zij geen schitterend palmares kunnen voorleggen als het om mensenrechten gaat. In deze landen bestaat bovendien geen nationale asielprocedure. Ondanks toezicht van de Vluchtelingendienst van de Verenigde Naties (UNHCR) krijgen vluchtelingen die daarvoor volgens internationale akkoorden in aanmerking komen in deze landen vaak geen erkenning. Bovendien ontbreekt het vluchtelingen aan perspectief om in hun levensbehoeften te voorzien.“

JRS roept de EU naar aanleiding van de Internationale vluchtelingendag (10 december) op om ertoe bij te dragen dat de mensenrechten en menselijke waardigheid van vluchtelingen ook in deze landen, aan de grenzen van de EU, wordt gerespecteerd.

De jezuïeten hebben heel wat ervaring als het aankomt op mensenrechten, want ze zijn eeuwen lang experten geweest in het onderdrukken van mensen in Amerika, Afrika en Azië. Vandaar dat ze zich hedentendage willen profileren met deze oproep, die jammer genoeg een schot naast de roos is.  Europa wordt overstroomd door massa's tafelschuimers van wie ruim 90% niet beantwoordt aan de vereisten van het internationale asielrecht. Het zogenaamde "fort" Europa is zo lek als een zeef en uitgerekend een mini-staat als Malta met nauwelijks 400.000 inwoners, kan gewoon de instroom van gelukzoekers niet verwerken ! 

Terecht dat de buitengrenslanden van de EU paal en perk proberen te stellen aan de invasie van economische vluchtelingen.  De jezuïeten zouden zich beter bekommeren om àndere zaken binnen hun gemeenschap dan de heilige hypocriet uit te hangen en zich in te laten met de moeilijke politiek van migratie die momenteel Europa naar de ondergang voert.

Een ding uit deze oproep is het onthouden waard : dat de gelukzoekers die stranden in de Prachtlanden  Marokko, Libië of Algerije niet met open, gulle armen ontvangen worden.  Waarom voeren de jezuïeten-huichelaars geen actie in die landen ?  Als zij zich daar laten zien of horen, worden ze wellicht met de zweep buitengeranseld.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Farid le fou
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Enkele maanden geleden brak er in de gevangenis van Nijvel een staking uit nadat de overbekende allochtoon "farid le fou" er amok maakte en een cipier verwondde.

Het zoveelste incident met deze onhandelbare woesteling op rij en dit in verschillende gevangenissen waar hij gelogeerd heeft. Vandaag is het weer prijs ! De cipiers van de gevangenis inJamioulx waar "Farid de knettergekke" werd overgeplaatst na zijn "voorstelling" te Nijvel, gaan op 23 december in staking ! Zij zijn de agressie en ezelarijen van Farid op hun beurt spuugzat.

Ik begrijp dit niet meer. Is er nu geen enkele instelling die bekwaam is om deze achterlijke woestijnrat onder de knoet te houden ? Weten ze wel dat er zoiets als een "dwangbuis " bestaat ? Zijn dat nu allemaal broekschijters die bij het eerste hoge woord van die hufter gaan staken ? Zal ik u eens zeggen wat ge met dit heerschap moet doen : maak een overeenkomst met de gevangenis van Vucht in Nederland. Daar kraken ze de hardste weerspannige, zelfs al staan er 10 advokaten à la Sven Mary te mekkeren over de rechten van de gevangene. Mensen toch, staken voor dat stuk secreet !

mvg - Senior

PST : in maart 2010 werd de belgische staat door de rechtbank van Luik veroordeeld tot een schadevergoeding van 5000 euri, te betalen aan Farid Bamouhammad wegens onmenselijke en denigrerende behandelingen tijdens zijn gevangenschap ... moet er geen zand zijn ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL-kabinet gaat niet in op versoepeling asielwetgeving. Neen blijft Neen.

 

Het kabinet kent minderjarige kinderen van asielzoekers die al langer dan acht jaar in Nederland zijn, niet automatisch een verblijfsvergunning toe. Ook niet als zij al twee jaar rechtmatig in Nederland zijn. Dat heeft minister voor Integratie Gerd Leers (CDA) dinsdag geschreven in reactie op een voorstel van PvdA en ChristenUnie.


Illegaal verblijf
In die motie vroeg de Kamer om afgewezen minderjarige asielzoekers tóch een verblijfsvergunning te geven als zij geworteld zijn in de Nederlandse samenleving en langer dan acht jaar in Nederland verblijven, waarvan minstens twee jaar rechtmatig. De oude Tweede Kamer had daarmee voor de verkiezingen ingestemd.


De uitzondering voor minderjarigen zou het rekken van illegaal verblijf uitlokken, vindt Leers. Het kabinet houdt eraan vast dat wie geen recht heeft op asiel als vluchteling, Nederland weer moet verlaten.


Onrechtvaardig
Uitzonderingen zijn volgens Leers niet wenselijk. Omdat alle illegalen onder de 18 jaar recht hebben op onderwijs, is volgens Leers iedereen die acht jaar naar school gaat, in Nederland geworteld. Een uitzonderingsregel zou daardoor neerkomen op een nieuw generaal pardon, voor de kinderen en hun ouders.

Het kabinet vindt een uitzonderingsregel zoals voorgesteld door de PvdA en ChristenUnie onrechtvaardig tegenover afgewezen en uitgeprocedeerde asielzoekers die wél weer terug zijn gegaan naar het land waar ze vandaan zijn gekomen.

@ Elsevier

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!