Angeltjes
15-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA naar absolute meerderheid

 

De electorale vloedgolf waarmee Bart De Wever op 13 juni Vlaanderen overspoelde, had zelfs gerust nog hoger kunnen zijn. Maar het kiesonderzoek van TNS Media legt tegelijk ook de contouren van een dreigende verkiezingsnederlaag voor N-VA bloot.

Bijna de helft van de stemgerechtigden (47 procent) heeft bij de verkiezingen van 13 juni 2010 een stem voor N-VA overwogen. De overwinning van Bart De Wever had nog een pak groter kunnen zijn, en werd onder meer afgeremd doordat vele potentiële kiezers er al van uitgingen dat zijn partij ook zonder hun stem groot genoeg zou zijn om op het beleid te wegen.

Dat staat te lezen in het onafhankelijk postelectoraal onderzoek van TNS Media, tot op heden onder embargo bij de drie politieke partijen (N-VA, Open VLD en SP.A) die het hadden aangekocht, maar nu exclusief in Knack.

De N-VA blijft gewrongen in een spreidstand. De partij is salonfähig genoeg om de centrumkiezer te lokken, een fatsoenlijke bestuurderspartij die het ook eens mag proberen, nu anderen hun kans verkwanselden.

Tegelijk oogt de partij extreem en spannend, wat rechtse stemmen aanzoog die anders bij Vlaams Belang of Lijst Dedecker zouden zijn terechtgekomen. Bij N-VA noemen ze dat intern hun noord- en hun zuidflank, soms ook: de onderbuik en het hoofd van hun electoraat.

Aftelspel
Alleen: de nieuwe N-VA-kiezer heeft geen boodschap aan zaken die voor de kern-N-VA-stemmer net levensbelangrijk zijn. Het is zelfs een publiek dat in regel een uitgesproken voorstander van het Belgisch staatsverband blijkt. Ideologisch is de band met N-VA flinterdun.

Die kiezers zijn bij De Wever beland bij wijze van aftelspel. De anderen faalden, waarom het eens niet proberen met N-VA? Twintig procent van de Vlamingen wil een onafhankelijk Vlaanderen, dat cijfer is ook in communautair geladen tijden niet gestegen.

Communautaire relaties (27 procent) zijn wel aan een opmerkelijke opmars bezig als stembepalend thema. Ze staan in die ranglijst nu derde, na sociale zekerheid (37 procent) en gezondheidszorg (30 procent).

Verkiezingen
Stel dat we naar nieuwe verkiezingen gaan, een scenario dat niet onwaarschijnlijk is. Kan N-VA dan haar spreidstand volhouden of, nog ingrijpender, zal Bart De Wever de vele twijfelaars die overwogen op hem te stemmen ditmaal wel over de streep trekken? Wordt N-VA een volkspartij die ruim over de 30 procent gaat?

Het lijkt ervan af te hangen in welk klimaat de verkiezingen zouden plaatsvinden. Als N-VA de perceptie kan behouden dat de partij redelijk is geweest en alles geprobeerd heeft, dan kan een nieuwe overwinning. N-VA moet voor alles het aura bewaren dat de partij in staat is oplossingen te bieden.

Of om het te vertalen naar de hedendaagse politieke situatie: Bart De Wever heeft een vette vis nodig én hij moet hem zelf vangen. Aan een akkoord dat door een externe bemiddelaar werd bedongen, heeft N-VA niets.

Op zijn minst moet De Wever de schijn kunnen wekken dat hij nu, door omstandigheden waar hij niets aan kon doen, niet met een vette vis thuiskomt, maar er in de toekomst zeker wel een zal vangen.

Het verkiezingsonderzoek van TNS Media legt eigenlijk de contouren van een enorme verkiezingsnederlaag bloot. Het minste signaal dat het net De Wever zelf is die een oplossing in de weg staat, en het nieuwe electoraat zoekt massaal de uitgang.

Tegelijkertijd won De Wever veel nieuwe kiezers voor wie de spanning niet hoog genoeg kan worden opgedreven. Hoe N-VA de komende maanden en jaren evolueert, bepaalt hoe dan ook het hele politieke landschap.

 http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/

Tot zover dit interessante stuk uit Knack. Bart de Wever is zoals iemand die de Lotto wint maar het winnende briefje niet terugvindt om zijn prijs binnen te halen. De tweespalt zit niet alleen in zijn kiezerskorps van 13 juni 2010 maar wordt dapper in stand gehouden door De Wever zelf, die de belgische kaart trekt en tegeljk de grote Vlaming wil zijn. De typische De Wever dubbelzinnigheid : deelnemen aan de macht en tegelijk oppositietaal verkopen.

Het succes van de NVA berust tot hiertoe enkel en alleen op de verbale talenten van de voorzitter, want de partij op zich heeft geen enkele meerwaarde met zich gebracht  of fundamentele verbeteringen opgeleverd voor "de menschen".  Wij blijven ons verbazen dat zovelen (ook rotsvaste Vlaams-nationalisten) De Wever naar voren schuiven als een Vlaamse messias. Louter en alleen op basis van een zelfverzekerde houding en een handige woordenverpakking. Die status kan hij voor ons nooit bereiken : de man heeft een te slecht karakter om een messias te zijn. Hij is een behendige stofzuigerverkoper, wat op zich verdienstelijk is maar net niet genoeg om Vlaanderen vrij te maken van de belgische ketenen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage wenst ons prettige eindejaarsdagen ...

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meneer doktoor is grappig

 

"Roodharigen zijn gewone mensen"

Mensen met rood haar blijken niet veel te verschillen van andere mensen. Dat concluderen vier chirurgen na een korte studie.  

Jaarlijks publiceert the British Medical Journal in het kerstnummer een grappige bijdrage. Dit jaar gaat het over oude 'fabels' die over roodharige patiënten de ronde doen.
 
Zo zouden roodharige patiënten meer bloeden, een verlaagde pijndrempel hebben en een groter risico lopen op hernia. Maar dat blijkt dus allemaal niet waar. Roodharigen mogen pijn misschien iets scherper voelen, maar de feiten ondersteunen niet de reputatie die mensen met rood haar hebben.

De chirurgen vonden namelijk geen aanwijzingen dat roodharige patiënten meer zouden bloeden en meer kans zouden hebben op een hernia. Wel werd gevonden dat mensen met rood haar gevoeliger zijn voor kou en hitte.

Tot zover ons wekelijks bezoekje aan meneer doktoor dankzij

http://gezondheidsnet.rnews.be/

Over de vermeende reputatie inzake een extra-passionele instelling van rosharige dames, wordt niets gezegd in dit onderzoek.  Als huwelijkspartner van een dergelijk exemplaar wensen wij ons te onthouden van alle commentaar dienaangaande, om de huiselijke en delicate vrede niet in het gedrang te brengen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen religie eerst

 

De Indonesische autoriteiten eisen zeven maanden cel voor de Amerikaan Gregory Luke (64) nadat die tijdens een nachtelijke gebedsdienst de stroom van de speakers van een moskee uitschakelde.

De feiten vonden op 22 augustus plaats op het eiland Lombok, waar gepensioneerd ingenieur Luke een guesthouse voor toeristen uitbaat. Luke ergerde zich aan een 'te luide' nachtelijke gebedsdienst tijdens de ramadan en was de moskee binnengevallen om zijn beklag te doen. Toen dat niks uithaalde, trok hij de stekker uit het PA-systeem. "Per ongeluk, ik viel tijdens een opstootje met lokale jongeren", zegt hij zelf.

Die uitleg kon de gemoederen niet bedaren. Een politie-escorte moest Luke ontzetten toen zijn woning achteraf werd aangevallen een woedende menigte moskeebezoekers.

Haatmisdaad
Openbaar aanklager Baiq Nurjanah wil de 'godslasterende' Amerikaan nu achter tralies. "Ik zal pleiten voor een effectieve celstraf van zeven maanden", zegt ze. "De verdachte maakte zich schuldig aan blasfemie en haatmisdaden."

Al bij al vindt de aanklager overigens dat Luke er nog goedkoop vanaf komt. De maximumstraf voor dergelijke feiten bedraagt immers vijf jaar effectief. "Maar zover hoeft het niet te komen", zegt ze. "Hij uitte al zijn spijt over het gebeurde, en daar houden we rekening mee."

Met betrekking tot de aanval op Lukes woonst wordt niemand vervolgd.

@ HLN

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Bon Jovi adviseur bij Hoessein Obama. En bij ons ?

 

President Hoessein Obama heeft de bekende rockster John Bon Jovi aangetseld als adviseur in een raad voor sociale oplossingen. John Bon Jovi is een van 25 leden van die raad die bij decreet werd opgericht. De opdracht luidt invloedrijke mensen in de privésector, vrijwilligers en filantropen mobiliseren, om belangrijke politieke doelstellingen te helpen realiseren.

Dit is een voorbeeld dat navolging verdient.  De keuninklijke Vertrager Johan Vandela heeft al jaren een kring van raadgevers uit artistieke milieus om zich heen verzamelt, waar ondermeer de bekende socialistische acteur Gene Bervoets, alias het Lachend Gebit en de genadeloos politiek correcte Els Dottermans deel van uitmaken. De stukjes komedie die Vandela de laatste weken heeft opgevoerd, bewijzen voldoende het nut van dergelijke adviserende steungroepen.

Geert Bourgeois wordt al jaren bijgestaan door zijn streekgenote Laura Lynn, zeer tot ongenoegen overigens van mevrouw Bourgeois die de schlager van je hebt mij 1000 x belogen, die elke dag in de leefkamer van de familie schalt, niet meer kan aanhoren. Maar Geert laat niet af.  Binnenkort zal hij zijn adviseursgroep uitbreiden met een Roma-zigeunerorkest. Hij heeft een speciale oproep gericht voor de gegadigden die ruime weerklank heeft gevonden in de Bulgaarse en Romeense pers.

En hoe kijken andere politici aan tegen dit initiatief ?  Pascal Smet zou, naar gefluisterd wordt, de steun genieten van David Davidse en Ingriet Lieten wordt discreet bijgestaan door La Esterella.  Nicole en Hugo ontfermen zich over Patrick Janssens en Filip Dewinter wordt stilletjes geruggensteund door de werkloze Fatima Bali, geen artistieke ziel maar wel een dikke comédienne.

Misschien zijn onze lezers op de hoogte van andere geheime adviseurs bij onze vooraanstaande politici ? U laat het ons weten ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 15 december, D-Day + AANPASSING 9 UUR
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie en vrienden, 

Vandaag is het D-Day ! Neen, ditmaal heeft het niks vandoen met het federale kippenhok of Herr Bart von der Spiegel. Ook niet met de keuninklijke SP.a-hofnar of Charelke Michel die o zo graag in de volgende regering wil stappen en desnoods om dat te bereiken de N-VA-onwilligen zou willen verzuipen in het waterzuiveringsstation van de Zenne.

Véél en véél erger staat ons te wachten ! Vandaag 15 december vervalt de visumplicht voor de miljoenen Albanezen en Kosovaren die vrank en vrij in de Schengen landen mogen rondkuieren. Al meer dan 1,6 miljoen van die gasten hebben een paspoort aangevraagd om de doorsteek te maken.

Fedasil en aanverwanten verwachten (mogen ze niet luidop zeggen !) een forse toename van binnenwaaiende tafelschuimers uit die regio. De Alba's en de Koso's wéten maar al te goed (via radio tam-tam) dat ze hier minimum drie maanden mogen verblijven èn zelfs als toerist er nog geld bovenop krijgen als ze (uiteraard!) onbemiddeld zijn. Nadien kunnen ze proberen een asielprocedure op te starten en is de mallemolen op gang gekomen.

Het komt er dan nog juist op aan om de "floche" te kunnen pakken en klaar is Kees.

Er breken weer gouden tijden aan voor de linxe advokaten- poenpakkers want er komt werk in de barak. Intussen vervalt dit onland met de dag en komt de ultieme klop van de hamer sneller dichterbij. De Linxe dictatuur met de Waalse zelfvernietigers op kop willen niet alleen ten onder gaan. De wraak voor hun afkalving is de ondergang van ons allen. Men zegge het voort!

mvg - senior

+ AANPASSING 9 UUR

Als aanvulling op mijn post hierboven,  is het aangenaam te kunnen lezen dat de premier van het prachtland Kosovo, de heer Hashim Thaci, in een rapport van de raad van Europa ... 27 keer vernoemd wordt in een netwerk van organenhandel na de oorlog aldaar. Organen van krijgsgevangenen werden voor de lieve centen verlapt. Mooi land, mooie mentaliteit met een pracht premier aan het roer. Uiteraard ontkent de betrokkene in alle talen zijn medeplichtigheid in deze ... hij heeft zijn les goed geleerd. Allez,laat de Kokossen maar komen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW Mechelen : hoofddoek voor iedereen, geen gezeur

 

Het OCMW heeft nieuwe arbeidskledij met hoofddoeken gekocht. De uniforme hoofddoeken, die enkel de haren bedekken, moeten vermijden dat er te veel verschillen in hoofddeksels opduiken.

In de woon- en zorgcentra van het OCMW in Mechelen dragen ongeveer vijftien werkneemsters een hoofddoek. Het gaat om bejaardenverzorgsters en schoonmaaksters. Nu er sowieso nieuwe arbeidskledij moest worden aangekocht, besloot de directie om ook uniforme hoofddoeken te voorzien. “Een tijdje geleden droeg een van onze werkneemsters een hoofddoek. Een collega vroeg zich af of zoiets in onze sector kon. Om een polemiek te vermijden, hebben we beslist om in de nieuwe arbeidskledij ook een hoofddoek te voorzien”, zegt directeur van woon- en zorgcentrum De Lisdodde Helga D’hanis.

Volgens OCMW-voorzitter Koen Anciaux (Open Vld) zijn de hoofddoeken niet enkel voor moslima’s bedoeld. “De hoofddoeken kunnen bijvoorbeeld ook worden gebruikt door werknemers die pas chemotherapie hebben ondergaan. Met de uniforme hoofddoeken vermijden we dat de ene een lange hoofddoek tot op de hals draagt en de andere een kortere. Onze werknemers moeten zich neutraal opstellen", aldus Anciaux.

Het volledige artikel staat in Gazet van Antwerpen van woensdag 15 december.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredesboodschap van de Stockholm-weldoener

 

Het stemt altijd mild in de Kerstperiode een boodschap van Vrede te aanhoren. Dit waren de laatste woorden van de overtuigde aanhanger van de religie van vrede voor hij op reis vertrok  naar het Vijfsterrenverblijf "Chez allah", formule alles inbegrepen en 72 keren duwen en wringen.

Volgens de Zweedse premier verdient zijn land dit niet.  Volgens ons hebben de Zweedse politici er gedurende jaren alles voor in het werk gesteld om dit wel te verdienen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De overbodige provincies gooien geld over de balk

 

De Vlaamse partijen die in provincieraden zitten krijgen samen per jaar 5 miljoen euro dotaties van de provincies. LDD zegt dat dat geld volgens de Vlaamse wetgeving enkel in de provinciale fractie gebruikt mag worden, maar dat de partijen zich daar niet aan gehouden hebben.

"Er is een wetgeving gemaakt in 2003 en 2004 en die bepaalt dat de provinciale werkingsmiddelen enkel dienen voor de werking van de provincieraadsfracties, maar in de praktijk wordt dat geld gebruikt voor verkiezingsdrukwerk en om de nationale partijkas te spijzen",  zegt Peter Reekmans van LDD. "Dat  wil zeggen dat de politieke partijen vijf miljoen euro per jaar, zeven jaar lang in overtreding, dus 35 miljoen euro eigenlijk moeten terugbetalen".

Volgens Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois  moeten de provincieraden zelf beslissen of ze het geld terugvorderen. Hij vraagt de provincies ook om hun reglement aan te passen aan het besluit van de Vlaamse regering dat het afwenden van het geld expliciet verbiedt.

Bron : 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie van de drie ?

 

Wil de échte Ali-ben-Sloef opstaan ?

Mijn naam is Ali-ben-Sloef, ik kom uit een Prachtland maar vind het land B nog Prachtiger, want hier krijg je centjes voor van alles en nog wat.  Getekend,  Ali-ben-Sloef.

Vandaag, woensdag, keurt de Kamercommissie Binnenlandse Zaken een nieuwe wet goed waardoor de medische regularisatie van illegalen iets moeilijker wordt. Vandaag verstrengt de Kamercommissie Binnenlandse Zaken de wet over de medische regulariasatie. Volksvertegenwoordigster Nahima Lanjri (CD&V): “In de toekomst zal op het medisch getuigschrift dat de illegaal indient, moeten staan wat zijn ziekte is, hoe ernstig ze is en welke behandeling noodzakelijk is. Nu moet dat niet, nu volstaat een attest van de huisarts. Daardoor kunnen deze illegalen in de opvangcentra verblijven tot de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) hun dossier heeft onderzocht en dat is al gauw een paar maanden extra. En daardoor geraken die opvangcentra natuurlijk overvol.”

Helaas, mevrouw Lanjri, deze aanpassing zal niet mogelijk zijn, omdat zij de privacy en de medische integriteit van de betrokkene aantast. Vraag het aan uw recentste en linxte echtgenoot, Nahima, de hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, hij zal het u graag uitleggen.

Bovendien wordt uitzetting van illegalen die niét geregulariseerd worden, iets gemakkelijker. “Nu wordt de beslissing die DVZ neemt nog opgestuurd naar het gemeentebestuur van de plaats waar de illegaal verblijft. Die moet ze op haar beurt aan de illegaal bezorgen. Dat kan al gauw enkele maanden duren. In de toekomst gaat die beslissing gewoon per aangetekende brief naar de illegaal zelf.”

Een aangetekende brief naar een illegaal ? Dat zal veel oplossen.

De wet wordt aan de andere kant ook soepeler. Lanjri: “Vroeger moest de illegaal een identiteitsbewijs hebben om zijn aanvraag te kunnen indienen. Maar dat vond het Grondwettelijk Hof discriminerend. In de toekomst mag ieder document waarvan de waarachtigheid niet ter discussie kan worden gesteld - zoals een huwelijksboekje, een rijbewijs of een militair zakboekje - , dienen om de identiteit te bewijzen.”

Met dit soort maatregelen, zullen de problemen vlug van de baan zijn. Hoera ! Hoe we dan wel (een beetje)  uit de shit komen ? Schaf de medische regularisatie af.  Stuur direct al de economische vluchtelingen terug en hef de beroepsprocedures op, zij dienen enkel om de tijd te rekken en onze wetgeving op de proef te stellen mits zware financiële consequenties. De échte asielzoekers zullen op deze manier correcter behandeld worden en meer kansen maken. Het zijn de 90% profiteurs die de boel verzieken voor ons en voor de mensen die recht hebben op asiel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever gesommeerd

 

Hoe onderdanig en gewillig De Wever de onprofessionele, ziedende haat van Wim de Vilder onderging, was ronduit gênant. In die zin is Di Rupo een hele vent, een monsieur, een leider, een verdediger van zijn hele volk. Bart is met hem vergeleken dus een politieke Janet.

De staatsomroep is sterker dan de N-VA en daarmee uit. 28% van de stemmen en dan nog kruipen voor de VRT.  

Jàààren en jàààren mogen de francofone media ongeremd de Vlamingen wereldwijd afschilderen als een kankerend collectief van racisten, nazi's, onverdraagzamen, collaborateurs, egoïsten en noem maar op. Nu de echte en waarheidsgetrouwe, door reële cijfers te staven Vlaamse versie begint door te klinken -zij het in laattijdige plagiaatversie- gaat Bart de Wever zich excuseren bij diegenen die al die tijd aan journalistieke volksverlakkerij  en besmeuring deden. De pennenlikkend collaborateurs omwille van het royale Belgicistische smeer, zij die de Vlamingen continu culpabiliseerden en een rad voor de ogen draaiden, die toelieten dat zij cultureel en cijfermatig gedecimeerd werden ... een vermomde socialistische financiële sluipgenocide.

Moet het huis misschien afbetaald worden ? Geen lening gekregen bij de 'bond van gezinnen' ?

Non, je ne regrette rien maar ik ben wel een beetje bang.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bericht uit Lissabon van de Frut van Koekestad

 

Beste redactie, waarde heer Ray,

Zoals sommigen weten is de voltallige redactie van de Frut van Koekeststad geëmigreerd. En wel naar Portugal (zon, 21 graden in de schaduw, dankoewel)

We lopen hier toch al een paar weken rond en constateren:

- dat er hier evenveel Marroquinos zijn als in Brussel of Antwerpen. Alleen spreken zij allemaal de lokale taal, ook onder elkaar, en spuwen niet op de stoep en beledigen ze de mooie (amai nog niet) meisjes op straat nooit.
- dat we de eerste kopvod nog moeten zien. Is het Helige Woord Van De Profeet nog niet tot hier doorgedrongen?
- dat er niet betoogd wordt voor of tegen de bouw van een of andere moskee, dat is gewoon niet aan de orde.

Er zijn uit bovenstaande heel wat lessen te trekken. Slotsom in alle geval is dat de links~liberale regering in Portugal streng optreedt. Consequent en sinds lang. Met resultaat. Het kan dus. Yes. Maar dan moet je als politicus en zogezegde vertegenwoordiger van je volk je broek niet bij elk middaggebed afdoen en naar een of ander glijmiddel grijpen.

Ex de Frut van Koekestad.

NvdR : Beste gewaardeerde collega's, Wij wensen jullie van ganser harte een succesvol nieuw bestaan toe.  Wij,  zeer veel Angeltjeslezers, bewaren een schitterende herinnering aan de geweldige nummers die De Frut van Koekestad op internet bracht.  Het was een verademing tussen al de zwartgallige berichten, jullie lichtvoetige en humoristische berichtgeving te lezen. Mocht Kareltje ergens in Lissabon een soort "statsschool" volgen, dan mag hij ons steeds zijn wedervaren vertellen ... Aan al de redactieleden en vrienden (want dat waren en zijn wij) : het ga jullie goed !

 


14-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de Dag : Siegfried Bracke
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Siegfried Bracke over het interview  van Bart de Wever in der Spiegel : "Dat verhaal werd opgeklopt, dat heb ik al jaren niet meer gezien. De uitspraken zijn wat ze zijn."

Moedige mannen, die NVA-ers !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maddens over de 3 V-partijen die er eigenlijk slechts 2 zijn.

 

Het voorbije weekeinde wees de Leuvense politicoloog Bart Maddens erop dat de kans niet denkbeeldig is dat de zogenaamde V-partijen bij eventuele nieuwe verkiezingen een meerderheid halen. Op 13 juni was het overigens al bijna zover: in de Senaat behaalden het Vlaams Belang en de N-VA samen 19 van de 41 Vlaamse zetels, terwijl het ‘V-blok’ in de Kamer goed is voor 40 van de 88 Vlaamse zetels. Zowel in de Kamer als de Senaat is slechts een kleine stemmenverschuiving nodig om de V-partijen de meerderheid te bezorgen, aldus nog Maddens.

Als het zover komt, bestaat volgens de Leuvense politicoloog minstens de mogelijkheid dat het einde van België een flinke stap dichterbij komt, “want stel je voor dat de V-partijen op het idee zouden komen om de Vlaamse soevereiniteit uit te roepen in de Kamer of de Senaat.” Het is echter maar de vraag of de N-VA ook bereid zal zijn om zo’n stap te zetten. “Politiek gezien zou het voor de N-VA natuurlijk alles behalve evident zijn om een revolutionair blok te vormen met het Vlaams Belang”, aldus Maddens, want “de N-VA is juist groot geworden door zich te distantiëren van haar Vlaams-nationale zusterpartij.” Bovendien, zo voegt hij eraan toe, heeft de N-VA altijd gezegd te kiezen voor “de weg van de geleidelijkheid”, al is “het vandaag natuurlijk twijfelachtiger dan ooit of die weg ergens heen leidt.”

Officieel pijnigen de politici vandaag nog steeds hun hersenen over het verschil tussen belastingkrediet en ‘split rate’, maar Maddens zou niet verbaasd zijn als in de politieke psyche stilaan al de V-meerderheid en de Vlaamse soevereiniteit doorschemeren. Eén zaak staat voor hem alvast buiten kijf: “Hoe je het ook draait of keert: als het effectief tot verkiezingen komt, dan zal dat wel degelijk de inzet zijn.”

Dat de ordelijke opdeling van België geen utopie is, maar een realistisch scenario, wordt door Gerolf Annemans en Steven Utsi aangetoond in hun gelijknamige boek. De eerste druk van ‘De Ordelijke Opdeling van België – Zuurstof voor Vlaanderen’ was al vlug uitverkocht. Ondertussen rolt reeds een tweede oplage van de persen. Bestellen kan via bestellen@uitgeverijegmont.be.

Met permissie, wij vinden de redenering van Maddens nogal naïef. De NVA heeft lak aan de V-partijen. Behalve aan de kiezers van VB en LDD : die zijn van harte welkom, ook als er een aantal "nationalistische racisten" tussen zitten. Dat is de benaming die De Wever voorbehoudt voor Vlaams Belangers.  De NVA slaagt erin door de traditionele De Wever-dubbelzinnigheid, zowel de belgicisten  als de échte  en overtuigde Vlaamse separatisten   tegen zich in het harnas te jagen. 

Toen hij gisteren verscheen bij de VRT naar aanleiding van het Der Spiegel artikel, was hij ronduit zielig ... is dàt de moed van een overtuiging ? Waar was de welsprekendheid en het grote zelfvertrouwen ?  Iedereen had hem verkeerd begrepen.  De Wever moet zijn toneelrollen wat uitbreiden. Ofwel is hij King Lear, ofwel Calimero.  De verrader Jago zou hem heel goed liggen en Baas Gansendonck is hem op het lijf geschreven.

Het niet vertrouwd zijn met de politieke zeden en gebruiken van vele NVA-kiezers (eigenlijk moeten we zeggen, De Weverkiezers) is de basis van zijn succes.  Zijn zo geroemde intelligentie en strategisch doorzicht, is niet meer dan verbale krachtpatserij.  Er zal nog veel water naar de zee vloeien, eer wij onze mening zullen herzien.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië : linx bijt in het zand - Berlusconi haalt het nipt

 

Na de uitslag van de stemming in de Italiaanse Kamer omhelst Berlusconi een medestander. Het moeten niet altijd knappe Italiaanse grieten zijn.

Nadat de meerderheid van de Senaat tegen de motie van wantrouwen stemde, zag ook de Kamer van Afgevaardigden geen aanleiding om het vertouwen in de premier op te zeggen. De stemming: 314 tegen de motie, 311 voor.

Afgescheiden
De stemmingen volgden op het besluit van Berlusconi's bondgenoot Gianfranco Fini om zich terug te trekken uit de regering. Tientallen Fini-aanhangers in het parlement hebben zich onder de naam "Toekomst en Vrijheid voor Italië" (Futuro e libertà per l'Italia) afgescheiden van Berlusconi's centrum-rechtse "Volk van de Vrijheid" (Popolo della Libertà).

Seksschandalen
Fini heeft moeite met de reeks seksschandalen rond de 74-jarige premier en diens eigengereide optreden. Zo loog hij in oktober tegen de politie om een bevriende buikdanseres vrij te krijgen.

Verlies en Trouw
De afgelopen weken heeft de huidige regering al tal van stemmingen in het parlement verloren. Berlusconi is zijn voormalige stabiele meerderheid kwijt door de al maanden durende ruzie met Fini. De coalitie met de Lega Nord is gelukkig overeind gebleven.

En nu ?

Het zou aangewezen zijn dat een van de weinige rechtse premiers van Europa rekening houdt met de reactie van zijn vroegere coalitiepartner Fini omtrent de seksuele ontsporingen.  Best mogelijk dat vele Italianen er geen graten in zien, wij ook niet trouwens, dat behoort tot de privésfeer, maar als dat het enige is waarmee een politicus in de pers verschijnt, wordt het bedenkelijk. Buiten Italië is nauwelijks iets geweten over het binnenlands beleid van Berlusconi : de poco-pers toetert alleen over de avonturen van de oude Casanova en loopt voor de rest de linxe partijen na die enkel schandalen ontwaren en doen alsof Italië een groot concentratiekamp is.  Gisteren liep Andreeke Vermeulen van de 0000 te ijsberen in Rome om de val te mogen aankondigen van de regering.

Wat zal er weer getreurd worden  op de diverse nieuwsredacties en natuurlijk worden de omkoopgeruchten die door linx gelanceerd worden, ijverig overgenomen.  Of Berlusconui banden onderhoudt met de maffia is ook zo'n hardnekkig gerucht. Waar of niet waar ?  Het Italiaanse gerecht is op dat vlak even betrouwbaar als de partijpolitieke justitie in het land B.  Als er weer over gezeurd zal  worden bij de 0000 is het goed in herinnering te brengen dat de grote katholieke politicus Giulio Andreotti veroordeeld is voor maffiasteun en dat de eerste socialistische premier na WO II, Bettino Craxi, veroordeeld is wegens het aanvaarden van maffia-gelden. Craxi is op de vlucht geslagen en heeft zich voor de rest van zijn dagen verscholen in zijn villa in Tunesië. Moed is niet direct een huiseigenschap van de sossen.

Het is allemaal niet mooi, het is allemaal Italiaans, het praat de schandalen rond Berlusconi niet goed maar laten we vooral de recente geschiedenis niet vergeten. Iets wat de huidige media voortdurend en maar al te graag doen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootschalig medisch misbruik bij asieldossiers

 

In het schattige land B  wordt op grote schaal gesjoemeld met medische getuigschriften waarmee asielzoekers een medische regularisatie bekomen.  Wanneer een arts verklaart dat iemand medische zorgen nodig heeft, die niet in het land van herkomst angeboden worden, kan hij of zij tenminste nog een jaar in het land B blijven.  Zulke maatregel instellen, is gelijk aan smeken om misbruiken.

Vorig jaar vroegen 8.000 buitenlanders zulk een speciaal verblijfsstatuut aan. In ongeveer de helft van de gevallen was de aanvraag ongegrond. Als men zegt "ongegrond", is er serieus over de schreef gegaan. Bij een 1000-tal dossiers waren er ernstige vermoedens of ronduit bewijzen van fraude. Het zou een blijk van gezond verstand zijn die medische maatregel op te heffen. 

Vorige week werd ene dokter A.K. opgepakt op verdenking van mensensmokkel. De federale gerechtelijke politie namen honderden dossiers in beslag. A.K. is van Russische afkomst en is nu spoedarts in Brasschaat.  In 2004 werkte hij als huisarts samen met een collega in Bilzen. De rechtbank van Tongeren veroordeelde hem in 2008 tot vijf jaar cel omdat hij zijn Bilzense collega in mekaar liet slaan. Er was een meningsverschil en dan is het normaal mekaar tot moes te slaan in het beschaafde land van Poetin. Het hof van beroep bracht de straf terug tot 4 jaar. Uiteraard, het Hof van beroep bestaat uit linxe eencelligen die in hun jeugd Marx aanbaden en nu tranen plengen bij het aanhoren van Kalinka gezongen door de gepensioneerden van het Rode Leger.

A.K. is intussen vrijgelaten maar het onderzoek naar fraude gaat voort. Als u zich afvraagt, wat doet de Orede van Geneesheren met zulke gevallen, dan moeten wij u ontgoochelen.  De Orde treedt enkel op tegen Vlaamse artsen die een grote smoel opzetten tegen het bestaan van de middeleeuwse corporatie die de Orde is. Buitenlandse medicijnmannen worden met rust gelaten uit respect voor hun koeltoer. Zijn we onverdraagzame racisten of zijn we labbekakken ?

De gewelddadige meneer doktoor AK uit Rusland, is een van de vijf artsen die op de zwarte lijst staan van de Dienst Vreemdelingenzaken. Meneer doktoor zou meer dan vijfhonderd medische attesten hebben uitgeschreven die asielzoekers nodig hebben om een aanvraag tot medische regularisatie in te dienen.  Meneer doktoor heeft een opvliegend karakter maar een hart van koekebrood. Vandaar : Kalinka, Kalinka ...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redelijke aanpassingen gevraagd door kierewieten voor kwezels

 

 

Professoren Ilke Adam en Andrea Rea

Vooral laaggeschoolde moslims willen “redelijke aanpassingen” op het werk, zodat men rekening houdt met hun godsdienst. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de professoren Ilke Adam (VUB) en Andrea Rea (ULB) in opdracht van het Centrum voor Gelijkheid van kansen en Racismebestrijding, beter gekend als het Spionnencentrum. De beide professoren behoren tot de club van linxe inteelters en simpelen van geest wier persoonlijke frustraties neergelegd worden in documenten die studies genoemd worden en waar hansworsten zoals Jozef de Witte van het Spionnencentrum het geld van de burgers aan vergooit. 

Volgens de antidiscriminatiewet is iedereen verplicht om redelijke aanpassingen te doen voor gehandicapten. Het gaat dan om afritten voor rolstoelgebruikers of stippelvloer en aparte belgeluiden voor blinden. Voor religieuze minderheden is die wettelijke verplichting er niet, maar de Interculturele Dialoog wil die daar ook. Dan gaat het om aparte gebedsruimtes, speciaal eten of het recht om de hoofddoek te dragen. In de minibreinen van de professoren (zie afbeelding) worden religieuze minderheden gelijkgeschakeld met gehandicapten. Als wij dat zouden insinueren, wordt onze blog afgesloten en roept Ward de Bever de internationale pers bij hem om ons te bestempelen als nationalistische racisten.

De professoren Adam en Rea (zie afbeelding) bestudeerden 417 situaties van “redelijke aanpassingen”, in de privésector (o.a. banken, voedings-, distributie- en schoonmaaksector) en de publieke sector (gezondheidszorg, gemeenten, onderwijs). Ze noemen hun onderzoek zelf niet representatief omdat te veel werkgevers weigerden mee te werken. 417 situaties van redelijke aanpassingen, dat is niet weinig en nog is het onderzoek niet representatief omdat de "onderzoekers" er bij de meeste bedrijven niet in kwamen. Hoeveel redelijke aanpassingen zouden er nodig zijn om van onze cultuur  een complete moslimgemeenschap te maken ?  Want dat is het wat de kierewieten van de Interculturele Dialoog beogen : de meerderheid moet zich aanpassen aan de wensen van de minderheden. Komaan, schiet eens op, we gaan verder.

Wie vraagt redelijke aanpassingen?

Vooral laaggeschoolde moslims vragen om redelijke aanpassingen. Hooggeschoolden doen dat niét, eenvoudig omdat er weinig hooggeschoolde moslims zijn. Met hoe minder men is, hoe minder aanpassingen worden gevraagd. Bovendien hebben hooggeschoolden meer autonomie in hun werk en vaak een eigen kantoor, waar zij kunnen bidden. In sectoren met veel laaggeschoolde moslims worden de aanpassingen gevraagd. Hoe zou het komen, dat er weinig hooggeschoolde moslims zijn ?  Hebben wij, domme Vlamingen, ons onderwijs systeem nog niet voldoende naar benden genivelleerd om op het niveau te komen van de aanhangertjes van de godsdienst van de vrede ?  Daar moet Pascal Smet, de politieke intellectuele vluchteling uit Brussel, dringend wat aan doen.

Welke aanpassingen vragen ze?

Meestal gaat het om een vakantiedag op religieuze feesten zoals het Offerfeest of het Suikerfeest. Betaald of onbetaald ? Preciseren aub.

Dan volgen de mogelijkheid om een hoofddoek te dragen (vooral in gemediatiseerde en gepolitiseerde sectoren, zoals het onderwijs en de gemeenten) en op de derde plaats komt bidden op het werk (vooral in de voedingssector vraagt men aparte gebedsruimtes). Wat een discriminerend en tegelijk onthullend voorstel is dit ?  Hoofddoeken dragen in "gemediatiseerde en gepolitiseerde sectoren".  Gaan we onze maatschappij opdelen zoals paritaire comités ?  Waarom uitgerekend in die sectoren ?  De hoofddoek wordt dan inderdaad een "statement" en is helemaal geen religieus attribuut.  Waarom uitgerekend in het paritair comité "voeding" gebedsruimtes gevraagd worden, is een raadsel. Tenzij er meerdere bedrijven uit die sector bereid waren mee te werken (Godiva bijvoorbeeld, dat in handen is van Turken).

Maar soms vraagt men ook om niet met mensen van het andere geslacht op een kantoor te moeten zitten, om speciaal eten zonder varkensvlees (vooral in de gezondheidssector) of om niet onder een vrouwelijke baas te moeten werken. Ilke en Andrea (zie afbeelding) beseffen niet met hun linxe kabouterverstand hoe discriminerend deze "redelijke aanpassingen" zijn.

Gaat men er op in?

Als het bedrijfsleven ingaat op dergelijke vragen, dan is dat altijd om economische redenen, bv. om niet te veel personeel te verliezen of om de productiviteit te verbeteren. Zo ging een firma om die reden toch in op de eis van mannelijke moslims om niet onder een vrouw te moeten werken. Dat fijne bedrijf verdient een ereprijs ! Ook worden vakantiedagen voor andere religieuze feesten dan de katholieke altijd toegestaan, als dat past binnen het werkrooster.(Als dat gebeurt, is er toch geen probleem ? Of moeten alle werknemers van dat bedrijf meedoen en een schaap de nek afnijden met een aardappelmesje ?)  Bidden op het werk wordt toegestaan tijdens de pauzes en in privéruimtes of in ruimtes waar geen buitenstaanders komen. Ideologische redenen spelen zelden mee in de beslissing, hoewel men zich meestal verzet tegen een aantasting van andere rechten, zoals die van de vrouw. (Laat dat laatste argument alsjeblief niet meespelen, vrouwen hebben geen recht op rechten in de Prachtlanden, dus waarom zouden zij dat hier hebben ? Het is aan ons om ons aan te passen aan de kwezels en fanatici)

* Ook beslist men geval per geval, zelden of nooit met een algemene regel. De meeste beslissingen worden zonder veel passionele discussie genomen en alles verloopt redelijk informeel. (Da's wel jammer, dan kunnen de kwezels niet janken en jammeren)

* De meeste beslissingen worden onder in de hiëarchie genomen: tussen de betrokkenen en de onmiddellijke chef. (da's ook jammer, de redelijke aanpassingen moeten vastgelegd worden in arbeidsreglementen en gepubliceerd in de Morgen en de Standaard)

* Opmerkelijk is dat de Vlaamse publieke sector veel soepeler is dan de Franstalige. In Wallonië is men meer gehecht aan de neutraliteit van de overheid en er zijn ook veel minder “diversiteitsmedewerkers” dan in Vlaanderen. (Da's verwonderlijk, want in Vlaanderen wonen veel meer racisten volgens Bart de Wever en die kent er wat van)

Wat wil het Spionnencentrum ?

Het Spionnencentrum zelf wil vrijwillige en overlegde redelijke aanpassingen. Het Centrum is niet voor een wetswijziging waardoor de redelijke aanpassingen verplicht worden, zoals dat bij gehandicapten het geval is. "Moslims zijn geen gehandcapten" merkt het centrum op. Wat zijn ze daar slim, zeg.  Het Spionnencentrum gaat nu iedereen mobiliseren om de discussie over dit thema te voeren en in overleg tot redelijke aanpassingen te komen.

Wat willen wij ?

Wij willen dat wegens dringende redenen van permanente waanzin en overbodige geldverspilling in deze tijden van besparingen, het Spionnencentrum gesloten wordt en omgevormd tot een Heropvoedingskamp voor diegenen die gedurende jaren geparasiteerd hebben en geïnfecteerd zijn door ongezonde maatschappelijke inzichten. De ganse instelling met haar satellieten-VZW's en aanverwante,  wordt  op eigen kosten verplaatst naar Siberië en zal daar door de Russissche veiligheidsdiensten bewaakt worden en in eigen onderhoud voorzien tot het jaar 2100.

Dat lijkt ons een redelijke aanpassing en een gezonde oplossing ter verbetering van ons maatschappelijk functioneren.

Bron : Gazet van Antwerpen en wijzelf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Demmink-doofpot bij onze Nederlandse bovenburen

 

Joris Demmink was (of is nog steeds) de Nederlandse secretaris-generaal bij wat wij het ministerie van Justitie zouden noemen. Een soort van onafzetbare topambtenaar van het soort waarvan er in elk ministerie maar één exemplaar rondloopt.

Edward Brongersma was een progressief linkse maar ô zo katholieke Amsterdamse advocaat en ook medestichter van de de socialistische partij van de 'arbeid' en vooral fervent voorstander van de acceptatie van pedofilie die intensief pedoseksualiteit beoefende als linkse hobby. Hij overleed in 1998 door euthanasie na een lang en turbulent seksleven met minderjarigen. De instrumenterende arts werd veroordeeld maar niet gestraft.

In zijn boek 'Vissers in troebel water ( kerk, pedofilie en politiek een vruchtbaar samenspel Uitgeverij Aspekt ISBN 9059111141) stelt de rechtse journalist Peter Siebelt dat Brongserma vanaf de jaren '60 met bevriende pedoseksuelen seksreizen naar onder andere Marokko, Portugal, Thailand en de Filipijnen maakte.

Hoewel alle materiële bewijsstukken wel degelijk zullen ontbreken of deskundig vernietigd zijn, behoort het volstrekt tot de waarschijnlijkheden dat de veroordeelde pedofiel Brongserma de veertig jaar jongere Demmink meetroonde op zijn snoepreizen naar de toenmalige lage-loon-landen en de bekende zuidoost Aziatische seksparadijzen om zieke misdadigers hun gemeenschappelijke hobby het ongeremd te laten beleven en hun seksuele uitspattingen ongestraft te beoefenen.

Probleem was en is nog steeds dat niemand in Nederland dat durft te schrijven of er over durft getuigen en wel om verschillende redenen. Demmink was (en is) nog steeds op post. Bovendien was Brongserma -hoe bestaat het (?)- meermaals gelauwerd door het koningshuis van Oranje-Nassau. Hij voerde in de Nederlandse Senaat zelfs het woord over justitie-aangelegenheden en was van 1969 tot 1977 voorzitter van de Vaste Commissie voor Justitie.

Hierbij moet men toch onwillekeurig gaan denken aan de mogelijkheid van een pederasten-netwerk van old boys. Geboren in 1911 was Brongersma toen in 1977, 66 jaar oud. Joris Demmink nadien vooral bekend en in de publieke belangstelling vanwege zijn dure tafelgewoontes was toen pas 30. Hij werd in 2002 dé secretaris-generaal van het ministerie van veiligheid en justitie.

Demmink is al sinds 1982 in dienst bij dat ministerie als hoofd van de directie Politie; directeur-generaal Rechtspleging en directeur-generaal Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken. Demmink werd in 2003 door de pers in verband gebracht met seksueel misbruik van minderjarige jongens. De politie vond echter geen bewijzen waarop de pers bakzeil haalde en er zelfs rechtzettingen gepubliceerd werden. Een aangifte tégen Demmink in oktober 2003 werd bestraft door de politierechter met een voorwaardelijke celstraf tot 2 maanden. De verklaringen waren volgens de politierechter "onjuist en leugenachtig". Jawel.

Een in Nederland tot levenslang veroordeelde Koerdische Turk en asielzoeker beschuldigde Demmink in 2007 er echter van achter zijn veroordeling te zitten. Demmink zou onder druk zijn gezet door de Turkse overheid, die bewijs in handen zou hebben dat hij zich in Turkije schuldig zou hebben gemaakt aan pedofilie. Na onderzoek concludeerde het OM dat er geen bewijs was voor een strafbaar feit. De advocate van de Turk, verdiepte zich verder in deze zaak, wat in oktober 2008 leidde tot de aangifte van een mogelijk slachtoffer uit Turkije.

In september 2009 kwam Demmink terug in opspraak, ditmaal vanwege zijn declaratiegedrag. Demmink declareerde substantieel meer onkosten dan alle andere secretarissen-generaal, terwijl ook de verantwoording over het waarom van de declaraties ontbrak. Minister van Justitie Hirsch Ballin verklaarde echter meteen dat er van onregelmatigheden geen sprake was

Op 25 mei 2010 deed de advocate nogmaals aangifte tegen Demmink omdat hij een minderjarige jongen verkracht zou hebben. Een eerdere aangifte werd daarbij aangevuld. Anders dan eerder nam het OM deze aangifte wel in behandeling. In juni 2010 verscheen het boek De Demmink Doofpot van Jan Poot (oprichter van het bedrijf Chipsol), waarin wordt betoogd dat het door de opeenvolgende ministers van justitie ingenomen standpunt onhoudbaar en dus aan herziening toe is. Poot acht een strafrechtelijk vooronderzoek en een parlementair onderzoek urgent. Het boek bevat tientallen documenten over de zaak Demmink.

In de Chipsol-affaire werd ook de betrokkenheid van de meineed-plegende rechter Westerberg door de main-stream-media (0000, NOS, Vara, VTM, VPRO enz.), zo goed als enzigszins mogelijk onder de mat geveegd. Op 10 juli 2010 diende een hoorzitting op het Ministerie van Justitie inzake procedure “openbaarheid van bestuur” aangespannen door de een vereniging 'Stichting Stralingsarm NL' om inzage te verkrijgen in de verslagen van de Nederlandse staatsveiligheid over Joris Demmink en de aantijgingen over zijn vermeende kindermisbruik.

Kortom, linx, de partij van de arbeid, de Nederlandse justitie, de corrupte Amsterdamse rechters, de pedofiele beau monde, de homofiele Vara-brigade: het is allemaal van hier uit en in onze luie zetel één en dezelfde pot nat.

Corrupt tot op het bot en op de keper beschouwd ook helemaal misdadig, hoewel dat vanzelfsprekend zal tegengesproken en ontkend worden. Vandaar het haast mythische karakter van de “Demmink-doofpot.” In Vlaanderen zouden we zeggen: “Moet er nog zand zijn?”

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders, de beste politicus van het jaar 2010

 

PVV-voorman Geert Wilders is verkozen tot beste politicus van het jaar. In de jaarlijkse verkiezing van het televisieprogramma Eenvandaag krijgt hij 17,5 procent van de stemmen. Mark Rutte werd tweede met zestien procent van de stemmen.

Wilders wordt gewaardeerd om zijn doorzettingsvermogen en lef. De politicus zei in de studio 'ontzettend trots' te zijn op zijn prijs. "Het is de mooiste prijs die je kunt krijgen. Ik ben er ontzettend blij mee."

Emile Roemer eindigde op plaats drie met elf procent van de stemmen. De SP-leider is populair omdat hij er in is geslaagd de partij weer op de kaart te zetten. PvdA-leider Job Cohen wist de top 10 niet te bereiken. Hij eindigde op de twaalfde plaats met twee procent van de stemmen.

De parlementaire pers riep Rutte zondag nog uit tot politicus van het jaar. De journalisten zien hem als de man 'die eerst werd verscheurd, beschimpt en uitgelachen maar nu wel mooi minister-president is, een functie die hem past als een soepel kledingstuk'

@ Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de Portugese synagoge van Amsterdam : 3 cantors

  

Als we Frits Bolkestein moeten geloven, is deze muziek binnenkort verbannen in Nederland (en gans Europa).  Merkt u ook het verschil met de aan hangers van de godsdienst van de vrede ? Dank je, Regus voor deze hoopvolle tip.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!