Angeltjes
24-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuning spreekt beter Nederlands dan Vim de Wilder van de VRT

 

Neen, we gaan het niet hebben over de vervelende boodschap van de krakende keuning. De man begint zich meer en meer te verdiepen in de partijpolitieke kronkels die het land B verlammen. Maar hij moet zich beperken tot flauwe praat over de beroemde belgische compromisbereidheid, de opeenvolgende  vis-noch-vlees vergelijken die de huidige onbestuurbaarheid hebben veroorzaakt. Maar niettegenstaande alles, wil de keuning nog meer compromissen. 

O ja, solidariteit moet ook behouden blijven (evenals de jaarlijkse afdrachten aan de keuning en zijn familie, dat werd niet gezegd maar het was eronder begrepen : solidair met de graaiers van Laken).  En nog maar eens werd de EU erbij gesleurd, alsof die instelling veel geloofwaardigheid geniet. Bekijk en beluister de ex-communistische Portugees en President Dweil, dan weet je genoeg

Nu zijn we toch bezig, tegen onze bedoeling in  met over die saaie, overbodige toespraak te schrijven. Terwijl we enkel willen zeggen, dat de vorst zeer keurig spreekt over "oproepen TOT" terwijl de rooie pagadder van de 0000, Vim de Wilder, het heeft over "oproepen AAN".  Dit zal een sigaar zijn van de VRT-taalexpert. Of is die inmiddels verdwenen ?

Voor de rest : tararaboem !  België, ontplof ! Jos, heb jij daar een versie over ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De droom van elke muziekliefhebber : dirigeren !

 

 De stille droom van veel muziekliefhebbers is voor een orkest staan met een dirigeerstok en de musici laten spelen. Wie maakt deze droom waar ?  Bijna niemand, behalve als je een sportheld bent in Amerika. De basketbalspeler Shaquille O'Neal van de Boston Celtics  overkwam dit op 20 decembe laatsleden toen hij het Boston Pop Orchestra mocht dirigeren in het bekende Sleigh Ride. Hij acteert heerlijk en met humor.  Mocht u het zich afvragen, Shaquille meet 2.16 meter

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hans Liberg (Herhaling)

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft u het gehoord ? Er is een eerlijke allochtoon gevonden ...

 

De poco's waren zo geschrokken dat een Toerk zo maar eventjes 300.000 euri als een heuse eerlijke vinder aan de politie afgaf, dat heel het land gonsde van het goedkeurende gemompel :

- Heb je het gehoord, "ze" hebben een eerlijke allochtoon gevonden ...

- Het is niet waar ... dat kan toch niet ?

- Jawel, jawel,echt waar, het is op het tv-nieuws gekomen met film en al.

- Amai, da's een straf verhaal. Wie had dat kunnen denken ?

In hun ijver om de zaak van de 300.000 gevonden petoeten wereldkundig te maken, beseften de domme poco's niet eens, hoe denigrerend en discriminerend hun opgeklopte versie klonk. Onze vriend Senior gaat even door op de affaire :

Enkele dagen geleden stond de regimepers bol van het pak poen dat de Toerkse schattendelvers in een kluis gevonden hadden. Hun "eerlijkheid" werd rijkelijk uitgesmeerd met de nadruk op het feit dat er wel degelijk eerlijke allochtonen rondlopen.

Nu vandaag staat er in dezelfde regimekranten te lezen dat de "eerlijke" vinder, ene Kaya Ferhat, een advokaat onder de arm heeft genomen om een "ernstig" vindersloon (commisie) uit de brand te slepen. De voorgestelde 10.000 euri van Dexia vindt onze eerlijke Toerk zéér ondermaats.Hij wenst een riante in kerstverpakking (als Moslim n.b.!) vergoeding, zo niet overweegt hij samen met zijn raadsheer een klacht neer te leggen.

Ditmaal was er geen Vé-Té-M in de buurt om 's mans ongenoegen op beeldband vast te leggen.De Toerkse eerlijkheid blijkt barsten te vertonen en aan hebzuchtige neigingen te lijden. Hopelijk zet hij zijn zin door en sleurt hij Dexia voor de rechtbank. Dan zal blijken dat  onze Toerk zijn piemeltje te klein is om het tegen zulk een reus op te nemen en zal hij nooit of te nimmer één euro vindersloon in zijn pollen krijgen. Zijn raadsheer daarentegen ... die zijn ereloon zal Kajiet Kierewiet wél moeten ophoesten. Haha..van een koerskemel gesproken !

mvg - senior



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het rommelt binnen de Antwerpse Rode dictatuurpartij van Janssens

 

 

De Antwerpse gemeenteraad keurde afgelopen maandag de plannen goed om de overlast in de wijk 2060 aan te pakken. Er zal onder meer een sluitingsuur ingevoerd worden voor cafés in Antwerpen-Noord en een alcoholverbod op straat. Frank Hosteaux (SP.ARood) stemde tegen en verweet het schepencollege zijn geliefde wijk te viseren.

Het veiligheidsplan is echter de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. De afgelopen jaren moest Hosteaux beslissingen steunen waarin hij zich absoluut niet kan terugvinden. De autonomisering van het stadsonderwijs bijvoorbeeld en de sluiting van bibliotheken. Meermaals probeerde hij daarover te praten. 'Maar in de partij wordt elk debat in de kiem gesmoord. Het huidige beleid is gefixeerd op citymarketing en vastgoedontwikkeling en mist elke sociale dimensie.'

Frank Hosteaux beraadt zich momenteel samen met zijn strekking SP.ARood hoe en of hij onder deze omstandigheden nog kan blijven functioneren binnen de fractie. 'Ik voel me in ieder geval niet meer gebonden aan de partijtucht', weet Hosteaux. 'In de gemeenteraad zal ik in eer en geweten stemmen, desnoods tegen de partijlijn in.'

Toekomst

Hij wordt hierin gesteund door Erik De Bruyn, kopman van SP.ARood. De komende weken zullen ze brainstormen over de toekomst van hun donkerrode strekking binnen de SP.A.

De Bruyn: 'Al is het voorbarig om nu al van een aparte lijst te spreken voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2012.'

Guy Lauwers, de voorzitter van de Antwerpse stadspartij, wil vooral de gemoederen bedaren. 'Volgende maand zullen we dit met Frank bespreken.' Hij voegt eraan toe dat de standpunten in de gemeenteraad wel degelijk voorbereid worden in de SP.A-fractievergaderingen. 'Iedereen heeft zijn zeg, maar Frank was niet aanwezig.'

'Klopt'
, geeft Hosteaux toe. 'Die bijeenkomsten zijn inhoudelijk tijdverlies. Patrick Janssens dicteert, de rest volgt. En daar heb ik geen zin meer in.'

Voor de rest is Frank Hosteaux zelf een over het paard getild naiëf man die in Sinterklaas gelooft en daarom bij de socialisten is aangesloten. Eerst werd hij gek gemaakt door Janssens, nu door de milieu-communist en onze favoriete linkse frustro met de ongelukkige familienaam, Erik de Bruyn. 

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkse anarchisten eisen bomaanslagen Rome op

  


Allarme terrorismo a Roma, bomba all'ambasciata svizzera
Geüpload door Apcom-Video. - De allerlaatste nieuwscontent.

De bompakketten die gisteren ontploft zijn in de ambassades van Zwitserland en Chili te Rome, werden afgeleverd door linkse misdadigers.   De groep noemt zichzelf de Federazione Anarchica Informale. De Italiaanse politie doorzocht alle ambassades in Rome om eventueel andere verdachte pakketten op te sporen. Een pakje in de ambassade van Oekraïne bleek loos alarm.

Na de explosie in de Zwitserse ambassades had de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini zijn afschuw uitgesproken. "We zijn solidair met de Zwitserse ambassadeur en met het ambassadepersoneel, die het doelwit zijn geweest van een betreurenswaardige daad van geweld die we streng veroordelen", zei hij. Hij had het over "ernstige bedreigingen" tegen ambassades. Ook de rechtse burgemeester van Rome liet zich in eenzelfde zin uit.

De nuttige idioten van links in de media schuimbekken in hun propaganda-uitzendingen of dito lectuur over allerlei rechtse complotten die het leven van de burgers bedreigen. Holala, let op, er liepen enkele kettingrammelende skinheads door de straat : alarm !  Intussen weet zowat iedereen (behalve de regimeslaven) dat aanslagen, betogingen, verwoestingen, en geweld exclusief gepleegd worden door linkse fascisten en hun in bescherming genomen vriendjes van de godsdienst van de vrede. Zeg dat het niet waar is, en uw webstek wordt platgelegd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 37 1/2-urenweek van Eurocratië

 

Het zootje egotrippers staakt soms

De Europese Commissie geeft grif toe dat sommige ambtenaren tot 18.000 euro per maand verdienen. Maar wie denkt dat om maandelijks zo’n bedrag op je rekening te krijgen bijgeschreven er een enorme hoeveelheid werk en overuren moet worden gepresteerd zit fout. Het overgrote merendeel van de eurocraten houdt zich stipt aan de 37,5 urenweek.

Het is Inge Gräßle van de Duitse christen-democratische CDU die de kat de bel aanbond, schrijft de Süddeutsche Zeitung. Deze financiële experte van het Europarlement vond dat ‘vele leden van de EC vaak niet op hun bureau zijn terug te vinden. Ik wil weten hoe dat komt’, vroeg ze aan Maroš Šefcovic, verantwoordelijke voor de Administratie van de Europese Commissie.  Ook de Financial Times Deutschland beet zich in het onderwerp vast. In die krant stond onlangs te lezen dat 2.000 van de 4.500 bestbetaalde euro-ambtenaren overuren aanrekenen wanneer ze meer dan 37,5 uur presteren. Op die manier  kunnen ze tot 24 vakantiedagen per jaar recupereren.

Toch ontbreekt het deze ambtenaren niet aan verlof. Naast de 18 feestdagen die de ambtenaren die in Brussel zijn gestationeerd genieten, krijgen ze nog eens 24 tot 30 vakantiedagen. Tel daarbij de speciale verloven en de snipperdagen en zo’n ambtenaar zit al gauw 12 weken per jaar thuis.

«Deze situatie mag ons niet onverschillig laten», zegt Inge Gräßle, die streeft naar een hervorming van het Europese ambtenarenstatuut. Of ze daarbij succes zal kennen is een ander paar mouwen. In volle Europese crisistijd keurde het Hof van Europa onlangs een loonsverhoging voor deze euro-ambtenaren van 3,7% goed.

(Gebaseerd op: Express.be)
http://www.zita.be/business/nieuws/1136297_de-375urenweek-van-eurocratie.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de paus gedagvaard door onnozelaars
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Alhoewel ik de Belgische Kerk al lang de rug toegekeerd heb omdat zij de herder waren van de rijken, de Francofonen  en het hof en de Vlaming lieten stikken,  vind ik de houding van Léonard de juiste. Het zijn de vuile, vieze pietentrekkers die moeten opdraaien voor hun misdaden en daaraan aansluitend de geestelijke overheid als medeverandwoordelijk die de misdaden onder de mantel wilden vegen zoals ze ook andere misdadigers binnen  hun gemeenschap buiten vervolging houden.

Dus niet de Internationale Kerk van  Christus. Die  joeg de tollenaars met een zweep uit de tempel omdat zij het woord van God  misbruikten met goedkeuring van de Farizeeërs.  Hier is geen sprake meer van gerechtigheid maar gewoon de drijfveer om de financiële draagkracht van de Kerk te breken uit een verzopen land zonder eer en deontologie. Hierbij vergeet men de miljoenen armen van de hele wereld die als enige hoop in hun miserie nog een Godsgeloof behouden om hun honger en miserie te rechtvaardigen met de loze hoop op een verlossend einde. De Islam zou hier korte metten mee maken.

Roger Van den Broeck


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Strangers : Juicht, belgen, juicht ...

 

 

30 jaar geleden, meer dan ooit actueel.

(dank aan de onbekende Peter voor de tip)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte kerst

 

Geen regering maar wel een witte kerst !

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst-Wurlitzerdromen door Lolita
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag is het niet zomaar een vrijdag : vandaag is het kerstavond.  Een avond waarbij ik telkens wat melancholisch word.  Het is die ene avond in het jaar, waarbij ik de mensen, die er niet meer zijn, het meeste mis.  Zij hadden een plaats aan tafel, zij hadden hun inspraak bij de menukeuze, zij verheugden zich als we blij waren met hun geschenkje.  Zij zijn er niet meer behalve dan in mijn herinneringen.

Vandaag is het keuzelied niet zomaar een lied.  Het is zelfs geen typisch kerstlied.  Het was het lievelingslied van mijn overleden vader.  

De zangeres is een Dame: inderdaad met hoofdletter, want zij is door de Queen in de adelstand verheven.  Vera Margeret Welch werd geboren op 20 maart 1917 in East Ham, Londen.  Ook zij was nog zeer jong, zeven jaar, toen ze al op de planken stond.  In de dertiger jaren maakte ze plaatjes, was ze regelmatig op de radio te horen.  Zij koos de meisjesnaam van haar moeder als artiestennaam : Vera Lynn. 

In 1940 was zij de presentatrice van haar eigen radioprogramma, Sincerely Yours, waarbij ze boodschappen van familieleden doorgaf aan de strijdkrachten en gevraagde liedjes zong.  Zij was een bezige bij, bezocht ziekenhuizen en ging op tournee met optredens voor de soldaten in Egypte, Birma en Indië.   Zij veroverde de wereld met “We’ll meet again”  en “The white cliffs of Dover” in 1942 en 1943. 

Na de oorlog bleef “The Forces’ Sweetheart” populair op radio en tv en steunde zij actief het goede doel. 

In 1941 trouwde Lynn met een clarinet- en saxofoonspeler, Harry Lewis.  Ze kregen één kind, een dochter, Virginia Penelope Anne Lewis.  Haar man stierf in 1999.  Ze woont al zo’n vijftig jaar in Ditchling, een dorp in East-Sussex.

Nu meer over het keuzelied: de componist was Michael Maybrick, de tekst is van de hand van Frederick E. Weatherly, 1892.  Ik voeg de tekst bij – misschien brengt die jullie tot nadenken.  Het is een hymne, gewijd aan een heilige stad.  Niet zomaar een heilige stad, een stad waar je niet omheen de tragiek van de geschiedenis kan : Jeruzalem.    Menig zanger / zangeres heeft dit lied vertolkt maar geen enkele versie is naar mijn mening zo aangrijpend als die van Vera Lynn. 

Voor de Angeltjesvrienden, voor al onze geliefden: een zalig Kerstmis met The Holy City (Jerusalem) gezongen door Vera Lynn:

 Last night I lay a-sleeping, there came a dream so fair,
I stood in old Jerusalem beside the temple there.
I heard the children singing and ever as they sang,
Me thought the voice of angels from heaven in answer rang.
Me thought the voice of angels from heaven in answer rang.


Jerusalem!  Jerusalem!
Lift up your gates and sing,
Hosanna in the highest!
Hosanna to your King!

And then me thought my dream was changed, the streets no longer rang,
Hushed were the glad Hosannas the little children sang.
The sun grew dark with mystery, the morn was cold and chill,
As the shadow of a cross arose upon a lonely hill.
As the shadow of a cross arose upon a lonely hill.


Jerusalem!  Jerusalem!
Lift up your gates and sing,
Hosanna in the highest!
Hosanna to your King!

And once again the scene was changed; new earth there seemed to be;
I saw the Holy City beside the tideless sea;
The light of God was on its streets, the gates were open wide,
And all who would might enter and no one was denied.
No need of moon or stars by night, or sun to shine by day;
It was the new Jerusalem that would not pass away.
It was the new Jerusalem that would not pass away.


Jerusalem!  Jerusalem!
Lift up your gates and sing,
Hosanna in the highest!
Hosanna to your King!
Hosanna in the highest!
Hosanna to your King!

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weihnachtsoratorium - Johan Sebastian Bach

  

 Bachs oratorium voor de Kerstijd neemt tegenwoordig een prominente plaats in binnen de concertpraktijk, te vergelijken met die van Bachs beide passies, de Johannes-Passion en de Matthäus-Passion. Er zijn  in de Kersttijd overal uitvoeringen van (delen van) Bachs Kerstoratorium, door zowel professionele, al dan niet in barokmuziek gespecialiseerde, ensembles en solisten als door regionale oratoriumverenigingen en (semi-)amateurensembles. Het werk stelt namelijk, zoals bij al Bachs werk, zeer hoge eisen aan de uitvoerders: complexe, meerstemmige koordelen en virtuoze solozang en –begeleiding. Desalniettemin geeft het grote aantal uitvoeringen van het oratorium aan welke grote populariteit het werk geniet en die populariteit blijft niet beperkt tot de liefhebbers van barokmuziek. Het bovenstaande (schitterende !) fragment is een uitvoering uit 2005 door he Bach Collegium München en het Münchener Bach koor met Peter Schreier als dirigent en evengelist.

Hedendaagse professionele uitvoeringen zijn sterk beïnvloed door het streven naar een interpretatie die op een zo historisch mogelijk manier gebruik maakt van articulatie, frasering, tempi en de juiste, door Bach, gebruikte instrumenten. Wat de vocale bezetting betreft werd er binnen deze historisch verantwoorde benadering aanvankelijk gebruikgemaakt van uitsluitend mannenstemmen (dus ook voor sopraan- en altpartijen, door respectievelijk jongenssopranen en mannenalten of contratenoren; zie Harnoncourt en Gerhard Schmidt-Gaden), maar tegen het eind van de 20e eeuw is er meer en meer een tendens om in elk geval voor de sopraanpartijen vrouwenstemmen te gebruiken (Jacobs, Herreweghe), en soms ook voor de altpartijen (Koopman). Dit is ook het geval in deze uitvoerig.  U kan nog enkele delen beluisteren in Savats Oranje Theehuis.

(bron  Wikipedia)


23-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pol Van den Driessche terug naar VTM + POLL

 

Na een weinig geslaagde passage in de belgische senaat, hoofdzakelijk gekenmerkt door de biologische interesse van de Vlaamsgezinde Bruggeling in de andere sekse, werd Pol Van den Driessche door zijn partij onverkiesbaar weggemoffeld.

Pol, die overigens best een sympathieke kerel is om een pint mee te pakken zolang je geen rok draagt,  had gedroomd van een opvallende politieke carrière. Een soepele kerel, een handige praatvader, de nodige politieke evaring in hoge VU-kringen : dat moest lukken.  Helaas, het viel tegen. Hij is op dat vlak de voorganger van Rik Torfs, die ook in de senaat zal wegkwijnen en zeker na de monsteroverwinning van de nieuwe CD&V-voorzitter zijn individualistisch gekwaak zal moeten temperen : de katholieke partij heeft geen behoefte aan televisie-ijdeltuiten en solospelers die de eenheid in gevaar brengen. 

Van den Driessche gaat terug aan de slag bij VTM, waar hij voorheen de politieke duiding verzorgde en dat overigens met de nodige flair deed.  VTM is al geruime tijd bezig met een herwaardering voor te bereiden binnen zijn nieuwsredactie.  De Vlaamse kijker blijft de voorkeur geven aan de propaganda van de 0000 : het verdoken en soms openlijk fanatisme van een Martine Tanghe of Vim de Wilder bekoort nog steeds de ingedommelde massa. Het 0000-Journaal bereikt volgens de kijkcijfers meer dan 1,2 miljoen verslaafden, terwijl het VTM nieuws het moet doen met 800.000 fans.

Paul d'Hoore, de beleggende journalist, gaat bij VTM aan de slag. Zijn overstap van de VRT naar een zelfstandigen statuut als beursanalist is net op het moment gebeurd dat de financiële markten in mekaar zijn gezakt als kartonnen torens.  De redplank van de commerciële zender komt net op tijd voor de gezellige dikzak D'hoore.  In Vilvoorde zijn ze echter niet bepaald kieskeurig door ook de gewezen CD&V-er, Van den Driessche binnen te halen als "expert politiek".  Heeft de ex-senator gebroken met zijn partij ?  Dat is het minste wat je als domme kijker mag hopen.  Gaat Pol het lef hebben om de CD&V aan te pakken, als deze partij uitschuivers maakt ? In hoever kan zo iemand ernstig genomen worden ?

Eigenlijk moet VTM zorgen dat wij die vragen niet eens moeten stellen.  Maar objectiviteit is een van de laatste zorgen van de linkse rakkers, die ook op de VTM-redactie de plak zwaaien.  Een figuur als Van den Driessche komt hen goed uit : naar buiten uit is de man een hele of halve CD&V-er en in de uitoefening van zijn job zal hij trouw en stipt de politiek-correcte lijn volgen die de VTM-journalisten opgelegd krijgen. Van den Driessche weet goed genoeg dat dit zijn laatste kans is.

Wat vindt u trouwens van deze heraanwerving van Pol Van den Driessche bij VTM als "politiek expert" ?  Zie onze POLL in de linkerkolom.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse ambassade in Rome

 

 

Vanmiddag hoorde ik een figuur zeggen : "de Zwitsers hebben er om gevraagd, niet ?" Als ik niet zo'n geweldloos tuype was, had ik die kwal graag een stoemp op zijn bakhuis gegeven met de vriendelijke mededeling dat ook hij daar om gevraagd had.

Inmiddels is er nog een bom ontploft in de Chileense ambassade. Afleidingsmaneuvre ? 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panne

 

Seniorennet is een ganse tijd niet bereikbaar geweest. 

Noteert u aub dat Angeltjes steeds kan gelezen worden via :

www.angeltjes.be

U kan reacties ingeven maar deze zullen pas verschijnen na het herstarten van Seniorennet. Dit wordt ook op de frontpagina vermeld. Maar noteert u het nu reeds eregens apart. Dank en excuses.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig en prettig kerstfeest

 

 

Prettige eindejaarsfeesten uit naam van de redactie en alle medewerkers

Hieronder onze kerstkaart :

 http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=2007134554829&source=jl999

Indien de link niet werkt, heeft u alleszins een mooie afbeelding van onze Juffrouw Ellen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bompakket ontploft in Zwitserse ambassade te Rome

 

Om iets na twaalven is een bompakket ontploft in de Zwitserse ambasade te Rome. Er zou tenminste één zwaargewonde zijn.

Volgens het persbericht van Reuters is de Zwitserse ambassade momenteel niet bereikbaar.  Het kan evenmin bevestigd noch ontkend worden, dat deze aanslag gepleegd is door aanhangers van de godsdienst van de vrede. Wij achten de kans minimaal, want wij zijn goedgelovig, zoals geweten. 

Het is niet de eerste Zwitserse ambassade die aangevallen wordt. Eerdre dit jaar was er ook een aanslag in Athene tegen de officiële vertegenwoordiging van het neutrale Alpenland.

http://it.reuters.com/article/topNews/idITMIE6BM08Y20101223

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland houdt stand. Hoelang nog ? EU wil referenda verbieden.

 

Zwitserland houdt stand: “een substantiële dosis gezond mensenverstand”…

De Bundesrat hield woensdag in het parlement een eerste discussie n.a.v. een tussenbericht, die een gemeenschappelijke commissie ter bestudering van de verdere ontwikkeling van de relatie CH-EU opgesteld had.  Woordvoerder André Simonazzi verklaarde aan de media dat men van het CH-standpunt niet wou afwijken: in tegenstelling tot de EU vindt de Bundesrat dat Zwitserland de bilaterale verdragen correct uitvoert.  Ook bij andere EU-eisen heeft de Bundesrat een andere mening.

De EU-ministers van buitenlandse zaken hadden midden december kritiek geuit op de uitvoering van de bilaterale akkoorden.  Zij voegden er ook een pakket eisen aan toe, o.a. over de belastingen.  Verder eisten ze “een dynamische aanpassing van de bilaterale akkoorden volgens het toekomstige EU-rechtssysteem”.

Een gemeenschappelijke werkgroep met experten van beide kanten zou tegen het einde van het jaar een oplossing moeten vinden over “institutionele problemen” betreffende de relatie tussen CH en EU. 

De EU eist een mechanisme waardoor het verdrag sneller aan de EU-wetgeving aangepast wordt.  Een automatisme, waarop de EU blijft aandringen, komt niet in aanmerking voor Zwitserland.  In geval van een meningsverschil moest er tot op heden op politiek niveau een oplossing gevonden worden.  De EU wil in zulke gevallen een scheidsrechter.

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Eurogroep, liet niet na de druk te verhogen.  Hij vindt dat de EU door de toetreding van Zwitserland „completer” zou worden, want nu is het Alpenland “een witte vlek op de Europese landkaart, een geostrategisch onding”, ook al realiseert hij zich dat de Zwitsers zich nog hiertegen verzetten.  En hij gaat verder: “een toetreding van Zwitserland zou de EU niet veranderen, maar de EU zou hiermee wel een substantiële dosis gezond mensenverstand ingeënt krijgen.”  Hij zou de komst van CH verwelkomen, “omdat Luxemburg dan niet meer zo geïsoleerd zouden zijn, want nu zijn de Luxemburgers de Zwitsers van de EU.”  En hij vraagt zich af hoe Zwitserland haar totale autonomie met anderen en tegen anderen binnen 30 jaren georganiseerd wil krijgen… zonder de EU.  Juncker vindt dat wie meedoet acteur op de scène wordt in plaats van toeschouwer en zijn klein landje is tot de conclusie gekomen “dat neutraliteit, ook als ze zich actief noemt, uiteindelijk in een doodlopend straatje eindigt, als ze geen partner, geen luisteraar in Europa of in de wereld vindt.”  

De directe democratie in Zwitserland heeft “een duurzaam voorbeeldkarakter voor anderen”.  Zwitserland zou het recht behouden voor bepaalde problemen een referendum te houden, maar hij maakt een voorbehoud want deze beoefening van directe democratie zou “zeer moeilijk met de noodzaak van een snelle besluitvorming in de EU in overeenstemming te brengen zijn. Ook daarover zou men moeten discussiëren.”

In het verslag van de EU-buitenministers van dinsdag stond geen woord over een mogelijke EU-toetreding.  Daarentegen werden “de grenzen van een bilaterale weg” eruit gegomd en een “dynamischere” aanpassing aan het EU-rechtssysteem geëist.
 

Bron: 20 Min.on Line


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor onze boeven en ander tuig in 2011

 

En als supplementaire straf kan enkel de VRT ontvangen worden

 

Goed nieuws voor het deel van de mensheid dat zijn dagen in een belgische cel doorbrengt. Met aanvang op 1 januari 2011 wordt de verhuring van een televisietoestel met 50% verminderd, namelijk nog slechts 18 euri per maand in plaats van 36 euri. 

Applaus- of weggeefprijzen, dankzij een instelling waarvan wij nog nooit gehoord hadden. Zet u er even bij : het Rekenhof van het Commissariaat van de Mensenrechten. En français :  la Cour des Comptes, du Commissariat aux Droits de l'Homme.  Google heeft ons niet veel wijzer gemaakt ditmaal, maar onze blogfluisteraar haalde zijn mosterd bij de Raad van Europa die zich liet vermurwen door een ex-gevangene, ene François Korber. 

François voelde zich gepakt in de gevangenis (tja, die dingen gebeuren) omdat hij maandelijks 36 zuurverdiende euri moest afdokken om te kunnen genieten van beeld en geluid.  En u kent onze compassieuze Raad van Europa : als een slachtoffer van de maatschappij kreunt over slechte behandeling, wordt er holderdebolder opgetreden. Als een eerzaam burger beleefd kuchtend aandacht vestigt op stijgende criminaliteit, wordt hem toegeschreeuwd dat hij een onverdraagzame racist is.

Als u gehospitaliseerd wordt en u wenst een televisietoiestel op uw kamer, wortdt u gemiddeld 3 euri per dag aangerekend, hetzij 90 per maand. Het is dus goedkoper gangster te spelen, mensen te overvallen, buschauffeurs neer te steken, vrouwen aan te randen dan ziek te worden of slachtoffer te zijn van een arbeidsongeval en terecht te komen in een hospitaal.

Dank u, belgisch schandland, dank u, Europese Onraad.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walter van Scharminkel grijpt zijn kans

 

Meester Walter van Scharminkel (of is het van Steenbrugge ?  hij brengt ons in de war) wil samen met zijn collega Christine Mussche de paus en de ganse Roomse rim-ram dagvaarden.  De Schone en het Beest op het Oorlogspad tegen het Vaticaan.

De pedofielen uit de RK-kerk worden na eeuwen stilzwijgend misbruik aan het kruis genageld, als u ons deze beeldspraak niet euvel duidt.  De leiding van de Roomse geestelijken distantieert zich van haar zwarte schapen en daardoor biedt ze figuren als Walter van Scharminkel de kans om zijn afbraakwerken met alle middelen verder te zetten. Nijd en haat gaan voorop : zie afbeelding.   Wat een toestanden allemaal. 

Wij zijn geen lid van de Club van Rome maar we kijken met verbazing (en onzetting) toe hoe figuren als Danneels of Léonard wanhopig worstelen om de schone schijn hoog te houden. Zij wimpelen alle verantwoordelijkheid van hun instituut weg en  veinzen dat seksueel misbruik in hun rangen een uitzonderlijk fenomeen is, waar zij nauwelijks weet van hadden. Zij zijn niet enkel beducht om de verloren gegane reputatie, nu gaat het over centen en dat is wat anders dan rijstpap met gouden lepeltjes. De slachtoffers van mijnheer pastoor worden alsdan op één lijn geplaatst met de slachtoffers van overstromingen. Het begrip solidariteit wordt weer eens misbruikt. Iedereen mag opdraven om de fouten van enkelingen goed te maken.  Niet langer met een reep chocolade maar met harde cash.  De schatten van het Vaticaan moeten onaangetast blijven.

Nu bemoeien de politici zich er mee : deze vooringenomen meute hypocrieten bij uitstek, zij die elke dag de democratie aanranden, werpen zich met enthousiasme op de kinderaanranders ...  en de burgers kijken toe. Joelend, juichend, zoals destijds in de arena's toen de eerste christenen verscheurd werden door de leeuwen.  Het gebeurt beschaafder nu maar de déjà vu is er niet minder om.

De wereld op zijn kop, soixanteneuf in de sacristie en Walter van Scharminkel  als de moderne versie van Mefistofeles  kijkt grijnzend toe en grijpt zijn kans. De slechterik beschikt over de juiste fysiek.

Uitgerekend op een moment dat een als religie gemaskerde terreurgroep mens en maatschappij probeert te veroveren met geweld, verzinkt de katholieke burcht in de eigen poel des verderfs. Hebben ze het zelf gezocht ? Ja, dat deden zij.  Ik vind het jammer.

Ray

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!