Angeltjes
28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de geldstromen, nu ook de bloedstromen.

 

Het Rode Kruis kampt, onrechtstreeks als gevolg van het winterweer, met een tekort aan bloed. Heel wat donoren raakten niet op de gebruikelijke plaats om bloed te geven en verschillende inzamelacties werden afgelast omdat ook de ploegen van het Rode Kruis geblokkeerd zaten door de sneeuw. De problemen manifesteren zich vooral in de provincies Luik en Luxemburg.
bron: Het Laatste Nieuws

Walonië kampt met een tekort aan donorbloed. In het kader van de solidariteit kunnen wij Vlamingen misschien ook bloed geven aan de Walen. Alhoewel... Nee, laat maar zo ; voor je het weet zijn ze ook dát gewend en vinden ze het de eerstkomende 180 jaar normaal dat zij bloed krijgen van ons.

Drs. Johan Arendt Happolati

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over het *braaf* Overlegcentrum Vlaamse Verenigingen

 

Minder bekend is allicht dat de voorzitter Bram Hermans ontslagnemend is.  Reden is het feit dat hij als medewerker van N-VA kamerlid Theo Francken niet meer als neutrale voorzitter van àlle Vlaamse verenigingen kon functioneren.  
.
De radicale Geert Wouters van het NV-NV werd tijdens de vorige voorzittersverkiezingen door een georkestreerde stemming geweerd ten voordele van Huguette De Bleecker (inmiddels overleden).  Zij werd in juni opgevolgd door de voormalige praeses KVHV, Bram Hermans, die via zijn contacten bij de VVB en de VOS, een doorstart als voorzitter kreeg.
In 't Pallieterke zegde Hermans n.a.v. zijn benoeming ondermeer het volgende :“Ik vind dat we ons weg moeten houden van partijpolitiek. De Vlaamse beweging moet gewoon haar eigen ding doen. En we moeten ons onafhankelijk en kritisch opstellen ten opzichte van beide partijen. De consensus en de rode draad die ik wil bereiken binnen OVV moet de toetssteen zijn waarmee we de politieke actualiteit evalueren. Doet het Vlaams Belang of N-VA op dat moment iets dat daar niet mee strookt, dan moeten we daar kritisch op reageren. Het cordon doorbreken is niet de taak van het OVV. Als beide partijen toenadering willen zoeken, moeten ze dat zelf maar doen."
Wie het volledige vraaggesprek in ’t Pallieterke  wil nalezen: http://www.pallieterke.info/archief/interviews/190-2010-nr-22-bram-hermans.html
.
Ben benieuwd in hoever de brave Bart Hermans, die vindt dat men zich in het nog bravere O.V.V. moet afzijdig houden van partijpolitiek, zijn woorden van zes maanden geleden zal durven doorzetten in de partijpolitieke keuze die hij gemaakt heeft.
.
Een kritische lezer (NAW bekend bij de redactie)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 28 december

 

 

 

 Ja, het is een ietwat vreemde naam voor een Dag. Wij zullen de eersten zijn die dat toe willen geven. Maar achter de Dag Van De Onnozele Kinderen zit een dieper verhaal, uit de bijbel welteverstaan. In Mattheus 2:16-18 wordt het verhaal verteld over koning Herodes, die ten tijde van de geboorte van Jezus een profetie hoorde, die voorspelde dat de komst van een nieuwe koning het einde van zijn macht zou betekenen. Hij liet daarom alle eerstgeborenen in zijn koninkrijk vermoorden. Dit offer wordt ieder jaar herdacht op 28 december, de dag dat alle Onnozele (of Onschuldige) kinderen werden vermoord, ook wel de Kindermoord Van Bethlehem genoemd. Jezus, uiteraard, ontsnapte deze kwade streek doordat Jozef en Maria met hem naar Egypte vluchtten.

Bron Wikipedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het probleem van de *bestuurlijke elite*

 

De bestuurlijke elite maakt zich zorgen over de opkomst van het populisme in het algemeen en Geert Wilders in het bijzonder, maar heeft geen idee wat eraan gedaan moet worden. Dat blijkt uit de antwoorden die ruim 250 "invloedrijke Nederlanders" hebben gegeven op vragen die TNS Nipo namens De Volkskrant aan hen heeft gesteld.

Volgens de krant noemt ruim driekwart van de elite de opkomst van het populisme een groot probleem. Ongeveer evenveel ondervraagden vinden dat de opkomst van Wilders het internationale imago van Nederland heeft aangetast. De elite is verdeeld over de vraag of Wilders een gevaar voor de rechtsstaat is: de ene helft vindt van wel, de andere helft denkt dat dit wel meevalt.

Een kleine meerderheid van de ondervraagden denkt niet dat de elite een alternatief kan bieden voor het populisme. Maar als ze dan suggesties moeten doen zijn het ideeën als 'het debat aangaan in de media', 'leiderschap tonen' en 'goed luisteren naar de gewone man'.

Bron : powned

 

 

 


27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Somaliërs eisen al schadevergoeding

 

De advocaat van twee Somaliërs die werden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag, Michael Ruperti, wil dat er een onderzoek komt naar de werkwijze van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De twee mannen werden vrijdag gearresteerd in Rotterdam en vandaag weer vrijgelaten. ''Het kan niet anders dan dat de AIVD fouten heeft gemaakt als je verdachten al zo snel weer moet vrijlaten'', aldus Ruperti. De raadsman kondigde aan naar de Commissie van Toezicht voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten te stappen.

Ook willen de mannen die vandaag zijn vrijgelaten een schadevergoeding van justitie, zei Ruperti. Ze vertelden hun advocaat dat ze vrijdag geboeid en geblinddoekt zijn afgevoerd en dat ze pas zaterdag hoorden dat ze waren opgepakt om een terrorismeverdenking. ''Ze laten het er niet bij zitten'', zei de advocaat. ''Een van hen is juist gevlucht uit Somalië omdat daar terroristische organisaties zijn.''

De twee hebben meteen ontkend iets met terreurplannen van doen gehad te hebben, aldus de raadsman. Ze hebben de politie volgens Ruperti wel verteld dat ze wel eens bij de belwinkel kwamen waar een van de politie-invallen plaats had. Ruperti heeft goede hoop dat er meer verdachten vrijkomen. Samen met een collega vertegenwoordigt hij nog drie Somalische verdachten, die momenteel nog vast zitten.

Bron : http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2010/12/somaliers_willen_schadevergoed.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmededeling door Braaf Overlegcentrum Vlaamse Verenigingen en de formatie

 

De voorstellen van PS & Vande Lanotte in akkoorden omzetten realiseert quasi alle Franstalige objectieven, maar nauwelijks Vlaamse! De Franstaligen benutten alle grondwettelijke middelen om Vlaamse eisen te blijven blokkeren. Daardoor blijft de Vlaamse meerderheid monddood. Dat democratische deficit raakt maar niet doorbroken! Elke ernstige analyse bevestigt dat de Franstalige politici de Vlamingen slechts een fractie gun-nen van wat die sinds 1999 vragen. Die onwil vervult met afgrijzen.

In de recentste voorstellen steunen dotaties voor de gemeenschappen nog meer op de behoeften, in plaats van op fiscale capaciteit of autonomie. Voorts zou de Vlaamse Gemeenschap deels ontmanteld worden, want de kinderbijslag in Brussel zou op gewestelijke basis georganiseerd worden. Ook het extra geld voor Brussel haalt bestaande evenwichten onderuit. Brussel zou daardoor blijven ontsnappen aan een redelijke bijdrage tot de nodige saneringen. Tegelijk blijven de verdoken transfers naar de Franse gemeenschap én de federale usur-patie van deelstatelijke bevoegdheden behouden. De omvang van die Brusselse geldnood is overigens nog nooit ernstig onderzocht. Er zijn enkel 'verlanglijstjes pro domo' opgesteld.

Franstalige onderhandelaars streven naar een uiterst complexe financiering voor de deelstaten. Hun voorstel laat de gemeenschappen echter volledig in de kou. Reële extra autonomie voor gewesten en gemeenschappen blijft uit. De bestuurlijke versnippering neemt nog toe en de belastingdruk gaat waarschijnlijk nog omhoog. Het tegenovergestelde van wat de meeste Vlaamse kiezers vragen.

Voor een gedeeltelijke splitsing van BHV en enkele beperkte overdrachten zou een ongewoon hoge prijs be-taald worden. Het OVV hoopt daarom dat N-VA en CD&V ondertussen zelf wel begrijpen dat de Vlaamse eisen sterker moeten gaan doorwegen dan de Franstalige – zoals de democratische logica dat ook vraagt.

Het OVV geeft daarom volgende suggesties:

• Schuif deze complexe rotzooi aan de kant. Herbegin met een tabula rasa! Maak het blad nu écht leeg.

• Voorrang aan socio-economische materie. Vermits noord en zuid daarin zo sterk verschillen, is het de logica zelf dat zoveel mogelijk socio-economische hefbomen naar de deelstaten gaan !

• Kinderbijslag en gezondheidszorg naar de gemeenschappen, en/of werkloosheidsbeleid en mobiliteit naar de gewesten overdragen is alleen zinvol door een integrale overdracht met evenredige fiscale au-tonomie erbij. Geen extra versnippering dus! Indien niet, dan blijft alles beter bij het oude. Laat de Franstalige politici desnoods zelf kiezen op welk domein ze nu over de brug komen.

• Vervang alle federale grendels door het subsidiariteitsbeginsel: als Vlamingen en Franstaligen het fe-deraal niet eens geraken, dan wordt de geblokkeerde bevoegdheid binnen de maand aan de gemeen-schappen aangeboden, met de bijbehorende fiscale autonomie erbij (bijv. met een split-rate). Als beide grote gemeenschappen dat afwijzen, krijgen de gewesten de kans.

• Extra geld voor Brussel kan, mits elke euro extra aan dezelfde criteria voldoet als andere openbare uit-gaven. Ook respect voor het Nederlands en de rechten van de Brusselse Vlamingen is een strikte voorwaarde. De middelen voor de hoofdstedelijke functie (incl. de internationale) moeten apart beheerd worden door alle betalers (alle Belgen dus), met een vetorecht voor de twee grote gemeenschappen.

• Alle afspraken moeten op enkele pagina’s worden vastgelegd.

N-VA en CD&V verdedig(d)en de legitieme belangen van de Vlamingen. Ze doen dit goed en moeten dat volhouden. Een eerlijk akkoord kan nog steeds ! Vlaamse onderhandelaars toonden meermaals hun goede wil. Ze deden voorstellen die op termijn baten voor Vlamingen én Franstaligen. Nooit waren deze strijdig met democratie of goed bestuur. Het is nu aan de Franstaligen om hun goede wil te tonen. Tenslotte hopen we dat ook SP.a en Groen! de legitieme vragen van het Vlaamse electoraat zullen verdedigen.


Tot zover de stellingname en mededeling van het  Brave Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen. U mag het ons kwalijk nemen : wij vinden het uiteraard fijn dat het OVV na maanden stilzwijgen iets vertelt, maar dit soort stellingnames lezen wij al jàren en ze leiden nergens toe.  Zolang het bewuste Vlaanderen niet de moed heeft de oorzaak van alle ellende, namelijk de ontbinding van de belgische staat te eisen,  zal Vlaanderen het kind van de rekening blijven. Punt. En je mag er amen bij zeggen ook. Of zoals wij : UIT !

De redactie van Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soms lijkt autorijden op biljarten

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altijd gedacht

 

Jawohl ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Philadelphia

 

 Het is al lang niet meer origineel maar het blijft leuk om zien, deze "onverwachte" zanggebeurtenissen op ongebruikelijke, publieke plaatsen. Misschien iets dergelijks organiseren in de wandelgangen bij de 0000 ? Dan worden de linxe simpelen van geest herinnerd aan het bestaan van verteerbare klassieke muziek ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doet het pijn, getikt zijn ?

 

Palestijnse moeder noemt de dag dat zonemans ontploft, de mooiste van haar leven.  Mocht ze 100 zonemansen hebben, dan zouden die ook met zijn allen mogen ontploffen om moeke nog gelukkiger te maken.  Er komt nog een tweede sadistisch kwezel iets gelijkaardigs vertellen.  Zeggen dat er mensen zijn die boos worden op ons, als wij het over de waanzin van de islam hebben. Dit gedrag druist in tegen een van de eerste wetten van de natuur : het leven van de eigen kinderen beschermen, behoeden en tegen elke prijs verdedigen.  De slechtheid van de islam staat buiten elke menselijke proportie. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwensen die ons te laat bereikten ...

 

 

"Hey, idioten van Angeltjes, da's wel iets op jullie niveau niet, fascisten !" 

(anoniem)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsberen in Brugge

 

In Brugge hebben tientallen leden van de lokale ijsberenclub hun jaarlijkse kerstduik genomen in de reien. De buitentemperatuur lag onder het vriespunt.

"Alles hangt af van een goede voorbereiding. We joggen een beetje en stretchen", zegt ijsbeer Franky Moelaert. "Aan nieuwelingen raden we aan om al vanaf september af en toe in open water te gaan."

De kerst- en nieuwjaarsduiken zijn de voorbije jaren erg populair geworden. De grootste volgt op 8 januari in Oostende.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis is voorbij : terug in de verrijkende wereld vol kleur en diversiteit

 

Drie minderjarigen hebben Mon Lenaerts (72) overvallen in zijn woning in de Lakborslei in Deurne. Hij werd zwaar mishandeld en ligt al een week op de dienst intensieve zorgen van het Erasmusziekenhuis.

De overval gebeurde op zaterdag 18 december maar geraakte nu pas bekend. Mon Lenaerts is er nog slecht aan toe. De man, een vroegere metaalarbeider van Cockerill in Hoboken, is alleenstaande en woont in een sociaal appartement. Iemand van de bewoners liet die dag de inkomdeur van het appartementsblok op een kier staan en daarvan maakten de daders misbruik.

“Om 22u had ik mijn pyjama al aan”, vertelt Mon. “Toen werd er op de deur geklopt. Ik deed open en voor mij stonden drie jonge Noord-Afrikanen van zo’n 15 of 16, schat ik. Het waren twee jongens en een meisje. Ze duwden me op de grond en staken meteen een prop in mijn mond zodat ik niet om hulp kon roepen.”

“Mijn pyjama scheurden ze in repen en daarmee bonden ze mij vast aan handen en voeten. Ik kreeg een broodmes tegen mijn keel. Een van hen sloeg me met een ijzeren lat en het meisje ranselde me af met een lederen broeksriem.”

De daders vonden ook de bankkaart van de bewoner. De vondst was goed voor nog een pak slaag. Ze wilden de code. Mon is zeer hardhorig en omdat hij niet onmiddellijk antwoordde, volgden er nog eens slagen.

Al dan niet bewust gaf hij een fout codenummer. De daders namen geen risico. De oudste ging weg met de kaart en de anderen bewaakten de bejaarde. Niet veel later viel de derde opnieuw binnen. Hij was razend om de foute code en Mon kreeg het nog eens hard te verduren tot hij de juiste code gaf. Daarna vluchtte het trio.

Bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kareltje (7,5 jaar) van de statsgool gaat incontinentaal
Klik op de afbeelding om de link te volgen

lievste hangeltjes.

amai vanavond heb ik mijn kop vol met herrinneringen. deze morgend zijn we op sneewklassen vertrokken naar zwisserland en het is de eerste keer dak buiten europa reis. in welk incontinent ik juist zit, kweetet niet, maar volges de juf is dit zelfs een heel andere wereld. we zijn heel vroeg met de trijn vertrokke£ ons mama huildde heel hard in het station want zij vind het ook maar raar dat haar jong ineens tussen een hoop vreemd volk gaat zitte. ze is wel blij dat ik vele schoone mineretten ga zien zegt ze want dan kan ik mij al goe voorstelle hoe dat binnenkort in antwerpe zal zijn. op de trijn is de juf dan begonnen vertellen over zwisserland, de banken de referandums en de bergen en de sneew. maar ze wist er precies niet veel van en ze was nogal rap uitgeklapt om ons dan maar wa bezig te houwen heeft ze dan maar papier en potloode uitgedeelt van de fair trade winkel en moeste wij een mooie tekenink make over zwisserland.

ik hep dan maar gewoon een berg getekent want we hadde zwisserland nog geeneens nie gezien, we waren nog maar juist in brussel noord waar ge precies madamme kunt kopen in de nachdwinkels daar. toen als de juf mijn mooie tekenink zag werd ze in eens grijs en groen. maar kareltje foei tog riep ze. wat een triestiche berg. zijt ge niet beschaamd. als arme jonge uit een prolletarissche familie krijgt ge een reis zomaar kado van tstadsonderweis en dan maakt ge zo een triestige tekenink. das stank voor dank foei foei foei.
en dan wier ik zellef boos. want niet vergete ik ben al 7,5 jaar en dus groodt genoeg om niet meer zomaar op mijn kop te late kakken zeker niet als de juf een boomke wil opzetten over idejologie. nattuuurlijk is die zwisserse berg triestig hemmik gezegt. want die woont in een land met niks als referendas. awel das tog goe, zei de juf. nee zei ik  want volksdemokratie is slegt voor de mense. de slimme leiders moete beslisse want zij wete beter wat goed is voor de mense. dat staat tog in ons handboek verligt totalitarisme van elke vreidag. 
ineens viel er daar efkes een stilte buiten het gegniffel van de rest van de klas maar dan viel de juf hare frangk en wier ze roos van plezier en dat ik haar zelfs moest van mij afduwe of ze had mij platgekust precies gelijk in de tjevensgolen. maar kareltje kareltje tog zugte ze. weet ge dat ge nu al bijna de eindtermen hept gehaaldt van het steedelijk onderweis?
en als belonink mag ik nu heel de week de skilatten van heel de klas sleipen en kuissen. ja ik houd zielig veel van de statsgool.
 
ps ondertusse zijn we wel aangekomen en het is raar want de zwissers spreke vier talen. dus elke keer als een zwister u iets zegt moet ge eerst vrage welke taal hij spreekt en dan pas kunt ge antwoorde. gelukkig dat wij bij ons allemaal alleen maar belgisch spreke, tzou anders een warboel zijn kdurf er nie aan denken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tele-Bea

 

 

 

http://thewestistheverybest.punt.nl/Telebea

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarswensen van Geert

 

De boodschap hierboven, gekribbeld in het arabisch, luidt:

BESTE WENSEN EN GRAAG MINDER ISLAM IN HET JAAR 2011.

Wij zijn het daar uiteraard volmondig mee eens.

 http://kafirharby.blogspot.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura is geen katje om zonder hittebestendige handschoenen aan te pakken

 

  Start de video en zie hoe een bijzonder lang filament vanaf de Zon losbreekt en de ruimte in schiet. Dat filament zweefde al ruim een week boven het oppervlak van de Zon voordat het eerder deze maand uitbarstte. De reeks opnamen werd gemaakt door de rond de Aarde draaiende Solar Dynamics Observatory (SDO) in een specifieke kleur (golflengte) ultraviolet licht die door helium wordt uitgezonden. De explosie veroorzaakte Corona Massa Uitstotingen (CMUs) die hoogenergetisch plasma het Zonnestelsel in dreven. Deze plasmawolk miste echter de Aarde en had dus geen buitengewone aurorae (poollicht) tot gevolg. De hierboven te volgen uitbarsting en een bijzonder grote uitbarsting die afgelopen augustus plaatsvond tonen hoe ver uiteen liggende gebieden op de Zon zich soms toch als één geheel gedragen. Explosies zoals deze zullen waarschijnlijk de komende paar jaar veelvuldiger plaatsvinden, naarmate de Zon het zonnemaximum nadert. Dus : geen paniek, de elitairen zullen er alles aan doen om dergelijke natuurfenomenen te misbruiken om de bevolking angst in te boezemen, die zij zullen wegnemen door het treffen van de juiste maatregelen. Klik-Klak, de wetenschap flitst razendsnel de hoogte in, de mentaliteit van de mensheid helaas niet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer dansen : in de zevende hemel van de liefde

  

Max Raabe altijd in orde. Als u er van houdt.


26-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de UNO worden islam Prachtlanden gesteund door andere dictaturen

 

 


De grote kracht van de Arabisch/Islamitische lobby komt het meest naar voren bij de Verenigde Naties (VN). Daar ziet de Organisatie van Islamitische Landen (OIC) met haar machtsblok van 57 landen kans om veel door te drukken wat maar tegen de democratische staat Israel is.

De OIC bereikt dit doordat het beschikt over een gecombineerd blok van 57 stemmen van Islamitische landen, tegen 1 van de Joodse staat Israel.

Daarbij wordt het Islamitische blok vaak gemakkelijk aan een meerderheid geholpen door de steun van andere dictaturen, zoals Noord-Korea, Cuba, Myanmar enz.


Lees verder bij Het Vrije Volk :  

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12630

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als klassiek en jazz mekaar ontmoeten, heb je schitterende muziek

 

 

Yehudi Menuhin (klassiek) en Stéphane Grappelli (jazz) spelen samen de tango "Jealousy" : een heerlijke combinatie van twee  getalenteerde musici die mekaar zeer respecteren. Op een moment laat de sterk improviserende Grappelli zijn klassieke collega even achter zich maar deze laatste is professioneel genoeg om terug in te haken.  Ee korte inleiding door een BBC presentator en achteraf enkele bedenkingen door Menuhin, een fijne, lieve en authentieke man. Ik wilde deze video plaatsen op mijn blog maar moest hem afstaan voor Angeltjes met het overtuigende argument door de hoofdredacteur van "Tut-tut .."

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!