Angeltjes
10-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië rolt terroristenbende op

 

De Italiaanse politie heeft in de omgeving van de noordelijke stad Bologna vijf vermeende leden van een terroristische groep aangehouden. Het gaat om vier Tunesiërs en een Marokkaan, zo melden de autoriteiten.

De vijf zouden voor de terreurcel strijders hebben geronseld en opgeleid die naar onder meer Irak en Afghanistan werden gestuurd. Zij zouden hun operaties door middel van verzekeringsfraude hebben gefinancierd. Een zesde verdachte, ook een Tunesiër, is voortvluchtig.

@ Spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en onvermurwbare vaders

 

 

MarioPedo.jpg

@ www.geenstijl.nl

 


09-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oklahoma where moslims belong.

 

Het is een onbeduidend, klein voorval, maar tekenend voor wat zich in deze wereld afspeelt.

In Tulsa in de Amerikaanse staat Oklahoma, waar de prairie uitgevonden werd,  heeft een min-18-jarige moslima klacht neergelegd tegen een warenhuis dat haar niet in dienst wilde nemen, omdat Fatima een hoofddoek droeg.

Europese werkgevers weten, gedrild als zij zijn door de nazi-wetten van hun nazi-verkozenen (nazi ? natie ? nasi ? Taal is nooit ons beste vak geweest) dat ze zo'n felgelovige Allahmeid best niet over de hoofddoek aaien maar een diepgegronde reden verzinnen om haar te dumpen.  "U bent te mooi, u kan beter in de hemel wachten tot er een ontplofte verschijnt om hem van uw goede diensten te voorzien". Dat is een valabele reden en geen enkele halve gare rechter zal hier graten in zien.

 

 

In Oklahama, waar the mornings beautiful zijn, heerst op multicultureel vlak nog enige naïviteit, dus zo'n store-manager gaat rustig en lustig zijn gang en zegt tot de Allahmeid : "Wij hebben geen behoefte aan een godsdienstwaanzinnige, opkrassen, mijn winkel uit en de woestijn in".  Wat natuurlijk in onze oren "shocking" klinkt.  Wat de brave man niet wist, is dat de moslima direct naar haar vriendjes van de moslim-maffia-connectie holde en van daar naar de commissie voor gelijke kansen. Want dat hebben ze ginder ook. 

Als straks Oom Hoessein president wordt in het Zwarte Huis, zal in de USA de islamisering vlug op gang komen. Eindelijk.

Savat

Zou deze man ook komen solliciteren met zijn zondagpak ?

http://www.kten.com/Global/story.asp?S=8772225

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georgië door Paul Snoek (1933 - 1981)

 

Georgië

1 
de dag ging open
als een oesterschelp
ik zag de witte parel
van het licht
en wat het licht ontbloot.

de rode borst van het gebergte
het wonder een vogel te zien
en het geluk de vrede
die ruig en breed is
als een zomerwind
te vergezellen
met zichzelf.


2 
ik heb de suiker
uit de lucht van azië geproefd
lijk uit het sap
van een watermeloen.
ik droeg mijn handen in elkaar
tien vingers van de vrede
door een tuin van niets dan zwijgen
waar mannen groeien eukalieptus
en vrouwen van laurier.
ik voelde hoe mijn handen
een meisje plukten uit een korenbloem
vasjiliki het korenmeisje
een naam in een blauwe bloem


3 
O kleine vreugde van een wandelaar
die graag verdwalen wil
ver van zichzelf.
de aarde maakte
van de mens in mij
een beeld dat leerde zwijgen.
zij is het bruidskleed
van de wereld
met hier en daar
het okselhaar van een gebogen boom.
de wolken witte waterplanten
en de mens een zenuwvis
in de bronzen sneeuw
van de kaukasus
zwemt zichzelf verloren.


4 
in de handen van de zee
heb ik vergeten
alles wat ik van de wereld
niet vergeten kon
de moordkleur van een oorlog
het werktuig van de haat.
de zwarte zee geen zwarte wonde
maar stil lijk alle water
een volmaakt gebaar
dat de wereld versiert.
en in de armen van de avond
zong de wind een theeplukkerslied
dat de dag smeekt om vreugde
de aarde het heilige dier
om een zwijgend geslacht
en de mens het krachtig kind
om zaad van vrede.

augustus 54
soekoemi-tbilisi
georgië


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fakansie in Londonistan

 

Germaine en Euphrasie op wandel in Londonistan.

Zijn ze soms op weg naar de witte kapel, de twee vrome vrouwen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims mogen Wilders met de dood bedreigen : Ies koeltoer, staat in keraan

 

 

Een man is vanmiddag vrijgesproken van het bedreigen van PVV-leider Geert Wilders. De 39-jarige Raaltenaar had een boze, bedreigende e-mail gestuurd naar de politicus.

Volgens het OM werd Wilders in de mail bedreigd met de dood en zware mishandeling. Zo schreef de 39-jarige man, een moslim, onder andere: "Vuile Geertje, je tijd is gekomen, wie het laatst lacht, lacht het best". Het OM eiste veertig uur werkstraf, waarvan twintig uur voorwaardelijk.

"Ies koeltoer, staat in keraan"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de vuilnisemmertjes van het Olympisch Dorp

 

 

"Waarom zou ik naar de dopingcontrole moeten ? Puur natuur"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we alles English translaten en praten with one another in Engels

 

De gemeente Amsterdam moet het Engels als tweede officiële taal aannemen. Dat zegt Jan Paternotte, duo-raadslid van D66.  Brochures en gemeentelijke belastingen zouden voortaan ook in het Engels vertaald moeten worden. Tram- en bushaltes binnen de ring A10 moeten Engelse ondertitels krijgen. Bij 'de Dam' zou dan komen te staan: 'the Royal Palace'.  Paternotte vindt dat de stad tegemoet moet komen aan Engelstaligen die in Amsterdam wonen. Over twee weken, na het politiek reces, gaat hij zijn idee voorstellen in de gemeenteraad.

@ atv5

***

Aan dat soort amechtige prietpraat merk je dat Nederlanders zich nooit sociaal of cultureel hebben moeten afzetten tegen anderstalige imperialisten, die Nederlands als minderwaardig geblaf beschouwden. "Oewij spreken Vlaams tegen de hond en de meid".  In die volgorde.  Ik las deze (on)zin deze week ergens in een commentaar.

Nederland doet wat het niet laten kan in de eigen natie en zoals wij dat van onderuit kunnen beoordelen, lijkt het er niet op. Engels is vanzelfsprekend een wereldtaal en het wekt bij ons Vlamingen niet de gevoelsmatige afkeer op die wij voor het Frans voelen. Nochtans bepleiten wij met aandrang de bestuurlijke eentaligheid in elk land.  Twee- of meertaligheid leidt tot onduidelijkheden, betwistingen en meerkosten op alle niveaus. Op de lange duur verdringt de cultureel belangrijkste taal de kleinere.

Dergelijke maatregel zou direct ook Marokkaanse en Toerkse medemensen  aanzetten om op hoge poten hun taalrechten op te eisen in de openbare sector. En dan zijn we helemaal vertrokken, want die dames en heren zien alzo de kans schoon om hun droom tot overname van Europa wat dichterbij te brengen : de islamisering van het Avondland.  Dat spoedig het pikdonkere Nachtland kan worden

En over honderd jaar zal Nederlands de taal der marginalen zijn.

Behalve in de Republiek Vlaanderen.  Laten we daar van uitgaan, want de taalgevoeligheid is bij ons meer dan aangescherpt. Evenals de niet-aanvaarding van de opdringerige leefwijze van de moslims.

Zondag 10 augustus 2010 : alweer een ereplaats verworven op het podium  bij de aanhangers van de diversiteit.  Thank you, sukkels, you can put your gouden medaille in de plaats where the sun nooit schijnt.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig is er Elsevier om ons in te lichten over Rusland - Georgië

 

Bebloede lichamen worden getoond op het scherm, militairen (van welk leger ?) roepen en schreeuwen door mekaar, de buikspreker-van-dienst bij de 0000 heeft het over zestienhonderd doden en ho ja, er is iets aan de hand in Zuid-Ossetië, een provincie van Georgië, die zich wil aansluiten bij Rusland.

Dag domme kijkers, en nu over naar Peking waar belgië een puik figuur sloeg in het turnen en de 47ste. plaats wist te veroveren. Men zal aan de kroonprins vertellen, dat hij blij moet zijn.

Zuid-Ossetië is een regio met de oppervlakte van een Vlaamse provincie (3.000 km2) en er wonen zowat 100.000 mensen van wie er 30.000 gevlucht zouden zijn naar Rusland.

Als de 0000 met zijn 3.000 personeelsleden niet in staat is enige duiding te geven over dit onderwerp, zullen wij hetzelf opzoeken bij Else4, waar men met een veel kleinere redactie in staat is de lezers gratis te informeren.  Zonder te beweren dat het gaat om echt neutrale inlichtingen, weten we tenminste iets.  Dank, Elsevier.

Westerse nachtmerrie dreigt op de Kaukasus

zaterdag 9 augustus 2008 14:27

Nu Tbilisi heeft besloten tot een grootschalige confrontatie met Rusland is onderhandelen enige oplossing. Want mocht het snel escalerende conflict uitlopen in een open oorlog op de Kaukasus dan raken alle partijen verstrikt in een heuse nachtmerrie.

Het voortdurende Russische gestook in de opstandige Georgische provincies Abchazië en Zuid-Ossetië is de Georgiërs al jaren een doorn in het oog. Volgens de autoriteiten in Tbilisi hebben deze twee afvallige deelrepublieken zich feitelijk van Georgië kunnen afscheiden dankzij de openlijke - ook militaire - steun van het Kremlin.

De Georgische president Michail Saakasjvili, die de reputatie heeft van een heethoofd, heeft het herstel van de territoriale integriteit van zijn land tot een van zijn prioriteiten gemaakt.
Volgens Saakasjvili  komt zijn besluit om juist
nu in te grijpen in Zuid-Ossetië voort uit een reeks van recente provocaties door Ossetische rebellen, in samenwerking met de Russen.

Kruitvat
Moskou beschouwt de Osseten historisch als trouwe bondgenoten in een hoogst explosieve regio waar eeuwenoude, tribale vetes en loyaliteiten nog altijd de onderlinge verhoudingen bepalen.

Uitgerekend in dit kruitvat – met het instabiele Tsjetsjenië naast de deur – stuiten Russische en westerse belangen op elkaar: niet ver van de plek waar Russen en Georgiërs sinds deze week slag leveren liggen de omvangrijke olievoorraden van de Kaspische Zee. Georgië is in het machtsspel om schaarser wordende energie een belangrijke schakel naar westerse markten.

Koude kermis
Het kleine Georgië, dat een getormenteerde geschiedenis heeft met de grote Russische broer, krijgt veel sympathie uit het Westen. De in de Verenigde Staten opgeleide en vloeiend Engels sprekende Saakasjvili (getrouwd met de Nederlandse Sandra Roelofs) beantwoordt veel meer aan het beeld van een 'beschaafd politicus' dan de voormalige KGB’ers die onder Vladimir Poetin en Dmitri Medvedev bezit hebben genomen van het Kremlin.

Maar mocht Saakasjvili op concrete westerse steun rekenen, dan zal hij van een koude kermis thuis komen. Niet voor niks koesteren Frankrijk en Duitsland ernstige bezwaren tegen een mogelijk NAVO-lidmaatschap van Georgië en Oekraïne.

Confrontatie
Met name Duitsland beseft hoezeer het afhankelijk is van Russisch gas en olie. Voormalig bondskanselier Gerhard Schröder (SPD), een goede vriend van Poetin, aanvaardde na zijn politieke loopbaan zelfs een belangrijke positie in de Russische energiesector.

Nu Tbilisi heeft besloten tot een grootschalige confrontatie met Rusland, krijgt een argument van Moskou meer urgentie: als de belegerde Zuid-Osseten zich bij hun broeders en zusters in het Russische Noord-Ossetië willen voegen, moet dit mogelijk zijn. Wat de VS en veel Europese landen in Kosovo hebben mogelijk gemaakt,  moet - volgens het Kremlin - ook gelden voor de regio Zuid- en Noord-Ossetië.

De enige oplossing om uit dit dilemma te geraken is: onderhandelen. Want mocht het snel escalerende conflict uitlopen in een open oorlog op de Kaukasus dan raken alle partijen verstrikt in een heuse nachtmerrie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat klopt niet ?

 

 

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie tegen Dierenmishandeling China

 

 Beste dierenvriend,

Bedankt voor het ondersteunen van ons verzoek voor de Europese handel. VIER VOETERS zal deze petitie gebruiken in onderhandelingen met politici en bedrijfsvertegenwoordigers. Uw handtekening zal de druk verhogen op de personen die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van de dierenwelzijnsnormen. Als stemgerechtigde en consument kunt u eraan bijdragen dat er rekening wordt gehouden met dierenwelzijn!

Vertel familie en vrienden over onze campagne. U kunt het volgende bericht sturen:

Sluit je aan bij de protestactie van VIER VOETERS en eis dierenwelzijnsnormen in de Europese handel.

Doe een beroep op de Europese handel voor verplichte dierenwelzijnsnormen.

http://www.vier-voeters.nl/olympia2008

companion3.jpg

 https://www.secureconnect.at/4-voeters.nl/petition/0807/

http://www.vier-voeters.nl/website/output.php?id=1211&idcontent=1715&language=2

 

Gelieve geen andere foto's bij te voegen in de reacties over wreedheden tov dieren aub.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R U S T D A G

 

 

Foyer Vlaamse Opera Gent

(voor de renovatie)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fakansie in eigen land vandaag : Gent

 

 

 Opgedragen aan mijn goede Vlaamse vriend Tjenne en zijn  charmante wederhelft

 

Goed stand gehouden na wilde Feesten

 

Een mooie stad heeft aantrekkelijke flikken
(Ianka Fleerackers)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aaargh ... over de OS

 

 

@ Aaargh - Mario de Koninck


08-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijk hebben deze Spelen een politieke boodschap !

 

Na de grandioze openingsceremonie van de OS gaat het leven verder zijn normale gang.  Ook als de buitenlandse commentatoren van de Spelen herhaaldelijk beweren, dat deze geslaagde en peperdure manifestatie "geen enkele politieke boodschap bevat", bewijst dit dat ze enkel in staat zijn de teksten van de persmappen na te praten. Hopelijk zijn zij beter geïnformeerd over de te verrichten sportprestaties dan over de politieke agenda's.

China is bezig met een verbazingwekkend experiment en maakt handig gebruik van de OS om zijn succesvolle resultaten aan de wereld te tonen. De wereld is uitsluitend geïntresseerd  in groeicijfers, productiegetallen, afzetmarkten, return on investment en grote, snelle happen uit de taart van de welvaart.  Pro forma wil een of andere regering een vermanende vinger opsteken over de mensenrechten die moeten geëerbiedigd worden. Maar laten we vooral de goede betrekkingen en de economische vooruitzichten niet in het gedrang brengen door ideologische scherpslijpers.

De Chinese bevolking wordt in toom gehouden met de ijzeren regels van de absolute dictatuur. De vrijheidsbeperkingen die in het oude keizerrijk golden en sedert de "bevrijding van 1949" door het communistische Volksleger werden overgenomen zijn de beste steunpilaren voor de kapitalistische methodes die thans in zwang zijn.

De rode boekjes en de spreuken van Mao zijn verdwenen, de mentaliteit is dezelfde gebleven. Een Culturele Revolutie (die door Mao zelf in gang werd gestoken, laten we dit niet vergeten)  zou echter geen kans meer maken. 

De opgefokte communistische jongeren van de Rode Brigades, die genadeloos de middenklasse terroriseerden, staan anno 2008 in de rij om welstand en kapitaal te verwerven. Het enige rood dat overgebleven is van de Rode boekjes waar hun ouders mee zwierden in de jaren '70 zijn geverfde haardossen die het strenge zwart bedekken.

Het eens zo machtige Rode Leger, waar generaals en soldaten eenzelfde flodderuniform droegen om de gelijkheid uit te dragen, loopt in paradepas met een olympische vlag maar controleert tot in de verste uithoeken van het land, dat de minderheden de Han-Chinezen en het kapitalistisch communisme trouw blijven.

Het Gele Gevaar is niet wat er te zien viel in quasi komische films zoals "Les Chinois à Paris" van Jean Yanne. Waar men generaties mee bang gemaakt heeft : een invasie zoals die van Genghis Kahn met Chinese militairen, marcherend over de Champs Elysées. Het land van de Chinezen is zo enorm, dat ze geen territoriale uitbreiding zoeken.  Waar ze wel op uit zijn, nu ze zich eindelijk aan de wereld tonen, is het gelijk van hun systeem en vooral van hun leiders. In Azië wordt de Chinese dominantie enkel nog tegengehouden door Japan, maar dat schijnt volgens ingewijden een kwestie van tijd.  En op wereldniveau gaan de Verenigde Staten nog voor. 

Deze Olympische Spelen worden om prestige redenen georganiseerd en de verzameling van medailles zal even perfect geregisseerd en in de verf gezet worden.  China voert een prachtige promotiecampagne.

 

Je moet uiterst naïef of een beetje dommig zijn, om dit niet te ervaren als een "politiek". Het was goed dat sommige reageerders het hier al vermeldden : zolang het individu in China geen rechten bezit en als een waardeloze hond wordt behandeld, blijft dit land met al zijn boeiende aspecten en captiverend natuurschoon een natie van het onrecht.

RAY


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Openingsceremonie van de OS in Peking

 

Een grandioos, professioneel, perfect spektakel waar wij gedurende vier uur met bewondering hebben naar gekeken.

Een organisatie en regie om "U" tegen te zeggen, soms een ietsje melige muziek, maar laat dit een erg persoonlijk vals nootje zijn.

In onze brievenbus vonden wij volgende mededeling die we u niet willen onthouden, de naam van onze correspondent wel :

Zag je hem zitten...
 
de loempe kl....
de platte 'prince royale' ....
hij bewoog nauwelijks toen 'zijn' delegatie binnenkwam...
bleef zitten en keek even lomp en leeg zoals altijd....
 
daar tegenover stond dan weer het enthousiast wuiven en meeleven van Willem en Maxima,
die rechtop staand meeleefden met hun landgenoten....
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tibet Onafhankelijk

 

Er bestaat een tendenz om de Tibetaanse autonomie-gedachte af te wijzen, omdat een godsdienst-staat, geleid door een religieuze kontdraaier (de dalai-lama) de Tibetanen opnieuw in de Middeleeuwen zou storten.

Om te beginnen, is het nogal simpel er van uit te gaan dat een vrij Tibet de draad zou opnemen met de jaren '50 zonder rekening te houden met de gewijzigde maatschappelijke opvattingen in de tussentijd. Dit is de Turtelbaum-redenering, die stelt dat Vlaams-nationalisten sofort de "Tijd van de Heren van Zichem" willen herinrichten. Trouwens mochten de Tibetanen in overgrote meerderheid dat wensen, wat dan nog ?  Wie zijn wij om in hun plaats te oordelen ?  Gaan we de dictatoriale poco-redeneringen toepassen en volgen ?  De weireld zal de wet dicteren, waarbij het in niemands hoofd opkomt te vragen :  "Tiens, wie is die wereld eigenlijk ?" 

Over de historische vraag of Tibet al dan niet steeds tot China heeft behoord, durf ik mij niet uit te laten. Een tijdje wél, een andere tijd niet. Dat is trouwens minder relevant.  Een volk, het Tibetaanse, dat nù zijn vrijheid claimt en recht opeist op een eigen natie,  moet  niet bewijzen aan hand van ja- en neen-documenten uit het verleden of het daar recht op heeft. 
Een volk is een volk en als het ervaart dat zijn land bezet is, moet die bezetter opkrassen. En China heeft van in 1950 tot nu miljoenen Tibetanen een kopje kleiner gemaakt. Of dat sedert de dood van Mao wat geminderd is, is ook weer zo'n valse, softe redenering. Of zijn de beelden van de recente opstanden nu al vergeten ?  Het was niet waar, zeker ? 

Mochten delfstoffen de reden zijn van de Chinese bezetting van Tibet, volstaat dat dan om te zeggen " Ha, ja, zo is het goed, dan moogt ge blijven ..." ?  Wij kunnen misschien terugkeren naar Congo ? 

Dat de Chinese opvattingen over Tibet ook aanhangers vindt in het Westen is evident, dat we die argumenten ook aanhoren, behoort tot de normale discussie, maar het weze ons toegelaten ze even galant van tafel te vegen als zij niet stroken met onze visie op nationalisme en het zelfbeschikkingsrecht van volkeren.

RAY


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Fakansiegevoel bij Angeltjes - Zwitserland

 

Resize the webcam image to 640x480

Graubunden

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onkunde van Van Campenhout & Ce

 

 

Van Campenhout, de schepen voor Afbraak en intens Epogebruik van de stad van Allah, wordt in Het Nieuwsblad door Kris Goossenaerts een kleedje gepast, dat niet vlotjes  over zijn dikke kop zal schuiven. Mocht het gelukt zijn, het zit de schepen echter als gegoten en zijn kabinetsvriendjes zullen gillen van verrukking.

Het stukje van de journaliste, die een duidelijke anti-VB mentaliteit koestert (om de zaken in hun juiste perspectief te plaatsen), gaat over de miskleunen inzake aanleg van pleinen en straten. Een fragment :

Bobkes op de Meir, kapotte tegels op het Sint-Jansplein, de Groenplaats als kattenbak, een levensgevaarlijke Gemeentestraat. De lijst van miskleunen bij openbare werken is lang. Nu komt daar dus het Theaterplein bij (zie ook Het Nieuwsblad van 6 augustus), waar de flaters al opduiken voor het plein afgewerkt is.

De architecten overbrugden het niveauverschil van het balkon op het Theaterplein onder de luifel met rijen grote trappen. Er zijn enkele gewone trappen om naar boven en beneden te wandelen, maar daartussen gaat het om reuzentrappen. Nogal wat mensen donderden daar al de afgrond in, omdat deze reuzentrappen niet opvallen.

Er komen dit weekend al dranghekken en bloembakken, maar het stadsbestuur vroeg de ontwerpers een creatieve en definitieve oplossing uit te dokteren om nieuwe valpartijen te vermijden. Lees: nieuwe extra kosten.

'Och, dat zal wel meevallen', reageert schepen voor Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (Open VLD). 'Het probleem is dat die trappen daar niet opvallen omdat ze allemaal grijs zijn. Met een oranje strip zou het al opgelost zijn. Dat is misschien niet zo mooi, ik hoop dat de architecten met iets beters afkomen. Maar het zal niet dramatisch veel geld kosten.'

Van Campenhout ontkent dat het Theaterplein daardoor een plaats verdient in het Blunderboek. 'Iedereen is juist heel content over het Theaterplein. Kijk, er zullen altijd wel kinderziekten zijn. We moeten die gewoon snel oplossen. En geef toe dat dit probleempje van een compleet andere orde is dan het Sint-Jansplein of de Groenplaats.'

'De oplossing is dat we voor elk plein en elke straat hetzelfde doen: van gevel tot gevel een betonnen laag gieten. Dat zal geen problemen opleveren. Maar ja, dat is niet schoon. Iedereen wil van zijn of haar plein iets moois, waar het aangenaam en plezant toeven is. En waar verschillende functies met elkaar verzoend worden', besluit Van Campenhout.

Toch is het meer dan duidelijk dat de _ dikwijls dure _ ontwerpers er best in slagen om mooie pleinen uit te tekenen, maar zelden een dat de tand des tijds doorstaat of aangepast is aan de praktijk. En dat is toch een beetje te wijten aan een gebrek aan stielkennis, ook bij het stadsbestuur dat de opdracht geeft trouwens.

***

Een beleidsverantwoordelijke die uitspraken doet zoals Van Campenhout, verdient tien jaar strafkamp. Soms zijn wij streng. Het is niet verwonderlijk dat de partij van deze liberale zwakpoot in Antwerpen gehalveerd werd.  De bevolking stelt vast dat de miskleunen die gerealiseerd worden door deze belabberde man, de stad verminken en ridiculiseren.  De miljoenen vliegen buiten, de Eposchepen haalt zijn schouders op en de burgemeester knikt : "Het beste moet nog komen".  Ja, wacht maar, tot Mohamed-Ben-Sandaal burgemeester is.

Om u een idee te geven over de manier waarop deze projecten door de gemeenteraad gejaagd worden, een stukje info uit de toelichting bij het theaterplein : meer vindt u via het bruggetje, maar misschien heeft u er zo al genoeg van. Over woordmisbruik en aanstellerij gesproken !  Daar kennen ze wat van de Antwerpse Dikke Nekken en Koppen. Jammer dat daarvoor onze centen misbruikt worden.

 

 

Het Theaterplein vormt het voorplein van de Stadsschouwburg, en biedt tegelijk ruimte aan de vogelmarkt op zondag.

De unieke sterkte van het Theaterplein bestaat er in dat het verschillende roepingen tegelijk weet op te nemen: als theaterplein, stedelijk plein, wijkplein en manifestatieplein.

Het plein krijgt daarom een meerlagige inrichting: als parvis voor de Stadsschouwburg, als stedelijke as tussen de Meir en de Frankrijklei en als besloten groene ruimte (antichambre). Een nieuwbouwontwikkeling langs de Meistraat werkt het geheel af. Daarnaast maken enkele strategische ingrepen rond de Stadsschouwburg het gebouw gebruiksvriendelijker, en laden tegelijk de publieke ruimte er rond op.

 Parole, Parole, Parole ...

 http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=KJ1V37F8

http://www.buur.be/index.php/buur/projectpagina/the_theaterplein_antwerpen/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Too much is te veel, te veel is too much

 

Zowat de helft van de Amerikanen zou Obama al beu zijn, omdat de media die man uur na uur in allerlei programma's, commentaren, shows laten opdraven en hem tegelijk voorstellen als de onvermijdelijke overwinnaar.

Na de donkere periode van 8 jaar  Bush-ellende komt nu de Grote Schoonmaak, het Paradijs, de Omwenteling met Barack  Hoessein  Obama. Amerika wordt opnieuw de Nieuwe Wereld. U weet het, als de poco's enthousiast zijn, verliezen zij alle zelfcontrole en gedragen zij zich als de simpelen van geest die ze in werkelijkheid zijn. Er is ook weinig reden om te juichen voor links in deze wereld die zij leiden van de ene mislukking naar de andere nederlaag.

Het weerwerk dat de Republikeinen kunnen bieden tegenover de overweldigende media-overaandacht voor de Democraten, wordt beperkt door  de lichtjes saaie figuur van Mac Cain.  Een man met ervaring, visie, moed en géén avonturier echter met het nadeel van zijn leeftijd, we moeten dit laatste argument nemen voor wat het is : een handicap.

De niet aflatende triomfkreten over Hoessein zouden wel eens zijn afgang kunnen betekenen. Uit een opiniepeiling blijkt dat zowat de helft van de Amerikanen hun buik vol hebben van de bijna-heiligverklaring van de  gedoodverfde volgende president. Precies omwille van de onredelijke aandacht. Als we daar wat kunnen aan meehelpen, waarom niet ?

 

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!