Angeltjes
30-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook wij *voelen ons niet goed*

 

Ik ga Mijnheer Ray verzorgen : iedereen de kamer uit.

Als de keuninklijke bemiddelaar zich niet goed voelt, ontvangt hij niemand en blijft hij in zijn bedje. Dat besluiten we uit de mediaberichten.  Ook als wij niet goed zijn,  blijft onze Angeltjesvitrine leeg, zoals vandaag.  Weinig nieuws is goed nieuws.

Morgen draaien we voor de laatste dag van het jaar onze nestel af, àls we niet geveld zijn door koorts of iets dergelijks.  Erbarmen voor de zieken ! Gelukkig waakt zuster Florence over ons.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Panne : onvrede met Waalse OCMW-profiteurs swingt uit de pan

 

Serge van Damme, de liberale schepen van Financiën in De Panne, heeft afgelopen maandag op de gemeenteraad uitgehaald naar de vele Waalse OCMW-toeristen in de kustgemeente. De politicus had het over "parasieten" die hier "alleen maar in de sociale hangmat komen liggen."

 

Van Damme stelde maandag zijn begroting voor 2011 voor. Hij moest naar verluidt 600.000 euro extra vrijmaken voor het OCMW, te danken aan "de massale instroom van OCMW-toeristen, vooral uit Henegouwen, de Borinage.

"Het zijn tweedegeneratiewerklozen zonder de minste verantwoordelijkheidszin of arbeidsethiek", stak de schepen van wal. "Die mensen spreken ook alleen Frans, wat de verfransing in De Panne alleen maar erger maakt. Voor hen moeten wij geen solidariteit opbrengen."

De liberaal vermoedt zelfs dat de toeristen bewust naar De Panne worden gestuurd. Burgemeester Robert Butsraen vindt de uitspraken van zijn schepen overtrokken.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : De ratten verlaten het zinkend schip
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Zijne hoogwaardige eminentie Herman Van Dweil heeft persoonlijk laten wete ,op de RTL, dat hij niet meer beschikbaar is voor de zieke Belze politiek ... zeker niet in deze omstandigheden.

Van Dweil denkt eraan op pensioen te gaan of om andere horizonten te verkennen. Na zijn roemruchte daden tijdens zijn rustige vastheid waarbij als uitschieter de ongebreidelde regularisatie van duizenden tafelschuimers, zijn onvoorwaardelijke trouw aan de keuning en het Walenvolk,  houdt hij het voor bekeken. Hopelijk voegt hij de daad bij het woord en stopt hij dan ook met zich achter de schermen te bemoeien met het Belze huishouden.

Dat hij zijn tijd in het Europese praatcafé rustig uitdweilt en zich dan maar bezighoudt met de kweek van Japanse goudviskes. Wij zullen ons alleszins de generatie tjeven waar mister Dweil deel van uitmaakte  blijven herinneren als het verlengstuk  van Martens en Verhofstadt die dit land grondig naar de teelballen geholpen hebben door steeds de eisen in te willigen van de franstaligen : BHV - Islaminvasie - giga staatsschuld - zéér snel Belgwet - stemrecht voor uitlanders - explosie van de criminalitiet in al zijn vormen - het kolder beleid bij just-is-just en de steeds op zoek zijnde drang om het nog resterende werkende deel van de bevolking te blijven melken om de hier aanwezige tienduizenden klaplopers en tafelschuimers kost en inwoon te garanderen in ruil voor NIKSKE !.. zelfs nog geen sneeuw ruimen als tegenprestatie.

Ga maar Hermanneke en blijft hier voorgoed weg. Hou je daar in dat Europese luxebordeel gezellig bezig met die andere klungelaars zoals een Dehaene en zèker de meest arrogante en hypocriete blauwe onderkruiper en volksverrader die in dit onland ooit in de 16 verbleven heeft.

Blijf weg..wij zullen jullie rotzooi wel opkuisen

mvg - SENIOR

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUnizo, de patroon van de winkeldieven

 

Pas wanneer iemand voor de derde keer een winkeldiefstal pleegt, worden de naam van de dief en de gepleegde feiten doorgestuurd naar het parket voor vervolging. Dat hebben de overheid en de Sovjet-Unie van Zelfstandige Ondernemers (SUnizo) afgesproken.

Dat is een faire overeenkomst, want de parketten zijn veel te druk in de weer met het uitvinden en toepassen van nieuwe procedurefouten in de middelgrote en allergrootste criminaliteit.  En zij hebben geen tijd noch zin om zich bezig te houden met winkeldiefstallen. In de VS is er trouwens een rage die men Urban Sprinting noemt, het meegrissen van winkelwaren zonder betalen. Wellicht binnenkort een Olympische discipline.

De buit bij winkeldiefstallen is meestal te klein is om de dader streng te straffen en de aangifte bij de politie betekent tijdverlies voor de winkelier, die in veel gevallen toch een verdoken kapitalist is die best wat van zijn rijkdom kan afstaan aan de minderbegoede die een potje confituur meegrist. Of een lcd-schermpje, of een gouden ring. Wie vergeet te betalen is meestal verstrooid of een slachtoffer van de stoute maatschappij. SUnizo heeft daar veel begrip voor en de leden doen er verstandig aan, de Leiding te volgen. "In ons land wordt jaarlijks voor ongeveer 842 miljoen euri gestolen in handelszaken. De waarde van de buit is meestal te klein om de arme drommel, als hij al wordt gepakt, te vervolgen", zegt SUnizo. Een handelaar die een dief betrapt krijgt voortaan een standaard aangifteformulier en stuurt dit door naar een gegevensbank. Die noteren het niet, want de pc is stuk of er is te weinig personeel of iedereen is overwerkt.

Bij een eerste en tweede diefstal door dezelfde dader kan de handelaar 20 euri eisen voor de gemaakte kosten. Betaalt de dief, dan engageert de winkelier zich om af te zien van verdere stappen. Bij een derde diefstal door dezelfde dader wordt het dossier doorgestuurd naar het parket. Het gerecht belooft er snel gevolg aan te geven.

De zelfstandige uitzuiger moet eerst aan het betrapte slachtoffer vragen : "De hoeveelste keer is het, alstublieft, mijnheer, dat u per toeval een jas heeft meegenomen zonder betalen ?". 

"Ho, het is uw eerste keer, dan heeft u nog twee beurten te goed. Zou het u storen om mij 20 euri te overhandigen, alstublieft, voor deze mooie Italiaanse Armani-jas van 345 euri ? Moeten er nog retouches gebeuren, alstublieft, mijnheer ?"

"Dank u wel en tot de volgende keer dan maar. Dag mijnheer".

En alzo glijdt deze tolerant-murwe maatschappij elke dag wat dieper de afgrond in. Ook dank aan SUnizo.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top Gear maakt islamaanhangers boos

 

Het BBC-programma Top Gear over stunten met auto's in allerlei vergezochte toestanden en quasi  humoristische commentaren, zou volgens de media, sommige aanhangers van de godsdienst van de vrede gekwetst hebben. De drie presentatoren reden door de Syrische woestijn op weg naar Damascus met experimenteel toegeruste wagens en om niet op te vallen hadden de mannen zich omhuld met boerka's. Dat zou de oorzaak zijn van de pijn bij de moslims : er werd gelachen met hun gebruiken en natuurlijk werd de religie er bij gesleurd.  Vooraleer de kerels van Top Gear mij aan het lachen brengen, moet er wel wat meer gebeuren. Hieronder het fragment dat de verontwaardigde reacties uitlokte.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie weet het ? Oplossing

 

Lieve Angeltjesvrienden,

Het was een moeilijke opgave ditmaal en we hebben 38 reacties in totaal ontvangen, waarvan 6 juiste. Deze replica van het Vrijheidsbeeld van zowat 10 meter hoog bevindt zich inderdaad in Tokyo. Proficiat aan alle deelnemers. Er zijn over de ganse planeet, her en der verspreid, reproducties van dit fameuze Beeld van de Vrijheid. Ik dank u allen en zal de verliezers bij gelegenheid een troostbezoekje brengen. Hieronder nog een beeld van Mister Fuji.

Uw genegen Juffrouw Ellen. 

 

 


29-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer tegenslag met de gezondheid !

 

Johan Vande Lanotte komt uit een ongezond nest. De laatste weken was het mama die tijdens de week-ends zwaar sukkelde met de gezondheid, zodat zonemans aan haar sponde gekluisterd zat.  Gelukkig kon hij zich even vrijmaken om naar de prestaties van zijn basketbalploeg te gaan kijken.  Ditmaal is hijzelf geveld door ziekte.

Althans dat melden de media "de keuninklijke bemiddelaar voelt zich niet goed" klinkt  het compassieus.  Waar zou den Baard aan lijden ?  Indigestie wegens zwaar voedsel ? Daar geloven wij niets van, de man leeft even sober als een bisschop op de vlucht voor zijn zondige misgrepen. Zou hij misschien een van de eerste slachtoffers zijn van de opnieuw in het land B rondwarende griep ? Die virussen nestelen zich graag bij vooraanstaanden die constant op zoek zijn naar uitvluchten om de tijd te rekken.

Gisteren had den Baard nog een ontmoeting gehad met Bart de Wever, Caroline Gennez en Elio di Rupo. Ze hebben een lange tijd kwartet gespeeld want trio is niet te doen met Elio. Zonder die man te willen discrimineren, maar op dat vlak heeft Bart écht nog principes.

Vandaag werd de tjevenvoorzitter Wouter Beke afgebeld. Hij mag het morgen nog eens proberen, na de ochtendmis en voor de lunch, want Johan is niet zo'n grote eter. Hij dient niet alleen het regime maar hij staat er ook op.

Voor de rest blijft de agenda van Vande Lanotte VOORLOPIG ongewijzigd. Dat betekent dat de voorzitters van Groen! en Ecolo zoals gepland ook donderdag aan de beurt komen. Vrijdagochtend sluit Zoël 1000quet van cdH het rijtje af. Hopelijk wordt het niet : Zoël zien en dan sterven of  den Baard in een imitatie van Richard III na de nederlaag op het slagveld : "Mien paard, waar is mien paard ?  Het keuninkrijk van Albert veur mien paard ..."

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de reeks gaat door

 

KOPENHAGEN - De Deense Veiligheids- en Inlichtingendienst (PET) heeft vier mensen opgepakt die een aanslag zouden gepland hebben op de krant Jyllands-Posten, die spotprenten van de profeet Mohammed afdrukte. Drie van de vier verdachten komen uit Zweden. Zij waren in de nacht van dinsdag op woensdag naar Denemarken gereisd. PET-directeur Jakob Scharf zei dat 'een ophanden zijnde aanslag is verijdeld'. Hij omschreef de verdachten als 'militante islamisten'.

Volgens PET was de groep van plan in Kopenhagen het gebouw binnen te dringen waarin de hoofdstedelijke redactie van Jyllands-Posten is gevestigd om daar 'zoveel mogelijk van de aanwezige mensen te vermoorden'. Scharf zei dat de arrestaties werden verricht na nauwe samenwerking met de Zweedse politie.

De drie uit Zweden afkomstige verdachten zijn een 44-jarige Tunesiër, een 29-jarige man van Libanese afkomst en een 30-jarige Zweed wiens afkomst niet meteen bekend was. De vierde verdachte is een 26-jarige asielzoeker uit Irak die in Kopenhagen woont.

De vier zijn voorlopig aangeklaagd wegens poging tot uitvoering van een terreurdaad. Zij worden donderdag voorgeleid.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskeeën in Athene met EU-geld (EU-geld = UW geld)

 

Griekenland heeft geld uit het EU-noodfonds beschikbaar gesteld om twee moskeeën in Athene te bouwen. Het land wordt overspoeld met illegale immigranten uit islamitsiche landen. De PVV wil 'dat er geen cent Nederlands belastinggeld aan dit zotte project wordt besteed'.
 
Het Atheense stadsbestuur bouwt voor enkele miljoenen twee grote moskeeën, van het Europese hulpgeld, schrijft de Duitse nieuwswebsite Kopp. Volgens het blad heeft eurocommissaris Viviane Reding voor mensenrechten er bij Griekenland op aangedrongen een moskee te bouwen, omdat er in de stad geen moskee is, en wel veel moslims.

De PVV-Kamerleden Louis Bontes, Joram van Klaveren en Geert Wilders hebben staatssecretaris Ben Knapen (CDA) van Europese Zaken om opheldering gevraagd.

Noodfonds
Griekenland heeft een lening van 110 miljard euro toegezegd gekregen uit het noodfonds dat de landen van de Europese Unie samen met het IMF bijeen hebben gebracht. Het land heeft tot nu toe bijna 11 miljard euro uit het fonds geleend.

Naast grote financiële problemen heeft Griekenland last van grote groepen illegale immigranten, die vanuit Turkije over de grens komen. Het land waar een illegaal binnenkomt is verantwoordelijk voor de afhandeling van de asielaanvraag, maar Griekenland kan de toestroom niet aan en de immigranten ook niet fatsoenlijk huisvesten.

De andere Europese landen hebben besloten immigranten die via Griekenland de EU binnen zijn gekomen, tijdelijk niet naar Griekenland terug te sturen.

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jihad Bells

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer de kinderen verklikken en de maartschappij is gered.

 

Ministerin Turtelbaum van de Open Liberalen heeft een oplossing voor het probleem van het militante islamisme, dat zij vergoelijkend "de radicaliserende maatschappij" noemt. Zo zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor de godsdienstfanaten en ontplof-kanidaten. Schakel de scholen en de verenigingen in, verkondigt blauwe Annie, die als federale ministerin voor Binnenlandse Zaken niet bevoegd is voor onderwijs noch voor sport of verenigingsleven.

De politiek-correcte elite bestaat uit mensen die hét grote drama van de migratie-invasie ontkennen, maar tegelijk er wel oplossingen voor suggereren.  De mentaliteit van "Ik ben niet ziek maar ik neem wel elke dag een aantal pillen".  Turtelbaum wil kinderen of onderwijzers/leraars die vaststellen dat er "gevaarlijke" uitspraken worden gedaan, aanzetten om deze te rapporteren (al dan niet na een gesprek met de betrokkene).  Zij beseft dat ze zich op glad ijs beweegt, want ze onkent direct dat het om een "verklikkingssysteem" gaat. Neen, wat is het dan wel, Turtelbaum ?

Wie zoiets introduceert in het onderwijs, kweekt een maatschappij van verraders, verklikkers, toekomstige gestapo's.  Want waar begint en eindigt dit systeem van mekaar aangeven ?  Nu gaat het, laten we het maar noemen zoals het is, over moslim-extremisten.  Turtelbaum geeft dus toe dat daar inderaad een groot probleem bestaat.  Maar je kan net zo goed in een volgend stadium,  Vlaamse republikeinen laten verklikken, of milieu-fanaten, of mensen die veel boeken bezitten. En wat doen we met onverlaten die regeringsleiders uitlachen ?  Erger nog : racisten, die de invasie door tafelschuimers aanklagen, die kunnen we hun gang n iet laten gaan ...

Turtelbaum heeft een bok van formaat geschoten : ze erkent de problemen bij een bepaalde groep lieden en dan doet ze wat elke lafaard doet, het probleem laten oplossen door anderen, wat zeg ik, door kinderen !  Terwijl er slechts één radicale oplossing is om onze maatschappij te behoeden voor verder verval : de grenzen sluiten en alle softe wetten en regels inzake migratie afschaffen. Dit klinkt radicaal, maar het is verkieslijk boven het installeren van een verradersmaatschappij.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wijzelf doen, trekt ook op niks

 

Minister Philippe Muyters (NVA) is verantwoordelijk voor begroting en financiën (een combinatie die nergens anders ter wereld bestaat en die in serieuze bedrijven gemeden wordt als de pest), ruimtelijke ordening (koterijen voor de durvers en strenge reglementering voor brave burgers die vooruit willen in het leven), arbeid  ("ge moet geen Vlaams kunnen, zenne, als ge bij ons komt luieren") en sport.  Over dat laatste kunnen wij niets specifiëren, want we kennen er niet veel van. Net zoals de minister.

Deze drukke en veelgeplaagde Muyters heeft nieuwe regels vastgelegd voor bouwvergunningen. Een vereenvoudiging, zegt hij, om de almacht van de stedenbouwkundige ambtenaren te ondermijnen. Zoiets vinden wij leuk, want die stedenbouwkundige alleenheersers zijn verantwoordelijk voor de reputatie van Vlaanderen als een aaneenrijging van bouwvallige fantasmen, die Gaudi niet eens durfde bedenken. Al wie in Vlaanderen volgens het boekje wat wil bouwen of verbouwen, eindigt met een depressie in een speciale instelling ; alleen de durvers of de partijvrienden, klungelen zonder zich iets aan te trekken van de ruimtelijke chaosregels.  

De gemeente Evergem (nabij Gent) was er als de kippen bij om de regels van Muyters naar de papierversnipperaar te verwijzen. Het schepencollege van Evergem bestaat uit CD&V-ers, NVA-ers, socialisten en nog iets lokaals.  In de gemeenteraad zetelt de collega-ministerin van Muyters, het cultuurfenomeen Joke Schauvliege en de lokale NVA-ers hebben nog nooit van Muyters gehoord. Over loyaliteit gesproken. Muyters zelf haalde onmiddellijk bakzeil, zoals het een echte beleidsman betaamt : "We evalueren later wel". Goed bestuur !

Voor enkele weken had Geert Bourgeois (nog een NVA-er) ook een bewijs geleverd van degelijk en vooruitziend bestuur.  Bourgeois roept graag de pers bij zich : een klapje bij een hapje en een slokje, zegt de schalkse Bourgeois, die verre familie is van Geert Hoste en denkt dat hij daarom ook grappen moet maken. 

"Om de zigeuners te ontmoedigen naar hier te komen" begon de altijd politiek-correcte Bourgeois "heb ik extra-maatregelen getroffen zodat de roma's direct kunnen ingeschakeld worden in het arbeidscircuit.  Als dat niet lukt hebben we natuurlijk nog onze talrijke sociale opvangnetten die voor allerlei doeleinden geld verstrekken". Na faloop van de persconferentie was Bourgeois zeer ingenomen met zichzelf en vrolijk zoals hij is, liet hij bij het naar huisrijden, zijn chauffeur een cd'tje van Laura Lynn opzetten. De volgende dagen juichten de Roemeense en Bulgaarse kranten over de "gulle provincie Vlaanderen" in het land B  die de roma met open armen ontvangt. Bourgeois ontkende geschrokken zijn eigen woorden. Goed bestuur !

Intussen hangt de Vlaamse minister-president, Kruis Peeters in Argentinië buiten adem tegen een bergflank waar hij moet weggeplukt worden door plaatselijke reddingsdiensten. Het parlement bespreekt de begroting maar Kruis kruipt liever tegen een Andesberg. Tijdens de voorbije zomer hinkelde hij maanden op krukken omdat hij van een paard was gestuikt.  Toen dacht hij dat hij een olympisch ruiter was.

Met dergelijke figuren moet Vlaanderen bewijzen dat wat het zelf doet, beter gedaan is dan wat het land B doet.  Mogen wij twijfelen  en lachen ?  

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de keuning en zijn familie : hetzelfde als vorig jaar, aub

 

"Ik zweer dat gij elke week uwe zondag zult krijgen"

De aflopende regering-Leterme besliste dat de keuninklijke familie 13,707 miljoen euri per jaar kost, zo blijkt uit de financiewet die dinsdag in het staatsblad gepubliceerd werd.

De civiele lijst van keuning Albert wordt begroot op 10,673 miljoen euri.  etzelfde van dit jaar. Zonemans Filip krijgt van ons  936.000 euri, terwijl tante  Fabi uitkomt op 1,462 miljoen. Astrid ontvangt 324.000 euro en Laurent moet het doen met 312.000 petoeten.

De in het vooruitzicht gestelde  ridicule verminderingen ven enkele honderden euri per maand gaan niet door. Doorbetalen !  We zijn solidair met de parvenu's.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie weet het ? Aflevering 2

 

Tot hiertoe : niemand !   Ook niet de discrete partijvoorzitter. Een extra hint ziet u hieronder en vandaag woensdag 29 december om 24.00 uur sluiten we af.

Ik weet zeker dat bij veel Angeltjesvrienden een belletje zal rinkelen nu ik een tipje van mijn sluier heb opgelicht.  Laat u nu maar gaan : de Juffrouw staat vertrekkensgereed en klaar !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois beschermt restanten uit de Grote Oorlog

 

Britse militairen in Flanders Fields

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft een aantal bunkers en schuilplaatsen uit de Eerste Wereldoorlog voorlopig beschermd.

Het gaat onder meer om een Franse post voor radiotelegrafie in Oostduinkerke en een betonnen hulppost in Ramskapelle (Nieuwpoort). De definitieve beschermingsprocedure moet binnen een jaar afgelopen zijn.

Naast de radiopost in het Hannecartbos van Oostduinkerke beschermt de minister in Wulpen (Koksijde) drie militaire verdedigingsconstructies uit beton.

In De Panne is de schuilplaats 'Repos Saint Elisabeth', ook tijdens de Tweede Wereldoorlog een schuilplaats, voorlopig beschermd. In Ramskapelle komen ook een mitrailleurpost en een betonnen opslagplaatsje voor springstof op de beschermde lijst.

In 2014 wordt de Grote Oorlog ruimschoots herdacht. In het kader van die herdenking wil minister Bourgeois een reeks waardevolle restanten beschermen.

Wij zijn verheugd met deze initiatieven van Bourgeois.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij meneer doktoor : Matig en toch lekker vieren !

 


Lekker eten tijdens de feestdagen zonder dat je je druk hoeft te maken over je gewicht: het kan. Kies de juiste groenten, het juiste vlees of de juiste vis en je tovert zo een gezonde feestmaaltijd op tafel. 

Vaak laten we ons tijdens de kerstperiode verleiden tot allerlei vettige en zware kost. Nochtans kan het anders. 

Je kan ook lekker eten met mager vlees, zoals kip of kalkoen. Let ook op met de sauzen : geen dikke roomsaus, maar wel een magere rode saus, zoals chili of ketchup. Je kan ook zelf een saus maken op basis van magere yoghurt of magere plattekaas.  Héérlijk !

Ook als je gaat gourmetten, kan het gezond. Vaak denken mensen alleen maar aan het vlees of de vis voor op de gourmet, maar groentjes maken de maaltijd extra lekker. Koop lekkere rauwkost, maar koop ook groenten die mee op de gourmet kunnen. Voorbeelden zijn uienringen, paprika, courgette of champignons.  

Let er ook op dat je niet te veel en te snel eet. Bak één stukje vlees en eet het op. Leg pas dan een nieuw stukje vlees in de pan.

Uit eten
Als je uit eten gaat, zorg er dan voor dat je geen grote honger hebt als je aan tafel gaat. Sla die dag geen maaltijden over, maar kies gewoon voor magere producten tijdens je andere maaltijden. Als je later aan tafel gaat dan gewoonlijk kan je je honger op voorhand stillen met een stuk fruit of wat yoghurt. 

Kies voor een tweegangendiner, in plaats van drie gangen. Neem een voorgerecht en een hoofdgerecht, of een hoofdgerecht en een dessert. Daarmee heb je ruimschoots genoeg, en heb je toch minder calorieën binnen. 

Als er saus bij je gerecht hoort, vraag dan of de saus apart geserveerd kan worden. Dan kan je zelf bepalen hoeveel je ervan wil nemen. 

Eet langzaam en pauzeer af en toe tijdens je eten. Praat nooit met voller mond ! Leg je bestek geregeld even neer, zodat je rustig eet.

http://gezondheidsnet.rnews.be/

 

Geniet van een eenvoudige en toch gezonde AnyTime Schnitzel mét groentjes

 


28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De patiënt gelooft de dikke dokter

 

 


Een huisarts moet het goede voorbeeld geven. Maar de meeste patiënten volgen ook de adviezen op van een dikke en/of rokende huisarts.

De patiënt gelooft de dikke dokter Een huisarts moet het goede voorbeeld geven. Maar de meeste patiënten volgen ook de adviezen op van een dikke en/of rokende huisarts.

Een dokter die een dranklucht verspreid, wordt niet vertrouwd. Maar roken, te veel eten en te weinig bewegen, kunnen wel door de beugel. Voor tweederde van de patiënten is zo’n ongezonde levensstijl  van de huisarts geen reden zijn adviezen te negeren.
Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg, Nivel. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.
Wel zijn patiënten met dezelfde zwaktes als de dokter sneller geneigd zijn advies op te volgen, dan mensen met een gezonde leefstijl. Samen zondigen, schept kennelijk een vertrouwensbandband.

Er is een gelijkaardige vaststelling te maken met de politiek.

Bron : Gezondheidsnet

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Huis "Brakke Grond" in Amsterdam misbruikt voor linkse propaganda

 

De rechts-nationalistische partij Vlaams Belang is tegen het gebruik van het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam voor een manifestatie van de PvdA tegen het kabinetsbeleid. Dat heeft de kleine Vlaamse partij dinsdag laten weten.

„Hierdoor kan de indruk ontstaan dat Vlaanderen of de Vlaamse regering betrokken is bij het protest van de Nederlandse linkerzijde tegen het oordeel van de kiezers”, aldus de partij. Het faciliteren van dergelijke politieke manifestaties behoort niet tot de taken van de Brakke Grond, vindt Vlaams Belang.

PvdA-fractievoorzitter Job Cohen heeft alle „progressieve partijen” en alle maatschappelijke organisaties opgeroepen deel te nemen aan de manifestatie op 16 januari. Die moet volgens hem laten zien dat er „een ander Nederland” mogelijk is.

Voorman Filip Dewinter van Vlaams Belang zal de kwestie bij de Vlaamse regering aankaarten. „Ofwel moet Job Cohen gevraagd worden een andere plaats te zoeken voor zijn manifestatie, ofwel moet er vanuit de Vlaamse regering een duidelijke en ondubbelzinnige verklaring komen dat ze op geen enkele manier politiek geassocieerd wil worden met de manifestatie”, aldus Dewinter.

De PvdA wilde dinsdag niet reageren op de bezwaren van Vlaams Belang tegen de manifestatie 'Een nieuw jaar, een ander Nederland' in De Brakke Grond.

@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marine, de dochter van Jean-Marie

 

 

 

Marine Le Pen heeft van het Front National een partij gemaakt waarvan de gevestigde politiek erg onrustig wordt. De slechtheid van het Front spreekt niet meer vanzelf.

Ma-rine président, Ma-rine président, Ma-rine président! Iedereen in de oude bibliotheek van de universiteit van het Noord-Franse Lille staat, juicht, klapt en scandeert haar naam. Sommigen hebben tranen in de ogen. Voor sommige devote fans is Marine Le Pen een 21ste eeuwse Jeanne d’Arc die Frankrijk komt redden. Redden van de immigratie, de islamisering, de globalisering, het roofkapitalisme en de euro.

Een uur lang heeft ze gesproken, uit het hoofd, zonder hapering. Een speech met veel vaart en af en toe een harde klap op het katheder. „Ha! een minaret van 25 meter in Marseille! Eentje van 30 meter in Straatsburg! Wie biedt er meer?”

De 42-jarige Marine, vanavond gekleed in een blauw jasje, spijkerbroek en zwarte laarzen, probeert al jaren een respectabele volkspartij te maken van het Front National. Dat betekent weg met de radicale elementen. En geen woord meer over de jodenvervolging alstublieft. Al ’8293 keer’ heeft ze gezegd dat ze hier ’een andere kijk’ op heeft dan vader Jean-Marie. Die schatte het aantal vermoorde joden op ’honderdduizenden, misschien miljoenen’ en twijfelde aan het bestaan van de gaskamers.

„Marine is modern, ze is een werkende, gescheiden moeder. En ze is bijvoorbeeld niet tegen abortus”, zegt Fanny Pinat (29) enthousiast. „Ze vindt alleen dat het ziekenfonds het niet moet vergoeden”, voegt de secretaresse op een makelaarskantoor er aan toe.

Een avond Marine is een familie-uitje. Veel mensen zijn gekomen met hun kinderen, soms met hun hond. Na afloop zijn er sandwiches met ham of kaas, en bier en wijn. Skinheads zijn er niet, wel jonge mannen in blauwe T-shirts met de tekst ’De jongens van de Marine’.

Marine toert langs alle partijafdelingen, ze is op campagne voor de strijd om het leiderschap van het FN. Haar concurrent, holocaustrelativist en japanoloog Bruno Gollnisch, heeft de steun van de traditionele katholieken in de partij. Maar deze bedaagde zestiger lijkt kansloos tegen het geweld van zijn concurrente, die alom tegenwoordig is in de media.

Enkele populaire talkshowhosts van de publieke omroep boycotten Marine nog, maar steeds meer mensen vragen zich af waarom eigenlijk. De slechtheid van het Front spreekt niet meer vanzelf.

Wat ook groeit: de onrust bij de rechtse regeringspartij UMP en de socialistische PS, door Marine altijd op één hoop geveegd tot UMPS. Bij de presidentsverkiezingen van 2007 leek de winnaar, Nicolas Sarkozy, het FN voor langere tijd te hebben uitgeschakeld. Maar Marine’s ’Lepenisme met airbag’ slaat aan: 17 procent overweegt op haar te stemmen bij de presidentsverkiezingen van 2012. 27 procent van de kiezers oordeelt positief over haar, een hogere score dan haar vader ooit kreeg. 43 procent vindt dat zij een nuttige rol in de Franse politiek speelt.

Dankzij haar mag het Front hopen op een reprise van 21 april 2002: toen bereikte vader tot grote schrik van alles en iedereen de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, ten koste van de linkse kandidaat Lionel Jospin. Frankrijk mocht kiezen tussen Jacques Chirac en Le Pen en schaamde zich diep. Nu wordt gespeculeerd over een ’omgekeerde 21e april’. Dat is een scenario waarbij dit keer de kandidaat van rechts (president Sarkozy) de eerste ronde niet overleeft.

Marine is moeilijker te bestrijden dan haar vader, een man die onbekommerd sprak over de ongelijkheid van rassen. Een aanval op haar voorstel de eurozone te verlaten blijft uit, omdat men haar geen podium wil geven dat standpunt te verkondigen. En een poging het fascisme-spook tegen Marine in stelling te brengen, omdat ze een groep moslims had vergeleken met bezetters, faalde vorige week jammerlijk.

Marine doelde op gelovigen die bidden op de openbare weg. Dat gebeurt bijvoorbeeld elke vrijdag in het Parijse 18e arrondissement. Een hele straat wordt er voor afgezet, door de buurt schalt de oproep tot gebed door luidsprekers die op de stoep staan. Vele honderden gelovigen in djellaba rollen hun bidmatje uit op het asfalt. De praktijk wordt al jaren gedoogd. „Er zijn mensen die erg graag over de oorlog praten”, zo leidde Marine haar offensief in. „Nou, het spijt me hoor. Maar als je het over een bezetting hebt, dan is dit er ook een. Een bezetting van een strookje territorium. Natuurlijk, er zijn geen tanks, geen soldaten. Maar de omwonenden hebben er wel erg veel last van.”

De ’UMPS’ liep met open ogen in de val. „Het masker is gevallen, zij is een extremiste”, zo klonk het. En: „Stuitend, precies haar vader!” Maar de verontwaardiging maakte weinig indruk: Vier op de tien Fransen steunen Marine’s afkeer van het openluchtbidden.

Want ook al is de vergelijking buitensporig, het zit niemand lekker, die bebaarde salafisten die beweren dat zij nergens anders terecht kunnen. Het duurde niet lang of de polemiek draaide vooral om wat Marine had aangekaart. Weldra ging het over de vraag hoe de Franse laïcité, de scheiding tussen kerk en staat, in ziekenhuizen, bedrijven en scholen moet worden beschermd.

In Lille laat Marine zich deze overwinning goed smaken. „De socialisten zeggen nu ook dat sommige gebieden vrij moeten zijn van religie. Maar als er iets bevrijd moet worden, dan is er toch sprake van een bezetting, of niet?”

Marine fascineert de Fransen, net als haar vader. Hoe is het om een dochter van de duivel zelf te zijn? En waarom eigenlijk treedt zij eigenlijk in zijn voetsporen? Daarover vertelt zij in een verhelderend boek, ’À contre flots’, Tegen de stroom in, dat in 2006 verscheen. Het opent met de spectaculaire aanslag op de Parijse woning van de familie Le Pen in 1976, een actie van anti-fascisten. Er vallen geen doden, maar de bom verwoest twaalf appartementen van het gebouw volledig: „Het is een poppenhuis geworden, ik heb vrij zicht op alle kamers.” De kamer van een baby van de buren wordt weggeblazen, het stevig ingebakerde jongetje belandt vijf verdiepingen lager in een boom en breekt alleen een armpje. Het matrasje zorgde voor een zachte landing.

Zo ontdekt de achtjarige Marine dat haar vader aan politiek doet. In 1974 is Jean-Marie presidentskandidaat voor het twee jaar eerder opgerichte FN. Het is dan een splinter die onderdak biedt aan oud-collaborateurs, royalisten, strenge katholieken en oud-leden van OAS, een club van officieren die zich had verzet tegen de Algerijnse onafhankelijkheid. Le Pen haalt 0,75 procent van de stemmen.

Door de aanslag wordt Marine zich bewust van het cordon sanitaire om haar heen. Ze ziet hoe haar vader, die mensen kennelijk dood willen hebben, wordt genegeerd door de autoriteiten. De daders zijn nooit gevonden en er is ook nooit serieus naar gezocht, vermoedt ze. Voor de familie Le Pen en de andere dakloze families, is er geen ’gymzaal die de gemeente ter beschikking stelt, geen traumateam van psychologen’.

Vriendinnetjes mogen niet meer bij haar logeren. Te gevaarlijk, vinden hun ouders. Op school krijgen de meisjes Le Pen te maken met zoveel vijandelijkheid, dat haar zus Yann het vlak voor haar eindexamen voor gezien houdt en naar de tropen vlucht. Marine gaat met buikpijn naar de lessen geschiedenis en maatschappijleer, sessies die ’vaak uitdraaien op een gelegenheid om mij duidelijk te maken dat ik verwekt was door een monster’. De laïcité vergt niet alleen religieuze neutraliteit, brengt Marine in herinnering, maar ook terughoudendheid op politiek gebied. Maar ’heel gunstige uitzonderingen daargelaten’ verdringt men zich bijna om Marine te vertellen hoe groot de afkeer van haar vader is. „Het was alsof ze er een medaille mee konden verdienen.”

Toen zij rechten studeerde vond een docent het een aardig idee om de veroordeling van haar vader wegens ’verheerlijking van oorlogsmisdaden’ in 1973 in een werkgroep te bestuderen. Le Pen had dit te danken aan zijn platenuitgeverij die politieke toespraken en liederen uitbracht, waaronder ook nazi-gezangen.

Toen ze advocaat werd, bleek dat geen kantoor iemand met haar achternaam wilde hebben. Haar eerste huwelijk, waaruit drie kinderen voortkwamen, mislukte voor een deel doordat ’het moeilijk is de man te zijn van de dochter van Le Pen’. Uiteindelijk lukt het wel als advocaat, maar raakt ze betrokken bij het Front. „De politiek is een virus, als je het hebt opgelopen moet je er aan geloven”, schrijft ze daar over.

„Ze moest een keus maken”, zegt Caroline Fourest, een essayiste en journaliste die werkt aan een biografie over Marine. „Ze kon zich de rest van haar leven blijven schamen en alleen maar last hebben van haar naam. Of ze kon de voordelen van de erfenis accepteren: een partij en een politiek gevecht.”

Toen haar vader in 2005 de Duitse bezetting van Frankrijk omschreef als ’niet bijzonder inhumaan’, overwoog zij even te stoppen. Al haar arbeid om de partij te ont-demoniseren leek voor niets te zijn geweest. Maar ze bleef.

Caroline Fourest vreest dat door haar succes bij andere partijen het niveau daalt. „Het gevaar is dat het FN het zo goed doet dat rechts ook idiote termen in het debat introduceert en dat links niets durft te zeggen. Gelukkig probeert links hier te leren van fouten die zusterpartijen in landen als Nederland hebben gemaakt. Ze hebben het voordeel dat ze zich nooit echt bekend hebben tot het multiculturalisme en dat ze veel waarde hechten aan de laïcité.” 

Copyright © 2007 Politiek.net


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie weet het ? + Aanpassing 11.05 uur

 

 

Waar werd deze foto genomen ? Juffrouw Ellen zal de winnaar bekend maken en de verliezers belonen met een troostbezoek.

+ Aanpassing 11.05 uur

De antwoorden stromen binnen. Ik houd ze nog even achter de hand en bereid intussen mijn ronde van Vlaanderen van de verliezers voor. Beste groetjes aan al mijn Angeltjesfans. De Juffrouw.





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!