Angeltjes
01-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joseph Lanner - Hoffnungsstrahlen

  

 Joseph Lanner (1801 - 1843) - De voorloper van de Straussdynastie in Wenen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiener Blut - Johann Strauss Jr

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opernbal - Richard Heuberger - Ouverture

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lippen Schweigen (die lustige Witwe) - Franz Lehar

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blauwe Donau - Johann Strauss Jr (Space Odyssea 2001)

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar

 

 

 Ook voor de aanhangers van de godsdienst van de vrede :

 

 

 Hieronder ons eigen Weens  Nieuwjaars-Walsconcert 

 


31-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsvuurwerk 2011 in Sydney : videoreportage

 

Gelaatst op 31.12.2010 om 17.35 uur 

Wij zijn vlugger dan de 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe jaar rolt over de tijdzones van de wereld

 

Kiritimati er paradijselijk uit, helaas armoede is troef

Gelukkig Nieuwjaar! Het jaar 2011 is het eerst aangebroken op het eiland Kiritimati (Micronesië)  in de Grote Oceaan. Zij hebben om 11.00 uur onze tijd als eersten ter wereld het nieuwe jaar gevierd. Dat is precies 24.00 uur voor de viering van het nieuwe jaar in Hawaii, de laatsten die 2011 ingaan.

Kiritimati ligt in het oosten van Kiribati. Met zijn circa 100.000 inwoners behoort de eilandenstaat Kiribati tot de armste landen van de wereld. Het beslaat drie tijdzones. Ten westen van Kiritimati begint het nieuwe jaar in Kiribati respectievelijk om 12.00 en 13.00 uur onze tijd.

In Nieuw-Zeeland en het eiland Tonga werd het om 12.00 uur onze tijd Nieuwjaar. Sydney in Australië was om 14.00 uur aan de beurt. Daar kwamen maar liefst 1,5 miljoen mensen kijken naar een spectaculair vuurwerk bij de Harbour Bridge. Drie uur later is het feest in Singapore. Om 22.00 uur viert Moskou het begin van 2011 en de Londenaren doen dat om 01.00 uur. Times Square in New York wordt om 06.00 uur afgesteld voor het nieuwe jaar. In Los Angeles is het drie uur later zover.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Wonderful

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen eindejaars- maar een nieuwjaarsstuk

  

"Vlaming zijn om Europeeër te worden" zo zegden wij dat in de jaren '50 en '60. Een beetje August Vermeylen nabrouwend zonder precies te weten hoe wij plots Europeaan zouden worden en hoe het dan verder moest met onze Vlaamse identiteit.
.
Wij hoorden toen over een Verenigd Europa praten in de zwart-wit nieuwsactualiteiten van Belgavox  in de cinema.   Er kwamen  indrukwekkende, oudere heren in beeld met een zware mantel, een deukhoed die ze soms oplichtten voor de camera en een dikke sigaar, teken van welstand in die dagen. Uit de nasale commentaren in keurig ABN vernamen wij dat er akkoorden gesloten werden over kolen en staal en de Europese economie.  En dan zag je steevast een vliegwiel in een hoge toren boven een kolenmijn en enkele afgejakkerde mijnwerkers stapten de camera voorbij en lachten hun witte tanden bloot, alsof de stoflong hen niet deerde.
.
Frankrijk en Duitsland waren doende afstandelijke vriendjes te worden en wij fantaseerden dat de arrogante Waalse en Brusselse meesters op de achtergrond zouden gedrukt worden en dat Europa, ons de Vlamingen, eindelijk communautair zou geven waar we recht op hadden na 130 jaar belgische bezetting.  Die heilboodschap werd ons trouwens door een Vlaamse bouwpromotor met veel Europese ambitie bevestigd : Walter Kunnen.  De ouderen kennen hem nog. Hij was geen partijvlaming maar een Europese dromer.
Wij waren toen de trotse jonge rebellen die mee opstapten met de oudere Vlaams-nationalisten van wie velen probeerden te herstellen  van hun repressiewonden.  Er werd betoogd tegen de Franse preken in de Heilige Geestkerk op de Mechelsesteenweg of de Sint Jozefskerk nabij het Stadspark in Antwerpen en bij de paters in Knocke-le-Zoute.  "Werk in eigen streek" werd geëist en het taboewoord "federalisme" zou de oplossing bieden voor de Vlaamse achteruitstelling. De Volksunie floreerde en partijsecretaris Wim Jorissen, die er uitzag als een slagschip, vertelde mij dat hij in Antwerpen wel eens de de hand wou komen drukken van de Revo's (een mager afgietsel van de Amsterdamse Provo's) om zich te laten begroeten op de Groenplaats met de woorden "Dag, kloot". Zowat het voornaamste Revo-programmapunt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 1964, de burgers beschimpen.
 
Vreemd is het, dat een kleine vijftig jaar jaar later ene Bart de Wever de belegen theorie over Euopa terug heeft opgegraven : belgië zal verdampen en Vlaanderen zal opgaan in een democratisch Europa. Nu ik deze woorden neerschrijf, ogen ze nog ongeloofwaardiger en doffer dan als de NVA voorzitter ze uitspreekt : de zelfverzekerde toon is er niet bij en dan verliest de boodschap zeer veel van haar waarheidsgehalte.  De Wever, ik wil je soms monddood maken (ik kan je natuurlijk verbaal niet aan) maar jouw show heb ik al heel lang in mijn mouw.
 .
Optimisme en pessimisme hebben in de voorbije  50 jaar het leven gekleurd, alnaargelang de maatschappij omsprong met de samenlevingsproblemen en met de oplossingen of compromissen die werden voorgeschoteld.  Vlaanderen heeft zijn werk in eigen streek verworven, de welvaart spreidde haar warme deken over onze samenleving, wij werkten, we verdienden en we waren vol hoop. Een samenleving die drijft op optimisme en hoop, kan iedereen meesleuren als in een nooit ophoudende polonaise.  De maatschappij kon toen gul zijn met hen die niet mee wilden of konden, want wij stoomden op échte solidariteit. Niet op de opgedrongen, valse surrogaat-compassie die onze centen wegrooft en onze bloeddruk beïnvloedt.  De politici van toen, deden wat die van vandaag nog steeds proberen : de bevolking laten geloven dat we de welvaart  uitsluitend aan hen te danken hadden.
Hoe welvarender Vlaanderen werd, hoe vadsiger zijn inwoners werden. Het was wennen aan 3 weken vakantie, een auto, een 13de maand, een sociaal vangnet bij job-tegenslag of ziekte maar goeie dingen wennen razendsnel.  In onze Vlaamse overmoed zouden wij snel de meesters van het land worden en de Walen zouden vele toontjes lager zingen nadat ze verjaagd waren uit Leuven. U herinnert het zich. We bezongen onze overwinning in het Engels : We shall overcome.  
.
Later schudde het Egmontpact de bewuste Vlamingen door mekaar.  Terwijl velen hun volgende vakantie naar de Middellandse Zee aan het plannen waren, bereikten de politici een akkoord dat "met de karwats door het parlement gejaagd zou worden". Het was Hugo Schiltz die zich met deze woorden ontpopte tot een getrouwe paladijn van het toenmalige regime. Later riep Hugo zelfs "leve belgië".   De Vlaamse Beweging bewoog zich naar alle kanten en er verschenen spandoeken tijdens betogingen met Franse tekst : "Nous avons été VU(s)".  Als Vlamingen boos worden,  grootse plannen koesteren, of zoals ten tijde van Leuven Vlaams, overwinningen vieren,  drukken zij zich uit in een andere taal. Engels, Frans, verminkt Italiaans of potjesatijn. Met het Duits hebben ze slechte ervaringen gehad, vandaar deze zwenking naar de Romaanse klanken.  Zelfs de harde kern ontkent de eigen taal, als het er op aankomt. Triest. Er wordt door sommigen gesteigerd bij de correcte term "Nederlands", want dat moet "Vlaams" zijn, maar bij emotionele massa-uitbarstingen schakelen ze over naar een vreemde taal. We zijn dan ook een vreemd volkje.
.
De Egmont-chaos heeft het Vlaamse radicalisme aangescherpt, dat vandaag de dag weer op de proef wordt gesteld. Er is ditmaal geen paladijn van het belgisch regime opgedoken, maar veel erger,  een Messias met gespleten tong. Op papier wordt gestreefd naar Vlaamse onafhankelijkheid maar in politieke onderhandelingen wordt dit heftig ontkend.
.
En de Vlamingen vinden het allemaal weer best en cool. Meer dan 200 dagen stratego spelen en sjacheren en vooral het  franstalig profitariaat niet mishagen, laat staan benadelen.  De zoveelste witte ridder die Vlaanderen zal redden, staat al maanden bewegingloos te pruilen. Hij staat pal, wordt ons verteld. Hij is een strateeg. Ik wou dat het waar was maar de tijd van goedgelovigheid ligt al vele jaren achter mij.
De NVA heeft een verlies-overwinning geboekt en weet niet hoe er mee om te gaan. Bevangen door enerzijds angst om deze electorale vette vis niet te verliezen en anderzijds vervuld met hoop dat een lange periode van immobilisering de tegenstrever zal nopen tot een of andere toegeving.  Tot hiertoe zijn de knievallen vooral gebeurd  door de Vlaamse onderhandelaars, laten we dat niet uit het oog verliezen. Méér geld voor Brussel zonder enig vooruitzicht op het ruimen van de aalputten aldaar, een eventuele splitsing van BHV mét heel wat tegenprestaties en Vlaamse toegevingen.  En dan hét grote punt : de centen, de bevoegdheden en de solidariteit.
.
De grootste partij van het land B en de allergrootste van Vlaanderen heeft pleinvrees.  Dat is overduidelijk.  De spagaat waartoe De Wever gedwongen wordt, door zijn Vlaams-nationale vleugel en de stoet gematigde Vlaamsgezinden, televisiekijkers en Bracke-adepten, veroorzaakt kramp en pijn.
.
Het licht dat gloort voor Vlaanderen aan het einde van de tunnel, is en blijft de consequente overtuiging van zij die opkomen voor een Ordentelijke Opdeling om een Vlaamse Republiek te vormen. Er is geen alternatief voor wie het goed voorheeft met Vlaanderen en de toekomst van onze kinderen en nazaten.
.
Wij wensen u een voorspoedig en gezond 2011 toe en veel moed en hoop op een betere samenleving, een Vlaamser Vlaanderen en een terminaal belgië.
.
De Redactie van Angeltjes
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ahmadinejad kreeg oorvijg

 

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft tijdens een heftige discussie een oorvijg gekregen van de commandant van de Revolutionaire Garde, meldden Amerikaanse diplomatieke bronnen op basis van een goedingelichte informant op klokkenluiderssite WikiLeaks.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad Het incident zou zich begin dit jaar hebben voorgedaan. Toen was Iran het toneel van protesten tegen de omstreden herverkiezing van Ahmadinejad in juni 2009. Tijdens een zitting van de Opperste Raad voor Nationale Veiligheid deed Ahmadinejad echter het verrassende voorstel om burgers en de pers meer vrijheid te geven.

De commandant van de machtige Revolutionaire Garde, Mohammed Ali Jafari, ontstak daarop in woede, gaf de president de schuld van de onrust en deelde de oorvijg uit. Daarop ontstond een tumult en werd de zitting abrupt afgebroken.

@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oudejaarsavondkater ? Honing of Caroline Chérie helpen

 

Angeltjes alweer op de medische toer ... Het lijkt wel alsof dit een bejaardenforum aan het worden is met de ene gezondheidstip na de andere. Het is toeval, louter toeval en ook een beetje bekommernis voor u allen en meer speciaal voor onze ziekelijke bemiddelaar.

Al eeuwen is het een publiek geheim, maar het is nu ook wetenschappelijk bevestigd : honing verjaagt de nieuwjaarskater van morgenochtend als de beste. Wetenschappers van Britains Royal Society of Chemistry hebben dat vlak voor de jaarwisseling nog even bevestigd met een onderzoekje naar de afbraak van alcohol na het pijnlijke ontwaken.

Honing bevat fructose, een suikersoort die helpt de giftige acetaldehyde af te voeren. Acetaldehyde, de gifstof waarin een deel van de alcohol wordt omgezet, is de grootste boosdoener van de hoofdpijn en misselijkheid.

Fructose zorgt ervoor dat het herstellen een stuk sneller gaat. Smeer je honing op een cracker, dan vul je ook nog eens je kalium- en natrium-voorraad aan, stoffen die je hard nodig hebt na een avondje doorhalen.

Zorg dat u een potje honing bij de hand heeft morgenvroeg.  Of maak een afspaak met Caroline Gennez : je bent onmiddellijk ontnuchterd als je haar ziet. Het is maar een aanleiding, beste mevrouw Gennez, om u een fijn nieuwjaar toe te wensen en een goede nieuwe vrijer, een die geen honing nodig heeft om u vredig te stemmen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Namiddags kotsen, 's avonds eten

 

Wat een vreemde hoveling is die Johan Vande Lanotte. Hij bemiddelt in opdracht van zijn en ons aller Vorst om dit land een regering te schenken, zodat onze belastingen op een legale manier geïnd en verspild kunnen worden voorallerlei nodeloze projecten, instellingen en vooral om geen ontevreden vreemdelingen te kweken. De putten in de wegen worden inmiddels gedicht met emmertjes koud asfalt, baat het niet, dan schaadt het niet, volgens de uitleg van de verantwoordelijke voor kuiltjes-in-de-weg, een A-functie met doorstroommogelijkheden, afhankelijk van de lidkaart.

Den Baard sukkelt met zijn gezondheid, dat weten we intussen dankzij de vele kwaliteitsmedia die dit land telt en die stipt de gezondheidsbulletins van belgische vooraanstaanden op de één publiceren.  Zonder schroom, met vaak intieme details die wij eigenlijk liever niet weten. Van de moeder van de bemiddelaar, die in mijn geliefde Ieper ernstig ziek ligt, weten wij niets maar van haar zonemans' spijsvertering en rammelende ingewanden zijn wij perfect ingelicht.  Woensdag was Johan te misselijk om met tjeef Beke samen te zitten.  Wij hebben daar alle begrip voor,  er zijn plezieriger afspraken.

Maar wat blijkt nu ? De keuninklijke hoveling werd wel samen gezien in zijn graafschap Oostende met de socialistische courtisane Carroline Chérie. 

De twee tortelden samen in een bistro.  Caroline had gehoord dat Johan ziekjes was en zij is naar zijn graafschap gesneld en stelde hem een tête-à-tête voor ins Chambre séparée.  Het was VTM die het stel gespot heeft en de affaire Vlaanderkundig maakte.

Gepikeerd liet den Baard het volgende weten : "Ik voelde me woensdagmiddag onpasselijk en ben naar huis gereden. Ik heb meteen aan Wouter Beke gemeld dat onze afspraak om 18 uur niet kon doorgaan. Na enkele uurtjes slapen was ik weer beter. Ik heb wat aan mijn nota gewerkt en ben mijn zieke moeder gaan bezoeken. Intussen kreeg ik een telefoontje van Caroline. Ze zat in een bistro in Oostende. Ik ben bij haar aangeschoven en heb iets lichts gegeten. Is dat erg? Wie 's namiddags kotst, mag 's avonds toch iets eten, niet?"

De NVA is een persmededeling aan het voorbereiden om dit zoveelste socialistische achterbakse gedoe aan te klagen.  "Ik zou in mijn frituur ook wel eens willen samenzitten met de keuninklijke hofnar, zeker nu ik de grootste belg van het jaar ben geworden" gnuift de voorzitter.  "Als dit zo verder gaat, moet ik wel uit de onderhandelingen stappen. En dan zullen ze pas janken !"

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang leve de belg-van-het-jaar

 

Bart De Wever is door Le Soir en de kranten van Sud Presse uitgeroepen tot 'Belg van het jaar 2010'.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden en vriendinnen,

Om het jaar uit te wuiven mag het wel een beetje uitbundiger dan verleden week.   Dus vandaag zingt voor jullie een flamboyante dame die meer dan twintig jaar een succesrijke artieste was.  Was…

Yolanda Christina Gigliotti werd geboren op 17 mei 1933 in Caïro uit Italiaansstammende ouders.  Haar vader speelt er de eerste viool in de staatsopera.  In 1954 wint ze het kroontje van miss Egypte met daaraan verbonden proefopnames voor een film.  Een Franse regisseur merkt haar op – ze draagt dan nog de artiestennaam “Dalila” – en ze trekt, tegen de zin van haar ouders,  naar Parijs.  Daar haar filmcarrière niet echt van de grond komt neemt ze zanglessen; ze krijgt enkele optredens in een “cabaret” op de Champs Elysées en in Villa D’Este.  Nadat ze door Lucien Morisse (radioproducer) en Eddy Barclay (platenmerkbaas) “ontdekt” werd, verandert ze haar naam in “Dalida” en heeft in 1956 haar eerste hit “Bambino”. 

Vanaf het uitbrengen van dat plaatje is ze niet meer te stoppen.  Ze pakt uit met een zwoele stem, een exotische uitstraling, een bos wilde zwarte haren en wulpse lichaamsvormen.  Pas aan het einde van de jaren zestig zal ze haar kapsel een blonde tint geven.  Haar liedjes hebben niet alleen succes in West-Europa, maar ook in het Midden-Oosten, in de Verenigde Staten, Canada en Japan.  Dalida’s moedertaal is Italiaans, tijdens haar jeugd in Egypte wordt Arabisch haar tweede taal en na haar verhuis naar Frankrijk leert ze snel Frans.  Buiten die drie talen zingt ze ook in het Duits, Engels, Spaans, Nederlands, Japans, Hebreeuws en Grieks.

Zoals menige artieste heeft ze in haar privé leven niet veel geluk: ze huwde haar “ontdekker” Lucien Morisse, die haar steeds hoger op de ladder van het succes duwt… en uiteindelijk haar erbij verliest.  Zij wordt halsoverkop verliefd op de schilder Jean Sobieski, laat zich scheiden van Morisse, waarop ze vervolgens Sobieski verlaat.  Ze zal nog verschillende keren een relatie beginnen, die telkens weer catastrofaal zal aflopen.  Op de vooravond van haar huwelijk met een beloftevolle Italiaanse liedjesschrijver, Luigi Tenco, pleegt deze zelfmoord.  Enkele maanden later zal Dalida ook aan haar leven een einde willen maken en er gelukkig niet in slagen.

In 1967 slaat ze de bladzijde om: ze leest boeken filosofie, ze doet aan yoga, ze trekt naar Indië om een wijze man te gaan raadplegen, ze treedt alleen nog op in lange witte gewaden: haar madonnaperiode is aangebroken.  Haar ex-man Morisse pleegt intussen zelfmoord.  En haar succes en optredens gaan onverminderd verder.  Ze trekt weer een tijdje op met een oude liefde, Alain Delon, met wie ze beste maatjes gebleven is. In die periode ontstaat “Paroles, paroles”.  In het begin van de zeventiger jaren leert ze Richard Chanfray kennen die haar weer smaak in het leven geeft.  Die relatie zal tot 1981 stand houden – ook hij zal in 1983 zelfmoord plegen.  Dalida gooit zich na de breuk met Chanfray op haar werk: ze wordt bewonderd en geëerd in de Olympia met een diamanten plaat voor de internationale verkoop van 85 miljoen plaatjes én voor 55 gouden platen in zeven talen. 

Dalida zal telkens weer zichzelf heruitvinden: van exotische stoeipoes over madonna en glamourster naar discoartieste.  Ze treedt op in talloze tv-shows in heel de wereld.  Kwatongen beweren dat ze haar succes grotendeels te danken heeft aan een “vriendschap” met de Franse president, François Mitterand.  Ze lijdt onder een genetische oogziekte, die haar linkeroog quasi blind maakt.  De operaties hebben niet het gewenste effect.  Op 3 mei 1987 maakt ze een einde aan haar leven en laat een briefje na met de tekst "La vie m'est insupportable... Pardonnez-moi"… Ze rust op het kerkhof van Montmartre – er werd ook een plein naar haar genoemd, de Place Dalida.  Voor zover haar levensloop.

Jos Ghysen, Limburgs Radio 2-corryfee, bleef het liedje “Gigi l’amoroso” maar draaien tot het ook bij ons een groot succes werd.  Meer dan 7 minuten duurt het, meer dan 7 minuten Italiaanse passie en levenslust: Gigi l’amoroso door Dalida

 

En omdat het vandaag de laatste dag van 2010 is, krijgen jullie een extraatje.  Onze Strangers hebben er een schitterende parodie op gemaakt.  Als neutrale medewerkster van deze blog mag ik geen voorkeur tonen.  Wat ik wel wil verraden dat ik al jàààren heimelijk verliefd ben op den Nest – “Nestje” voor de vrouwkes…

Komaan, zet het geluid wat harder, smeert jullie stem en zingt vrolijk mee: Schele Vanderlinde

Gelukkig nieuwjaar, schatten van me, drie dikke zoenen, alles wat ik jullie wensen kan – bij leven en welzijn tot volgend jaar!

Lolita


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migrant in eigen land

 

Meanwhile-ondertussen-entretemps-inzwischen ... windt Elio Di Rupo zich op over de uitspraken van Serge Van Damme uit De Panne. Di Rupo nodigt de schepen uit om de Borinage te bezoeken en er de ware aard van de "Borains" te ontdekken. Ja hoor, doen ! En mèt een cameraploeg, maar niet van de zelfvoldane socialistische neven-en-nichten VRT.

En ga dan eens kijken hoe geplamuurde Di Rupo de mensen arm houdt, ze paait met uitkeringen en bar-tabacs met aperitieven vanaf 9 uur op zijn zuiders. Zo bind je ze electoraal, hou je ze dom, moedeloos-uitzichtloos, onontvankelijk voor veranderingen of  voor  zelfstandigheid.  Vakbondskantoren in plaats van kerken.  

Ga eens kijken naar de ware feiten : dat alle Waalse leiders na het uitputten van de minerale grondstoffen niet op reconversie, zelfbehulpzaamheid, beleid, initiatief en fierheid gemikt hebben. Wel op de installatie van een marxistisch staat, gesubsidieerd met Vlaamse centen, bereidwillig afgestaan door Vlaamse onnozelaars die verkozen worden door ... Vlaamse onnozelaars.

Mijn 'tirade' zou niet eerlijk zijn als ik niet de medeplichtigheid van de ruggengraatloze Vlaamse hoofdredacteuren de volle laag zou geven. De huurlingen van een opsmukkende en tegelijk verzwijgende en selectieve regimeberichtgeving.

Schaam u diep, Vlaamse journalistjes van het zevende knoopsgat, u bent medeplichtig aan het maatschappelijk verminken van hele generaties van Waalse, onschuldige burgers die beter verdienden dan hun stamkroeg naast het F.G.T.B. kantoor. U bent medeplichtig aan het verschil door stilzwijgen ... van Bastogne tot De Panne. Onnozelaars. 

Jade 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plegen linkse extremisten bomaanslag te Athene ?

 

Foto bomaanslag Athene 29.12.2010 (bron : gazetta.gr)

Een bom, verstopt in een busje dat geparkeerd stond in de omgeving van het beursgebouw, ontplofte 's ochtends iets na half zes. Twintig minuten later ontplofte weer een bom, ditmaal in Thessaloniki, waar een explosief was verstopt in een kast van de telefoondienst buiten het ministerie voor Macedonië en Thracië. Bij die aanslag raakte niemand gewond, al liep het gebouw van het ministerie flinke glasschade op.

Ook het beursgebouw in Athene werd ernstig beschadigd door de explosie. Door de klap werden ruiten verwoest en rondvliegende glassplinters verwondden een voorbijgangster. Vijf in de omgeving geparkeerde auto's werden volledig verwoest, een groot aantal andere raakte beschadigd.

Voorafgaand aan de explosies ontvingen Griekse media anonieme telefonische waarschuwingen. Hoewel de aanslagen niet werden opgeëist, vermoedt de politie dat de extreem linkse Revolutionaire Strijd erachter zit. Het is bijna niet te geloven. Ofwel worden dergelijke feiten in de sandalen van aanhangers van de godsdienst van de vrede geschoven, ofwel zijn linkse extremisten de vermoedelijke daders.  En wij maar waarschuwen, rechts crapuul in het oog te houden.  De weireld is onrechtvaardig, ik zal het u zeggen. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huismiddeltjes bij griep en verkoudheid

 

De 'R' zit weer in de maand en dus komen griep en verkoudheid om de hoek kijken. Hoesten, hoofdpijn, spierpijn... Je kunt je behoorlijk lamlendig voelen. Alhoewel er geen geneesmiddelen bestaan tegen griep en verkoudheid, zijn er wel simpele huismiddeltjes die het leed kunnen verzachten.

Water
Bij griep en verkoudheid geldt in het algemeen dat je veel water moet drinken. Water is het belangrijkste bestanddeel van de mens en helpt afvalstoffen te verwijderen. Drink niet te veel dranken die vocht onttrekken, zoals koffie en alcohol. Ook melk is niet goed, omdat het aanzet tot slijmvorming.

Kruidenthee
Kruidenthee is uitstekend bij griep of verkoudheid. Meng gelijke delen vlierbloesem, pepermunt en duizendblad en doe één tot twee eetlepels van dit mengsel in een beker heet water.

Eventueel kun je wat honing, gemberwortel en een kaneelstokje toevoegen. Drink deze thee bij voorkeur voor het slapen gaan. Het mengsel zet aan tot transpireren, gaat ontstekingen tegen en verlicht pijn en verstopping. Gemberwortelthee onderdrukt de rillingen en het algemene gevoel van malaise. Rasp een 2,5 cm lang stuk geschilde gemberwortel. Meng de geraspte gember met twee kopjes koud water en breng het aan de kook.

Laat het geheel nog vijf minuten doorpruttelen. Voeg vervolgens een halve theelepel cayennepeper toe en kook het geheel nog een minuut door. Doe er ten slotte twee eetlepels citroensap en wat honing bij. Drink het brouwsel zo warm mogelijk.

Geen honger
Meestal heb je niet veel trek als je je grieperig of verkouden voelt. Het is niet erg om wat minder te eten, als je maar wel veel drinkt. Wil je toch wat eten, eet dan licht verteerbaar voedsel, zoals soep, rijst of kip.

Citrusvruchten
Grapefruit en citroen bevatten veel vitamine C en helpen bij het functioneren van je lever en dus je immuunsysteem. Andere citrusvruchten zijn minder geschikt, omdat ze te zoet zijn om de afvoer van gifstoffen door de lever te bevorderen.

Knoflook
Zodra je de eerste verschijnselen van griep of verkoudheid bemerkt, kun je het beste twee teentjes rauwe knoflook eten. Knoflook heeft namelijk een sterke antibacteriële werking. Om de sterke geur van knoflook uit je mond wat te onderdrukken, kun je op peterselie kauwen.

Kippensoep
Studies hebben aangetoond dat kippensoep helpt bij griep en verkoudheid. De stoom die van de soep afkomt, verlicht de verstopping van neus en borst. Bouillon schijnt ontstekingsremmende eigenschappen te hebben. De beweging van witte bloedlichaampjes, die aanzetten tot het vermeerderen van slijm in neus en longen, wordt gestopt.

Waterijsjes
Eén van de verschijnselen bij griep en verkoudheid is een vervelende keelpijn. Veel drinken en op een snoepje of dropje zuigen, kan verlichting geven. Ook het zuigen op waterijsjes of ijsblokjes helpt. Die huismiddeltjes werken vaak net zo goed als dure zuigtabletten van apotheek of drogist.

Ui
Het is behoorlijk vervelend en vermoeiend als je neus dicht zit. Een simpel middel om wat verlichting te brengen, is het gebruik van een rauwe ui. Haal de 'rokken' van de ui en snijd de ui in grote stukken. Op een schoteltje naast het bed doet de ui 's nachts wonderen voor een verstopte neus.

Hoestsiroop
Hoesten, nog een typisch verschijnsel bij een verkoudheid. Regel nummer één is: onderdruk het hoesten niet! Hoesten houdt de luchtwegen namelijk schoon.

Zoek je naar wat verlichting, maak dan eens een hoestsiroop van bijvoorbeeld gesmolten boter met bruine suiker, cognac of suikerwater. Of meng bij hoest een halve theelepel honing met een halve theelepel citroensap en neem hier elke twaalf uur een beetje van.

Een ander prima hoestmiddel dat slijmoplossend werkt en de keel verzacht, maak je van honing met zonnebloemolie. Roer twee eetlepels honing en twee eetlepels zonnebloemolie door elkaar. Neem zo nu en dan een theelepeltje van dit mengsel.

Stomen
Door te stomen kun je een holteontsteking voorkomen. Giet kokend water in een grote schaal. Doe er kamille, eucalyptus en tijm in om het slijm los te maken en de keelpijn te verzachten. Sla een handdoek over je hoofd en ga vijf tot tien minuten vlak boven de bak hangen. Snuif de stoom op door je neus en adem uit door je mond. Herhaal dit twee keer per dag.

Uitzieken
Huismiddeltjes zijn er om de klachten te verlichten. Maar het allerbeste is om zoveel mogelijk rust te nemen. Dat geeft je lichaam energie om tegen griep of verkoudheid te vechten.


Bron:  GezondheidsNet.nl


30-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook wij *voelen ons niet goed*

 

Ik ga Mijnheer Ray verzorgen : iedereen de kamer uit.

Als de keuninklijke bemiddelaar zich niet goed voelt, ontvangt hij niemand en blijft hij in zijn bedje. Dat besluiten we uit de mediaberichten.  Ook als wij niet goed zijn,  blijft onze Angeltjesvitrine leeg, zoals vandaag.  Weinig nieuws is goed nieuws.

Morgen draaien we voor de laatste dag van het jaar onze nestel af, àls we niet geveld zijn door koorts of iets dergelijks.  Erbarmen voor de zieken ! Gelukkig waakt zuster Florence over ons.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Panne : onvrede met Waalse OCMW-profiteurs swingt uit de pan

 

Serge van Damme, de liberale schepen van Financiën in De Panne, heeft afgelopen maandag op de gemeenteraad uitgehaald naar de vele Waalse OCMW-toeristen in de kustgemeente. De politicus had het over "parasieten" die hier "alleen maar in de sociale hangmat komen liggen."

 

Van Damme stelde maandag zijn begroting voor 2011 voor. Hij moest naar verluidt 600.000 euro extra vrijmaken voor het OCMW, te danken aan "de massale instroom van OCMW-toeristen, vooral uit Henegouwen, de Borinage.

"Het zijn tweedegeneratiewerklozen zonder de minste verantwoordelijkheidszin of arbeidsethiek", stak de schepen van wal. "Die mensen spreken ook alleen Frans, wat de verfransing in De Panne alleen maar erger maakt. Voor hen moeten wij geen solidariteit opbrengen."

De liberaal vermoedt zelfs dat de toeristen bewust naar De Panne worden gestuurd. Burgemeester Robert Butsraen vindt de uitspraken van zijn schepen overtrokken.

@ Vandaag.be




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!