Angeltjes
02-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsduiken

 

 

Scheveningen aan zee : tienduizend zwemmers

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hàsselt, the city of fashion

 

Aan mevrouw Karolien Mondelaers, schepen van cultuur Hasselt en aan de heer Kenneth Ramaekers, coördinator Modemuseum Hasselt 

Mevrouw de schepen van cultuur,

Mijnheer de coördinator,

 

U kondigt voor 2011 de tentoonstelling in het Modemuseum aan onder de titel : ALTER NATURE: THE FUTURE THAT NEVER WAS.

Ik erger mij aan deze zoveelste uiting van 'Engelse gekte', na detentoonstellingen en evenementen met de titels: IN HER SHOESSTILETTO RUNULTRAMEGALORE - THE PARTYFASHION FAMEDEVOUT / DEVINE - FASHION vs. RELIGIONCOFFEE BREAK en QUESTION ROUND op het programma van het symposium bijgelegenheid van deze tentoonstelling.

Dat het ook anders kan bewees u met de treffende alliteratie: HOERA HIPHANDWERK Wellicht verantwoordt u dit gebrek aan respect voor de eigen taal, met het argument van de internationale uitstraling.U weet echter ook dat uw bezoekers voor het overgrote deel behoren en zullen behoren tot de 22 miljoen Nederlandstaligen uit Vlaanderen en Nederland. Overigens, de taalwetten in ons land verplichten aan de overheid en aan instellingen die namens de overheid optreden om in Vlaanderen het Nederlands te gebruiken als taal waarin men zich tot het publiek richt.

U offert het respect voor uw eigen taal, de taal van uw bezoekers en de taal van de Hasseltse en Limburgse bevolking op voor een onverantwoorde en onwettige vorm van nieuwlichterij die onze culturele identiteit aantast.

Met mijn vrienden van de Marnixring verzette ik mij tegen een gelijkaardige'Engelse gekte' in de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL). De Vaste Commissie voor Taaltoezicht oordeelde dat onze klacht gegrond was en veroordeelde de PHL voor het gebruik van Engelstalige benamingen voorhaar departementen.

Ik hoop dat u vlug tot een ander inzicht komt en ik mijn vrienden weer niet ter hulp moet roepen voor een actie ter bevordering van de Nederlandse taal in Hasselt.

Ik kijk uit naar uw reactie en groet u. 

Willy Leenders - 3500 Hasselt
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Haag : Gelukkig multicrimineel Nieuwjaar !

  

 De Mobiele Eenheid heeft vannacht ingegrepen bij de nieuwjaarsviering in de Haagse wijk Ypenburg. De ME kwam kort in actie toen iets na één uur een groep jongeren ruiten van woningen ingooiden. Tijdens het optreden zijn aanhoudingen verricht. Dat maakten de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen en korpschef Henk van Essen vanmorgen bekend. In totaal werden 73 mensen aangehouden voor vergrijpen als vernieling, brandstichting, mishandeling en openlijk geweld. Het is de bedoeling dat op de raddraaiers supersnelrecht wordt toegepast. Het Openbaar Ministerie buigt zich maandag en dinsdag over deze zaken. Onder de aangehouden personen bevindt zich ook iemand die zich niet hield aan het gebiedsverbod dat hij voor de jaarwisseling opgelegd had gekregen.

Bij twee incidenten raakten vier agenten gewond. Twee politiemannen moesten met ernstig been- en hoofdletsel in het ziekenhuis worden behandeld nadat ze met vuurwerk waren belaagd. Bij een ander incident raakten twee agenten gewond nadat ze met een stoel waren geslagen. Ook zij moesten in het ziekenhuis worden behandeld voor hoofd- en gebitsletsel.

Volgens een voorlopige schatting van de politie werden er tijdens de oud- en nieuwnacht in de hofstad tussen de dertig en veertig auto's in brand gestoken. Dat zou een stijging betekenen in vergelijking met vorige jaar. Toen werden er voor zover bekend in Den Haag 23 voertuigen in brand gestoken. De meeste branden vonden traditiegetrouw plaats in de Schilderswijk en het Laakkwartier.

De burgemeester en de korpschef beklemtoonden dat de genoemde incidenten niet exemplarisch waren voor het gedrag tijdens de jaarwisseling in de rest van de stad. In een groot aantal wijken waar in het verleden veel rumoer was tijdens de jaarwisseling, zoals Loosduinen, Scheveningen en Escamp, verliep de viering dit jaar zonder problemen. De Haagse brandweer en de ambulancediensten meldden geen noemenswaardige problemen. (ANP)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Toffe Turk* Selahattin Koçak is enge Jodenhater

 

 

Selahattin Koçak is de toffe sp-a Turk die in Beringen schepen is en die een tjdjlang door de 0000-ers en Woestijnvissers op de kijkers losgelaten werd als hét voorbeeld van de humoristische, ingeburgerde Turk, natuurlijk met de juiste partijkaart.  CD&V-Turken zijn er ook, zoals de Gentse ex-0000 journalist Veli Yüksel(Vlaams parlement) en de Antwerpse Ergün Top (gemeenteraad)   maar die zien er uit alsof ze direct het kromzwaard gaan trekken als het Vaderland in gevaar verkeert.

Selahattin heeft een leuk boekje geschreven  "Wie is er bang van de islam?" en als je hem mag geloven, is de koran geschreven door Xaveria Hollander en de duizend bommen en granaten die de wereld blijven opschrikken, zijn niet gevaarlijker zijn dan de vloeken van Kapitein Haddock.   Selahattin maakt graag grapjes maar hij blijft een onvoorwaardelijk aanhanger van de godsdienst van de vrede. Hij wordt al eens gesignaleerd in de omgeving waar Turkse extreme verenigingen vergaderen maar dat is voor de  populariteit, zoals Johan Sauwens bij het Sint Maartensfonds op bezoek was en wat liedjes meezong. Niet uit sympathie, uit populistische overweging. 

Met de auto heeft Koçak een tijd niet kunnen rijden, want de Turkse komiek is zijn rijbewijs kwijtgespeeld in veband met gesjoemel met een leasewagen. Maar hij was onschuldig, hoor. U kent het racistische belgische gerecht, nietwaar : als ze een allochtoon kunnen knevelen en knijpen, dan ontsnapt die niet.

Zo, we zijn bijgepraat over enkele van de markantste fratsen van de rode Turk. 

Vorige week werd hij geïnterviewd in P-Magazine en daar heeft hij zich weer eens laten verleiden door enkele opmerkelijke uitspraken.  In Humo zouden de broodschrijvers Selahattin behoeden voor dommige praat. In P-Magazine laten ze betijen : ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen stommiteiten.  Over de Joden in ons land zegt Koçak het volgende  :

"Ze hebben een muur rond zich gebouwd. Het is oneerlijk dat je niet de minste kritiek op de joden mag geven zonder van antisemitisme te worden beschuldigd". En wat verder heet het :  “Maar het heeft ook te maken met centen. Een gemeenschap die genoeg geld heeft, kan zich onttrekken aan de meerderheid. Dat zie je overal ter wereld. Een gemeenschap die niet zo rijk is, is gedoemd om zich in te burgeren, en dat bedoel ik positief.” Koçak heeft het ook over de Holocaust. “De joden teren nog altijd op een van de grootste misdaden in de geschiedenis van de mensheid, maar de Holocaust is ondertussen ook al 65 jaar geleden", aldus de sp.a'er. "Jij en ik waren daar niet voor verantwoordelijk, punt uit. Je kan je trouwens afvragen wat het verschil is tussen de Holocaust en wat zij daar in Palestina aan het doen zijn. Dat is ook massamoord.”

Het is juist dat de Joodse Chassidim -dat zijn de mannen met de krulletjes, de Oost-Europese mode van eeuwen geleden en de vrouwen met veel kinderen-  zich niet inlaten met hun omgeving. Ik heb echter nog nooit gehoord dat zij roven, met messen in mensen steken, geweld gebruiken of met verwrongen haatsmoelen onze beschaving bespuwen. Zij maken evenmin systematisch misbruik van onze sociale solidariteit en als je met hen praat, zijn het correcte medeburgers die soms een beetje schuw zijn maar die zich zonder problemen vereenzelvigen met het land dat zij bewonen.

De Rode Turk vindt het onrechtvaardig dat hij die mensen niet mag bekritiseren. Wat zou hij ze te verwijten hebben ? Dat ze de laatste mode niet volgen ?  De slimmerik beweert ook dat de Joden dankzij hun rijkdom het recht aan hun kant hebben. Wat een flutopmerking.  Uitgerekend bij de Chassidimjoden heerst veel verdoken armoede. Het is een groep die zichzelf benadeelt inzake onderwijs en opleiding, want net als bij de moslims, komt religie op de eerste plaats. Daar vallen zij echter niemand mee lastig en financiële en sociale problemen worden binnen de gemeenschap opgelost met giften en bijstand. Als alle allochtonen dat voorbeeld zouden volgen, zouden onze OCMW's niet failliet gaan.

Ronduit beschamend zijn de uitlatingen over de Holocaust : na 65 jaar wordt het tijd, dat we er over zwijgen (en er grappen over vertellen ?) Hier komt de échte fanatieke Turkse aap uit de mouw. (Er zijn trouwens  ook Vlamingen die deze mening delen)   Zes miljoen Joden zijn afschuwelijk behandeld en vermoord na een barbaarse vervolging die jaren heeft aangehouden. Daar moeten we volgens het groot islamitisch licht nu maar eens over zwijgen. 

Wie daar vooral zijn snater moet over dichthouden is een domme Turk die van woede uiteenbarst als hem verweten wordt, dat zijn Prachtvaderland verantwoordelijk is voor de dood van honderdduizenden Armeniërs tijdens een genocide in 1915.

Hoe vaker Selahattin Koçak zich probeert te profileren als een Turkse humorist die losse praatjes uit zijn mouw schudt, hoe meer blijkt dat deze kerel een triest figuur is, dat een rolletje speelt en totaal onbetrouwbaar is.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Religieus fanatisme

 

Overal ter wereld passen moslims nu de tactiek toe van het in beslag nemen van openbare ruimtes (straten, pleinen) om te bidden."Er is niet genoeg plaats in de moskee" of "dit is een uiting van vrede" zijn de aangehaalde drogredenen die goedmoedig aanvaard worden door de politiek-correcte politie en stedelijke verantwoordelijken. De échte reden voor deze demonstraties, is echter aan de ongelovigen de islamitische aanwezigheid laten zien en tegelijk de macht van deze religie te tonen. "Wie doet ons wat ?"  Deze uitingen van religieus fanatisme vinden reeds plaats in meer dan 40 Franse steden maar ook in Rusland, de VS, Spanje en menig ander  (nog) niet-moslimland.  Onder het mom van tolerantie dringt de islam elke dag meer door in onze zwakke samenleving.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitsers zijn Schengengeklungel beu

 

De Zwitserse Volkspartij (SVP/UDC) gooit heel het Schengenakkoord op tafel : zij wil terugkeren naar het oude systeem met grenscontroles.  Als dit binnen het Schengenakkoord niet mogelijk zou zijn, dan wil de partij dat Zwitserland het Schengenlidmaatschap opzegt. 

De SVP was altijd al tégen de toetreding tot het Schengenakkoord en heeft bijgevolg steeds de uittreding geëist.  Nu werd dit punt in het partijprogramma opgenomen. De beoogde veiligheid aan de grenzen – “een ramp” -  werd herleid tot net het omgekeerde van wat het doel was : méér illegalen en criminelen overschrijden de quasi onverdedigbare Zwitserse grenzen. 

Niet alleen wordt Zwitserland geteisterd met regelrechte rooftochten (inbraken e.d.) maar bovendien wordt het land leeggemolken door de hoge lidmaatschapsbijdragen.  Waar er oorspronkelijk – voor de toetreding –7.4 miljoen Zw. Fr. per jaar vooropgesteld werd, kost het lidmaatschap in werkelijkheid het vijfvoudige.  Bovendien krijgt het land steeds meer te maken met een bevoegdheidschaos tussen de grenswachters en de plaatselijke politiekorpsen.

De SVP heeft op ook kritiek op het feit dat Zwitserland als gevolg van de Schengentoetreding haar wetten moest wijzigen.  Quasi elke week verandert de Schengenwetgeving: de Zwitsers hebben al 112 keer hun wetten moeten aanpassen.  Schengen betekent volgens de SVP niet meer of minder dan een totale onderwerping aan vreemde wetten. 

Dus nu eist de partij dat de Bundesrat het akkoord opnieuw onderhandelt ; net zoals Groot-Brittanië en Ierland moet Zwitserland haar grenzen en de visaverlening terug zelf kunnen controleren.  Als de andere Schengenlanden hiermee niet akkoord kunnen gaan, dan moet Zwitserland er maar uittrekken.

In 2005 werd de toetreding tot Schengen en Dublin goedgekeurd met 55% van de kiesgerechtigden.  In het volgende verkiezingsjaar wil de SVP Schengen weer op de agenda zetten.  Wordt zonder twijfel vervolgd.

Moet het nog herhaald worden dat wij Zwitserland in ons hart dragen? 

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.on Line

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hallucinant verhaal : de islampolitie van Amsterdam

 

 

 

Hoe een slachtoffer door de politie een beschuldigde wordt

Donderdagmiddag, 3 Juni bel ik de politie. Op het nummer ‘geen haast, wel politie’. Om aan te kondigen dat ik de volgende dag naast het Politiebureau Slotervaart wat opnamen ga maken van de moskee en de moslims. Die twee zijn buren. Leek me een veilig idee.

Mevrouw de agent die ik aan de lijn krijg vraagt meteen of ik wel toestemming heb voor het filmen van de moskee en de moslims. Ik leg haar uit dat ik geen toestemming nodig heb omdat ik op straat film. Zij vindt dat heel raar, dat je zonder toestemming zou mogen filmen op straat in Slotervaart rond de moskee en met moslims in beeld. Ik vraag haar of de politie misschien een oogje in het zeil kan houden. Ik heb slechte ervaringen met filmen tussen de moslims. Daarom wil ik ook naast het bureau gaan filmen. Nou, met veel tegenzin lijkt ze bereid te zijn een bericht aan het bureau door te geven. Lijkt, ik weet niet of ze ook echt wat ondernomen heeft. Gezien het verdere verloop van de filmopnamen en de rol van de politie daarin, vermoed ik dat ze niet met haar collega’s heeft gebeld, maar met de imam.

Tot zover de inleiding van dit relaas over een voorval dat een onbegrijpelijke wending neemt alsof het tijdens de bezettingsperiode gebeurd is. Het pijnlijke gebeuren leest vlot als een kortverhaal maar toont helaas de politiek-correcte wereld die men ons opdringt.  Verdere lectuur :

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12636

Slotervaart in Amsterdam waar de politie ten dienste staat van de koran

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegalen in de stad van allah und kein Ende

 

Het nieuwe regularisatierecord  bewijst, dat een onmiddellijke verstrakking van de huidige immigratiewetgeving onontbeerlijk is. Het afgelopen jaar trok ook onder meer Antwerps OCMW-voorzitter Monica De Coninck (SP.a) meermaals aan de alarmbel omdat de Scheldestad de toestroom van asielzoekers niet langer aankon. Zo dreigt het aantal leefloontrekkers dramatische proporties aan te nemen.

De kritiek van De Coninck is terecht, maar jammer ‘vergat’ ze te vermelden dat haar partij en het Antwerpse stadsbestuur een verpletterende verantwoordelijkheid dragen. En er is meer: uit een vraag van Filip Dewinter is gebleken dat het Antwerpse OCMW hulp en bijstand voorziet voor illegalen of personen die als illegaal een regularisatieprocedure hebben opgestart. Zo kunnen ze onder meer rekenen op gratis rechtsbijstand: advocaten gespecialiseerd in vreemdelingenrecht verschaffen gratis advies en kunnen de betrokken personen onmiddellijk doorverwijzen naar pro deo advocaten.

In een reactie wijst Filip Dewinter erop dat illegalen wettelijk gezien enkel recht hebben op dringende medische hulp en onderwijs voor de kinderen. “In Antwerpen worden ze gedoogd als ware het legaal verblijvende burgers”, aldus Dewinter. “Gespecialiseerde advocaten maken er tegenwoordig een spelletje van om zoveel mogelijk klachten in te dienen. Vermits de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel nu al overwerkt is, rekenen de advocaten op een snelle goedkeuring van de asielaanvraag, ook al is het dossier gebaseerd op onvolledige of leugenachtige informatie.”

Het Vlaams Belang is de hypocriete houding van Monica De Coninck en burgemeester Patrick Janssens meer dan beu. Het enige antwoord op de oncontroleerbare immigratietoevloed is een onmiddellijke en kordate aanpak. Geen woorden maar daden !

@ VB

 


01-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ellende gaat verder in 2011 ...

 

Wij hadden dit oneindig veel liever niet medegedeeld op deze eerste dag van het nieuwe jaar, maar de realiteit ontvluchten, heeft geen zin. In Alexandria in het Noorden van Egypte werd tijdens de Nieuwjaarsmis nabij een christelijk koptische kerk een bomauto tot ontploffing gebracht. Voorlopige balans 21 doden en een 50-tal gewonden.  De godsdienst van de vrede zet het jaar hoopvol in.

Met onze excuses voor de brute mededeling

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12101748

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emile Waldteufels Schaatsenrijderswals (verkorte versie)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentestemmen - Johann Strauss Jr

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goud en Zilver - Franz Lehar

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joseph Lanner - Hoffnungsstrahlen

  

 Joseph Lanner (1801 - 1843) - De voorloper van de Straussdynastie in Wenen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiener Blut - Johann Strauss Jr

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opernbal - Richard Heuberger - Ouverture

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lippen Schweigen (die lustige Witwe) - Franz Lehar

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blauwe Donau - Johann Strauss Jr (Space Odyssea 2001)

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar

 

 

 Ook voor de aanhangers van de godsdienst van de vrede :

 

 

 Hieronder ons eigen Weens  Nieuwjaars-Walsconcert 

 


31-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsvuurwerk 2011 in Sydney : videoreportage

 

Gelaatst op 31.12.2010 om 17.35 uur 

Wij zijn vlugger dan de 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe jaar rolt over de tijdzones van de wereld

 

Kiritimati er paradijselijk uit, helaas armoede is troef

Gelukkig Nieuwjaar! Het jaar 2011 is het eerst aangebroken op het eiland Kiritimati (Micronesië)  in de Grote Oceaan. Zij hebben om 11.00 uur onze tijd als eersten ter wereld het nieuwe jaar gevierd. Dat is precies 24.00 uur voor de viering van het nieuwe jaar in Hawaii, de laatsten die 2011 ingaan.

Kiritimati ligt in het oosten van Kiribati. Met zijn circa 100.000 inwoners behoort de eilandenstaat Kiribati tot de armste landen van de wereld. Het beslaat drie tijdzones. Ten westen van Kiritimati begint het nieuwe jaar in Kiribati respectievelijk om 12.00 en 13.00 uur onze tijd.

In Nieuw-Zeeland en het eiland Tonga werd het om 12.00 uur onze tijd Nieuwjaar. Sydney in Australië was om 14.00 uur aan de beurt. Daar kwamen maar liefst 1,5 miljoen mensen kijken naar een spectaculair vuurwerk bij de Harbour Bridge. Drie uur later is het feest in Singapore. Om 22.00 uur viert Moskou het begin van 2011 en de Londenaren doen dat om 01.00 uur. Times Square in New York wordt om 06.00 uur afgesteld voor het nieuwe jaar. In Los Angeles is het drie uur later zover.





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!