Angeltjes
22-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Niet in mijn naam* : hoogstaande linxe verdedigers van het belgische vaderland

 

+ AANPASSING 20.34 UUR DOOR POL

Met dank aan Drs. Johan Arendt Happolati

De video is inmiddels verwijderd : dat zegt genoeg over de kwaliteit van het gebodene. Arno was weer eens straalbezopen of gedrogeerd. Hij mompelde iets dat leek op een vergelijking tussen "de tetten van zijn grootmoe en die van Bart de Wever".  Een mooi staaltje van linxe cultuur.   Dan werd de middenvinger een lange tijd opgestoken wat op gejoel en applaus onthaald werd door de fans van deze mislukkeling.  Er kwam toen nog wat wartaal :  "wat zijn belgisjisten ..." met opnieuw een middenviner-pantomime en hij toonde zijn achterste (gelukkig niet ontbloot)  aan enkele linxe regime-journalisten.  Toen kwam een dame "de schande van Oostende" van de scène plukken met de woorden : "Dit was dan Arno".  Er is nog een fragment te zien op Youtube met het muzikale nummer dat de dronkenlap probeerde te brengen. Zei ik "muzikaal nummer" ?  Ik denk dat ik ook bezopen ben. Kijkt u even bij de reactie van Antoine Griffon, die bevat de link.

Ray

+ AANPASSING 20.34 UUR DOOR POL :

Ray heeft niet veel van Arno's Oostends verstaan, blijkbaar. Hij begon met te zeggen dat de tetten van zijn grootmoeder dikker waren dan die van De Wever, middenvinger. Goedkeurend gejoel in het publiek. Daarna vervolgde hij: "er zitten meer socialisten in het salon van een coiffeur dan bij de socialisten". Enig gejoel. "Ik heb geen respect meer. Belgicisten, wat zijn dat, belgicisten? Fuck..."  Bijna geen gejoel meer. Toen nam hij de fotografen op de korrel. "Jullie godverdomse camera's zijn de verlenging van jullie godverdomse ...." " De Morgen, dat is niet ver van hier." Toen stond hij recht en draaide zich om en toonde zijn achterwerk. Waarna een dame hem wegleidde. Dat was het zo ongeveer. Ik hoop en geloof dat hier of daar toch wel een kopietje van dit filmpje zal opduiken en deel zal gaan uitmaken van onze geschiedenis. Wat een afgang. Niet te verwonderen dat dit doodgezwegen wordt.  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valkeniers : wij aanvaarden slechts één compromis, een Onafhankelijk Vlaanderen

 

"Wat de Belgische situatie betreft, had ik evengoed mijn speech van vorig jaar kunnen bovenhalen", stelde de partijvoorzitter. Bij de verkiezingen heeft de Vlaming volgens hem "overduidelijk tegen de ongelukkige Belgische constructie gestemd. Sinsdien palavert men al 223 dagen, via pre-formateurs, informateurs, olijke duo’s, bemiddelaars, verduidelijkers en triumviraten ... over de vraag hoe men die gammele ruïne overeind kan houden". Wij aanvaarden slechts één compromis : een onafhankelijk Vlaanderen.

Vlaams Belang staat volgens Valkeniers klaar om een prominente rol te spelen in de geboorte van de Vlaamse natie. Die kan er enkel komen via een kordate akte van zelfbeschikking vanwege de Vlaamse verkozenen, een soevereiniteitsverklaring waarin de Vlaamse gewestgrenzen de facto de nieuwe staatsgrenzen worden en waarin Brussel als tweetalige stadsregio is opgenomen.

Vlaams Belang kijkt vooruit en heeft in 2010 niet stilgestaan, benadrukte Bruno Valkeniers, verwijzend naar het boek van Gerolf Annemans en Steven Utsi waar de "ordelijke opdeling van België" in detail uitgewerkt wordt.

2011 zal volgens de voorzitter het jaar zijn waarin het Vlaams Belang zijn rol van stok achter de deur verder zal opwaarderen tot de rol van duwlocomotief, die alle andere Vlaamse partijen zal verplichten te kiezen: ofwel op de trein naar onafhankelijkheid te springen, ofwel voor eeuwig in de berm terecht te komen.

Vlaams Belang voelt de volkswil en de grondstroom in Vlaanderen aan, aldus Valkeniers. Die grondstroom is anti-Belgisch, tegen de multiculturele zeepbel en vindt dat hier geen plaats is voor een afgezonderde moslimzuil, met minaretten en een eigen televisiezender en straks misschien ook een eigen rechtspraak, luidde het.

Valkeniers haalde ook zwaar uit naar de pers, die een afspraak zou hebben om "Vlaams Belang enkel aan bod te brengen als nieuwsgaring niet te vermijden is en in de regel enkel als het Vlaams Belang als partij erdoor geschaad wordt". Maar de partij zal hier met een media-actieplan op antwoorden, kondigde hij aan.
 
Bron : de Standaaard

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woestijnvis op koopjesjacht

 

Mevrouw en mijnheer Vandenhaute

"De Vijver", de holding boven Woestijnvis, brengt een bod uit op de Vlaamse SBS-zenders VT4 en VijfTV.  De mediagroep ProSiebenSat.1 wil af van zijn tv- en radiozenders in Scandinavië, Nederland en Vlaanderen. De eerste biedingen van de geïnteresseerde kandidaten moesten vrijdag ingediend worden.  "Het is een unieke kans om een buitenlandse zender in Vlaamse handen te laten komen", zegt Vandenhaute. "Het zou goed zijn voor de dynamiek in ons audiovisueel landschap".

Dat klinkt beloftevol maar laten we even verder denken. Tot hiertoe bestaat Woestijnvis enkel bij de gratie van de VRT.  Het bedrijf is in handen van gewezen VRT-medewerkers die hun creativiteit niet kwijt konden in het logge ministerie dat de openbare propaganda-omroep is. En deze heren waren uit op groot geld.  Dat verhaal is voldoende bekend. 

De VRT die met zijn 3000 personeelsleden nauwelijks in staat is zelf succesvolle televisieprogramma's te maken, betaalt zich blauw bij Woestijnvis om zijn nummer 1 marktpositie te behouden. Dat zich blauw betalen, gebeurt natuurlijk met onze belastingscenten. Daarmee kunnen de handige commerçanten van Woestijnvis nu twee zenders opkopen om de VRT rechtstreeks te beconcurreren en tegelijk hun eigen succesprogramma's te blijven verkopen aan datzelfde sullige openbare propaganda-ministerie, dat nota bene staat te jengelen voor een derde net ...

Dames en heren, wij worden genaaid en nog geen klein beetje. Niet zozeer door de kleine linxe mensensoort van de 0000, als wel door onze Vlaamse volksvertegenwoordigers, die dergelijke wantoestanden in de hand dwerken, in ruil voor een kort momentje glorie op het scherm.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongerstaking zonder knorrende maag

 

Volgens berichten van een vluchtelingenorganisatie zijn honderden Afghaanse asielzoekers in Australië in hongerstaking gegaan.  In het opvangcentrum Curtin in het noordwesten van het land hebben ca. 300 vluchtelingen, in het raam van een vreedzaam protest, elke voedselopname publiekelijk geweigerd, zo deelde Ian Rintoul van de Refugee Action Coalition ons woensdag mede.  Daar bovenop zijn ca. 700 bewoners van een opvangcentrum in hun kamers gebleven en ook in hongerstaking gegaan.  Hiermee willen ze protesteren tegen de maandenlange verwerkingstijd van hun aanvraag en de vele geweigerde asielaanvragen.

Een woordvoerster van het asielcentrum bevestigt de actie, maar niet het aantal deelnemers.  Volgens haar informatie zou het slechts om zo’n 150 mannen gaan.  Van deze 150 hebben er slechts 30 hun intentie aan de directie kenbaar gemaakt.  Tegelijkertijd heeft ze moeten vaststellen dat dinsdagavond slechts 400 van de 1100 vluchtelingen aan tafel gekomen waren, maar… deze eters hebben de maaltijd voor de “stakers” mee naar hun kamers genomen.  

Sinds 2008 hebben ca. 4300 Afghanen asiel in Australië aangevaagd.  Momenteel wonen 2700 Afghanen in opvangcentra, die ze niet mogen verlaten tot hun dossier behandeld is.  Tot op heden heeft de Australische regering nog geen enkele Afghaanse vluchteling na een negatieve beoordeling verplicht naar zijn land terug te keren.  Daar kan echter snel verandering in komen: dinsdag ondertekenden regeringsafgevaardigden van beide landen een akkoord, waarbij Afghaanse vluchtelingen onder dwang naar hun land zullen uitgewezen worden als ze in Australië geen asiel krijgen.


Bron: Der Spiegel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT gaat voluit voor franco-belgische propaganda

 

Het was feest vrijdag 21 januari bij de kleine linxe mensensoort van de 0000-Nieuwsdienst. Bruisend belgisch feest. Tijdens het Propagandajournaal van 19 uur werd rechtstreeks vanuit de KVS (Klaroenen Voor Socialisme) de aandacht gevestigd op het nakende en gesubsidieerde neersabelen  vanaf 20 uur van het Vlaams-nationalisme, vertegenwoordigd in de persoon van Bart de Wever.

 

De twee excellente actrices, Marijke Pinoy en Maaike Neuville hadden hun tekst voor het interview professioneel ingestudeerd. Pinoy die bij de verkiezingen in 2009 (maar ook in 2007) op de lijst Groen! prijkte, sprak bewogen over de noodzaak so schnell wie möglich een regering te vormen die afstand neemt van de dreigende gevaren van het Vlaams-nationalisme, de verrechtsing en de angst die bestaat bij al wat linx is voor een bloeiende economie die welvaart zou brengen voor allen. Dat nooit, sprak Pinoy : het was een aangrijpende monoloog.  Socialiste in hart en nieren zijnde, steunt mevrouw Pinoy Groen!, want men kan niet altijd consequent zijn in het leven.  Maaike Neuville, niet van de slimsten maar wel gezegend met een aardig snoetje, sprak over dansen, zingen, acteren, schilderen en over het plezier van te dansen, te zingen, te acteren en te schilderen in de ééngeworden wereld : het waren ontroerende woorden en ze klonken overtuigend, zij het enigszins hol. Na het interview bogen de beide dames om het denkbeeldige applaus van de niet begrijpenden kijkers in ontvangst te nemen. 

Ook in Man bijt Hond (een dagelijkse Woestijnvis passant bij de 0000) werd gerefereerd naar het geweldige initiatief van de kunstige belgen die Vlaanderen uitspuwen en die zich terecht verzetten tegen hun eigen identiteit : in het café tot in de ochtenduren lallen om indruk te maken op het andere of het eigen geslacht en 's morgens ontwaken in groezelige omstandigheden, hopelijk op tijd om niet voor een gesloten stempellokaal te staan. Dat is niet de beoogde identiteit, neen.

In Terzake  zat het Gelaarsde Vrouwtje klaar met een zwaar gegrimeerd gezichtje om de bittere groeven rond mond en ogen te verstoppen. Zij was de regisseur, om ons in te lichten over  hetzelfde onderwerp : de politieke kreten van artiesten in de KVS, die ons aangeboden worden als meningen.  Ditmaal werd het woord gevoerd door de extreem-linxe activist Manu Claeys, bekend van zijnl verzet tegen de Lange Wapper en actief lid bij Groen! Claeys is de echtgenoot van de getalenteerde schrijfster Anne Provoost en daarom is hij ook een halve artiest die vermoedelijk het pamlet in mekaar flanste dat de stelling van de kunstenaars weergeeft. 

Hij heeft een aantal jaren geleden een boekje geschreven "Het Vlaams Blok in elk van ons".  Dan weet je het wel.  Het artiestenpamflet is één partijpolitieke aanklacht tegen al wat Vlaamsgezind is.  Claeys kreeg van het Gelaarsde Vrouwtje alle ruimte om zijn vrij verward betoog te houden. Gelukkig was ook Matthias Storme aanwezig, die wel regelmatig onderbroken werd door Cools, want zijn kalme, rustige en voorname manier van optreden, beantwoordt niet aan het idee dat men op de Reyerslaan heeft over Vlaams-nationalisten.  De amateur-politicus Claeys probeerde er onderuit te komen door andere doelstellingen in het gesprek te betrekken. Dat doe je beter niet bij de slimme Storme, die concludeerde dat we afstevenen op een eigen staat, Vlaanderen.  Cools zat er verslagen bij, de bittere trekken drongen door de lagen schmink  en Claeys schudde zijn wanhopige hoofd.  De roeper van de Straten-Generaal zag er beroerd uit. Storme mocht best voor het denkbeeldige publiek buigen om zijn applaus in ontvangst te nemen, maar daarvoor is de professor te bescheiden.

Wij hadden er eerlijk gezegd op gehoopt, dat de vrijdagavond programma's, die traditioneel op niets trekken,  zouden vervangen worden door  een rechtstreekse uitzending van het KVS gebeuren.  Dat ging helaas niet door. Maar er volgen ongetwijfeld vele samenvattingen. Hopelijk zullen wij zaterdag uitgebreid ingelicht worden tijdens alle journaals over het Grote Gebeuren in de KVS en het overweldigende succes.

Tegelijk zullen van 's morgens af op de radio regelmatig oproepen gebeuren, om deel te nemen aan de betoging van zondag die zoals het een echte belgische gebeurtenis betaamt verloopt onder een Engels motto : "No Government, Great Country".  Voor ons mag het ook No Governemnt, No country zijn. Dat klinkt zelfs logisch. Niet voor de politiek-correcte elite die zich in de belgische driekleur hult.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Out of Africa : John Barry

  

John Barry, geboren als John Barry Prendergast (York, (Engeland), 3 november 1933) is een Brits componist van vooral filmmuziek. Hij schreef de muziek  voor elf James Bond-films. Hij heeft zes Oscar-nominaties op zijn naam staan, waarvan hij er vier heeft mogen verzilveren.

Op 21 oktober 2010 werd hem de "Lifetime Achievement Award" toegekend door de World Soundtrack Academy tijdens het Filmfestival van Gent.

De overbekende James Bond Theme uit Dr. No (1962) is gedeeltelijk van zijn hand. Toen de producenten van Dr. No de melodie hoorden die componist Monty Norman voor het begin van de film had gecomponeerd, waren zij allerminst tevreden. Ze schakelden John Barry in die in een noodtempo een nieuwe melodie moest componeren. Norman hielp hem hier een handje bij, door hem een deuntje te overhandigen dat hij ooit had geschreven voor een musical, maar dat nooit was gebruikt. Barry verwijderde de zangpartij en verving deze door een geheel instrumentale versie, met als resultaat de 'James Bond Theme'. Barry kreeg hier echter een zeer bescheiden bijdrage voor. Toen hij, op eigen kosten, de film in de bioscoop bezocht, schrok hij zich rot - het thema dat hij voor een appel en ei had gecomponeerd kwam keer op keer terug! De producenten van de Bond-films hebben het ruimschoots goed met hem gemaakt. In totaal heeft hij voor elf Bond-films de muziek mogen schrijven. Overigens staat Monty Norman wegens contractuele verplichtingen nog steeds te boek als componist van de 'James Bond Theme'

Gewonnen Oscars : Born Free (1965) The Lion in Winter (1968) Out of Africa (1985) Dances with Wolves (1990)
Genomineerd : 
Mary, Queen of Scots (1971) Chaplin (1992)

Bron : Wikipedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen rechtsstatuut voor RK kerk in Turkije

 

De man in het wit (links) is zwaar onder de indruk dat hij de hand mag drukken van de Grote Turkse Leider Erdogan, onder het toeziend oog van de Vader des Vaderlands.

 

Turkije heeft het verzoek van het Vaticaan om de katholieke kerk een rechtsstatus te verlenen geweigerd.  De christelijke kerken in Turkije ondervinden veel problemen door het ontbreken van een veilige rechtsstatus, zoals bv. bij het bouwen of onderhouden van kerken.  De waarnemende Turkse eerste minister Bülent Arinc verwijst naar het Verdrag van Lausanne (1923), dat het fundament van internationaal recht der Turkse republiek vormt. 

De Turkse regering geeft daaraan de interpretatie dat het genoemd Verdrag slechts Joden, Armeniërs en Grieken als niet-moslim minderheden in aanmerking komen.  Alle andere niet-moslims kunnen bijgevolg niet erkend worden. 

Bron: PI


21-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moslim-patiënt

 

Uit vele voorbeelden, die we nu niet nader gaan toelichten omdat de Angeltjeslezers daarvan voldoende op de hoogte zijn, blijkt dat moslims graag eisen stellen om te benadrukken dat het voor hen vanzelfsprekend is dat zij speciale voorrechten krijgen in het dagelijkse leven in Europa.  Het woord “alstublieft” behoort echter niet tot hun woordenschat

In Duitsland heeft de vereniging “Christlich-Islamische Gesellschaft e.V.” dit braafjes geleerd en bij gevolg nu een folder uitgegeven: “Muslimische Patienten im Krankenhaus – Fortbildung für Krankenhauspersonal “ (Moslimpatiënten in het ziekenhuis – bijscholing voor ziekenhuispersoneel) waarbij de grondstructuur voor een standaardomgang beschreven wordt.  Het bestaat uit verschillende hoofdstukken, o.a.  “De moslimpatiënt, Moslims in het ziekenhuis, Eten en medicijnen, Zelfrespect van moslimpatiënten, Moslimriten- en de uitoefening ervan, Contact met moslimpatiënten…” 

Zo wordt er dieper ingegaan op de verschillen in de “klaagcultuur”, over bezoekers aan het ziekbed (!), reinheidsvoorwaarden bij de voeding, waardigheid en schaamtegevoel, kledingsvoorschriften en een uitgebreide rubriek over omgang met vrouwelijke patiënten.  

Ter illustratie een voorbeeld bij het thema “Contact met moslimpatiënten”:

“In de meeste gevallen komen ze uit een andere cultuur.  Door religieus en cultureel verschillende achtergronden worden er onzekerheden en irritaties veroorzaakt tijdens de omgang van artsen en verplegend personeel met de patiënten.  Veel van deze problemen, die de ziekenhuiswerking onnodig belasten, kunnen bij een voldoende informatie en wat goede wil en wat fijngevoeligheid relatief gemakkelijk vermeden worden.  Het hoort tot de huidige uitdagingen het personeel de nodige instrumenten te verschaffen via kennis en bijscholing.”

Raar…  Er worden in Duitse (en andere Europese) ziekenhuizen naar alle waarschijnlijkheid ook patiënten opgenomen, die uit een andere cultuur dan de islamitische komen.  Er zullen met zekerheid ook bv. christelijke, joodse en atheïstische patiënten zijn en misschien zelfs boeddhistische, hindoeïstische… Wordt er op dezelfde manier met hen rekening gehouden?  Krijgt het ziekenhuispersoneel ook voor hen omgangsrichtlijnen?  

Ook in de politiek is een vergelijkbaar thema aan bod gekomen.  Na Berlijn krijgen de scholen in Rheinland-Pflanz nu ook een folder met soortgelijke raadgevingen.  De leraren mochten een handleiding in ontvangst nemen waarin beschreven staat hoe ze met de moslimleerlingen moeten omgaan.  

We stellen ons de vraag wanneer de bij ons wonende moslims eens een lijstje krijgen met de oproep zich aan de gewoonten en levensstijl van de Europese cultuur aan te passen.  Zo’n folder zou een pak nuttiger zijn.

Bron: PI

PST : Als het zo verder gaat, zouden we op de lange duur nog een hekel krijgen aan "de" moslims.  Kan u zich dat voorstellen ? 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : belgisch nationalisme
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een lezersbrief van Erik Jagers. Lezersbrief: Wel in mijn naam!

Niet in onze naam manifesteert met Belgisch nationalisme en de steun van het Franstalige bedrijf Pixel&Co tegen Vlaams nationalisme in een zaal (de Brusselse KVS) die bestaat dankzij Vlaamse financiële steun. Het doet me plezier dat een handvol kunstenaars het nakende einde van België nog eens extra in de verf zet. Zeg nu zelf; anti-nationalisten die in naam van het Belgisch nationalisme het Vlaamse nationalisme een dienst bewijzen. België moet er echt wel slecht aan toe zijn!

Erik Jagers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoospasta, dat maak je toch zelf

 

Lotus heeft het pleit verloren. Jammer maar eigenlijk is het nogal dom om zo'n potje te kopen terwijl je die pasta best zelf kan maken zonder over enig kooktalent te beschikken :

Men neme:
- 200 gram speculaas (voor een pak van 400 gram van enig huismerk betaal je ruim onder een euro)
- een half kopje koffie met wat melk en suiker
- eventueel wat kaneel

Giet de koffie over de speculaasjes. Goed pletten, eventueel wat kaneel erbij et voilá: huisgemaakte speculaaspasta. Even proeven: als de koffiesmaak te overheersend is gewoon een beetje melk toevoegen. Om een mooie gladde massa te krijgen : even met de staafmixer er in.  En om Lotus toch een pleziertje te gunnen, je kan natuurlijk hun speculoos gebruiken.

bron : bewuste eenvoud

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals Kamiel Spiessens zei : Het isj nie moeilijk, het isj gemakkelijk!

 


Boerka & spaghetti
Geüpload door Ropie. - Sitcom, sketch en standup comedy video's.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Burgerbeweging* voor regering is anti-Vlaamse hetze

 

Joëlle 1000quet is weer eens in al haar belgische staten : zij rekent er op dat de manifestaties tijdens dit week-end er zullen toe leiden dat de Vlamingen zich eindelijk terug onderwerpen aan het belgische gezag.

Zij zegt dat niet met deze woorden maar de bedoeling is dezelfde. Liefst van al zag deze belgicistische madame, dat de voorlopige Vlaamse kop-van-jut, de NVA, buitenspel gezet werd. De Walen zijn gewoon dat hun bevelen opgevolgd worden zonder protest.  Op de achtergrond knikt Charles Michel van de MR instemmend : zelfs voor de Waalse liberalen één woord mogen meespreken, stellen zij reeds een veto tegen de deelname van een Vlaamse partij. Zo kennen we de arrogante couillons : belgië is van hen en de Vlamingen zijn er om te betalen en te zwijgen.

Zijn de Franstaligen zo naiëf dat zij van de betoging van zondag een soort "De Stomme van Portici" -effect verwachten ?  De grootste stille steun die verleend wordt van Vlaamse kant, komt van de kleine linxe mensen van de VRT die niet nalaten dievelings te lanceren dat er een grooote en belangrijke betoging zal gebeuren, die de politiek mores zal leren. Wanneer wordt die propaganda-instelling eindelijk eens aan banden gelegd ?

Verder zijn er de artiesten, die zonder veel politiek besef of kennis de hand die hen voedt, bewateren. Wat wil je ?  Een typisch voorbeeld, zagen wij gisteravond bij "de allerslimste" waar de socialist (het zijn zijn eigen woorden) Stanny Crets  ostentatief en boos weigerde te antwoorden op de vraag, noem 5 faciliteitengemeentes uit het BHV dossier.  De "toffe" Crets werd plots een chagrijnige citroen : daar doe ik niet aan mee, was zijn botte antwoord.

Dat soort onwetende fanatici stapt op voor de eenheid van het land, bijgetreden door enkele Vlaamse studenten van de VUB en hier en daar een belgicistisch ministerkind. 

Het zal vermoedelijk een mini-wederuitgave worden van de pro-belgica betoging van mei 2010 met enkele duizenden deelnemers. Hoofdzakelijk Brusselse schetteraars en wat dommig stralende artiesten die blij zullen zijn met de aandacht en de aanwezige camera's. La belgique ? Belachelijk, ouderwets, ondemocratisch, versleten tot op de draad. Wij willen na 180 jaar miskenning een eigen land : Vlaanderen voor de Vlamingen.

Kijkt u nog even naar dit NOS-filmpje van mei 2010 waarbij de Nederlandse journalist zijn kaakgewrichten pijn doet om zijn vragen te stellen in zijn beste Frans. Het viel mijnheer toch op dat er weinig Vlamingen waren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

Jean-Marie en dochter Kelly en ...  tijdens de Gouden Schoen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoelang is B nog het Beloofde Land ?

 

Met bijna 20.000 asielaanvragen en zo’n 24.000 regularisaties was 2010 zonder meer een recordjaar. Daarnaast werd ook vorig jaar een diepterecord gevestigd. Het aantal gedwongen uitwijzingen bereikte vorig jaar met nauwelijks 3.000 namelijk het laagste peil in tien jaar.

Het lijdt geen twijfel dat dit het beeld zal versterken dat uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen in dit land maar weinig risico lopen om effectief te worden uitgewezen, wat – samen met de waanzinnige regularisatiepolitiek – er als vanzelf toe zal leiden dat nog meer gelukzoekers uit alle windstreken zullen worden aangezogen.
Het diepterecord inzake gedwongen uitwijzingen maakt het nieuwe ideetje van staatssecretaris Wathelet (cdH) om ‘open terugkeercentra’ op te richten teneinde de vrijwillige terugkeer te bevorderen, nog ongeloofwaardiger dan het op zich reeds was. Immers, waarom zou iemand nog vrijwillig vertrekken als er vrijwel geen gedwongen repatriëringen zijn? Zoals we gisteren reeds stelden, blijft het Vlaams Belang bovendien voorstander van de opvang in gesloten centra, aangezien open centra er niet zelden toe leiden dat afgewezen asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen om na enkele jaren weer op te duiken met een regularisatieaanvraag.

Het Vlaams Belang herhaalt tenslotte dat een consequent uitwijzingsbeleid het sluitstuk vormt van elk geloofwaardig asielbeleid. Wat helpt immers om het even welke asielwet, wanneer uitgeprocedeerden en illegalen niet daadwerkelijk uit het Beloofde Land worden gezet.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Frankrijk demografische explosie ...

 

 

Net zoals het kleine en ziekelijke land B trots verkondigt dat zijn bevolking de kaap van de 11 miljoen aan het ronden is, juichen de Fransozen omwille van een spectaculaire aangroei tot 65 miljoen inwiners binnen de frontières van het territoire. Oewij passen ons altaaid een bitje aan, als blijk van onze goed oewil.

De statistiekgasten klaroenen dat de toename te wijten is aan de verlenging van de levensduur én aan een toename van de vruchtbaarheid met 2%, want de geboortes stijgen met dat percentage. Er wordt vermoedelijk niet meer ge-oewipt dan vroeger maar er wordt meer gestreefd naar grote gezinnen. De Franse dames zijn de kampioenen van Europa wat betreft procreatie. Aan dit klaroengeschal ontbreekt echter een aantal noten volgens de dames en heren van le Bloc identitaire bij wie wij deze gegevens ophaalden :

65 miljoen inwoners in Frankrijk, maar hoeveel Fransen ?

65 miljoen inwoners in Frankrijk, maar hoeveel naturalistaies gedurende de laatste 30 Jaar ?

65 miljoen inwoners in Frankrijk, maar hoeveel mensen dankzij de gezinsherenigingen ?

65 miljoen inwoners in Frankrijk, en hoeveel asielverzoekers ?

65 miljoen inwoners in Frankrijk, en hoeveel clandestienen zijn er niet meegeteld ?

http://www.bloc-identitaire.com/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Burgemeester Daniel Termont op digitale Onze TV
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Onder de vleugels van de Vereniging van Steden en Gemeenten probeert sinds kort een digitale TV-zender Onze gemeente kijkers te lokken. Tot op heden stapten slechts 16 gemeenten mee in het mediaproject (o.a. de gemeenten Drongen en Ledeberg).
De gemeente (sic) Drongen  presenteert onder “Verenigingen” burgemeester Daniel Termont uit Mariakerke die van uit zijn sjieke bureau op het stadhuis van Gent  de kijkers  ruim  2 min. verwelkomt , enkel in plat Gents en zonder onderteksten. Wat de vele in Gent en omstreken aangespoelde  Westvlamingen en Antwerpenaars met dat taaltje aan moeten is de vraag.
Ligt het in de bedoeling dat elke Gentse deelgemeente in de toekomst “De Wilde Weldoener” imiteert en een of ander Gentse schepen aanspreekt voor een promospot in het vooruitzicht van de naderende gemeenteverkiezingen?
Wat vindt de lokale TV-zender  AVS van deze onverwachte kaper op de kust?
 
Jan De Moor
wakker burger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte moordenaar leeft jarenlang op kosten OCMW

 

Mijn man probeerde een artikeltje te plaatsen in de rubriek "Lezersbrieven" op de Online Krant HNB, tevergeefs echter, het onderwerp was hen zeker te delicaat. Gezien de inhoud van het artikel, mij werkelijk te ernstig is om het niet te delen met anderen, stuur ik het door naar jullie.

Een Albanese moordenaar, die achttien jaar geleden zijn twee neven vermoordde, leefde tot voor kort, onder valse naam in Aalst. De man kreeg er ook die ganse tijd een leefloon. De Albanees vroeg in 1999 asiel aan en kwam zo in Aalst terecht, waar hij een leefloon kreeg van het OCMW. De man in kwestie ontsnapte tijdens een opstand in de gevangenis, waar hij een straf van 25 jaar uitzat voor de door hem begane moorden.

Dat er fouten gemaakt worden bij de mensen, die moeten kijken wie de asielzoeker in feite is, staat buiten kijf. Maar er is ook het feit dat dit sinister individu al die jaren ongestoord in die stad heeft rondgelopen en dat men blij mag zijn, dat er nog geen andere slachtoffers zijn gevallen.

Een moordenaar is een onbegrijpelijk mens en een gevaar voor de maatschappij. Dit bericht stond in het VB krantje van Aalst en ik denk niet dat die zich leugens kunnen permiteren.

Identiteit reageerder bekend bij de redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden,

Vandaag komt een zangeres aan bod, die misschien voor velen een nobele onbekende is.  Geen nood: ik zal ze jullie voorstellen.  Eigenlijk verwierf ze in Vlaanderen vooral faam voor haar optredens samen met haar toenmalige echtgenoot.  

Esther Zaied werd geboren op 13 juni 1941 in Safed, Israël.  Ze trouwde met Abi Ofarim, een gitaarspeler en danser, adopteerde zijn naam en ging vanaf toen door het leven als Esther Ofarim.  Ze begon als soloartieste of samen met hem Hebreeuwse en internationale volksliedjes te zingen.  In 1960 had ze een bijrolletje in de film Exodus, in 1961 won ze een zangwedstrijd in Tel Aviv en twee jaar later eindigde ze tweede met “T’en vas pas” als deelneemster voor Zwitserland bij het Eurovisie Songfestival. 

Vanaf toen werd Esther internationaal (h)erkend. Met gigolo-echtgenoot, Abi, had ze in 1966 haar eerste hit in Duitsland “Noch einen Tanz”, een humoristisch luisterlied.  In 1968 werd “Cinderella Rockefella” een succesnummer, allicht het liedje dat in dit land het meeste bekendheid genoot.  Ze toerden samen over de wereldbol maar in 1970 was hun duet over en uit.  Ik heb nooit begrepen wat de meerwaarde was van Abi, behalve dan dat hij haar artiestennaam gegeven heeft.  Vanaf toen stond ze solo op de scène.

Esther Ofarim mag dan bij ons niet zo bekend zijn; in haar vaderland en ook bij onze Oosterburen is ze een vaste constante.  En terecht. 
Luister maar eens naar Brahms’ Wiegelied gezongen door Esther Ofarim:

Kusje van Lolita 

 

 


20-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Vandaag las ik enkele berichten die mijn extra-aandacht trokken. Een eerste bericht , inmiddels verschwunden ging over de vruchtbare grond die dit onland schijnt te bezitten, want men liet verheugd weten dat we dra met elf miljoen Belgen zullen zijn. Voorwaar een babyboom die kan tellen! Echter,zoals het onze geniepige poco
voorlichters betaamt, vergeten ze erbij te schrijven dat die bevolkingsexplosie voor 100% te wijten is aan de geregulariseerde tafelschuimers met hun grote kinderrijkdom.

Of deze nieuwe Belgen dè oplossing tegen de vergrijzing bieden waar we dagelijks door de betweters met om de oren worden geslagen, is andere koek. Hun bereidheid om zich te integreren of te assimileren in onze samenleving kennende, zal dit wel de zoveelste misslag van de poco-fans voor deze binnenwaaiers kunnen zijn.  Voor velen van deze nieuwe Belgen is de bewegwijzering naar het OCMW en het ziekenhuis meer dan voldoende om hier aan hun trekken te komen.

Het tweede punt dat mijn aandacht trok, is de welwillende goedkeuring van madam Zoëlle 1000-quet voor de komende "burgerbetoging" die zondag a.s. in haar Bruxelles gehouden wordt tegen het uitblijven van een nieuwe federale regering. Madame non ... hoopt dat dit de "stugheid of onwil" van de Vlamingen zal temperen om zo snel mogelijk nieuwe paarden voor de federale koets te kunnen spannen.

Voor zij die iets minder snel van begrip zijn : dit is een anti-Vlaamse betoging, in mekaar geflanst door jonge Vlaamse onozelaars die nog maar pas de moedertepel ontgroeid zijn èn waar de eeuwige franstalige hangmatters dankbaar gebruik van maken om op de kar te springen en er garen uit te spinnen.

Toen ik die jong-cvp'er hoorde meesmuilen dat er resultaten  moeten komen en zonodig de Vlaamse eisen moeten afgezwakt worden, dacht ik onwillekeurig terug aan de vorige eeuw toen een jong-cvp'er met de naam Wilfried Martens in Leuven zich schor riep en kraaide dat hij wapens moest hebben om de franstalige arrogantie te bekampen.

Wat het allemaal geworden is weten we maar al te goed ! Vandaag vele nieuwe Belgen en een nakende anti-Vlaamse betoging....de keuning zal weer blij zijn.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CH-Tunesiërs houen zitstaking in consulaat

 

Laat ons gaan… wij willen terug naar huis, aub…

Zo’n 35 oppositieleden zijn overgegaan tot een zitstaking in het Tunesisch consulaat in Bern.  De Tunesiërs eisen hun recht een Tunesisch paspoort te bekomen.  Ze hebben naar het schijnt allemaal een aanvraag ingediend, sinds 2005 al, jaarlijks, telkens jaar opnieuw, maar ze hebben nooit een paspoort bekomen.  Ze hadden gehoopt dat dit nu, na de Jasmijnrevolutie, snel in orde zou komen, maar het blijft moeilijk.  Eentje is er in geslaagd maar hij vertrekt niet, nog niet, tot alle aanwezigen ook hun pas gekregen hebben.

 Waarom dit nu zo moeilijk ligt, is onduidelijk.  Het Tunesisch consulaat is niet bereikbaar voor commentaar.  Volgens het Bureau voor Vluchtelingenhulp, SFH, zou het eraan liggen dat het consulaatspersoneel nog onder het oud regime werkt en totaal niet weet waar het noorden (… of in dit geval, het zuiden) ligt.  Bovendien moet men er rekening mee houden dat die asielprocessen in de praktijk meestal met vertragingen te maken hebben. 

Bij ons is dat zeker het geval, maar dan omgekeerd.

 Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.on Line




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!