Angeltjes
08-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT-nieuwshorde : ophemelen of kleineren

 

Niets van wat de VRT-nieuwshorde aanbrengt, becommentarieert of duidt, is zonder bijbedoeling, niets van wat zij verkondigen is zonder dubbele bodem, niets van wat zij selecteren als zijnde belangrijk of ludiek tot triviaal, is zonder berekening. Niets is er spontaan, alles is op voorhand overdacht en onder te brengen in twee hoofdvakken : ophemelen of kleineren.

Niemand wordt vrijblijvend geïnterviewd of uitgenodigd als expert of getuige, je moet ofwel een bepaalde staat van van-pas-komende-dienst, een bepaalde geaardheid hebben, een bepaalde huidskleur bezitten of boudweg bruikbaar zijn als nuttige idioot, al dan niet seriematig op afroep.

Sommige mensen die 'betrapt' werden, mogen er een draai en een uitleg aan komen geven om de ernst van de feiten te vulgariseren ; zij mogen rustig uitspreken,  en zonder onderbroken te worden wat zemelzeiken en uitweiden. Opdrach volbracht  : het vlekkerig blazoen werd schijnheilig opgepoetst. 

Anderen wordt onder een spervuur van priemende blikken en voorgebakken haat-alinea's, het beantwoorden van stekelige en tendentieuze vragen onmogelijk gemaakt. Dezen, de gekleineerden, verlaten dan de studio als een geslagen hond. Terwijl de propaganda blijft voortschetteren.  

Neutrale omroep ? Omroep met de opdracht tot het neutraliseren van protesten, het doodwijgen van bezwaren en andere meningen, het verzuipen van wat voor velen de waarheid heet.

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage bij de Finse TV

 

Nigel Farage, Brits Europarlementair van de UKIP (Verenigd Koninkrijk Onafhankelijkheidspartij) wordt door twee brave en ogenschijnlijk vrij onwetende Finnen geïnterviewd over hoe hij de Europese Unie en de Commissie ervaart.  Farage heeft het over het perfiede systeem, dat zowat 75% van de wetgeving die in elke lidstaat tot stand komt, opgelegd is door de Europese Commissie, dat wil zeggen door mensen die door niemand verkozen werden. En de échte verkozenen uit die lidstaten voeren de opdrachten van deze Commissie uit.  Dit heeft niets meer te maken met democratie.  Farage is voorstander van een Europa dat samenwerkt maar niet in deze constructie. 

Het Euro-parlement is het enige ter wereld dat geen eigen wetgevende bevoegdheid bezit en enkel mag oordelen over de voorstellen van de Commissie ; soms kan er wat vertraagd worden of geredetwist over kleine wijzigingen, maar er is geen sprake van een normale parlementaire en democratische werking Dit parlement (met zijn 736 verkozenen) is er voor de schone schijn en  voor dit ondemocratische Europa loopt Farge niet warm, om het eufemistisch op zijn Engels te zeggen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sp-a senator Marleen Temmerman ... mens toch !

 

sp-a senator Marleen Temmerman, gynecologe en professor aan de UG doet een oproep tot de vrouwen van het land, om geen seks te hebben zolang er geen regering gevormd is. Het zou ludiek bedoeld zijn.  Als we naar mevrouw de professor kijken, durven we dat betwijfelen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele bordelen : zoveel u wil, zoveel u kan !

 

Dat de horizontale bedrijfstak al langer een multicultureel aanbod in de rekken heeft, zal wel genoegzaam bekend zijn : we verwijzen naar de berichtgeving in de gangbare media over de in hoofdzaak Oost-Europese dwangprostitutie.

Naar verluidt hebben de meeste bordeelbazen in Nordrhein-Westfalen zich nu ook aangepast aan de etnische klantensamenstelling.  Er moeten ook aanbiedingen op het menu staan die de steuntrekkers zich kunnen veroorloven en dan bovendien zonder dat ze Duits of Engels verstaan.  Een bordeel in Gladbeck heeft momenteel een “nergens goedkoper”-aanbieding: voor de luttele som van € 55 krijg je een “all-inclusive”-service van drie uren.  Hun webstek kan je ook in het Turks raadplegen. Neemt u even een kijkje, Turks of Deutsch, de dames zien er patent uit.

 http://www.partytreff-palace.de/index1.html

In het gastenboek van de “Palace” staan er niet zelden namen als Serdar, Hasan, Osman, Mahmut, Ali of NakMuay.  Deze laatste komt uit Dortmund en hij schrijft: “Hi, kom uit Dortmund en bij mij in de buurt zijn er wel zulke clubs maar ze laten geen vreemdelingen binnen, t.t.z.geen “zwartharigen”.  Hoe is het bij jullie?  Ik wil de reis niet voor niets ondernemen als ik niet binnen mag.”

En hij krijgt als antwoord: “Bij ons zijn vreemdelingen geen probleem: je bent welkom.  De gasten zijn ’s avonds bijna uitsluitend Turken.” Palace Team.

Of deze ontwikkeling goed nieuws is wat betreft de driftenvermindering laat ik in het midden, vooral omdat gangrape (groepsverkrachting) in Europa een uitsluitend moslimfenomeen is.

Het is bekend dat jonge moslimmeisjes niet mogen buitenkomen zonder het gezelschap van vader of broer.  Onze meisjes zijn het al gewoon in disco’s betast te worden of uitgescholden te worden voor “hoer” door de cultuurverrijkers, maar wat er – veelal verzwegen wegens schaamte of schrik  – nog gebeurt is de groepsverkrachting van meestal jonge schoolmeisjes door moslims, die hiermee hun geloof belijden, want zij nemen deel aan de “verkrachtingsjihad”.

Bron : PI

PST : PI mag kreunen wat het wil, is dit verwerpelijk of niet ? Dergelijke clubs voor de "eigen mannelijke heethoofden" bestaan er overal in Europa.  Het is vermoedelijk nog niet doorgedrongen tot de gestapo's van de internationale Spionnencentra, dat de gepamperde vrienden daar niet welkom zijn. Misschien even controleren en een speciale reductiekaart afdwingen ? Ofwel het initiatief aan de vrije markt laten, zoals in Gladbeck, bij voorkeur met subsidie door de overheid.  Seks voor de overspannen allochtonen. Het woord is aan u.


07-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zahra Bahrami

 

 

 

Deze mevrouw is Zahra Bahrami. We moeten eigenlijk zeggen, wàs, want mevrouw is opgehangen door het regime van het Prachtland Iran.  Mevrouw was een bipatride, met zowel de Nederlandse als de Iraanse nationaliteit en ze was schuldig bevonden aan drugssmokkel.  In de Lage Landen lopen er voldoende politici en justitiedienaars die zelf wel eens een snuif nemen, een pil slikken of een naaldje steken en die als het kan, een oogje sluiten voor delicten met verdovende middelen.  Het is makkelijker de brave burgerbevolking met de vinger te wijzen als verantwoordelijken voor de criminaliteit dan het tuig op te jagen, nietwaar mijnheer de procureur. 

 Dit gezegd zijnde, Zahra Bahrami was een speciaal geval. Natuurlijk nooit speciaal genoeg om de afschuwelijke dood met ophanging te verdienen.  Een natie die tot dergelijk barbaars gedrag in staat is, moest bij  alle internationale instellingen buitengesmeten worden, geïsoleerd worden. Intussen loont het de moeite nader kennis te maken met Zahra Bahrami, ook niet helemaal in de haak, dat vrouwtje.  HIER klikken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allerbeste mop uit Vlaanderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Onpartijdigheid en waarheidsgetrouwheid zijn altijd al het baken geweest van VRT Nieuws. Onafhankelijkheid van de VRT-journalisten staat voorop en inbreuken hierop zullen niet geduld worden."

Vandaag.be Entertainment


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe proces Wilders is begonnen : de linxe honden weten van geen ophouden

 

Bij de regiezitting van zijn zaak heeft PVV-leider Geert Wilders de rechters zelf ook kort toegesproken. In de toespraak benadrukte Wilders dat hij vindt dat zijn uitlatingen over de islam op waarheid berusten.

Wilders zei te hopen op vrijspraak. De voorzitter van de rechtbank, Marcel van Oosten, vroeg de PVV-leider of hij wel beseft dat als het preliminair verweer van zijn advocaat Bram Moszkowicz wordt aangenomen, er geen rechtszaak en dus ook geen vrijspraak komt.

Wilders gaf aan te hopen dat er geen zaak komt, maar vrijspraak te verwachten als die er wel komt.

In zijn toespraak sprak Wilders vooral over de islam en het gevaar dat islamisering volgens hem met zich meebrengt. 'Overal in Europa dooft het licht. Overal in Europa ligt het fundament van vrijheid onder vuur.'

Volgens de PVV-leider is de islam een ideologie die al veertien eeuwen uit is op de vernietiging van onze beschaving, en onderscheidt de religie zich vooral door moord en doodslag.

'Het gaat niet alleen over mij, maar over iets veel groters. We hebben eeuwen gevochten voor vrijheid. Nu wordt die vrijheid geofferd om het een totalitaire ideologie naar de zin te maken. Het uiteindelijke resultaat is een islamitisch Europa. Een Europa zonder vrijheid. Het is de plicht van vrije mensen om zich daartegen te verzetten,' sprak Wilders.

Als het proces doorgaat, zal het zeker tot en met juli duren voor er een uitspraak komt. Moszkowicz en het Openbaar Ministerie (OM) willen de hele behandeling van de zaak opnieuw doen. Bij de vorige behandeling van het proces vroeg het OM op alle punten vrijspraak.

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Ode aan het land B

Ode aan het land B

Kraters sieren het wegdek, feest voor terreinwagens.
Zuchtende verlichtingspalen vallen om : ze worden vervangen door flashy flitspalen.

Het treinverkeer loopt als een vierkant wiel.

Karige pensioenen, doch torenhoge belastingen.

Straffeloosheid is koning : procedurefoutjes alom, milde straffen volgen. Voorwaardelijk, alternatief of het staatshotel. In land B is het à la carte.

Met of zonder regering, wat maakt het uit ?

Patrick


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de trein : eindelijk meer begrip voor de Grote Culturen

 

Onlangs reed ik met de trein  en was ik getuige van een bijzonder pijnlijk incident bij de reizigerscontrole . Een arrogant heerschap in uniform mèt kepi (u weet ongetwijfeld aan welke periode uit de geschiedenis ik terugdacht)  kwam luidruchtig de wagon binnen met de kreet "Ticketcontrole, dames en heren,  ook voor de zwartjes en de bruintjes die denken dat alles hier gratis is ...".  Toen de brutale man was aangekomen bij een zwarte neger wiens witte oogbollen heen en weer flitsten van angst, dat zag je zo, grijnsde de controleur van voorspelgenot, toen hij neuriënd en heupwiegend sprak : "Awel, awel, wadisdana, waddedena, oekandana, woarzeddena ... ticketcontrole, alstublief mijnheer".  De geïntimideerde zwarte reiziger toonde een papier dat de controleur minachtend teruggaf en zijn weg vervolgde.

Dat soort dingen gebeurt helaas te vaak, erger nog, er is NMBS-personeel dat er bij de geringste zweem van probleem direct op los klopt. Zeker als het mensen zijn uit andere culturen of aanhangers van godsdiensten die vrede en naastenliefde prediken.

Belangrijker dan de treinen op tijd te laten rijden, is de manier waarop het personeel moet omgaan met de mensen die onze cultuur komen verrijken. Prioriteiten, daar gaat het om bij de mannen van de IJzeren Weg.

Gedaan met de onreine linkerhand te gebruiken bij het aannemen of teruggeven van documenten, dat kwetst reizigers zonder tickets !  Vrouwelijk NMBS-personeel mag geen reizigers uit de Prachtlanden aanspreken of controleren : dat beschouwen die mensen als ongehoord.  Blanke teven mogen NOOIT negers of moslims domineren. Als er slagen uitgedeeld worden, mag het personeel de trein niet laten stoppen : stiptheid voor alles.  Blauwe ogen, gekloven lippen, uitgeklopte tanden, zijn niet langer erkend als arbeidsongevallen, het zijn werkincidenten.

Tot slot : binnenkort zal de eerste klas exclusief voorbehouden worden voor inwoners uit niet-Europese landen. Uiteraard worden die rijtuigen vrijgesteld van controle.

 Lees verder in DS

 http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110207_011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelzate gaat over tot Zero-tolerantie

 

In het Oost-Vlaamse Zelzate geldt voortaan een nultolerantie om het probleem met jongerenbendes aan te pakken. Dat heeft de gemeente samen met het Gentse gerecht beslist. De voorbije maanden veroorzaakten de bendes overlast. Zo stalen ze auto's om mee te racen, en in oktober 2010 werd een groep Chirojongeren aangevallen na een fuif. De leden van de Chiro waren een fuiftent aan het afbreken toen er plots een twintigtal gewapende en gemaskerde jongens op hen af liepen. Eén van de leden werd gestoken met een mes en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Voor de duidelijkheid : Zelzate (12500 inwoners) heeft een socialistisch-liberaal college, met een grote PvdA-oppositie met 6 raadszetels. Vlaams Belang nam tot hiertoe niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. In 2012 zal dat meer dan waarschijnlijk wel het geval zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

Voor professor Maddens zouden de Vlaamse toegevingen die vervat zaten in de nota Vande Lanotte dramatische gevolgen hebben (De Morgen 06.01.2011). "Dit voorstel dat lichtjaren verwijderd is van het echte confederalisme, komt neer op de slechtste staatshervorming sinds 1970".

Ook over het samenvallen van de verkiezingen (federale, regionale en Europese op een dag om het "de mensen" gemakkelijk te maken") is de politicoloog duidelijk : "Die maatregel is ingegeven door een panische angst voor de kiezer. In de ogen van establishment heeft de Vlaamse kiezer het de voorbije decennia wat al te bont gemaakt door massaal te stemmen voor anti-systeempartijen.  Door het aantal democratische inspraakmomenten drastisch te beperken, kan die balorige kiezer worden geringeloord. De Vlaams-nationalisten weten het al lang : belgië kan enkel worden gehandhaafd door de democratie af te bouwen."

Na de nota Vande Lanotte was het des te opmerkelijker dat de N-VA het compromisvoorstel deed om verder "in de diepte" te onderhandelen.  In ruil voor pakweg de volledige regionalisering van het arbeidsmarktbeleid, waren de nep-flaminganten bereid andere elementen uit het zeer magere voorstel van de bemiddelaar , zoals de overheveling van de kinderbijslagen, te laten vallen. Stilaan moet de N-VA een tunnel graven om nog onder de communautaire lat door te kunnen.

Van de met veel bravoure aangekondigde Copernicaanse omwenteling blijft niets meer over. 

(Bron : VB-magzine)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazet van Antwerpen : Rood is troef !

 

Uit de archiefdoos (met dank aan 'tScheldt) : ET Willockx uit het Waasland, SS Steve Stevaert uit Viëtnam en voorproever bij Gault Millau, Wim Daeninck, mislukt bij VTM , Luc Rademaeker 'ik oewil sjoernaliste zijn" en op de achtergrond : de Simpele van Antwerpen,  voor wie de Gazet haar best zal doen.

Het was een publiek geheim, dat bij de overname van Gazet van Antwerpen (uitgeverij De Vlijt)  door Concentra, deze conservatieve en typisch Antwerpse gazet ingeschakeld moest worden in een politiek project.  De Limburgse socialist Steve Stevaert wendde zijn invloed aan om de familie Baert in de  Raad van Bestuur lekker te maken, Filip Dewinter nooit in de burgemeesterszetel te laten plaatsnemen. 

De redactie van de tot dan toe behoorlijk Vlaamsgezinde Frut (het koosnaampje voor de Gazet van Antwerpen) werd drastisch omgevormd en aangepast onder het mom een moderne stadskrant te worden.  Niet enkel werd er ondubbelzinnig gekozen voor het multiculturele model en het verburgerlijkt socialisme maar ronduit en vijandig werd geageerd tégen het Vlaams Blok/Belang, toen nog de onbetwistbaar grootste partij van Vlaanderen en Antwerpen. We spreken rond de jaren 2004. 

De kribbel-krabbel journalist Luc Rademaeker (francophone en famille) werd in dat jaar hoofdredacteur en linkse schrijvelaars namen gretig de plaats in van oudgediende Antwerpse journalisten die de hartenklop van hun stad kenden als geen.  Na enige tijd werd Rademaeker weggepromoveerd, wat wij altijd betreurd hebben, want met de kreun-artikels van die kerel viel er flink wat af te lachen.

Op de redactie verscheen ook ene Kurt Tuerlinckx, die mede de linkse socialistische golf zou promoten maar die na korte tijd verdween naar het Havenbedrijf om daar chef van de communicatie te worden.  Tuerlinkx was niet direct de man om de ideologische leer te verspreiden.  Het Havenbedrijf is een rustiger omgeving met de nodige versnaperingen en snoepreisjes.

Wim Daeninck (midden in de afbeelding), wiens vader redacteur was bij de rode Volksgazet van Kop Van Eynde, heeft ook een tijd mee gebeiteld aan de linkse geboden maar is in 2008 overgestapt naar VTM. Als linkse boys naar de commerciële TV stappen, is dat gegarandeerd voor de poen ("en voor de wijven" roept Savat op de achtergrond,  die een boon heeft voor Catherine Moerkerke). Een optimist bij VTM schreef toen :  "Ik ben er inderdaad van overtuigd dat Wim, met zijn rijke ervaring en zijn straffe neus voor nieuws een belangrijke rol kan spelen om "Het Nieuws" nog sterker te maken." Een ding was goed gezien, dat van die straffe neus ; de rest is tegengevallen want vandaag is Daeninck met hangende pootjes teruggekeerd naar de Gazet van Antwerpen ... Hij zal zijn rol  van verkondiger van het trouwe woord aan de Simpele van Antwerpen heropvatten.

Aber es gibt noch mehr Nachrichten von der Westfront am Sint Anneke (de Antwerpse Linkeroever, waar in het stalinistisch gebouwtje naast de autostrade de Pravda-medewekers hun zware galeiwerk verrichten). Nog een andere knalrode scribent wordt ingeschreven in het personeelsregister.  De verkrampte en gefrustreerde sjagrijnbol, Rudy Collier zal mede de propagandaredactie van de Gazet van Antwerpen versterken. Rudy Collier komt van de Morgen waar hij op een blauwe maandag de functie heeft vervuld van hoofdredacteur, tot hij op een onbezonnen moment,  Christian van Thillo in aanwezigheid van de voltallige redactie is beginnen afblaffen : ofwel was hij bezopen (wat hem vaker overkomt) ofwel waande hij zich heel even een échte revolutionair. Het gevolg was dat de aan het ABVV verkochte marxist Collier zich van dan af mocht bezighouden met het magazine van De Morgen. Zo bespaarde Van Thillo een zware ontslagpremie en Collier kreeg er een nieuwe frustratie bij.

Deze redactionele herschikkingen vormen het voorspel voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.  De naiëve Lex Molenaar die verantwoordelijk is voor de stadsredactie, rijdt al jaren trouw voor de burgemeester. Sedert het overdonderende succes van De Wever, tapt Molenaar echter te vaak uit het vaatje van Bart. Hij heeft al ondubbelzinnig gepleit voor een college De Wever-Janssens en daar kunnen de socialisten niet mee lachen !  Desnoods zullen zij de NVA toelaten tot het Schoon Verdiep, maar dan in omgekeerde combinatie Janssens-De Wever. Om de belangrijke burgemeesterpost te behouden, zijn alle middelen goed, zo kennen we de democraten.

Na weldra 90 jaar socialistisch bewind in Antwerpen, waarvan 70 jaar met rode burgemeesters, zal de Gazet van Antwerpen zich in de strijd gooien voor nog eens zes jaar Janssens ...  Er zitten twee onverbiddelijke rode waakhonden op de vingers van Molenaar te kijken.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter de schermen van de diplomatie : afkeer en theater

 

De Congolese president Joseph Kabila had een 'persoonlijke afkeer' van Karel De Gucht als minister van Buitenlandse Zaken. En ook Belgische diplomaten stelden tevreden dat de relatie 'alleen kon verbeteren' na het vertrek van De Gucht naar Europa.

Uit de Wikileaks-documenten die onze zusterkrant De Standaard kon inkijken, blijkt dat de Congolese president Joseph Kabila 'een persoonlijke afkeer' had van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD).

Hoe verziekt de relatie tussen Kabila en De Gucht geworden was, blijkt uit een gesprek dat de Amerikaanse ambassadeur op 5 juni 2008 had met Kabila's adviseur André Kapanga en waaruit hij in een diplomatieke mail citeerde.

'Volgens Kapanga begon het al tijdens het eerste bezoek van De Gucht aan Congo na zijn benoeming in juli 2004 tot minister van Buitenlandse Zaken. Hij beweerde dat De Gucht tijdens elk bezoek aan Kinshasa zowel Kabila als andere hoge functionarissen de les spelde. Ontmoetingen eindigden soms in schreeuwpartijen', klinkt het in de e-mail.

Volgens de Amerikaanse ambassadeur erkende een Belgische Congo-diplomaat weliswaar dat er een algemene consensus bestaat dat de boodschap van De Gucht correct is: er ís corruptie aan de top en het regeringsbeleid inzake mensenrechten ís slecht. 'Maar waar het om gaat, is de gevoeligheid van de perceptie van een voormalige koloniale natie die een democratisch verkozen Afrikaans leider vernedert.'

De uitspraak van De Gucht in mei 2008 dat België een 'moreel recht' had om te zeggen wat er verkeerd loopt in Congo, was de druppel die de emmer deed overlopen.

Gevoelige thema's

De ommekeer komt er meteen met het aantreden van Yves Leterme in juli 2009, die de plaats inneemt van De Gucht die naar de Europese Commissie vertrekt. Het heeft niet zozeer te maken met de inhoud van de kritiek, wel met hoe Kabila aangepakt wordt. 'Het was duidelijk dat geen van de Congo-experts op Buitenlandse Zaken een herhaling wil van een van de moeilijkste periodes in het Belgisch Afrika-beleid van de jongste jaren', schrijft de Amerikaanse ambassadeur in Brussel, Howard Gutman.

Steven Vanackere trekt de lijn van Leterme gewoon door, en wordt tijdens zijn eerste bezoek aan Kinshasa door de president naar diens boerderij in Katanga gelokt. Een Belgische diplomaat vertelt de Amerikaanse ambassade in een gesprek achteraf dat Vanackere 'de gevoelige thema's maar in algemene termen heeft opgeworpen - de schendingen van de mensenrechten, de persvrijheid, en verkiezingen in 2011'.

Op het einde van zijn bezoek aan Kabila dronk Vanackere een 'sucré' samen met Kabila - wat hem op kritiek in België komt te staan, van onder meer Karel De Gucht. 'De regering Leterme II heeft de berekening gemaakt dat een verbetering van de politieke en humanitaire situatie makkelijker is via samenwerking met de Congolese regering en via betere relaties, in plaats van door kastijding, besluit Gutman.

Persoonlijke afkeer

Over die eerste ontmoeting tussen Joseph Kabila en Steven Vanackere, geeft Dominique Struye, de Belgische ambassadeur in Kinshasa, op 23 januari 2010 een briefing aan zijn Franse, Britse, Zuid-Afrikaanse en Amerikaanse collega's.

'Struye sprak niet noodzakelijk namens de Belgische regering, maar we vermoeden toch dat hij de standpunten van de nieuwe minister vertolkte toen hij zei dat de Belgische regering Kabila niet langer wil zien als een eendimensionale, volkomen-negatieve leider', staat in de mail die vanuit de Amerikaanse ambassade in Kinshasa vertrekt.

De positieve instelling van Kabila tijdens en na het gesprek met Vanackere, had volgens de diplomatieke mail 'in grote te maken met het vertrek van Karel De Gucht, voor wie de president een persoonlijke afkeer had'. 'Op een voor een diplomaat ongewoon heldere manier, herhaalde Struye herhaaldelijk dat de relatie met Congo alleen kon verbeteren omdat De Gucht niet langer minister van Buitenlandse Zaken is.'

@ Het Nieuwsblad



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ads Google

 

De kracht van de reclame : nooit versagen

 

 

Lastminute egypte

Boek nu een schitterende Lastminute
naar Egypte met extra voordeel!

http://www.skytours.nl/regios/1?gclid=CIfUy_e39aYCFUEY4Qodx1n7HA

 


06-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guido Naets wil Luxemburger worden

 

Naar het voorbeeld van sommige Waalse grensbewoners met Luxemburgse voorouders kondigt Guido Naets aan, ook de Luxemburgse nationaliteit te willen aannemen. 
De uit Borgerhout afkomstige maar in Vlaams-Brabant wonende Europa-deskundige, wil die extra-nationaliteit echter niet als belgië uiteenvalt, maar znkzl als het land B onveranderd blijft bestaan. Volgens Naets die 18 jaar Europa-verslaggever was van de VRT en nadien 15 jaar perschef van het Europees Parlement, loopt het met belgië verkeerd af als er geen deugdelijk bestuur komt. Dat is enkel mogelijk als de status quo wordt doorbroken ; zoniet komt er een algemene verarming en daartegen wil Naets zich wapenen door de nationaliteit aan te nemen van zijn betovergrootvader, een Luxemburgse militair die zijn loopbaan begon als vaandrig in het Oostenrijkse leger en eindigde als luitenant-generaal in het belgische leger. Toen werden er nog carrières gemaakt in die dagen.
Nicolas Augustin de la Haye, de overgrootvader van Guido's moeder, werd in 1782 in Niederanven geboren en stierf in 1866 in Leuven. Hij trok in 1812 met Napoleon naar Rusland en kwam levend terug. Na de slag van Waterloo stapte hij over naar het leger van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden van Wlllem I en trouwde in 1830 met de dochter van de voormalige burgemeester van Aalst die toen lid was van de Tweede Kamer. Gedurende de Belgische opstand was hij commandant van de vesting Bouillon waar hij kapituleerde de dag voor de uitroeping van de Belgische onafhankelijkheid.
Naets, die als journalist over honderden vergaderingen van Europese ministerraden in Luxemburg verslag heeft uitgebracht en er als perschef van het Europees Parlement zelfs acht jaar lang zijn standplaats had, heeft aan de hand van familiearchieven het leven van de la Haye gereconstrueerd en legt de laatste hand aan een boek dat de titel zal dragen "Op zoek naar een vaderland. Van Oostenrijks vaandrig tot Belgisch luitenant-generaal". 
Naets zou het geweldig vinden als hij op de leeftijd van 76 jaar de Luxemburgse nationaliteit zou kunnen verwerven, zoals zijn voorvader de la Haye op 56-jarige leeftijd belg werd, toen Nederland in 1839 zijn heimat en het oostelijk deel van Luxemburg  opeiste.

Wij wensen Guido Naets veel succes met zijn aanstaande dubbel-paspoort. Zelf wachten wij op onze VL-identiteitskaart. We hebben trouwens een model van 9 december 2007 op zak.

Ray


 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toowoomba (Australië) : zo vlug gaat het

 

 Overstroming in Toowoomba Australië januari 2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling : de trein der traagheid komt er aan

 

 

 

Iets minder dan 500 dagen is het geleden, dat wij een rustpauze ingelast hebben in onze dagelijkse (24/24 en 7/7) stroom stukjes over de actualiteit in Vlaanderen en omstreken, overgoten met onze kritische commentaren. Het is tijd om opnieuw wat kalmer aan te doen. Wij gaan op ontdekking in eigen stad en land en wij sluiten ons compleet af van alle nieuws.

Van 14 februari af tot circa 13 maart verschijnt Angeltjes op gereduceerd tempo, met  elke dag 2 tot 3 stukjes van algemene aard en enkele hernemingen.

De reactiemodule blijft ter beschikking en  uw  ingezonden stukken worden gemodereerd door onze founding-father, mijnheer Erik, alias Duplo Duplex : een gestreng man met hoge fatsoensnormen, een hart van goud en een onkreukbare Vlaamse overtuiging.  

Ray -  Hoofdredacteur Angeltjes

(foto : Centraal Station -  Meyvaert)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag van 6 februari 2011 : altijd even boeiend !

 

Wij hebben de tekst van onze voorbespreking van de Zevende Dag voorgelegd aan de Nieuwsdienst van de 0000, die er enkele kleine wijzigingen heeft aangebracht.

De Duitse bondskanselier Merkel heeft een ingrijpend voorstel om de concurrentiekracht van de landen in de eurozone te verhogen. Ze stelt onder meer voor om de automatische loonindexering af te schaffen. Ontslagnemend premier Leterme is het daar alvast helemaal niet mee eens. De greep van Europa op het binnelands beleid van de lidstaten wordt alsmaar groter. De Zevende Dag praat daarover met  de Europese Keizer Napoleon De Gucht. En we vragen hem ook hoe de Europese Unie reageert op de turbulente ontwikkelingen in Egypte.
 
De keuning heeft Didier Reynders als koninklijk bemiddelaar in het veld gestuurd. Gaat het met de liberalen makkelijker zijn om een regering te vormen, is dan de vraag.
"BHV wordt erg moeilijk", erkent
Bart De Wever "Maar de MR heeft het ook al vaak gehad over het artikel 35 uit de grondwet, waarbij de taalgroepen bepalen wat ze nog samen willen doen en wat niet. Die confederale logica klinkt mij als muziek in de oren", zegt De Wever.

Hoe denken de Vlaamse partijen daar eigenlijk zelf over? Een debat met o.a. Ben Weyts (N-VA), John Crombez (sp.a), Meyrem Almaci (Groen!), en politici van Open VLD en CD&V. zonderzonder rechtse smeerlappen ! Lieve Blancquaert, die ook bekend is van haar werk voor televisie, is 25 jaar aan de slag als fotografe. In Gent stelt ze een overzicht van die kwarteeuw tentoon in 13 kamers van een historisch pand. Lieve Blancquaert is onze gast.
 
Sport: Zondag weten we wellicht hoe de paaldanslcompetitie er in het vervolg gaat uitzien, wa  nt tegen dan zou de Pro League een beslissing genomen moeten hebben: 16 of 18 clubs, playoffs of geen playoffs. Ivan De Witte, voorzitter van AA-Gent, komt naar de studio. We vragen hem dan meteen hoe je moet omgaan met profvoetballers die al eens te diep charismatische en neutrale journalistiek in het glas kijken (naar aanleiding van het incident met speler Christophe Lepoint). Volleyballer Kristof Hoho (ex-Maaseik) kreeg in augustus 2009 een hartstilstand op training bij Pallavolo Padova. Nu is Hoho weer topfit en speelt hij voor Roeselare. Een gesprek.
 
Slaagt het Egyptische volk erin president Hosni Moebarak van de macht te verdrijven? Vallen er nog dominostenen in de regio, zoals Syrië of Jemen? Helpt het om maatregelen te nemen nog voor de onrust uit de klauwen van de rechtse smeerlappen, zoals de Jordaanse koning deed? Een gesprek met o.a. minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere en de Morgen-journalist en chef buitenland Koen Vidal.
 
De Koppen-XL-reportage ‘Kom mij maar halen’ van afgelopen disdag heeft grote indruk gemaakt. Phara De Aguirre vroeg Braakmiddelart Verbeeck (23) of ze de laatste dagen van zijn leven mocht volgen. Zeven jaar geleden werd bij hem botkanker vastgesteld, en in oktober 2009 werd hij terminaal verklaard. Bart wou geen braakmiddelar koos heel bewust voor palliatieve sedatie. Daarbij word je in een diepe slaap gebracht, zodat je geen last meer hebt van pijn en het lichaam langzaam kan uitdoven. De reportage toonde hoe de jongere broer en ouders van Bart met dat nakende afscheid omgaan en hoe Bart op donderdag 9 december de inspuiting kreeg die hem deed inslapen. Drie dagen later, op zondag 12 december, is Bart overleden. In de studio praten we met Joris Verbeeck, broer van Bart; zijn huisarts Stijn Festraets; Chris Gastmans (hoogleraar medische ethiek KU-Leuven) en Wim Distelmans, alias Dokter Dood (voorzitter commissie Euthanasie en hoogleraar Palliatieve Geneeskunde VUB) goesting of geen goesting : gedaan met leven.
 
PS-politicus en burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Philippe Moureaux heeft een thriller geschreven: “La soupière chinoise”, die zich afspeelt in Brussel. Hij Ivan de Vadder, leidt ons langs de gekende Vlaamse auteur locaties die het decor voor zijn verhaal De Sleghte : 70% korting ................

Bovendien brengt de redactie een ode aan Vorst en Vaderland tijden elke uitzending in de toekomst zal besloten worden bij de 0000 met het rechtstaand zingen van het beroemde lied Brabançonne : Taratata op tekst van Kris Hoflackei en deinmiddels alom gekende engeprezen  logespion die wij allen zwart geld betaald aan de Nep-NVa-er.

U kijk toch ook ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sympathie voor homeopathie ? + POLL

 

Vlak voor het Europese parlement in Brussel hebben tegenstanders van homeopathie zaterdag een collectieve poging tot zelfdoding gewaagd door massaal homeopathische middelen te slikken. Er zit toch niets in, zeggen ze. Onder hen Wim Betz, professor emeritus en voorzitter van SKEPP, de Vlaamse vereniging voor sceptici, die homeopathie 'regelrecht boerenbedrog' noemt.

Niet alleen in België, maar in 26 landen roepen sceptici op tot een 'collectieve poging tot zelfdoding' met homeopathische middelen. Met de actie 10²³ Homeopathy: There's nothing in it, protesteren ze tegen de beslissing van het Europese parlement om homeopathische producten als geneesmiddelen te erkennen.

De Belgische delegatie kwam zaterdag om 10 uur naar het Luxemburgplein in Brussel, vlak voor het Europese parlement. 'Door een besluit van dat parlement mogen homeopathische middelen in de hele EU worden verkocht als medicijn, zonder hun werking te moeten bewijzen. Terwijl echte geneesmiddelen aan zware tests onderworpen worden. Een klucht', vindt Betz, voorzitter van SKEPP.

Wie zaterdag gehoopt had op een collectieve sterfte van sceptici, was er  aan voor de moeite. 'Omdat er niets in die middelen zit behalve water, alcohol of suiker', zegt Betz. 'Homeopathische middelen zijn zoveel verdund, dat er geen enkele molecule meer inzit.'

Een leugen, reageert dokter Michel Van Wassenhoven, voorzitter van de Unio Homeopathica Belgica. 'Zeventig procent van de producten die op de markt zijn, hebben nog moleculen. Wat meer is: Luc Montagnier - die in 2008 de Nobelprijs voor geneeskunde won - kwam in 2009 met een onderzoek naar buiten dat een verklaring geeft waarom homeopathische remedies hun biologische activiteit zelfs in extreem hoge verdunningen kunnen behouden.'

"Laat Montagnier dat maar komen bewijzen" zegt Betz. Bij SKEPP ligt een cheque van 10.000 euro klaar voor wie het verschil kan aantonen tussen een flesje homeopathie en een flesje oplosmiddel. 'In de VS ligt er zelfs een cheque van 1 miljoen dollar klaar. Als homeopaten toch zo zeker zijn van hun zaak, waar blijft iedereen dan?'

'Met een eenvoudige scheikundige reactie valt dat inderdaad niet aan te tonen', reageert dokter Mark Bottu, zelf geen homeopaat maar voorzitter van de Academie voor Integrerende Geneeswijzen. 'De meettechnieken zijn nog onvoldoende ontwikkeld.'

Bottu vindt dat SKEPP zich grandioos belachelijk maakt. 'Ik heb Wim Betz al een aantal keren uitgenodigd voor een gesprek, maar hij gaat daar niet op in. Hij komt liever in de media met dit soort stunts: de zoveelste poging om homeopathie in diskrediet te brengen.' Bottu wil de sceptici trouwens graag enkele homeopathische middelen voorstellen. 'Lachesis of arsenicum bijvoorbeeld. Als ze dat in grote hoeveelheden innemen, dan liggen ze de dag nadien wel allemaal in het ziekenhuis.'

'Geen probleem', zegt Betz. 'Ik ga dat middeltje kopen, ga het verdunnen en schudden en het opdrinken. We zullen zien wat er gebeurt.'

Bijna veertig jaar geleden volgde de toen piepjonge dokter Betz zelf twee jaar een homeopathische opleiding. 'Enkele oudere artsen overtuigden me. Maar na twee jaar werd me duidelijk dat het kwakzalverij was.'

Bron Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat, Beersel

 

Beersel, een van de Vlaamse gemeenten in de Brusselse rand, wil de verfransing terugdringen. Dit weet de Standaard te melden.  Zo zal aan winkeliers gevraagd worden om Nederlands te spreken en vooral geen Franstalige opschriften te gebruiken, meldt vrt.

Aan de immobiliënkantoren vraagt het gemeentebestuur om alleen met Nederlandstalige publicaties te werken. En oude straatnaambordjes zullen vervangen worden door nieuwe met een Vlaamse Leeuw in verwerkt.

Een voorbeeld om te volgen.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!