Angeltjes
11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste Wil + Aanpassing 18 uur

 

Laatste wil

 

Het was Marie-Rose Morel haar laatste wil dat ook ik niet aanwezig   zou zijn op haar uitvaart in de kathedraal zaterdag. Hoewel ik dit betreur, respecteer ik die wil en zal van op afstand bidden voor haar en haar nabestaanden. Zij ruste in vrede.

Bruno Valkeniers  -  Voorzitter Vlaams Belang

Tot zover deze mededeling die wij lazen op de webstek van Bruno Valkeniers. Wij vernamen tevens dat ook Filip Dewinter en Gerolf Annemans niet gewenst zijn op de uitvaart.

Wij hebben bij Angeltjes op een correcte en respectvolle manier afscheid genomen van Marie-Rose, zoals het past.  Op de officiële plechtigheid morgen zullen wij niet aanwezig zijn. Wij staan ook nu aan de kant van de uitgeslotenen.

De redactie van Angeltjes

AANPASSING 18 uur

Gerolf Annemans via Twitter

Met respect voor haar verzoek en dat van haar familie zal ik morgen niet in de Kathedraal zijn. Mijn gedachten zijn wel daar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : Hoe smaakt *multiculturalisme* u ?

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu ook Sarkozy : multiculturalime is mislukt. Et alors, Sarko ?

 

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft het multiculturalisme in Europa "een mislukking" genoemd. Eerder lieten de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Britse premier David Cameron zich al in gelijkaardige zin uit.  Ook onze eigen Nonkel Kruk heeft in een onbewaakt moment zich iets dergelijks laten ontvallen.

"We zijn te veel bezig geweest met de identiteit van de persoon die aankwam en te weinig met de identiteit van het land dat die persoon ontving", zei de Franse president tijdens "Paroles de Français", een televisie-uitzending op TF1. "We willen geen samenleving waar verschillende gemeenschappen naast elkaar bestaan. Wie naar Frankrijk komt, aanvaardt te versmelten in een enkele gemeenschap, de nationale gemeenschap. Als je dat niet aanvaardt, dan moet je niet naar Frankrijk komen", aldus Sarkozy.

De Duitse bondskanselier Merkel zei midden oktober dat de multiculturele samenleving in Duitsland is mislukt. Het credo Multikulti  -"We leven nu naast elkaar en we zijn er blij om" - is helemaal mislukt, luidde het. En enkele dagen geleden verklaarde de Britse premier Cameron dat de doctrine van de multiculturele samenleving, "die verschillende culturen aanmoedigt om naast elkaar te leven", gefaald heeft.

Tot zover deze mededeling. 

De drie uitvinders van het warm water die toevallig of niet, de drie leidende naties in Europa vormen, komen rijkelijk laat met hun vaststelling.  Want zij hebben het nog steeds over vreemdelingen die nu aankomen in Europa, terwijl het probleem zich al tientallen jaren geleden stelde.  De moedigen die toen hun stem verhieven, werden gebrandmerkt als vuige racisten en zij werden overal uitgesloten, bedreigd, gebroodroofd en misprezen.

Er leven vandaag miljoenen Nieuwe Fransen, Nieuwe Britten, Nieuwe Duitsers, Nieuwe Nederlanders, Nieuwe Vlamingen met al dan niet een dubbele nationaliteiten, die niets te maken willen hebben met hun gulle en deemoedige Europese opvanglanden.  Miljoenen die een afkeer of zelfs een haat koesteren tegen onze cultuur en die hemel en aarde bewegen om de verworvenheden van onze beschaving te vervangen door een achterlijke ideologie die stoelt op verovering, wreedheid en discriminatie.  Geld en voordelen, dat ius alles wat velen van deze figuren interesseert.

Hoe gaan de uitvinders van het warm water daar op reageren ? Wat zullen zij daar tegen ondernemen ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden te lachen

 

 

Verboden te spotten met de "taalkennis" van Oewaalse politici.  Altahans volgens een verdrietige lezer ons deze morgen liet weten. Gelukkig dat er over de taalgrens en in Bruxelles veel respect is voor de Nederlandse taal en de Vlaamse cultuur.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auteur Willem M. Roggeman : Vlaanderen, Nederland

 

't Pallieterke interviewt de 75-jarige auteur en dichter Willem M. Roggeman over zijn carrière, zijn relatieve onbekendheçid in het Vlaams literaire wereldje, zijn internationale erkenning, zijn Groot-Nederlandse opvattingen en zijn visie op dit land.

"Wij zijn toch allemaal Nederlanders ? Want vergeet niet dat men altijd spreekt van "de Nederlanden".  Ook in het Engels, "the Netherlands". Maar de Vlamingen zijn een politiek dom gehouden volkje. Dat kan ook niet anders, want wij leven, nu al 500 jaar onder vreemde bezetting : Spanjaarden, Oostenrijkers, Fransen en nu de Belgen ... Want de echte Belg is Franstalig. Dat werd reeds in 1830 uitgedrukt door de eerste premier van de pas gestichte staat : "La Belgique sera Latine ou ne sera pas". En toch zijn er nog Vlamingen die vasthouden aan België. Dat moeten masochisten zijn, als je nagaat wat België de Vlamingen heeft aangedaan.  Men heeft geprobeerd het Vlaamse volk uit te roeien. Niet door hen te doden, maar door er Walen van te maken, door het Nederlands te negeren, door hen tot Franstaligen op te voeden, met als resultaat schrijvers als Maeterlinck, Verhaeren en Charles de Coster, die hun liefde voor Vlaanderen maar in het Frans moesten bezingen. Zij lijken spoken uit een taalkundige nachtmerrie.  Hopelijk komt er aan de Belgische nachtmerrie gauw een einde. Een onafhankelijk Vlaanderen zie ik echter maar als een overgangsstadium. Er moet nog een lange weg worden afgelegd om de Vlamingen en sommige Nederlanders er van te overtuigen dat we samen horen. De Walen zullen veel eerder en gemakkelijk bij Frankrijk aansluiten.  Zij zijn dan ook bewuster op politiek gebied dan de Vlamingen, die nog in de adolescentie verkeren."

Van Willem M. Roggeman publiceren wij hieronder het gedicht "de Eenhoorn huilt".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eenhoorn huilt - Willem M. Roggeman

 

De eenhoorn huilt

 

De eenhoorn huilt om zoveel
eenzaamheid, midden in het bos,
verdwaald tussen onbegrip en
bijgeloof, lijdt hij zichtbaar aan
de vreemde ziekte van de mensen.

Het land dat er verkaveld bijligt,
is zijn vroegere vette naam vergeten
en droomt hoorbaar van hereniging,
van herinnering aan vroeger dagen
toen liefde en wijsbegeerte nog

als hetzelfde werden beschouwd
en de eenhoorn zijn gouden hoorn
met een gul gebaar over ons leeggoot
tot wij misselijk werden van zijn overvloed
en honger en miserie met eerbied vernoemden.

Willem M. Roggeman

(uit: Het nut van de poëzie, Uitgeverij P, 2003)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert Heyn staat klaar om Vlaanderen te veroveren

 

200 supermarkten, 5% marktaandeel en op termijn ook een Vlaams verdeelcentrum, dat zijn de ambities waarmee de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn vanaf volgende maand een stormloop inzet op de Vlaamse markt.

Half maart opent de eerste Belgische vestiging op 1.500 m2 in de vroegere Van Ende-supermarkt in Brasschaat. Wellicht volgt heel snel een tweede winkel in Stabroek en ook Turnhout komt steeds nadrukkelijker in beeld. "We bekijken momenteel elke kans die zich aandient.Maar hoe sneller we in Vlaanderen een substantieel aantal winkels kunnen openen, hoe groter de slaagkansen van ons project", zegt directeur buitenlandse markten Albert Voogd.

Voorlopig worden de Belgische winkels vanuit Tilburg bevoorraad, waar momenteel 5.000 vierkante meter magazijnruimte wordt ingericht met uitsluitend Belgische producten.

In Nederland, waar Albert Heijn al maanden een bijzonder bitse prijzenslag uitvecht met concurrent Super De Boer, heeft de keten een marktaandeel van 34% .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politieke toestand in het land B

 

Na 244 dagen regeringloze dagen en moeizame dovemansgesprekken, komen vandaag de Vlaamse partijen samen met informateur Didier Reynders.

Zolang de francofone liberaal aan de zijkant stond, pleitte hij voor de toepassing van artikel 35 van de grondwet, dat bepaalt dat de gewesten de bevoegdheden vastleggen die uitgeoefend worden door het overkoepelend federaal niveau. Wat daar niet in vermeld staat, is automatisch gewestmaterie.  Na zijn gesprekken met de Franstalige partijen gisteren, heeft Reynders dit voorstel laten varen. Hij opteert voor verder sleutelen en ploeteren zoals de voorbije periode. Dat ziet er hoopgvend uit.

"Er is al zoveel oewerk verrikt, dat oewillen oewij niet verloren laten gaan" zeggen de Zuiderlingen. Dus staat men opnieuw nergens, want al dat zogenaamde werk is een triest amalgaam van onduidelijkheden, halve oplossingen, toegevingen, tegenspraken en door elkeen op zijn eigen manier geïnterpreteerde voorstellen.  Reynders zal op 16 februari aan de keuning verlenging van zijn mandaat aanvragen.

Hoe lang kan men deze toestand blijven aanhouden zonder tot de enige logische conclusie te komen : het land B is een onbestuurbare fictie, we gaan het deftig opdoeken en ieder gaat zijn eigen gang.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkswoede

 

Voorbije nacht in Caïro


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Tuigdorpen*, zou dat iets voor ons zijn ? POLL

 

Asociale veelplegers moeten worden geïsoleerd in speciale tuigdorpen met wooncontainers, ver buiten de bewoonde wereld. Daarvoor pleit Geert Wilderes bij het kabinet.

Mensen die in twee jaar drie keer in de fout gaan, moeten in afwachting van hun strafzaak alvast hiernaar verhuizen. En ook na het uitzitten van hun gevangenisstraf moeten ze daar weer heen. Pas nadat ze langer dan een jaar werken of studeren, mogen ze terug naar de bewoonde wereld.

Als het om minderjarige recidivisten gaat, moet volgens Wilders "ook hun familie mee" naar het tuigdorp: "Zet al het schorremorrie bij elkaar".

Wilders heeft zich voor het idee laten inspireren door Denemarken, waar criminelen naar 'skaeve huse' aan de randen van steden worden verhuisd. Ook in Nederland werd er al kleinschalig mee geëperimenteerd, onder meer in Amsterdam, Maastricht en Arnhem.

Wat vindt u hiervan ? Zou in Vlaanderen een dergelijke maatregel nuttig zijn ? Neem deel aan onze poll.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlichtingspalen zijn ook maar palen : zij kunnen falen

 


Eind vorige week kregen de Vlaamse automobilisten het surrealistisch nieuws te horen dat twee verlichtingspalen langs de drukken E19 simpelweg op de autosnelweg waren gevallen omdat ze onderaan compleet waren doorgeroest.

Het Vlaams Belang stelt vast dat het Vlaams wegennet een echt hindernissenparcours is geworden. Niet alleen is de staat van het wegdek vaak lamentabel, maar ook de weginrichting toont tekenen van ontbinding. Vandaag zijn het de verlichtingspalen, maar hetzelfde geldt voor de versleten wegmarkering, beschadigde of ontbrekende vangrails, slecht geplaatste verkeersborden en richtingaanwijzers, praatpalen die niet werken, enz….

De gewone jaarlijkse investering in het onderhoud van onze wegen en de bijhorende infrastructuur bedraagt grosso modo amper een half miljard euro. Dat is veel te weinig als men weet dat de automobilisten (personenwagens) in dit land elk jaar meer dan 13 miljard euro neertellen. Vlaams Parlementslid Jan Penris haalde dan ook scherp uit : “Minister, de automobilisten stellen zich bij dat alles wel wat vragen. Ze betalen wegentaks. Ze betalen veel wegentaks, en in het nieuwe systeem dat u wilt invoeren, mogen ze misschien nog meer wegentaks betalen. Ze verwachten dus tegen de betaling van die wegentaks een tegenprestatie van de overheid, namelijk dat de wegeninfrastructuur waarvan ze gebruikmaken, perfect in orde is. Trouwens, een automobilist moet regelmatig naar de autokeuring. Hij moet er ook voor zorgen dat de wagen die hij gebruikt in orde is. Als die niet in orde is, dan kan het voertuig worden afgekeurd en moet de automobilist een nieuwe wagen kopen. Er is dus een wanverhouding tussen de prestaties van onze overheid enerzijds en die van de automobilist anderzijds.”

Vlaams Minister van Openbare Werken Crevits kon niet anders dan toegeven dat er zich bij de periodieke inspectie duidelijk een probleem stelt. De onderhoudscontracten tussen AWV en een aantal aannemers focussen op het onderhoud van een verlichtingspaal. Het onderhoud ervan is volledig gericht op de controle van de verlichting. Als van een paal de verlichting niet werkt, dan moet er een visuele controle gebeuren. Om de vier maanden worden de cycluslichten gecontroleerd: ongeveer per 2 kilometer worden alle kapotte lampen gedetecteerd en die palen worden individueel bekeken. De lampen die gebruikt worden op de autosnelwegen, hebben een gemiddelde levensduur van drie jaar. Dat wil zeggen dat om de drie jaar elke verlichtingspaal in principe gecontroleerd moet zijn. De minister gaf ook aan dat het natuurlijk ook belangrijk is om de oorzaak van de corrosie te kennen. Volgens haar moet inwendige corrosie ook aan de buitenkant worden gezien. Op de snelwegen is er volgens de minister wel een bijkomende omstandigheid, want door de administratie werd opgelegd dat de controles ’s nachts moeten gebeuren. Bij dag is er immers heel veel verkeer en ’s nachts is het efficiënter om te onderzoeken of de lichten werken, maar de visuele controle wordt daardoor natuurlijk iets moeilijker.

Een bijzondere omstandigheid langs de E19 is dat de cyclus vorige maand gecontroleerd werd. Wellicht werden een aantal lampen vervangen, maar uit het inspectieverslag blijkt niet dat er problemen waren met corrosie aan een van de verlichtingspalen. De minister onderzoekt nu waarom er geen melding van de problemen werd gemaakt …

Vlaams Parlementslid Marleen Van Den Eynde voegde er fijntjes aan toe dat tijdens de periode 1995-2004 er een socialistisch mobiliteitsbeleid was : “Daar zit een groot knooppunt. Minister, u hebt Openbare Werken onder uw bevoegdheid gekregen en er is nog steeds een kloof tussen Mobiliteit en Openbare Werken. Er zijn honderden miljoenen euro’s besteed aan openbaar vervoer maar niet aan infrastructuur. U moet eerlijk durven toe te geven dat de infrastructuur stiefmoederlijk is behandeld tijdens de vorige legislatuur onder het socialistische beleid. U hebt nu de touwtjes van Mobiliteit en Openbare Werken in handen. We steunen u als u vooruitgang wilt boeken en een inhaalbeweging wilt maken, maar dat moet daadwerkelijk te zien zijn op het terrein." 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Grüß Gott !

Vandaag eentje om mijn baas plezier te doen; hij weet wel waarom.  Verder verklap ik niks…

De zangeres van het keuzenummer is een naamgenote.  Inderdaad: Lolita.  Jullie verwarring kan ik me indenken.  Een Zwitserse / Oostenrijkse begroeting – een verkorting van “Grüße Dich Gott”  met als betekenis “God begroete u” - , een zangeres met een Spaanse naam… hoekandana?  Ik zal het eens uitleggen, zie.  Maar eerst nog wat onmisbare weetjes. 

Lolita is inderdaad van Spaanse oorsprong, het is een verkleinnaam van Lola, wat afgeleid werd van Dolores, dat “pijn, lijden, verdriet” betekent.  Een eerder wulpse naam met een zeer ernstige achtergrond…  Lolita heeft in sommige landen zelfs een naamdag op de heiligenkalender, bv.  in Letland op 30 mei.  Jeanne d’Arc wordt ook op die dag herdacht – misschien was dit de vroegere vrouwenlijdensdag? 

Terug tot Wurlitzerdromen :   

Edith  (Ditta) Einzinger - Suzer werd geboren aan de rand van het Wienerwald in Sankt Pölten (Niederösterreich) op 17 januari 1931.  Zij werkte als bediende bij een weverij, als kleuterjuf in een kindertuin en als tandartsassistente.  Blijkbaar was Lolita van vele markten thuis.   Ze zong wel eens op plaatselijke feestjes maar pas nadat ze mocht invallen voor de zieke Gerhard Wendland kwam haar zangcarrière goed van start.  Ze kreeg wat gastrolletjes in Duitse filmen en bereikte zelfs in 1957 een tweede plaats op de Duitse hitparade met Der weiße Mond von Maratonga. 

In 1960 begon haar echte carrière: evenals Freddy Quinn, ook een Oostenrijker, kon ze een zeemanslied als een absolute topper verkopen.  Iedereen die haar plaatje hoorde, nam aan dat zij een geboren en getogen Hanzestadinwoonster was die van Sehnsucht niets beter wist te verzinnen dan een smeekbede aan een zeeman te vertolken.  Twee miljoen exemplaren werden van Seemann (lass das Träumen) verkocht; ook in de VSA ging de Engelstalige versie, Sailor, vlot over de toonbank.  Het nummer stond 31 weken in de hitparade.  Ze was de eerste zangeres in Duitsland die een gouden plaat voor de verkoop van een miljoen platen in ontvangst mocht nemen.   

In 1965 had ze nog een groot succes met Männer, Masten und Matrosen – het werd trouwens een evergreen – nadien veranderde ze van muziekrichting.  Ze profileerde zich als volksmuziekzangeres en presenteerde jarenlang een TV-show met Duitse volksliedjes.  En Russische tv-zender bracht zelfs een speciale uitzending met haar carrièrehoogtepunten ter ere van “Lolitaschka”.  Ze verkocht in totaal meer dan 20 miljoen plaatjes.

Lolita’s twee huwelijken eindigden in een echtscheiding.  Ze had twee kinderen en een kleinkind.  Had… ze stierf verleden jaar op 1 juli aan kanker.

Viel Spaß, liebe Freude.  Lolita singt für Euch Seemann (… dromen is toegestaan). Servus !

Lolita


10-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij blijft tot in september, als de blaren vallen

 

Tot hiertoe vonden we de reportages van Russia Today vrij behoorlijk. Dit kunnen we helaas niet zeggen van wat ze nu in mekaar geklutst hebben na de tv-toespraak van Mubarak waarin deze meedeelt een stap achteruit te zetten maar tevens slechts het presidentschap op te geven in september. Mubarak had grote verwachtingen opgewekt bij de demonstranten, maar ze zijn niet ingelost.  Russia Today heeft een of andere expert  van het zevende knoopsgat uit San Francisco opgetrommeld, die zich beperkt tot nietszeggende commentaren.  De rol die het leger speelt, blijft zeer onduidelijk en op de reacties bij de bevolking moeten we wachten tot de komende dagen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : groene geilheid
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dat de groenen er geen gras laten overgroeien, mag blijken uit de verklaring van Wouter de tuinkabouter (van besien) en Olijke Deleuze met zijn straatkeerdersnor.

Beide boomhangers beklemtoonden vandaag tijdens het dagelijkse debat op radio één dat ze zullen "vechten" om aan deonderhandelingstafel te kunnen blijven aanschuiven om een nieuwe federale regering op poten te krijgen. De franstalige ecoloman O. De Leuze zou zelfs graag minister willen worden.

Dit gegeven toont nogmaals eens vingerdik aan dat de linxen, waavan de groenen deel uitmaken, er alles voor over hebben om aan de vetpotten en de postjes te geraken. Het is typerend voor dit belgicistische partijtje. Zij zijn niet al te gerust in de zaak en hun vrees dat de ze buiten de prijzen zouden vallen, laat hen verworden tot afgedankte straathoeren die koste wat het kost nog aan de bak willen komen en elk bod aanvaarden. Wij hebben in het verleden al goed kunnen kennismaken met de streken van die groene bananen en hopelijk blijven ze ook nu aan de bomen hangen.

Pas gisteren nog in het Vlaams parlement tijdens het debat over de witte en zwarte scholen hebben ze hun dictatoriale ingesteldheid weer eens kleur gegeven. Brrrr...

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste tijd om naar Egypte te komen

 

 

De eerste Amerikanen lopen alweer rond bij de piramides van Gizeh, maar Nederlandse toeristen zijn voorlopig nog niet te vinden in Cairo. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft alle reizen naar Egypte ontraden en daar houden de reisorganisaties zich aan.

Eind januari zijn vijfduizend Nederlandse toeristen uit Egypte teruggehaald. Twee Nederlanders wilden hun vakantie niet opgeven; zij moesten een verklaring ondertekenen waarin staat dat ze niet terug kunnen vallen op het Calamiteitenfonds.

Inmiddels heeft de kleine touroperator Skytours aangekondigd op 20 februari toch weer een eerste Transavia-vlucht te willen uitvoeren naar de Rode Zeekust, naar plaatsen als Sharm El-Sheik en Hurghada waar van de Egyptische volksopstand weinig te merken is. Hoewel veel landen hun toeristen hebben teruggehaald, bevinden zich in het kustgebied nog wel duizenden Britse en Duitse vakantiegangers.

Skytours en Transavia gaan ervan uit dat het Nederlandse reisadvies voor Egypte binnen anderhalve week wordt versoepeld, anders gaat de vlucht niet door. Volgens de reisorganisatie zit de vlucht al bijna vol

Voor de tweede keer in twee dagen hield een demonstrant op het Tahrirplein mij tegen: 'Ik eis dat jij die foto die je hebt gemaakt nu meteen wist. Die foto is negatief en er komen hier geen negatieve berichten vandaan.'

Ik had zojuist een foto gemaakt van een berg afval aan de rand van het plein. Keurig opgestapeld. Met een beetje fantasie kon je er een piramide in herkennen. Uiteraard heb ik de foto niet gewist, ondanks de dreigementen die volgden. Het is ook een wonderlijke eis van iemand die demonstreert voor meer persvrijheid. 

Amerikanen
Denkend aan piramides stapte ik in de taxi en vroeg de chauffeur naar de rand van de stad te rijden. Bij Gizeh, tegen de buitenwijken aan, liggen ze dan. Toevallig vandaag weer open. Maar vrijwel geen mens te bekennen. Alleen een klein groepje Amerikaanse toeristen wandelt vol goede moed rond.

'Ons houd je niet makkelijk voor de gek', is het collectieve antwoord wanneer ik vraag of ze niet bang zijn in Egypte. 'De media hebben veel te sensationeel bericht over de situatie. Daarin leek of het hele land in brand stond. Maar wij weten wel beter', zegt John Anthony West, de groepsleider.

Geen rijen
De groep arriveerde in Egypte een paar dagen nadat de revolutie was begonnen en heeft even overlegd wat te doen. Maar vrijwel iedereen wilde het normale programma afwerken. 'Dit is de beste tijd om naar Egypte te komen', zegt Corina. 'We hoeven nergens in de rij te staan.'

Ze beweren nooit te zijn lastiggevallen. Ook de Mubarak-aanhangers waren vriendelijk tegen hen. 'Wel kregen we veel telefoontjes van een ongerust thuisfront.' Ze hadden steeds moeite uit te leggen dat alleen Caïro al onmetelijk groot is. Vooral vanaf de piramides is dat goed te zien. De zinderende metropool vult de horizon. Met ergens in het midden het Tahrirplein dat het beeld van de hele stad bepaalt.

Goedkope kamelen

Tussen de piramides hangen overal groepjes mannen op paarden en kamelen. Ze bieden een rondritje aan en bij elke stap die ik zet vliegt de prijs omlaag. Ghasheba Zabullah vertelt vanaf zijn kameel dat de mannen die met paarden en kamelen vorige week de demonstratie verstoorden ook hier vandaan kwamen. 'Ik kende hen niet, maar ik hoorde dat ze er zo’n 35 dollar voor kregen.' Hij is blij dat de piramides weer open zijn, al levert het nog niet veel op.

Tijdens de rit terug de stad in krijg ik berichten binnen over doden en gewonden bij demonstraties in het zuiden van Egypte. Als we het parlement passeren staan er weer demonstranten, net als gisteren. Alleen laten ze zich nu niet zo makkelijk verjagen.

Tactiek

Een paar staan op de hekken en rollen spandoeken omlaag. Het lijkt wel hun antwoord op de vragen die ik hen een paar dagen geleden stelde: maakt een demonstratie, hoe groot ook, op het Tahrirplein nog wel indruk? Moet deze revolutie niet haar tactiek wijzigen, wil het echte doel, het onmiddellijke aftreden van Muburak, snel worden bereikt?

Vice-president Suleiman lijkt de hernieuwde revolutie te vrezen. Hij sprak dreigende taal over een mogelijke coup. Wie de coupplegers zouden zijn bleef onduidelijk, maar volgens de demonstranten wil de regering graag de staat van beleg uitroepen. Zodat het plein kan worden schoongeveegd. Dat zou een schoonmaakactie zijn waarbij - als het goed is - alleen de politie zich met mijn camera zal bemoeien.

Bron : Radio NL Wereldomroep


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iranium, de film

 

 

http://www.iraniumthemovie.com/ 
 

Het nucleair programma van Iran vormt een bedreiging voor de internationale stabiliteit.  En toch hebben Amerikaanse regeringen, zowel republikeinse als democratische – de doelstellingen en de acties van het Iraans regime misbegrepen.

Hoe gevaarlijk is nucleair Iran, zelfs als het nooit tot een ontploffing komt?  Wat zijn de leidende principes van het Iraans regime?  Hoe ver zou dit regime gaan om zijn agenda uit te voeren?  Hoe ver zijn de Iraanse leiders al gegaan in hun sponsoring van de meest machtige terreurorganisaties?  En waarom zijn de Amerikaanse-Iraanse relaties mislukt gedurende de laatste 30 jaar ?

In een film van ca. 60 minuten toont men een omvattend bericht van de dreiging die de wereld ondergaat door middel van zelden getoonde verslaggeving over Iraanse leiders en interviews met 25 politici, Iraanse dissidenten en experten betreffende de politiek in het Midden-Oosten, het terrorisme en nucleaire proliferatie.

Iranium toont de ontwikkeling van Irans nucleaire dreiging, te beginnen met de Islamitische revolutie in 1979 en de installatie van de Khomeini-ideologie.

Iranium toont het gebruik van terreur als politiek werktuig, vanaf de 444 dagen bezetting van de Amerikaanse ambassade in Teheran tot de acties in Irak en Afghanistan.

Iranium toont de brutale onderdrukking van het Iraanse volk en van de wens van velen, deel uit te maken van de internationale gemeenschap.

Iranium toont verschillende scenario’s waarbij het Midden-Oosten en het Westen betrokken zullen worden mocht Iran zijn nucleaire kennis gebruiken.

Een aanrader voor iedereen die begaan is met de bedreiging van onze wereld door moslimfanatici

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kameraden van het ABVV herontdekken Karl Marx

 

ABVV-Limburg heeft aan de hoofdkantoor in Hasselt  opnieuw het spandoek "Kapitalisme schaadt de gezondheid" opgehangen.  Zowel Voka als Unizo reageren furieus. "Is het 1 april of 9 februari?", vraag Johann Leten van Voka zich af.

"De overheersende kapitalistische ideologie leidt tot monopolies, megarijkdom van enkelen, gigantische ongelijkheid, milieuvervuiling, verknechting van de werkenden, afbraak van sociale rechten en armoede", zegt provinciaal ABVV-secreataris Rob Urbain. "Rechtse liberale partijen zijn een uitzaaiing van deze kapitalistische kanker en helpen dit kapitalistische systeem weer rechtkrabbelen. Mensen staan intussen stijf van de onzekerheid en angst. De ratrace leidt tot gigantische stress bij de hardwerkende burgers en gigantische winsten bij o.m. de farma-industrie."

 "Is dit een 1-aprilgrap, of echt om te huilen?", is de reactie van Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka-Limburg. "Of zijn de spandoeken misschien voor Egypte of Tunesië bedoeld? Triestig om te moeten vaststellen dat het ABVV garen probeert te spinnen uit het opjutten van de werknemers tegen hun werkgevers met strijdtaal van voor de oorlog. We hopen dat dit slechts een actie is van enkele bekrompen syndicalisten met heimwee naar de tijd van Karl en andere Marxen."

En ook Unizo-Limburg vindt de uitspraken van het ABVV "hallucinant". "Dit is een schrijnend dieptepunt die tot een volledige Impasse van het sociaal overleg leidt", zegt directeur Joël Stockmans. "Met destructieve oproertaal los je niets op. In plaats van irrealistische, zinloze boodschappen te verspreiden, zou het ABVV beter een cursus efficiënt onderhandelen volgen."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoessein Obama over Egypte

 

Wij lezen in Pallieterke's Diplomatieke valies een degelijk opiniestuk over de toestand in Egypte  met een nevenbeschouwing over de rol van de Verenigde Staten.

"Obama meent dat Amerika niet geacht wordt te weten wat het beste is voor iedereen.  Voorlopig schijnt hij te mikken op een stabiliserende rol van het leger, per slot van rekening een instantie die jaarlijk 1,3 miljard dollar van Washington toegestopt krijgt.  Obama vreest bovenal in de voetsporen te treden van zowel Harry Truman als Jimmy Carter. De eerste ging de geschiedenis in als "de president die China verloor", de tweede zag Iran aan de Amerikaanse invloed ontglippen. Herinnerd worden als de president die Egypte verloor, is in zijn ogen een nachtmerrie, wat tot enige terughoudendheid leidt".

Tot zover dit uittreksel. Een nog veel erger nachtmerrie die dreigt bewaarheid te worden is dat Obama Amerika zou verliezen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Komen eten !*, ditmaal met de buizerd

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen vrijheid voor gelijkgezinden - Leon de Winter

 

Het vrije Westen door Leon de Winter.

De leeghoofden, leugenaars en lafaards hebben de afgelopen week vermomd als commentatoren de pagina's van de kranten en de nieuwsprogramma's op tv en radio beheerst. Ten aanzien van gebeurtenissen in het Midden-Oosten herhalen ze de fouten van 1979 - een verschrikkelijk jaar in de geschiedenis van de  mensheid.

Onder omstandigheden die aan het vertrek van de sjah doen denken, vertrekt  nu een andere verlichte dictator uit zijn paleis. Net als toentertijd in  Iran schuilt achter de demonstraties een radicale macht. In Iran was het de  sjiitische geestelijkheid, in Egypte is het de soennitische  Moslimbroederschap die de macht gaat grijpen. En net als toen willen onze  beschaafde progressieve commentatoren ons doen geloven dat er niets aan de  hand is.

Ze proberen ons de fictie te verkopen dat de Moslimbroederschap geen  antiwesterse, antichristelijke, antisemitische groepering is maar een soort  padvindersclubje voor moslims met aanpassingsproblemen. 

Opgericht als een islamitisch-fascistische organisatie werkte de  Broederschap samen met de nazi's. Een van de belangrijkste theoretici was  Sayyid Qtub, die in 1966 in Egypte werd opgehangen. De Moslimbroederschap  voerde een guerrillaoorlog tegen het Egyptische bewind, dat de groepering  verbood.

Dwarsverbanden

De werken van Qtub werden in het Perzisch vertaald door een jonge  geestelijke, Ali Khamenei, op dit moment de hoogste leider van het  tirannieke Iran. De dwarsverbanden zijn er in overvloed, maar volgens de  deskundigen staan soennieten en sjiieten nog steeds vijandig tegenover  elkaar. Hun haat ten opzichte van het Westen en Israël is echter sterker dan  hun wederzijdse afkeer, die gebaseerd is op oude theologische conflicten.

Willen de mensen in de straten van Cairo dan geen vrijheid en democratie?  Het vervelende antwoord is: eh, nou, misschien niet zoals wij willen. Zeker,  ze willen in grote meerderheid vrijheid en democratie voor gelijkgezinden,  maar niet voor andersdenkenden.

Het Pew Research Center publiceerde in december jl. een onderzoek naar  opvattingen en waarden onder Arabieren en moslims, een recent rapport dus.  De cijfers over Egypte zijn schrikbarend. Ik haal er één uit.  Aan de Egyptenaren werd door de vragenstellers van Pew voorgelegd wat er met  mensen moet gebeuren die de islam verlaten. Vierentachtig procent antwoordde  dat het verlaten van de islam met de dood moest worden bestraft.  Van elke honderd demonstranten die u op televisie ziet, vinden er  vierentachtig dat een afvallige moet worden gedood. Zo vooruitstrevend en  vrijheidslievend zijn ze daar. Zo democratisch en liberaal zijn de  opstandelingen. Ja, ze willen een democratie om de verlichte dictator, die  slechts in schijn een vrome moslim was, af te zetten en vervolgens hun  middeleeuwse opvattingen over een rechtvaardige staat in voeren: dood de  afvallige, stenig de overspelige, hak de handen af van de dief.

Pew vroeg de Egyptenaren of zij zich meer met hervormers of met  fundamentalisten identificeerden. Zevenenvijftig procent antwoordde: met de  fundamentalisten. Zevenentwintig procent zei: met de hervormers - maar de  helft van de hervormers bleef van mening dat een afvallige moest worden  gedood.

De extremistische Moslimbroederschap is dus geen 'Fremdkörper' in de  Egyptische samenleving. Het is echt een volksbeweging die precies uitdrukt  wat onder het volk leeft: wrok, haat, rancune, overgoten met een dikke saus  islamisme met vette brokken geloofswaanzin. Een derde van de bevolking is  analfabeet.

De Moslimbroederschap staat aan het begin van bewegingen als Al Qaeda - ze  zijn oom en neef van elkaar. De Broeders zijn diep verankerd in het  Egyptische volk, en vrije verkiezingen zullen dat straks aantonen.  Als Egyptenaren zichzelf willen regeren als een antieke tirannie, dan is dat  hun keuze waarvan ze de gevolgen zelf moeten dragen: een permanente staat  van repressie, vrouwenvijandigheid, retoriek over het einde der tijden,  armoede. Dat is democratie ten voeten uit: verantwoordelijk zijn voor wie je  over je laat regeren. Als ze de duistere middeleeuwen in willen, laat de  Egyptenaren hun gang gaan en Iran kopiëren.

Maar helaas is het islamisme niet tevreden met het territorium waarop het  zijn vlag heeft geplant. Het islamisme is expansief.

Islamisten voeren een globale oorlog. Het gaat om de wereldheerschappij. Hun  strijd is erop gericht het Westen te verwoesten. Onze manier van leven wordt  door hen beschouwd als een belediging van hun heilige gedragsregelen en dus  van hun god.

Turkije geeft aan hoe moderne islamisten opereren: netjes burgerlijk in het  pak, maar extremistisch in het hart, op weg naar de onderwerping van Europa  en Amerika.

Nee, ik sla niet door. Wat we in Egypte zien gebeuren, is niet een positieve  ontwikkeling naar een open, vrije samenleving maar een poging van  extremisten om de armoede en repressie voor zich te laten werken. Ook daar  zullen de nuttige idioten die, terecht, in opstand waren gekomen tegen de  dictator, straks en masse geëxecuteerd worden, zoals in het gidsland Iran na  de revolutie gebeurde. Er zijn miljoenen hervormingsgezinde mensen in Egypte  die de laatste week van januari 2011 de rest van hun leven zullen betreuren.

President Obama heeft dit in twee jaar voor elkaar gekregen. Hij heeft van  Amerika's macht en loyaliteit een grap gemaakt. Moebarak was een trouwe  bondgenoot van Amerika, en ja, hij was een boef, zoals elk Arabische staat,  ook die staten die in het verleden door de Sovjet-Unie werden gesteund, door  een boef wordt geëxploiteerd. Maar hij was onze boef en geen wrede stalinist  zoals Saddam Hoessein of papa en zoon Assad van Syrië. En het alternatief  voor hem was de Moslimbroederschap.

Mooi, die krijgen we nu. Al-Qaeda in een maatkostuum. De anti- mperialist  Barack Hoessein Obama heeft Amerika's macht serieus beknot - wat zal hij  tevreden zijn.

Salonfähig

Ik weet niet hoe het verder moet. Islamistische fascisten worden nu door  westerse journalisten en politici als 'salonfähig' omschreven. Gelovigen,  die denken dat ongelovigen moeten worden gedood, worden aangezien voor  vrijheidsdenkers. De instelling van een religieuze tirannie wordt democratie  genoemd. De rigide onderwerping aan Allah heet vrijheid.

En wat hebben de bevlogen leiders van onze Europese Unie gedaan om het tij  te keren? Niets. Het noorden van Afrika en het hele Midden-Oosten zullen straks door radicale islamisten worden beheerst, direct aan Europa's zachte  onderbuik.

En Israël? Het zal alleen kunnen overleven door het bezit van nucleaire  wapens. Daar staan straks Iraanse kernwapens en vermoedelijk ook door  Al-Qaeda geproduceerde massavernietigingswapens tegenover. De kans is  dramatisch toegenomen dat ze op een dag in naam van Allah zullen exploderen.

Wat een rampzalige week. Knijp in m'n arm en zeg me dat dit alleen maar een  nare droom is. Zeg me dat de cijfers van Pew vals zijn en de meeste  demonstranten liberale en humane democraten.

Bron : de Telegraaf




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!