Angeltjes
17-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzichtloze toestanden op Duitse scholen

 

 

Deze video dateert van februari 2011 en geeft een beeld van Duitse scholen in migrantenwijken. De talloze geldverslindende projecten om hoofdzakelijk moslim-migranten te integreren zijn falikant mislukt : deze jongeren groeien op voor galg en rad, wat helaas slechts een figuurlijke omschrijving is.  Het drama is, dat deze verloren generatie op haar beurt nieuwe verworpenen voortbrengt die niet ontsnappen aan hun omgeving van haat en geweld. De politiek-correcte verantwoordelijken zijn op de hoogte van deze wantoestanden en zij reageren zoals we dit van hen gewoon zijn : een spreekverbod opleggen aan het onderwijzend personeel en verder de boel laten verzieken. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen in Tokyo beschuldigen belgische pers van sensatiezucht

 

Belgen die in de Japanse hoofdstad Tokio wonen roepen de Belgische media op om het rustiger aan te doen met de berichtgeving over de situatie na de aardbeving en de tsunami. "Al de doemscenario's die in het Belgische nieuws verschijnen doen onze families enkel panikeren."

Volgens onze landgenoten ter plaatse is er in Tokio weinig van de ramp die zich in het noordoosten van het land voltrokken heeft te merken. "De situatie in Tokio is normaal, veilig en rustig", meldt Philippe Sequaris, die in het centrum van de Japanse hoofdstad woont. "Zowat alle Belgen in Japan zijn verontwaardigd over hoe de Belgische media de situatie beschrijven", zegt hij.

Landgenoot Wouter Laleman, die bij de American School in Japan werkt, sluit zich daarbij aan. "Ik vraag de Belgische journalisten te stoppen met onze families in België de stuipen op het lijf te jagen", schrijft hij verontwaardigd. "Hier in Tokio gaat het leven zijn gewone gang. Mijn kinderen gaan naar school zoals elke dag, de winkels zijn sinds vandaag terug open. Het is waar dat er de afgelopen dagen wat schaarste geweest in voor sommige producten zoals melk, brood, rijst, batterijen en benzine, maar die situatie is verbeterd. Alle foto's die je ziet van lege winkelrekken geven een vertekend beeld van de werkelijkheid."

Vertrouwen

Over de impact die de ramp op miljoenenstad Tokio zal hebben maakt de Belg zich niet druk. "De nucleaire situatie in Fukushima is ernstig voor de onmiddellijke omgeving maar de suggestie dat er een dreiging is voor Tokio is onzin", zegt hij. "Dat een kerncentrale die op zulke korte afstand van het epicentrum van een der zwaarste aardbevingen totnogtoe, gevolgd door een vernietigende tsunami, slechts relatief weinig gevaar oplevert, geeft mij eerder vertrouwen in hoe goed die dingen wel gebouwd zijn dan omgekeerd."

Tsjernobyl

"Elke vergelijking van Tsjernobyl met wat hier gebeurt is ongepast, zowel in oorzaak als in resultaat", vervolgt Laleman. "Tokio is veilig. Al de rest is brol. Saai? Spijtig voor al wie liever iets spectaculairder schrijft of leest, maar de werkelijkheid in Tokio is niet spectaculair. Je zou denken dat de onze ramptoeristen al genoeg hebben om mee content te zijn met wat er in Sendai gebeurt."

"Het zou goed zijn moesten sommige van onze journalisten een beetje soberder te werk gaan en die vette kluif headline met de woorden 'Tokio' en 'nucleaire ramp' erin aan zich laten voorbijgaan. Spendeer die energie aan het helpen van mensen die onze steun nodig hebben", besluit Laleman.

Bron : Vandaag.be


16-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hans van Baalen, Euro-parlementslid (VVD) over Japan

 

(foto USA Navy)

De onvoorstelbare catastrofe die Japan getroffen heeft en haar verwoestende gevolgen, hebben heel de wereld geschokt. De aardbeving en de tsunami hebben hun tol geëist maar de nucleaire dreiging is nog steeds aanwezig in "de ergste ramp in Japan sinds de Tweede Wereldoorlog", zoals de premier van Japan het noemde. We spraken met de Nederlandse liberaal Hans van Baalen, voorzitter van de Parlementaire delegatie voor Japan, over de ramp, haar gevolgen en wat de EU kan doen om te helpen.

"De grootte van de ramp is enorm", laat van Baalen weten, "en de tol eist meer levens met het uur en het ergste is dat niemand weet waar het zal stoppen". Na het horen van het nieuws van de vreselijke ramp contacteerde hij Japanse diplomaten in Brussel en Den Haag, waaronder de Japanse permanente vertegenwoordiger bij de EU, Nobutake Odano. De grootste angst volgens Odano was de dreiging van een meltdown in een of meerdere nucleaire kerncentrales, getroffen door de aardbeving.

"Ik belde ook leden van het Japanse Parlement, die ik ken van in de delegatie en iedereen van hen had familie of vrienden in de getroffen regio's." Hij zegt dat de Japanners alles doen wat ze kunnen en dat ze goed getraind en voorbereid zijn voor dergelijke rampen maar "de impact van de tsunami was veel groter dan verwacht en het kan nog erger worden".

Japans ex-premier Yukio Hatoyama, van de Democratische Partij van Japan, toonde zijn dankbaarheid aan de EU voor haar aanbod van humanitaire hulp. Hij liet van Baalen weten dat er Europese nucleaire expertise nodig is. "Dit is een zeer goed georganiseerd land en ze zullen precies kunnen zeggen wat ze nodig hebben en ze zullen onze hulp vragen. Tot nu toe hebben ze nog geen voedsel of medicijnen nodig", aldus van Baalen.

Van Baalen blijft sceptisch over de toekomst, en zegt "het hangt voornamelijk af van wat er gebeurt met de  kerncentrales. Het verlies van 10.000 levens is een enorme tragedie, een die je niet kan vatten, maar als een kerncentrale ontploft die een nieuwe Tsjernobyl creëert, dan zullen de gevolgen voelbaar zijn voor heel de wereld." Japanners kunnen omgaan met aardbevingen en tsunami's, "maar we kunnen alleen maar hopen dat ze zullen kunnen omgaan met nucleaire dreigingen", zegt van Baalen, waarschuwend dat een nucleaire ramp "veel grotere gevolgen kan hebben".

Op de vraag wat Europa kan doen om Japan te helpen antwoordt van Baalen dat "Europa de slimste mensen moet verenigen, de beste deskundigen en we moeten hen beschikbaar stellen aan Japan".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijnende beelden

 

 

De Japanse Politie heeft nieuwe cijfers uitgebracht, vandaag 16 maart. In 12 prefecturen zouden 3373 doden gevallen zijn, 6746 vermiste personen en 1897 gewonden. Hierin zijn niet begrepen de talrijke niet-geïdentificeerde lichamen. Gegevens van Russia-Today.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ronde van Vlaanderen op 3 april 2011 : Vlaanderens mooiste

 

 

’t Gaat spannend worden in  de Ronde van Vlaanderen. Met recht en reden wordt deze wedstrijd “Vlaanderens Mooiste” genoemd maar in Deerlijk willen ze er “Belgiejes Mooiste” van maken. Het gemeentebestuur en de supportersclub van Stijn Devolder doen een oproep aan de verenigingen en de burgers om tijdens de doortocht van de renners massaal naar buiten te komen met Belgische vlaggen! Bovendien zullen vele kleine Belgische vlaggetjes aan de man worden gebracht. 

Dat is goed nieuws voor de redactie van een bepaalde Noord-Belgische krant die het enkele jaren geleden bestond om daags na de Ronde op de voorpaginafoto de leeuwenvlaggen fotoshoppend te vervangen door zwartgeelrode kleuren. Ze hoeven nu alleen een fotograaf naar het Belgische Deerlijk te sturen…

Naar verluidt zijn er plannen om op een sportieve manier Vlaams tegengas te geven en aan te tonen dat Deerlijk zich deerlijk vergist.

Bron en foto's : Vlaanderen Vlagt 

PST : Wij hadden 4 april vermeld, waarvoor onze oprechte excuses.  Sportief Vlaanderen op het verkeerde been zetten, we lijken wel een echte regimejournalist.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japan, IQ en beschaving

 

Bij Joost nNiemoller lezen wij vandaag het volgende :

Het werd her en der al opgemerkt: Hoe komt het toch dat de Japanners niet aan het plunderen zijn geslagen? Het is namelijk beslist opvallend. Is er een aardbeving op Haïti, dan verschijnen snel de beelden van veelal jonge mannen die met tv’s onder hun armen winkels verlaten, supermarkten die worden leeggeroofd, enzovoort. Ook als in de VS de stroom uitvalt voor een paar uurtjes, blijkt bij het licht worden menige winkel van zijn goederen ontdaan. Ook wordt de situatie gebruikt om naar hartelust te verkrachten en te moorden. Je ziet het in Afrika, in Engeland, overal zo’n beetje. Maar dus niet in Japan.

Wat we wel zien zijn die zeldzaam rustige mensen, die keurig in de rij staan te wachten bij een uitdeelpunt voor water of voedsel of benzine. Het is extra absurd omdat het landschap waarin ze zich bevinden tekenen vertoont van totale ontwrichting. Huizen stukgeslagen op straat, complete vrachtschepen liggend op havenkranen, tourbussen die beland zijn op gebouwen van enkele verdiepingen hoog. En daartussen staan of lopen de flegmatieke Japanners. Sommigen huilen om een verdwenen familielid. Anderen zijn bezig om de troep op te ruimen.

Je ziet geen spoor van paniek.

Het kan zijn dat de beelden waarop wel paniek te zien is, niet worden getoond. Gisteren klaagde een Japanse journalist daarover. Hij had menselijke taferelen gezien die niet in de media mochten verschijnen, om te voorkomen dat de paniek nog verder zou toeslaan. Het kan dus zijn dat onze beeldvorming een beetje vertekend is. Vandaag las ik over Japanners die in paniek Tokio zouden verlaten omdat een radioactieve wolk die kant uitblies. Maar concrete voorbeelden van die mogelijke paniek werden niet gegeven, en ik heb het idee dat het vooral de overdrijving van de media betrof.

De zelfbeheersing van de Jappaners heeft veel te maken met hun hoge intelligentie. Japanners hebben een gemiddeld IQ van 105, tegenover een gemiddeld IQ in Europa van 100, een gemiddeld IQ van 85 in de VS en een gemiddeld IQ van 70 in Afrika. Uit uitvoerig onderzoek is gebleken (lees er bijvoorbeeld de wetenschappelijke testen op na in het boek The Bell Curve) dat een hoger IQ ook een hogere innerlijke beschaving met zich meebrengt: meer inlevingsvermogen, betere manieren en dus ook een hogere maatschappelijke organisatiegraad.

We zijn gewend aan beelden van natuurrampen waarbij de mensen als beesten tekeer gaan. Dat maakt het extra erg om te zien wat er in nu Japan plaats vindt. Het gaat om mensen waarvoor je, zonder ze te kennen, alleen maar sympathie kunt voelen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ex-liefje van de moslim-gangster vraagt politiebescherming

 

Lesley als overtuigde moslima

Lesley Deckers (25) uit Hoboken, het meisje dat hielp bij de spectaculaire helikopterontsnapping uit de gevangenis van Brugge, wordt bedreigd en gestalkt door kompanen van haar ex-vriendje Mohamed Johri en Ashraf Sekkaki. Ze vraagt politiebescherming.

Deckers verscheen dinsdag voor het hof van beroep in Gent. Ze hoopt op een kwijtschelding van de negen maanden celstraf die ze kreeg voor het binnensmokkelen van softdrugs in de gevangenis van Brugge. “Ik deed het voor hem. Ik was verliefd”, argumenteerde ze. Na de ontsnapping liet Johri haar als een baksteen vallen.

Deckers, die zich tot de islam had bekeerd, heeft dat geloof intussen afgezworen. Ze draagt geen hoofddoek meer en zoekt werk.

De rechtbank zal zich later uitspreken. Maar de kans is groot dat ze niet gestraft zal worden voor de drugssmokkel. Het meisje uit Hoboken heeft wel om politiebescherming gevraagd. Ze wordt al een tijdje gestalkt en bedreigd door vriendjes van Johri.

Bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe staat het met het proces Wilders ?

 

Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat het PVV-leider Geert Wilders wel degelijk mag vervolgen voor haatzaaien, aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. De officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman veegden woensdag bij de rechtbank in Amsterdam de bezwaren van Wilders' advocaat Bram Moszkowicz tegen de vervolging van tafel.


Fitna
Moszkowicz vindt dat het OM de politicus van veel meer dingen beschuldigt dan wat in de opdracht van het hof stond. Tijdens de eerste behandeling van de zaak leidde de vervolging van Wilders tot een eis van vrijspraak op alle punten. Nu de zaak voor nieuwe rechters is gebracht, is het OM voor zover bekend niet van standpunt veranderd.

Moszkowicz vindt onder meer dat justitie de opdracht tot vervolging ontoelaatbaar heeft opgerekt. Dit blijkt volgens de raadsman onder meer uit het feit dat de beide officieren de gehele film Fitna - het 16 minuten durende, anti-islam filmpje van Wilders uit 2008 - in de aanklacht hebben opgevoerd. Volgens het OM krijgt Fitna pas in zijn geheel betekenis en moet hij gezien worden als één uitlating en één uiting.

Geen rechtsmacht
Moszkowicz meent bovendien dat Nederland geen rechtsmacht heeft waar het Fitna betreft, omdat het filmpje via de Amerikaanse website liveleak.com online is gezet. Die omstandigheid is niet relevant, meent het OM. Fitna is op Nederland gericht en de Nederlandse rechtsorde wordt er door geraakt, aldus de officieren van justitie.

Wilders merkte woensdag op dat hij zich ergerde aan een door het OM gegeven, onjuiste voorstelling van zaken. Het OM beweert dat er in Fitna een pagina ut de Koran wordt gescheurd. Dat is niet het geval, er wordt slechts de suggestie gewekt, zo gaf officier van justitie Van Roessel toe.

Uitspraak
Advocaat Moszkowicz had geen behoefte nog eens te reageren op het betoog van de beide officieren van justitie. Hij zei vast te houden aan zijn bezwaren.

Op 30 maart doet de rechtbank uitspraak. Als Moszkowicz zijn zin krijgt, is het proces-Wilders daarmee ten einde.

Door Arne Hankel @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duits schip met volle vracht wapens voor Gaza

 

De Israëlische marine heeft dinsdag de “Victoria”, een groot Duits vrachtschip, doen stoppen en geëscorteerd naar de haven van Ashdod.  Het schip, eigendom van een Libanese burger, met als thuishaven Singapore en varende onder Liberiaanse vlag, was gecharterd door een Franse firma. 

Wegens de intussen bevestigde verdenking van wapentransport, werd het schip al dagen, zoniet weken, gevolgd door de Israëlische staatsveiligheid.  Het vertrok uit Syrië, maakte een tussenstop in Turkije en voer vervolgens richting Alexandrië, waar het op 200 mijlen ten westen van de Israëlische kust, in overeenstemming met het internationaal recht, zonder enige weerstand overgenomen werd door 13 soldaten.  De actie werd vooraf door de Israëlische regering goedgekeurd. 

De cargo van het schip bestond uit anti-schepenradaruitrusting en raketten met een reikwijdte van 35 km, alles afkomstig van het vreedzame Iran.  Volgens de eerste vaststellingen zouden noch de bemanning, noch de havenautoriteiten in Turkije ervan op de hoogte zijn geweest.

Netanyahu verklaarde in een persconferentie dinsdag namiddag dat “Iran wapens naar terreurorganisaties in Gaza stuurt met het doel onze kinderen te raken.  Het is ons recht en onze plicht om hiertegen actie te ondernemen.  We zullen de vracht uitladen en aan de wereld tonen, een wereld die voortdurend met een verontwaardigde vinger naar Israël wijst, naar een Israël dat moet vechten voor het leven van zijn inwoners.Het is belangrijk dat de wereld kan vaststellen tegen wie wij moeten strijden, tegen welk volk we ons recht op zelfverdediging moeten uitoefenen.”

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Duitse overheid en de regering van Liberia van de actie op de hoogte gesteld.  De buitenlandminister Ehud Barak verklaarde: “De pogingen om wapens, via de tunnels,  binnen Gaza te smokkelen, tonen aan dat de radicalen nog steeds proberen Israël pijn te doen en de regio te destabiliseren.  Het leger en de veiligheidsdiensten zullen onverminderd het land verdedigen.”

Iran heeft vandaag alles ontkend, waarbij ze de vrome wens uitten dat “Israël snel in de zee zou mogen zinken”…

Bron: Pin Ynet.news


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Jean heeft toekomstvisioenen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In de toekomst zal men voor ALLES eerst een bepaalde instantie moeten raadplegen, bv. wanneer mag ik opstaan? Volksgezondheid bellen. Wanneer mag ik vrij op straat gaan wandelen? Openbaar ministerie bellen en contact opnemen met de lokale politie. Wanneer mag ik gaan eten én waar? Volksgezondheid bellen en GPS inschakelen, ze zullen ons wel begeleiden, zoals we momenteel begeleid worden, nl. regelrecht naar de afgrond.
Zoals Senior komt te vermelden, als men een café bezoekt waar er gerookt mag worden, uiteraard goed zichtbaar via een plakkaat, dan maakt men die keuze uit vrije wil.

Straks ga ik naar een schoenenzaak voor een paar nieuwe schoenen maar ze mogen me geen veters leveren want met de veters zou ik wel eens kwade bedoelingen kunnen hebben.

Kan het nog waanzinniger?

Voor alle duidelijkheid, ik ben géén roker, heb nooit gerookt en zal ook nooit roken.  Speel het filmpje hieronder af en u zult merken tot wat dergelijke betuttelingen zullen leiden.

Jean
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het genoeg, mijnheer Boussoufa ?

 

Een Corelio-krant meldt dat de Marokkanse voetballer Boussoufa bij een verlengd verblijf in Anderlecht jaarlijks 1,5 miljoen euro kon verdienen, netto. Bij Anzji (Rusland) vangt hij het dubbele.

Wel maakte de Amsterdammer in het Astridpark aanspraak op enkele mooie premies: 16.000 euro per zege en 10.000 euro voor een draw. In zijn oude verbintenis was dat respectievelijk 10.000 en 6.000 euro.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopen en bidden voor Japan : *We are the World*

 

Onze Japanse video-producent van wie wij reeds jaren elk van zijn gewaardeerde natuurfilms vertonen op Angeltjes, heeft bovenstaande montage geproduceerd die wij u niet willen onthouden.  Een week voor de ravage plaatsvond, struinden wijzelf door de heuvels van Nagasaki en Kagoshima ons onbewust van het naderende onheil. Wij leven mee met het volk van Japan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezorgde vaders - Brieven aan onze kinderen

 

 

 

Uitgeverij Durf publiceert op 3 apl het boek ‘Bezorgde vaders; brieven aan onze kinderen; geschreven in de schaduwen van morgen’.
Zes vaders schrijven aan hun kinderen waarom ze bezorgd zijn. Ze vrezen dat de westerse samenleving voor hun kinderen minder vrij zal zijn. De vaders zijn een ICT manager, een kleine ondernemer in de bouw, een adviseur op het gebied van gezondheidszorg, een gepensioneerde, een softwareontwikkelaar en een kleine ondernemer.
In dit boek roepen ze andere vaders en moeders op zelf hun verantwoordelijkheid te nemen voor het verdedigen van de vele verworvenheden van de westerse beschaving en om ‘de verkwanselaars van onze cultuur ter verantwoording te roepen’.
Het idee voor de bundel is van Herman Benschop die van plan was om op zijn weblog een uitgebreidere ‘post’ voor zijn kinderen te schrijven. Benschop beschrijft in zijn bijdrage dat hij als lid van een schoolbestuur meemaakte dat een plaatselijke imam eiste dat het kruisbeeld, dat in de hal van een van de katholieke scholen hing, zou worden verwijderd. Zou de school niet op de eis ingaan, dan dreigde de imam om alle islamitische kinderen van school te halen.

 

We hebben, na enige discussie, het kruisbeeld uit de hal laten verwijderen.

En er een groter kruisbeeld voor in de plaats gehangen.

Daarna hebben we als bestuur die imam een brief gestuurd met de strekking: "De mohammedaanse kinderen staan a.s. woensdag klaar op het schoolplein. Kom ze maar halen. En nog veel succes met de oprichting van je eigen school."

Van die imam hebben we nooit meer iets gehoord, zul je begrijpen. Wel heeft een vertegenwoordiger van de moskee later verklaard dat hij verkeerd begrepen was. Yeah, right. (Uit: Echte tokkies drinken geen thee)

http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/4210

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roken in cafés : Verboten !

 

Vanaf 30 juni is roken in cafés en casino's enkel nog mogelijk wanneer er een aparte rookkamer met een afzuiginstallatie voorzien wordt. De uitzonderingen op het rookverbod zijn door het Grondwettelijk Hof vernietigd. De reacties op de beslissing lopen erg uiteen.

De N-VA is "zeer tevreden" dat er een algemeen rookverbod in de horeca komt. "De wet wordt nu eindelijk teruggebracht tot een duidelijke en rechtlijnige regel voor klant en uitbater", zegt N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers. Smeyers diende in het verleden al een wetsvoorstel in om een algemeen rookverbod in te voeren.

CD&V-senator én cafébaas Dirk Claes is blij dat de oneerlijke concurrentie tussen de verschillende soorten horecazaken wordt opgeheven. "Ik voorspelde deze uitspraak reeds bij de invoering van de vorige wetgeving en diende recent een wetsvoorstel in met hetzelfde doel: een algemene rookregeling vanaf de zomer 2011", zegt Claes. "Dat de versnelde invoering van de algemene rookregeling in de horeca in de zomer gebeurt, zal de overgang zeker gemakkelijker maken."

Ook sp.a-Kamerlid Marleen Temmerman is "verheugd" over het arrest van het Grondwettelijk Hof. "Dit maakt een einde aan een absurde discussie", zegt ze. "Ik ben tevreden dat het belang van de volksgezondheid het gehaald heeft boven de economische belangen." Temmerman vindt het een goede zaak dat het verschil tussen eetgelegenheden en gewone cafés meteen verdwijnt. "Dit is voor iedereen veel duidelijker want nu is het gedaan met de lange lijstjes over wat precies eten is en wat niet."

Comeos, de federatie voor de handel en diensten, juicht de beslissing tevens toe. "Het werd tijd dat de discriminatie tussen verschillende horecazaken werd opgeheven", zegt gedelegeerd bestuurder Dominique Michel. "De wet is nu voor iedereen eindelijk gelijk."


Maatregelen nodig
Maar lang niet iedereen deelt die meningen. Ho.Re.Ca Vlaanderen is niet te spreken over het arrest. Gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche vreest dat heel wat cafés noodgedwongen de deuren zullen moeten sluiten. Hij roept politici op maatregelen te nemen om het verwachte omzetverlies van de cafés te compenseren. "Blijft de politiek hardhorig dan gaan veel café's binnenkort overkop. Ik raad alle politici aan om een pint te gaan pakken in hun favoriet café en met de baas een babbeltje te slaan over de impact van dit arrest", zegt Van Assche.

Na het rookverbod in eetcafés werd de btw op maaltijden verlaagd tot 12%. De horecafederatie dringt aan op een gelijkaardige maatregel voor de cafés. "Als je weet dat heel wat café's nog maar sinds kort geïnvesteerd hebben in afzuigsystemen en nu opnieuw volop moeten investeren in een rookkamer of een overdekt en verwarmd terras is het niet meer dan logisch dat ook zij kunnen genieten van een gelijkaardige maatregel", stelt Van Assche nog.

Christine Mattheeuws, voorzitter van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), deelt de mening van Ho.Re.Ca Vlaanderen en noemt het arrest "de doodsteek voor de 12.000 biercafés in ons land". Volgens het NSZ kan een algemeen rookverbod niet worden ingevoerd voordat er een herstelplan voor de horeca wordt uitgetekend. Daar moet de federale regering nu, zelfs in lopende zaken dus, werk van maken, luidt het.

LDD is altijd al tegen het rookverbod in gewone cafés geweest. Voorzitter Jean-Marie Dedecker: “Het is een trieste zaak dat de rokers nu uit alle cafés worden gebannen naar het terras of de voordeur, ze worden gedegradeerd tot illegalen in hun eigen stamkroeg."

"Het spreekt vanzelf dat dit nefast is voor de horeca. In de eetcafés was nu al duidelijk dat de ambiance stil viel rond 23 uur, en dat de klanten uitweken naar plaatsen waar wel in gezelschap kon worden gerookt. In Nederland, waar ook niet gesold wordt met de volksgezondheid, is het rookverbod trouwens opgeheven voor de kleine cafés. Maar België moet weer de eerste van de klas zijn, als het over betutteling van haar bevolking gaat."

Ook het Vlaams Belang is tegen het algemeen rookverbod. "De (kleine) volkscafés worden het kind van de rekening. Eigenlijk worden zij gediscrimineerd. Het is vaak onhaalbaar om in deze zaken aparte rookkamers te voorzien. Er valt te vrezen voor een reeks faillissementen onder de bruine kroegen", zegt Volksvertegenwoordiger Rita De Bont (VB). "Naar Nederlands voorbeeld moet de keuzevrijheid bij de uitbater blijven liggen: of men mag roken of men mag het niet", stelt De Bont voor.

En u, wat vindt u van deze maatregel ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys in Oostenrijk : een (zoveelste) voorvalletje

 

Na de plenaire zittingsweek in Straatsburg vervoegde ik mijn gezin op skivakantie in Nauders (Tirol). Grof geschat denk ik dat er tijdens de krokusvakantie in Nauders zo’n 50% Nederlanders zijn, 30% Vlamingen en voor het overige wat Duitsers en Oostenrijkers.

Toen we op het zonovergoten terras van een Alm zaten te eten, kwam een Waal van een jaar of zestig met twee twintigers aan onze tafel zitten. Bij wijze van begroeting zei hij tegen zijn kinderen, maar duidelijk hoorbaar voor de hele tafel: "Je commence à en avoir marre d’entendre parler flamand" ("Ik begin het beu te worden om Vlaams te horen spreken").

Toen ik hem, in het Nederlands, vroeg of het niet stoorde dat ik iets tegen mijn vrouw en kinderen zou zeggen in onze eigen taal, schrok de pummel en zei hij dat het een grapje was. Eigenlijk had hij de Hollanders bedoeld.

Ik merkte op dat niemand met zijn zogeheten grapje moest lachen, en informeerde hem geduldig dat Nederlanders en Vlamingen dezelfde taal spreken en dat die taal Nederlands heet en niet ’Vlaams’. Ook zei ik hem dat, als hij onze taal zo storend vind, hij met mij akkoord zou moeten gaan dat Vlaanderen en Wallonië zo vlug mogelijk twee aparte staten moeten worden.

De man, een product van het Franstalig onderwijs, begreep er niets van. Misschien had ik voor één keer Frans moeten spreken om de boodschap goed te laten doordringen. Misschien had ik hem ook moeten vragen of hij niet beter in Frankrijk was gaan skiën (hij was niet in staat de menukaart te lezen en vroeg zijn kinderen in alle ernst of het ’veilig’ was om in Oostenrijk ham en andere vleeswaren te eten).

Misschien had ik hem er ook op kunnen wijzen dat, statistisch gesproken, mijn gezin de skivakantie (en ook nog eens de zomervakantie) van zijn gezin betaalde, en dat zijn misprijzen tegenover de Vlamingen dus best wat getemperd zou mogen worden... Maar praten met dat soort mensen heeft toch geen zin meer.

Philip Claeys, Euro-Parlementslid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ma eekhorn op stap met de kleine

 

 

 


15-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondwettelijk Hof bevestigt hoofddoekenverbod Gemeenschapsonderwijs

 

Het gemeenschapsonderwijs mag een algemeen hoofddoekenverbod opleggen in zijn scholen. Voor zo'n verbod is geen decreet van het Vlaams Parlement nodig. Dat besloot het Grondwettelijk Hof. Het arrest is een lelijke streep door de rekening van BOEH!, de organisatie Baas op Eigen Hoofd, die de hoofddoekendracht op school wil toelaten.

Een leerlinge van het Atheneum van Antwerpen was naar de Raad van State gestapt tegen het hoofddoekenverbod dat de Raad van het Gemeenschapsonderwijs op 11 september 2009 had uitgevaardigd. Dat reglement voert vanaf 1 september 2010 in alle scholen van het gemeenschapsonderwijs een verbod in om religieuze tekenen te dragen.

De auditeur van de Raad van State dacht dat zo'n hoofddoekenverbod niet door het Gemeenschapsonderwijs zelf mocht worden uitgevaardigd, maar alleen kon worden opgelegd door een decreet van het Vlaams Parlement. De Raad van State besloot om het aan het Grondwettelijk Hof te vragen.

Dat Hof meent nu dat de Raad voor het Gemeenschapsonderwijs zelf maatregelen "van inwendige orde"' mag nemen om het ordentelijke verloop van het onderwijs in hun scholen te regelen. Hij mag dus zelf een hoofddoekenverbod opleggen.

Waarom ?

* Omdat anders alle mogelijke gedragingen van leerlingen die het ordentelijke verloop van het onderwijs in het gedrang kunnen brengen - en dat zijn er zeer veel -, door een decreet van het Vlaams Parlement zouden moeten worden geregeld.
* Omdat dit zou botsen met idee van een neutraal, gedepolitiseerd gemeenschapsonderwijs. Zo'n gedepolitiseerd onderwijs is verplicht door de grondwet en voortdurende ingrepen van het (politiek verkozen) Vlaams parlement kunnen dat basisidee in gevaar brengen. Bovendien heeft het Vlaams Parlement eerder al beslist dat de Raad voor het Gemeenschapsonderwijs volledig zelf moet beslissen wat een "neutraal onderwijs" precies betekent.
* Omdat de Raad voor het Gemeenschapsonderwijs praktisch geen bevoegdheden meer zou hebben als het Vlaams Parlement in al deze zaken moet tussenkomen.

Het hoofddoekenverbod zal nu wel overeind blijven, want de Raad van State moet deze visie van het Grondwettelijk Hof volgen.

Het Vlaams Belang is luidens een persmededeling van Vlaams volksverrtegenwoordigster Gerda van Steenbergen, zeer tevreden met deze uitspraak.

Voor het overige is VB van mening dat de politiek eindelijk haar verantwoordelijkheid moet opnemen, en dat het hoofddoekverbod moet worden uitgebreid tot heel de openbare dienstverlening. In het verlengde daarvan dringt het Vlaams Belang aan op een alomvattend debat over de positie van de islam in onze samenleving.

Bron : Gazet van Antwerpen en persdienst VB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kernenergie

 

Naar aanleiding van de ramp in Japan, steekt de discussie over kernergie terug de kop op. Ook in het land B.  Ministerin Turtelbaum wil niet in de val trappen van het populisme maar zal wel lessen trekken uit het gebeurde. (Populisme ? Wat deed het mens in het kwakkel-televisieprogramma "Mag ik u kussen" ?)

Officieel worden nog steeds in 2015 de eerste centrales, die dan 40 jaar oud zijn, gesloten. De wet van 2003 is duidelijk daaromtrent. Behalve in geval van overmacht, dan wordt de sluiting uitgesteld.  Zo maken wij  wetten in dit land : het zijn steeds compromissen. Niet dat wij plots tegenstanders zouden zijn van de kernenergie ; natuurlijk niet, het gaat hem echter om de wijze waarop in belgië beslissingen genomen worden, die tegelijk voldoende achterpoortren openhouden om zichzelf op te heffen.

Tot op vandaag wordt 60% van de nationale electriciteit geleverd door kernenergie. Vandaar de bedoeling om gebruik te maken van de ontsnappingsclausule in  de  wet van 2003.  Tihange 1, Doel 1 en 2 worden pas gesloten tegen 2025 volgens uitlatingen van Leterme en zijn energueminister.  De hogepriesters van het milieu, gesteund door enige klassieke linkse verwarde geesten, grijpen natuurlijk de Japanse crisis aan om de bevolking op te hitsen tegen het gebruik van kernenergie.

Olivier Deleuze zegde bij de RTBF : "Geen enkel van de 31 landen die drijven op kernenergie zal ontsnappen aan de gevolgen van een kernramp. Alle regeringsleiders zeggen "Niet bij ons" maar niemand kan het garanderen. Vandaar dat wij de sluitingen van Tihange en Doel 1 en 2 moeten doorvoeren." 

In Duitsland heeft Merkel met een seutig gezicht aangekondigd, dat er een denkpauze zal ingelast worden van 3 maanden om het standpunt over kernenergie te bepalen. En in het land B zal "Mag ik u kussen ?" lessen trekken uit het gebeurde, zij het buiten elke vorm van populisme.

De alternatieven inzake electriciteitsproductie staan nog steeds in de kinderschoenen en bieden niettegenstaande enkele spectaculaire realisaties, zoals in de Noordzee, geen enkele garantie op een volwaardige vervanging.  Het beleid kan zich gewoon niet veroorloven risico's te nemen inzake energiebevoorrading aan de bevolking en de industrie. Het zou de verantwoordelijken sieren, mochten zij dit duidelijk en nadrukkelijk meedelen. Angstig en krijtwit de groenlinkse oproerkraaiers de kans bieden hun onheilboodschappen te brengen, is weer eens een bewijs van zwakheid

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haatpredikant in het land D kan niet uitgewezen worden

 

 

De in het Roergebied woonachtige imam Usama Saddiq Ali Ayub, die in Egypte wegens moord tot de doodstraf veroordeeld werd, in 1996 naar Duitsland vluchtte en die daar in 1999 als asielzoeker erkend werd, houdt sedert vele jaren haatpreken tegen de christenen en joden.  Om die reden heeft de rechtbank in Münster op 9 maart zijn asielstatus ingetrokken.  En toch kan hij niet uitgewezen worden…

Al in 2007 diende de dienst voor migratie en vluchtelingen klacht tegen hem in.  Ze verwezen daarbij naar zijn herhaalde preken en uitlatingen waarbij hij het gedachtegoed van de terreurorganisatie “Al-Jihad Al-Islami” verspreidde.  Hijzelf betwist dit: de brave man zou verkeerd vertaald geworden zijn.

De eerste klacht werd afgewezen.  De volgende ronde vond plaats bij een hogere rechterlijke instantie in Münster en het gerecht velde het oordeel (AZ11 A 1439/07.A) dat hij wel degelijk haatpreken tegen “ongelovigen” gehouden had, met o.a. verklaringen zoals “dat God de rug van de joden, christenen en hun medestanders moge breken.”  Bovendien had hij de band met de terreurorganisatie toegegeven.

Er is nu vermoedelijk jarenlange procedureslag op komst, waarbij het steeds meer onwaarschijnlijk is dat hij zal uitgewezen worden want… hij heeft acht kinderen!  En dat hij van goede wil is om te integreren wordt bevestigd: hij is ermee begonnen Duits te leren…

Twee parallellen met gebeurtenissen in het land b:

De veroordeelde terrorist, Mohammed S, Al-Quaeda-vriend met bewezen terroristische contacten in Madrid, Milaan en Pakistan, die iedereen liever kwijt dan rijk is, mocht na 54 maanden gevangenis beschikken.  Al zijn asielaanvragen werden geweigerd en toch wordt hij niet uit het land gezet alhoewel zijn vrouw en kind al lang teruggekeerd zijn naar Irak.  Zijn lichamelijk welzijn zou daar gevaar lopen.  Wegens een veiligheidsrisico in de gesloten instellingen wou de crisiscel hem verbannen naar Meerhout, met een gratis appartement en leefloon er bovenop.  De man verblijft hier illegaal maar de Europese regels verbieden zijn uitwijzing.  Hij blijft voorlopig nog steeds opgesloten in het asielcentrum te Brugge.

Het Europese Hof van Justitie verhindert de uitwijzing van uitgeprocedeerde asielzoekers omdat zij intussen twee kinderen kregen. Het gaat om een Colombiaans gezin dat in 1999 aankwam in België. Hun asielaanvraag werd geweigerd, maar ze bleven toch. Ook twee nieuwe aanvragen werden afgekeurd. Intussen kreeg het koppel hier nog twee kinderen en die zijn automatisch Belg. De gezinsuitbreiding is meteen hun redding. Het ganse gezin krijgt meteen een verblijfsvergunning en de vader moet ook een arbeidsvergunning krijgen, zo besliste het Europese Hof.
 
Geen verdere commentaar.  Tot nader order: “Gedanken sind frei”.

Floriaan Terbeke

Bron: PI, Bild


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is nu de gek : Erdogan of de Europese hansworsten ?

 

Erdogan is trots : Turkije gaat zelf oorlogsvliegtuigen bouwen.

Nadat hij in Düsseldorf tijdens zijn toespraak “Eén volk, één rijk” aan de landgenoten over de grenzen heen nog maar eens alle registers opengetrokken had om duidelijk te maken dat de daar woonachtige Turken hun prioriteiten moesten kennen, herhaalde hij bovendien zijn gekend refrein dat assimilatie des duivels is en dat de Bundesrepublik een verderfelijke integratiepolitiek hanteert.  Hij ziet zichzelf als de minister-president van alle Turken ongeacht hun woonplaats.  

Zo naast zijn neus weg verklaarde hij heel trots dat Turkije binnenkort zelf zijn eigen oorlogsvliegtuigen gaat bouwen.  Dat deze plannen niet met wat kleingeld te betalen zijn, moeten we waarschijnlijk niet in de verf zetten.  Wat we wel willen vermelden is dat Turkije tot 2013 VIJF miljard Euro mag incasseren van de EU als “voorafgaande financiële hulp tot de EU-toetreding”.  

Nu Erdogan oorlogsvliegtuigen op zijn huishoudlijstje gezet heeft, mogen we er toch vanuit gaan dat hij onze eurootjes niet meer nodig heeft ?  Of past dit in zijn zelfverheerlijking als leider van de Arabisch-Turkse Unie?  

Wij kunnen dat geld beter gebruiken om de toestroom van nog meer potverteerders te stoppen. 

Floriaan Terbeke

Bron: PI




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!