Angeltjes
28-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aardschok van 6.5 teistert nogmaals het getroffen Japan

 

Een nieuwe aardschok van 6.5 heeft het reeds zwaar getoffen kustgebied van Japan opnieuw laten beven.Er volgde onmiddellijk een tsunamiwaarschuwing die later werd ingetrokken.  Het aantal slachtoffers dat tot hiertoe geborgen is, loopt in de tienduizend maar andere bronnen spreken van meer dan twintigduizend. De vernielingen zijn aangrijpend en niet te vatten.Tussen de ruïnes dolen nog steeds mensen op zoek naar familieleden. Tegen de Japanse tradities in worden slachtoffers begraven zonder priesters, noch eerbetoon. De overheid is duidelijk niet bij machte om in deze rampzalige situatie de juiste informatie te verstrekken. Laten we ons maar niet afvragen wat onze overheden er zouden van terecht brengen in dergelijke omstandigheden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie.,

Dat dit onland overspoeld werd en wordt door binnensluipende criminelen, tafelschuimers en ocmw-cliënteel, al dan niet, maar wel in de meeste gevallen, belijders van de meest waanzinnige religie die ooit ontstaan is, weten de wakkere burgers intussen maar al te goed.

Alleen bij de linxe aanhangers en multiculvereerders is de rede en het verstand tot op de dag van heden nog altijd zoek. Vandaag krijgen we weer een "doef" van dat soort in onze maag gespiest. De regering van "lopende" zaken laat weten, bij monde van de heer Olivier Chastel(M.R.), minister van ontwikkelingssamenwerking, dat wij 25 Eritreëers gaan opvangen die Libië ontvlucht zijn. De sukkelaars kunnen niet naar hun Pracht-Homeland terugkeren want hun hachje loopt gevaar. De minister laat glunderend weten dat belgië in deze zijn "verantwoordelijkheid" niet uit de weg gaat.

Het ging om een verzoek van de V.N naar men zegt en daar kan het land B nooit neen op zeggen.

Ziedaar zie ... niet alleen deelnemen aan een oorlog die ons in geen enkele mate aanbelangt, behoort tot de lopende zaken, maar ook het verder aanvoeren van wildvreemde analfabeten die op de kap van de belastingdokkende bevolking mogen komen potverteren. Aangezien deze groep Afrikanen in eigen land niet meer welkom zijn, mogen we er quasi zeker van zijn dat hen binnen enkele maanden zonder blikken of blozen de Belgische nationaliteit kado zal gegeven worden.Wat die gasten in Eritrea uitgevreten hebben, alvorens ze naar Libië vertrokken zijn,  zal de "ploeg van Nonkel Kruk worst wezen. Stopt deze waanzin dan nooit?

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk : Tweede ronde kantonale verkiezingen bevestigt vooruitgang FN

 

Bij het doornemen van de Franse kranten naar aanleiding van de definitieve resultaten van de kantonale verkiezingen is men het eens over drie conclusies :

- De linkse partijen hebben gewonnen
- De UMP van Sarkozy heeft smadelijk verloren
- Het FN scoort aanzienlijk beter dan tijdens de eerste ronde.

Het heeft geen zin de totale uitslag samen te vatten in percentages, gezien niet alle partijen hebben deelgenomen in àlle kantons. Alhoewel dit toch in sommige bladen gebeurt : 35% voor de linksen, 20% voor UMP en 11% voor het FN.  Uiteraard ook bij de onvolprezen linkse raddraaiers van de VRT.

Frankrijk telt 4035 kantons en het FN nam bijvoorbeeld slechts deel bij de tweede ronde in 403 kantons.

Enkele titels in drie vooraanstaande Franse kranten :

Le Figaro : FN verstrekt posities over gans Frankrijk

Libération : PS redt de inzet, FN plant zich stevig vast en de afwezigen triomferen

Le Monde : FN heeft stemmen gewonnen bij de Tweede Ronde, zowel van links als van rechts.

Het is in deze krant dat we een degelijk wiskundig overzicht krijgen dat duidelijk maakt dat het vermelde percentage van 11% een vervalsing is van de werkelijkheid.  Le Monde berekende dat in de kantons die in aanmerking kwamen voor een tweede ronde met het FN 915.000 stemmen uitgebracht werden op die partij.  In diezelfde 403 kantons werden bij de eerste ronde 620.000 stemmen vergaard door het FN. Een vooruitgang met 50% besluit Le Monde. Er zijn verder nog heel wat andere conclusies te trekken die veelzeggend zijn. U kan ze HIER nalezen.

Bij de presidentiële verkiezingen had Sarkozy, gebruikmakend van de interne strubbelingen van de partij van Jean-Marie Le Pen, het FN-programma naar zich getrokken. We herinneren ons de uitspraken van de kleine Napoleon over "het tuig dat hij zou laten wegspuiten met een hogedrukreiniger".  Aan allure en pretentie heeft de Franse president alleszins gewonnen tijdens zijn regeerperiode maar aan verwezenlijkingen is het heel wat minder.  De ontgoocheling van vele Franse kiezers die het FN geruild hadden voor het UMP laat zich thans vertalen in een massale terugkeer naar Marine Le Pen, die bovendien een andere taal spreekt dan haar vader, niet minder radicaal maar minder aanstootgevend. Ook heel wat kiezers zowel van links als van rechts beschouwen het FN als een normale partij aan wie zijn hun vertrouwen schenken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leopold I zonder sabel, dankzij Mensen zonder papieren

 

 

 

In de kustgemeente De Panne hebben leden van de actiegroep Mensen Zonder Papieren het standbeeld van Koning Leopold I toegetakeld. Met een slijpschijf werd zijn zwaard afgezaagd.  

U kan zich voorstellen, dat wij niet ijlen van opwinding omdat een royalistich symbool van het land B beschadigd werd.  Wat niet wegneemt, dat mensen zonder papieren die dergelijke vandalenstreken uithalen, zonder verdere uitleg naar hun hun Prachtland(en) van herkomst mogen teruggezonden worden. Het zou ook kunnen gaan om "actievoerders" die een broodwinnng maken van illegalen bij te staan mits degelijke subsidies van de overheid. In dat geval is het duidelijk wat dit soort collaborateurs denkt over het land dat hen werk verschaft. Toelagen afschaffen.

Dit zal echter niet gebeuren : illegalen mogen heel wat meer dan u en ik, net zoalsactievoerende collaborateurs die onze maatschappij naar de vaantjes helpen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Antwerpse probleem van de NVA

 

Vandaag nog coalitiegenoten. En volgend jaar ?

Eigenlijk zouden we moeten spreken van het Antwerpse probleem van Bart de Wever, want de NVA bezit geen politiek personeel met ervaring voor het stedelijk bestuur, noch in de gemeenteraad, noch in de administratie.

In de gemeenteraad is de NVA enkele vertegenwoordigd door De Wever himself. Genesteld in het kartel met CD&V,  is de partij daarmede ook gevangen in een meerderheid waar zij geen controle op heeft. Tot hiertoe beperken De Wevers inzichten over het stedelijke beleid zich tot vrij vage en algemene standpunten, die  hij met de nodige welsprekendheid en flair weet te brengen, maar zijn technische bagage is pover.  Dat bewees hij ondermeer door de criminaliteit in Antwerpen-Noord weg te wimpelen als een tijdelijk fenomeem te wijten aan enkele tientallen allochtonen-jongeren.  In het Lange Wapperdossier heeft De Wever ook een weinig overtuigende rol gespeeld : braaf heeft hij na het referendum  het bochtenwerk van Janssens gevolgd en zich neergelegd bij de geldverkwistende tunnel-optie die indruiste tegen de afspraken. Visionair kunnen we dat allemaal niet noemen.   De Wever is ook niet de man die veel affiniteit vertoont met de traditionele Sinjoorse mentaliteit : daarvoor is hij te afstandelijk en te pretentieus.  De gewone man of vrouw zijn voor de rondstrooier van Latijnse spreuken al vlug "marginalen". Een burgemeester voor alle Antwerpenaars ?  Ik denk het niet, daarvoor is De Wever een te rancuneuze persoonlijkheid.

De enige NVA-er met gemeenteraadservaring is de brave Luc Lemmens, die momenteel full-time ondervoorzitter is van het OCMW. Daarmee zijn we rond.  Stedelijke Antwerpse mandatarissen bezit de NVA nauwelijks. Buiten De Wever zelf telt het Vlaams Parlement, de Kamer en de Senaat slechts 2  (twee) mandatarissen : ene Zuhal Demit uit Ekeren en Barts eeuwige toeverlaat Liesbeth Homans uit Wilrijk. 

Bart de Wever als burgemeester ?  Het zou een mooi symbool zijn, dat de rebelse stad Antwerpen er eindelijk in slaagt na 70 jaar, de socialisten uit de zetel van de eerste burger te weren.  Of daarmee ook de rode invloeden bij het stedelijk personeel zouden verdwijnen, is onwaarschijnlijk. De greep van de sp-a en ACOD op bijvoorbeeld het stedelijk onderwijs is al meer dan 60 jaar een groot wrevelpunt. De "stedelijke" diensten werden destijds verdeeld tussen BSP en CVP en ieder mocht zijn gang gaan.  Die verdeling wordt nog steeds verhuld toegepast, zij het minder opzichtig.  De CVP heeft zich daarbij altijd discreet in de hoek laten drummen door de veeleisende socialisten.

Zo wordt het schepenambt van onderwijs in sp-a kringen gezien als een "maarschalksfunctie". De jeugd die terecht komt in het stedelijk onderwijs, wordt direct ondergedompeld in een sfeer van rode politieke waarheden. Die invloed is onmiskenbaar en is een van de  bronnen voor het verderzetten van de socialistische idealen.

70 jaar  schaamteloze vriendjespolitiek laat diepe sporen na in het Antwerpse openbaar leven. Het zou pas een échte vernieuwing en verandering betekenen, mocht er eindelijk een fatsoenlijk rechts beleid gevoerd worden zonder de socialisten in het schepencollege.  Als De Wever dat zou bewerkstelligen, zou hij een man voor de geschiedenis worden. Opnieuw in zee gaan met de sp-a is een continuïteit van het oude beleid. 

In 2012 komt de NVA aangemarcheerd met een compagnie gemeenteraadsleden, zonder enige practische politieke en stedelijke bestuurservaring. Vier of vijf  onder hen zouden plots een schepenmandaat moeten vervullen, veelal met een administratie die de nieuwelingen vijandig gezind is. Wat nooit zal toegegeven worden, maar wat zich bijvoorbeeld ook in de Vlaamse Gemeenschap voordeed en doet met NVA-ministers, die moeten optornen tegen sossen en tjeven die wat graag hun minister zien struikelen.

In deze samenhang is de komst van Epo van Campenhout een dankbaar geschenk voor de NVA : een man die de stedelijke netwerken, de mentaliteit van de stadsdiensten, de politieke kleur van de meeste vooraanstaanden kent. Dat Van Campenhout zelf een probleemgeval is, moet De Wever er maar bijmenen.  Trouwens, Van Campenhout, de man die zijn carrière dankt aan de liberale Open VLD, die zich sedert vorig jaar uitgeeft voor Vlaams-nationalist, kan evengoed oversteken naar de sp-a, want heeft hij ook niet gezegd, dat zijn bomma een volbloed socialiste was ? 

Het worden boeiende verkiezingen in Antwerpen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling La libre Belgique / RTL : NVA en VB vooruit in Vlaanderen

 

De 3-maandelijkse peiling van La libre Belgique en RTL geven een totaal ander beeld (zoals steeds) dan de gelijkaardige oefening van het Vlaamse duo De Standaard/VRT.

NVA rukt verder op naar 33.3% ( + 1.8%) - CD&V 16% ( - 1% ) - SP-a 13.8% ( - 1% ) - Vlaams Belang 13.2% (+ 1.8%) - Open VLD 11.9% ( - 1.1% ) - Groen 7.8% ( = ) - LDD 3.2% ( + 0.6%)

(de reden van de VB vooruitgang die RTL opgeeft, (het heengaan van Marie-Rose Morel) is de typische visie van de Walen en bewijst dat de joernalisten zelfs de essentie van de Vlaamse politiek niet kennen ; het zij zo)

In Vlaanderen blijft Bart de Wever de populairste politicus met 57%, gevolgd door Johan Vandela Notte en Yves Leterme.

In Wallonië blijft de PS de grootste partij met 33.3% een verlies van 5% -CDH 10.2% ( - 4.3%) - MR 24.3% ( + 1.4%) - Ecolo 14.1% ( + 2.9%) en het belgische FN 6.3% (+ 1.9%).

Deze peiling greep plaats tussen 9 en 20 maart en bevat volgens de uitvoerders een mogelijke foutenmarge van 3.79% 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CH : geen asiel voor familie van vluchtelingen

 

Volgens de besluiten van de commissies der verschillende parlementen moet in Zwitserland het familieasiel (volgmigratie) afgeschaft worden.  De Ständeratcommissie heeft haar zustercommissie groen licht gegeven om de wet desbetreffend te wijzigen.  De verstrenging van het asielrecht werd door Philipp Müller, FDP/AG federaal parlementair, in gang gezet.  Hij eiste, met een voorstel tot wijziging van het asielrecht, dat familieleden van erkende vluchtelingen geen vluchtelingenstatus meer zouden krijgen.  Slechts wie een vluchtreden heeft, kan als vluchteling erkend worden.

De afschaffing van het familieasiel zal in de parlementen nog stof doen opwaaien:  bij de stemming in de commissies werd er slechts een kleine meerderheid bereikt – Nationalrat 12 stemmen vóór, 11 tegen en 2 onthoudingen, Ständerat 6 stemmen vóór, 5 tegen en 1 onthouding.

Heden heeft ca. de helft van de vluchtelingen zijn status gekregen om reden van de volgmigratie.  De meerderheid in de commissies ziet in het huidige asielbeleid een bevoordeling van familieleden tegenover andere vluchtelingen.  De minderheid vindt echter dat een afschaffing van het familieasiel in strijd is met het recht van een vluchtelingenfamilie om hun gezinsleven in het asielland voort te kunnen zetten.  En, zo argumenteert men, het zou een snelle integratie in de weg staan.

En dit voorstel volstaat niet voor Philipp Müller:  met 9 stemmen vóór, 1 tegen en 2 onthoudingen werd er in de commissie gepleit dat er voor personen met een vestigingsvergunning (status C) strengere regels moeten gelden.  De volgmigratie zou pas kunnen als de persoon in kwestie een woning overeenkomstig de noden van het gezin kan aanbieden en als deze geen aanspraak dient te maken op sociale hulp.  

Hij kreeg echter ook een afwijzing: zijn voorstel om vluchtelingen pas na tien jaar i.p.v. na vijf jaar verblijf een vestigingsvergunning uit te reiken, werd weggestemd om inhoudelijke en formele redenen.

Bron: 20 Min.on Line

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse rechters vellen zware straffen met migrantenbonus

 

Afbeelding van de misdaad via de bewakingscamera

De in Frankfurt-Sossenheim woonachtige Pakistaan Hossein H. duwde in mei 2010 de twintigjarige Anna P. op de treinsporen in een metrostation, net vooraleer er een trein binnenreed.  Zij dankt haar leven aan de snelle reactie van twee veiligheidsagenten.  Het vonnis werd net uitgesproken: de bij de politie bekende geweldenaar en bijna-moordenaar kreeg 100 uren gemeenschapsdienst en een anti-agressietraining opgelegd.  

Bild vertelt de onwaarschijnlijke gebeurtenissen: Anna wacht ’s morgens op de U5 metrotrein.  Een jongeman komt op haar toe, slaat haar twee maal met zijn vuist in het gezicht en duwt haar vervolgens op de sporen.  Twee veiligheidsagenten slagen erin het gekwetste meisje in veiligheid te brengen net voordat de trein binnenrijdt.  Hossein zet het op een lopen, dagenlang zoekt de politie hem.  Pas als de beelden van de bewakingscamera in de krant Bild verschijnen, gaat Hossein zichzelf aangeven.  

Volgens de openbare aanklager luidt de klacht slechts “slagen en verwondingen”, want het valt niet te bewijzen dat hij de intentie had haar te doden.  Ongelooflijk, de bij de politie gekende jongeman, die arbeidslozenondersteuning geniet,  presenteert zich op het proces zelf als slachtoffer want het meisje zou “hem en zijn oma beledigd hebben”. 

Dat het meisje het leven erbij had kunnen inschieten, doet niet ter zake want de intentie om te doden kan niet bewezen worden.  Het vonnis luidt: 1 jaar voorwaardelijk, 100 uren gemeenschapsdienst en een anti-agressietraining.  Zoiets noemt men een migrantenbonus …

Bron: PI, Bild


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homo's tegen radicale islam

 

In New-York betoogden homo's tegen de radicale islam.  Als ze nog wat verder studeren of rondkijken, zullen ze wellicht inzien dat er geen radicale of milde islam bestaat, maar slechts één en dezelfde islam : die van onderdrukking, wreedheid, ongelijkheid en lichte achterlijkheid. Het is niet plezierig om dit te lezen, evenmin om het te schrijven maar de waarheid is vaak hard.

 


27-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus :
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Terwijl onze "jongens" in Libiê aan het vliegeren zijn en Nonkel Kruk zijn zaakjes lopende houdt zouden we haast ander olijk nieuws uit het oog verliezen.

Ditmaal is het in de vurige stede (Luik) waar de lamp brandt t.t.z. waar de lamp voor iemand uitgedraaid wordt. Niemand minder dan het beroemde en beruchte drankorgel, meester sjoemelaar en schrijver van het groene pensioen boekje M.Daerden heeft het bij zijn eigen P.S verkorven. Papa Michel, burgemeester van Ans mag per direkt maandag a.s. zijn burgemeestersjerp inleveren. Men is zijn machtsmisbruik, belangenmenging en gefoefel meer dan kotsbeu. Wetende dat ze bij de P.S. qua graaicultuur de lat voor hun mandatarissen zeer laag leggen, moet deze van Michelleke wel tegen de grond gelegen hebbe .Het zat er al een tijdje aan te komen dat de "Daerdense" beerput op overlopen stond.

Tot nader order blijft deze zuipschuit nog altijd minister van pensioenen in de "ontslagnemende" en mankende regering van oompie krukkie om de kelderresten van wijn en andere geestrijk vocht soldaat te maken.

Het Daerden tijdperk wordt aldus roemloos afgesloten.

P.S. Hopelijk krijgen de Vlamingen de schuld weer niet in hun schoenen geschoven dat Michelleke de bons gekregen heeft. Met die Walenkoppen weet je nooit!

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorpost wandelt in Edingen

 

 

Verschillende honderden Voorposters hebben vandaag "gewandeld" in de faciliteitengemeente Edingen (Enghien in het franskiljons). Edingen is een oorspronkelijk Vlaams gemeente op de taalgrens die bij Henegouwen gevoegd is geworden in het raam van de "grote staatshervorming" van 1962. De manifestatie was niet verboden door de Waalse burgemeesteres. Een 100-tal Waalse heethoofden hadden zich verzameld om Voorpost de toegang tot de stad te ontzeggen.  De politie heeft beide groepen uit mekaar weten te houden. Iets na 13 uur zijn de Vlaamse Voorposters vertrokken uit Edingen met een onbekende bestemming.Zij worden uiteraard nauwlettend in het oog gehouden door de politie ... Wandelen in Vlaams gebied dat ons ontroofd werd, is uiteraard een zwaar misdrijf tegen de mensheid.  Vlaamse centen misbruiken om Wallonië zijn Luilekkerland status te laten behouden, is solidariteit à la belge.

 

 Ray

 

 

L'action n'avait pas été interdite par la bourgmestre d'Enghien, Florine Pary-Mille

ENGHIEN Le mouvement nationaliste flamand, le Voorpost, manifeste dimanche matin dans plusieurs communes du Hainaut occidental dont il estime qu'elles ont été "volées" à la Flandre. Partis peu avant midi de Ruysbroek, où leur rassemblement avait été programmé, quelque 200 militants du mouvement nationaliste "Voorpost" ont emprunté en cars l'autoroute A8. Les bus étaient encadrés par des forces de l'ordre venant de la police fédérale. Les cars sont sortis à Enghien et se sont dirigés vers la Grand-place. "Cinq cars se sont stationnés à l'extérieur de la ville et les manifestants se sont rendus à pied à l'hôtel de ville qui était fermé.

L'action n'avait pas été interdite par la bourgmestre d'Enghien, Florine Pary-Mille. Ils se sont retrouvés face à une centaine de militants wallons et l'intervention de la police a été nécessaire pour mettre en place une zone tampon entre les deux groupes.

Aucun incident n'a cependant éclaté malgré une atmosphère assez tendue. Une personne a fait un malaise et a dû être hospitalisée. Fort heureusement, il n'y a pas eu de heurts, rien que des invectives verbales.

Les membres du Voorpost, porteurs de drapeaux arborant le Lion des Flandres, ont scandé des propos anti-wallons.

Leur action devrait se poursuivre dans d'autres communes mais les membres du Voorpost refusent de dévoiler leur itinéraire. Ils sont repartis vers 13h20 dans une direction inconnue", déclarait à 13h30 Florine Pary-Mille.

Les villes "volées" visées sont celles notamment de Mouscron, Comines, Lessines, Enghien, Ellezelles, Mont-de-l'Enclus, Flobecq et Tournai. A Tournai et à Mouscron, des contre-manifestants s'étaient réunis dimanche matin et ont dû être dispersés par la police.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeveren of stoutzijn in het D- Parlement ? Boete betalen.

 

De Duitsers zijn bekend om hun zin voor orde en discipline.  Nu willen ze komaf maken met bepaalde fracties die de werking van het parlement in de war sturen door hun urenlang gezwets en ontoelaatbaar gedrag. Parlementairen die zich niet deftig gedragen kunnen een boete van € 1.000 opgelegd krijgen – recidivisten mogen € 2.000 ophoesten.   In de parlementaire commissie die de interne orde regelt, stemden alle partijen vóór, behalve de Linke. 
 
Logisch, want hun gedrag was net de reden van de nieuwe interne tuchtmaatregel.  Reeds twee maal had parlementsvoorzitter Norbert Lammert (CDU) verleden jaar de Linke-volksvertegenwoordigers terecht gewezen: in september kwamen ze gekleed met T-shirts protesteren tegen het treinproject “Stuttgart 21” en vorige maand zag hij zich verplicht 70 Linke-politiekers uit te sluiten omdat ze met affiches tegen de luchtaanval op Kunduz protesteerden.  Voor beide gevallen zullen ze waarschijnlijk de boete moeten betalen.  De commissievoorzitter kan hierin beslissen: eerst zal hij de relschoppers op het matje roepen en vervolgens kan hij hen een disciplinaire boete opleggen.  Er komt geen lijst met criteria.  Bij de ultieme straf wordt de rustverstoorder gewoon uitgesloten. 
 
“Realpolitik” noemt men dat, want – zo meent de voorzitter – in de portemonnee doet het altijd pijn.
 
Volker Beck, een Groene parlementair en zakenman, was akkoord met de maatregel omdat op deze manier een mogelijke uitsluiting kan vermeden worden.  Hij was wel kritisch over de intentie “het zelfrespect van het parlement” te beschermen.  Hij maakte zich zorgen dat dit tot kledingsvoorschriften zou leiden, want hij vond het begrip te wazig.  En hij herinnerde aan de discussie over de verslagschrijvers in het parlement die mogelijk een das zouden moeten dragen.  Op dit vlak werd hij gerustgesteld: kledingvoorschriften zouden niet aan de boete onderhevig zijn.
 
Waaruit wij besluiten dat sjaaltjes, vaatdoeken, kopvodden en boerka’s boetevrij zijn.  Decolletés en minirokken ook?
 
Floriaan Terbeke
 
Bron: Bild


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minneke is erg ziek, ze rust uit in Mexico + AANVULLING 14.30 uur

 

Kersvers N-VA-parlementslid Minneke De Ridder is sinds eind december niet meer in de Kamer geweest. Officieel omdat ze ziek is, maar kwatongen beweren dat De Ridder problemen heeft met haar taken als parlementslid : da's namelijk niet gemakkelijk al die papieren sorteren. 

Het was VB-kamerlid Tanguy Veys die de afwezigheid van Minneke De Ridder opmerkte. Volgens fractieleider Jan Jambon (N-VA) is dat te wijten aan ziekte. "Tegen de paasvakantie komt ze terug."

Er doen echter geruchten de ronde dat de 30-jarige schone haar draai niet kan vinden. "De stap van de lokale naar de nationale politiek was veel te groot. Ze doet haar best en studeert uren op dossiers, maar krijgt die niet doorgrond. Op haar bureau in Brussel zijn de tranen al rijkelijk gevloeid. Sommigen beginnen haar scheef te bekijken. Maar ze heeft haar verdiensten. Ze is een vlotte babbelaar en kent in haar thuisgemeente Ranst véél volk", vertelt een partijgenoot anoniem in een krant van Corelio.

De Ridder leek geboren voor de politiek. Haar grootvader was jarenlang Volksunie-burgemeester in Nijlen (Lode van Dessel) en haar moeder is N-VA-gemeenteraadslid in Ranst. In 2006 hielp ze de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in die gemeente op te vullen en richtte ze 'Jong N-VA Ranst' op.

Bij de parlementsverkiezingen in 2010 kreeg ze van de partij een achtste plaats op de lijst toegewezen. Ze behaalde 9.404 voorkeursstemmen en dus ook een zitje in het parlement. Ze kwam onlangs nog in het nieuws omdat ze Kim Geybels onderdak verleende na de affaire in Thailand.

De Ridder verblijft momenteel in Mexico en heeft nog niet gereageerd op de geruchten. Volgens haar omgeving is ze alvast niet van plan om op te geven.

Bron : Corelio

Aanpassing 14.30 uur

Uit NVA-bron vernemen wij dat Minneke wel degelijk, plaatsvervangend voor opa Lode van Dessel en mama Lutgard, een parlementair zitje ambieerde.  In heel Ranst en wijde omgeving is er stevig campagne gevoerd. Oud VU-bugemeester Lode Van Dessel en zijn tweede echtgenote zijn niet onvermogend en zullen er behoorlijk wat geld tegenaan gegooid hebben.  Ook Minneke wou hààr vriend als parlementair medewerker laten aanstellen, zoals Kimmeke Geybels maar de N-VA vond dit geen goed idee.  Stel je voor wat ze samen zouden binnengerijfd hebben zonder er een klop voor te doen. Er zit wel wat gelijkenis in met Kim Geybels, behalve dan dat er geen drugs in het verhaal voorkomen.  Wat ze in Mexico aan het uitspoken is, daar heeft iedereen het raden naar, ook binnen de N-VA blijkbaar.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialistisch drankorgel Michel Daerden buitenspel gezet in Ans

 

 

Een van de rechthouders van de reputatie van het land B, minister Michel Daerden (nog steeds in functie) werd in zijn eigen gemeente (Ans) tot ontslag gedwongen als burgemeester door de socialistische fractie.  Met de nodige neuten op, neemt Daerden het nieuws in ontvangst en staat hij de pers te woord.  Hij zal zich bezig houden na zijn politieke carrière met het bedirjfsleven. Zijn bedrijfsrevisoraat, dat gespecialiseerd is in de boekhoudcontrole van de talloze socialistische semi-openbare bedrijfjes,  is al herhaaldelijk in opspraak gekomen wegens onregelmatigheden.  In Ans betreuren een aantal inwoners het heengaan van "papa". Wij ook. Wie zal nu de internationale reputatie van het land B vertegenwoordigen ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de Dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De kiezers van De Wever hebben recht op duidelijkheid. Ofwel kiest hij voor het behoud van de bestaande anti-Antwerpse coalitie, ofwel aanvaardt hij onze uitgestoken hand. Ook na oktober 2012 zal het Vlaams Belang scheidsrechter kunnen spelen in Antwerpen. Inderdaad, ikzelf zal waarschijnlijk geen burgemeester worden. Maar het is aan Bart De Wever om dan te kiezen: lokt hij onze kiezers als de rattenvanger van Hamelen weg, of kiest hijzelf voor een rechtse, betere coalitie?

Filip Dewinter in Het Nieuwsblad over de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivan Ollevier (regimejournalist bij de 0000) moet een nieuw brilletje kopen

 

 Tijdens het 19 uur Journaal bij de 0000 kregen we zaterdagavond een uitgebreid verslag uit Londen van Ivan Ollevier over de betoging tegen de besparingen van de regering Cameron. Straatinterviews, lof voor de vakbonden en sympathie voor de betogers. U kan het verslag hier bekijken :

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/journaal

 Bij RTL werden beelden getoond van de ontsporingen tijdens deze massa-betoging.  Gemaskerd tuig dat de politie aanvalt, ruiten uitgooit, kortom het gebruikelijk rode geweld dat reclame maakt voor Labour. Ivan Ollevier heeft hier niets van gemerkt. Hij moet bij de Socialistische Mutualiteiten een nieuw brilletje aanvragen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen en Brussel zijn vol, Wallonië is leeg. Alors ... ?

 

 

In het ongeluksjaar 1830 leefden er in het prille en artificiële land B bijna 4 miljoen inwoners die zich "nieuwe belgen" mochten noemen. Le premier janvier, pardon, opnieuw. De eerste januari 2010 waren er 10.839.905 personen die het land B bewoonden. (legale of illegale asielzoekers zijn niet opgenomen in dit cijfer).

Vlaanderen telt afgerond 6.200.000 inwoners (500.000 meer dan 20 jaar geleden in 1990). Wallonie heeft 3.500.000 gelukkige inwoners (250.000 meer dan in 1990). De rest, 1.100.000  resideert in het mooie Bruxelles. Het Vlaamse overwicht in het land B is numeriek, maar niet politiek.

We gaan u niet vermoeien met andere gedetailleerde cijfers, zoals deze door de regimemedia verspreid worden en zodat u na het lezen van die artikels schele hoofdpijn heeft van de weinig betekenisvolle statistieken.  Over het aandeel van de migranten in deze cijfers is weinig terug te vinden : dat is een taboe.

De bevolkingsdichtheid in het land B op onderstaande kaart toont aan, dat er in Wallonië nog zeer veel ruimte is om Nieuwe belgen op te nemen. In het raam van de ontwikkelingshulp voor Wallonië zou het verstandig zijn de geldstromen uit Vlaanderen te stoppen en ze te vervangen door migrantenstromen, die met open armen zullen ontvangen worden om te zorgen voor de pensioenen van de Waalse landgenoten.

Legt u deze kaart voor aan uw volksvertegenwoordiger en vraag hem/haar om hier de voor de hand liggende conclusies uit te trekken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse psychiaters doen het in NL voor de centjes en de seks

 

Twee Turkse psychiaters uit Rotterdam hebben vele gezonde patiënten geestesziek verklaard, zodat zij royale uitkeringen konden aanvragen. Onderzoek werd bemoeilijkt door het medisch beroepsgeheim.

Het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen vermoedde al langer dat er fraude werd gepleegd, maar kon daar niets mee.  Dat meldt De Telegraaf.


Fraude
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam en de bovenregionale recherche hebben onderzoek gedaan naar de omvangrijke fraude met uitkeringen.

Keuringsartsen van het UWV vermoedden al langer dat er fraude werd gepleegd. De rechter verbood het de uitkeringsinstantie echter een patiënt, waarvan vermoed werd dat hij de ziekte simuleerde, opnieuw te onderzoeken. De behandelende psychiater vond dit onnodig.

Ook kon de uitkeringsinstantie eigen medische gegevens pas na een rechtszaak aan het OM overdragen, zegt UWV-woordvoerder Wessel Agterhof tegen elsevier.nl. 'Het medisch beroepsgeheim is krachtige wetgeving waar je niet zomaar omheen kunt.'

Betaling in natura
De psychiaters vroegen hun 'patiënten', vaak uit de Turkse gemeenschap, een paar duizend euro voor een verklaring van arbeidsongeschiktheid. Sommige vrouwelijke patiënten betaalden een van de psychiaters in natura.

De mensen kregen daarna een uitkering, een persoonlijk budget en in sommige gevallen zelfs een invalidenparkeerplaats. Van een gezin waren alle vier de personen 'ziek'. Mogelijk zijn tientallen miljoenen euro's met de fraude gemoeid.

De psychiaters en twee bemiddelaars zijn onlangs gearresteerd. Bij de bemiddelaars werden ook nog twee vuurwapens en 100.000 euro aan contant geld aangetroffen. Op huizen, sieraden en auto’s is beslag gelegd.

Door Marlou Visser @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een zonnige dag in een Franse lijnbus

 

In deze video ziet u een voorbeeld van de dagelijkse toestand die een Franse lijnbus te bieden heeft aan haar reizigers, waarbij we er moeten aan toevoegen dat deze situatie zich op een zonnige dag afspeelt als de verrijkers goed geluimd zijn. De leider-voorzanger scandeert met een Egyptisch tongval  koorzinnen en de groep jongeren roepen ze vrolijk na. De koorzinnen zijn oproepen tot liefde voor de andersdenkende medemensch. Het zijn net dezelfde uitlatingen die de jongeren elke week te horen krijgen tijdens het vrijdaggebed : liefde voor Joden en Christenen. Probeer u liever niet voor te stellen wat ze roepen als ze slecht gezind zijn.

 “O Allah, maak van hun kinderen wezen… amen - O Allah, verspreid hun vrouwen en zorg ervoor dat haar kinderen wezen worden… amen - O Allah, zorg dat de glorie van de islam overal heerst - O Allah, geef onze onderdrukte broeders in Palestina de overwinning… amen -  Allah U Akbar, er is slechts één God en dat is Allah… en de zionist is de vijand van Allah - Er is slechts één God en dat is Allah… en de chahid (martelaar) is de geliefde van Allah.

Bron: PI, Bivouac-ID


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter, geïnterviewd door Turkse krant Zaman

 

 

Naar aanleiding van de dag tegen racisme en discriminatie, interviewden we de leider van het racistische Vlaams Belang, Filip Dewinter, en vragen hem hoe hij naar de moslims kijkt.

Zijn partij werd in 2004 veroordeeld voor racisme en het Vlaams Blok veranderde zijn naam in Vlaams Belang. Deze partij viseert niet alleen de moslimgemeenschap, maar ook de Franstaligen in België. Al tientallen jaren ijvert het Vlaams Belang voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen.

In zijn bureel merkten we boeken op over Turkije en over de Islam. Dat is ons alvast bijgebleven. We hadden het aanvoelen dat hij elke vraag op een eerlijke en correcte manier trachtte te beantwoorden. Hij wist zelfs waar Mekka lag en kende de gevoeligheden van de moslims.  Bij ons gesprek kwam duidelijk naar voren dat hij zich kantte tegen de moslims en tegen hun cultuur.

Filip Dewinter is overtuigd tegenstander van de toetreding van Turkije tot de Europese Unie.

De moslims voor de keuze

Filip Dewinter van het Vlaams Belang heeft een tegenstrijdige visie met de visie van vele partijen waaronder ook de grootste partij N-VA  omtrent de multiculturele maatschappij. Dewinter gelooft niet in de integratie van vreemdelingen, maar pleit voor volledige assimilatie. Indien vreemdelingen zich assimileren kunnen ze Vlaming onder de Vlamingen worden. Er is immers maar één Vlaamse cultuur en in die Vlaamse cultuur is er, volgens Dewinter, geen plaats voor andere culturen, noch de islam.

Hij gaat zodanig ver dat hij vindt dat zelfs vreemdelingen met Belgische nationaliteit opnieuw aan een burgerschapstest moeten kunnen worden onderworpen. Als er dan vastgesteld wordt dat ze niet voldoende geassimileerd zijn, moet van vreemdelingen die over een dubbele nationaliteit beschikken de Belgische nationaliteit kunnen worden ontnomen. Ook hun verblijfsvergunning staat dan ter discussie. De keuze ligt dus bij de moslims, zij krijgen immers de kans om zich hier te assimileren.

Illegalen dienen sowieso het land te verlaten. Bij de mededeling van de journalist dat ook in de tijd van Hitler mensen gedeporteerd werden, antwoordt Dewinter : “Ik ga niemand naar concentratiekampen sturen. Ik ga niemand met treinen deporteren, dat is geenszins mijn bedoeling. We willen niet-aangepaste moslims op een legale manier het land uitzetten.”

De journalist stelt dat dergelijke zaken toch een legale basis moeten hebben. Dewinter zegt dat er een keuze moet komen: ofwel kiest men voor assimilatie, ofwel keert men terug naar het land van herkomst.

Af en toe laat Dewinter blijken dat hij niet enkel de moslims viseert. Hij viseert niet alleen de moslims, maar stelt wel dat wie een hoofddoek draagt een contract ondertekent voor de terugkeer naar het eigen land. De journalist vindt dat Dewinter dit eigenlijk wel op een onaanvaardbare manier poneert. Mocht Dewinter zelf verhuizen naar een moslimland (maar Dewinter wil dit de moslims en zichzelf niet aandoen), dan zou hij zichzelf ook volledig aanpassen aan dat land.

Met de piste van assimilatie wil Dewinter de sporen uitvegen van de cultuur en het geloof van de vreemdelingen in België. De journalist vraagt Dewinter wat hij zou doen mocht één van zijn dochters thuiskomen met een moslim, gezien zijn kritiek op de islam. Dewinter antwoordt dat hij meent dat zijn opvoeding dan heeft gefaald. Mocht één van mijn dochters dat toch doen, dan zou ik haar verwittigen voor de mogelijke gevolgen, maar ik zou haar niet tegenhouden.

Dewinter heeft wel respect voor de Turken op zich, maar hij vindt dat deze bevolkingsgroep eerder thuishoort in hun eigen land. Dewinter pleit tegen gezinshereniging. Turken die willen trouwen moeten trouwen met een partner hier, in plaats van deze te gaan zoeken in Turkije. Het Vlaams Belang is tegen gezinshereniging, maar door Europese en Belgische wetten blijft dit helaas mogelijk voor Turken, Marokkanen, Tunesiers… Het Vlaams Belang wil de overeenkomsten met andere landen terzake  herzien.

In Vlaanderen boert het Vlaams Belang echter achteruit. Nu beschikken ze  nog over ongeveer 10 procent van het electoraat. Tot op heden wordt het cordon sanitair rond die partij gehandhaafd.

Richting Mekka

Ons gesprek ging ook over het feit dat er in Vlaanderen moskeeën gebouwd worden en de islam officieel erkend wordt. Filip Dewinter betreurt dat aan moskeeën officieel subsidies wordt gegeven. Dewinter is voor een scheiding tussen kerk en staat, en meent dat we de islam de (financiële) wapens in handen geven die  tegen ons gebruikt worden.

Dewinter heeft geen problemen met de individuele godsdiensbeleving van moslims. Hij toont ons in zijn kantoor in Brussel in welke  richting Mekka ligt. Thuis heeft Dewinter trouwens een tapijt waarop aangegeven wordt in welke richting Mekka ligt. Hij heeft dit in Nederland cadeau gekregen van de Nederlandse moslimoproep.

Toen ging het gesprek plots over Nederland en konden we moeilijk omheen de vraag wat de houding van Dewinter was ten opzichte van de PVV van Geert Wilders. Dewinter zei dat hij sympathie had voor de PVV, maar zijn houding verschilt wel van Wilders aangezien het Vlaams Belang nooit gezegd heeft dat de Koran moest verboden worden. De Koran moet je niet verbieden, maar je moet dat boek net lezen. Dewinter zegt dat je dan pas echt te weten komt wat de islam wil en zegt.

De schrik van Europa voor de islam

De journalist vraagt waarom Dewinter de moslims die in zijn land wonen en de islam als vijanden viseert. Zelf ben ik nooit persoonlijk geconfronteerd geworden met de islam maar na  het communisme is de islam de gevaarlijkste vijand van Europa geworden. Europa mag en kan nooit islamiseren. Dewinter zegt schrik te hebben van de islam want de islam heeft in het verleden Europa al tweemaal onder de voet gelopen.

Dewinter wil trouwens met 1 miljoen handtekeningen in Europa ervoor zorgen dat Turkije niet in de Europese Unie kan komen. Economisch is een samenwerking met Turkije wel mogelijk, maar Dewinter beschouwt Turkije eigenlijk als een paard van Troje binnen Europa.

Filip Dewinter is onbeschoft wanneer hij stelt dat hij meer schrik heeft van Erdogan dan van Osama Bin Laden. De toetreding van 80 miljoen Turken is misschien wel gevaarlijker dan  islamitische terreurdaden. Op het moment van de toetreding zal  één op zes Europeanen islamitisch zijn, stelt hij. Toetreding van Turkije tot Europa zal de samenwerking tussen Europa en Turkije eerder verslechteren dan verbeteren, zegt hij.

Alhoewel Dewinter  al verschillende keren in Istanbul is geweest spreekt hij toch konsekwent over Constantinopel.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!