Angeltjes
01-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderslag bij heldere hemel : nieuwe regering legt vandaag de eed af !

 

Wat niemand voor mogeijk achtte, is in de late uurtjes gisteren en de vroege uurtjes vanmorgen een feit geworden : geheime onderhandelingen, zorgvuldig buiten elk media-weten om, hebben geleid tot de vorming van een nieuwe federale regering, met zowel een ijzersterk communautair luik, als een degelijk sociaal-economisch programma.

Politiek België staat terug op de internationale landkaart, net zoals de Rode Duivels, sportief België naar de wereldtop zullen voeren.

In alle stilte heeft de keuninklijke onderhandelaar, Wouter Beke van de CD&V, van wie wij gedurende zijn opdracht nauwelijks iets hebben vernomen, een onwaarschijnlijke coalitie gesmeed, die de palaverende winnaars van de verkiezingen, NVA en PS, het nakijken geeft.

In de vroege uurtjes werd een regeringsprogramma ondertekend door CD&V, Open-VLD, SP-a en Groen, langs Vlaamse kant met 48 zetels op een totaal van 88 : een comfortabele meerderheid, sprak een vaalbleke maar gelukkige Wouter Beke.  De Franstalige meerderheid bestaat uit de MR/FDF van Charles Michel, de CdH van Joëlle Milquet en Ecolo van mijnheer Javaux, samen 35 Franstalige zetels op een totaal van 62.

De namen van de ministers zijn ook bekend : 8 Franstaligen en 4 Vlamingen, onder het premierschap van Steven Vanackere (CD&V). Als Vlaamse ministers treden aan : Mathias Declercq (VLD) Minister voor Bescherming Franstalige Belgen in het Noorden des lands, Maya Detiège (SP-a) Condoompromotie en Bescherming van Lichtgewichten en Meyrem Almaci (Groen) Binnenlandse en Turkse Zaken. 

De Franstaligen zien zich vertegenwoordigd door Didier Reynders (MR) Financiën en Fantasieën,  Olivier Maingain (FDF) de Vlaamse Rand, Louis Michel Père et Charles Michel Fils van de MR : Beiden in duobaan Congo en onze Belangen.  Voor CdH Joëlle (CdH) Justitie, Verfransing, Arbeid, Economie en Defensie, Melchior Wathelet (Open Grenzen en Amnestie voor misdadigers). Bij Ecolo wordt Javaux minister voor Tweetalige Zaken, Duurzame en dure Energie en Zakia Khattabi, internationale betrekkingen, bossen, bomen en madeliefjes.

Wat het regeerprogramma betreft, dat ziet er kort en bondig samengevat heel wijs uit :

- afschaffing van alle communautaire problemen, deelregeringen en verbod van nationalistische politieke partijen. "Gedaan met die zever" sprak de aanstaande premier, een trouwe, onderdanige Belg.

- het nationale grondgebied wordt integraal overgenomen door het vroegere Gewest Brussel en de officiële worden Frans, Arabisch, Duits, Engels en faciliteiten voor de Nederlandssprekende meerderheden.

- de staatsschuld wordt verzocht te verdwijnen zoals ze gekomen is en in afwachting zal er een kleine belastingverhoging toegepast worden van 10% (zoals de facturen van de electriciteit, die worden ook zonder morren aanvaard)

- verder krijgt iedere niet EU-vreemdeling die het land betreedt, de belgische nationaliteit en alle sociale rechten vandien. Wij zijn Tolero.

De nieuwe ministers zullen deze namiddag de eed afleggen bij de keuning in zijn mooi paleis.

In een eerste reactie verklaart Bart de Wever het volgende : "Victor redit. (Victor komt terug) Nu ga ik samen met Filip Dewinter de burgemeesterszetel veroveren in Antwerpen : Veniam, videbo, et non vincat. (ik zal komen, ik zal wel zien en ik zal verliezen)"

Elio di Rupo van zijn kant hield het bij een kordaat : "Je vous emmerde tous". (ge kunt ze kussen)

 Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boos op De Wever
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Even kort wat bijkomende toelichting bij mijn deelname aan de wandeling van Voorpost gisteren.

De aanspraken van Franstalige politici op Vlaams grondgebied, meestal (maar niet uitsluitend) in de Vlaamse Rand, zijn arrogant en van iedere redelijkheid ontbloot. Reeds in mijn boek (De Ordelijke Opdeling van Belgie) stelde ik dat in mijn ogen die farfelu aanspraken enkel en alleen dienen om een achterstand weg te werken. Ze dienen om een of ander politiek akkoord (bv. over BHV) uit de brand te slepen waaruit bij de opdeling van Belgie ten overstaan van de internationale gemeenschap het argument zou kunnen gepuurd worden als zou Vlaanderen recent nog zelf hebben meegewerkt aan een akkoord dat de "Vlaamsheid" van sommige van die gemeenten zal hebben gerelativeerd. De Franstaligen in het algemeen -en de Walen in het bijzonder- weten immers dat het internationaal recht hen geen enkele poot geeft om op te staan : de zogenaamd "federale" staat Belgie wordt krachtens het internationaal recht gesplitst langs de (interne) administratieve grenzen en dus langsheen de taalgrens die de huidige gewestgrens is. Over de toekomende staatsgrens kan in feite in de huidige stand van zaken niet ernstig meer worden getwist. En daarmee basta. De Franstaligen kennen het probleem reeds sinds de laatste jaren van de vorige eeuw toen ze academische oplossingen zochten voor de werking van dat uit het internationaal recht stammende principe "wat van u is blijft van u" (uti possidetis iuris).

De voetenspelerij en de uitgesponnen sabotage van de afgelopen 10 jaar is (bijna) niets anders dan een poging om aan te tonen dat tenminste faciliteitengemeenten geen "echt" Vlaams grondgebied zijn. In de fameuze nota van De Wever slopen reeds storende "ontvlaamsingen" in het voorgestelde akkoord. Bedoeling is uiteindelijk enkel om Wallobrux territoriaal tot stand te brengen via een verbinding die beter bekend staat als de "corridor". Franstaligen weten dat Belgie in zijn huidige vorm afgelopen is maar zullen omwille van de nog altijd lopende transfers nooit zelf de eerste stap zetten. Wel zijn zij volledig voorbereid om hun (recent nog in het Brusselse "Parlement" afgekondigde) Federation Wallonie-Bruxelles te starten als Vlaanderen (wat zij verwachten) de eerste stap zet.

Uiteraard moet dat door Vlaanderen krachtig afgewezen worden. Brussel is de hoofdstad en de zetel van onze instellingen. Wij laten ons daar niet wegjagen. En de Vlaamse Rand is en blijft Vlaams. Er is geen corridor en opnieuw : daarmee basta. Zogenaamd "gematigde" politici moeten sterk bij de les gehouden worden. Ik was dan ook erg boos toen recent De Wever geluiden produceerde om "Bruxelles région à part entière" te erkennen om zogezegd van de problemen en het gezaag af te zijn. Ons terugtrekken uit Brussel om Vlaanderen "vlotter" onafhankelijk te kunnen laten worden? Nooit! Dat is nergens voor nodig. We moeten nu aan het eind gewoon doorbijten. Machtspolitiek aub. Kortom : er is alleen Vlaams en Waals grondgebied. Er is niks tussenin. En ofwel is geen van beiden onderhandelbaar ofwel allebei.

Voilà. Daarom vind ik de wandelingen van Voorpost een uitstekende symbolische tegenzet tegen de Franstalige verbale spelletjes op Vlaams grondgebied.
De toren van Edingen was een mooie plek om met (historische) Vlaamse aanspraken op Waals grondgebied een spiegelglas in het gezicht van de Walen te schijnen. Tegelijk met het perspectief dat daarachter zit. De Nederlanden in Europa. Iets wat we inderdaad zeker niet zullen en nooit uit het oog mogen verliezen aan de zuidergrens ervan

Gerolf Annemans

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : probeerders zijn sukkelaars
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte redactie,

"NVA Dreigt uit onderhandelingen te stappen".

Dat is hetgene wat men kan lezen in HLN. Deze uitspraak is van  Geert Bourgeois, die moet laten horen, dat hij het meent, want voegt hij eraan toe, "we hebben de voorbije maanden alles geprobeerd".

Wat er op wijst dat zijn partij al vele toegevingen heeft gedaan en dus, zou het voor iedereen interessant zijn, om eindelijk eens te vernemen, welke toegevingen er werden gedaan. Men zou dan kunnen zien, hoe het echt met dat stijf been zit en wat voor een ontoegeelijke partij de PS wel is.

Het spreekwoord zegt toch "probeerders zijn sukkelaars" en daar begint de NVA heel goed op te lijken

mvg Sophie D

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Mie Vogels & C°

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAargh

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve schatjes van me,

Ik ben er zeker van dat het liedje van vandaag goed zal onthaald worden.  Ook op de zanger is niets aan te merken: kwaliteit van vóór de oorlog.  In de jaren 50 en 60 was hij in de Duitstalige en in de Lage Landen heel geliefd.

Niet alleen kon hij zingen en acteren, hij had bovendien een aura van degelijkheid en vertrouwen dat in het naoorlogse Duitsland, samen met het Wirtschaftswunder, ervoor zorgde dat zowel de muziek- als de filmwereld hoge toppen scheerden met eigen talent.

Het gaat om niemand minder dan Peter Alexander Ferdinand Maximilian Neumayer, voorwaar een keizerlijke naam.  Zoals enkele andere Duitstalige sterren van die tijd was hij Oostenrijker, geboren in Wenen op 30 juni 1926.  Zijn ouders zagen hem liefst deel uitmaken van de Wiener Sängerknaben, maar hij weigerde.  Na het gymnasium werd hij opgeroepen voor de WO II en bracht vervolgens een jaar in Britse krijgsgevangenschap door.  Na zijn vrijlating koos Peter – dik tegen de zin van zijn vader, die liever een geneesheer in de familie had gehad - voor een toneelopleiding.  Al vroeg bleek dat hij een geboren komiek was.

In 1951 nam hij bij Austrophon zijn eerste plaatje op: “Das machen nur die Beine von Dolores” – twee jaar later stapte hij over naar Polydor en zou ontelbare schlagers en operretten opnemen.  Dan schakelde hij over naar het platenmerk Ariola.  Peter Alexander is een heel grote mijnheer: hij bracht meer dan 156 singles en meer dan 120 elpees op de markt   Hij zong duetten met alle diva’s van die tijd.  Vanaf 1956 tot nu zou hij alleen al in Duitsland meer dan 46 miljoen exemplaren verkocht hebben en hij speelde mee in ca. 50 filmen.  Op televisie kon men hem quasi elke week in één of andere muzikale show zien optreden.

Hij werd geëerd en vereerd met talrijke onderscheidingen voor zijn zang- en filmcarrière van zowel de stad Wenen als van Oostenrijk, van de muziek- als van de filmbranche.

Zijn privéleven was zonder boekskesmeerwaarde.  Hij trouwde in 1952 met een talentrijke, geliefde actrice, Hilde(gard) Haagen.  Het echtpaar begreep snel dat een carrière voor beiden niet realistisch was.  Hildegard gaf haar ambities op, werd zijn manager en moeder van hun twee kinderen.  Sedert haar overlijden in 2003 leeft Peter Alexander teruggetrokken in Grinzing.  In 2009 kreeg hij nog een zware klap te verwerken toen zijn geliefde dochter bij een verkeersongeval om het leven kwam.  

Met weemoed om tijden die voorbij zijn en die allicht nooit zullen terugkomen stel ik jullie Peter Alexander voor met Wenn erst der Abend kommt.

Servus !

Lolita

 


31-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlusconi : *Lampedusa voor de Lampedusanen* - Wait and see.

 

 

Berlusconi heeft in Lampedusa formeel bevestigd, dat het door asielzoekers onleefbaar geworden eiland binnen de 60 uren ontruimd zal zijn. De vreemdelingen worden verscheept naar andere plaatsen in Zuid-Italië en de marine wordt ingezet om vluchtelingenbootjes te onderscheppen en terug te sturen naar Tunesië. Kan Berlusconi het zich, in zijn huidige positie, veroorloveb ijdele beloftes te maken ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Onze F 16's* op vernielingstocht in Libië : well done !

 

 

Veldmaarschalk De Crem en zijn ordonans Tjeef Vanackere kronkelen van plezier bij deze beelden. Vertrouw nooit kerels met lange neuzen die beweren een missie te hebben.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell over de clerus die de naam van Jezus misbruikt

 

Jezus vroeg geen geld aan zieken en gebrekkigen die in de rij aanschoven om door hem genezen te worden. Hij deed het gratis en vroeg niet naar hun SIS-kaart of kredietkaart ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen : gul en sociaal voor heel de wereld. Niet voor eigen senioren.

 

Als je Janssens en zijn kluitje volgelingen in het schepencollege bezig hoort, dan is Antwerpen een multicultureel paradijs dat gratis openstaat voor heel de wereld. Behalve voor de sinjoren zelf.

In het veertiendaags reclameblad (60 pagina's A-4) "De nieuwe Antwerpenaar"  (een uitgave van de stad op kosten van de burgers) wordt in het lang en in het breed de eigen lof bezongen en vele artikels hebben van ver of nabij iets te maken met Allochtonië. Als Janssens straks na 2012 verder de stad mag verzieken, wonen we binnenkort allemaal in Allochtonië : zijn propagandaletter "A" kan alleszins behouden blijven.

De redactievan het reclameblad heeft ditmaal een kritische lezersbrief toegelaten van ene Liliane, die we graag overnemen :

"Tot mijn grote ontstentenis kost een 12-beurtenkaart voor het zwembad nu 30 euro. De korting die ik als 55-plusser had, geldt nu pas vanaf 65 jaar. Dat is een opslag van 20 euro. Is dat niet overdreven ?"

Braaf meisje deze Liliane.  Als wij onze Lolita een briefje laten schrijven aan Slaapmans, zal het minder vriendelijk klinken.  

De ambtenaar van dienst doet een poging zich te verantwoorden door te verwijzen naar energie- en werkingskosten, een aanpassing aan de index en totaal naast de kwestie, een vergelijking met tarieven voor musea en bibliotheken. Waarom 55 plots 65 wordt, is een misterie.

De stedelijke financies staan er slecht voor. De enige verantwoordelijke hiervoor is het college van burgemeester en schepenen, dat niet het lef heeft te besparen op personeelsuitgaven en op megalomane projecten zoals het MAS dat in de maand mei met pracht en praal zal geopend worden. Besparen door de burgers hogere tarieven op te leggen voor allerlei diensten die normaliter quasi gratis zouden moeten zijn, is een typisch socialistische oplossing.

Wie van Antwerpen graag Allochtonië wil maken, moet zeker in 2012 voor de socialisten stemmen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze medewerkster Lolita contesteert hoofdredacteur
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde heer hoofdredacteur,

Bij Angeltjes zijn we wel wat gewend, maar vandaag is het eróver.  Bij deze teken ik zeer uitdrukkelijk protest aan tegen het geplaatste artikel “Wij zijn tegen het verbod op boerka en niqab”.  Ik doe dit in eigen naam en waarschijnlijk in naam van mijn sexegenoten en –genieters.  Moeten wij hiervoor zo ons best doen : naar de kapper gaan, nageltjes vijlen en lakken, benen en andere regio’s waxen (dat doet pijn, hoor!), op hoge hakken in nauwe schoentjes rondtrippelen, regelmatig nieuwe kleedjes kopen om manlief te behagen ?

O.L.-Heer heeft zich geen week op zijn Schepping uitgesloofd om deze nadien achter doeken te laten verstoppen.  Wat staat er ons nog te wachten?  Gaan de meesterwerken van Rubens binnenkort met een zwart laken bedekt worden?  Wordt de mysterieuze glimlach van de Mona Lisa verborgen achter een masker ? 

En dan nog : hoe denkt u een miss-verkiezing te organiseren?  Mag de jury dan eens piepen achter het gordijn?

Uit protest dit liedje van uw verbolgen Lolita:

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredige beelden uit Benghazi (Libië)

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn tegen een verbod op boerka & niqab

 

De Kamercommissie keurde gisteren unaniem het verbod op het dragen van boerka en niqab in het openbaar leven goed. Wij betreuren deze beslissing, die een aantasting is van de individuele en religieuze vrijheid. De boerka en de niqab verhinderen de vrouw haar duivelse verleidingskunsten toe te passen die van de man een slaaf van zijne driften maken. Nu deze klederdracht verboden is, zal het aantal spontane verkrachtingen en aanrandingen drastisch toenemen.

De boerka omhult lichaam en gelaat van de vrouw. Dankzij een ingenieus gaas voor de ogen, blijft het contact met de buitenwereld perfect bestaan.  Ook ademhalen levert nauwelijks problemen op. De aantrekkingskracht van de vrouw wordt getemperd dankzij deze klederdracht die in diverse modieuze kleuren kan aangeschaft worden (zie afbeelding). Het doel is dat de  lichamelijke driften van de man niet nodeloos geprovoceerd worden.

 

De niqab die lichaam en gezicht volledig bedekken, op uitzondering van een  spleet, laat de vrouw toe, toch  aantrekkelijk te zijn op een bescheiden wijze zonder de mannelijke driften op hol te laten slaan, zodat publieke  aanrandingen en verkrachtingen zo min mogelijk plaatsvinden. Indien dit somwijlen toch het geval is, moet de vrouw streng gestraft worden, voor het aanwenden van haar duivelse verleidsingskrachten die de man in haar val hebben gelokt.

Bron : Sharia4simpelen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de prins en de premier

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachten op een sociale woning ?

 

In het gulle Vlaanderen, dat zijn grenzen en schatkist royaal openhoudt voor al wie uit den vreemde komt binnenwaaien, zijn meer dan 100.000 personen wachtend op een sociale woning, van wie 13.500 reeds langer dan 5 jaar. Dat zijn dan vooral de sukkelaars die "niemand" kennen.

100.000 ingeschrevenen vertegenwoordigen aan een gemiddeld aantal van 3.5 personen per gezin, zowat 350.000 mensen of 5.5% van de totale bevolking in Vlaanderen.

De cijfers werden verstrekt door ministerin Freya Van Den Bossche.

De langste wachtlijsten situeren zich in de provincie Antwerpen (31.636), gevolgd door Oost-Vlaanderen (26.015), West-Vlaanderen (18.626), Limburg (13.671) en Vlaams-Brabant (10.578).

De wachttijden zijn het langst in Limburg waar 30 procent al langer dan 5 jaar op een wachtlijst fungeert, gevolgd door het Brussels Gewest (22,2 procent), West-Vlaanderen (12,8 procent), Vlaams-Brabant (11,4 procent), Antwerpen (10,9 procent) en Oost-Vlaanderen (8,1 procent).  Omdat een aantal personen zich bij meer dan een huisvestingsmaatschappij inschreef, geven deze cijfers geen juist beeld weer.

Wat we ook niet vernemen, is het aantal allochtonen bij deze wachtenden.  Hopelijk hebben zij voorrang, want eigen volk komt nooit eerst. Als het even kan : weg met het eigen volk. Behalve bij het ministerie van financiën.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelooflijke Sinterklaaspolitek in Sint-Niklaas

 

Elke maand keurt het OCMW van Sint-Niklaas zowat 400 steunaanvragen goed. Om u een idee te geven van de ongelooflijke zaken die daar gebeuren een paar voorbeeldjes van de zitting van 28 maart 2011. (Alle namen werden veranderd, maar alle andere gegevens zijn juist.)


Dossier 2011/XYZ, A. Tarik: 20 jaar, uit Irak. Wil een huurwaarborg voor een appartement, een leefloon van 900 euro, een voorschot op eerste maand huur van 480 euro en een gratis voorschot van 100 euro per week. Voorstel VB: afwijzen. Beslissing CD&V, SP.a, Groen, VLD: uitbetalen.

Dossier 2011/XYZ, D. Mustapha: 18 jaar. Kreeg tewerkstelling aangeboden maar kwam niet opdagen. Werd daarvoor een maandje gestraft maar wil nu terug leefloon aan 500 euro per maand. Voorstel VB: afwijzen, hij moet eerst bewijzen te willen werken. Beslissing CD&V, SP.a, Groen, VLD: uitbetalen.

Dossier 2011/XYZ, H. Mosteek: 19 jaar, Afghaan. Verbleef in Brussel in ’t Klein kasteeltje maar werd door de vereniging VLOS, die met subsidies van het stadsbestuur hulp geeft aan illegalen, naar Sint-Niklaas gehaald. Kreeg zogezegd in dat Klein Kasteeltje een klap op het hoofd en is daardoor ‘medisch ongeschikt’ om te werken, en slaagde er zo in om verblijfspapieren te krijgen van de CD&V-VLD-regering via een ‘medische regularisatie’ ! Wil 740 euro leefloon per maand, terugbetaling alle medische kosten behalve de opleg, en meubelen uit de kringloopwinkel aan 25% van de prijs waaronder een TV aan 120 euro. Voorstel VB: afwijzen.  Beslissing CD&V, SP.a, Groen, VLD: uitbetalen.

Dossier 2011/XYZ, K. Abdullah: 44 jaar, zogezegd uit Kroatië maar nationaliteit onbekend. Onwettig afwezig gebleven bij tewerkstelling. Vrouw heeft geprobeerd de boel op te lichten door te liegen over een vermeende ‘ziekte’. Man wil leefloon 1000 euro per maand. Voorstel VB: afwijzen, hij moet eerst bewijzen te willen werken. Beslissing CD&V, SP.a, Groen, VLD: uitbetalen.

Dossier 2011 XYZ, P. Jinkic: Negen personen ontvangen samen op één adres 2500 euro OCMW-steun per maand. Jongeman van 22 jaar werd tewerkstelling aangeboden maar is al na paar dagen weggegaan, heeft liever 1000 euro OCMW-bijstand als gezinshoofd. Voorstel VB: afwijzen, moet eerst werkbereidheid bewijzen. Beslissing CD&V, SP.a, Groen, VLD: uitbetalen.

Dossier 2011/XYZ, Z. Ahmed: Nederlandse nationaliteit, vrouw en kinderen wonen in Nederland, maar vroeg steun aan OCMW Sint-Niklaas voor gezin met kinderen. OCMW is niet verplicht steun te geven aan EU-onderdanen, maar deed dat toch. Man liet bij elk gesprek met het OCMW de vrouw en de kinderen frauduleus uit Nederland overkomen. Nu de fraude is uitgekomen is hij gevlucht. Het OCMW vordert nu 3000 euro terug maar weet zo goed als zeker dat er nooit meer iets van te recupereren valt. Klacht indienen vindt men niet nodig, zodat hij het truukje gerust bij een ander OCMW kan herhalen.

Dossier 2011/XYZ, K. Fatima: Wil een uitkering maar woont in bij haar ouders, die in België een huis in eigendom hebben. Geeft toe dat haar ouders ook nog een eigendom hebben in Marokko, waarvan de waarde kan leiden tot een lager bedrag aan uitkering, maar weigert de documenten over die eigendom te overhandigen. Voorstel VB; afwijzen tot documenten worden voorgelegd, beslissing CD&V, SP.a, Groen, VLD: uitbetalen 283 euro per maand zonder vragen te stellen.

Drie dossiers geregulariseerde illegalen: recent papieren gekregen dankzij CD&V, VLD en N-VA en meteen naar het OCMW voor 1000 euro leefloon. De OCMW-raad besliste hen daarnaast ook nog een tandprothese (700 euro), opleg medische facturen (1000 euro) en aansluitingskosten mutualiteit (600 euro) uit te betalen. VB tegen, alle anderen voor.

En dit is dus maar een kleine greep van voorbeelden uit de stapel van 400 beslissingen op één dag. Dat gaat zo maar door, maand na maand… En niet alleen in Sint-Niklaas, maar in heel Vlaanderen. Wie mag uiteindelijk de schuldenput vullen met zijn belastingen? Juist, U. Maar we leven in een democratie: wie nog steeds CD&V, SP.a, VLD of Groen stemt, krijgt wat hij verdient…

Rob Verreycken

Bron  : Rechts Actueel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese steun voor Japan

 

De President van Europa, Herman van Rompuy, heeft een haiku geschreven over de Japanse tragedie.

Hulpeloos en stil
zien we hoe hels de zee is
en levens verzwelgt

Als steunbijdrage aan het getroffen land van de rijzende zon, is dit een attente, originele en tevens goedkope oplossing.  Nu kan Europa definitief de financiële ontwikkelingshulp schrappen uit de begroting en Herman zal telkens een aangepaste haiku verzenden. Ook voor andere gelegenheden trouwens, is deze vorm van politiek bedrijven, een aantrekkelijk alternatief. De UNO-resolutie 1973 over Libië zou minder kritiek ontvangen hebben, mocht ze door Herman bewerkt zijn. Ook heel handig voor het land B en zijn regering van lopende zaken. Let wel : géén rijm en zeventien lettergrepen. Indien mogelijk met een verwijzing naar de natuur (dat laatste lukt enkel in haiku 2 en 3) :

Goed gemikt snelt de raket
van Tjevenland
de democratie ter hulp

of :

Pang roept Pieter Crem
en mikt met zijn stok
mis roept Tjeef Vanackere.

of :

Wat kunnen zij beter doen
Steven en Pieter
dan Neuze-neuze


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAaRGH

 


30-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land is naar de vaantjes

 

Toespraak van half februari door Gerolf Annemans in de Kamer : na zes weken nog steeds even actueel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mon dieu ! Mijn pensioen komt van een hardwerkende Waal

 

'Het klopt dat er in België een aantal dingen blokkeren op het communautaire niveau’, zegt de Gentse economieprof Koen Schoors in Knack. ‘Maar die blokkages zijn van ondergeschikt belang. De echt grote uitdagingen hebben niets met het communautaire te maken. Wat doen we met onze sociale zekerheid? Met onze pensioenen? Hoe gaan we de overheid organiseren?’

- Volgens het heersende denken kunnen Vlamingen en Franstaligen het over zulke hervormingen niet meer eens geraken, en moet er mede daarom een staatshervorming komen. 

Koen Schoors: Die redenering klopt niet, want het probleem is in Vlaanderen even groot als in Wallonië. Er zijn de laatste tien jaar nergens zoveel bijkomende ambtenaren in dienst genomen als in Vlaanderen. Vlaanderen doet met andere woorden zelf wat het aan de andere kant van het land verwijt. Dat is de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet.

- In feite zegt u over de Vlaamse roep naar een staatshervorming : een ideologisch verlangen naar meer autonomie wordt verkocht onder het mom van beter bestuur.

Schoors : Absoluut. Ik ben niet tegen autonomie op zich – in veel gevallen worden dingen beter op lokaal niveau georganiseerd –, maar soms is meer autonomie onwenselijk. Denk maar aan justitie: de regionalisering daarvan zou grote coördinatieproblemen opleveren. Of neem de sociale zekerheid. Men heeft het de laatste tijd almaar over de zogenaamde transfers van Vlaanderen naar Wallonië in de sociale zekerheid. Maar die sociale zekerheid is interpersoonlijk, die heeft niets met Vlaanderen of Wallonië te maken. Er zijn transfers van gezonden naar zieken, van werkenden naar werklozen, van jongeren naar gepensioneerden… Het is onzinnig om in die sociale zekerheid te spreken van transfers over de taalgrens.

- Welke denkfout maakt men als men dat wel doet?

Schoors : Het is geen denkfout, het is een leugen. Die al zo vaak is herhaald dat iedereen het is gaan geloven: wij onderhouden die luie Walen. Maar trek in ons land een streep van noord naar zuid, van oost naar west, of diagonaal: er zullen altijd transfers zijn van de ene kant naar de andere. Er zijn allicht ook transfers van blondharigen naar zwartharigen. Er bestaan echte transfers van Vlaanderen naar Wallonië, dat ontken ik niet, die zitten onder meer in de financieringswet via het solidariteitsmechanisme. Maar je mag niet alles op een hoop gooien: in de sociale zekerheid is het fout om over transfers van Vlaanderen naar Wallonië te spreken. De werkende Waal betaalt ook voor de gepensioneerde Vlaming. Als we meer autonomie willen omdat er transfers zijn in de sociale zekerheid, dan heb ik nog wel een idee: dan kunnen we alle werklozen, zieken en bejaarden naar één provincie verhuizen en die provincie dan autonomie geven. Dan hebben we het probleem van de transfers écht opgelost.

@ Knack - Joël de Ceulaer

PST : Vraagje. Is hat daarom dat de Walen de sociale zekerheid niet willen splitsen ?  Omdat ze de Vlamingen hun pensioenen willen blijven uitkeren ?




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!