Angeltjes
02-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Er is iets misgelopen* bij de 0000

 

Niettegenstaande de peperdure technische middelen waarover de 0000 beschikt, loopt er regelmatig zeer veel mis tijdens nieuwsuitzendingen. Op Youtube vonden we enkele van de talrijke spijtige vergissingen, die steevast door de nieuwslezers omschreven worden als "Er is iets misgelopen".

De verdwijntruc van Vim de Wilder 

 La Tanghe is niet tevreden

Geen betere manier om de belichting uit te testen dan tijdens de uitzending.

La Tanghe moet "oogdruppelkes" hebben.

 

Dit is wel de beste : Vim de Wilder over de objectiviteit. Het strafste is, dat die mensen dat zelf geloven.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francis ... wie ? door Filip de Man

 

Op de webstek van Filip de Man verscheen op 1 april volgend artikel, dat wij met genoegen overnemen. Het wordt tijd dat er, na de uitsluiting van enkele Gentse dwarsliggers, op een duidelijke manier van hogerhand gereageerd wordt op andere gefrustreerde pipo's die niet aan hun trekken komen en bij de regimejournalisten en broodschrijvers gaan uithuilen.
Francis wie?

01.04.2011 16.32u - Vandaag brengt Gazet van Antwerpen (GVA) niet minder dan twee artikels over een zekere Francis Wouters. Nooit van gehoord, zegt u? Wel, Wouters was personeelslid en een van de zowat duizend lokale mandatarissen van het Vlaams Belang. Hij verliet ons gisteren met slaande deur omdat hij het oneens is met de “anti-islamkoers”. Figuren zoals Wouters zorgen volgens GVA voor een “leegloop” bij het VB.
Wat is daar van aan? De voorbije twee jaar zijn inderdaad een beperkt aantal mandatarissen uit de partij gestapt en dat werd gretig in de verf gezet door de media. Maar de echte beweegreden gaf men er zelden bij. Zo ken(de) ik Wouters eerder als moslimbasher, maar nu gaat de partij daar volgens hem… te ver in. Een gezonde kritische geest, die Wouters? Neen, de waarheid is: hij aasde al vele jaren op een Kamerzitje en raakte mettertijd steeds gefrustreerder omdat het een ijdele droom bleek. Bijna altijd ziet men hetzelfde fenomeen: wie om de een of andere reden ontevreden is, verbergt zijn hoogstpersoonlijke frustratie achter een rookgordijn van kritiek op de “foute” ideologische of strategische lijn van de partij. Dat oogt natuurlijk beter dan aan lief/vrouw/familie/vrienden/kennissen te moeten toegeven dat de nationale partijraad andere kandidaten beter vindt om een parlementair mandaat te bekleden.
Idem dito met de overmatig ten tonele gevoerde Karim Van Overmeire. Keer op keer was hij kandidaat om Filip Dewinter te vervangen als fractieleider in het Vlaams Parlement, maar aangezien zijn collega’s dat nooit zagen zitten verliet hij - met veel ideologisch gedruis - de partij. Momenteel staat hij bedelend aan de poort bij NVA, in de hoop schepen te worden in Aalst.
Nog een voorbeeld is Luc Sevenhans: toen het besef doordrong dat hij (omwille van zijn povere inzet) niet langer een verkiesbare plaats zou krijgen voor de Kamer, ging hij als ‘onafhankelijke’ zetelen. Dat bracht hem 1000 € per maand extra op, aangezien hij geen partijafdracht meer betaalde. Daarna ging ook hij bedelen bij NVA en werd hij totaal onverwacht senator van op de vierde opvolgersplaats. Overloperij werd beloond.
GVA vermeldt ook Johan Demol. Dat is de Brusselse hoofdcommissaris die uit de regelrechte miserie gered werd door het Vlaams Blok, nadat hij was ontslagen door toenmalig SPa-minister Johan Vande Lanotte. Demol was het - na zijn herverkiezing in 2009 - plots oneens met de partijkoers, maar kan vooral goed rekenen: zetelen als onafhankelijke levert hem op 5 jaar tijd zo’n 60.000 € meer op. Leep van Demol, maar o zo ondankbaar.
Francis Van den Eynde dan : giftig omdat hij (op z’n vijfenzestigste) de macht moet afstaan aan een ploeg van Gentse mandatarissen die allen minstens een kwarteeuw jonger zijn dan hij. Zowat alle redacties laten hem dezer dagen ongehinderd fulmineren tegen het VB, onder meer over het gebrek aan… verjonging. Elke journalist wèèt dat Van den Eynde daar als laatste mag over spreken, maar kritische vragen zijn natuurlijk niet aan de orde als VDE het VB wil beschadigen. 
Een triestig beeld hoor, in het Frans spreekt men van rater sa sortie.

Filip de Man, federaal volksvertegenwoorrdiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugal

 

Zo trekt men in het computertijdperk de stekker uit een regering

Poepsimpel. Op 31 maart heeft de Portugese president Cavaco Silva de kamer ontbonden en nieuwe verkiezingen vastgelegd voor 5 juni.
De Portugese versie van de gratis krant Metro had ‘s anderendaags deze zeer mooie titel die zelfs door de meest verstokte Vlaming begrepen wordt :

Control+Alt+Delete

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolor onderneemt actie tegen Eandis

 

Dolor heeft een kort geding aangespannen tegen netbeheerder Eandis in verband met de aangekondigde prijsstijging van elektriciteit door het succes van de zonnepanelen. Ruim duizend mensen scharen zich achter de belangenvereniging. 

Eandis wil stroom zes euro duurder maken per maand. Op een jaar dikt de elektriciteitsfactuur dus met 72 euro aan. De netbeheerder voert de tariefverhoging door omdat het te veel groenestroomcertificaten moet uitbetalen aan eigenaars van zonnepanelen.

Dolor vindt het onterecht dat stroomverbruikers zonder panelen extra geld uit de buidel moeten opvissen. De vereniging heeft het over discriminatie.

"Mensen die het financieel niet aankunnen om zonnepanelen te plaatsen, of bijvoorbeeld mensen die dat niet mogen van hun huiseigenaar, moeten mee betalen voor mensen die het wel kunnen", aldus Hendrik Boonen van de vzw Dolor. "Dat is een vorm van discriminatie."

De belangenvereniging zou elk uur nog zo'n 100 reacties ontvangen, iets wat Boonen "sterkt"in zijn overtuiging. Hendrik Bonnen is ook voorzitter van VLOTT, de kartelpartner van Vlaams Belang.

Het kort geding wordt aanstaande woensdag of donderdag behandeld.

 Op de webstek http://www.dolorvzw.be/ is er voorlopig nog geen dossier Eandis geopend maar geïnteresseerden kunnen wel contact opnemen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelooflijk maar een beetje waar : democratische peiling bij Angeltjes

 

In onze rechterkolom bevinden zich de websteks/blogs die wij aanbevelen. Wij zijn echter beperkt tot slechts 10 stuks : dat is de wil van Seniorennet en daar valt niet aan te tornen. Tien en rien ne va plus.

Elk jaar pogen wij (in de lente) een evaluatie te maken, maar wij weten niet van welke bruggetjes u gebruik maakt.  Bovendien valt soms in de loop van het jaar een blog weg, die wij dan proberen te vervangen door een andere, gelijkwaardige.  Vorig jaar vonden wij absoluut dat we Le Camp des Saints in Vlaanderen van onze goede Vlaamse vriend Roeland van Walleghem, moesten opnemen en dit gebeurde door het Nederlandse Boilingpoints even op "hold" te zetten.

Eerlang zal "Vrij van Zegel" van Luc van Balberghe tot veler treurnis, de pijp aan Maarten geven. Wij hebben waardig afscheid genomen en Luc bedankt. Nu komt er een plaats vrij bij onze 10 favorieten, die we hierna opsommen :

  Guido van Alphen
  Het Vrije Volk
  Brussels Journaal
  Savats Oranje Theehuis
  Le Camp des Saints in Vlaanderen (Roeland)
  Vlaamse ¨Gedichten (Johan 1944)
  Veilig Zelzate
  Kartuizer
  Vrij van zegel
  A. Griffon

Vrij van Zegel valt er uit. Wie stelt u voor, niet om Vrij van Zegel te vervangen, want dat kàn niet, maar om de leegte op te vullen ?  Moeten we Boilingpoints terug invoeren  ?  Heeft u andere suggesties ?  Zijn er steks van wie u vindt, dat zij hier niet thuishoren ? 

Laat ons uw voorstellen kennen.  Wij houden er rekening mee. Democratie bij Angeltjes ?  Wie had dat gedacht ?

Ray

PST : tot en met maandagavond 4 april worden uw reacties verwacht. U mag ook rechtstreeks reageren naar :

brave-angeltjes@hotmail.com

PST, PST : met voorstellen door anonieme personen die wij niet kennen, gaan we niet in. (zaterdag 2 april 12.25 u)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beheerste elegantie

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veganisten laten dochtertje sterven

 

 

Ouders die hun kind laten doodgaan, zijn de naam mens niet waardig. Op de foto hierboven ziet u Sergine Le Moaligou 45) uit de omgeving van Amiens in het Noorden van Frankrijk die samen met haar man, Joël (50) hun dochtertje Louise van 11 maanden lieten creperen : longontseking en ondervoeding. Zij kwamen voor de rechter.

De twee onmensen zijn veganisten. Ik heb dat altijd een vies woord gevonden, ik weet niet waarom, maar nu nog meer.  Zij weigeren alle voeding die afkomstig is van dieren te eten, niet alleen geldt dit voor vlees en vis maar ook eieren of honing zijn verboden producten. Ieder heeft het recht om dergelijke levensstijl te beoefenen, maar de twee fanatici weigerden ook de medische adviezen van dokters op te volgen, in verband met de gezondheid van hun kindje.

Louise kreeg enkel borstvoeding, want zo gaat dat ook in de natuur. Het kind heeft nooit enige vaste voeding gekregen.  Toen het onderzocht werd door de huisarts, die een longontstekng en ondervoeding vaststelde en dringende opname in het ziekenhuis voorschreef, werd er niet ingegaan op dit dwingende advies.  De wreedaards baseerden zich op een boek over alternatief leven en genezen, en zij pasten een behandeling van look en mosterd toe, gewikkeld in koolbladen.  Niet als voeding, maar als verband.

Het kindje is finaal overleden.

De onmensen kwamen er van af met 5 jaar cel.  Daar ze al een tijd in voorarrest gezeten hadden, kwamen ze vrij. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daniël Termont houdt van prins Laurent en het is wederkerig

 

Gisteravond was Laurent van Saksen-Coburg met zijn vrouw op bezoek in Oostakker voor een sociaal project. Burgemeester Daniël Termont (SP-a) verwelkomde de prins als volgt :  "Monseigneur, ik weet dat u een sterke sociale reflex heeft en ik vind het persoonlijk ontzettend moedig dat u hier bent."

Daarop stapte Laurent uit het publiek en ging naar het spreekgestoelte. Hij omhelsde Termont innig en gaf hem een handdruk en schouderklop. Prins Laurent nam daarop de micro in de hand en reageerde laconiek  : "Niet overdrijven hé".

De volbloed-socialist en de roofprins vinden mekaar over alle ideologische grenzen. Of zijn die er niet ?

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rekenwonder Muyters doet het weer

 

Dat de Vlaamse overheid vorig jaar 9,8 miljoen euro aan verwijlintresten heeft moeten neertellen op facturen die ze te laat betaalde, blijkt niet te kloppen. Zowel Vlaams Parlementslid Lode Vereeck (LDD), als Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters (N-VA) heeft een rekenfout gemaakt. Vereeck zei in een aantal kranten dat de Vlaamse overheid vorig jaar 9,8 miljoen euro aan verwijlintresten moest neertellen op facturen die ze te laat betaalde, een stijging van 31 procent tegenover 2009. Volgens minister Muyters berust die stelling op een "dubbele fout", een bij Lode Vereeck en een bij de minister zelf.

Verkeerd cijfer

De begrotingsminister zegt dat Vereeck ten onrechte een bedrag van 2,25 miljoen euro heeft opgenomen die geen gevolg is van achterstallige betalingen, maar van juridische procedures. "Ze horen dus niet thuis in een som die wil nagaan of de overheid een goede betaler is", zegt de minister : de 9,8 wordt dus 7,5 liljoen

Lode Vereeck zelf betwist de reactie van Muyters. "Het Vlaams Fonds voor Lastendelging (VFLD) hoort er wel bij. Zelfs na de correctie kom ik uit bij een stijging van de verwijlintresten van 7,5 miljoen euro in 2009 naar 7,9 miljoen euro in 2010."

Muyters geeft verder toe dat hijzelf ook een rekenfout maakte. Zijn kabinet vulde in de tabellen één verkeerd cijfer in, waardoor het totaal 1,9 miljoen hoger uitviel dan in werkelijkheid. "Als we beide getallen correct verwerken, bedragen de verwijlintresten 5,6 miljoen euro".

"Ik kan zijn misrekeningen al niet meer tellen", zegt Vereeck. "Een minister van Begroting die niet kan tellen, een echte Belgenmop en extra pijnlijk voor een Vlaams-nationalist." Deze laatste opmerking laten we voor rekening van Vereeck : Muyters is niet enkel een wandelende ramp als rekenaar, maar hij is een Vlaams-nationalist avn het zesde knoopsgat.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanenproblemen in Nederland

 

 

Nederland telt 418 gemeenten. In 22 gemeenten spreekt de overheid openlijk over een ‘Marokkanenprobleem’. Maar wellicht is het probleem nog veel omvangrijker dan dat. Feit is dat die 22 zogenaamde ‘Marokkanen-gemeenten’ of steden die problemen hebben met Marokkaanse ‘hangjongeren’ de voorbije drie jaar maar liefst 33 miljoen euro subsidie hebben opgestreken. “Weggegooid geld” luidt de spijkerharde conclusie van een recent onderzoek.

Bij gebrek aan een landelijke aanpak van de overlast door Marokkaanse jongeren mogen de betrokken gemeenten zelf bepalen wat ze met het geld doen. “Veel gemeenten beginnen projecten waarvan intussen al bewezen is dat ze niet werken”, zegt Joanne van der Leun, hoogleraar Criminologie aan de Universiteit van Leiden.

In Amersfoort werden ‘buurtvaders’ aangesteld, maar sindsdien nam de criminaliteit nog toe. (Tussen haakjes: ook in Mechelen werd geflirt met het systeem van buurtvaders, maar bij gebrek aan succes werd het project met stille trom weer afgevoerd.) De gemeente Helmond pompte miljoenen in een project met gezinscoaches. Maar die werden aangesteld door Marokkanen die eerder zelf voor overlast zorgden in de stad… Het project werd een complete mislukking, want de Marokkaanse coach hielp hangjongeren met het kwijtschelden van boetes en PV’s. “Als we een boete (wegens overlast) niet willen betalen, gaan we naar de coach”, zei één van de hangjongeren in het actualiteitenprogramma ‘EenVandaag’.

In het programma kwamen ook slachtoffers aan het woord die dag in dag uit geconfronteerd worden met de straatterreur, maar de gemeente ontkent dat de projecten mislukt zijn: “De jongeren vertonen geen extreem gedrag meer. Het is onverwacht succesvol.” Succesvol? Tja, Pure werkelijkheidsontkenning, zo blijkt nu. Toegeven dat al die miljoenen euro weggegooid geld zijn, is ook geen optie. De multikul- en integratie-industrie is een sector die voor heel veel geld en leuke jobs zorgt. En die winkel moet blijven draaien. Of dat nu resultaat oplevert of niet. Ook in eigen land.

@ vb


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shalom Jerusalem

 

Misschien mag je 's zaterdags geen muziek maken, maar daar doen wij niet aan mee : een meeslepend lied.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaantjesopvoeding

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAaRGH

 


01-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanackere & De Crem, luister even naar dit verhaal van een CIA-man

 

Dit is een interview bij het politiek-correcte CNN over de uitzichtloze situatie in Libië met een voormalig CIA-medewerker.  Amerika heeft zich in dit avontuur gestort zonder te weten, waar het aan begon, direct bijgesprongen door de Veiligheidsraad en de dwazen uit Frankrijk, Groot-Brittannië en het fantastische land B. Een bondige en wellicht onvolledige) samenvatting.

Er is geen sprake van een georganiseerde verzetsbeweging : het zijn stammen die tegen stammen vechten en de regels van de koran volgen. Je kan die kerels niet controleren, ze luisteren naar niemand. De CIA (en de Britse MI 6) zijn nu aanwezig maar ze moeten alles nog opstarten. Er is veel te laat opgetreden en onvoorbereid gooit men zich in een burgeroorlog, wat een nachtmerrie-scenario is. Zonder grondtroepen komen we er niet uit.  Ik werkte destijds met Libiërs, dat was ook een nachtmerrie. Ik gaf ze enkele raketten, maar zij wisten niet wat er mee aan te vangen, ze verloren ze en uiteindelijk ontploften de tuigen ergens in de omgeving van een Soennitisch parlement. Ze zijn echt niet te beheersen, vooral die van de moslim-broederschap niet : er wordt enkel gevochten volgens de koran. Hier gaat een derde oorlog van start in een moslimland na Afghanistan en Irak.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Afrikaanse vluchtelingen spreiden over de EU. Da's pas een goed voorstel

 

Deel EU-lidstaten wil illegale immigranten opvangen*


Verschillende lidstaten van de Europese Unie (EU) zijn bereid om Noord-Afrikaanse vluchtelingen die zijn aangekomen op het Italiaanse eiland Lampedusa op te vangen. Daarover zijn nu in de 27 EU-lidstaten gespreken bezig. Dat heeft eurocommissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) vrijdag gezegd.

Groep
Malmström zei onlangs nog dat ze wil dat lidstaten meer doen om Italië te helpen bij de opvang van illegale immigranten. Zij hoopt op de solidariteit van lidstaten om het vluchtelingenprobleem in Italië op te lossen.

Volgens de eurocommissaris zou elk land een kleine groep kunnen opvangen. 'Het zijn mensen die nergens naar toe kunnen en daarmee moeten wij ze helpen,' aldus Malmström. Zij doelt op vluchtelingen die 'bescherming' nodig hebben. Economische vluchtelingen, bijvoorbeeld uit Tunesië, worden teruggestuurd (wie gelooft dat ? - NvdR)

Minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) heeft eind februari gezegd dat het niet de bedoeling is dat Libiërs en Tunesiërs worden verdeeld over EU-landen. 'We moeten niet slepen met vluchtelingen over het hele continent,' aldus Leers.

Schoonmaak
Het Italiaanse eiland Lampedusa is de afgelopen maanden overspoeld met vluchtelingen. Op het eiland zijn zo'n twintigduizend illegale immigranten per boot aangekomen. Het gaat vooral om Tunesiërs, maar intussen is de vluchtelingenstroom vanuit Libië ook op gang gekomen. Op het eiland zijn inmiddels meer immigranten dan lokale bewoners.

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft het eiland onlangs bezocht en hij beloofde 'een grote schoonmaak'. Hij zei dat het Lampedusa binnen zestig uur zou zijn ontruimd. 'Ik heb een schoonmaakbedrijf aangesteld voor het eiland,' aldus Berlusconi.

Door Shari Deira @ Elsevier

Vluchtelingen uit Libië zijn, als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt, niet welkom in Nederland. Wilders vindt dat Nederland de 'poorten moet sluiten' voor vluchtelingen uit Libië en andere Arabische landen in crisis

* Mogen wij verhopen dat het land B er als de kippen bij is, om de   nodige vluchtelingen op te nemen, aub ?  Het is voor onze reputatie.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurent alweer op missie

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bede voor enige gratis PUB

 

Zonet kwam Schone mijnheer Savat met een beteuterd gezicht binnen, of wij alstublief vandaag een beetje PUB wilde maken voor  mijnheer zijn elitair jengelblogje, vol gilbezems en roepventen.

"Het is niet voor mij, geachte Heer Hoofdredacteur, maar voor de lezers van uw geëerde blog met mohammedaanse achtergrond, van wie zeer velen échte muziekliefhebbers zijn.  Voor of na het vrijdaggebed, enkele mooie aria's, verzacht het gemoed. Zou het mogen ? Ik heb pakkende uittreksels in het Oranje Theehuis uit La Bohème van de Metropolitan in New-York. Het is met een mooie madam. Wat denkt u, Geachte Heer Hoofdredacteur en Aangename Persoonlijkheid ?"

Hier gaan we dus : Klik op onderstaande link en keer vooral terug.

http://blog.seniorennet.be/savat/

(de link is hersteld, mocht hij opnieuw in de mist verdwijnen, gaat u dan naar onze favoriete blogs in de rechterkolom waar een rechtstreeks bruggetje u leidt naar het Oranje Theehuis)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pauw & Witteman : Stralingshysterie en de radioactieve banaan

 

Kan u zich een dergelijke discussie voorstellen bij de vooringenomen sukkels van de VRT ?

 (met dank aan  )


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie mensen zijn gelukkiger en rijker

 

   
 
Een nieuwe studie die de conclusies van verschillende onderzoeken over de laatste vier decennia bundelt, bevestigt wat u al wist: mooie mensen krijgen alles voor elkaar.

Economen aan de universiteit van Texas-Austin analyseerden data uit vijf grote studies die werden verricht tussen 1971 en 2009 in de VS, Canada, Duitsland en Groot-Brittannië. Ze concludeerden dat mooie mensen gewoonlijk gelukkiger zijn dan mensen die niet door de natuur zijn verwend.

Ze voegen er aan toe dat de economische voordelen van die schoonheid op zijn minst de helft uitmaken van het extra-geluk dat mooie mensen ervaren.

Mooie mensen zijn dus niet enkel gelukkig omdat ze er zo goed uitzien, daarbovenop zijn ze extra-gelukkig omdat ze meer geld verdienen, gewoon omdat ze er zo goed uitzien.

Ondertussen melden antropologen dat dikke mensen meer worden gehaat dan ooit tevoren.
 
 
http://www.express.be/joker/nl/platdujour/mooie-mensen-zijn-gelukkiger-en-rijker/143465.htm

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in Japan

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!