Angeltjes
07-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Moureaux : *franstaligen moeten de loopgraven spitten*

 

Voor één keer doen de franstaligen zelf iets : loopgraven spitten.  En vervolgens het onderspit delven en met hangende pootjes naar de onderhandelingstafel trekken om de scheidingspapieren te ondertekenen. En neen, er is geen alimentatievergoeding, Philippe.

"De Franstaligen moeten de loopgraven spitten", zei vicevoorzitter van de PS, senator en burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Philippe Moureaux aan de Franstalige radiozender la Première, volgens het weekblad Knack.  "We moeten geduldig zijn, weerstand bieden en we zullen ze verlaten (de loopgraven, nvdr) wanneer we aan Vlaamse zijde een wil tot compromis zien, en geen onderwerping van de Franstaligen."

Volgens Moureaux hebben de Franstaligen reeds "zeer belangrijke toegevingen" gedaan de afgelopen maanden, terwijl volgens de PS'er de Vlamingen niets hebben toegegeven, integendeel.  Hij gelooft niet in een institutioneel akkoord "op korte termijn" tussen Franstaligen en Vlamingen. Hij spreekt van een toenemende radicalisering van N-VA en CD&V.

Verkiezingen zijn volgens de burgemeester van Molenbeek "niet wenselijk, maar dat wil niet zeggen dat we ze zullen kunnen vermijden".

Bron : Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Tunis leiden de islamieten de dans tijdens de protesten

 

 

Anti-regeringsprotesten blijven aanhouden in Tunis, de hoofdstad van Tunesië, maar ditmaal vanuit een nieuwe invalshoek, nl. de eis van een sterk islamitisch bestuur.  Tijdens het laatste protest op vrijdag, 1 april, kwam er een nieuwe actie tot stand: een massagebed op straat.  Sinds 31 maart was er een sit-in in het centrum van de stad om het ontslag van de premier Béji Caid Essebsi te eisen, die ervan beschuldigd wordt het staatsapparaat te traag te hervormen.

Nu het door de Jasmijnrevolutie gecreërde vacuüm blijft aanslepen, hebben enkele islamitische groeperingen snel hun kans gezien om de oprichting van een religieuze staat te eisen.  De islamitische groep Tahir, opgericht in 1980 en geweldzaam onderdrukt door Ben Ali’s regering, treedt op de voorgrond.  Het doet een oproep om terug te keren naar een kalifaat, naar een islamitische staat, en beschouwt democratie als een gevaarlijke illusie, in stand gehouden door het “wereld-kapitalistisch systeem”.  De leden van de groep eisen dat hun beweging door de overgangsregering zou erkend worden, zoals ook het geval was op 1 maart voor Ennahdia, een andere, gematigdere islamitische groep.

Floriaan Terbeke 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze brievenbus heeft succes : Over de PS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Afgelopen maanden is er veel te doen geweest rond de "solidariteit" in België waar absoluut niet aan geraakt mag worden. Het is geweten dat Wallonië op veel vlakken slechter presteert dan Vlaanderen. Nu wou ik eens kijken hoe erg het daar gesteld is.
Aangezien de werkmens toch wel de drager is van de economie en de zogenaamde "solidariteit" in ons land, leek het me leuk enige cijfers van werkloosheid op te zoeken.

Bijna iedereen weet dat er in Wallonië meer werkloosheid heerst dan in Vlaanderen. De volgende cijfers kun je gewoon opzoeken bij Wikipedia. Ze komen dus niet van een politieke partij, pressiegroep of andere subjectieve bronnen. En zeker niet van onze  kleurvakbonden.

Werkloosheid Vlaanderen : gemiddeld: 6,4%

Vlaams-Brabant: 5,04%
West-Vlaanderen: 5,53%
Oost-Vlaanderen: 6,47%
Limburg: 7,24%
Antwerpen: 7,72%

Werkloosheid Wallonië : gemiddeld: 14,4%

Waals-Brabant: 10,32%
Luxemburg: 11,11%
Namen: 14,82%
Luik: 16,93%
Henegouwen: 18,66%

Even wat commentaar bij dat laatste cijfer :  18,66% werkloosheid in Henegouwen. Dat is het PS-bastion waar Keizer Elio de plak zwaait met 44% van de stemmen en met het hoogste aantal staatsambtenaren ter wereld, met een hangmat-industrie en een  socialistische uitkerings-ecomomie !

Ze mogen dan wel le Parti Socialiste zijn, ik vind er alleszins niet veel sociaals aan om bijna 1/5e van uw bevolking zonder werk te laten zitten.

Hoe is dit ooit zover kunnen Komen ? Goed, u zegt misschien: "Elio is niet de baas over gans Henegouwen". Klopt als een bus maar zijn partij, heeft bijna een absolute meerderheid in die provincie. In de stad Mons/Bergen waar Elio burgemeester is met 27 PS-zetels op 45, loopt de werkelkoosheid uit tot 20,60%

En deze man zou dus de nieuwe premier worden om België  uit het slop te halen.

!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privé-clubje I-Cleantech van Ingriet Lieten door Raad van State afgeschoten

 

I-Cleantech is een nieuwe vzw, een idee van Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a), die de huidige initiatieven rond schone technologie moet stroomlijnen en ondersteunen. De oprichting ervan kwam onder vuur te liggen na een kritisch rapport van de Inspectie van Financiën.

Het voorstel van decreet voorzag erin om de Vlaamse regering te machtigen toe te treden als stichtend lid tot de vzw. Een gezellig clubje voor de rode kameraden en enkele groene graanpikkers om de sfeer op te vrolijken, buiten elke democratische controle maar uitsluitend met openbare subsidies. 

LDD-fractieleider Lode Vereeck, die vreest dat de vzw een peperdure en een zoveelste overbodige instelling zal worden, drong aan op een advies van de Raad van State. Dat advies is nu binnen en is niet mals voor de voorliggende tekst. "De Raad van State is vernietigend", stelt Vereeck. Zo hekelt de Raad van State onder meer het ontbreken van gegevens rond de oprichting, doelstelling en samenstelling van de vzw.  Het antwoord is nochtans eenvoudig : een vriendenclubje op kosten van d e gemeenschap om de macht van Rode Ingriet, ook als ze later gewipt worden, te bestendigen.

Ray

Bron : Het laatste Nieuws

 



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopende zaken worden Permanente zaken

 

Is het verkeerd te denken dat ruim 90% van de bevolking zich geen snars aantrekt van het gestuntel van de negen politieke partijen die aanstaand week-end 300 dagen bezig zullen zijn met de vorming van een regering ? 

De berichten die tussendoor uitlekken in de media worden schouderophalend genegeerd en het is enkel een actieve minderheid die geloof hecht aan de moeizame toenaderingspogingen tussen de twee grote winnaars, terwijl de kleintjes handenwringend toekijken en hopen niet uit de coalitieboot te vallen.  Welk soort monsterverband, ontstaan in groot wantrouwen en totale verwarring, kan er uiteindelijk uit de bus komen ?  Wie begrijpt er nog iets van de op til zijnde compromissen ?  De NVA wordt uitgewrongen en houdt zich enkel overeind dankzij de schijn en de op weinig steunende reputatie van maagdelijke onschuld : vroeg of laat zal bekend worden in welke mate Vlaanderen zich laat rollen.

Intussen wordt het spel wel perfide genoeg gespeeld om de openbare opinie te sussen : geen nood, beste domme burgers, ook zonder regering, doet de weggestemde ploeg van Nonkel Kruk dienst als surrogaabestuur. En op die manier kunnen we nog enkele jaren doorgaan.

Over de democratische uitspraak die de burgers deden op 13 jnui 2010 maakt niemand zich zorgen.  De misprezen Yves Leterme en zijn collega's maken van lopende zaken allengs permanente zaken. De natie verklaart zelfs de oorlog, zonder in staat te zijn eigen stammentwisten op te lossen. De lamlendigen uit de Wetstraat veinzen nationale verontwaardiging omdat godsdienstfanatici uit de woestijn een burgeroorlog uitvechten.  

Het parlement kijkt hoofdschuddend toe, want een aantal van de verkozen figuren uit alle partijen (behalve de verstotenen van Vlaams Belang) hopen op een regeringsdeelname met voor zichzelf en de vriendjes posten en voordelen. Het is niet meer dan dat.

Leterme verleent inmiddels de toelating aan al zijn ondemocratisch functionerende ministers om hun leeglopende kabinetten op te vullen met nieuw personeel.  De willekeur en de vriendjespolitiek wordt officieel verder gezet als een permanente noodzakelijkheid. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supermoskee naast Supercinemacomplex

 

De stad Antwerpen heeft haar oog laten vallen op een magazijnencomplex aan de Noorderlaan om er een grote moskee in onder te brengen. In de hoek van de Noorderlaan en de Michiganstraat op de Luchtbal liggen de voormalige GM-gebouwen. Die zijn nu in handen van een en dezelfde familie. Deze locatie bevindt zich vlakbij het cinemacomplex Metropolis (Kinepolis).

"We willen in dat complex ruimte huren om er een moskee in onder te brengen", zegt Monica De Coninck (sp.a), schepen van Diversiteit. "De grote moskee moet een oplossing bieden voor de talrijke slecht behuisde moskeeën in Antwerpen, die soms ook voor overlast zorgen."

De grote moskee op de Luchtbal moet plaats bieden aan honderden gelovigen en is volgens Monica De Coninck perfect gelegen. "Er is voldoende parkeerruimte en er zijn tramhaltes. Het is wel de bedoeling dat de moslimgemeenschap alles zelf betaalt. Als stad helpen we alleen in de zoektocht naar een geschikte locatie. Ook in het zuiden van Antwerpen zoeken we nog een plek voor een grote moskee."

Er zijn enkele zaken die wij niet goed begrijen :

- sinds wanneer treedt het stadsbestuur op als immobiliënkantoor voor privé-personen of privé-initiatieven ?

- de stad zal de huur betalen.  Waarom ?  Wordt de islam een stadsgodsdienst ? 

- Waarom wordt even verder gezegd dat de moslimgemeenschap alles zelf betaalt, terwijl in de aanhef duidelijk gemaakt wordt dat de stad de huur zal betalen ?

Dit dossier wordt weer eens op een typisch Antwerpse manier aangepakt : dubbelzinnigheid is troef. We verwachten niet anders van dit schepencollege.  Voor ons is het klaar en duidelijk : de gemeenschap heeft NIETS te maken met de islam, een zogenaamde religie die onze maatschappij afwijst.  In oktober 2012 kan de Antwerpenaar zich uitspreken over de kwaliteiten van het huidige Antwerpse Immobiliënkantoor op de Grote Markt.

Ray

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdam : 41 miljoen te kort voor bijstandsuitkeringen

 

In Rotterdam moeten alle zeilen worden bijgezet om de bijstandsuitkeringen te kunnen blijven uitbetalen. De gemeente kampt dit jaar met een gat van 41 miljoen euro op een budget van ruim 400 miljoen euro. Volgens het stadsbestuur wordt Rotterdam „onevenredig hard getroffen” door de nieuwe manier waarop het geld voor bijstandsuitkeringen wordt verdeeld.

Het Rotterdamse college wil daarom met staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken om tafel om te praten over een oplossing en aanpassing van het systeem. Rotterdam past zelf al jaren de tekorten aan, maar dit jaar is het tekort zo groot „dat het niet op lokaal niveau kan worden opgelost”, staat in de brief aan De Krom.

„Dit is geen zielig verhaal. Als we niets doen, lopen we vast. Wij hebben meer mensen in de bijstand dan het kabinet heeft berekend”, verdedigt Schrijer de noodzaak om bij het kabinet aan te kloppen. Hij zegt dat 75 procent van het tekort wordt veroorzaakt door factoren die niet door de gemeente zijn te beïnvloeden.

Zo heeft Rotterdam te maken een zeer hoog percentage laagopgeleiden, gezondheidsaspecten, relatief veel niet-westerse allochtonen, veel lage inkomensgroepen en goedkope huurwoningen. Een onderzoek van het bureau dat het rekenmodel voor het ministerie van Sociale Zaken maakte, erkent volgens Schrijer ook dat deze aspecten onvoldoende zijn meegenomen.

„Er zit een afwijking in de Haagse modellen en de lokale praktijk”, aldus de wethouder. Meer gemeenten in Nederland hebben hier mee te maken, maar volgens hem niet zo hevig als Rotterdam. „Dat komt ook omdat wij harder bezuinigen de komende vier jaar dan welke gemeente in Nederland dan ook. Dus wij nemen in dat opzicht ook onze verantwoordelijkheid.” Rotterdam bezuinigt 600 miljoen euro in deze collegeperiode.

Op 1 januari 2010 telde Rotterdam 30.045 bijstandsontvangers. Inmiddels zijn dat er op 25 maart 33.788. Alleen al in het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er bijna duizend bij. De verwachting is dat die groei door de economische tegenwind het komende jaar doorzet.

Tja, dit is het identieke verhaal van Vlaamse steden als Gent, Antwerpen, Brussel, en zo vele andere ... Herinner u de uitspraken van burgemeester Daniël Termont vorige week over de invasie in Gent door duizenden zigneuners. Wie de socialist Termont niet kent, zou gedacht hebben dat dit een Vlaams Belanger was.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/9459869/__R_dam_kan_bijstand_niet_betalen__.html?p=5,1


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer in onze brievenbus : Senior
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Waarde redactie en vrienden,

Het moet niet altijd kommer en kwel zijn wat de klok slaat, dus mag er ook eens gelachen worden. Alhoewel.

Herinner jullie je nog enkele weken geleden de story van het Hema- meisje ?  Dat jonge Limburgse wicht dat zich liet omkatten tot een moslima en gehuwd was met een aanhanger van de godsdienst van de vrede en de zonnebank. Het onnozel schaap had een job in een Hema-filiaal als verkoopster. Doch het cliënteel stoorde zich aan haar hoofdje als een verpakt paaseitje. 

Joyce, zo was haar geboortenaam, wou namelijk haar kopvod niet afdoen op het werk. Op verzoek van de zaakvoerder om dit wel te doen, volgde een "njet" van onze moslima, waarop zij de boodschap ontving, dat ze niet meer hoefde te komen werken. Groot alarm in het moslimwereldje aldaar, bij de linxe media en ook bij Ayatholla Youseff el-Witthe van het CGKR, die met moeite het schuim van de bek kon houden toen hij bij de rode 0000 zijn toorn over dit onrecht mocht spuien.

Bij de Hema waren ze geschrokken door de heisa die de linxe kadavervreters maakten, zodat men Fatima-Joyce een baan aanbood in het magazijn van de winkel waar ze haar kopvod mocht ophouden, maar het fiere moslimwicht weigerde de uitgestoken hand. Einde verhaal, zou men denken.

Ja, dag Youseff ! Eergisteren konden we lezen dat het Hema-meisje samen met de bediendenpakbond een klacht gaat neerleggen tegen haar ontslag en dat ze 6 maanden bruto loon eist, zonder dat dit enige invloed op haar huidige dopgeld zou mogen hebben. Fatima-Joyce gaat de belgische arbeidswetgeving naar haar hand zetten. Als binnenkort de sharia hier van toepassing zal zijn, dat ze dan maar oppast met haar hand.

Het wicht dat nog een forum kreeg in de Zeverende Dag waar ze minzaam vertelde,  het allemaal niet goed te begrijpen,  want de kopvod was heilig voor haar :  en ze vertoefde o zo graag bij haar klanten.  Daarom moest zij wel ander werk in diezelfde winkel weigeren, en veel patati en patata.

Uit het vervolg van deze onfrisse zaak, mag blijken dat de indoctrinatie  van dit naieve meelopertje vruchten afwerpt : de religieuze verontwaardiging en de onwil zich te schikken naar de eisen van het bedrijf zijn voorwendsels om gratis centjes te vangen.

Joyceke zal m.i. van een koude kermis thuiskomen,  want zij vergeet dat ze door een interimbureau aan werk geholpen werd.  Niet Hema maar het interimbureau is de werkgever.  Hema betaalt het volledige brutoloon aan het interimbureau (met wie er een overeenkomst bestaat) en na de nodige fiscale en sociale afhoudingen krijgt Joyceke van de interimzaak haar nettoloon.

Veel bedrijven maken gebruik van interims omdat zij te allen tijde en zonder vervelende poespas deze gehuure werknemers kunnen bedanken voor bewezen diensten, na voltooiing van de opdracht of indien de betrokkenen niet voldoen.

In dit geval zal het neo-moslimake buiten wat publiciteit aan het kortste eind trekken, meer nog, andere werkgevers in die regio zijn bij deze gewaarschuwd als het ex-Hema meisje met haar minzaam stemmetje om een job komt vragen.

Misschien kan ze solliciteren als kuisvrouw in een of andere moskee of gaan buikdansen. En wat ze ook kan, is even in Hoboken informeren bij haar naamgenote, die andere Joyce die met een helikopter haar moslimvriendje ging bevrijden in de gevangenis van Brugge en die intussen de islam heeft afgezworen en door de vroegere vriendjes bedreigd wordt en om politiebescherming vraagt. 

Het was eigenlijk maar een beetje om te lachen dit verhaal. 

mvg - senior



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL wijst asielzoekers uit

 

Nederland gaat donderdag tientallen asielzoekers uitzetten naar Irak. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd.

De algemene regel dat uitgeprocedeerde asielzoekers niet naar Irak kunnen worden uitgezet, is vorig jaar geschrapt. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens beoordeelt bezwaren van asielzoekers tegen gedwongen terugkeer naar Irak weer individueel.

Niet onveilig
Het zou in Irak niet zo onveilig zijn dat elke gedwongen terugkeer automatisch een schending van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens oplevert.

Volgens VluchtelingenWerk is het in Bagdad te gevaarlijk. De organisatie voor vluchtelingen is boos over de 'overvaltactiek' waarmee de mensen in Ter Apel en Heteren zijn aangehouden: 'De gezinnen zijn letterlijk van hun bed gelicht. Voor volwassenen al zeer beangstigend, maar voor kinderen absoluut traumatiserend.'

In beroep
Het ministerie zegt dat ze om half acht 's ochtends zijn aangehouden, net voordat de kinderen naar school moesten.

Het departement stelt dat de mensen erop zijn gewezen dat ze in beroep kunnen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat nog kan bepalen of hun vertrek minstens moet worden uitgesteld. De Raad van State heeft een gezin uit Heteren al uitstel verleend.

Door Arne Hankel @ Elsevier

PST : Een land kan wetten maken, beslissingen treffen maar moet alles onderwerpen aan de elite van Europa.  Wat is het nut van de nationale bevoegdheden ?  Wij zijn zo ontzettend verkeerd bezig ...



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jonge politica en de oude flamingant

 

U weet het intussen, ik praat met iedereen en ik ben zeer nieuwsgierig naar wat mensen bezighoudt.  Als het politici zijn die ik ontmoet, wil ik hoogte van ze krijgen.  Ik probeer mijn eigen opvattingen niet naar voor te dringen maar als het er op aankomt, verstop ik ze beslist niet. Maar nooit opdringerig, brutaal of gelijkhebberig. Ik wil een correcte en beschaafde reclamezuil zijn voor mijn politieke ideeën die normaliter binnen een cordon zijn opgesloten. Veel hangt van de gesprekspartner. En wat ik soms neerpen over die ontmoetingen of gesprekken is geen schrijversfantasietje maar gebaseerd op echte feiten.

Gisterenmorgen heb ik een babbeltje gedaan met een lieftallige  maar politiek opportunistische dame die momenteel optreedt voor de Antwerpse sp-a ; zij heeft een bochtige carrière achter de rug, alhoewel ze slechts 41 is. Van Agalev, over het plaatselijke Antwerpen-94 kartel (CVP-VU), naar Spirit, dan de Vlaams Progressieven, om te eindigen bij de SP-a.  Zij is vooral een vertegenwoordigster van de Marokkaanse gemeenschap in wat eens mijn koekestad was. Daar hebben wij het niet over gehad, want dat  heikel probleem los je niet op straat op.

Als het even meezit en er wordt een regering gevormd met de socialisten, dan hoopt zij als eerste opvolgster voor de senaat te mogen zetelen in de hoge vergadering.  Met een beetje moeite weet u nu over wie ik het heb.  

Toen ik haar (vriendelijk) vertelde dat ik als oude flamingant slechts één oplossing zie voor de huidige politieke impasse, de splitsing van het land, werd mevrouw lichtjes opgewonden.  "Allez, gij" zegde ze in beschaafd Antwerps "ik geloof niet in kleine staten ..." Ik was niet ad rem geoeg (of misschien te hoffelijk) om te vragen "Waarom zijn jullie dan naar belgië gekomen ?" Want vooraleer je het weet, zit je in een verhitte discussie over persoonlijk omstandigheden en ervaringen die niets te maken hebben met de politieke realiteit.

Ik was echt verbaasd te horen, dat mijn gesprekspartnerin (wij stonden beiden te wachten op de tram) als gewezen kamerlid, senatrice en gemeenteraadslid, het bestaan van het onbestuurbare belgië enkel wist te verdedigen met emotionele en oppervlakkige  argumenten. "Wij zouden Brussel verliezen" klonk het afgezaagde liedje maar met een intonatie alsof we een kind moesten afstaan.  "En de vele Vlamingen in die mooie hoofdstad van ons, zouden hun job kwijtspelen".

Mijn antwoord verbaasde haar : "Ik ben geen politicus, dus ik kan mij best veroorloven de verloren ghettostad Brussel los te laten. Dit waterhoofd is nu lang genoeg het alibi geweest om de Vlaamse onafhankelijkheid af te remmen, en er is geen enkele reden om te vrezen voor Vlaams jobverlies : daarmee snijdt Brussel zichzelf economisch in eigen vlees".  (sorry, dames en heren Vlaamse politici, jullie zullen wel gelijk hebben door je aan Brussel vast te klampen, maar ik volg even een zijpad, als het mij zo uitkomt)

Ons gesprek werd levendiger, haar pro-belgica pleidooi was ontluisterend naief en finaal klaagde  mijn charmante opponente dat ze last had van hooikoorts.  Het leek mij meer dat ze zich opwond.

Wat dacht ze over de plotse oprichting van de Federatie Wallonië-Brussel ? Doet Brussel daarmee geen afstand van zijn zogenaamde neutrale positie ? Opnieuw moet ze even de neus snuiten.  "Ha, dat ? Ja, dat is de schuld van Kris Peeters, hé. Die moet de mensen niet uitdagen en het zou goed zijn als er een regering kwam zonder de NVA."

Toen zagen we haar tram aankomen  en nadat we hoofs afscheid hadden genomen, beloofde ik haar een mailtje te sturen met felicitaties als ze in de tot verdwijnen gedoemde senaat opduikt.  Ik vrees echter van haar geen mailtje te krijgen als "de kleine staat Vlaanderen" geboren wordt.

Door dergelijke toevallige gesprekken met politieke tegenstanders, krijg je inzicht in de manier van denken en het soort argumenten dat deze mensen drijft.  De oude flamingant voelt zich alleszins gesterkt in zijn republikeinse opvattingen en de SP-a moet dringend wat doen aan de scholing van zijn mandatarissen.

Savat


06-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 x in onze brievenbus : Vic van Aelst
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wereldrecord dévoileren    

Een ding moet je Van Aelst nageven hij ontsluierde -of moet ik zeggen ontmaskerde- de NVA in een recordtempo. Er bleek zelfs geen welpje onder de kopvod van de NVA te zitten, maar een soepkieken.
Alle begrip, maar niet aan de orde... Hoe is het mogelijk !

Lucky9  

3 X Vergissing.   

1) Meester Van Aelst dacht dat hij een tweede Bracke kon zijn. 
2) De n-va zocht eigenlijk een nieuwe marionet, en kreeg (ongevraagd) een leeuw. 
3) De Vlamingen hadden opnieuw hoop op een nieuwe voorvechter voor "de Vlaamse Zaak

Victor vanVosselaer



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vluchtelingenboot gezonken voor kust Lampedusa en akkoord Italië - Tunesië

 

Op 40 mijl voor de kust van Lampedusa, in de Maltese territoriale wateren, is in de nacht van dins- op woensdag een boot met ruim 200 vluchtelingen afkomstig uit Libië, gezonken. Aan boord vooral Eritreërs en Somaliërs. Er zouden circa 48 overlevenden zijn, onder wie een vrouw in haar achtste maand zwangerschap.  Ondertussen werd gisteren een akkoord bereikt over de vluchtelingen tussen de Italiaanse en Tunesische regering. 

Het was de Lega Nord minister van binnenlandse zaken, Maroni, die de onderhandelingen met Tunesië gevoerd heeft.  In de (voorlopige) overeenkomst is sprake van intense politiemedewerking om de afvaarten naar Italië te verhinderen. Tunesiërs die niet over de juiste documenten beschikken zullen teruggestuurd worden naar hun Prachtland. Meer was er niet te vernemen na het akkoord.  Aleen dit jaar zijn er meer dan 20.000 gelukszoekers aangekomen in Lampedusa, een eiland van 20 km2 en 5300 inwoners.

Frankrijk, dat ook vie de Middellandse Zee heel wat tafelschuimers moet opvangen, zou inalle discretie zijn grenzen gesloten hebben. Dit vernemen we via een Italiaanse krant.

Tot slot : tot hiertoe bezat de Vlaamse ministerin Huilde Crevits het wereldrecord "mitraillette-spreken", maar dat heeft ze intussen moeten afstaan aan de Italiaanse nieuwslezeres bij deze video.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mazelen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lap, NVA tot Vic van Aelst : *Terug in uw hok !*

 

Een zaak moet je de NVA nageven, als het er op aankomt dissidenten, onwilligen of dwarsliggers die een afwijkende mening formuleren, op de vingers te tikken of aan de deur te zetten, dan gebeurt dit per kerende. Geen partijraden, geen commissies : "Terug in uw kot" of "Ontslag zonder discussie". 

De woorden van Vic van Aelst over het afschaffen van Franse taallessen in onze scholen waren nauwelijks uitgesproken, of de partij had al afstand genomen.  Schrik om Elio & C° voor het hoofd te stoten ? Die franco-belgen storen zich nochtans niet aan  Vlaamse gevoeligheden door bijvoorbeeld Bruxelles en Wallonië in één federatie te stoppen. Maar wij moeten wel op onze woorden letten.

Soit, Van Aelst heeft het verkorven met zijn Vlaams-radicaal standpunt. Al wie niet tot de kleine kring vertrouwelingen behoort, mag niet zo maar zijn mening ten beste geven bij de NVA.  Vic, in het vervolg, eerst toelating vragen aan de door u zo bewonderde voorzitter.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonen de islamieten hun ware gezicht in Egypte ?

 

 

Nadat ze zich aanvankelijk terughoudend opgesteld hadden, treden de islamieten in Egypte steeds zelfbewuster op.  Plotseling staan alcoholaanbod en zedenpolitie ter discussie.  De angst voor de islamieten nam tijdens de 30-jarige heerschappij van Hosni Moebarak een belangrijke plaats in.  Telkens weer – bij kritiek op zijn beleid - herinnerde hij eraan: “het zijn zij of ik”.  Die dreiging boekte steeds weer resultaat en zelfs na zijn aftreden klonk ze nog na.  Zowel Israël, de VS, als bepaalde kringen in Europa vrezen een islamisering en radicalisering van Egypte indien vrije verkiezingen de moslimbroeders aan de macht zouden brengen.  Talrijke experten susten met de stelling dat de moslimbroeders en hun afgeleide “Al-Dschamaa Al-Islamiyya” (de islamitische groep) minder homogeen georganiseerd waren en bijgevolg minder invloedrijk zijn als in het verleden.

Twee maanden na de zege der Egyptische revolutie nemen de tekenen, dat ze het gevaar onderschat hebben, steeds meer toe.  In de Egyptische krant «Al-Masry Al-Youm» stond een verklaring van Issam Dirbala , een hoge vertegenwoordiger van «Al-Dschamaa Al-Islamiyya», waarbij hij pleitte voor de oprichting van de zedenpolitie in Egypte: “De nieuwe politie moet een afdeling met bepaalde bevoegdheden hebben om diegenen aan te houden die zich onzedelijk gedragen.”

De zgn. “Hisbah” controleerde in de middeleeuwen in de islamitische samenleving de naleving van de zeden op marktplaatsen en andere publieke ruimten.  Een hedendaagse versie daarvan vindt men in Saudi-Arabië, waar een dergelijk comité waakt over de strikte scheiding der geslachten, over kledingsvoorschriften en alcoholverbod.  Hun religieuze ijver zorgde in het verleden al voor talrijke incidenten, zoals bv. in 2002, als 14 meisjes in Mekka omkwamen.  De zedenpolitie had hun het verlaten van het brandende gebouw verhinderd omdat ze niet versluierd waren en in contact met mannelijke brandweermannen hadden kunnen komen.

En daarbij zijn de lieverdjes van «Al-Dschamaa Al-Islamiyya», en de moslimbroeders zelfs niet de radicaalste islamieten in Egypte.  De salafisten, die aanhanger zijn van de fundamentalistische, wahabitische koraninterpretatie, werden onder Moebarak als tegengewicht van de moslimbroeders geduld.  In de politiek-open sfeer van vandaag treden ze steeds meer op de voorgrond en maken zij hun radicale eisen kenbaar.  Volgens de “Daily News Egypt” eisten ze verleden week in een dorp ten zuiden van Kaïro de sluiting van een drankenhandel.  Bij de daarop volgende onlusten viel er een slachtoffer en acht personen werden gekwetst. 

Vrouwelijke kledijpoliie in actie in Prachtland Iran tegen modieus geklede dames

Naar aanleiding van de toenemende onzekerheid, zowel in Egypte als in het westen, probeerde de Egyptische grootmoefti Ali Gomaa hen in een gastartikel in de New York Times gerust te stellen: “De religieuze traditie van Egypte is gebaseerd op een gematigde, tolerante interpretatie van de islam.”  Maar hij vermeldde tegelijkertijd dat Egypte een diep religieuze maatschappij is en dat de islam in elk geval een rol in de democratische orde van het land zal spelen: “Religie kan niet volledig van politiek gescheiden worden, maar wij zullen ervoor zorgen dat ze niet voor politieke doeleinden misbruikt wordt.”

De stemming in maart over een gedeeltelijke herziening van de Egyptische grondwet zou al als een referendum over de toekomst van de islam in het land van de farao’s kunnen beschouwd worden.  De liberale krachten hadden ze geweigerd omdat ze de tijdsruimte tot de parlementsverkiezingen in september te weinig vonden.  Ze geloven dat zowel de goed georganiseerde moslimbroeders als de nationaaldemocratische partij van Moebarak daarvan zouden kunnen profiteren.  Afgezien van het tijdsplan geraakten de liberalen en de islamieten ook in conflict over een concreet artikel van de grondwet, dat over de islam gaat.

Artikel 2 van de oude grondwet van 1971 verklaarde de islam tot de staatsreligie, in 1980 werd een addendum toegevoegd waarbij de sharia als basis van het Egyptisch recht vastgelegd werd.  De islamieten vrezen dat indien de grondwet totaal zou herzien worden, artikel 2 zou verwijderd worden en Egypte een seculiere staat zou kunnen worden.  Bijgevolg zetten ze druk om slechts een gedeeltelijke herziening vast te leggen, zodat artikel 2 onveranderd blijft.  De liberalen eisten echter een wijziging van artikel 2, dat eventueel door de islamisten zou kunnen misbruikt worden om de oprichting van een islamitische staat te rechtvaardigen.  In welke mate de Egyptische kiezer zich hierdoor liet beïnvloeden, is niet bekend.  Maar meer dan 77% stemden met de moslimbroeders voor een gedeeltelijke herziening.

En daarmee is de weg vrij naar de parlementsverkiezingen in september.  Dan zal blijken hoe sterk de islamieten in Egypte in werkelijkheid zijn.  Fragmenten zijn vandaag al duidelijk herkenbaar en laten ons niets goeds vermoeden.

Bron: 20 Min.on Line

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijk, Vic, Frans is een onbeduidende taal op internationaal niveau

 

Vic van Aelst mist zijn opkomst bij de NVA niet.  Zijn uitspraken in de Morgen over het afschaffen van het Frans als tweede taal in het onderwijs en de onbeduidende rol van Frans op het internationaal podium, halen zelfs de Franstalige pers. En uiteraard de nodige nijdige, belachelijke en kwetsende reacties : de franscouillons zijn zwaar in het kruis getast. Et cela me fait plaisir.

Eerst naar rumoerige Vic luisteren : "De Vlamingen moeten ophouden met de Franse lessen op school, de Vlamingen moeten ophouden met de zweep te weven die hen al 180 jaar slaat", aldus Van Aelst in een krant van De Persgroep. "Waarom zouden we in Vlaanderen niet doen wat in Wallonië al 180 jaar gebeurt? Daar onderwijzen ze toch ook Engels als tweede taal? Dat wij Frans geven, wordt door de Franstaligen als excuus gebruikt om hier Frans te spreken."

De strafpleiter voegt daaraan toe dat de Franstaligen hun strijd pas zullen staken als de kabeljauw voor de kust van Oostende eveneens Frans zal spreken. Volgens Van Aelst is het Frans ook een onbeduidende taal geworden.

Of wij Frans uit ons onderwijs moeten bannen, is een gedurfde stelling maar dan moeten we er wel het engagement bijvoegen, om de lessen Nederlands te intensifiëren en het gebruik van de Nederlandse standaardtaal te bevorderen. Het gebruik van dialect door openbare besturen  en bestuurders moet verboden worden. En Engels moet correct en intens onderwezen worden als tweede taal.

Denk er ook aan : een volk kan niet bestaan zonder een eigen cultuurtaal en als die slechts een beperkt aantal gebruikers telt, 23 miljoen zoals het Nederlands, dan is de kennis van meerdere talen een absoluut pluspunt. Zeker wereldtalen zoals Engels of Spaans. En daar hoort Frans niet bij.

Wat de taal van Molière betreft, treden wij Van Aelst bij.  Wij hebben onlangs gereisd met een internationaal gezelschap waar de voertaal Engels was.  De enkele franstalige belgen die meereisden, zaten elke dag op een kluitje samen te smoezen met een groepje staatsfransen, niet bij machte enig contact te hebben met de rest van de groep.  Wij, de aanwezige Vlamingen, hebben ons te pletter gelachen met de zielige landgenoten en we gebruikten hen als didactisch materiaal voor onze toelichtingen bij de belgische situatie. Dan zegden we bijvoorbeeld: "Kijk, daar zitten enkele echte belgen, ze kunnen niet spreken maar ze zijn ontzettend arrogant. Laten we even wuiven en "Ponchoer" roepen, dan zijn ze minder geïsoleerd, de oenen." En de oenen wuifden soms terug maar ze bleven boos en verontwaardigd kijken.

Wij als Vlamingen zitten op de eerste rij om het gedrag en de karakteriële ontsporingen van franstaligen te observeren. Dat doen we al generaties en het heeft velen onder ons geschaad, maar onze Nederlandse taal en onze Vlaamse cultuur zijn overeind gebleven. Laten we die kennis over de ware aard van Walen en Bruxellois zo veel mogelijk uitdragen naar de buitenlanden.

Maar laten we ook overeenkomen : naast ons plaatselijke Vlaamse dialect, is de kennis van Nederlands (en niet Vlaams, want dat bestaat niet als taal) een absolute vereiste.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes ontdekt Horrorhuis

 

 

Na de ophefmakende ontdekking van het Hitlerhuis door de onfrisse medemenschen van de VRT, ontdekten wij op onze beurt Het "Horrorhuis Eén"

(dank aan Studio Mieke)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Antwerpse Ring of de schande van Janssens

 

De Antwerpse ring is de allerdrukste snelweg van Vlaanderen. Tussen Berchem en Borgerhout passeren maar liefst 260.000 chauffeurs per dag. Het aantal voertuigen op de ring is een absoluut record. De cijfers komen van de zogenaamde detectielussen, kabels in de weg die verbonden zijn met een meettoestel. In die meetsystemen is de laatste jaren tien miljoen euro geïnvesteerd.

Ter vergelijking: op de Brusselse ring staat op sommige plaatsen 16 uur file per dag. Tussen Jette en Zellik passeren 186.000 voertuigen. Dat is minder dan in Antwerpen, maar er zijn ook minder rijstroken.

Het aantal vrachtwagens is ook gestegen op onze wegen. In Antwerpen maakt het vrachtverkeer een vijfde uit van alle mobiliteit.

De toestand van de Ring zou nooit tot deze omvang hebben mogen escaleren. Antwerpen is en blijft de economische motor van Vlaanderen en omwille van de lamlendige en laffe houding van onbekwame politici, met als onbetwiste numero uno, Patrick Janssens, zit de havenstad met een gigantisch probleem dat al jaren geleden had moeten opgelost zijn. 

Wij schrijven dit al jaren en we kunnen slechts hopen dat in 2012 de hoodverantwoordelijke voor deze ontkenning van de economische realiteit, verdiend zal afgestraft worden. Maar daarmee is er nog geen oplossing voor het verlies aan concurrentiekracht van de haven.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suid-Afrika : enkel in het nieuws als witmensen wat mispeuteren

 

 

De ontwikkelingen in ons broederland Suid-Afrika (dat zeggen we speciaal zo, omdat dit voor ons waar is en ook om de linxe, onfrisse medemensch jeuk te bezorgen) zijn al jaren niet meer interessant voor de Vlaamse broodschrijvers : de misdaden van het ANC-regime worden niet alleen verborgen gehouden, als er toch een grof feit uitlekt, wordt het geminimaliseerd en goedgepraat.

Over de plaasmoorden wordt in  Vlaanderen en in de rest van West-Europa niet gerept. Eugène Terre'Blanche was een blanke fascist die niet beter verdiende dan vermoord te worden door arme zwartjes die de terreur van deze man niet langer konden verdragen.  De exodus van honderdduizenden nijvere, blanke  werkers die hun land ontvluchten omdat ze een gemakkelijk doelwit zijn voor zwarte extremisten, gangsters en koelbloedige moordenaars, wordt nooit of nimmer in de media besproken. De armoede bij blanken is een taboe-onderwerp, want het druist in tegen het beeld dat men per se wil handhaven, namelijk dat enkel negers arme drommels zijn.   De hoogste criminaliteitscijfers ter wereld vind je in Suid-Afrika, maar de politieke correcten bijten nog liever hun tong af, dan hierover te rapporteren. De miskleunen, de corruptie, het zwarte racisme van het ANC wordt doodgezwegen.

O wee, als echter een moegetergde blanke enige actie onderneemt tegen de negers : dan is er plots wel nieuws te melden uit het land van Mandela.  Dan keren plots de tijden van de Apartheid terug en de witmensen worden opnieuw opgevoerd als misdadige apartheidsadepten. Maar soms vergissen de haastige broodschrijvers zich, als ze hun bgronnen vergeten te checken.

Bij volksvertegenwoordiger Filip de Man, lezen wij het volgende verhaal van een spijtige vergissing.

De Morgen heeft weer eens de vinger in eigen oog gestoken. In hun artikel over een man die in Zuid-Afrika drie mensen onthoofdde staat het volgende te lezen:

"Rassenrellen
De identiteit van de dader is nog niet vrijgegeven. De Zuid-Afrikaanse wet verbiedt dat tot de verdachte voor de rechter verschenen is. Omdat de meeste rugbysterren blank zijn, wordt gevreesd voor rassenrellen, want de slachtofffers waren allemaal zwarten."

Waarmee dus geïnsinueerd wordt dat de zwarten zich op een blanke rugbyster gaan wreken middels rassenrellen.  Nu weet elkeen die niet lijdt aan het syndroom van de political correctness dat de overgrote meerderheid van de geweldmisdrijven ginds door negers gepleegd worden. Maar niet zo bij de melting potters van De Morgen : die verkiezen dat de betrokkene een blanke wreedaard is. 

Voor de waarheid moet je echter niet bij het links geweten van Vlaanderen zijn, wel bv. bij http://www.beeld.com/Suid-Afrika/Nuus/Oud-Bul-Joseph-in-hof-20110331. Het gaat wel degelijk om een zwarte rugbyspeler: "Joseph Ntshongwana, die 34-jarige voormalige Blou Bul wat tereg staan in verband met ’n reeks bylmoorde, het ’n geskiedenis van geestelike ongesteldheid."

De pc-scribent van DM tekent met de initialen 'kh'. Staat wellicht voor kloothommel.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Franse politiek verkeert in paniek

 

De UMP van Sarkozy is zich pijnlijk bewust van de electorale aantrekkelijkheid van het FN van Marine Le Pen op de kiezers.  Niet enkel de meer conservatieve burgers maar ook de traditionele kiezers van de linkerzijde, die vaak middenin de multicriminele miserie hun leven moeten slijten, beseffen de noodzaak van een streng migratiebeleid en het intomen van de excessen van islamaanhangers.  De minder begoede Fransen die in de banlieus dag aan dag de terreur van het Noord-Afrikaanse tuig ondergaan, weten dat ze Sarkozy niets te verwachten hebben.

Sarkozy ondervindt nu de weerslag van zijn vorige presidentiële campagne waar hij de terminologie van het op dat moment verscheurde FN schaamteloos overnam en daar ook de vruchten van plukte. In zijn beleid heeft hij echter nagelaten om zijn stoere verklaringen om te zetten in beleid. En het FN is intussen uit zijn asse herrezen en recupereert zijn verloren én heel wat nieuwe kiezers.

In januari werd een nieuwe minister van binnenlandse zaken aangesteld, Claude Guéant, een nauwe medewerker van Sarkozy. Hij heeft al bij herhaling de thematiek van de islam en de moslims ter sprake gebracht, zoals dit stukje video toont : "De toename van het aantal volgelingen van deze godsdienst stelt problemen, inzake hun gedragingen.  De wet op de lekenstaat (de scheiding tussen kerk en staat) werd in 1905 aangenomen, toen er nauwelijks moslims leefden in Frankrijk. Vandaag zijn het er 5 of 6 miljoen". In aansluiting op het korte interview zien we François Hollande, een van de socialistische kopstukken, die Guéant verwijt geobsedeerd te zijn.

De pogingen van de UMP om nogmaals via straffe uitspraken van de nieuwe minister,  zijn een flauwe herhaling om opnieuw stemmen te winnen van het FN.  Een zwaktebod.

Sarkozy heeft zich als president ontwikkeld op vrij korte tijd tot een aanstellerige Napoleon. Hij is zo mogelijk nog meer dan François Mitterand dit was, een imitator van de vroegere Franse keizer. Zijn houding als hij de pers toespreekt, is ronduit belachelijk en  slecht theater.  Als links van zijn kant verder gaat zich op te werpen als de advocaat van de islam-aanhorigen, staat Marine Le Pen een mooie politieke toekomst te wachten.

Ray 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!