Angeltjes
08-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Ingriet Lieten, de centenmorsgriet
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met openbare centjes morsen kan ze wel.
In een vorig bestaan was ze baas van De Lijn en er moest op elke halte een verkoopautomaat staan.
Dure automaten uit Den Haag, extra werk omdat elke automaat elektrische netspanning moest hebben, extra volk om de automaten te onderhouden en dan vergeten we nog de rode bond, die willen geen vervoerbewijzen meer verkopen.
Madam is ritsen en iets later de automaten ook en het prijskaartje wil ik niet betalen.
Wie heeft dat betaald ? Huur auto's, werkuren, elektriciteitsrekening, kilometers kabel en aanpassing van Haagse parkeerautomaten. Wie ? De gemeenschap en dan weten we niet of Electrabel extra centjes heeft verdiend aan de contracten die te vroeg zijn beëindigd.
Ik stop ermee het zuur breekt me uit.

NAW bekend bij de redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het duo Neuze-Neuze naar het Internationaal Strafhof van Den Haag

  

 

't Is goed in 't eigen hert te kijken, voor het sluiten van de week, of er genoeg doden zijn gevallen voor de goede zaak van ons land Béééé.

Uit bovenstaande reportage van Russia Today blijkt de complete chaos die er heerst in het Prachtland Libië, waar Veldmaarschalk De Crem en Korporaal Vanackere, met toestemming van het oorlogszuchtige belgische Parlement,  zich in begeven hebben. Iedereen knalt op iedereen.  

De belgische geniale strategen hebben er geen rekening mee gehouden, dat dit Grotemensenland is  en niet Playmobil in Legoland waar de soldaatjes "pang" roepen als ze schieten en "zoef" als ze een papieren raket afvuren.

Het belliqueuze duo Neuze-Neuze mag voor mijn part voor het Internationaal Strafhof van den Haag gesleurd worden. "Pang, Pang" God, wat ben ik verontwaardigd en ronduit kwaad op die twee paljassen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak een eind aan de islam-wreedheden tegenover dieren

 

In Nederland wordt onverdoofd ritueel slachten verboden. In België mag het uit godsdienstige redenen nog wel, maar ook in ons land wordt geijverd voor een verbod.

 

NV-A-kamerlid Flor Van Noppen pleit ervoor de dierenwelzijnswet aan te passen en het artikel dat bepaalt dat 'dieren die in een slachthuis geslacht worden, niet moeten verdoofd worden, als ze geslacht worden volgens speciale methoden die vereist zijn voor religieuze riten' te schrappen.

Uit dossiers van GAIA blijkt dat slachthuizen om economische redenen nogal soepel omspringen met het begrip 'rituele slachting'. Bijna elk schaap en een vijfde van alle kalveren in ons land wordt ritueel geslacht. "Dit misbruik moet stoppen. We kunnen als maatschappij niet langer aanvaarden dat dieren op een dergelijke manier aan hun einde komen", zegt Van Noppen.

Ik hoop dat Flor zich realiseert dat hij een voorstel doet dat in Nederland aanvaard werd onder grote druk van de PVV van Geert Wilders. Straks komt den dikke weer vertellen, dat het niet mag, zoals bij Vic van Aelst. Alleszins onze (stille) steun heeft Van Noppen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlug, voor hij verdwijnt : Javaux (Ecolo) in Verviers

 

 

Donderdagavond 7 april werd Jean-Michel Javaux in Verviers uitgejouwd, bekogeld met taarten en overgoten met water.  Javaux is de co-voorzitter van Ecolo en een van de Waalse ministers van die partij heeft beslist in Verviers naast de Vesdre een commercieel pand van 25.000 m2 in te planten. Dat zinde duidelijk de plaatselijke Ecolo-afdeling niet. Vandaar de brutale ontvangst. De oorspronkelijke video van + 3 minuten is intussen verdwenen bij Youtube : de democraten van Ecolo houden niet van de waarheid, dat weten wij al langer. Die van Groen zijn in hetzelfde bedje ziek. Wat verwacht je van neo-communisten ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hysterie om een lijk door Brecht Arnaert

 

In een gedegen en vlot leesbaar opiniestuk plaatst Brecht Arnaert de belgische identiteit en waarden tegenover hun Vlaamse tegenhangers. Zo die er al zijn, en zijn ze meetbaar ? Enig terecht scepticisme is de auteur niet vreemd, terwijl hij anderzijds beweert te strijden voor de republiek en niet voor oude wijn in nieuwe zakken. Een houding die wij delen en beleefd toejuichen.

De auteur vertrekt bij de recente hetze over de uitspraken van Vic van Aelst en eindigt met het het uitspreken van het grote verlangen naar "de dag waarop ik vrij zal kunnen ademen, en de geur van het rottend politiek kadaver niet meer dagelijks in mijn neus zal moeten verdragen."

Enkele fragmenten hieronder maar vooral de aanbeveling het ganse stuk door te nemen bij :

http://vlaamserepubliek.wordpress.com/2011/04/07/hysterie-om-een-lijk/

Zowel de Vlaamsgezinde als Belgicistische intellectuelen staan dus voor een gelijkaardige opdracht. Wie zich Belg “voelt” moet mij eens uitleggen wat dat is, dat Belgisch gevoel. Cultureel kan ik me daar wel iets bij voorstellen: frieten en chocolade. Maar daarmee bouw je nog geen samenleving op. Hetzelfde geldt ook voor wie zich Vlaming “voelt”. Spreek me niet van volkssporten en braderieën: vinken zetten is inderdaad rustgevend, en ja, ik sjoelbak graag. Maar wat zijn nu de waarden waarop we republiek zullen bouwen? Vertel me daar liever eens wat over. België in het klein? Dank u, maar nee bedankt. Ik strijd voor een nieuw land, niet voor oude wijn in nieuwe zakken.

Vlaanderen krijgt nog even respijt voor het niet invullen van deze waarden, want alles is beter dan de sovjetmonarchie waarin ik samen met honderdduizenden andere Vlamingen dagelijks belogen, bedrogen, uitgebuit, beledigd en geculpabiliseerd word omwille van mijn onwil om toe te geven aan de perverse socialistische leugen dat solidariteit een morele plicht, en geen morele optie is.

Maar vroeg of laat moet er een antwoord komen op de vraag wat wij dan in de Republiek fundamenteel anders willen gaan doen. Zoniet, dan zal de sluimerende Belgische neurose ook het Vlaams parlement in zijn greep krijgen, en eindigt alles in dezelfde identitaire en morele beerput als degene waar we net uit willen kruipen. Er bestaan universele politieke waarden: Locke en Jefferson hebben er al een glimp van opgevangen. Het wordt tijd dat Vlaanderen zijn eigen Founding Fathers naar voren schuift om dat werk verder te zetten.

Ondertussen kan ik enkel maar vaststellen dat de reacties op de uitspraken van Vic Van Aelst buiten alle proportie zijn. Men is geschrokken van het lijk in de kamer, maar het lag al die tijd al te rotten op het tapijt. Men kon de lijkgeur tot nog toe negeren door zich vast te klampen aan symbolen zoals het Frans als tweede taal op school, maar Vic Van Aelst haalde de neusknijper weg. Vandaar de hysterie.

Proficiat aan Vic Van Aelst om de dingen te zeggen zoals ze zijn: de Belgische identiteit in politieke termen is al jaren dood. Ze moet enkel nog begraven worden. Ik verlang naar de dag waarop ik vrij zal kunnen ademen, en de geur van het rottend politiek kadaver niet meer dagelijks in mijn neus zal moeten verdragen.

Brecht Arnaert

PST : Jammer dat Brecht meent dat de discussie moet gevoerd worden onder intellectuelen.  Het exclusieve terrein afbakenen voor de geleerden en de bevoorrechten, is nu precies wat wij in de Republiek moeten vermijden. Of gaan we het klootjesvolk enkel voor de kar spannen  voor een geleide democratie à la belge ?  Laat dan het lijk maar verder rotten en trek zelf de kar.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis exemplaren van No Poco Rijmseltjes door Jos

 

N O   P O C O

 RIJMSELTJES

door Jos 

 EXCLUSIEF VOOR

 

A N G E L T J  E S

L E Z E R S

Onze vriend Jos heeft een aantal van zijn puntdichten gebundeld onder de titel No Poco Rijmseltjes en hij zal zondag 10 april voor en na het VB-congres in Antwerpen aan al wie zich opgegeven heeft bij de redactie van Angeltjes een gratis exemplaar afgeven. In de grote benedenzaal nabij de lift. Schrijven naar

brave-angeltjes@hotmail.com

(met vermelding van uw naam)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : hebben wij geluk !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Het land B mag dan wel op zijn laatste sokken lopen en onze lopende regering geraakt maar niet over de meet, toch is de toekomst voor dit splijtende onland in gunstige zin verzekerd.

De gevreesde vergrijzing waar onze po-co weldoeners (vooral de linxe soort) ons al jaren mee om de oren kletsen en de doemscenario's dat als we oud en versleten zullen zijn, zelf onze rug moeten wassen en onze pamper vernieuwen, wegens gebrek aan jonge krachten, is achterhaald.

Dit land blijkt nu al over meer dan 11 miljoen inwoners te beschikken. Een spectaculaire aanwas die niemand enkele jaren voor mogelijk zou gehouden hebben. Echter dankzij de massale invoer van buitenlandse vruchtbare mannetjes en vrouwtjes, die door hun sympathisanten steevast immigranten en/of gastarbeiders genoemd worden, maar door nuchtere en weldenkende mensen bij de categorie "tafelschuimers" of "sociale kassen klanten" gecatalogiseerd worden, wordt onze bevolking in ijltempo aangedikt.

De realiteit toont aan, dat de binnengewaaide Oost-Europeanen en niet-varkens-eters uit de Prachtlanden voor de "vergrijzingsstop" aan het zorgen zijn. Zulks nieuws kan deze zonnige dag alleen nog zonniger maken.

Of er echter nog voldoende werk en"centen" zullen aanwezig blijven om al deze "nieuwkomers" te onderhouden is een andere vraag.Ik vrees dat de vergrijzing zal plaats maken voor de versmachting als ze op dit tempo blijven voortkweken en invoeren, zeker nu men in Italië het spel slim en sluw speelt door de aangespoelden uit Tunesië en Libië een "voorlopige" verblijfsvergunning te geven waardoor ze zich "vrij" door de Schengenlanden kunnen begeven en Lampedusa ontlast word.

Allez vooruit..hop naar de 12 miljoen!

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Educatieve familie pick-nick

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesische & Libische cultuurverrijkers zijn in aantocht

 

 

Sinds het begin van de opstand in Tunesië en later in Egypte en Libië zouden meer dan 25.000 personen de illegale oversteek naar Italië gemaakt hebben. Hoeveel er terechtgekomen zijn in andere Middellandse Zeelanden is onbekend.

Italië kwam vooral in beeld dankzij de spectaculaire invasie van het kleine eilandje (20 km2) Lampedusa nabij Sicilië. De Westerse politiek-correcte media zijn verzot op sensatie : uitgeputte vluchtelingen die in gammele overladen bootjes toekomen in het Beloofde Land en opgevangen worden door compassieuze sociale werkers, het levert ontroerend beeldmateriaal op, dat zich onmiddellijk verspreidt over het continent en in alle media van Stockholm tot Lissabon overgenomen wordt. Och arme, die stumperds. Vraag het maar aan Daniël Termont, de socialistische burgemeester van Gent, die zich met zijn grote hart ontfermt over de Roma-zigeuners : volgend jaar voert hij campagne met castagnettengeklepper vanuit een woonwagen van Madame Zarah.

Verslagen over de miserie van de eilandbewoners zelf die hun vrouwen en dochters nauwelijks nog buiten durven laten komen, worden angstvallig geweerd en genegeerd en zijn enkel te zien via internet. De schaarse bevoorrading van het eiland, het gebrek aan water, de toeristen die afwezig blijven, er mag niet over gerept worden, anders ben je een racist. Een absoluut taboe rust zeker op de baldadigheden die aangericht worden door de gelukzoekers en waarover wij deze week een video vertoonden : oesje, dit is erger dan pornomateriaal voor de onfrisse linxe medemensch.

Deze week wees Rui Tavares (Confederale Fractie Europees Unitair Links/Noords Groen Links) in het Euro-parlement op de situatie in Lampedusa waar "vluchtelingen zijn ontvangen in de slechtst mogelijke omstandigheden, geen badkamers, niet genoeg water" en zij vond dat "verbeteringen dringend noodzakelijk zijn". Ziet u met welk soort  onverstandige instelling, bepaalde lieden zich buigen over de dramatische invasie van Europa ?  Er zijn niet genoeg badkamers ...

De meeste asielzoekers zouden inmiddels van Lampedusa verplaatst zijn naar andere locaties in Zuid-Italië en nieuw aangespoelden worden teruggestuurd. Dit zegt de Lega-Nord minister van Italiaanse binnenlandse zaken, Roberto Maroni. Tegelijk krijgen de reeds aanwezige Tunesiërs een voorlopige verblijfsvergunning, waarmede ze vrij in de Schengenzone kunnen reizen.  De meesten zullen naar Frankrijk gaan, het vroegere gehate moederland. En een ongekend aantal zal uitzwermen naar landen waar zich landgenoten bevinden : het land B staat als semi-franstalige natie op de eerste rij.

Onze pensioenen zijn nu verzekerd dankzij deze toestroom van nieuwe werklustigen. En hier zijn badkamers genoeg.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domino : Ik ben een slechte Vlaming

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

 

 

De jeugdafdeling van de socialisten out zich vandaag officieel als wat een aantal professionele SP-a graaiers al lang zijn : slechte Vlamingen.  Er worden zelfs badges verspreid om alle twijfels weg te nemen.  Proficiat voor de duidelijkheid van dit minigroepje onfrisse collaborateurs. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk ! Homofiele holbewoner ontdekt

 

Gazet van Antwerpen komt met een sensationeel bericht  onder de dubbelzinnige titel  "Homofiele holbewoner ontdekt".  Lex Molenaar siddert van genoegen : dàt is tenminste nieuws, het komt uit Tsjechië via de Daily Mail. De holbewoner, van het type homo erectus -vermoeden wij-  heeft geleefd tussen 2500 en 2900 voor Christus, dus toen mocht het nog.

De man werd begraven met potten en pannen zoals een vrouw en niet zoals zijn mannelijke collega's met messen en bijlen en hij rust op de verkeerde kant. Hallo, kan het duidelijker ? De Gazet van Molenaar, die correct wil informeren als het over nichtenverhalen gaat, voegt er een mondeling citaat bij van een archeologe :  "Het is heel waarschijnlijk dat de man een homo of een travestiet was."  Een travestiet ? Met nylonkousen en hoge hakken ?

Savat

http://www.gva.be/nieuws/wetenschap/aid1035208/homofiele-holbewoner-ontdekt.aspx


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Laurent in Congo

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kies voor zuinige energie

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reddy Kilowatt heet eigenlijk Honoré Gepluimd en hij woont in belgië

 

De distributie van elektriciteit is in ons land een derde duurder dan in de rest van de eurozone. Brussel is zelfs 82% duurder dan andere hoofdsteden. Dat zegt de economische denktank Itinera. 

 

Itinera mengt zich vandaag met eigen onderzoek in het debat over de hoge stroomprijzen. Het instituut pleit ervoor om de hoge netwerkkosten in ons land centraal te plaatsen in dat debat over de elektriciteitsprijzen. Uit een rapport van onderzoeker Johan Albrecht blijkt namelijk dat die distributiekosten in België één derde duurder zijn dan in de rest van de eurozone.
.
Deze kosten bedragen 37% van de finale elektriciteitsfactuur en hebben dus een belangrijke invloed op de eindprijs. Brussel is als hoofdstad de koploper, met een distributieprijs die 82 % hoger is dan in de hoofdsteden van onze buurlanden.
.
Globaal is elektriciteit in ons land 11% duurder dan het gemiddelde van de Eurozone. Als we de Belgische prijzen alleen vergelijken met nabije landen zonder prijscontroles, blijken we nog steeds 7,5% duurder te zijn. Vorige week bleek dat distributeur Eandis de distributiekosten met nog eens gemiddeld 72 euro per gezin zal verhogen.
. 
Naast de 37% van de stroomfactuur die naar de distributie gaat, ontvangen de producenten ongeveer 40%. De overheid int de resterende 23% onder de vorm van belastingen (btw en heffingen).
En dat stond allemaal in de onovertroffen kwaliteitskrant de Standaard. Als u ons niet geloof, hier zie, gaat zelf lezen. Klik.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag schattekes,

Eentje van b-bodem vandaag.  Een eerder raar nummer – ik heb er geen idee van of iemand van jullie zich er nog kan aan herinneren.  Misschien ligt het aan mij, aan mijn pensionaattijd bij de nonnetjes Apostelinnen, aan soeur Margareta en de verhalen over de missies.  Moesten jullie ook zilverpapier sparen voor de arme negerkindjes?  Ik heb nooit begrepen wat voor nut dat zilverpapier had.  Wij hadden er immers ook een nuttige bestemming voor: we verknipten het tot strooisel voor de processie.   In elk geval – op de een of andere manier – had ik zo het idee dat het nummer van vandaag iets te maken had met een rimboetaaltje en dat het liedje moest dienen om reclame te maken voor de paters en zusters, met spierwitte habijten en blote voeten, die de inboorlingen moesten gaan bekeren. 

Jullie denken waarschijnlijk dat de voorjaarszon voor een opwarming van mijn hersencellen gezorgd heeft met een “meltdown” als gevolg.  Vooraleer de heer Ray in een volgende aflevering van “Bij meneer doktoor” een arts laat opdraven met goede raad bij voortijdige dementie, keer ik terug naar het keuzenummer van vandaag.

Het gitaargroepje dat het nummer bracht werd zowel qua muziek als qua uitvoering geïnspireerd door The Shadows (ja, die met Cliff Richard, waarover in een latere bijdrage meer).  Ze begonnen op het einde van de vijftiger jaren als “La Jeune Equipe” en traden vooral op voor de Brusselse bourgeoisie met een dikke portemonnee.  Zij wijzigden hun naam in “Les Cousins” toen ze een optreden aangeboden kregen in een gelijknamige club op de 14de juli (Franse nat. Feestdag).  Daar werden ze door Jean Kluger ontdekt.  Het was een groepje proper gewassen, goed geklede jongens, zoals het in die tijd gebruikelijk was, die eigenlijk niet veel nieuws brachten, maar zich lieten leiden door de buitenlandse successen. 

En toch: in 1960 was het vrolijke Kili-Watch een hit.  Het had totaal geen betekenis, maar het klonk goed, luchtig, meezingbaar zonder enige talenkennis.

The Cousins (Les Cousins…) hielden het een vijftal jaartjes vol met niemendalletjes zoals “When the cousins come twisting in” en “The Limbo Rock”.  In de tachtiger jaren probeerden ze een come-back, waarvan zo goed als niemand iets gehoord heeft. 

Jambo, rafiki, als nagedachtenis aan soeur Margareta, dit pretentieloos rimboenummer Kili-Watch

En omdat het lente wordt krijgen jullie zomaar de Vl-versie van onze eigenste Strangers er bovenop:  “Dikke Kwatch”

Kusje van Lolita


07-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Schoofs : geen bedelende kinderen meer

 

Kamerlid Bert Schoofs (VB) wil bedelen met kinderen onder de twaalf jaar strafbaar maken met een jaar cel. Hij heeft een wetsvoorstel in die zin ingediend dat door de Kamer in overweging wordt genomen. Tot 1993 was bedelen op zich strafbaar. Het misdrijf werd toen afgeschaft omdat het armoede bestrafte: de landlopers en bedelaars moesten ofwel naar de onthaaltehuizen voor thuislozen ofwel naar het OCMW. Wel konden ouders die hun kinderen meermaals gebruikten om te bedelen volgens de wet op de jeugdbescherming één jaar cel krijgen. Maar het artikel dat dit mogelijk maakte werd in 2005 afgeschaft.

Ook hebben meerdere grootsteden (Brussel, Antwerpen) bedelverboden in bepaalde wijken, meestal in winkelstraten. Maar een aantal van die reglementen sneuvelden bij de Raad van State omdat ze te algemeen waren.

Georganiseerde misdaad

In 2005 werd bedelen met kinderen gedefinieerd als "mensenhandel", een vorm van georganiseerde misdaad. Er kwamen heel zware straffen op: tot twintig jaar cel en tot 825.000 euro boete als het in het kader van een criminele organisatie gebeurde. Als dat niet zo is, dan nog zijn de straffen zwaar: vijf jaar en 27.500 euro. Die wet werd indertijd scherp bekritiseerd door deskundigen, zoals professor Gert Vermeulen (strafrecht, Universiteit Gent), maar ze bestaat nog altijd.

Schoofs stelt nu vast dat deze wet "bijna altijd tot vrijspraak leidt". Het Brusselse Hof van Beroep besloot nog maar in 2010 dat een moeder mocht bedelen met haar twee kinderen omdat ze toch toezicht moest houden op haar kroost. Het Hof vond ook dat kinderen gebruiken om medelijden op te wekken niet strafbaar is.

"Maar daarvoor dienen kinderen niet", zo zegt Schoofs. "De wet op de mensenhandel schiet tekort in de strijd tegen het bedelen met kinderen omdat de uitbuiting of de mensenhandel vaak moeilijk te bewijzen valt", zo luidt het. Vandaar dit nieuwe voorstel.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaven

 

land van melk en honing
geplaagd met een koning
die zijn volk veracht
je hebt het ver gebracht

geen volk op aard
dat jouw slaafsheid evenaart
en door eigen schuld
een regering van nestbevuilers duldt

waar een minderheid
de gulle gever bijt
waar de rechters straffen
zoals de ministers blaffen

opdat gij slaaf zult blijven
om het land niet uiteen te drijven

sla de handen in mekaar
en weet dat een gebaar
hier een einde aan zal maken
en tronen kan doen kraken

Johan


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Moureaux : *franstaligen moeten de loopgraven spitten*

 

Voor één keer doen de franstaligen zelf iets : loopgraven spitten.  En vervolgens het onderspit delven en met hangende pootjes naar de onderhandelingstafel trekken om de scheidingspapieren te ondertekenen. En neen, er is geen alimentatievergoeding, Philippe.

"De Franstaligen moeten de loopgraven spitten", zei vicevoorzitter van de PS, senator en burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Philippe Moureaux aan de Franstalige radiozender la Première, volgens het weekblad Knack.  "We moeten geduldig zijn, weerstand bieden en we zullen ze verlaten (de loopgraven, nvdr) wanneer we aan Vlaamse zijde een wil tot compromis zien, en geen onderwerping van de Franstaligen."

Volgens Moureaux hebben de Franstaligen reeds "zeer belangrijke toegevingen" gedaan de afgelopen maanden, terwijl volgens de PS'er de Vlamingen niets hebben toegegeven, integendeel.  Hij gelooft niet in een institutioneel akkoord "op korte termijn" tussen Franstaligen en Vlamingen. Hij spreekt van een toenemende radicalisering van N-VA en CD&V.

Verkiezingen zijn volgens de burgemeester van Molenbeek "niet wenselijk, maar dat wil niet zeggen dat we ze zullen kunnen vermijden".

Bron : Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Tunis leiden de islamieten de dans tijdens de protesten

 

 

Anti-regeringsprotesten blijven aanhouden in Tunis, de hoofdstad van Tunesië, maar ditmaal vanuit een nieuwe invalshoek, nl. de eis van een sterk islamitisch bestuur.  Tijdens het laatste protest op vrijdag, 1 april, kwam er een nieuwe actie tot stand: een massagebed op straat.  Sinds 31 maart was er een sit-in in het centrum van de stad om het ontslag van de premier Béji Caid Essebsi te eisen, die ervan beschuldigd wordt het staatsapparaat te traag te hervormen.

Nu het door de Jasmijnrevolutie gecreërde vacuüm blijft aanslepen, hebben enkele islamitische groeperingen snel hun kans gezien om de oprichting van een religieuze staat te eisen.  De islamitische groep Tahir, opgericht in 1980 en geweldzaam onderdrukt door Ben Ali’s regering, treedt op de voorgrond.  Het doet een oproep om terug te keren naar een kalifaat, naar een islamitische staat, en beschouwt democratie als een gevaarlijke illusie, in stand gehouden door het “wereld-kapitalistisch systeem”.  De leden van de groep eisen dat hun beweging door de overgangsregering zou erkend worden, zoals ook het geval was op 1 maart voor Ennahdia, een andere, gematigdere islamitische groep.

Floriaan Terbeke 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze brievenbus heeft succes : Over de PS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Afgelopen maanden is er veel te doen geweest rond de "solidariteit" in België waar absoluut niet aan geraakt mag worden. Het is geweten dat Wallonië op veel vlakken slechter presteert dan Vlaanderen. Nu wou ik eens kijken hoe erg het daar gesteld is.
Aangezien de werkmens toch wel de drager is van de economie en de zogenaamde "solidariteit" in ons land, leek het me leuk enige cijfers van werkloosheid op te zoeken.

Bijna iedereen weet dat er in Wallonië meer werkloosheid heerst dan in Vlaanderen. De volgende cijfers kun je gewoon opzoeken bij Wikipedia. Ze komen dus niet van een politieke partij, pressiegroep of andere subjectieve bronnen. En zeker niet van onze  kleurvakbonden.

Werkloosheid Vlaanderen : gemiddeld: 6,4%

Vlaams-Brabant: 5,04%
West-Vlaanderen: 5,53%
Oost-Vlaanderen: 6,47%
Limburg: 7,24%
Antwerpen: 7,72%

Werkloosheid Wallonië : gemiddeld: 14,4%

Waals-Brabant: 10,32%
Luxemburg: 11,11%
Namen: 14,82%
Luik: 16,93%
Henegouwen: 18,66%

Even wat commentaar bij dat laatste cijfer :  18,66% werkloosheid in Henegouwen. Dat is het PS-bastion waar Keizer Elio de plak zwaait met 44% van de stemmen en met het hoogste aantal staatsambtenaren ter wereld, met een hangmat-industrie en een  socialistische uitkerings-ecomomie !

Ze mogen dan wel le Parti Socialiste zijn, ik vind er alleszins niet veel sociaals aan om bijna 1/5e van uw bevolking zonder werk te laten zitten.

Hoe is dit ooit zover kunnen Komen ? Goed, u zegt misschien: "Elio is niet de baas over gans Henegouwen". Klopt als een bus maar zijn partij, heeft bijna een absolute meerderheid in die provincie. In de stad Mons/Bergen waar Elio burgemeester is met 27 PS-zetels op 45, loopt de werkelkoosheid uit tot 20,60%

En deze man zou dus de nieuwe premier worden om België  uit het slop te halen.

!




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!