Angeltjes
12-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tragische toestanden en rebellie van het volk in Salt (Catalonië)

 

Neemt u even de tijd gedurende een 9-tal minuten om deze video te bekijken over wat zich afspeelt in de de stad Salt (30.000 inwoners) nabij Gerona. Ook al begrijpen we niet alles, de toestand komt, bondig samengevat, neer op de gevoelens van verregaande onvrede die de oorspronkelijke bewoners hebben tegen hun gemeentebestuur en de progressieve vrouwelijke burgemeester.  De oorzaak bevindt zich in de massale immigratie die de stad overspoelt, de wantoestanden die daaruit ontstaan, de vervreemding, het geweld dat leidde tot een moord op een van de jonge Catalanen door een illegaal. Volgens een recente telling zou 43% van de bevolking bestaan uit vreemdelingen, zonder de illegalen mee te tellen.

De 22-jarige Oscar werd op 14 maart vermoord door een Combiaan, zonder duidelijke aanwijzing. Het volk scandeert nu "Wij zijn allen Oscar". Een voorbode van de apocalyptische toestanden die ons in gans Europa te wachten staan als er geen paal en perk gesteld wordt aan de massale invasie. Waaraan verdienen wij dit ?

Bijkomende info over de toestand in Salt  (Spaans) : Telecinco 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs 9 april : islamkwezels worden opgepakt door politie

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals : de Antwerpse supermoskeeën

 

Wij hernemen ons artikel van vorige week over de aangekondigde supermoskeeën die in Antwerpen zouden verrijzen.  Primordiaal in deze affaire is de houding van het Antwerps Schepencollege en van de meerderheidspartijen : SP-a, CD&V, Open VLD en NV-A. Wij stellen opnieuw onze vragen.


De stad Antwerpen heeft haar oog laten vallen op een magazijnencomplex aan de Noorderlaan om er een grote moskee in onder te brengen. In de hoek van de Noorderlaan en de Michiganstraat op de Luchtbal liggen de voormalige GM-gebouwen. Die zijn nu in handen van een en dezelfde familie. Deze locatie bevindt zich vlakbij het cinemacomplex Metropolis (Kinepolis).

"We willen in dat complex ruimte huren om er een moskee in onder te brengen", zegt Monica De Coninck (sp.a), schepen van Diversiteit. "De grote moskee moet een oplossing bieden voor de talrijke slecht behuisde moskeeën in Antwerpen, die soms ook voor overlast zorgen."

De grote moskee op de Luchtbal moet plaats bieden aan honderden gelovigen en is volgens Monica De Coninck perfect gelegen. "Er is voldoende parkeerruimte en er zijn tramhaltes. Het is wel de bedoeling dat de moslimgemeenschap alles zelf betaalt. Als stad helpen we alleen in de zoektocht naar een geschikte locatie. Ook in het zuiden van Antwerpen zoeken we nog een plek voor een grote moskee."

Er zijn enkele zaken die wij niet goed begrijen :

- sinds wanneer treedt het stadsbestuur op als immobiliënkantoor voor privé-personen of privé-initiatieven ?

- de stad zal de huur betalen.  Waarom ?  Wordt de islam een stadsgodsdienst ? 

- Waarom wordt even verder gezegd dat de moslimgemeenschap alles zelf betaalt, terwijl in de aanhef duidelijk gemaakt wordt dat de stad de huur zal betalen ?

Dit dossier wordt weer eens op een typisch Antwerpse manier aangepakt : dubbelzinnigheid is troef. We verwachten niet anders van dit schepencollege.  Voor ons is het klaar en duidelijk : de Vlaamse (en Antwerpse) gemeenschap heeft NIETS te maken met de islam, een zogenaamde religie die onze maatschappij afwijst.  In oktober 2012 kan de Antwerpenaar zich uitspreken over de kwaliteiten van het huidige Antwerpse Immobiliënkantoor op de Grote Markt. In afwachting willen wij antwoorden op onze vragen krijgen.

Ray

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onveiligheid Brusselse stations ? Niets aan de hand. Circulez.

 

 

In 2010 waren er 311 meldingen van fysieke agressie in Brusselse stations. Dat is drie keer zoveel als vijf jaar geleden

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat Joe van Holsbeeck werd neergestoken aan de ingang van het Centraal Station.

In de drie grote Brusselse stations - Noord, Centraal en Zuid - werden vorig jaar 943 diefstallen en 311 daden van fysiek geweld geregistreerd. Het aantal diefstallen is een beetje gedaald tegenover 2006, toen er 1.047 waren. Fysieke agressie is duidelijk toegenomen. Het jaar dat Joe van Holsbeeck vermoord werd, waren er in de drie stations amper honderd meldingen.

Volgens sommige veiligheidsagenten van Securail zou de criminaliteit terug te dringen zijn, als ze meer bevoegdheden zouden krijgen. 'We mogen kijken en volgen, maar niemand aanhouden', zegt een agent die anoniem wil blijven. 'Alleen als we een dader op heterdaad betrappen, mogen we hem tegenhouden en de politie verwittigen. Het gebeurt dat we bendes kennen, maar niet mogen ingrijpen. Als de politie aankomt, is de vogel gevlogen. Dat is frustrerend.'

Bron : de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moordenaars van agente Kitty van Nieuwenhuyse zijn schuldig

 

 

Noureddine Cheikhni, Galip Kurum en Hassan Iasir, de drie beschuldigden op het assisenproces rond de roofmoord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen en aan poging tot doodslag op Kitty's collega Peter Van Stalle op 4 december 2007 in Lot. Het misdadige trio is ook schuldig bevonden aan de gewelddadige diefstal van de Peugeot van de familie Saccoor, waarbij Ismaël Saccoor zwaargewond raakte, eveneens in Lot. Bij de feiten in Lot lieten de daders een zwarte Volvo achter die op 15 november gestolen was in een garage in Thuin, bij Charleroi. Ook voor die gewapende diefstal zijn de drie mannen schuldig bevonden, net als voor de diefstal van de nummerplaat die op de Volvo werd teruggevonden.

De Peugeot die in Lot gestolen was, werd uitgebrand teruggevonden en volgens de jury zijn Cheikhni, Kurum en Iasir ook daarvoor verantwoordelijk. De drie zijn ook schuldig bevonden aan bendevorming.

De jury hecht dus geen geloof aan de verklaringen die de drie beschuldigden hebben afgelegd voor en tijdens het proces. Zoveel is gebleken uit de motieven die ze heeft opgegeven.

Volgens de jury hebben Cheikhni, Kurum en Iasir op 4 december 2007 immers geprobeerd een Renault-vrachtwagen te stelen en hebben ze, toen dat niet lukte, met geweld de Peugeot van de familie Saccoor gestolen. Om hun vlucht te verzekeren hebben ze toen ook het vuur geopend op de combi van Van Nieuwenhuysen en Van Stalle.

De jury oordeelde dat het Kurum was die op de combi schoot terwijl Cheikhni en Iasir bezig waren met Ismaël Saccoor. Ze werden alledrie schuldig bevonden, zowel aan de roofmoord en de poging doodslag als aan de verwondingen van Saccoor omdat ze volgens de jury wisten en moesten weten wat hun kompanen in de gegeven omstandigheden zouden doen.

Het feit dat het drietal zwaar gewapend was, met een handvuurwapen en een kalsjnikov, speelde daarbij ook een rol.

Cheikhni, Kurum en Iasir vertrokken na de feiten in Lot ijlings naar het buitenland en de verklaringen die ze daarover aflegden, waren volgens de jury totaal ongeloofwaardig.

Net zomin hechtte de jury geloof aan de uitleg die ze gaven over de vondst van hun DNA in de zwarte Volvo die in Lot werd achtergelaten. Zo werd Cheikhni's laattijdige bekentenis dat hij aan die gestolen wagen had gewerkt, volledig van tafel geveegd.

Gisteravond kwam tijdens het tv-nieuws advocaat Jef Vermassen met een uitdrukking van een appelbeignet op zijn gezicht de vergelijking maken met de parachutemoord.  Het zit de sensatiezoeker nog steeds hoog dat heel wat mensen in Vlaanderen toen verontwaardigd reageerden op de veroordeling van Els Clottermans op basis van vermoedens. Zie je wel, sprak de appelbeignet, ook hier heeft de jury veroordeeld zonder dat er bekentenissen waren.  Je moet maar lef hebben ! De bewijzen tegen de drie moordenaars en geweldenaars in deze zaak waren overrompelend en de leugens die zij voorschotelden waren van een onthutsende schaamteloosheid.

De ouders, familie, collega's  en vrienden hebben met de veroordeling die zal volgen Kitty niet terug.  Een luttele troost is dat de schuldigen hun straf niet zullen ontlopen. En toon alsjeblief, uit naam van de bevolkingsgezondheid, de facie van Vermassen niet meer op televisie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter over de Antwerpse supermoskeeën

 

“We moeten de islamzuil afbouwen, niet de islamisering van onze steden ondersteunen. Het stadsbestuur capituleert voor de islam. We overwegen ernstig de organisatie van een stedelijk referendum. Laat de Antwerpenaar maar beslissen!”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de burgemeesterszetel te Antwerpen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Neen,het Vlaams Belang is nog niet afgeschreven. Dat zegt niet Jan met de pet in de Seefhoek maar dat zegt Lex Moolenaer in Gazet van Antwerpen. De “senior writer” van die krant verwees ook naar een ander Antwerps standpunt ter zake maar in de editie “Waasland” vond ik daar niets van terug.
Het is wel een feit dat het VB opeens  verdacht veel aandacht krijgt van GVA en de andere media.
Onlangs kreeg Gerolf  Annemans bijna een ganse bladzijde  in GVA om zijn ideeën te verkondigen en vandaag mocht Filip Dewinter zijn “heimweepremie” voor  allochtonen promoten. Ook de VRT besteedde meer aandacht dan normaal aan het congres van het VB en Filip Dewinter mocht daar zelfs enige zinnen uitspreken zonder weggeknipt te worden.
Dit alles staat  reeds in het  teken van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het VB schijnt  in Ä  voldoende zwak te zijn om  hen zonder groot gevaar    meerdere stemmen te laten losweken van het NV-a zodat Bart De Wever niet sterk genoeg zal zijn om Janssens uit zijn zetel te kieperen. En dààr is het om doen en als het VB en de NV-a niet hun krachten zullen bundelen zal Janssens zijn slag thuishalen en kan Bart De Wever het schudden en daarmee bedoel ik geen zout op een zakje frieten
Hubert van Deinze


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een zeer goed idee, die Supermoskee(en)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik ben stomverbaasd dat zoveel mensen tegen de nieuw te bouwen moskee op Antwerpen Zuid waren.Ik ben van mening dat het 't doel moet zijn van elke Antwerpenaar, Belg, Europeaan, ja elke wereldburger, om tolerant te zijn.

De moskee moet toegestaan worden zodat tolerantie uitgedragen wordt. Dat is de reden waarom ik ook voorstel een homo-nachtclub te openen naast de moskee om zodoende tolerantie te bewerkstelligen vanuit de moskee. We kunnen de club bijvoorbeeld "bij Achmed "noemen.

Daarnaast zou dan een slager gespecialiseerd in varkensvlees moeten komen.
Met voor de deur een barbecue met spare ribs.

Aan de overkant van de straat komt dan een lingerieshop met de naam: Victoria maakt nergens een geheim van.

In de etalage mannequins die de niemendalletjes showen. Naast de lingeriewinkel is nog wel plek voor een drankwinkel en een videotheek.

Mvg - van een tolerante Antwerpenaar


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Videobeelden uit Minsk na de aanslag in de metro

 

Minsk is de hoofdstad van de communistische en dictatoriale staat Belarus (Wit-Rusland) met circa 10 miljoen inwoners. Over de geweldenaars die deze aanslag pleegden is officieel niets geweten. Russische bronnen spreken over de CIA, maar dat is voorlopig niet meer dan het klassieke automatisme.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen, een te kleine staat ?

 

Onze SN-collega "Luis in de pels" schreef een boeiend artikel over de miseriekreet, die ik vorige week zelf noteerde uit de mond van een sp-a politica "ik hou niet van kleine staten", een variant op "zo'n kleine landje ga je toch niet splitsen".  Lees en savoureer.


Ik hoor en lees dikwijls iemand die de brave burger wil wijsmaken dat ons Vlaanderen te klein is om zelfstandig door het leven te gaan. Dat is je reinste kolder. Een leefbare autonome staat hangt helemaal niet af van zijn oppervlakte , maar van zijn bevolking , en vooral van zijn economie , met name van het Bruto Binnenlands Product , alias het BBP .

En ik heb even mijn bronnen geraadpleegd  In de wereld staat een onafhankelijk Vlaanderen op 195 staten qua bevolking ergens in het midden. Qua BBP staan we in de top tien. Maar dat lijkt me te gemakkelijk , want dan nemen we heel de derde wereld er bij. Ik ga me dus beperken tot Europa .Méér nog : ik laat de dwergstaten Luxemburg , Ijsland , Monaco , Andorra , Liechtenstein , Malta , San Marino ,Cyprus en de jongstgeborene Kosovo buiten beschouwing. Van deze staatjes heeft Kosovo met 2 miljoen de grootste bevolking en Luxemburg met 45.000 dollar BBP per hoofd het grootste BBP , wat niemand verwonderen zal omdat het Groot-Hertogdom de zwartbankier is van het Westen . En ik laat ook buiten beschouwing de landen die weliswaar een grotere bevolking hebben dan Vlaanderen , maar wel een lager BBP  .En dat zijn onder meer Duitsland , Frankrijk , Engeland ...Ik stop maar , want de tegenstrevers van onze onafhankelijkheid zakken  met de letter dieper de grond in.

Goed. We nemen dus de rest  En vertrekkend van het feit dat Vlaanderen 6 miljoen inwoners telt en een BBP heeft van 40.000 dollar per hoofd , vind ik niet minder dan 13 onafhankelijke en door de VN erkende staten , die onder onze bevolking en BBP blijven . Het eerste cijfer is de bevolking in miljoenen , het tweede het BBP in dollars per hoofd.


Denemarken                                 5     30.000
Finland                                        5     25.000
Ierland                                        4     26.000
Noorwegen                                 4,5    38.000
Albanië                                      3        1.300
Bosnië-Herzegovina                      4        1.200
Kroatië                                     4 ,5      5.000
Macedonië                                   2       2.000
Slovenië                                     2      11.000
Slowakije                                   5,4      4.000
Estland                                     1.4      4.000
Litouwen                                   3.7      3.000
Moldavië                                    4.4        300


Samen met de 9 hogervermelde dwergstaten zijn er dus 22 onafhankelijke staten in Europa alleen al  die minder bevolking en (met uitzondering van de belastingparadijzen Luxemburg en Liechtenstein ) ook een lager BBP hebben dan Vlaanderen.

Maar iedereen heeft hun onafhankelijkheid erkend en in vele gevallen toegejuicht zoals het geval geweest is toen de Baltische staten vrij kwamen van de toenmalige Sovjet Unie , de Balkanstaten van het toenmalige Yoegoslavië en Slowakije van Tsjechië.

Alleen Vlaanderen wordt dat niet gegund !! En ik weet ook waarom. Al deze staten waren armer dan hun voormalige partners, Vlaanderen is rijker en mag dus niet weg . Want wij moeten blijven betalen voor een volk dat onze taal en onze cultuur misprijst.

Vlamingen die dààr mee akkoord gaan, zijn ofwel blind of simpel van geest.

En weet je nu ook waarom er zoveel "asielzoekers" uit het Oostblok komen ?

Ik wél !

http://blog.seniorennet.be/luis_in_de_pels/archief.php?ID=841629

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-VLOTT + LDD : *Een technische fractie* ?

 

De Standaard weet vandaag te melden, dat in de federale Kamer LDD en Vlaams Belang gesproken hebben over het vormen van een "technische fractie". Dit zou voor beide partijen aanzienlijke voordelen opleveren, zowel qua parlementaire werking als financieel.

Jean-Marie Dedecker was gewonnen voor die formule en volgens de krant, zag ook Vlaams Belang brood in een technische samenwerking. Op die manier komt naast het liberale kartel VLOTT ook nog eens het liberale mini-partijtje uit Oostende in het nationalistisch vaarwater. De tijd dat Dedecker triomfantelijk als een kerstekind uitriep, da hij Vlaams Belang zou versmachten, is al enige tijd achter de rug.  Nu loopt een ander dragondertje te piepen dat hij het zal zijn, die Vlaam Belang zal kelen ... De terminologie verbetert er niet op met al die impulsieve mooipraters in de politiek, die gemaakt worden door de media. En als ze niet langer gewenst zijn, gekraakt worden.

Intussen werd de idee van een technische fractie-vorming door Vlaams Parlementslid Boudewijn Bouckaert naar de wensenfabriek verwezen :  deze professor Zonnebloem met meer partijkaarten in zijn actieve leven dan lieven, ziet meer nadelen dan voordelen in de samenwerking. 'Onze peilingen zijn slecht. Maar een exclusieve relatie met Vlaams Belang zagen we niet zitten.'

De toekomst van LDD oogt intussen weinig rooskleurig met zowat 3% in alle peilingen, te weinig voor 1 zetel. Zeker bij de Vlaamse fractie van LDD is de vertwijfeling over het eigen voortbestaan groot. 'Iedereen wacht wat N-VA federaal gaat doen. Gaat ze voor een akkoord dat niet Vlaams genoeg is, dan heeft LDD ruimte om oppositie te voeren. Nestelt N-VA zich in de oppositiebanken, dan moeten we nog harder werken', zegt Vlaams parlementslid Peter Reekmans.

Marc Vanden Bussche heeft zijn zaakjes op tijd geregeld. Verkozen als LDD-mandataris in het Vlaamse halfrond keerde de burgemeester van Koksijde eind juni terug naar de Open VLD-stal.  Jurgen Verstrepen relativeert: 'De volgende Vlaamse verkiezingen zijn pas in 2014. Het kan nog alle kanten uit.

Laten we geen misverstanden in het leven roepen : de beoogde samenwerking, is géén kartelvorming, geen door mekaar geweven programma, het is louter en alleen een technische formule waarvan beide partijen beter worden, zonder dat ze hun eigenheid opofferen, laat staan fuseren.

Ray

Ray


11-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lex Molenaar : goede punten en je blijven inspannen. Je kan het !

 

   Het VB organiseerde zondag in de Antwerpse Zuiderkroon een congres over migratie. Daarmee start de partij de voorronde van de lokale verkiezingen in oktober 2012. Zo’n vroege aanloop is voor Filip Dewinter & co geen overbodige luxe, want het VB is de jongste jaren stevig onder druk komen te staan.

Allereerst was er de steile opmars van de N-VA, waardoor het VB zijn positie als marktleider onder de Vlaams-radicale partijen moest inleveren. Daarnaast waren er de vele interne incidenten die het imago van de partij steeds dieper deden zakken, met als apotheose het afscheid van Marie-Rose Morel in de kathedraal van Antwerpen, waarbij de partijtop zelfs niet aanwezig mocht zijn.

Is het VB anno 2011 eigenlijk nog wel relevant? Die vraag wordt geregeld gesteld. Maar tot spijt van wie het benijdt: het antwoord is ja. Het politieke landschap biedt de komende jaren zeker ruimte voor een partij die harde standpunten inneemt over immigratie en tegen de islam.

Sterker nog, die tendens is in heel West-Europa in opmars. In Nederland lag extreem- rechts na Pim Fortuyn op apegapen, maar nu neemt de PVV van Geert Wilders via de zogenaamde gedoogsteun zelfs deel aan het beleid. In Frankrijk was het Front National van Jean-Marie Le Pen weggezakt naar een schamele 3 procent, maar zijn dochter Marine is erin geslaagd om een serieuze uitdager te worden van president Sarkozy. En ook in Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en Italië doen de rechtse partijen het goed.

Filip Dewinter heeft de voorbije jaren veel tijd en energie geïnvesteerd in contacten met geestverwanten in andere landen. Vandaar dat hij dit weekend een aantal coryfeeën kon ontvangen in de Zuiderkroon. De boodschap van het congres luidt dat België een voorbeeld moet nemen aan landen die in hun wetgeving maatregelen hebben opgenomen om het migratiebeleid te verstrengen.

Dat die boodschap hout snijdt, daarover bestaat in Vlaanderen weinig discussie. Het probleem is dat de Franstalige partijen een heel andere visie hebben op asiel en migratie. Mocht er in de regeringsonderhandelingen ooit een communautair akkoord worden bereikt, dan wordt het migratiedebat de volgende splijtzwam. En dus heeft het VB zijn houdbaarheidsdatum nog lang niet bereikt.

Door Lex Moolenaar  @ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Pierre Rondas, het Vlaams-nationalisme en de splitsing

 

Gevierd radiomaker, intellectueel met een links verleden en ‘flamingant’. Het is geen evidente combinatie, maar Jean-Pierre Rondas verenigt ze moeiteloos, met een indrukwekkende vanzelfsprekendheid en flair. In een uitgebreid interview – afgenomen door zijn belgicistische tegenpool Marc Reynebeau (De Standaard, 09.04.11) – veegt hij andermaal de vloer aan met België en de traditionele linkerzijde. “Wie vertrekt van de idee ‘on va sauver la Belgique’, mag wel eens nadenken over de principes waarop dat moet steunen: transparantie, wederkerigheid, subsidiariteit en democratie. Daarvan is (in België) geen sprake.”

Waarom de linkerzijde het fundamenteel ondemocratische en onwerkbare België blijft koesteren? “Links, de SP.a in de eerste plaats, laat begaan om te kunnen rekenen op de steun van de PS”, zegt Rondas. “Ze vindt, uit zelfbehoud, België veel belangrijker dan waar ze voor staat. Dat is niet ernstig en niet eerlijk.”

Rondas heeft de buik vol van de diabolisering van het nationalisme. Het Vlaams-nationalisme lijkt wel een ziekte, tenminste als we De Gucht en Verhofstadt mogen geloven. Dat Verhofstadt en co. zich daarbij wel erg gemakkelijk op sleeptouw laten nemen door de adepten van ‘Niet in onze naam’ – een mantelorganisatie van de extreemlinkse PvdA – wordt zelden of nooit vermeld. Daarom doet Rondas het maar even.

Tegenstanders van de Vlaamse autonomiegedachte schilderen Vlaamse onafhankelijkheid steevast af als de ultieme nachtmerrie. Maar dat hoeft, zo stelt Rondas, helemaal niet zo te zijn. Een boedelscheiding zou het doorbreken van de negatieve Belgische spiraal betekenen. “Kijk naar wat er al is gesplitst. Het eerste was de omroep, wel, dat is toch een succesverhaal geworden? Daarna werd de cultuur gesplitst, ook dat ging goed. Vervolgens werd het onderwijs gesplitst, en daar scoort Vlaanderen net zo goed als de Scandinavische landen.”

Ook Rondas is er stellig van overtuigd dat Vlaamse autonomie onvermijdelijk is. “De barst in België bestaat al heel lang en die historische continuïteit hangt samen met de grondstroom. Maar je moet er wel aan werken en ik zie dat als een burgerplicht.” Het zal dus niet vanzelf gaan. Het Vlaams Belang wil – anders dan de N-VA – niet nog eens 20 jaar of langer wachten op het ‘verdampen’ van België, maar kiest resoluut voor de Vlaamse onafhankelijkheid en de ordelijke opdeling van België.

@ VB

PST : Jean-Pierre Rondas zal voor de NVA zetelen in de Raad van Bestuur van de KVS te Brussel. Let wel, deze functie heeft geen enkele impact op het artistiek beleid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij onze collega, de SN-Blog *Luis in de Pels* + Aanpassing 16.20 u

 

In de 7de dag van vandaag (10 april 2010) kwamen nicht en neef Marleen Vanderpoorten en Patrick Dewael enkele beschouwingen vastknopen aan de 65ste verjaardag van de bevrijding van het concentratiekamp Bergen-Belsen op 20 april 1945 , waar nog geen 3 weken voordien hun grootvader Arthur Vanderpoorten aan tyfus overleed.

Beiden vertelden dat ze hun grootvader nooit hebben gekend , vermits ze pas tien jaar na de feiten geboren werden.

Ik heb hem wél gekend , vermits ik als kleine jongen een buur was van de Vanderpoortens en een occasioneel speelkameraadje van wijlen minister van staat Herman , maar meer nog van wijlen procureur de konings Hugo Vanderpoorten en van Lea , moeder van Patrick Dewael.. En ik heb nog beter Arthur's broer gekend , Walter, fervent liberaal en anti-Leopoldist.

Ik heb alle respect voor de nagedachtenis van Arthur Vanderpoorten .Maar wat me in het verhaal van de twee kleinkinderen gestoord heeft ga ik nu even verduidelijken voor wie het interesseert.

Om te beginnen heeft Dewael verteld dat zijn grootvader gedeporteerd werd omwille van zijn liberale overtuiging. Sorry , Patrick , maar dat is puur politieke recuperatie van wat uw grootvader overkomen is . Als de Duitsers iedereen met een liberale of , pakweg , socialistische overtuiging hadden willen oppakken , dan had de Wehrmacht in gans België niet genoeg soldaten gehad en waren er evenmin genoeg collabo's geweest om ze daarbij te helpen .

Arthur Vanderpoorten was bij de Duitse inval op 10 mei 1940 minister van Binnenlandse Zaken. Hij was een van de fameuze vier met wie koning Leopold op 25 mei 1940 het fatale gesprek had in het kasteel van Wijnendale , waar het tot een definitieve breuk kwam tussen de koning en de regering.
Vanderpoorten begaf zich nadien met de anderen (eerste minister Pierlot , minister van Buitenlands Zaken Spaak , en minister van Landsverdediging Denis ) naar Frankrijk. Daar zijn hun wegen op een of andere manier gescheiden .Ze hebben nog een tijdje regering-in-ballingschap gespeeld in een café te Sauveterre-en-Guyenne bij Bordeaux , waarna de drie compagnons van Vanderpoorten naar Londen gevlucht zijn , en Vanderpoorten achterbleef in onbezet Frankrijk. Toen na de geallieerde landingen in Noord-Afrika op 8 november 1942 de Duitsers onbezet Frankrijk alsnog bezet hebben werd Arthur Vanderpoorten opgepakt met de gekende tragische gevolgen.

Eerste vraag : Vanderpoorten heeft herhaaldelijk aan eerste- minister Pierlot gevraagd om hem ook naar Londen te laten overkomen . Pierlot is daar niet op ingegaan en draagt dus een mede-verantwoordelijkheid aan het feit dat Vanderpoorten in Duitse handen gevallen is.

Tweede vraag : het zou natuurlijk kunnen dat de Duitsers het nodig vonden een minister van een vijandige regering te interneren. Maar waarom hebben de Duitsers dan de minister van P.T.T ,de socialist Antoine Delfosse , die ook naar Frankrijk was uitgeweken , toegelaten naar België terug te keren .Méér nog : hij zat gewoon weer in zijn ministerieel bureau ! En is later nog ongehinderd naar Engeland gevlucht .! Vanwaar dat verschil van behandeling tussen een Delfosse en Vanderpoorten ?

Derde vraag : is het waar dat Vanderpoorten de hand had in het onttrekken van het Belgische goud aan de Duitsers , goud dat aldus veilig in Londen terechtkwam , en was dat een reden om hem op te pakken ?

Vierde vraag : is het waar dat Vanderpoorten tal van Belgische vluchtelingen heeft geholpen naar Engeland te ontkomen (hoewel dat voor hemzelf niet lukte ) en is dat ook nog een reden geweest voor de Duitsers om hem op te pakken ?

Ik ben er van overtuigd dat de familie Vanderpoorten méér weet over de reden waarom. Maar met zijn liberale overtuiging had zijn arrestatie niks te maken , Patrick !

En dat nationalisme toch zo gemakkelijk naar Bergen-Belsen en andere kampen leidt is ook kwatsch , Marleen ! Het Vlaams-nationalisme van vandaag is een puur defensieve reactie tegenover de belaging van onze waarden en onze cultuur door de immer superieure Francophonie. En als er daardoor ooit mensen in concentratiekampen terechtkomen , dat kunnen dan best Vlaamsnationalisten zijn.

Bron: http://blog.seniorennet.be/luis_in_de_pels/archief.php?ID=890871

 + Aanpassing 16.20 u

Antoine Delfosse was geen socialist maar een lid van de Katholieke Partij (NvdR Angeltjes)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wij niet mogen weten over Ivoorkust

 

 

Sudan, Nigeria, Ivoorkust: allemaal hetzelfde, islamrebellen veroveren het land, alleen wil de wereld niet weten dat het vanuit de islam gebeurt, dus zijn het "vrijheidsstrijders, die tegen een "onrechtmatige president" vechten o.i.d."

Waarom verzwijgen de media, dat de strijd in Ivoorkust alles met de islamisering te maken heeft ?

Lees verder bij Het Vrije Volk wat er écht aan de hand is :

Hier Klikken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libiërs aan de onderhandelingstafel ?

 

We schreven vanmorgen reeds over de resultaten die de leiders van de Afrikaanse Unie hebben geboekt door Khadaffi te bewegen tot een wapenstilstand en het aanknopen van onderhandelingen met de rebellen. Ook met ondermeer de medewerking van de Westerse coalitie van bommenwerpers en mensendoders, die verzocht wordt de dood- en moordaanslagen even te laten rusten. 

De rebellen, die niet betrokken waren bij het overleg, weigeren in te gaan op het voorstel, zolang het braakmiddel Khadaffi en zijn legioen familieprofiteurs in het land blijven. Het zogenaamde rebellenleger bestaat, zoals we nog eens kunnen zien op deze video, uit een zootje extreem ongeregeld.  Wie bij de Libische oppositie de touwtjes in handen heeft, wordt zorgvuldig verzwegen.  Het zullen alleszins geen vijanden van de islam zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden en een haiku over de Jigokudaniberg

 

 De berg stoot wolken uit
Stoom smelt sneeuw
Pas maar op voor de hete spleet

(savat-san)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripoli bereid tot wijzigingen ?

 

 

Behalve Zuma behoren ook de presidenten Mohamed Ould Abdel Aziz van Mauritanië, Amadou Toumani Toure van Mali en Denis Sassou Nguesso van Congo tot de onderhandelaars. De Ugandese president Yoweri Museveni heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken Henry Oryem Okello naar Tripoli gestuurd.

De Libische regering heeft een oplossing voor het conflict in het Noord-Afrikaanse land geaccepteerd, die is opgesteld door de Afrikaanse Unie (AU). Maar de klans van slagen is minimaal. Rebellenwoordvoerder Ahmad Bani veegde het voorstel direct van tafel. 'Er is geen andere oplossing dan de militaire oplossing, omdat deze dictator de taal van vernietiging spreekt. En mensen die deze taal spreken, begrijpen alleen deze taal,' zo klonk Bani's reactie. De opstandelingen lieten eerder weten dat ze pas willen praten als Khadaffi is vertrokken.

De oplossing voorziet in een staakt-het-vuren, humanitaire hulp en een dialoog tussen de partijen. In een overgangsperiode moet vervolgens worden besloten tot 'de politieke hervormingen die nodig zijn om de oorzaken van de huidige crisis weg te nemen', zo is eerder meegedeeld.

Na urenlange gesprekken met Khadaffi verklaarde de Zuid-Afrikaanse president Zuma: 'Wij moeten een staakt-het-vuren een kans geven.' Zuma riep ook de NAVO op om te stoppen met luchtaanvallen 'om de wapenstilstand een kans te geven.'

De leiders van de Afrikaanse Unie, betitelen hun voorstel als een "routeplan" (what's in a name ?). De meesten van deze heren komen zelf uit een regime dat het niet nauw neemt met de democratische spelregels en de humanitiare rechten. Wie kan een kerel als de Suid-Afrikaanse Zuma, die in zijn eigen land oogluikend de genocide van de blanke bevolking, toelaat, ernstig nemen ?

De Arikaanse leiders hebben bovendien slechts met de bende van Khadaffi gesproken en de zogenaamde rebellen links laten liggen. Ook in hun eigen naties hebben ze geen hoge pet van oppositieleden, wat zouden zij de tegenstanders van Khadaffi een stem geven ?

Eén ding is verheugend : de Afrikanen komen praten, de Westerlingen gooien bommen en vermoorden mensen. Wat vindt het belgische, oorlogszuchtige duo Neuze-Neuze van het voorstel dat de bombardementen moeten stoppen ?  Net nu Veldmaarschalk De Crem en Korporaal Vanackere er zin in krijgen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo schieten we goed op met de aanpassing in onze cultuur

 

 

Mijnheer de imam geeft les aan Duitse moslimjongeren. Wij steken er ook wat vanop,  namelijk dat deze politieke beweging, vermomd als religie, niet spoort met onze Europese levenswijze.  Er mag geen plaats zijn voor de islam in onze samenleving, want een godsdienst die onze maatschappij afwijst, kan hier nooit gedijen. Terug naar de Prachtlanden, waar discriminatie, kwezelarij en onderdrukking het leven kleuren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Gheiluwe gaat op retraite

 

Roger Vangheiluwe, die zich jarenlang aan seksueel misbruik heeft schuldig gemaakt, moet het land B verlaten en zich onderwerpen aan een spirituele en psychologische behandeling. Dat heeft het Vaticaan bekendgemaakt. Indrukwekkend !  De in april vorig jaar als bisschop van Brugge opgestapte prelaat kan niet meer juridisch worden vervolgd omdat zijn daden, die uit de jaren zeventig dateren, verjaard zijn.  Je moet erg RK-gelovig zijn om dit te geloven.

Critici vinden de straf van het Vaticaan veel te licht. Rik Torfs (cabaretier en senator) sprak van een flutstraf :  "de straf zegt niets en zal mensen ontgoochelen, een gemiste kans."

De bisschop die bisschop blijft,  heeft het misbruik toegegeven. Wat de spirituele en psychologische behandeling inhoudt en waar hij die moet ondergaan, is niet bekendgemaakt. 

Organisaties van slachtoffers hoopten dat de Congregatie van de Geloofsleer in Rome, die toeziet op de gang van zaken in de kerk, de bisschop uit het priesterambt zou zetten, maar dat gebeurt niet.

Vangheiluwe mag zich bisschop blijven noemen. Justitie in Brugge maakte vorige week bekend het dossier Vangheiluwe te sluiten. Ook komt er geen onderzoek naar de vraag of oud-kardinaal Godfried Danneels al eerder op de hoogte was van het misbruik en heeft nagelaten dat te melden.

De machtige RK-stoomwals komt in werking, probeert de plooien glad te strijken en vergeeft de zonden van haar dienaars.  Wij hebben ons altijd onthouden van kritiek op deze club waar wij niets mee te maken hebben. In dit geval maken we een uitzondering : het zijn huichelaars.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!