Angeltjes
14-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Tobback frontaal in de aanval tegen de NVA : Regering zonder De Wever

 

 

In de Morgen verklaart Louis Tobback (uit eigen naam en zonder Caroline geraadpleegd te hebben, zoals hijzelf zegt) de oorlog aan Bart de Wever en roept hij de andere partijen op een regering te vormen zonder de NVA, die pretentieuze dwarsliggers. Enkele uittreksels. Louis Tobback,de paladijn van het belgische regime, de lakei van Laken, de dictator van Leuven, de promotor van de TGV, de beschermer van de sociale zekerheid tot het bankroet onafwendbaar is, de socialist die zich niet bekommert om de menschen, maar alleen om zichzelf en zijn partij.

- Vandaag is er een uitgelezen kans dat men een grote Belgische staatshervorming kan doorvoeren zonder Bart De Wever en N-VA

- Het is genoeg geweest. Eerst wil N-VA alleen praten over een staatshervorming en niet over de vorming van een regering. Maar als de ontslagnemende regering dan ingaat op de eis van Europa en in Frankfurt belooft dat we een meerjarenbegroting zullen opstellen, mag dat van diezelfde partij ook niet: 'Jullie hebben ons vooraf niet geraadpleegd.'

- N-VA bekommert zich immers niet om Vlaanderen of de Vlamingen. N-VA kijkt naar alleen naar zichzelf.

- Tot nu toe camoufleert De Wever zijn onmacht en onwil meesterlijk

- Het was het ambitieuze project van Bart De Wever om te bewijzen dat hij België kon splitsen zonder VB. Vandaag is er een uitgelezen kans dat men een grote Belgische staatshervorming kan doorvoeren zonder Bart De Wever en N-VA. Dat men daar gebruik van maakt.

@ De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom niet *onze jongens en meisjes* inzetten in Hofstade en Vilvoorde?

 

De stad Vilvoorde is het beu dat Brusselse jongeren amok maken bij het station, op weg naar het Bloso-domein in Hofstade. De stad wil dat de MIVB een rechtstreekse buslijn inlegt naar het Bloso-domein. Nu moet er bij het station overgestapt worden en dat zorgt voor overlast.

De politie moet geregeld optreden, terwijl Vilvoorde niet verantwoordelijk is, zegt burgemeester Marc Van Asch (CD&V). Tijdens de zomerperiode moest de politie dagelijks patrouilles inzetten aan het station van Vilvoorde, zegt Van Asch, en ook zorgen voor extra busbegeleiding, zodat de chauffeur kon beschermd worden. 

Van Asch vindt dat dat de taak van Vilvoorde overschrijdt. Het  is geen lokale opdracht, zegt hij, omdat het gaat over Brusselse jongeren die naar het domein het Bloso-domein in Hofstade trekken. Als dat zo blijft, zegt Van Asch dat hij de rekening zal doorschuiven.

Waarom niet het leger inzetten ?  Defensie van het land B zorgt voor het herstel van de democratie in Afghanistan en helpt in Libië de rebellen met bommen en raketten (die soms de bevriende strijders treffen). Waarom niet het eigen volk beschermen tegen de rabauwen die het dagelijkse leven hier verpesten ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar moeilijkheden ?

  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een alledaags feit in onze islamliserende grootsteden

 

Een onopvallend bericht in de Telegraaf.  Waarom maken we er melding van ? Omdat dergelijke feiten zich bijna dagelijks afspelen in àlle Europese grootsteden : het brute verzet van jongeren tegen de symbolen van de Westerse cultuur, in dit geval politie-agenten. In de meeste regimetrouwe media wordt dit zelfs niet meer vermeld op vraag van de overheid.  Censuur ?  Neen hoor, wij worden beschermd tegen "slechte gedachtes" die in ons brein zouden kunnen ontstaan.  Op de lange duur zijn de aanvallen op politie en gezag door jongeren (zonder vermelding van hun origine) een normaal dagelijks gebeuren.

Een situatie is in Amsterdam volledig uit de hand gelopen nadat agenten drie jongens staande wilden houden. Dit na beledigingen aan het adres van de politie.  De jongens begonnen in de buurt van de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam-West te schelden en gooiden een politiemotor om. Ook smeten ze een fiets in de richting van een agent.

Eén van de jongens kon direct worden aangehouden. De politie was genoodzaakt pepperspray te gebruiken omdat de jongen agressief reageerde op de agenten. De twee andere knapen sloegen op de vlucht. Niet veel later konden ze alsnog worden ingerekend. Eén verdachte werd gearresteerd in een auto, de ander probeerde zich te verstoppen in een belwinkel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbod rituele slacht is overwinning beschaving


Het debat over onverdoofd ritueel slachten laat weer eens zien hoe gelovigen ten onrechte privileges opeisen

Treurig afscheid van de Nederlandse tolerantie’, ‘verkwanseling van een van de belangrijkste grondrechten’: joden en moslims gebruikten de afgelopen weken, in een opmerkelijk vertoon van eensgezindheid, zware woorden.

Aanleiding was het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren om een eind te maken aan het ritueel slachten van dieren.

Wreed
Een verstandig voorstel. Het onverdoofd slachten van dieren, zoals gebruikelijk in jodendom en islam, is een wreed ritueel dat een dier voor zijn dood onnodige stress en pijn bezorgt. Het zonder verdoving doorsnijden van de keel van ongeveer twee miljoen kippen, kalveren, geiten en schapen past niet in een beschaafd land als Nederland.

Het verweer van joden en moslims is dat het hier gaat om aloude tradities die bescherming verdienen vanwege de vrijheid van godsdienst. Hier zien we weer eens hoe gelovigen ten onrechte privileges opeisen.

Discrimineren
Het is een groot goed dat mensen in Nederland vrijelijk hun geloof kunnen belijden, religieuze organisaties kunnen oprichten en hun religieuze opvattingen kunnen uitdragen.

Maar de vrijheid van godsdienst mag niet dienen als vrijbrief voor gelovigen om dingen te doen die ongelovigen niet mogen. Zo is het principieel verkeerd dat gelovigen een grotere vrijheid wordt gegund om homoseksuelen te discrimineren omdat zij verwijzen naar homofobe passages in het Oude Testament en de Koran.

Een verbod van ritueel slachten betekent geen afscheid van verdraagzaamheid, maar een overwinning van de beschaving op dieronvriendelijke tradities.


@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van de redactie in de stad van allah voor onze man in Lissabon

  

Fado is het nationale levenslied voor iedere Portugees. Fado is de waaier van het diepe gevoelsleven : de melancholie, verliefdheid, vrolijkheid, afscheid, verdriet ...

Wij kozen niet voor de evidente grote Dame Amalia Rodriguez, maar voor Mariza, van de jongere generatie fado-zangeressen die de traditie voortzet. Vanuit de stad van allah rechtstreeks naar Lissabon, voor onze man aldaar.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesiërs zakken af naar Frankrijk of naar het land B

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze man in Lissabon
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een spelletje Otelo

25 april 1974. De felverlichte despoot Salazar heeft de macht in handen in Portugal. Tot die dag de zogenaamde Anjerrevolutie uitbreekt. Een putsch van veelal militairen. Eén van hen is majoor Otelo Saraiva de Carvalho. Nog steeds wordt hij vandaag aanzien als een volksheld. 

13 april 2011. Portugal verkeert in een nooit geziene crisis. Dezelfde majoor met de gezegende Verdiaanse voornaam Otelo verklaart vandaag op de officiële staatszender, hou u vast aan de takken van de bomen:
 
"Indien ik destijds had geweten hoe diep Portugal zou wegzakken in de stinkende Europese modder, ik zou Salazar zonder een ogenblik te twijfelen gesteund hebben."
 
Ik mocht dit interview in een druk bezocht plaatselijk restaurant zien. De man kreeg vanop alle tafels een daverend applaus.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darwin had gelijk

 

Darwin had gelijk : sommige mensen stammen af van de giraf.

 

 


13-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse militairen keren terug uit Afghanistan en houden parade

  

In aansluiting op de video over de islam-situatie in Engeland, doken we deze beelden van juni 2010 op.  Een compagnie Britse militairen keert terug na hun opdracht in Afghanistan voltooid te hebben en ze houden in hun garnizoensstad, Lutton nabij Londen, een parade. De bevolking is massaal aanwezig om "haar" soldaten te verwelkomen en toe te juichen. Behalve een groepje Baardmansen die komen jouwen en tegenbetogen.  Stel je het even het omgekeerde voor, dat wij bijvoorbeeld in het  Prachtland Turkije het leger tijdens een defilé gaan uitjouwen. Misselijk. Miserabel. Minabel. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Grote pluim voor onze voorzitter
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eindelijk een pluim voor onze voorzitter! Hij is nog maar 3 jaar voorzitter, maar zijn naam is de laatste 2 jaar al genoeg door het slijk gehaald. Ik ken hem niet, dus kan ik zijn werk niet beoordelen. Daarom zal ik ook niet aan zijn capaciteiten twijfelen. Integendeel. Dat doe ik ook niet over collega's op het werk, wiens werk ik niet door en door ken. 

Mijn indruk is dat hij een zeer intelligente en oprechte man is. Met intelligent bedoel ik iets meer dan licenciaten in de geschiedenis, zoals De Wever en Morel, die uiteindelijk geen verder onderzoek verricht hebben. Valkeniers zal inderdaad nooit een stemmentrekker worden als Dewinter, maar, met zijn genuanceerde en zeer duidelijke standpunten, is hij goed geplaatst om hooggeschoolden over de streep te trekken.

Ook veel respect voor Jan Mortelmans! Het is eens wat anders dan 'het trekt hier op niks', 'de clan van ... ' (ik dacht dat het woord clan enkel nog gebruikt wordt in de context van maffiosi), 'de grijze plaat van Dewinter', etc. Het is te vergelijken met een pas afgestudeerde, die, gepassioneerd door de wetenschap, kosteloos voor een labo werkt, omdat er voor hem geen financiering is. Dat is wat anders dan De Wever, die graag opschept met zijn Latijnse spreukjes, zich graag minachtend uitlaat over anderen, maar nog niet eens een goniometrische vergelijking kan oplossen, of met zijn eigen woorden kan uitleggen wat elektrische spanning is.

Euler-Mascheroni


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GB wordt een islamnatie

 

Een Anglicaanse bisschop heeft de opdringerige islam terechtgewezen. Dat is natuurlijk niet naar de zin van de politiek-correcte verraders van de Westerse cultuur.  Een Baardmans komt vertellen dat de klokken van de kerk die om halfacht 's ochtends luiden de mensen storen, want om die tijd slaapt iedereen nog. U toch ook, u komt niet uit uw tram voor 10 uur.  De grootsteden in Groot-Brittannië zijn inmiddels grondig verknoeid. net zoals de rest van Europa.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomst

 

 

(overgenomen van de webstek van Filip Dewinter)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naturalisaties nemen toe :

 

In 2010 verkregen niet minder dan 42.802 personen de Belgische nationaliteit. Dat antwoordde de minister van Binnenlandse Zaken op een vraag van Kamerlid Filip De Man. In In 2009 ging het om ‘slechts’ 32.767 gevallen, men mag dus zonder overdrijven stellen dat de ‘Belgenfabriek’ tegenwoordig op volle toeren draait (zie tabel onderaan).

Als men de immigratieproblematiek in een breder kader bekijkt, blijkt werkelijk sprake van een tijdperk van hyperimmigratie. In 2010 kregen we om en bij de 27.000 asielaanvragers binnen, het hoogste cijfer in tien jaar. Idem dito voor de regularisatie van illegale vreemdelingen: met 26.526 aanvragers zaten we vorig jaar op een recordhoogte. Inzake gezinsherenigingen lag het aantal tot 2005 steeds onder de 10.000 per jaar, de laatste jaren eerder om 30.000 per jaar. Het hoeft geen betoog dat de Vlaamse meerderheid door deze hyperimmigratie verder wordt ondermijnd, niet in het minst in Vlaams-Brabant.

Nationaliteitsverkrijgingen
2005      31.512
2006      31.860
2007      36.063
2008      37.710
2009      32.767
2010      42.802


Globaal bekeken werden tijdens de regeringen Verhofstadt en Leterme niet minder dan 400.000 Belgische identiteitskaarten uitgereikt aan vreemdelingen. Ter herinnering: tot in de jaren negentig schommelde het cijfer tussen de vijf- en tienduizend per jaar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Wie niet horen wil, moet voelen*

 

Slagen in zijn buik en op zijn benen, en pepperspray in het gezicht: dat kreeg Louis Vaneycken (61) maandag als antwoord op zijn vraag aan de verkeerspolitie om niet langer te flitsen van op zijn privéparking, dat schrijft de Standaard. Het gebeurde speelde zich af in Steenokkerzeel.

'Ik vroeg de agent vriendelijk maar kordaat weg te gaan. Hij weigerde en wilde een pv opstellen', zegt Vaneycken. 'Hij kon zich niet beheersen en scheurde mijn hemd stuk. Ik draaide mij verbaasd om en kreeg pepperspray in het gezicht.' De agent besliste versterking te roepen. In totaal kwamen nog drie verkeersagenten ter plaatse. 'Ze begonnen mij zowaar minutenlang aan alle kanten te stampen', aldus Vaneycken. “Wie niet horen wil, moet voelen,, snauwden ze.'

De man werd met tal van kneuzingen en vier gebroken ribben overgebracht naar het ziekenhuis. Het zal hem leren, onbeleefd zijn tegen de flikken.
Hij heeft er om gevraagd, Louis Vaneycken.  Als hij nu Abrahim Boezomcheki zou geheten hebben, was het een ander paar mouwen.

Wat leren we uit dit incident ?

1°/ Betoon respect voor de handhavers van de openbare orde ; zeker als zij met ingewikkelde opdrachten bezig zijn, zoals automobilisten flitsen.

2°/ Als u verzoeken hebt voor de politie : draag een djellabah en spreek kip-kap Nederlands.

3°/ Denk nooit dat uw privé-eigendom écht van u is : de staat is eigenaar van al wat u bezit, uzelf incluis.

4°/ Als u een Vlaamse naam bezit, verander die als de gesmeerde bliksem in een fijne Marokkaanse of gelijkaardige naam.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met dank aan Guy Verhofstadt, de onnozele voluntarist

 

Belgische elektriciteit tot 70% duurder dan Franse


Het verschil tussen de stroomprijzen in België en Frankrijk is veel groter dan gedacht. Het prijsverschil voor de industrie liep in sommige jaren op tot meer dan 70 procent.
De Franse elektriciteitsprijzen zijn niet alleen veel lager dan de Belgische, ze zijn ook veel stabieler. Belgische energie-intensieve bedrijven die met lage marges werken, klagen erover dat de energiehandicap belangrijker is dan de loonkostenhandicap.

In 2008 bijvoorbeeld lag de elektriciteitsprijs in Frankrijk (inclusief taksen) op 49euro per MWh terwijl dat in België 85euro per MWh was. Dat is 73procent meer. De lage stroomprijs in Frankrijk heeft te maken met het Trtam-tarief dat de Franse overheid na de liberalisering van de energiemarkt heeft ingevoerd.

In Frankrijk kon de industrie bij de liberalisering van de markt kiezen tussen het gereguleerde tarief of het geliberaliseerde regime. Slechts één derde van de industrie koos voor de geliberaliseerde markt. Vanaf 2007 begonnen de stroomprijzen in Frankrijk, net zoals elders, flink te stijgen, waardoor de bedrijven het lastig kregen.

De overheid heeft daarop in 2007 ingegrepen door het Tarif Transitoire Ajustement Marché op te leggen. Al wie voor de vrije markt had gekozen, kon opnieuw overstappen naar nieuwe gereguleerde tarieven. De leveranciers die deze lagere tarieven moesten aanbieden, werden gecompenseerd door de nucleaire producenten.

Door de ingreep bleven de Franse elektriciteitsprijzen de afgelopen jaren stabiel (52 tot 53euro per MWh) terwijl de stroomprijzen in België forse bewegingen kenden met één constante: steeds hoger dan de Franse. Na de opstoot van 2008 kwam er een afkoeling, met in 2010 zelfs een tijdelijk dieptepunt. Maar ook in dat daljaar was de Belgische stroom toch nog 17% duurder. Dit jaar is het prijsverschil al opnieuw gestegen tot 32%, en alles wijst erop dat de Belgische stroom straks opnieuw de helft duurder zal zijn dan de Franse.

De prijsvergelijking is gebaseerd op een energie-intensief bedrijf dat aan de twee kanten van de grensstroom afneemt. Doordat de productie de klok rond gebeurt, is de vraag naar stroom stabiel. Een interessante klant dus die op speciale kortingen kan rekenen. Veel bedrijven betalen dus méér zodat de prijskloof tussen België en Frankrijk eigenlijk groter is. Electrabel heeft in België een gemiddelde kostprijs (alle energiebronnen door elkaar) van rond de 30euro. De energie die het puurt uit de afgeschreven nucleaire centrales kost het bedrijf circa 20euro per MWh. Niemand kan daarmee concurreren, zodat Electrabel voor goede klanten systematisch onder de prijs van andere leveranciers kan duiken en toch nog zeer hoge winsten opstrijkt. Eric De Keuleneer, professor aan de ULB, pleit ervoor dat de Belgische overheid een taks zou heffen op de nucleaire superwinsten van Electrabel en daarmee allerlei energieheffingen zou betalen, waardoor de Belgische stroom goedkoper zou worden.

GDF Suez, de moedermaatschappij van Electrabel, moet in Frankrijk op last van de overheid zijn energieprijzen laag houden, maar steekt in België een soort monopolierente op zak.

@ de Standaard

 PST : in 't Pallieterke van deze week ontwikkelt Annick Verbauwen een zeer interessante visie op de elektriciteitsmarkt, naar aanleiding van de nucleaire ramp in Fukushima. Zij besluit met de orproep : "Geen vreemde stroom door Vlaamse lampen : een idee voor komende 11 julmislogan"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware straf, zwaardere straf, zwaarste straf

 

 

De gazetten :

Vangheiluwe kan nog zwaardere straf krijgen

 

Jazeker, nu heeft bisschop Van Gheiluwe een zware straf gekregen : verbanning naar de streek van de Loire-kastelen.  Een zwaardere straf zou kunnen zijn : verbanning naar Saint-Tropez en de allerzwaarste straf, als biechtvader naar een weeshuis in een ontwikkelingsland.  Rome kan echt streng zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Jambers zet Jan Eelen (Woestijnvis) op zijn nummer

  

Zo, heren, dit hebben we graag.  Jan Eelen (Woestijnvis) verweet Jambers dat hij dankzij de sensationele gefilmde reportages over Vlamingen met een-hoek-af, rijk geworden is.  Jambers is zwaar in zijn wiek geschoten, als tijdens een radiogesprek de beschuldigingen van de Woestijnvisser herhaald worden. Terecht verwijst Piekenpaultje naar de rubrieken in Man bij Hond, waarin de draak gestoken wordt met de gewone Vlaming, die opgevoerd wordt als een simpele. Of hoe twee ijdeltuiten die leven op de kap van de gewone man/vrouw, mekaar te lijf gaan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België telt 10% vreemdelingen - De gevangenissen 44% vreemdelingen

 

 

Wie zit er in de jail in het land B ?  Bijna allemaal, onschuldigen maar daar gaat het hier niet over. Hoeveel belgen en hoeveel vreemdelingen ?  Wij hebben de meest recente gegevens per gevangenis en per gewest kunnen inkijken, namelijk deze van 29 maart 2011 opgesteld door FOD - Justitie.

Anderzijds hebben we bij FOD - Statistieken de meest recente cijfers opgezocht van de belgische bevolking en de verhouding belgen/vreemdelingen. Cijfers van 1 januari 2010.  Bij de belgen worden al de neo-belgen, de bipatrides (dubbele paspoorten) meegerekend, zowel in de gevangenissen als in de bevolkingsstatistieken.

44% vreemdelingen in de cel

Eind maart 2011 bevonden zich bijna 11000 personen in de belgische gevangenissen. 44% van hen zijn vreemdelingen.

Vlaanderen houdt 2913 belgen in de cel en 2398 (45%) vreemdelingen - totaal 5371

Wallonië zit met 2614 belgen en 1638 vreemdelingen (39%) - totaal 4252

Brussel heeft 522 belgen achter de tralies en 847 (62%) vreemdelingen - totaal 1369

In het keuninkrijk van Albert II zitten er 10992 personen in de nor, van wie 6109 belgen en 4883 vreemdelingen (44%)

(Over de gedetineerden die zich in de Nederlandse huurcellen bevinden, worden geen cijfers verstrekt)

bruxelles 014

10% vreemdelingen in het land

Volgens de bevolkingsstatistieken die u HIER kan raadplegen blijkt op 1 januari 2010 dat van 10,8 miljoen inwoners er 1,06 miljoenen vreemdelingen zijn in het land B, dat wil zeggen 9.76%

Besluit : 10% van de belgische bevolking bestaat uit vreemdelingen. In de gevangenissen bevinden zich 44% vreemdelingen. Dit zijn geen loze beweringen maar concrete cijfers die door de federale overheidsdiensten gepubliceerd worden. Er kan ook besloten worden, om onze onfrisse linxe medemenschen te plezieren, dat 0,06% van de belgische bevolking in de cel zit (waaronder een flink pak neo- belgen) en 0,46% van de vreemdelingen delen dat lot. De vreemdelingen zijn met circa 8 x meer vertegenwoordigd in de gevangenissen dan hun aandeel in de totale belgische bevolking. Op penitentiair vlak hebben de belgen dus een aanzienlijke achterstand. 

 Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom van de islam niet de staatsgodsdienst maken ?

 

Het schepencollege van Beringen heeft een islamleraar de toelating gegeven om op het ogenblik dat hij les heeft, toch naar het vrijdaggebed te gaan. “We gaan zijn ontslag vragen”, zegt VB-fractieleider Bert Schoofs. “Ik mag een kwartiertje vroeger vertrekken”, zegt islamleraar Mehmet Üstün.

De islam is een religie vol uitzonderingen en afwijkingen van de Westerse tradities en gewoontes. Wij moeten leren van ons aan te passen. Waarom van de islam niet de staatsgodsdienst maken, zodat alle problemen verdwijnen en wij rustig kunnen leven volgens de koran ? De andere godsdiensten kunnen rekenen op een gedoogbeleid zoals dat bestaat in bv Turkije met tussendoor het vermoorden van priesters. Leve de godsdienst van de vrede ! Ik ben al aan om het omschakelen.

Ray

Bron : Vandaag.be




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!