Angeltjes
21-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijk


Met het schrijden der jaren kom je tot de vaststelling dat je vooral weet, dat je niet te veel weet.  Het was destijds een populair chanson dat gesproken werd door de acteur Jean Gabin met een diepe bromstem "ik weet dat ik niets weet".  En dat voor een Fransman.
 
Internet is een rijke bron van kennis en wetenschap, ontspanning en desinformatie.  Een groot stuk van de wereld  zit op internet en vecht voor zijn plaatsje, zijn stukje waarheid, zijn eigenheid, zijn anderszijn, soms zijn boosaardigheid en vaak ijdelheid en pronkzucht.    Waarom Angeltjes zich in deze stoet bevindt, maakt iedere lezer voor zichzelf uit, u heeft allemaal gelijk .
 
Maar heel soms moeten wij op onze tenen gaan staan om ons geen reputatie op de hals te halen, die we absoluut niet wensen. Laat ons dit zeggen : wie in Vlaanderen de keuze maakt voor rechts conservatief Vlaams-nationalisme, kan rekenen op een moeilijk begaanbaar pad.  Dit is geen ontspannende surftocht  naar het beoogde doel. Waar het enigszins kan, moeten we proberen ons te laten aanvaarden, zonder onze eigenheid prijs te geven.  U weet ondertussen dat wij -met vallen en opstaan- via deze bescheiden blog een goede relatie proberen te ontwikkelen met een aantal Nederlandse gelijkgezinden. Op basis van onze gemeenschappelijke taal en geschiedenis is dit de evidentie zelf.  In Nederland groeit de belangstelling voor Vlaanderen en dat is verheugend.  Zolang er Nederlanders zijn die ons "belgen" blijven noemen en Vlamingen die de Nederlanders bedenken met scheldnamen is er werk aan de winkel.  Om te beginnen op deze blog : wie meent grappig te zijn in zijn reacties door termen te gebruiken als kaaskoppen, ziet zijn reactie verdwijnen.
 
We weten niet veel maar wel dat we zoiets niet willen. En voor de rest blijven we even goede vrienden
 
De redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams televisiedrama in nood ?


We hebben het hier nog maar net vorige week geschreven dat de openbare omroep naast zijn vaste subsidie (circa 300 miljoen euro per jaar) nog allerlei andere snoepjes ontvangt van andere ministeries dan Media, of Bert Cultuur bevestigt ons vermoeden.  

"Tot hiertoe" zo verklaart het kabinet "was het bedrag van 2,5 miljoen voor de productie van televisiedrama  een verkapte vorm van subsidie voor VRT en VTM".  Deze financiële ondersteuning wordt betaald langs het Vlaams Audiovisueel Fonds. Volgens de gewijzigde visie zal er alleen nog tussengekomen worden als de dramareeks in een filmversie in de bioscoopzalen komt.  Dan krijg je de discussie wie het eerst uitbrengt, de televisie of de bioscoop.  

VTM is de enige die eigen middelen  op tafel legt ; VRT met Baas Ganzendonk allures, pronkt steeds met geld van de belastingbetaler.  Langs de media-dotatie en met kleine beetjes langs bijvoorbeeld Het Vlaams Audiovisueel Fonds, zoals nu blijkt.

Wij zijn natuurlijk voorstander van een eigen Vlaamse filmproductie, toneel- en televisiedrama.  Wij zijn anderzijds van oordeel dat er te véél subsidies afgedragen worden aan de VRT, ook als Tom Lenaerts (de Pappenheimers)  beweert dat deze instelling de enige is die haar subsidies teruggeeft aan de kijkers.  Als deze boutade waar was, zou Tommeke geen centjes meer krijgen voor zijn Woestijnvisje. 

Een grondige analyse van de subisidiestromen die de Vlaamse Gemeenschap verdeelt, zou een minimaal begin zijn voor een "goed bestuur voor de mensen" en een fatsoenlijke openbare omroep.

Ray
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=QK1MQLI3


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalismein Herentals

Het nieuwe SP-a secretariaat van de regio Zuiderkempen in Herentals was amper - onder grote belangstelling - officieel geopend of enkele dappere verdraagzamen vonden het nodig om in de nacht van zaterdag op zondag het uitstalraam stuk te slaan.
Wij danken deze 'democraten' voor de onbetaalbare reclame die zij voor de SP-a maken.

DRUKFOUT : OPNIEUW

Het nieuwe Vlaams Belang secretariaat van de regio Zuiderkempen in Herentals was amper - onder grote belangstelling - officieel geopend of enkele dappere verdraagzamen vonden het nodig om in de nacht van zaterdag op zondag het uitstalraam stuk te slaan.
Wij danken deze 'democraten' voor de onbetaalbare reclame die zij voor het Vlaams Belang maken.
 
Pieter Huybrechts
Vz regio Zuiderkempen
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharia-rechtspraak vraagt erkenning in UK


 

Dr Suhaib Hasan: 'We want to offer sharia law to Britain'

Suhaib Hasan pleit voor erkenning van de persoonsgebonden shariarechtspraak in UK.

We hebben het al verschillende geschreven : er zijn wijken in Londen en andere Engelse steden waar de sharia-rechtbanken recht spreken.  Ze houden zich schuil in moskeeën, scholen, diverse islamitische verenigingen en voor de moslims primeert die rechtspraak boven de Britse.

Voor onze koene voorvechters van de multikul wiens argumenten zich beperken tot "het zal allemaal wel loslopen" en die voor de rest de hatelijke uitspraken van "verzuurde racisten" als wisselgeld gebruiken, voor hen hebben wij een vraag.  Hoe kan je nu in eer en geweten volhouden dat de integratie van de moslims vanzelf zal verlopen, als je aan hand van dit voorbeeld overduidelijk ziet, dat zij gewoon voortdoen met hun eigen tradities en gewoontes ?  De sharia-charel hierboven pleit voor "integratie" in de Britse justitie van de moslimrechtspraak. Op die manier zullen zij met de numerieke toename en aangroei, stelselmatig op alle terreinen van het maatschappelijk gebeuren "hun integratie" introduceren. Hier leest u er meer over. (met dank aan regus Patoff)


Ray


20-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis / Foptis



Met dank aan Wim



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische tip : Blijf thuis !



Omdat u er beter niet heen reist, maken we u een beetje hunkerend met deze foto van Persepolis in Iran.   Als u toch vertrekt,  weet dan dat onze beroemde Buza minister u komt ophalen, na een aantal jaren cel, grot, hut, tent of put als gegijzelde. De Michelin-beoordelingen met * zijn nog niet ter beschikking.



Een andere mogelijkheid is over deze brug wandelen en een indrukwekkende video bekijken over deze stad, helaas in gevaarlijk gebied.

http://www.wereldwonderen.tv/main.aspx?h=Persepolis&ID=101&TaalID=1

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge en Gent




Voor de liefhebbers : we begonnen de dag met een wandeling doorheen Brugge die Scone en Jeanine voegde er een stukje Brel bij.

Via onderstaand bruggetje komt u bij Youtube voor een mooie montage van de twee Vlaamse prachtsteden Brugge en Gent en de meeslepende muziek van de franssprekende en -denkende Vlaming Jacques Brel en zijn Marieke.  Die echt bestaan heeft : het was een mevrouw die in Knokke woonde en inmiddels een mooie leeftijd heeft bereikt.

We zetten dit niet op de blog om iemand boos te maken of controversiële commentaren uit te lokken.

http://youtube.com/watch?v=UxsMIqWUGqs

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bomma Jeugdrechter heeft gesproken



Ze verscheen deze week even in beeld op televisie, onze bomma-jeugdrechter die haar laatste  Vlinderpaleisjaartjes  slijt en dan welverdiend van haar rust zal genieten met een meer dan behoorlijk maandcentje.

Ze heeft  een uitspraak geveld de bomma, in het geval van een van de jongeren die behoorde tot het sekstet dat Guido de Moor belaagde, doodmepte en wat een aantal journalisten halsstarrig "het busincident" blijven noemen.

De meerderjarige deelnemer aan de moord kwam er van af met een schandalige voorwaardelijke straf, deze dader werd door bomma jeugdrechter bedacht met 150 uren werkstraf (hout sprokkelen, zoals Tjenne het noemt) en gedurende 15 uren moet hij de filosofische geschriften van Guido de Moor lezen en bestuderen. 

Het was ons niet bekend dat de heer De Moor zijn gedachten en opvattingen neerschreef.  Volgens de abjecte Humo-journalist (nu bij de Morgen) Douglas De Coninck stond er op de boekenplank bij de vermoorde man een serie werken over de Tweede Wereldoorlog, Hitler, en dat soort rechtse propagandaliteratuur.  De abjecte werd op de vingers getikt door de Raad voor Journalistiek maar aan zoiets stoort niemand zich.

Los van het belachelijke van de strafmaatregel voor het jonge tuig (neen, niet jij, Douglas) , vraag ik mij af, aan wie zal verantwoording afgelegd worden van deze studie ?  En wat indien de betrokkene glimlachend niets heeft verricht ? Hoe wereldvreemd is bomma om tot dergelijke uitspraken te komen ?  Heeft dat mens enig vermoeden van wat er omgaat in de geest bij deze verloren jeugd die het leven instapt zoals Tarzan zijn jungle ?

Een prettige zondag toegewenst ; wij trekken naar de cinema.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We shall overcome





(overgenomen van www.hetvrijevolk.com)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerka voor mannen



Gedaan met de bevoorrechting voor vrouwen, wij achtergestelde mannelijke sukkels eisen ook onze boerka. En hij is er, vrienden, venten, afwassers, pantoffelhelden, ja-knikkers, bedfantasten : Walter van Beirendonck denkt aan ons.  Kijk maar.




Als sommigen zich afvragen aan wie zij dit prachtige ontwerp danken, dat trouwens enorm geschikt is voor periodes dat onze contreiën geplaagd worden door fijnstof, hier een portret van uw weldoener, een van de Antwerpse top-mode-ontwerpers, Walter van Beirendonck (met speelmaatje)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft ù iets tegen Wilders ?


Heeft u iets tegen Wilders ?  Loop snel naar de politie om stoom af te blazen : zij nemen zorgvuldig nota van uw onvrede in een keurig proces-verbaal.

Het hoeft niet per se een écht vergrijp te zijn dat u wil aangeven, een "gevoel van puntje, puntje, puntje" volstaat. Een voorbeeld : u droomt er al enige tijd van uw grijzende lokken wat op te blonderen maar u vreest dat geburen, vrienden en familie u de rug zullen toekeren omdat zij u verdenken van een Wildersfan te zijn.  U bent nu ingedekt door naar de politie te stappen en protest aan te tekenen tegen Wilders' smakeloze haartooi. De kans bestaat dat de rechter Wilders zal verbieden nog langer rond te lopen als een copie van Mozart.



Alle korpsen in Nederland hebben instructies gegeven om soepel om te gaan met mensen die zich al dan niet naar aanleiding van de koranfilm gekwetst, geschandaliseerd, in de halve maan getast voelen : oom agent is nu ook uw psychiatrische vriend.

"Politieagenten hebben het advies gekregen soepel om te gaan met aangiften die worden gedaan naar aanleiding van de Koranfilm van PVV-leider Geert Wilders. Dat betekent dat er ook aangiften moeten worden opgenomen als niet bewijsbaar sprake is van een strafbaar feit."

Dit is een zoveelste hoofdstuk in het boeiende boek "De lof der multiculturele zotheid".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer onschuldigen opgepakt



Dankzij onze vrienden van de webstek www.hetvrijevolk.com die zich niet laten ringeloren door rechtse praatjesmakers, kwamen wij tot volgende ontluisterende lectuur in de Telegraaf :

De Spaanse autoriteiten zien islamitische militanten als de grootste bedreiging voor de veiligheid; meer nog dan de Baskische terreurbeweging ETA, die al decennia voor een eigen staat vecht. Veiligheid zal een belangrijk thema zijn in de aanloop naar de parlementsverkiezingen van 9 maart

Dit schandelijke artikel uit de Telegraaf  werd geplaatst naar aanleiding van de arrestatie van 14 onschuldige  moslims uit Pakistan en India  Deze noeste nachtwinkeluitbaters en nijvere handelaren worden beticht  terroristische activiteiten voor te bereiden in de racistische en separatistische stad Barcelona.

Laten we hulde brengen aan de veiligheidsdiensten van het land B die eveneens 14 mensen oppakten en ze de volgende ochtend onmiddellijk vrijlieten.  B het land dat groot is omwille van zijn kleinheid.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cathy Berx, nieuwe Antwerpse gouverneur



Voor ons hoeft het niet een nieuwe gouverneur, maar CD&V heeft alleszins een bekwame jonge vrouw aangeduid om Paulus op te volgen in de provincie Antwerpen op 1 mei, de 39-jarige Cathy Berx. Gefeliciteerd.

Cathy Berx


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge, die scone.

.


Voorstel van een wandelroute weggeplukt bij deze blog :
http://staatvanbeleg.skynetblogs.be/post/4256180/soundtrack-brugge

Helmstraat: korte straat met iedere 5m een ander perspectief.
Moerstraat: wil ik wel wonen.
Leeuwstraat: Veel groen te zien vanop de brug.
Oude Zak: statige gebouwen, populaire naam.
Pottenmakersstraat: toont verschillende stadia van heroplevende stad.
Augustijnenrei/Spaanse Loskaai/Gouden-Handrei/Langerei: voor het water en achterkanten van aanpalende huizen.
Sint-Annarei: weids.
Strostraat: extreem expressieve muren (je vraagt je af hoe ze blijven staan) en wegdek.
Jeruzalemstraat: in deze wijk vindt je nog huisvrouwen in hun deuropening .
Korte Sint-Annastraat: hier rond de Sint-Annakerk heb ik leren hardlopen.
Molenmeers (1): zicht op uitzonderlijke Jeruzalemkerk.
Timmersmansstraat: ik heb inderdaad een zwak voor aftakelende huizen.
Verbrand Nieuwland: in zelfde categorie als Moerstraat.
Molenmeers (2): verbinding.
Langestraat: groetstraat (in theorie).
Predikherenrei (1): terras met uitzicht.
Coupure: ga ook eens op sluizencomplex staan.
Predikherenrei (2): met standbeeld van Marieke, naar lied van Jacques Brel.
Boninvest: via Conzetsbrug naar zeldzame industriegebouwen in binnenstad.
Violierstraat/Gapaardstraat: met mooi modern huis op hoek met Vizierstraat.
Koningin Astridpark/Park/Gevangenisstraat: park met wisselend zicht, interessante aanpalende stapelbouw.
Pandreitje: echte laansfeer.
Huidenvettersplein: schildersplein.
Blinde Ezelstraat: toeristen.
Burg: met constructie van Toyo Ito. Het paviljoen wacht op zijn sloop, wat jammer is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarstoespraak van Eric Defoort van VVB


Hieronder volgt de tekst van Eric Defoort die in de Morgen becommentarieerd werd.  Hebben de linkse CD-verkopers een andere tekst gekregen dan wij ?

Er blijven beslist onduidelijkheden bestaan in de manier zoals Defoort zich uitlaat.  De man probeert iedereen te paaien en te winnen, niemand voor het hoofd te stoten en dat leidt tot meerdere interpretaties.  "Het separatisme om het separatisme zegt mij niets" beweert de VVB-voorzitter, ja, wat moeten we met zo'n uitspraak ?  Hij poogt daarmee een negatieve schaduw te werpen over de splitsing van België en tegelijk de separatisten knipogend te sussen met  "gefundeerd separatisme spreekt me wel aan".

Voor de rest lijkt Defoort duidelijk gewonnen voor de zelfstandigheid van Vlaanderen, wat ons plezier doet.  Tot hij finaal ... een lans breekt voor een confederatie Vlaanderen, Nederland, Wallonië, die plots uit de lucht komt gevallen.   Ik bevroedde zowaar een stukje Joris van Severen in deze tekst.  Hoe het VVB dit aan mekaar knoopt met streven naar  moderne visie en gehengel naar links, is kronkelig.  Ik weet dat voor velen de VVB een heilige koe is, maar laat ze dan in 's hemelsnaam duidelijk zijn en zich niet voordoen in diverse gedaantes en iedereen willen behagen.  De bedoeling van Defoort lijkt me eerlijk, zijn verwoording is dat niet.

U oordeelt zelf maar :

Prof Eric Defoort, Gent 19 januari 2008
 
Een gelukkig nieuwjaar 2008 voor U allen. Dat is zo een van die blijde zinnetjes, en als voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging sta ik hier vandaag inderdaad als een blij man. Maar ik ben ook kregelig ongeduldig. Ik sta hier hoopvol, maar tegelijkertijd duikt wantrouwen steeds weer op.
 
Uiteraard, dames en heren, is het passend om op een nieuwjaarsreceptie te starten met het vreugdevolle. En dat vind ik in jullie aanwezigheid vandaag. Deze stemt mij hoopvol en maakt me beslister dan ooit om op de ingeslagen weg verder te gaan.
 
Waarover heb ik het wel? De Vlaamse Beweging is in de loop van de voorbije decennia langzaam, en bijwijlen in een snel tempo, in overwegende mate een aangelegenheid geworden van stromingen, individuen, organisaties die denken en handelen rechts tot uiterst rechts van het centrum. Een dergelijke positionering is binnen een democratie uiteraard volledig legitiem. Maar deze toenemende eenzijdige oriëntatie in de Vlaamse Beweging, die toenemende eenzijdige kleuring van de Vlaamse Beweging is inhoudelijk schadelijk en is tegelijkertijd een substantiële bedreiging voor de slagkracht van die Beweging die in de perceptie, met een toenemende geloofwaardigheid, door derden tot een exclusief “ rechtse tot uiterst rechtse” aangelegenheid  kan worden gereduceerd. En daarvan maakt men dan als het ware een wezenskenmerk.
 
De Vlaamse Volksbeweging wil hieraan remediëren. Ze heeft, mede via mijn verkiezing tot voorzitter, er bewust voor gekozen om niet alleen vanuit strategische, maar ook vanuit inhoudelijke overwegingen, die eenzijdige oriëntatie van de Vlaamse Beweging te helpen doorbreken. In dàt licht zie ik jullie uiteraard “eminente”, maar bovenal hoogst – hoe zal ik het zeggen ? – “gevarieerde” aanwezigheid als een blijde en belangrijke gebeurtenis. Jullie hebben allerhande opinies over ethische, sociale, economische, levensbeschouwelijke, politieke… aangelegenheden, opinies die bijwijlen erg verschillen van elkaar indien al niet haaks op elkaar staan. Zo hoort het binnen een democratie, binnen onze democratie in Vlaanderen waar we, wanneer we het nodig achten, ook als harde tegenstanders van elkaar kunnen optreden. Maar uitgerekend jullie aanwezigheid hier illustreert perfect  hoe,  over soms heel diepe kloven heen, een bezorgdheid om en een inzet voor de welvaart en het welzijn van onze Vlaamse medeburgers  door velen -  langs verschillende wegen - kan worden gedeeld.
 
Links van het centrum stelt men zich uiterst schichtig tot beslist afwijzend op tegenover de Vlaamse Beweging, tegenover Vlaamse nationale bezorgdheden. De historicus in mij  kent wel diverse oorzaken hiervan, en als de Vlaamse Beweging tot enige kritische zelfreflexie in staat is, dan weet ze dat ze hierbij in eerste rang niet met een beschuldigend vingertje naar derden moet verwijzen, maar integendeel het best aan een dichteres uit lang vervlogen tijden denkt: “ ‘t is goed in ’t eigen hert te kijken…”.
 
Maar ik weet natuurlijk ook dat men  links van het centrum in Vlaanderen vanuit een groot atavisme schrikbarend conservatief reageert op en omgaat met nationale problematiek, en het vertikt om wat meer naar het buitenland te kijken, naar Schotland, naar Catalonië met een geëngageerde Partit Socialista Catalan en een Esquerra Republicana di Catalunya, naar Frankrijk waar rechts tot uiterst rechts de socialiste Ségolène Royal er geen ogenblik van kunnen weerhouden om “ la nation” een centrale plaats in haar programma, in haar denken en handelen te geven.
 
Ik beleef in dat verband het oprechte genoegen  hier, op deze plaats, voor dit publiek, als voorzitter van de  Vlaamse Volksbeweging,  te verwijzen naar de grote Jean Jaures, die in zijn moedertaal, en derhalve in het Frans, verkondigde: “Un peu d’internationalisme éloigne de la nation. Beaucoup d’internationalisme y ramène”. Op deze gedachte wil ik alvast samen met jullie het glas heffen, … straks wel te verstaan, want eerst moet ik nog enkele bedenkingen kwijt die onmiddellijk bij de actualiteit aansluiten.
 
In het voorbije jaar 2007 beleefden we een primeur: nooit voorheen hebben we zo’n lang lopend, zo’n intens debat gekend omtrent de bruikbaarheid van België als bestuursniveau. En toch eindigde dat jaar 2007 bij mij op ontgoocheling, op wantrouwen, op opstandigheid m.b.t. het gebrek aan inzicht, aan koelbloedigheid en vooral aan durf bij Vlaamse onderhandelaars.
 
Ik heb niet een van hen horen antwoorden op Bart Sturtewagens scherpe vaststelling (DS, 18 december 2007): “Als de ban op de vorming van een federale regering wegvalt, geven de Vlamingen hun belangrijkste hefboom af”. Er is sindsdien een regering, en er is meteen ook geen hefboom meer.
 
De politicoloog van de KU Leuven, Bart Maddens, zette zich kort voor Kerstmis (De Morgen, 21 december 2007) in het spoor van Sturtewagen: “De Vlamingen hebben een historische kans gemist om het zwaartepunt van de macht naar de deelstaten te doen verschuiven. In hogere Belgische kringen wordt er een zucht van opluchting geslaakt nu blijkt dat CD&V, als het echt spannend wordt, de Belgische staatsraison laat doorwegen”.
 
Ik moet mij bij deze “outen” als een naïeveling. Ik beken hier, voor u, dat ik hoopte, en ook effectief even heb gedacht dat de Vlaamse christen-democraten en hun liberale collega’s voor de Vlaamse staatsraison zouden opteren, dat ze eindelijk de toekomstgerichte ambitie zouden ontdekken om staatsdragende partijen voor Vlaanderen, voor de Vlamingen te worden.
 
Is het al te laat om het tij te keren?  Mogelijks. Waarschijnlijk. Maar niet noodzakelijk!  “Nog is Polen niet verloren”, klinkt het vol ontroerend voluntarisme in het nationale lied van een van de Europese lidstaten. Er is een nieuwe vervaldatum opgedoken, 23 maart 2008.
 
De Vlaamse onderhandelaars kunnen tot Pasen heel concreet nadenken waarheen hun solidariteit in eerste rang moet gaan. Ik ken iemand die hen in die materie heel goed kan oriënteren: Elio di Rupo. Niet een of andere “communautaire scherpslijper” – en geliefd stereotiep bij bepaalde journalisten  - maar Siegfried Bracke, hoofdredacteur van de VRT-nieuwsdienst, wist onlangs te vertellen: “Di Rupo kiest voor Wallonië, dat is zijn horizon. Daar spelen niet alleen de volgende verkiezingen, daar speelt ook zijn solidariteit” ( DM,  22 december 2007).
 
Ter wille van het communautaire “evenwicht” – een niets zeggende notie en daarom momenteel een zeer geliefde  – verwijs ik de Vlaamse onderhandelaars ook naar een van de grote “wijzen”, Herman Van Rompuy.  “Nood breekt wet” bazuinde hij onlangs in onze kwaliteitspers. Natuurlijk weten we allemaal dat “wijze” Herman dergelijke anarchiserende incivieke kreetjes over het breken van wetten alleen maar durft slaken als het om Belgische noden gaat. Maar het opent toch perspectieven want ook Vlaamse noden zijn  noden. Of niet soms Herman?
 
Dames en heren, ik kan het hier niet uitvoerig hebben over die zaken die de Vlaamse Volksbeweging niet kan aanvaarden, die ze onder geen enkele voorwaarde ooit zal aanvaarden.
 
Aan de huidige grenzen van Vlaanderen kan niet geraakt worden, en wie zich inschrijft in een gemeente in Vlaanderen schrijft zich daar in voor de uitoefening van al zijn burgerlijke rechten en plichten.
 
Ons B-H-V-standpunt is bekend.
 
Een federale kieskring is in onze ogen een uitbreiding van een huidige B-H-V-situatie over heel Vlaanderen. Wie denkt te moeten meewerken aan de realisatie hiervan, die zal onze Beweging op zijn pad, ook zijn electorale pad, tegenkomen.
 
Als de huidige interim-premier  met dergelijke standpunten geconfronteerd wordt dan komt hij opgewonden tot – ik citeer hem -: “Zeg het dan. Spreek u dan uit voor separatisme”, en een  ietsje later volgt steevast, “Wij hebben niets te winnen bij separatisme”.
 
Eerst en vooral wil ik mijnheer Verhofstadt op een gelijkaardige manier toespreken: “Zeg het dan. Som ze dan op al die voordelen die België voor Vlaanderen in petto  heeft”. Om de vele grendels, pariteiten, convergenties…, waarin de Vlamingen, werkgevers en werknemers, worden opgesloten, kan het toch niet gaan?
 
De huidige minister van Buitenlandse Zaken, die weet het: alleen via België kan Vlaanderen ernstig meespelen in Europa en in de wereld. Dat is nu eens een diplomaat met visie die langs die weg neerkijkt op Slovenië dat thans de Europese Unie voorzit. Een van zijn voorgangers,  Leo Tindemans, heeft  nooit vergeten hoe het ontzagvolle Congo het grote België bedacht met “Viva bouma, patatten met saucissen”.
 
De interim-premier kan eventueel steun zoeken in de vragenlijstjes in het weekblad Humo ( nr 2, 8 januari’08) waar Marc Reynebeau op de vraag naar “de belangrijkste gebeurtenis, evolutie, trend van het voorbije jaar 2007” antwoordt: “De verbijsterende lichtzinnigheid waarmee het splitsen van België wordt voorgesteld als een realistische optie”. Maar in hetzelfde weekblad, op dezelfde vraag komt van Siegfried Bracke het  realistische antwoord: “Het naderende einde van België als bruikbaar bestuursniveau”… Dat denken wij ook binnen de Vlaamse Volksbeweging. Men probeert “separatisme”, “separatist” als scheldwoorden te hanteren voor al wie zich op een doordachte manier wil bevrijden van het voor Walen en Vlamingen inefficiënte afremmende  provincialistische België. Maar het maakt geen indruk meer.
 
Ik hoorde onlangs hoe José Happart zich als voorzitter van het Waalse parlement afvroeg waartoe “ce niveau intermédiaire de la Belgique” nog wel diende? Marleen,  volg het voorbeeld van José.
 
Ik hoor voortdurend hoe de Vlaamse minister-president Peeters zijn “copernicaanse revolutie” erdoor wil krijgen. Rudy, “suivez l’exemple” van Kris. We hebben geen nood aan een interim-premier en interim-vice-premiers  die in hun federaal circus een octopus laten optreden. Ik wil integendeel een kwartet bestaande uit José, Marleen, Rudy en Kris.
 
Dames en heren, ik geef u tot besluit mee dat het onafhankelijkheidsbetoog  van de Vlaamse Volksbeweging een hedendaagse assertieve en open kleuring heeft, waarin de Belgische Staat, in de geest, al tot een voorbije, overwonnen fase behoort.
 
Vandaar ook dat de “België-barst-stijl” er in een versneld tempo een status van folklore krijgt. Separatisme om het separatisme is geen doel. Wat erop volgt is dat wel.
 
Onafhankelijkheid is bij uitstek een positieve situatie, een toestand van ontvoogding, van zelfstandigheid. Het gaat om volwassenheid die meteen impliceert dat men zich voluit naar de buitenwereld keert om er actief  hechte samenwerkingsverbanden op te bouwen, uiteraard met Wallonië, uiteraard met Nederland.
 
Benno Barnard, een auteur die ik hoog schat, en die ik altijd dankbaar blijf omdat ik dankzij hem de heerlijke Josef Roth heb leren kennen, schreef voor enkele dagen een merkwaardig stuk over de “Taalunie”. Ik citeer hem met groot genoegen: “Het louter bestaan van een Taalunie betekent een erkenning van onze gezamenlijke geschiedenis en een relativering van het belang van de staatsgrens tussen Nederland en België /…/
Wij Nederlandstaligen vormen een van de oudste burgerlijke gemeenschappen in Europa. Wat meer is, wij hebben die zelf vorm gegeven …” (Knack, nr. 3).
 
Een confederatie van Vlaanderen, Wallonië en Nederland  zorgt voor een spectaculaire schaalvergroting waarbinnen wij als zelfbewuste burgers leven, en van waaruit wij zelfbewust de wereld intrekken. In die confederatie zal de herinnering aan het provincialistische België van weleer snel vervagen.    Een gelukkig nieuwjaar  
 
Eric Defoort
18 januari 2008


19-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moordenaars Kitty van Nieuwenhuysen opgepakt


De moordenaars van de jonge politie-agente die op 4 december  laffelijk neergeschoten werd zijn opgepakt in Charleroi.

Het gaat om 2 Marokkanen en 1 Turk.  Ze zouden ook de nationaliteit van het land B hebben.  Aangezien ze er zelf steeds prat op gaan de identiteit van het moederland voorop te stellen, krijgen ze van ons ook deze eer.

Vermassen, Damen, Luyckx, zijn jullie er klaar voor ?   Of zijn het jullie Franstalige collega-beroepsleugenaars die dat varkentje zullen wassen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een toemaatje


Recept voor de tomatensoep van Piet Huysentruyt is duidelijk niet goed vertaald.  Toch een mooi resultaat.


 Niks cynisme, FASCINATIE! (klik voor vergroting)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbische militairen



Tijdens de militaire dienst in Duitsland in de jaren '50 ontvingen wij sigaretten en ik geloof 10 frank soldij per dag, uitbetaald in bezettingsgeld, waar we enkel in de kantine mee terecht konden.  Die centen waren vlug opgedronken en dan zat je nadien te staarogen met andere heimweekoppen en je af te vragen of Lisette en Bertha thuis geen scheve schaats aan het rijden waren.

Tegenwoordig zijn er lekkere wijven bij het leger.  Die jammer soms  niet gesteld zijn op mannelijk gezelschap in dit nochtans bij uitstek macho beroep.  Vrouwen die knipogend salueren borst-vooruit, naar vrouwelijke officieren.  Probeer daar als onderofficier geen smoesjes bij, want lesbo's zijn niet om te praten.  Dat weet zelfs mijn jongste kleinzoon.

En een homoseksueel die naar de rechter stapt, wordt aanhoord en als er schade is, zal de gemeenschap ervoor opdraaien.  Straffe verhalen.

Overgenomen bij www.geenstijl.nl

De lesbische soldate Kerry Fletcher (links) krijgt ruim 500.000 euro van het Britse ministerie van defensie, nadat ze is aangerand door collegas.

Triootje

Fletcher werd gepest door andere soldaten toen zij avances van haar sergeant afsloeg. Hij bood haar onder andere een triootje aan en sms’te zeker te weten haar te kunnen bekeren. “Je weet niet wat je mist."

Pesterijen

Toen  de 31-jarige lesbienne de man nogmaals afwees begonnen de pesterijen. Haar auto werd vernield en ze kreeg dreigtelefoontjes, schrijft de Daily Mail. Ze kon lange tijd nergens terecht met haar verhaal, omdat homoseksualiteit tot voor kort verboden was in het leger. Haar kameraden betrapten haar in bed met een Australische agente (rechts) en konden haar zo makkelijk bedreigen.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheid misbruikt openbare omroep


'Overheid bedient zich van Sovjetpraktijken' © Elsevier NL

zaterdag 19 januari 2008 00:18

Publieke en commerciële omroepen ontvingen in 2006 en 2007 ruim 11,8 miljoen euro staatssubsidie om in samenwerking met diverse ministeries tv-programma’s te maken.


Piet Paulusma ontving 12.500 euro overheidssubsidie voor zijn weerbericht

Dit meldt de Volkskrant op basis van gegevens van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Zo ontving weerman Piet Paulusma 12.500 euro van het ministerie van Justitie omdat hij zijn SBS 6-programma Piets Weerbericht presenteerde vanaf een Haagse tennisclub ‘waar sprake is van goede integratie tussen mensen uit verschillende culturen’.

Paul Rosenmöller kreeg voor een IKON-programma, waarin hij met bekende Nederlanders door Afrika reisde, 35 duizend euro van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Geert Mak ontving voor de verfilming van In Europa 400 duizend euro uit het zogeheten Europafonds.

Informatievoorziening
Het doel van de subsidie is volgens de RVD ‘het bevorderen van informatievoorziening aan burgers over het overheidsbeleid, op een zodanige wijze dat de burger zich daarover zelfstandig een oordeel kan vormen’.

In de Kamer is door enkele Kamerleden verontwaardigd gereageerd op deze ‘staatspropaganda’. Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie is verwonderd over de 610.500 euro subsidie die het ministerie van Justitie gaf aan SBS6 voor onder meer Shownieuws, Passion for Fashion en Oranjejournaal, waarin allochtonen werden opgevoerd ter ondersteuning van de integratiecampagne van de overheid.

Absurd
CDA’er
Joop Atsma meent dat ‘overheidsinformatie alleen via Postbus 51-spotjes mag worden verspreid’. SP’er Jasper van Dijk en PVV’er Martin Bosma willen dinsdag minister Ronald Plasterk van Mediazaken naar de Kamer roepen om opheldering te geven over het ‘absurd hoge sponsorbedrag’.

Sovjetpraktijken
Van Dijk: ‘Dit is propaganda, de neutraliteit van de overheid staat ter discussie.’ Bosma gaat verder: ‘Dit zijn Sovjetpraktijken. Omroepen die dienen als staatstelevisie. Volslagen verwerpelijk.’

Sinds 2005 zijn er regels voor de samenwerking tussen de omroepen en de overheid. Zo mag een departement niet meer dan 50 procent van de productiekosten van een programma subsidiëren, moet de omroep altijd melden welk ministerie heeft meebetaald en mag de inhoud geen ‘beleidsonderdelen’ bevatten.

Door Brenda Peeters

----------------------------------------------------------------------

In 2006 ontving de 0penbare 0nvlaamse 0verbodige 0mroep 280 miljoen euro subsidie van de Vlaamse Gemeenschap.  Dit zal nu tegen de 300 miljon euro aanleunen (12 miljard frank).  De bedragen hierboven genoemd in Else4 gelden afdrachten via diverse ministeries (ook aan commerciële zenders) voor welbepaalde uitzendingen, die zogenaamd co-producties zijn.  De omroepstructuur in Nl is anders dan bij ons.  Ongetwijfeld worden ook hier met allerlei foefjes centen overgemaakt van bijvoorbeeld Cultuur naar de VRT onder het mom van multiculturele manifestaties of zoals u zich zal herinneren de uitzending van de 11 juliviering in Brussel door VTM die gesponsord werd door Spirit.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte in zijn halve maan getast


Op 16 januari ll. keurde het Euro-Parlement een resolutie goed over een aantal binnenlandse onregelmatigheden die zich voordoen in Egypte en gezien de goede nabuurschap en de belangrijke rol die Egypte vervult in het Midden-Oostenconflict, willen de Europeanen van zich laten horen. Er duikt zelfs een nieuw begrip  de Euromediterrane zone.

De kranten te lande waren gretiger in het noteren van de Egyptische verontwaardiging dan in de vaststellingen die het EP had gedaan. Zo verwachten wij het, zo hebben wij het graag : al wat van de overzijde van de Middellandse Zee komt, is dik in orde, alles wat wij bekokstoven is valsch. 

Het fijne land Egypte, dat dankzij de vruchtbare Nijl en zijn vallei nauwelijks verschilt van het land der Farao's, heeft stante pede de 27 ambassadeurs van de EU ontboden bij de Egyptische overheid.  Er hangt dreiging in de lucht.

Wat stond er nu precies in die resolutie ?  We hebben ze opgezocht en u moet zelfs geen brug overwandelen om er te komen : in de gangen van EP verdwalen, willen wij u niet aandoen.  De lange, gortdroge maar verrassend duidelijke tekst : u blijft met uw ogen enkel vasthaken aan wat u denkt intressant te zijn.

Het Europees Parlement,

-  onder verwijzing naar zijn eerdere resoluties over het Euromediterrane partnerschap,

-  onder verwijzing naar zijn resolutie van 15 november 2007 over ernstige gebeurtenissen die een bedreiging vormen voor het bestaan van christelijke en andere religieuze gemeenschappen,

-  gezien de Verklaring van Barcelona van november 1995,

-  gezien de mededeling van de Commissie aan de Raad en het Europees Parlement "Een nieuwe impuls voor EU-maatregelen inzake mensenrechten en democratisering met mediterrane partners - strategische richtsnoeren",

-  gezien de eerste conferentie van het Euromeditterane mensenrechtennetwerk in Cairo op 26 en 27 januari 2006,

-  gezien het VN-Verdrag tegen marteling van 1984,

-  gezien de EU-richtlijnen met betrekking tot de mensenrechten,

-  gezien artikel 19 van het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten van de VN, door Egypte geratificeerd in 1982,

-  gezien het Internationale Verdrag tegen alle vormen van discriminatie van vrouwen,

-  gezien het werkprogramma dat op de Top van Barcelona in november 2005 is vastgesteld door de staatshoofden en regeringsleiders,

-  gezien de conclusies van de 5de Europese Conferentie van parlementsvoorzitters, aangenomen op 26 november 2005 te Barcelona,

-  gezien de resoluties aangenomen door de Euromediterrane Parlementaire Vergadering (EMPA) op 27 maart 2006, alsmede de verklaring van zijn voorzitter,

-  onder verwijzing naar zijn resolutie van 19 januari 2006 over het Europese nabuurschapsbeleid,

-  gelet op artikel 115, lid 5 van zijn Reglement,

A.  overwegende dat de Europese Unie en Egypte in maart 2007 een gezamenlijk actieplan in het kader van het Europees nabuurschapsbeleid hebben ondertekend, waarin de prioriteiten zijn vastgelegd, waaronder speciale aandacht voor het verbeteren van de doeltreffendheid van instellingen, versterking van de democratie, de rechtsstaat en de bevordering van de mensenrechten in al zijn aspecten,

B.  overwegende dat de bevordering van de eerbiediging van de democratie, de mensenrechten en de burgerlijke vrijheden fundamentele beginselen en doelstellingen van de Europese Unie zijn, en een gemeenschappelijke basis vormen voor de ontwikkeling van de Euromediterrane regio,

C.  overwegende dat hij groot belang hecht aan de betrekkingen met Egypte en eerlijke en transparante verkiezingen als de enige manier beschouwt om voortgang te boeken naar een democratischer samenleving en het belang onderstrepend van Egypte en de betrekkingen tussen de EU en Egypte voor de stabiliteit en ontwikkeling van de EU-Mediterrane regio,

D.  overwegende dat de Egyptische autoriteiten hebben beloofd de opsluiting van journalisten te zullen beëindigen, maar dat deze belofte tot nu toe niet is nagekomen,

E.  overwegende dat de presidentskandidaat van de oppositie, Ayman Nour, nog altijd een vijfjarige celstraf uitzit, na een oneerlijk proces op grond van een politiek gemotiveerde aanklacht, en overwegende dat zijn gezondheid verslechtert tengevolge van zijn detentie,

F.  wijzend op de sluiting van het Centrum voor dienstverlening aan vakbonden en arbeiders en de filialen daarvan, het eerste geval van sluiting van een NGO voor de verdediging van bepaalde rechten door een bestuursbesluit, en wijzend op de sluiting van de Vereniging voor rechtsbijstand op het gebied van de mensenrechten (AHRLA), en de daarop volgende veroordeling van de mensenrechtenactivist Kamal Abbas, algemeen coördinator van het centrum, voor smaad jegens Mohammed Mostafa, na een essay gepubliceerd in Kalam Sanya,

G.  overwegende dat de kopten, de baha'i, de sjiieten, de koranisten en leden van andere religieuze minderheden nog altijd op betreurenswaardige wijze worden belemmerd door sektarische isolatie,

1.  erkent de rol die Egypte speelt in het vredesproces in het Midden-Oosten, alsmede het belang dat de betrekkingen tussen de EU en Egypte hebben voor de gehele Euromediterrane regio, maar wijst erop dat de eerbiediging van de mensenrechten een fundamenteel onderdeel vormt van de Associatieovereenkomst EU-Egypte en bevestigt het belang van het Euromediterrane partnerschap voor de bevordering van de rechtsstaat en de fundamentele vrijheid;

2.  is van mening dat de recente arrestaties en acties gericht tegen NGO's en verdedigers van de mensenrechten inbreuk maken op de toezeggingen van de Egyptische regering op het gebied van fundamentele rechten en vrijheid, alsmede op het democratische proces in het land; steunt de "campagne van non-gouvernementele organisaties voor vrijheid van organisatie", gestart op 13 mei 2007 door 34 NGO's, in aansluiting op het eerste gezamenlijke verslag over "administratieve en fysieke intimidatie";

3.  roept de Egyptische regering op alle vormen van intimidatie stop te zetten, inclusief justitiële maatregelen, opsluiting van medewerkers van de media, en meer in het algemeen verdedigers van de mensenrechten en activisten die oproepen tot hervormingen en volledige eerbiediging van de vrijheid van meningsuiting, overeenkomstig artikel 19 van het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten van de VN, ondertekend en geratificeerd door Egypte;

4.  moedigt de Egyptische regering aan zijn toezegging om de noodtoestand op 31 mei 2008 op te heffen na te leven; verzoekt de Egyptische autoriteiten wet nr. 25 van 1966 inzake de krijgsraden, een van de belangrijkste obstakels voor de volledige gebruikmaking van de fundamentele vrijheden, te wijzigen, en te waarborgen dat alle maatregelen en wetgeving voor de bestrijding van terrorisme volledig in overeenstemming zijn met de internationale mensenrechtenwetgeving;

5.  ondersteunt ten volle de maatregelen ter garantie van academische vrijheid, vrijheid van de media en persoonlijke religieuze overtuiging; roept in dat verband op tot herroeping van willekeurige administratieve maatregelen, zoals die genomen tegen het Centrum voor dienstverlening aan vakbonden en arbeiders en de Vereniging voor rechtsbijstand op het gebied van de mensenrechten; roept op tot vrijlating van Kamal Abbas en andere activisten; dringt erop aan dat de wet op de verenigingen geen willekeurige beperkingen van vreedzame activiteiten van organisaties in de civil society bevat;

6.  roept op tot de onmiddellijke vrijlating van Ayman Nour, met het oog op berichten van zijn verslechterende gezondheidstoestand, en roept op tot een onverwijld bezoek om zijn welzijn te controleren, onder meer door gekwalificeerd medisch personeel;

7.  benadrukt de noodzaak van volledige naleving van de beginselen van het OAU-Verdrag van 1969 en het Internationale Verdrag van 1993 inzake de rechten en de bescherming van migrerende werknemers en hun gezinnen; ondersteunt de eindconclusies van de VN-commissie voor migrerende werknemers van mei 2007, waarin wordt opgeroepen tot heropening van het onderzoek naar de moord op 27 Soedanese asielzoekers in december 2005;

8.  roept op tot beëindiging van elke vorm van marteling en slechte behandeling en verzoekt om onderzoeken wanneer er redelijke vermoedens zijn dat marteling heeft plaatsgevonden; roept de Egyptische regering op een bezoek toe te staan van de speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor marteling en andere wrede, onmenselijke of vernederende behandeling of bestraffing;

9.  onderstreept het belang van het waarborgen en versterken van de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht door het wijzigen of intrekken van alle wettelijke bepalingen die deze onafhankelijkheid inperken of onvoldoende garanderen; benadrukt de noodzaak van eerbiediging en bescherming van de vrijheid van vereniging en meningsuiting van rechters, overeenkomstig artikel 8 en 9 van de VN-basisbeginselen inzake de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht;

10.  verwelkomt de inspanningen van Egypte om de grens met Gaza te beveiligen en moedigt alle betrokken partijen aan om de strijd tegen smokkel via tunnels naar de Gazastrook te intensiveren;

11.  dringt er bij de EU op aan de ontwikkeling van de mensenrechten zeer hoog op de agenda te plaatsen van de komende bijeenkomst van de subcommissie politieke aangelegenheden EU-Egypte; roept de Raad en de Commissie op verslag uit te brengen aan het Parlement en het Parlement nauw te betrekken bij het evaluatieproces;

12.  verzoekt zijn Voorzitter deze resolutie te doen toekomen aan de Raad en de Commissie, de Egyptische regering en het Egyptische parlement, de regeringen en parlementen van de lidstaten en de landen rond de Middellandse Zee die de Verklaring van Barcelona hebben ondertekend, alsmede aan de voorzitter van de Euromediterrane Parlementaire Vergadering.
-----------------------------------------------------------------------------------

De Egyptenaren ondertekenen wel een soortement verdrag waaruit zij ongetwijfeld heel wat rechten kunnen putten en geldelijke steun en als de EU vervolgens op de proppen komt met een resem vaststellingen van zaken die niet kunnen, dan roept heel Caïro : "Dat is binnenlandse inmenging."  Naief en dom, zo zijn ze de Europese en nationale politici.

Ray (die de originele tekst van Savat in overeenstemming gebracht heeft met de realiteit). 




 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!