Het samenscholingsverbod zal gelden in de Carnotstraat, de Turnhoutsebaan en enkele omliggende straten, op 27 april vanaf 21 uur tot en met 28 april om 6 uur, en op 3 mei om 21 uur tot 4 mei om 6 uur.

Wie het verbod negeert, riskeert een overlastboete, zo duidt de mededeling. Jongeren onder de zestien riskeren een combitaks. Dat is een belasting van 100 euro die jongeren krijgen als de politie hen oppakt en daarna met de combi naar huis moet brengen.

Vorige week woensdag vielen racistische  allochtonen  een ploeg van de lokale politie aan en een bus van De Lijn werd bekogeld met vuilnis, stoelen en stenen. Een politiecombi werd smadelijk verjaagd, een tramvoertuig werd ook aangepakt maar reed door en de bus op de video werd zwaar beschadigd : er sneuvelden ook verschillende winkelruiten en er werd gretig gejat. Het verslag hieronder is van de 0000 waar de zaak rustigjes wordt uiteengezet, ook door een socialistische ACOD-afgevaardigde.  Tien jaar geleden zegden politici zuchtend : "als er een plavei losligt in het voetpad, stemmen de mensen voor het Vlaams Blok". Nu klinkt het bij de vakbond : "Als een voetbalclub verliest, of als men slecht geslapen heeft, wordt een bus van de Lijn aangepakt".  Met andere woorden : de eencelligen van linx hebben nog steeds niets geleerd, ze gebruiken dezelfde soort clichés en weigeren de juiste oorzaken aan te wijzen, namelijk het ontembare racisme van jonge allochtonen, voornamelijk islamaanhangers,  die onze maatschappij afwijzen en onze burgerlijke vrijheden bedreigen. Hier volgt het commentaar door Het Schurend Scharniertje van de 0000-nieuwsdienst :