Angeltjes
01-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei 2011

 

 

Het land B schaadt uw sociale zekerheid

Daarom kiezen wij ondubbelzinnig voor

 

Voor een sociale, open en democratische  Republiek Vlaanderen,

een republiek die de burgers terug geloof schenkt in het eigen bestuur,

een republiek die de veiligheid en rechtvaardigheid herstelt

een republiek die een einde maakt aan het financieel rechthouden van een vijandig franco-belgië

een republiek voor het eigen volk en niet voor de vreemdelingen eerst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35me Marche de la peene 2011

 

 Tout individu fait d'abord partie d'une ethnie avant d'appartenir à un Etat! Nous appartenons à l'ethnie FLAMANDE avant d'être Français !

Ieder individu maakt in de eerste plaats deel uit van een volk vooraleer te behoren tot een staat. Wij behoren tot het Vlaamse volk voor we Fransen zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaties over het bommetje in Marrakech

 

In Marokko wordt volop gespeculeerd wie de bomaanslag in Marrakesh heeft gepleegd. Sommigen denken dat de regering erachter zit. Bij de aanslag vielen 16 doden, onder wie een Nederlander.

Sinds 20 februari vinden er in Marokko regelmatig demonstraties plaats. Hoewel de demonstraties klein zijn, zijn de demonstranten volhardend. Ze vestigen de aandacht op corruptieschandalen en brengen zo nu en dan gevoelige informatie naar buiten.

Martelingen
Onlangs werden details bekendgemaakt over het geheime detentiecentrum in Temara, waar is gemarteld. Begin maart kwam de koning de activisten tegemoet door een grondwetshervorming aan te kondigen en op 15 april werd gratie verleend aan een aantal politieke gevangenen.

Een groot deel van deze gevangenen zijn islamisten die gevangen werden genomen na de aanslagen van 16 mei 2003 in Casablanca, waarbij 45 mensen omkwamen.

Discussie op internetfora
Op enkele Marokkaanse internetsites barstte onmiddellijk een discussie los in reactie op de aanslag. Bezoekers van tegendraadse sites als Demainonline en Lakome spreken over een door het regime geënsceneerd incident.

'Dit komt goed uit voor degenen die de laatste tijd bekritiseerd worden', zegt iemand die zich een Berber uit Goulmim noemt. Een ander schroomt niet om namen te noemen: 'Ik wil Laânigri zien, met zijn handen duidelijk zichtbaar!'

Enkele politieke gevangenen die onlangs werden vrijgelaten, hebben aangekondigd een proces te beginnen tegen generaal Laânigri. Als hoofd van de Marokkaanse veiligheidsdienst zette hij honderden islamisten zonder proces achter tralies.

Vraagtekens bij aanslag
Maar ook op een meer algemene nieuwssite als Hespress plaatsen bezoekers vraagtekens bij de achtergrond van de aanslag. Wat de vermoedens over een set-up aanwakkert, is dat Rachid Nini, hoofdredacteur van Marokko’s meest gelezen krant Al Masae, donderdag is aangehouden.

Nini staat bekend om zijn polemische stukken. De afgelopen dagen kwam zijn krant met onthullingen die enkele mensen in het centrum van de macht raakten. Volgens sommige critici is het niet toevallig dat Nini op de dag van de aanslag gearresteerd is. Daardoor heeft hij niet zijn vaste column kunnen schrijven, waarin hij ongetwijfeld zou zijn ingegaan op de omstandigheden waarin de aanslag plaatsvond.

@ radio Nederland Wereldomroep


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Egyptische moslim-broeders gaan politiek

 

Alle oorspronkelijke ontkenneningen ten spijte, werd in Caïro de oprichting van de Partij voor Vrijheid en Rechtvaardigheid aangekondigd, de publiek-politieke spreekbuis van de religieuze moslim-broederschap. De Europese naïeve democraten mogen verder dromen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester Slaapmans : *Het beste moet nog komen*

 

In Antwerpen heeft zich zaterdagavond een schietpartij voorgedaan tussen het Statiekwartier en het De Coninckplein. Twee mensen - een man en een vrouw - zijn overleden. Dat heeft het parket bevestigd. Er is ook sprake van een gewonde.  Iets voor 20u werden aan café Tornado, in de Van Arteveldestraat, meerdere schoten gelost.

Er is sprake van drie verdachten, maar zij zijn voorlopig spoorloos. De aanleiding voor de schietpartij is nog onduidelijk, maar een afrekening onder Albanezen wordt waarschijnlijk geacht. Voor enkele maanden werden eveneens in de Van Arteveldestraat twee vrouwen levensgevaarlijk neergestoken.

Deze buurt is het paradijs van drugsdealers, pooiers, occasionele straatmadelieven, illegalen, wilden, criminelen, kortom zij die onze Antwerpse gemeenschap verrijken.

Burgemeester Slaapmans (en zijn paladijn, commissaris Baalmans) hebben nog niet gereageerd. Het is week-end en dan wordt er niet gewerkt door de Grote Mannen, dan moeten zij uitrusten van een ganse week zware inspanningen leveren, om de bevolking te overtuigen van  de geweldige voordelen van de multicriminele maatschappij. Als verkiezingsstunt zal Slaapmans binnenkort  kogelvrije vesten laten uitdelen aan de Antwerpenaars. En zijn slogan wordt weer : "Het beste moet nog komen".  Jazeker, als Slaapmans en zijn bende slippendragers wordt weegestemd.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acupunctuur

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milquet is een vrouwelijke politica

 

Karel Van Eetvelt, topman van Unizo, uit kritiek op de "eenzijdige beslissingen" van minister van Werk Joëlle Milquet. Hij hoopt dat zij in de nieuwe regering snel vervangen wordt.

Volgens de gedelegeerd bestuurder van de ondernemersorganisatie gedraagt de Franstalige politica zich als "anti-werkgeversminister". Hij wil haar gedrag bespreken met premier Yves Leterme.

Milquet zou het sociaal overleg bemoeilijken, zo verklaart Van Eetvelt in een krant van De Persgroep. "Door keer op keer gesprekken te doorkruisen met eenzijdige initiatieven. Door iedere keer opnieuw één kant van de tafel straal te negeren. Dit is geen minister van werk die alle partijen hoort en oplossing zoekt. Dit is een minister die naar één partij luistert en alle problemen voortdurend eenzijdig bij de werkgevers legt. Het is een minister die werkgevers a priori verdacht vindt."

Het ongenoegen volgt vooral op de beslissing die Milquet afgelopen week nam. Zo wil ze de wet rond pesten op het werk verstrengen door werkgevers te verplichten een vertrouwenspersoon aan te stellen. "Het zijn weeral de werkgevers die moeten opdraaien voor de problemen. De verantwoordelijkheid die werknemers dragen, is voor haar van geen tel", besluit de Unizo-topman.

Milquet reageerde via haar woordvoerder "gekwetst" op de beledigende woorden van de Vlaamse Unizo-topman. 'Het is in de huidige context al te gemakkelijk in een Vlaamse populaire krant (Het Laatste Nieuws) met scherp te schieten op een minister die toevallig een Franstalige en een vrouwelijke politica is', besluit de woordvoerder. 'Deze aanval is dan ook totaal misplaatst'.

Zo kennen we ze de arrogante francofone Madame Non. Een ding leren we wel van haar woordvoerder, dat zij een vrouwelijke politica is.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever Oost-Europeanen dan Walen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De meest recente cijfers die ik van minister Milquet mocht ontvangen, wezen op een lichte verbetering, maar het feit blijft als een paal boven water dat te weinig Franstalige werklozen ernstige inspanningen leveren om een job te vinden. Nochtans is er niet ingevulde werkgelegenheid genoeg in Vlaanderen. De Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA ging op onderzoek uit in West-Vlaamse bedrijven, en zopas werden de resultaten bekendgemaakt. 

Hieruit blijkt dat al van alles geprobeerd werd om werkzoekenden uit het zuiden aan te trekken. Maar: “de stok achter de deur om een job te aanvaarden, ontbreekt duidelijk”, aldus een woordvoerder. Aan de inspanningen zal het niet gelegen hebben: “Wij hebben van alles geprobeerd om deze mensen toch maar bij ons aan het werk te zetten, zoals gratis busdiensten richting West-Vlaanderen omdat de afstand een probleem zou zijn. Maar niks blijkt te helpen”. 
West-Vlaamse bedrijven hebben een afkeer van de ‘hangmatcultuur’ bij Waalse werklozen, aldus een verslag in Het Nieuwsblad (23.04.2011), daarom worden nog sneller Oost-Europeanen ingeschakeld. En Fransen, maar daar komt vanaf volgend jaar een kink in de kabel: “Die Franse arbeidskrachten nemen gretig die Vlaamse jobs aan, door het voordelige sociale statuut. Zo hoeven ze bij ons geen belastingen te betalen, maar vallen ze toch in de Belgische sociale zekerheid”. Vanaf volgend jaar – ondanks inspanningen en vragen terzake onder andere van uw dienaar, maar ook bijvoorbeeld van Koen Bultinck in een vorige legislatuur – valt dat statuut voor nieuwe grensarbeiders weg. 
Verschillende bedrijfsleiders in onze provincie zitten dus met de handen in het haar. En ze trekken steeds vaker arbeidskrachten in Oost-Europa aan om de leemten op te vullen. “Is het niet een beetje de wereld op zijn kop dat we in het Oostblok mensen gaan weghalen, terwijl er 30 kilometer over de taalgrens nog voldoende arbeidskrachten beschikbaar zijn?”

Peter Logghe, federaal volksvertegenwoordiger


30-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderwijs Antwerpen : hoe lang nog leveren wij onze Vlaamse jeugd over aan de gevolgen van de invasie ?

 

Tegen 2025 zal de schoolbevolking in het Antwerpse kleuter- en basisonderwijs met 45% zijn gestegen. Daarvoor is 1 miljard euro nodig, anders kan het recht op onderwijs niet meer worden gegarandeerd.

De komende jaren stijgt het aantal kinderen in Antwerpen sterk. Over vijftien jaar zijn er 23.500 kinderen extra die een plek op school moeten krijgen. Daarvoor is 450 miljoen euro nodig voor het stedelijk onderwijs, en nog eens 550 miljoen euro voor de andere schoolnetten.

Dat blijkt uit een rapport van de Task Force van de Onderwijsraad, die alle netten vertegenwoordigt. De cijfers werden gisteren overgemaakt aan een delegatie van het Vlaams Parlement, op bezoek in Antwerpen.

Komt dat geld er niet, dan stevent het Antwerpse onderwijs regelrecht af op een catastrofe. Er moeten 20 nieuwe scholen worden gebouwd, en nog eens dertig scholen moeten worden uitgebreid.

Schepen voor Onderwijs Robert Voorhamme (sp.a) hoopt dat de Vlaamse regering snel meer middelen zal vrijmaken. Hij wil ook dat de stad Antwerpen autonoom kan beslissen over alle middelen, om nieuwe scholen te bouwen en die vervolgens in concessie te geven aan de verschillende schoolnetten.

Tot zover dit hoopvolle stukje uit Vandaag.be. Eens was Antwerpen "de stad der scholen", omdat het toenmalige stedelijk, katholiek en rijksonderwijs ieder op zich streefde naar hoge kwaliteit in de vorming en de opleiding van kinderen en adolescenten.  Wie nu zijn kinderen toevertrouwt aan het Antwerps onderwijs, weet niet of ze 's avonds heelhuids terugkeren. Welk soort leerstof, dat de parate kennis van de jongeren moet vormen, wordt er aangeboden ?  Aardrijkskunde als dusdanig bestaat niet meer, maar uit allerlei experimentele leerstof, ontstaat de indruk bij jonge mensen, dat bijvoorbeeld de Prachtlanden Marokko en Turkije de centra van de wereld vormen. 

De kennis van de eerste taal (Nederlands, voor het geval u mocht denken dat het reeds Arabisch is) is een schandelijk en schamel mengelmoesje van geschaafd dialect ; foutloos schrijven is iets voor elitaire idioten. Ik hoorde voor enkele weken een lerares van de school in de Pierenbergstraat op het Antwerpse Kiel aan de schoolpoort uitvaren tegen twee Marokkaantjes van een jaar of dertien in het meest platte Antwerps dat ik dacht uitgestorven te zijn  : "Awèl, wà doede gollen ier ? 'k Ep olle betràpte hé. Veuruit, no binne en ràp."  Ik heb mij moeten bedwingen, want ik wilde het ordinaire mens aanspreken, maar wat baat het ?

De pijlsnelle toename van schoolgaanden, uitsluitend te wijten aan de over-aanwezigheid van vreemden en de hoge gezinsuitbreidingen van islamitische families, veroorzaakt een schrijnend tekort aan scholen. Dit gegeven is niet nieuw en het zijn bijna uitsluitend de onverstandige socialisten die verantwoordelijk zijn voor deze toestand. Ten eerste, omdat zij met open armen al wat vreemdeling is, toelaten. Ten tweede en meer specifiek voor de Antwerpse problematiek : onderwijs is van in de jaren '30 in handen van socialisten, het schepenambt voor onderwijs werd en wordt aanzien als "de maarschalksstaf" door de rode mandatrissen. Met al hun getoeter en ijdelheden, hebben zij niet snel genoeg de demografische ontploffing die wij nu meemaken, zien aankomen.  Het geblaat van de syndicalist en halal-expert Robert Voorhamme is typerend voor deze mentaliteit.

Het zal helaas niet enkel volstaan om de rode knungelaars in 2012 definitief uit het stahuis te bonjouren, er moeten dringend wijzigingen doorgevoerd worden, om te zorgen dat onze eigen Vlaamse jeugd het onderricht krijgt, waar zij recht op heeft.  De veilige leefomgeving die elke volwassen Vlaming moet verwachten van de overheid, moet ook gewaarborgd zijn voor de kleine en jonge Vlamingen, die niety langer mogen overgeleverd worden aan de baldadige en geweldige jongeren van allochtone oorsprong.

Welke politieke partij zal zich hiervoor inzetten ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken verbranden en mensen in brand steken

 

Verontwaardigde Baardmansen uiten hun woede over de verbranding van de koran door een christelijke godsdienstwaanzinnige. Over het afschuwelijke verbranden van mensen horen we de aanhangers van de godsdienst van de vrede nooit. Hier klikken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 maanden cel voor beschadiging VB secretariaat

 

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag drie jongeren veroordeeld voor het aanrichten van vernielingen aan het secretariaat van Vlaams Belang in Deurne. De aanstoker kreeg acht maanden cel en 550 euro boete, de twee anderen een werkstraf van zestig uur. Het secretariaat aan de Turnhoutsebaan werd op 24 september, 28 september en 4 oktober 2009 bekogeld met stenen en een gestolen kelderrooster. De vernielingen waren gefilmd door veiligheidscamera's en de politie wist ook enkele roepnamen van de daders.

De politie kon zo een minderjarige oppakken die toegaf dat hij bij de feiten betrokken was en die zijn mededaders aan de galg praatte. Aanstoker van de feiten zou Zouhair B. geweest zijn, die verstek liet gaan op het proces. Hij had op school en op YouTube over de vernielingen gepocht.

@ Vandaag.be 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediageil Evaatje Brems staat aan de kant van de taliban.

 

De media hebben - zoals wel vaker - een beetje last van geheugenverlies, maar als de Kamer gisteren het boerkaverbod goedkeurde, is dat in niet geringe mate de verdienste van het Vlaams Belang dat jaren geleden al als eerste een voorstel in die zin indiende. België volgt dus het voorbeeld van Frankrijk. Het dragen van gezichtsverhullende kleding (boerka en niqaab) kan voortaan bestraft worden met een boete van 137,5 euro en/of een gevangenisstraf van één tot zeven dagen.

 

Mediageil Evaatje tijdens een van haar tv-optredens. Wat zullen de talibanvriendjes daarvan denken ?

Het verbod werd quasi unaniem goedgekeurd. Alleen Eva Brems - knoop die naam goed in uw oren - stemde tegen. Meyrem Almaci en Zoé Genot (twee partijgenoten van Groen) onthielden zich. Zo weet u ook voor wie of wat u stemt als u straks het groene bolletje rood zou kleuren…

“Als de boerkawet consequent wordt toegepast, kunt u voortaan beboet worden als u op het strand behalve uw bikini ook een modieuze grote zonnebril draagt en een groot uitgevallen hoed. Of als u in het stadsverkeer een stofmasker draagt, of in de winterkou een muts en een sjaal tot over uw neus”, raaskalt Eva Brems. Flauw en niet eens waar. Al klopt het wel dat de politiek beter man en paard had genoemd. In dit geval vrouw en boerka (of niqaab). En dat men - naar het voorbeeld van Frankrijk - ook in een straf voor de echtgenoot of vader had moeten voorzien die zijn vrouw of dochter dwingt tot het dragen van die vestimentaire gevangenis.

‘Slimste Mens’ Eva Brems - moet ze die titel niet stilaan inleveren? - mag haar bizarre stemgedrag uitleggen in een vrije tribune (De Standaard, 29.04.11), maar overtuigen doen haar argumenten niet. Brems beroept zich in haar afwijzing op ‘de mensenrechten’ en meent zich gesterkt door het standpunt van Amnesty International, Human Rights Watch, de Liga voor de Mensenrechten en de Raad van Europa. Maar het is natuurlijk niet omdat er plots tien spookrijders tegelijk opduiken op de E40, dat iedereen rechtsomkeer moet maken. Het is trouwens niet de eerste keer dat de linkse vriendenclubjes van Brems zich laten betrappen op groteske vergissingen of stommiteiten.

Volgens Brems is het boerkaverbod “een schending van fundamentele vrijheden, in de eerste plaats de godsdienstvrijheid.” Daarmee gooit ze koren op de molen van moslimfundamentalisten die beweren dat het dragen van een hoofddoek of boerka een religieuze verplichting zou zijn. Voor vrouwen uiteraard. Brems stelt dat de wetgever “geen rekening houdt met de mogelijkheid dat iemand uit vrije wil haar godsdienst op die manier zou willen belijden.” Vrije wil of religieuze plicht? Tja, wat is het nu? Ayaan Hirsi Ali - en zij kan het weten - bestempelde de argumenten van Brems en co. ooit als strijden voor “het recht op achterlijkheid.”

Godsdienstvrijheid? Vallen gedwongen huwelijken en eremoorden ook onder de vrije godsdienstbeleving? Of de genitale verminking van vrouwen? Of hebben ze daar ook “zelf voor gekozen.” Schaam u, mevrouw Brems. U staat aan de kant van de Taliban. 

Bron : VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets voor de 0000-ers van Terzake ?

 

Ontslag uit LDD!

Geachte nationaal secretaris,

Bij deze wens ik in overeenstemming met mijn collega-bestuursleden mijn ontslag te geven uit het lokale partijbestuur van LDD afdeling Mortsel. Tevens mag u mij ook schrappen als LDD-lid. Ik wens vele mensen te danken voor de aangename samenwerking.

Helaas, wat baat het dat de ganse indianenstam(LDD leden) zijn tentjes mooi geordend opzet als de nationale voorzitter telkenmale weer als een dolgedraaide buffel, zonder enig vooropgestelde doelstelling, door het kamp raast. In Middelkerke is de heer Dedecker sinds een tijdje zeker niet de meest geliefde persoon, in de provincie Antwerpen ook niet meer.

Jammer want het prachtige partijprogramma wordt door een slechte
merchandising en slechte verkopers volledig teniet gedaan. Ook het logo van de partij (foto van de mediageile heer Dedecker) wekt huivering op bij de Vlaamse bevolking.

Zelfs de nieuwe partijnaam is één grote leugen. De nationaal voorzitter is zeker niet Libertair, maar extreem dictatoriaal. Hij zet de provincie Antwerpen onder curatele. Van een mismanagement gesproken, hij kon enkel door dictatoriaal op te treden en door te dreigen, dat de naamsverandering van de partij er niet zou komen, zijn voorzitterszetel terug opeisen met de daaraan verbonden 50.000,- Euro jaarsalaris !

Statuten zijn voor de heer Dedecker enkel van toepassing als ze in zijn kraam passen.

Ik wens u en de overgebleven slaven nog veel succes met uw dwingeland.

Peter Dossche


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Maghreblanden, zo mooi

 

 

Een weelderige natuur, adembenemende landschappen, droomstranden, een duizendjarige koeltoer, het ganse jaar door zon, een keuken met duizend smaken.

De Maghreblanden : Blijf er !

Dit is een mededeling van de Frans regering.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uiteraard, Bjorn : wij blijven, wij schrijven en wij blijven schrijven

 

http://bjornroose9.blogspot.com/2011/04/wie-blijft-die-schrijft-ook-een.html
 
 
Wie blijft, die schrijft ook een "statement"
 
Nee, de titel boven dit artikel is niet "fout". Ik ben me ervan bewust dat de zegswijze "Wie schrijft die blijft" luidt, maar ik kies er in dit geval, mits toevoeging van "(ook)", voor de zegswijze om te keren. Zaak is dat ik met deze blog een klein - dat is immers mijn formaat binnen de partij en binnen de Beweging - "statement" wil maken. Een "statement" naar de partijgenoten toe, naar die mensen die dapper en zonder omzien op de barricades van het radicale Vlaams-nationalisme blijven, tegen de stroom en tegen de storm in.
 
Het is dezer dagen immers makkelijk geworden om je "dissident" te verklaren ten opzichte van het Vlaams Belang. Er is de grote opvangbak die N-VA heet, er zijn de media die van elke ontevredene een luis in de pels maken, er zijn "grote namen" wiens spoor kan gevolgd worden, en ... het is voor vele kleine en grote luiden kennelijk toch zo fijn om zich te koesteren in de valse warmte van de "mainstream" (die nu niet alleen bestaat uit de vijanden van Vlaanderen, maar ook uit de valse vrienden ervan).

De "grote" luiden hebben dan wel gewacht tot ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hadden, tot ze zichzelf op de een of andere manier volkomen buitenspel hadden gezet, of tot ze merkten dat ze bij een volgende verkiezing niet meer bij degenen zouden zijn die het groene of het rode pluche bezetten, om "ontevreden" te worden, veel "kleine" luiden laten zich maar al te makkelijk wijsmaken dat het die "grote" luiden om verheven principes te doen is. Of ze doen, vanuit hun eigen "kleine" ontevredenheid, mee aan de "grote" maskerade.
 
Ik voel niet de behoefte uitgebreid aandacht te besteden aan de als een "gevecht voor de goede zaak" vermomde persoonlijke frustraties. Ervaring leert immers dat de gefrustreerden ontkennen dat ze gefrustreerd zijn en dat de buitenwereld - de media voorop - er dapper aan meehelpen het allemaal te doen overkomen als een gevecht van "idealisten" tegenover "de club van het Antwerps stadhuis". Alsof ze de idealen van die "idealisten" niet altijd volmondig verworpen en bestreden hebben. Alsof het ze wat kan schelen wie het "voor het zeggen" heeft bij het Vlaams Belang. Alsof Frank Vanhecke, Francis Van den Eynde, Koen Dillen hen ook maar een gram sympathieker zijn dan Bruno Valkeniers, Gerolf Annemans, of Marijke Dillen.
 
Laat ons wel wezen: de media zijn op niets anders uit dan de vernietiging van het Vlaams Belang (wat niet het geval is met andere partijen). Diegenen die met hun frustraties naar de media stappen, weten dat (als ze dat niét weten, zijn ze gewoon achterlijk, en ik ben niet bereid dat aan te nemen). Ze zijn bijgevolg evenmin op wat anders uit dan de vernietiging van het Vlaams Belang.
 
Wel, het is bekend dat ik niet de "gemakkelijkste" ben in de partij. Ik ben ook niet van plan dat ooit te worden. Maar ik ben fiér bij die partij te zitten. En ik kom daar voor uit. Ik ga niet lopen als er problemen opduiken. Ik ga niet solliciteren bij een andere partij. Ik ga geen flauwekul verkopen over het radicalisme waar ik voor sta en de partij niet of het radicalisme waar de partij voor staat en ik niet. Ik hoef het niet voor de volle honderd procent eens te zijn met de partijstandpunten noch vriendjes te zijn met iedereen binnen de partij. Ik heb niet gekozen voor de partij uit eigenbelang - dat zou redelijk lomp geweest zijn - en ik zal ook niet weggaan bij de partij uit eigenbelang. En dat zal ik zo mogelijk nog minder in "kwade" dagen dan in "goede" dagen.
 
En ik ben blij dat er nog zóveel "gewone" militanten zijn, zóveel "kleine" en "grote" mandatarissen ook die de storm trotseren, die hun stellingen niet verlaten, die niet het hoofd buigen voor de aaitjes van het journaille en de politieke vijand. Alleen al voor hén zou ik mijn partij niet verlaten.
 
Dat wou ik vandaag schrijven. Dat ik blijf. En dat ik graag zou zien dat andere blijvers óók schrijven. Het is immers niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden, dat wist Willem van Oranje al
 
Ik hoop u zondag te mogen begroeten in Ninove !
 
Geplaatst door Björn Roose op vrijdag, april 29, 2011


29-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen : juwelendieven onthaald op pak slaag

 

Vanmiddag rond 11.30u is op de hoek van de De Keyserlei en het Astridplein een overval op een juwelier verijdeld door andere juweliers en omstanders. Volgens getuigen werden de overvallers hard aangepakt en vervolgens gewond afgevoerd.  Bij juwelier Abai kwamen twee mannen binnen die gekleed waren als postbeambten. De overvaller kreeg in de mot dat er iets niet klopte en sloeg alarm. Er ontstond een gevecht in de juwelierszaak, waarbij de eigenaar gewond raakte aan het gezicht.

De buurman hoorde het lawaai en kwam tussenbeide. Daarop zetten de overvallers het op een lopen. Ze hadden geen buit gemaakt en waren niet gewapend. Terwijl ze probeerden te vluchten op de fiets, stormden verschillende juweliers van in de buurt de straat op. Die konden de overvallers overmeesteren, en deelden rake klappen uit. Een getuige gewaagde zelfs van "een massagevecht waar wel minstens 30 mensen bij betrokken waren".

Een politiepatrouille in burger die in de buurt was, kon de overvallers, met behulp van de omstanders, aanhouden en wachtte op versterking. Beide overvallers en de eigenaar van de zaak zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Volgens getuigen was een overvaller er erg aan toe en baadde zijn gezicht in het bloed.

De verdachten zullen vandaag later op de dag verhoord worden en het labo voerde een sporenonderzoek uit. Over de identiteit van de overvallers is voorlopig niets geweten.

Tot zover dit bericht uit Vandaag.be.  Voor alle duidelijkheid wijzen we er terloops op, dat de meeste van de juwelenzaken nabij het Astridplein en het centraal Station uitgebaat worden door lieden uit het Midden-Oosten of de Balkan. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Euro Hof voor de Rechten v/d Mens

 

In een gemeenschappelijke verklaring vallen de 47 regeringen van de landen die het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg erkennen, scherp uit tegen de bemoeizucht van dat Hof in asiel- en migratiezaken.

 "Straatsburg blokkeert te veel uitwijzingsbesluiten van afgewezen asielzoekers en zelfs van terroristen en dat moet stoppen", zo luidt het. Straatsburg zet zich zo immers op de stoel van de bevoegde vreemdelingeninstanties van de lidstaten en dat mag niet.

Zo kon bijvoorbeeld Al Qaida-man Abu Qatada in Groot–Brittannië blijven, ondanks een uitwijzingsbevel van de Britten. Hij kreeg zelfs 2.500 pond schadevergoeding van het Straatsburgse Hof. In België was dit misbruik al aangeklaagd door professor Marc Bossuyt, voormalig Vluchtelingencommissaris en nu voorzitter van het Grondwettelijk Hof.

Minimum

Op een conferentie in Izmir in Turkije hebben de ministers zopas het Straatsburgse Hof opgeroepen om zich zo weinig mogelijk te mengen in uitwijzingsdossiers van terroristen en illegalen. "Het Hof in Straatsburg is geen vierde Hof van Beroep, het moet niet opnieuw de feiten van de zaak onderzoeken", zo luidt het. De regeringen willen voorts dat het aantal kortgedingen tot een absoluut minimum wordt beperkt. Tussen 2006 en 2010 is het aantal kortgedingen in asielzaken bij het Europees Hof met liefst 4.000 % gestegen! Het bedroeg 4.786 in 2010 en eigenlijk zouden er geen mogen zijn.

Bossuyt klaagde dit al eerder aan: "Het Hof van Straatsburg gaat zijn boekje te buiten door deze kortgedingen te aanvaarden. Het mag immers alleen maar nagaan of een bepaalde wettelijke regel klopt met het mensenrechtenverdrag. Het kan zich niet in de plaats stellen van de staten die het verdrag ondertekenden. Dat doet het wél in deze kortgedingen. Het Hof gaat asielverzoeken, die door de staten al grondig zijn onderzocht, eigenlijk opnieuw onderzoeken, terwijl het daarvoor noch de wettelijke bevoegdheid, noch de kennis van de situatie, noch de mogelijkheid om de situatie grondig te onderzoeken heeft", zo luidde het toen.

En nu vinden de 47 regeringen die het Straatsburgse Hof erkennen dat ook. De 47 regeringen willen verder dat de rechters die benoemd worden in hun eigen land al enige gerechtelijke ervaring hebben. Momenteel is dat slechts met 23 van de 47 rechters het geval. Om het werk te laten vooruitgaan, zijn ze er voor gewonnen om aan de hoogste hoven van de lidstaten (het Hof van Cassatie of het Grondwettelijk Hof) de mogelijkheid te bieden om een advies te vragen over hoe een bepaald mensenrecht moet worden toegepast.

Het begint te dagen ... maar of het wat zal uithalen ?

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van de kleine Marnix

 

 

Deze middag greep in de aula van het Antwerpse crematorium bij Schoonselhof de afscheidsplechtigheid plaats van de vierjarige Marnix, die op 22 april bezweek aan de gevolgen van de dramatische verdrinking op het domein de Nekker te Mechelen.

Het was een ontroerend afscheid in aanwezigheid van de familie, vrienden, buren en kennissen met enkele korte toespraken, afgewisseld met aangepaste muzikale ondersteuning.  Onder de aanwezigen bemerkten wij Marijke Dillen en Filip Dewinter.

Nu begint het moeizame proces van verwerking en de strijd tegen het dagelijkse verdriet. Moge het leven leefbaar blijven voor de ouders en de naasten.

Papa Marc vroeg mij nadrukkelijk de vele reageerders die via Angeltjes hun medeleven hebben laten kennen, oprecht te danken. Uw woorden betekenen veel in deze omstandigheden. Sommigen hebben mij gevraagd wie Marc is. Hij was de succesvolle stichter, bedenker en auteur van de Frut van Koekestad.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Niet schoolbare jongeren* klinkt beter dan *onhandelbaar tuig*

 

Vorig schooljaar werden 1.531 leerplichtige leerlingen van school gestuurd na een tuchtprocedure. Dat is de helft meer in amper vier jaar, want in 2006-07 waren er 1.050 definitieve uitsluitingen. Het gaat om leerlingen jonger dan 18, van wie 150 geen nieuwe school meer vinden, schrijft De Standaard.

Deze trend is voor de onderwijskoepels een bevestiging van wat ze al langer aanvoelen. Volgens hen zit achter de cijfers een grote groep van "niet-schoolbare jongeren", met wie geen land meer te bezeilen valt. Ze zijn agressief, houden zich nooit aan afspraken en vertonen excessief spijbelgedrag.

"Het gaat om jongeren met een mix van leer- en persoonlijke problemen, zoals een slechte thuissituatie", zegt Jean Vallers van het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (GO!).

Geen perspectief
Omdat een leerling in principe pas mag worden uitgeschreven als hij een nieuwe school heeft gevonden, zijn deze cijfers een onderschatting. Bovendien mag een school een leerling ook uitsluiten op 31 augustus, buiten het lopende schooljaar. Die zijn niet in de cijfers opgenomen.
 
Deze jongeren hebben op school geen toekomstperspectief, zegt Mieke Van Hecke, topvrouw van het katholiek onderwijs. "Er is maar één manier om hen uit de vicieuze cirkel te halen: hen een individueel traject aanbieden. Dat kan de school alleen niet." De koepels vragen dat onderwijs en welzijn beter samenwerken, wat ook vereist dat de overheid meer middelen vrijmaakt.

Tot zover de verontruste onderwijsverantwoordelijken, bijgestaan door de behulpzame regime-aanhankelijken van de elitepers.

Mag het geweten zijn, welk percentage van deze *onschoolbaren* van vreemden origine zijn ? Het antwoord op die vraag zoudet verband kunnen houden met de ongebreidelde instroming van personaliteiten uit andere *koeltoeren*. Een delicaat onderwerp weliswaar. Nog een opmerking, tendentieus weliswaar maar daarom niet minder relevant : instede van een *individueel traject* aan te bieden aan deze ontwortelden die opgroeien voor galg en rad (instrumenten die enkel nog bestaan in musea voor oudheidkunde en in Prachtlanden) zoudet men kunnen overwegen, om Verbeteringsgestichten in het leven te roepen, waar discipline en correct maatschappelijk gedrag, centraal staan en er desnoods, met respect voor de rechten van het Onhandelbare Kind, , met de karwats ingehamerd worden. Het is slechts een suggestiue van fatsoenlijk conservatieve aard. Ter bescherming en vrijwaring van de maatschappij, ons aller streven, nietwaar.

Uw dw. Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat de keffers maar blaffen, de karavaan trekt verder.

 

Veel aandacht gisteravond en vandaag in de media over de tweespalt in de Gentse Vlaams Belangafdeling. De objectieve redactie van Terzake heeft met veel gebimbambeier de veronruste vernieuwers en enkele professionele afscheidnemers uitgebreid in beeld gebracht.  Daarna was het de bedoeling Filip Dewinter op de rooster te leggen bij het gelaarsde Vrouwtje. Dat ging niet zo gemakkelijk, Dewinter kennende.  Zolang er beschadigd kan worden bij het VB, geven de linxe journalisten van de VRT ijverig present. 

Wij beoordelen het einddoel en het partijprogramma en de kleinmenselijke kantjes worden weggeknipt. Laat de keffers maar blaffen, de karavaan trekt verder.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.15457/2.15458/1.1012403

 http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.15457/2.15458/1.1012403

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!