Angeltjes
02-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno Valkeners : *It's the economy, stupid*

 

 

 

U kent het zinnetje wel. Het wordt – als ik me niet vergis – toegeschreven aan de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton, maar het duikt ook steeds vaker op in het magere argumentarium van de nieuwe belgicisten – of het nu gaat over de oude krokodillen van de VLD, vastgeroeste vakbondsbazen, of artiesten en zelfverklaarde intellectuelen die de trein hebben gemist. ‘It’s the economy, stupid’. Waarbij de Vlaamsgezinde kiezer of politicus gemakshalve het etiket van onnozelaar wordt opgespeld. Stop met dat eeuwige gezeur over communautaire hangijzers en bijt u vast in de ‘problemen die er echt toe doen’: de economie dus. Welja, laten we BHV en Brussel even buiten beschouwing en laten we het maar eens hebben over de economie. Op 1 Mei – het Feest van de Arbeid – kan dat geen kwaad. Ter attentie ook van de hardnekkige realiteitsontkenners.

Hangmatcultuur

West-Vlaamse ondernemers trekken – het is niet de eerste keer – aan de alarmbel. 133 bedrijven in het zuiden van West-Vlaanderen zijn koortsachtig op zoek naar arbeidskrachten om zo’n 1000 vacatures in te vullen. Tot voor kort konden zij moeiteloos Franse grensarbeiders aantrekken, maar nu hun voordelige fiscale statuut volgend jaar verdwijnt, dreigt die vijver op te drogen. En dus richten de ondernemers hun ogen hoopvol over de taalgrens. In het nabijgelegen Moeskroen scoort de werkloosheid immers hoge toppen: ruim 20%. De ondernemingen leggen gratis pendelbussen in en doen er alles aan om werkwillige Walen aan een job te helpen. Werklozen genoeg, maar werkwilligen? Er komt geen of nauwelijks reactie op de aanbiedingen.

Patrice Bakevoort van Voka windt er geen doekjes om: “Er heerst een hangmatcultuur in het zuiden van ons land, waar de werkloosheid van generatie op generatie wordt doorgegeven, waardoor er te weinig arbeidsethiek heerst. De stok achter de deur om een job te aanvaarden, ontbreekt duidelijk.” Belgische negationisten zullen die Waalse hangmatcultuur wel afdoen als een verzinsel uit de Vlaamse propagandamolen, een vooroordeel of een kwaadaardig cliché, maar intussen wordt het wel door de feiten bevestigd. Het gaat zelfs zover dat de ondernemers liever Oost-Europees personeel aanwerven dan Walen. En dat terwijl er 30 kilometer over de taalgrens voldoende arbeidskrachten beschikbaar zijn.

“De taalgrens is een lijntje op een kaart, maar soms ook een muur van solide beton”, moet ook Liesbeth Van Impe schoorvoetend toegeven (Het Nieuwsblad, 23.04.11). “Dit is geen verhaal van grote structuren of hervormingen. Dit gaat over het gelijk toepassen in het hele land van de regels rond activering.” Daarmee ligt ook het sprookje aan duigen dat de communautaire tweespalt in België alleen in de hoofden van onze politici zou bestaan.

Charmeoffensief

“Ik ben ervan geschrokken hoe groot de kloof is tussen Vlaanderen en de Franstaligen”, zegt Julien De Wilde, een Vlaamse topondernemer of – zoals dat tegenwoordig heet - ‘captain of industry’ . Uitgerekend na een groots opgezet charmeoffensief van de Waalse partijvoorzitters bij de Vlaamse bedrijfsleiders. Bruggen werden er niet gebouwd in de Brusselse Warande. De Franstaligen hebben nog altijd niet begrepen dat Vlaanderen ingrijpend is veranderd. “Als wij op die manier een bedrijf leiden, zijn we morgen failliet of worden we vervolgd voor wanbeheer,” klinkt het bij de Vlaamse ondernemers. Maar voor de Franstaligen is het de normaalste zaak van de wereld. “Ik heb geleerd dat de Franstalige partijen niet gehaast lijken het bestuur van dit land efficiënter te maken. Ze blijven vasthouden aan de (Vlaamse) dotaties (en transfers) in plaats van eigen financiële verantwoordelijkheid te wensen, en ze willen niet horen van een tijdschema om die dotaties te verminderen. Mijn conclusie is dat de Franstalige partijen eigenlijk niet willen dat er iets verandert.” (De Tijd, 23.04.11)

De Wilde slaat nagels met koppen als hij – net zoals wij al vaker deden - de politieke impasse toeschrijft aan het democratische deficit van België. “Dat we in België zo moeilijk een regering kunnen vormen, komt omdat we een democratisch (?) systeem hebben waarin de minderheid regeert. Er is een minderheid die het recht heeft alles te blokkeren en niets te doen.” Daar hoor je al die zogenaamd progressieve en ruimdenkende betogers met tricolore baarden en vlaggen nooit over.

België barst

België barst en zelfs honderd Belgavox-concerten zullen niet volstaan om de barsten te dichten. “België is een land dat bestaat uit twee gemeenschappen die een verschillende cultuur en een verschillende economie hebben, en die in hun sociaal beleid andere accenten willen leggen. Maar we hebben het bestuur zo georganiseerd dat de minderheid het spel beheert en beheerst.” Welja, ‘it’s the economy, stupid’… Doe daar maar eens wat aan.

Radio- en opiniemakers mogen dan al heimwee hebben naar het unitaire België – dàt is pas een conservatieve reflex, maar goed het is hun recht - maar die tijd komt nooit meer terug. “De hervorming van het unitaire België is een proces dat al een poosje bezig is. We gaan van station naar station, en de trein rijdt steeds sneller. De Vlamingen kijken al vooruit naar het volgende station, terwijl de Franstaligen nog zitten te kijken naar het station dat al gepasseerd is. Vlaanderen wil zich meten met de andere regio’s in Europa. Het wil tot de beste behoren. Wallonië kijkt alleen maar naar Vlaanderen.” Tot zover nog steeds Julien De Wilde. Een spijkerharde analyse, en ze komt deze keer niet uit de mond van een radicale Vlaams-nationalist.

Twee landen

Wie beweert – en dat gebeurt vandaag nogal vaak – dat de kloof tussen Vlamingen en Walen maar een illusie is die alleen in Brussel leeft, woont op een andere planeet of maakt zichzelf wat wijs. En dat niet alleen. Hij of zij miskent ook schromelijk het resultaat van democratische verkiezingen. In 2010 stemde Wallonië voor drie vierde links, Vlaanderen voor driekwart rechts. Zo wordt het moeilijk om in dit land nog vooruit te komen.

België hangt met nog wat kauwgom en kleefband aan elkaar. “We leven in twee democratieën. België bestaat uit twee landsdelen waar men totaal verschillend stemt. Als je de twee grootste partijen (N-VA en PS) rond de tafel zet en je wil een akkoord, dan zal één van de twee zijn kiezers moeten bedriegen”, stelt Michaël Lescroart, hoofdredacteur van P-Magazine, nuchter vast. Het is dus niet juist dat ‘de politici’ het niet meer kunnen. Vlamingen en Walen zijn gewoon te ver uit elkaar gegroeid. Waarom nog langer samen blijven? Geef ons één goeie reden.

Uitzichtloos

Het water is veel te diep. De Vlamingen willen verandering en de Walen willen dat alles blijft zoals het was. Dat is moeilijk, zeg maar onmogelijk, met elkaar te verzoenen. Intussen is de politieke situatie uitzichtloos en zitten we nu al ruim 300 dagen opgescheept met een ‘regering van lopende zaken.’ Er wordt luidop nagedacht over ‘overzomeren’, ongetwijfeld een nieuw woord voor ‘De dikke Van Dale’. Voor de Franstaligen is dat het gedroomde scenario. Intussen volstrekt zich wel een geruisloze staatsgreep, want de regering van Leterme heeft geen enkele democratische legitimiteit meer. En in Vlaanderen al helemaal niet.

Wat een doffe ellende. En zeggen dat het Vlaams Belang het allemaal voorspeld heeft. De communautaire onderhandelingen hebben niets opgeleverd. ‘Non, non, rien n'a changé’ zongen de Poppy’s al in 1971. Het is het lijflied van Di Rupo en Miquet geworden. Puur tijdverlies dus die onderhandelingen, en uitstel van executie. Vlaanderen en Wallonië zijn totaal uit elkaar gegroeid en er is niets – op frieten en pralines na – wat ons nog bindt. Het is onmogelijk geworden om nog een fatsoenlijke federale regering op de been te brengen. Net zoals dat destijds in Tsjecho-Slowakije het geval was, waarop beide landen beslisten om een punt te zetten achter hun onwerkbare huwelijk. En daar is iederéén beter van geworden. Wordt het geen tijd dat Bart De Wever en de N-VA eindelijk erkennen dat ze zich vergist hebben en aan hun kiezers klaar en duidelijk zeggen dat het niet meer kan binnen België. Dat alleen de ontbinding van het land soelaas kan brengen. Wordt het geen tijd dat ze – samen met het Vlaams Belang – resoluut de kaart van de Vlaamse onafhankelijkheid trekken?

Collaborati

Uitgerekend deze week pakte Vives, het onderzoekscentrum van de K.U.Leuven, uit met nieuwe cijfers over de beruchte miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië. Het totale bedrag is dubbel zo hoog als vaak werd aangenomen. 11,4 miljard. Dat komt erg dicht in de buurt van eerdere cijfers van onze eigen studiedienst. Ruim elf miljard. Dat is een flinke hangmat…

En het helpt niet eens. Mark Grammens sluit zich aan bij Julien De Wilde (Journaal, 21.04.11): “Wallonië gaat niét vooruit, maar relatief altijd maar meer achteruit, omdat het niets doet om daar verandering in te brengen. De Waalse elite weigert structurele maatregelen te treffen die hun land uit het slop kunnen halen , en zetten alles op een permanent voortbestaan van de huidige toestand, waarbij Wallonië door België (dat is dus door Vlaanderen) economisch en via de sociale zekerheid in leven wordt gehouden. Zó alleen blijven de zogenaamde socialisten er aan de macht…” Zo wordt ook de toekomst en de welvaart van Vlaanderen zwaar gehypothekeerd en ondermijnd. Met de bereidwillige collaboratie van de Vlaamse linkerzijde in pers en politiek. Ook dat màg en moét gezegd worden op 1 mei.

Bruno Valkeniers

(foto : Jan Meulepas)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Groot-Brittannië nu ook in het land B, het huwelijk van de eeuw

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feminisme en islam

 

Dat uitgerekend de grootste ‘papenvreters’ en critici van Rome de islam tegen elke vorm van kritiek in bescherming nemen, is een bizar fenomeen dat zich enkel laat verklaren door een dodelijke combinatie van onwetendheid, naïviteit en ideologische verblinding. Dat het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) en andere feministes ook nog voorop lopen in de strijd tegen een hoofddoekenverbod op school of een algemeen boerkaverbod maakt het er allemaal nog pijnlijker op. Wij hebben die stuitende hypocrisie hier al vaak scherp aangeklaagd en onze bedenkingen worden nu bijgetreden door Magda Michielsens, “gepokt en gemazeld in de feministische strijd’ schrijft Knack (27.04.11).

Vogens Michielsens tast de islam onze fundamentele waarden aan. Ze laakt het “cultuurrelativisme” en het “verkeerd begrepen respect voor andere culturen”. Ze schaamt zich voor links en de traditionele vrouwenbeweging. “Ik zie dat de Westerse vrouwenbeweging zich niet meer bezighoudt met het bestrijden van ideologische en religieuze onderdrukking, dat er alom gezwegen wordt over de flagrante aantasting van onze basiswaarden binnen de islam, dat links een inperking van het vrije denken ondersteunt.”

De moraalfilosofe ziet met lede ogen aan hoe de anti-discriminatiewetgeving wordt gebruikt en misbruikt om critici en andersdenkenden de mond te snoeren. “Dat is een tragische ontwikkeling. Eigenlijk worden we wettelijk aangemaand tot zwijgen. Kritiek op een religie, de islam, wordt gelijkgesteld met racisme. Men gebruikt ook de term ‘islamofobie’, alsof kritiek op de islam een mentale stoornis betreft. Maar bepaalde meningen onacceptabel verklaren, is in strijd met de vrijheid van meningsuiting.”

De wereldvreemde diversiteitscultus ondermijnt de weerbaarheid van het vrije Westen. “Het huidige diversiteitsdenken (multiculturalisme in een nieuw kleedje) is louter gericht op respect, niet stigmatiseren, het aanvaarden van andere culturele praktijken (inclusief gedwongen huwelijken, genitale verminking, eremoord, nvdr). Als wij niet meer leren hoe op te komen voor bepaalde waarden, worden we het slachtoffer van politiek extremisme, godsdienstfanaten en postmoderne relativisten. Dat mogen we niet laten gebeuren.”

@ VB


01-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei 2011 - Ninove

 

VB 1 mei 2011 002

Onder de leuze *België schaadt uw sociale zekerheid* stapten de Vlaams Belangmanifestanten deze 1ste mei 2011 op door de straten van Ninove

VB 1 mei 2011 006

De Top Drie, toevallig leden van de Antwerpse Gemeenteraad, zonder wie Vlaams Belang, een slap bla-bla-bla-partijtje zou zijn. Voortdoen, kameraden.

VB 1 mei 2011 007

 Volksvertegenwoordiger Guy d'Haeseleer speelt op eigen terrein en voelt zich in zijn sas in het charmante gezelschap van zijn federale collega Rita de Bont (links) en Vlaams parlementslid Gerda van Steenbergen (rechts)

VB 1 mei 2011 017

Jong en oud verzamelt om de stoet te vervoegen

 

1 mei 2011 002

Barbara Bonte, de knappe blonde ontbreekt niet

1 mei 2011 009

Staatsgevaarlijk : een eretitel !

1 mei 2011 012

Een zee van geel-zwarte vlaggen overspoelt de straten van Ninove

VB 1 mei 2011 019

Voorzitter Bruno Valkeniers : "Wij zijn niet zoals de NVA die premies willen verdienen op de kap van de werklozen, Vlaams belang is en blijft een volkspartij". Later  meer over de speech van de Vlaams Belang voorzitter.

Foto's : Gerda   -  Tekst : Ray  -  Rolverdeling  :   honderden VB-militanten  -   Decor : Ninove   -  Regie : Guy d'Haeseleer  -   Productie : Vlaams Belang  -  Tegenwringers  :  afwezig 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wies Moens leest een eigen gedicht: 'Eer ik uw grootheid zag ... ' (Gelegenheidgedicht 1 mei).

 

Vandaag wordt het eenmeifeest gevierd, de Dag van de Arbeid.
Dit zou een dag moeten zijn waarop de leiders van de diverse arbeidersbewegingen zich in alle nederigheid tot de minstbedeelden van onze samenleving zouden moeten richten. Maar nee, wat horen we? Luid gebral door microfoons waarbij allereerst gedacht wordt aan opbodpolitiek in het belang van de eigen vakorganisatie. Ze zullen het niet graag horen natuurlijk, die vetbetaalde leiders maar ze kunnen een voorbeeld nemen aan de dichter Wies Moens (1898-1982) wiens hart overliep van liefde voor de armsten van zijn Volk. Hij uitte dit in menig gedicht en een mooi voorbeeld daarvan is het hier gebrachte gedicht uit zijn bundel 'Het Spoor'. Het stuk krijgt hier nog een meer bijzondere dimensie omdat het ingeleid en gelezen wordt door de dichter zelf. Het is een opname die gemaakt werd bij de auteur thuis in Nederland waar hij in ballingschap verbleef. De opname dateert van einde jaren zestig.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei 2011

 

 

Het land B schaadt uw sociale zekerheid

Daarom kiezen wij ondubbelzinnig voor

 

Voor een sociale, open en democratische  Republiek Vlaanderen,

een republiek die de burgers terug geloof schenkt in het eigen bestuur,

een republiek die de veiligheid en rechtvaardigheid herstelt

een republiek die een einde maakt aan het financieel rechthouden van een vijandig franco-belgië

een republiek voor het eigen volk en niet voor de vreemdelingen eerst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35me Marche de la peene 2011

 

 Tout individu fait d'abord partie d'une ethnie avant d'appartenir à un Etat! Nous appartenons à l'ethnie FLAMANDE avant d'être Français !

Ieder individu maakt in de eerste plaats deel uit van een volk vooraleer te behoren tot een staat. Wij behoren tot het Vlaamse volk voor we Fransen zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaties over het bommetje in Marrakech

 

In Marokko wordt volop gespeculeerd wie de bomaanslag in Marrakesh heeft gepleegd. Sommigen denken dat de regering erachter zit. Bij de aanslag vielen 16 doden, onder wie een Nederlander.

Sinds 20 februari vinden er in Marokko regelmatig demonstraties plaats. Hoewel de demonstraties klein zijn, zijn de demonstranten volhardend. Ze vestigen de aandacht op corruptieschandalen en brengen zo nu en dan gevoelige informatie naar buiten.

Martelingen
Onlangs werden details bekendgemaakt over het geheime detentiecentrum in Temara, waar is gemarteld. Begin maart kwam de koning de activisten tegemoet door een grondwetshervorming aan te kondigen en op 15 april werd gratie verleend aan een aantal politieke gevangenen.

Een groot deel van deze gevangenen zijn islamisten die gevangen werden genomen na de aanslagen van 16 mei 2003 in Casablanca, waarbij 45 mensen omkwamen.

Discussie op internetfora
Op enkele Marokkaanse internetsites barstte onmiddellijk een discussie los in reactie op de aanslag. Bezoekers van tegendraadse sites als Demainonline en Lakome spreken over een door het regime geënsceneerd incident.

'Dit komt goed uit voor degenen die de laatste tijd bekritiseerd worden', zegt iemand die zich een Berber uit Goulmim noemt. Een ander schroomt niet om namen te noemen: 'Ik wil Laânigri zien, met zijn handen duidelijk zichtbaar!'

Enkele politieke gevangenen die onlangs werden vrijgelaten, hebben aangekondigd een proces te beginnen tegen generaal Laânigri. Als hoofd van de Marokkaanse veiligheidsdienst zette hij honderden islamisten zonder proces achter tralies.

Vraagtekens bij aanslag
Maar ook op een meer algemene nieuwssite als Hespress plaatsen bezoekers vraagtekens bij de achtergrond van de aanslag. Wat de vermoedens over een set-up aanwakkert, is dat Rachid Nini, hoofdredacteur van Marokko’s meest gelezen krant Al Masae, donderdag is aangehouden.

Nini staat bekend om zijn polemische stukken. De afgelopen dagen kwam zijn krant met onthullingen die enkele mensen in het centrum van de macht raakten. Volgens sommige critici is het niet toevallig dat Nini op de dag van de aanslag gearresteerd is. Daardoor heeft hij niet zijn vaste column kunnen schrijven, waarin hij ongetwijfeld zou zijn ingegaan op de omstandigheden waarin de aanslag plaatsvond.

@ radio Nederland Wereldomroep


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Egyptische moslim-broeders gaan politiek

 

Alle oorspronkelijke ontkenneningen ten spijte, werd in Caïro de oprichting van de Partij voor Vrijheid en Rechtvaardigheid aangekondigd, de publiek-politieke spreekbuis van de religieuze moslim-broederschap. De Europese naïeve democraten mogen verder dromen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester Slaapmans : *Het beste moet nog komen*

 

In Antwerpen heeft zich zaterdagavond een schietpartij voorgedaan tussen het Statiekwartier en het De Coninckplein. Twee mensen - een man en een vrouw - zijn overleden. Dat heeft het parket bevestigd. Er is ook sprake van een gewonde.  Iets voor 20u werden aan café Tornado, in de Van Arteveldestraat, meerdere schoten gelost.

Er is sprake van drie verdachten, maar zij zijn voorlopig spoorloos. De aanleiding voor de schietpartij is nog onduidelijk, maar een afrekening onder Albanezen wordt waarschijnlijk geacht. Voor enkele maanden werden eveneens in de Van Arteveldestraat twee vrouwen levensgevaarlijk neergestoken.

Deze buurt is het paradijs van drugsdealers, pooiers, occasionele straatmadelieven, illegalen, wilden, criminelen, kortom zij die onze Antwerpse gemeenschap verrijken.

Burgemeester Slaapmans (en zijn paladijn, commissaris Baalmans) hebben nog niet gereageerd. Het is week-end en dan wordt er niet gewerkt door de Grote Mannen, dan moeten zij uitrusten van een ganse week zware inspanningen leveren, om de bevolking te overtuigen van  de geweldige voordelen van de multicriminele maatschappij. Als verkiezingsstunt zal Slaapmans binnenkort  kogelvrije vesten laten uitdelen aan de Antwerpenaars. En zijn slogan wordt weer : "Het beste moet nog komen".  Jazeker, als Slaapmans en zijn bende slippendragers wordt weegestemd.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acupunctuur

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milquet is een vrouwelijke politica

 

Karel Van Eetvelt, topman van Unizo, uit kritiek op de "eenzijdige beslissingen" van minister van Werk Joëlle Milquet. Hij hoopt dat zij in de nieuwe regering snel vervangen wordt.

Volgens de gedelegeerd bestuurder van de ondernemersorganisatie gedraagt de Franstalige politica zich als "anti-werkgeversminister". Hij wil haar gedrag bespreken met premier Yves Leterme.

Milquet zou het sociaal overleg bemoeilijken, zo verklaart Van Eetvelt in een krant van De Persgroep. "Door keer op keer gesprekken te doorkruisen met eenzijdige initiatieven. Door iedere keer opnieuw één kant van de tafel straal te negeren. Dit is geen minister van werk die alle partijen hoort en oplossing zoekt. Dit is een minister die naar één partij luistert en alle problemen voortdurend eenzijdig bij de werkgevers legt. Het is een minister die werkgevers a priori verdacht vindt."

Het ongenoegen volgt vooral op de beslissing die Milquet afgelopen week nam. Zo wil ze de wet rond pesten op het werk verstrengen door werkgevers te verplichten een vertrouwenspersoon aan te stellen. "Het zijn weeral de werkgevers die moeten opdraaien voor de problemen. De verantwoordelijkheid die werknemers dragen, is voor haar van geen tel", besluit de Unizo-topman.

Milquet reageerde via haar woordvoerder "gekwetst" op de beledigende woorden van de Vlaamse Unizo-topman. 'Het is in de huidige context al te gemakkelijk in een Vlaamse populaire krant (Het Laatste Nieuws) met scherp te schieten op een minister die toevallig een Franstalige en een vrouwelijke politica is', besluit de woordvoerder. 'Deze aanval is dan ook totaal misplaatst'.

Zo kennen we ze de arrogante francofone Madame Non. Een ding leren we wel van haar woordvoerder, dat zij een vrouwelijke politica is.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever Oost-Europeanen dan Walen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De meest recente cijfers die ik van minister Milquet mocht ontvangen, wezen op een lichte verbetering, maar het feit blijft als een paal boven water dat te weinig Franstalige werklozen ernstige inspanningen leveren om een job te vinden. Nochtans is er niet ingevulde werkgelegenheid genoeg in Vlaanderen. De Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA ging op onderzoek uit in West-Vlaamse bedrijven, en zopas werden de resultaten bekendgemaakt. 

Hieruit blijkt dat al van alles geprobeerd werd om werkzoekenden uit het zuiden aan te trekken. Maar: “de stok achter de deur om een job te aanvaarden, ontbreekt duidelijk”, aldus een woordvoerder. Aan de inspanningen zal het niet gelegen hebben: “Wij hebben van alles geprobeerd om deze mensen toch maar bij ons aan het werk te zetten, zoals gratis busdiensten richting West-Vlaanderen omdat de afstand een probleem zou zijn. Maar niks blijkt te helpen”. 
West-Vlaamse bedrijven hebben een afkeer van de ‘hangmatcultuur’ bij Waalse werklozen, aldus een verslag in Het Nieuwsblad (23.04.2011), daarom worden nog sneller Oost-Europeanen ingeschakeld. En Fransen, maar daar komt vanaf volgend jaar een kink in de kabel: “Die Franse arbeidskrachten nemen gretig die Vlaamse jobs aan, door het voordelige sociale statuut. Zo hoeven ze bij ons geen belastingen te betalen, maar vallen ze toch in de Belgische sociale zekerheid”. Vanaf volgend jaar – ondanks inspanningen en vragen terzake onder andere van uw dienaar, maar ook bijvoorbeeld van Koen Bultinck in een vorige legislatuur – valt dat statuut voor nieuwe grensarbeiders weg. 
Verschillende bedrijfsleiders in onze provincie zitten dus met de handen in het haar. En ze trekken steeds vaker arbeidskrachten in Oost-Europa aan om de leemten op te vullen. “Is het niet een beetje de wereld op zijn kop dat we in het Oostblok mensen gaan weghalen, terwijl er 30 kilometer over de taalgrens nog voldoende arbeidskrachten beschikbaar zijn?”

Peter Logghe, federaal volksvertegenwoordiger


30-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderwijs Antwerpen : hoe lang nog leveren wij onze Vlaamse jeugd over aan de gevolgen van de invasie ?

 

Tegen 2025 zal de schoolbevolking in het Antwerpse kleuter- en basisonderwijs met 45% zijn gestegen. Daarvoor is 1 miljard euro nodig, anders kan het recht op onderwijs niet meer worden gegarandeerd.

De komende jaren stijgt het aantal kinderen in Antwerpen sterk. Over vijftien jaar zijn er 23.500 kinderen extra die een plek op school moeten krijgen. Daarvoor is 450 miljoen euro nodig voor het stedelijk onderwijs, en nog eens 550 miljoen euro voor de andere schoolnetten.

Dat blijkt uit een rapport van de Task Force van de Onderwijsraad, die alle netten vertegenwoordigt. De cijfers werden gisteren overgemaakt aan een delegatie van het Vlaams Parlement, op bezoek in Antwerpen.

Komt dat geld er niet, dan stevent het Antwerpse onderwijs regelrecht af op een catastrofe. Er moeten 20 nieuwe scholen worden gebouwd, en nog eens dertig scholen moeten worden uitgebreid.

Schepen voor Onderwijs Robert Voorhamme (sp.a) hoopt dat de Vlaamse regering snel meer middelen zal vrijmaken. Hij wil ook dat de stad Antwerpen autonoom kan beslissen over alle middelen, om nieuwe scholen te bouwen en die vervolgens in concessie te geven aan de verschillende schoolnetten.

Tot zover dit hoopvolle stukje uit Vandaag.be. Eens was Antwerpen "de stad der scholen", omdat het toenmalige stedelijk, katholiek en rijksonderwijs ieder op zich streefde naar hoge kwaliteit in de vorming en de opleiding van kinderen en adolescenten.  Wie nu zijn kinderen toevertrouwt aan het Antwerps onderwijs, weet niet of ze 's avonds heelhuids terugkeren. Welk soort leerstof, dat de parate kennis van de jongeren moet vormen, wordt er aangeboden ?  Aardrijkskunde als dusdanig bestaat niet meer, maar uit allerlei experimentele leerstof, ontstaat de indruk bij jonge mensen, dat bijvoorbeeld de Prachtlanden Marokko en Turkije de centra van de wereld vormen. 

De kennis van de eerste taal (Nederlands, voor het geval u mocht denken dat het reeds Arabisch is) is een schandelijk en schamel mengelmoesje van geschaafd dialect ; foutloos schrijven is iets voor elitaire idioten. Ik hoorde voor enkele weken een lerares van de school in de Pierenbergstraat op het Antwerpse Kiel aan de schoolpoort uitvaren tegen twee Marokkaantjes van een jaar of dertien in het meest platte Antwerps dat ik dacht uitgestorven te zijn  : "Awèl, wà doede gollen ier ? 'k Ep olle betràpte hé. Veuruit, no binne en ràp."  Ik heb mij moeten bedwingen, want ik wilde het ordinaire mens aanspreken, maar wat baat het ?

De pijlsnelle toename van schoolgaanden, uitsluitend te wijten aan de over-aanwezigheid van vreemden en de hoge gezinsuitbreidingen van islamitische families, veroorzaakt een schrijnend tekort aan scholen. Dit gegeven is niet nieuw en het zijn bijna uitsluitend de onverstandige socialisten die verantwoordelijk zijn voor deze toestand. Ten eerste, omdat zij met open armen al wat vreemdeling is, toelaten. Ten tweede en meer specifiek voor de Antwerpse problematiek : onderwijs is van in de jaren '30 in handen van socialisten, het schepenambt voor onderwijs werd en wordt aanzien als "de maarschalksstaf" door de rode mandatrissen. Met al hun getoeter en ijdelheden, hebben zij niet snel genoeg de demografische ontploffing die wij nu meemaken, zien aankomen.  Het geblaat van de syndicalist en halal-expert Robert Voorhamme is typerend voor deze mentaliteit.

Het zal helaas niet enkel volstaan om de rode knungelaars in 2012 definitief uit het stahuis te bonjouren, er moeten dringend wijzigingen doorgevoerd worden, om te zorgen dat onze eigen Vlaamse jeugd het onderricht krijgt, waar zij recht op heeft.  De veilige leefomgeving die elke volwassen Vlaming moet verwachten van de overheid, moet ook gewaarborgd zijn voor de kleine en jonge Vlamingen, die niety langer mogen overgeleverd worden aan de baldadige en geweldige jongeren van allochtone oorsprong.

Welke politieke partij zal zich hiervoor inzetten ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken verbranden en mensen in brand steken

 

Verontwaardigde Baardmansen uiten hun woede over de verbranding van de koran door een christelijke godsdienstwaanzinnige. Over het afschuwelijke verbranden van mensen horen we de aanhangers van de godsdienst van de vrede nooit. Hier klikken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 maanden cel voor beschadiging VB secretariaat

 

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vrijdag drie jongeren veroordeeld voor het aanrichten van vernielingen aan het secretariaat van Vlaams Belang in Deurne. De aanstoker kreeg acht maanden cel en 550 euro boete, de twee anderen een werkstraf van zestig uur. Het secretariaat aan de Turnhoutsebaan werd op 24 september, 28 september en 4 oktober 2009 bekogeld met stenen en een gestolen kelderrooster. De vernielingen waren gefilmd door veiligheidscamera's en de politie wist ook enkele roepnamen van de daders.

De politie kon zo een minderjarige oppakken die toegaf dat hij bij de feiten betrokken was en die zijn mededaders aan de galg praatte. Aanstoker van de feiten zou Zouhair B. geweest zijn, die verstek liet gaan op het proces. Hij had op school en op YouTube over de vernielingen gepocht.

@ Vandaag.be 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediageil Evaatje Brems staat aan de kant van de taliban.

 

De media hebben - zoals wel vaker - een beetje last van geheugenverlies, maar als de Kamer gisteren het boerkaverbod goedkeurde, is dat in niet geringe mate de verdienste van het Vlaams Belang dat jaren geleden al als eerste een voorstel in die zin indiende. België volgt dus het voorbeeld van Frankrijk. Het dragen van gezichtsverhullende kleding (boerka en niqaab) kan voortaan bestraft worden met een boete van 137,5 euro en/of een gevangenisstraf van één tot zeven dagen.

 

Mediageil Evaatje tijdens een van haar tv-optredens. Wat zullen de talibanvriendjes daarvan denken ?

Het verbod werd quasi unaniem goedgekeurd. Alleen Eva Brems - knoop die naam goed in uw oren - stemde tegen. Meyrem Almaci en Zoé Genot (twee partijgenoten van Groen) onthielden zich. Zo weet u ook voor wie of wat u stemt als u straks het groene bolletje rood zou kleuren…

“Als de boerkawet consequent wordt toegepast, kunt u voortaan beboet worden als u op het strand behalve uw bikini ook een modieuze grote zonnebril draagt en een groot uitgevallen hoed. Of als u in het stadsverkeer een stofmasker draagt, of in de winterkou een muts en een sjaal tot over uw neus”, raaskalt Eva Brems. Flauw en niet eens waar. Al klopt het wel dat de politiek beter man en paard had genoemd. In dit geval vrouw en boerka (of niqaab). En dat men - naar het voorbeeld van Frankrijk - ook in een straf voor de echtgenoot of vader had moeten voorzien die zijn vrouw of dochter dwingt tot het dragen van die vestimentaire gevangenis.

‘Slimste Mens’ Eva Brems - moet ze die titel niet stilaan inleveren? - mag haar bizarre stemgedrag uitleggen in een vrije tribune (De Standaard, 29.04.11), maar overtuigen doen haar argumenten niet. Brems beroept zich in haar afwijzing op ‘de mensenrechten’ en meent zich gesterkt door het standpunt van Amnesty International, Human Rights Watch, de Liga voor de Mensenrechten en de Raad van Europa. Maar het is natuurlijk niet omdat er plots tien spookrijders tegelijk opduiken op de E40, dat iedereen rechtsomkeer moet maken. Het is trouwens niet de eerste keer dat de linkse vriendenclubjes van Brems zich laten betrappen op groteske vergissingen of stommiteiten.

Volgens Brems is het boerkaverbod “een schending van fundamentele vrijheden, in de eerste plaats de godsdienstvrijheid.” Daarmee gooit ze koren op de molen van moslimfundamentalisten die beweren dat het dragen van een hoofddoek of boerka een religieuze verplichting zou zijn. Voor vrouwen uiteraard. Brems stelt dat de wetgever “geen rekening houdt met de mogelijkheid dat iemand uit vrije wil haar godsdienst op die manier zou willen belijden.” Vrije wil of religieuze plicht? Tja, wat is het nu? Ayaan Hirsi Ali - en zij kan het weten - bestempelde de argumenten van Brems en co. ooit als strijden voor “het recht op achterlijkheid.”

Godsdienstvrijheid? Vallen gedwongen huwelijken en eremoorden ook onder de vrije godsdienstbeleving? Of de genitale verminking van vrouwen? Of hebben ze daar ook “zelf voor gekozen.” Schaam u, mevrouw Brems. U staat aan de kant van de Taliban. 

Bron : VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets voor de 0000-ers van Terzake ?

 

Ontslag uit LDD!

Geachte nationaal secretaris,

Bij deze wens ik in overeenstemming met mijn collega-bestuursleden mijn ontslag te geven uit het lokale partijbestuur van LDD afdeling Mortsel. Tevens mag u mij ook schrappen als LDD-lid. Ik wens vele mensen te danken voor de aangename samenwerking.

Helaas, wat baat het dat de ganse indianenstam(LDD leden) zijn tentjes mooi geordend opzet als de nationale voorzitter telkenmale weer als een dolgedraaide buffel, zonder enig vooropgestelde doelstelling, door het kamp raast. In Middelkerke is de heer Dedecker sinds een tijdje zeker niet de meest geliefde persoon, in de provincie Antwerpen ook niet meer.

Jammer want het prachtige partijprogramma wordt door een slechte
merchandising en slechte verkopers volledig teniet gedaan. Ook het logo van de partij (foto van de mediageile heer Dedecker) wekt huivering op bij de Vlaamse bevolking.

Zelfs de nieuwe partijnaam is één grote leugen. De nationaal voorzitter is zeker niet Libertair, maar extreem dictatoriaal. Hij zet de provincie Antwerpen onder curatele. Van een mismanagement gesproken, hij kon enkel door dictatoriaal op te treden en door te dreigen, dat de naamsverandering van de partij er niet zou komen, zijn voorzitterszetel terug opeisen met de daaraan verbonden 50.000,- Euro jaarsalaris !

Statuten zijn voor de heer Dedecker enkel van toepassing als ze in zijn kraam passen.

Ik wens u en de overgebleven slaven nog veel succes met uw dwingeland.

Peter Dossche


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Maghreblanden, zo mooi

 

 

Een weelderige natuur, adembenemende landschappen, droomstranden, een duizendjarige koeltoer, het ganse jaar door zon, een keuken met duizend smaken.

De Maghreblanden : Blijf er !

Dit is een mededeling van de Frans regering.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uiteraard, Bjorn : wij blijven, wij schrijven en wij blijven schrijven

 

http://bjornroose9.blogspot.com/2011/04/wie-blijft-die-schrijft-ook-een.html
 
 
Wie blijft, die schrijft ook een "statement"
 
Nee, de titel boven dit artikel is niet "fout". Ik ben me ervan bewust dat de zegswijze "Wie schrijft die blijft" luidt, maar ik kies er in dit geval, mits toevoeging van "(ook)", voor de zegswijze om te keren. Zaak is dat ik met deze blog een klein - dat is immers mijn formaat binnen de partij en binnen de Beweging - "statement" wil maken. Een "statement" naar de partijgenoten toe, naar die mensen die dapper en zonder omzien op de barricades van het radicale Vlaams-nationalisme blijven, tegen de stroom en tegen de storm in.
 
Het is dezer dagen immers makkelijk geworden om je "dissident" te verklaren ten opzichte van het Vlaams Belang. Er is de grote opvangbak die N-VA heet, er zijn de media die van elke ontevredene een luis in de pels maken, er zijn "grote namen" wiens spoor kan gevolgd worden, en ... het is voor vele kleine en grote luiden kennelijk toch zo fijn om zich te koesteren in de valse warmte van de "mainstream" (die nu niet alleen bestaat uit de vijanden van Vlaanderen, maar ook uit de valse vrienden ervan).

De "grote" luiden hebben dan wel gewacht tot ze de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hadden, tot ze zichzelf op de een of andere manier volkomen buitenspel hadden gezet, of tot ze merkten dat ze bij een volgende verkiezing niet meer bij degenen zouden zijn die het groene of het rode pluche bezetten, om "ontevreden" te worden, veel "kleine" luiden laten zich maar al te makkelijk wijsmaken dat het die "grote" luiden om verheven principes te doen is. Of ze doen, vanuit hun eigen "kleine" ontevredenheid, mee aan de "grote" maskerade.
 
Ik voel niet de behoefte uitgebreid aandacht te besteden aan de als een "gevecht voor de goede zaak" vermomde persoonlijke frustraties. Ervaring leert immers dat de gefrustreerden ontkennen dat ze gefrustreerd zijn en dat de buitenwereld - de media voorop - er dapper aan meehelpen het allemaal te doen overkomen als een gevecht van "idealisten" tegenover "de club van het Antwerps stadhuis". Alsof ze de idealen van die "idealisten" niet altijd volmondig verworpen en bestreden hebben. Alsof het ze wat kan schelen wie het "voor het zeggen" heeft bij het Vlaams Belang. Alsof Frank Vanhecke, Francis Van den Eynde, Koen Dillen hen ook maar een gram sympathieker zijn dan Bruno Valkeniers, Gerolf Annemans, of Marijke Dillen.
 
Laat ons wel wezen: de media zijn op niets anders uit dan de vernietiging van het Vlaams Belang (wat niet het geval is met andere partijen). Diegenen die met hun frustraties naar de media stappen, weten dat (als ze dat niét weten, zijn ze gewoon achterlijk, en ik ben niet bereid dat aan te nemen). Ze zijn bijgevolg evenmin op wat anders uit dan de vernietiging van het Vlaams Belang.
 
Wel, het is bekend dat ik niet de "gemakkelijkste" ben in de partij. Ik ben ook niet van plan dat ooit te worden. Maar ik ben fiér bij die partij te zitten. En ik kom daar voor uit. Ik ga niet lopen als er problemen opduiken. Ik ga niet solliciteren bij een andere partij. Ik ga geen flauwekul verkopen over het radicalisme waar ik voor sta en de partij niet of het radicalisme waar de partij voor staat en ik niet. Ik hoef het niet voor de volle honderd procent eens te zijn met de partijstandpunten noch vriendjes te zijn met iedereen binnen de partij. Ik heb niet gekozen voor de partij uit eigenbelang - dat zou redelijk lomp geweest zijn - en ik zal ook niet weggaan bij de partij uit eigenbelang. En dat zal ik zo mogelijk nog minder in "kwade" dagen dan in "goede" dagen.
 
En ik ben blij dat er nog zóveel "gewone" militanten zijn, zóveel "kleine" en "grote" mandatarissen ook die de storm trotseren, die hun stellingen niet verlaten, die niet het hoofd buigen voor de aaitjes van het journaille en de politieke vijand. Alleen al voor hén zou ik mijn partij niet verlaten.
 
Dat wou ik vandaag schrijven. Dat ik blijf. En dat ik graag zou zien dat andere blijvers óók schrijven. Het is immers niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden, dat wist Willem van Oranje al
 
Ik hoop u zondag te mogen begroeten in Ninove !
 
Geplaatst door Björn Roose op vrijdag, april 29, 2011




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!