Angeltjes
03-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam hoort niet in Europa

 

  

“Die Welt” publiceerde een werkelijk eersteklas artikel, genaamd “Ideologie van de macht”. De in Afghanistan geboren psychoanalyticus Josef Ludin rekent hierin grondig af met het gebruikelijke vooroordeel dat iedere islamcriticus automatisch een racist en nazi zou zijn.
Lees verder bij Het Vrije Volk : HIER klikken

  

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer kandidaat-militairen geweerd wegens druggebruik

 

 

Federaal voksvertegenwoordiger Annick Ponthier 

In de periode 2004-2006 schommelde het aantal rond 70 om in 2007 te stijgen tot 265 (op een totaal van 5.074 sollicitanten), in 2008 tot 366 (op 4.658), in 2009 tot 463 (op 5.326) en in 2010 tot 509 (op 5.962). Dat blijkt uit het antwoord van minister van defensie Pieter De Crem op een schriftelijke vraag van Annick Ponthier (Vlaams Belang).

Para-commando's
De Crem verklaart de sterke stijging sinds 2007 door het feit dat er zich meer sollicitanten para-commando hebben aangeboden als gevolg van specifieke wervingsacties. Tot voor kort werden sollicitanten enkel bij specifieke jobs - piloten, para-commando's en duiker - getest op druggebruik. Sinds 7 februari 2011 worden alle sollicitanten aan een dergelijke test onderworpen. De Crem verwacht dat het aantal positieve gevallen hierdoor nog verder zal stijgen.

Nultolerantie
De minister benadrukt dat Defensie er via diverse communicatiekanalen op wijst dat het een nultolerantie hanteert met betrekking tot drugs. Bij het testen wordt een urinestaal geanalyseerd door een automatisch testtoestel. Bij militairen in dienst wordt deze controle niet systematisch herhaald omdat de wetgeving dit niet toelaat. Binnen Defensie werd ook een dienst voor drugspreventie opgericht.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerderheid Diksmuide akkoord met bankenbonussen Dexia

 

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 2 mei in Diksmuide stelde VB in een motievoor om de bonuspolitiek van Dexia te veroordelen. Maar volgens de meerderheid heeft het bonussenbeleid van grootbanken niets te maken met het gemeentelijk beleid en omgekeerd.

Vlaams Belang wees naar opschudding rond het toekennen van bonussen door Dexia. Koen Bulltinck (VB) stelde voor om in een motie Dexia op te roepen geen bonussen meer toe te kennen zolang de overheidssteun niet volledig is terugbetaald. VB kreeg daarvoor de steun van de andere oppositiepartijen Idee2006 en N-VA.

De meerderheidspartijen SP.A-Open en CD&V stemden tegen. Schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open) zei ook bedenkingen te hebben bij de hoogte van de bonussen, maar dat het bonussenbeleid van dergelijke grootbanken niets te maken heeft met het Diksmuidse beleid en omgekeerd. Dexia is het vroegere Gemeentekrediet waar nog steeds alle Vlaamse steden en gemeenten mee samenwerken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evergem : Een beetje sjoemelen is niet zo erg

 

EVERGEM - Vlaams Belang en onafhankelijk raadslid Patricia De Waele willen dat de gemeente uit projectvereniging Comeet stapt. De meerderheid houdt het echter bij een publieke afwijzing van wat is gebeurd.

De Vlaamse Landmaatschappij stelde vorig jaar bij Comeet, een projectvereniging met dertien Meetjeslandse gemeenten, fraude vast. ‘Er is ook sprake van belangenvermenging en de wet op overheidsopdrachten is niet gerespecteerd', stelde De Waele in de gemeenteraad. ‘De gemeenten betalen jaarlijks aan Comeet 0,30 euro per inwoner. Als grootste gemeente is Evergem dus de grootste betaler. Wegens de fraude moeten we de samenwerking stopzetten. De beheerraad met de cultuurschepenen van de dertien gemeenten kan de vzw ontbinden', weet Fernand Deliaert (VB). Met iets meer dan 33.000 inwoners gaat het over een jaarlijks bedrag van ca € 10.000

‘Daarvoor moet een twee derde meerderheid worden gevonden. Evergem is in Comeet een van de grootste spelers en kan als voortrekker een signaal geven. De raad kan cultuurschepen Martine Willems (CD&V/N-VA) machtigen om bij andere gemeenten een meerderheid te zoeken om Comeet op te doeken', suggereerde De Waele. Haar amendement werd echter afgewezen door de meerderheid (CD&V/N-VA en PVG/SP.A). Om als gemeente uit Comeet te stappen, kreeg ook Deliaert onvoldoende steun. Groen! en Open VLD onthielden zich. De meerderheid stemde tegen.

‘Groen! is Comeet steeds zeer genegen geweest, maar nu is er iets mis met die projectvereniging. We moeten de burger een duidelijk signaal geven dat Evergem niets te maken heeft met die fraude', stelde Kathleen Pisman (Groen!). Voor fractieleider Filip Huysman (CD&V/N-VA) volstond een publieke afwijzing. Enkel de voltallige meerderheid steunde hem. Om het schepencollege machtiging te geven klacht in te dienen en Willems te laten opstappen, kreeg De Waele enkel de steun van de oppositie. Rik Van Hyfte (Open VLD), die uit de oppositie in Comeet is afgevaardigd, gaf spontaan zijn mandaat terug.

http://www.comeet.be/

De Evergemse VB-gemeenteraadsfractie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rol van de moskee - Pieter van Boxel

 

Overal in Vlaanderen worden op dit moment vele bouwaanvragen ingediend om moskeeën te kunnen bouwen. In de stad Lier, wil men een moskee met minaret van wel 18 meter hoog gaan bouwen. Ook in Turnhout is blijkbaar al de eerste aanvraag voor een Moskee ingediend. Dit lijkt onschuldig maar dat is het niet.

Moskeeën worden, waarschijnlijk ook door u, louter bekeken als plaatsen waar men komt bidden. Dit is echter niet helemaal correct. Een Moskee dient het hart van de plaatselijke gemeenschap te zijn. De moslims worden opgeroepen dicht bij de moskee te gaan wonen. Daarnaast is het bedoeling dat het Islamitisch centrum beetje bij beetje uitbreidt tot de gehele regio of stad is geïslamiseerd.

De migranten vestigen dus in de buurt van de moskee. Waarbij zich ook de Islamitische handelszaken, supermarkten en horeca-zaken zich vestigen in het nieuwe Islamtische centrum. Daarin neemt een soort gemeenschapswerker ook een belangrijke taak op zich. Zij gaan de nieuwe immigranten verwelkomen en hen verder helpen met wegwijs in de sociale voorzieningen en andere soorten hulp. In tegenstelling tot de nieuwe migrant kennen deze gemeenschapswerkers (meestal verbonden aan die moskee) wel alle mogelijkheden rond huisvesting, opvang, onderwijs  en andere sociale- en basisnoden.  Zo is het voor de nieuwe migranten gemakkelijker om zich te vestigen. In steden als Antwerpen kunnen zij zich bijvoorbeeld aanbieden als vrijwilliger bij het OCMW om de contacten tussen de lokale overheid en de Islamitische gemeenschap zogezegd te bevorderen. Tegelijk zijn ze dan de ideale tussenpersoon om mensen wegwijs te maken in de sociale voorzieningen van het OCMW.

Maar het gaat nog verder. De gemeenschapswerkers slagen er meestal in om ook de sympathie vanuit immigranten van de 2e en latere generaties winnen. Zo ontstaat er gemakkelijk een hechte Islamitische gemeenschap. In plaats van integratie creëert men dus getto's. Deze getto's worden steeds groter en groeien uit tot gehele Islamitische wijken.

Eens de eerste fase, het stichten van een Islamitische wijk (zoals ook in Islamitische principes als de Hijra wordt beschreven), is gerealiseerd, volgt de tweede fase. De moslims gaan hun persoonlijke behoeften ook opeisen in de publieke maatschappij. Het eisen van hallalvlees in scholen en instellingen, het eisen van het gescheiden zwemmen enz… Dit soort dingen zijn dus lang niet zo onschuldig als ze lijken. Het oorspronkelijke kleine Islamitisch centrum, opgebouwd rond een kleine moskee groeit intussen uit tot een grote Islamitische wijk als belangrijk deel van een stad. Waarbij vooral linkse stadsbesturen (zoals in Antwerpen) zich maar al te graag schikken naar die nieuwe kiezersgroep. Hun vertegenwoordigers op linkse lijsten zullen hier dankbaar gebruik van maken om heel de Stad naar hun hand te zetten.
Zo is de Moskee het begin van het Hijra-principe, een geweldloze Jihaad, dat dankzij de migratiestromen er in zal slagen om eerst de wijk, dan de stad en dan het land te Islamiseren.

De Islamisering, dit Hijra-principe, heeft uiteindelijk tot doel om de Sharia, de Islamitische wet in te voeren bij ons. Hier valt veel over te zeggen, maar één ding is wel duidelijk: De Sharia betekend sowieso de afschaffing van de democratie, aangezien de Sharia een “theocratie”, een godsdienstwet is.

Dit hele project wordt natuurlijk ook massaal gefinancierd vanuit de Arabische wereld. Alleen al Saudi-Arabië heeft meer dan 80 miljard euro besteed aan het bouwen van Moskeeën en Islamitische culturele centra in Europa. De supermoskee die men in Lier wil bouwen zal worden gefinancierd vanuit Turkije en ook andere landen doen een aardige duit (van meerdere miljoenen euro's) in het zakje.

Net daarom is het Vlaams Belang zo gekant tegen de Islamisering. Net daarom wil het Vlaams Belang iedereen waarschuwen voor massa-immigratie dat eigenlijk het “Paard van Troje” is voor de Islamisering. 

Pieter van Boxel,
Voorzitter VB Malle


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B op het matje bij de VN

 

België werd gisteren onderworpen aan wat heet een "universeel periodiek onderzoek" in de VN-mensenrechtenraad. Elk land moet zo'n onderzoek om de vier jaar doorlopen. Concreet werd minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) ondervraagd over de mensenrechten in ons land. Het land B moet een inspanning leveren (tussen haakjes geven wij onze suggesties om de problemen te verbeteren) :

- asiel en migratie (herinvoeren grenscontroles)

- de gelijkheid tussen man en vrouw (de islam verbieden)

- de strijd tegen racisme (alle vreemdelingen die hier ongelukk!ig rondlopen, naar huis terugsturen)

- de bescherming van de jeugd (hangjongeren opsluiten) 

- de situatie in de gevangenissen (als alle vreemdelingen naar hun thuislanden gestuurd worden, is er plaats genoeg voor eigen tuig)

Het ging ook over de Belgische pedofilieschandalen en over de bescherming van het kind in zaken van misbruik.

Van de modelstaat Iran kreeg België opmerkingen over discriminatie op de arbeidsmarkt en over het hoofddoekenverbod in scholen.

Prachtland Wit-Rusland verweet ons land buitensporig politiegeweld. Minister Vanackere bleef algemeen in zijn antwoorden. Hij beloofde wel een vooruitgangsrapport over twee jaar.

Als het land B alsdan nog zou bestaan, zal het aangepakt worden door Congo, Marokko, Pakistan, Turkije, Irak en Zuid-Afrika.

Bron : 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws uit Europa : er komt een *Euronest* voor Prachtlanden

 

 

EP-Voorzitter Jerzy Buzek, de Poolse vlotte sprekerd, steeds stijf van politiek-correct fatsoen, dus onze vriend, zal vandaag dinsdag een nieuw forum openen dat er op gericht is om de politieke banden en economische integratie met de Prachtlanden  Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Moldavië en Oekraïne aan te halen. 

De Parlementaire Vergadering Euronest  maakt deel uit van het nabuurschapsbeleid van de EU en werd in 2003 door de Europese Commissie in het leven geroepen. Volg de vergadering rechtstreeks tussen 09.00 en 12.30 uur via onderstaande link. 

Euronest


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osama in den hoge

 

 

De Hamasleider in Gaza, Ismail Haniyeh veroordeelt de Verenigde Staten voor het doden van Osama bin Laden. Hij noemt de operatie "het verderzetten van de Amerikaanse verdrukking en het vergieten van moslim- en Arabisch bloed."

Haniyeh lichtte verder toe aan de pers dat alhoewel Hamas van mening verschilt met Al Qaeda, hij toch de moord op een moslim en Arabische strijder veroordeelt en dat hij bidt, opdat de ziel van Bin Laden in vrede moge rusten.

Bron : Fox news

Wij vergasten u graag nog op enkele Prachtuitspraken, wetende hoe tuk velen van onze lezers zijn op de godsdienst van de vrede :

"Ik kreeg de opdracht om de mensen te bevechten totdat zij zeggen: 'er is geen god dan Allah, en zijn profeet is Mohammed '. " (Mohammed 632 - geciteerd door Bin Laden in 2001)

"Mohammed is de profeet van Allah. Zij die hem volgen zijn genadeloos voor de ongelovigen en genadig voor mekaar" - Koran 48:29


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste korte mop

 

Een jongetje onderzoekt, terwijl hij in bad zit, zijn balletjes.

'Mam', vraagt hij, 'zijn dit mijn hersens ?' 

' Nog niet' zegt de wijze mama.


02-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer spijtige, een beetje spijtige, soms spijtige incidenten in de stad van allah

 

"Dit is een zeer brutaal incident, dat we allang niet meer hebben meegemaakt”, zegt burgemeester Janssens. “Ik hoop vooral dat het om een eenmalig en uitzonderlijk incident gaat. De dader moet snel worden gevat. Ik weet op dit moment niet of het hier om iets eenmaligs gaat of dat er onder de oppervlakte meer aan de hand is. Dit hoop ik te vernemen van het parket.”

De man heeft het over het dramatische schietincident dat plaatsvond in de Van Arteveldestraat nabij het Statiekwartier en het De Coninckplein. "De afgelopen weken zet de stad Antwerpen hier hard in op het bestrijden van overlast" verklaart de Eerste Burger van de stad van allah.. Waaruit wij besluiten, dat er voordien niets gebeurde.

Janssens maakt een onderscheid tussen het schietincident en de overlast in deze Antwerpse wijk. Dat is terecht, hoor, dat onderscheid. Dat merken we ook aan de statistieken die Slaapmans laat opmaken door Baalmans : daar zitten veel nuances in en als het even kan nieuwe indelingen. Meswonden in het aangezicht, in de borststreek, op armen, in het onderlijf, de benen, rug en schouders, de poep. De statistieken kunnen niet gedetailleerd genoeg zijn. Om te zwijgen over de futiliteiten die het vermelden niet waard zijn

“De schietpartij is toch van een andere orde dan de dagdagelijkse overlast in Antwerpen-Noord”, zegt Janssens. “We bestrijden storend gedrag op het De Coninckplein. Drugsdealers en verslaafden pakken we kordaat aan : "Awel, awel,  wadoedena, wadisdana, wadenktegijnawel ?"  De eerste resultaten worden zichtbaar. Ik krijg geregeld berichten van bewoners, vermoedelijk van de enkele partijgenoten die nog over zijn in de buurt,  die tevreden zijn met onze aanpak tegen de overlast. Het is dan ook spijtig dat deze schietpartij juist in deze wijk moest gebeuren.”

Vorige week was het ook spijtig dat op Antwerpen-Zuid in het trendy café Hopper, waar veel artistieke blaaskaken, kiezers van Slaapmans,  mekaar en zichzelf zitten te bewonderen, een Turk zijn ex-lief en haar nieuwe vriend omver knalde. Dat was een heel spijtig, uitzonderlijk incident. De artiesten verkeren nog in emotionele schok en hebben psychiatrische bijstand nodig.

En een viertal maanden geleden (in december) was er in diezelfde Van Arteveldestraat een spijtig incident waarbij twee vrouwen neergestoken waren. Let wel, dat was iets totaal anders : er kwam geen vuurwapen bij kijken maar het ouderwetse, klassieke mes. Dat is nog een ander soort incident. En de dames waren wellicht licht van zeden, ook dat is dan weer iets anders. Maar toch een beetje spijtig.

Een maandje eerder (in november 2010) viel er ook nieuws te rapen in de nabijgelegen Diepestraat, waar een man neergestoken werden door twee anderen. Ook zeer spijtig. En toen ook waren de pakkemannen net gestart met een grote actie.  Ik weet niet meer precies waar die actie om draaide, misschien dat er kalendertjes uitgedeeld werden ; tegen het jaareinde, is zoiets altijd sympathiek. In de Diepestraat stroomt er wel eens vaker bloed over de plaveien. Dealers volbrengen daar vaak financiële transacties of vereffenen er rekeningen. Met messen of vuurwapens of basebalstokken. Dat is de business van de straat, het zakendoen bij de gewone man. Soms een beetje spijtig.

Het zal ook spijtig zijn als volgend jaar bij de verkiezingen de socialisten met hun voorkeur voor alles wat rood is, met klikken en klakken op de pui van het Antwerps stadhuis gezet worden. Dan kan Antwerpen zich wellicht van  zijn reputatie van Chicago aan de Schelde ontdoen. Dat zal dan niet spijtig zijn.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zegt Fox News over Osama Bin Ladens dood

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marine Le Pen geïnterviewd door Russia Today

  

"De EU dwingt Frankrijk (en de andere lidstaten) steeds meer migranten op te nemen.  We hebben er genoeg en de anti-ethnische gevoelens stijgen jaar na jaar" zegt Marine Le Pen. De EU groeit op de kap en de kosten van Frankrijk. Wij controleren niet langer ons eigen territorium, onze munt en onze wetten. Wij beslissen niet wie ons land binnenkomt en er blijft. Ons worden door de EU directieven opgelegd, zonder dat de bevolking waarover geraadpleegd werd. Deze toestanden schaden onze economie en ontmoedigen buitenlandse investeerders.  De EU zal in de komende 30 jaar 150 miljoen migranten toelaten en importeren, aangezien wijzelf een laag geboortecijfer hebben. Welaan dan, laten wij onze mensen aanzetten om kinderen te nemen, zoals men overal elders op de planeet doet, in plaats van migranten toe te laten. Een ander probleem is dat het Franse volk moet bevrijd worden van het schuldgevoel dat de politici de mensen gedurende jaren aangepraat hebben.  Immigratie is een georganiseerde vervanging van onze bevolking. Immigratie bedreigt onze overleving.  Wij hebben geen mogelijkeden meer om zij die hier reeds wonen te integreren. Het gevolg is een eeuwigdurend cultureel conflict."

Gedurende jaren heeft Marine Le Pen als advocate immigranten verdedigd.  Zij haat ze niet, zij is wel gekant tegen de voortdurende aanwas van migranten. "Je kan tegen immigratie zijn, ze bevechten, ze proberen te verhinderen, maar je haat de individuele migrant niet. Ik begrijp dat zij hier een beter toekomst nastreven, maar ik zeg hen eerlijk : "je zal hier geen betere toekomst vinden". Het is moeilijk genoeg om voor onze eigen mensen een betere toekomst te zoeken, zoals de toestand nu is".
 
Le Pen aanvaardt niet dat een gemeenschap in een land zichzelf uitsluit of afzondert van de staat, en eigen wetten en rechten opeist. Iedereen moet zich onderwerpen aan het Franse leven, de tradities en de rechten, zonder enige uitzondering. Zij noemt het FN een patriottische partij en het is begrijpelijk dat de huidige Franse regering niet van het FN moet hebben. "Omdat wij ons vaderland verdedigen en de macht terug aan het volk willen geven, zodat de natie de wil van de mensen eerbiedigt, ziet de politieke elite ons als een bedreiging". 
Marine Le Pen eindigt met een oude en gekende Franse houding die de Amerikaanse invloed in Europa afwijst. "Wij moeten de banden met Rusland aanhalen, en terugkeren naar onze oude Europese partner. De Koude Oorlog, ons opgelegd door Amerika, is/was een grote politieke vergissing."
Je moet niet met alels wat Marine Le Pen verkondigt het eens zijn, zij is alleszins een dame met visie.
Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de volgende deadline
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eind april moest het ophouden. de laatste kans voor di rupo om tot een vergelijk te komen. de wever was het beu.  maar zijn paard van troje (braake) kwam het anders uitleggen op de rtbf. en hij heeft gelijk gekregen. een nogal doorzichtig één-tweetje eigenlijk.   Nieuw Vlaams Anders ten voete uit !  de ene zegt pif en de andere paf . de koehandel gaat gewoon door.

nu terzake : er zijn vlaams-nationalisten die een zelfstandige vlaamse republiek nastreven en "vlaams-nationalisten" die dat beloven. (uitrit vlaanderen, weet u nog ?) vandaag gaan zij nog een stap verder met het over boord gooien van beloften en bedrog van hun kiezers. hoor ik gisteren op de 0000,  bdw in eigen persoon zeggen dat er pas NA een regeringsvorming over het communautaire zal gepraat worden ! de hete communautaire hangijzers zijn voor later. 

er is een sprankeltje hoop dat er eindelijk onderhandelingen komen over een regeringsvorming, aldus vimmeke de wilder.  eerst komen de economisch-sociale problemen op de agenda . daarna bhv en  de rest : 5 minuten politieke moed zit nog even in de diepvries.  d'abord ce qui est important pour le pays, bruxelles et la wallonie (surtout) aldus elio in zijn 1 mei toespraak! (oprit belziek)

weg dus alle beloftes op mooie 20 m2-borden, in toespraken en spannende debatten.  bdw zal er alles aan doen om tot een overeenkomst te komen en desnoods zélf het voortouw nemen om tot een coaltie te komen en zo het land terug op de sporen te zetten. hetgeen van een "vlaams-nationalist" niet direct wordt verwacht .    di rupo wacht af .  die beseft maar al te goed dat bdw in de tang zit door NOOIT met VB te willen samenwerken !  dat belgië intussen uw sociale zekerheid schaadt zal bdw worst wezen. 

nu wordt het dus zaak HOE de besparingen (20 miljard) zullen verdeeld worden. u mag 2 x raden wie de zwaarste lasten zal mogen dragen wil men deze koehandel tot een "goed" einde brengen. bdw schijnt het toch nog niet te begrijpen.  of toch ?  zou hem nog een etentje en een toetje met blijweert beloofd zijn ?   

ofwel geeft bdw nog maar eens toe , wat voor de vlamingen een ramp zou zijn, ofwel zijn we weer vertrokken ,met of zonder 'akkoord',  alvast tot na de zomer . wat een komedianten.

mvg - jos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 1 mei-toespraak van Bruno Valkeniers

 

U heeft ze wellicht gehoord en bekeken in de integrale versie, uitgezonden op radio en televisie, maar voor diegenen die de 0000 hebben gewist in hun toestellen, hieronder de rede van Bruno Valkeniers, uitgesproken in Ninove.

Beste vrienden, strijdmakkers, partijgenoten

Twee weken geleden kwam in Finland, als uit het niets, de partij “De ware Finnen” te voorschijn. Europa was verbijsterd: ze hadden Marine Le Pen al, die Frankrijk opnieuw aan de Fransen wil geven, en Sarkozy tot een mislukte Louis-de-Funès-karikatuur degradeert. Er was al Geert Wilders in Nederland, die afrekent met het wereldvreemde politiek-correcte establishment van Den Haag. Er waren al de Oostenrijke FPÖ, de Zwitserse en Deense Volkspartij, de Zweden-Democraten en de Italiaanse Lega Nord waarmee we in Antwerpen, 3 weken geleden, een schitterend congres hebben georganiseerd. Maar, oh gruwel…. Nu ook al in Finland, dat kan toch niet, houdt het dan nooit op? En dan is er uiteraard het Vlaams Belang: dé partij die zich met recht en reden mag noemen: dé volkspartij van Vlaanderen.

Want geen enkele partij, beste vrienden, heeft op 1 mei meer recht van spreken dan het Vlaams Belang. Wij staan voor het volk, wij staan voor Vlaanderen, wij zeggen wat u denkt en wat de klassieke politieke klasse niet durft te zeggen, laat staan aan te pakken. Wij zijn inderdaad dé republikeinse volkspartij van Vlaanderen.
Het Vlaams Belang dat steeds de verzwegen problemen luid en duidelijk aankaart en aan de oppervlakte heeft gebracht en dat zal blijven doen. Problemen  waar de Belgische politiek vandaag nog steeds rond sluipt als een kat rond een hete brei. Ik noem slechts een paar van die hete hangijzers op:
- Er is het compleet uit de hand gelopen migratie- en asielbeleid, door de Franstaligen aangestuurd om de Vlamingen door nieuwe Belgen te vervangen. Nieuwe Belgen, die de laatste dagen opnieuw voor de zoveelste maal onze Vlaamse gezinnen in recreatieparken terroriseerden  en… in de media steevast neutraal  “jongeren” genoemd worden. Daar waar iedereen weet dat het om  bendes van losgeslagen allochtonen gaat. En dan moeten we nog compassie hebben met hen, want het gaat om zgn. ‘kansarmen’!
- Er is de toenemende afkeer van de gewone man en vrouw tegen de links-modieuze praatjes die ons het gevoel van onze Vlaamse eigenwaarde en het verlangen naar houvast, zekerheid en herkenbaarheid willen afpakken,- en die ons tot vreemdeling in eigen land degraderen.
- Er is ook de radicale, steeds sterkere, weigering van diezelfde Vlaming om de failliete staat, die België heet, nog recht te houden, ook niet in een of andere hervormde “plus”-versie.
- En, goede vrienden, waarin wij zeker ook het Vlaamse buikgevoel vertolken: wij verzetten ons al vele jaren tegen een ongebreidelde Europeanisering en een mateloze globalisering.
Wij geloven niet in een Europa, dat zich meer en meer opdringt als een bureaucratische regelneef en een nieuwe, supra-nationale dictatuur. Wij geloven wel, samen met onze Europese vrienden, in een Europa van waarden en ethische normen, een Europa dat de eigen identiteit koestert en uitbouwt.
En opnieuw, goede vrienden, hebben wij de voorbije dagen hét bewijs gekregen dat onze voorstellen de juiste zijn. Niemand minder dan Sarkozy en Berlusconi zijn, onder zware druk van het Front National en de Lega Nord, naar aanleiding van de Tunesische vluchtelingenstroom, tot de bevinding gekomen dat open grenzen een mooie verworvenheid zijn van onze Westerse democratieën, maar dat ook hier “trop te veel” is.

 

En ja, wonder boven wonder, je zal het nooit geloven: ook Bart DW en zijn N-VA willen nu tijdelijk de Schengen grenzen sluiten, en  plagiëren  ook hier weer, via de glasplaat van het fotokopieermachine, schaamteloos ons ideeëngoed. Als het Vlaams Belang, als origineel, hier telkens Sabam-rechten zou krijgen, dan was onze partij al lang schatrijk. Maar zeg nu nog eens: is dit niet hét bewijs dat de hete adem van onze Westerse identitaire partijen hen in de nek blaast? Dat onze stok achter de deur, wérkt?
Als nationalisten geloven wij niét in een wereld zonder grenzen:
- waar alles te koop is aan de prijs van de dag
- waar onze eigen industriële macht klakkeloos wordt uitverkocht en uitgeleverdaan Aziatische tijgers of uitbesteed aan schimmige Oostbloklanden.
- waar de energiesector, Electrabel, al jaren geleden, tegen elk goed bestuur in, verpatst werd aan Suez… en Frankrijk zo het energiemonopolie in handen kreeg. Gevolg is dat wij vandaag met de hoogste electriciteitsprijzen van Europa zitten en er vele duizenden gezinnen zijn die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. De huidige verontwaardiging van de daarvoor verantwoordelijke partijen is dan ook pure hypocrisie en volksbedrog.
Als nationalisten geloven wij niét in een systeem dat de mens ziet als een kosmopolitisch atoom, ontheemd, vervreemd van zichzelf, stuurloos zwalpend in een maatschappij zonder samenhang. Wij verwerpen de klassieke tegenstelling die de arbeidsmarkt tot een permanent oorlogsgebied maakt. Een oorlog die de samenhang van onze volksgemeenschap verzuurt. Wie de beelden heeft gezien van de mishandeling van een arbeider, nota bene door ACV-delegués, weet waarover ik het heb.
Voor ons is de baas geen smeerlap, en voor ons is de werknemer niet iemand die heel de tijd de revolutie staat te preken, of is de werkloze geen profiteur, wiens werkloosheidsvergoeding in de tijd moet beperkt worden en waar, zoals de N-VA voorstelt, jacht moet op gemaakt worden. Per geschorste werkloze een premie, hiermee toont Bart DW misschien wel zijn ware gelaat, maar die heksenjacht  is voor ons als volkspartij een brug te ver. 

Als echte volkspartij geloven wij wel in een solidaire maatschappij van rechten en plichten, en in een billijke verdeling van Vlaamse welvaart voor alle Vlaamse mensen.

Wij vinden dus al veel langer dan Sarkozy, Berlusconi en tutti quanti dat grenzen wél zin hebben.  Grenzen trekken, vrienden, betekent een streep durven trekken: tot hier en niet verder, handen af, dit is van ons. En vanaf hier bouwen wij zelf verder. Grenzen verzekeren soevereiniteit en waarborgen veiligheid. Grenzen moeten het werk in eigen land houden en welvaart voor eigen mensen garanderen. Grenzen moeten ons toelaten om het heft in eigen handen te nemen en aan het francofone imperialisme eindelijk een halt toe te roepen. Geen grenzen dus om ons op te sluiten als in een fort, maar grenzen van waaruit we dan zelf, samen met onze Europese vrienden, op zoek zullen gaan naar een sterk, weerbaar – ook sociaal en economisch weerbaar -  en solidair Europa, naar een Europa en Vlaanderen waar het thuis-gevoel, de nestwarmte terugkeert en een Europa en Vlaanderen waar de echte directe democratie van het volk regeert.

Goede vrienden, dat is vandaag juist de Belgische paradox. Net zoals Europa weerloos is als het een onbeperkte open deur politiek blijft voeren, is Vlaanderen weerloos zolang het geen dam opwerpt, geen grens trekt tov België. Zonder grenzen blijft België overleven. Daarom meer dan ooit: taalgrens moet staatsgrens worden zodat we eindelijk krijgen: onze onafhankelijke Vlaamse staat in Europa.

 

Bruno Valkeniers
Ninove, 1 mei 2011

Foto's Jan Meulepas


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa : € 130 miljoen *hulpprogramma's* voor Syrië

 

Het is soms leerrijk dat er links of rechts wat gebeurt in de wereld, zo vernemen de domme burgers wat hun ondemocratische overheden uitspoken met het belastinggeld.

De moordpartijen in Syrië wekken boze commentaren op van de Europese Unie. Aangezien Damascus geen olie bezit, blijft het enkel bij verbale verontwaardiging. 

Via de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken horen wij dat de Europese Unie een hulpprogramma-overeenkomst in 2009 heeft opgezet met de socialistische dictatuur van president Bashar al-Assad.  Nederland vraagt terecht dit proramma op te schorten. Het gaat om 130 miljoen euri.

Wat is trouwens de bedoeling van een dergelijke overeenkomst ?  Is het de taak van Europa financiële hulp te verlenen aan landen die tot de Arabische Liga behoren ? Waaruit bestaat dit soort hulp ? Hoeveel andere landen zijn er met wie gelijkaardige overeenkomsten bestaan ? 

Vele Europese landen kreunen nog steeds onder de gevolgen van de crisis, zij kampen met begrotingstekorten die ver uitschieten boven de overeengekomen Maastrichtnorm, zij torsen gigantische schulden, de EU zelf is verplicht door haar grootheidswaanzin een eigen belasting in te voeren, maar het zootje door niemand verkozen commissarissen strooit ons geld in de wereld rond, alsof wij er genoeg hebben.

Van de 736 Euro-parlementairen verwachten wij uiteraard geen uitsluitsel. Die dames en heren hebben andere bekommernissen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijdensbericht

 

Geboren op 10 maart 1957 te Riyad, van ons heengegaan op 1 mei 2011 ergens in Pakistan, de ijveraar voor de godsdienst van de vrede, kwezel en onmens, verantwoordelijk voor de dood van ontelbare onschuldigen : Osama bin Laden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bombardementen op Libië

 

 Onder het doorzichige voorwendsel om de arme bevolking van het Prachtland Libië te beschermen tegen de woedende grillen van dictator Kadaffi, heeft de NATO zich gestort in een uitzichtloze militaire interventie.  In plaats van de Libische stammen zelf hun oorlogjes te laten uitvechten, zoals in de andere islamitische Prachtlanden momenteel aan de gang is, kwamen de oude kolonialistische reflexen terug bovendrijven bij een aantal Euro-naties. Het gaat echter niet om de arme bevolking die afgemaakt wordt door haar leider, maar om de olie. Wat van dag 1 af aan duidelijk is, wordt dagelijks bevestigd.

Het vrijgemaakte Libische luchtruim is nu de oefenruimte voor de vredelievende F-16's van de NATO die selectief hun raketten afvuren op de burgers die zij geacht worden te beschermen. Aan dit hypocriete spel doet het onmachtige land B ijverig mee, aangespoord door drie oorlogszuchtige christen-democraten die nog met een half been minister zijn : veldmaarschalk Decrem, zijn ordonnans korporaal Vanackere en soldaat eerste klas Leterme.  De schande van de NATO en de EU ijverig gesteund door de schande van belgië.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno Valkeners : *It's the economy, stupid*

 

 

 

U kent het zinnetje wel. Het wordt – als ik me niet vergis – toegeschreven aan de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton, maar het duikt ook steeds vaker op in het magere argumentarium van de nieuwe belgicisten – of het nu gaat over de oude krokodillen van de VLD, vastgeroeste vakbondsbazen, of artiesten en zelfverklaarde intellectuelen die de trein hebben gemist. ‘It’s the economy, stupid’. Waarbij de Vlaamsgezinde kiezer of politicus gemakshalve het etiket van onnozelaar wordt opgespeld. Stop met dat eeuwige gezeur over communautaire hangijzers en bijt u vast in de ‘problemen die er echt toe doen’: de economie dus. Welja, laten we BHV en Brussel even buiten beschouwing en laten we het maar eens hebben over de economie. Op 1 Mei – het Feest van de Arbeid – kan dat geen kwaad. Ter attentie ook van de hardnekkige realiteitsontkenners.

Hangmatcultuur

West-Vlaamse ondernemers trekken – het is niet de eerste keer – aan de alarmbel. 133 bedrijven in het zuiden van West-Vlaanderen zijn koortsachtig op zoek naar arbeidskrachten om zo’n 1000 vacatures in te vullen. Tot voor kort konden zij moeiteloos Franse grensarbeiders aantrekken, maar nu hun voordelige fiscale statuut volgend jaar verdwijnt, dreigt die vijver op te drogen. En dus richten de ondernemers hun ogen hoopvol over de taalgrens. In het nabijgelegen Moeskroen scoort de werkloosheid immers hoge toppen: ruim 20%. De ondernemingen leggen gratis pendelbussen in en doen er alles aan om werkwillige Walen aan een job te helpen. Werklozen genoeg, maar werkwilligen? Er komt geen of nauwelijks reactie op de aanbiedingen.

Patrice Bakevoort van Voka windt er geen doekjes om: “Er heerst een hangmatcultuur in het zuiden van ons land, waar de werkloosheid van generatie op generatie wordt doorgegeven, waardoor er te weinig arbeidsethiek heerst. De stok achter de deur om een job te aanvaarden, ontbreekt duidelijk.” Belgische negationisten zullen die Waalse hangmatcultuur wel afdoen als een verzinsel uit de Vlaamse propagandamolen, een vooroordeel of een kwaadaardig cliché, maar intussen wordt het wel door de feiten bevestigd. Het gaat zelfs zover dat de ondernemers liever Oost-Europees personeel aanwerven dan Walen. En dat terwijl er 30 kilometer over de taalgrens voldoende arbeidskrachten beschikbaar zijn.

“De taalgrens is een lijntje op een kaart, maar soms ook een muur van solide beton”, moet ook Liesbeth Van Impe schoorvoetend toegeven (Het Nieuwsblad, 23.04.11). “Dit is geen verhaal van grote structuren of hervormingen. Dit gaat over het gelijk toepassen in het hele land van de regels rond activering.” Daarmee ligt ook het sprookje aan duigen dat de communautaire tweespalt in België alleen in de hoofden van onze politici zou bestaan.

Charmeoffensief

“Ik ben ervan geschrokken hoe groot de kloof is tussen Vlaanderen en de Franstaligen”, zegt Julien De Wilde, een Vlaamse topondernemer of – zoals dat tegenwoordig heet - ‘captain of industry’ . Uitgerekend na een groots opgezet charmeoffensief van de Waalse partijvoorzitters bij de Vlaamse bedrijfsleiders. Bruggen werden er niet gebouwd in de Brusselse Warande. De Franstaligen hebben nog altijd niet begrepen dat Vlaanderen ingrijpend is veranderd. “Als wij op die manier een bedrijf leiden, zijn we morgen failliet of worden we vervolgd voor wanbeheer,” klinkt het bij de Vlaamse ondernemers. Maar voor de Franstaligen is het de normaalste zaak van de wereld. “Ik heb geleerd dat de Franstalige partijen niet gehaast lijken het bestuur van dit land efficiënter te maken. Ze blijven vasthouden aan de (Vlaamse) dotaties (en transfers) in plaats van eigen financiële verantwoordelijkheid te wensen, en ze willen niet horen van een tijdschema om die dotaties te verminderen. Mijn conclusie is dat de Franstalige partijen eigenlijk niet willen dat er iets verandert.” (De Tijd, 23.04.11)

De Wilde slaat nagels met koppen als hij – net zoals wij al vaker deden - de politieke impasse toeschrijft aan het democratische deficit van België. “Dat we in België zo moeilijk een regering kunnen vormen, komt omdat we een democratisch (?) systeem hebben waarin de minderheid regeert. Er is een minderheid die het recht heeft alles te blokkeren en niets te doen.” Daar hoor je al die zogenaamd progressieve en ruimdenkende betogers met tricolore baarden en vlaggen nooit over.

België barst

België barst en zelfs honderd Belgavox-concerten zullen niet volstaan om de barsten te dichten. “België is een land dat bestaat uit twee gemeenschappen die een verschillende cultuur en een verschillende economie hebben, en die in hun sociaal beleid andere accenten willen leggen. Maar we hebben het bestuur zo georganiseerd dat de minderheid het spel beheert en beheerst.” Welja, ‘it’s the economy, stupid’… Doe daar maar eens wat aan.

Radio- en opiniemakers mogen dan al heimwee hebben naar het unitaire België – dàt is pas een conservatieve reflex, maar goed het is hun recht - maar die tijd komt nooit meer terug. “De hervorming van het unitaire België is een proces dat al een poosje bezig is. We gaan van station naar station, en de trein rijdt steeds sneller. De Vlamingen kijken al vooruit naar het volgende station, terwijl de Franstaligen nog zitten te kijken naar het station dat al gepasseerd is. Vlaanderen wil zich meten met de andere regio’s in Europa. Het wil tot de beste behoren. Wallonië kijkt alleen maar naar Vlaanderen.” Tot zover nog steeds Julien De Wilde. Een spijkerharde analyse, en ze komt deze keer niet uit de mond van een radicale Vlaams-nationalist.

Twee landen

Wie beweert – en dat gebeurt vandaag nogal vaak – dat de kloof tussen Vlamingen en Walen maar een illusie is die alleen in Brussel leeft, woont op een andere planeet of maakt zichzelf wat wijs. En dat niet alleen. Hij of zij miskent ook schromelijk het resultaat van democratische verkiezingen. In 2010 stemde Wallonië voor drie vierde links, Vlaanderen voor driekwart rechts. Zo wordt het moeilijk om in dit land nog vooruit te komen.

België hangt met nog wat kauwgom en kleefband aan elkaar. “We leven in twee democratieën. België bestaat uit twee landsdelen waar men totaal verschillend stemt. Als je de twee grootste partijen (N-VA en PS) rond de tafel zet en je wil een akkoord, dan zal één van de twee zijn kiezers moeten bedriegen”, stelt Michaël Lescroart, hoofdredacteur van P-Magazine, nuchter vast. Het is dus niet juist dat ‘de politici’ het niet meer kunnen. Vlamingen en Walen zijn gewoon te ver uit elkaar gegroeid. Waarom nog langer samen blijven? Geef ons één goeie reden.

Uitzichtloos

Het water is veel te diep. De Vlamingen willen verandering en de Walen willen dat alles blijft zoals het was. Dat is moeilijk, zeg maar onmogelijk, met elkaar te verzoenen. Intussen is de politieke situatie uitzichtloos en zitten we nu al ruim 300 dagen opgescheept met een ‘regering van lopende zaken.’ Er wordt luidop nagedacht over ‘overzomeren’, ongetwijfeld een nieuw woord voor ‘De dikke Van Dale’. Voor de Franstaligen is dat het gedroomde scenario. Intussen volstrekt zich wel een geruisloze staatsgreep, want de regering van Leterme heeft geen enkele democratische legitimiteit meer. En in Vlaanderen al helemaal niet.

Wat een doffe ellende. En zeggen dat het Vlaams Belang het allemaal voorspeld heeft. De communautaire onderhandelingen hebben niets opgeleverd. ‘Non, non, rien n'a changé’ zongen de Poppy’s al in 1971. Het is het lijflied van Di Rupo en Miquet geworden. Puur tijdverlies dus die onderhandelingen, en uitstel van executie. Vlaanderen en Wallonië zijn totaal uit elkaar gegroeid en er is niets – op frieten en pralines na – wat ons nog bindt. Het is onmogelijk geworden om nog een fatsoenlijke federale regering op de been te brengen. Net zoals dat destijds in Tsjecho-Slowakije het geval was, waarop beide landen beslisten om een punt te zetten achter hun onwerkbare huwelijk. En daar is iederéén beter van geworden. Wordt het geen tijd dat Bart De Wever en de N-VA eindelijk erkennen dat ze zich vergist hebben en aan hun kiezers klaar en duidelijk zeggen dat het niet meer kan binnen België. Dat alleen de ontbinding van het land soelaas kan brengen. Wordt het geen tijd dat ze – samen met het Vlaams Belang – resoluut de kaart van de Vlaamse onafhankelijkheid trekken?

Collaborati

Uitgerekend deze week pakte Vives, het onderzoekscentrum van de K.U.Leuven, uit met nieuwe cijfers over de beruchte miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië. Het totale bedrag is dubbel zo hoog als vaak werd aangenomen. 11,4 miljard. Dat komt erg dicht in de buurt van eerdere cijfers van onze eigen studiedienst. Ruim elf miljard. Dat is een flinke hangmat…

En het helpt niet eens. Mark Grammens sluit zich aan bij Julien De Wilde (Journaal, 21.04.11): “Wallonië gaat niét vooruit, maar relatief altijd maar meer achteruit, omdat het niets doet om daar verandering in te brengen. De Waalse elite weigert structurele maatregelen te treffen die hun land uit het slop kunnen halen , en zetten alles op een permanent voortbestaan van de huidige toestand, waarbij Wallonië door België (dat is dus door Vlaanderen) economisch en via de sociale zekerheid in leven wordt gehouden. Zó alleen blijven de zogenaamde socialisten er aan de macht…” Zo wordt ook de toekomst en de welvaart van Vlaanderen zwaar gehypothekeerd en ondermijnd. Met de bereidwillige collaboratie van de Vlaamse linkerzijde in pers en politiek. Ook dat màg en moét gezegd worden op 1 mei.

Bruno Valkeniers

(foto : Jan Meulepas)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Groot-Brittannië nu ook in het land B, het huwelijk van de eeuw

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feminisme en islam

 

Dat uitgerekend de grootste ‘papenvreters’ en critici van Rome de islam tegen elke vorm van kritiek in bescherming nemen, is een bizar fenomeen dat zich enkel laat verklaren door een dodelijke combinatie van onwetendheid, naïviteit en ideologische verblinding. Dat het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) en andere feministes ook nog voorop lopen in de strijd tegen een hoofddoekenverbod op school of een algemeen boerkaverbod maakt het er allemaal nog pijnlijker op. Wij hebben die stuitende hypocrisie hier al vaak scherp aangeklaagd en onze bedenkingen worden nu bijgetreden door Magda Michielsens, “gepokt en gemazeld in de feministische strijd’ schrijft Knack (27.04.11).

Vogens Michielsens tast de islam onze fundamentele waarden aan. Ze laakt het “cultuurrelativisme” en het “verkeerd begrepen respect voor andere culturen”. Ze schaamt zich voor links en de traditionele vrouwenbeweging. “Ik zie dat de Westerse vrouwenbeweging zich niet meer bezighoudt met het bestrijden van ideologische en religieuze onderdrukking, dat er alom gezwegen wordt over de flagrante aantasting van onze basiswaarden binnen de islam, dat links een inperking van het vrije denken ondersteunt.”

De moraalfilosofe ziet met lede ogen aan hoe de anti-discriminatiewetgeving wordt gebruikt en misbruikt om critici en andersdenkenden de mond te snoeren. “Dat is een tragische ontwikkeling. Eigenlijk worden we wettelijk aangemaand tot zwijgen. Kritiek op een religie, de islam, wordt gelijkgesteld met racisme. Men gebruikt ook de term ‘islamofobie’, alsof kritiek op de islam een mentale stoornis betreft. Maar bepaalde meningen onacceptabel verklaren, is in strijd met de vrijheid van meningsuiting.”

De wereldvreemde diversiteitscultus ondermijnt de weerbaarheid van het vrije Westen. “Het huidige diversiteitsdenken (multiculturalisme in een nieuw kleedje) is louter gericht op respect, niet stigmatiseren, het aanvaarden van andere culturele praktijken (inclusief gedwongen huwelijken, genitale verminking, eremoord, nvdr). Als wij niet meer leren hoe op te komen voor bepaalde waarden, worden we het slachtoffer van politiek extremisme, godsdienstfanaten en postmoderne relativisten. Dat mogen we niet laten gebeuren.”

@ VB




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!