Angeltjes
06-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terwijl in 1940 de wereld in brand vloog, werd er vrolijk gedanst in Hollywood : Begin the Beguine

 

Fred Astaire en Eleanor Powell dansen de sterren uit de hemel. In het begin van de video verkondigt een donkere Japanse stem iets dat we niet begrijpen. Is het wellicht codetaal om de aanval op Pearl Harbor voor te bereiden ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie trieste figuren : de keuning, een Waalse klappei en een NVA-er

 

"De voorstanders van de monarchie herhalen steeds weer dat je vooral in tijden van politieke crisis een neutrale scheidsrechter nodig hebt, en dat een niet verkozen keuning daarbij te verkiezen valt boven een politiek gekleurde president", zegt Ben Weyts van de NVA. "Maar hier stellen we vast dat de keuning uit zijn rol van neutrale scheidsrechter valt, en zijn politieke overtuiging laat voorgaan op zijn grondwettelijke functie. We moeten evolueren naar een zuiver protocollair koningschap."

Echt origineel én typisch NVA : een beetje boos en direct zalven om vooral de franco-belgen niet voor het hoofd te stoten. 

Intussen wordt Joëlle 1000quet door een aantal commentatoren als de meest waarschijnlijke aangeefster aangeduid, die Alberts politieke woorden aan de buitenwacht heeft doorverteld.

Pfft ... een waardeloze keuning, een Waalse klappei en een  NVA-er die altijd roept "hou-me-tegen-of-ik-bega-een-ongeluk". Drie trieste figuren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excuses aan de CREG door Gerolf Annemans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Deze week heb ik 2 lange namiddagen doorgebracht in de Commissie Bedrijfsleven van de Kamer voor de hoorzittingen met de Nationale Bank enerzijds en de commissie voor de Regulering voor Elektriciteit en Gas anderzijds (CREG). Ik heb mij woensdag bij de CREG verontschuldigd omdat ik als parlementslid niet heb kunnen verhinderen dat de regering van de Nationale Bank (mis)gebruik heeft gemaakt om Electrabel uit de wind te zetten. De CREG, een autonome instelling die in deze haar huiswerk meer dan behoorlijk heeft gemaakt, heeft de winsten berekend en die zijn twee keer zo groot als de winsten die de Electrabellisten toegeven. Dit is allemaal een vreselijk politiek verhaal. Luc Coene,de kabinetschef van Verhofstadt, die eerst de waarde van Electrabel verlaagde door hun kerncentrales te sluiten om vervolgens het bedrijf voor een habbekrats te verpatsen aan Suez, is dezelfde die vandaag -nu door het verlengd "heropenen" van de kerncentrales opnieuw dikke winsten binnenlopen- vanuit de Nationale Bank verhindert dat die dikke winsten afgeroomd worden. Hoe ter wille kan men de Fransen zijn? Dat was in feite de vraag. Excuses dus aan de CREG en hierbij de tussenkomst die ik dinsdag hield aan het adres van de Nationale Bank, waarvan ik met vreugde in een krant het gerucht las dat ze zich -te lààt- uit dit debat zou willen terugtrekken.

"Ik zou u willen danken voor uw komst naar het Parlement maar in tegenstelling tot mijn collega's niet voor het geleverde werk. Ik vind dat de Nationale Bank dit jobje niet had mogen aanvaarden. Er zijn veel reacties reeds: professor Polfliet en vele anderen. Ik heb zelf ook het aanvoelen gehad tijdens uw uitleg dat dit eigenlijk uw job niet is en dat u, ik zal niet zeggen onze tijd verloren hebt, maar dat het moeras waarin het Parlement en de regering en de bevolking en vooral de belastingbetaler en de elektriciteitsconsument nu terecht zijn gekomen alleen nog maar dieper geworden is door wat u hebt gedaan.

Wij moeten nu op zoek naar een nieuwe objectieve instantie. We hebben het Rekenhof nog, daarna zal het de Nationale Loterij moeten worden en misschien eventueel dan de Verenigde Naties of het Rode Kruis maar dan zijn we ongeveer uitgepraat. Als ik u hebt beluisterd over die "merit order",over nieuwe technologieën, het toewijzen van bepaalde prijsparameters aan algemene klantenprofielen of aan specifieke klantenprofielen: dan zijn dat in feite allemaal politieke of quasi politieke keuzen die u hebt geprobeerd te beargumenteren. Daar komt dan vanmiddag nog bij dat - op zijn Vlaams gezegd - uw broek helemaal is afgetrokken door de mensen van Febeliec die juist vandaag als dag hebben uitgekozen om als federatie van grootverbruikers te zeggen dat u er niet alleen naast zit, maar dat het inkomen 1,8 miljard is méér zelfs dan de CREG en zij menen dat namelijk aan de hand van hun eigen facturen te kunnen stellen. Uw bondgenoten of de enige die u nog als bondgenoot zou kunnen aanhalen om uw cijfers recht te houden, die komen nu zeggen dat u er helemaal naast zit. Dus u voelt het wel: u bent in een politieke polemiek terecht gekomen.

Dat schijnt u zelf te begrijpen want u bevestigt dat min of meer met uw waarschijnlijk wel goedbedoelde maar toch wel heel illustratieve laatste zin waarin u zegt dat wie "het onderste uit de kan wil, het deksel op de neus krijgt" wat de indruk geeft dat u - naast de cijfers - ergens een fictieve en forfaitaire parameter heeft gehad nl. dat wat Electrabel vrijwillig bereid is om te betalen, want waarvoor ze ons anders een industrieel-economisch deksel op de neus zouden geven. U hebt ergens een vooroordeel gehad en met andere woorden u hebt mij vandaag niet overtuigd al zal dat waarschijnlijk uw bedoeling wel niet zijn geweest.

Ik kan mij niet ontdoen van het gevoel dat de Nationale Bank in een politiek spel is betrokken geweest om niet meer te zeggen. In mijn achterhoofd zit heel die rij van data van de laatste weken. Het plotse ontslag van de heer Quaden dat uit de lucht kwam gevallen op 24 februari, de regering die plots snel snel bijeenkomt en op 4 maart met een koninklijk besluit de heer Coene heeft aangesteld, dan vervolgens 10 maart een ministerraad die opdracht aan u geeft in verband met het berekenen van die nucleaire rente en 11 maart een brief van Leterme die naar u vertrekt om dat ook fiscaal allemaal te bekijken. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen, mevrouw Lalieux ging er nog het verst in eigenlijk: "où est votre légitimité". U zal zeggen: dat is de brief van de heer Leterme, maar natuurlijk als de grootste partij in de regering van lopende zaken of in ieder geval de machtigste partij in de regering van lopende zaken de PS, de legitimiteit van uw taak in vraag stelt hier vandaag in deze zitting dan heb ik het wel gehad. Dan weet ik genoeg. U bent in een politiek spel en in een politieke valstrik terecht gekomen en wie daar het slachtoffer van is die kennen we: dat is de consument. Als het de consument niet is dan is het de belastingbetaler en dan vooral de belastingbetaler in Vlaanderen. Ik dank u voor uw komst vandaag maar niet voor wat u hebt gedaan.

Gerolf Annemans.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incidentjes in het multicriminele Nederland

 

Henschotermeer

Instant boosmakertje op de dag van vrede & vrijheid. De politie vraagt uw aandacht voor het volgende: op tweede paasdag jongstleden werd op het strand van het Henschotermeer een 17-jarige jongen zeer zwaar mishandeld. De jongen liep een gebroken neus, twee blauwe ogen en loszittende tanden op en werd bewusteloos achtergelaten op het strand om te creperen. Het signalement van de daders luidt: man of 30 50, lichtgetint, vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. Het motief van deze groepsgewijze poging tot doodslag is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat het slachtoffer het zomaar had gewaagd "jongens willen jullie even mijn zusje met rust laten" te zeggen tegen de groep verdachten en dat mag dus niet. Heeft u iets gezien van deze vechtpartij? Neem dan direct contact op met de politie district Eemland Zuid of via het nummer 0900-8844. U kunt hier ook terecht als u wat weet over het laf in elkaar slaan van een 7-jarig jongetje op Hoog Catharijne of als u meer weet over één van de vele, vele, vele andere "incidenten" in deze veilige regio.

@ Geen Stijl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het akkoord van de kameleons in Turnhout

 

 

De gemeenteraad van de stad Turnhout (40.000 inwoners) is als volgt samengesteld : CDV : 12 - VB : 7 - SP-a : 6 - VLD : 4 - Groen : 3 - Onafh : 1 - Het schepencollege werd gevormd door CD&V + SP-a met 18 zetels op 33.  De voorbije maanden stapten 3 CD&V-ers op en stond het schepencollege in de minderheid.  Er werd gepalaverd, onderhandeld en in arrenmoede werd Groen aan boord gehesen.  Een serieuze blaam voor de burgemeester die niet in staat bleek zijn eigen partij in bedwang te houden. Hierna een reactie van de VB-fractie, zoals steeds bereid tot positieve oppositie en een beleid in het belang van de Turnhoutenaars.

Vandaag aanbidden wat men gisteren nog verguisde… Dàt is precies de “rode” draad doorheen de het nieuwe coalitieakkoord tussen rood-oranje en groen. Een “innoverend verkeerslicht”, probeerde burgemeester Stijnen wat opgelucht zijn nieuwe coalitie te noemen, verwijzend naar de kleurencombinatie.  Maar iedereen weet dat als alle drie de lampen op moeilijke kruispunten tegelijk en om ter hardst willen branden, er chaos ontstaat en dat er ongelukken van kunnen komen. Zonder het te willen wellicht, is hij wat te enthousiast geweest in het zoeken van een beeldrijke vergelijking…

Vandaag wordt het Parkstadplan – hét alternatief en de dada van Groen! – de leidraad van de coalitie. Sp.a en CD&V hebben het nochtans tot voor kort bekampt en als tweederangs behandeld. Flink wat alternatieven uit het plan van Luc Vanhout werden onder de mat geveegd. Gisteren des duivels, vandaag het evangelie…

De Noordboulevard of Hendrik Hertog I-lei was het kroonjuweel van sp.a-er Dimitri Gevers waarvoor hij zijn nek meer dan gewoon heeft uitgestoken en bakken kritiek heeft moeten incasseren. Vandaag wordt het project helemaal geschrapt en de schepen slikt de pil, nu zeggende dat het Parkstadplan schitterende alternatieven biedt… Begrijpe wie kan.

Over het nijpende veiligheidsprobleem in de stad waaraan Burgemeester Stijnen – met de hete adem van het Vlaams Belang in de nek – snel eens wat zou gaan doen, is het absoluut windstil in het nieuwe bestuursakkoord. Het lijkt wel of Stijnen plots de andere kant op kijkt … Is veiligheid plots geen prioriteit meer? Mag het alleen nog gaan over groene longen, speelpleintjes, leuke fuifzalen en een klimaatneutrale stad?

Groen heeft tot voor kort de oude meerderheid bekampt en een gemeenteraadslid dat zich constructief wilde opstellen tegenover die meerderheid boos laten vertrekken. Vandaag stappen de overblijvers vlotjes “constructief” en zonder verpinken mee in een nieuwe meerderheid, na een herhaald ‘no way!’ van de nagelnieuwe schepen. Een bocht van 180 graden, of niet?

Uiteraard kan de vraag naar het kostenplaatsje niet achterwege blijven. Beloven is goed, maar betalen is wat anders. We kijken dus uit hoe de oude en nieuwe bestuurders tot een fatsoenlijke begroting voor het volgende jaar gaan komen. Maar dat het groene walhalla dat men ons voorspiegelt, de stad fors op kosten gaat jagen, staat in de sterren geschreven.

Hoe zit het nu trouwens met het innovatiepark rond het station dat extra subsidies zou bekomen omdat er een rechtstreekse verbindingsweg – die nu wegvalt – zou komen? En waarom wordt naast het alternatief van de Kanaalboulevard het doortrekken van de ring – waar steeds meer mensen voorstander van zijn – niet onderzocht of bepleit? Deze en nog vele andere vragen – denken we maar aan het zwembad – vragen om dringende antwoorden van de nieuwe coalitie.

Dit akkoord is een akkoord van politieke kameleons die letterlijk en figuurlijk van kleur verschieten als de inzet hun eigen politiek vel wordt. Alles wordt dan plots mogelijk. Schepen Vos had dat wellicht door toen hij zich als allerlaatste nog trachtte te verzetten tegen verwarrende knipper- en andere verkeerslichten.

En ook nog dit: had men niet beter eens een fundamenteel gesprek gevoerd met de drie CD&V-dissidenten en eens ten gronde geluisterd naar hun grieven? Het zou een stuk geloofwaardiger zijn geweest dan het manoeuvre van vandaag waarbij de Groenen de sleutel van onze stad in handen krijgen.

Het ligt dan ook voor de hand dat het Vlaams Belang nog meer dan voorheen zijn rol als oppositiepartij zal blijven spelen.

VB Turnhout


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Schattekes,

Ik hoop dat jullie fit zijn, want vandaag speelt er een onvervalst rocknummer in onze jukebox.  Dus eventjes benen masseren, dansschoentjes aan en we beginnen eraan.

Peter Cornelis Koelewijn wordt geboren op 29 december 1940 op de Heezerweg in Eindhoven als zoon van een vishandelaar.   Halverwege de vijftiger jaren vormde hij zijn eerste muziekgroepje samen met enkele schoolkameraden, die later ook deel zouden uitmaken van “Peter en zijn Rockets”.  Waar hij oorspronkelijk countryliedjes zong, schakelde hij snel over op rock ’n roll, geïnspireerd door de legendarische Little Richard, Elvis Presley, Bill Haley, Buddy Holly e.a.   Na het halen van zijn HBS A diploma werd Peter in 1960 aangenomen als leerling-journalist bij het Eindhovens Dagblad, waar hij twee jaar later zijn opleiding voltooide.

Eind 1959 weet vriend Toon Wagemans uit Eindhoven het voor elkaar te krijgen dat platenmaatschappij Bovema de groep uitnodigt voor een auditie in hun studio. Peter Koelewijn had een handvol zelf geschreven Nederlandstalige rock ´n roll liedjes met de Rockets ingestudeerd, maar schrijft een paar dagen vóór de opname nog "Kom van dat dak af". De band gaat met drumstel, zelf gemaakte versterkers, gitaren en saxofoon per trein naar Heemstede en tijdens die reis laat Peter zijn nieuwste horen. Het liedje wordt in de coupé geoefend "als extraatje".  Na de opname blijven de banden echter op de plank liggen tot Co de Kloet, producer van het populaire radio programma “Tijd Voor Teenagers”, toevallig langs kwam, de liedjes hoorde en zei dat Bovema (EMI) "Kom van dat dak af " onmiddellijk hoorde uit te brengen. Bij het uitbrengen begin 1960 laat de DJ de plaat drie keer horen en hop, de hit was geboren, in Nederland én in Vlaanderen.  

Peter verruilt Bovema voor Phonogram en daar komen achtereenvolgens hits als  “Marijke” uit.  Ook werken ze samen met Anneke Grönloh, met wie hij samen op school zat.  Daarna komt de klad erin; weinig producties schijnen nog het succes te kunnen evenaren.  De groep verandert dan regelmatig van samenstelling. 

Halverwege de zestiger jaren gooit Peter het roer om: hij wordt producer, eerst voor Phonogram, vervolgens voor Altona en uiteindelijk als partner in Red Bullet.  En niet zonder succes: hij ontdekt en schrijft voor o.a. Bonnie St. Claire, Egbert Douwe en zelfs …Johan Cruyff.  In dezelfde periode werkt Peter ook als succesvolle DJ bij Radio Luxemburg.  Maar het podiumbeest kan het niet laten: in 1970 blaast hij Peter en de Rockets nieuw leven in, wordt “Kom van dat dak af” in een nieuw jasje gestopt en gaat hij opnieuw toeren.   Zijn parallelle carrière als producer/liedjesschrijver legt hem geen windeieren: hij heeft succes na succes met zelfgeschreven liedjes voor de bekendste artiesten van die tijd. 

De volgende twintig jaar loopt zijn carrière als een trein: als producer, als liedjesschrijver, als solozanger of met zijn Rockets, op tv, op festivals, zelfs in ons Sportpaleis tijdens de Night of the Proms in 1998, het is àl goud wat hij aanraakt.  En als Piet Roelen, manager van Helmut Lotti,  hem in 1995 vraagt of hij de eerste CD “Helmut Lotti goes Classic” wil opnemen, dan is het weer bingo.  Het succes is enorm.  En daar stopt het niet bij want in de Piet Roelenstal zitten ook andere artiesten, waarvoor hij ook cd’s zal opnemen.   Zelfs Lee Towers en Engelbert Humperdinck heeft hij op zijn verdienstenlijstje staan.

Peter maakt intussen deel uit van de meeste bestuursraden die zich met auteursrechten, promoten van het Nederlandse lied en geluidsproducers bezig houden.  Verder zijn de reünieconcerten met zijn Rockets legendarisch, blijft hij optreden als soloartiest, maakt dvd’s en verzamelt eerbetuigingen.  Hij is zonder meer een ster, een Noord-Brabander, die indien hij 50 km zuidelijker geboren was, allicht nooit het succes zou gekend hebben dat hem ten deel te vallen is.   Al heeft hij daar zelf de grootste verdienste van: met lef en doorzetting, met muzikaal talent en koopmansgeest, met Brabantse lichtvoetigheid en Nederlandse nuchterheid.

Mag ik jullie allemaal een heel prettig begin van de dag wensen met “Kom van dat dak af”, gezongen door Peter Koelewijn en zijn Rockets?

Lolita

 


05-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werd de kroon ontbloot ? Dan is de monarchie bijna dood + Aanpassing 12 u 10'

 

Keuning Albert wil niet weten van nieuwe verkiezingen. Dat zou de vorst al op 7 oktober vorig jaar hebben gezegd tegen een partijvoorzitter, die op die bewuste dag in het paleis ontvangen werd. Die man heeft, zoals men het zegt, de kroon ontbloot, want je mag nooit de keuning citeren.

Het is met dergelijke oubollige regeltjes dat de monarchie zich probeert te handhaven, terwijl tegelijk heel wat burgers het op hun zenuwen krijgen, precies door dat soort geheimdoenerijen.  Als men van de roofprins Laurent eist, dat hij zich voor zijn maandwedde van 26.000 euro naar de normen van het regime plooit, dan mag ook verwacht worden dat vader Albert met een flinke maandwedde van 900.000 euri zich onthoudt van politieke bemoeienissen.

De koning zal dus weigeren zijn kribbel te zetten onder een besluit dat een nieuwe stembusgang mogelijk zou moeten maken. "Ze moeten hun plan maar trekken (...). Ze kunnen voor mijn part nog vijf maanden onderhandelen", klonk het volgens de kranten van De Persgroep.

Journalisten Steven Samyn en Martin Buxant hebben de uitspraken van de keuning opgenomen in het boek "Koning zonder land", dat vandaag verschijnt.

Wat ons betreft, zal het u niet verbazen, dat wij  Albert en zijn stam graag vredevol zouden zien vertrekken. Het bindmiddel van de monarchie om het land B bij mekaar te houden, heeft gefaald. Wie faalt, is gebuisd en wie gebuisd is, krijgt geen herkansing en ook geen wedde. Toedeloe, Albert, het is niet persoonlijk maar wel diepgemeend.

Ray

Er zijn er meer, maar de fotograaf was zijn breedhoeklens vergeten.

+ Aanpassing 12.10 uur : Het Paleis heeft onmiddellijk gereageerd  en "betreurt" het doorbreken van de zwijgplicht (in de hoogdravende taal van Molière "le colloque singulier" geheten,  de enkelvoudige samenspraak. Daarmee weten we ineens dat Albert inderdaad deze uitspraken gedaan heeft. De zoveelste Saksen-Coburg die zich niet weet in te tomen en zich rechtstreeks bemoeit met de politiek.  Wij schrijven de zoveelste Saksen-Coburg, het is juister van te zeggen : allen deden zij het. Leopold I, die stamde uit een periode dat keuningen inderdaad gebruik maakten van de macht op een evidente manier en die regelmatig zijn ministers negeerde ; Leopold II liet de opeenvolgende regeringen financieel opdraven voor zijn koloniale hoogheidswaanzin, nadat de uitgaven gebeurd waren, smeekte of dreigde hij om vers geld tot hij finaal verplicht was het wingewest af te staan ;   Albert I, net als zijn voorgangers en nakomelingen een hopeloze vrouwengek, met een ingeboren minachting voor politici ; Leopold III die een eigen oorlogspolitiek voerde en daardoor tot troonsafstand gedwongen werd ; Boudewijn die weigerde de abortuswet te ondertekenen en nu Albert-de-plezantste-thuis die zich verzet tegen nieuwe verkiezingen.  Dat Filip-ik-oewil-keuning-worden zijn ambities maar opberge : we hebben onze buik vol van dit volksvreemde zootje. Ophoepelen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootheidswaanzin van de NMBS holding

 

Tanguy Veys

Op 17 en 18 maart ’11 organiseerden de NMBS-Holding, op initiatief van CEO Jannie Haek, en het UIC (Union Internationale des Chemins de fer) samen in Brussel de derde editie van het internationale congres “Next Station”. De twee eerste edities (2005 en 2007) vonden plaats in Rome en Parijs.

Wat de organisatie van het tweedaags congres in Brussel betreft, werden door de NMBS-Holding kosten noch moeite werden gespaard. Alle deelnemers kregen bij aankomst een mooie boekentas vol met gadgets, luxueuze boeken met harde kaft en in vierkleurendruk, talrijke balpennen en memorysticks.  De aanwezigen werden niet alleen op het vlak van vergaderinfrastructuur in de “Square Brussels Meeting Center” en door de talrijke hostessen en de tolken Engels, Frans, Duits en Nederlands goed verzorgd. Ze konden immers na een
bezoek aan het Magritte Museum, ’s avonds aanschuiven voor een heuse “gala-avond” in de Koninklijke Musea Schone Kunsten. Op het menu stond “Ravioli van kreeft met parfum van schaaldieren”, “Mechelse koekoek met asperges en truffelparfum” en “Fondant van Belgische chocolade”. Dit alles gul overgoten met Saint-Emillion en Pouilly-Fumé. Tot slot waren er aansluitend voor de volharders ook bezoeken aan de stations Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins.

Aan dit lekkers hing natuurlijk een prijskaartje. 750 euro inschrijvingsgeld per persoon voor het ganse programma, maar wie tijdig inschreef kon rekenen op een “gunsttarief” van 600 euro.

In de Commissie voor de Infrastructuur, het Verkeer en de Overheidsbedrijven van dinsdag 3 mei ’11  verklaarde de minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Verotte (CD&V) in
antwoord op een mondelinge vraag van volksvertegenwoordiger Tanguy Veys (Vlaams Belang) dat de motivatie voor de organisatie van dit congres het feit was dat de NMBS-Holding “continu op zoek is naar ‘global best practices’ en een conferentie als Next Station dan ook een buitenkans is om inspiratie op te doen en bijkomende kennis te vergaren”. De totale kostprijs van het congres bedroeg volgens de minister 550.000 euro en de inkomsten uit sponsoring en inschrijvingen (met 70 betalende deelnemers op 400 inschrijvingen) waren in totaal 310.000 euro. Met enige schroom voegde Vervotte daar aan toe dat “het zinvol is dat wanneer zulke initiatieven worden genomen, de kostendekking nagestreefd wordt” (sic). Tot slot viel in haar antwoord op dat bij vorige edities, zoals in Parijs slechts 6 vertegenwoordigers van NMBS-Holding, en in Rome er zelfs geen vertegenwoordigers van de NMBS-Groep aanwezig waren.

In totaal waren dus voor de editie 2011 zo’n 400 personen ingeschreven, waarvan er naar schatting een 350-tal aanwezig waren. Uit de inschrijvingslijst blijkt dat het om 130 personen van de NMBS-Holding zelf gaat, gratis maar wellicht verplichte aanwezigheid, een 15-tal personen van de vakbondsorganisaties, een aantal mensen van de internationale UIC-organisatie zelf en nog eens een 30-tal sprekers. Dat betekent dat het congres dus op slechts weinig interesse kon rekenen van buiten het ons-kent-ons-wereldje en zelfs van aanwezige spoorwegexperten kon ik vernemen dat daar geen nieuws te rapen viel en het vooral om een “netwerkevenement” ging. Tijdens het congres viel trouwens meteen op dat de enige politieker die mocht opdraven er eentje was van de rode stal van Jannie Haek zelf: Europees parlementslid Said El Khadraoui. Tot zover het gevarieerd panel…

Als je bovendien weet dat bij de organisatie van dit congres op vlak van inkomsten veel van die sponserende bedrijven, of dochterondernemingen van de NMBS-Holding zelf zijn en het dus gaat om een vestzak-broekzak-operatie, of bedrijven zijn die regelmatig werken voor de NMBS-Holding uitvoeren, dan is de rekening over die zogenaamde inkomsten snel gemaakt: 550.000 euro voor een congres met 400 deelnemers of 1.375 euro per deelnemer.

De reden tot slot waarom de gewezen sp.a-kabinetschef van Johan Vande Lanotte, Jannie Haek, het belangrijk vond om Next Station naar Belgie te laten komen, kan wellicht gezocht worden in het feit dat binnenkort zijn mandaat als CEO van de NMBS-Holding moet hernieuwd worden, en hij dergelijk prestigieus maar vooral duur congres, waarvan nu al in de wandelgangen wordt vernomen dat dit de laatste editie was, wel op zijn palmares kan gebruiken om zijn kandidatuur te ondersteunen.

Spijtig dat dit moet gebeuren op kosten van de belastingbetaler en de NMBS-Holding duidelijk geen andere prioriteiten zoals bijvoorbeeld het afbouwen van hun loodzware schuld van 2,83 miljard (!) euro of het moderniseren en het beveiligen van de stations.

Tanguy Veys -  Federaal Volksvertegenwoordiger 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij mijnheer doktoor : moet er nog zout zijn ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

U let op uw zoutverbruik? Bravo! Maar wist u dat driekwart van het zout in uw bord er al ligt op het ogenblik dat u het zoutvat bovenhaalt? Netjes weggestopt waar u het niet verwacht?

Vooraleer we koelkasten hadden, was zout het middel bij uitstek om voedingsmiddelen te bewaren. Vandaag gebruiken we het vooral als smaakversterker. Thuis natuurlijk, om soep, vlees en groenten lekkerder te maken. Maar wist u dat het zich ook in de meeste gesuikerde voedingswaren bevindt? De dosis onzichtbaar zout is over het algemeen zelfs niet miniem. Wanneer we er geen aandacht aan schenken, kan onze zoutinname zo hoog worden dat zij onze gezondheid in gevaar brengt.

Minderen tot 6 gram per dag
De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan niet meer dan 6 gram zout per dag te verbruiken. "Een cijfer dat niet zo gemakkelijk te realiseren is, want in België zitten we er doorgaans flink boven", stelt Mercedes Vignioble, diëtiste aan het Universitair Ziekenhuis Sint-Lucas. Is zout dan zo slecht? Helemaal niet! Het is zelfs onmisbaar! Onze fysiologische behoefte bedraagt ongeveer 3 gram per dag. Maar die dosis volstaat en te veel zout gebruiken is schadelijk voor de gezondheid. "Het verband tussen het zoutverbruik en een te hoge bloeddruk is het best gekend, maar ook andere pathologieën vereisen een verminderd zoutverbruik. Als u bijvoorbeeld nierproblemen hebt, als u cortisone of cortisonederivaten neemt, als u lijdt aan hartinsufficiëntie of levercirrose, in al deze gevallen moet u uw zoutinname nauwgezet in de gaten houden."

Ontdekken welke hoeveelheid zout u binnenkrijgt, is niet eenvoudig. Vooreerst is er geen verplichting om aan te geven hoeveel zout zich in een product bevindt. In het beste geval is de hoeveelheid sodium aangeduid, en dat is maar een van de twee componenten van tafelzout (het andere is chloride). Je moet de hoeveelheid sodium vermenigvuldigen met 2,5 om het equivalent aan tafelzout te bekomen.

Anderzijds voelt de voedingsindustrie zich weinig geroepen om de hoeveelheid zout in zijn producten te verminderen. Daar zijn twee redenen voor: zout houdt water vast (waardoor een product zwaarder gaat wegen) en bovendien krijgt u dorst door zout in het voedsel (en dorst doet drinken). In Frankrijk stelde een onderzoeker al in 2001 vast dat een vermindering van 3 gram van onze dagelijkse zoutinname zou betekenen dat de voedingsindustrie niet minder dan 6 miljard euro's zou derven. En zo barstte de polemiek over het verborgen zout in alle hevigheid los...

Zoutmijn van Wieliczka (Polen)

Je kunt ervan uitgaan dat er zout zit in om het even wat iemand anders heeft klaargemaakt", zegt Mercedes Vignioble. Dus niet alleen in chips of olijven!

Brood: in België is de hoeveelheid zout in het brood strikt gereglementeerd: er mag maximaal 1,2 gram zout per 100 gram brood worden toegevoegd. Twee sneden brood (= 80 gram brood) brengen dus reeds (maximaal) één gram zout aan, wat al 1/6e is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (6 gram)! Dit belet uiteraard niet dat brood op zich zeer goed is voor onze gezondheid!
Ontbijtgranen: reken er niet op dat u minder zout binnenkrijgt wanneer u brood vervangt door ontbijtgranen! Een enquête van Test Aankoop die een twintigtal ontbijtproducten (granen en muesli) vergeleek, wees een gemiddelde aan van 1,82 gram zout per 100 gram granen. Ook beschuiten en knäckebröd zijn in hetzelfde bedje ziek. 

Vlees en beleg: ham, paté, worst, salami, spek, bacon, filet americain,... Ze bevatten heel veel zout! Voor sommige gerookte hammen zelfs tot 6 gram per 100 gram. En met 2 à 3 g/100g voor worst, snoept u bij het aperitief maar beter niet al te veel plakjes!
Kaas: bevat gemiddeld 1,5 g tot 2,5 g per 100 g. Vooral roquefort en feta zijn zeer zout. Maar er zijn ook kazen die arm aan zout zijn, bijvoorbeeld ricotta, verse geitenkaas, mozzarella, gruyère, comté, camembert, en de Belgische abdijkazen.
Soepen: de soepen in brik, diepgevroren of in poedervorm, hebben vaak meer smaak dan de lekkere soep die we thuis maken, maar de reden is eenvoudig: er werd zeer veel zout aan toegevoegd...
Producten in blik: vlees, vis, groenten... bevatten allemaal zout. Wilt u zoutloos of zoutarm, dan kiest u voor diepvries.
Bereide schotels, vers of diepgevroren. Neem gerust aan dat er veel zout werd toegevoegd! Hebt u zin in diepvriesspinazie? Neem ze dan liever natuur, niet in roomsaus. Pizza, quiche en sandwiches bulken vaak van het zout! 

Blokjes bouillon, sauzen, kruidenmengelingen (voor kip, barbecue, pasta...), ketchup en mosterd zijn heel gezouten, maar de hoeveelheden die u gebruikt zijn meestal zo beperkt dat u ze best op tafel kunt laten staan.
Water: ja, ook flessenwater bevat zout! Sommige zijn zelfs erg rijk aan sodium. Vichy bijvoorbeeld brengt 0,3 g zout aan op 100 ml water. Zoutarm water vindt u nochtans makkelijk: op de verpakking staat vermeld dat het geschikt is voor de voeding van zuigelingen.

Spelen met kruiden
Vanzelfsprekend beïnvloedt de manier van koken de smaak. "Indien u de voedingsmiddelen laat koken in water verliezen ze een groot deel van hun aroma", legt Mercedes Vignioble uit. "Maak ze op een andere manier klaar en voeg kruiden en specerijen toe en u kunt best eens het zout achterwege laten!"

Welke kruiden of specerijen bij welk gerecht?

Bij geroosterd vlees: citroen, peper, Provençaalse kruiden, peterselie, munt, tijm, rozemarijn, salie...
Bij gestoofd en gebraden vlees: ajuin, sjalot, kruidentuiltje, peper, venkel, kerrie, origano, dragon, bieslook, mosterd...
Bij geroosterde vis: tuinkruiden, peper, bieslook, muskaatnoot, verse champignons, verse tomaten...
Bij groenten: een vinaigrette met citroensap, dragonazijn, look en verse tuinkruiden.
Bij rijst en pasta: een mespuntje bruine suiker of wat paprika, saffraan, ui, look...
En vergeet niet... Dit alles is een kwestie van gewoonte! Indien u langzaamaan het zout in uw eten vermindert, dan zullen uw smaakpapillen zich snel aanpassen aan wat u hen aanbiedt! Neem ook de gewoonte zoveel mogelijk vers te koken, gebruik zo weinig mogelijk kant-en-klaarproducten, en eet veel groenten en fruit... En tenslotte, om uw zoutverbruik perfect aan te passen aan uw gezondheid, raadpleeg uw dokter of een diëtist.

Wat u ook kan doen, is uw schouders ophalen en al die goedbedoelde raadgevingen totaal negeren er vanuit gaande, dat wat u doet, altijd goed gedaan is. Het is uw leven. 

Al deze nieuwtjes verzamelden wij voor u  bij het voortreffelijke Plusmagazine

http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid/medisch


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV in povinciebestuur Limburg

 

 

Limburg heeft een nieuw bestuur. PVV, CDA en VVD sloten woensdag na weken van onderhandelen een coalitieakkoord. Dat hebben woordvoerders van de drie partijen woensdagmiddag laten weten.

Het akkoord wordt vrijdagmiddag om drie uur in het gouvernement in Maastricht aan de pers gepresenteerd, maakte onderhandelaar Laurence Stassen van de PVV-Limburg bekend. Tot die tijd is er radiostilte, aldus Stassen. De VVD sprak woensdag alvast van „een mooi coalitieakkoord waar we mee aan de gang kunnen”.

De drie partijen leveren vijf gedeputeerden, twee voor de PVV, twee voor het CDA en één voor de VVD. Limburg is daarmee de enige provincie waar de PVV meebestuurt. De PVV kreeg bij de afgelopen verkiezingen in Limburg de meeste stemmen en heeft net als het CDA tien zetels in Provinciale Staten. Wie in Limburg gedeputeerde worden, wilde Stassen niet zeggen. Dat wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Het CDA roept volgende week een algemene ledenvergadering bijeen, liet CDA-onderhandelaar Dieudonné Akkermans eerder al weten. Daar moet de christendemocratische achterban beslissen of ze instemt met het akkoord.

Vrijdag 13 mei volgt mogelijk de presentatie van de coalitie in Provinciale Staten. Dat is nog niet helemaal zeker omdat er ook nog een integriteitsonderzoek naar de nieuwe gedeputeerden moet worden gedaan, zei Stassen woensdag.

Voorzitter Thijs Coppes van de SP-statenfractie constateerde boos dat hij alles via de media moet vernemen. „Waarschijnlijk krijgt de oppositie ook via de media te horen of ze nog nodig is voor het debat over het slotakkoord”, twitterde hij, sprekend van een regentenkliek.

Bron : De Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*We zoeken werk en een mooie Française*

 

 

 

Issam en Mahmoud zaten op een boot vol kotsende en gillende mensen. Zeggen ze in de Telegraaf van 30 april 2011. Parijs zit met Tunesiërs in maag, stond boven dat artikel. Die gillende mensen op deze boten kunnen alleen maar vrouwen geweest zijn, die werden namelijk overboord gegooid. Tot op de huidige dag is het geen inwoner van Lampedusa opgevallen dat er alleen mannen op die boten zaten, Sarkozy niet, Berlusconi en Merkel niet, Mark Rutte en Gerd Leers ook niet, zelfs onze eigen F-16’s niet, nota bene voorzien van zeer geavanceerde opsporingsapparatuur en die het luchtruim moeten bewaken, geen krant of tv-station, nee, zelfs dat suggestieve Al Jazeera niet, geen regeringsleider heeft deze misdaden wereldkundig gemaakt.

Verder lezen : klik op onderstaande link

 http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=13193

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osama en Obama

 

 

Na de uitbarstingen van vreugde nabij het Witte Huis na de theatrale aankondiging door Hoessein Obama, dat de CIA,  Bin Laden had gedood, komt nu de gewetenswroeging bij de linkse troep aanzetten. De softe karaktertjes stellen zich vragen : had het bloeddorstige monster geen eerlijk proces verdiend ? Hij werd neergeknald maar hij was ongewapend, dat doe je toch niet. Een van de telgen uit zijn kroostrijk gezin was aanwezig toen de pappie omvergeknald werd (wat deed dat kind daar trouwens ?)

De toplui uit het Witte Huis zaten verzameld in de kelder naar de rechtstreekse interventie van de CIA-troepen te kijken, als ware het een snuff-movie, en nadien kwam de hoofdrolspeler triomfantelijk op televisie de naiëve burgers informeren. Het leek alsof president Hoessein in eigen persoon de slachting had volbracht.

Ieder zijn gedacht en wij het onze. We zullen het even zeggen.

- Wij waren geschokt door de juichende en joelende bende Amerikanen na de aankondiging. Van moslims zijn we dergelijk primitief wildemannen-gedrag gewoon, niet van beschaafde Westerlingen. Ook al is men opgelucht en zelfs blij, enige terughoudendheid ware wenselijk. Het is terecht, dat wij prat gaan op de superioriteit van onze beschaving, op cruciale ogenblikken moet dit ook blijken.

- De toon waarop de Amerikaanse president de natie (en de wereld) toesprak, was die van een slechte leerling-acteur van Jan Decleir : véél te véél lichaam, overdreven declamatie-toon en niet in staat het eigen ijdele ego weg te drukken.  De politieke hoofdbedoeling werd nauwelijks verhuld. Zéér fout, maar dat zijn we inmiddels gewoon.

- De man die het meeste krediet verdient voor deze actie is Obama's voorganger, de verguisde Bush die uit eigen beslissing niet aanwezig zal zijn op de show die Obama gaat verkopen bij Ground Zero.  (Laten we niet vergeten dat Obama zich geschaard heeft aan de zijde van de voorstanders om op die bijna geheiligde plek een moskee te laten optrekken).

- Wij zijn er quasi van overtuigd dat de actie in Pakistan gepland werd in functie van de verkiezingscampagne van de president die er tot dan toe in de publieke opinie belabberd uitkwam.  De schuilplaats van de islamitische crimineel was al meer dan een jaar bekend.

- De manier waarop achteraf gereageerd wordt op de vele vragen is de grote natie die Amerika probeert te zijn, onwaardig : stuntelen, twijfelen, geheimdoenerij. 

Tot slot vinden wij het prima dat Bin Laden afgeknald is.  Het monster heeft duizenden onschuldigen ijselijk laten vermoorden,  tienduizenden fysiek  en mentaal verminkt en getraumatiseerd en nog eens vele tienduizenden het verdriet van hun leven bezorgd.  Geen gram medelijden verdient dit monster en de slappe linxe tisten, kunnen wij enkel toewensen dat ze vroeg of laat het ware gelaat van de islam leren kennen.

Wij hebben gezegd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Korea : zeker 200.000 politieke gevangenen

200.000 ? Dat verdient een applausje

In Noord-Korea worden zowat 200.000 mensen vastgehouden in politieke strafkampen. Dat wordt medegedeeld door Amnesty International.

De gevangenen worden gedwongen klusjes op te knappen en als die uitgevoerd zijn, volgt er een sessie "beetje martelen" om de geest te versoepelen. Voedsel is aanwezig maar matig om het lichaam te harden.

Amnesty heeft satellietopnames van de strafkampen vrijgegeven. De organisatie verwacht dat er nog meer politieke dissidenten achter de tralies zullen belanden.

Nu Noord-Korea met Kim Jong-un (foto, de jongeman in blauw)  een nieuwe leider lijkt te krijgen en een periode van politieke instabiliteit zal volgen, is er de grote angst dat de strafkampen groter zullen worden", aldus Amnesty. 

Hopelijk blijven de militaire parades bestaan, want daar zijn wij grote aanhangers van.

 

Hup met de beentjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Ann de Schrandere* uit Merlina, is even SP-a gemeenteraadslid te Gent

 

Eind april legde in de Gentse gemeenteraad  Mieke Bouve de eed af als sp.a-gemeenteraadslid. Tot 12 juli vervangt ze raadslid en fractievoorzitster Annelies Storms, die ouderschapsverlof neemt. Bruno Matthys vervangt Storms als fractievoorzitter. 

Mieke Bouve bereidt momenteel met het Nieuw Gents Volkstoneel een nieuwe productie voor die tijdens de Gentse Feesten in première gaat. De productie 'De Mannen' werd geschreven door Jo Van Damme en telt naast actrice Bouve, acteurs Bob De Moor, Daan Hugaert en Chris Van Den Durpel. Bouve speelde in de jeugdreeks Merlina de rol van Ann de schrandere en daarna in de soaps Wittekerke, Thuis en Familie. Klik op de afbeelding om de link te volgenOok in de Vlaamse film Zaman van Patrick Lebon uit 1983  had Mieke een kleine rol, als dienster in een topless-etablissement.
 
Eind februari vorig jaar verving de 49-jarige Bouve tijdelijk raadslid Lien Braeckevelt, toen die zwangerschapsverlof nam. Bouve haalde tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen 1.049 stemmen op de sp.a-spirit lijst in Gent.

Het gaat niet vlot met de carrière van Mieke, enkele maanden invallen als raadslid is meegenomen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toetanchamon : ga niet naar Egypte, maar naar de Heizel

  

 

De legendarische farao Toetanchamon blijft met zijn fabelachtige schatten uit het oude Egypte fascinatie oproepen. De tentoonstelling in Brussels Expo is zowel speels als educatief en loopt van 20 april tot 6 november 2011.

Van 20 april tot 6 november 2011 in Brussels Expo (Heizel)
 
De tentoonstelling geeft je de kans op een originele en moderne manier een van de grootste sensaties uit de geschiedenis van de archeologie te herbeleven: de ontdekking in 1922, door Howard Carter, van de graftombe en de fabelachtige schatten van de legendarische farao. Meer dan 1.000 voorwerpen - wetenschappelijk goedgekeurde, haarfijne replica's - gidsen je door een speels, educatief, authentiek en multisensorisch avontuur!

Het tijdperk van de Egyptische beschaving wekt nog steeds verwondering en doet wereldwijd passies oplaaien.  Deze figuur is al decennialang een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de verbeelding. De farao staat symbool voor droom, magie en mysterie: een tijdloze ‘ster' die schittert, net zoals de vele schatten die Howard Carter in 1922 vond in zijn graftombe.

Toegang = € 14

(deze vrij Ketnet-achtige tekst is overgenomen van de webstek Uit in Brussel - Hopelijk is de tentoonstelling interessanter dan deze aankondiging doet vermoeden)


04-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rood !

 

ROOD !   

er is een partij
zo wordt er gezegd
die verandering wil
die de bakens verzet
die bonussen laakt
die van graaiers braakt
die een ander benijdt
die de pot verwijt
zwart als kool te zien
die zelf niet deugt
dat is de partij
van gennez carolien

maar er komt een partij
nog roder dan bloed
die naar ze zélf zegt
het veel beter doet
waar ieder gelijk
zoals in de tijd
van mao en stalin
de werker beloont
met een vakantie
aan zee en aan duin
dat is de partij
van erik de bruyn 

jos

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.+ € 7000 onterechte financiële steun pp voor asielzoekers via OCMW's

 


De regering trekt dit jaar 60 miljoen euro uit voor financiële OCMW-steun aan 8.341 asielzoekers, terwijl er sinds 2005 geen financiële steun meer mag gegeven worden aan asielzoekers".  Dit komt neer op gemiddeld 7.193 euri per asielzoeker.  Deze gegevens werden bekend gemaakt tijdens de bespreking van de begroting van staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) in de Kamercommissie Volksgezondheid.

In 2005 besloot de regering dat asielzoekers alleen nog maar kost en inwoon in een centrum zouden krijgen en géén financiële steun meer van de OCMW's. Die steun zorgde er tot dan voor dat duizenden asielzoekers naar ons land afzakten. Hij creëerde een aanzuigeffect. Daarom stopte men ermee. Maar nu blijkt dat Courard toch weer 60 miljoen uittrekt voor financiële steun.

Zijn begroting bevat bovendien een post van 446.000 euro om dwangsommen uit te betalen aan asielzoekers voor wie geen opvangplaats werd gevonden. Deze asielzoekers kunnen naar de rechtbank stappen om die opvang af te dwingen. Vooral in het Brusselse veroordelen rechters de staat soms tot 500 euro per dag dat de asielzoeker geen opvang in een centrum heeft gekregen. Tot op heden is al voor 340.000 euro aan dwangsommen uitbetaald aan 85 asielzoekers. En in 2011 zijn al 175 asielzoekers wandelen gestuurd zonder opvang.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sheriff Dewinter versus soft eitje Janssens

 

Filip Dewinter: “Alleen zerotolerantiebeleid zal maffiageweld en criminaliteit stoppen, niet het slappe veiligheids- en lakse illegalenbeleid van Janssens”.

Het Vlaams Belang voerde vandaag actie aan het De Coninckplein n.a.v. het toenemende maffiageweld in Antwerpen. Antwerpen doet spijtig genoeg haar bijnaam als “Chicago aan de Schelde” weer alle eer aan. Tijdens de actie legde Filip Dewinter er de nadruk op dat - in tegenstelling tot wat de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens beweert - het stadsbestuur wel degelijk de mogelijkheid heeft om in te grijpen en een pro-actief beleid te voeren.
Filip Dewinter: “In Antwerpen heeft de harde aanpak van commissaris Bart Debie en zijn team aangetoond dat zerotolerantie in de praktijk wel degelijk werkt. Het Falconplein werd volledig opgekuist. In de Atheneumbuurt verdween de tippelprostitutie en het drugdealen. De Albanese maffia was zo goed als volledig verdwenen uit Antwerpen. Burgemeester Janssens vond een zerotolerantiebeleid echter niet langer noodzakelijk met alle gevolgen van dien.
Burgemeester Janssens draagt met zijn laks illegalenbeleid en zijn slap politioneel beleid bij tot de toename van het maffiageweld. Het is duidelijk dat telkens het beleid de greep lost, de maffia terug opduikt. Alhoewel de stedelijke overheid niet de mogelijkheid heeft om afrekeningen in het criminele milieu te voorkomen, kan het stadsbestuur wel een klimaat creëren waarbij het voor criminelen en maffiosi van allerlei slag onaantrekkelijk wordt om hun activiteiten in Antwerpen te ontplooien”.
Filip Dewinter: “Het Vlaams Belang pleit voor een kordaat ontradingsbeleid waarbij via doorgedreven straatcontroles (op illegaliteit, wapens, drugs,…) naar Amsterdams en Rotterdams model criminelen het leven zuur wordt gemaakt. De angst moet van kamp veranderen. We moeten de criminelen pakken waar het pijn doet, in hun portemonnee. Ook de cafés en andere verzamelplaatsen waar malafide creaturen samenkomen en verzamelen moeten geviseerd en desnoods gesloten worden. Kortom een zerotolerantiebeleid tegen criminaliteit is het beste antwoord op de maffiaterreur. Het mag hier geen Far West worden, en daarvoor is er nood aan een kordate sheriff”.
Tijdens de actie van deze morgen heeft Filip Dewinter op de hoek van het De Coninckplein en de Van Arteveldestraat symbolisch een bord met verbodsteken voor wapens aangebracht.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mocht de islam een beginnende sekte zijn in plaats van een "godsdienst" die het gemaakt heeft, dan zou hij zonder twijfel verboden worden en zijn bedieners en predikers zonder pardon vastgezet.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SP-a boegbeeld Bruno Tuybens ontving bonus € 250.000 in 2000

 

Met deze handen heb ik gewroet en gegraaid

Tien jaar geleden streek Bruno Tuybens, gewezen staatssecretaris, burgemeester van Zwalm en kamerlid voor de SP-a als werknemer bij KBC een niet geringe bonus van € 250.000 netto op.  Tussen december 2000 en april 2011 is de index van de consumptieprijzen met ruim 25% gestegen, dus die bonus zou vandaag € 312.500 belopen. Netto.

Tuybens is ook gedurende enige tijd werkzaam geweest bij Amnesty International, die op het vlak van vergoedingen van  toplui de kapitalistische gebruiken niet schuwen. (Hier klikken)  Het jonge idealistische volk wordt als vrijwilliger de straat op gestuurd, de top bedient zich royaal : een ideale mentaliteit om over te stappen naar de SP-G : Socialistische Partij voor Graaimansen.

Hij heeft er hard voor gewerkt, zegt Tuybens, nu deze zaak komt bovendrijven. Het zal wel. Maar reeds jaren is de socialistische idealist aan het afgeven op de onverantwoorde bonussen die banken uitbetalen aan hun medewerkers. Leest u even mee wat de rode graaier op zijn webstek neerpende op 9 april 2011 over bankbonussen :

"De banksector overschrijdt daarmee de grens waar wereldvreemdheid overgaat in immoraliteit. En het ergste is: ze doen het allemaal met medeweten, ja zelfs met goedkeuring van de vertegenwoordigers van de regering in hun raden van bestuur - kwallen zijn dat, ongewervelden. Vakbonden, werkgevers, het voltallige parlement, de minister-president, de gouverneur van de Nationale Bank: allemaal keuren ze de bonussen af als onethisch, maar de grootbanken lachen hen uit in hun gezicht. Staat in de staat. Wat geld met een mens kan doen, heeft nu ook een gezicht, nors en cynisch: dat van Jean-Luc Dehaene, zelfverklaard politicus van de vorige eeuw. Als premier was hij het beste wat dit land in de tweede helft van die eeuw is overkomen, maar als voorzitter van Dexia heeft zijn metamorfose een naam: prostitutie."

Politici kijken er raar van op, dat de "menschen" zich van hen afkeren en hen ongeloofwaardig noemen.

Ray

http://www.brunotuybens.be/ondernemingen/afgunstsocialisme.html

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!