Angeltjes
10-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Michèle Martin en Stefaan de Clerck
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Blijkbaar kan de in 2004 voor 30 jaar veroordeelde Michelle Martin morgen al vrij komen. Dit zoveelste voorval waarbij delinquenten hun straf niet eens half moeten uitzitten toont het gebrek aan daadkracht van justitie. Ironisch genoeg is dé verantwoordelijke vandaag daarvoor dezelfde als degene die in April 1998 al eens een stapje opzij moest zetten toen uitgerekend de echtgenoot van Martin de benen nam. Een mens zou er zich spontaan bij afvragen welke tweede kans de ergste blunder is; die van Michelle als gevaarlijk crimineel of die van de Stefaan De Clerck als bevoegd minister? 

Mvg - Erik Jagers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang is de enige partij met duidelijke standpunten

 

De regeringspartijen willen het weliswaar niet gezegd hebben, maar net zoals tien jaar geleden, gaat het in de nieuwe regularisatieronde wel degelijk om een collectieve regularisatie. Met criteria die zo ruim zijn opgesteld en achterpoorten die zo wijd openstaan, komt immers zowat iedereen voor regularisatie in aanmerking. Zelfs illegalen die met valse stukken een verblijfsvergunning proberen te bemachtigen, hoeven niet meteen te wanhopen wanneer hun frauduleuze opzet ontdekt wordt.

Zoals bleek uit het antwoord van staatssecretaris Wathelet (cdH) op een vraag van Vlaams Belang-senator Yves Buysse, worden frauderende illegalen immers niet automatisch uitgesloten van een volgende regularisatieprocedure. De boodschap die hiermee gegeven wordt, is duidelijk: Fraudeer er rustig op los. En wanneer je toevallig betrapt wordt, probeer je gewoon nog een keer opnieuw.

Dat er op grote schaal gefraudeerd wordt, lijdt overigens geen twijfel. Eenmaal de regularisatiecampagne van start ging, kwamen vanuit verschillende steden berichten over de bloeiende handel in valse documenten. Reeds tijdens de regularisatieronde van 2000 bewezen heel wat illegalen hun ‘duurzaam verblijf’ met vervalste huurovereenkomsten, arbeidscontracten en zelfs doktersbewijzen, wat de leden van de toenmalige regularisatiecommissies niet echt kon deren. Ook wat dit betreft, is er dus weinig nieuws onder de zon.

Ons land, onze steden en gemeentes worden overstroomd met vreemdelingen, van wie slechts een kleine minderheid de bedoeling heeft het hier te maken met hard werken en zich te laten opnemen in onze gemeenschap.  Helaas zijn er veel meer die opgemaakt worden door de business van sociale werkers en maffia-advocaten (gewetenloze fielten die  betaald worden door de natie die zij elke dag verraden) en die er enkel op uit zijn te profiteren van onze sociale rijkdom.

Verspreid het nieuws. Er is slechts één partij in Vlaanderen die de wantoestanden blijft aanklagen. Die partij verdient onze steun.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell over Osama (en Obama)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten

 

Bruno Tuybens weer eens in het nieuws

 


09-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indrukwekkende militaire parade in Moskou : BOEM ! BOEM !

  

Vandaag 66 jaar geleden werd Nazi-Duitsland overwonnen : in Rusland wordt dit groots gevierd. U weet het, wij zijn geen militaristen, maar dit is toch indrukwekkend. Een dankbare gelegenheid voor de Ruski's om uit te pakken naar de  wereld toe en tegelijk een zeer nationalistisch gebeuren. Terwijl de dommige leiders van het zwakke Europa er alles aan doen, om ons continent over te leveren aan invasietroepen en de burgers hun nationale trots te ontnemen, wordt in Rusland de nadruk gelegd op de liefde voor het vaderland en het respect voor het verleden. Waarom ijvert President Dweil en de Portugese Marxist Barroso niet om Rusland te laten aansluiten bij hun clubje profiterende en niet-verkozen EU-collaborateurs ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan we de keuning, keuning maken ?

 

Iemand koning maken, u kent het, dat is iemand de broek afstropen.  Een nogal ordinaire en vernederende bezigheid die de laatste jaren terug opgang maakt in federale overheidsdiensten en privé-bedrijven en waarin vaak vakbondsafgevaardigden excelleren. Vakbonders zijn tenslotte ook maar menschen, alhoewel sommige exemplaren eerder gemuteerden lijken.

We komen nogmaals terug op het debat in de Zevende Dag van gisteren over de rol van de keuning in de belgische politiek. Is de man Laken een PS-keuning of is hij een sterke machtswellusteling die de politiek stuurt ?  Willen de politici de keuning, keuning maken en hem zijn bevoegdheden onnemen ? Als u het zeurprogramma niet bekeken heeft, hieronder is het bruggetje dat u rechtstreeks naar dat onderdeel van het debat leidt.  En dan heeft u tevens de kans de NVA-fractievoorzitster in de senaat bezig te horen. Mevrouw Homans draagt alleszins een elegante jurk.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/dezevendedag

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michèle Martin (de ex van Dutoux) kan morgen vrijkomen - Poll

 

Michelle Martin kan morgen vanaf 16 uur vrijkomen, als advocaat-generaal Jean-Claude Leys van het hof van beroep van Bergen geen beroep aantekent tegen de vrijlating. De ex-vrouw van pedofiel en moordenaar Marc Dutroux werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel voor haar betrokkenheid in de zaak-Dutroux. Martin diende vorige week haar vierde verzoek tot vervroegde vrijlating in.

Wat vndt u ?  Neem deel aan onze poll.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense Volkspartij eist grenscontroles

 

Denemarken oefent aan zijn zeekust grenscontroles uit. De grensafbakening naar Duitsland toe is echter verdwenen, gezien het Schengen-misbaksel.

Als het echter van de Deense Volkspartij (DVP) afhangt, komen er weer controles aan de Dens-Duitse grens.

De rechtse partij, die gedoogsteun geeft aan de minderheidsregering in Denemarken, wil verscherpte contoles aan de Duitse grens op de weg en in de trein.

"Dan komen er minder Oost-Europese criminelen, minder wapens en minder drugs het land binnen", zei een woordvoerder van de DVP.

De partij onderhandelde al met de minister van Justitie Lars Barfoed die zich sterk maakt dat er snel een oplossing zal worden gevonden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lia Lee (2024 - 2011)

 

Toneelopvoering in het Empire-theater. Scène uit "Liefde en Jaloezie" in het Empiretheater rond 1935 - René Bertal (de Bedrogene), Nandje Buyl (de Verliefde) en Lia Lee (het meisje).

Actrice  Lia Lee (Marie-José Van Raemdonck) is maandag in Antwerpen op 87-jarige leeftijd overleden. Lia Lee startte haar carrière als revue-actrice  tijdens de oorlogsjaren in het Antwerpse variététheater (zie foto). Later stapte zij over naar de grote officiële Vlaamse gezelschappen en de televisie.  

 

Ze was te zien in onder meer 'Kapitein Zeppos', 'Het gezin Van Paemel', 'Slisse en Cesar' en 'Het pleintje'. Bij de commerciële zender VTM speelde ze mee in de series 'Nonkel Jef', 'Commissaris Roos' en 'Freddytex'.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Caulier heeft *Kriek Halal* op de markt gebracht

 

De Waalse brouwerij Caulier heeft een alcoholvrije Kriek gelanceerd op basis van malt met krieksmaak.  Om de vrienden van de godsdienst  van de vrede te verleiden, heeft het bier een islamnaam meegekregen "Sultane".  Een Algerijnse imam zou deze drank halal gewaarborgd hebben. U kan het nagaan in de winkels van Carrefour. Hoe zeg je "Schol, en dat we er nog veel meugen meugen" in de taal van de profeet ?  

http://www.caulier.be/caulier 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een zonnige dag in het recreatiedomein van Overmere-Donk

 

De familie komt toe op het recreatiedomein en mama geeft de laatste instructies aan de kindjes

Wandelen naast de waterkant en keuvelen met een vriendin, terwijl de kleintjes zich vermaken met de speeltuigen

Jonge mannen ontspannen zich onder mekaar na een ganse week hard werken : deze rustdag hebben zij verdiend.

Ook de grote jongeren zijn soms nog kinderen als zij de speeltuigen ontwaren : in elke mens schuilt steeds een kind.

Tijd om de inwendige mens te versterken : een varkensribbetje op de BBQ in open lucht, wat is er heerlijker na een dagje aan het strand ?

Iedereen geniet mee van de heerlijke geuren van het gebraden vlees.  Hopelijk komen er nog vele mooie zomerdagen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse probleempjes volledig onder controle

 

(foto NRC)

Duizenden demonstranten zijn zondagde straat op gegaan in de Marokkaanse stad Marrakech om democratische hervormingen te eisen. Ook protesteerden zij tegen militant geweld naar aanleiding van de bomaanslag op 28 april waarbij zeventien mensen omkwamen. Volgens de Marokkaanse autoriteiten liepen zo’n drieduizend mensen mee tijdens een protestmars door de stad, die ook langs de plek van de aanslag voerde. Andere bronnen hebben het over ongeveer achtduizend mensen, meldt persbureau Reuters. Demonstranten liepen met borden waarop stond: ‘wij zijn voor vrijheid en veiligheid’ en ‘wij zijn tegen terrorisme en tegen intimidatie’.

Bij de demonstratie was volgens ooggetuigen sprake van een lichte aanwezigheid van veiligheidsdiensten en politie in burger. Sinds februari gaan Marokkaanse burgers de straat op om democratische hervormingen te eisen. Om onrust te voorkomen kondigde Koning Mohammed VI daarom al in maart democratische hervormingen aan. Zijn regering gaf vorige maand aan salarissen en het minimumloon te verhogen. Ook stelde zij een commissie in om veranderingen aan de grondwet te onderzoeken.

Op 24 april vertelde Midden Oosten-deskundige Carolien Roelants van NRC Handelsblad, dat de demonstraties in Marokko niet zullen leiden tot het ten val brengen van Koning Mohammed VI. Hij wordt beschouwd als een van de meest democratische leiders in de regio: “Dit zijn specifieke groepen die demonstreren. Koning Mohammed VI heeft al verregaande democratische hervormingen aangekondigd, die zeer positief werden ontvangen en hij is veel democratischer dan andere leiders in de regio. Duizenden demonstranten op miljoenen Marokkanen is niet veel. Het lijkt dan ook geen onvrede die breed gedragen wordt in de samenleving. Het is voor iedereen natuurlijk wel afwachten wat er gaat gebeuren in Marokko, er is nu een commissie bezig met de hervormingen onderzoeken. Maar er is geen sprake van een volksopstand”.

Tot zover dit collaboratie-stukje uit de NRC.

Marokko wordt in de Westerse media met satijnen handschoenen behandeld. De toestand wordt beschreven op basis van de mededelingen van het regime, terwijl in de andere Prachtlanden ruim het woord gelaten wordt aan de opstandelingen, die op handen gedragen worden als Volkshelden.  Er heerst angst om de miljoenen Marokkanen in Europa tegen de haren in te strijken. 

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een messteek-incident met Beverse jongeren op de Lijn

 

Het is een zoveelste incident in de rij waarvan we enkel melding maken omdat de regime-media er weer eens alles aan doen, om nergens allusie te maken op de identiteit van de daders.  Mochten de daders "Johnny's"  zijn, zij zouden omstandig beschreven worden in de pers. De feiten :

BEVEREN - De zeventienjarige jongen die zaterdag een man neerstak op een lijnbus in Beveren, is door de jeugdrechter in een instelling geplaatst. Dat meldt het parket van Dendermonde.
Het motief van de steekpartij is nog niet bekend. Na een incident zaterdagavond tussen de drie daders en het slachtoffer, die elkaar kenden, was het slachtoffer op een bus gestapt. De daders achtervolgde de bus met hun wagen en stapten op aan de halte Albert Panisstraat in Beveren-Waas. Ze liepen meteen naar het slachtoffer en sloegen hem op de bus in elkaar, zegt het parket. De 17-jarige dader uit Sint-Niklaas stak het slachtoffer verschillende keren met een mes. Hij doorboorde daarbij de long van het slachtoffer, die in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij verkeert niet meer in levensgevaar. De minderjarige dader werd door de jeugdrechter in een instelling geplaatst. De twee mededaders, allebei 21 jaar oud en uit Temse, werden voorgeleid voor poging tot doodslag.
Mochten de daders toch "Johnny's" blijken te zijn, dan zullen wij niet nalaten bij bekendmaking dit te vermelden. Verre van ons om een onterechte schaduw te willen werpen op bepaalde elementen uit onze gezegende multicriminele maatschappij. Dank aan de media voor het begrip en de belachelijke manier om de feiten te verdoezelen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft Liesbeth Homans het NVA-standpunt goed verdedigd ?

 

(Belga) N-VA-fractieleidster in de Senaat, Liesbeth Homans, vindt dat de koning haar partij niet genoeg kansen geeft om een oplossing voor de politieke impasse te vinden. Dat hij het besluit voor nieuwe verkiezingen niet zou ondertekenen, is volgens haar een politieke daad, zo zei ze in De Zevende Dag.

Homans pleit ervoor dat de koning het initiatief zou laten aan de grootste partij. Bart De Wever was in juli 22 dagen informateur en in oktober tien dagen verduidelijker, terwijl vertegenwoordigers uit andere partijen alle tijd kregen om te doen wat ze wilden.  

De N-VA'ster kreeg weerwerk van de andere Vlaamse partijen. Als de koning de N-VA negeert, kan de partij toch zelf het initiatief nemen om uit de politieke impasse te geraken, vond Renaat Landuyt, die verwees naar de republikeinse standpunten van de partij. Annemie Turtelbaum-mag-ik-u-kussen (Open Vld) wees erop dat de N-VA als grootste partij van dag één af heeft gezegd, niet de premier te willen leveren en ook niet de formateur. "Wat moet de koning dan doen?", aldus de ontslagnemende ministerin, die er nog aan toevoegde dat de koning enkel de ruimte heeft die hij van de politiek krijgt. Hendrik Bogaert vond het niet het moment om een discussie te voeren over de rol van de koning. Maar CD&V zal het debat niet weigeren als andere partijen het opstarten.

Wat de CD&V piept, daar luisteren we niet eens naar. We gaan echter wel akkoord met Turtelbaum : ook wij hebben nooit begrepen (en dit uitentreuren hier geschreven) waarom De Wever direct na de verkiezingen zijn plaats heeft afgestaan aan de Waal Elio di Rupo.  Zoals het voor ons ook aberrant is, dat De Wever als een trouwe royalist voortdurend heeft staan oreren, "dat het initiatief van de koning moest komen" en dat "hij belgië zou redden".  Wat voor een republikein is die Latijns sprekende bourgeois eigenlijk ? Vermoedelijk even republikeins als Vlaams-nationalist : voor de schone schijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Piqué gaat er mee stoppen

 

Charles Picqué heeft zaterdag bevestigd dat hij geen kandidaat meer is om zichzelf op te volgen als minister-president van het Brussels Gewest. Mogelijk geeft hij nog voor het einde van de legislatuur - in 2014 - de fakkel door. 
 
Het Irisfeest begon zaterdag al met de officiele viering in het Brussels parlement. Daar liet minister-president Picqué weten dat het wellicht de laatste keer is dat hij het gewest heeft geleid. Maar eerst pleitte hij nog voor een herfinanciering van Brussel. Als de politieke crisis aanhoudt, moet de hoofdstad zelfs al sneller uit de nood geholpen worden, klonk het. 

Niet iedereen kan zich na de toespraak van Picqué vinden in zijn oproep voor een volwaardig gewest en de herfinanciering van Brussel. Met name Brussels minister Grouwels en Vlaams minister-president Kris Peeters, allebei CD&V, hebben het moeilijk met de uitspraken. Daarmee lijkt ook in Brussel de nieuwe verkiezingscampagne stilaan te zijn ingezet.  

Picqué liet verstaan dat hij zijn opvolging voorbereidt na zijn toespraak in het Brussels parlement naar aanleiding van het Irisfeest. "Ik ben al heel lang minister-president, het is tijd om de aflossing van de wacht voor te bereiden," klonk het. Een datum is er nog niet maar de kans bestaat dat Picqué zich reeds volgend jaar terugtrekt na de gemeenteraadsverkiezingen.

De 62-jarige Picqué is bezig aan zijn vierde mandaat als Brussels minister-president. Hij bekleedde die functie al van 1989 tot 1999. Na een onderbreking van vijf jaar kwam hij opnieuw aan het hoofd van de Gewestregering in 2004.

In zijn toespraak hamerde Picqué op de noodzaak om het Brussels Gewest te versterken en te herfinancieren. De minister-president pleitte in dat verband voor uitzonderlijke financiële middelen voor de hoofdstad als de politieke crisis nog lang aanhoudt. De CD&V was het daar bij monde van Vlaams minister-president Kris Peeters en Brussels minister Brigitte Grouwels niet mee eens.

@ Brussel Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tramverlenging naar Wijnegem vernietigd door Raad van State.

 

 

Er is nogal wat te doen in de Vlaamse media (tot zelfs bij de 0000) over de vernietiging door de Raad van State van een bouwvergunning uit 2007 voor de tramlijnverlenging van Deurne naar Wijnegem. Dat is vrijdag vernomen bij de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM). De aanleg van de tramlijn startte in 2009 en is voor twee derde afgewerkt.

Deze verlenging van de tramlijn kadert in het masterplan dat de Mobiliteit in en rond Antwerpen moet verbeteren. In 2007 leverde het Vlaams Gewest een bouwvergunning af voor het tramproject, zonder dat er een milieu-effectenrapportage (MER) was opgemaakt. De Vlaamse overheid had beslist dat zo’n MER, dat de effecten van een project voor mens en milieu, niet moest omdat er al een MER was voor het hele masterplan. Dat had men dan beter juridisch laten onderzoeken ; BAM heeft al andere studies laten uitvoeren over minder relevante dossiers.

Een buurtcomité (en niet één bewoner) vocht de bouwvergunning aan bij de Raad van State. Die heeft nu geoordeeld dat de mogelijke gevolgen van de tramverlenging voor mens en milieu te weinig onderzocht waren. Het Vlaams Gewest, De Lijn en de BAM zijn verrast door het arrest (straf, nietwaar)  en onderzoeken nu de precieze gevolgen ervan. Ze zullen de komende dagen de bewoners en handelaars in de omgeving van de werf zo goed mogelijk informeren en alle maatregelen nemen om de veiligheid rond de werfzone te waarborgen en de verkeersdoorstroming te verzekeren.

Laten wij één ding duidelijk stellen, wij zijn voorstander van de verlenging van deze tramlijn naar Wijnegem, net zoals dat gebeurd is met de verlenging naar Zwijndrecht op de Antwerpse linkeroever.

Iedereen staat nu op zijn achterste poten en vindt deze beslissing van de RvS een schande.  Men spreekt zelfs stoer van verder te werken uit naam van het algemeen belang. Daar had men echter eerder moeten aan denken.

Wat wij niet begrijpen, is dat de bouwheer, BAM, een dergelijk werk opstart, wetende dat er een procedure loopt bij de Raad van State. Ook al was het advies van de auditeur positief, dan nog had men moeten wachten tot de definitieve uitspraak, die zoals nu blijkt, negatief is.  In zowat 90% van de gevallen volgt het Hof van de RvS het advies van de auditeur, en inde retserende 10% velt het Hof een tegengesteld arrest. Dat is hier hhet geval.

Voor deze werken, die inderdaad al voor meer dan de helft uitgevoerd zijn, tekenen de Vlaamse overheid, BAM, de Lijnn de stad Antwerpen en de gemeente Wijnegem verantwoordelijk.  Dit soort openbare diensten die voortdurend met opgeheven vinger de burgers wijzen op hun verplichtingen, leggen bij de minste overtreding of afwijking boetes en straffen op aan de burger. Zelf vagen zij hun hakken aan wetten en reglementen en voelen zij zich verheven boven de procedures.

Dit is niet het enige dossier met Antwerpen in een cruciale rol.  Momenteel grijpen er tamelijke grote werken plaats voor een tramomlegging (op kleinere schaal dan in Deurne-Wijnegem) op de grens van Antwerpen-Wilrijk, met aanleg van een grote autoparking aan het einde van de Jan van Rijswijcklaan.  Die werken zijn in volle uitvoering en ook daar heeft een buurtcomité bezwaren aangevoerd en een procedure ingeleid bij de Raad van State om de vernietiging van de werken te bekomen op basis van een aantal argumenten.  Bij deze zaak zijn betrokken : de Lijn, de stad Antwerpen en het Vlaamse Gewest.  Er werd evenmin gewacht op een uitspraak van de Raad van State en deze heeft reeds in een voorafgaandelijk advies laten horen dat een deel van de werken ten onrechte plaatsvinden, en dat de nodige procedures niet gevolgd zijn.

De verantwoordelijkheden van de stad Antwerpen voor deze beide dossiers liggen bij schepen Epo van Campenhout, vroeger VLD, weldra wellicht NVA of als het tegenvalt bij Bart de Wever, desnoods SP-a. En natuurlijk bij de onvermijdelijke burgemeester Slaapmans.

Denk niet, dat in grote steden het beleid verstandiger gevoerd wordt dan in kleinere gemeentes. Integendeel, de arrogantie van de macht speelt de vernantwoordelijken vaak parten : hen kan niets overkomen.  

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een liedje uit 1952, nog steeds actueel

  

We're living in a country that's the finest place of earth
But some folks don't appreciate this land that gave them birth
I hear that up in Washington they're having an awful fuss
'Cause Communists and spies are making monkeys out of us

The bureaus and departments have been busy night and day
They're figuring out just how we gave our secrets all away
And Congress has appointed a committee so they said
To find out who's American and who's a low-down Red.

They call them up to Washington to speak for Uncle Sam
But when they ask them what they are, they shut up like a clam
I wish they'd take and put me on the witness stand today
I'd yell so loud old Stalin could hear me all the way

Refrain: I'm no Communist, and I'll you that right now
I believe a man should own his own house and car and cow
I like this private ownership, and I want to be left alone
Let the government run its business and let me run my own

Our government is bigger than it ever was today
The more they hire to work for it, the more they have to pay
Our public servants should be proud and honest you would think
Instead of taking bribes and dressing up their wives in mink

The taxes keep on going up of that there is no doubt
But still they just can't take it in as fast as they dish it out
Our national debt is monster size and growin' every day
Our children's children, still unborn are gonna have to pay

Our dollar used be the soundest money on this earth
But now two bucks won't even buy a good old dollar's worth
Unless we stop inflation and take care of what we've got
The Communists may win the fight and never fire a shot.

 


08-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag

 

 

Een mooie moederdag voor al onze lezeressen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hoofdredacteur Angeltjes, Mijnheer Lowie T. : Onafhankelijk Vlaanderen ? Ik gooi mij nog liever voor de TGV.

 

Dat Standard & Poors de kredietwaardigheid van België op korte termijn niet zal verlagen, is een goede zaak, maar dat neemt niet weg dat ons geliefde België in de de rest van de wereld belachelijk gemaakt wordt. Dat stelde minister van staat en sedert vandaag Hoofdredacteur van Angeltjes en grote Baas achter de schermen van de VRT,  Lowie Tobback zondagmiddag in De Zevende Dag (Eén). Ons beminde vaderland België is volgens Mijnheer Lowie een wingewest van Duitsland (de nazi's leven nog onder ons, sprak hij bezwerend en hij klakte met zijn tong tegen zijn witte tanden) en wordt op energievlak geregeerd vanuit Frankrijk, dankzij Johan Vande Lanote en Guy Verhofstade. "Een onafhankelijk Vlaanderen zal er dus nooit komen" voegde hij eraan toe. "Ik werp mij nog liever voor de TGV" sprak de nieuwe Angeltjes-voorman en hij ontblootte zijn schitterend wit gebit.

De geachte Heer Tobback schaarde zich ook achter de nieuwe naam die de nobele Caroline  Gennez uitdacht voor de Nieuw-Vlaamse Arrogantie.  "Wie enige kritiek levert op die voddenpartij, krijgt de hele N-VA over zich heen." Wat voor Caroline toch enkele problemen opleverde, blikkerde de grote Staatsman en hij grijnsde zijn sympathieke gebit bloot.
 
De Leuvense burgemeester, die ook de inning van de auteursrechten van de VRT voor Sabam beheert,  zei nog achter zijn stelling te blijven staan dat men een regering zonder N-VA zal vormen als men maar lang genoeg wacht. Hij vond het ook merkwaardig dat de partij blijkbaar toch bereid is om compromissen te sluiten, zoals vorige vrijdag bleek. In het debat over de gezinshereniging sloot N-VA een compromis met de MR, waarbij de partij de taalvereisten liet vallen. "Als Vlaams-Brabander vind ik dat schandalig", aldus nog Lowie Tobback en wij treden hem volmondig en vierklauwens bij. 

Gevraagd naar de intenties van Zijne Excellentie, Mijnheer Lowie, aangaande de koers die hij zal varen met Angeltjes, was het antwoord kort en bondig : "Uit naam van de democratie zal ik met alle middelen de rechtse smeerlappen bestrijden". Wij ook, mijnheer Lowie, wij ook.  Leve Onszelf !

Uit naam van 100% van de redactie-medewerkers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta stuurt Libische bootvluchtelingen naar Lampedusa

 

Tussen Tripoli en Malta zijn waarschijnlijk honderden migranten verdronken. Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera en lokale media brak daar gisteren een boot met 600 migranten in tweeën.

Een aantal drenkelingen bereikte na twee uur zwemmen de kust van Malta. Sommigen zijn gered. Gevreesd wordt dat de meeste opvarenden zijn omgekomen.

Gered

Met een grote groep migranten op een andere boot liep het beter af. Voor de kust van het Italiaanse eilandje Lampedusa botste een boot met 300 vluchtelingen op een rots. Tientallen vluchtelingen, onder wie ook vrouwen en kinderen, sprongen in paniek in zee.

De kustwacht heeft alle drenkelingen gered. Het schip was op weg naar Malta, maar werd door de Maltese kustwacht naar Lampedusa begeleid.

Visa

Sinds het begin van de Arabische Lente proberen vooral veel mensen uit Noord-Afrika via Lampedusa Europa binnen te komen. Vandaag arriveerde daar nog een boot met 800 migranten, vorig weekend arriveerden er 2000 migranten.

De Italiaanse overheid begon half april met het uitdelen van visa aan Tunesische vluchtelingen. Met duizenden tegelijk kwamen ze de afgelopen weken per boot uit Noord-Afrika, op zoek naar werk en een toekomst.

Italië kan die enorme toestroom niet aan en hoopt dat de Tunesiërs, met de papieren op zak, het land zullen verlaten.

Bron : NOS




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!