Angeltjes
26-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Zwever : de neo magisch-realist

 

De wereld volgens Bart de Zwever

Gisteravond leidde Bart de Wever de Tsjechische president Vaclav Klaus in tijdens een gespreksavond in de Universiteit van Antwerpen. Op de toespraak van Klaus komen wij later terug als we in het bezit zijn van de tekst.

Voor De Wever is het volledig te begrijpen dat zoveel Oost-Europeanen terughoudend zijn, democratische macht af te staan aan Europa. Na de Tweede Wereldoorlog hadden zij immers niet het voorrecht om kennis te maken met de weldaden van de vrijheid. En wat met de weldaden van de vrijheid in Vlaanderen na WO II, mijnheer de historicus ? Of moeten wij zeggen, onvermoeibare praatvader, die uit de geschiedenis zijn eigen stukjes waarheid knipt. En diezelfde tactiek ook toepast op de huidige belgische, politieke actualiteit. Hoe meer wij De Wever bezighoren, hoe beter wij de denkwijze en de mentaliteit van deze man doorhebben : een behendige slalommer op de pistes van de rethoriek. De Wever is géén belgische surrealist maar veeleer een magisch-realist, een genre uit de Vlaamse letterkunde dat toegepast werd door Johan Daisne en Hubert Lampo : de werkelijkheid wordt verbonden met de schijnrealiteit en het resultaat fascineert het publiek. Voor een tijdje.

In de politiek hebben wij iets gelijkaardigs al meegemaakt met Verhofstadt, een kerel die ons zijn fantasma's voorschotelde als idealen die voor het grijpen lagen zolang wij hem maar volgden. Helaas, deden velen dit met het gekende gevolg. En nu zit Verhofstadt te molenwieken in het EU-parlement waar men eerlang ook zal doorhebben met wie men te maken heeft : een personage  uit "Een vloog over het Koekoeksnest", gekleed in dwangbuis.

De Wever zit in hetzelfde straatje, met een enigszins andere rethoriek maar met een zelfde hoge graad van onwaarschijnlijkheid.  Velen van zijn fans zullen verontwaardigd zijn door deze vergelijking.  Wij hebben dergelijke fascinaties, die achteraf eindigen in zware ontgoochelingen, al eerder meegemaakt.

Tijdens de inleiding  had de NVA-voorzitter het ook over zijn houding ten overstaan van Europa : hij is niet eurokritisch maar euro-realistisch. We hadden, eerlijk gezegd, iets originelers verwacht van Bart. Alhoewel het er eigenlijk niet toe doet wat De Wever orakelt. Wij kunnen de Euro-instelling van de  NVA afrekenen dankzij het werk in het EU-parlement van de fractie waartoe de partij behoort. Namelijk die van de extreem-linkse Groenen samen met de EVA én de houding van haar enige verkozene in het Euro-parlement, Frieda Brepoels.  Die met een zuur grimlachje om de mond ondermeer het Minderhedenverdrag bejubelde, dat de franskiljons in Vlaanderen opnieuw de rechten toekent die zij in 1830 bezaten. 

Eurorealistisch ?  Waarom niet Euro-zwammerig of om het een beschaafd tintje te geven, Euro-magisch-realistisch.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Waals-Brusselse Federatie. En Vlaanderen ?

 

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zal de Federatie Wallonië-Brussel niet als een officiële instantie beschouwen die de Franse Gemeenschap vervangt. Dat liet hij woensdag verstaan in het Vlaams Parlement. Uitnodigingen van de Federatie Wallonië-Brussel zijn niet grondwettelijk en bestaan dus niet, zei hij. 

Minister-president Peeters kreeg daarover een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Joris Van Hauthem, die vindt dat sprake is van meer dan een naamsverandering. Van Hauthem meent dat de Franstaligen hiermee een claim leggen op Brussel.

De Vlaamse regering vindt het initiatief van de Franstaligen geen goed idee, reageerde Peeters. Hij spreekt van een 'verregaand en bizar' initatief dat 'een gevaar is voor de stabiliteit van België'. 'Diegene die dat in gevaar willen brengen, moeten daar de gevolgen van dragen.' 

'Ik begrijp niet dat men aan de ene kant Brussel als volwaardig gewest erkend wil zien en langs de andere kant de Vlamingen in Brussel negeert', zei Peeters. Hij benadrukte dat Brussel voor Vlaanderen van essentieel belang is en hij alles zal doen om Brussel dichter bij Vlaanderen te brengen.

'Wanneer wij uitnodigingen krijgen of worden gesommeerd door die Waals-Brusselse federatie, kan dit voor mij volgens de Grondwet niet en bestaat dit niet', zei Peeters.

Intussen heeft het parlement van de Franse gemeenschap unaniem de resolutie goedgekeurd die oproept voortaan de benaming "Federatie Wallonië-Brussel" in te voeren in plaats van Franse gemeenschap en die benaming ook te gebruiken in alle communicatiedragers.

 

De resolutie nodigt de regering van de Franse gemeenschap ook uit hetzelfde te doen. Die eemt vandaag een gelijkaardige beslissing.

En de Vlaamse meerderheid in dit land kijkt ernaar en onderneemt niets.  Behalve een mondelinge reactie van de minister-president die wijst op de ongrondwettelijkheid. 

Een valabel antwoord na deze Waals-Brusselse oorlogsverklaring is in het Vlaams Parlement de Federatie verwerpen en de Vlaamse onafhankelijkheidsverklaring goedkeuren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marine Le Pen en Bruno Valkeniers bereiden samenwerking voor

 

De Standaard weet te melden, dat een afvaardiging van Vlaams Belang dinsdagavond een gesprek heeft gevoerd met Marine Le Pen van het Franse Front National. De Vlaams Belangdelegatie bestond uit voorzitter Bruno Valkeniers, Vlaams fractieleider Filip Dewinter, senator Anke Van dermeersch en europarlementslid Philip Claeys en de ontmoeting vond plaats in hotel Métropole te Brussel.  Het weekblad Time rekent Marine Le Pen tot één van de honderd belangrijkste personages ter wereld.  De Standaard sprak met Filip Dewinter. Enkele uittreksels
Vanwaar deze ontmoeting?

'Onze vorige ontmoeting dateerde van meer dan tien jaar geleden. Het is geen geheim dat onze relatie met het FN flink gebrouilleerd raakte. De partij was helemaal gemarginaliseerd, een aantal provocerende uitspraken van Le Pen gingen te ver en kregen binnen Vlaams Belang heel wat kritiek. Toen ze voorzitter werd, heb ik haar gefeliciteerd. Ze antwoordde met het verzoek elkaar eens te spreken.'

Hoe verklaart u het succes van Marine Le Pen?

'Het is waar dat ze kan profiteren van de onmacht van president Nicolas Sarkozy en de verdeeldheid van links, om over Dominique Strauss-Kahn nog te zwijgen. Maar het succes van Marine bewijst vooral dat het potentieel van het FN intact was gebleven. Een nieuwe aanpak en een nieuwe strategie deed de sfeer helemaal omslaan. Ze vertolkt dezelfde inhoud maar met een nieuwe stijl, performanter, ook jonger. Ze geeft het Front National een nieuw gezicht zonder er een lightversie van te maken. Ze is mooi, sympathiek en jong. Maar geloof me, het is een harde tante.'

Daar droomt u ook van. Alleen hebt u geen vrouw in de aanbieding.

'Goh, Jean-Marie Le Pen is 82 jaar, ikzelf ben er 48. (lachje) Ik heb nog wel even. Bovendien viel het FN terug op drie procent, dat bleef het Vlaams Belang tot dusver bespaard. Marine Le Pen bewijst dat met volharding alles mogelijk is. Je persiste et signe, zei ze dinsdag. Niet dat we moeten dromen, maar we moeten vooral niet wanhopen. Ze wil af van het etiket extreemrechts. Dat willen wij ook. Dat cordon moet sneuvelen, als het even kan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen en ten laatste in 2014, bij de Vlaamse verkiezingen. Le Pen verpersoonlijkt de ruk naar rechts in Europa. Een aantal gelijkaardige partijen staan op de drempel van het grote succes.'

Gaan jullie ook structureel samenwerken?

'Le Pen koestert het plan om partijen zoals de FPÖ, de Lega Nord, het FN, de Deense Volkspartij en het Vlaams Belang op Europees vlak te laten samenwerken. Dinsdag bespraken we ook het idee om met alle rechtse partijen in de Europese Unie een referendum te organiseren over de mogelijke toetreding van Turkije. En we zoeken dit najaar een datum voor een bezoek van Le Pen aan Antwerpen.'

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=LL3ALJCV


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catalonië

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clint zoekt de dader die deze man gruwelijk toetakelde

 


Een wandeling in de buurt van het nieuw geopende Museum Aan de Stroom op een zonnige dag lijkt een goed idee, denkt u? Niet voor deze man. Hij werd rechtstreeks naar intensieve geschopt, Clint gaat op zoek naar de dader!

Toen Patrick Meuris zijn broer ging vervoegen op een terrasje aan het MAS in Antwerpen, had hij nooit kunnen denken dat de gevolgen zo zwaar zouden zijn. Hij bleef slechts anderhalf uur hangen, want moest dan naar huis, maar daar besliste een agressieveling ter plaatse anders over.

Wij belden Jean-Pierre Meuris, die zijn broer gezond zag vertrekken maar geen half uur later schrok toen Patrick bewusteloos in een grote plas bloed lag, verrot geslagen door een woesteling, aldus Jean-Pierre.

Wat is er die avond gebeurd?
Jean-Pierre Meuris: Het gebeurde vrijdagavond 20 mei om half acht aan het MAS in Antwerpen. Wij zaten op een terrasje en mijn broer kwam om 6 uur ons vervoegen. Met het goede weer dronken we twee of drie pintjes, waarna mijn broer naar huis vertrok. Wij hoorden dan dat er buiten gevochten werd. Eerst trokken we ons er niets van aan, ik heb er liever niets mee te maken. Maar toen kwam men ons verwittigen dat het over mijn broer ging. Toen ik toekwam, lag mijn broer bewusteloos in een plas bloed. Het was geen mooi zicht, er kwam zelfs bloed uit zijn oren.

Heb je de dader of daders nog gezien?
Jean-Pierre Meuris: Toen ik er toekwam, was er een koppel dat net op dat moment wou vertrekken. Verschillende personen bevestigden dat het over hen ging. Ik ben er achter gelopen en heb de kerel tegengehouden, maar met al het tumult heeft men mij er van weggehouden. Zo is hij nog kunnen ontsnappen. De vrouw die er bij was, wou ook vertrekken, maar ik heb nog net haar telefoon kunnen afpakken toen ze aan het bellen was. We vreesden dat ze versterking zou oproepen.

Heb je een idee hoe de ruzie begonnen is?
Jean-Pierre Meuris: Nee, niemand kon me iets vertellen. We kregen te horen dat hij plots zwaar aangepakt werd. Nu, wat er ook gebeurd is, de mate van geweld is buitensporig. Zelfs al zou er een discussie aan vooraf gegaan zijn, dan nog is dit volledig buiten de perken. Mijn broer herinnert zich zelf helemaal niets, al hoopt de dokter dat dit later wat zal terugkomen.

Wat deed de politie?
Jean-Pierre Meuris: Zaterdag heeft de politie mij verzocht om mijn verklaring te komen afleggen. De vrouw die bij de dader was, werd eveneens naar het bureau gebracht. Zij gaf toe dat ze in de buurt van het gevecht was, maar ontkent dat ze er iets mee te maken heeft. Verder wou ze niets kwijt, alhoewel ze door verschillende mensen is aangeduid als een vriendin van de dader.
De dader is nog niet gevonden. Het was al moeilijk om de juiste politiedienst te pakken te krijgen, uiteindelijk kwam ik terecht op de Oudaen. Er waren ondertussen wel wat verklaringen binnen, maar geen spoor van de dader. Vandaar dat we besloten om zelf actie te ondernemen via Facebook.

Hoe gaat het nu met je broer?
Jean-Pierre Meuris: Mijn broer heeft een schedelbreuk, zijn oogkassen zijn gebarsten, het kaaksbeen is gebroken, zijn neus is gebroken en al zijn tanden liggen er uit. Dit kan niet veroorzaakt zijn door één slag, de dader heeft hem doelbewust blijven slaan. Hij ligt al twee dagen op intensieve, waarna hij naar het Middelheim wordt gebracht voor operatie.

Het risico op hersenschade of zelfs de dood was reëel?
Jean-Pierre Meuris: Ja, want een getuige heeft de dader zelfs horen zeggen dat hij iemand had doodgeslagen. En dat was bijna waar ook. Als dit ergens was gebeurd waar niet zoveel passage was, had het volgens mij met dodelijke afloop geweest.

Hoe zag de dader er uit?
Jean-Pierre Meuris: Het ging om een stevig gebouwde persoon van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij had een tribal tatoeage in zijn nek staan. De politie heeft een vrij goede beschrijving, maar zijn vriendin weigert te zeggen over wie het gaat.

Toen we de politie hierover contacteerden, vertelde men ons dat Patrick Meuris in eerste instantie met een kaakbeenbreuk werd opgenomen, maar in de loop van de nacht in kritieke toestand naar intensieve werd gebracht. De politie heeft zondag nog een nieuw proces-verbaal opgemaakt en volgt de zaak op. Meer details mochten niet vrijgegeven worden.

In het kader van onze 'Clint vecht voor jou'-actie willen we deze man onze diensten aanbieden. Heb je het incident gezien die bewuste vrijdag? Kan je ons meer info geven over de dader? Heb je iemand op café horen opscheppen over zijn stoere actie? Wij willen uitzoeken wat er gebeurd is, waarom en vooral wie dit gedaan heeft. Laat het ons weten via info@clint.be!

http://www.clint.be/clint-vecht-voor-jou/reportages/clint-zoekt-de-dader-die-deze-man-gruwelijk-toetakelde

Vervolg : Wat leverde de daderzoektocht op ?

Twee dagen geleden brachten we u het verhaal van Patrick Meuris, de man die bijzonder brutaal in elkaar werd geslagen aan het MAS in Antwerpen. Hier vind je het vervolg van onze zoektocht naar de dader.

Maar alvorens over de agressor te beginnen, informeerden we toch even naar de toestand van het slachtoffer. Patrick Meuris is ondertussen terug bij bewustzijn, maar herinnert zich niets van de feiten. Vandaag (woensdag - nvdr) zal hij geopereerd worden om het kaakbeen terug recht te zetten en de schade aan het gezicht te repareren. De familie van het slachtoffer is teleurgesteld dat er bitter weinig ondersteuning is voor een slachtoffer: de man woont alleen op een appartement, waardoor het niet evident is om alle regelingen voor hem te treffen.

Bij de Antwerpse politie kan men voorlopig geen informatie geven over het verloop van het onderzoek. Wel is het duidelijk dat er op dit moment nog geen verdachte kon aangeduid worden.

Over naar onze informatie: uit de verschillende binnengelopen tips kunnen wij het volgende filteren: de dader zou ongeveer 1 meter 70 zijn, van Noord-Afrikaanse afkomst, rond de 30 jaar en stevig gespierd. Hij heeft een tribal-tatoeage in zijn nek. Een van de getuigen die de man tekeer zag gaan aan het MAS heeft hem later nog gezien toen hij in een auto stapte in de buurt van Schijnpoort (Antwerpen). De wagen zou een okergele twingo zijn.

Wie nog bijkomende inlichtingen heeft of iemand kent die aan deze beschrijving voldoet, mag nog steeds informatie doorsturen naar info@clint.be. Help ons om deze kerel de verrassing van zijn leven te bezorgen! (KA)

http://www.clint.be/clint-vecht-voor-jou/reportages/clint-vecht-voor-jou-wat-leverde-onze-daderzoektocht-op


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openbaar Ministerie vraagt volledige vrijspraak Wilders

 

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Amsterdam opnieuw de algehele vrijspraak gevraagd van PVV-leider Geert Wilders. De PVV'er heeft zich volgens het openbaar ministerie niet schuldig gemaakt aan het aanzetten tot haat, groepsbelediging en discriminatie.  Wilders heeft zich volgens het OM uitgelaten over de islam, niet over de belijders van die religie. Daarmee is hij niet strafbaar. Bovendien deed Wilders een aantal van zijn omstreden uitspraken in het kader van het politieke debat.

De officieren van justitie Birgit van Roessel en Paul Velleman toetsten woensdag in een urenlang betoog de uitspraken van Wilders die in de aanklacht zijn opgenomen.

Islam
Geen van die uitlatingen voldoet aan het belangrijkste criterium: zij moet over mensen gaan om strafbaar te zijn. De omstreden uitspraken gaan echter telkens over de islam.

Het aanzetten tot haat tegen een godsdienst is niet het aanzetten tot haat tegen gelovigen, zo redeneerden de aanklagers.

Fitna
Een van de uitlatingen is de in 2008 door Wilders uitgebrachte anti-islamfilm Fitna, die in zijn geheel in de tenlastelegging van het OM is opgenomen. Ook Fitna is volgens de officieren niet uit te leggen als een oproep om moslims te haten, maar is een aanklacht tegen de islam.


Door Arne Hankel @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio Schröder

 

 

Elio Schröder

Formateur Elio Di Rupo stelt de partijvoorzitters deze week de vraag hoe zij willen dat er 17 miljard euro wordt bespaard. De PS zelf heeft het over 50 procent nieuwe inkomsten en 50 procent besparingen. Jan Jambon, financiespecialist van N-VA, heeft het over 30 procent inkomsten en 70 procent besparingen. Alexander De Croo, voorzitter van Open Vld, vindt het verkeerd om nu met cijfertjes te gaan goochelen.

Fifty-fifty is volgens de liberaal economische zelfmoord. "Ik kan evenwel niet stellen dat de nieuwe inkomsten volledig nul moeten zijn. We moeten ons nu niet vastpinnen op een cijfer. Maar als we bijkomende inkomsten willen, dan moeten we die vooral uit de economische groei halen", aldus De Croo op Radio 1.

"Nieuwe lasten die werken en sparen ontmoedigen, dat helpt ons niet vooruit", aldus de partijvoorzitter nog. "We kunnen tegen 2015 een motor zijn zoals Duitsland dat is. Als we dat niet doen dan glijden we af naar het niveau van Griekenland."

De Croo hoopt dat Di Rupo zich tot de Gerhard Schröder van belgië kan ontpoppen. Eind jaren '90 voerde de sociaal-democraat ook zware hervormingen door in Duitsland. Die maakten van ons buurland uiteindelijk de sterke natie die het nu is.

In plaats van vooraf mogelijke coalitiedeelgenoten aan te duiden, zoals de NVA gevraagd heeft, voert Elio Schröder zijn eigen agenda uit. Gelijk heeft hij, zijn positie van formateur is hem op een gouden schoteltje aangeboden door Bart de Wever. Die zichzelf voor de zoveelste keer naar de achtergrond verwees.

Ray


25-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ten Oorlog !

 

Frankrijk en Groot-Brittannië hebben beslist om aanvalshelikopters in te zetten om de patstelling in Libië te doorbreken. "We willen onze aanvalskracht op het terrein verder verfijnen op een manier die meer gerichte aanvallen mogelijk maakt" verklaarde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé. Volgens zijn collega  van Defensie, Gerard Longuet, heeft ook Groot-Brittannië dezelfde beslissing genomen. De toestellen kunnen opstijgen van op schepen voor de Libische kust. Groot-Brittannië beschikt over zes Apache-helikopters op het schip HMS Ocean. Volgens de Franse krant Le Figaro is het Franse schip Tonnerre op 17 mei vertrokken richting Libië met twaalf helikopters aan boord. De kans op slachtoffers aan Navo-zijde wordt dan ook een stuk groter, maar daar kunnen wij geen rekening mee houden.

Veldmaarschalk Crembo en zijn christen-democratische vleugeladjudant Tjeven Vanackere staan al te popelen om mee te doen. "Hebben wij ook Apachen ?" vroeg Tjeven aan de Crembo maar die kon niet direct antwoorden. "Ik heb nog een Airbus, die ergens op een vliegveld in reparatie staat, die kan ik laten ombouwen" sprak de blonde gekrulde en hij stak zijn neus in de lucht. Den Tjeven deed onmiddellijk hetzelfde. "Ruikt gij oorlogskruit, Mijn Crembo ? " vroeg Vanackere maar Crembo was verdwenen, op weg naar een receptie.  Hebben wij ergens een boot om Apachen te laten opstijgen en dalen ? Dat zal wel, met enkele luttele aanpassingen en wat verf komt dat klaar in de was. Rasmussen van de NATO zal blij zijn. En geen geleuter over VN-resolutie 1973. Als wij in oorlog zijn, vechten wij met het Franse motto voor ogen à la guerre, comme à la guerre, wat het ook moge betekenen.

Kortom, het ziet er goed uit : de reputatie van het land B zal er wel bij varen. (Wij sturen een copie van dit stukje naar Fitch, Angeltjes heeft zich geregistreerd. Die mannen zullen nogal opkijken. Weer een goed rapport op komst).

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk, eerlijk, origineel strijdlied met eenvoudige woorden.

 

 

Zou dit de oorsprong zijn van de Burgermanifesten ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : die poco's toch
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteren werd Marine Le Pen ondervraagd op de VRT. Ik gebruik met opzet het woord "ondervragen", want een echt interview kon men het bezwaarlijk noemen. De ondervrager van dienst (naam voor mij onbekend) zag er uit als een jongere broer van Torquemada Tielemans en haalde alle bekende linkse truukjes ("leading questions", insinuaties, onderbrekingen) uit de kast om deze gevaarlijke extreem-rechtse vrouw in haar politiek blootje te zetten. Het werkte echter niet. Mevrouw Le Pen antwoordde vlot, daarbij alle valkuilen vermijdend waar haar vader vrolijk zou in getuimeld zijn.

Mocht ik punten toekennen, dan zou ik zeggen : Marine 5 - Links 0.

Ook babyface Ivan Belet heeft zich van zijn beste kant laten zien. Hij heeft alles uit de kast gehaald omdat Bart Dewever in Antwerpen een spreekbeurt gaat inleiden van de Tchechische president Vaclav Klaus. Ivan vindt dit niet kunnen omdat deze Klaus een notoir euroscepticus is en nog veel erger: Klaus heeft geen hoge dunk van de klimaatdoemdenkers en maakt daar geen geheim van. Kijk, Bartje Dewever ligt bij mij niet in de bovenste lade maar volgens mij heeft hij nog altijd het recht om de spreekbeurt van de president van een bevriend land in te leiden ook als deze standpunten verkondigt waar niet iedereen het mee eens is. Of Dewever de standpunten van Klaus al dan niet deelt is daarbij van geen tel. Tot grote spijt van Belet die graag alle andersdenkenden zou willen muilkorven zodat het kiesvee alleen maar een eurofiel en klimaatcorrect discours zou ten gehore krijgen.

Ik zou beter moeten weten, maar de poco's blijven mij nog steeds verbazen.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival voor het Afrikaans

 

 

Die Fees vir Afrikaans 17 - 18 - 19 junie

 Tropentheater Amsterdam

Schrijven met een skootrekenaar, of forenzen met de moltrein... het Afrikaans bevat vele juweeltjes van woorden. Maar het Afrikaans is niet alleen beeldend. Wat te denken van de melancholische woorden van zangers als Gert Vlok Nel, Amanda Strydom en Chris Chameleon of de opruiende poëzie van rapper D’Low. Of van de muziek van David Kramer en, dichter bij huis, van Denise Jannah en de jonge verrassende a-capella groep Flip-a-Coin.

Speciaal om de band met het Nederlands te vieren zullen deze en nog meer Zuid-Afrikaanse beroemdheden naar Amsterdam afreizen voor het Festival voor het Afrikaans. Van 17 t/m 19 juni 2011 staat het Afrikaans drie dagen lang centraal in muziek, toneel, literatuur, poëzie en lezing. Zelfs de beroemde dichter-schrijver Breyten Breytenbach geeft acte de presence evenals de schrijvers Etienne van Heerden, EKM Dido, Ronelda Kamfer , Marita van den Vyver en de populaire Zuid-Afrikaanse zanger-cabaretier Niël Rademan. De toneelduo’s Gideon van Eeden en Louise van Wingerden, en Calvin Ncqaku en Themba Ndimande geven in hun stukken, soms op hilarische wijze, een inkijkje in het hedendaagse Zuid-Afrika.

PROGRAMMA
De programmadagen hebben de volgende profielen:

Vrijdag 17 juni 2011 | UITVERKOCHT 
Poezie en muziek
Taalklanke: met sang en gedigte 
Met: Breyten Breytenbach en Gert Vlok Nel e.a.
Ga hier naar het avondprogramma

Zaterdag 18 juni 2011 | dag
Literatuur en muziek
Afrikaans reis ver...
Met: Breyten Breytenbach, Ronelda Kamfer e.a.
Ga hier naar het dagprogramma

Zaterdag 18 juni 2011 | avond
Muziek
Dubbelconcert
Met: Chris Chameleon en Gert Vlok Nel
Ga hier naar het avondprogramma

Zondag 19 juni 2011 | dag  
Muziek en toneel
Afrikaans speel
Met: Niël Rademan, D’Low e.a.
Ga hier naar het dagprogramma

Zondag 19 juni 2011 | avond  Muziek
Dubbelconcert
Met: Amanda Strydom en David Kramer
Ga hier naar het avondprogramma

Wie het Afrikaans leert kennen laat het nooit meer los...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maagd + Steenbok = allah

 

 

   

Toiletpapier versierd met tekens van de dierenriem dat verkocht werd door supermarktketen Carrefour is uit de Belgische handel genomen.

De tekens van de maagd en de steenbok doen immers denken aan de schrijfwijze van de namen van Allah en Mohammed, schrijft La Capitale. Wij kunnen er niet over oordelen, want beschaafd zijnde zoals wij zijn, is Arabisch voor ons een oninteressant communicatiemiddel. Zo lang wij Mekka niet binnen mogen en onze vrouwen zich verplicht moeten hullen in lange Arabische gewaden om Saoudie-Arabië binnen te mogen, hebben wij met dat volkje en zijn achterlijke, discriminerende gebruiken niets te maken. Helaas, deelt Carrefour die mening niet. De directie gaat weer eens door de knieën bij de eerste jammerklachten van de aanhangers van de godsdienst van de vrede. 

In twee moskeeën in Molenbeek spraken moslims hun imam aan over de kwestie. Carrefour haalde het toiletpapier vervolgens uit de verkoop "zodat er geen probleem meer was". Het product werd eerder al uit de rekken gehaald in Frankrijk om dezelfde redenen. Als alle allah-aanbidders Europa zouden verlaten, zouden wij ook geen probleem meer hebben.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent en de *kleine misdaad*

 

Gewone winkeldiefstallen en slagen en verwondingen met beperkte schade worden in Gent nog voor de zomervakantie met een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) afgehandeld. Op die manier wordt vermeden dat de misdrijven door de rechtbanken geklasseerd worden.

De Gentse gemeenteraad keurde dinsdagavond de zogenaamde GAS 3-regeling goed, met een aangepaste politieverordening op de openbare orde en rust. Winkeldiefstallen en eenvoudige slagen en verwondingen bleven tot nog toe vaak onbestraft, omdat het parket de zaken door de werkdruk dikwijls seponeert.

Voor Gent alleen zou het gemiddeld jaarlijks om ruim achthonderd zaken gaan. Gent sloot daarvoor een akkoord met de procureur des konings, Johan Sabbe, die het systeem overigens in het hele gerechtelijke arrondissement ziet zitten.

Het is wel nog steeds het parket dat beslist of een zaak voor de strafrechter komt of via de sanctionerende ambtenaar alternatief bestraft wordt. Dat kan met een boete tot 120 euro of een taakstraf.

Toch zijn er enkele beperkingen. Zo moeten daders minstens zestien jaar oud zijn en niet voor gelijkaardige feiten bekend zijn. Het materiële nadeel mag niet meer dan 125 euro bedragen en de feiten moeten ook vaststaan. Daders van intrafamiliaal geweld of slagen aan buschauffeurs, politieagenten, leraars, artsen en verpleegkundigen worden nog steeds naar de strafrechter verwezen.

Op een onthouding van de Vlaams Belang-fractie na stemden alle gemeenteraadsleden dinsdagavond voor het reglement.

@ De Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gevangenissen in het heerlijke landje

 

De belgische gevangenissen zijn niet alleen overvol, het zijn ook oorden die op technisch gebied veel tekortkomingen vertonen. 

Is dit erg ? Wij vinden van wel.  Niet om het schorremorrie een goed leventje te bezorgen, maar wel om de beveiliging te maximaliseren en de werkomstandigheden voor het personeel leefbaar te houden. Voor dat laatste aspect bestaat er weinig begrip bij de overheid. Deze overheid is nochtans verantwoordelijk  voor de criminaliteit die als een donkere schaduw over dit land hangt. Wij overdrijven niet : de opeenvolgende belgische regeringen zijn verantwoordelijk voor de hoofdmoot van de criminaliteit. We olichten onze beschuldiging toe.

De immigratiepolitiek is een ramp : iedereen komt binnen in het land B en is vervolgens overgeleverd aan de willekeur van een ambtelijk apparaat dat verzuipt in zijn eigen reglementen, gebrek heeft aan infrastructuur, kampt met een personeelsonderbezetting en tegengewerkt wordt door advocaten en "menslievende" organisaties die gesubsidieerd worden door de staat. Over waanzin gesproken : de staat betaalt  zwaar om zich in de luren te laten leggen door eigen instanties. Heerlijk landje.

Vervolgens blijkt dat we regelmatig vreemdelingen in huis halen die het beroep van crimineel uitoefenen of talenten op dit vak bezitten. Hen wordt vlug duidelijk gemaakt, dat justitie bestaat uit universitaire halfzachte idioten die het eigen volk beschuldigen van misdadig egoïsme (de procureur van Antwerpen is zo'n smoelheld die de mensen met een halfopen of open bebouwing verweet crminelen aan te trekken)  en de crimineel de rol van slachtoffer van de samenleving toedichten, zeker als hij een buitenlands tintje heeft.  Over racisme gesproken. Hier kan rustig geroofd en gebrandschat worden en tussendoor laten we "de jongeren" de politie bestoken of een commissariaat in de fik steken. Heerlijk landje.

De belgische gevangenissen zijn officieel gevuld met meer dan 44% vreemdelingen (cijfers april 2011) + een niet nader gekend aantal dubbelpaspoort-belgen.  Volgens ingewijden mogen we er van uitgaan dat circa 75% van de gevangenen geen authentieke inlanders zijn. Wij huren zelfs cellen bij onze buren, om het zootje in onder te brengen.  Heerlijk landje.

Uit een intern rapport van de inpsectiediensten van de gevangenissen blijkt  dat van de 36 belgische penitentiaire instellingen er zich 30  in een onaanvaardbare toestand bevinden. De kranten van Sud Press brachten dit bericht vorige maandag uit. Enkel de jail van Ittre zou normaal functioneren.

De beveiliging voldoet nergens. Videobewaking faalt, de interfoon-installaties zijn buiten dienst, branddetectie beantwoordt niet aan de normen.  De problemen zijn veelvuldig. Over de hygiëne valt ook heel wat te zeggen. In Vorst worden ratten (echte ratten) gesignaleerd in de keukens, volgens een cipier.

Hopeloze toestanden waarvoor de opeenvolgende belgische regeringen verantwoordelijk zijn. Zij veroorzaken het probleem (de invasie glimlachend ondergaan) en vervolgens zijn ze niet bekwaam een antwoord te bieden op de misdadige acties van de criminelen die zij hebben toegelaten. 

Heerlijk landje.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitch, de letterlijke beoordeling

 

Wij bekennen eerlijk, we hadden nog nooit van Fitch gehoord, tot eergisteren iedereen plots rondliep met een bedrukt gelaat, omdat het land B een ongunstige beoordeling had gekregen van deze Fitch.

Standard & Poor's kennen wij bij naam evenals Moody's. De S&P 500 index is een begrip in de financiële Amerikaanse beurswereld.  Dit bedrijf heeft een systeem uitgedokterd dat de kredietwaardigheid van bedrijven en openbare besturen waardeert.  Dat zijn valabele en hopelijk objectieve richtlijnen voor hoofdzakelijk de obligatiemarkt (en de aandelen).

Een overzicht van de gehanteerde waarderingen :

AAA Hoge kredietwaardigheid. In deze lijst zitten veel overheden.
AA Iets minder hoog maar nog steeds heel betrouwbaar.
A Kredietwaardigheid is kwetsbaar voor veranderingen in de economie.
BBB Instelling zal haar leningen hoogst waarschijnlijk wel afbetalen.
BB Bij BB beginnen de zogenaamde Junk bonds. Deze instellingen lopen een hoog risico.
B
CCC
Kwetsbaar. kredietwaardigheid hangt af van de toestand van de economie.
CC Hoge kwetsbaarheid. Lenen staat gelijk aan speculeren.
C Gevaar van faillissement bestaat.
CI Te laat met betalen.
R Instelling staat onder curatele.
SD Instelling heeft een deel van haar schulden niet afbetaald.
D Instelling betaalt niet meer. Meestal is surseance van betaling aangevraagd.
NR Geen rating (not rated)

De schatkist van het land B heeft nood aan vers geld en plaatst een aanvraag om te lenen op de geldmarkt. Daarbij speelt de S&P-waardering een grote rol.  De financiële instellingen zoeken tegenpartijen (dat zijn andere financiële instellingen en particulieren).  Als u intekent voor een obligatie met AAA rating, zit u veilig.

S&P doet deze beoordelingen niet gratis. De Nederlandse overheid had tot voor kort een AAA-rating. De Nederlandse staat wenst echter niet meer te betalen voor de credit rating van S&P waardoor Standard & Poor's geen uitspraken meer doet over de kredietwaardigheid van de Nederlandse overheid. Fitch zal evenmin gratis werken. Het zou verhelderend zijn om te weten met welke kredietbeoordelaars het land B samenwerkt en hoeveel de bijdragen belopen.

Hieronder plaatsen wij het integrale advies van Fitch in de Engelse taal. Omdat dit een vrij technsiche en delicate materie behandelt, onthouden wij ons van een eigen vertaling.

Het is niet verwonderlijk dat de 0000-redactie, die al maanden openlijk en heimelijk ijvert dat er  een federale regering gevormd zou worden, dit Fitch doument aangrijpt om de bevolking bang te maken : u zal het voelen in uw portemonnee als er niet vlug een regering aantreedt. Voorbarige paniekzaaierij, die weer eens aantoont dat de openbare omroep de spreekbuis is van het belgicistische regime.

Fitch Revises Belgium's Outlook to Negative; Affirms at 'AA+'   Ratings
23 May 2011 12:11 PM (EDT)
--------------------------------------------------------------------------------
Fitch Ratings-London-23 May 2011: Fitch Ratings has revised Belgium's rating Outlook to Negative from Stable and affirmed its Long-term foreign and local currency Issuer Default Ratings (IDRs) at 'AA+'. Fitch has simultaneously affirmed Belgium's Short-term rating of 'F1+' and Country Ceiling of 'AAA'.
"The Negative Outlook reflects Fitch's concerns over the pace of structural reform in the coming years and the ability to accelerate fiscal consolidation without a resolution to the constitutional crisis," says Douglas Renwick, Director in Fitch's Sovereign group. "However, despite the ongoing political dispute, day-to-day fiscal management has remained strong, in keeping with Belgium's high-grade rating."

In Fitch's view, without political agreement over constitutional reform, it will be difficult to achieve a balanced budget at general government level as laid out in Belgium's Stability Programme. This would require budgetary surplus at lower levels of government and/or significant social security reform, either of which would likely become entangled in Belgium's linguistic-community dispute. Sustained debt reduction will require fiscal reform as well as fiscal discipline over the coming years, which in turn requires a new government with a fresh mandate.

Political risk is higher in Belgium than in other euro-area peers given the fractious disputes over the future shape of the state. Fitch notes, however, that the caretaker government (in place since April 2010) has significant budgetary powers and the agency does not expect the political turmoil to pose a threat to fiscal performance this year (a deficit of 3.6% of GDP is budgeted for 2011). Belgium's deficit outturn for 2010 (4.1% of GDP) was better than expected and stabilisation of debt/GDP has been achieved, in contrast to with most euro area peers.

However, the high level of public debt (96.6% of GDP in 2010) leaves the government with little spare fiscal capacity to deal with future shocks. This makes the rating sensitive to risks surrounding the government's medium-term fiscal objectives, which Fitch views as significant. Slippage from official deficit targets would likely result in a downgrade.

Despite a relatively solid economic performance through the crisis to date, Fitch notes some factors which could hinder growth over the long term. The labour market has significant rigidities, with limited responsiveness of wages to productivity. Product market regulation is also significant. Belgium's banking system was hard hit by the crisis and has required substantial state support (the upfront cost of bank bailouts has added around 6% of GDP to the public debt). Banks' domestic exposures are relatively low risk but claims on peripheral euro area and CEE entities are significant.

The 'AA+' rating is underpinned by Belgium's structural strengths: an advanced, diversified economy with high income per capita, high domestic savings and low private sector debt. The economy's external balance sheet is strong, with relatively low international leverage, current account surplus and a net foreign asset position. All these are characteristics of a "core" euro area sovereign. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroatië bij de EU volgens Angeltjeslezers

 

Bent u voorstander van de toetreding van Kroatië tot de EU ?

Eindstand:


Ja  25 % 
Neen  71 % 
Ik weet dat niet, mijnheer  4 %)
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moed ? Moeten we nu huilen ?

 

Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois (N-VA) vindt dat PS-voorzitter Elio Di Rupo de voorbije maanden "te weinig moed" heeft getoond om een oplossing te zoeken voor de politieke crisis. Dat zei hij dinsdagavond in Terzake.

 De N-VA-minister herhaalde het standpunt van zijn partij dat België zo snel mogelijk moetsaneren.

De dreiging van kredietbeoordelaar Fitch om de rating voor ons land te verlagen, toont volgens Bourgeois aan dat er dringende hervormingen nodig zijn in ons land.

"We hebben een te hoge staatsschuld. De toestand is de voorbije jaren niet gesaneerd. Er worden geen beslissingen genomen. Daarom zeggen wij: geef die bevoegdheden aan dedeelstaten."

Het N-VA-kopstuk ontkent dat zijn partij een akkoord hierover tegenhoudt. PS-voorzitter en huidig formateur Di Rupo heeft "tot ontgoocheling" van Bourgeois "te weinig moed getoond".

Dat hij nu als formateur eerst een reeks bilaterale onderhandelingen voert "getuigt niet echt van een durvende aanpak".

@ vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djerba, in het land van de Jasmijnrevolutie - Aflevering II

 

 

 

Goede morgen Djerba!

Ik weet niet hoe het u vergaat : op vakantie sta ik steeds goedgemutst op.  Het heldere licht, dat door de overgordijnen piept, de nette, eerder luxueuze kamer, het vooruitzicht dat er dadelijk een verzorgd uitgebreid ontbijt klaar staat …  Even een blik vanop mijn balkon richting strand en zee :  alles is vertrouwd.  Waar ik aanvankelijk niet zo heel opgetogen was over de ligging van mijn kamer – aan een binnentuin, op de tweede verdieping tegenover het binnenzwembad en de disco – heb ik mij snel gerealiseerd dat die kamer in het hoogseizoen waarschijnlijk tot de meeste gegeerde telt, want pas na 16.30 u schijnt de zon op mijn balkon.  De AC kon ik wel inschakelen, maar ik hou daar niet zo van.  Dus slapen met een open raam, op de achtergrond het ruisen van de zee… meer moet dat niet zijn.

Mijn digitaal reisklokje toont dat de temperatuur 26.9°C is.  Prima, ik heb het graag warm…

Het overdekt zwembad is geen onbekend terrein: het zal twee weken lang ‘s morgens mijn privé zwembad blijken te zijn. 

Die dag is de bezetting van de bedden in mijn club nog zo’n 50%; tijdens de paasvakantie was het 67%.  Twee dagen later valt dit cijfer terug op 15%.  Een ramp voor hen. Ze draaien met verlies.

Maar ik loop vooruit.  Het kilometerlange strand is bekend terrein: ’s morgens ligt de vloedlijn zo’n 15 meter verder dan in de namiddag; het goed onderhouden zandstrand is dus 15 meter breder, uitermate geschikt voor een strandwandeling.  Ik heb er nog steeds geen verklaring voor: het heeft niets met het weder, met de windrichting of –kracht te maken.  En, zoals bekend, heeft de Middellandse Zee geen getijden.  Zo zijn er in Tunesië nog wel meer onverklaarbare zaken.

Slechts enkele clubs – de betere met een behoorlijk aantal sterren – zijn open.  Het zijn vooral deze, die heel het jaar werken omdat zij alle comfort aanbieden, zoals binnenzwembad, sauna en wellness, tevens een ruim aantal sporten en voor wie wil meedoen een animatiepakket.  Wie wil golfen, tennissen, zwemmen, surfen of zeilen: alles is voorzien, zowel het materiaal als de begeleidende sportmonitoren.  Djerba is in tegenstelling tot Turkije en Egypte een pak warmer, het weder is veel constanter. 

Wat onmiddellijk opvalt op het strand is het groot aantal cowboys en dromedarissendrijvers.  Ze waren er vroegere jaren ook wel, maar toch niet in zo’n grote getale en ook niet op zo’n storende manier.  Ze galopperen erop los: zomaar, zonder rekening te houden met eventueel spelende kindjes of wandelende toeristen.  Net vooraleer ik door zo’n woestijncowboy omvergereden word, slaagt de watersportverantwoordelijke erin mij opzij te trekken naast een cat.  Met een zucht zegt hij dat ik moet oppassen en hij is de eerste die bijna met weemoed over de pre-revolutietijd praat.

Kijk, die paarden, dat is ook zo’n onverklaarbaar iets.  Ofwel zijn ze daar in Djerba al héél ver in de voorspelbare geslachtsbepaling van paarden, ofwel … eindigen een heleboel merries in de halalkeuken.  Wie erheen gaat moet eens opletten: gewoon tussen de achterbenen kijken.  Het zijn allemaal hengsten; geen enkele merrie, zelfs geen enkele ruin.  Men heeft mij ooit verteld dat alleen de sjeik – of een soort leider, opperman, geen idee hoe ik die moet noemen – een merrie mag hebben.  Een andere verklaring die men mij ooit gaf is dat een merrie onrein is, derhalve niet met de buitenwereld in contact mag komen.  Dat brengt mij al jaren in verwarring: waar zitten die 50% vrouwelijke paarden, die geboren worden? 

Ik heb daar tijdens vroegere vakanties schitterende manèges bezocht – waar menigeen hier een lesje mag van leren – en toch: geen enkele merrie te bespeuren.  Da’s toch raar, niet?  Het zijn trouwens mooie vinnige paardjes, iets tussen een Arabier en een Berber in, met alle kleurschakeringen.  Wie in Egypte geweest is, zal zich snel rekening geven dat Tunesië toch op een veel hogere tree van de civilisatie staat, want zij verzorgen hun paarden wel zoals het hoort.  Over de dromedarissen heb ik geen mening: ik ken er niets van, voor mij is dat gewoon een nogal groot beest dat mij aan een Lamme Goedzak met een penetrante lijfgeur doet denken. 

Een gesprek met Dorothee, een Duitse, lid van de hoteldirectie, verantwoordelijk voor “customer service” daarover: niemand blijkt haar al die vraag gesteld te hebben.  Wat zij wel weet te zeggen is dat de wildgroei en –gedrag van de strandcowboys alle hotels tot vertwijfeling brengt.  In heel Tunesië is paardrijden op het strand verboden, slechts in Djerba wordt zo’n wildwestgedrag toegestaan.  Alle hotels hebben bij het bevoegde ministerie geprotesteerd, zonder zelfs een antwoord te krijgen.  Vroeger – vóór de revolutie – was het evenzeer toegestaan als nu, maar toen werd het in de hand gehouden door de cavalerie: met de regelmaat van de klok reed een politieagent – hoog op zijn paard – een groter paard dan de strandpaardjes, langs het strand om opdringerige leurders, ruiters, dromedarissenherders en naar zijn mening zowat iedereen die hij vanop zijn eenzame hoogte als lastig beschouwde, de les te lezen en te verjagen.   Daarbij hoorden evenzeer Tunesische kindjes, die hun bal achterna zaten tot voor de ligzetels van de hotels.  Zonder pardon werd de bal geconfisceerd.

Nu niet meer dus. 

Wat betreft die paardjes: je moet het toch eens meegemaakt hebben.  Tot verleden jaar lieten de manèges hun paardjes bij zonsopgang baden in de zee: ongelooflijk zicht, de ruiters gewoon zonder zadel op hun rug, spelend, lopend, zwemmend… en daarbij een zonsopgangontbijt op het strand met klassieke muziek op de achtergrond… Feeëriek, ook dat is Djerba.  En dat is het beeld dat ik voor ogen heb, niet de meute, die het journaal de vorige maanden beheerste in naam van de democratie.

Linde Edelinck

Wordt vervolgd.


24-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Grote Socialist tot het nederige kamermeisje : Weet jij wel wie ik ben ...

 

Weet jij wel wie ik ben ... de Grote socialist !

De vrienden van de Grote Socialist DSK (een zwerm Franse champagne-socialisten en would be-progressieven) hebben gepoogd het kamermeisje met wie hun vriend een relatietje poogde aan te knopen, zwijggeld toe te stoppen zodat zij haar klacht zou intrekken. Het zou om meer dan één miljoen euro gaan, maar zelfs zonder klacht, kan de Amerikaanse justitie op basis van een aantal elementen de man aanpakken.  Ons ontzag voor Amerika groeit met de dag. Eerlijkheidshave, wij hebben onze sympathie voor de USA nooit onder stoelen of banken gestoken.

Het verhaal rondom DSK wordt hoe langer hoe fraaier en ook al beginnen wij het soms beu te worden om over de ziekelijke man te schrijven, we vinden dat het nodig is deze zogenaamde Grote der Aarde niet te sparen. Waarom zouden wij ?  Stel u één moment voor dat dergelijke feiten zich zouden voorgedaan hebben met een van de topfiguren van Vlaams Belang. Ons principe is : oog om oog, tand om tand.  De genadeloze, hardvochtige en intolerante sossen in hun blootje zetten, doen wij met genoegen en met alle middelen.

We hebben nog verdere smeuïge details gevonden bij Fox News over het seksuele relatietje van de machtswellusteling. U hoeft dit niet te lezen, het kan zijn dat sommige zaken u schokken, daarom deze vooraf-verwittiging : KNT.

De bronnen waarover wij beschikken zeggen, dat de vrouw geen idee had wie verbleef in deze "junior presidential suite" van $ 3000 per nacht, tot na de aanval, die tenminste 30 minuten duurde.

De vrouw is diep-religieus, zeggen de onderzoekers NvdR : zij is moslima) en zij legde de hand over haar ogen om de naakte kerel, die uit de badkamer kwam niet te moeten aanschouwen. Hij greep onmiddellijk naar haar borsten en probeerde haar langs de hall naar de slaapkamer te duwen.

De vrouw probeerde allerlei tactieken om zich te onttrekken aan de ruwe omhelzingen en hardnekkige pogingen van de wildeman. Zij zegde ondermeer : "Mijn baas is op de gang", wat niet het geval was, maar dit schrok de IMF-er niet af. Zij smeekte ook nog dat als zij een conflict zou hebben met een hotelgast, dit haar job zou kosten en dat zij  die niet wilde verliezen.

"Alsjeblief, stop, ik heb mijn werk nodig, ik wil mijn job niet verliezen. Please, please, stop". Dit zijn de woorden die zij ondermeer gebuikte om de geweldenaar tot rede te brengen, volgens de NYPD rechercheurs.

Strauss-Kahn moet geantwoord hebben : "Neen, liefje. Maak je geen zorgen dat je je job zal verliezen. Weet jij wel wie ik ben ? Weet jij, wie ik ben ?"

Terwijl zij voortging met smeken om haar te laten gaan, ging hij onverdroten verder zich aan haar op te dringen en hij sleepte haar naar de gang, om haar op het bed te krijgen in de slaapkamer.

Op zeker moment wist ze hem van zich af te duwen en liep zij de deur door naar de gang, zij gleed echter uit over een krant die op de vloer lag en viel op haar knieën. Dat is het moment dat Strauss-Kahn haar beet had en dwong tot orale seks. Alweer volgens bronnen die Fox raadpleegde.

Tenslotte wist de vrouw aan haar belager te ontsnappen door hem tegen de scherpe hoek van een kast te duwen.  DSK zou een snede in de rug hebben door dit manoeuvre.

Eens buiten, liep de vrouw naar de dienstkamer waar haar collega's haar vonden en trachtten haar te kalmeren. Zij was zelfs niet in staat een glas water te drinken, zo beefde zij.

Er wordt nogmaals benadrukt dat bij bet betreden van de kamer alle procedures gevolgd werden. Het was bovendien check-out tijd voor gasten die slechts 1 nacht verblijf hadden geboekt en een collega had aan het kamermeisje gezegd dat de kamer leeg was. Vermoedelijk heeft DSK zich in de badkamer schuil gehouden, wetende dat er een kamermeid zou komen opruimen.

DSK had ook avances gemaakt bij een vrouwelijke concierge-receptioniste bij het inchecken. Hij had de vrouw bij haar hand genomen en deze gemasseerd en haar uitgenodigd naar zijn suite. Zij weigerde. Later gedurende de nacht had hij naar een andere vrouwelijke portier getelefoneerd met de uitnodigende boodschap : "Kom even bij me langs, ik zit in een mooie kamer en ik heb een grote fles wijn." Deze dame ging eveneens niet in op de vriendelijke uitnodiging.

De lakens van het bed, die sporen van bloed vertonen, zijn meegenomen voor onderzoek, evenals een stuk tapijt met andere sporen.

Read more: http://www.foxnews.com/us/2011/05/23/exclusive-dsk-told-maid-dont-you-know-who-i-am-during-alleged-sex-attack/#ixzz1NHXzHYIu

Terijl de vrienden van de Grote Socialist met zwijggeld de zaak in de doofpot willen stoppen, is in de Socialistische Partij de strijd losgebarsten om de plaats in te nemen van de gedoodverfde winnaar van de presidentsverkiezingen.  Volgens eerste peilingen zou de PS geen electorale schade lijden door het mislukte relatietje. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn belastingen en BELASTINGEN

 

Electrabel heeft vorig jaar € 35 miljoen belastingen betaald op een bedrijfswinst van € 808 miljoen, wat een percentage van 4,3% betekent. Het normale tarief van de vennootschapsbelasting beloopt 34%. En u, betaalde u ook 4,3% op uw rijkelijke inkomsten ?

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!