Angeltjes
30-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil de echte NVA opstaan ?

 

Bart Staes (Groene fractie) steunt ecoterrorisme, in Wetteren  N-VA (Groene fractie) keurt af

Wil de echte N-VA nu opstaan?

Vlaams Belang veroordeelt ecoterreur en vraagt Frieda Brepoels te ondertekenen

Sinds de moord op Pim Fortuyn en de brandstichtingen door het ALF is bekend dat het groene, extreem-linkse fundamentalisme gevaarlijk is. Dat is zopas in Wetteren nog maar eens geïllustreerd, toen zogenaamde milieuactivisten een veld van genetisch gemodifieerde aardappelen vernielden.

De Vlaams Belang-delegatie in het Europees Parlement neemt er akte van dat deze vorm van ecoterrorisme door Europees parlementslid Bart Staes wordt goedgekeurd. Dat is schokkend, maar tegelijkertijd ook niet verrassend, gezien het feit dat één van de collega's van Bart Staes in de Groene fractie José Bové is. Deze Bové werd in 2003 veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden voor het vernietigen van een veld waarop genetisch gewijzigde gewassen groeiden. Een jaar eerder werd Bové veroordeeld tot drie maanden gevangenis voor het vernielen van een McDonald's-vestiging in Milliau.

Opmerkelijk is echter dat de vernielingen in Wetteren worden afgekeurd door de N-VA, die in het Europees Parlement eveneens deel uitmaakt van de Groene fractie, met daarin… Bart Staes en José Bové. Onder het motto ‘wil de echte N-VA nu opstaan?’ zal het Vlaams Belang dan ook een schriftelijke verklaring indienen waarin het Europees Parlement wordt uitgenodigd het linkse ecoterrorisme af te keuren. In het bijzonder N-VA-europarlementslid Frieda Brepoels wordt uitgenodigd deze verklaring te onderschrijven.

Philip Claeys - Europees parlementslid

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Philippe Muyters, ten dienste van de kapitaalkrachtigen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo, ik heb net op de site van gva (http://www.gva.be/vlaams-brabant/zemst) gelezen dat minister Muyters het hek rond het bloso domein in hofstade heeft verhinderd. Ik weet niet waaruit zijn macht over bloso juist bestaat, maar nu gaat hij plat op de buik voor de rijke 'bourgeois'-immigranten die in Hofstade zijn komen wonen, natuurlijk ver genoeg van het domein af om geen last te hebben. Wat de NVA al niet moet doen om de gemeenteraadsverkiezingen te winnen. Betaalt Muyters mij nu persoonlijk de schade die er steeds aan mijn eigendom wordt aangericht? Ik heb een eigendom vlak naast de ingang en heb al duizenden euro's schade gehad. Nu er eindelijk (voorlopig) afgesloten was, zat ik eindelijk gerust. Dankzij NVA nu dus niet meer.

Kris


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremistische moskeeën en vzw’s in Antwerpen.

 

Zegt u het maar, Mijne Heren.

Bijna de helft van de Antwerpse moskeeën is in handen van de fundamentalistische islamitische beweging Deobandi, die moslims oproept ‘bloed te vergieten’ voor Allah en waarvan de leiders westerse normen en waarden afkeuren, en joden, christenen en hindoes minachten. De Deobandi-preken zijn doordrenkt van een diepgewortelde haat voor de westerse samenleving, bewondering voor de Taliban en martelaarschap. Deobandi verbiedt kunst, televisie, sport en muziek; eist dat vrouwen volledig bedekt zijn en ziet voetbal als ‘een kankergezwel dat onze jeugd besmet’. In preken wordt gezegd dat muziek een methode van de joden is om het ‘satanische web’ te weven om jonge moslims op het verkeerde pad te brengen.

De gevaarlijke Deobandi-sekte is ontstaan rond 1870 in Deoband, regionaal centrum in het toenmalige Brits-Indië. Als reactie op de Britse steun aan modernistische koraninterpretaties, vooral door Sjeiks die zich in Londen gevestigd hadden, besloten de ultra-conservatieve schriftgeleerden een madrassa op te richten waar een tegenkoers werd gevaren, in hoogst mogelijke versnelling en met buitenlandse financiële steun, toen reeds uit het Arabisch schiereiland komend. De koloniale overheid, gevangen in hun eigen concept van de scheiding tussen burgerbestuur en religieuze authoriteiten (hier als Kerk en Staat bekend), kon niet anders dan lijdzaam toezien.

Nog vóór de vorming van Pakistan profileerden de zogenaamde Deobandi's zich als de invloedrijkste politiek-religieuze stroming binnen de Indische Moslimgemeenschappen. De Barelvi Soennieten, de sjiieten, de Ahmadiyya; zij moesten allen rekening houden met gewelddadige reacties van Deobandi’s wegens 'afvalligheid' of tenminste 'dwaling'.

Een sprong in de tijd nu, tot aan de Sovjetinval in het chaotische Afghanistan. De Deobandi's kregen er een nieuw missioneringsgebied bij. Een nieuwe geldschieter ook : de VS. Die waren ook gul met wapens.
De gulle schenkers toonden zich grenzeloos naïef in het vastleggen van tegenprestaties of gebruiksbeperkingen.
Waarom zouden ze waakzaam zijn? Het onmiddellijke effect was het enige dat telde, zowel politiek als militair. Dit laatste aspect draaide goed uit voor de VS; de Sovjets werden inderdaad verdreven. Maar daarna liep het mis.

Het verhaal van de teugelloze jihadi's is welbekend in luchtvaartkringen en bij de families van duizenden slachtoffers na de terreuraanslagen van 11 september 2001. Minder bekend, vooral de zorg van de Pakistaanse bevolking, is de onwrikbaarheid van de ritueel-politieke kaste achter de Taliban, de ondertussen ‘een staat-in-de-staat’ geworden Deobandi hiërarchie.

Het noordwestelijke grensgebied (Waziristan) is nooit echt onder de controle van de regering in Islamabad geweest. De concurrerende Deobandi burgerij kan de militairen ofwel omkopen ofwel met zelfmoordcommando’s bestrijden. Ze kozen voor een combinatie van beide methodes, aan beide zijden van de Afghaans-Pakistaanse 'grens'.

De armoelijdende bevolking levert haar kinderen voor koranscholen waar ze gratis kost en inwoon krijgen, naast opleiding in wapens, haat tegen de ongelovigen en paranoia omwille van het ‘zionistisch wereldcomplot'. Inkomsten voor dit fundamentalistisch project komen niet alleen van steenrijke Saoedi's, zoals Osama Bin Laden. Ook plaatselijke commerciële operaties zijn een inkomstenbron : de verkoop van drugs en van blauwe synthetische stof voor de welbekende boerka’s.

Wordt vervolgd

(met dank aan Janice Laureyssens, bij wie we deze reeks herontdekten)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B en Libië vanuit West-Vlaams perspectief

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele achtergronden bij Villa Vanthilt

 

Marcel Vanthilt is gsteravond begonnen aan zijn derde seizoen met het ontspanningsprogramma Villa Vanthilt.  De formule is tot op de draad versleten : er wordt geput uit steeds weer hetzelfde groepje wijsneuzen die door Marcel ondervraagd worden en tussendoor wordt er wat gezongen en geheupwiegd. Een zomertalkshow van het productiehuis DeMensen, gedurende 5 weken vanuit Dendermonde en vervolgens nog eens 5 weken vanuit Roeselare.

Ook dit programma is dus geen eigen VRT-productie.  DeMensen is het bedrijf van Ben Crabbé, de kleine Linxe Trommeljongen van Blokken, dat nu reeds voor 40% in handen is van De Vijver, de koepel boven Woestijnvis.  Wij vonden deze gegevens in een artikel van Annick Verbauwen in 't Pallieterke van 9 maart ll. want de dames en heren televisie-vedettes springen op internet zeer schaars om met hun bedrijfsgegevens.  Wie maakt deel uit van de Raad van Bestuur ?  Wie participeert in welk bedrijf ?  Wie publiceert een volledig Jaarverslag met balans en resultatentrekening ?  Niet de omhooggevallen schijnzelfstandigen die allen de linkse idealen toegedaan zijn en de fiscale en sociale verplichtingen zoveel mogelijk vermijden. Bedrijfsopenheid is aan deze mensen niet besteed : zij opereren het liefst in de schemerzone en azen allen op de financiële middelen van de VRT-melkkoe.

Wij mogen ons terecht afvragen (en het is niet de eerste keer) wat doet de VRT met zijn 3000 werknemers, terwijl alle populaire televisieprogramma's gekocht worden bij derden ?  Het volstaat niet om de pijlen uitsluitend te richten op de miskleun van radio MNM.

In de trailer die door Marcel Vanthilt gemaakt werd om zijn nieuwe Villa te promoten, roept de hyperkineet de kijker toe, dat de uitzendingen hadden kunnen plaatsvinden vanuit Caïro, Tunis, Jemen of vanuit de Wetstraat in Brussel, maar er werd gekozen voor Dendermonde.  Weet u waarom ? Omdat Dendermonde zo gek was om aan DeMensen een bedrag van € 100.000  te betalen, zoals ook Roeselare dit deed. Alweer belastinggeld dat een dubieuze bestemming kent.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwin Wurm (°1954) in Middelheim

 

.middelheim 005

Dikke Pompoen

middelheim 001

U zegt het maar

middelheim 014

Het grote gat

middelheim 016

Het dikke huis

Tekst uit de catalogus : Beeldhouwen is werken met volume. Zo kan je zeggen dat verdikken of vermageren eigenlijk ook werken met volumes is. Zo zou je dan kunnen concluderen dat verdikken of verdunnen ook een vorm van beeldhouwen is. Beeldhouwkunst is dus veel meer dan wat het vroeger was.  Iedereen is zijn eigen beeldhouwer, poëet en kunstenaar en elke mens is een levend kunstwerk.

*****

Middelheim Museum is en blijft een aantrekkelijk openluchtmuseum in het schitterende decor van het Middelheimpark. Wandelen in een klassiek oud park en langs de paden of op onverwachte plaatsen geconfronteerd worden met klassieke of speelse beelden en vormen is een aangename sensatie. Van 29 mei tot 25 september is de Oostenrijker Erwin Wurm de eregast.  Wat hij in Antwerpen laat zien, zijn vooral polyesters, brons en aluminium. Grappig, een beetje, zonder je te pletter te lachen. Pretentieus, beslist, maar dat is nu eenmaal eigen aan zogenaamde moderne kunst. Zeer ambachtelijk en dat is een verdienste, maar dat maakt het werk nog niet tot kunst. Het is opmerkelijk hoe hedendaagse zogenaamde artiesten behoefte voelen om zélf een uitleg te verstrekken bij hun producten, ten bewijze van hun intellect, hun grote filosofische opvattingen en zeker niet te vergeten hun maatschappelijk engagement. En als zij het zelf niet doen, is er de nieuwe klasse kunstexperten à la Jan Hoet om de goegemeente te overdonderen met hun doorzichtig gezwam. Gaan wandelen in Middelheim blijft steeds een genoegen. Niettegenstaande de verwoede pogingen van de bla-bla conservator om de goede smaak van het publiek te beschamen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vermeend nationalist in gewetensnood ?

 

Waals minister-president Rudy Demotte heeft Bart de Wever zondag opgeroepen de recente verklaringen van Vic van Aelst over de Walen te veroordelen.

Op RTL-TVI sprak Demotte zondagmiddag over uitlatingen "die uit de mond van extremisten" konden komen. "Bart De Wever moet dergelijke verklaringen veroordelen", vond hij. Tijdens een partijmeeting had Van Aelst  verklaard wel solidair te willen zijn met de Turken, maar niet met de Walen, die Vlaanderen pluimen.

Een bizarre uitlating door een impulsief man,  want wat hebben de Turken te zien met de heilige belgische intergemeenschappelijke solidariteit ?  Het zal een lapsus geweest zijn, zoals het meer welsprekenden overkomt. De Wever is in datzelfde bedje ziek.

Tegelijk had Van Aelst zich ook afgezet tegen het lakse migratiebeleid van de federale regering, dat volgens hem de verzwakking van de Vlaamse beweging beoogt.

De Wever heeft na een eerste steen in de kikkerpoel door zijn nieuwe aanwinst, over het verdwijnen van Frans als tweede taal, Van Aelst reeds tegengesproken en verloochend. Wat gaat onze Latinist nu aanvangen ?  Opnieuw naar Waalse pijpen dansen of de evidente Vlaams-radicale standpunten van Van Aelst tot de zijne maken ? 

Een vermeend nationalist in gewetensnood ?  Ik denk het niet. Van de nationalist blijft niet veel meer over en vooraleer je in gewetensnood kan verkeren, moet je een geweten hebben.

Bron : La libre Belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerk heeft gebeden (en français) voor een nieuwe regering

 

 

Zaterdagavond vond een beetje aparte gebedswake plaats in de basiliek van Koekelberg : een wake opdat het land B terug een regering moge hebben, opdat het politieke klimaat moge verbeteren.

In zijn preek benadrukte Monseigneur Léonard het gebrek aan respect dat de francofonen betoond hebben voor de andere gemeenschappen in het land : " De franstaligen van dit land mogen nooit vegeten dat gedurende meer dan een eeuw de Vlamingen uit ditzelfde land en soms ook de Duitstaligen, het gevoel hebben gehad miskend te worden omwille van hun taal, hun cultuur en dat heeft diepe wonden veroorzaakt". ("Les francophones de ce pays ne doivent jamais oublier que pendant plus d'un siècle, les Flamands de ce pays et parfois aussi les Germanophones ont eu le sentiment d'être brimé dans leur langue, dans leur culture et cela à causé de blessures profondes...")

Bij de RTBF vindt u langs dit bruggetje een video-reportage over het gebeurde. De wake duurde 2 uur en was hoofdzakelijk in het Frans.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biz kutlamak (Wir feiern) - Waar is dat feestje ? In Würzburg is dat feestje

 

Würzburg in Deutschland maakt zich op om 50 jaar Turkse Gastarbeiders-in-de-stad te vieren

 

 De Duitsers hebben altijd van vlagvertoon gehouden (Parijs tijdens de nazi-bezetting)

Bron : Politically Incorrect

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In een Servisch dorp

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gulden Sinjoren - 11 juli 2011

 


29-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen-Linkse onverdraagzamen aan de slag in Wetteren

 

Voor wie er aan twijfelt : geweld zit altijd links

Met tranen in de ogen en met ingehouden woede moesten de wetenschappers die in Wetteren een proef met genetisch gewijzigde aardappelen hadden aangelegd zondagnamiddag 29 mei machteloos toezien hoe een groep actievoerders, hoofdzakelijk afkomstig uit Frankrijk, hun jarenlange voorbereiding en werk kwamen vernietigen. Ook de aanwezige politie kon niet beletten dat het omheinde proefveld werd bestormd en de aardappelen werden uitgerukt.

Na jarenlange voorbereiding en het doorworstelen van de administratieve rompslomp voor het verkrijgen van de nodige vergunningen had een consortium van vier wetenschappelijke instellingen (Universiteit Gent, VIB, Hogeschool Gent en ILVO) dit voorjaar de toelating verkregen om een wetenschappelijke proef aan te leggen met een 27 aardappelvariëteiten die genetisch gewijzigd waren om resistent te zijn tegen de aardappelziekte. Een ziekte die aan de landbouw elk jaar handenvol geld kost en voor zware economische schade zorgt. Door het inbouwen van resistentiegenen afkomstig uit wilde aardappelvariëteiten waren de wetenschappers er in geslaagd om bij ons gekweekte rassen genetisch resistent te maken tegen deze gevreesde ziekte. Bedoeling van deze proef op een veld van het ILVO in Wetteren was om deze GGO-rassen onder onze Belgische teeltomstandigheden uit te testen.

Nog voor de aardappelen op 4 mei jl., onder strenge politiebewaking werden uitgeplant, hadden actievoerders van het Field Liberation Movement (Veldbevrijders) via internetfora opgeroepen om het veld te komen vernietigen door de GGO-aardappelen te vervangen door biologische rassen die eveneens resistent zouden zijn. Reden ook waarom het veld dubbel omheind was en er permanent bewaking was van een private bewakingsfirma. Niet overbodig trouwens, want de voorbije dagen waren er reeds verschillende pogingen van enkelingen om het veld te komen vernietigen.

Voor 29 mei hadden de actievoerders echter hun veldbevrijdingsdag aangekondigd. En ze waren ook op de afspraak, vooral dan vanuit Frankrijk (streek van Toulouse), waar enige jaren terug  actievoerders reeds verschillende malen percelen met GGO-maïs hadden vernietigd. 

In de voormiddag bleef het bij een rustige 'boerenmarkt', maar vanaf 15 uur werd de sfeer grimmiger nadat een aantal actievoerders de weide die tussen de weg en het proefperceel ligt waren overgestoken. Vanaf dan was er geen houden meer aan en was de politie, een 60-tal man sterk, niet meer in staat de actievoerders tegen te houden. De omheinig rond het veld werd vakkundig omver getrokken en actievoerders slaagden er in een groot deel van de aangeplante aardappelen uit te rukken, waardoor de proef waarschijnlijk niet meer bruikbaar zal zijn.

Vermelden we nog dat wetenschappers van verschillende Belgische universiteiten op 29 mei eveneens in Wetteren aanwezig waren om op te komen voor de vrijheid van het wetenschappelijk onderzoek. Tot een confrontatie tussen beide groepen is het niet gekomen, maar jammer genoeg ook niet tot toenadering.

 Bron : Landbouwleven.be 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ahmadinejad geeft meteorologische uitleg aan Baardmansen in Iran : Europeanen stelen onze regen

 

 

Bij de opening van een dam vertelde Ahmadinejad dat het in Europa vaak regent. De Europeanen hebben dan ook geen dammen en andere systemen nodig, de regen zorgt voor natuurlijke irrigatie. Maar zo natuurlijk is die regen niet, zei de president. 'Ze gebruiken bijzondere methoden om de wolken leeg te melken. Jullie weten dat wolken van het westen naar het oosten bewegen. Ze worden boven de oceaan gevormd en reizen dan naar het gebied rond de Middellandse Zee. Zo komen ze in Iran toe. Maar Europa heeft ze afgetapt."

Ahmadinejad verwees naar toenmalige berichten in het nieuws over zware regenval boven Spanje en Portugal onder meer. 'Het sneeuwde zelfs in Europa, terwijl het droog bleef in Iran.'

Ahmadinejad gaat dit Europees gebruik langs juridische weg bevechten. 'We laten zoiets niet toe. Het is duidelijk dat, als regen schaars wordt, nog meer conflicten zullen ontstaan rond water.'

Niet lang na zijn toespraak, begon het trouwens te regenen in dat deel van Iran.  Het is duidelijk dat Ahmadinejad zal voorgedragen worden door de politiek-verdwaasden uit Oslo voor een Nobelprijs, om het even wat.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : beroepshuichelaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie.

Ondanks de stalinistische overwinning van Elio de Florentijn in  Walenland is de Leuvense pacha Louis Bullebak niet in zijn nopjes. Hij begrijpt het protest bij de jongeren niet meer.

Niet in Spanje maar ook niet bij ons. In Spanje zijn ze veeleer links gezind maar toch riepen ze op om Zapatero weg te stemmen. Nu komt rechts daar aan de macht en de echte problemen zullen er nu aan komen, zegt den Tobback.

Bij ons is het van hetzelfde laken een broek met de jongeren. Ze zijn tegen "de politiek" en eisen dat er snel een regering komt. Maar hoe? Met wie? En om wat te doen? De Louis begrijpt het allemaal niet meer. Hij vindt dat de jongeren teveel verwend zijn. Ze betogen van maandag tot vrijdag want voor het week-end hebben ze een lastminutevlucht van Ryanair naar ergens geboekt. De Leuvense bullebak erkent wel dat "zijn" generatie mee schuldig is aan de huidige jongeren protesten.
"Wij hebben hun opvoeding verwaarloosd"  dixit Tobback. Wat ben je een chagrijnig zakske geworden, Lowie, het zit je hoog dat je sossebroeders en -zusters overal in de hoek komen te zitten waar de klappen vallen.

Het sossen imperium is aan het instorten. Wat de protesten betreft ben je blijkbaar de "tijd van toen" vergeten (na 68') waar de roodzakken van Amada-Ral-Pvda èn ja hoor..de S.P om de haverklap aan de fabriekspoorten stonden te roepen en te tieren " den boas is ne smeirlap!" Wij willen opslag! Minder werken en meer geld! Toen Ché en Fidel jullie grote idolen waren want dàt waren de redders van "de weirkmens" Toen de toenmalige regeringen onder voortdurende druk van de sterker wordende vakbonden de ene na de andere toegeving deden om de rust te bewaren en om (toen reeds) veelvuldige stakingen te vermijden. Dat was in de tijd toen jij en je volgelingen de "jongeren" van toen waren. Jij bergrijpt de huidige jongeren niet meer ... Ik wel! Ze zijn wakker geworden en zien nu welke rotzooi jij en je leeftijdsgenoten er van gemaakt hebben.

Je wafelijzer politiek die ons een onbetaalbare staatsschuld aan ons been gelapt heeft. Een belastingspolitiek die de "weirkmens" (jullie idool) meer dan de helft van zijn loon inpikt. Schandalen waaruit zou blijken dat de rode leiders de pan spek met eieren geruild hebben voor de kaviaar met champagne, waar muntstukken te min werden een grote "banknoten" gegeerd! Maar het ergste dat jullie rode Khmers ons hebben aangedaan,  is de import van de Islam en zijn krankzinnige belijders. Dit overtreft de ergste "bidsprinkhanenplaag" dat een bevolking kan meemaken.

Jij, Louis en je kornuiten,  hebben de poorten van de hel geopend en de inhoud ervan op ons losgelaten in de hoop je tanende aanhang aan te vullen. Dàt Tobbackske is jouw grote rode misdaad. En dat begrijpen de jonderen maar al te goed.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Zwanenmeer door het Chinese Staatscircus

 

 

Bijna 12 miljoen hits op Youtube.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tjeven Vanackere op weg naar de Congo

 

Tjeven Vanackere is vertrokken naar de Congo en naar Burundi. Voorwaar een avontuurlijke reis, want hij vliegt met een ABL-vlucht : Armée Belge de Luxe.

Wat kan Tjeven nog vertellen in Congo uit naam van een regering die al bijna een jaar lang aan het uitbollen is ? Volgens de officiële mededeling zal hij meehelpen de verkiezingen in de Congo voor te bereiden. Wellicht zal het land B zijn stemcomputers afstaan, die zijn makkelijk programmeerbaar om de stam van de Heer Kabila aan de macht te houden. Ervaring voldoende, raadgevers van Digipolis staan ter beschikking.  "Voorwaar een waardevol geschenk". De tijd van het zilverpapier is voorbij.

Er is ook nog de beslissing van voorbije week over een kwijtschelding van 23 miljoen euri (kapitaal + intresten) door onze gulle regering. In maart van dit jaar was er een gelijkaardige operatie schulden-kwijtschelding voor 121 miljoen aan de Democratische Republiek van de Congo. (http://www.skynet.be/nieuws-sport/nieuws/belgie/detail_kernkabinet-akkoord-over-schuldkwijtschelding-van-miljoen-voor-congo?id=774799 )  Wie het breed heeft, laat het breed hangen : in eigen land zijn wij op zoek naar besparingen voor 17 miljard, maar de lopende regering die bol staat van arrogant zelfvertrouwen, gedraagt zich als royale Jan. In feite maalt Kabila daar niet om : kwijtschelden is gemakkelijk, zegt hij, daar heb ik niks aan. Verse centjes meebrengen, die vinden bij ons direct een goede bestemming.

Intussen is het Armée Belge de Luxe vliegtuig in Niger gestrand, want er is iets kapot. Dat gebeurt wel eens meer met de vloot van Veldmaarschalk De Crem : veel lawaai en gebrom, eens ze van de grond zijn (als dat lukt) komen ze nooit op tijd ter bestemming, dat is een zekerheid. Er moet altijd een reserve-vliegtuig klaarstaan om ergens te gaan takelen.

Tjeven heeft 20 mensen meegenomen, onder wie 13 journalisten. Om getuige te zijn van de Grootse Beleidsdaden van de minister.  Wat een verkwisting van geld en middelen voor een verplaatsing die aanleiding geeft tot heel wat vragen.  De meest voor de handliggende is ongetwijfeld : wat hebben al die belgische politici voortdurend te zoeken in de oud-kolonie ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witkruis-monument

 

Dit zogenaamde “Witkruis-monument” bevindt zich tussen Potgietersrus en Pietersburg in Zuid-Afrika.

Het monument werd ingehuldigd op 6 juni 2004 en is samengesteld uit ongeveer 1200 stalen kruisjes van  +/- 7kg,  één kruisje voor elke vermoorde plaasboer en/of familielid in de periode 1994-2004.  (‘Plaas’ is het Afrikaanse woord voor een –min of meer grote- hoeve.)

Volgende week wordt dit monument aangevuld met de kruisjes voor de vermoorde boeren in de periode 2004-2011. Het aantal kruisen moet bijna worden verdubbeld, op 3 en 4 juni a.s. worden er inderdaad bijna 2000 kruisjes bij geplaatst. Vanzelfsprekend (?) zijn deze moordpartijen op blanke boeren in Zuid-Afrika voor onze weldenkende pers niet interessant genoeg  voor enig nieuws hierover.

Geef toe, ’n voetballer of tennisser die zijn enkel heeft verstuikt, is veel en veel belangrijker…

Ropie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neveneffectjes in multi-etnische wijken

 

Laat de moskee waar ze thuishoort : in de Prachtlanden.  Wij exporteren onze kathedralen evemin naar ginder.

Gisteren brachten wij u het heuglijke bericht dat in de goede stede van Amsterdam dit jaar de bevolking voor meer dan 50% uit allochtonen zal bestaan. Amsterdam, zijn bestuurders en de opeenvolgende Nederlandse regeringen hebben zich daar flink voor ingespannen. Er is echter meer aan de hand : de samenlevingsproblemen worden er niet eenvoudiger mee. Of dacht u dat het al peis en plezier is in de Technicolorwijken ?

Hoe groter de etnische diversiteit in Amsterdamse buurten, hoe kleiner het vertrouwen van inwoners in hun wijk. Ze voelen zich er minder thuis of maken zich meer zorgen over hoe die buurt zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Dat concluderen drie onderzoekers in een artikel in het sociaalwetenschappelijk tijdschrift Mens & Maatschappij.  De drie werken voor de dienst onderzoek en statistiek van de gemeente Amsterdam. Ze hebben zich gebaseerd op cijfers uit verschillende, al langer bestaande databestanden. Daaronder een enquête over wonen onder bijna 20.000 Amsterdammers en demografische gegevens over buurten. Zij hebben deze gegevens opnieuw onder de loep genomen en gekeken of er significante verbanden vast te stellen waren.

Uit het onderzoek blijkt dat een groter aandeel niet-westerse allochtonen in een buurt samenhangt met een lager vertrouwen. Een groter aandeel westerse allochtonen leidt juist tot een groter vertrouwen in de wijk.

Als wordt gekeken naar de verschillende groepen niet-westerse allochtonen, is er ook sprake van opvallende verschillen. Er is geen significante relatie tussen het aandeel Turken of Surinamers en het vertrouwen. Bij Marokkanen en de categorie 'overige niet-westerse allochtonen' is dat wel het geval. Bij die laatste groep gaat het om alle niet-westerse allochtonen die niet van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst zijn.

Volgens de onderzoekers komen deze verschillen mogelijk door de beeldvorming over de verschillende bevolkingsgroepen. ,,Door stereotypering en stigmatisering kan een sterk negatief beeld van bepaalde groepen allochtonen ontstaan. Zo is de term 'kut-Marokkaan' inmiddels opgenomen in de Grote Van Dale.''

De relatie tussen de etnische diversiteit en de sociale cohesie in buurten houdt wetenschappers al geruime tijd bezig. Een van de bekendste onderzoeken over dit onderwerp is dat van de beroemde Amerikaanse politicoloog Robert Putnam van enkele jaren geleden.

De bezigheidswetenschappers mogen onderzoeken wat zij willen, het menselijke gedrag en de gedachte laten zich nauwelijks vangen in statistieken die de realiteit weergeven en  nog veel minder de sfeer binnen een wijkgemeenschap.  De problemen worden veroorzaakt door fundamentele verschillen in leefgewoontes, tradities en levenswaardes. Het gaat over subtiele gevoelens en gewaarwordingen.

Het zijn niet de "kleuren" die irritatie opwekken. Kijk naar het samenleven met Aziaten uit het Verre Oosten, dat verloopt veelal vlotter.   Als het maatschappijbeeld bij velen van de huidige allochtonen voor het grootste deel bepaald wordt door een allesoverheersende onrectvaardige en discriminerende godsdienst, dan zitten we niet enkel met een vertrouwenscrisis maar met een diep beschavingsprobleem dat nauwelijks te overbruggen valt. Behalve als die achterlijke religie ronduit niet erkend wordt.

Ray

(bron : de Telegraaf)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga eens eten bij een drie-sterrenchef op kosten van de Simme Politici

 

Walter Maes besloot in de zomer van vorig jaar zijn zolder te laten isoleren door een geregistreerde aannemer. Het kostenplaatje tikte aan tot 1.361 euri. Groot was zijn verbazing toen hij die investering ruimschoots recupereerde aan subsidies. 'Ik kreeg 360 euri terug van Eandis, 500 euri van de Vlaamse Overheid en 720 euri van de stad Kortrijk', zegt Walter Maes. 'Samen kreeg ik 1.580euro terug en maakte ik dus 219euro winst. En dan heb ik het nog niet over de veertig procent van mijn investering die ik mag aftrekken van mijn belastingen. Ik raad iedere burger aan zo vlug mogelijk zijn of haar woning te isoleren, want lang zal dit niet meer blijven duren. Met de winst kan je al eens lekker gaan eten in het Hof van Cleve.'

Maes is niet bang dat het geld teruggevorderd zal worden. 'Ze moeten eens durven. Ik heb die uitkeringen op een legale manier gekregen en ze pakken mij die niet meer af. Ik zal trouwens lang niet de enige niet zijn die verdiend heeft aan het isoleren. Ik ben gewoon de enige die met zijn verhaal naar buiten komt.' 

En wij van Angeltjes voegen er voor onze lezers aan toe, dat de ene Walter Maes uit Kortrijk niet de onze uit Brasschaat is.

Vlaams minister van Energie en Wonen, het Rode Rekenwonder Freya Van den Bossche liet alvast weten dat ze het Vlaams subsidiesysteem zal aanpassen door de bijdrage van de netbeheerder en die van de Vlaamse regering te combineren tot één enkele premie.

Alleszins is dit alweer een prachtvoorbeeld van verstandig beheren en regeren door onze verstandige politici, hun adminstraties en hun overbemande kabinetten om deze simpele figuren overeind te houden. Want de meesten zijn niet bekwaam om een kokosnoot van een ananas te onderscheiden. 

Op naar het Hof van Cleve met de winst en voor de simpelen naar Frituur 't Draakske, met dikke kans op een handtekening van een VIV (Very Important Vreetzakske)

Ray

bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw zevende dag van vandaag 29 mei

 

Formateur Di Rupo zet zijn gesprekken verder, met alle negen partijen die voor regeringsdelname in aanmerking komen. Dus ook met de MR, niet direct de uitverkoren partner voor Di Rupo. Hoe ziet Didier Reynders dat? We vragen het hem. 

Di Rupo was deze week op zoek naar zeventien miljard euro. De hamvraag is of die moeten opgehoest worden via nieuwe belastingen dan wel via nieuwe besparingen. 50/50 leek Di Rupo wel een haalbare kaart, maar daar kwam meteen reactie op. Een debat met  Paul Magnette (PS), Bruno Tobback (sp.a), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Siegfried Bracke (N-VA) en Hendrik Bogaert (CD&V). 

Sport: Bergen of Waasland-Beveren: wie mag promoveren naar eerste klasse?  Enkele uren voor de beslissende testmatch praten we met Waasland-Beveren-voorzitter Melchior Roosens en coach Dirk Geeraerd. En tafeltenniskampioen Jean-Miche Saive is te gast, hij gaat volgende zomer voor de zevende keer deelnemen aan de Olympische Spelen. 

Als de weersvoorspellers gelijk krijgen, dan blijft de droogte nog aanhouden tot voorbij de eerste week van juni. Dat zou een ramp zijn voor de landbouwers. En er is een trend waarneembaar: de lentemaanden april en mei worden alsmaar warmer. Is dat de voorbode van een blijvende klimaatsverandering? En zo ja, wat moeten we daar dan tegen ondernemen. Een gesprek. 

Plus live muziek van Flip Kowlier.

U kijkt toch ook niet, hopen wij ?  Maak liever een lekkere Apfelstrüdel.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!