Angeltjes
29-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witkruis-monument

 

Dit zogenaamde “Witkruis-monument” bevindt zich tussen Potgietersrus en Pietersburg in Zuid-Afrika.

Het monument werd ingehuldigd op 6 juni 2004 en is samengesteld uit ongeveer 1200 stalen kruisjes van  +/- 7kg,  één kruisje voor elke vermoorde plaasboer en/of familielid in de periode 1994-2004.  (‘Plaas’ is het Afrikaanse woord voor een –min of meer grote- hoeve.)

Volgende week wordt dit monument aangevuld met de kruisjes voor de vermoorde boeren in de periode 2004-2011. Het aantal kruisen moet bijna worden verdubbeld, op 3 en 4 juni a.s. worden er inderdaad bijna 2000 kruisjes bij geplaatst. Vanzelfsprekend (?) zijn deze moordpartijen op blanke boeren in Zuid-Afrika voor onze weldenkende pers niet interessant genoeg  voor enig nieuws hierover.

Geef toe, ’n voetballer of tennisser die zijn enkel heeft verstuikt, is veel en veel belangrijker…

Ropie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neveneffectjes in multi-etnische wijken

 

Laat de moskee waar ze thuishoort : in de Prachtlanden.  Wij exporteren onze kathedralen evemin naar ginder.

Gisteren brachten wij u het heuglijke bericht dat in de goede stede van Amsterdam dit jaar de bevolking voor meer dan 50% uit allochtonen zal bestaan. Amsterdam, zijn bestuurders en de opeenvolgende Nederlandse regeringen hebben zich daar flink voor ingespannen. Er is echter meer aan de hand : de samenlevingsproblemen worden er niet eenvoudiger mee. Of dacht u dat het al peis en plezier is in de Technicolorwijken ?

Hoe groter de etnische diversiteit in Amsterdamse buurten, hoe kleiner het vertrouwen van inwoners in hun wijk. Ze voelen zich er minder thuis of maken zich meer zorgen over hoe die buurt zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Dat concluderen drie onderzoekers in een artikel in het sociaalwetenschappelijk tijdschrift Mens & Maatschappij.  De drie werken voor de dienst onderzoek en statistiek van de gemeente Amsterdam. Ze hebben zich gebaseerd op cijfers uit verschillende, al langer bestaande databestanden. Daaronder een enquête over wonen onder bijna 20.000 Amsterdammers en demografische gegevens over buurten. Zij hebben deze gegevens opnieuw onder de loep genomen en gekeken of er significante verbanden vast te stellen waren.

Uit het onderzoek blijkt dat een groter aandeel niet-westerse allochtonen in een buurt samenhangt met een lager vertrouwen. Een groter aandeel westerse allochtonen leidt juist tot een groter vertrouwen in de wijk.

Als wordt gekeken naar de verschillende groepen niet-westerse allochtonen, is er ook sprake van opvallende verschillen. Er is geen significante relatie tussen het aandeel Turken of Surinamers en het vertrouwen. Bij Marokkanen en de categorie 'overige niet-westerse allochtonen' is dat wel het geval. Bij die laatste groep gaat het om alle niet-westerse allochtonen die niet van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst zijn.

Volgens de onderzoekers komen deze verschillen mogelijk door de beeldvorming over de verschillende bevolkingsgroepen. ,,Door stereotypering en stigmatisering kan een sterk negatief beeld van bepaalde groepen allochtonen ontstaan. Zo is de term 'kut-Marokkaan' inmiddels opgenomen in de Grote Van Dale.''

De relatie tussen de etnische diversiteit en de sociale cohesie in buurten houdt wetenschappers al geruime tijd bezig. Een van de bekendste onderzoeken over dit onderwerp is dat van de beroemde Amerikaanse politicoloog Robert Putnam van enkele jaren geleden.

De bezigheidswetenschappers mogen onderzoeken wat zij willen, het menselijke gedrag en de gedachte laten zich nauwelijks vangen in statistieken die de realiteit weergeven en  nog veel minder de sfeer binnen een wijkgemeenschap.  De problemen worden veroorzaakt door fundamentele verschillen in leefgewoontes, tradities en levenswaardes. Het gaat over subtiele gevoelens en gewaarwordingen.

Het zijn niet de "kleuren" die irritatie opwekken. Kijk naar het samenleven met Aziaten uit het Verre Oosten, dat verloopt veelal vlotter.   Als het maatschappijbeeld bij velen van de huidige allochtonen voor het grootste deel bepaald wordt door een allesoverheersende onrectvaardige en discriminerende godsdienst, dan zitten we niet enkel met een vertrouwenscrisis maar met een diep beschavingsprobleem dat nauwelijks te overbruggen valt. Behalve als die achterlijke religie ronduit niet erkend wordt.

Ray

(bron : de Telegraaf)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga eens eten bij een drie-sterrenchef op kosten van de Simme Politici

 

Walter Maes besloot in de zomer van vorig jaar zijn zolder te laten isoleren door een geregistreerde aannemer. Het kostenplaatje tikte aan tot 1.361 euri. Groot was zijn verbazing toen hij die investering ruimschoots recupereerde aan subsidies. 'Ik kreeg 360 euri terug van Eandis, 500 euri van de Vlaamse Overheid en 720 euri van de stad Kortrijk', zegt Walter Maes. 'Samen kreeg ik 1.580euro terug en maakte ik dus 219euro winst. En dan heb ik het nog niet over de veertig procent van mijn investering die ik mag aftrekken van mijn belastingen. Ik raad iedere burger aan zo vlug mogelijk zijn of haar woning te isoleren, want lang zal dit niet meer blijven duren. Met de winst kan je al eens lekker gaan eten in het Hof van Cleve.'

Maes is niet bang dat het geld teruggevorderd zal worden. 'Ze moeten eens durven. Ik heb die uitkeringen op een legale manier gekregen en ze pakken mij die niet meer af. Ik zal trouwens lang niet de enige niet zijn die verdiend heeft aan het isoleren. Ik ben gewoon de enige die met zijn verhaal naar buiten komt.' 

En wij van Angeltjes voegen er voor onze lezers aan toe, dat de ene Walter Maes uit Kortrijk niet de onze uit Brasschaat is.

Vlaams minister van Energie en Wonen, het Rode Rekenwonder Freya Van den Bossche liet alvast weten dat ze het Vlaams subsidiesysteem zal aanpassen door de bijdrage van de netbeheerder en die van de Vlaamse regering te combineren tot één enkele premie.

Alleszins is dit alweer een prachtvoorbeeld van verstandig beheren en regeren door onze verstandige politici, hun adminstraties en hun overbemande kabinetten om deze simpele figuren overeind te houden. Want de meesten zijn niet bekwaam om een kokosnoot van een ananas te onderscheiden. 

Op naar het Hof van Cleve met de winst en voor de simpelen naar Frituur 't Draakske, met dikke kans op een handtekening van een VIV (Very Important Vreetzakske)

Ray

bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw zevende dag van vandaag 29 mei

 

Formateur Di Rupo zet zijn gesprekken verder, met alle negen partijen die voor regeringsdelname in aanmerking komen. Dus ook met de MR, niet direct de uitverkoren partner voor Di Rupo. Hoe ziet Didier Reynders dat? We vragen het hem. 

Di Rupo was deze week op zoek naar zeventien miljard euro. De hamvraag is of die moeten opgehoest worden via nieuwe belastingen dan wel via nieuwe besparingen. 50/50 leek Di Rupo wel een haalbare kaart, maar daar kwam meteen reactie op. Een debat met  Paul Magnette (PS), Bruno Tobback (sp.a), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Siegfried Bracke (N-VA) en Hendrik Bogaert (CD&V). 

Sport: Bergen of Waasland-Beveren: wie mag promoveren naar eerste klasse?  Enkele uren voor de beslissende testmatch praten we met Waasland-Beveren-voorzitter Melchior Roosens en coach Dirk Geeraerd. En tafeltenniskampioen Jean-Miche Saive is te gast, hij gaat volgende zomer voor de zevende keer deelnemen aan de Olympische Spelen. 

Als de weersvoorspellers gelijk krijgen, dan blijft de droogte nog aanhouden tot voorbij de eerste week van juni. Dat zou een ramp zijn voor de landbouwers. En er is een trend waarneembaar: de lentemaanden april en mei worden alsmaar warmer. Is dat de voorbode van een blijvende klimaatsverandering? En zo ja, wat moeten we daar dan tegen ondernemen. Een gesprek. 

Plus live muziek van Flip Kowlier.

U kijkt toch ook niet, hopen wij ?  Maak liever een lekkere Apfelstrüdel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een recept van het Seniorennet : Apfelstrüdel

 

In plaats van naar het Flut- & Flairprogramma De Zevende Dag te zitten staren, maak eens een fijn dessertje klaar. Het moet niet per se met appelen, ook andere vruchten komen in aanmerking : peren, perziken, abrikozen, pruimen, rode vruchten, banaan, enz.  (dan moet u wel de naam van het gebak veranderen, als u het triomfantelijk op tafel zet en bij uw disgenoten aankondigt).

Voeg desnoods een weinig vanillepudding toe aan de vruchtenmengeling, zodat uw gebak wat smeuïger wordt en pas de hoeveelheid kaneel aan, of laat dat kruid gewoon weg.  U kan natuurlijk ook het deeg weglaten en gewoon een appel of om het even welk stuk fruit eten, dat is nog gemakkelijker. Smakelijk !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djerba, in het land van de Jasmijnrevolutie - Aflevering IV

 

Libische vluchtelingen… jullie zullen wel al begrepen hebben dat de families waarvan sprake in een vorig bericht, niet behoren tot het kamp der “rebellen”.  Duidelijk niet.  Eigenlijk best een aangename manier om een stammenoorlog, aangewakkerd door onze mensenrechtenverdedigers en tutti quanti, te gaan uitzitten, slechts zo’n 100 km van de grens, in optimale omstandigheden, onopvallend, veilig… wie maakt er zich druk om ?  Ze zijn blijkbaar niet aangewezen op ontwikkelingshulp.  Ik vraag me wel af of er geen schoolplicht bestaat in Libië.

Het was opvallend hoe zij zich quasi onzichtbaar wilden maken, behalve de kinderen dan, hoewel die ook slechts met elkaar speelden.  De mama’s, allemaal met hoofddoek, zwart tentkleed met daaronder nog andere kleding, lange rokken of lange broeken, sommige blootsvoets, andere met kousen, slechts de handen en een stuk gelaat, tussen wenkbrauwen en kin zijn zichtbaar.  En dat bij een vlotte 29°C.  Je kan je er geen voorstelling van maken welk figuur ze hebben: bij zoveel kledinglagen is het zelfs moeilijk vast te stellen of ze hoogzwanger zijn.  Nog maar eens.  Want dat hadden ze ook gemeen: een bende kinderen aan hun rokken.  Ergens heb ik wel medelijden met hen: ze zien er ziekelijk bleek uit en gedragen zich in het bijzijn van hun echtgenoot als een onderdanige hond.  Als de wederhelften er even niet bij zijn, dan beginnen ze ondereen te snateren en dan kan er zelfs af en toe een glimlach af. 

De kinderen zijn kinderen, alhoewel… duidelijk rotverwend.  De kleine meisjes, kleuters nog, dragen vrolijk gekleurde badkleding, bikinietjes zelfs.  Zoals bij ons.  Tot de leeftijd van ca. vijf jaar: dan zie je opeens dat er ineens broekspijpen tot aan de knie verschijnen en dat het topje slechts nog een centimeter huid aan de buik laat tonen.  Vanaf ca. 7 jaar worden die broekspijpen tot halverwege de kuit verlengd, een soort legging, en is er geen stukje buik meer te bespeuren.  Vanaf ca. 10 jaar heeft de badmode nóg meer stof nodig: de legging gaat tot aan de voeten, het topje wordt een bloesje met lange mouwen… Nadien kunnen de geëmancipeerde dames over een kuise boerkini beschikken…

Als ik de zwarte madammen zo in hun tentjurk zag lopen, moest ik onwillekeurig aan de chauffeur denken die Frater Venantius (van Wim Sonneveld) vraagt hoe groot pinguïns kunnen zijn…

Strandscène modaal Libisch vluchtelingengezin: mijnheer, kindjes, mevrouw – in die volgorde – trekken naar het strand.  Mevrouw is de pakezel van dienst: badlakens, tassen, speelgoed…  En neen, ze nemen geen ligstoel, zoals wij doen.  Die ligzetels, matrassen en bijhorende parasols zijn trouwens allemaal all-in, net als de strandlakens. 

Blijkbaar is het niet gezond te dicht bij de ongelovigen te vertoeven.  Net vóór de vloedlijn, naast de parkeerplaats van de dromedarissen met de lieflijke primitief-dierlijke geuren wordt alles neergezet.  Mijnheer kleedt zich uit: hemd, broek, sandalen, horloge, zonnebril, gsm… en de kindjes volgen zijn voorbeeld.  Alles wordt aan mama overhandigd, mama in haar zwarte tentjurk.  Zij stopt heel het boeltje in de draagtassen, papa en de kindjes lopen joelend het water in, mama glijdt gracieus naast de dromedarissen neer in het zand en waakt als een zandzuil over echtgenoot en kroost.

Ik bekijk dit tafereel vanuit de strandbar, zo’n meter hoger gelegen dan het strand, een glas witte wijn bij de hand.  Blijkbaar let niemand op hen.  Als het niet zo intriest was, zou het hilarisch zijn.  En dan durft Eva Brems verklaren dat het dragen van een hoofddoek deel uitmaakt van de vrouwenrechten… 

Zwembadscène: als ik in de namiddag besluit om toch nog even wat baantjes te gaan trekken in het binnenzwembad zijn daar een Libiër en zijn vijfjarig dochtertje in het water aan het spelen.  Mevrouw is niet te zien.  Het meisje, zonder zwembadjes, springt voortdurend in het water, ook waar het diep is.  Papa moet haar opvangen. 

Ik vraag aan hem in het Engels hoe oud het meisje is en of ze al wat kan zwemmen.  In vloeiend Oxford-Engels antwoordt hij dat het kind vijf is en dat ze niet kan zwemmen, dat ze in zijn land geen zwemlessen kan krijgen, noch in de scholen noch elders.  Ik wil hem niet voor het hoofd stoten, dus vraag ik niet of er dan wel zwemlessen zijn voor jongens… 

Mevrouw blijkt in de jacuzzi te zitten.  Als de hele familie na een half uurtje badgenoegens vertrekt, kan ik het niet nalaten even naar de kleding van mevrouw te kijken…  Indien er een gala-uitvoering van de boerkini bestaat, dan heeft zij die aan.  Buiten de gewone totaalbedekking in polyester, heeft ze daarover een soort kazuivel en daarbovenop, vanop de schouder, schuin naar de andere kant van de heupen een gehaakt net dat elke zintuiglijke voorstelling van rondingen totaal in de war moet sturen.   Een sexuele stoorzender.

De redder-badmeester, een spraakzame jongeman, met wie ik al meerdere keren even een babbeltje gehad heb, roept me na hun vertrek even naar de kant en zegt me dat het niet aan te raden is met Libische mannen te spreken.  Verwonderd vraag ik waarom en hij zegt dat al die vrouwen ziekelijk jaloers zijn, vooral dan, omdat zij geen woord kunnen verstaan in enige andere taal dan Arabisch.  Ik beloof het nooit meer te doen.

Linde Edelinck

Wordt vervolgd.


28-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het journaal van Corsica

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Potverkoffie, Amsterdam is ons voor ...

 

De meerderheid van de inwoners van Amsterdam is allochtoon. Per 1 januari 2011 maken autochtone Nederlanders nog maar 49,7 procent uit van de bevolking van de hoofdstad.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal autochtonen in Amsterdam is al jarenlang aan het dalen. Tussen 1996 en 2010 nam het percentage in de stad af van 59 naar 50 procent.

Geboortecijfer
Reden voor de verschuiving is het hoge geboortecijfer onder allochtonen tegenover de relatief weinige geboortes onder autochtone Nederlanders.

Die trend heeft ook het afgelopen jaar doorgezet. Van de 779.808 inwoners van de hoofdstad zijn er nu minder dan de helft (387.888) van Nederlandse afkomst.

Witter
Begin dit jaar zei GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest nog dat de stad de laatste tijd steeds 'witter' was geworden.

Van de Nederlandse bevolking is 11,2 procent niet-westers allochtoon. Tien jaar geleden lag dit nog op 8,5 procent.

Door Jeroen Langelaar @ Elsevier

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/298526/Allochtonen-sinds-dit-jaar-in-de-meerderheid-in-Amsterdam.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Human Planet : Mosselen plukken is niet overal eenvoudig

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Menslievendheid ? Sponsor de vijand.

Waarde redactie,

Zoals gemeld en medegedeeld in alle media is een grote top van de G-8 aan de gang in het Franse Deauville.

Het is niet de eerste top en 't zal ook niet de laatste zijn. Normaliter is dit gebeuren zelfs het vermelden niet meer waard, ware het niet een uitschieter die mijn aandacht trok. Er werd daar namelijk beslist om 28 miljard dollar te voorzien als steun voor de belabberde economische toestand van Egypte en Tunesië na de voorbije Arabische revolte.

Dat dit uitgerekend twee moslimlanden zijn, was mijn eerste bedenking. Een tweede opmerking in deze is het feit dat het weeral de ongelovigen zullen zijn die de profeetaanbidders zullen helpen.  Waar blijven de miljarden steun van de megarijke Arabische landen zoals Saoedi-Arabiêë, Quatarn Oman, Koeweit, Bahrein, de V.A.R., Dubai e.a. voor hun moslimbroeders ?

Waarschijnlijk zijn ze daar doof aan één kant en zeer slechthorend aan de andere kant, om niet te zeggen, eigenlijk kunnen onze moslimbroeders ze kussen !

Trouwens ook vanwege, senior die zoals steeds ondertekent 

mvg.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politieke actualiteit volgens Rik van Cauwelaert

 

 

 

Gelooft u in de slaagkansen van Elio Di Rupo als formateur? En heeft hij wel genoeg ambitie om premier te worden?

Rik Van Cauwelaert: De ambitie om premier te worden heeft Elio Di Rupo zeker. Vraag is of hij als socialist veel zin heeft om in de huidige omstandigheden premier te worden. Ik neem aan dat Di Rupo intussen met de economische werkelijkheid werd geconfronteerd. Hij kent de Belgische boordtabellen – of zou die alleszins moeten kennen. De Vlaamse socialist Frank Vandenbroucke heeft al meermaals, en terecht, aangegeven dat we voor een nooit geziene besparingsinspanning staan.

Een staatshervorming zal die inspanning niet milderen, maar zal er wel voor zorgen dat Vlamingen, Walen en Brusselaars beslissingen kunnen nemen die passen bij de specifieke economische, sociale en financiële problemen waar ze mee worstelen.

Dansen de Vlaamse partijen te veel naar de pijpen van de N-VA, zoals Karel De Gucht beweert?

Van Cauwelaert: Iedereen – dus ook Karel De Gucht – beseft dat we voor een scharniermoment staan. Willen we de federatie overeind houden, dan zal er hervormd moeten worden. Wie denkt dat de nodige sanering mogelijk is zonder nieuwe communautaire afspraken, die dwaalt. De Gucht zelf heeft ooit gezegd dat België een permanente diplomatieke conferentie is.

De twee gemeenschappen moeten bevoegd worden voor materies die nu tot de federale kerntaken behoren, zoals de sociale zekerheid en de fiscale politiek. Om de federatie betaalbaar te houden, moet de bijzondere financieringswet worden hervormd. Want die hangt als een molensteen om de hals van de federatie. Dat is een uitspraak van gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank, een liberale medestander van De Gucht.

Maar laat dit nu net eisen zijn waar de PS van Elio Di Rupo en het CDH van Joëlle Milquet over weigeren te praten, met of zonder de N-VA van Bart De Wever. Het is mathematisch perfect mogelijk om een regering te vormen zonder N-VA. Maar dat wordt dan wel een regering met daarin Vlaamse partijen die in het parlement niet opwegen tegen PS en MR.

Wanneer hebben we een regering?

Van Cauwelaert: Als midden juni blijkt dat de voorstellen van formateur Di Rupo geen basis vormen voor onderhandelingen met de N-VA, dan wachten ons verkiezingen in het najaar.

http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuws/belgie/verkiezingen-in-het-najaar-rik-van-cauwelaert/article-1195019909701.htm?nb-handled=true&utm_medium=Email&utm_source=Newsletter-26-05-2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bei uns in Deutschland

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte, zéér gekende voetballer, slachtoffer van schandelijk racisme

 

De Franse oud-voetbalinternational Lilian Thuram dient klacht in tegen het sterrenrestaurant La Paix in Anderlecht. Hij beweert dat een serveerster van het restaurant hem racistisch behandelde toen hij er wilde lunchen.  Lees en sidder van verontwaardiging.

Ironisch genoeg was Lilian Thuram afgelopen week in Brussel in het kader van een campagne die racisme uit de wereld wil helpen. Hij gaf daarover dinsdag nog een presentatie in de Vier Windenschool in Molenbeek waar zoals geweten menig racist verblijft.

Nadien wilde Thuram een hapje gaan eten in La Paix (de Vrede, kan het symbolischer ? Wit-Zwart had ook gekund, maar dat was gesloten wegens een misverstand)   samen met Olivier Guilbaud, de vader van een van de kinderen van de school en een persoonlijke vriend van de ex-voetballer. Maar toen Thuram net voor de maaltijd even naar het toilet wilde om zijn handen te wassen, liep het volgens de Fransman fout.

'Die zijn alleen voor klanten', zei een werkneemster, en ze vroeg Thuram om het pand te verlaten. Hij ging opnieuw aan tafel zitten, maar verliet even later toch het restaurant. 'Totaal verbluft', vertelt hij aan Le Soir. De oud-international van Frankrijk, die in 1998 wereldkampioen werd, was naar verluidt 'geschokt door deze discriminatie, die duidelijk verband hield met mijn huidskleur'. Alles wat je tegen Thuram zegt, dat hij niet graag hoort, is racistisch. Zo is het nu eenmaal.

'Elementaire beleefdheid'

Guilbaud bevestigt het verhaal. 'We zaten daar met drie blanken en één zwarte. Toen Lilian zijn manager naar het toilet ging, was de dame heel vriendelijk en was er geen probleem. Maar toen Lilian zelf wou gaan, was ze kortaf en vroeg ze hem om naar buiten te gaan.'

Volgens Guilbaud is Thuram niet echt kwaad. 'Hij wil gewoon elementaire beleefdheid. De chef is zich uiteindelijk wel komen verontschuldigen, maar alleen omdat hij een bekendheid is. Wat als het om een gewone zwarte ging?'

'Een vergissing'

De chef van het restaurant, David Martin zegt dat het allemaal om een vergissing draait. 'Meneer Thuram kwam binnen en liep meteen naar de toiletten. Een serveerster zei dat die alleen voor klanten waren en tutoyeerde hem. Maar dat is omdat ze Nederlandstalig is. Toegegeven, ik had hem ook niet herkend.'

Na het incident bood Martin zijn excuses aan. 'En ik zei hem zelfs dat ik graag voor hem wou koken. Maar hij wou niet blijven. Dat net ik beschuldigd word van racisme, vind ik heel erg. Ik ben hier in de buurt opgegroeid met Algerijnen en bij mij in de keuken werken twee zwarten en een Marrokaan.'

Zou het kunnen dat mijnheer Thuram een dikke zwarte nek heeft ?  Of is dat een racistische opmerking ?  Het is alleszins niet zo bedoeld.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwenvlaggetjes : politiek geladen

 


LOCHRISTI - Bij de start van de eerste rit in lijn van de Ronde van België in Lochristi, deelden Vlaams Belang-gemeenteraadsleden Daniël de Knijf en Guy Burssens in het centrum van de gemeente vlagjes uit met daarop de leeuw van de Vlaamse Beweging. Voor de kinderen van de gemeentelijke basisschool was de vreugde om het gekregen kleinood slechts van korte duur, want binnen de kortste keren moesten ze de vlagjes opnieuw binnenleveren bij de juf en de meester.

'Het begon met een snoepje, een petje van de KBC en dan dit vlaggetje. Kinderen nemen dat in hun naïviteit aan', zei meester Ronny Dhaenens die een beetje verveeld zat met de 'teruggave' en er eerst niets over kwijt wou. 'Onze leerlingen vlogen er natuurlijk op, maar wij vinden dat politiek te geladen. Ik kan goed begrijpen dat mensen daar aanstoot zouden kunnen aan nemen. Wij kunnen dit niet maken.'

Raadslid de Knijf vroeg zich echter af wat er fout was met het uitdelen van het symbool van de Vlaamse Beweging tijdens de Ronde van België.

PST : volgende keer vlaggetjes van Marokko of Turkije uitdelen, dat zit in het dagelijkse lessenpakket van de multiculturele idiotie. Dat zal de meester tof vinden, om over de juf te zwijgen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLGHE_20110526_005

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweetalige lijsten in Brussel

 

De uitgelekte animositeit tussen PS en N-VA over tweetalige lijsten in Brussel leert dat er nog steeds een koehandel gaande is over de splitsing van BHV. 

Niet alleen is het absurd een prijs te betalen voor het wegwerken van een oude discriminatie, de opheffing van het verbod op tweetalige lijsten zal ook de beperkte machtspositie van de Brusselse Vlamingen torpederen. De Franstaligen willen duidelijk het Brussels gewest versterken ten koste van de gemeenschappen. 

Einddoel is het territorialiteitsprincipe onderuit halen om Brussel bij Wallonië te voegen.

Erik Jagers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Vrijzinnige vrouwen en de hoofddoek
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is nog niet dé grote stap waar we op zitten te wachten, maar na jarenlang van bepamperen en vergoelijken van de achterlijkheid van de islam schijnt in het vrijzinnige kamp, voornamelijk in de vrouwenbeweging, nu toch het tij te keren.

Na o.a. directe aanvallen op personen als Karin Heremans, de directrice van het Antwerpse Atheneum, omwille van haar consequente houding inzake het hoofddoekenverbod mikpunt nummer één van de haatbaarden, schijnt toch de maat vol te zijn en wordt er vanuit het kamp van de vrijzinnigen (eindelijk) opgeroepen om volmondig neen te zeggen tegen de kopvoddenwaanzin. Ik weet dat Angeltjes op levensbeschouwelijk gebied eerder een neutrale positie aanneemt, maar ik denk dat deze petitie toch de moeite van het vermelden waard is, want er worden spijkers met koppen geslagen.

 http://www.h-vv.be/Vrijzinnige-vrouwen-voor-hoofddoekenverbod


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild Bill over de Poolse Irena Sendler

 

 Irena Sendler (1910 - 2008) was een verpleegster in Warschau ten tijde van WO II en de nazi-bezetting van haar land. Zij heeft uit het Joodse ghetto 2000 kindjes gered van een gewisse dood door ze buiten te smokkelen, tot ze verraden is geworden en gevat werd geworden door de nazi's.  Ze werd zwaar gestraft, haar armen en benen werden gebroken maar ze heeft het overleefd. In 2007 werd zij voorgedragen door de Nobelprijs voor de Vrede maar zij werd voorbijgestoken door Al Gore, de uitvinder van het warme water.  Wild Bill roept Gore op het geld van zijn prijs over te maken aan de familie van de inmiddels overleden Irene Sendler. De grote Democraat heeft dat geld niet nodig. Wild Bill zal Gore de hemel inprijzen als hij op deze geste ingaat. Wij achten de kans gering. Intussen hebben wij kennis gemaakt met het heldhaftige verhaal van een moedige jonge vrouw.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De EU moet besparen

 

De Vlaams Belang-delegatie in het Europees Parlement verzet zich tegen een verhoging van het budget van de Europese Unie met 5%, zoals de "bijzondere commissie beleidsuitdagingen en begrotingsmiddelen voor een duurzame Europese Unie na 2013" van het Europees Parlement aanbeveelt.

Op een moment dat overal bespaard moet worden en dat iedereen de buikriem moet aanhalen, is het ongehoord en onaanvaardbaar dat Europa nog meer geld wil uitgeven.

De Europese Unie zou het goede voorbeeld moeten geven door een grote besparingsoperatie op het getouw te zetten. Dat kan door te snoeien op uitgaven voor nutteloze instellingen als het Comité van de Regio’s, het Europees Economisch en Sociaal Comité, door de uitgaven in het kader van regionale fondsen beter te controleren, door geldverslindende praktijken als de maandelijkse verhuis van het Europees Parlement van Brussel naar Straatsburg af te schaffen (200 miljoen euro per jaar), enzovoort.

Het Vlaams Belang stelt vast dat er niet alleen een reusachtige kloof bestaat tussen de burgers en het Europese establishment, maar nu ook al tussen het Europees Parlement en verschillende nationale parlementen. In het Europees Parlement staan de traditionele fracties (van de EVP tot de groenen) op één lijn voor meer geld voor Europa en voor Europese belastingen, terwijl bijvoorbeeld de Nederlandse Tweede Kamer zich daar tegen verzet. Het Vlaams Belang juicht dat verzet toe.

Indien het officiële Europa weigert de tering naar de nering te zetten en zijn arrogantie niet tempert, zal het laatste restje draagvlak bij de publieke opinie verdwijnen.

Philip Claeys, EU-parlementair


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ware gelaat van het CGKR

 

Illegalen moeten tegen de politie klacht kunnen indienen voor racisme of geweld, zonder uit het land gezet te worden. De wet die het witwassen van misdaadgeld voorkomt moet worden veranderd zodat illegalen een bankrekening mogen openen zonder hun identiteit te moeten bewijzen. Bij gezinshereniging mogen genaturaliseerde Belgen niet strenger behandeld worden dan burgers uit de Europese Unie, zoals de kersverse wet op de verstrenging van de gezinshereniging doet. Kennis van een landstaal of wil tot integratie mag geen element zijn bij het toekennen van de Belgische nationaliteit. Dat zijn slechts enkele voorstellen uit het nieuwe jaarrapport van 2010 over migratie, dat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR), zopas voorstelde.

Volgens het CGKR kwamen in 2009 zo'n 126.877 buitenlanders België binnen. Er kwamen dat jaar 69.004 legale buitenlanders bij. Dat is een gemeente zoals Genk of Seraing.

Het gros van de nieuwkomers van buiten de EU ("derdelanders") kwam "om familiale redenen": 48,4%. België is hiermee de koploper in de hele Europese Unie, waar het gemiddelde van alle 27 lidstaten 27,3% bedraagt.

Frankrijk en Duitsland reiken meer dan een kwart van hun verblijfsvergunningen aan derdelanders uit aan studenten, België slechts 12,3%,

BEDENKINGEN

1.Het rapport is meer nog dan de vorige jaren een im-migratierapport, geen migratierapport. Zoals vroeger al gesteld: dat mag allemaal, maar het moet dan ook duidelijk gezegd worden.

2. Het rapport vertrekt bovendien vanuit de visie van de persoon die België wil binnenkomen of hier wil blijven. Alle maatregelen die het CGKR voorstelt, maken het makkelijker dat buitenlanders België binnenkomen of ze maken het moeilijker om buitenlanders te verwijderen.

3. Op een aantal punten is het rapport kwalitatief minder goed dan de vorige jaren. Zo is het soms nogal slordig (met cijfers). Het onderdeel over medische regularisatie is voor een buitenstaander zonder doctoraat in het vreemdelingenrecht niet te begrijpen, bij de gezinshereniging wordt de belangrijke problematiek van de bilaterale verdragen niet vermeld, op pagina 85 staan twee verschillende percentages over het totaal aantal humanitaire regularisatie (66,1% van alle beslissingen, 61,3% van alle beslissingen) zonder verdere uitleg, het CGKR promoot de vrijwillige terugkeer zonder de problemen van de Brazilianen, voor wie de vrijwillige terugkeer een veredeld reisbureau is (zie: hier), te vermelden.

4. Men kan zich vragen stellen bij een aantal voorstellen. Moet werkelijk alles nu wijken voor de rechten van illegalen? Jarenlang heeft o.a. het CGKR terecht de sportsector gemobiliseerd om de mensenhandel in zijn rangen tegen te gaan. En nu zouden de clubs illegale sporters moeten toelaten, zodat ze juridisch gezien zelf mensenhandelaars worden?

5. Daarbij rijst eens te meer de vraag naar het statuut van het CGKR zelf. De ene afdeling van het CGKR voert een goede strijd tegen mensenhandel, terwijl de andere afdeling voorstellen formuleert die de mensenhandel de facto vergemakkelijken en bevorderen.Wie controleert het CGKR? En vooral: hoeveel controle is nodig en controle op welke activiteiten? Dat is onduidelijk, zo bleek vorige donderdag in de Kamer. MR-fractieleider Daniël Bacquelaine had daar "sancties" geëist tegen adjunct-directeur Edouard Delruelle omdat die het pas goedgekeurde boerkaverbod "discriminerend" en "absurd" had genoemd. Voogdijminister Joëlle Milquet (cdH) betreurde de uitspraken van Delruelle maar zegde dat het CGKR "volkomen autonoom is" en dat zij dus niets kon doen.

http://www.gva.be/dekrant/experts/johndewit/cgkr-het-migratierapport-van-2010.aspx

Stradi


27-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste kunstdiefstal in het MAS.

 

Het is zover. Binnen de 10 dagen na de opening van het MAS is de eerste kunstdiefstal een feit.

Donderdagmiddag 26 mei 2011 omstreeks 16.30 uur stelde een suppoost vast dat een object uit de vaste opstelling op de vierde verdieping ontbrak Het gaat om een kruithoorn met oorlogstafereel, uitgevoerd in hoorn, zilver, metaal en hout. Het voorwerp behoort tot de collectie Vleeshuis en is goed gedocumenteerd door middel van beschrijvingen en fotomateriaal. Het kunstwerk stond opgesteld op de vierde verdieping onder het thema Machtsvertoon. De wand waar de kruithoorn werd getoond staat onder cameratoezicht, en er is een zeer frequente controle van de suppoost. Tot zover de mededeling door de Stad Antwerpen

Wij zijn er niet trots op maar wij hebben er in ons commentaarstuk over de opening van het MAS nadrukkelijk op gewezen, dat veel van de tentoongestelde objecten zo voor het grijpen staan. Een beetje behendige dief slaagt hier probleemloos zijn slag.  Net zoals de eerste de beste vandaal schilderijen en andere stukken kan beschadigen als dat in zijn brein opkomt.

De beveiliging in het MAS is van Jan-mijn-voeten.  Ik heb met diverse suppoosten en verantwoordelijken daarover gesproken, op een beminnelijke manier en niet als een ouwe betweter,  en àl de dames en heren gaven grif toe dat het zo niet kon.  Ik heb  mij opzettelijk voorovergebogen naar enkele Japanse poppen, die onbeschermd, open en bloot met de hand kunnen aangeraakt worden. Toen ging er een belletje af en even later kwam een verantwoordelijke kijken.  Terwijl wij stonden te praten, was het perfect mogelijk geweest dat een handlanger (ik ga altijd op stap zonder handlangers) op een andere plaats iets weggegrist zou hebben. Om maar te zeggen.

Schepen Philip Heylen,  minimaliseert deze diefstal, want het stuk is voldoende beschreven en gekend. "Alle 470.000 museumstukken werden op voorhand geïnventariseerd. Het object wordt nu ontvreemd aangemeld via de hier toe geijkte kanalen zoals Interpol." En daarmee is de kous af. 

Het MAS en het slimme stadsbestuur van Antwerpen dragen een grote verantwoordelijkheid voor het Vlaamse Kunstpatrimonium dat zij beheren. Beheren, want het is niet van hen, het behoort toe aan de ganse gemeenschap. Verdieping per verdieping moet de beveiliging opgevoerd worden.  Deze toestand is schandelijk en onbegrijpelijk.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!