Angeltjes
02-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommers

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dewinter ontvangt Israëlische minister en leider van Druzen in Israël, Ayoob Kara

 

 

 
Filip Dewinter, heeft op 1 juni een ontmoeting in het Vlaams parlement met de Israëlische vice-minister Ayoob Kara. Kara is in Israël de leider van de Druzische gemeenschap en zetelt in de Knesset. Hij is ook vice-minister voor de ontwikkeling van Negev en Galilea.
  
Het gaat om een tegenbezoek van Ayoob Kara aan Vlaanderen, na de ontmoeting in Israël eind vorig jaar van Dewinter aan Israël. Voor Dewinter moet het bezoek van een lid van de Israëlische regering de gezamenlijke strijd van het Westen tegen de islam kracht bij zetten.
 
Deze voormiddag  bezocht Ayoob Kara het Vlaams parlement. In de namiddag is er een ontmoeting gepland met de Europese Alliantie voor de Vrijheid, waarvan het Vlaams Belang deel van uitmaakt.

Vrijdag ontvangt Dewinter Ayoob Kara in Antwerpen, waar om 11 uur in het Vlaams Belang-secretariaat aan de Van Maerlantstraat 14 een persconferentie plaatsvindt. Daarna volgt een wandeling door de “geïslamiseerde wijken van Antwerpen Noord”. 

’s Namiddags is een bezoek gepland aan de Grote Markt, het stadhuis en de kathedraal.
  
Met dit bezoek willen zowel Filip Dewinter als Ayoob Kara onderlijnen dat er een einde moet gemaakt worden aan de islamisering van het Westen. Tevens wil Dewinter met de ontvangst van de Druzische Ayoob Kara zijn solidariteit uitdrukken met het Druzische volk dat in verschillende landen van het Midden-Oosten verdrukt en gediscrimineerd wordt.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremistische moskeeën en VZW's in Antwerpen - IV

 

Vzw Jongeren Voor Islam

Ik ben de afgelopen jaren op verschillende bijeenkomsten en lezingen geweest van de extremistische organisatie Jongeren Voor Islam (= JVI). Deze beweging telt ongeveer 1000 leden in het Antwerpse en heeft haar zetels in Hoboken en Boom. Ze staat bekend voor haar sympathie voor de organisaties Hamas, Al Aqsa Martelarenbrigades en Islamitische Jihad.

Voor Koranlessen en Arabische taallessen kan je ook steeds bij hen terrecht. Het ‘speciale’ aan JVI is dat de voertaal voor al haar activiteiten Nederlands is. JVI is daarom enorm populair bij Marokkaanse jongeren én bekeerlingen die de Arabische taal niet machtig zijn.

Staatsveiligheid en Federale Politie zijn uiterst geïnteresseerd in het doen en laten van deze alsmaar groeiende organisatie. Momenteel is JVI zelfs ondergronds gegaan uit vrees voor de veiligheidsdiensten. Ingewijden weten dat de JVI-kopstukken zich nu verder organiseren vanuit moskee El Mouhsinine in de Sint-Lambertusstraat 68 te Berchem en moskee El Fath op de Sint-Bernardsesteenweg te Hoboken. Zaal Rubens in de Statiestraat te Berchem, wordt vaak gebruikt als locatie voor lezingen. Tijdens de lezingen en in de moskee worden zéér radicale lectuur en folders (o.a. van Hamas en Al Aqsa Martelarenbrigades) verspreid. Zelfs rekeninguittreksels voor de achtergebleven families van Palestijnse zelfmoordterroristen worden uitgedeeld.

JVI ronselt op grote schaal Marokkaanse jongeren op straat, in vzw’s en de moskee om haar extremistisch gedachtegoed over te brengen. Haat en geweld tegenover westerlingen, joden en homo’s worden hier gepredikt.

‘Jongeren Voor Islam’ streeft naar een islamitische staat waarin de 'zuivere' islam primeert, met inbegrip van de sharia. Diefstal moet volgens hen bestraft worden met het afhakken van handen, muziek en dans zijn verboden, vrouwen moeten de mannen ten alle tijden slaafs gehoorzamen, vrouwen moeten gestenigd worden bij overspel, homo’s moeten aan de hoogste boom opgehangen worden. Deze walgelijke praat wordt momenteel verkocht door ‘Jongeren Voor Islam’ aan meer dan 1000 islamitische jongeren over heel Vlaanderen. Ook in Antwerpen.


Deze organisatie ontmoedigt (en verbiedt soms) moslimjongeren om contact te hebben met 'westerse' mensen en propageert aldus apartheid en een conflictmodel. Andere meningen worden niet geduld en de jongeren die de lezingen van JVI bijwonen, raken geïndoctrineerd en zijn uiterst onverdraagzaam tegenover éénieder die er een andere mening op nahoudt. Andersdenkenden worden gezien als vijanden die moeten worden bestreden en daar is reeds geweld aan te pas gekomen.

‘Jongeren Voor Islam’ is verantwoordelijk voor heel wat spanningen, conflicten, geweld en het totaal mislukken van de integratie. Ze wil geen integratie, maar een soort aparte zuil waarin zo weinig mogelijk contact is met 'ongelovigen' die staan voor het 'verderf'. Hoe hoger de extremisten opgeleid zijn, hoe meer ze zich tegen de westerse wereld keren.
Ze verachten het gastland, maar aanvaarden wel gretig de uitkeringen die ze genieten. België is in hun ogen een land van wulpse vrouwen, zatlappen en biggenvreters. Dat menen ze echt en ze zeggen het ook met zoveel woorden. Nog sterker en gevaarlijker: ze prediken dat onophoudelijk bij ongeschoolde geloofsgenoten, die hun argumenten zonder nadenken slikken.

Integratie is voor hen een ongelovige daad en bijgevolg onbespreekbaar. Jammer genoeg slaagt voorzitter Farid Zahnoun van ‘Jongeren Voor Islam’, een wolf in schapenvacht, er telkens in om beleidsmensen een rad voor de ogen te draaien om inmiddels zijn geheime agenda te kunnen bewerkstelligen.

Zijn al onze politici in Antwerpen dan zo blind? Bij de Lokale Politie Antwerpen heeft JVI ook handlangers rondlopen, namelijk inspecteur van de dienst diversiteit Hamza Arras. Hij is medeoprichter van JVI en tegelijkertijd ‘arm der wet’! Een tijd geleden werden handelaars op de Turnhoutsebaan lastiggevallen door moslimextremisten van Jamaat Tabligh omdat ze alcohol en sigaretten verkochten. Hamza Arras moest hiervoor in opdracht van Lokale Politie Antwerpen een meldingspunt leiden waar handelaars klacht konden indienen tegen deze terroriserende extremisten. Niemand durfde zich echter melden, want de meeste gematigde moslims in Antwerpen weten dat Hamza Arras zelf notabene een onbetrouwbare fundamentalist is. Hamza Arras heeft intussen bij Lokale Politie Antwerpen zicht op promotie tot ‘hoofdinspecteur’! Dit zijn maffiapraktijken! Staatsveiligheid en Federale Politie heeft Lokale Politie Antwerpen al tientallen malen gewaarschuwd voor de dubieuze activiteiten van Hamza Arras. Tevergeefs.

Soelayman ibn Haroen is een van de raadgevers van JVI. Deze bekeerling bezoekt regelmatig radicale geestelijken in Syrië, Jordanië, Egypte en Saoedi-Arabië. Hij wordt ook vaak opgemerkt in het radicaal islamitisch milieu in Nederland.

Onze dochters, kleindochters, zusters en echtgenotes worden op straat lastiggevallen en uitgescholden voor hoer door JVI jongeren wanneer ze een minirokje durven te dragen. Dit terwijl ze hun eigen vrouwen vaak verhullen onder een boerka. Moslimfundamentalisten leven in een vrouwloze openbare wereld en aangezien fundamentalisten ook maar mensen zijn, kan ik me goed voorstellen waarom het martelaarschap hen zo aantrekkelijk lijkt. Wanneer mannen denken dat ze met vrouwen moeten omgaan door er een boerka overheen te gooien, kan het resultaat alleen maar frustratie zijn. Ontneem mensen hun seksualiteit en er ontstaat een enorme leegte die gevuld moet worden. Ik zie de martelaar die zichzelf opblaast in de verwachting dat hij 72 jonge meisjes mag ontmaagden als een soort invulling van die leegte. Wie zichzelf opblaast in een bus mag in het hiernamaals een eeuwige orgie beleven.

Een berucht lid van JVI en bezoekster van radicale moskee El Fath is de bekeerlinge en gangsterliefje Lesley Deckers. De organisatie ‘Jongeren Voor Islam’ moet onherroepelijk opgedoekt worden!

(wordt vervolgd)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djerba in het land van de Jasmijnrevolutie - Aflevering VI (slot)

 

Maandagochtend: een blik buiten.  Geen zon, geen zee te zien.  Dikke mist: slechts maximaal 35 m zicht.  Nog nooit meegemaakt op Djerba.  Snel wordt duidelijk dat het niet om mist gaat maar wel om de Chili.  De Chili is wat in Italië bekend staat als de Sirocco, een zuidelijke Saharawind. 

Natuurlijk heb ik dit fenomeen wel al meer mogen ervaren, maar nog nooit zoals vandaag.  Het is heet, windkracht 6 met uitschieters tot 8, je ziet quasi niets.  Je loopt op het strand en je hebt de indruk in roodbruine mistwolken voort te bewegen, helemaal alleen.  Er is dan ook niemand op het strand: alle watersporten zijn verboden, wat er los staat werd stevig vastgesjord.  De strandbar is gesloten.  Geen paarden, geen dromedarissen, geen leurders, niets of niemand.  Na een half uur geef ik het noodgedwongen op: mijn benen en armen zijn gezandstraald, overal fijn zand, in mijn kleren, in mijn neus, oren, keel en ogen.  Iedereen heeft die dag bloeddoorlopen ogen.  Alle vliegverkeer ligt stil.  Een surrealistische dag.

Ook omdat de animatie- en sportploegen hun vrije dag hebben.  En dat ziet men.  Bij hun ontbijt zitten er enkelen lusteloos op een broodje te kauwen: hoofdpijn…  Gisteren hebben ze een stevig feestje gebouwd.  ’s Middags is Tarik zo goed hersteld dat hij mij aan tafel gezelschap houdt.  Ik vraag hem of de maaltijden halal zijn.  Hij bevestigt: behalve het duidelijk vermelde varkensvlees is alles halal.  En dat hij het zich als mohammedaan niet anders kan voorstellen.  Zo, zo… Hij is absoluut geen geheelonthouder en leeft niet bepaald als een monnik.  En toch, is dat eten dan zo belangrijk?  Ik stel dat dit gewoon hypocriet is: je kan toch niet uit de godsdienstleer dàt selecteren wat je past en de rest negeren?  Zijn antwoord is eerder filosofisch: hij is geen hypocriet maar een realist.  Anders werkt het niet.  En hij is er 100% van overtuigd dat er nergens in de islamitische wereld hotels zijn die het aandurven de halalvoorschriften aan hun laars te lappen. 

Met Ghassen kan ik diepgaandere gesprekken over de politieke situatie voeren.  Hij is eigenlijk leraar, spreekt vloeiend verschillende talen en loopt daar als animator rond omdat dat beter betaalt dan het onderwijs.  En hij voelt zich gediscrimineerd:  hij heeft de betere papieren, de langere loopbaan, de betere talenkennis en toch werd dit jaar zo’n minkukel uit Turkije benoemd tot assistent-chef animatie.  Hij heeft gelijk, die minkukel is een irritant kereltje, met flauwe grapjes, wiens Duits, Frans of Engels voor mij even onverstaanbaar zijn als zijn Turks.  Een onderschuivertje van de Oostenrijks-Turks-Britse directie.  

Als ik hem erop aanspreek dat volgens het tv-journaal de avondklok in Tunis tijdelijk weer ingevoerd werd wegens “relletjes” van de “jongeren”, dan heeft hij het moeilijk.  Hij had stilletjes gehoopt dat dit onopgemerkt voorbij zou gaan.  Hij heeft er ook genoeg van.  Het woord “jongeren” krijgt in Tunesië dezelfde wrange bijklank als bij ons.  Hij meent dat Ben Ali fouten begaan heeft, maar niet zoals wij die hier begrepen hebben.  Hij heeft het over een verlicht despoot, wiens grootste fout eruit bestaan heeft de foute vrouw te trouwen en haar carte blanche te geven.  Zij was een machtswellustelinge en een geldhaai: niemand kon een job bij de overheid krijgen, zonder langs haar clan te passeren.  Eerst betalen.  En dat het wel tijd werd, na dertig jaar, dat er eens verkiezingen georganiseerd werden.  Maar hij laat ook horen dat Ben Ali voor orde en regelmaat zorgde, voor onderwijs zonder onderscheid van geslacht, voor een lik-op-stuk beleid, voor een functionerend politie- en rechtsapparaat, voor een vriendelijk klimaat voor het toerisme en de economie en voor het verhinderen van een leegloop van de meest getalenteerde mensen.  Het zijn volgens Ghassen de klaplopers, de criminelen en de “losers” die de oversteek naar Lampedusa en Malta maken. In grote lijnen komt dat overeen met de mening van de meesten, die over hun revolutie wilden praten. 

Bij een plaatselijke, meertalige zender, bekijk ik een reportage over een filmstudio in de buurt van Hammamet.  Het is een uitgestrekt terrein met zowel sets voor buiten- als binnenopnamen.  Verschillende bekende filmmaatschappijen hebben daar bij gelegenheid opnames gedraaid waarvoor ze elders niet terecht konden.  Blijkt dat deze filmstudio tijdens de revolutie door de bevolking van de vier omringende dorpen door middel van een menselijke ketting beschermd werd tegen overijverige bevrijdingsstrijders.  En zij blijven dat doen.  Nu wordt er een film gedraaid, gewijd aan de groentenboer, die zichzelf in brand stak en de geschiedenis zal ingaan als de martelaar van de Jasmijnrevolutie.  Men wil die op het volgende filmfestival van Cannes voorstellen.

Mijn vakantie zit erop: de terugreis duurt vijf uren langer dan voorzien, want ik kan na de landing Zaventem niet verlaten.  De Brusselse taxichauffeurs gijzelen de passagiers tot in een omtrek van 5 km. 

Prettige thuiskomst! Ik zou er absoluut niets op tegen hebben rechtsomkeer te maken.  In onze verrijkte steden, in het openbaar vervoer, in het uitgangsleven is het veel gevaarlijker dan daar.  Ik keer met zekerheid terug: voor het klimaat, de goede hotels, de vriendelijkheid en dienstbaarheid van het personeel, de watersportmogelijkheden en omdat het dichtbij is.  En ook omdat ze geen reden hebben hun land te verlaten als ze daar hun boterham kunnen verdienen. 

Linde Edelinck


01-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 1 juni 2011 : balen

 

 

Vandaag is het een baaldag bij Angeltjes.

 Wij willen ons bezinnen over zovele zaken, die ons beurtelings droef ende blijde stemmen.

Onze gedachten verwijlen bij de Heer Di Rupo die wij een succesvolle ingreep toewensen, zodat hij vlug terug bij stemme is om het belgische vaderhuis schreeuwend overeind te houden. Wij denken ook aan de Heer Bart de Wever (wij denken elke dag aan deze onvolprezen man) opdat hij met zijn volle gewicht, kreunend en transpirerend,  datzelfde belgische vaderhuis moge rechthouden. Wij verheugen er ons in dat Bart Caron weldra moge overwoekerd worden door ongedierte, zodat hij de kans krijge, tijdfens het krabben, na te denken over politiek fatsoen.  En wij zijn enorm intriest dat wij niet in Bilzen wonen, alwaar Mevrouw Frieda Brepoels een gooi zal doen naar de burgemeesterszetel. Gelukkig zal zij ook onze belangen blijven dienen in het Euro-parlement bij de extreem-linkse fractie van de Groene Kindervriend, Cohn-Bendit.

Uw gewaardeerde reacties zullen vandaag niet verschijnen. Als wij balen, doen wij het 100% volgens de regels. Aber morgen zijn wij weder tot uw dienst. Onkruid (en nu ook ongedierte) verdwijnt niet.

De redactie van Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat, Vlaams volksvertegenwoordiger Wim Wienen

 

In de commissie Media van het Vlaams Parlement werd vandaag de begrotingwijziging Media verworpen. Oppositiepartijen Vlaams Belang, Open VLD en LDD stemden tegen de begrotingswijziging, CD&V onthield zich. Enkel SP.a en N-VA stemden voor.

De reden waarom de begrotingswijziging werd verworpen is onder meer het gebrek aan transparantie inzake de reclame-inkomsten van de VRT en de knipperlichtprocedure, naast het feit dat de VRT zijn totale reserves begint op te souperen aan onder meer sportrechten. Het feit dat minister Lieten dit toelaat getuigt allesbehalve van goed bestuur.


De openbare omroep staat voor grote uitdagingen met onder meer de problematiek van haar huisvesting. Voor het Vlaams Belang kan het niet dat de VRT nu haar reserves opsoupeert om dan binnen afzienbare tijd opnieuw langs de kassa van de Vlaamse overheid te passeren.

Het Vlaams Belang is dan ook van mening dat de VRT dringend keuzes moet maken en de tering naar de nering moet zetten. Ook minister Lieten moet terzake de nodige besluitvaardigheid aan de dag leggen. Het gebrek aan keuzes op dit moment heeft het Vlaams Belang aangezet om deze begrotingswijziging niet goed te keuren.

Wim Wienen

Lid commissie Media Vlaams Parlement


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang eist tussenkomst Peumans tegen Bart Caron

 

Bart Caron : Vlaams Belang-parlementsleden “ongedierte” !
 

Vlaams Belang-fractie eist dat parlementsvoorzitter Peumans optreedt en Caron publiekelijk terechtwijst Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Caron vergelijkt Vlaams Belang-parlementsleden met “ongedierte” Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Caron (Groen!) vond het tijdens het voorbije weekend blijkbaar nodig om op zijn weblog een artikel te plaatsen waarin hij collega-parlementsleden die vorige week samen met hem deelnamen aan een werkbezoek van de Commissie Cultuur van het Vlaams Parlement vergelijkt met “ongedierte dat meereist in je jas”. Caron schrijft letterlijk : “Op zo’n parlementaire trip, zeker naar zo’n beladen stemming, heb je een kleine horde Vlaams Belangers in de bagage. Ze zijn onvermijdelijk, als ongedierte dat meereist in je jas. In het parlement kan je ze vermijden of negeren, zoals het uitkomt. Ik geef ze dan geen hand. Ik zit er niet mee aan tafel.”.

Tegelijkertijd hangt Caron een volkomen verzonnen en leugenachtig relaas op over dit werkbezoek. Het “tafelgesprek” waarnaar Bart Caron refereert en waarbij de Vlaams Belang-parlementsleden in de onmiddellijke nabijheid van de heer Caron allerlei uitlatingen ten aanzien van vreemdelingen zouden gedaan hebben heeft zelfs niet eens plaatsgegrepen!

Ook het door Caron gemaakte intentieproces over de appreciatie van een Vlaams Belang-collega over een gekleurde medereizigster op de Thalystrein tart alle verbeelding. Caron schrijft : “Wat denkt mijn Vlaams belangende buur nu echt over de Turkse mevrouw – of liever een Turks ogende mevrouw zonder hoofddoek – die recht tegenover ons zit op de trein? Vindt hij haar maar een minderwaardige persoon, een fout van de schepping ? Zou hij haar, mocht hij überhaupt wat te zeggen hebben, stante pede terugsturen naar afzender ? En waarom ? Om meer lebensraum te hebben in Vlaanderen of in Nederland dan ?”.

Vlaams Volksvertegenwoordiger en Commissievoorzitter Buitenlands Beleid Frank Creyelman heeft gisteren dan ook een schrijven gericht aan parlementsvoorzitter Jan Peumans waarbij hij in naam van de Vlaams Belang-fractie uitdrukkelijk vraagt aan de parlementsvoorzitter om Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Caron terecht te wijzen.

Het hoeft immers geen betoog dat Caron op zijn weblog de grenzen van de parlementaire deontologie en welvoeglijkheid erg ver overschrijdt.

Filip Dewinter Fractievoorzitter
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo spreekt weer

 

 
Het gaat vlijmscherp goed met de stemmige banden van Di Rupo. Ondanks eerdere paniekerige berichten die meteen de rating van ons lievelingsland de dieperik deed ingaan, heeft hij vandaag een indringend gesprek gehad met zijn vriend BDW. Opvallend was wel dat hij een Onckelinckxvocabularium hanteerde.
Het gesprek in extenso :
Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Ongedierte*

 

‘Ze zijn onvermijdelijk, als ongedierte dat meereist in je jas.' Vlaams parlementslid Bart Caron (ooit Spirit, nu Groen!) heeft er een officieel reisje naar Amsterdam opzitten. Helaas voor hem trokken enkele Vlaams Belangers mee in zijn gezelschap. ‘In het parlement kan je ze vermijden of negeren, zoals het uitkomt. Ik geef ze dan geen hand. Ik zit er niet mee aan tafel. Sorry, maar zoveel onversneden racisme, die minachting voor mensen met minder mogelijkheden, voor moslims en andersdenkenden… Zoveel rechtse praat. Nee, er zijn grenzen aan mijn verdraagzaamheid.'

Op zijn blog trekt Caron, ooit kabinetschef van cultuurminister Bert Anciaux, alle karikaturale registers open. ‘Welke soort samenleving willen extreem-rechtse mensen eigenlijk? Hun programma is me bekend, maar diep in hun hart kan ik niet kijken. Rangschikken ze mensen echt van hoog naar laag, van hoog te waarderen tot als een mier te vertrappen? Voelen ze zich meer waard dan het bruine koppeltje op de bank voor ons?'

Zo'n scheldtirade hoorde je twintig jaar geleden, bij het doorbreken van het toenmalige Vlaams Blok, wel meer. Het verzinnebeeldde een frustratie en een oprechte afkeer. Een ranzige subcultuur besmette toen het Vlaams Blok, met diepe roots bij extreemrechtse, ja zelfs fascistische groupuscules. Het was ook de tijd van het zeventigpuntenplan dat echt las als een plan voor een etnische zuivering. Het cordon sanitaire leek niet meer dan een rechtvaardig gevolg.

Ondertussen zijn we aan dat Vlaams Belang gewend geraakt. De partij is een vast onderdeel van het politieke landschap. Iedereen heeft het recht haar bestaan te betreuren. Maar ze schikt zich naar het Belgische democratische bestel. Het programma werd opgekuist en geactualiseerd. Vlaams Belang vertegenwoordigt een stroming die in heel Europa opgeld maakt.

Tien jaar geleden vergeleek de liberaal Karel De Gucht de mandatarissen van het Vlaams Blok nog met mestkevers. De term ongedierte gaat niet alleen verder, historisch gezien klinkt hij ook erg beladen. Ongedierte vraagt om te worden uitgeroeid. Van die intentie willen we Caron zeker niet verdenken, toch niet in de letterlijke betekenis. Maar wat brengt het in godsnaam de mensheid bij om politieke vijanden uit te schelden voor het vuil van de straat? Politici die het hardste schreeuwen tegen het Vlaams Belang, zijn meestal de zwaksten om die partij echt te bekampen.

Wie een partij wil bevechten, moet in de eerste plaatst de kiezers terugwinnen. Ooit vond Agalev-voorzitter Jos Geysels dat een taak voor de socialisten, zij hadden toch de meeste stemmen aan extreemrechts verloren. Meteen hoefde het elitaire Agalev (de voorloper van Groen!) zich niet vuil te maken aan die onderkant van de Vlaamse samenleving.

Ook Caron vindt het overbodig om te zoeken naar de redenen voor dat structurele succes. Dat inzicht volgt zeker niet door de politieke vertegenwoordigers ervan bij gebrek aan fatsoenlijke argumenten te ontmenselijken. De mandatarissen van Vlaams Belang mogen dan een mening verkondigen die Caron niet aanstaat, het blijven mensen van vlees en bloed, die appelleren aan een aantal verzuchtingen en zorgen in Vlaanderen.

Wie zich ten slotte het recht voorbehoudt om anderen als ongedierte te bestempelen, moet zichzelf echt wel fantastisch vinden. Individuen die worstelen met een moreel meerderwaardigheidscomplex sporen akelig dicht met mensen die zich omwille van afkomst of ras hoger inschatten dan anderen. Wie weet maakt dit van het Vlaams Belang nog een te softe biotoop voor het uit zijn voegen barstende ego van Bart Caron.

Bart Brinckman
(maakt deel uit van de Wetstraatredactie. In ‘Vlam!' reageert een redacteur op een nieuwsfeit dat hem niet onverschillig laat) 

Met dank aan Fem voor de tip
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremistische moskeeën en VZW's in Antwerpen - III

 

Mag ik eens piepen achter het gordijntje ?

 

Aan het woord: Fuad Ellouzati

Deze moskee in de Tulpstraat is een bolwerk van Jamaat Tabligh, Minhaj Ul-Quran en Hizb-Ut-Tahrir. De familie Fellous is er heer en meester. Deze familie staat bij de Belgische Staatsveiligheid bekend als de spil in wapen -en drughandel in het Antwerpse.

De Marokkaanse topgangster Mohamed El Azzouzi werd in het verleden door de familie Fellous bevoorraad met allerlei wapens. Hun vzw Risala, ondergebracht in moskee Omar, wordt al jarenlang gebruikt als dekmantel voor wapen –en drughandel. Deze vzw beheert ook enkele extremistische websites die oproepen tot gewapende jihad in Irak, Afghanistan, Palestina, Tsjetsjenië én België. Een zekere Jamel El Farissi, Marokkaanse jongeman wonend te Deurne, showt met trots gehuld in mujahideenkledij zijn kalashnikovs op deze websites. Internet wordt alsmaar belangrijker voor rekrutering van moslimstrijders. Mustafa Galmi vindt ook veilig onderdak in moskee Omar. Hij werd een tijd geleden ontslagen door zijn werkgever Group 4 Securitas omdat hij verdacht veel foto’s had genomen van zijn collega-veiligheidsagenten en gepantserde geldtransportwagens. In zijn persoonlijk kastje op het werk vond de directie een enorme hoeveelheid van deze foto’s, radicale koranteksten en jihadteksten. Hij had duidelijk plannen om geldtransportwagens te overvallen. Dat was de conclusie van de politiediensten. Hij kon echter niet gearresteerd worden wegens gebrek aan bewijzen. Vzw Risala organiseert ook ‘jeugdkampen’ in de Ardennen. De activiteiten op zo’n kamp lijken echter meer op zware ‘paracommando-trainingen’. Deze activiteiten vinden meestal plaats in de bossen van Agimont. Nachtelijke paintballsessies en droppings, ... gehuld in mujahideenkledij. Verschillende bewoners van het dorpje Agimont zijn er niet gerust op en hebben al meermaals politie ingelicht over de vreemde activiteiten van vzw Risala in hun bossen. Terecht zou ik zeggen. De verontrustende berichten van de bewoners worden inmiddels ernstig genomen door de anti-terreurdienst van de Federale Politie en de Belgische Staatsveiligheid.

Fuad Ellouzati, wonend in de Tulpstraat 42, is een Marokkaanse jongeman van ongeveer 26 jaar oud. Hij is actief lid van Jamaat Tabligh en is vriend aan huis bij de extremisten van moskee Omar. In een vorig leven was hij taxichauffeur bij Antwerp Taxi. Hij heeft handig gebruik gemaakt van die periode om zijn radicaal gedachtegoed te verspreiden. Een taxichauffeur komt immers met heel veel mensen in contact. Dé ideale job dus voor een moslimextremist om zijn netwerk uit te breiden in een grote stad zoals Antwerpen. Fuad kon ongemerkt met tientallen collegafundamentalisten in contact komen in zijn ‘rol’ als taxichauffeur. Hij bekleedde dus een strategische positie in het milieu.
Deze jongeman staat trouwens ook bij de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD bekend als ronselaar van jongeren voor fundamentalistische organisaties. Hij is o.a. in Utrecht de ‘leading man’ van een radicale jongerenvereniging.

e) Moskee Bangladeshi

Deze moskee op de Turnhoutsebaan staat bekend voor de verspreiding van jihadlectuur die oproept tot o.a. zelfmoordaanslagen.
Een zekere Tarik 'Den Tarik' -klik hier is er de ‘leading man’. Deze Marokkaan is lid van Jamaat Tabligh en staat bekend voor zijn zéér extreem gedachtegoed dat gebaseerd is op de leer van Said Qutb. Deze man was een belangrijke ideoloog van de Egyptische Moslimbroederschap.
Hij werd in belangrijke mate geïnspireerd door de radicale geestelijke Said Abul Ala Maududi en wordt vaak gezien als de belangrijkste inspirator voor Osama bin Laden. In het algemeen wordt Said Qutb beschouwd als medestichter van de politieke islam; het islamisme.

Tarik geeft regelmatig antiwesterse lezingen in de moskee en ziet zichzelf als een ‘geleerde’. Hij heeft persoonlijk al tientallen Vlamingen bekeerd tot de ‘radicale islam’, namelijk het wahabisme. Deze jongeman is bijvoorbeeld de hoofdverantwoordelijke voor de terrorisering van de winkeliers op de Turnhoutsebaan. Tarik en zijn persoonlijke knokploeg beschouwen zichzelf als een ‘religieuze politie’ die winkeliers o.a. moet aansporen om geen alcohol en sigaretten te verkopen. Hun grote voorbeeld zijn de Taliban.

Enkele Tsjetsjeense extremisten beschouwen moskee Bangladeshi tevens als hun uitvalsbasis. Tougan Tsaroev, Isa Abdurachmanov, Chamil Malikov en Ruslan Ibrahimov zijn hiervan de gevaarlijkste mannen.
Ze staan bekend bij de veiligheidsdiensten als zéér zware wapenhandelaars. Tougan Tsaroev, Chamil Malikov en Ruslan Ibrahimov zijn voormalige mujahideen die gevochten hebben in Tsjetsjenië tegen de Russen. Heel de familie van Ruslan Ibrahimov is omgekomen tijdens een Russische militaire operatie. Chamil Malikov heeft zelfs gevochten aan de zijde van de Bosnische mujahideen tijdens de gruwelijke burgeroorlog in ex-Joegoslavië. Enkele jaren geleden heeft Chamil Malikov zijn zuster kunnen overtuigen om zichzelf op te blazen bij een zelfmoordaanslag tegen een Russisch legerkonvooi in Tsjetsjenië. Deze mannen weten hoe ze met wapens en explosieven moeten omgaan en zijn lopende tijdbommen.

Luisteren naar de wijze woorden


f) Moskee Bilal

Deze moskee in de Van Montfortstraat kwam een tijd geleden in de media. Twee islamleraars en een studiemeester van de koranschool in de moskee riskeerden voor de Antwerpse strafrechter elk twee jaar effectieve cel omdat ze een aantal leerlingen tussen 8 en 11 jaar oud zouden hebben geslagen. Vanuit het Sint-Norbertusinstituut kwam midden juni 2006 een klacht, toen leraars tijdens de zwemles striemen zagen bij enkele leerlingen. Die zeiden dat leraars in de koranschool van de Bilal-moskee hen lijfstraffen hadden gegeven. Het gerecht startte meteen een onderzoek. De slachtoffertjes verklaarden het volgende: "Als ze niet braaf waren of niet luisterden, kregen ze slagen met een rubberen tuinslang of een houten of ijzeren lineaal. Dat gebeurde in de klas of in een hokje achter de bidruimte". De aantijgingen leidden naar islamleraars Omar El Baamri (42) en Zoubida El Moussaoui (39) en opzichter M'hamed El Jafoufi (60). Het OM eiste twee jaar effectieve celstraf voor elk van de beklaagden.
Zoubida El Moussaoui is ook familie van een zekere Ali El Moussaoui. Deze jongeman is jeugdwerker bij Kids vzw in Antwerpen. Tegelijkertijd wordt Ali echter ook vaak gespot in Antwerpen (o.a. in moskee Bilal) en Amsterdam in het bijzijn van een vrijgesproken lid van de Nederlandse Hofstadgroep. De Marokkaanse veiligheidsdiensten zijn bovendien nog eens geïnfiltreerd in de Antwerpse moskee omdat er zich Marokkaanse terreurverdachten zouden schuilhouden.


g) Moskee Hamza

Deze moskee in Borgerhout wordt geleid door een zeer radicale imam die vaak predikt tegen het goddeloze Marokkaanse en Libanees regime. De Marokkaanse veiligheidsdiensten zijn ook hier geïnfiltreerd. h) Vzw Attawasol

Deze vzw aan het Koxplein biedt onderdak aan militanten van de verboden Marokkaanse fundamentalistische beweging El-Adl wal-Ihsane (Gerechtigheid en Welzijn) van cheikh Abdessalam Yassine. Deze beweging strijdt voor een islamitische staat in Marokko naar het model van de Taliban.

(wordt vervolgd)


31-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een derde 0000-televisienet dankzij partijgenote Ingriet Lieten

 

Dat Ingriet Lieten de slimste socialist is in de Vlaamse regering, is geen geheim voor wie  al eens een gesprek gevoerd heeft met haar collega's Freya Vandenbossche en Pascal Smet. 

De slimste zijn van drie Simpelen zijn,  wil nog niet veel zeggen. Lieten heeft de spelregels in de Vlaamse Regering steeds niet onder de knie : collegiaal beslisen in de Regering en dan naar de media lopen. Dat het parlement voorbijgegaan wordt, is niet erg. 

Lieten is en blijft in de eerste plaats een trouwe partijmilitante die enkel rekening houdt met haar partijbestuur en voor de rest een grote minachting aan de dag legt voor haar ministriële collega's en nog meer voor het vervelende Vlaams Parlement. Het stoort Ingriet, zoals het een ware rode democrate past , dat er een oppositie bestaat. Vlaams Belang zit opgesloten in een dwangbuis, het zou aangewezen zijn hen ook nog een prop in de mond te stoppen en dat geldt ook, in mindere mate voor de liberalen en de LDD-ers. Lieten is zelf niet verkozen, zij werd geparachuteerd in de Vlaamse Regering.  Wat veel zegt over de kwaliteit in de socialistische fractie.  

Ingriet heeft aan de partijgenoten van Humo verteld dat zij de 0000 een derde televisienet zal schenken. Zonder dat de  regering hierover beslist heeft.  Een derde net voor de jeugd tussen 0 en 18 jaar. De ideale leeftijd voor maatschappelijke indoctrinatie, verpakt in aangepaste programma's. De boze zwarte wolf is een Vlaamse extremist, Roodkapje heet Fatima en de drie biggetjes worden natuurlijk de drie schaapjes. De zeven geitjes worden opgespaard voor de seksuele voorlichtingsprogramma's vanaf drie jaar.  Voor de  roodgroene en islam-aanhangige pubers wordt in de educatieve uitzendingen veel aandacht besteed aan de intrede in Multicul-Grotemensenland : wat kan het OCMW voor mij doen ?  Hoe omzeil ik lastige RVA-ambtenaren ?  Wat zijn de voordelen van het statuut van schijnzelfstandige ? De sharia is ideaal om een rode democratie te vestigen. Enz.

Daarom moet er een derde net komen.  Het ministerie dat de VRT is met zijn 3000 wandelende ijdeltuiten is niet eens bekwaam programma's te maken voor 1 net, want zowat alles wat de burgers amuseert, wordt aangekocht. 

De 0000 kampt met besparingen en het gebouw lijdt aan betonrot, zodat eerlang zware investeringen moeten gebeuren voor nieuwbouw. En daarbovenop wil de Rode Madame nog een 3de net laten exploiteren.  In dat grote rode hoofd van Lieten heerst grootheidswaanzin.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Lieten doet het weer
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Zij is niet aan haar proefstuk toe. Ik bedoel de rode bij De Lijn opgeviste ministerin Ingrid Lieten. Nogmaals bewijst zij lak te hebben aan de regels die de Vlaamse ministers normaliter zouden moeten respecteren. Madame gaat op eigen houtje rondbazuien (bij de linxe vrienden van Humo) dat haar rode VRT een derde (overbodig) T.V.kanaal krijgt, niettegenstaande zij héél goed weet dat er in de Vlaamse regering nog geen begin van een debat hierover is.  Meer nog, haar vorige intenties in deze werden van tafel geveegd.

Waarschijnlijk heeft Lieten nog veel famillie en goede vrienden die ergens een vetbetaald postje moeten versieren binnen de VRT alvorens ze, als ze zo verder het 'IKKE' parcour blijft volgen, het lid op de neus gaat krijgen.

 De grote baas van de Vlaamse praatbarak is niet happy met de nieuwe uitschuiver van ministerin Lieten, die deze gang van zaken als normaal begint te beschouwen : het Stevaertisme.

Dat ze met haar "arrogantie" zenuwachtigheid bij haar collega's opwekt kan haar niet deren.  Meneerke Peeters krijgt nu alweer de ondankbare opdracht de brand die Lieten veroorzaakt heeft te blussen,want dat de oppositie in deze (terecht) bloed ruikt is de evidentie zelve. Ik vraag mij trouwens af waarom dat mens zo hardnekkig een derde T.V. kanaal wenst ? Een kanaal "speciaal" voor de jeugd omdat ze bij Ketnet teveel onderbroken worden door sportuitzendingen, dixit madame de ministerin. Of zou madam Lieten als rasechte graaisos toch "iets"beloofd zijn als zij er nog een 'verliespost" kan bij lappen bij de 0000?

Het zou me echt niet verbazen.

mvg - senior

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornado in Australië

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de duistere wereld van de islam : jongevrouw gestenigd

 

Dit 19-jarige meisje, Katya Koren uit Oekraïne, had deelgenomen aan een schoonheidswedstrijd en werd als straf gestenigd.


Haar  frivole levensstijl viel blijkbaar niet in goede aarde bij de andere moslims in haar dorp in de Krim. Zij stenigden het meisje tot de dood en begroeven haar lichaam. Haar stoffelijke overschot werd vandaag ontdekt. Dit meldt ondermeer de Daily Mail.

De politie heeft een onderzoek geopend. Het meisje zou zijn omgebracht door drie moslimjongeren. Zij beweren dat hun gruwelijke daad gerechtvaardigd is omdat Katya Koren de  sharia heeft overtreden. De politie heeft al één van de drie jongeren- de 16-jarige Bihal Gaziev - aangehouden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tjeven Vanackere, belgische Sinterklaas, in Congo

 

Wij hadden het op 29 mei ll. over de reis van Tjeven Vanackere naar Congo. Hij ging zogenaamd om de verkiezingen aldaar te helpen voorbereiden.

Tevens zou Tjeven de Congolezen verblijden met een schuldkwijtstelling van 23 miljoen, recentelijk goedgekeurd door de regering van lopende zaken en een identieke geste uit maart van dit jaar voor 121 miljoen. Dat dachten wij, naieve onnozelaars.

Vandaag lezen we tot onze onverhulde blijdschap dat Tjeven bijna 500 miljoen euri weggeeft : nooit meer over spreken, kruis erover en gedaan.

Congo voldoet sinds midden vorig jaar aan de voorwaarden om erkend te worden als land dat zwaar in de schulden zit. Samen met zo'n dertigtal andere zogenaamde HIPC-landen komt het sindsdien in aanmerking voor schuldverlichting.

Sinds enkele jaren groeide internationaal het besef dat dit ook een belangrijke vorm van ontwikkelingssamenwerking kan zijn. Zoalng het besef maar groeit, zijn wij verheugd, want wij geven graag het hemd van ons lijf, zeker als het ons hemd niet is.   Minister Vanackere, momenteel in Kinshasa voor zijn tweede Congoreis, benadrukte maandag dat dit niet zomaar gebeurt. Congo moest aan strenge voorwaarden van Bretton Woods en het IMF voldoen om dit te kunnen bereiken. Wat die voorwaarden zijn, wordt niet medegedeeld, het zal weer een opeenstapeling zijn van voornemens die geen hond kan controleren.

Door de erkenning als HIPC-land is de totale schuld van Congo met maar liefst 8 miljard euro geslonken. Het gaat om schulden die door alle landen samen zijn kwijtgescholden. Het Centraal-Afrikaanse land moet nog maar een put van 2,9 miljard euro delven.

Bron : Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kientjesgeld naar het buitenland

 

Op 1 januari 2010 kregen 20.784 niet-Belgen in totaal 59 miljoen euro aan kinderbijslag voor hun 39.905 in het buitenland verblijvende kinderen. De kosten van dit soort kinderbijslagen stegen met 10% in vergelijking met 2009.

Dat zegt senator Filip Dewinter (VB) op basis van gegevens die hij kreeg van Minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS). Dewinter rekende uit hoeveel kinderbijslag naar het buitenland vloeit en naar welke landen dat dan gebeurt.

Absolute koploper is Frankrijk: 28.728 kinderen (totale kost 42 miljoen), voor Nederland met 5.393 kinderen (totale kost 7,5 miljoen) en Polen met 1.480 kinderen (totale kost 3,4 miljoen).

In totaal krijgen ook 2.054 kinderen van niet-Belgen 1 miljoen euro kinderbijslag voor kinderen die niet in de Europese Unie verblijven. De grootste groep hiervan zijn Marokkanen (1.658 kinderen, 633.000 euro) voor de Turken (192 kinderen en 150.000 euro) en de Kroaten (59 kinderen en 61.600 euro).

Het VB wil dat “de export van de kinderbijslag naar landen van buiten de EU wordt stopgezet of dat de bedragen minstens worden verlaagd naar het niveau van die landen zelf”. Dewinter zegt dat Nederland die nu al doet en dat wij het Nederlandse model moeten volgen.  Volgens het VB heeft het uitkeren van kinderbijslag aan kinderen van buiten de EU “een te groot aanzuigeffect naar nieuwe vreemdelingen”.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene extremisten FLM uit op nieuwe vernielingen

 

De milieuactivisten van de Field Liberation Movement (FLM), die zondag het eerste genetisch gemodificeerd aardappelveld in Vlaanderen vernietigden, willen nu ook het eerste genetisch gemodificeerd populierenbos vernietigen.

Het bosje past in het fundamenteel onderzoek dat het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) voert. Het VIB beraadt zich hoe het zijn veldproef kan beschermen, schrijft een Corelio-krant.

De bomen, aangeplant in Zwijnaarde, staan er nu anderhalf jaar. De populieren zijn volgens het VIB uitermate geschikt als bron voor biobrandstoffen, zoals bio-ethanol.

De unversitaire geleerden van wie een overgrote meerderheid behoort tot de politiek-correcte richting, worden geconfronteerd met de gevolgen van de eigen softe gedoogmentaliteit.  Jonge mensen die opgegroeid zijn als wilde diertjes zonder normen en beperkingen, die enkel hun eigen beperkte leefomgeving kennen, komen in opstand tegen het eigen progressieve wereldje dat hen heeft gekweekt.

"De profs en hun aanhang stonden met tranen in de ogen toe te kijken naar de vernielingen" lazen wij in de media en minister-president Peeters kwam het universitaire verdriet troosten met de mededeling dat hij 200.000 euri zou overmaken om de geleden schade te vergoeden. Niet uit eigen zak natuurlijk, maar wel uit die van de brave burgers.

Bart Staes, de Europarlementaire fractiegenoot van Frieda Brepoels vindt het allemaal heerlijk : actieve burgerdemocratie die het eigen gelijk bevecht met vernielingen, de droom van een politieke dwaas. Maar wel verontwaardigd zijn over een sleutelhanger met een zakmesje van 2 centimeter.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse overlast

 

Gisteren konden we lezen in Het Nieuwsblad dat de Universiteit Gent maatregelen overweegt tegen het drieste en luidruchtige optreden van Spaanse studenten : die toreadors zijn hier gedurende een jaar in het raam van een uitwisselinsgprogramma en hun voornaamste bezigheid is fuiven, feesten en de ijverige studiebollen het leven onmogelijk maken.

Feestjes bouwen op hun kot, nachtje doordoen en de fuif dan voortzetten op de gang. Dat is  het beproefde recept. 'En het probleem is dat we geen vat op hen krijgen. Als iemand van de permanentie tussenbeide wil komen, spreken ze geen letter Engels meer. Alleen als we dreigen dat we hun thuisuniversiteit zullen contacteren, binden ze wat in.' zucht directeur Marianne Martens van de Huisvestingsdienst van de UGent. 'Zuid-Europese studenten hebben allemaal een iets ander leefritme, maar als we problemen hebben met hele groepen is het vrijwel altijd met de Spanjaarden. Weliswaar niet met allemaal, maar toch...' Klinkt dit niet naar racisme, mevrouw Martens ?

Er komen dan ook heel wat klachten over de Spanjaarden, weet ook de Gentse schepen van Onderwijs Rudy Coddens (SP.A). 'De kwestie is zelfs al besproken op de raad van bestuur van de universiteit. We zullen de Spaanse universiteiten vragen om hun studenten wat hogere eisen op te leggen, en ook om grondiger na te gaan wie ze precies uitsturen. Want nu loopt het echt de spuigaten uit.'

De Spanjaarden zelf zijn zich nauwelijks van enig kwaad bewust. 'We zijn misschien iets luider en eten wat later', willen Nuria Millan Iniesta en Aida Saiuz Fernandez nog net toegeven. 'Maar voor de rest zijn er vooral veel vooroordelen tegen ons. Als er wat lawaai is geweest, krijgen wij kwaaie e-mails van de homebeheerder. En laatst stormde die nog boos de keuken binnen na klachten, maar we zaten daar gewoon soep te drinken.'

Luis Miguel en Lluis Bertron geven toe dat ze misschien iets meer feesten dan hun Vlaamse lotgenoten. 'Ik maak mijn eindwerk en moet in principe nooit naar de les', zegt Miguel. 'Dus ga ik regelmatig uit, ja. Belgische studenten die hier vijf jaar zitten, hebben vijf jaar om van Gent te genieten, ik maar één.'

UIt de vele lezersreacties blijkt dat "het probleem" niet alleen in Gent bestaat maar ook in andere Vlaamse steden.  Trouwens onze eigen brave Vlaamse studenten die voor een jaartje naar een buitenlandse universiteit trekken, doen precies hetzelfde.

Is dit niet iets voor het Spionnencentrum ? Wij voelen onderhuids racisme aan tegen Spanje.  De studenten, de komkommers, wat zal het volgende zijn ? Zolang we ons beperken met Europeanen te beschimpen, is er niets aan de hand. En wat moeten we denken over al die dure uitwisselingsprogramma's ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30/40 jongeren troeven agenten af : 1 krijgt werkstraf

 

Een "jongere" uit Anderlecht krijgt een werkstraf van 220 uur omdat hij in april vorig jaar twee agenten in de val lokte en tientallen Brusselse jongeren opruide om "die smerige flikken in elkaar te slaan". Wat ook gebeurde.

De rechtbank acht het bewezen dat Ahmed E.M. de grote orkestmeester was van "het feestje op maandag 19 april vorig jaar". Toen trok geschreeuw op het perron van het metrostation Rogier de aandacht van Joris K. (foto) en Sébastien W., twee agenten van de Brusselse spoorwegpolitie. Ze zagen onderaan de roltrap twee jongeren vechten. De agenten kwamen tussen om de kemphanen te scheiden. Joris K. wilde zich ontfermen over de jongen die gewond leek aan zijn neus. Hij werd door dat slachtoffer bedankt met een zware duw.

De jongere die de agent had geduwd, zette de aanval in met een fles. Hij riep naar schatting dertig tot veertig jongeren op om hen te helpen. Sébastien W. was 43 dagen werkongeschikt en heeft bij het uitoefenen van zijn job nog altijd last van zijn schouder. Zijn collega Joris K. was drie weken out en werd voor 7 procent invalide verklaard.

Ahmed E.M. moet de Belgische staat eveneens een schadevergoeding van 6.330 euro. Aan de twee in elkaar geslagen agenten moet hij respectievelijk 1.850 en 1.000 euro ophoesten.  Als Ahmed E.M. verzaakt aan zijn werkstraf, moet hij voor 20 maanden de gevangenis in.

Wat een klucht. Neen, niet de feiten, dat zijn persoonlijke drama's, maar de uitspraak van de rechtbank.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!