Angeltjes
31-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene extremisten FLM uit op nieuwe vernielingen

 

De milieuactivisten van de Field Liberation Movement (FLM), die zondag het eerste genetisch gemodificeerd aardappelveld in Vlaanderen vernietigden, willen nu ook het eerste genetisch gemodificeerd populierenbos vernietigen.

Het bosje past in het fundamenteel onderzoek dat het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) voert. Het VIB beraadt zich hoe het zijn veldproef kan beschermen, schrijft een Corelio-krant.

De bomen, aangeplant in Zwijnaarde, staan er nu anderhalf jaar. De populieren zijn volgens het VIB uitermate geschikt als bron voor biobrandstoffen, zoals bio-ethanol.

De unversitaire geleerden van wie een overgrote meerderheid behoort tot de politiek-correcte richting, worden geconfronteerd met de gevolgen van de eigen softe gedoogmentaliteit.  Jonge mensen die opgegroeid zijn als wilde diertjes zonder normen en beperkingen, die enkel hun eigen beperkte leefomgeving kennen, komen in opstand tegen het eigen progressieve wereldje dat hen heeft gekweekt.

"De profs en hun aanhang stonden met tranen in de ogen toe te kijken naar de vernielingen" lazen wij in de media en minister-president Peeters kwam het universitaire verdriet troosten met de mededeling dat hij 200.000 euri zou overmaken om de geleden schade te vergoeden. Niet uit eigen zak natuurlijk, maar wel uit die van de brave burgers.

Bart Staes, de Europarlementaire fractiegenoot van Frieda Brepoels vindt het allemaal heerlijk : actieve burgerdemocratie die het eigen gelijk bevecht met vernielingen, de droom van een politieke dwaas. Maar wel verontwaardigd zijn over een sleutelhanger met een zakmesje van 2 centimeter.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse overlast

 

Gisteren konden we lezen in Het Nieuwsblad dat de Universiteit Gent maatregelen overweegt tegen het drieste en luidruchtige optreden van Spaanse studenten : die toreadors zijn hier gedurende een jaar in het raam van een uitwisselinsgprogramma en hun voornaamste bezigheid is fuiven, feesten en de ijverige studiebollen het leven onmogelijk maken.

Feestjes bouwen op hun kot, nachtje doordoen en de fuif dan voortzetten op de gang. Dat is  het beproefde recept. 'En het probleem is dat we geen vat op hen krijgen. Als iemand van de permanentie tussenbeide wil komen, spreken ze geen letter Engels meer. Alleen als we dreigen dat we hun thuisuniversiteit zullen contacteren, binden ze wat in.' zucht directeur Marianne Martens van de Huisvestingsdienst van de UGent. 'Zuid-Europese studenten hebben allemaal een iets ander leefritme, maar als we problemen hebben met hele groepen is het vrijwel altijd met de Spanjaarden. Weliswaar niet met allemaal, maar toch...' Klinkt dit niet naar racisme, mevrouw Martens ?

Er komen dan ook heel wat klachten over de Spanjaarden, weet ook de Gentse schepen van Onderwijs Rudy Coddens (SP.A). 'De kwestie is zelfs al besproken op de raad van bestuur van de universiteit. We zullen de Spaanse universiteiten vragen om hun studenten wat hogere eisen op te leggen, en ook om grondiger na te gaan wie ze precies uitsturen. Want nu loopt het echt de spuigaten uit.'

De Spanjaarden zelf zijn zich nauwelijks van enig kwaad bewust. 'We zijn misschien iets luider en eten wat later', willen Nuria Millan Iniesta en Aida Saiuz Fernandez nog net toegeven. 'Maar voor de rest zijn er vooral veel vooroordelen tegen ons. Als er wat lawaai is geweest, krijgen wij kwaaie e-mails van de homebeheerder. En laatst stormde die nog boos de keuken binnen na klachten, maar we zaten daar gewoon soep te drinken.'

Luis Miguel en Lluis Bertron geven toe dat ze misschien iets meer feesten dan hun Vlaamse lotgenoten. 'Ik maak mijn eindwerk en moet in principe nooit naar de les', zegt Miguel. 'Dus ga ik regelmatig uit, ja. Belgische studenten die hier vijf jaar zitten, hebben vijf jaar om van Gent te genieten, ik maar één.'

UIt de vele lezersreacties blijkt dat "het probleem" niet alleen in Gent bestaat maar ook in andere Vlaamse steden.  Trouwens onze eigen brave Vlaamse studenten die voor een jaartje naar een buitenlandse universiteit trekken, doen precies hetzelfde.

Is dit niet iets voor het Spionnencentrum ? Wij voelen onderhuids racisme aan tegen Spanje.  De studenten, de komkommers, wat zal het volgende zijn ? Zolang we ons beperken met Europeanen te beschimpen, is er niets aan de hand. En wat moeten we denken over al die dure uitwisselingsprogramma's ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30/40 jongeren troeven agenten af : 1 krijgt werkstraf

 

Een "jongere" uit Anderlecht krijgt een werkstraf van 220 uur omdat hij in april vorig jaar twee agenten in de val lokte en tientallen Brusselse jongeren opruide om "die smerige flikken in elkaar te slaan". Wat ook gebeurde.

De rechtbank acht het bewezen dat Ahmed E.M. de grote orkestmeester was van "het feestje op maandag 19 april vorig jaar". Toen trok geschreeuw op het perron van het metrostation Rogier de aandacht van Joris K. (foto) en Sébastien W., twee agenten van de Brusselse spoorwegpolitie. Ze zagen onderaan de roltrap twee jongeren vechten. De agenten kwamen tussen om de kemphanen te scheiden. Joris K. wilde zich ontfermen over de jongen die gewond leek aan zijn neus. Hij werd door dat slachtoffer bedankt met een zware duw.

De jongere die de agent had geduwd, zette de aanval in met een fles. Hij riep naar schatting dertig tot veertig jongeren op om hen te helpen. Sébastien W. was 43 dagen werkongeschikt en heeft bij het uitoefenen van zijn job nog altijd last van zijn schouder. Zijn collega Joris K. was drie weken out en werd voor 7 procent invalide verklaard.

Ahmed E.M. moet de Belgische staat eveneens een schadevergoeding van 6.330 euro. Aan de twee in elkaar geslagen agenten moet hij respectievelijk 1.850 en 1.000 euro ophoesten.  Als Ahmed E.M. verzaakt aan zijn werkstraf, moet hij voor 20 maanden de gevangenis in.

Wat een klucht. Neen, niet de feiten, dat zijn persoonlijke drama's, maar de uitspraak van de rechtbank.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels schepencollege dient klacht in tegen Vlaams Belang

 

Bertin Mampaka werd door het slijk gehaald door Vlaams Belang.

Het Brussels schepencollege gaat klacht met burgerlijke partijstelling indienen tegen het Vlaams Belang wegens aanzetten tot racisme, haat en geweld en wegens laster. Aanleiding is het pamflet dat Vlaams Belang dezer dagen in Brussel verspreidt en dat door het schepencollege als racistisch en beledigend wordt beschouwd.
 
CdH-schepen Bertin Mampaka wordt in het pamflet door het slijk gehaald. Hij diende vrijdag een klacht in. Vorige week was er ook ophef over hetzelfde pamflet omdat het Vlaams Belang een zakmesje/sleutelhanger aanbood aan wie een vragenlijst over veiligheid invulde.
 
Over het indienen van de klacht werd vanavond gestemd op de Brusselse gemeenteraad. Vlaams Belang stemde als enige partij tegen. Pascal Smet (sp.a) onthield zich omwille van deontologische redenen, Els Ampe (Open Vld) voelde zich plots onwel tijdens de stemming.

Bron : De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Geen Nederlands, geen vis
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Joëlle  Milquet weigert nog Nederlands te praten  met de journalisten.

Willen wij eens beginnen met in het Nederlands te antwoorden aan de Brusselse of Waalse  toerist die aan de kust ons iets vraagt. Ik doe dat al lang als er mij iemand vraagt, wat ik aan het vissen ben, of wat ik hier zoal kan vangen. Dan zeg ik steeds “al wat in de viswinkel ligt, zwemt in de zee en dat wil ik vangen”. Staan ze daar dan dwaas te kijken, vervolg ik met ” kan je geen Nederlands misschien?” indien ze zeggen “je ne comprends pas”  dan zeg “moi aussie". Soms beginnen ze dan in het Nederlands en indien ze hun best doen help ik ze een mondje.

Moesten de winkeliers dat willen doen, de Vlamingenhaters zouden wel Nederlands leren om niet als dommeriken aanzien te worden. Maar ja de slaafse Vlaming knikt en kijkt op naar zijn oversten die hier een eurotje komt verteren, dus spreken ze beter Frans als de waal, die geen fatsoenlijk Frans kan spreken.

Tjenne

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat moeten wij doen tegen de islamisering ?

 

Een van mijn buren, een halfzachte poco, een veertiger met een kaalgeschoren kopje, een ziekenfondsbrilletje en een vrouw die een slechte imitatie is van een stropop, die met een bakfiets door de straten zeult, is geschrokken van het bericht dat in het Antwerpse basisonderwijs één kind op twee islamles volgt.  "Wat kunnen we er aan doen ?" sprak de wekeling, die recent, onder druk van zijn droge stropop vegetariër is geworden.

Velen zitten met een dergelijke vraag en in plaats van aan de verkozenen van hun democratische  voorkeur hun onrust te uiten, komen ze verwijtend naar een uitgesproken Vlaams Belanger, alsof die verantwoordelijk is voor het wegzinken van onze cultuur en het oprukken van de woestijngodsdienst. Ik ben daar zeer duidelijk in : wat er moet gebeuren, is niet aan ons om te zeggen. Die vraag moet alleen gesteld worden aan de zachte domoren die de zaak hebben laten escaleren.  Vlaams Belangers hebben  jarenlang gewaarschuwd  en ze werden beloond met een ongehoorde politieke, maatschappelijke, mediatieke en professionele uitsluiting, die regelrecht indruist tegen de basisprincipes van de democratie.

Als wij toch iets willen "doen", wij Vlaamse republikeinen en tegenstanders van de islam, kan ik alleen adviseren om massaal te kiezen voor Vlaams Belang, de  enige partij die voet bij stek houdt in aartsmoeilijke omstandigheden en die haar standpunten niet afzwakt. 

Kies voor een partij die zegt wat u denkt en die na de verkiezingen  niet van gedachte verandert. Kies voor politici die gelouterd zijn door jaren harde oppositie en die hun gedrag niet afstemmen op wat andere partijen van hen vinden.  Vlamingen uit één stuk die er niet op uit zijn belgië overeind te houden en tevreden zijn met het behoud van 12 miljard trasfers per jaar naar de Walen en de Brusselaars. Vlamingen die het dossier van de vreemdelingen-invasie al jaren kennen en die de mistoestanden van de immigratie kordaat zullen stopzetten.

Of dàt iets zal uithalen ? Ik ga er van uit dat elke zetel op gelijk welk niveau die bezet wordt door een VB-er de macht van de traditionele verkeerd-beslissers fnuikt. Tegelijk is het een duidelijk signaal voor de aanhangers van de godsdienst van de vrede, die onze maatschappij verzieken en verwerpen, dat de pamperpeirode voorbij is.

Dàt is wat wij kunnen doen : zorgen dat Vlaams Belang stevig in het zadel blijft.  Om vroeg of laat Vlaanderen terug te geven aan de Vlamingen.

Ik dank u. En eet morgen eens een gezonde biefstuk of een sappige varkenskotelet en als u een strop bezit, geef ze een komkommer, die komt altijd va pas. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremistische moskeeën en VZW's in Antwerpen - II

 

U denkt misschien dat de gewapende jihad een ‘ver-van-mijn-bed-show’ is? Wel, dan moet ik u spijtig genoeg teleurstellen. De aanslagen van 11 september in de VS en deze van Madrid en Londen zijn in België, meerbepaald Antwerpen en Brussel, grotendeels gepland. De zelfmoord- commando’s van de Londense terreuracties van juli 2005 onderhielden nauwe contacten met de Pakistaanse moskee Khatim-Al-Anbia, die bij Antwerpse moslims bekend staat als één van de Al Qaeda filialen van Europa.

Er zijn bewijzen dat deze Pakistaanse moskee directe banden heeft met Al Qaeda (hoofdzakelijk met Al Qaeda cellen in GB, België, Pakistan, Afghanistan, India en Bangladesh). Hoe kan ik dit bewijzen? Wel, in de moskee zijn er o.a. authentieke geluidsbandjes te vinden waarop preken staan van Pakistaanse Al Qaeda kopstukken. Het merendeel van deze geluidsbandjes zijn afkomstig uit Lahore. Wat mij vooral verontrust, is dat sommige bandjes waarschijnlijk zijn opgenomen in Pakistaanse of Afghaanse opleidingskampen van Al Qaeda.

Vele van deze geluidsopnames klinken zeer agressief en vaak zijn er leuzen tegen het Westen en India te horen. Op die bandjes worden o.a. Osama Bin Laden en Ramzi Joesef verheerlijkt. Iedereen kent Osama Bin Laden wel, maar wie is Ramzi Yousef? Ramzi Yousef is de terrorist die in 1993 de WTC torens in New York wou opblazen. Zijn oom is Khalid Sjeik Mohammed. Deze laatste is het brein achter de aanslagen van 11 september 2001.
Imam Abdul Hameed heeft tevens contact met verschillende terreurverdachten uit GB. Dit blijkt uit de inhoud van zijn persoonlijke adressenboekjes. Deze personen staan o.a. op de zwarte lijst van de Verenigde Naties die allerlei namen van terreurverdachten bevat. Tevens staan de personen ook op de zwarte lijst van de ‘Bank of England’ als terreurfinanciers.

Enkele van deze namen zijn: Tariq Mahmood (Pakistaan uit Birmingham), Mustafa Kamel (Marokkaan uit Londen) en Mohammed Tufail (Pakistaan uit Londen). Deze personen worden rechtstreeks gelinkt met Al Qaeda en Ummah Tameer E-Nau. Die laatste groepering heeft haar hoofdzetels in Kabul (Afghanistan) en Lahore (Pakistan) en steunt openlijk de Taliban. Enkele jaren geleden hebben ook twee radicale Pakistaanse geestelijken, een zekere ‘Fahzlur Rehman’ en ‘Sammy-ul-Haq’, de moskee in de Oranjestraat bezocht. Tevens bezochten ze het Brusselse ‘Centre Pakistanais’. Fahzlur Rehman wordt door de Pakistaanse veiligheidsdiensten beschouwd als een van de rechterhanden van Osama Bin Laden. Hij is de leider van de terreurgroepen Jamiat Ulema-i-Islam en Harakat ul-Mudjahidin. Deze beide groeperingen werken actief samen met Al Qaeda en de Taliban. Fahzlur Rehman heeft in februari 1998 in de Pakistaanse media openlijk zijn fatwa uitgesproken tegen het Westen. Hij leidde ook een trainingkamp van Al Qaeda in Rawalpindi (Pakistan). Hij is tevens actief in de Pakistaanse politiek en hevig tegenstander van de Pakistaanse regering. Deze is volgens hem te gematigd en een schoothondje van de VS.

Sammy-ul-Haq leidt dan weer de extremistische madrassa Dar-ul-Uloom Haqania in Peshawar (Pakistan). Deze koranschool staat bij de Pakistaanse veiligheidsdiensten bekend als opleidingscentrum voor de Taliban. Tientallen Pakistaanse jongeren uit Antwerpen en Brussel hebben er een geestelijke en fysieke opleiding gekregen.

De Pakistaan Ali Zulfigar, wonend in Dambruggestraat nr. 35 te Antwerpen, is dé topman van de militante tak van Jamaat Tabligh, namelijk Minhaj Ul-Quran. De Pakistaanse veiligheidsdiensten beschouwen hem als uiterst gevaarlijk. In Antwerpen loopt hij doodleuk zorgeloos over straat. Vanuit België heeft hij bijvoorbeeld de moordaanslag op Pakistaanse oppositieleidster en ex-premier Benazir Bhutto financieel gesteund. De moordenaars van Benazir Bhutto werden opgeleid in madrassa Dar-ul-Uloom Haqania van Sammy-ul-Haq.

Malik Ajmal, extremist én crimineel van Pakistaanse afkomst, is een regelmatige bezoeker van moskee Khatim-Al-Anbia. Hij is lid van Minhaj Ul-Quran en Khatme Nubuwwat. In het verleden zetelde hij in de raad van bestuur van ‘Antwerp Islamic Association’, een Pakistaanse vzw die moskee Noor-ul-Haram in de Van Kerckhovenstraat (Antwerpen) beheert. Deze man verzamelt grote sommen geld uit de Pakistaanse gemeenschap in Antwerpen (vooral geld afkomstig van dubieuze internet –en telefoonshops en nachtwinkels) die hij op zijn beurt in de organisatie ‘Pakistan Welfare Association’ pompt. Pakistan Welfare Association (Van Ertbornstraat 11, Antwerpen) dient als financiële dekmantel voor Pakistaanse terreurbewegingen. Malik Ajmal heeft een strafrechtelijk verleden.

Pervaiz Akhtar, tevens extremist én crimineel van Pakistaanse afkomst, is een regelmatige bezoeker van moskee Khatim-Al-Anbia. Hij is ook lid van Minhaj Ul-Quran en Khatme Nubuwwat. In het verleden bekleedde hij de functie van secretaris bij ‘Antwerp Islamic Association’. Deze man studeerde in Pakistan af als ‘software ingenieur’ en heeft momenteel een netwerk uitgebouwd in Antwerpen dat zich inlaat met het vervalsen van elektronische identiteitskaarten. Pervaiz Akhtar heeft een strafrechtelijk verleden.

Muhammad Amjad Cheema, Mohammed Afzal en Zahid Afzal zijn Pakistaanse extremisten en lid van Minhaj Ul-Quran en Khatme Nubuwwat. Ze bezoeken regelmatig moskee Khatim-Al-Anbia in Oranjestraat én moskee Noor-ul-Haram (Antwerp Islamic Association) in Van Kerckhovenstraat. Muhammad Amjad Cheema en Mohammed Afzal beheren een import / export bedrijf dat vooral actief is tussen de havens van Antwerpen en Southampton (GB).

Het gaat hoofdzakelijk om import en export van elektronica, gestolen luxe auto’s en illegale DVD’s / CD’s. Zahid Afzal rekruteert voor terreurbeweging Minhaj Ul-Quran jongeren in Antwerpen voor een geestelijke en fysieke opleiding in madrassa Dar-ul-Uloom Haqania (Peshawar, Pakistan) van Sammy-ul-Haq. Muhammad Amjad Cheema en Mohammed Afzal hebben een strafrechtelijk verleden.

Imran Tayyab, lid van Khatme Nubuwwat en Minhaj Ul-Quran, bezocht al verscheidene malen moskee Khatim-Al-Anbia in Antwerpen. Deze jongeman studeert chemie aan het instituut ‘Khwarizmi Science Society’ in Lahore (Pakistan). Hij heeft in het verleden verschillende jongeren in Antwerpen overtuigd om naar Lahore af te reizen voor enkele maanden om een geestelijke en fysieke opleiding te volgen in madrassa Muridke. Deze extremistische koranschool wordt beheerd door Dawa Waal-Irshad, de ideologische tak van de terreurorganisatie Lashkar-e-Toiba. Agressief propagandamateriaal van Dawa Waal-Irshad wordt verspreid in Pakistaanse én zelfs Marokkaanse moskeeën in Antwerpen.

Moskee Khatim-Al-Anbia heeft verder nog contact met volgende dubieuze organisaties: Mahktab al Kiddimah (Afghanistan), Islamic Relief (Saoedi-Arabië), Dar al-Hijra Islamic Center (VS), World Assembly of Muslim Youth (Saoedi-Arabië), Muslim World League (Saoedi-Arabië), Islamic Center of Manchester (GB), Jamiatul-Ilm Wal-Huda (Blackburn, GB) en Centre Islamique Belge (België, Molenbeek). De Britse anti-terreurdiensten hebben in november 2003 een grote inval gedaan in de zéér radicale madrassa Jamiatul-Ilm Wal-Huda en hebben er verschillende studenten gearresteerd die plannen hadden voor terreuraanslagen in GB. De Pakistaanse moskee Khatim-Al-Anbia werkt mee aan de verdere uitbouw van deze madrassa. Radicale studenten pendelen ook zeer vaak tussen Jamiatul-Ilm Wal-Huda en de moskee. Eén van deze studenten is Ali Tayyab. Hij was bevriend met Shehzad Tanweer, één van de Pakistaanse terroristen die verantwoordelijk was voor de aanslagen in Londen in juli 2005. Ali Tayyab is actief lid van Khatme Nubuwwat en Minhaj Ul-Quran. Hij reist regelmatig af naar Pakistan.

Er bestaat dus wel degelijk een Pakistaans terreurnetwerk in Antwerpen dat alsmaar meer vertakt, waardoor de situatie oncontroleerbaar wordt voor de veiligheidsdiensten.

(wordt vervolgd)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djerba, in het land van de Jasmijnrevolutie - Aflevering V

 

 

Waar niemand in gelukt is, namelijk de Libische vluchtelingenkindjes hun exclusiviteitrecht op het gebruik van de biljarttafels te ontfutselen, daarin slagen de Turken.  U leest het goed : de Turken.  De avond voordien in het restaurant werden enkele tafels bezet door zwartharige mannen, slecht gekleed, nog slechtere tafelmanieren, allemaal in de leeftijdklasse tussen 30 en 40.  Moeilijk in te schatten wie ze waren en waar ze vandaan kwamen. 

Ze pasten in geen enkel plaatje: Libische vluchtelingen?  Neen, duidelijk niet.  Toeristen?  Onmogelijk.  Eeltige handen, nogal gespierd, mannen die met hun handen hun brood verdienen.  Geen Noord-Afrikaanse gelaatstrekken: Roemenen of Kosovaren, dacht ik.  Niet dus: het bleken Turken te zijn.  Het verklaarde meteen waarom ze zo op zichzelf gesteld bleven: niemand – buiten enkele animatoren met Turkse achtergrond – spreekt in Djerba, of elders in Tunesië, Turks. 

Ik verneem dat ze enkele weken geleden daar ook al eens gedropt werden, recht van de luchthaven naar de club, één overnachting.  De volgende ochtend werden ze door een bus opgehaald en naar de Tunesisch-Libische grens gereden, waar aansluitend vervoer hen opwachtte.  Ze moesten ergens in Libië een karwei gaan opknappen.  Ik heb niet kunnen achterhalen wat ze daar moesten gaan doen, maar het lijkt me niet onlogisch dat er een geurtje aan vastzit.  In oorlogsgebied, een groep van 35 Turkse arbeiders, die met niemand in dat land kan communiceren, met een opdracht…  Misschien zou de opheldering tot een diplomatisch incident kunnen leiden… We zullen het nooit te weten komen.  Ik hoop voor hen dat ze een gevarentoeslag bovenop hun loon kregen.  De groep bleef twee dagen: ze aten en dronken, praatten met niemand en verdwenen op dezelfde manier als ze gekomen waren: in een bus, in de omgekeerde richting, naar de luchthaven. 

Er zijn zo van die raadseltjes.  Op vakantie is mensen observeren even boeiend als de boeken van Colin Dexter.  In een vroeger leven kon met dit doen op de De Keyserlei in Antwerpen.  In één van die zgn. visbakken, de glazen terrassen, een stoel aan het raam en naar buiten kijken.  Nu doe ik dat niet meer: te deprimerend. Na een aankomst van nieuwe vakantiegangers-landgenoten, is het een uitdaging te raden waar ze specifiek vandaan komen.  West-Vlamingen, da’s niet moeilijk, ik versta hen niet.  Limburgers, da’s even gemakkelijk, ik hou ze meestal voor koorleden op retraite.  Oost-Vlamingen, die zijn meestal nogal betweterig en Vlaams-Brabanders, zijn de minst ingewikkelde.  Antwerpenaren zijn wereldreizigers, of ze denken dat toch te zijn.  De Walen zien “mijn” club blijkbaar niet zitten.  Ik maak kennis in de bar (meestal is het daar) met een man uit een kleine Oostvlaamse gemeente.  Bij het zien van de zwarte madammen buiten op het terras, verklaart hij dat hij de pest heeft aan de cultuurverrijkers.  Hij gebruikt een minder lieflijke, doch zeer duidelijke beschrijving, die ik als welopgevoede dame niet kan herhalen… En voegt eraan toe dat hij, in zijn gemeente, de eerste was om lid te worden van het Vlaams Blok. 

En hij wacht af hoe ik zal reageren.  Ik vraag hem te raden naar mijn politieke voorkeur.  En hij doet het niet slecht:  hij stelt dat ik geen meeloper ben, en dat ik daarom slechts bij één van de twee uitersten van onze kiesmogelijkheden in te delen ben.  Als ik hem antwoord mij aub niet te beledigen, dan is het voor hem duidelijk dat we dezelfde partij in ons hart dragen.  Ons kent ons.

Bij een animatrice – ze moet de kleine kindjes overdag opvangen – ligt het iets anders.  Na een zoveelste opmerking van een niet zo snuggere buitenlander over talen, nl. dat ik “belgisch” spreek, probeer ik nog maar eens uit te leggen hoe de taalonevenwichten in het land b in elkaar zitten.  Zij voegt eraan toe dat ik haar vergeten heb: ze is immers Brusselse…  Het wicht, een lief blond meisje, hoort mijn repliek eerder stoïcijns aan: “Brussel is – tot nader bericht – de hoofdstad van Vlaanderen, zijzelf is Nederlandstalig, ik beschouw haar bijgevolg als een Vlaamse, dat Brussel slechts een stad is met een over het paard getild schepencollege”, dan weet ze niet meer goed hoe te reageren.  Ik kom tot de conclusie dat men bij de hoteldirectie een zeer goed profiel van haar geschetst heeft: bij de kleuteranimatie zit ze op haar plaats. 

Waar men ook kan naar raden is naar de burgerlijke staat van koppeltjes.  Vanaf 35 is een dolverliefd koppel met quasi zekerheid getrouwd – maar niet met elkaar.  Het normale gezin heeft dan een min of meer onopvallende relatie, met kindjes, met de halve trouwbroek die regelmatig de toog opzoekt, gaat sporten, zich sociaal ontspant bij het animatieteam, een haantje de voorste is bij allerlei spelletjes, enfin, de modelechtgenoot die twee weken probeert te ontsnappen aan de werkelijkheid van “samenzijn”.  Misdoet hij iets?  Neen, hij is gewoon op zoek naar zijn verloren vrijgezellenbestaan.  Zo zijn mannen.  De verstandige wederhelft laat hem begaan.   

Linde Edelinck

Wordt vervolgd.


30-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische lente mislukt door sharia-grondwet

 

 

 

De volksopstanden in Tunesië,  Libië, Egypte en Syrië kunnen machthebbers verdrijven. Maar kunnen ze ook iets ondernemen tegen de dictatuur van de islam en de sharia?

De Grondwet in volgende Prachtlanden nader bekeken in verband met de  islam, de sharie en andere leuke dingen voor de mensen.


Marokko - Algerije - Tunesië - Libië - Egypte - Syrië - Irak & Pakistan

Lees verder :

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=13269

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansen

 

De belgische VZW Africalia gaat straatkinderen in Afrika leren dansen en strijkt daarvoor 500.000 euri subsidies op van de Europese Unie. 

Het project loopt in Mali en in Burkina Faso. In Mali sterft 1 kind op 5 voor het de kans heeft vijf jaar te worden. In Burkina Faso moet de helft van bevolking overleven met 0,80 eurocent per dag. 

De belgen gaan de kientjes aldaar leren dansen. Tango ?  Quickstep ?  Fandango ? Trage Wals ? De Vogeltjesdans ?

(Bron : VB Magazine)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De invasie loont : 1 op 2 leerlingen is moslim

 

De vervreemding en islamisering van onze grote steden zette zich de voorbije jaren gestaag verder. De tekenen wijzen duidelijk in die richting en de cijfers laten maar weinig ruimte tot interpretatie.

Nadat eerder reeds bleek dat meer dan de helft van de driejarige kleuters een andere thuistaal heeft dan het Nederlands, tonen nieuwe cijfers aan dat de islamisering van het Antwerpse basisonderwijs zich in sneltempo voltrekt. Uit het antwoord van de Antwerpse schepen voor Onderwijs op een vraag van Filip Dewinter blijkt dat momenteel niet minder dan 45,5 procent van de leerlingen dat school loopt in het stedelijk basisonderwijs islamlessen volgt. Dat is een stijging van bijna 12 procent in vergelijking met het schooljaar 2007-2008. In het secundair stedelijk onderwijs manifesteert zich overigens hetzelfde fenomeen. Daar volgt bijna 34 procent van de leerlingen islamles, wat een stijging is van 10 procent.

Voor het Vlaams Belang is het hoog tijd voor doortastende maatregelen om de voortschrijdende islamisering en vervreemding te stoppen en te voorkomen dat Antwerpen - en dat geldt bij uitbreiding ook voor andere grote Vlaamse steden - een Marrakech aan de Schelde wordt. Onze partij eist een waterdichte immigratiestop en wil dat de bestaande concentratiescholen worden omgevormd tot inburgeringsscholen, waarin gefocust wordt op de overdracht van taal en Europese waarden en normen. Vreemdelingen die zich niet kunnen of willen aanpassen aan onze samenleving, moeten gestimuleerd worden om terug te keren naar hun landen van herkomst.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil de echte NVA opstaan ?

 

Bart Staes (Groene fractie) steunt ecoterrorisme, in Wetteren  N-VA (Groene fractie) keurt af

Wil de echte N-VA nu opstaan?

Vlaams Belang veroordeelt ecoterreur en vraagt Frieda Brepoels te ondertekenen

Sinds de moord op Pim Fortuyn en de brandstichtingen door het ALF is bekend dat het groene, extreem-linkse fundamentalisme gevaarlijk is. Dat is zopas in Wetteren nog maar eens geïllustreerd, toen zogenaamde milieuactivisten een veld van genetisch gemodifieerde aardappelen vernielden.

De Vlaams Belang-delegatie in het Europees Parlement neemt er akte van dat deze vorm van ecoterrorisme door Europees parlementslid Bart Staes wordt goedgekeurd. Dat is schokkend, maar tegelijkertijd ook niet verrassend, gezien het feit dat één van de collega's van Bart Staes in de Groene fractie José Bové is. Deze Bové werd in 2003 veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden voor het vernietigen van een veld waarop genetisch gewijzigde gewassen groeiden. Een jaar eerder werd Bové veroordeeld tot drie maanden gevangenis voor het vernielen van een McDonald's-vestiging in Milliau.

Opmerkelijk is echter dat de vernielingen in Wetteren worden afgekeurd door de N-VA, die in het Europees Parlement eveneens deel uitmaakt van de Groene fractie, met daarin… Bart Staes en José Bové. Onder het motto ‘wil de echte N-VA nu opstaan?’ zal het Vlaams Belang dan ook een schriftelijke verklaring indienen waarin het Europees Parlement wordt uitgenodigd het linkse ecoterrorisme af te keuren. In het bijzonder N-VA-europarlementslid Frieda Brepoels wordt uitgenodigd deze verklaring te onderschrijven.

Philip Claeys - Europees parlementslid

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Philippe Muyters, ten dienste van de kapitaalkrachtigen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo, ik heb net op de site van gva (http://www.gva.be/vlaams-brabant/zemst) gelezen dat minister Muyters het hek rond het bloso domein in hofstade heeft verhinderd. Ik weet niet waaruit zijn macht over bloso juist bestaat, maar nu gaat hij plat op de buik voor de rijke 'bourgeois'-immigranten die in Hofstade zijn komen wonen, natuurlijk ver genoeg van het domein af om geen last te hebben. Wat de NVA al niet moet doen om de gemeenteraadsverkiezingen te winnen. Betaalt Muyters mij nu persoonlijk de schade die er steeds aan mijn eigendom wordt aangericht? Ik heb een eigendom vlak naast de ingang en heb al duizenden euro's schade gehad. Nu er eindelijk (voorlopig) afgesloten was, zat ik eindelijk gerust. Dankzij NVA nu dus niet meer.

Kris


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremistische moskeeën en vzw’s in Antwerpen.

 

Zegt u het maar, Mijne Heren.

Bijna de helft van de Antwerpse moskeeën is in handen van de fundamentalistische islamitische beweging Deobandi, die moslims oproept ‘bloed te vergieten’ voor Allah en waarvan de leiders westerse normen en waarden afkeuren, en joden, christenen en hindoes minachten. De Deobandi-preken zijn doordrenkt van een diepgewortelde haat voor de westerse samenleving, bewondering voor de Taliban en martelaarschap. Deobandi verbiedt kunst, televisie, sport en muziek; eist dat vrouwen volledig bedekt zijn en ziet voetbal als ‘een kankergezwel dat onze jeugd besmet’. In preken wordt gezegd dat muziek een methode van de joden is om het ‘satanische web’ te weven om jonge moslims op het verkeerde pad te brengen.

De gevaarlijke Deobandi-sekte is ontstaan rond 1870 in Deoband, regionaal centrum in het toenmalige Brits-Indië. Als reactie op de Britse steun aan modernistische koraninterpretaties, vooral door Sjeiks die zich in Londen gevestigd hadden, besloten de ultra-conservatieve schriftgeleerden een madrassa op te richten waar een tegenkoers werd gevaren, in hoogst mogelijke versnelling en met buitenlandse financiële steun, toen reeds uit het Arabisch schiereiland komend. De koloniale overheid, gevangen in hun eigen concept van de scheiding tussen burgerbestuur en religieuze authoriteiten (hier als Kerk en Staat bekend), kon niet anders dan lijdzaam toezien.

Nog vóór de vorming van Pakistan profileerden de zogenaamde Deobandi's zich als de invloedrijkste politiek-religieuze stroming binnen de Indische Moslimgemeenschappen. De Barelvi Soennieten, de sjiieten, de Ahmadiyya; zij moesten allen rekening houden met gewelddadige reacties van Deobandi’s wegens 'afvalligheid' of tenminste 'dwaling'.

Een sprong in de tijd nu, tot aan de Sovjetinval in het chaotische Afghanistan. De Deobandi's kregen er een nieuw missioneringsgebied bij. Een nieuwe geldschieter ook : de VS. Die waren ook gul met wapens.
De gulle schenkers toonden zich grenzeloos naïef in het vastleggen van tegenprestaties of gebruiksbeperkingen.
Waarom zouden ze waakzaam zijn? Het onmiddellijke effect was het enige dat telde, zowel politiek als militair. Dit laatste aspect draaide goed uit voor de VS; de Sovjets werden inderdaad verdreven. Maar daarna liep het mis.

Het verhaal van de teugelloze jihadi's is welbekend in luchtvaartkringen en bij de families van duizenden slachtoffers na de terreuraanslagen van 11 september 2001. Minder bekend, vooral de zorg van de Pakistaanse bevolking, is de onwrikbaarheid van de ritueel-politieke kaste achter de Taliban, de ondertussen ‘een staat-in-de-staat’ geworden Deobandi hiërarchie.

Het noordwestelijke grensgebied (Waziristan) is nooit echt onder de controle van de regering in Islamabad geweest. De concurrerende Deobandi burgerij kan de militairen ofwel omkopen ofwel met zelfmoordcommando’s bestrijden. Ze kozen voor een combinatie van beide methodes, aan beide zijden van de Afghaans-Pakistaanse 'grens'.

De armoelijdende bevolking levert haar kinderen voor koranscholen waar ze gratis kost en inwoon krijgen, naast opleiding in wapens, haat tegen de ongelovigen en paranoia omwille van het ‘zionistisch wereldcomplot'. Inkomsten voor dit fundamentalistisch project komen niet alleen van steenrijke Saoedi's, zoals Osama Bin Laden. Ook plaatselijke commerciële operaties zijn een inkomstenbron : de verkoop van drugs en van blauwe synthetische stof voor de welbekende boerka’s.

Wordt vervolgd

(met dank aan Janice Laureyssens, bij wie we deze reeks herontdekten)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B en Libië vanuit West-Vlaams perspectief

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele achtergronden bij Villa Vanthilt

 

Marcel Vanthilt is gsteravond begonnen aan zijn derde seizoen met het ontspanningsprogramma Villa Vanthilt.  De formule is tot op de draad versleten : er wordt geput uit steeds weer hetzelfde groepje wijsneuzen die door Marcel ondervraagd worden en tussendoor wordt er wat gezongen en geheupwiegd. Een zomertalkshow van het productiehuis DeMensen, gedurende 5 weken vanuit Dendermonde en vervolgens nog eens 5 weken vanuit Roeselare.

Ook dit programma is dus geen eigen VRT-productie.  DeMensen is het bedrijf van Ben Crabbé, de kleine Linxe Trommeljongen van Blokken, dat nu reeds voor 40% in handen is van De Vijver, de koepel boven Woestijnvis.  Wij vonden deze gegevens in een artikel van Annick Verbauwen in 't Pallieterke van 9 maart ll. want de dames en heren televisie-vedettes springen op internet zeer schaars om met hun bedrijfsgegevens.  Wie maakt deel uit van de Raad van Bestuur ?  Wie participeert in welk bedrijf ?  Wie publiceert een volledig Jaarverslag met balans en resultatentrekening ?  Niet de omhooggevallen schijnzelfstandigen die allen de linkse idealen toegedaan zijn en de fiscale en sociale verplichtingen zoveel mogelijk vermijden. Bedrijfsopenheid is aan deze mensen niet besteed : zij opereren het liefst in de schemerzone en azen allen op de financiële middelen van de VRT-melkkoe.

Wij mogen ons terecht afvragen (en het is niet de eerste keer) wat doet de VRT met zijn 3000 werknemers, terwijl alle populaire televisieprogramma's gekocht worden bij derden ?  Het volstaat niet om de pijlen uitsluitend te richten op de miskleun van radio MNM.

In de trailer die door Marcel Vanthilt gemaakt werd om zijn nieuwe Villa te promoten, roept de hyperkineet de kijker toe, dat de uitzendingen hadden kunnen plaatsvinden vanuit Caïro, Tunis, Jemen of vanuit de Wetstraat in Brussel, maar er werd gekozen voor Dendermonde.  Weet u waarom ? Omdat Dendermonde zo gek was om aan DeMensen een bedrag van € 100.000  te betalen, zoals ook Roeselare dit deed. Alweer belastinggeld dat een dubieuze bestemming kent.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwin Wurm (°1954) in Middelheim

 

.middelheim 005

Dikke Pompoen

middelheim 001

U zegt het maar

middelheim 014

Het grote gat

middelheim 016

Het dikke huis

Tekst uit de catalogus : Beeldhouwen is werken met volume. Zo kan je zeggen dat verdikken of vermageren eigenlijk ook werken met volumes is. Zo zou je dan kunnen concluderen dat verdikken of verdunnen ook een vorm van beeldhouwen is. Beeldhouwkunst is dus veel meer dan wat het vroeger was.  Iedereen is zijn eigen beeldhouwer, poëet en kunstenaar en elke mens is een levend kunstwerk.

*****

Middelheim Museum is en blijft een aantrekkelijk openluchtmuseum in het schitterende decor van het Middelheimpark. Wandelen in een klassiek oud park en langs de paden of op onverwachte plaatsen geconfronteerd worden met klassieke of speelse beelden en vormen is een aangename sensatie. Van 29 mei tot 25 september is de Oostenrijker Erwin Wurm de eregast.  Wat hij in Antwerpen laat zien, zijn vooral polyesters, brons en aluminium. Grappig, een beetje, zonder je te pletter te lachen. Pretentieus, beslist, maar dat is nu eenmaal eigen aan zogenaamde moderne kunst. Zeer ambachtelijk en dat is een verdienste, maar dat maakt het werk nog niet tot kunst. Het is opmerkelijk hoe hedendaagse zogenaamde artiesten behoefte voelen om zélf een uitleg te verstrekken bij hun producten, ten bewijze van hun intellect, hun grote filosofische opvattingen en zeker niet te vergeten hun maatschappelijk engagement. En als zij het zelf niet doen, is er de nieuwe klasse kunstexperten à la Jan Hoet om de goegemeente te overdonderen met hun doorzichtig gezwam. Gaan wandelen in Middelheim blijft steeds een genoegen. Niettegenstaande de verwoede pogingen van de bla-bla conservator om de goede smaak van het publiek te beschamen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vermeend nationalist in gewetensnood ?

 

Waals minister-president Rudy Demotte heeft Bart de Wever zondag opgeroepen de recente verklaringen van Vic van Aelst over de Walen te veroordelen.

Op RTL-TVI sprak Demotte zondagmiddag over uitlatingen "die uit de mond van extremisten" konden komen. "Bart De Wever moet dergelijke verklaringen veroordelen", vond hij. Tijdens een partijmeeting had Van Aelst  verklaard wel solidair te willen zijn met de Turken, maar niet met de Walen, die Vlaanderen pluimen.

Een bizarre uitlating door een impulsief man,  want wat hebben de Turken te zien met de heilige belgische intergemeenschappelijke solidariteit ?  Het zal een lapsus geweest zijn, zoals het meer welsprekenden overkomt. De Wever is in datzelfde bedje ziek.

Tegelijk had Van Aelst zich ook afgezet tegen het lakse migratiebeleid van de federale regering, dat volgens hem de verzwakking van de Vlaamse beweging beoogt.

De Wever heeft na een eerste steen in de kikkerpoel door zijn nieuwe aanwinst, over het verdwijnen van Frans als tweede taal, Van Aelst reeds tegengesproken en verloochend. Wat gaat onze Latinist nu aanvangen ?  Opnieuw naar Waalse pijpen dansen of de evidente Vlaams-radicale standpunten van Van Aelst tot de zijne maken ? 

Een vermeend nationalist in gewetensnood ?  Ik denk het niet. Van de nationalist blijft niet veel meer over en vooraleer je in gewetensnood kan verkeren, moet je een geweten hebben.

Bron : La libre Belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kerk heeft gebeden (en français) voor een nieuwe regering

 

 

Zaterdagavond vond een beetje aparte gebedswake plaats in de basiliek van Koekelberg : een wake opdat het land B terug een regering moge hebben, opdat het politieke klimaat moge verbeteren.

In zijn preek benadrukte Monseigneur Léonard het gebrek aan respect dat de francofonen betoond hebben voor de andere gemeenschappen in het land : " De franstaligen van dit land mogen nooit vegeten dat gedurende meer dan een eeuw de Vlamingen uit ditzelfde land en soms ook de Duitstaligen, het gevoel hebben gehad miskend te worden omwille van hun taal, hun cultuur en dat heeft diepe wonden veroorzaakt". ("Les francophones de ce pays ne doivent jamais oublier que pendant plus d'un siècle, les Flamands de ce pays et parfois aussi les Germanophones ont eu le sentiment d'être brimé dans leur langue, dans leur culture et cela à causé de blessures profondes...")

Bij de RTBF vindt u langs dit bruggetje een video-reportage over het gebeurde. De wake duurde 2 uur en was hoofdzakelijk in het Frans.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biz kutlamak (Wir feiern) - Waar is dat feestje ? In Würzburg is dat feestje

 

Würzburg in Deutschland maakt zich op om 50 jaar Turkse Gastarbeiders-in-de-stad te vieren

 

 De Duitsers hebben altijd van vlagvertoon gehouden (Parijs tijdens de nazi-bezetting)

Bron : Politically Incorrect

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!