Angeltjes
06-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lex Molenaar op de strijdlustige toer

 

Laat de relschoppers zelf opdraaien voor de schade

Onder deze agressieve titel trekt Lex Molenaar van Gazet van Antwerpen ten strijde tegen de Marokkaanse relschoppers. Hij zegt niet rechtstreeks om welke nationaliteit het gaat,  maar verbaast er zich over dat de allochtone politici, de boegbeelden van de Marokkaanse verenigingen en de gezaghebbende imams niets van zich laten horen. Dan is het duidelijk om wie het gaat. Hij heeft het trouwens ook over "jeugdig tuig" en "een halve gare" (neen, het is niet Janssens, zover gaan wij zelfs niet, een hele gare tot daaraan toe)  Hoe meer de verkiezingen naderen, hoe flinker het taalgebruik van de brave Molenaar.  Enkele uittreksels :

De rellen van zaterdagavond op de Turnhoutsebaan in Borgerhout hebben een vloedgolf van reacties opgeleverd. Vele tientallen mensen koelden onder meer via gva.be hun woede op vooral burgemeester Patrick Janssens en ook op het gerecht, omdat de overheid nog geen afdoend antwoord heeft gevonden op geweld dat wordt veroorzaakt door mooi weer, veel jeugdig tuig op straat en een of andere voetbalwedstrijd als directe aanleiding.

Klopt het dat de halve gare die een voertuig van De Lijn te lijf ging, nog steeds niet is gevat? Dat getuigt dan niet van briljant speurwerk. Het zal misschien niet makkelijk zijn, maar er moet een efficiënte manier worden gevonden om de enkele honderden herrieschoppers die de binnenstad onveilig maken, in kaart te brengen en streng op te volgen.

Vandaag wordt er gesproken over "enkele honderden herrieschoppers".  Vorig jaar had De Wever het nog smalend over "een tiental voor de maatschappij verloren jongeren".  Het gaat flink vooruit bij de politiek-correcte blinden. In 2012 zal men het wellicht sussend hebben over enkele duizenden verworpenen. Kom, Lex, doe voort :

Overigens: ook de meeste Antwerpenaars van allochtone origine keuren dit asociale en verwerpelijke gedrag resoluut af. Zij worden mee gestraft voor gedrag van rotte appels waaraan ze zelf niet de minste schuld hebben. Maar veel mensen willen die belangrijke nuance niet zien. Jammer.

Hoe kunnen wij weten wat de "meeste lieden van allochtone origine vinden" (ik noem ze nog even geen Antwerpenaars, zij noemen zichzelf steevast Marokkanen) als zij nergens iets van zich laten horen ?  Als je iets van een zeldzame Marokkaan leest, is het meestal boosaardig pikken naar de fanatieke Vlamingen.  Belangrijke nuances die Molenaar ontwaart, bestaan vooral in zijn Sprookjeswereld. Trouwens even later spreekt hij zichzelf verder tegen :

Ook jammer: waarom horen we in zulke situaties de zogenaamde allochtone rolmodellen niet? Waar zijn de allochtone politici, de boegbeelden van de Marokkaanse verenigingen en de gezaghebbende imams? De Antwerpse samenleving verwacht na dergelijke gebeurtenissen dat er sterke signalen worden uitgezonden. En dat had al meteen dit weekend moeten gebeuren.

Sterke signalen worden slechts uitgezonden door sterke figuren. Die zijn niet te vinden in het Antwerps schepencollege of bij de redactie van de Frut, waar u langs dit bruggetje  het volledige artikel kan lezen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Lier
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteravond kreeg ik een telefoontje van een oude vriend uit de oudste VU-tijden.  Hij was ook gaan betogen, alhoewel hij niet in Lier woont.  Hij was ook gaan betogen, alhoewel hij in zijn dorp geen last heeft van de cultuurverrijkers.  Hij was ook gaan betogen, kwam met zijn eigen auto en nam zijn eigen leeuwenvlag mee. Hij was ook gaan betogen, alhoewel hij geen Vlaams Belanger is.  Integendeel, hij zetelt voor de N-VA in zijn dorp.  En hij vond het – als bewuste Vlaming – niet meer dan vanzelfsprekend.

Hij stelde dat ze daar bij de nieuwsdienst van de OOOO niet kunnen tellen.  Hij meende dat de opkomst meer dan goed was, zo’n duizend betogers met een zee van leeuwenvlaggen. 

En hij was ontgoocheld: geen enkel N-VA-kopstuk te zien, geen enkele plaatselijke mandataris van de N-VA te bekennen.  Geen enkele N-VA-kameraad, behalve een oude vriend, uit de oudste VU-tijden toen hun huisadres nog op het Barricadenplein was.  Alsof het hen geen barst kan schelen dat Vlaanderen verder islamiseert… 

Naam bekend bij de redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begin van Hofstaadse toestanden in Brasschaat ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Naar aanleiding van een ernstig incident op zondag 8 mei maakt onze fractie zich zorgen over  de ontwikkelingen rondom de E10 plas. Hieromtrent stelt gemeenteraadslid Geert Smets zich volgende vragen : 

1)      In hoeverre is het gemeentebestuur op de hoogte van de toenemende problemen omwille van overlast door bezoekers? Welke maatregelen heeft het gemeentebestuur totnogtoe genomen en welke plannen zijn er om het tij te doen keren?

2)      Heeft onze politiedienst een zicht op de frequentie van de problemen?

3)      Wanneer en hoe frequent voert de politie van Brasschaat (en van Schoten) daar controles uit?

4)      Naast het ‘klassiek’ zwerfvuil, lijken sommige plaatsen rond de plas uit te groeien tot heuse stortplaatsen. Welke (preventieve) maatregelen zijn er genomen met betrekking tot het gebruik van barbecues en rondslingerend glas in verband met de brandveiligheid tijdens deze droge periode en met het oog op de nakende zomer?

5)      Hoe wordt er opgetreden tegen het veelvuldig schenden van het zwemverbod?

 

Onze fractie hoopt alleszins dat het gemeentebestuur deze wantoestanden van de zogenaamde 'culturele verrijking' krachtdadig zal aanpakken. Zoniet dreigt er een situatie te ontstaan die sterk gaat gelijken op de huidige toestanden in vele recreatiedomeinen. Te vrezen valt dat er door aangekondigde strengere maatregelen in de bekende domeinen nog meer 'jongeren' van buiten Brasschaat zullen afzakken naar onze plas indien er niet kordaat ingegrepen wordt.

 

Geert Smets

Gemeenteraadslid Brasschaat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooiste hond van het land woont in Mechelen

 

Is het dan toch juist dat baasjes op hun hond gelijken ? (foto : Vandaag.be)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, een sos kan ontroeren (bijwijlen)

 

Portugal heeft gisteren gekozen, en de resultaten tarten zoals verwacht alle peilingen van de politiek correcte pers. De minst linkse partijen (er zijn hier geen rechtse partijen, wat ze ook mogen beweren) hebben het gehaald en vooral de regerende PS van premier Socrates heeft lappen van jewelste gekregen.

Een uur na de eerste prognoses heeft diezelfde Socrates zijn ontslag uit al zijn functies aangekondigd op TV. Een ontroerend moment. Als er hier één hypocriet gezicht rondloopt is het die Socrates wel. Tijdens zijn afscheidstoespraak leek hij echter bij momenten ... euh ... menselijk. Enkel naar zijn militanten toe weliswaar, want de vragenstellende journalisten kregen er ferm van langs. Amai nog niet.

Doet denken aan de afgang van Jospin tegen Jean-Marie Le Pen in 2002.

Zalig.

Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als we belazerd worden, is het tenminste grappig : Ruimtestation op Mars ?

 

 

Een Amerikaanse amateur-astronoom beweert nog maar eens een bewijs gevonden te hebben van 'iets' dat zich op het Marsoppervlak bevindt. Met een YouTube-filmpje wil David Martines aantonen dat er een gebouw op de planeet staat. Met Google Earth's Mars Explorer zoomt Martines in op een wit, cilindervormig object, dat volgens de sterrenkijker meer dan 200 meter lang en zo'n 46 meter breed is. Martines doopte het 'ding' tot 'Bio Station Alpha', "omdat ik vermoed dat er iets in heeft geleefd of nog leeft. Het zou een elektriciteitscentrale kunnen zijn, of een biologische afsluiting, of een veredelde garage. Laten we hopen dat het geen wapen is. Maar wie het daar ook neerpootte, die had er een bedoeling mee. Ik kan me niet voorstellen waarom iemand op Mars zou willen leven."

Volgens Martines is het onwaarschijnlijk dat de NASA er iets mee te maken heeft.  "Ik denk niet dat ze al dat materiaal ongezien naar boven zouden krijgen", gokt hij. "Ik betwijfel zelfs of de NASA hier überhaupt van op de hoogte is." Martines is nu op zoek naar een beeld met een hogere resolutie, als dat al bestaat.

Hij zegt dat de coördinaten van het Bio Station Alpha de volgende zijn: 71 49'19.73"N 29 33'06.53"W. Iedereen die dezelfde software heeft, kan het zelf met eigen ogen zien.

Sceptici vergelijken de 'vondst' van Martines met het beruchte 'Marsgezicht' dat uiteindelijk een rotsformatie bleek te zijn, bekeken vanuit een ongewone hoek. Het Marsgezicht was puur gezichtsbedrog, terwijl dit fenomeen een beter geslaagde vondst is.  Tenzij het echt een gebouw is. Iets voor de conservatoren van musea voor moderne kunst.

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bezette stad wordt van binnenuit belegerd

 

Op en rond de Turnhoutsebaan in Borgerhout zijn er zaterdagavond rellen uitgebroken na de voetbalinterland tussen Marokko en Algerije (4-0). Ook in de nabijheid van de Hendriklei op het Kiel lieten de jongeren van allochtone afkomst van zich horen. De politie heeft dertig heethoofden opgepakt. Vooral op de Turnhoutsebaan was de spanning te snijden.

Eens de politie ter plaatse was, werden de agenten en de combi's met stenen bekogeld. De amokmakers vielen ook een bus aan. De Lijn besloot daarop geen tram- of busverkeer meer toe te laten op de Turnhoutsebaan tot de gemoederen bedaard waren.

Uiteindelijk raakte geen enkele agent gewond en dat is een mooi resultaat.  Vijf of zes combi's zijn wel beschadigd.

"Met behulp van de camerabeelden zal nu worden uitgezocht wie wat heeft gedaan", aldus perswoordvoerster Veerle De Vries van de lokale politie. Perswoordvoerders zijn de bazuinen van het regime en je carrière is verzekerd bij de socialistische top van de Antwerpse politie, als je de mensen handig blaasjes wijsmaakt. De Vries is goed bezig. Waarom ze zich op Linkeroever laat filmen, weten we niet. Woont zij rustig in de nabijheid van de Paul van Ostaijenlaan, dan is het symbolisch, want hij was de dichter van de bundel "Bezette Stad".

Tijdens het nieuws van de rode ATV-zender hoorden we schepen Lauwers aan het woord, die kwam melden, dat niemand  problemen had verwacht. Zeker niet omdat Marokko met 4 punten gewonnen heeft. Er was geen enkele reden om keet te schoppen, sprak de brave man, integendeel er moest gevierd worden  "Moeten wij dan bij elke voetbalwedstrijd waar ook ter wereld, een uitgaansverbod afkondigen?" vroeg hij zich verongelijkt af.

Wellicht is hij nu aan het overleggen met burgemeester Janssens, of er wellicht een studie kan besteld worden, bij voorkeur bij het Spionnencentrum, om na te gaan waarom de jonge vriendjes van de godsdienst van de vrede, baldadigheden uitsteken, met of zonder aanleiding en zowel bij slecht als verheugend nieuws.

Wij kunnen al enige gratis vaststellingen meegeven na jarenlange observatie van het fenomeen  "Van de kameel naar de BMW". De socialisten en het zootje pseudo-communisten van Groen!, bijgestaan door een handvol tjeven en liberalen hebben van het tolerante en mooie Antwerpen, een bezette stad gemaakt.  Die door vele echte Sinjoren in de steek gelaten wordt en de lege plaatsen worden aan een ijltempo ingenomen door vreemde snuiters die niets afweten van onze tradities, onze Antwerpse verdraagzaamheid, onze trots en onze cultuur. Integratie beperkt zich tot een grondige kennis over de sociale mogelijkheden binnen de maatschappij en de belangstelling voor de autochtone medemensch wordt geformuleerd in de vaak gestelde vraag : "Ebde e probleem ?"

De rood-groene wereldverbeteraars, die na WO II nergens ter wereld wat dan ook verbeterd hebben, beginnen te beseffen dat het Sprookje van 1001 Nachten niet past in ons Vlaams of Europees Grotemensenland. Kakelkippen zoals Evaatje Brems of in de stad van allah Moeke De Coninck volharden in de stelling dat als wij alles blijven wegschenken, er ooit dankbaarheid in de plaats zal verschijnen. In afwachting sussen zij de preutelende massa witmenschen en mogen zij en hun collega's regelmatig een potje janken bij de rode vriendjes van ATV en VRT.

Als het enigszins kan, worden de oorspronkelijke  burgers, oud en jong, met de vinger gewezen, want die gedragen zich vijandig. Die hebben het lef niet opgetogen te zijn dat hun mini-pensioenen niet aangepast kunnen worden, wegens prioritaire verkwistingen voor onwetende nieuwkomers en totaal overbodige én vijandige VZW-afzuiporganisaties.  Eén dag werken in het schandland B volstaat om elke vreemdeling te laten graaien in de sociale potten. De misbruiken zijn legio en gekend maar "er is niets aan te doen" houden de politieke slapjanussen vol.

Voor jonge Vlaamse gezinnen met kinderen is er geen plaats meer in de Antwerpse scholen.  De opeenvolgende socialisten die het ambt van Onderwijs betitelden als de "Maarschalksstaf" voor hun partij, hebben niet zien aankomen dat de scholen overbevolkt zouden geraken. Cijferen en denken aan ons aller toekomst is nooit een eigenschap geweest van de rode bestuurders. Schepen Robert Voorhamme is ijverig in de weer om halalvoedsel te bestellen en de talrijke incidenten in de scholen uit het nieuws te houden, in samenwerking met de politie. De schoolgangers worden binnenkort opgestapeld in containers in de stad die ooit trots de titel torste van "stad der scholen".  Ik durf het bombastische  Lied van de Officiële School niet meer aanhalen.

Er is maar één oplossing voor de mesthopen die Cools, Detiège en Janssens gekweekt hebben : afrekening in oktober 2012.

Ray

Bron : http://www.clint.be/actua/binnenland/rellen-borgerhout-na-wedstrijd-marokko-algerije-30-mensen-opgepakt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers hebben recht op vakantie naar het ontvluchte vaderland

 

Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat de verantwoordelijke staatssecretaris voor migratie en asiel, de asielzoekers verbiedt om op vakantie te trekken naar het avderland dat zij ontvlucht hebben.

Wat is er noirmaler voor elk individu op deze weireldbol dan bij tijd en wijle de familie op te zoeken. Dat doen wij toch allemaal ?  Wie aan asielzekers dit fundamentele mensenrecht wil ontzeggen, is een hardvochtig iemand.  Wat wil Melchior Wathelet ?  Dat asielzoekers die op vakantie vertrekken naar hun land van herkomst,  het statuut van vluchteling verliezen. "Een dergelijke beslissing behoort evenwel tot de appreciatiebevoegdheid van de Commissaris-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS)". Dat stelt minister Melchior Wathelet, in antwoord op een schriftelijke vraag van senator Filip Dewinter (Vlaams Belang). Wathelet kruipt op zijn knieën voor Dewinter.

De federale politie in de luchthaven Brussels Airport registreerde in 2009 vijftien gevallen van asielzoekers die naar hun thuisland waren teruggekeerd. In 2010 was dat het geval met 26. De meest voorkomende nationaliteiten zijn Congolezen, Kameroeners, Guineeërs, Nigerianen, Togolezen, Turken, Irakezen en Libanezen. "Bij een interceptie maakt de Dienst Vreemdelingenzaken steeds een verslag over aan het CGVS", aldus Wathelet.  Zover zijn we dus : de beprking van bewegingsvrijheid voor asielzoekers en wat erger is, deze lieden het recht ontzeggen op een vakantie en gezinshereniging in het eigen land.

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode tomaten op de ogen daar bij die raad van bestuur van de VRT ?

 

Liggen die daar eigenlijk te slapen of wat ?

Het volstaat om enkele weken te noteren welke kranten het eerst en het meest vermeld worden, welke aangebrachte items 'toevallig' artikels in diezelfde kranten of weekblad(en) zijn, welke aangezochte specialisten en kenners bij welke kranten horen.

Ga eens na hoeveel liters stroop en smeermiddelen er gebruikt worden om bepaalde uitgenodigden vooral uit te laten spreken, en vergelijk dan met het onbeschofte interruptie-gehak, de opdringerige suggestieve kruisverhoren bij andere gasten. 

Tel de versprekingen per minuut van deze zogenaamde beroepsjournalisten. Het zal moeilijk bij te houden zijn maar toch. Is welbespraaktheid dan geen deel van de beroepsvereisten, de voorbeeldfunctie in deze door sms-taal verloederde maatschappij ?
En dan is er nog de vraag of een openbare omroep gebruik mag maken van anonieme mails en anonieme sms' jes om duidings- en onderzoeksprogramma's te stofferen.

Bepaalde waarheden daarentegen die met overtuiging en onder eigen naam uitgesproken worden,  kunnen niet wegens mogelijke stigmatisering. En omdat het verdomme niet in ons straatje past. OK, racist ? Heb je het beet ?

Mogen VRT-medewerkers zich opdringen als opgedrongen en zelfverklaarde pseudo-iconen middels belastingsgelden, i.p.v. gewoon degelijk en betrouwbaar neutraal-goede vakmannen/vakvrouwen te zijn die enkel en nét daarom bewonderd worden? De journalist van iedereen,  door de belastingsbetaler betaald en zonder enige aanleiding tot ergernis. Het zou te mooi zijn.  

PS. Dat het Luc Van Der Kelen niet interesseert slechts als tochtstrip voor de VRT te dienen, komt waarschijnlijk door zijn vette oplage en het feit dat ie geen gratis reclame nodig heeft. Maar een beetje beroepsgebonden eergevoel, om niet alle dagen behandeld te worden als de advertentieagina's van de meest geciteerde huiskranten zou alle luisteraars en kijkers ten goede komen, of niet soms ? Edoch: blijkbaar gaan alle partijen akkoord, ook de benadeelde.

Waarvoor hebben wij eigenlijk verkozenen? Rode tomaten op de ogen. Win for life.

Jade

 


05-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreedzame maar duidelijke anti-moskeebetoging in Lier

 

islam 053

De anti-islambetogers worden aan het Lierse station opgewacht door enkele kruisvaarders

islam 057

Een duizendtal manifestanten luisteren naar Jan Mortelmans, de fractievoorzitter van VB te Lier, die wijst op de gevolgen voor Lierke Plezierke van de bouw van een Turkse supermoskee, die veel meer is dan een brave gebedsruimte : een oord van verzet tegen de Westerse samenleving.

islam 055

Een afvaardiging van de Italiaanse Lega Nord en de Duitse Pro Köln beweging waren aanwezig

islam 015

Ruim duizend aanwezigen stapten door de straten van het rustige Lier.  De meeste inwoners van de Pallieterstad realiseren zich niet wat hen boven het hoofd hangt. "Ach, een moskee mijnheer, dat is toch zoals een kerk ..." "Jazeker, domoor, uw kleindochters zullen wat blij zijn onder de islamitische knoet".

islam 011

Bekend volk : Jan Mortelmans en Bruno Valkeniers

islam 024

Barbara Bonte keurt twee moslima's in boerka. Die kleding bekoort de modieuze Barbara. De rechtse dame in geel-blauw is een net bekeerde gekende VB-ster uit Ieper die ijvert om in haar thuisstad ook een supermoskee te laten bouwen.  Haar slogan luidt : "Met Nancy Six, is het alles of niks."

islam 003

Senatrice Anke Vander meersch hield een vlammende toespraak die vooral handelde over de discriminatie van de vrouw in de islamwereld. In de moskee mogen de vrouwen enkel binnen langs een zij-ingang en zij worden alleen toegelaten in een afzonderlijke gebedsruimte. Dat is nog niks, vergeleken met de maatschappelijke positie van de vrouw die ondermeer geen voorbehoedsmiddelen mag nemen, die voortdurend ten dienste staat van mijnheer Mohammed, die bij verstoting door de echtgenoot nooit hoederecht krijgt, noch vergoeding, kortom àlle evidente verworvenheden van de vrouwenbeweging zijn onbestaand in de islamwereld.  De liberale voorvechtster voor vrijheid en democratie, Marleen Vanderpoorten, sluit de ogen voor deze principes uit angst de moslims te mishagen. Een kleinzielig, bekrompen mensje dat nederig buigt voor een achtterlijke religie, dat is er overgebleven van de trotse liberale familie Vanderpoorten.

islam 066

Reddy de Mey heeft zich een halfgesluierde schone op de borst gespeten. Naast hem een overtuigde moslima (net bekeerd) met blote armen en drie uitroeptekens. Vlamingen passen zich gemakkelijk aan.

islam 079

Een fervente Angeltjeslezer met een muzikale alias, die klinkt als een viool,  wil geen minaret naast zijn bed.

islam 083

Een sympathisant langsheen het parcours

islam 074

De betogers worden begroet met de Vlaamse Leeuw

Foto's : Gerda - Tekst : Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Noord-Afrikaanse relschoppers in Antwerpen

 

 

(archieffoto)

Na in Gent en Brussel keet geschopt te hebben, mag de stad van allah niet ointbreken. Op en rond de Turnhoutsebaan in Borgerhout zijn er zaterdagavond rellen uitgebroken na de voetbalinterland tussen Marokko en Algerije (4-0). De politie heeft dertig heethoofden opgepakt.

Na afloop van de partij kwamen heel wat jongeren op straat in Borgerhout. Vooral op de Turnhoutsebaan was de spanning te snijden. Maar ook aan de andere kant van de stad op het Kiel was het rumoerig.

Eens de politie ter plaatse was, werden de agenten en de combi's met stenen bekogeld. De amokmakers vielen ook een bus aan. De Lijn besloot daarop geen tram- of busverkeer meer toe te laten op de Turnhoutsebaan tot de gemoederen waren bedaard.

Uiteindelijk raakten een agent en een medewerker van De Lijn gewond. Vijf of zes combi's zijn beschadigd en er sneuvelde ook een raam.

"Met behulp van de camerabeelden zal nu worden uitgezocht wie wat heeft gedaan", aldus perswoordvoerster Veerle De Vries van de lokale politie. Tot zondagmorgen bleven agenten waakzaam om eventuele opflakkeringen van geweld meteen de kop in te drukken.

In Gent was het stadsbestuur en de politieleiding zich niet bewust van de kans op rellen bij de wedstrijd België-Turkije.  In Antwerpen van hetzelfde laken een broek bij een wedstrijd tussen twee woestijnlanden. En in Brussel is men het gewoon van de ogen te sluiten en de politie-agenten pas in het veld te sturen, als de opstand volop aan de gang is.  Deze drie steden worden niet toevallig bestuurd door socialisten : Termont, Janssens en Thielemans. In 2012 kan de afrekening gepresenteerd worden.

De bevolking heeft recht op burgemeesters die in de eerste plaats zorgen voor de veiligheid van de poorters en die de politie niet laten gebruiken als schietschijf voor achterlijke woestijnbewoners die hier niet thuishoren.  Zeg dat het niet waar is "en ik maak u kapot".

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Religieuze gebouwen

 

Vandaag zetten meer dan 350 religieuze gebouwen hun deuren open. De meeste daarvan zijn katholieke kerken, maar ook 4 protestantse en 3 ortodoxe gebedshuizen en 2 synagogen ontvangen bezoekers. Er zijn concerten, gidsbeurten, lezingen en tentoonstellingen. Bedoeling is dat elke kerk, hoe vertrouwd het silhouet ook is, een of ander geheim of een merkwaardige anekdote prijsgeeft, en dat de belangstellenden een blik kunnen werpen achter de schermen, of van op de toren.

Het zal u wellicht opvallen dat de moskeeën niet deelnemen aan dit evenement. Terecht o.i., moskeeën zijn geen religieuze gebouwen maar gesloten, politieke partijlokalen. Dit is een zoveelste bewijs dat de islam niet langer moet erkend en gesubsidieerd worden in Vlaanderen en Europa.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnheer doktoor over Elio's probleem (de stem)

 

Chronische heesheid


Formateur Di Rupo kampte al geruime tijd met heesheid. Deze week werd hij geopereerd omwille van een angioom op de stembanden.

Onze stem moet ook met de nodige zorg behandeld worden.  De stembanden zijn twee horizontale plooien bestaand uit bindweefsel en spieren en omgeven door slijmvlies. Ze zijn in een V-vorm bevestigd tussen de bekervormige kraakbeentjes en het schildkraakbeen van het strottenhoofd.

Tussen de stembanden bevindt zich een opening, de stemspleet. De stemspleet kan openen of sluiten door de bewegingen van de bekervormige kraakbeentjes. De beenderen van het strottenhoofd zijn met elkaar verbonden door inwendige en uitwendige strottenhoofdspieren. Door de activiteit van deze spieren kan de lengte en de spanning van de stembanden veranderd worden.

Stemgebruik
Tijdens de stemgeving of fonatie worden de stembanden bij elkaar gebracht en de stemspleet gesloten. De uitgeademde lucht duwt de stemspleet open en brengt de stembanden in trilling. Hierdoor ontstaat het stemgeluid.

Toonhoogte (hoge en lage tonen), luidheid (stil en luid) en kwaliteit (zuiver, hees, ...) van de stem worden gerealiseerd door een juiste dosering van ademdruk en de lengte en sluitingskracht van de stembanden. In de keel-, mond- en neusholte (resonantieruimten) wordt het stemgeluid verder tot spraakklanken gevormd. Afhankelijk van de positie van het zachte verhemelte, de tong, de lippen en de kaak en het al dan niet trillen van de stembanden kunnen verschillende klanken gevormd worden.

Een stemstoornis
Het eerste symptoom dat op een probleem met de stem wijst, is meestal heesheid. Andere symptomen zijn een hoorbare inademing, problemen bij het slikken, keelpijn of hoesten. Professionele hulp is noodzakelijk bij heesheid die meer dan 3 weken aanhoudt of bij totale stemloosheid (afonie) die meer dan 10 dagen duurt.

Organisch versus functioneel
Organische stemstoornissen ontstaan door afwijkingen van het stemapparaat zelf. Ze kunnen primair van aard zijn of veroorzaakt worden door bijvoorbeeld langdurig verkeerd stemgebruik. Enkele voorbeelden: laryngitis of ontsteking van het strottenhoofd (acuut of chronisch), stembandknobbeltjes en poliepen en een angioom op de stembanden.

Stembandknobbeltjes zijn kleine ronde woekeringen van epitheel ter grootte van een speldeknop op de vrije rand van de stembanden. Ze bevinden zich meestal op de overgang van het voorste en middelste derde gedeelte van de stembanden, die op dit punt met de grootste amplitudo vibreren. Bij voortdurend excessief of verkeerd gebruik van de stem ondervinden de stembanden dus op die plaats de meeste last en ontstaan er knobbeltjes zoals een soort eeltvorming.

Een stembandpoliep is een goedaardig gezwelletje dat kan ontstaan om het even waar op de stembanden.

Een knobbeltje of een poliep kan ook ontstaan door langdurige irritatie van het strottenhoofd, zoals door inademing van sigarettenrook of verontreinigde lucht, of als er 's nachts maagzuur terugvloeit (reflux). Een poliep is vaak groter en steekt iets meer uit dan een knobbeltje.

Een angioom lijkt op een klein gezwel, maar is een kluwen van bloedvaatjes op de vrije rand van de stemband. De vaatjes doen de stemband zwellen. Daardoor klinkt de stem schor. Een angioom komt eerder zelden voor.

Knobbeltjes, poliepen en angiomen verhinderen het goed sluiten van de stemspleet. De spiertjes van het strottenhoofd proberen dit te compenseren door grotere spanning, maar worden daardoor nog meer belast en zo ontstaat een  vicieuze cirkel. Uiteindelijk schiet deze compensatie te kort en sluit de stemspleet niet meer voldoende. Hierdoor kan onder de stemspleet geen juiste druk worden opgebouwd en, doordat lucht ontsnapt, ontstaat de turbulentie die het hese stemgeluid veroorzaakt.

Functionele stemstoornissen zijn veroorzaakt door foutief functioneren van het strottenhoofd. Ze vormen niet zelden de basis van de eerder genoemde organische stemafwijkingen. Verkeerd stemgebruik of overbelasting van de stem komen vaak voor bij mensen die beroepshalve hun stem veel gebruiken zoals zangers, acteurs, leerkrachten,…

Soms spelen emotionele factoren een rol. Het komt voor dat mensen hun stem verliezen of hees worden door emotionele stress. De stoornis kan variëren van lichte heesheid tot zelfs totale stemloosheid (afonie).

De behandeling
In acute perioden is rust een belangrijke voorwaarde m.a.w. zwijgen. Fluisteren is minstens even belastend voor de stem als gewoon praten.

Verkeerd stemgebruik kan gecorrigeerd worden met de hulp van een logopedist.

Bij stemknobbeltjes, -poliepen of –angiomen is soms een heelkundige ingreep nodig.

Auteur: Leen Baekelandt

http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid/medisch/artikel/1851/chronische-heesheid  waar u vele andere boeiende artikels vindt aangaande gezondheid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommer-miserie

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de Flipper van Laken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte Redactie, 

De kapitein van dienst (Vincent Kompany) had de opdracht voor de voetbalmatch België - Turkije de spelers voor te stellen  aan het vliegwonder, de Flipper van Laken.  Aan het einde van de rij vroeg Albert en Paola's slimste  stilletjes aan Vincent Kompany  '' Kapitein en waar zijn nu de belgen ?"

Met vriendelijke groeten - Referee


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vrouwtjes

 

 

De vrouwtjes van twee mensapensoorten die meer dan een miljoen jaar geleden in de Zuid-Afrikaanse savanne rondzwierven, lieten zodra ze volwassen waren hun verwanten voorgoed achter om te paren, terwijl de mannetjes in hun vertrouwde omgeving bleven, mogelijk om hun territorium tegen indringers te verdedigen. Dat blijkt uit een studie van internationale wetenschappers die in het wetenschappelijke tijdschrift Nature verscheen.

De wetenschappers analyseerden sporen van strontiumisotopen in het fossiele tandemail van volwassen exemplaren van twee uitgestorven soorten: de Australopithecus africanus, een mogelijk directe voorouder van de moderne mens, en Paranthropus robustus, behorend tot een doodlopende tak van de menselijke evolutie. Strontium is een natuurlijk voorkomende metaalsoort in voedsel en water. De mate waarin dit metaal voorkomt varieert van gebied tot gebied.

Om een idee te krijgen van de verschillende hoeveelheden strontium in de regio, onderzochten de wetenschappers ook het strontium in 170 planten en dieren die momenteel in de buurt van de grotten leven waar de fossielen werden gevonden.

Inteelt

Uit de resultaten van het onderzoekt blijkt dat meer dan de helft van de vrouwelijke tanden van buiten de regio afkomstig is in vergelijking met 10 procent van de mannelijke tanden.

De experts concluderen daaruit dat de meeste mannen nabij hun geboorteplaats leefden en stierven, terwijl de vrouwen - vrijwillig of onder dwang - van de ene plaats naar de andere verhuisden.

Het patroon is vergelijkbaar met jonge vrouwelijke chimpansees die hun familie verlaten om inteelt te vermijden met mannelijke familieleden.

"Ons aanvankelijke doel was om meer inzicht te krijgen in de sociale relaties bij mensapen en de manier waarop ze het landschap gebruikten", zegt hoofdonderzoekster Sandi Copeland van de universiteit van Colorado in Boulder. "Maar al snel merkten we dit verrassende verschil tussen mannen en vrouwen op."

@ Knack

PST : Wat fijn om weten, niet ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw Zevende Dag

 

De uitbraak van de EHEC-bacterie in Duitsland heeft verwoestende gevolgen voor onze groentekwekers. Vlaanderen wil maatregelen nemen om de sector te ondersteunen, maar dringt ook aan op Europese hulp. Een interview met Vlaams minister-president Kris Peeters.

Hoe zit het trouwens met de Vlaamse regering? Nu alle aandacht gericht is op de moeizame vorming van een federale regering, blijft het Vlaamse niveau wat op de achtergrond. Hoe draait de meerderheid van christendemocraten, Vlaams-nationalisten en socialisten eigenlijk? Een debat met fractieleiders in het Vlaams Parlement:  Ludwig Caluwé (CD&V), John Crombez (sp-a), Kris Van Dijck (N-VA), Sas van Rouveroij (Open VLD) en Filip Dewinter (Vlaams Belang).

Staatssecretaris voor fraudebestrijding Carl Devlies wil de geplande invoering van de geregistreerde kassa voor restaurants niet uitstellen. De kassa wordt over anderhalf jaar ingevoerd en moet zwartwerk in de horeca onmogelijk maken. Maar, zo zegt de federatie, daarmee zullen 1 op de 3 horecazaken failliet gaan. Want, zo voegt de federatie Horeca Vlaanderen er onomwonden aan toe: om overeind te blijven is een zekere mate van zwartwerk nodig. Een debat met staatssecretaris Devlies en Jan De Haes (voorzitter Horeca Vlaanderen)

Onlangs was er een ontmoeting tussen de vier Franstalige partijvoorzitters en Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Beide partijen wilden van elkaar weten hoe ze tegen de komende staatshervorming aankeken. Maar hoe denken de Franstalige werkgevers daar eigenlijk over? Wij vragen het Vincent Reuter, gedelegeerd bestuurder van de Union Wallonne des Enterprises.

Wat is de oorzaak van de EHEC-epidemie? Hoe moet je beginnen zoeken om de bron van de besmetting te vinden? Hoe kunnen we met zekerheid weten welke groenten veilig zijn? Hoe groot is de schade voor onze groentekwekers? En hoe machteloos staat de medische wereld tegen deze nieuwe variant? Een rondetafelgesprek met o.m. Piet Vanthemsche (voorzitter Belgische Boerenbond).

Plus live muziek in de studio van The Triplettes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervotte en de NMBS tarieven

 

Cartoon

 


04-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shitnieuws bij de *kwaliteitszender* VRT, alias 0000

 

Als je de dames en heren, Vlaams volksvertegenwoordigers officieel bezighoort over de openbare omroep VRT, door ons bereidwillig en gratis omgedoopt tot Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep (0000, ofte de Vier Nullen) zou je denken dat Vlaanderen gezegend is met een Product dat rechtstreeks uit de Hemel uitzendt en ons overlaadt met neutrale info heet van het naaldje en amusement dat ons buikpijn bezorgt van het lachen en een glimmende huid van het genieten.

Het is bijna andersom de info van de rood-groene redactie bezorgt buikpijn wegens zijn verkrampte opstelling en het amusement zit vol kleuterlol op het simpele niveau van de doorsnee-socialist met een tot twee hersencellen.

De verantwoordelijke minister voor de 0000 is Ingriet Lieten die haar taak opvat als een reclamewerfster.  De VRT kan niets slechts doen en de talrijke partijvrienden binnen de instelling zijn de beste waarborg op nog jarenlange indoctrinatie van het naïeve kijkerspubliek. Rood en Groen, samen nauwelijks 20% van de kiezers, hebben voor bijna 100% nieuws en amusement in handen.  En dan maar wauwelen over democratie.

Ook op internet wil de 0000 nadrukkelijk aanwezig zijn met een alles behalve overzichtelijke webstek. Zelfs de kleine Franstalige RTL heeft een  publieksvriendelijkere en functionelere webstek.  Die van de 0000 blijven zichzelf hardnekkig en zielig bestempelen als "kwaliteitsmedium". Het is een ziekelijke verzameling ijdeltuiten, gespeend van createf talent en verzuurd door het eigen linxe gelijk.

Neem nu het "kwalitatieve" bericht dat wij hierna voor u copiëren, zodat u (dank u, Angeltjes) zelfs niet naar de webstek van de azijnzeikerds moet uitwijken. Let op, dit is Kwaliteitsnieuws !

In de roes van een overwinning kan een mens al eens gek uit de hoek komen. Zo ook de Amerikaanse Mixed Martial Arts-vechter Quinton “Rampage” Jackson, bij ons vooral bekend als de met blingbling getooide B.A. Baracus uit de 2010-filmremake "The A-Team". Na een wedstrijdoverwinning afgelopen weekend stond journaliste Karyn Bryant hem op te wachten voor een reactie. Een bronstige Jackson liet zich helemaal gaan.

Nadat de journaliste gevraagd had hoe zijn fans op zijn overwinningen reageerden, was het hek van de dam. Jackson: "Zwarte meisjes houden van mij. Ik word voortdurend door hen belaagd. Ben jij zwart?" Bryant: "Ik ben Jamaïcaans zwart en blank." Jackson: "Ze jamaïcaant me geil. Zij is echt wel heet, daarom sta ik dit interview toe. Ik wil je "motorboten" (terwijl hij naar haar decolleté afzakte). Maak dat je weg bent, want ik ben een lange tijd op trainingskamp geweest. Ga weg, ga weg." (“Motorboten” is het maken van het geluid van een motorboot tussen de borsten van een vrouw, nvdr)

Bryant, die nog gewerkt heeft voor MTV en CNN,  liet na het interview via Twitter weten helemaal niet geschoffeerd te zijn geweest door Jacksons gedrag: "Omdat iedereen het mij vraagt en als het al niet duidelijk was, ik was helemaal niet beledigd door het gedrag van Rampage. We haalden grapjes uit met elkaar. Ik vond het in ieder geval grappig. Bovendien, hij heeft me helemaal niet "gemotorboot". Hij heeft me zelfs niet aangeraakt. Ik heb een goede rechterhand. En mijn knieën zijn ook nog goed. Ik wil niet praten voor andere vrouwelijke reporters, maar ik heb me op geen enkel moment bedreigd of angstig gevoeld."

Op internetfora en blogs bleek niet iedereen het gedrag van Jackson en de reactie van Bryant te waarderen. Zo was te lezen op de gevechtssite UFC Events: "We gaan te ver om vrouwen te reduceren in deze tak van sport tot zielloze seksobjecten. Bryant probeert daarenboven naam te maken in het wereldje en ze weet dat het gevolg van een negatieve uitspraak voor haar nadeliger zal zijn dan voor Jackson." U kunt een bronstige Jackson hier beneden bekijken. Vooral vanaf 1:15 begint de opwinding.

En dan volgt een stukje "kwaliteitsfilm.

Het wordt meer dan tijd dat in de proigramma's van politieke partijen duidelijk stelling zou genomen worden tegen de grandioze mislukking die de 0000 is. De tijd van het stellen van "beleefde" vragen is o.i. voorbij : de partijpropaganda van Lieten afbranden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Jozefskerk te Gent mét Turkse vlag

 

Wij verzochten onze lezers om een foto van de Sint Jozefskerk te Gent met de Turkse vlag die op 4 juni (en later) wapperde boven de stad.  Iets meer dan een urtje later, kregen wij van een gewaardeerde lezer bovenstaande afbeelding. Met hartelijke dank. Ook aan mijnheer pastoor voor zijn verregaande naastenliefde.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!