Angeltjes
08-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe terrorisme

 


Het islamitisch terrorisme werd ooit door Uri Rosenthal, Erwin Muller en Arnout Ruitenberg aangeduid als 'het terroristische kwaad.' In een gelijknamig boek, 'Het terroristische kwaad. Diagnose en bestrijding' uit 2005 trachten de auteurs de kenmerken van het islamitische terrorisme te beschrijven. Daarbij maken ze onderscheid tussen oud en nieuw terrorisme.

Het oogmerk van het oude terrorisme was en is om territoriale of ideologische doelstellingen maximaal kracht bij te zetten, aldus Rosenthal en anderen. De oude vorm van het terrorisme was en is duidelijk in het formuleren van doelstellingen: een onafhankelijk Ierland of Baskenland.

Wereld veranderen
Dit zijn de regionale terroristen met regionale doelstellingen. Ze willen de wereld niet veranderen. Ze willen slechts hun eigen leefomgeving politiek en economisch veranderen. Veel burgerslachtoffers zou voor deze terroristen contraproductief zijn.

De ideologische vormen van het links terrorisme zoals de Rote Armee Fraktion of de Brigate Rosso waren niet echt primair gericht op het maken van veel slachtoffers. Ontvoering en individuele aanslagen waren de methodes die zij gebruikten. Het rekruteringsdomein van deze terroristen was ook behoorlijk beperkt: linkse intellectuele milieus. En die waren erg overzichtelijk voor de inlichtingendiensten. De oude terroristen wensen niet naar paradijs te gaan. De nieuwe wel.

Netwerken
Het nieuwe terrorisme wordt door Rosenthal, Muller en Ruitenberg als volgt gedefinieerd: 'Het nieuwe terrorisme opereert mondiaal. Het wordt in stand gehouden door fluïde netwerken, dus niet door hiërarchische organisaties met een duidelijke bevelstructuur. Het wordt uit uiteenlopende bronnen gefinancierd. Het nieuwe terrorisme heeft de tijd, terwijl zijn tegenstanders onder permanente tijdsdruk staan.'

Het nieuwe terrorisme streeft naar catastrofale toestanden zoals op 11 september. Catastrofaal terrorisme, wat het islamitische terrorisme is, streeft naar het plegen van aanslagen waarbij veel onschuldige burgers om het leven zouden kunnen komen. Daarom zijn ze ook op zoek naar radioactieve, chemische of biologische wapens.

Oorlogsvoering
Ik zou aan deze analyse nog een aantal kenmerken van het nieuwe terrorisme kunnen toevoegen: religieus, suïcidaal, ideologisch hiërarchisch, terreur als een methode van oorlogvoering en partizanenoorlog. De religieuze suïcidale aspecten van het islamitische terrorisme brengen de democratische rechtsordes in de war. 

De godsdienstvrijheid wordt bijvoorbeeld een probleem wanneer de religieuze bronnen worden gebruikt bij het legitimeren of aanwakkeren van het terrorisme. Terreur wordt ook aangewend als een nieuwe vorm van oorlogsvoering.

Ideologisch gezien is het islamitische terrorisme hiërarchisch geordend. De religieus ideologische opvattingen van het terrorisme worden zodanig geformuleerd dat een hiërarchische ordening teweeg wordt gebracht zowel ten aanzien van ideeënwereld als ten aanzien van de concrete handelingen.

Politieke islam
Deze ordening is ontleend aan de politieke verschijning van de islam in de Koran, hadith en andere oorspronkelijke bronnen. Al-Qa'ida is niet alleen een organisatie maar het is ook (en voornamelijk) een ideologische geheel. Hierdoor hoeft men geen organisatorische betrekkingen te hebben met Al-Qa'ida. En toch behoort men via het ideologische kader tot Al-Qa'ida. Hoe?

De moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed Bouyeri, had geen banden met Al-Qa’ida. Maar zijn handeling, namelijk het vermoorden van een belediger van profeet Mohammed, viel binnen de ideologie van de politieke islam en ook die van Al-Qa’ida als een terreurnetwerk. Daarom wordt hij nu door Al-Qai’da als een held gekwalificeerd.

De moord op Van Gogh wordt door Al-Qa’ida achteraf goedgekeurd. Ook de radicale moslims in Iran hebben  deze moordaanslag al lang goedgekeurd.

Propaganda
Daarom krijgt nu Mohammed Bouyeri een prominente plek in een propagandavideo van As-Sahab, de officiële mediatak van Al-Qa'ida. Bovendien wordt Mohammed Bouyeri als een voorbeeld en rolmodel voorgesteld alsof hij lid van Al-Qa’ida was.

Dit is gevaarlijk en erg dreigend. Omdat Al-Qa’ida  daarmee aangeeft dat de geradicaliseerde jongeren niet per se contacten met Al-Qa’ida hoeven te hebben om achteraf als Al-Qa’ida-helden te worden beschouwd. Daarnaast moedigt Al-Qa’ida de radicale moslims aan om individuele aanslagen te gaan plegen.

Bouyeri verschijnt in dit filmpje naast de grootheden van Al-Qa’ida zoals Ayman al-Zawahiri en Osama bin Laden. Dit is erg interessant. Ze weten bij Al-Qa’ida precies wat ze aan het doen zijn. Door Bouyeri achteraf als een generaal neer te zetten, willen ze de radicale moslims in Europa in verleiding brengen om aanslagen te plegen. Wat voor aanslagen? Individuele moordaanslagen.

Rechtsorde
Dat heeft ook Bouyeri gedaan. Een individuele moordaanslag kan catastrofale gevolgen hebben voor een democratische rechtsorde. Vandaar wordt de Amsterdammer Mohammed door Al-Qa’ida gepresenteerd als lichtend voorbeeld van hoe moslims in Europa en Amerika de jihad moeten voeren. De inlichtingendiensten en de minister voor Veiligheid en Justitie moeten dit signaal heel serieus nemen.

Ze moeten opnieuw gaan kijken wie eventueel een doelwit kan zijn voor een individuele aanslag. Als men alleen aan de kant van terroristen gaat kijken, dan maakt men weer een grove fout. Kijk dus ook naar mogelijke slachtoffers. Op 2 november 2004 was moeilijk vast te stellen wat Mohammed Bouyeri precies zou doen. Maar het was niet moeilijk vast te stellen dat Van Gogh een potentieel slachtoffer van het islamitisch terrorisme kon zijn. Wees waakzaam.

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/299195/Het-nieuwe-terrorisme-is-levensgevaarlijk.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politiek-correcte rechter en de dronken *racist*

 

Jamie Knowlson, de onverlaat

Een dronken Engelsman heeft bij de Al-Baseera moskee in Bristol in de schoenen van biddenden moslims sneden ham gelegd en ook nog enkele schijfjes aan de afrastering van de moskee gebonden. Toen hij wegliep na zijn "misdrijf", schreeuwde hij: "Mijn volgende bezoek zal lastiger zijn."

Toen Jamie Knowlson, de onverlaat,  gearresteerd werd, vertelde hij dat het om een dronken grap ging. Voor de rechtbank pleitte hij schuldig. Rechter Carol Hagen veroordeelde de man tot zes maanden cel met uitstel, omdat hij berouw toonde. De rechter gaf hem ook nog 150 uur vrijwilligerswerk. Hagen: "Het is moeilijk om zich een meer beledigend incident voor te stellen." Een buitensporig strenge straf voor een weliswaar afkeurenswaardige daad, maar eigenlijk een mini-feitje van niets,  in vergelijking met de duizenden beledigingen van onze cultuur en samenleving door vijandige moslims, die als ze uitzonderlijk opgepakt worden, steevast alles ontkennen en zeker nooit schuldig pleiten.

Tot zover de berichtgeving in onze gazetten over deze vreselijke wandaad.

Wij zijn even dieper ingegaan op de persoon van de rechter, Carol Hagen, voortgaande op haar uitlating dat zij zich moeilijk een meer beledigend incident kan voorstellen. Dat is praat van een meer dan politiek-correct wezen. Wij kunnen voor de vuistweg tientallen incidenten opsommen die nog veel beledigender zijn dan een lapje ham in een schoen verstoppen.

 

Poco-rechter Carol Hagen

Hier is de tante in kwestie, ze is blond, dat zie je onder haar pruik en ze houdt van grote opzichtige oorringen. In diverse Britse kranten van februari 2010 vinden wij artikels over de "schokkende mildheid" van Carol Hagen, die allerlei misdadigers die in haar rechtbank voorgeleid worden, niet of nauwelijks straft. In een zelfde korte tijdsspanne deden zich 4 merkwaardige processen voor.

- Een man die zijn buur met een mes verschillende steken toediende in een razende bui van jaloersheid, wandelde vrij de rechtszaal uit met een voorwaardelijke straf van 12 maanden en het oordeel van de rechter : "Ik aanvaard dat u geen gewelddadig iemand bent".

- 3 Dagen later ging een snelheidsduivel die door de politie achternagezeten werd vrijuit, niettegenstaande een "stuitend aantal feiten van wegpiraterij gedurende de laatste twintig jaar".

- Tijdens diezelfde zitting wandelde een verzorger als een vrij man de rechtszaal uit met een voorwaardelijke veroordeling van 4 maanden. De man had £ 2000 gestolen van een gehandicapte vrouw. Hij werd gefotografeerd tijdens zijn diefstal.

- Een pedofiel in het bezit van 3400 "onfatsoenlijke" foto's van kinderen werd eveneens vrijgesproken door de milde rechter.

Deze vier zaken die zich in een korte tijdsspanne afspeelden, deden veel stof opwaaien in de Britse pers, die hoe dan ook, vaak veel onafhankelijker durft zijn dan onze Vlaamse slavenredacties.

De Conservatieve parlementair David Davis zegde over deze vorm van rechtspraak het volgende : "Een voorwaardelijke straf, is géén straf. Zij laat de mensen vrij uit de rechtszaal wandelen. Ik ben verbaasd dat deze rechter dit systeem aanhangt, in deze tijden. Het probleem is dat rechters vaak geen voeling hebben met de realiteit. Zij leven in beschermde wijken zonder criminaliteit om zich heen. De vonnissen zijn schokkend mild en opnieuw zien we dat de rechter de zijde kiest van de crimineel en niet die van het slachtoffer.  Als de snelheidsduivel of de messenvechter andere slachtoffers mochten maken, dan hoop ik dat de slachtoffers of hun familie de rechter zullen vervolgen, omdat zij nagelaten heeft hen de nodige verdediging te bezorgen."

Een ding is duidelijk als het om blank vermeend racisme gaat, is de linxe trut bij de pinken. Met mijn verontschuldiging voor dit grove taalgebruik.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente in Japan

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011 is tot zover een goed jaar, maar er is nog veel hongersnood in de wereld

 

 

.


07-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUB* : de NVA op voet van burgeroorlog

 

 * BUB = Belgische Unie - Union Belge

Het is absoluut nodig dat wij op de hoogte blijven van hoe de ideologie van tegenstrevers in mekaar steekt, hoe zij redeneren en hoe zij over ons denken. BUB die niet meer vertegenwoordigt dan een handvolletje antieke belgisch-gezinden, vergelijkt het Vlaams-nationalisme steevast met nazisme, fascisme, Hitlerisme, jodenvervolging, enz. In onderstaande tekst nemen zij de NVA op de hak en gebruiken zij zelfs de fascisten van Vlaams Belang om hun ridicule argumenten kracht bij te zetten. Gaat u zitten en bereid u voor op een fijn stukje lectuur. Aan de vrienden van BUB bevelen wij de lectuur aan van de zonet door Alain Destexhe aangepaste versie van zijn « Le Mouvement flamand expliqué aux francophones », publié aux éditions « La Renaissance du Livre ».

 “Wij Serviërs zijn altijd al onderdrukt geweest. Wij werden altijd benadeeld. Wij leven onder het juk van de barbaarse moslims . Zeshonderd jaar inspireerde de heldhaftigheid van Kosovo onze creativiteit, voedde het onze trots en liet het ons toe om niet te vergeten dat wij <...> groots, moedig en trots waren <...>. Zeshonderd jaar later , vandaag, zijn we opnieuw in een strijd verwikkeld, moeten we opnieuw strijd voeren. Geen gewapende strijd weliswaar, al mogen we die niet uitsluiten”.


De datum is 28 juni 1989 en aan het woord is de toenmalige partijleider van Servië, deelrepubliek binnen het federale Joegoslavië. Twee jaar later verzonk Joegoslavië in een bloedig conflict, dat meer dan 250.000 mensenlevens zou kosten. Als landen uiteenvallen of ‘etnische’ conflicten plaatsvinden, gaat dat in de overgrote meerderheid van de gevallen met geweld gepaard, zeker in gebieden waar de bevolking vermengd is: Noord-Ierland, Libanon, Joegoslavië, Kaukasus, Spanje, Zuid-Afrika, Israël, Rwanda… Daarentegen vormden Tsjechoslovakije in 1993 en Zweden-Noorwegen in 1905 uitzonderingen op deze regel omdat daar een heldere scheidslijn bestond tussen de gebieden. Oostenrijk-Hongarije, de enige andere uitzondering, werd in 1918 door de overwinnaars van de oorlog ontmanteld. Dat geweld komt er nooit zomaar, maar wordt altijd voorafgegaan door structureel geweld (bv. racialisering van de maatschappij door institutionele hervormingen zoals de invoering van apartheid) en haatcampagnes.

Gaat het om een waarschuwing voor België?

Sedert geruime tijd voert naast het VB ook de N-VA een meer en meer systematische en actieve haatcampagne tegen alles wat “Waals” en Franstalig is. Dit offensief wordt gevoerd met stevig verbaal geweld. Die hetze bereikte een voorlopig “hoogtepunt” door de recente uitlatingen van advocaat en N-VA-lid Vic Van Aelst, die onlangs voor grote opschudding in de media zorgden, zelfs in Noord-België waar de media toch bekend staan als “Vlaams”-gezind.

Nochtans heeft De Wever de voorbije jaren met veel ijver gewerkt om van de N-VA de “propere” versie van het racistische Vlaams Belang te maken. Na de zeer racistische en erg mediatieke actie met bestelwagens vol vals geld in Henegouwen begin 2006 moest het discours een beetje getemperd worden om de ware aard van het Vlaams-nationalisme een beetje te verdoezelen. Maar dat houd je niet lang vol. In mei 2007 donderde het al: “De geldstroom van Vlaanderen naar Wallonië is als een permanente bloedtransfusie. En wel naar een patiënt die zo vriendelijk is om onze slagaders toe te nijpen. Wij hebben er genoeg van”. De Wever deed in het najaar van 2007 ook negationistische uitspraken m.b.t. tot de joden door de deportatie van joden door het collaborerende Antwerpse gemeentebestuur tijdens de Tweede Wereldoorlog als normaal af te doen. In juni 2009 schoffeerde De Wever nogmaals de vier miljoen Zuid-Belgen: “De Franstaligen hangen maar aan de federale zuigfles. We hebben er genoeg van. Geen druppel meer !”. De volgende jaren ging het steeds verder. Begin november 2009 zong De Wever de lof van notoir Vlaams Belang-lid Gerolf Annemans en vroeg hem impliciet om naar zijn partij over te stappen. Wie toen beweerde (bijv. de B.U.B.) dat de N-VA veel weg had van het Vlaams Belang werd door menig burger en journalist op hoongelach onthaald. N-VA kreeg stilaan het imago van de “onaantastbare” partij die de “Vlaamse” zaak op politiek-correcte wijze verdedigde. Dat gunstig imago zou zijn hoogtepunt bereiken na de relatieve verkiezingsoverwinning van de N-VA (slechts 17% van de uitgebrachte stemmen in België) bij de federale verkiezingen van 13 juni 2010.

Ondertussen stappen wel meer en meer Vlaams Belangers over naar de N-VA, onder hen onlangs nog Karim Van Overmeire, een heel zware pion op het schaakbord van het Vlaams Belang, en tevens oud-lid van het neo-nazistische NSV. Ook de voorzitter van Jong-N-VA, Kim Van Cauteren – verkozen in februari 2011 – werd in die ronduit fascistische kringen gerekruteerd. Het ge-uniformeerde NSV tooit zich in de kleuren van het keizerlijke Duitsland (rood-wit-zwart), kwestie van het hakenkruis (nog) niet naar boven te moeten halen. Naast zijn rabiate haat tegen België heeft hij ook wat problemen met de immigratie. 10 jaar geleden wist Van Overmeire het volgende over de moslimgemeenschap te vertellen: “Het is een illusie te hopen dat de moslims de democratische spelregels in ons land zullen naleven”. Wat De Wever betreft, noteren we nog zijn uitspraak in het Duitse Der Spiegel (december 2010) toen hij de “Walen” met drugsverslaafden (aan “Vlaams” geld) vergeleek en het economische België ten onrechte als de zieke man van Europa afschilderde, wat de kredietwaardigheid van ons land op de internationale markten in gevaar bracht. Natuurlijk wordt De Wever binnen zijn partij omringd door ervaringsdeskundigen, zoals Mark Demesmaeker, die jaarlijks de neo-fascistische Ijzerwake frekwenteert en in 2007 zij aan zij met de paramilitaire militie Voorpost door Sint-Genesius-Rode marcheerde. Al in 2004 vatte Linda Mbungu – een Congolese “excuustruut”, binnengehaald om het racistische karakter van de N-VA te verdoezelen, – de zaak als volgt samen in Het Belang Van Limburg: “Al wat de Walen doen is profiteren”. Het mocht echter niet baten. We hebben deze zwarte dame niet meer teruggezien.


Minneke De Ridder

En dan zwijgen we nog over Jan Peumans – nota bene voorzitter van het overbodige “Vlaams” parlement – die het verzet tijdens Wereldoorlog II “straatcrapuul” noemde, de aanwezigheid van Lieve Maes – dochter van Bob Maes, oud-VNV’er en stichter van het verboden VMO – op de Senaatslijst van de N-VA, de Antwerpse N-VA-verkozene Minneke De Ridder, actief lid van het extremistische Taal Aktie Komittee (ja, zo schrijven de taalminnende Vlaams-nationalisten dat !) of de Voerense straatterrorist Huub Broers die in 2010 de gelederen van de partij vervoegde…

Vic Van Aelst, de advocaat die er verleden jaar in slaagde om een vrouw zonder enig materieel bewijs in de cel te doen belanden (zgn. “parachutemoord”) en daarna op de koop toe “vergat” het cassatieverzoek tegen het arrest van het Hof van Assisen tijdig in te dienen, haalde al enkele malen zwaar uit naar de “Walen” en de Franstaligen. Dit gebeurde in december 2010 als bijna-lid van de N-VA en op 6 april jl. als kersvers lid van de partij. We besteedden daaraan reeds een artikel. Uit zijn uitspraken onthouden we vooral dat het zogenaamde “Vlaanderen” al 180 jaar als een minderwaardig gewest door de zogenaamde “Walen” zou behandeld zijn en dat er – voornamelijk in de Brusselse Rand – “gestreden” zal moeten worden. Op 27 mei 2011 deed hij er nog een schepje bovenop. We geven zijn meest markante uitspraken letterlijk weer:


De 62-jarige Van Aelst wordt komende zomer opnieuw vader. "Ik zal 's nachts voor mijn kindje zorgen”, zo Van Aelst. En hij voegde er aan toe : “dan kan ik nadenken over het onrecht dat de Franstaligen ons aandoen." - Van Aelst, qui a 62 ans, deviendra à nouveau père cet été, ce qui lui a fait dire qu’il soignera son enfant la nuit tout en y ajoutant: “pendant ce temps je pourrai réfléchir sur l’injustice nous infligée par les Francophones."

1) “Na 180 jaar gepluimd te zijn, is het gedaan. Ik wil perfect solidair zijn met de Turken, maar niet meer met de Walen”. Los van de wansmakelijke karikatuur die de advocaat hier maakt, is het opvallend dat hij impliciet ook de Turken beledigt. Ook die zijn – zo lezen we tussen de lijnen – minderwaardig, maar minder erg dan de “Walen”, die het kwaad als het ware personificeren. 2) “Ze (de “Walen”) willen ons uitpluimen en zien ons als hun kolonie.” 3) “De ‘Waalse’ politici verkrachten onze taal”. Dat zegt hij wel op een moment dat de Franstalige politici nog nooit zo goed het Nederlands beheersten en dat de kennis van het Frans bij de Nederlandstalige politici er stelselmatig op achteruitgaat. Als klap op de vuurpijl voegde Van Aelst er nog aan toe dat “ze” niet zullen rusten alvorens “de kabeljauw aan de Noordzee Frans spreekt”. Zijn uitspraken zou hij achtereenvolgens in het radioprogramma De Ochtend en in de krant De Standaard (01.06) kracht bij zetten. De 62-jarige Van Aelst wordt komende zomer opnieuw vader. “Ik zal ‘s nachts voor mijn kindje zorgen”, zo Van Aelst. En hij voegde er aan toe : “dan kan ik nadenken over het onrecht dat de Franstaligen ons aandoen.” Je houdt het niet voor mogelijk…

Dat dit van een politicus komt die actief is bij de grootste partij van België, is ongezien. Wij dachten op z’n minst dat de voorzitter van de N-VA hier niet op zou reageren. Maar Bart De Wever – de “leider” volgens Vic Van Aelst – reageerde verrassend genoeg wel en keurde de uitspraken van Van Aelst zelfs goed ! De Wevers woorden, uitgesproken vóór 150 ondernemers in Limburg, krijgen ongetwijfeld een ereplaats toebedeeld krijgen in de geschiedenis van de Vlaamse Beweging: “Vic heeft daar iets gezegd wat zeer cassant is. Steenhard. Ik zou dat niet op die manier gezegd hebben. Anderzijds. Hij heeft daar misschien een aantal « inconvenient truths » (sic) verteld. Ce n’est que la vérité qui blesse. (sic) Het zijn wel de partijen die opkomen met l’union fait la force die nog altijd geen Nederlands spreken. (sic) Nog altijd niet. De onderhandelingen gebeuren nog altijd in het Frans. Ook al zitten we in de 21ste eeuw. Ook al liggen de economische zwaartepunten in ons land intussen helemaal anders <...>. Vic heeft zijn vinger niet op die wonde gelegd. Hij heeft hem er los ingestoken. <...> Ik ga Vic publiek niet afvallen.”

Kortom, De Wever vindt dat Van Aelst in al zijn fanatisme eigenlijk gewoon wat kritisch was en heeft enkel een paar aanmerkingen over wat de vorm betreft. Enkel de waarheid kwetst, zegt De Wever. Anders gezegd: alles wat kwetst, is de waarheid. De Wever vindt het dus normaal dat de “Walen” voor parasieten worden uitgescholden en dat de collaboratie tijdens Wereldoorlog II of de Jodenvervolging een heldendaad was. Wat de nazi’s over de joden zeiden was niet de waarheid, maar het kwetste wel… Hoe flinterdun zijn discours, dat als intellectueel moet doorgaan, in werkelijkheid is, bewijzen ook zijn uitlatingen over de “onderhandelingen” (sic). De Wever houdt het niet voor mogelijk dat die in het Frans verlopen omdat we in de 21ste eeuw zitten. Het Nederlands is dus de taal van de 21ste eeuw? En wat met de gesprekken in het Engels of het Frans in de Verenigde Naties en de E.U.? Hij vindt het bovendien onkies omdat het economisch zwaartepunt in het zogenaamde “Vlaanderen” ligt. Krasse taal, want De Wever zegt hier eigenlijk – zonder het zelf te beseffen – dat het gerechtvaardigd was dat België tot medio jaren 1960 op politiek vlak een Franstalige staat was. Niet dat dat ooit echt zo was, maar tot dan lag het zwaartepunt van de economie wél in Zuid-België. Bovendien, als binnen 10 jaar het zgn. “Wallonië” rijker is dan het zogenaamde “Vlaanderen”, is De Wever dus wel gewonnen voor een Franstalig België?

Maar het grootste belang van zijn uitspraken ligt in de steun aan de openlijk racistische ideologie van Van Aelst, die er zichtbaar genoegen in schept anderen te vernederen door het eigene te verheffen. Daarmee ligt, wat er ook gebeurt, het imago van de “softe” N-VA voor eens en voor altijd aan diggelen. Terecht overigens merkte Gerolf Annemans op dat wat Van Aelst zei “Vlaams Belang-praat” was en even juist was zijn analyse betreffende de vraag waarom N-VA nu eigenlijk nog onderhandelt en niet meteen kiest voor de splitsing van België. Dit is voor de Franstalige partijen ook de ultieme en welverdiende vernedering voor hun politiek van “appeasement” die, zoals wij al in oktober 2010 opmerkten – de nationalisten steeds meer zelfvertrouwen geeft. Anderzijds hullen de andere, zogezegd “democratische” Nederlandstalige politieke partijen zich in een beschamend stilzwijgen. Hadden Vic Van Aelst en Bart De Wever zich zo uitgelaten over Joden, Marokkanen of zigeuners dan zou het CGKR hen meteen voor de rechtbank slepen. Maar wat niet is, kan – en zal – nog komen.

Belangrijk is ook de vaststelling dat het hier niet langer gaat om de uitlating van marginale groeperingen: N-VA en VB hebben samen 39 zetels in de Kamer (en zijn daarmee de grootste ‘familie’, zij het samen met de ‘socialisten’). Bart De Wever is een man met wie, zo zegt men, onderhandeld kan worden. Met Milosevic, Karadzic en Mladic werd ook jaren onderhandeld. Ondertussen werden door hen wel massamoorden gepleegd en beschouwen we deze personen nu als oorlogsmisdadigers. Welnu, als Vic Van Aelst logisch en consequent is, zouden ze de uiterste conclusie uit hun redenering moeten trekken: fysiek komaf maken met de Franstalige Üntermenschen. We vrezen inderdaad dat te midden van deze wanhopige en gefrustreerde kreten de enige uitweg die de Vlaams-nationalisten nog rest erin bestaat de daad bij het woord te voegen en een Joegoslavië aan de Noordzee te scheppen. Dan pas zullen ze kennis maken met de immense kracht van de Belgische natie ! In zekere zin doet de N-VA meer voor een unitair België dan de laatste 20 federale regeringen samen.

http://www.politics.be/persmededelingen/29371/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerverdriet en vooral landbouwersverdriet

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steunpunt Vakantieparticipatie voor Toerisme Vlaanderen

.

Gisteren konden we vernemen dat af en toe een kansarme vluchteling op vakantie gaat in eigen land.  Raar, als je bedenkt dat ze hun land ontvluchtten wegens vervolging voor één of ander incidentje.   Hoeveel van die kansarme toeristen zo'n reisje ondernemen is niet zo duidelijk naar het schijnt.  Wie betaalt die reisjes voor de 'belgische' kansarmen ? (geen discriminatie hoor, wij zijn geen racisten)  Vandaag komt er een aapje uit de mouw. Wat lezen we in onze onvolprezen gazetten ? 

MEER KANSARMEN GAAN MET VAKANTIE !

Een voor mij nog onbekende organisatie, "Steunpunt Vakantieparticipatie voor Toerisme Vlaanderen" heeft nogal wat soepsidies uit te delen.  Eerst en vooral voor de reisjes en vakanties zelf, waarvoor de tussenkomst tot 90% van de kosten kan bedragen. Voor dagreizen, weekendtrips en voor eventuele 'vakanties'.  

Wie komt zoal in aanmerking voor dergelijke tussenkomsten ? IEDEREEN (geen discriminatie) met een 'laag inkomen'. Verdien je als gezin minder dan NETTO 1888 euro dan kom je in aanmerking.
Ben je aangesloten bij een sociale organisatie (bijvoorbeeld een "OCMW", een CAW (helpt u verder om alle inlichtingen te bekomen omtrent uw rechten), een buurtvereniging...) contacteer dan je begeleider daar. De kans is groot dat je organisatie je verder zal kunnen helpen met een reservatie. Ben je niet aangesloten bij een sociale organisatie, dan kan je ook een aanvraag voor een vakantieverblijf doen. Klik hier om het aanvraagformulier te downloaden. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en stuur het naar ons terug. Hierbij voeg je een bewijs van inkomen bv. een belastingsafschrift of een bewijs van een Omnio-statuut bij het ziekenfonds.

Nu durf ik alleen veronderstellen dat het de kansarme "belgen" ook niet zal ontgaan zijn en dat er nogal wat vzw-tjes en "belgische" ocmw-ertjes al eens een reisje meepikken op die manier. Misschien zijn er al wat meer geïntegreerde 'belgen' die brood zien in die soepsidies voor een gebouwtje , dat eventueel later (na 5 jaar) voor 'andere bestemming' kan worden gebruikt. Ik zeg maar wat ... .theehuisje, moskee, verzamelplaats voor de 'vrienden' en zo.  Dat zijn natuurlijk slechts veronderstellingen, in tegenstelling tot de enorme sommen kiennekesgeld die naar het buitenland verhuizen. Dat werd onderzocht en bevestigd door ons gulle overheid !  Hier misschien ook eens een onderzoekje naar verrichten  ?

Over welk potje SVTV beschikt en hoeveel "de gulle overheid"  ons aan soepsidies al heeft gekost zou misschien ook interessant zijn om weten.  En aan wie uiteraard soepsidies uitgekeerd werden.  We beseffen dat een volledige lijst publiceren, onbegonnen werk is. Maar een opsplitsing in Oude en Nieuwe belgen volstaat. Wil eens iemand navraag doen ?

jos
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Muytèrs (NVA) neemt Keuning Albert II in bescherming

 

Nieuwbouw bij de Graaf de Smet- de Naeyerlaan te Oostende

Betaalt de koning onroerende voorheffing op zijn appartementen ?

"Klopt het dat de villa in Tervuren de enige eigendom in Vlaanderen is van de Koninklijke Schenking waar geen onroerende voorheffing werd voor betaald ? Of zijn er nog andere eigendommen waar er wél onroerende voorheffing wordt voor betaald; zo ja welke, en hoeveel werd over de afgelopen jaren heen betaald? Wordt er door de Koning onroerende voorheffing betaald op zijn 2 eigendommen in de Graaf de Smet de Naeyerlaan te Oostende? Hebben de Koning of andere leden van de Koninklijke familie nog andere persoonlijke eigendommen in Vlaanderen waar onroerende voorheffing voor wordt betaald ? Of zijn er andere eigendommen waar eveneens niet betaald voor werd/wordt? Zijn er nog andere betwistingen met de Koninklijke Schenking omtrent betaling van onroerende voorheffing dan die omtrent de villa te Tervuren? Ik wil totale openheid in dit dossier, anno 2011 mag dat wel eens"

Tot zover deze pertinente vraag van Peter Reekmans van LDD maar Vlaams minister van financiën Philippe Muyters (N-VA) geeft een nietszeggend antwoord. Volgens Muyters is dat "een particuliere aangelegenheid", een privé zaak dus.

Volgens Muyters is de vraag van Reekmans "onontvankelijk" omdat het om "persoonlijk geval of particuliere aangelegenheid" gaat. Reekmans repliceert dat "het royale vandaag in Vlaanderen zo mogelijk nog een heiliger huisje is dan op federaal vlak". Maar Muyters wuift die vergelijking weg. "De koning ontvangt wel een dotatie, maar niet uit de Vlaamse kas. Vanuit het perspectief van de Vlaamse administratie is hij een privépersoon", aldus de minister in een krant van De Persgroep.

Het gaat hier echter niet om wat de Vlaamse administratie "denkt" maar om een concrete houding van de Vlaamse Gemeenschap ten overstaan van de belgische koning. Met deze geheimdoenerij laat Muyters zich weer eens kennen als een man die problemen heeft met de waarheid, een geboren tjeef. 

Betaalt de profiteur uit Laken onroerende voorheffing of niet ?  Het is ja of het is neen.  In Brussel en Wallonië wordt Albert vrijgesteld van dergelijke akkefietjes. En hoe is het nu bij ons ? 

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oswald Maes brengt

 

Voor de niet West-Vlamingen : goed luisteren en u komt er wel uit


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nep-machinist verschalkt NMBS-ambtenaren en nog veel meer

 

Het is helemaal niet moeilijk een trein besturen. Zelfs een senior kan er mee over de ijzeren weg.

De trein is altijd een beetje reizen, zo luidde een van de slogans van de NMBS. In vervlogen tijden. Toen hoorden de reizigers nooit over rode signalen die genegeerd werden door machinisten, controleurs werden gerespecteerd en dienden niet als punchbal voor slechtgeluimde passagiers. De trein kende vertragingen en dat werd stoïcijns aanvaard : "hij is weer niet op tijd".  En dat was het. Je kon niet op de perrons rondlopen zonder ticket, een station was zelden een pronkmonument, het was functioneel, groezelig en uitermate ongezellig. De stationsbuffetten waren stille verzamelplaatsen voor eenzamen en wachtenden op de Trein der Traagheid,  het vervangmiddel voor de mensen die hun auto enkel in het weekeinde gebruikten of die er geen hadden. Soms vernamen we dat er rond de 40.000 ambtenaren in dienst waren bij de NMBS en dat was een onaantastbaar gegeven. Een ombudsman was ongekend en er mocht gerookt worden in de treinen. En wie gratis probeerde te sporen, werd als een misdadiger opgeleid door de spoorwegpolitie.

Vandaag luidt de slogan bij de mondige reizigers : "de trein is altijd een beetje lijden". Vertragingen en hun aanleidingen worden uitgebreid door de 0000 in beeld gebracht. Ervaren reizigers loeren op de perrons naar cameraploegen  in de hoop hun zegje te kunnen doen over overvolle treinen, afgeschafte lijnen, leegstaande stations,  treinen die leeg rijden naar bestemmingen waar nooit iemand heen moet. En de veelvuldige aangekondigde of spontane stakingen. 

De verantwoordelijke federale minister van de NMBS, mevrouw Inge Vervotte, heeft haar politieke carrière te danken aan stakingen die zijzelf leidde. Zij is een ervaringsdeskundige die de NMBS op het goede spoor moet houden en haar vroegere vakbondscollega's op de vingers moet zien. Er op tikken kan zij niet, want dan zou zij haar eigen rebelse verleden verloochenen. Waarom stelt Inge Vervotte niet voor om een vast aantal dagen per jaar te reserveren bij de NMBS voor stakingen ?  Die kunnen opgenomen worden in het personeelsstatuut in overleg met de syndicaten, want dat zijn per slot van rekening de échte bazen.  Zoals bij de VRT en bij alle overheidsdiensten.

Niettegenstaande alle grappen die de ronde doen over de IJzeren Weg, zijn er soms echte gebeurtenissen waarop de uitspraak "de fictie is sterker dan de werkelijkheid" van toepassing is.  Vorig jaar is een onbekende enthousiasteling er in geslaagd verschillende keren als machinist met een trein te rijden.  Een amateur, een treinfan, een nep-machinist. Op 30 maart 2010 bestuurde Wim de trein van Antwerpen naar Berchem en Essen. Op 6 april stapte hij in Herzele op de trein en reed hij met de stellen vol pendelaars richting Brussel-Zuid. Daar aangekomen bleef hij zitten om even later terug naar Aalst te sporen. Een een dag later bestuurde hij ook nog eens de trein op de lijn Brussel-Zottegem.

De jongeman gaf zich uit voor stagiair en de zaak was geklonken. Hij wist wat hij moest doen, volgde stipt de signalisatie, hij reed enkel op sommige trajecten te hard.  Hoe hij door de mand is gevallen, is niet geweten maar hij komt voor de rechter.

De NMBS geeft geen commentaar. In vroegere tijden liet de NMBS nooit wat zich horen, toen waren er echter geen woordvoerders.  Maar wie springt wel in de rol van NMBS-spreekbuis ?  De onvermijdelijke Jos Digneffe, voorzitter van ACOD-Spoor. Hij wist niet van de zaak maar legt gretig uit, hoe het in mekaar zit dat een nep-machinist bij de NMBS aan zijn trekken kan komen. Lef hebben, enkele namen noemen, over een vlotte babbel beschikken en een beetje weet hebben weten over het besturen van een trein. Voilà, dat is het.

Het is precies of Jos het heeft over zijn eigen carrière bij de spoorweg. De opgesplitste NMBS heeft drie grote bazen. Vraag aan de mensen of zij die heren bij naam kunnen noemen. U vangt vele malen bot. Laat echter een foto zien van Jos Digneffe en velen zullen een blijk van herkenning geven. Als er iets met de NMBS aan de hand is, dan wordt steevast de voorzitter van ACOD-Spoor voor camera en microfoon gebracht door de nieuwsploegen van de 0000 of de VTM. Want voor hen is de baas van de vakbond ook de baas van het bedrijf.

Jos stond bij de laatste verkiezingen op de 7de plaats van de Senaatslijst voor de SP-a en hij verzamelde 16.000 stemmen. De NMBS telt bijna 19.000 personeelsleden. Neemt u eens een kijkje bij de webstek van Jos Digneffe, een trotse ambtenaar

Ray

Lef hebben, namen noemen, over een vlotte babbel beschikken en ziezo, je bent voorzitter ACOD-Spoor

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiesbare plaats te koop : verkochte democratie

 

Een plaats op een verkiezingslijst kan een duur prijsplaatje hebben.  De socialistische vakbond uit Bern verlangt tot CHF 12.000 (€ 10.000)  voor een goede plaats op de lijst en veroorzaakt daarmee nogal wat ophef bij bepaalde leden.

Op de verkiezingslijst voor de nationale verkiezingen van de Berner SP worden 4 plaatsen van de 26 gereserveerd voor kandidaten die tegelijkertijd binnen de vakbond en binnen de partij actief zijn.  Wie zich de steun wil verzekeren van zowel vakbond als partij moet daarvoor zijn portemonnee boven halen.  Als tegenprestatie nemen dan de partij en de vakbond de reclame voor de kandidaat voor hun rekening.

De werkwijze van de Berner vakbond stoot nu op kritiek.  SP-kantonsafgevaardigde en VPOD-secretaresse Béatrice Stucki (socialistische vakbond voor ambtenaren) wil deze hoge som niet betalen en doet afstand van de steun van de vakbond.  Zij bevestigde dit bij de Neue Züricher Zeitung.

Vorig jaar in de herfst zorgde de liberale FDP in Zürich voor een soortgelijk incident, toen bekend werd dat de partij tot CHF 40.000 (€ 33.000)  eiste voor een plaatsje bovenaan de verkiezingslijst.  Critici spraken van een gekochte democratie en dat men slechts nog kon verkozen worden indien men over genoeg geld beschikte. 

In de meeste partijen wordt een eerder symbolische bijdrage voor een plaatsje op een verkiezingslijst verlangd; in de grote kantons gaat het echter om een aanzienlijk bedrag indien men in aanmerking wil komen voor één van de verkiesbare plaatsen. 

Bron: 20 Min.on Line

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten uit de partij gezet wegens financieel gesjoemel

 

Het is dus toch waar dat sossen en centen een ongelukkige combinatie vormen. In Oost-Vlaanderen zijn een aantal lokale mandatarissen uit de partij gezet, aldus de Standaard.

Vijf mensen blijven weigeren hun 10% afdracht op weddes of zitpenningen te voldoen. Het gaat om schepen Conny Beelaert uit Wichelen, schepen Erwin Franceus uit Geraardsbergen, schepen Kurt Van Weynsberge uit Zelzate, burgemeester Freddy De Chou uit Geraardsbergen en gewezen burgemeester Georges Couck uit Denderleeuw.

Provinciaal voorzitter Freya Van den Bossche betreurt dat het zo ver is moeten komen. "We hebben er alles aan gedaan om tot een oplossing te komen", zegt ze. "Helaas is dat niet voor iedereen gelukt."

Van den Bossche onderstreept dat iedereen die zich alsnog in regel wil stellen, meteen opnieuw welkom is bij de SP.A. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schaamteloosheid van socialisten kent geen grenzen

 

Vlaams parlementslid Kurt De Loor (sp.a) haalt zwaar uit naar Vic Van Aelst (N-VA). Volgens De Loor doet Van Aelst met zijn recente uitspraken rond de Walen en Franstaligen aan "nationalistische haatzaaierij". De Loor ziet zelfs een parallel met de Bosnisch-Servische ex-generaal Ratko Mladic. "Het begint met de praat van Van Aelst en het eindigt met de praktijken van Mladic", aldus De Loor.

De uitspraken Vic Van Aelst blijven voor beroering zorgen. De N-VA-politicus en strafpleiter zei onder meer dat men de lessen Frans best kon afschaffen, dat hij wel solidair wilde zijn met de Turken, maar niet met de Walen en dat Franstalige politici zoals Di Rupo en Milquet het Nederlands "verkrachten". En de Franstaligen zullen hun strijd pas staken als "de laatste kabeljauw in Oostende Frans spreekt".

Voor Kurt De Loor (sp.a) kunnen die uitspraken niet door de beugel. "De retoriek van de zelfverklaarde buikspreekpop van Vlaanderen Vic Van Aelst is een gevaar voor onze samenleving".

Hij verwijt Van Aalst "haatzaaijerij" en hekelt het feit dat de Vlaamse politici "oorverdovend stil" blijven. "Langzaamaan vinden we het schijnbaar normaal dat mensen totaal ongefundeerd hatelijke uitspraken doen over een groep mensen die toevallig een andere taal spreken. De geschiedenis leert ons dat zo een gang van zaken zelden een positieve uitkomst heeft. Ook Mladic begon zijn verhaal met een haatdragend discours", aldus De Loor.

Wat een intrieste populist is deze socialist. Verder : geen commentaar.  Dat verwachten wij veeleer van de voorzitter-praatvader van de NVA die altijd en overal over om het even wat zijn mening ten beste geeft. De afstand tussen de top van de partij en de basis beging verdacht veel VU-gelijkenissen te vertonen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland : ook overleden Grieken krijgen nog pensioen

 

De Griekse regering krijgt verse miljarden om schuldeisers te betalen. Maar het nagenoeg failliete land doet nog steeds onvoldoende zijn best

Duizenden Grieken die al lang overleden zijn, ontvangen nog een pensioen. De administratie van de regering is niet in orde en familieleden geven een overlijden vaak ook niet door. Dit kost de Griekse overheid naar schatting 16 miljoen euro per jaar Het gaat om zo'n 4.500 overleden ambtenaren. De overheid kwam er achter toen onderzoek werd gedaan naar het opvallende aantal honderdjarigen. Het verantwoordelijke ministerie van Arbeid moet de komende vier jaar 8 miljard euro bezuinigen. Minister Louka Katseli heeft maatregelen tegen de fraude aangekondigd.

Griekenland heeft vrijdag 12 miljard van de toegezegde 110 miljard toegezegd gekregen van de EU en het IMF. In ruil voor het geld moet het land wel sterk bezuinigen. Waarschijnlijk heeft Griekenland nog een nieuwe lening van zo’n 100 miljard euro nodig om aan de schulden te kunnen voldoen. De Europese ministers van Financiën beslissen hier naar verwachting op 20 juni over.

Bezittingen verkopen
De CSU, de Beierse tak van Duits bondskanselier Angela Merkel’s partij CDU, zou de nieuwe lening alleen willen geven als de EU en het IMF zeggenschap krijgen over de bezittingen van de staat. Dit nieuwe orgaan zou dan voor Griekenland eilanden, bezittingen en bedrijven moeten verkopen. Dat meldt de Duitse krant Das Handelsblatt.

Tienduizenden Grieken protesteren tegen de harde maatregelen. Grieken in loondienst moeten veel meer belasting betalen, terwijl zelfstandigen als advocaten en doktoren volgens hen op grote schaal belasting ontduiken. Bijna zestien procent van de Griekse bevolking is werkloos.

Bron : Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legitiem nationalisme volgens Ingrid Lieten

 

Soms val je in een tekst over een idee waar je nog niet eerder had aan gedacht.

Neem nu dat interview met Ingrid Lieten in de Humo van 3 juni 2011. Nationalisme is volgens de goegemeente een verfoeilijke ingesteldheid. Nationalisme mag niet, neen, dat deugt niet, want dat doet meteen denken aan W.O. II en Hitler en zijn concentratiekampen. Goed. Wat lezen wij nu in de Humo?

HUMO : Nog één ding en dan laten we u (Lieten) met rust. Iets wat we ons altijd al hebben afgevraagd: wat is nu eigenlijk het fameuze Limburggevoel?

Lieten "Dat is een euh... (zoekt het juiste woord) een sociologische realiteit, denk ik. Iedere Limburger voelt zich goed binnen de provinciegrenzen, we vormen een hechte gemeenschap. Dat is onder meer het vervolg van het underdoggevoel dat hier lang heeft gehangen. Wij zitten in een uithoek van het land, ver van de macht in Brussel. We hadden het gevoel dat we op onszelf waren aangewezen, en dat we het best zelf konden beredderen als we onze krachten maar bundelden. We voelen ons verbonden door onze gemeenschappelijke taal, cultuur, natuur, gastronomie, door alle goede dingen van het leven, zeg maar. U moet echt eens op bezoek komen (lacht)."

HUMO : Het klinkt bijna als een soort mini-nationalisme op provinciale schaal.

Lieten "Hola! Integendeel! Nationalisme past niet bij Limburgers. Limburgers zijn lieve, bescheiden en warme mensen. Vindt u niet?"

Jamaar, wat is het nu? Mag je als mens van je stad, je provincie, je regio houden of niet? Wat is het verschil tussen nationalisme en dat Limburggevoel? Of is het een kwestie van naamgeving en mag je niet zeggen "Ik ben een Vlaams-nationalist", maar wel "Ik heb het Vlaanderengevoel"? Ik haal de woorden uit de tekst die mij aan Vlaanderen deden denken, let op ...- een sociologische realiteit- voelt zich goed binnen de provinciegrenzen- we vormen een hechte gemeenschap- het underdoggevoel- wij hadden het gevoel dat we op onszelf waren aangewezen- dat we het best zelf konden beredderen als we onze krachten maar bundelden (die zit!)- We voelden ons verbonden door onze gemeenschappelijke taal, cultuur, natuur, gastronomie. Kortom, ik had u eigenlijk beter het stukje interview opnieuw laten lezen. En dan ...

"Nationalisme past niet bij Limburgers. Limburgers zijn lieve, bescheiden, en warme mensen ..."

Zoudt ge nu niet doodvallen ! Dus, socialistische Limburgers zijn lieve, bescheiden en warme mensen en Vlaams-nationalisten zijn harde, opschepperige en koude mensen.

Steve Stevaert houdt van Hasselt en van Limburg en ik houd van Brugge en van West-Vlaanderen en van Vlaanderen! Geef dat dan ook toe! Durf daar voor uit te komen! Daarom ook heb ik het altijd zo jammer gevonden dat de slogan 'Eigen volk eerst' werd verboden. Wat is daar nu mis mee? Dat is toch ook een 'sociologische realiteit'? Als ik met mijn gezin een boottochtje maak langs de kust van een of ander Grieks eiland en ons bootje kapseist, wie ga ik dan eerst redden, denk je? Welke prioriteiten ga ik stellen, bedoel ik? Eerst zal ik mijn gezin proberen te redden, vervolgens - ja! - die Limburgse mensen waarmee ik in het hotel bevriend ben geraakt, vervolgens de Nederlanders - ook al kennis mee gemaakt; logisch, we spreken dezelfde taal - en dan ... ja, dan weet ik het niet meer. Misschien diegenen die het dichtst bij mij in de buurt zijn. Maar in elk geval: eigen volk eerst. Wat zegt u? Inderdaad, een sociologische realiteit, mijnheer.

Met vriendelijke groeten,

Drs. Johan Arendt Happolati


06-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DSK : Grootheid en verval

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Videoverslag anti-moskee betoging Lier

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vulkaanuitbarstig Chili

 

 Chili heeft zowat 500 vulkanen op zijn grondgebied. Een van hen barstte recentelijk uit en spuwde asse, rotsen en vuur uit tot 10 kilometer hoog, gedurende 2 dagen.  Duizenden omwonenden zijn op de vlucht geslagen, er werden gelukkig geen fysiek gekwetsten gesignaleerd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lex Molenaar op de strijdlustige toer

 

Laat de relschoppers zelf opdraaien voor de schade

Onder deze agressieve titel trekt Lex Molenaar van Gazet van Antwerpen ten strijde tegen de Marokkaanse relschoppers. Hij zegt niet rechtstreeks om welke nationaliteit het gaat,  maar verbaast er zich over dat de allochtone politici, de boegbeelden van de Marokkaanse verenigingen en de gezaghebbende imams niets van zich laten horen. Dan is het duidelijk om wie het gaat. Hij heeft het trouwens ook over "jeugdig tuig" en "een halve gare" (neen, het is niet Janssens, zover gaan wij zelfs niet, een hele gare tot daaraan toe)  Hoe meer de verkiezingen naderen, hoe flinker het taalgebruik van de brave Molenaar.  Enkele uittreksels :

De rellen van zaterdagavond op de Turnhoutsebaan in Borgerhout hebben een vloedgolf van reacties opgeleverd. Vele tientallen mensen koelden onder meer via gva.be hun woede op vooral burgemeester Patrick Janssens en ook op het gerecht, omdat de overheid nog geen afdoend antwoord heeft gevonden op geweld dat wordt veroorzaakt door mooi weer, veel jeugdig tuig op straat en een of andere voetbalwedstrijd als directe aanleiding.

Klopt het dat de halve gare die een voertuig van De Lijn te lijf ging, nog steeds niet is gevat? Dat getuigt dan niet van briljant speurwerk. Het zal misschien niet makkelijk zijn, maar er moet een efficiënte manier worden gevonden om de enkele honderden herrieschoppers die de binnenstad onveilig maken, in kaart te brengen en streng op te volgen.

Vandaag wordt er gesproken over "enkele honderden herrieschoppers".  Vorig jaar had De Wever het nog smalend over "een tiental voor de maatschappij verloren jongeren".  Het gaat flink vooruit bij de politiek-correcte blinden. In 2012 zal men het wellicht sussend hebben over enkele duizenden verworpenen. Kom, Lex, doe voort :

Overigens: ook de meeste Antwerpenaars van allochtone origine keuren dit asociale en verwerpelijke gedrag resoluut af. Zij worden mee gestraft voor gedrag van rotte appels waaraan ze zelf niet de minste schuld hebben. Maar veel mensen willen die belangrijke nuance niet zien. Jammer.

Hoe kunnen wij weten wat de "meeste lieden van allochtone origine vinden" (ik noem ze nog even geen Antwerpenaars, zij noemen zichzelf steevast Marokkanen) als zij nergens iets van zich laten horen ?  Als je iets van een zeldzame Marokkaan leest, is het meestal boosaardig pikken naar de fanatieke Vlamingen.  Belangrijke nuances die Molenaar ontwaart, bestaan vooral in zijn Sprookjeswereld. Trouwens even later spreekt hij zichzelf verder tegen :

Ook jammer: waarom horen we in zulke situaties de zogenaamde allochtone rolmodellen niet? Waar zijn de allochtone politici, de boegbeelden van de Marokkaanse verenigingen en de gezaghebbende imams? De Antwerpse samenleving verwacht na dergelijke gebeurtenissen dat er sterke signalen worden uitgezonden. En dat had al meteen dit weekend moeten gebeuren.

Sterke signalen worden slechts uitgezonden door sterke figuren. Die zijn niet te vinden in het Antwerps schepencollege of bij de redactie van de Frut, waar u langs dit bruggetje  het volledige artikel kan lezen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Lier
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteravond kreeg ik een telefoontje van een oude vriend uit de oudste VU-tijden.  Hij was ook gaan betogen, alhoewel hij niet in Lier woont.  Hij was ook gaan betogen, alhoewel hij in zijn dorp geen last heeft van de cultuurverrijkers.  Hij was ook gaan betogen, kwam met zijn eigen auto en nam zijn eigen leeuwenvlag mee. Hij was ook gaan betogen, alhoewel hij geen Vlaams Belanger is.  Integendeel, hij zetelt voor de N-VA in zijn dorp.  En hij vond het – als bewuste Vlaming – niet meer dan vanzelfsprekend.

Hij stelde dat ze daar bij de nieuwsdienst van de OOOO niet kunnen tellen.  Hij meende dat de opkomst meer dan goed was, zo’n duizend betogers met een zee van leeuwenvlaggen. 

En hij was ontgoocheld: geen enkel N-VA-kopstuk te zien, geen enkele plaatselijke mandataris van de N-VA te bekennen.  Geen enkele N-VA-kameraad, behalve een oude vriend, uit de oudste VU-tijden toen hun huisadres nog op het Barricadenplein was.  Alsof het hen geen barst kan schelen dat Vlaanderen verder islamiseert… 

Naam bekend bij de redactie




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!