Angeltjes
14-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syp Wynia over de twee gezichten van Turkije en het OIC

 

 .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De formatie : de druk op CD&V wordt opgevoerd

 

Van 9 uur deze morgen tot 13 uur heeft Elio di Rupo vergaderd met afgevaardigden van de MR, CdH, Ecolo en zijn eigen PS aan franco-belgische kant en de SP-a, Open VLD en Groen aan zogenaamd Vlaamse zijde. Deze 7 "ja, maar" partijen vertegenwoordigen 92 van de 150 kamerzetels, dus geen 2/3 meerderheid. Aan franco-belgische zijde zijn 61 van de 62 kamerzetels aanwezig, aan Vlaamse zijde slechts 31 op de 88.
.
De bereidheid van Vlaanderen om op basis van de nota di Rupo een regering te vormen kan slechts rekenen op de steun van 35% Vlaamse afgevaardigden in de Kamer. Un problème ?
De aanwezigen stuurden Di Rupo op pad, om de CD&V aan te porren toch mede aan te schuiven. Als dat mocht lukken, dan wordt de 2/3 meerderheid in de Kamer bereikt en zouden 48 van de 88 Vlamingen de nieuwe regering kunnen steunen.
Er worden zelfs geen pogingen meer ondernomen om de NVA er bij te halen. De redding van het land B moet komen van de CD&V.
De harde realiteit dringt nog steeds niet door tot onze franstalige antipoden en het handvolletje Vlaamse collaborateurs : de meerderheid van Vlaanderen is jullie beu.
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE oplossing voor regeringsonderhandelingen

 

Samen met Caro-sans-gêne en Tjeef Beke steun ik volledig hun beider voorstel om Brussel, BHV en andere heikele punten uit de formateursnota te halen.

Sterker nog : laten we de sociale zekerheid, de begroting, het probleem van de werkloosheid, migratie, veiligheid, pensioenen, kinderbijslag, belastingen, openbare schuld,  enzovoort ook uit de formateursnota  kieperen. Een staatshervorming is helemaal uit den boze.

Besluit :  we concentreren ons enkel op de postjes, hoe moeilijk dit ook zal zijn, maar zo komen we er zeker uit om een, naar belgisch model, uitmuntende regering te vormen. Een voorbeeld voor de EUSSR hoor ik De Klucht al zeggen.

Allez, on y va : den dieperik in.

Duplo Duplex


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racist tegen heug en meug. Multiculturele waanzinmaatschappij.

 


- ‘Ik ben geen racist, maar ik zit tussen hamer en aambeeld', zegt een Antwerpse immomakelaar die veroordeeld is omdat hij een appartement niet wou verhuren aan een Marokkaanse familie: de buren zagen hun komst niet zitten.

De makelaar is niet alleen voor de rechtbank veroordeeld, hij kreeg nu ook een waarschuwing van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV). ‘Als ik nog eens betrapt word op zogezegd racisme, dan verlies ik mijn vergunning.'

Maar de man vraagt toch enig begrip, en vergelijkt zichzelf met Feryn, de garagepoorteninstallateur die geen allochtoon personeel wou omdat zijn klanten die liever niet zien komen. Of de uitzendbedrijven die onder een gelijkaardige druk staan. ‘De samenleving moet toch ook veranderen.'

Geen hoofddoeken aub

Het incident gebeurde twee jaar geleden. ‘Ik wou een appartement van zo'n 500 à 600 euro verhuren aan een Marokkaanse familie, maar ik kreeg telefoon van de buren dat zij die mensen niet naast zich wilden: die mensen waren namelijk in traditionele klederdracht, met hoofddoeken en zo, en dat zagen zij niet zitten.' De makelaar deed wat hij altijd doet in zo'n geval: hij belde de eigenaar, en die zei hem een huurder te zoeken met wie de buren geen problemen zouden hebben.

De vorige huurster van het appartement, een Marokkaanse dokteres, mailde daarop de makelaar om te horen hoe het zat met nieuwe huurders. Khadija Guerti is nog steeds verbaasd over hoe die zaak verder liep. ‘Eerst liet de makelaar me weten dat de eigenaar zijn appartement aan familie zou overlaten, maar een paar weken later zei hij me dat het probleem is dat noch de buren noch de eigenaar de flat aan Marokkanen wou verhuren. Misschien wist hij niet dat ik zélf Marokkaanse ben, maar ik vond dit toch wel beledigend. Op aanraden van een vriendin zond ik die mail door naar het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.'

Ondertussen escaleerde het dispuut met de makelaar: die belde haar, en begon telefonisch alle Marokkanen uit te schelden. ‘Die sluiers en lange kledij zijn bedreigend voor ons christenen', zei hij. Of ‘mijn dochters worden constant lastig gevallen door Marokkanen'.

‘Ik voelde mij daar allemaal echt persoonlijk door beledigd als Marokkaanse', zegt Guerti. ‘Daarom ben ik ook blij dat die man en straf opgelopen heeft. Zeker als zo'n waarschuwing betekent dat hij zijn gedrag moet veranderen.'

Druk van klanten

Maar de makelaar zelf verdedigt zich. ‘U mag niet onderschatten hoe wij onder druk van klanten staan. In dit geval ging het om een eigenaar die veertig appartementen door mij laat verhuren. Als ik die tegenspreek, verlies ik die klant. Achteraf beschouwd besef ik ook wel dat ik al die zaken niet in mails had moeten zetten. Maar ik wil toch wel eens beklemtonen dat ik geen racist ben. Ik beheer zo'n 900appartementen in Antwerpen, en een deel daarvan wordt aan allochtonen verhuurd. Maar ik probeer die mensen te spreiden. En als ik voel dat ergens in een bepaald gebouw allochtonen niet welkom zijn, dan bied ik hen iets aan waar de mensen geen probleem met hen hebben.'

De man is eerst correctioneel veroordeeld tot een werkstraf van 46 uur. Bovendien kreeg hij van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars ook nog eens een waarschuwing. ‘Heel dat proces heeft me getekend. Binnen vijf jaar ben ik 65 en wil ik met pensioen gaan. Ondertussen wil ik toch niet het risico lopen mijn vergunning te verliezen door een schorsing of zo. Daarom zet ik nu in al mijn contracten dat ik niet meedoe aan discriminatie. Ik ben daardoor al een eerste klant verloren.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=133COGK1

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Financiële Staatsbrol
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tja in het socialistenhol van Ethias is er waarschijnlijk zwaar belegd in Belgische staatsbrol en obligaties uit andere knoflookstaten.

Mogelijk  hebben voormalige grote directeurs zoals mi$ter grati$ het zo bont gemaakt dat de zogenaamd ethische bankverzekeraar inmiddels bijna failliet is.

Ofwel willen de Walen via deze "overname" door het Gentse <Optima> (wat is hun eigen kapitaal overigens?) zelf een groot deel van hun Belgische staatsbrol dumpen ... in Vlaanderen!
Dat zou bij de boedelsplitsing van het land B. misschien wel een grote slok op de borrel verschil kunnen uitmaken.

Welke NVA-er is er (buiten het rekenwonder) slim en alert genoeg om dat eens tot op het bot aan te kaarten in de Vlaamse regering?

Snoopy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Harry Potter

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo doet men het in Pakistan voor niet-moslims

 

De christelijke minderheid in Pakistan werd na de watersnoodramp vorig jaar grotendeels uitgesloten van hulp. Dit meldde Open Doors, een organisatie die christenvervolging wereldwijd in kaart brengt, woensdag in haar jaarverslag over 2010.

Onder de slachtoffers waren zo’n 70.000 christenen. Mannen, vrouwen en kinderen die smeekten om hulp, werden met lege handen weggestuurd door overheidsinstanties en het leger, stelt Open Doors. Van de getroffen christenen konden zo’n 3000 gezinnen geen kant op. Zij zijn door Open Doors en de lokale kerken opgevangen in tentenkampen.

Ook hier zal u niets over lezen of vernemen via de Vlaamse media.

Bron : Reformatorisch Dagblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euronazi-Commissie gaat Deense grenscontroles inspecteren

 

De Euronazi Commissie gaat  experten naar Denemarken sturen om er de controles aan de grenzen met Duitsland en Zweden te inspecteren. Volgens de Denen zijn die bedoeld om de misdaad aan te pakken, maar er is, olala,  een vermoeden over mogelijke inbreuken op de Schengenovereenkomst. En dat ist verboten !

Sinds vorige week dinsdag zijn de controles aan de Deense grenzen sterk opgevoerd, tot groot ongenoegen van een aantal officiële Duitsers. Ook de Euronazi Unie  was er direct bij om  Denemarken op de vingers te tikken, dat het vrije verkeer moet gerespecteers worden,  en dat het land open moeten staan voor tafelschuimers, avonturuers, vaandelvluchtigen, groot en klein tuig, kortom verrijkers voor de Deense beschaving. Denemarken is immers lid van de Schengengroep en tussen die landen is sinds 1995 vrij verkeer mogelijk zonder paspoortcontrole. 

De experten van de Europese Commissie zullen morgen en overmorgen onderzoeken of er volgens hen inbreuken zijn op de Schengenovereenkomst. "We gaan na hoe de grenscontroles worden uitgevoerd, wat er precies de bedoeling van is, waar ze worden uitgevoerd, of er speciale voorzieningen getroffen worden en wat hun exacte impact is op het vrij verkeer van goederen en personen", verduidelijkt een woordvoerder van Cecilia Malmström, de  lichtjes naar hysterie neigende commissaris voor Binnenlandse Zaken, Spionage en Burgercontrole.

Voorlopig ontplooiden de Denen al dertig extra politieagenten op een autosnelweg aan de grens met Duitsland en nog eens twintig meer moeten de grens met Zweden bewaken.

Commissaris Malmström zelf waarschuwt in een persmededeling dat, mocht het onderzoek aan het licht brengen dat de grenscontroles illegaal zijn, "de Commissie gebruik zal maken van haar bevoegdheden". President Dweil laat weten, dat hij desnoods zichzelf in scoutsuniform zal aandienen bij de grensposten om een einde te maken aan de Deense niet te tolereren intolerantie. Haha !

 


13-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een visie op de Libië interventie en de EU-tragedie die u niet zal zien bij de regimezenders

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Van den Bossche + Aanpassing 18.50 uur

 

Zonet wordt medegedeeld dat Luc Van den Bossche eind dit jaar opstapt als voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airport. Hij gaat iets anders "doen" in een andere sector, laat hij weten.

Vanmorgen werd bekend dat de grote socialist Van den Bossche een vergoeding eiste voor zijn werk bij Brussels Airport van 689000 euri per jaar, uitbetaald aan zijn vennootschap om de sociale en fiscale lasten te ontduiken. Onder het motto : "Graaien, zolang het kan".

Of de vele negatieve commentaren de oorzaak zijn van de plotse carrièrezwenking is niet geweten. Van den Bossche is geen type dat na een misstap in zijn schulp kruipt. Tenzij ditmaal de partijtop met een en ander gedreigd heeft.  De sossen hebben tenslotte ook een erecode, net zoals de maffia.

Ray

+ Aanpassing 18.50 uur

Van den Bossche trekt naar Optima, een bedrijf waar hij al enkele jaren eveneens fungeert als voorzitter van de Raad van Bestuur. Optima wil Ethias overnemen en Vandenbossche zal verantwoordelijk worden voor de operationele uitbouw van die nieuwe bankpoot.  Optima is gespecialiseerd in financiële adviezen, vermogensbeheer, kortom het soort business dat diametraal staat tegenover het socialistisch gedachtengoed. Een hardwerkende sos moet ergens zijn brood verdienen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACV wil Kinepolisbezoekers toegang tot zalen verhinderen

 

De christelijke vakbond ACV gaat bezoekers van het bioscoopcomplex Kinepolis woensdag ontraden om naar de film te gaan. De vakbond protesteert zo tegen wat zij het “oneerlijke ontslag” van twee afgevaardigden noemt.  Woensdag komen traditioneel de nieuwe films uit. Deze week komt onder meer de nieuwste Harry Potter in de zalen.

"Met de actie willen we de aandacht trekken op de oneerbiedige manier waarop Kinepolis Group het personeel en hun vertegenwoordigers behandelt,” verklaart het ACV.

Op 18 december 2010 startte Kinepolis Brussel een ontslagprocedure voor beschermde werknemers op tegen twee afgevaardigden van het ACV, van wie één wegens een zware fout.

ACV Voeding en Diensten meent dat Kinepolis Groep de beslissingen van de rechtbank van eerste aanleg en het arbeidshof van Brussel niet gerespecteerd heeft. Beide instellingen wezen de aanvraag tot erkenning van zware fout van de hand.  Volgens het ACV weigerde Kinepolis beide afgevaardigden in juni 2011 opnieuw te integreren.

@ Brusselnieuws

Als de vakbonden hun zin niet krijgen, moet de bevolking gestraft worden. Wij juichen deze houding toe. Cinemabezoekers zijn smeirlappen. En daarmee baste.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over *weglopers* en *geloofwaardigheid* - Freddy van Gaever

 

Het zijn moeilijke tijden voor Vlaams Belang, dàt ontkennen zou flauw zijn. Er is echter geen sprake van een leegloop, zoals de media het handenwrijvend voorstellen, wél van een georkestreerd en zorgvuldig gepland opstappen van een aantal zogenaamd verontwaardigde figuren. Ex-senator Freddy van Gaever, een man met ervaring en doorzicht, gaf op zijn webstek zijn (wijze) mening te kennen, die wij graag overnemen :

Om voor een politieke partij gevaarlijk te zijn moeten "weglopers" ook "geloofwaardig" zijn.

We kunnen best begrijpen dat sommige politieke mandatarissen er op zekere dag "de buik van vol hebben" en hun partij de rug toekeren. Maar iets dat ze nooit mogen vergeten is dat de kiezers die voor hen hebben gestemd dat deden omdat ze lid waren van een bepaalde partij met haar eigen standpunten, faam, programma enz. Misschien meenden de personen, die voor een bepaalde kandidaat stemden, wel dat hij de beste was volgens hen maar dan wel als lid van die partij.

Het is dan ook logisch wanneer een politieker zijn mandaat wil neerleggen dat hij zijn vacant gekomen plaats overlaat aan diegene die door zijn partij als zijn opvolger werd aangeduid. Maar die plaats dan zelf gaan innemen als "onafhankelijke" is voor ons een brug te ver. We weten dat het huidige systeem dat mogelijk maakt maar het is oncorrect. Hoevelen van de kiezers die voor een bepaalde kandidaat hebben gestemd zullen dit in de toekomst nog doen als die kandidaat inmiddels de partij, onder wiens vlag hij opkwam, heeft verlaten?

Indien iemand zijn partij wil verlaten en verder aan politiek wil doen is dit best te begrijpen maar dan wel door zich bij een volgende verkiezing opnieuw kandidaat te stellen bij een andere partij. Zo hoort het. Maar enerzijds zijn partij de rug toekeren en anderzijds de financiele inkomsten van het mandaat blijven behouden staat voor ons gelijk aan bedrog, huichelarij en manifest misbruik van het geschonken vertrouwen.

Daarom zou ik me als Voorzitter van een partij wel ernstige zorgen maken indien ik op regelmatige wijze "vervangers" moet benoemen in de plaats van mandatarissen die mijn partij verlaten. Maar voor een soort profiteurs en huichelaars die wel de financiele voordelen willen behouden, en zich in de meeste gevallen nog verbeteren omdat ze geen partijafdrachten meer hoeven te doen, zou ik me geen zorgen maken en de mening toegedaan zijn dat ze in "the long run" feitelijk mijn partij nog versterken omdat ze bij vele kiezers totaal ongeloofwaardig overkomen. Wat ze ook opgeven als reden voor de zogenaamde "laatste druppel" is bijzaak. Hoofdzaak is dat ze verzot zijn op geld en een schromelijk tekort hebben aan "principes".

Een andere toevallige vaststelling bij vele "weglopers" is het feit dat ze meestal in het verleden ook het bewijs hebben geleverd om niet in staat te zijn om de organisatie van de kleinste entiteit in onze samenleving, namelijk een "gezin", tot een goed einde te kunnen brengen. Het is een ontnuchterende vaststelling dat een zeer groot gedeelte van de "weglopers" die hun partij de rug toedraaien dat vroeger reeds met hun eerste vaste partner hebben gedaan.

Een reden te meer voor partijvoorzitters om zich over het verlies van dat soort partijleden niet te veel zorgen te moeten maken. De kans is dan ook groot dat er vroeg of laat bij die nieuwe partij ook terug "laatste druppels" zullen opdagen.

Freddy van Gaever

 http://www.politiek.freddyvangaever.be/nieuws.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neef en nicht vrijt licht, nicht en kozijn vrijt fijn

 

 

Van een relatietje naar een huwelijk

Neven en nichten mogen best met elkaar trouwen. Dat vindt de sociale psychologe Ashley Hoben van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in Nederland. Zij gelooft dat de westerse wereld overdrijft de gevaren van een huwelijk tussen neef en nicht. Binnenkort ook broer en zus en papa met dochter. En opa met schoondochter. En oom met iedereen. Zolang we onze verrijkers maar ten dienste kunnen zijn, zwieren we onze eigen gebruiken en regels over boord. Incest is best.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parkeren in Budapest

 

 

U zegt het maar ...

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De socialistische baas is inderdaad een smeirlap : Luc Van den Bossche

 

 

Het scenario is gekend en het maakt al jaren opgang bij managers, sportlui, artiesten en VRT-medewerkers : om aan de zware sociale lasten en belastingen op hun weddes te ontsnappen, laten deze mensen zich aanwerven via een vennootschap.

Het bedrijf of de werkgever neemt derhalve geen werknemer in dienst maar hij maakt een overeenkomst met een vennootschap dat bepaalde contractueel omschreven taken zal vervullen.  De vennootschap factureert de diensten die verleend worden en vergoedt intern "het personeelslid" dat de taken waarneemt.  Het bedrijf ontsnapt aan de werkgevers-RSZ bijdrage van circa 35%. "Het personeelslid" wordt sociaal en fiscaal behandeld als een vennootschap.

Dat is in grote lijnen de structuur waarbinnen Luc Van den Bossche zich wil laten betalen als voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airport. De vergoeding die de socialist eist, bedraagt 689.000 euro per jaar of 57.500 euro per maand. Meer dan 5 x een gemiddeld jaarpensioen per maand.

Juridisch is dergelijke conctructie aanvechtbaar vanuit arbeidsrechtelijk oogpunt. Is om het even welk personeelslid van Brussels Airport geacht opdrachten te aanvaarden van iemand die niet tot het bedrijf behoort, in casu Luc Van den Bossche ? Wat als zaken fout lopen met Brussels Airport en de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur in het geding komt ?  Luc Van den Bossche kan nooit aansprakelijk gesteld worden, wel zijn vennootschap.

En er zijn nog plenty andere bezwaren aan te voeren. Niet in het minst, morele.  Laat het uitgerekend bijna steeds om progressieve linkselingen gaan die gebruik maken van een vennootschap om te ontsnappen aan de sociale en fiscale verplichtingen die elke gewone burger moet dragen.

Waarom verbaast ons dit niet ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanbevelingen van de OESO voor het land B

 

De OESO heeft gisteren aan premier Leterme een pak aanbevelingen  overgemaakt die dringend moeten toegepast worden om de financiële crisis het hoofd te bieden.

  • De automatische loonindexering moet geleidelijk worden afgeschaft en alle energieproducten moeten uit de gezondheidsindex.
  • Er moet een belastinghervorming komen waarbij arbeid minder wordt belast. Groene fiscaliteit moet worden uitgebouwd, want die is in ons land nog maar weinig ontwikkeld. Ons land verbruikt ook te veel energie, zegt de OESO. Daarom moeten vooral de belastingen op diesel worden verhoogd en de belastingvoordelen voor bedrijfswagens moeten worden verminderd.
  • Minder mensen mogen vervroegd met pensioen gaan. De overheid moet langer werken aantrekkelijk maken. Ook wil de organisatie dat de pensioenen zwaarder worden belast.
  • De deelstaten moeten meer verantwoordelijk worden voor de eigen inkomsten. Anderzijds moeten de regio's bijdragen aan de federale begroting. Dat laatste ligt erg gevoelig bij de huidige Vlaamse regering.
  • België moet meer doen om migranten aan het werk te helpen. Volgens het rapport schiet te talenkennis van migranten tekort. Daarom vraagt de organisatie dat België kinderopvang tot drie jaar verplicht maakt.
  • Mocht het land B in de voorbije decennia fatsoenlijke regeringen hebben gekend die niet permanent terugdeinsden om een beleid te voeren in het belang van àlle burgers, dan zouden wij niet door de OESO of door de Europese Commissie om de oren worden geslagen met aansporingen om het roer drastisch te keren.  Het zo geroemde belgische compromis blijkt een steil pad te zijn dat ons naar de afgrond leidt. Weten ook de politici dit ? 

    Ray


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwsmanipulatoren en hun carrières

     

    Bart Van Doorne wordt co-hoofdredacteur van de nieuwsdienst van VTM. Vanaf augustus zal hij samen met huidig hoofdredacteur Nicholas Lataire de redactie leiden.  

    De 40-jarige Van Doorne maakt de overstap van De Morgen, waar hij drie jaar lang hoofdredacteur was. Net als Klaus Van Isacker, met wie hij een leidersduo vormde, kwam hij van VTM.

    "Ik ken het  huis", zegt hij dan ook. "Ik werkte eerder als VS-correspondent, hoofdredacteur "Telefacts" en chef nieuws". Van Doorne zegt "bijzonder fier te zijn met deze nieuwe stap".

    Van Doorne en zijn co-hoofdredacteur Lataire volgen Eric Goens op, die eerder dit jaar ontslagen werd als directeur informatie. Goens op zijn beurt is intussen aan de slag bij De Vijver, de nieuwe eigenaar van VT4 en Vijftv.

    En wij, onnozele halzen, ademloos toekijken naar het geselecteerde nieuws bij de 0000 en de VTM door deze bende linkse rakkers.

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud versus nieuw nationalisme

     

    Bart De Wever zal het zich nog beklagen dat hij de beruchte nota-Di Rupo in de prullenmand heeft geworpen, waar hij ook thuishoort. De voorbije jaren werd het boegbeeld van de N-VA bejubeld en op handen gedragen door de media, al was het maar omdat hij het Vlaams Belang een kopje kleiner wou/zou maken. Maar dat de N-VA zó groot zou worden, neen, dat was niet de bedoeling. We hebben het hier al eerder voorspeld: van zodra de N-VA een bedreiging wordt voor het voortbestaan van België, is het uit met de liefde. Het afschieten van de perverse plannen van Di Rupo vormt het keerpunt, zoveel is duidelijk. De Wever deed met die nota gewoon wat hij moést doen, maar wordt daarvoor hier en daar al uitgespuwd als “een gevaar”, “een oorlogsleider”, iemand die in de leer ging bij Jean-Marie Le Pen, een doorslagje van de Amerikaanse Tea Party. Maar hoe meer perscommentatoren, politicologen en politici met heimwee naar het oude unitaire België op hem inhakken, hoe populairder de man wordt.

    Ook CD&V deelt in de klappen en moet het nu ontgelden omdat ze op basis van de nota-Di Rupo niet verder willen onderhandelen. Politicoloog Dave Sinardet - de man is niet voor niets lid van een marginale belgicistische denktank - betoogt dat de partij openlijk afstand moet nemen van N-VA, “anders pleegt ze bedrog tegenover haar kiezers en tegenover de verkiezingscampagne die ze onder Marianne Thyssen heeft gevoerd.” Waar zat Sinardet op 13 juni 2010? De VLD voerde een Belgische campagne en werd bijna weggevaagd. CD&V voerde een Belgische campagne en ging K.O. tegen de vlakte. De Belgische driekleur wekt geen warme gevoelens op, maar spot of hoogstens totale onverschilligheid. Vlaanderen is fundamenteel veranderd, maar sommigen hebben het nog altijd niet begrepen. De Vlamingen zijn de oekazes van madame Milquet beu. Ze hebben hun buik vol van de chantage en de veto’s van Di Rupo en de Parti Socialiste. Ze vertikken het om in hun ruil voor hun ruimhartige solidariteit nog langer in het gezicht gespuwd te worden. Pakweg 1 op 2 Vlamingen heeft mentaal afscheid genomen van België of is bereid om de sprong te wagen en te kiezen voor Vlaamse onafhankelijkheid.

    Luc Van der Kelen (Het Laatste Nieuws, 11.07.11) spot met “de droom van een Vlaamse natie”, “een volk dat staat wordt.” “Als alle ‘volkeren’ dat willen, moet de UNO een gebouw bijzetten.” Ja, en dan? Dat argument slaat nergens op. Herman Van Rompuy was dit weekend een van de eersten om Zuid-Soedan te feliciteren met zijn onafhankelijkheid. “Vlaanderen is geen volk”, sneert Van der Kelen, “Vlaanderen heeft een bevolking. Ze is veelkleurig en internationaal.” Ach, alweer zo’n grijs gedraaid links plaatje. Bij gebrek aan een Belgisch volk, een Belgische taal en een Belgisch natiegevoel, ontkent de ‘progressieve’ elite (Manu Ruys noemde dat ooit treffend ‘de identiteitsmaffia) het bestaan van een Vlaams volk.

    “Het nationalisme is een concept van de 19de en de 20ste eeuw. Het is gericht op zichzelf, niet op de wereld rondom, en daarom is het een anachronisme in onze tijd.” Ook die uitsmijter van Van der Kelen is een geweldige dooddoener. Totaal ongeloofwaardig en zelfs lachwekkend uit de mond van aanhangers van het Belgische staatsnationalisme. Baarlijke onzin. Alsof Esten, Letten en Litouwers, Kroaten, Slovenen, Tsjechen en Slowaken, en zovele andere volkeren die de voorbije decennia hun vrijheid veroverden plots in zichzelf gekeerde provincialisten zijn geworden die rond hun kerktoren staan te (volk)dansen en te vendelzwaaien. De Vlaamse dichter René De Clercq schreef het zo’n 100 jaar geleden al: “Daar is een Belgische koning. Veel Belgische vertoning. Een Belgische vlag, een Belgisch lied. Maar Belgen, neen Belgen zijn er niet.” Zo is het. Als er één anachronisme is, is het wel de Belgische staat. En die is gedoemd om te verdwijnen. Het onafhankelijke Vlaanderen komt eraan. Het is alleen nog maar een kwestie van tijd.

    Bruno Valkeniers


    12-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B is om zeep, maar er wordt nog gevochten voor de postjes

     

    Volgend jaar gaat Pol Breyne (CD&V) op pensioen als gouverneur van de provincie West-Vlaanderen. Alhoewel vaak de roep gelanceerd wordt om de provincies af te schaffen en uiteraard ook de gouverneur en zijn hofhouding op de stoep te plaatsen, komt er van die intenties niets in huis.

    Trouwens voor een week stond het Vlaams Parlement in rep en roer, nadat de gemeente- en provinciedecreten gewijzigd werden met steun van Vlaams Belang en er geen aanstalten gemaakt werden om de provincies af te schaffen. Een zestigtal raadsleden minder, verder wilde men niet gaan.

    In West-Vlaanderen komt de gouvrneursjob vrij en de kandidaten lopen zich warm om door de Vlaamse regering benoemd te worden. Het is een fijn klusje dat van gouverneur, brutojaarloon € 110.000 + een ambtswoning of een woonvergoeding van  € 1900 per maand (niet belastbaar) en forfaitaire representatiekosten van € 300 per maand, eveneens belastingvrij. Daarnaast staat een wagen + chauffeur ter beschikking en worden onkosten met bewijsstukken eveneens terugbetaald. Een gouverneur komt overal op de eerste rij, wordt nauwelijks gecontroleerd, want er valt ook weinig te doen, het is een vaste betrekking tot het pensioen en zoals in het geval van Breyne, knipogen en handkusjes à volonté voor en door de dames.

    Het gouverneurschap is een partijpolitieke aangelegenheid, zoals alles in een particratie. We overlopen de 5 Vlaamse provincies :

    West-Vlaanderen : Breyne (CD&V)

    Oost-Vlaanderen : Denys (VLD)

    Antwerpen : Berx (CD&V)

    Limburg : Reynders (SP-a)

    Vlaams-Brabant : De Witte (SP-a)

    De liberalen en de socialisten komen niet in aanmerking ditmaal, de eersten omdat ze in de oppositie vertoeven, de eencelligen omdat ze al twee mandaten bezetten. CD&V wil de post van Breyne in eigen partij houden met als gekende kandidaten Stefaan de Clerck en Steven Vanackere. Deze laatste zou hiermede in de voetsporen van zijn vader treden.  Maar de NVA wil ook wel een wat. Misschien iets voor Bourgeois ?

    Zo wordt voor de zoveelste keer bewezen, dat de politiek niet bij machte is zelf overbodige instellingen op te doeken.  Ook niet op momenten dat alles op instorten staat.

    Ray


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.July 11, 1302 : Battle of the gulden spurs

     

    Happy feast day to all Flemish, and to all those who carry Flanders in their hearts !

    Een uitgeweken Vlaming (vermoeden wij) wil in New Jersey een Saint William brouwerij opzetten. Gisteren plaatste hij een artikel over de Guldensporenslag op zijn webstek.  De moeite om even te gaan kijken en eventueel uw sympathie te betuigen.
     

    http://saintwilliambrewery.blogspot.com/2011/07/july-11-1302-battle-of-gulden-spurs.html

     




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!