Angeltjes
19-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe snel-belg-wet is voortzetting van de oude-snelbelg-wet

 

Op een dag waarop Patrick Dewael bewijst dat hij de handhaving van het cordon sanitaire belangrijker vindt dan de heractivering van de IJzeren Rijn en nog wel enkele andere zaken in die rubriek, kom ik tegelijkertijd tot de vaststelling dat de media onze kritiek op de nieuwe snel-Belg-wet collectief negeerden (ondanks persmededeling en 2 uitgebreide nota's).

De nieuwe nationaliteitswet dreigt een voortzetting van de ‘oude' snel-Belg-wet te worden, een onding waaraan - indien het niet nù gebeurt - binnen enkele jaren opnieuw zwaar gesleuteld zal moeten worden.

Maar moet het dan echt weer jaren duren eer de schellen van de ogen vallen? Alles ter wille van de perceptie dat men de snel-Belg-wet ‘begraaft', maar in werkelijkheid een nieuwe snel-Belg-wet invoeren?

In elk geval: het Vlaams Belang heeft zich weer van zijn taak gekweten. We beenden de nieuwe compromisvoorstellen van SP.a, N-VA, Open VLD en CD&V uit en kwamen in een lijvige nota tot de conclusie dat de voorgestelde wijzigingen nog steeds ver achter blijven bij wat in veel andere Europese landen gangbaar is en zeker bij de krachtlijnen van het Wetboek Staatsburgerschap van het Vlaams Belang. Dat geldt zowel voor - kort opgesomd - de vereiste minimale verblijfsduur, de economische zelfredzaamheid van de kandidaat-Belg, het toestaan van de dubbele nationaliteit bij verkrijging, het ontbreken van een daadwerkelijke burgerschapsproef, het taalcriterium (één van de landstalen in plaats van de streektaal), de feiten die een beletsel vormen voor de verkrijging van de nationaliteit, de (automatische) toekenning van de nationaliteit aan vreemdelingen van de tweede en derde generatie, als voor de gevallen waarin nieuwe Belgen de Belgische nationaliteit kunnen verliezen. Bent u er nog?

De voorstellen die nu bij de Raad van State liggen, zijn een flauw doorslagje van de oorspronkelijke wetsvoorstellen van Open VLD en N-VA. Deze partijen hebben heel wat water in de wijn moeten doen om tot een vergelijk te komen met CD&V en SP.a. En dan moet er nog een compromis met de Franstaligen gezocht worden...

Het Vlaams Belang zou het Vlaams Belang niet zijn, wanneer wij naast onze analyse, onze kritiek en oppositie, niet een aantal inhoudelijke tegenvoorstellen formuleerden. Algemeen uitgangspunt daarbij blijven onze voorstellen tot de invoering van een Wetboek Staatsburgerschap. Wij dienden daarom enkele tientallen subamendementen (klik hier) in. Wat zal het worden: de perceptie of het gezond verstand?

Gerolf Annemans

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verscheurende keuze

 

Alhoewel Di Rupo zijn ontslag heeft aangeboden aan de keuning, blijft hij proberen om de CD&V toch nog mee te sleuren aan de onderhandelingstafel.  Wouter Beke is vandaag weer present bij de 7 bereidwilligen die een regering willen vormen.

Nogmaals onderstrepen : van de 88 Vlaamse zetels in het federale parlement zijn er slechts 31 (SP-a 13, Open-VLD 13 en Groen 5) die ingaan op de nota Di Rupo.  Mocht CD&V met zijn 17 zetels door de knieën gaan, dan is er een niet overrompelende meerderheid van 48 Vlaamse zetels op de 88. In dat geval kan er een belgische regering gevormd worden die alle Franstalige partijen telt (behalve 1 onafhankelijk kamerlid) met 47 van de 88 Vlaamse verkozenen.  Deze regering heeft tegenover zich een parlementaire  oppositie 40 overtuigde Vlamingen ( 27 x NVA, 12 x VB en 1 x LDD).

Een weergave van de belgische situatie die duidelijk de onleefbaarhed van dit land weerspiegelt.  Mocht CD&V verdere medewerking weigeren, dan staan we een stap dichter bij de boedelscheiding. Het zou ook voor de Vlaamse Republikeinen een heuglijke 21ste juli kunnen worden.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerbericht : nog van hetzelfde

 

Er lijkt maar geen einde te komen aan de vele plensbuien en frisse temperaturen. De zomer valt nergens te bespeuren en we moeten geen hoop koesteren dat we de zon snel zullen terugzien. 'We zullen het wisselvallige weer nog even moeten uitzitten', bevestigt ook weervrouw Jill Peeters in Het Nieuwsblad.

Wie dezer dagen wil genieten van een zonnige vakantie, moet al ver naar het zuiden of naar het oosten trekken. 'Want niet alleen in ons land is het slecht weer. Ook in Frankrijk lijkt het wel herfst. In de Alpen viel de regen de voorbije twee weken elke dag met bakken uit de lucht. Als je de Europese weerkaart bekijkt, zie je enkel een hogedrukgebied met warm weer boven Rusland, wat voor een hittegolf zorgt in Oost-Europa. En ook ver naar het westen toe, boven de Azoren, zien we een hogedrukgebied. Daartussen zitten wij gevangen in koude polaire lucht', zegt Jill Peeters.

Onze weervrouw durft geen uitspraken te doen over wanneer het eindelijk zomer zou worden. 'Voorlopig moeten we het herfstweer nog even uitzitten. Er zal uiteindelijk wel een doorbraak komen, maar de komende dagen moeten we nog niet meteen veel zon en warme temperaturen verwachten.'


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent in keuninklijk cordon sanitaire geplaatst : join the company

 

 

 

 Keuning Albert heeft prins Laurent niet uitgenodigd op de nationale feestdag van 21 juli. Dat meldde VTM gisteren op gezag van ‘diverse bronnen' in haar avondjournaal. De roofprins bevindt zich nu ook in een cordon sanitaire.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepagenten verdubbelen activiteit

 

Uit een vraag van Kamerlid Peter Logghe aan minister Turtelbaum is gebleken dat het aantal criminele feiten gepleegd door nepagenten in een jaar tijd verdubbeld is. Terwijl er in 2009 nog 286 feiten geregistreerd werden, waren dat er vorig jaar al 549.

De voornaamste slachtoffers van nepagenten zijn nog steeds bejaarden. De buit kan oplopen van enkele honderden tot meer dan 100.000 euro. Niet alleen geld, maar ook waardevolle juwelen worden al te vaak ontvreemd. In één op vijf gevallen wordt een vorm van geweld of bedreiging gebruikt, zoals het in bedwang houden van slachtoffers of het toebrengen van slagen. 

Laat een onbekende nooit zomaar binnen en vraag altijd naar een legitimatiebewijs indien iemand beweert agent te zijn. Personen die weigeren, laat u eenvoudigweg niet binnen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : nog Lottonieuws
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,


Niet alleen een zootje poco-totentrekkers mogen zich op kosten van de lotto (die gesponsord wordt door de spelers) en op deze van Omega-Pharma (die het zal inbrengen bij de post uitgaven) gaan verblijen in la douce France, maar een heel ander "volkje" heeft het superlot gewonnen dat het vrijgevige en gulle land B op regelmatige bassis organiseert.

Gisteren maandag landden er op Zaventem 25 "huisgezinnen" die Libië ontvlucht zijn na de heibel die daar is ontstaan. Het land B had deze "humanitaire" opdracht al vroeger bekend gemaakt zonder er evenwel veel ruchtbaarheid aan te geven :  de intentie in deze werd in de voorwaardelijke vorm geformuleerd.

Nu is het zover en mogen de winnaars, zich in de handjes wrijven want zij zullen hier van de maximale rechten kunnen genieten en binnen het jaar "geregulariseerd" worden (nieuwe Belg worden) dixit Fedasil.

Of die tafelschuimers nu kunnen lezen of schrijven heeft geen belang, of ze over enige vaardigheid beschikken evenmin en of ze zich zullen schikken naar de Westerse cultuur komt niet eens in vraag. Over hoeveel nieuw OCMW cliënteel het juist gaat werd niet vermeld, wel zoals reeds gezegd 25 families MET kientjes.

Als men weet hoe vruchtbaar dat Prachtvolk wel is, zal het vliegtuig  goed gevuld zijn. Om de kost en inwoon van deze winnaars te verzekeren zal er een beroep gedaan worden op de sponsors van de B-staatskas door middel van een lichte belasting op de al zo graatmagere rente op het spaarboekse van Jef en Flavie.

Men zegge het voor t!

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Vlaamse premie voor *kientjes* dankzij de NVA

 

De Vlaamse regering heeft vorige vrijdag het kaderdecreet Vlaams Sociale Bescherming goedgekeurd.  Op die manier kan eerlang bij elke geboorte een premie uitgekeerd worden : een forfaitair bedrag onafhankelijk van het inkomen van de ouders. Iedereen hetzelfde, dat is gemakkelijk. De maatregel treedt in voege in 2012 en wordt gefaseerd ingevoerd tot 2014. Bedoeling is dat de premie wordt uitbetaald in het jaar van de geboorte van een kind en de twee daaropvolgende jaren. Het wordt een nog te bepalen forfaitair bedrag, dat enkel wordt uitbetaald als Kind & Gezin het kind opvolgt.

Het gaat om een programmapunt van de NVA, dat bedoeld is om de bevolkingsaanwas te stimuleren. Hoe meer kientjes, hoe meer vreugd.  Vroeger was dit een strijdpunt van de CVP : de kinderrijkdom belonen. De NVA die stelselmatig bezig is de CD&V uit te hollen en te imiteren, heeft dit typische standpunt uit vervlogen tijden tot het hare gemaakt. Helaas, zijn die tijden verzwonden.

Vlaanderen telde 70000 geboortes in het jaar 2008. Uiteraard zijn er geen cijfers beschikbaar over het aantal allochtonen. Wat we wel weten is dat het geboortecijfer bij vreemdelingen zich situeert op 4,5 kinderen per gezin en bij Vlamingen op 1,7 per gezin. Het is duidelijk wie het meest profijt zal trekken uit deze kindpremie.

Dat de regering het houdt bij een forfaitair bedrag is bovendien geen bewijs van budgettaire orthodoxie, maar daar verbazen we ons niet over, wetende wie zich met de cijfers bezighoudt.  Dat men deze maatregel triomfantelijk aankondigt als een stap naar een Vlaamse sociale zekerheid is er ver over en er nog verder naast.  De sociale zekerheid is gebaseerd op solidariteit, eigen inbreng met als basis de arbeid. Hier praten we over politieke naastenliefde of Sinterklaascadeaus.

Terwijl het maken van kientjes aangemoedigd wordt, bestaan er echter grote problemen voor de opvang van diezelfde kientjes als ze wat groter worden. Om te zwijgen over de overvolle kleuterklassen en de latere schoolopvang die door alle opeenvolgende besturen verwaarloosd is geworden.  Er is een schandalig gebrek aan scholen. Daar wordt over gezwegen.

De NVA wil holderdebolder scoren op sociaal vlak. Daarom wordt er geld rondgestrooid voor de kientjes. De volgende stap van het sociaal beleid zal zijn voor de gepensioneerden.  Vanaf 2014 : boterhammen met smout en bruine suiker.

http://www4.vlaanderen.be/dar/svr/Pages/2009-07-24-Kind-in-Vlaanderen-2008.aspx

 http://www.filipdewinter.be/fdw-vlaanderen-verkleurt-vergrijst-en-verbruint

 


18-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 10 meest geliefde steden ter wereld volgens Travel & Leisure

 

 

1 - Bangkok

2 - Firenze

3 - Roma

4 - New York

5 - Istanbul

6 - Kaapstad

7 - Siem Reap (Angkor Vat)

8 - Sydney

9 - Barcelona

10 - Parijs


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans jacht op weg naar Gaza

 

 

Een klein groepje activisten dat de zeeblokkade van de Gazastrook wil doorbreken, vaart op een Frans jacht die kant op.

De tien activisten, drie bemanningsleden en drie journalisten zouden meevaren met de Gazavloot naar Israël, maar die vloot mag al weken niet vertrekken vanuit Griekenland. De bedoeling was dat de Gazavloot hulpgoederen naar het Palestijnse gebied zou brengen.

Het Franse jacht Dignité-al Karama kon gisteren toch uitvaren vanuit Kreta door een valse bestemming op te geven. Het jacht gaf als bestemming Alexandrië op, maar zette midden op zee koers naar de Gazastrook. Volgens een woordvoerder van het schip kun je "midden op zee je bestemming veranderen".

Het schip wil de blokkade door Israël van de Gazastrook aan de kaak stellen. Vorig jaar viel Israël een Turks schip van de Gazavloot aan. Daarbij kwamen negen Turken om het leven.

Israël heeft laten weten het Franse jacht tegen te zullen houden.

@ NOS nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Nationalisme verdient erkenning, maar wakker het niet te veel aan*

 

Een Kamermeerderheid besloot onlangs dat één op de drie platen van Radio 2 Nederlandstalig moet zijn. Wie dat weghoont, miskent de allesoverheersende kracht van het nationalisme. Harvard-professor Stephen M. Walt pleit daarom voor meer inzicht in de oerwil van ieder volk. Dat voorkomt vervelende verrassingen.

De val van de Sovjet-Unie, de economische twisten binnen de EU, de taalstrijd in België en de oproer van de Palestijnen. Allemaal processen waar je nationalisme aan het werk ziet, schrijft de hoogleraar internationale betrekkingen in het tijdschrift Foreign Policy.

Institutionaliseren van eigenheid
Niet religie, ideologie, democratie, digitale technologie, obligatiemarkten of nucleaire wapens hebben volgens Walt de grootste invloed op de wereldorde, maar de hang naar het institutionaliseren van eigenheid en het beschermen daarvan. “Het geloof dat de mensheid is onderverdeeld in verschillende culturen – mensen die taal, symbolen en mythes delen – en dat die groepen recht menen te hebben op een eigen staat, is de meest overweldigende kracht van de afgelopen twee eeuwen.” Walt ziet nationalisme daarom als een echte ideologie. De kenmerken, zoals folklore of religie, zijn slechts onderdelen.

Het nationalisme deed volgens Walt vrijwel alle (koloniale) rijken afbrokkelen. Zoals het Franse, Ottomaanse, Nederlandse, Portugese en Oostenrijks-Hongaarse. Zelfs het communistische ideaal bleek niet bestand tegen landelijke saamhorigheidsgevoelens. Het is ook de reden waarom Koerden en Tsjetsjenen nog steeds streven naar een eigen staat, aldus Walt. En waarom Schotten hebben aangedrongen op grotere autonomie binnen het Verenigd Koninkrijk. Zie ook de recente stichting van de republiek Zuid-Soedan.

Renationalisering van het buitenlandbeleid
Inzicht in de kracht het nationalisme vertelt ons wat er momenteel gebeurt in de EU, doceert de wetenschapper. Het was volgens hem de Koude Oorlog die de Europese integratie aandreef. Nu de dreiging van buiten de EU minder zichtbaar is, keren natiestaten weer in zichzelf. Ze zetten zich af tegen de monetaire unie: de rijkere lidstaten voelen er weinig voor om Griekenland te redden. “We zien nu de geleidelijke renationalisering van het buitenlandbeleid, gevoed door economische onenigheid en de terugkerende angst dat de nationale identiteit wordt bedreigd.” De Denen die zich zorgen maken over de islam, de Catalaanse strijd om autonomie, de onwil om Turkije toe te laten tot de EU: achter alles zit een nationalistische drijfveer, meent Walt.


Het bevreemdt de professor dat we ons momenteel zo richten op transnationale ideologieën en religies. We onderschatten volgens hem de kracht van lokale affiniteiten en territoriale loyaliteiten. Denk hierbij ook aan de stammen in Afrika.

Nationalisme is niet slecht, maar moet wel getemd worden
Zo bezien is ‘ons-kent-ons’ de meest invloedrijke politieke kracht in de wereld. “In de competitieve wereld van de internationale politiek worden naties geprikkeld om een eigen staat te vormen. Vervolgens doen die staten hun best om de nationale identiteit te bevorderen”, verklaart Walt. Conflicten komen voort uit het mislukken daarvan of het streven ernaar.

Wie nationalisme serieus neemt, zo wil Walt eigenlijk zeggen, begrijpt beter waarom de integratie van allochtonen in het ene land beter gaat dan in het andere. En waarom het electoraat afrekent met regeringen die buitenlandse invloeden bagatelliseren. Niet voor niets hebben de Duitse en de Nederlandse regering onlangs de multiculturele samenleving als mislukt bestempeld. Een parlementair besluit voor Nederlandstalige muziek past in die sfeer. Maar de geschiedenis leert ook dat onbeteugeld of aangewakkerd nationalisme tot tragische conflicten leidt. “Dit negeren is op eigen risico”, besluit Walt.

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/18/nationalisme-verdient-erkenning-maar-wakker-het-niet-te-veel-aan

Steven de Jong


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT en de SP-a, hand in hand naar het Rode Paradijs

 

 

De Vier Rode Nullen

Girlpower. Zoveel is duidelijk als we naar de nieuwe beheersovereenkomst van de VRT kijken. Sandra De Preter (CEO VRT) en Vlaams minister Ingrid Lieten hebben alles binnengehaald wat ze maar wilden. Waar waren de CD&V- en N-VA-ministers toen deze beheersovereenkomst op de Vlaamse regering werd besproken? Even gaan plassen? 

Zo lijkt het wel. Alle desiderata zijn gehaald. Na de zware besparingsronde wilde de VRT meer geld. En ondanks de besparingen en de extra belastingen die elke Vlaming voelt, wordt de basisdotatie verhoogd met 18 miljoen euro. Daarbovenop mogen ze nog eens 6,5 miljoen extra sponsoring uit de markt halen. Kwestie van de commerciële omroepen (die reclame als enige bron van inkomsten hebben) extra pijn te doen. Door dit toe te staan bewijst Lieten dat ze geen minister van Media is, maar louter en alleen minister van de VRT. En waar zit de CD&V? Vergis ik me nu, maar ik heb de mediaspecialist van die partij horen verklaren dat de dotatie in de buurt van de huidige dotatie moest liggen. Dit is behoorlijk hoger. De VRT kan nu jaarlijks op meer dan 21 miljoen extra middelen rekenen. De ‘tering naar de nering zetten’ bij de VRT was dus maar van zeer korte duur.

 

De VRT mag ook een derde net starten om Canvas en Ketnet te ontdubbelen. Hallo, CD&V en N-VA? Schreven jullie niet in een resolutie dat dit enkel kon na een onderzoek naar de haalbaarheid, wenselijkheid en betaalbaarheid van zo’n derde net? Waar zijn de objectieve bewijzen dat het haalbaal en betaalbaar is? Flink laten rollen door de SP.a, zeg ik dan. En zo’n derde net is trouwens overbodige luxe. Kijk maar eens naar de +zenders van de VRT. Daar zie je het overgrote deel van de tijd de tekst “Geen uitzending”. Wat gaan ze dan op het derde net brengen? De VRT zegt het zelf… herhalingen van de laatavonduitzendingen van Canvas. Is daarvoor een derde net nodig? Neen, het enige doel is de commerciële zenders de duivel aandoen en hun marktaandeel veiligstellen. Concurrentie aan andere omroepen aandoen, is m.i. niet de taak van een openbare omroep.

 

Ook de streefcijfers voor voor allochtonen zowel op als achter het VRT-beeldscherm vallen slecht bij mijn fractie. Dergelijke cijfers leiden altijd tot discriminatie. Of men het nu positieve discriminatie noemt of iets anders. Discriminatie blijft discriminatie en de Vlaming is de dupe van dit ostracisme.

 

Daar waar het Vlaams Belang altijd gepleit heeft voor het focussen op de kerntaken, gaat nu de Vlaamse regering diezelfde kerntaken van de VRT uitbreiden. Zo mag de VRT onder het credo ‘vrijheid-blijheid’ zich vol smijten op het internet. De geschreven media zullen het graag horen.

 

Kortom, voor het Vlaams Belang is dit de beheersovereenkomst van de schande. Er wordt in niets rekening gehouden met de standpunten van het Vlaams Parlement (waarom al dat werk dat we gestoken hebben in hoorzittingen, resoluties…?), de markt wordt zwaar verstoord (zo jaag je de Vlaamse omroepen in buitenlandse handen), de belastingbetaler mag opdraaien voor een duurdere VRT.

 

Dit is duidelijk niet de beheersovereenkomst van de Vlaamse meerderheid. Dit is de beheersovereenkomst van de SP.a. Wie nog twijfelde wie er op het Martelarenplein en op de Reyerslaan baas is, weet het nu wel.

 

 

Wim Wienen - Vlaams Pärlementslid

 http://www.wimwienen.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op kosten van de Lotto naar de Ronde van het land F

 

 

 

De Nationale Loterij sponsort de rennersploeg Omega-Pharma-Lotto en elk jaar nodigt de Lotto politici uit om een of meerdere ritten bij te wonen als VIP-genodigde.

De Nationale Loterij is nog steeds op en top een belgische instelling met een uitgesproken verpolitiekte Raad van Bestuur en een personeelskader dat opgevuld is met vriendjes en vriendinnetjes. De huidige directeur is de Open-VLD-er Ivan Pittevils, een gewezen adjunct-kabinetschef van Verhofstadt. 

Alle belgische ondemocratische partijen krijgen uitnodigingen om een dagje mede de Ronde te volgen. Een vliegticket retour + aansluitend vervoer naar de plaats van vertrek, hotelovernachting(en) en een ganse dag in een volgauto. U kan zich voorstellen dat er veel belangstelling bestaat voor een dergelijk gratis buitenkansje.

Het voorbije week-end kon er ingeschreven worden voor 2 dagen koers en het waren uitsluitend CD&V-ers en VLD-ers die zich hadden opgegeven. Andere ondemocratische partijen waren niet vertegenwoordigd. Wouter Beke heeft afgezegd maar andere bekende figuren waren present op het appel : Etienne Tsjoeke-Tsjoek en fraudebestrijder Carl Devlies. Met nog een aantal mindere partijgenoten zoals Annemie Verhoeven (Antwerpen), Marc Schiepers, Eddy Peeters (kabinet Vanackere), Gilbert Pex (een ACW-er uit de omgeving van Inge Vervotte), Bart Vandenberghe (kabinetschef van Carl Devlies), cafébaas en senator Dirk Claes, e.a.

Naast Alexander Decroo met zijn echtgenote en zoontje stonden er ook heel wat VLD-ers op de genodigdenlijst. Dirk van Mechelen, de tettertrien Gwendolyn Rutten, de man die zijn carrière startte als witte ridder en intussen al vele keren van zijn paard gevallen is en zich besmeurd heeft, Marc Verwilghen,  het kamerlid Carina van Cauter met haar partner, een liberale diplomaat Didier Seeuws (ex-kabinet Verhofstadt) en nog een kabinetswringer met de ontoepasselijke naam,  Mark Vanleeuw.

Bron : La libre Belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdoken grenscontroles in NL

 

De NL minister Gerd Leers voor asiel en migratie botst met de rechtbanken in Maastricht en Roermond. Die vinden de grenscontroles strijdig met het Verdrag van Schengen. De aanhouding van vreemdelingen door de marechaussee bij mobiele controles is volgens beide rechtbanken een vorm van ongeoorloofde grenscontrole.

Gerd Leers had de wet op 1 juni nochtans aangepast om aan eerdere kritiek van de Raad van State tegemoet te komen. Dat rechtscollege vond eind 2010 de controles in de grensstreek ook al onrechtmatig. Leers besloot via een aanpassing van de wet over te gaan tot steekproefsgewijze controle op illegaal verblijf na het oversteken van de grenzen. De marechaussee startte daarmee op 1 juni.  Maar ook nu wijzen de rechters erop dat personen zonder controle binnengrenzen kunnen passeren. Alleen als iemand bijvoorbeeld de openbare orde in gevaar brengt, is controle mogelijk.

Alle tafelschuimers, avonturiers, criminelen, profiteurs moeten volgens de Nederlandse rechters toegang krijgen tot het land.

De rechter in Roermond gelastte op 4 juli de vrijlating van een man uit Sierra Leone die op 5 juni bij Venlo werd aangehouden. De man krijgt een schadevergoeding van 2.345 euro omdat hij 29 dagen onrechtmatig vastzat. Ook de rechter in Maastricht stelde op 14 juli een vreemdeling in vrijheid. Leers gaat de vonnissen aanvechten.

Nederland en het land B : spannende tweestrijd wie eerst de afgrond indondert.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Kraaykamp is heengegaan op 86-jarige leeftijd

 

 De acteur John Kraaijkamp is gisteren in zijn woonplaats Laren overleden. Hij is 86 jaar geworden. Volgens zijn familie was hij er al geruime tijd slecht aan toe. Kraaijkamp hoorde bij de grootste acteurs van zijn generatie. Hij onderscheidde zich op het toneel, in films en op tv, zowel in serieuze genres als in lichtvoetig werk. Gedurende zijn loopbaan zijn hem tal van onderscheidingen toegekend, waaronder de Louis d'Or en het Gouden Kalf.

Hij is 'rustig ingeslapen' in het bijzijn van zijn vier zoons, zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en diens echtgenote, zei vanochtend de woordvoerder van de familie, Sidney Brandeis. 'Zo had hij het graag gewild.' Kraaijkamp was 'lichamelijk op, maar geestelijk nog zeer in orde', aldus Brandeis. 'Hij was tot het laatste moment volledig bij.'

De acteur was al geruime tijd woonachtig in het Rosa Spierhuis in Laren. Hij nam er zijn intrek in de kamer waar vroeger tekenaar Marten Toonder woonde. Vorig jaar april vierde hij er nog zijn 85ste verjaardag in aanwezigheid van onder anderen Mies Bouwman, Rijk de Gooyer en André van Duin. Bij die gelegenheid verscheen ook een boek over zijn leven.

Bron : anp


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CH : stop ontwikkelingshulp aan moslimlanden

  

Dat Zwitserland in Europa de juiste richting blijft aangeven wordt nog maar eens gestaafd door een stellingname over te voeren buitenlandse politiek van de CVP (Zwitserse christelijke volkspartij).  Daarin wordt gepleit voor het stopzetten van ontwikkelingshulp aan islamitische landen waar aanslagen tegen christenen gevoerd worden.

Een bericht uit de Berner Zeitung:

Er is een merkbare toename van aanslagen tegen christenen in moslimlanden; het gaat om opvallende inbreuken op de geloofsvrijheid. De vervolging van andersgelovigen betekent niet meer of niet minder dan een pijnlijke inbreuk op de mensenrechten.  Daarom, zo stelt de CVP, moet Zwitserland stoppen met ontwikkelingshulp aan staten waar aanslagen en vervolging van christenen geduld worden.

“Staten zijn verantwoordelijk voor de bescherming van minderheden; we moeten blijven druk uitoefenen opdat die staten hun verantwoordelijkheid nemen.  Bijgevolg: geen geld meer voor landen die christenen niet beschermen.  Integendeel: juist daar zouden christelijke gemeenschappen of projecten moeten ondersteund worden om een tegengewicht te vormen tegen het moslimfundamentalisme en om de mensenrechten te vrijwaren, zoals de bescherming der vrouwen.”

In plaats van de moslimfundamentalisten indirect aan te moedigen, wil de Zwitserse CVP een nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking in het buitenland voorstellen.  En dan volgt nog tot slot: “Een land als Zwitserland zou op dit vlak – met goede projecten – vrienden en partners op wereldvlak kunnen winnen.”

Wij beginnen alvast met een lijstje van moslimlanden dat wel nog voor ontwikkelingssteun in aanmerking kan komen:

1.       …

2.       …

3.       …

4.       …

5.       …

Het ziet ernaar uit dat Zwitserland heel wat geld zal kunnen sparen.  Welke vrienden en partners ze daarmee gaan kunnen winnen zal moeten blijken.

Floriaan Terbeke

Bron: Berner Zeitung


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het ziekenhuis

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wankele euro

 

8 van de 90 Europese banken die deelnamen aan de zogenaamde stresstest (een solvabiliteitsproef voor crisismomenten) werden gebuisd. Geen van deze 8 bevindt zich in Italië, wat het land wellicht kan beschermen tegen verdere speculatieve aanvallen.  In de Euro-praatbarak neemt een verontwaardigde Nigel Farage voor de zoveelste keer de regenten op de hak. Aan de verwrongen gelaatsuitdrukkingen te zien, komt de waarheid hard aan. Voor dit soort elitair en ondemocratisch Europa bedanken wij.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gangbangende voetballers met meisjes van 12 vrijgesproken

 

Een Britse rechter heeft zes professionele voetballers - Ashley Charles, Courtney Amos, Jahvon Edwards, Dennis de Sousa, Luke Farrugia en Jahson Downes – die vastzaten voor de verkrachting van twee twaalfjarige meisjes in een park, in beroep vrijgesproken.

Rechter Moses oordeelde dat de meisjes zelf seks wilden met de zes spelers van Reading.

In maart hadden de zes nog celstraffen van twee jaar gekregen voor hun orgie met twee twaalfjarigen op een koude nacht in een park.

Gisteren herleidde de rechter in beroep die straffen tot 1 jaar voorwaardelijk, waardoor de zes vrijgelaten moesten worden.

Alle betichten waren tussen de 19 en 21 jaar.

Rechter Moses vond de oorspronkelijke strafmaat “overdreven” in wat hij als “een moeilijke zaak” omschreef. “De meisjes wilden zelf seks en ze hadden vluchtige en tamelijk zielige seks in een ijskoud park“, oordeelde hij. “Dat is wat jongeren doen, maar ze mogen het pas op hun zestiende doen. De wet is er om hen te beschermen.” Hij waarschuwde verder dat “als je een vluggertje hebt met iemand die je niet kent, je het risico loopt dat je partner minderjarig is“.


Bekijk ook de multi culti tronies van de multi culti mix van onze toekomstige jeugd, wat een uitstraling , wat een verheven blik naar de toekomst.

Let ook op de new-speak van de rechter


http://www.camilleri.nl/2011/07/voetballende-gangbangers-vrijgesproken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De échte mosselen zijn er

 

 


Mosselen zijn lekker  en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien hebben mosselen een hoog jodiumgehalte en bevatten zij fosfor, seleen, koper en ijzer.

En hoe zit het met de cholesterol ?
Jarenlang werd beweerd dat mosselen geweerd moesten worden uit het dieet van mensen met een hoge cholesterol. Intussen weet men dat mosselen gemiddeld niet meer cholesterol bevatten dan andere dierlijke producten.

Van een normale portie van 1 kg blijft na het koken ongeveer 250 g mosselvlees over, goed voor ongeveer 220 kcal en 177 mg cholesterol per 250 g of 71 mg cholesterol per 100 g.
Ter vergelijking: 100 g gekookte kabeljauw levert 60 mg cholesterol, 100 g mager rundvlees 70 mg en 100 g Gouda 98 mg. Een gemiddeld ei van 60 g levert ongeveer 200 mg cholesterol. 100 g garnalen bevatten zelfs 240 mg cholesterol.

Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat het vooral de vetzuren in de voeding zijn die het bloedcholesterolgehalte beïnvloeden en niet zozeer de cholesterol die rechtstreeks via de voeding wordt opgenomen. In mosselen, garnalen en andere vissoorten komen weinig verzadigde vetzuren voor die het bloedcholesterolgehalte kunnen verhogen en veel zogenaamde meervoudig onverzadigde n-3 vetzuren waaraan gunstige invloeden op hart- en vaatziekten worden toegeschreven.

Het probleem zijn dus niet de mosselen, wel de frieten en sausjes die erbij worden gegeten.

Mag je alleen mosselen eten in maanden met een r ?
Ook dat is een fabel die dateert uit de tijd toen er nog geen gekoeld transport over de weg was. Nu zijn er overal verse Zeeuwse mosselen verkrijgbaar vanaf de tweede helft van juli tot de eerste helft van april in het jaar daarop. Daarna (van half april, mei, juni tot begin juli) is de Zeeuwse mossel niet geschikt voor consumptie omwille van haar voortplanting. In juni zit er veel voedsel in het zeewater zodat de mossel zich lekker rond kan eten. Om in de 'stille' maanden toch aan de vraag te kunnen voldoen wordt er gebruik gemaakt van importmosselen uit Ierland en Denemarken.

Moet men mosselen die bij aankoop open staan meteen weggooien ?
Ook dat wordt vaak beweerd. Een verse mossel is in principe gesloten. Maar tegenwoordig blijven de mosselen in de lekvrije verpakkingen allemaal licht openstaan omdat ze ontspannen zijn in hun beschermde omgeving (verpakking). Wanneer u de mosselen uit de verpakking haalt, zullen zich in principe sluiten. Sommige mosselen reageren echter bijzonder traag. Houd de mosselen die open blijven met de bolle kant onder de koude kraan en tik tegelijkertijd tegen de schelp. De mossel lijkt ‘wakker’ te worden en zal zich sluiten. Mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is, kunt u beter weggooien.

Mogen mosselen die dicht blijven na het koken opgegeten worden ?
Inderdaad. Bij heel wat mensen belanden deze mosselen ongeopend bij de lege schelpen. Nochtans zijn deze dichte mosselen gewoon geschikt voor consumptie. Zij hebben enkel een wat sterkere sluitspier dan andere, waardoor de schelp stevig dichtblijft. Maak deze mosselen voorzichtig met een mesje open. U zult zien dat deze mosselen net veel vlees bevatten. Heel af en toe kan het om een slikmossel gaan, een mossel die zich heeft volgezogen met zand. Maak daarom de mossel nooit open boven de mosselpot. Een slikmossel is te herkennen aan de matte schelp en ze is iets zwaarder.

Hoe worden mosselen het best bewaard ?
Mosselen bewaart u het beste onderin uw koelkast (niet boven de 7 graden). Op de verpakking staat altijd een houdbaarheidsdatum vermeld, maar u eet ze best zo vers mogelijk.

http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid/voeding/artikel/1907/mosselen-zijn-lekker-en-gezond




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!